Svenskt på första och andraplats. Det blev blågul succé på Vincennes under måndagen då Strong Boy D.E. segrade före Nahar.

Strong Boy D.E. tycks trivas väl över Vincennes kolstybb. I fjol, strax före jul, segrade valacken på Parisbanan, i dag var han tillbaka och det blev åter triumf efter en snygg styrning av Joakim Lövgren.

Loppet i fråga var Prix d’Arcachon och det var också den tyskfödde nioåringen som var snabbast från början. Trots åttondespåret bakom bilen kunde Strong Boy D.E. glida till ledningen in mot nedförsbacken.

Robert Bergh var också med i loppet, bakom favoritspelade Nahar som kom från seger på just Vincennes förförra veckan. Nahar inledde i tredjespår men kom fram i dödens och släpptes snart till täten av Strong Boy D.E. Inledningstempot var raskt; första 600 avverkades efter 07,1 och 1100 meter gick på underkant 1.10.

Attacker provades från köhästarna genom den sista svängen men ingen av dem kunde på allvar blanda sig i den envig som skulle förbli helt blågul. Ur sista kurvan kunde Lövgren lirka loss Strong Boy D.E. ur vinnarhålet och in över upploppet stred de båda svenska ekipagen sida vid sida.

Strong Boy D.E. hade emellertid mest krafter kvar till slut och segergreppet kunde kopplas enkelt i god tid före mål. Segertiden för Lövgrens adept noterades till 1.11,5a/2100 och förstaprispremien uppgick till 37 500 euro. Det här var hästens fjärde raka seger.

Nahar därmed tvåa i mål och tog ännu en fin slant på den franska nationalarenan. Tredjepriset tillföll Petit Javanais och Bernard Piton. Med i loppet fanns också Jörgen Westholms Krångel, körd av Dominik Locqueneux, men sågs aldrig i den främre träffen. Svenskfödde Katjing löpte mestadels i dödens men mattades till slut.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Tekno Odins ägare avstår kravet

Tekno Odins ägare avstår kravet

Det blev stor uppmärksamhet kring Tekno Odins ägare efter att man hävdat att Jarlsbergs travbana skulle betala pengar för att ha använt hästen i kommersiellt syfte. Nu drar man tillbaka kravet.

Tekno Odin slutade som tapper tvåa efter Faksen J:r på Jarlsberg i lördags. De största rubrikerna fick dock en händelse utanför travbanan.

Tekno Odins ägare har varumärkesskyddat hästen och framförde då ett krav på 25 000 norska kronor efter att Jarlsberg använt hästens namn och bild i syftet att promota lördagens lopp. En möjlig bojkott av norska banor framfördes också.

Men nu har ägarna dragit tillbaka sitt krav och avstår ekonomisk ersättning.

– Vi ser att sporten kan komma att ta skada av det här oavsett om lagen ger oss rätt i frågan och kommer nu arbeta aktivt för att ta bort den här punkten från Tekno Odins varumärkesskydd, säger ägaren Elfinn Edvartsen till tgn.no och fortsätter:

– Vi kommer att avstå ersättningen även om lagen ger oss rätt. Vi vill samtidigt beklaga om vi genom detta framställt sporten i dålig dager.

Läs även: Tekno Odins ägare hotar med bojkott

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
En månads avstängning för Nivard
Nästa nyhet
En månads avstängning för Nivard

En månads avstängning för Nivard

Det franska vintermeetinget inleds utan en av de ledande kuskarna. Franck Nivard har fått en månads avstängning.

Franck Nivard anses som en av Frankrikes absolut främsta kuskar och montéjockeyer. Men i förra veckan genomfördes kuskändringar på Nivards uppsittningar och det meddelades därefter att han blivit avstängd.

Anledningen till stjärnkuskens uteblivande anges som medicinska skäl men det franska travförbundet har inte godtagit de förklaringar som framkommit via läkarundersökningar. Under måndagsförmiddagen har kusken suttit i möte med travförbundets kommission och dessa har slagit fast att avstängningen blir en månad.

– Jag har inget annat val än att acceptera detta straff, säger Franck Nivard efter domen skriver Paris-Turf.

Mellan vilka datum som den månadslånga avstängningen ska löpa kommer att beslutas inom kort.

Läs även: Avstängning för Franck Nivard 

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V4 Hagmyren: "Hyperkapabel - inget att lita på"
Nästa nyhet
V4 Hagmyren: ”Hyperkapabel – inget att lita på”

V4 Hagmyren: ”Hyperkapabel – inget att lita på”

Gratis tips, det hittar du här på travnet varje dag! Du har väl heller inte missat att vi har intervjuer till lunchtävlingarna varje vardag?

–   Han är hyperkapabel den här hästen när han fungerar och sköter sig, däremot är det ingenting att lita på och framför allt har han väldigt lätt för att bli het. Håller han sig lugn och fungerar är det bra segerchans då han är väldigt kapabel för klassen, det är som sagt dock ingenting att lita på. Inga ändringar, säger Jimmy Jonsson i Robert Berghs stall om Veloce de Fael i V4:as tredje avdelning.

Nedan publiceras dagens intervjuer till lunchtävlingarna på Hagmyren. Och såklart – travnet erbjuder också ranking, analyser och lukrativa systemförslag både till V4 och V65 – varje dag!

Lopp 1, V4-1

1 Juliano Crown – Han gjorde det bra senast som tvåa och jag var nöjd med honom, visserligen var det i ett billigare lopp men formen är stigande. Utgångsläget den här gången blev bra, däremot är det bara två hästar på start vilket gynnar dom på tillägg och kan vi vara trea-fyra så får jag vara nöjd med det. Inga ändringar, säger Per-Åke Holmsten.

6 Hurricane Brodde – Han körde fram utvändigt om ledaren på sista bortre senast och hängde väl med godkänt hela vägen. Mer än så var det dock inte och han måste visa lite bättring denna gång. Han har lite trassel med halsen men är han bara på topp är han säkert med där framme. Tanken är att köra barfota runt om, säger Niclas Torstemo.

10 Enjoy The Show – Han är ny i min regi men har väl mest varit intetsägande i jobben om jag ska vara ärlig. Det återstår att se om det är en löhäst eller inte och jag tycker han känns svårdbedömd. Han har väl gått hyggligt hos Svanstedt men nu får loppet utvisa vart han står. Det blir förmodligen skor runt om, säger Ulf Larsson.

12 American Line – Han har inte startat på ett bra tag inför det här loppet och då han heller inte känns något extra inför den här comebacken ligger jag lågt, lyckas vi greja en hygglig slant idag samtidigt som han får ett lopp i kroppen kommer jag vara nöjd med det. Skor runt om, säger Per Linderoth.

14 Tiltmenot – Han har äntligen levt upp till de förväntningar vi har haft på honom på slutet och han har tagit två raka segrar. Det finns efter senaste segern ingenting att anmärka på och han måste ses med vettig segerchans igen. Inga ändringar, säger Jimmy Jonsson i Robert Berghs stall.

15 Justin – Han vann på ett bra sätt senast men man får inte glömma att loppet var ganska intetsägade motståndsmässigt. Jag var i alla fall nöjd med insatsen och med lite tur kan han duga igen. Det behöver dock lösa sig rejält från detta dåliga läge. Barfota fram, säger Björn Röcklinger.

 

Lopp 2, V4-2

7 Modd Brun – Han håller fin form för dagen och han är stark och tuff den här hästen, stämmer det någorlunda för oss under vägen är det klart att han ska vara med och slåss om det. Jag tycker dock normalt att Perssons Närby Kalabalik kliver ned i klass och det blir normalt svårslagen, vi får nog vara nöjda med en plats i första hand den här gången, säger Bo Landgren.

8 Närby Kalabalik – Jag är nöjd med hästen för dagen och räknar med en bra insats. Nu blir det mest troligt någon form av barfotakörning och vi har segerchans. Ulvsås Brasse blir dock tuff att besegra, säger Jan-Olov Persson.

10 Ulvsås Brasse – Han har gått väldigt bra i höst och vi har varit väldigt nöjda med honom, det finns heller ingenting att anmärka på efter senast och han håller bra form för dagen. Vi tror på en bra insats och han ska vara en av de som räknas, säger Jimmy Jonsson i Robert Berghs stall.

Lopp 3, V4-3

2 Royal Amok – Han har faktiskt varit en besvikelse för jag trodde verkligen på den här hästen. Nu har han fått två lopp i kroppen efter kastrering men istället har han blivit lite ivrig som valack. Nu tar vi bort det helstängda huvudlaget och vi har spetsläge men mest av allt vill jag se honom göra ett bra lopp. Skor runt om, säger Thomas Lönn.

3 Harkeröds Ida – Hon skötte sig bra i kvalet men var lite seg och dessutom gick hon med skor runt om. Hon bör vara bättre med den genomköraren i kroppen men jag tror kanske ändå att hon behöver loppet. Loppet var inte det tuffaste och hon kan nog tjäna fina pengar. Vi siktar på att köra barfota runt om, säger Stig Jarle Röste.

4 Amor Winner – Han tränar verklikgen betydligt bättre än vad han tävlar och jag tycker han är bättre än raden. Spåret är ett frågetecken eftersom han kan bli vass i volten men trampar han bara iväg kan han vara värd att varna för. Skor runt om, säger Ulf Larsson.

7 Quincy Frontline – Han har gått jämnt och bra på slutet och hästen håller fin form för dagen, allting är väl med honom. Känslan säger dock att det där lilla extra saknas i honom och han måste rycka upp sig innan jag kan tro på honom fullt ut. Inga ändringar, säger Tomas Pettersson.

12 Veloce de Fael – Han är hyperkapabel den här hästen när han fungerar och sköter sig, däremot är det ingenting att lita på och framför allt har han väldigt lätt för att bli het. Håller han sig lugn och fungerar är det bra segerchans då han är väldigt kapabel för klassen, det är som sagt dock ingenting att lita på. Inga ändringar, säger Jimmy Jonsson i Robert Berghs stall.

13 Quality of Life – Han gör debut för mig i det här loppet, jag har inte haft honom speciellt länge, och han är givetvis svårbedömd. Det känns som en fin häst, däremot kan jag honom inte så bra ännu och då utgångsläget den här gången blev tråkigt känns det bäst att ligga lågt. Balansen avgör jag efter värmningen, säger Per-Åke Holmsten.

14 Dollar Magic G.L. – Han har fått lopp i kroppen efter uppehåll och med det loppet i kroppen ska han gå framåt till den här starten, det känns i jobb som att han blivit snäppet bättre. Utgångsläget den här gången blev dåligt och det är många att runda härifrån, skulle det dock klaffa för honom under vägen känns han inte borta. Inga ändringar, säger Lina Melin.

Lopp 4, V4-4

4 Hurricane Ås – Han har gjort det bra på slutet och hästen känns faktiskt kraftigt uppåt för dagen, det känns som att toppformen är nära. Spår fyra i volt ska han klara, däremot kommer jag inte kunna ladda med honom härifrån. Hamnar vi bara någorlunda vettigt på det ska han räknas bland dom tre främsta och jag väntar mig en riktigt bra insats. Inga ändringar, säger Per-Åke Holmsten.

6 Zadar – Han har inte startat på ett tag inför det här loppet och jag har ingen större koll på dagsformen, däremot vet jag att han var med i ett provlopp förra helgen och då var han enligt tränaren hygglig, men inte mer. Senast jag körde honom var det ett rejält formtapp och han gick ingenting, han måste vara betydligt bättre idag för att duga och förhoppningsvis har den här träningsperioden som han har fått varit nyttig för honom. Han ska kunna öppna bra från springspår och jag laddar givetvis framåt, däremot brukar jag få körorder om att inte köra den här hästen i ledningen så spets och släpp känns väl mest aktuellt, säger Ove Berglin.

9 Skårs Anna – Hon hamnade alldeles för långt bak senast men gjorde det fullt godkänt i spåren trots det. Gången innan det svek hon från ledningen men jag misstänker att det hade med humöret att göra. Formen tycker jag sitter där och med lite tur kan hon vara bland de tre främsta. Tanken är att köra barfota runt om, säger Erica Larsson.

10 Staro Dynamite – Han gör debut för mig idag och det ska bli spännande att se honom, han har varit hos mig längre än vad Quality of Life har varit och han har gått några tuffare jobb där han känts fin. Det handlar om en bra häst i grunden det här som känns stark i jobben och jag väntar mig en bra insats. Balans och utrustning bestämmer jag efter värmningen, säger Per-Åke Holmsten.

13 O.J.’s Nasdaq – Han gjorde det bra senast i billigt gäng och håller rätt bra form för dagen, däremot står han dåligt till den här gången samtidigt som han möter några bra hästar. Jag tror inte det räcker till seger och kan vi greja en hygglig slant kommer jag vara nöjd med det. Inga ändringar, säger Per Linderoth.

14 Quicksilver – Han var duktig senast och hade en hel massa krafter kvar i mål. Han känns oförändrat fin och möter nu ett gäng som han rår på. De senaste loppen har varit på V75 och min häst har gjort det bra. Såklart kan det strula från det här läget och det är inte bara att gå ut och vinna. Han är tuffare än många av konkurrenterna och jag tror vi kör fram i dödens om tillfället ges. Det här ser ut som en vettig chans och vi kör med samma balans som senast, säger Troels Andersen.

15 Look la Marc – Han har varit ifrån ett tag men har jobbar fint. Vi har kört banjobb med honom i 22-tempo men jag tror kanske inte att han är på topp redan nu. Dessutom fick vi dåligt läge och jag har svårt att se honom runda alla. Skor runt om, säger Thomas Lönn.

 

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Måndag: V4-tips till Hagmyren
Nästa nyhet
Måndag: V4-tips till Hagmyren

Måndag: V4-tips till Hagmyren

Omgången: Hagmyren bjuder på fyra voltstartslopp till lunch och omgången ser lurig ut. Två av loppen är ytterst öppna ut medan de övriga två går att lösa på betydligt färre streck. Vädret utanför Hudiksvall ligger på ett par plusgrader och en hemmatränare jag talade med på morgonen sa att banan säkert skulle tillåta barfotakörning.

Spiken: 14 Quicksilver (V4-4)

Skrällen: 5 Staro Denim (V4-1)

V4-förslaget
V4-1: 1,4,5,6,7,9,10,12,14,15 (res 8-13)
V4-2: 8,9,10 (res 7-6)
V4-3: 1,2,3,4,6,7,12,13,14 (res 11-9)
V4-4: 14 Quicksilver (res 6-15)

10x3x9x1 = 270 rader

540 kr

Dubbelsystemet
8 -12 x 700

 

V4-1
Det kan smälla direkt!!

A: 4-14-15 B: 6-1-7-5-10-12-9 C: 8-13-3-11

Spetsanalys: Bara tre hästar på startvolten och klar fördel för innerspårets 1 Juliano Crown med Per-Åke Holmsten. Utmanas i förstahand av 3 Dizzy Peron.

Loppanalys: Ett riktigt öppet lopp med två volter och här krävs det sannerligen många streck.

4 Yagg Hornline klev på i spåren med varvet kvar senast och stumnade över upploppet. I starterna innan det var han positiv vid två raka andraplatser och på Östersund 3/9 vann han men fick inte behålla segern. Formen sitter med andra ord precis där den ska och hingsten får tipset.

14 Tiltmenot kommer med två raka segrar och Robert Berghs stall verkar återigen har hittat formen. Näst senast hann han fram till vinst trots tillägg över kort distans och med rätt resa kan fyraåringen fälla alla över upploppet.

15 Justin vann senast på ett övertygande sätt och resultatraden visar han verkar trivas på Hagmyren. Nu fick han dock ett läge som kräver maximal resa på vägen men han ska definitivt med på lappen

6 Hurricane Brodde är en ganska duglig häst som sällan gör ett dåligt lopp. Två segrar har det blivit hittills under året och hästen kommer med fullt godkända insatser på sistone. På sin jämnhet kommer han duga långt och fyraåringen ska streckas.

1 Juliano Crown kan vara den som spetsar och från ledningen är han inte chanslös.

7 Monas Ragazza var faktiskt grym vid segern tidigare i år och skulle stoet visa samma styrka denna gång är hon med i matchen.

5 Staro Denim kan vara en rysare. Hästen har förvisso haft svårt att duga på sistone men det har varit betydligt bättre motståndare än vad han ställs emot denna gång.

10 Enjoy The Show, 12 American Line och 9 Zaize Boko får också plats på mitt system.

 

V4-2
Brassens dojjor eller icke kan vara avgörande

A: 8 B: 10-9-7-6 C: 5-1-4-2-3

Spetsanalys: Med de bästa hästarna på tillägg och bara två på start tror jag inte att tätstriden blir avgörande. Ändå bör väl 1 Juts Höiby stjärna ta ledningen och sen får man se när de betrodda kommer för att överta.

Loppanalys: Bara tio kallblodiga hästar till start utspridda på tre volter över lång distans och här finns det ett par som sticker ut.

8 Närby Kalabalik kom med tre raka triumfer till V75 på Bergsåker senast men fick se sig slagen ledningen i sista sväng. Insatsen var fullt godkänd och formen bör således vara som vid segrarna. Nu är han tillbaka i ett normalt gäng och då måste vinstchansen vara god. Den som vågar singlar såklart JOP:S travare (vilket jag gör på dubbelspelet) men det finns några som nog vill sätta käppar i hjulet.

10 Ulvsås Brasse får ses som första motbud sett till den senaste tidens insatser. Senast vann han trots en tidig galopp på vägen och distansen ser jag som en fördel för Robert Berghs travare. Dock trivs han allra bäst barfota så väder och vind bestämmer såklart balansen på tävlingsdagen. Utmanar.

Jag plockar även men 9 Modd Brun som kan dyka upp i striden om mina förstarankade hästar skulle komma bort. Järvsöfaks-sonen har fin form och verkar dessutom trivas på Hagmyren.

 

V4-3
En vidöppen historia


A: 12 B: 6-2-14-7-3-13-4-11 C: 5-10-8

Spetsanalys: Återigen ett lopp med få hästar på startvolten återigen fördel innerspåret1 Zack Boko. 2 Royal Amok är också kvick iväg och utmanar. Dock kommer tillägghästarna hamnade bra på det direkt och att vara först framme hos ledaren kan vara det vinstgivande draget.

Loppanalys: 12 Veloce De Fael får bära favoritskapet efter en längre tids fina insatser. Senast galopperade han kort före mål med segerchans och det här är en typisk fransman som hittills lyckats vinna lopp trots galopp på vägen. Visst är han en given markering på kupongen men i mina ögon ska han garderas.

6 Vemyras Pigg avslutade bra senast men är inte helt säker på benen och från fjärdespår är det risk för galopp. Inte borta felfri.

2 Royal Amok har varit bra i två raka starter och kanske är det dags för den fullträff denna gång.

14 Dollar Magic G.L. har formen på topp men många att runda från det här utgångsläget.

7 Quincy Frontline räckte inte från täten senast men har varit fullt godkänt i ryggar gångerna innan.

3 Harkeröds Ida hade ett fint fjolår och gör nu comeback. Tänkbar vid gardering.

13 Quality Of Life är inte helt borta vid rätta ryggar till upploppet.

 

V4-4
Bara bäst nu Troels!!

A: 14 B: 6-15-9-2-10-4-5-7-13 C: 1-3-12-11-8

Spetsanalys: 6 Zadar har springspårfördelen och prickar bara Ove Berglin någorlunda ser Gidde Palema-sonen ut som loppets ledare. ! Vildros S.G. kan säkerligen utmana men jag tror inte att Alexander Fagerlund nöjer sig med rygg ledaren.

Loppanalys: Blandad klass med en mycket motiverad favorit i 14 Quicksilver. Valacken spurtade ganska bra näst senast på Åby trots att raden visar en nolla. I den efterföljande starten blev han fast med krafter kvar och det här ser ut som en ytterst lämplig uppgift rent motståndsmässigt. Sjuåringen känns klasser bättre än flertalet av motståndarna och utan alltför stort strul på vägen så sänker han det här gänget. Det kan krävas att han får gå den tunga vägen men ska han tåla. Spikas!

6 Zadar har fin form och har chansen att spräcka årets segernolla denna gång. Hästen kan öppna och från ledningen kan han kanske ge mitt singelstreck en match.

15 Look La Marc kan en hel del i sina ljusa stunder men återkommer efter paus och har byngligt läge.

9 Skårs Hanna är nästan alltid med där framme och ska passas vid favoritfall.

 

Tipsredaktör: Zebastian Hagberg

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Trist läge för Noras Bean i Nationernas Pris

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson