Gratis tips, det hittar du här på travnet varje dag! Du har väl heller inte missat att vi har intervjuer till lunchtävlingarna varje vardag?

– Han är nog bästa hästen i det här sällskapet, däremot har han inte riktigt löpt upp till det som vi väntat oss av honom på slutet. Han känns väldigt fin här hemma och är bättre än vad resultatraden visar och löper han upp till det han kan ska han räknas tidigt. Inga ändringar, säger Marcus M Melander om Foot on the Gas i V4-inledningen.

Nedan publiceras dagens intervjuer till lunchtävlingarna på Jägersro. Du finner dem alltid under Dagens Tips, i överkant på startsidan. Gå där in under aktuell bana och klicka på intervjuer. Och såklart – travnet ger också ranking, analyser och lukrativa systemförslag både till V4 och V65 – varje dag!

ALLA INTERVJUER

Lopp 1 Nr 3 TIME MACHINE
– Han har inte fungerat på slutet och det gör väl att vi måste ligga lite lågt med honom då han är inte något att lita på, däremot kommer han testas barfota runt om för första gången idag och det känns intressant. Han inledde karriären starkt och det är en kapabel häst som det finns en del i, däremot har det inte riktigt stämt för honom på slutet. Utgångsläget blev bra och hästen kan öppna snabbt, fungerar han ska han duga långt, säger Patrik Fernlund i Jörgen Westholms stall.

Lopp 1 Nr 4 DIGITAL JOY
– Han gör det helt okey i loppen men räcker inte riktigt ända fram och jag tror han får svårt att blanda sig i segerstriden idag också, allting är väl med hästen men det är en slant som gäller i första hand. Inga ändringar, säger Marcus M Melander.

Lopp 1 Nr 5 BOTTOMS UP
– Det är en fin häst som nog blir bra men han är lite osäker fortfarande. Vi testar bilen före tävlingarna. Han tränar jättebra och det blir åter skor runt om. Jag tror han klarar bilen bra, säger Ari-Pekka Pakkanen.

Lopp 1 Nr 6 STEELY KNIGHT
– Han galopperade från start senast då Jorma körde lite för tufft på honom, han kändes dock fin efter galoppen enligt Kontio och då han också känns som han ska göra i jobb efter det loppet ska formen vara god. Det känns som det är en häst som kommer mer och mer för varje lopp och en outsider tycker jag att han är i det här sällskapet. Inga ändringar, säger Johan Untersteiner.

Lopp 1 Nr 7 FOOT ON THE GAS
– Han är nog bästa hästen i det här sällskapet, däremot har han inte riktigt löpt upp till det som vi väntat oss av honom på slutet. Han känns väldigt fin här hemma och är bättre än vad resultatraden visar och löper han upp till det han kan ska han räknas tidigt. Inga ändringar, säger Marcus M Melander.

Lopp 1 Nr 9 FRANKIE ALE
– Han var duktig senast efter tung resa och han har gjort det bra så här långt, vi har varit nöjda med honom och han tränar bra efter senast. Jag vet inte hur långt han räcker i det här loppet men hästen är i varje fall bra. Skor runt om, säger Reijo Liljendahl i Stig H Johanssons stall.

Lopp 1 Nr 10 NEW APPROACH
– Han tränar väldigt bra inför den här starten och allting är väl med honom, däremot är han fortfarande lite valpig i sitt uppträdande. Det känns som det finns mycket utveckling i honom och det är en häst med bra styrka som inledde karriären bra med två raka spetssegrar. Han hade problem med halsen senast men det ska vara bra nu och jag tycker hästen ska räknas tidigt. Inga ändringar, säger Tommy Berghagen i Stefan Hultmans stall.

Lopp 2 Nr 1 REO
– Han var rätt hygglig senast då han fick sent fritt och hästen verkar på gäng efter kastration. Han kan öppna rätt bra men det blir nog tufft att spetsa. Barfota runt om igen, säger Tommy Hanné.

Lopp 2 Nr 3 OBELIX M.
–  Han satt fast med krafter kvar i mål senast och var positiv då, det var mycket sparat enligt kusken. Han känns som han ska göra för dagen och en bra insats är att vänta, däremot blev det här ett väldigt tufft lopp och det är väl en platschans så här på förhand. Skor runt om, säger Patrik Fernlund i Jörgen Westholms stall.

Lopp 2 Nr 4 PUNTERS POINT
– Han räckte inte riktigt till senast på Mantorp och det är inte så mycket att säga om, idag kommer han eventuellt testas barfota runt om för första gången och det är givetvis intressant. Han känns som han ska göra i träningen och jag tror på en bra insats, däremot tycker jag att det där lilla extra för att jag ska kunna tro på segerchans har saknats hos honom, säger Johan Untersteiner.

Lopp 2 Nr 5 CYRUS BOKO
– Han har sått över en del inför den här starten och han kommer nog behöva ett par lopp i kroppen innan han är på topp, däremot är hästen så pass grundkapabel att han trots detta inte ska nonchaleras. Det handlar om en fin häst som tränat bra inför denna start. Han kommer att tävla med skor runt om då han ska testa Kriteriekvalen nästa vecka, säger Mattias Djuse i Timo Nurmos stall.

Lopp 2 Nr 6 REGENT ZET
– Han gick bra efter galopp senast och han känns fin i jobb efter det loppet, hästen tränar fint. Autostart är ett plus för honom då han inte är helt enkel med voltstart och får vi rätt smyglopp ska han räknas bland de tre-fyra främsta, även om det kan bli svårt för oss att räcka hela vägen till seger. Inga ändringar, säger Daniel Redén.

Lopp 2 Nr 7 SPRING BREAK
– Han har gått jämnt och bra så här långt och vi har varit nöjda med honom, han är stor och lite tung och han har helt enkelt behövt de här loppen i kroppen för att vakna till. Det finns ingenting att anmärka på för dagen och kan han vara trea-fyra så är vi nöjda med honom. Inga ändringar, säger Marcus M Melander.

Lopp 2 Nr 8 PEAK STATE KRONOS
– Han har inte riktigt haft rätta flytet med sig på slutet, men det finns faktiskt en hel del i den här hästen. Han tränar väldigt bra inför den här starten men utgångsläget blev svårt och i första hand får vi hoppas att han hamnar vettigt på det härifrån. Inga ändringar och han är inte så tokig, säger Reijo Liljendahl i Stig H Johanssons stall.

Lopp 2 Nr 9 DIGITAL INK
– Han har varit jättefin i två raka segrar och det har funnits krafter kvar i mål, det handlar om en fin häst och jag tycker det är stallets bästa segerchans på lunchen på förhand. Han kommer tävla med skor runt om den här gången men det ska vara marginell skillnad och han är stark och tuff, säger Marcus M Melander.

Lopp 2 Nr 10 NEW YORK U.S.
– Han har haft svårt att komma med i loppen på slutet, därför har han inte startat på ett tag. Han har hela tiden tränat på som han ska men ett litet frågetecken för formen finns givetvis eftersom det var ett tag sedan han startade. Han ser i varje fall fin ut i de jobb som han gått inför detta och blir det lite tempo på loppet kommer han att gå fort till slut. Inga ändringar, säger Marcus M Melander.

Lopp 3 Nr 1 ALFAS DIMITRI
– Han gjorde en kanoninsats senast igen och han var inte ens trött i mål. Han visade att han går ända till mål men ibland hinner han helt enkelt inte fram och speciellt svårt kan det vara över kort distans. Nu är det 500 meter till jämfört med senast men däremot är läget lurigt för hans det då han inte alls kan öppna. Formen är det inga fel på men vi behöver. Man kan inte räkna bort honom. Skor runt om, säger Jarno Koskela.

Lopp 3 Nr 7 ROSITTA SIMONI
– Hon vann senast med mycket krafter kvar och det löste sig perfekt, vi testade barfota runt om den gången och det slog väl ut så det blir samma balans idag. Utgångsläget den här gången blev dock tråkigt och vi behöver lite tur den här gången, det är väl platschans med lite klaff, säger Jimmi Ehlers.

Lopp 3 Nr 8 CERTIFICATION
– Han fungerade inte med barfotabalans senast och det kommer bli skor runt om idag, han har väl inte riktigt löpt upp till det vi väntat oss av honom i de senaste starterna. Den här gången blev utgångsläget inget vidare, löser det sig dock under vägen samtidigt som han sköter sig tycker jag inte att han ska nonchaleras då det finns en del i honom, säger Marcus M Melander.

Lopp 3 Nr 9 DREW BREES
– Han har galopperat i de två senaste starterna och i första hand ska han sköta sig, sköter han sig tycker jag att han ska räknas tidigt. Han gick väldigt bra senast som tvåa efter galopp och det handlar om en kapabel häst. Inga ändringar och han kommer testa Kriteriekval nästa vecka, säger Mattias Djuse.

Lopp 3 Nr 10 BOW BELLS
– Han är på gång igen efter att ha varit inne i en växtperiod. Han var hygglig senast och bör vara ännu bättre nu än senast. Barfota tidigare var ingen hit så det blir skor runt om, säger Tommy Hanné.

Lopp 3 Nr 12 SUPPLIER
– Han har gjort det jämnt och bra så här långt och det finns ingenting att anmärka på för dagen, hästen känns fin och är inte så tokig. Det krävs dock givetvis tempo för att han ska komma in i matchen härifrån. Inga ändringar, säger Marcus M Melander.

Lopp 4 Nr 4 MOVIESTAR
– Hon har inte varit riktigt fräsch på slutet och hon har fått pausa, nu är det dags igen och det är givetvis en del frågetecken för formen. Hon känns som hon ska göra hemma i jobb och tränar bra, däremot var det som sagt ett tag sedan hon startade och hon har inte riktigt löpt upp till de förväntningar som vi haft på henne. Inga ändringar, säger Reijo Liljendahl i Stig H Johanssons stall.

Lopp 4 Nr 5 BRILLIANT PEARL
– Hon har inte startat på ett tag eftersom hon inte var som bäst senast. Vi har åtgärdat henne och sen har hon tränat fullt normalt så formen ska vara helt okej. Det kan såklart fattas lite i henne men det här är en duglig häst. Kanske behöver hon loppet men vi får se vad som händer. Barfota runt om, säger Hans-Owe Sundberg.

Lopp 4 Nr 7 SITH LORD
– Han svarade faktiskt för ett väldigt bra lopp senast som tvåa och det var nog det bästa loppet som hästen gjort hos oss så här långt, vi var väldigt nöjda med honom. Det finns efter senast ingenting att anmärka på och jag tycker inte att han är sämre än någon annan i det här loppet. Inga ändringar, säger Reijo Liljendahl i Stig H Johanssons stall.

Lopp 4 Nr 14 AYAR BOKO
– Han gick bra senast som sexa efter sen lucka och hästen känns fin för dagen, formen sitter där. Den här gången blev dock utgångsläget inget vidare och han behöver klaff under vägen för att komma in i matchen. Barfota fram, säger Mattias Djuse i Timo Nurmos stall.

Lopp 4 Nr 15 U.BERGS TRICKSIE
– Hon tål mer jobb under vägen än vad Ayar Boko gör och därför känns hon hetast av våra två i loppet, hon har gått bra på slutet och håller fin form och löser det sig bara någorlunda för henne under vägen ska hon räknas tidigt, säger Mattias Djuse i Timo Nurmos stall.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Walmann till USA för att testa Tamla

Walmann till USA för att testa Tamla

Idag torsdag flyger Roger Walmann över atlanten för att testa Tamla Celeber inför höstens amerikaäventyr. Tamla Celeber själv har varit på plats i snart två veckor och imorgon ska Walmann känna på femårsstoet i ett jobb. Om allt är bra väntar obligatoriskt kvallopp i början av nästa vecka. Det berättade Roger Walmann på TV4 igår kväll.

Planen är sedan att första USA-starten ska ske i Indianapolis den 22 september. Walmann har tidigare deklarerat att han tror Tamla Celeber kommer passa utmärkt med den amerikanska loppkörningen och milebanor.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Perfectly Enough och Brad De Veluwe kvalar på Solvalla
Nästa nyhet
Perfectly Enough och Brad De Veluwe kvalar på Solvalla

Perfectly Enough och Brad De Veluwe kvalar på Solvalla

Solvalla kör på onsdag två uttagningslopp till Grand Prix de L’UET 2012. Totalt 14 fyraåringar, sju i vardera heat, gör då ett försök att kvala in till finalen som i år avgörs i Tyskland.

Förstapriset i försöken på onsdag uppgår till 150.000 kronor. Bägge loppen ingår i V86-spelet och i det första kvalheatet startar Tuomas Korvenoja sin SprinterMästare Brad De Veluwe som ju så sent som i lördags vann finska Derbyt och 100.000 euro.

I det andra försöksheatet plockar Stefan Hultman ut Perfectly Enough. Örjan Kihlström kör – som oftast – den färske derbytrean. Med i loppet är också Mellby Viking som galopperade bort en framskjuten Derbyplacering på upploppet i söndags.

Finalen körs 23 september i Gelsenkirchen.

Försöksheat 1, Solvalla 12 september, 2140 auto:
1 BRET BOKO – Markku Nieminen
2 SHOWTIME F. –  Johnny Takter
3 ASKENS VALENCIA – Ulf Ohlsson
4 BRAD DE VELUWE – Tuomas Korvenoja
5 GLOBAL NOBLE – Björn Goop
6 OBEY KRONOS – Lutfi Kolgjini
7 GHETTO BLASTER – Jorma Kontio

Försöksheat 2, Solvalla 12 september, 2140 auto:
1 MERMAID ÅS – Johan Untersteiner
2 BRASIL BOKO – Åke Svanstedt
3 ROCKY WINNER – Ulf Ohlsson
4 BULLO CITRULLO – Markku Nieminen
5 PERFECTLY ENOUGH – Örjan Kihlström
6 OLYMPIC KRONOS – Lutfi Kolgjini
7 MELLBY VIKING – Jorma Kontio

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V4 Örebro - Uppåt på många håll
Nästa nyhet
V4 Örebro – Uppåt på många håll

V4 Örebro – Uppåt på många håll

Det är flera som är positiva inför dagens V4-tävlingar på Örebro. Danne Jansson räknar med bra chans om han får runt A.Hannibal felfritt i V4-inledningen. Bra chans tror också Lars Friberg att Mind Your Face har i V4-2 där också Mercedes Balogh är inne på att prova nyförvärvet Mcallan Broline barfota runt om.

Tony Wallin tror på fin vinstchans med Mylady i V4-3, och riktigt uppåt är också Juhani PartanenGentelina M.J. i V4-avslutningen.

ALLA INTERVJUER:

Lopp 1 Nr 2 VAL D´AMOUR
– Han gör det bra varje gång den här hästen och det går inte att vara annat än nöjd med honom. Han lottades den här gången till fint utgångsläge och bör komma iväg bra härifrån, även om han inte är något spetsbud. Hästen går dock alltid till slut och visst är han en av de som ska räknas i det här loppet, det finns efter senaste starten ingenting att anmärka på. Inga ändringar, säger Erik Berglöf.

Lopp 1 Nr 7 PERSÖREN
– Han fick ett fint lopp senast och gjorde det väl hyggligt som trea men jag tycker att han kan bättre. Det är det rätta stinget i honom och jag funderar på om han kanske är en vinterhäst. Han har nått bäst framgång vid den årstiden och vi får nog ligga aningen lågt här. Läget blev dessutom inte bra men skulle det klaffa maximalt är han åtminstone med och slåss om en framskjuten placering. Skor runt om, säger Jan O Jacobsson.

Lopp 1 Nr 9 A.HANNIBAL
– Han galopperade bort sig senast och hästen hade fått ett sår i hagen som störde honom och vi låt honom därför få vila och ta igen sig i tre veckor efter senaste starten. Nu är det dags igen och trots uppehållet är jag inte orolig för formen, han har jobbat på bra inför det här loppet och känns pigg och fin så en bra insats är att vänta. I första hand ska jag försöka få runt honom felfri, lyckas jag bara med det så tror jag bara att han vinner det här loppet. Inga ändringar, säger Danne Jansson.

Lopp 1 Nr 10 ULM KARSK
– Han hade en halsinfektion senast och var inte så bra. Nu har han tränat fint igen och han känns bra och vi räknar med en fin insats. Det blir nog barfota runt om då vädret ska bli bra. Han har fungerat bra barfota tidigare, säger Toni Ylitalo i stallet.

Lopp 2 Nr 1 SATISFIED LA MARC
– Han var duktig igen senast i skymundan på Solvalla som sjua efter det att han haft halsinfektion näst senast, jag var klart nöjd med honom senast och med det loppet i kroppen ska han gå framåt ytterligare till den här starten. Hästen lottades till bra utgångsläge och kan öppna snabbt från start, jag tycker det ser intressant ut även om taktiken helt och hållet är upp till kusken. Blir han bara inte fast på innerspår ska han räknas tidigt i det här loppet, det handlar om en fin häst som har helt rätt inställning till sitt jobb. Skor runt om samt helstängt huvudlag som vanligt, säger Anna-Karin Rundqvist.

Lopp 2 Nr 3 T.M.CHATEAU
– Jag blev mycket glatt överraskad senast och även om allt verkar fortsatt bra med henne så tror jag det blir svårt att upprepa bedriften. Vi körde henne barfota runt om senast och vi får se hur bana och hovar ser ut i samband med värmningen. Vi siktar i alla fall på barfota igen, säger Terje Melnäs.

Lopp 2 Nr 4 MIND YOUR FACE
– Han var duktig senast vid seger och ska faktiskt vara ännu lite bättre till den här starten, han ser väldigt fin ut i träningen efter senast och han blir sakta men säkert bättre och bättre. Han har tidigare haft lite problem med nerverna, även på den biten blir han dock allt bättre och han trivs hemma på Örebro. Utgångsläget bakom startbilens vingar blev bra och hästen kan öppna snabbt från start, jag läste någonstans att det är någon invändigt om oss som också kan öppna snabbt den första biten men den måste i så fall vara väldigt snabb om den ska kunna svara min häst den första biten. Jag tycker det ser bra ut och jag tror på bra segerchans. Inga ändringar, säger Lars Friberg.

Lopp 2 Nr 5 IPOD
– Han har varit väldigt omogen och hingstig i loppen så här långt, han kan en hel del den här hästen och kapaciteten är det inga fel på, chansen till seger finns om han fokuserar på rätt saker. Med tanke på att hästen varit så omogen hittills och väldigt hingstig får jag dock ligga lite lågt till dess att han visar bättring. Skor runt om som vanligt, däremot byter vi bort det helstängda huvudlaget från senast till ett öppet då han blev alldeles för laddad med helstängt senast, säger Olle Goop.

Lopp 2 Nr 6 MIN FINA STINA
– Hon har haft en del otur på slutet och jag tycker formen är betydligt bättre än vad resultatraden ger sken av, Jörgen har kört passivt med henne och hon har gått i mål med en hel del krafter sparade. Det här loppet blev ganska bra, jag tycker dock inte att hon ska behöva vara helt golvad då hon är bra i grunden och det är inte någon tokig häst det här. Barfota runt om senast fungerade bra så det blir samma balans även idag, säger Patrik Fernlund i Jörgen Westholms stall.

Lopp 2 Nr 7 ASLAN DOC
– Han har inte startat på ett tag och är åtgärdad efter senaste starten. Han var inte som bäst då och nu när utgångsläget blev som det blev måste jag ligga lågt på förhand. Skor runt om, säger Magnus Jakobsson.

Lopp 2 Nr 8 KIND SPIRIT
– Han har varit borta ett tag och det är risk att han behöver loppet men det är en rätt så bra häst i grunden. Han kan öppna bra och vi får prova från start. Barfota runt om och helstängt huvudlag igen, säger Göran Jansson.

Lopp 2 Nr 9 FUZZ
– Han har genomgått en operation och är inte vässad för några stordåd så här direkt. Jag ligger lågt om chanserna då han är tunt jobbad och behöver lopp i kroppen. Vi kör med skor runt om, säger Tommy Hanné.

Lopp 2 Nr 10 MCALLAN BROLINE
– Hon är ny i min regi men det här är fin häst i grund och botten. Jag har haft henne i drygt en månad men hon har tränat på hela tiden. Vart hon står för tillfället vet jag inte riktigt men hon kändes fin i ett provlopp för ett par veckor sedan. Hon lever väldigt mycket på sin inställning och det ska bli kul att se vad hon kan. Jag funderar på att rycka alla skorna den här gången vilket jag testat i träning, säger Mercedes Balogh.

Lopp 3 Nr 3 CHIMO TROT
– Han var bra på Bollnäs men sämre på Örebro senast och han är åtgärdad efter den starten. Han borde vara bättre nu men den här är en liten skit som dock alltid gör sitt. Jag tror inte att han kommer vinna en massa lopp men på sin jämnhet kommer det nog bli en eller annan krona framöver. Skor runt om, säger Anders Göstasson.

Lopp 3 Nr 4 CARMELLA CORLEONE
– Hon gick helt okey senast efter galopp i Rättvik, det här är en häst som tränar väldigt bra men som har svårt för att prestera i lopp. Utgångsläget med spår fyra i volt är lite lurigt för henne, det är galopprisk härifrån. Kliver hon iväg felfri ska hon kunna greja en hygglig slant, innan dess att hon börjar leverera det som hon visar i träning måste vi tro att hon får svårt att räcka till seger. Barfota fram, säger Patrik Fernlund i Jörgen Westholms stall.

Lopp 3 Nr 8 RUBEN XING
– Han har fått lopp i kroppen efter långt uppehåll men han kommer behöva fler lopp i kroppen än så för att hitta formen. Barfota fram och lätta aluminiumskor bak och jag ligger lågt, det är en slant som gäller för vår del, säger Juhani Partanen.

Lopp 3 Nr 10 SINGING TUA
– Hon gjorde mig besviken senast på Solvalla, det löste sig bra för oss under vägen och hon kändes väldigt fin och travade bra, däremot var det inte alls något tryck i henne till slut. Allting känns väl med henne i träningen efter senast men det är en häst som behöver lite hjälp under vägen och kan vi vara trea-fyra så är jag nöjd med det. Inga ändringar, säger Anna Isabelle Karlsson.

Lopp 3 Nr 12 MYLADY
– Hon hade lite känningar efter problem att ha fått problem i hagen senast och fungerade inte i travet. Nu ska hon vara i ordning igen och det här motståndet skrämmer inte. Det ser mycket passande ut. Hon har galopperat vid full laddning från springspår tidigare men det ska inte behöva hända härifrån. Vid sunda vätskor är det bra chans. Galoppen senast hade inget med barfotakörningen att göra, säger Tony Wallin.

Lopp 3 Nr 14 ALVENA OTHELLO
– Han är klart än sina två senaste starter och jag tycker inte man ska glömma bort honom den här gången. Näst sist blev han påkörd och senast testade vi med att rycka skorna vilket inte alls funkade. Han blev hovöm så nu blir det dojjor på igen men formen ska det inte vara några fel på. Springspår på tillägg är okej då han åtminstone är normalkvick ut och med rätt lopp kan han sluta långt framme, säger Anders Göstasson.

Lopp 4 Nr 1 GENTELINA M.J.
– Hon har lottats till bra utgångsläge och har passande förutsättningar den här gången, hon kommer vara bättre nu med senaste loppet i kroppen och vi kommer att leda det här loppet länge. Formen är stigande och jag tror på bra segerchans. Inga ändringar, säger Juhani Partanen.

Lopp 4 Nr 2 PETITS POIS
– Hon känns helt okey för dagen men hon ska inte räcka till i det här sällskapet och jag ligger lågt, hon är för dålig som det känns och vi jagar en slant. Inga ändringar, säger Erik Berglöf.

Lopp 4 Nr 3 HOT CARRIE STURSK
– Hon övernattade borta för första gången senast och det gick inget vidare då hon åt och drack dåligt. Jag kände redan i värmningen att det inte var samma drag i henne. Hon känns nu normal igen och hon ska räknas bland flera här. Det är ingen värstinghäst men helt ok. Hon är ojämnt startsnabb men spets vore bra. Skor runt om och ingen ändring av huvudlag, säger Pasi Aikio.

Lopp 4 Nr 7 SUNNY SENSATION
– Hon håller toppform för dagen och hade säkert varit några pinnhål längre fram senast om hon fått luckan. Hon måste dock köras lite på chans för att komma till sin rätt men med klaff är hon säkert med i striden igen. Barfota runt om, säger Stefan P Pettersson.

Lopp 4 Nr 9 NAJAD RIBB
– Hon blev struken senast men det berodde inte på hästen utan på att jag blev sjuk. Hon har tränats en hel del i dressyr på sistone och jag tycket det har gjort henne riktigt på tårna. Spåret är dock inte optimalt och jag bedömer att galopprisken är drygt 60%. Skulle hon trava iväg är hon inte helt borta och vi kommer dessutom göra ett par intressanta ändringar. Det blir barfota runt om för första gången och dessutom kommer vi testa ryckhuva och tussar istället för den fasta utrustningen, säger Roy Atle Ruud Nilsen.

Lopp 4 Nr 10 WOODLAND´S GOOFY
– Hon var inte vässad inför senaste starten och gick med tanke på det jättebra som tvåa efter skada, jag var mycket nöjd med henne. Med senaste loppet i kroppen ska hon gå framåt till den här starten, däremot är utgångsläget för hennes del svårt och motståndet blev dessutom tufft. Jag smyger med och är nöjd om hon kan vara trea-fyra, även om hon är uppåt i form med senaste loppet i kroppen så är det ingen toppform ännu. Inga ändringar, säger Anna Isabelle Karlsson.

Lopp 4 Nr 11 ULRIKA KARSK
– Hon hade tussar och norsken kvar 400 meter från mål och jag trodde hon skulle vinna loppet, däremot tappade hon travet till slut och hon har gjort så tidigare. Efter senaste starten är allting bra med henne och det är klart att hon normalt duger gott i ett sådant här sällskap, däremot är hon ingen snabbstartare och jag tror vi kommer tappa ganska mycket från start. Hon har tidigare varit jättesvårt i volt, hon har blivit bättre på den fronten och blivit allt mer stabil, någon snabbstart är dock inte att tala om. Barfota runt om, säger Danne Jansson.

 

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Quarcio möter Ready Cash i Paris
Nästa nyhet
Quarcio möter Ready Cash i Paris

Quarcio möter Ready Cash i Paris

I Paris på lördag startar Quarcio du Chene i ett riktigt rövargäng då han ställs mot bland annat Rapide Lebel och Ready Cash i Prix d’Ete. Det är en grupp II-löpning med 100.000 euro till segraren över 2.850 meter.

Prix d´Amerique-vinnaren Ready Cash kommer från en andraplats bakom Commander Crowe nyligen i Cagnes-sur-Mer, och i samma lopp gjorde Rapide Lebel bort sig med galopp. Revanschsugna fransmän mot Björn Goops stjärna, ingen lätt uppgift för svenskhoppet.

Startlista – Prix d’Ete – Vincennes – 8 september:
1 Quymja – E Varin
2 Severino – Ch. Bigeon
3 Quarcio du Chene – B Goop
4 Main Wise As – S Ernault
5 Roi du Lupin – A Barrier
6 Roxane Griff – M Abrivard
7 Rapide Lebel – E Raffin
8 Oyonnax – Y Dreux
9 Ready Cash – F Nivard

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Här är framtidens proffstränare

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson