Commander Crowe är ute ur Trotting Masters-finalen. Det startförbud han fick efter Åby Stora Pris omöjliggör en start i storloppet.

Säsongens totale dominant i storloppen Commander Crowe var på förhand given favorit att också vinna finalen av UET Trotting Masters om knappt två veckor. Men efter lördagens två andraplatser i heaten av Åby Stora Pris kan det nu konstateras att fuxen då inte ens komma till start. Han får inte. Det på grund av det startanmälningsförbud som han fick efter Åbystarterna.

– Det två veckors startförbud som Commander Crowe fick efter Åby Stora Pris är även ett startanmälningsförbud under samma tid. Commander Crowe får inte startanmälas igen förrän tidigast lördag 29 september, och eftersom startanmälan till Trotting Masters sker redan söndag 23 september kan Commander Crowe inte vara med i det loppet, skriver travsport.se och förtydligar:

– Det har rått viss förvirring sedan i lördags huruvida Commander Crowe fick ett startanmälningsförbud under 14 dagar eller bara ett startförbud under samma tid. Både Åbys måldomare Björn Persson och banveterinär Anders Bergqvist är dock tydliga med att det är startanmälningsförbud som avses. Beslutet kan inte överklagas.

Commander Crowe led av uttorkning och ordinerades dropp av veterinär efter Åby Stora Pris. Hästen fick i samband med det av djurskyddsskäl ett startanmälningsförbud i fjorton dagar.

Läs även: Commander Crowe sjuk efter Åby Stora

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Sanity och Noble Knight på Romme

Sanity och Noble Knight på Romme

Det vankas verkligt fin sport då Romme bjuder in till Charlie Mills-kvällen på fredag. I startlistorna hittar vi bland andra Sanity.

Fina race står på programmet då Romme körs V65-trav på fredag. I American Trot kommer Sanity ut igen efter den sämre insatsen i Sundsvall Open Trot. Bland motståndet märks exempelvis Rakas.

Rommechansen körs för tre- och fyraåringar där de senare har tjugo meter extra att trava. Här dyker vinnaren av EM för treåringar upp, Noble Knight och han utmanas av bland andra Chapeau.

Startlistorna:

1640 auto

1 Sanity – Johnny Takter
2 Speedy Gold – Hans-Owe Sundberg
3 Persos Seaman – Tony Wallin
4 Hard Livin – Daniel Redén
5 Rakas – Per Lennartsson
6 Up Date Hoss – Erik Adielsson
7 Gentle Tilly – Torbjörn Jansson
8 Calamara Donna – Örjan Kihlström
9 Conrads Garland – Anders Svanstedt
10 Zlatan Blou – Jorma Kontio

2140

1 Mellby Apollo – Per Lennartsson
2 Noble Knight – Örjan Kihlström
3 Maxmara – Hans-Owe Sundberg
4 Main Danger – Erik Svensson
5 Chapeau – Erik Adielsson
6 Reo – Tommy Hanné
7 Here To Rock F. – Torbjörn Jansson
8 Nagini – Johnny Takter
2160
9 Pink Pank Utfattig – Jan-Olov Åberg
10 Pix Jubb – Kaj Widell
11 Night Indika – Sören Eriksson
12 Stein Daylight – Leif Witasp
13 David Sisu – Jorma Kontio

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Fransk elit tävlar i Amiens
Nästa nyhet
Fransk elit tävlar i Amiens

Fransk elit tävlar i Amiens

Banan i franska Amiens har fått ihop ett riktigt fint startfält då loppet Prix de la Federation Regionale du Nord körs på onsdag.

Amiens, belägen i nordligaste Frankrike, kör ett klart kvalitativt lopp för den franska eliten på onsdag. I kamp om ett förstapris på 50 000 euro får publiken se bland andra Quaker Jet och Roi du Lupin ta sig an Oyonnax och Save The Quick.

Så här ser startlistan ut:

2400 auto

1 Queroan de Jay – Axel Lenoir
2 Roi du Lupin – Anthony Barrier
3 Quaker Jet – Jean Etienne  Dubois
4 Orlando Sport – Sebastien Baude
5 Oyonnax – Christophe Martens
6 Save The Quick – Eric Raffin
7 Perlando – Jos Verbeeck
8 Roc de Montfort – Franck Ouvrie
9 Sancho Turgot – Franck Anne
10 Twigg – Bertrand Kernivinen

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V4 Umåker: "Från ledning tror jag på bra chans"
Nästa nyhet
V4 Umåker: ”Från ledning tror jag på bra chans”

V4 Umåker: ”Från ledning tror jag på bra chans”

Gratis tips, det hittar du här på travnet varje dag! Du har väl heller inte missat att vi har intervjuer till lunchtävlingarna varje vardag?

–  Han var överraskande bra senast vid seger efter långt uppehåll, han hade inte gått snabbare än i kvalet och jag trodde därför att han skulle behöva något lopp i kroppen. Efter senaste starten gjorde han sig illa i hagen och fick vila en vecka, med tanke på att han hade varit borta så pass länge inför senast är det dock ingenting som oroar mig, hästen känns fin i de jobb som han fått inför den här starten. Förutsättningarna för honom passar bra, innerspår kan vara lite vanskligt men jag laddar för ledningen och lyckas jag försvara innerspåret tror jag på bra segerchans. Jag har varit skötare till Real de Rabut när jag var hos Robert Bergh och den ska vi slå över kort distans som det känns. Barfota bak som senast, sedan ändrar jag från öppet huvudlag till halvstängt för att få honom lite snabbare från start, säger Karin Nilsson om D.J. Seabrook i V4-2.

Nedan publiceras dagens intervjuer till lunchtävlingarna på Umåker. Du finner dem alltid under Dagens Tips, i överkant på startsidan. Gå där in under aktuell bana och klicka på intervjuer. Och såklart – travnet ger också ranking, analyser och lukrativa systemförslag både till V4 och V65 – varje dag!

Lopp 1 Nr 3 STILIG
– Han tävlade med ryckhuva senast och när kusken drog den 400 kvar så bröt hästen ut och tappade fart, han hade varit med betydligt längre fram utan det. Jag hoppas att det ska fungera bättre när kusken rycker den idag och hästen är en av dom som ska räknas i det här loppet. Från det här utgångsläget är det väl risk för tidig ledning, men jag tycker nog att hästen är något vassare bakifrån. Inga ändringar, säger Kjell-Ove Eriksson.

Lopp 1 Nr 6 IDENORS PETER
– Näst senast var han inte på topp men tidsmässigt var det bra. Senast var han duktig. Han får i princip inga jobb mellan loppen men allt verkar normalt. Det blir skor runt om. Läget kan vara på både gott och ont och han är en av de som kan vinna, säger KG Gren.

Lopp 1 Nr 9 JÄRBO HARRY
– Han var duktig senast vid seger och det finns ingenting att anmärka på efter det loppet, hästen bibehåller sin form och ser fin ut. Den här gången möter han samma motstånd som han brukar och jag tycker det ser bra ut. Han ska räknas tidigt och det är väl min bästa segerchans på lunchen idag, säger Jan Norberg.

Lopp 1 Nr 11 ROTE JON
– Han löper fina tider mest hela tiden men jag tycker kanske inte att han bjuder till ordentligt. På Dannero näst senast fick han ett smörlopp och jag trodde lätt att han skulle vinna. Den här distansen är inte hans bästa och jag vill nog se lite bättring innan jag vågar sticka ut hakan. Det var ju ändå ett tag sedan som han satte nosen först och jag tycker han får ses med platschans, säger kusken Sören Lennartson.

Lopp 2 Nr 1 D.J.SEABROOK
– Han var överraskande bra senast vid seger efter långt uppehåll, han hade inte gått snabbare än i kvalet och jag trodde därför att han skulle behöva något lopp i kroppen. Efter senaste starten gjorde han sig illa i hagen och fick vila en vecka, med tanke på att han hade varit borta så pass länge inför senast är det dock ingenting som oroar mig, hästen känns fin i de jobb som han fått inför den här starten. Förutsättningarna för honom passar bra, innerspår kan vara lite vanskligt men jag laddar för ledningen och lyckas jag försvara innerspåret tror jag på bra segerchans. Jag har varit skötare till Real de Rabut när jag var hos Robert Bergh och den ska vi slå över kort distans som det känns. Barfota bak som senast, sedan ändrar jag från öppet huvudlag till halvstängt för att få honom lite snabbare från start, säger Karin Nilsson.

Lopp 2 Nr 4 REAL DE RABUT
– Han fick stå över kort efter senaste starten med sedan har han tränat på normalt och han känns fin inför den här starten, allting är väl med honom och vi kan vänta oss en bra insats. Idag kommer han dock att tävla med skor runt om och det är väl ett litet minus för honom. D.J.Seabrook var så pass bra senast att den kan bli svårslagen i ledningen. Helstängt huvudlag, säger hästens skötare Johanna Nordin.

Lopp 2 Nr 7 LABERO BROLINE
– Han kändes fin senast enligt Ohlsson och han var gått gåendes vid galoppen, vi vet inte varför han galopperade. Han hade inte vunnit senast men han hade varit trea utan galoppen. Det här loppet blev tufft för att vara ett lunchlopp och jag är nöjd bara han gör ett bra lopp och avslutar bra, sedan hur långt det räcker är en annan femma. Han känns fin men kommer behöva fler lopp i kroppen innan han är på topp. Inga ändringar, säger Svante Båth.

Lopp 2 Nr 11 YOUPIE
– Han har inte riktigt fungerat för mig utan har någon mystisk hälta som kommer och går. Det drabbade honom senast för med det loppet borde han nästan ha vunnit. Vi har kollat upp honom utan att finna några uppenbara fel och jag körde jobb med honom i lördags via 25/1600. Han kändes fin på alla sätt och är han bara fullt frisk så bör han kunna runda det här gänget. Det blir inte barfota runt om då han måste tävla med framskor, säger Sören Lennartson.

Lopp 3 Nr 1 TAPFER
– Han gjorde ett bra lopp senast och var inte helt tom i mål. Det är sådana lopp han ska ha för att räcka till och vi smyger med även denna gång. Utgångsläget är perfekt då han ska köras vid sargen och löser det sig kan han nog vara med där framme. Skor runt om, säger Bo-Göthe Svensson.

Lopp 3 Nr 3 CARMEN SUND
– Hon har inte visat något av värde på länge nu och jag vet inte riktigt vart jag har henne. Nu är dock förutsättningarna helt rätt med fint startspår och kort distans så det är väl upp till henne nu. Barfota runt om, säger Sören Lennartson.

Lopp 3 Nr 4 BAMBI´S COMET
– Han känns som han ska göra i jobb för dagen och formen sitter där, från fint utgångsläge ska vi kunna få ett bra lopp och då ska han kunna vara trea-fyra. Det är inte direkt en häst som vinner ihjäl sig och jag tror inte att han gör det idag heller. Inga ändringar, säger Per Linderoth.

Lopp 3 Nr 5 SPLIT THE BILL
– Han jobbar bra inför den här starten och kommer att tävla barfota bak, däremot är han inte vässad i några jobb och det är möjligt att han behöver något lopp i kroppen innan toppformen sitter där. Kvalet är det snabbaste han gått inför den här starten, säger Johanna Nordin i Robert Berghs stall.

Lopp 3 Nr 6 DEAD WOOD
– Han blev lite ivrig från innerspåret senast och det var något vi befarade. Han pullade sig sedan ikapp fältet efter galoppen och såg mycket laddad ut. Nu har han hästar på båda sidor i starten och förutsättningarna är mycket bättre. Han har varit mycket laddad i jobben efter senast och verkar mycket fin för dagen. Här siktar vi på spets och sedan ser det bra ut. Han kan springa snabbt ett varv och sedan hålla tempot uppe. Jag är optimist. Det blir åter barfota runt om. Jag hoppas att regnet håller sig borta. Han har norskt huvudlag men det har inte ryckts på slutet, säger Urban Engdelius.

Lopp 3 Nr 7 SHARK
– Han var duktig senast vid seger och han har uppåtgående form, jag är nöjd med hur han känns för dagen och så långt är allting väl med honom. Utgångsläget den här gången blev dock lite väl långt ut bakom vingen och det blir svårt för honom att vinna härifrån, jag kommer att testa lite från start så får vi se vart vi hamnar. Han behöver lite hjälp under vägen och mer än ett platsbud känns det inte som så här på förhand. Inga ändringar, säger Stefan Edin.

Lopp 3 Nr 8 LADY LINE
– Hon är relativt ny hos mig och jag känner inte till hästen så bra. Hon har haft halsproblem från och till och det här blir mest ett test vart hon står. Hon är ju både uppanmäld och har dåligt läge så vi kommer köra snällt. Skor runt om, säger Sören Lennartson.

Lopp 3 Nr 9 BIG CHALLENGER
– Han gjorde det bra mot tuffa hästar senast på Skellefteå och jag tycker han tagit det loppet på rätt sätt. Det är bara åtta dagar sedan men han känns pigg och jag tror på en fin insats. Spåret ser jag inte som något nackdel då han ska gå i ryggar och mes rätt resa blir han farlig. Det blir skor runt om den här gången men det ska inte påverka, säger Carl-Evert Johansson.

Lopp 3 Nr 10 YES HORNLINE
– Han har bra form för dagen, däremot har han lottats till dåligt utgångsläge och härifrån behöver han klaff. Klaffar det för honom under vägen är han inte borta, jag kommer att testa honom barfota runt om för första gången idag och det känns givetvis spännande, säger Jan Norberg.

Lopp 3 Nr 11 KEEP WELL
– Han var duktig senast vid seger och det handlar om en bra häst, han är bra för klassen. Den här gången lottades han dock till dåligt utgångsläge och det blir svårt härifrån. Får vi ligga på rulle till 2-300 kvar är det klart det kan gå vägen, men det måste klaffa för oss härifrån och jag tror Dead Wood blir svårslagen, säger Ove A Lindqvist.

Lopp 4 Nr 2 FIDELIE ALLOVER
– Hon har varit hos mig i 14 dagar och jag har mest kört henne i lugna motionsjobb. Det här loppet blir ett test vart hon står men vad jag har sett är hon både startsnabb och travsäker. Jag vill dock mest se henne göra ett bra lopp. Barfota fram, säger Bo-Göthe Svensson.

Lopp 4 Nr 8 ZORRO HORNLINE
– Han nöter på helt godkänt i loppen, utan att han för den skull brukar sig för fullt och han måste rycka upp sig och visa bättring innan jag kan tro på honom. Han duger långt i det här loppet om han löper på topp då det finns mycket i honom, däremot är han väldigt omogen och valpig och det går inte riktigt att lita på honom. Inga ändringar och styrkan har han i varje fall, säger Jan Norberg.

Lopp 4 Nr 9 AMOROSO BLOU
– Han har nog rätt så skaplig form men han står lite halvhårt inne här. Han tål att göra en del grovjobb men här får han nog smyga med. Det blir tufft att kunna vinna. Det blir skor runt om, säger Gabriella Laestander.

Lopp 4 Nr 11 HERITAGE CLASSIC
– Han svarade för ett bra lopp senast som trea och formen är det inga fel på, däremot väljer jag att ligga lågt med honom idag. Jag är på väg till Umåker nu och det regnat kraftigt och det är något som missgynnar honom. Han visar väl heller inte den rätta vinnarskallen heller i lopp. Inga ändringar, säger Ove A Lindqvist.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Hallsta Lotus jagar revansch i Finland
Nästa nyhet
Hallsta Lotus jagar revansch i Finland

Hallsta Lotus jagar revansch i Finland

Nu vill Hallsta Lotus ha revansch. På lördag åker han till finska Åbo för Nordiskt Mästerskap för kallblod.

Efter att ha fallit två gånger på raken är Hallsta Lotus sugen på revansch. Den kan han få på lördag då han beger sig till finska Åbo för att försvara sin fjolårstitel i Nordiskt Mästerskap.

Bland motståndarna i kampen om förstapriset på 40 000 euro återfinns banemannen på Skellefteå, Faksen J:r. Startlistan:

2100 auto

1 Hallsta Lotus – Ulf Ohlsson
2 Norheim Faksen – Tor Wollebaek
3 Oktaavia – Kari Venäläinen
4 Feseth Lynet – Jan Ove Olsen
5 Erikasson – Harri Koivunen
6 Köppinen – Antti Teivanen
7 Amor Even – Stian Eilefsen
8 Virijori – Tero E Mäenpää
9 Faksen J:r – Jan-Olov Persson
10 Frans – Juha Utala
11 Särpefanten – Jan Roar Mjölneröd
12 Pihlajahn Aaroni – Akseli Lahtinen

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Pierre Levesque tillbaka i sulkyn

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson