Omgången: Det regnar över Eskilstuna. Banan bör hålla bra och flera lär prova med barfotakörning.  Jag spelar en fleris som ofta kan vara rätt taktik då det gäller V4. Spiken är en orutinerad andrahandsfavorit  men jag tror att det ska gå vägen.

Bästa spiken: 8 Kiss Goodbye har bara en start innanför västen och inte det bästa utgångsläget men jag tror hon löser uppgiften i V4-2.

V4-förslag:
4,8,9 (11-7)
8 Kiss Goodbye  (11-1)
2,4,5,8,14,15 (7-3)
1,5,6,10,12 (2-3)

90 rader x 5 = 450 rader = 900 kr

LD-förslag; 8 – 2,5,8,15 x 200 kr = 800 kr

Tipsredaktör: Ulf Nilsson

LOPPANALYSER:

V4-1:

Spetsanalys:  Många orutinerade hästar och de flesta gör debut bakom bilen. Om ni har möjlighet så spana in värmningarna på ex. lajven så får ni säkert se många testa bilen före tävlingarna. Hot Marke spetsade från spår två i voltstart senast och kan nog flytta på sig bra. Det gäller även Interlace.  Fury Tooma är snabb och hårt betrodd och om Wallin väljer ett offensivt upplägg så kan han kanske kriga åt sig ledningen kort efter start.

Loppanalys:  8 Fury Tooma var fin i debuten näst senast och Meilink brukar ju kunna plocka fram fina hästar. Fury Tooma vann då lätt från ledningen och gav ett gott intryck. Insatsen senast var mer svårbedömd då Wallin släppte ledningen för att sedan bli dragen bakåt. Fury Tooma fick fritt sista biten men det var svårbedömt hur mycket det fanns att åka med. Med i samma lopp var Lennartssons  9 Caddie Heart som galopperade bort en andraplats kort före mål. Caddie Heart har ett trevligare startspår än Fury Tooma här och bör kunna få en hygglig resa i draget för att sedan ha fin chans. Tippas.

Dessa två höjer sig över resten och kan vara ett bra lås men då de har småknepiga utgångslägen samt är tufft betrodda så känns det rätt med åtminstone något extra streck. Ett sådant är 4 Hot Marke som har ett betydligt bättre läge och kan spetsa. Kusken är klart nöjd med sin häst som kan slinka undan från spets.

11 Wall Girl avslutade fullt bra efter invändig resa senast och verkar på gång. Trist läge här men rankas därefter i ett ihåligt lopp. Kommer in i matchen om det strular för min trio som jag dock  tror är lite för bra.

7 Interlace kan säkert öppna rätt bra och det verkar vara hygglig åtminstone. Bör ändå få det tufft. Interlace tränar bra efter sjukdom men det borde behövas lopp i kroppen.

RANK: A: 9-8-4  B: 11-7-3-5-1-6-10 C: 2-12

V4-2:

Spetsanalys: Ready Set Go har så långt i karriären inte haft någon direkt otur då det handlar om spårlottning. Spår sex tre gånger har inneburit spets varje gång och från spår ett med Calle är det utmärkt spetschans på nytt. Blenda Av försöker utmana från springspår. Spetsade senast. Kiss Goodbye ska sändas rejält enligt tränaren och det finns åtminstone viss chans att hon tidigt körs mot ledningen trots bakspår.

Loppanalys: Meilink brukar som sagt plocka fram fina hästar och en sådan är 8 Kiss Goodbye som  vann på bra sätt direkt i debuten senast. En fin fyraåring vars mamma aldrig kom till start. Kiss Goodbye spetsade i debuten och var hårt utmanad upploppet ner men det blev en överlägsen seger via snabbt slutvarv då utmanaren galopperade. Det såg ut att finna mycket kräm kvar och med den genomköraren i kroppen så lär vi få se en minst lika bra insats nu. Spåret är givetvis inte helt lyckat men då hon är ensam på bakspåret så ska det inte krångla och det bör bli en vettig resa i draget. Det är ny fin chans och jag spikar. Meilink behövde ingen övertalning för att tro på chans och han är stor stor optimist.

Det är bra hästar emot och det får inte strula för min spik.

11 Orderly svarade för ett rejält intryck vid segern senast och har Kontio upp igen. Farligt motbud men det är inte helt lätt att runda allt och alla här till seger. Det bör bli svårt att nå min spik men Orderly är bra. Orderly är klar streckfavorit och min spikidé är klart mer intressant. Orderly är dessutom inte helt stabil på benen och vi kan jobba in en brasa.

1 Ready Set Go brukar spetsa och kan leda loppet mycket länge. Vann från spets näst senast via 14 sista 800 m och galopperade med vinstchans senast. Kan räcka långt om Calle får dämpa lite. Tränaren tror dock att det behövs lopp i kroppen.

2 Stopsigns Shaggy vann lätt senast. Kruxigt startspår nu och det kan bli galopp.

RANK: A: 8 B: 11-1-2-6-3-5-9-12-15-14 C: 13-10-4-7

V4-3:

Spetsanalys:  Inte lätt. B.T.Rich kan öppna  bra men här borde man inte vilja bråka alltför mycket över lång distans. Without Fear kan öppna men kan bli hetsig och Lars D brukar vara försiktig av sig. Möjligt att Lord Photo Star trycks av mot spets trots läget.

Loppanalys: 4 Without Fear har löpt bra och blir hårt betrodd. Streckas men hästen är lite hetsig av sig och har visat en del galopp och det är inte säkert att Lars D får till det.

Tipset till Lennartssons 14 Photo Taxi som bör duga fint i denna omgivning. Senast satt Photo Taxi fast med sparat i mål och avslutningen  näst senast var helt ok. Det kan lätt bli vingel från detta läge men då är det tryggt med Per i vagnen. Han brukar kunna lösa sådant.

Det finns gott om outsiders i loppet. Jag spelar LD med dessa. 2 Fuzz låter  Hanné hyggligt nöjd med och läge och kusk med Kontio är plusfaktorer.

5 Miva V.J. har det strulat en del för med galopper  slutet men  hon kan  betydligt bättre än så. Hon svarade för flera riktigt bra insatser tidigare i år  och blir intressant här om formen är på plats. Hon har en bra avslutning som sitt vapen och träningsrapporterna är positiva.

15 Surprise Up vann överlägset från spets senast. Annan uppgift nu med ett helt gäng att runda men formen är bra. Hon har vunnit lopp även bakifrån och det kan gå.

Streckar även 8 Lord of the  Star som har kapacitet men ofta svårt att få ordning på sin aktion.

RANK: A: 14-4 B: 2-5-15-8-7-3-13-12-9-11 C: 6-10-1

V4-4:

Spetsanalys: Fran Ebo kan lägga iväg rejält och brukar spetsa från liknande lägen. Lär göra så på nytt.

Loppanalys:  Tipset till 10 Fantoccini som är bra mest varje gång och Hockeys häst höll farten bra från utvändigt ledaren även senast. Säker seger via 10,5 sista 800 m näst senast. Kan mycket väl fälla allt här men är lite sårbar från detta läge. Barfota runt om igen.

1 Fran Ebo lär spetsa och kan spåra hem loppet men hon brukar kunna bli hetsig vid laddning och då kan det bli långt hem.

12 Say Me travade utvändigt ledaren senast och höll bra. Say Me är rejäl och bra då aktionen stämmer och räknas tidigt.

Streckar även 5 Veloz som avslutade bra senast men har varit struken därefter samt 6 Mr Turbo Triss som har en bra avslutning. Sedan stänger vi streck-butiken.

RANK: A: 10-1-12 B: 5-6-2-3-4-11-9-15 C: 14-13