En av Frankrikes ledande kuskar och ryttare, Franck Nivard, körde inte på Vincennes under onsdagen. Anledning var att han blivit avstängd.

Franck Nivard, känd som kusken bakom de två senaste årens Prix d’Amerique-vinnare Ready Cash har stängts av. Kuskändringar på hans uppsittningar genomfördes vid tävlingar både i tisdags och under onsdagen på Vincennes. Styrningarna på Laval i kväll och Vincennes på fredag har ersatts av andra kuskar.

Avstängningen gäller fram till på måndag då Nivard ska höras av det franska travförbundet, skriver Paris-Turf. Medicinska skäl anges som förklaring till händelsen, men förbundet har inte varit helt tillfreds med de förklaringar vilka framkommit efter läkarundersökningar.

Till danska travservice.dk säger den initierade franske travsportsjournalisten Fabrice Theil att det är möjligt att Franck Nivard inte kommer köra under hela november månad.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Svanstedts stjärnsto går till avel

Svanstedts stjärnsto går till avel

Ett av Sveriges bästa ston lägger upp tävlingsskorna på hyllan. Merger Blue Chip avslutar karriären och går till avel.

Femåriga USA-födda Merger Blue Chip har i Åke Svanstedts regi utvecklats till ett av landets främsta ston och uppvisar i år ett lysande resultat med sex segrar på åtta starter – fem av segrarna har kommit i Stoeliten på V75.

Men sjätteplatsen på Solvalla i slutet av september blir hästens sista framträdande. Nu stundar en fortsättning som avelssto. Det är Mellby Gård som lagt ett anbud på stjärnstoet.

– Vi fick ett bra bud ifrån Mellby Gård och hon åker till stuteriet ganska omgående. Hon fick en liten skavank efter senaste starten men är fräsch och fin nu. Egentligen skulle hon ha gått till vintervila men nu är hon såld och blir fölsto istället. Hon är ett av de bästa ston jag har tränat och det ska bli intressant att följa hennes avkommor, säger Åke Svanstedt på sin hemsida.

Cantab Hall-dottern Merger Blue Chips karriär kan därmed summeras på följande vis: 33 starter resulterade i 14 segrar och totalt 2 706 767 på kontot. Rekord: 1.10,9a/1640.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Rikstravet till Maxmara och Stockholm
Nästa nyhet
Rikstravet till Maxmara och Stockholm

Rikstravet till Maxmara och Stockholm

Det blev Stall Stockholm och hästen Maxmara som tog hem segern i Rikstravet 2012. Charles Boko, som var den ende som kunde hota, räckte inte på Solvalla.

Rikstravets, tidigare Rixallsvenskans, fjärde säsong har avgjorts. Stall Stockholms Maxmara, tränad av Anna Forssell tog hem slutsegern i serien.

Det stod klart efter Solvallas tävlingar under onsdagen, Rikstravets allra sista tävlingsdag. Gästriklands Charles Boko hade då chansen att genom seger i loppet även ta hem segern i tabellen. Men Charles Boko synte aldrig med någon större segerchans och slutade sjua.

Därmed kan det treåriga Super Arnie-stoet Maxmara koras till den fjärde vinnaren av Rikstravet och glädja sina tusen andelsägare. Det mycket tack vare den intensiva matchningen i tävlingens slutskede; tre segrar på fem starter blev resultatet under oktober månad.

På fredag, den 2 november, hålls årets auktion med Rikshästarna. Det i samband med Breeders Crown-auktionerna på Sundyholm.

Försäljning av andelar till nästa års Rikstravet släpps nu på måndag, den 5 november klockan 10.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Torsdag: V4-tips Romme
Nästa nyhet
Torsdag: V4-tips Romme

Torsdag: V4-tips Romme

Omgången: En spelvärd omgång där jag går ut hårt och försöker fälla dagens största lampa direkt. Spår åtta bakom bilen i blott fjärde starten gör L.K. värd att gardera och däri ligger nog nyckeln om det ska bli några pengar på mitt system. Istället står mitt hopp till Micke J som lät så där kryptisk om Atlas M.O. som han bara gör när han tror på riktigt fin chans.

Spiken: 1 Atlas M.O. (V4-2)

Skrällen: 8 Raging Mack (V4-3)

 V4-systemet
V4-1: 1,2,3,4,5,6,8 (res 11-7 )
V4-2: 1 Atlas M.O. (res 3-4)
V4-3: 1,2,5,8,9,11,12 (res 3-4)
V4-4: 4,6,7,11,12,15 (res 1-3)

7x1x7x6 =  294 rader

588 kronor

Dubbelsystemet
1 – 11 x 700
1 – 8 x 200

 Totalt 900 kr

 Tipsredaktör: Zebastian Hagberg

V4-1
Smäller tungt bakom favoriten

A: 8 B: 2-1-3-4-6-5-11 C: 7-10-9

 

Spetsanalys: 8 L.K. har tagit täten i samtliga tre starter varav de två senaste har varit bakom bilen. Utgångsläget försvårar såklart det hela men respekten för Witasps travare gör att han åtminstone redan är halvvägs där innan bilen ens släppt fältet. 3 B.B.S.Florino eller 4 Schejk Amok kan vara den som spetsar i det inledande skedet.

Loppanalys: 8 L.K. står klockrent inne på pengarna och blir loppets tunge favorit med all rätt. Tre starter har det hittills blivit för treåringen och facit är imponerande. Två segrar och andra andraplats vittnar om att det här är en duglig häst och senast fick han aldrig chansen i ett fint lopp på Solvalla. Spåret är allt annat än bra men han har öppnat snabbt i varje start och bör kunna få överta täten tidigt om Witasp väljer den taktiken. Därifrån är han valacken hästen att slå men eftersom jag hittar ett bättre singelstreck i omgången så väljer jag att gardera.

2 Eklas Superior stod för en imponerande årsdebut i somras på Lindesberg och mitt första intryck var att det skulle komma fler segrar framöver för femåringen. Framgångarna har dock uteblivit men han har också provat rikstoton i sina två senaste framträdanden. Nu har hästen också fått ett vettigt spår bakom bilen och han bör sluta långt framme.

1 Staro Putaran kom på vingel senast men stod för en vass avslutning över upploppet. Juliano Star-sonen har varit uppåt i tre raka starter och från ett perfekt startspår är han åtminstone med och gör upp om pallplatserna.

3 B.B.S.Florino gör sällan en dålig insats och är säkert med i den främre träffen när det drar ihop sig.

4 Schejk Amok var bra som knappt slagen tvåa senast och ska passas denna gång.

Även 5 Acriter och 6 Mogas Young Baron streckas i inledningen.

 

V4-2
Han får bära den tunga bördan

A: 1 B: 3-4-5-9-8-10-6-12 C: 11-7

 

Spetsanalys: 1 Atlas M.O. tog täten senast som han hade framspår bakom bilen och med innerspårets fördel är han min spetskandidat. 3 Bältra Lomen och 4 Rigeljerven kommer säkert att försöka sätter kappar i hjulet.

Loppanalys: Ett halvlurigt kallblodslopp där flera hästar är betrodda på förhand. Vissa av dem har dåliga lägen och andra dras med dunkel form så här spikas det.

 

Favoriten är lägesgynnade 1 Atlas M.O. som kommer allt närmare en seger och nu återförenas med Mikael J Andersson. Det här är en kapabel häst som verkar oöm för positioner och oavsett om det blir ledningen eller ej tror jag att han är starkast över upploppet. Singelstreck!

3 Bältra Lomen skötte sig senast och resultatet blev en mersmakande andraplats bakom Titan Tabac. Sexåringen galopperade dessutom med seger på gaffeln på Romme 4/10 och får ses som första motbud.

4 Rigeljerven avslutade bra som tvåa senast efter en månads tåvlingssfrånvaro. Med det loppet i kroppen är han mogen en förbättrad insats som åtminstone kan duga till en plats bland de tre främsta.

5 Myllarqvattro gör fina lopp varje gång och är ett tidigt streck om man garderar Han har dock fått slita för havren i sina tre senaste framträdanden och dessutom står han lite tufft inne.

 

V4-3
Strecka på!

A: 11-1 B: 8-2-5-9-12-3 C: 4-7-10-6

 

Spetsanalys: 1 Milan Töll har perfekt läge och kan nog avgöra spetsstriden på två steg om bara Thomas Åhlund är med på noterna när bilen släppet. 2 Whisky Tim utmanar men tar knappast en längd på sin invändige konkurrent vilket också tränare Thomas Lönn befarar i förhandsintervjun. 4 Pretty Nova är snabb i benen första biten och även kusken Daniel Olsson brukar vilja ladda.

Loppanalys: Ett roligt kortlopp som faktiskt kan gå hur som helst. Jag misstänker att det kommer gå undan hela vägen vilket kan öppna möjligheterna för de mindre betrodda.

Tipset till 11 Behind The Float som spurtade rappt senast när luckan kom 100 meter från mål. Det var hästens första start efter en mindre skavank och han borde vara ännu bättre nu. Spåret talar emot men blir loppet som jag tänkt är han absolut med i matchen.

1 Milan Töll är loppets trolige ledare och därifrån ska hingsten slås. Förutsättningarna är åtminstone optimala och han har dessutom mött rätt så tuffa hästar ett tag. Leder länge men varningens finger för att det kan bli för tufft.

8 Raging Mack är en rysare som enligt mig trivs bäst i spets. Från bricka åtta lär det bli både svårt och kostsamt att hitta dit men sexåringen är i kanonslag för dagen. Med minsta klaff kan han vinna ändå.

2 Whisky Tim var två från ledningen senast men kan alltså få svårt att hitta dit denna gång. Utgångsläget är i alla fall perfekt och med rätt resa är han i allra högsta grad segeraktuell.

5 Ragtime F.R. blir kuskförstärkt och hästen är i riktigt bra slag vilket han visade senast som tvåa. Hästens aktion är inte alltid klockren men på visad form ska han räknas.

9 Micciano Lung ger jag inte upp på ännu. Valacken kan flytta på sig över ett upplopp och med perfekt resa kan han inte räknas bort.

12 Jan Cahoot får också en markering trots sämsta tänkbara läget.

Däremot hoppar jag över 3 Global Nature som står hårt inne och dessutom inte visar något som gör honom streckvärd.

V4-4
Svårt att hitta rätt i epilogen

A: 4-12-11 B: 7-6-15-8-9-1-3-2 C: 14-13-5-10

 

Spetsanalys: 4 Eloise har jag fina lopp från spets och det lilla nätta stoet har öppnat snabbt från samma spår i voltstart. Tycker hon känns klart hetast och i par med Daniel Olsson lär det inte finnas något annat än ledningen i sikte.

Loppanalys: Ett stolopp för relativt orutinerade hästar och det här känns inte lätt att räkna ut. Tipsnicken till 4 Eloise som gjort det mest rätt hittills i sina tre starter och i mitt program står det ledningen. Därifrån löpet hon säkerligen en 18-tid och då kan tilläggshästarna få svårt att hinna fram.

12 Lina Liv är loppets favorit och visst kan hon vinna men det är många att runda. Hon såg fin ut senast som fastlåst och har kamperat ihop med Kajsa Frick tidigare. Då blev det seger vilket är fyraåringens enda hittills.

11 Come And Catch gjorde det bra i spåren senaste och kunde avgöra enkelt över upploppet. Det här loppet ser liknande ut och hon ska ses med chans igen.

7 Warica gör stabila insatser varje gång och får återigen Calle Lindblom i sulkyn. Stoet har vettigt läge på sitt tillägg och ska med på lappen om man garderar.

6 Pride Dreamcatcher kan vara en kantboll och likaså 15 Olzons Luring trots ett byngligt utgångsläge.

 

Tipsredaktör: Zebastian Hagberg

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V4 Romme: "Bra chans trots läget"
Nästa nyhet
V4 Romme: ”Bra chans trots läget”

V4 Romme: ”Bra chans trots läget”

Gratis tips, det hittar du här på travnet varje dag! Du har väl heller inte missat att vi har intervjuer till lunchtävlingarna varje vardag?

– Han har fått jobba lite på rakbanan efter senaste starten och känns fortsatt lika fin. Jag tycker han ska ses med chans trots att läget är bekymmersamt. Banunderlaget varierar från dag till dag men här blir det skor runt om, säger Leif Witasp om L.K. i V4-1.

Nedan publiceras dagens intervjuer till lunchtävlingarna på Romme. Och såklart – travnet erbjuder också ranking, analyser och lukrativa systemförslag både till V4 och V65 – varje dag!

Lopp 1, V4-1

2 Eklas Superior – Han var inte kurant senast och fick återhämta sig. Nu har han bland annat tränat 1.18/1600 meter och jag tror att formen är bra. Han får nog ingen ledning. Leif har en bra häst mend en har sämre läge och min räknas. Skor runt om som vanligt, säger Thomas Lönn.

3 B.B.S. Florino – Han var väl godkänd senast på Örebro men är vaccinerad efter den starten och har bara fått ett jobb i kroppen efter det. Jag tror faktiskt att det kan ha gjort honom gott och vi fick ett fint läge. Hästen är snabb ut och jag tror han kan ta täten men sen får man ser hur taktiken blir. Skor runt om, säger Bo Björk.

5 Acriter – Han ser pigg och fin ut i träningen inför den här starten och detta handlar om en mycket fin häst. Jag kommer att ladda för ledningen här och når jag den positionen tycker jag det ska vara toppchans. Inga ändringar, säger Peter Eriksson.

6 Mogas Young Baron – Han gör debut bakom startbilens vingar den här gången och kommer att testa startbilen innan tävlingarna, känslan säger dock att det inte ska vara något problem och jag både tror och hoppas att han sköter sig. Allting är väl med honom hemma i jobb för dagen och formen sitter där, han kommer göra ett bra lopp. Skor runt om som vanligt och han ska normalt vara med bland dom tre främsta och slåss i ett sådant här lopp, säger Eva-Lena Hellman.

8 L.K. – Han har fått jobba lite på rakbanan efter senaste starten och känns fortsatt lika fin. Jag tycker han ska ses med chans trots att läget är bekymmersamt. Banunderlaget varierar från dag till dag men här blir det skor runt om, säger Leif Witasp.

Lopp 2, V4-2

2 Atlas M.O. – Han gör det bra mest varje gång och det måste vara hans tur att vinna snart. Utgångsläget är perfekt och det finns inget att klaga på. Vi för köra vad som går från början och jag tror att han kan ta ledningen. Det här ser ut som en bra chans på förhand, säger kusken Mikael J Andersson.

3 Bältra Lomen – Han är väldigt speciell den här hästen och det är som vanligt med honom, sköter han sig så duger han gott men han kan galoppera bort sig omotiverat egentligen när som helst i loppen. Senast körde kusken med honom i ryggar hela vägen och då gick det bra, hur han lägger upp det den här gången vet jag inte. Han känns fin för dagen och kusken får ta det piano med honom från start, sedan får vi helt enkel bara vänta och se med den här hästen. Inga ändringar och felfri hoppas och tror jag givetvis att han segerstrider, säger Jan Schön.

6 Brunnsätra Birk – Han kommer till den här starten med två raka galopper med det är mitt fel, det är jag som får ta på mig det. Näst senast tappade han en sko och senast blev det inte optimala förberedelser för honom och han blev helt enkelt för laddad från sitt innerspår. Den här gången tycker jag förutsättningarna för hans del är bättre, den här gången hoppas och tror jag att han sköter sig och då är jag optimistisk. Han känns väldigt fin hemma i jobb och ska vara minst lika bra i ordning som när han avslutade rykande till andraplatsen för tre starter sedan. Inga ändringar, säger Torbjörn Engdahl.

8 Midgårdsormen – Han har inte visat det rätta trycket i år och vi får be om lite bättring innan vi kan tro på någon toppinsats. Jag hoppas det går att köra honom barfota fram. Det vore ett stort plus i så fall, säger Leif Witasp.

10 Moe Tösen – Det är en hygglig häst men uppgiften ser inte så lätt ut från detta läge och vi får nog vara nöjda med en hygglig slant. Det blir skor runt om, säger Leif Witasp.

Lopp 3, V4-3

2 Whisky Tim – Vi kommer inte förbi ettan från start men min häst är också bäst med ryggresa. Senast var han ok från ledningen och han ses med chans. Mina två i omgången är nog rätt så lika chansmässigt. Skor runt om men eventuella bodd kan vara en nackdel på denne, säger Thomas Lönn.

8 Raging Mack – Han brottas med dåligt utgångsläge igen men annars är jag jättenöjd hur hästen känns. Såklart är det inte lätt från spår åtta bakom bilen över kort distans men det här är heller inte det bästa gänget som han har mött. Dessutom gillar han Romme ochnu kommer vi ändra till aluminumskor bak vilket är den fördel. Jag är nog lite förhoppningsfull trots allt, säger Ida Sandberg.

11 Behind The Float – Hon känns faktiskt kraftigt uppåt i träningen inför den här starten, däremot blev utgångsläget tyvärr tråkigt och härifrån kommer hon behöva klaff under vägen. Banan avgör balansen, tillåter den barfota runt om så kör vi så idag, säger Jan Schön.

12 Jan Cahoot – Han gör det väl okej men jag hade kanske väntat mig mer av honom. När han var tvåa på Färjestad i slutet av september borde han egentligen ha vunnit och nu behöver vi massor med tur sett till det dåliga utgångsläget. Jag vet inte hur det blir med balansen, säger Mikael J Andersson.

Lopp 4, V4-4

4 Eloise – Hon har gjort det bra i alla starter men senast uppträdde hon lite underligt vilket fick sin förklaring. Hon bajsade i volten och tog sedan ledningen. Väl i loppen var hon slagen tidigt men hade tydligen inte färdiguträttat sina behov förrän det återstod 500 meter. Då tog hon tag i grejerna igen och fullföljde faktiskt bra. Vi siktar mot täten igen och även hon hon möter några duktiga på tillägg så ska hon ses med chans. Skor runt om, säger Conny H Andersson.

5 Double Powergirl – Hon kändes väldigt bra senast i Gävle men galopperade tyvärr in in första sväng och hon är väldigt speciell den här hästen, i första han måste hon sköta sig. Sköter hon sig duger hon gott i ett sådant här typ av lopp för kapacitet, det finns i henne. Utgångsläget för hennes del blev passande, dessutom med en bra kusk. Inga ändringar, säger Kalevi Mulari.

6 Pride Dreamcatcher – Hon gjorde första starten efter vila senast och kommer undan med fullt godkänt betyg. Hon har tränat på som vanligt efter det och jag tcker hon känns fin på alla sätt. Det krävs dock att hon får en spårsnål resa men hon är snabb ut och borde kunna hitta ett vettigt slagläge. En platspeng är inte omöjlig och vi kör med skor runt om, säger Jenni H Åsberg.

7 Warica – Hon har gått jämnt och bra på slutet och hon håller fin form för dagen, senast var hon lite seg som hon kan vara emellanåt men hon höll farten bra och jag var nöjd med henne. Den här gången ser det lite billigare ut än tidigare och bland dom tre främsta ska hon vara. Inga ändringar, säger Ulf Fredriksson.

12 Lina Liv – Hon har gjort det bra i de senaste starterna och allting är fortsatt väl med henne efter senast, hon är i bra ordning för dagen och jag tycker det ser bra ut på förhand. Inga ändringar och hon måste räknas tidigt, säger Anders Odelros.

15 Olzons Luring – Hon känns pigg och fin hemma i jobb för dagen och hon är i bra ordning, tyvärr lottades hon återigen till tråkigt utgångsläge och härifrån måste vi ha tur under vägen. Grejar hon en hygglig slant med dom här förutsättningarna kommer jag vara nöjd med det. Inga ändringar, säger Peter Eriksson.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Grym Rapide Lebel vann överlägset

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson