Johan Untersteiner dominerade på Sundbyholms V65-tävlingar på tisdagskvällen. Efter att i V65-inledningen inlett med en andraplats bakom Daniel Redéns Latitud så tog Johan tre raka. Och samtliga var med chefen Roger Walmanns hästar.

Först ut var Maximera som vann från spets, i loppet efter var Broadway Starlet bara bäst och vann från dödens på fina 1.12,3a/1640 meter. Sedan fullbordade Untersteiner trippeln med att leda V65-4 hela vägen med Made of Honor Ås.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Inför V4 – Det låter bra på Björnjägarn

Inför V4 – Det låter bra på Björnjägarn

Gratis tips, det hittar du här på travnet varje dag! Du har väl heller inte missat att vi har intervjuer till lunchtävlingarna varje vardag?

– Han har gjort det väldigt bra i de senaste starterna och jag tycker han känns riktigt bra för dagen, jag tycker faktiskt att han står lite på tur för seger och kommer vi bara till tror jag på bra segerchans. Jag kommer från fint utgångsläge prova lite från start då han kan öppna snabbt och jag ser optimistiskt på uppgiften. Inga ändringar, säger Hans-Åke Johansson om Björnjägarn i V4-3.

Nedan publiceras dagens intervjuer till lunchtävlingarna på Jägersro. Du finner dem alltid under Dagens Tips, i överkant på startsidan. Gå där in under aktuell bana och klicka på intervjuer. Och såklart – travnet ger också ranking, analyser och lukrativa systemförslag både till V4 och V65 – varje dag!

Lopp 1 Nr 1 MILITANT
– Vi har haft honom i två månader och travet var inte det bästa då han kom. Nu verkar det bättre och vi får se om två månader har gjort undervek. Det är svårbedömt vad han klarar nu och han är säkert bättre till nästa start. Tyvärr är det dock risk att han går hem till ägaren igen efter denna start. Han kan nog sänka en bit men det måste han ju också göra för att tjäna pengar. Svårt att veta om vi kan spetsa och vi får ta det som det kommer. Skor runt om, säger Rikard N Skoglund.

Lopp 1 Nr 3 SVALL CLARA
– Hon var bra efter galoppen senast även om jag inte tycker att det var det där riktiga draget i henne. Hon har varit bra annars och jag tycker i det närmaste att hon tjänat ihop till en seger. Melanders häst blir kanske svårslagen men vi siktar mot spets. Skulle vi komma dit tror jag att hon kan bita ifrån sig bra. Skor runt om, säger Robert Wilhelmsson.

Lopp 1 Nr 5 JÄRVSÖ JÖRGEN
– Han blev störd till galoppen senast men har fin form annars. Vi söker fortfarande efter de där takterna som han visade i början av karriären då det blev flera raka segrar. Han drabbades dock av en skada och har väl egentligen inte hittat tillbaka ordentligt. Det finns kapacitet i honom men nu var det alltså längesedan han visade något. Skor runt om, säger Ingemar S Persson.

Lopp 1 Nr 6 BRÄNNAS BRAGO
– Han var struken i en tilltänkt start men nu är han bra tränad igen. Jag har dock lite tveksam stallform då de underpresterar utan att jag riktigt vet varför. Jag har bytt foder och det kan påverka. Visste jag att formen satt där så skulle jag vara mer optimist men nu är han ett streck av flera. Skor runt om, säger Micael Melander.

Lopp 1 Nr 8 SNYGGFAKS
– Han är lite slö i träningen men vi är nöjda. Han kan vara lite okoncentrerad i lopp ibland och galoppera som senast men han brukar ställa sig snabbt. För dagen är skor runt om det bästa på honom och så blir det igen. Då vi körde honom barfota blev han hovöm. Går det sakta för jag köra fram men annars söker vi en bra rygg. Jag är lite optimist, säger Erik Hållén.

Lopp 1 Nr 9 KLACK MAYA
– Hon har gått bra på slutet och jag har varit riktigt nöjd med henne, senast blev hon påkörd och den starten är bara att glömma men innan det har hon gjort det bra varje gång. Hon håller fin form för dagen och en bra insats är att vänta. Inga ändringar, säger Jessica Olsson.

Lopp 1 Nr 11 JUNI FAX
– Hon går jämna tider varje gång och hon håller fin form för dagen, en bra insats är att vänta och hon jobbar fint efter senast. Jag håller dock Klack Maya som något vassare för dagen. Inga ändringar, säger Jessica Olsson.

Lopp 1 Nr 13 SKARPERIK
– Vi har varit lite besvikna på honom på slutet och han måste visa lite bättring innan vi kan tro på honom. Han visar inte rätta trycket helt enkelt. Vi smyger med och det är skor runt om, säger Ulf Sjöberg.

Lopp 1 Nr 15 TROLLANDER
– Han är ett litet frågetecken för mig gör dagen, med tanke på det och det iskalla utgångsläget så väljer jag att ligga lågt med honom. Han har blandat och gett en hel del på slutet och jag tycker inte att det är samma tryck i honom för dagen som när han är som bäst, jag ställer mig lite tveksam till formen. Är hästen på rätt humör är han inte alls tokig och då är han snabb om han får sitt lopp, med tanke på tveksamheter på dagsformen och iskallt utgångsläge vill jag dock ligga lågt idag. Inga ändringar, säger Jan-Olov Åberg.

Lopp 2 Nr 1 OREGON
– Han är ny hos mig och gör debut för mig idag, det ska bli kul att se honom och jag är nöjd med hur han känns här hemma. Han har varit med i ett par provlopp inför den här starten och gått bra och utgångsläget blev jag väldigt nöjd med. En bra insats är att vänta och med en fin resa härifrån både hoppas och tror jag på platschans, han är väldigt speedig om han får sitt lopp. Eventuellt barfota runt om, säger Barbro Garderot.

Lopp 2 Nr 2 KRYPTON EYE
– Han var duktig senast och formen är riktigt bra. Han verkar helt stabil och spåret ska gå bra. Jag har lite känsla att vi ska duga riktigt bra här. Skor runt om, säger Martin P Djuse.

Lopp 2 Nr 3 DREAMER DOC
– Han är inte osäker i grunden men uppträder lite omoget. Jag har lite svårt att värdera chanserna i detta lopp. Nu får det blir skor runt om för att få en stabilare prestation, säger Henrik Svensson.

Lopp 2 Nr 5 SEA VIEW
– Han blev alldeles för vass senast, vi slängde på honom ett helstängt huvudlag och laddade mot ledningen men han blev alldeles för pigg och den starten är bara att glömma. Idag kommer vi återgå till öppet huvudlag och kliver hästen iväg från start ska han vara en av dom som räknas, han ser pigg och fin ut i jobb så formen sitter där. Barfota runt om som vanligt, säger Svante Båth.

Lopp 2 Nr 7 SOBERANO DEL MUNDO
– Han galopperade innan bilen släppte senast men var sedan bra. Nu blir det tussar i öronen och tränaren är fortsatt nöjd. Det blir åter skor runt om och det är ett garderingsstreck, säger Micael Melander.

Lopp 2 Nr 9 GODSPEED
– Han har gjort det bra på slutet och vi har varit nöjda med honom, allting är också väl med honom efter senast. Utgångsläget med springspår på tillägg ska passa honom bra då han kan öppna snabbt från start och kommer han till är han en av de som ska räknas. Inga ändringar, säger Gary Westberg.

Lopp 2 Nr 10 GOING GUNVALD
– Han går ut i ett väldigt jämnt och öppet lopp idag, det känns som att han kan vinna lika gärna som han kan bli oplacerad. Han har gått bra på slutet och jag har varit nöjd med honom, allting är också väl med honom efter senast så formen sitter där. Det gäller att vi hittar ner från start, gör vi det ska han duga en bit. Inga ändringar och ska jag anmärka på någonting så är det att vi bytt hö på honom efter senast, det ska normalt inte påverka honom men man vet ju aldrig, säger Stellan Åström.

Lopp 2 Nr 12 PERFECT MATCH
– Han hade varit trea-fyra utan galoppen senast sa Östman och hästens form är helt okej. Han gnetar mest på och från det här läget är vi nog bara slantjägare. Barfota fram, säger Kristian Lindberg.

Lopp 2 Nr 13 MAPLE ÅS
– Han känns jättefin och jag har varit väldigt nöjd med honom på slutet, han har också sedan kvalloppet fått sitt första riktiga jobb då hästen är väldigt skör och det jobbet gick han i fredags och han kändes jättefin. Utgångsläget den här gången blev dåligt, samtidigt kan det vara nyttigt för honom då han fått flera tuffa lopp och det är nog nyttigt för honom att få springa lite i ryggar. Håller han sig lugn, vilket han inte alltid gör, kommer vi plocka många till slut och det handlar om en fin häst, däremot behöver man givetvis lite tur från ett sådant här utgångsläge. Inga ändringar och hästen har tidigare haft problem med aktionen till och från, det känns som han blir allt bättre på den biten, säger Tobias Eklöf.

Lopp 3 Nr 1 ZADAR
– Han har haft stolpe ut ett tag och både suttit fast samt galopperat bort en seger. Nu var det ett tag sedan han startade vilket gör honom aningen svårbedömd men vi har fördelaktigt läge och löser det sig bara i tid är han inte borta. Inga ändringar, säger Peter Skoglund.

Lopp 3 Nr 2 ASSUMEDTOBEFAST
– Hon är ny hos oss och det ska bli kul att se henne då hon gått bra efter miljöbyte tidigare, däremot ligger vi lågt och hon ska köras snällt idag och det här är lite som ett test för henne. Sedan hon kom till oss har hon ätit bra hela tiden och hon verkar trivas med livet, hon är inte direkt vässad i några snabbare jobb men var fin på 1.25 full väg för ett tag sedan. Hon kommer att tävla barfota runt om som hon gjort tidigare, däremot byter vi från helstängt huvudlag till öppet, säger Mikael Sundberg.

Lopp 3 Nr 3 QUITO BAY
– Han känns pigg och han var fin i ett provlopp för två veckor sedan. Han blev hovöm och galopperade senast. Han fick pusta en vecka därefter men sedan har han varit fin. Han brukar gå bra direkt. Barfota fram och tåskor bak. Han spetsar nog och släpper då han är något bättre med ryggresa. Outsider med fritt, säger Christian Jonsson.

Lopp 3 Nr 4 BJÖRNJÄGARN
– Han har gjort det väldigt bra i de senaste starterna och jag tycker han känns riktigt bra för dagen, jag tycker faktiskt att han står lite på tur för seger och kommer vi bara till tror jag på bra segerchans. Jag kommer från fint utgångsläge prova lite från start då han kan öppna snabbt och jag ser optimistiskt på uppgiften. Inga ändringar, säger Hans-Åke Johansson.

Lopp 3 Nr 5 MR VOX
– Han gjorde det fullt godkänt i spåren senast och har känts fin i lugna jobb efter det. Det är lite enklare hästar på pappret den här gången även om det såklart finns ett antal kvalificerade motståndare. Läget är bra och vi siktar mot täten men jag hade nog gärna sett att loppet var 500 meter längre för att jag ska vara riktigt optimistisk. Skor runt om, säger Krister Jakobsson.

Lopp 3 Nr 6 MAVI LADAY
– Han har medvetet fått snälla lopp på slutet och vi kommer fortsätta så med honom ett tag till, hästen har svagt psyke och vi måste bygga upp det på honom. Det är ryggar som gäller idag och löser det sig för honom är han inte borta, däremot behöver vi lite tur med tanke på att han ska köras snällt. Lätta skor runt om idag, vilket är marginell skillnad, och formen är god, säger Peter K Johansson.

Lopp 3 Nr 8 CHERIE SUND
– Hon var fortsatt fin även senast och hon känns jättefin. Spåret är inte bra men hon är startsnabb och bör hitta ner i en vettig position. Hon ska heller inte trava i spets. Skor runt om igen och inga ändringar. Hon kan nog en 12-tid och räknas, säger Marcus Pihlström.

Lopp 4 Nr 3 K.J.´S CRAZY LADY
– Hon var sjuk på Dannero näst senast och gjorde mini-comeback efter det i förra loppet. Hon sprang en fin tid men var aningen seg. På det hela taget måste jag vara nöjd med insatsen och hon jobbar fint. Vi siktar framåt från start och hon kan vara ett platsbud om det löser sig. Skor runt om, säger Ulf Pettersson.

Lopp 4 Nr 5 ZIMBA RU
– Hon gick bra efter galoppen senast och blir lite bättre för varje start. Vi har bra läge men det finns en liten galopprisk från start. Det är dock inte som oroar något större och jag tror på en fin insats. Skor runt om, säger Lars Wikström.

Lopp 4 Nr 6 LILLA TRIBUT
– Hon var duktig senast då hon fick backa sig loss bakom en tröttnande konkurrent. Formen är fin men loppet ser tufft ut och jag har inga direkta segerfunderingar. Skor runt om, säger Rikard N Skoglund.

Lopp 4 Nr 7 GLOBAL NEGOTIATION
– Hon gick i mål med krafter sparade i tufft lopp senast och kändes jättefin enligt Ohlsson, hon känns också fortsatt pigg och fin i jobb efter det loppet så formen är god. Det är väl 50/50 på att hon kliver iväg felfritt härifrån, gör hon det ska hon räknas tidigt. Inga ändringar, säger Svante Båth.

Lopp 4 Nr 8 ESCADA ARVELLS
– Hon har bra form men är väl ingen häst som går runt de övriga i spåren. Ett triobud kan hon vara. Mest troligt blir det skor runt om som senast, säger Martin P Djuse.

Lopp 4 Nr 9 A.THALIANA
– Hon har gjort det bra i de senaste starterna och vi har varit nöjda med henne, hon är fortfarande lite orutinerad och förstår inte riktigt vad det går ut på men hon kommer mer och mer. Utgångsläget ska passa henne bra och jag tycker hon är vassare med ryggar, därför ska hon med rätt lopp inte alls nonchaleras. Inga ändringar och jag tror en bra insats är att vänta, säger Lena Sundström.

Lopp 4 Nr 13 KYALAMI BROLINE
– Hon har varit ifrån ett tag på grund av halsoperation men har jobbat på nu ett tag. Vi har kört henne i 20-tempon som snabbast inne på banan men det blir ett snällt upplägg den här gången. Jag har inte segerförhoppningar. Barfota fram, säger Lars Wikström.

Lopp 4 Nr 14 QUICK CHANGE
– Hon gör det rätt bra och jag är nöjd med henne. Hon har dock ett knepigt läge så vi behöver lite tur. Barfota bak igen, säger Henrik Svensson.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Ny spelskandal - Gick att spela efter målgång hos ATG
Nästa nyhet
Ny spelskandal – Gick att spela efter målgång hos ATG

Ny spelskandal – Gick att spela efter målgång hos ATG

En ny spelskandal inträffade igår måndag när man hos ATG kunde spela på V4-1 på Åmålstravet efter målgång. Spelare kunde då satsa på vinnande Quintessa Lavec på vinnarspelet och det gick även bra att spela på andra spelformer efter målgång.

Lotteriinspektionen skriver att det berodde på att vare sig det manuella eller det automatiska spelstoppet aktiverades i tid. I en pressrelease från lotteriinspektionen står vidare;

Lotteriinspektionen ser mycket allvarligt på det inträffade då det redan under våren 2012 meddelades särskilda villkor för ATG efter att det inträffat incidenter som visat på att bolaget haft bristfälliga rutiner kring spelstopp, säger Peter Alling, operativ chef.”

Lotteriinspektionen konstaterar också att;

De rutiner som ATG har infört för att säkerställa villkoren har  inte givit effekt. Lotteriinspektionen har nu meddelat en anvisning med tydliga krav på åtgärder som ska genomföras med omedelbar verkan.”

Ett antal åtgärdspunkter har nu alltså skickats till ATG och Lotteriinspektionen skriver i sin pressrelease att om ATG inte gör som Lotteriinspektionen anvisar får ATG inte erbjuda spel för allmänheten.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
B.W.Modde struken i Kriteriet
Nästa nyhet
B.W.Modde struken i Kriteriet

B.W.Modde struken i Kriteriet

Den 19 augusti vann Jan-Olov Perssons treårsstjärna B.W.Modde Svenska Kallblodskriteriet på Dannero och förstapriset på 600.000 kronor.

Därefter var planen att även vinna det norska Kallblodskriteriet och efter kvalsegern som jättefavorit på Bjerke förra veckan såg det bra ut. B.W.Modde kommer dock inte till start i finalen på Bjerke på söndag. Idag ringde nämligen Jan-Olov Persson till Bjerkes sportchef Knut Sollie och meddelade att hästen är varm i ett ben och stryks ur finalen. Det står att läsa på bjerke.no.

Jan-Olov Persson har dock en till häst inkvalad i finalen, kvaltvåan Järvsö Rasmus som Jan-Olov kommer köra själv på söndag. Förstapriset i kallblodskriteriet är 500.000 norska kronor.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Svanstedt sprängde 30-miljonersvallen
Nästa nyhet
Svanstedt sprängde 30-miljonersvallen

Svanstedt sprängde 30-miljonersvallen

Mycket har handlat om Stefan Melanders fantastiska framgångar sista veckorna och igår stod såklart tränare Petri Puro, Peter Ingves och Patos i centrum efter uppvisningen i Derbyt.

Lite i skymundan vann dock Åke Svanstedt igår en dubbelseger på V75 med Mellby Sambuca och Braås Palema som gjorde att stallet klättrade över 30-miljonersvallen inkörda pengar. De två V75-segrarna var värda 100.000 kronor styck.

Klar tvåa på listan är Stefan Melander medan Fabrice Souloy tar nioendeplatsen på bara 15 starter från stallet – detta såklart tack vare Commander Crowes fantastiska framgångar.

Vinstrikaste träningstall – Tio i topp
1. Åke Svanstedt
–  1307 starter, 264 segrar, 20,2%, 30.175.847 kr
2. Stefan Melander –  705 starter, 111 segrar, 15,7%, 17.180.628 kr
3. Lutfi Kolgjini –  708 starter, 127 segrar, 17,9%, 15.369.229 kr
4. Timo Nurmos –  637 starter, 123 segrar, 19,3%, 14.285.221 kr
5. Stig H Johansson –  647 starter, 113 segrar, 17,5%, 13.730.256 kr
6. Björn Goop –  657 starter, 128 segrar, 19,5%, 11.075.234 kr
7. Per Lennartsson –  556 starter, 87 segrar, 15,6%, 10.407.535 kr
8. Robert Bergh –  733 starter, 125 segrar, 17,1%, 10.316.714 kr
9. Fabrice Souloy –  15 starter, 8 segrar, 53,3%, 10.259.436 kr
10. Roger Walmann –  547 starter, 69 segrar, 12,0%, 10.047.290 kr
Statistik tom 12-09-02 – Källa: travsport.se

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V4 - Det kan bli Rajtan Tajtan på lunchen

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson