Det har varit en makalös tid för Sebastian K. senaste månaderna. Efter söndagens storseger stundar nu också SM innan vintervila väntar.

Drygt 2,2 miljoner kronor skrevs segerchecken ut på efter segern i finalen av UET Trotting Masters i går på Solvalla för Sebastian K. Det betyder att hästen för Åke Svanstedt gjort fem starter vilka slutat i fyra segrar och ett andrapris samt fem miljoner kronor inkört. Totalt under året har Sebastian K. sprungit in nästan 6,2 miljoner.

Närmast på programmet står sannolikt Svenskt Mästerskap på Åby den 13 oktober. Det lär bli årets sista framträdande innan Sebastian K. ska laddas mot en riktigt spännande säsong nästa år.

– Om hästen tar det här loppet bra så blir det en start till i år och det blir i SM. Men sedan blir det vintervila och då ska han bara få gå i hagen i en och en halv månad innan han börjar tränas igen. Nästa år siktar vi såklart på de stora loppen och de första stora målen är Olympiatravet och Elitloppet, säger Åke Svanstedt på sin hemsida.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Goop har greppet om allsvenska kuskligan

Goop har greppet om allsvenska kuskligan

Tre av fyra kvartal av 2012 är avverkade. Läge då att kolla på den allsvenska kuskligan.

När de nio första månaderna klarats av 2012 är det fortfarande Björn Goop, som vunnit den allsvenska kuskligan de senaste åtta åren, som har ett stadigt grepp om förstaplatsen.

Åke Svanstedt hade emellertid en stark senaste vecka och närmar sig. Avståndet till Goop är 25 segrar. Bakom tronar Ulf Ohlsson och Jorma Kontio på tredje- respektive fjärdeplatsen.

Så här ser ställningen ut (per den 1 oktober).

Allsvenska kuskligan (starter i Sverige):

1 Björn Goop, 266 segrar
2 Åke Svanstedt, 241
3 Ulf Ohlsson, 224
4 Jorma Kontio, 217
5 Johnny Takter, 135
6 Erik Adielsson, 135
7 Örjan Kihlström, 121
8 Stefan Söderkvist, 98
9 Robert Bergh, 97
10 Per Lennartsson, 91

Segerrikaste träningsstall (totalt):

1 Åke Svanstedt, 310 segrar – 37 724 996 kr inkört
2 Stefan Melander, 127 – 21 015 588 kr
3 Timo Nurmos, 124 – 17 432 217 kr
4 Lutfi Kolgjini, 140 – 16 349 729 kr
5 Stig H Johansson, 125 – 15 678 408 kr

Vinstrikaste uppfödare (totalt):

1 Menhammar Stuteri AB, 230 segrar – 24 080 466 kr
2 Boko Stables Sweden AB, 99 – 13 455 133 kr
3 Puro Petri, 11 – 10 940 369 kr
4 Nelén Hans, 62 – 6 762 628 kr
5 Knutsson Trotting AB, 13 – 6 602 828 kr

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Topplopp i franska Laval
Nästa nyhet
Topplopp i franska Laval

Topplopp i franska Laval

Även om Commander Crowe avstod start i onsdagens Grand Prix Anjou-Maine i Laval blev det ändå ett förstklassigt lopp.

Det är på onsdag eftermiddag som Grand Prix Anjou-Maine körs i Laval med 50 000 euro till vinnaren. Startlistan är nu helt spikad och det är ett högklassigt startfält om hela 18 hästar som slåss om segern.

I loppet finner vi, bland många andra, Roxane Griff, Quaker Jet, Santa Rosa France, Roi du Lupin och årets Prix de Cornulier-vinnare Quif de Villenueve.

2875 meter

1 Amiral Sund – Nicolas Roussel
2 Sanymede Tivoli – Damien Bonne
3 Quasar Joli – Laurent-Claude Abrivard
4 Quarlos – Mathieu Mottier
5 Quiby de Caillons – Sebastien Hardy
6 Ragtime de Parc – Franck Nivard
7 Royale de Perthois – Jean-Loïc-Claude Dersoir
8 Roc de Montfort – Mathieu Abrivard
2900
9 Santa Rosa France – William Bigeon
10 Pinson – Ludovic Mollard
11 Riglorieux du Bois – Alexandre Abrivard
12 Quoumba de Guez – Benoît Robin
13 Severino – Christian Bigeon
14 Quif de Villenuve – Pascal Tijou
15 Orlando Sport – Roger Coueffin
16 Roi du Lupin – Anthony Barrier
17 Roxane Griff – Eric Raffin
18 Quaker Jet – Jean-Etienne Dubois

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Han blir ATG:s nya vd
Nästa nyhet
Han blir ATG:s nya vd

Han blir ATG:s nya vd

Nu är det klart vem som efterträder Remy Nilson som vd för ATG. Hans Skarplöth tar över från årsskiftet.

Tidigare i år meddelade Remy Nilson att han ämnade sluta som vd för ATG. En position han haft de senaste åtta åren efter sammanlagt 25 år i tjänst hos ATG. I dag kungjordes vem som blir hans efträdare: Hans Skarplöth.

40-årige Skarplöth är i dag vd för Viasat Norden och har tidigare innehaft flera chefspositioner inom Viasat-koncernen samt vid Philip Morris. Hans Skarplöth är hemmahörande i Haninge, utanför Stockholm och beskrivs ha ett brett idrottsintresse och också erfarenhet från trav och spel som en flitig Solvallabesökare.

– ATG är ett mycket framgångsrikt företag som verkar i en spännande bransch med stora framtida utmaningar. Den nära kopplingen mellan sport och spel är unik och väldigt intressant. Jag ser mycket fram emot att som vd på ATG vara med och utveckla den affären, säger han i ett pressmeddelande på kanal75.

Skarplöth tar över posten som ATG:s vd den 1 januari 2013.

– Jag är mycket glad att vi kunnat rekrytera Hans Skarplöth som vd för ATG. Hans har på ett framgångsrikt sätt vänt Viasats utveckling till att bli en ledande aktör i Norden inom betal-TV-området. Hans framgångsrika ledarskap och erfarenheter från konsumenthandel, inklusive media, kommer att bli mycket värdefulla för ATG i det arbete vi har framför oss, säger ATG:s styrelseordförande Mats Denninger till kanal75.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V4 Gävle: "Formen på topp - bra chans"
Nästa nyhet
V4 Gävle: ”Formen på topp – bra chans”

V4 Gävle: ”Formen på topp – bra chans”

Gratis tips, det hittar du här på travnet varje dag! Du har väl heller inte missat att vi har intervjuer till lunchtävlingarna varje vardag?

– Hon var duktig senast men Ulf tyckte att det fanns mer att göra med balansen och nu ändrar vi. Det var inte barfota runt om som det står i programmet utan hon gick med tunga järnskor fram. Nu lättas hon till aluminiumskor och sen får vi se hur mycket Ulf kan trycka av henne från start. Hästens form är på topp och blir hon inte fast invändigt så har hon bra chans, säger Märta Alkerud om Bella Hanover i V4-1.

Nedan publiceras dagens intervjuer till lunchtävlingarna på Gävle. Du finner dem alltid under Dagens Tips, i överkant på startsidan. Gå där in under aktuell bana och klicka på intervjuer. Och såklart – travnet ger också ranking, analyser och lukrativa systemförslag både till V4 och V65 – varje dag!

Lopp 1 Nr 1 BELLA HANOVER
– Hon var duktig senast men Ulf tyckte att det fanns mer att göra med balansen och nu ändrar vi. Det var inte barfota runt om som det står i programmet utan hon gick med tunga järnskor fram. Nu lättas hon till aluminiumskor och sen får vi se hur mycket Ulf kan trycka av henne från start. Hästens form är på topp och blir hon inte fast invändigt så har hon bra chans, säger Märta Alkerud.

Lopp 1 Nr 4 TE AMO
– Han har lottats till intressant utgångsläge den här gången och jag kommer att prova för ledningen, fungerar hästen sedan som jag önskar så kan han vinna ett sådant här lopp. Han står bra inne i loppet och känns som han ska göra i jobb. Inga ändringar, säger Hans R Strömberg.

Lopp 1 Nr 5 ENDLA TOOMA
– Hon gjorde ett bra lopp senast och höll godkänt i spåren. Vi har aldrig testat henne bakom bilen men hon kan öppna och vi får se vad som händer i starten. Det blir mest troligt barfota runt om och hon bör åtminstone vara en platskandidat, säger Håkan Skoglund.

Lopp 1 Nr 6 BRIDGET BOKO
– Hon var duktig senast och allt är bra med henne. Hon kan nog öppna hyggligt bakom bilen utan att vara jättesnabb iväg. Nu vill jag spara lite hov då det lär komma fler uppgifter framöver och hon får tävla med skor bak denna gång. Det gör ingen stor skillnad på henne. Öppet huvudlag, säger Claes Sjöström.

Lopp 1 Nr 7 EL CAZADOR
– Han gör första starten bakom startbil idag och första gången över kort distans, jag tror inget av det ska vara något problem för honom och jag tror på en bra insats. Han har varit duktig och gjort det bra varje gång, däremot är han väldigt flegmatisk och han har inte i för fullt alla gånger. När det handlar om kort distans är det full fart framåt som gäller, han kommer dessutom få tävla med öppet huvudlag idag istället för ett helstängt så får vi se om han tar i bättre med öppet huvudlag när han ser konkurrenterna. Skor runt om som vanligt och även om jag tror han får svårt att vinna ska han kunna vara bland de tre främsta, säger Lena Kjällman.

Lopp 1 Nr 8 DONKEY DUNDER
– Han var lite uppåt senast vilket var ett fall framåt jämfört med förrförra insatsen. Han var lite spänd vilket han är för det mesta men det verkar vi få leva med. Nu har vi dragit ett dåligt utgångsläge och härifrån får man väl hoppas att han är fyra-femma. Skor runt om, säger Sven-Åke Andersson.

Lopp 1 Nr 1 MAMOROS TAPPER
– Han tävlade barfota runt om senast och har tidigare varit bäst med den balansen, senast blev han dock öm och galopperade så den starten glömmer vi. Idag blir det skor runt om och från fint utgångsläge ska han kunna hamna vettigt på det direkt då han kan öppna snabbt från start. Jag körd ett lättare jobb med honom i torsdags och då var allting väl med honom och med rätt resa ska han kunna sluta bland dom tre-fyra främsta, säger Nils Lindström.

Lopp 2 Nr 2 CHIP DEALER
– Han var riktig bra senast men det var också i lite enklare gäng än vad det är nu. Det löste sig fint och han avgjorde lätt och han känns fin efter det. N har vi perfekt läge och härifrån måste jag ladda för att se om vi får överta ledningen. Det blir barfota runt om och han kan vinna loppet, säger Troels Andersen.

Lopp 2 Nr 4 FRITIOF PIRATEN
– Han har haft en del otur men formen verkar bra. Han känns fin i jobben. Gävles bana brukar vara bra och vi siktar på att köra honom barfota fram. Med framspår som nu så kör vi med helstängt huvudlag. Han ska räknas, säger Susanne Richter.

Lopp 2 Nr 6 SOUL CATCHER
– Han är en gammal kämpe som gör det bra och det går inte att vara missnöjd med honom, han gör alltid sitt. Däremot har han blivit till åren och det är en slant som gäller för hans del. Inga ändringar, säger Lena Kjällman.

Lopp 2 Nr 8 DRAGON TOOMA
– Han går bra varje gång och jag tycker han förtjänar att vinna snart. Nu fick vi förvisso ett utgångsläge som talar emot det men med lite tur kan han komma in i matchen. Skulle det stämma är han med i striden. Barfota runt om, säger Henrik Larsson.

Lopp 2 Nr 11 SO GÅ DIEGO
– Han känns som han ska göra hemma i jobb för dagen och jag är nöjd med honom, han ska hålla fin form. Senast var han inte som bäst men Stefan Edin drog i honom hela första långsidan senast och det gillar inte hästen, han blev sur och den starten glömmer vi. Jag tror på en bättre insats idag, innan senaste starten hade han gjort det bra varje gång och en liknande insats är att vänta den här gången. Han kommer idag dessutom att tävla barfota runt om och han är klart bäst med den balansen. Öppet huvudlag som vanligt och bland dom tre-fyra främsta ska han vara, säger Kennet Häggström.

Lopp 3 Nr 3 BIG BEN
– Han har gjort det bra så här långt, det är en ganska liten och enkel häst men han har gjort det bra och jag tycker det ser rätt skapligt ut idag. Han har lottats till ett öppet spår och bör hamna bra på det direkt från start och sedan tycker jag att han ska vara en av dom som är med och gör upp om det. Inga ändringar, säger Thomas Franck.

Lopp 3 Nr 4 TOBAGO BAY
– Det är en bra häst och visst kan han räcka här men det finns några brasklappar. Dels är han behandlad efter senast och ganska lugnt tagen i jobb. Han känns dock fin i dessa jobb. Han är också stor av sig och spåret är inte det bästa. Skor runt om och helstängt huvudlag, säger Thomas Lönn.

Lopp 3 Nr 6 DOUBLE POWERGIRL
– Hon känns väldigt fin inför den här starten och jag tycker det ser intressant ut på förhand, hon har haft en hel del otur den här hästen men med lopp i kroppen efter uppehåll ska hon vara på väg uppåt och normalt ska hon duga gott i ett sådant här sällskap. Hon har alltid haft dåliga utgångslägen och jag vet därför inte hur snabbt hon kan öppna från ett springspår, min känsla säger dock att hon ska kunna lägga iväg bra den första biten och att hon bör hamna bra på det. Det är en häst som ska tåla de flesta upplägg och som jag ser det är det bra segerchans. Inga ändringar, säger Kalevi Mulari.

Lopp 3 Nr 7 PRINCE DE MAI
– Han har äntligen kunnat tävla och träna på som jag önskar de senaste veckorna, han har fått vara fräsch och därför kunnat tagit åt sig av träning och tävling. Det handlar om en fin häst men han har haft mycket problem och det har egentligen strulat för honom hela sommaren. Jag kan inte motståndet, det här ska dock vara en häst som normalt ska duga gott i ett vanligt lunchlopp och jag har en häst som är på väg uppåt. Skor runt om samt skygglappar som vanligt, säger Kjell Wallin.

Lopp 3 Nr 8 COMMISSION
– Han är ny hos mig och jag vet egentligen inte så mycket om honom, han har varit hos mig i tre veckor och ser i varje fall fin ut. Det handlar om en stor och rejäl häst som bör vara med i den främre träffen bara han sköter sig, det här loppet ser jag dock som ett test för att se var han står någonstans. Skor runt om som han tävlat med tidigare, sedan blir det nog öppet huvudlag och vad jag vet har han tävlat med helstängt huvudlag i tidigare regi, säger Kennet Häggström.

Lopp 3 Nr 9 TEQUILA PALEMA
– Hon är lite spänd fortfarande och vi får nöta på och se om det lossnar. Det finns hygglig fart i henne. Nu kan det bli barfota fram. Jag bestämmer mig efter värmningen. Öppet huvudlag, säger Claes Sjöström.

Lopp 3 Nr 11 FLYING TOOMA
– Hon var hygglig senast och är i grunden inte alls så tokig. Hon måste dock visa mer i mina ögon och vi behöver tur med tanke på det byngliga läget. Jag ligger lågt med henne och vi kör med skor runt om, säger Henrik Larsson.

Lopp 3 Nr 12 SCARLET DARBAN
– Hon var positiv senast i lite billigare gäng. Nu är läget svårt och vi behöver en hel del tur härifrån. Vi kör henne med skor runt om igen, säger Kajsa Frick.

Lopp 4 Nr 2 MYSTIC LOVE
– Han är inte så tokig den här hästen faktiskt och jag tycker att han bör vara en av de som räknas, han är inte så snabb ut och det gäller att få iväg honom felfri, lyckas jag med det är han dock stark till slut och då ska vi kunna vara med och slåss om det. Han har gjort det bra på slutet och ska hålla fin form, säger Jan-Olov Åberg.

Lopp 4 Nr 5 BERKUT BOKO
– Allt är bra med hästen och spåret bör vi greja. Det blir kanske en liten tappstart men han bör trampa iväg för att sedan räknas med chans. Skor runt om samt helstängt huvudlag, säger Claes Sjöström.

Lopp 4 Nr 7 LANCING FACE
– Hon har haft problem med att sköta sig och jag hoppas i första hand att hon sköter sig idag, det verkar annars som att hon har tagit miljöbytet på ett bra sätt då hon faktiskt känns allmänt bättre i jobb, framför allt gällande humöret. Jag vet vad den här hästen kan i grunden, samtidigt har hon gjort mig besviken så många gånger tidigare så det går inte att vara allt för optimistisk. Inga ändringar, säger Rauno Pöllänen.

Lopp 4 Nr 10 PRIDE UP
– Han känns som han ska göra hemma i jobb och så långt är allting väl med honom, däremot har han inte alls presterat i de tre senaste starterna och det gör att jag ligger lågt. Det här såg ut att vara ett billigt lopp så är han bara som han ska duger han långt, jag vet dock inte riktigt vart jag har honom för dagen med tanke på insatserna på slutet. Jag ligger lågt och kör efter hur hästen känns i loppet. Öppet huvudlag med urryckare som vanligt, sedan blir det barfota runt om för första gången om banan tillåter, det känns som vi måste hitta på någonting, säger Daniel Edlund.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Hallsta Lotus hemma på Hagmyren

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson