Omgången: Hagmyren bjuder på fyra voltstartslopp till lunch och omgången ser lurig ut. Två av loppen är ytterst öppna ut medan de övriga två går att lösa på betydligt färre streck. Vädret utanför Hudiksvall ligger på ett par plusgrader och en hemmatränare jag talade med på morgonen sa att banan säkert skulle tillåta barfotakörning.

Spiken: 14 Quicksilver (V4-4)

Skrällen: 5 Staro Denim (V4-1)

V4-förslaget
V4-1: 1,4,5,6,7,9,10,12,14,15 (res 8-13)
V4-2: 8,9,10 (res 7-6)
V4-3: 1,2,3,4,6,7,12,13,14 (res 11-9)
V4-4: 14 Quicksilver (res 6-15)

10x3x9x1 = 270 rader

540 kr

Dubbelsystemet
8 -12 x 700

 

V4-1
Det kan smälla direkt!!

A: 4-14-15 B: 6-1-7-5-10-12-9 C: 8-13-3-11

Spetsanalys: Bara tre hästar på startvolten och klar fördel för innerspårets 1 Juliano Crown med Per-Åke Holmsten. Utmanas i förstahand av 3 Dizzy Peron.

Loppanalys: Ett riktigt öppet lopp med två volter och här krävs det sannerligen många streck.

4 Yagg Hornline klev på i spåren med varvet kvar senast och stumnade över upploppet. I starterna innan det var han positiv vid två raka andraplatser och på Östersund 3/9 vann han men fick inte behålla segern. Formen sitter med andra ord precis där den ska och hingsten får tipset.

14 Tiltmenot kommer med två raka segrar och Robert Berghs stall verkar återigen har hittat formen. Näst senast hann han fram till vinst trots tillägg över kort distans och med rätt resa kan fyraåringen fälla alla över upploppet.

15 Justin vann senast på ett övertygande sätt och resultatraden visar han verkar trivas på Hagmyren. Nu fick han dock ett läge som kräver maximal resa på vägen men han ska definitivt med på lappen

6 Hurricane Brodde är en ganska duglig häst som sällan gör ett dåligt lopp. Två segrar har det blivit hittills under året och hästen kommer med fullt godkända insatser på sistone. På sin jämnhet kommer han duga långt och fyraåringen ska streckas.

1 Juliano Crown kan vara den som spetsar och från ledningen är han inte chanslös.

7 Monas Ragazza var faktiskt grym vid segern tidigare i år och skulle stoet visa samma styrka denna gång är hon med i matchen.

5 Staro Denim kan vara en rysare. Hästen har förvisso haft svårt att duga på sistone men det har varit betydligt bättre motståndare än vad han ställs emot denna gång.

10 Enjoy The Show, 12 American Line och 9 Zaize Boko får också plats på mitt system.

 

V4-2
Brassens dojjor eller icke kan vara avgörande

A: 8 B: 10-9-7-6 C: 5-1-4-2-3

Spetsanalys: Med de bästa hästarna på tillägg och bara två på start tror jag inte att tätstriden blir avgörande. Ändå bör väl 1 Juts Höiby stjärna ta ledningen och sen får man se när de betrodda kommer för att överta.

Loppanalys: Bara tio kallblodiga hästar till start utspridda på tre volter över lång distans och här finns det ett par som sticker ut.

8 Närby Kalabalik kom med tre raka triumfer till V75 på Bergsåker senast men fick se sig slagen ledningen i sista sväng. Insatsen var fullt godkänd och formen bör således vara som vid segrarna. Nu är han tillbaka i ett normalt gäng och då måste vinstchansen vara god. Den som vågar singlar såklart JOP:S travare (vilket jag gör på dubbelspelet) men det finns några som nog vill sätta käppar i hjulet.

10 Ulvsås Brasse får ses som första motbud sett till den senaste tidens insatser. Senast vann han trots en tidig galopp på vägen och distansen ser jag som en fördel för Robert Berghs travare. Dock trivs han allra bäst barfota så väder och vind bestämmer såklart balansen på tävlingsdagen. Utmanar.

Jag plockar även men 9 Modd Brun som kan dyka upp i striden om mina förstarankade hästar skulle komma bort. Järvsöfaks-sonen har fin form och verkar dessutom trivas på Hagmyren.

 

V4-3
En vidöppen historia


A: 12 B: 6-2-14-7-3-13-4-11 C: 5-10-8

Spetsanalys: Återigen ett lopp med få hästar på startvolten återigen fördel innerspåret1 Zack Boko. 2 Royal Amok är också kvick iväg och utmanar. Dock kommer tillägghästarna hamnade bra på det direkt och att vara först framme hos ledaren kan vara det vinstgivande draget.

Loppanalys: 12 Veloce De Fael får bära favoritskapet efter en längre tids fina insatser. Senast galopperade han kort före mål med segerchans och det här är en typisk fransman som hittills lyckats vinna lopp trots galopp på vägen. Visst är han en given markering på kupongen men i mina ögon ska han garderas.

6 Vemyras Pigg avslutade bra senast men är inte helt säker på benen och från fjärdespår är det risk för galopp. Inte borta felfri.

2 Royal Amok har varit bra i två raka starter och kanske är det dags för den fullträff denna gång.

14 Dollar Magic G.L. har formen på topp men många att runda från det här utgångsläget.

7 Quincy Frontline räckte inte från täten senast men har varit fullt godkänt i ryggar gångerna innan.

3 Harkeröds Ida hade ett fint fjolår och gör nu comeback. Tänkbar vid gardering.

13 Quality Of Life är inte helt borta vid rätta ryggar till upploppet.

 

V4-4
Bara bäst nu Troels!!

A: 14 B: 6-15-9-2-10-4-5-7-13 C: 1-3-12-11-8

Spetsanalys: 6 Zadar har springspårfördelen och prickar bara Ove Berglin någorlunda ser Gidde Palema-sonen ut som loppets ledare. ! Vildros S.G. kan säkerligen utmana men jag tror inte att Alexander Fagerlund nöjer sig med rygg ledaren.

Loppanalys: Blandad klass med en mycket motiverad favorit i 14 Quicksilver. Valacken spurtade ganska bra näst senast på Åby trots att raden visar en nolla. I den efterföljande starten blev han fast med krafter kvar och det här ser ut som en ytterst lämplig uppgift rent motståndsmässigt. Sjuåringen känns klasser bättre än flertalet av motståndarna och utan alltför stort strul på vägen så sänker han det här gänget. Det kan krävas att han får gå den tunga vägen men ska han tåla. Spikas!

6 Zadar har fin form och har chansen att spräcka årets segernolla denna gång. Hästen kan öppna och från ledningen kan han kanske ge mitt singelstreck en match.

15 Look La Marc kan en hel del i sina ljusa stunder men återkommer efter paus och har byngligt läge.

9 Skårs Hanna är nästan alltid med där framme och ska passas vid favoritfall.

 

Tipsredaktör: Zebastian Hagberg

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Trist läge för Noras Bean i Nationernas Pris

Trist läge för Noras Bean i Nationernas Pris

På söndag är det dags för det italienska storloppet Nationernas Pris. Svensk representant är Noras Bean – som inte hade tur i spårlottningen.

Gran Premio delle Nazioni, eller Nationernas Pris, kördes första gången 1952 och på söndag är det dags för årets upplaga. På San Siro i Milano körs loppet som i år har 308 ooo euro i samlad prissumma.

Ett klart stabilt gäng kommer till start med Lotteria-vinnaren Mack Grace Sm, Marielles och Napoleon Bar i startlistan för att nämna några. En svensk representant återfinns också: Ulf Stenströmers Noras Bean som laddas för en eventuell start i Prix d’Amerique.

Noras Bean, som var trea i det här loppet förra året (Beanie MM vann) hade dock inget flyt i spårlottningen då han får inleda från tolftespåret bakom bilen.

2100 auto

1 Owen C.R.
2 Leben R.L.
3 Olona Ok
4 Nesta Effe
5 Mack Grace Sm
6 Laika Ek
7 Napoleon Bar
8 Marielles
9 Maestrale Spin
10 Newyork Newyork
11 Linda di Casei
12 Noras Bean

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Chapter Seven slutar - blir avelshingst
Nästa nyhet
Chapter Seven slutar – blir avelshingst

Chapter Seven slutar – blir avelshingst

Många hade hoppats få se Chapter Seven i Elitloppet nästa år. Så kommer det med all sannolikhet inte bli. Superstjärnan ska gå till avel efter denna säsong.

Fyraåriga Chapter Seven var fyra i Hambletonian i fjol och har i år utvecklats till Nordamerikas bästa äldre travare. Något som sju segrar och två andraplatser på årets nio starter vittnar om. Hästen har omnämnts som en tidig men het kandidat till Elitloppet 2013 men nu väljer Chapter Seven att sluta på topp.

Southwind Farms meddelar på sin hemsida att hästen kommer stallas upp som avelshingst från och med nästa säsong.

En start återstår för Chapter Seven; det blir på lördag då han ska försöka hemföra segern även i American-National på Balmoral Park.

Totalt har Linda Toscano-tränade Chapter Seven sprungit in 1,8 miljoner amerikanska dollar. I den senaste starten slog fyraåringen Commander Crowe i Breeders Crown på Woodbine. Tidigare i år har han också tangerat det absoluta världsrekordet då han travade 1.08,5 vid seger i Nat Ray Trot.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
De jagar guldet i Halmstad
Nästa nyhet
De jagar guldet i Halmstad

De jagar guldet i Halmstad

Det är Halmstadtravet som håller i helgens V75-sport. Omgångens clou är en relativt hyfsad Gulddivision.

Efter helgens fina Breeders Crown-meeting i Eskilstuna rullar V75-cirkusen vidare med en ”vanlig” omgång i Halmstad. 200 000 kronor väntar på vinnaren i Guld där Sweden Cup-vinnaren Neo Holmsminde gör upp med bland andra Heiskanen/Turjas Norton Ans och den dubble Åbergs-vinnaren Lavec Kronos. Det enligt följande startlista:

1640 auto

1 Prince Tagg – Ralf Karlstedt
2 Calamara Donna – Johan Untersteiner
3 Rutger Raket – Jorma Kontio
4 Lavec Kronos – Lutfi Kolgjini
5 Livi Barcelona – Tomas Johansson
6 Norton Ans – Veijo Heiskanen
7 Neo Holmsminde – Steen Juul
8 S.J.’s Photocopy – Marcus M Melander
9 Reven d’Amour – Torbjörn Jansson
10 Timetosaygoodbye – Örjan Kihlström
11 Baht Launcher – Björn Goop

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Tekno Odins ägare hotar med bojkott
Nästa nyhet
Tekno Odins ägare hotar med bojkott

Tekno Odins ägare hotar med bojkott

Faksen J:r slog överraskande Tekno Odin under lördagen. Men nu är det en annan händelse som vållar rubriker. Tekno Odins ägare överväger att inte låta stjärnan starta alls i hemlandet nästa år.

I sin tjugofemte start noterades Tekno Odin för sin femte förlust i karriären. Det efter att trots en mycket stark insats fått ge sig mot Faksen J:r på Jarlsberg under lördagen.

Men nästa år kanske Tekno Odin överhuvudtaget inte kommer starta i Norge. Ägaren Elfinn Edvartsen hotar nämligen med en bojkott.

– Risken är att han aldrig kommer starta i Norge igen. Vi ska fullfölja årsplanen men nu är det osäkert om han startar något alls under 2013, eller senare för övrigt, säger Edvartsen till norska tidningen Bergenavisen.

Och anledningen till det drastiska hotet är att Jarlsbergs travbana använt Tekno Odin som dragplåster i en reklamkampanj inför lördagens lopp. Edvartsen har nämligen varumärkesskyddat sin stjärna och kräver nu 25 000 norska kronor för banans användning av Tekno Odin med namn och bild.

Det var i norska TV2 som fakturakravet på de 25 000 kronorna först uppmärksammades. Jarlsbergs sportchef Öystein Dale och chefen för Norsk Rikstoto, Harald Dörum, anser kravet som orimligt, skriver tgn.no.

– Vi är mycket överraskade att få det här kravet när vi promotar hästen inför ett lopp den ska delta i, säger Dale.

Elfinn Edvartsen menar dock att saken kan få sitt avgörande i domstol.

– Lagen får sätta ett prejudikat för detta, men vi menar att vi har rätt. Nu har det här blåsts upp väldigt men vi är villiga att ta den här kampen. Tekno Odin är ett varumärke och jag förstår att det är nytt för folk i den här sporten och det är klart att de får lov att reagera på det, säger han till Bergenavisen.

Läs även: Faksen J:r snuvade kallblodsgiganterna

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Faksen J:r snuvade kallblodsgiganterna

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson