En av svensk travsports största legendarer har gått bort. Stig Lindmark har avlidit efter den trafikolycka han var inblandad i tidigare i sommar.

Det var i mitten av juli som Stig Lindmark blev påkörd utanför sitt hem i Gärdsmark, Västerbotten. Därefter har kusk- och tränarlegendaren vårdats på sjukhus men på Skelleftetravets hemsida meddelas nu att Lindmark har avlidit.

Vi minns Stig Lindmark som Sveriges näst mesta champion med hela 64 banchampionat. Totalt tog han 3190 segrar under sin framgångsrika karriär. Han innehar plats 13 bland landets segerrikaste kuskar.

Han efterlämnar sig hustrun Birgitta, barn, barnbarn och barnbarnsbarn.

Stig Lindmark blev 76 år.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Tekno Odin mot ny Derbyseger?

Tekno Odin mot ny Derbyseger?

De norska kvalen till årets årgångslopp är i full färd och under måndagen avverkades försök till såväl Kallblodsderbyt, stonas Stoderby både för kallblod och varmblod samt kallblodens Kriteriesto.

Vad det gäller Norsk Kallblodsderby ska det till ett smärre jordskred för att superfenomenet Tekno Odin ska förlora. Den svenske Derbyvinnaren defilerade hem försöket till det norska och ser fortsatt ostoppbar ut. Lottningen till finalen:

1 Gylden Balder
2 Tekno Odin
3 Tyri Gubben
4 Eikdölen
5 Rognfaks
6 Norheim Järv
7 Viktor K.
8 Vestpol Dennis
9 Tomdin Ö.K.
10 Vertigo Prins
11 Briskeby Rauen
12 Röster

Och till Stoderbyt för kallbloden:

1 Hellin Järva
2 Eldvinni
3 Grude Jenta
4 Urd
5 Jörnstu Vilja
6 Siljevinna V.H.
7 STCC Faksa
8 Solmöy Åse
9 Järvsörappa
10 Odin U.N.
11 Voje Eldina
12 Sebina Stjerna

Stokriteriet, kallblod:

1 Tema
2 Wik Ida
3 Sundbo Perla
4 Raska Can
5 Sjö Lyra
6 Troll Sindy
7 Eldjenta
8 Alessandra
9 Faks Tindra M.
10 Fillippa
11 Vertigo Ella
12 Björnli Cille

Och slutligen till Stoderbyt för varmbloden där Björn Goops Angelina B.R. vann sitt försök:

1 Thai Mahal
2 Angelina B.R.
3 Thai Merlot
4 My Happiness E.P.
5 Lady Va Bene
6 Fricky
7 Top Tee
8 Lonely On Line
9 Ira Helevi
10 Amante Carissima
11 Viva La Diva
12 Paradise Augustinu

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Sebastian K. klar för Åby Stora Pris
Nästa nyhet
Sebastian K. klar för Åby Stora Pris

Sebastian K. klar för Åby Stora Pris

Åby Stora Pris om knappt tre veckor har i dag gjort klart med ett högintressant namn. Det är helgens storloppsvinnare Sebastian K. som kommer till Åby.

Efter andraplatsen i Hugo Åbergs blev det i lördags seger i Sundsvall Open Trot för Sebastian K. Nu är det också klart att Åke Svanstedts heta nyförvärv går ut i Åby Stora Pris som körs den 15 september.

– Jag var i kontakt med Åke Svanstedt efter segern i Sundsvall Open Trot. Åke var mycket nöjd med Sebastian K:s insats och tackade på stående fot ja till inbjudan till Åby Stora Pris, säger banans sportchef Jon Walter Pedersen i ett pressmeddelande.

Sebastian K., då tränad av Lutfi Kolgjini, deltog även i Åby Stora i fjol. Då slutade han tvåa i båda heaten bakom omöjlige Rapide Lebel. Även i år lär han stöta på hårdast möjliga motstånd eftersom Commander Crowe också siktar på loppet på Mölndalsovalen.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Startlistan till Derbyt är spikad
Nästa nyhet
Startlistan till Derbyt är spikad

Startlistan till Derbyt är spikad

Startlistan till söndagens Svenskt Travderby på Jägersro är nu helt definitiva.

Timo Nurmos kvalade precis som i fjol, in fyra hästar till Derbyfinalen och nu är även kuskar på kvartetten spikade.

Det är Caddie Gallant som blir Jorma Kontios styrning medan Johnny Takter tar hand om Going For Gold Zaz, Ulf Ohlsson på Bon Frecia medan Erik Adielsson tar sig an Mellby Viking.

Av Stefan Hultmans två krigare i loppet valde Örjan Kihlström Perfectly Enough vilket ger Jörgen Sjunnesson chansen bakom Panne de Moteur.

2640 auto

1 Panne de Moteur – Jörgen Sjunnesson
2 Pato – Peter Ingves
3 Caddie Gallant – Jorma Kontio
4 Going For Gold Zaz – Johnny Takter
5 Perfectly Enough – Örjan Kihlström
6 Bon Frecia – Ulf Ohlsson
7 Bowie Boko – Olle Goop
8 Lovelock – Björn Goop
9 Brasil Boko – Åke Svanstedt
10 Västerbo Highflyer – Flemming Jensen
11 Mellby Viking – Erik Adielsson
12 Quangaroo Zet – Daniel Redén

Startlistan till Derbystoet är också klar enligt följande modell:

2140 auto

1 Drillbit Ås – Johnny Takter
2 Askens Valencia – Ulf Ohlsson
3 Celica Palema – Åke Svanstedt
4 Red Red Red – Fredrik Persson
5 Indescribable – Örjan Kihlström
6 Kimono Pearl – Erik Adielsson
7 Pomona Wibb – Jorma Kontio
8 Jumble Ås – Peter Untersteiner
9 Citrin – Marcus M Melander
10 Global Nelly – Björn Goop
11 Famous Dream – Per Lennartsson
12 Abborren – Peter Ingves

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V4 Rättvik: "Hon bör kunna segerstrida"
Nästa nyhet
V4 Rättvik: ”Hon bör kunna segerstrida”

V4 Rättvik: ”Hon bör kunna segerstrida”

Gratis tips, det hittar du här på travnet varje dag! Du har väl heller inte missat att vi har intervjuer till lunchtävlingarna varje vardag?

– Hon var hygglig även senast och nu ser motståndet lite snällare ut. Distansen bör vara en fördel och hon bör kunna segerstrida. Hovarna är lite slitna och det blir skor runt om i dag men det ska inte hämma henne så mycket, säger Leif Witasp om Oki On Line i V4-2.

Nedan publiceras dagens intervjuer till lunchtävlingarna på Rättvik. Du finner dem alltid under Dagens Tips, i överkant på startsidan. Gå där in under aktuell bana och klicka på intervjuer. Och såklart – travnet ger också ranking, analyser och lukrativa systemförslag både till V4 och V65 – varje dag!

Lopp 1 Nr 1 DORA EAST
– Hon satt fast länge i sin senaste start men kändes fin hela vägen och formen var åtminstone bra då. Nu har hon inte startat på ett tag och hon brukar vara bäst när hon får starta på. Spåret kan jag inte klaga på och jag tycker heller inte att motståndet var det allra blodigaste. Jag hoppas på vinnarhålet och med fritt fram i tid kan hon fälla många men att vinna blir nog svårt. Skor runt om, säger Arne Ramberg.

Lopp 1 Nr 2 REGINA ONE
– Hon spurtade bra senast mot tuffa hästar och hon gick minst lika snabbt som dem upploppet ner. Formen är bra och nu ställs hon mot lite enklare motstånd. Hon kan öppna bakom bilen men vi siktar på rygglopp. Hon vinner förvisso sällan men helt borta behöver hon inte vara och vi kör med skor runt om, säger Anna Ågren.

Lopp 1 Nr 3 NICKLAUS
– Han är ny hos mig och gör debut för mig idag och jag ligger lågt med honom, jag har ingen riktig koll på var han står för dagen och vi får se det här loppet lite som ett test för honom. Han kommer att tävla med samma balans som han gjorde i tidigare regi och grejar han lite nya startpoäng kommer jag vara nöjd med det, säger Peter Eriksson.

Lopp 1 Nr 4 BRIO
– Han var bra senast som fyra, han fick ett tufft lopp den gången och höll bra. Den här gången lottades han till bra spår då han kan öppna rätt snabbt från start och han ska räknas, även om det inte är någon spik. Barfota runt om som vanligt och allting är väl med honom efter senast, säger Patrik Fernlund i Jörgen Westholms stall.

Lopp 1 Nr 6 CROWN IMPERIAL
– Han har ingen dunderform som det verkar och han får smyga med för att försöka greja en hyggligt bra placering. Det har regnat flitigt under helgen och vi får se hur banan är men helst kör vi honom barfota, säger Leif Witasp.

Lopp 1 Nr 7 KANEL KAP
– Han gjorde det bra i spåren senast och avslutade faktiskt 12/500. Han jobbar fint efter det så formen är det inga fel på men läget kunde ju såklart varit bättre. Frågan är vart vi hamnar från bricka sju men med ett vettigt slagläge är han säkert med där framme. Barfota runt om, säger Ulf Pettersson.

Lopp 1 Nr 10 SIMSALA
– Han gör det bra mest varje gång den här hästen och han håller god form för dagen, så långt finns det ingenting att anmärka på. Idag är jag inne på att testa honom barfota runt om för första gången och slår det väl ut känner jag mig inte slagen på förhand, han trivs i ryggar och det finns ganska mycket i den här hästen, säger Per Nordlund.

Lopp 1 Nr 11 CASTOR RACE
– Han känns fortsatt fin i jobben efter senast men läget är inget vidare. Han kan säkert vara med i främre träffen om det klaffar under resans gång då formen är fin. Vi kör barfota bak, säger Leif Witasp.

Lopp 2 Nr 2 OKI ON LINE
– Hon var hygglig även senast och nu ser motståndet lite snällare ut. Distansen bör vara en fördel och hon bör kunna segerstrida. Hovarna är lite slitna och det blir skor runt om i dag men det ska inte hämma henne så mycket, säger Leif Witasp.

Lopp 2 Nr 5 PAM FRONTLINE
– Hon var väldigt duktig senast vid seger och hon är inte så tokig när hon får det att fungera den här hästen, när hon får det att fungera finns det bra kapacitet i henne. Det finns efter senast ingenting att anmärka på och löper hon som vid seger senast ska hon givetvis räknas även den här gången, däremot var det några snabba konkurrenter invändigt om oss och det kan bli svårt att komma till. Inga ändringar, skor runt om som senast, säger Tomas Pettersson.

Lopp 2 Nr 6 BEAULIEU SUR MER
– Hon var lite sämre i sin senaste start och fick pausa ett tag. Nu har hon tränat på men är inte särskilt vässad så formen är aningen svårbedömd. Hon är skaplig i grunden och vi skulle vara gynnade av att gå i ledningen men jag tror inte vi kommer dit den här gången sett till vilka som står invändigt. Det blir barfota bak och vi smyger med, säger Göran Lång.

Lopp 2 Nr 7 FORNARINA
– Hon har väl lottats till spår lite väl långt ut bakom startbilens vingar för att det ska vara optimalt, det är dessutom några snabba konkurrenter invändigt om oss och det är vingelrisk härifrån. Hon är dock inte så tokig ut själv från start så jag kommer att testa lite från start, sedan får vi se vad som händer. Klaffar det för oss under vägen och vi hittar ner i banan ska hon räknas bland de tre främsta, hon skulle gynnas av tempo och dagsformen är god, säger Bo Landgren.

Lopp 2 Nr 9 ONIKA L.B.
– Hon tränar fortsatt fint och här har hon ett bra läge för att få sitt smyglopp som hon vill ha. Om det klaffar så ska hon räknas med chans här. Hon gjorde ett av sina bättre lopp senast med skor runt om så det blir nog samma balans nu, säger Björn Röcklinger.

Lopp 2 Nr 11 KASSANDRA TILLY
– Hon höll starkt från dödens senast och befinner sig i en hysterisk toppform. Synd att läget blev som det blev för det drar ner chanserna men med rätt lopp kanske hon kan vara ett platsbud. Barfota runt om, säger Olle Alsén.

Lopp 3 Nr 2 ROSITTA SIMONI
– Hon satt rejält fast senast och hade faktiskt alla krafter kvar i mål. Jag kunde varken rycka norsken eller tussarna och hon har tagit det loppet på helt rätt sätt. Hon är startsnabb och nu med det här fina läget så laddar vi mot täten. Jag tror att hon startar med chans och jag funderar på att rycka skorna inför dagens lopp, säger Jimmi Ehlers.

Lopp 3 Nr 4 LE REVE FRANCAIS
– Han är stor den här hästen och det är möjligt att han kommer mer och mer för varje lopp, hästen är dock i dagsläget ingen stjärna men då loppet inte såg speciellt tufft ut så är han väl en av dom som ska räknas. Han har gjort det godkänt mest varje gång på slutet och han var duktig vid seger, säger Sören Eriksson.

Lopp 3 Nr 11 MARK SKOVGÅRD
– Han gör debut för mig i det här loppet och jag ligger lågt, jag tycker han känns svårbedömd och vi får ta det som går med honom i det här loppet. Balansen avgörs efter värmningen, det lutar väl dock åt någon form av barfota, säger Kent P Gustavsson.

Lopp 3 Nr 13 TURBO SWEDEN
– Han har inte visat sitt bästa och vi är besvikna. Vi får ligga lite lågt tills vi får se någon bättring från hans sida. Vi kör honom barfota fram, säger Leif Witasp.

Lopp 3 Nr 14 MAC BROGÅRD
– Han är faktiskt inte så tokig den här hästen och jag tycker han ska ses med lite segerchans i det här loppet, faktiskt. Han kändes väldigt fin efter startgalopp senast men blev störd i sista sväng och utan det är han med långt fram. Han är betydligt bättre än vad resultatraden visar och han kommer göra ett bra lopp. Barfota fram, säger Kent P Gustavsson.

Lopp 4 Nr 6 FIDELIE ALLOVER
– Hon var svag senast vilket gör att vi får ligga lite lågt med henne den här gången, hon tränar annars ganska bra här hemma och utgångsläget passar henne fint då hon är snabb från start. Senaste insatsen gör dock att vi inte kan göra annat än att ligga lågt och hon är väl ett platsbud här, inte mer. Barfota fram som vanligt, däremot kanske vi testar ett norskt huvudlag på henne den här gången, hon tävlar normalt med ett öppet huvudlag men det avgör vi efter värmningen, säger Patrik Fernlund i Jörgen Westholms stall.

Lopp 4 Nr 7 SINGING RAM
– Hon känns ok men visar inte det rätt trycket i lopp. Vi vill se lite bättre inställning från hennes sida. Hon tävlar med skor runt om, säger Leif Witasp.

Lopp 4 Nr 9 SCARLET DARBAN
– Hon tränar klart bra men förvånar oss med att galoppera en del. Vi har provat olika balanser och ändrat en del men det verkar inte hjälpa. Hon kan vara en outsider om hon skulle visa vad hon kan. Det blir skor runt om, säger Leif Witasp.

Lopp 4 Nr 10 MAGGAN D.
– Hon var duktig senast vid seger och hon känns till och med något piggare efter det loppet, jag är klart nöjd med henne för dagen. Förutsättningarna den här gången såg tuffare ut än vad det gjorde senast, kommer hon dock bara till i loppet så är hon stark och rejäl och då är hon en av de som ska räknas. Inga ändringar, säger Dan Gustavsson.

Lopp 4 Nr 11 PRIDE DREAMCATCHER
– Hon har gjort det bra varje gång i de senaste starterna och allting är väl med henne, hon håller god form för dagen. Hon är kvick från start och kan förhoppningsvis hamna vettigt till direkt från start härifrån, får hon sedan en bra rygg att gå i under slutrundan ska hon räknas bland dom tre främsta och när som helst bör hon också få vinna. Inga ändringar, säger Jenni H Åsberg.

Lopp 4 Nr 15 FAMNA KÄLL
– Hon blev fast med krafter kvar senast och jag tycker att hon kommer mer och mer. Hon är härdad mot tuffa hästar och nu har vi ett spännande läge på tillägg. Jag kommer dock inte överforcera henne från start då hon riskerar att bli het men hamnar vi bara hyfsat på det kan hon sno åt sig en fin placering. Barfota bak, säger Olle Alsén.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Åke Svanstedt polisanmäld för misshandel

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson