I morgon: EM för ston. Sedan: avfärd mot Nordamerika för Tamla Celeber.

Förutom Jubileumspokalen lockar Solvalla med European Championship for Mares, EM för ston, som en av godbitarna under onsdagskvällen. Här gör Tamla Celeber sin sjätte start för året.

– Hon har bara gått lugna jobb efter senaste starten men allt verkar ok med henne. Jag är nöjd med spåret och nu får hon anfalla bakifrån så får vi se hur långt det räcker, säger tränaren Roger Walmann på Courants hemsida.

Senast var Tamla Celeber ute i benhård konkurrens i Hugo Åbergs Memorial. Då blev hon oplacerad men travade skarpa rekordet 10,2. Och undan kommer det sannolikt gå även i höst – efter starten i EM för ston är planen att den femåriga sexfaldiga miljonärskan ska prova på hetluften på motsatta sidan av Atlanten.

– Vi har bokat karantänstall och jag hittar inga skäl till att vi inte skall satsa på att åka över och prova. Hon kommer passa utmärkt i USA, med deras långa banor och hårda körningar i loppen, säger Walmann.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Fina travare lämnar Stig H och Lennartsson

Fina travare lämnar Stig H och Lennartsson

Framgångsrika travare har lämnat både Stig H Johansson och Per Lennartsson i dagarna.

På Stig H Johanssons hemsida rapporteras att de båda tyskfödda travarna Cao Dai och Iniesta D.E. lämnat stallet. Fjolårets tyske Derbyfinalist Cao Dai samt treåriga stoet Iniesta D.E. återfinns numera i födelselandet.

I stället har fint stammade tvååringar kommit in hos Stig H. Det rör sig om Rip Roaring (e. From Above – Ourasine) som är bror med bland andra Jocose och Laughing Stock. In också Lotuscherie (e. Varenne) ett sto som är första avkomman efter Drottningpokalsvinnaren Lotuschic.

Från Per Lennartssons stall meddelas att åttaårige valacken Lamborghini S.T. med knappt 1,8 miljoner på bankboken lämnat stallet. Lamborghini S.T. har inte gjort några starter i år men hade ett framgångsrikt år i fjol med bland annat en seger i en Silverdivisionsfinal. Ny tränare är ännu inte bekräftad.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Uppåt för Joke Face efter operationen
Nästa nyhet
Uppåt för Joke Face efter operationen

Uppåt för Joke Face efter operationen

Efter en helt misslyckad säsong hittills kan Joke Face vara på gång igen. Lutfi Kolgjini hoppas på comeback under hösten för hästen.

Vinnare av Svenskt Travderby för snart två år sedan och en lysande femåringssäsong som inbringade fyra miljoner kronor i fjol. Men i år har succén uteblivt för Joke Face. Så här långt, kanske ska tilläggas.

Efter två starter i år, den senaste i ett försök till Olympiatravet hemma på Jägersro den sista mars, har den ljusbrune Viking Kronos-sonen inte synts till. Halsproblem var orsaken och en operation genomfördes i Frankrike i juni. Därefter ser det nu ljusare ut för hästen.

– Det ser äntligen lite lovande ut. Han har gått ett 1.25-jobb och såg jättefin ut. Jag har inte börjat kika på något särskilt lopp åt honom men han är snart tillbaka i matchen igen. Jag tippar att han kommer ut på banan i oktober och sedan får vi gå för vintermeetinget i Frankrike. Dit ska även Raja Mirchi är det tänkt, säger Lutfi Kolgjini till kanal75.

Så här långt i karriären har Joke Face vunnit 18 av sina 31 lopp och travat in strax över sju miljoner kronor.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Yarrah Boko på gång - "känns väldigt bra"
Nästa nyhet
Yarrah Boko på gång – ”känns väldigt bra”

Yarrah Boko på gång – ”känns väldigt bra”

Säsongen började strålande för Yarrah Boko. Men sedan så drabbades han av en oturlig gaffelbandsskada efter Elitloppet. Nu är stjärntravaren så smått på väg tillbaka – och kanske blir det Paris i vinter.

Yarrah Boko hade en härlig fjolårssäsong då han verkligen slog sig in eliten och travade in över tre miljoner kronor. Årets säsong inleddes ännu bättre; efter segrar i Prix du Luxembourg på Vincennes blev han tvåa i Olympiatravet för att sedan vinna ett av försöken till Elitloppet (på 09,7) och sluta fyra i finalen.

Därefter tog det stopp. Hästen ströks inför den tilltänkta starten i Jämtlands Stora Pris. Orsaken var en blödning i gaffelband på vänster framben. Yarrah Boko befarades få hela resterande säsongen spolierad.

Men nu går tongångarna i dur igen från stall Trond Anderssen.

– Det är bra med hästen. Han kollades upp av veterinär i förra veckan och allt visade på att det går i rätt riktning. Han jobbar på i skogen varannan dag och han känns pigg och frisk, säger Anderssen till travnet.se.

Skadan i gaffelbandet är borta sedan en tid och Yarrah Boko har hållits igång hela tiden under sin konvalescens.

– Hästen har aldrig vilats helt utan vi har skrittat honom och hållit igång honom hela tiden. Det känns väldigt bra i varje fall men vi får skynda långsamt. Vi ska på återbesök om åtta dagar och då får vi se hur det utvecklats. Kanske kan vi hoppas på att han är tillbaka någon gång i oktober med det går såklart inte säga något om ännu; det är hästen som får bestämma.

I vintras testade Yarrah Boko på konkurrensen i Paris. Man hoppades på start i Prix d’Amerique men efter ett galoppmisslyckande i montéloppet Prix de Cornulier valde man i stället Prix du Luxembourg, dagen före – ett lopp som man också vann. Framskrider utvecklingen fortsatt positivt är det något man siktar mot igen för sjuåringen.

– Är han frisk och fräsch är det såklart något vi har i tankarna. Han trivs bra på banan i Vincennes, säger Trond Anderssen.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V4 Bergsåker: "Ska ses med bra segerchans"
Nästa nyhet
V4 Bergsåker: ”Ska ses med bra segerchans”

V4 Bergsåker: ”Ska ses med bra segerchans”

Du vet väl att travnet varje vardag kommer med rykande färska intervjuer inför dagens V4-omgång?

– Han jobbar bra inför den här starten och allting är väl med honom, jag tycker han ses med bra segerchans i det här loppet, säger Birger Ledström om sin Prins Elden i V4-1.

Nedan publiceras dagens intervjuer till lunchtävlingarna på Bergsåker. Du finner dem alltid under Dagens Tips, i överkant på startsidan. Gå där in under aktuell bana och klicka på intervjuer. Och såklart – travnet ger också ranking, analyser och lukrativa systemförslag både till V4 och V65 – varje dag!

Lopp 1 Nr 2 GÄRDSJÖ ARAGON
– Han är inte så tokig den här hästen, däremot har han mycket hyss för sig. Jag tyckte att han var lite klen senast men han var lugnt jobbad inför den starten och ska vara vassare idag. Fungerar han som han ska är han kapabel nog för att vara med dom. Inga ändringar, säger Hans Brunlöf.

Lopp 1 Nr 4 BARRGNISTA
– Hon var duktig senast vid seger och hon håller fin form för dagen, så långt är allting väl med henne. Däremot är det första gången bakom startbil idag och då hon är väldigt hetsig från start tycker jag att det är ett frågetecken. Sköter hon sig och fungerar är hon med dom, det är bra inställning på henne och vi ska testa startbilen innan tävlingarna. Inga ändringar, säger Ingvar Nyberg.

Lopp 1 Nr 5 PRINS ELDEN
– Han jobbar bra inför den här starten och allting är väl med honom, jag tycker han ska ses med bra segerchans i det här loppet. Han håller fin form och fungerar han är han bra för klassen. Inga ändringar, säger Birger Ledström.

Lopp 1 Nr 7 GANGNETT
– Hon har lottats till spår långt ut bakom startbilens vingar och då hon inte kan öppna speciellt snabbt från start finns det stor risk för vingel härifrån, därför ligger jag lågt idag. Hon håller annars fin form för dagen och är pigg och fin här hemma. Inga ändringar, säger Tage Sahlin.

Lopp 2 Nr 1 LIABILITY
– Han håller bra form för dagen och han har gått bra på slutet, jag tror på bra segerchans med honom om jag lyckas försvara innerspåret. Jag kommer att ladda vad som går från start för att hålla ut de övriga och lyckas jag med det kör jag i spets hela vägen och då ser det bra ut, säger Ove A Lindqvist.

Lopp 2 Nr 2 BELL
– Hon har varit duktig på sistone och chockerade till och med genom att vinna från dödens för ett par månaders sedan. Vi har perfekt läge och min förhoppning är att hitta ner i rygg på ledaren som förmodligen då blir Liability. Skulle sedan luckan komma i tid är hon inte allas ofarlig men normalt är hon väl mest ett bra platsspel. Barfota fram, säger Lars-Göran Söderberg.

Lopp 2 Nr 5 NORTHERN SPY
– Han var duktig senast och har jobbat på bra efter det. Det finns inte mycket att klaga på men han mötte några dugliga motståndare och att vinna kan vara lite för tufft. En skaplig placering är dock inte omöjlig det och barfota runt om, säger Mats Bucht.

Lopp 2 Nr 7 ED YOU
– Han gjorde det bra senast vid seger, han är lite trög när han springer i ledningen och gör inte mer än vad han behöver. Jag hoppas att han har gått framåt med senaste loppet i kroppen och han känns pigg och fin i jobb. Det är risk för vingel härifrån, jag provar dock framåt och hoppas att det löser sig. Barfota runt om som vanligt, sedan är jag inne på att testa honom med helstängt huvudlag inför V75 om en vecka, säger Olle Carlsson.

Lopp 2 Nr 11 LOOK LA MARC
– Han känns fin för dagen och så långt är allting väl med honom, däremot är han inte vässad inför den här starten och han kommer dessutom tävla med skor. Skor, ingen toppform och dåligt utgångsläge gör att jag är nöjd om han kan vara trea-fyra, säger Thomas Lönn.

Lopp 3 Nr 2 MADE HANDS OFF
– Hon var duktig senast och hon håller fin form för dagen, jag tror hon springer en låg 1.17-tid idag men det bör bli svår att räcka till seger. I första hand ska hon kliva iväg felfri, kliver hon iväg får kusken sikta på ledningen och då är det platschans. Skor runt om samt öppet huvudlag, säger Ida Larsson.

Lopp 3 Nr 4 MARJONS NIGHT
– Han har blivit bättre undan för undan och i de två senaste har han framför allt spänt sig mindre i loppen. Resultaten har också kommit i och med det och det här är inte en så tokig häst. Nu har vi lite lurigt läge samtidigt som han inte är helt att lite på fortfarande men det är klart jag har vissa förhoppningar. Barfota bak, säger Lars Wikström.

Lopp 3 Nr 7 CHARLES BOKO 
– Han känns fin på alla sätt trots att han inte har startat på ett tag. Vi har dock kört tre rejäla banjobb och han kommer i klart slagdugligt skick. Det här är en duglig häst som jag tror på inför framtiden och klarar han bara spåret ska han ses med chans. Barfota runt om för första gången, säger Olle Alsén.

Lopp 3 Nr 14 A.THALIANA
– Hon tog sina segrar i billigt sällskap och med dessa förutsättningar tror jag hon får svårt att blanda sig i segerstriden, det är tuffa förutsättningar för henne idag och jag är nöjd om vi grejar en hygglig slant, säger Ove A Lindqvist.

Lopp 4 Nr 1 LOLLO NOVEMBER
– Hon har inte startat på ett tag inför det här loppet och jag tror hon behöver lopp i kroppen, det brukar hon behöva efter uppehåll. Jag kommer att köra snällt och låta henne gå till slut och kan vi vara trea-fyra är jag nöjd med det. Inga ändringar, säger Krister Söderholm.

Lopp 4 Nr 2 SEMBS JOLIET
– Hon gjorde det bra senast som tvåa och känns som hon ska göra i jobb efter det loppet, hon håller god form för dagen. Får hon rätt lopp i ryggar spurtar hon alltid bra till slut och med rätt lopp tycker jag inte att hon ska nonchaleras den här gången, Ohlsson upp ska passa bra och vid gardering tycker jag att hon är given. Inga ändringar, säger Lena Åström.

Lopp 4 Nr 3 ANNA M.BOKO
– Hon har kanske inte rosat marknaden i år men är behandlad efter senaste loppet. Hon brukar gå bra efter vila och jobbar fint men det känns svårbedömt hur långt hon kan räcka. Barfota runt om blir det idag vilket är ett plus, säger Olle Alsén.

Lopp 4 Nr 6 VERY GUCCI
– Hon har varit väldigt bra på sistone och på det hela taget tycker jag att hon är lite vassare för dagen än vad raden avser. Det har småhäxat i loppen och hon ska köras i ryggar för att vara som bäst. Nu är det springspår och Bosse vill säkert mot ledningen men jag vet faktiskt inte riktigt om det vore det bästa för henne. Det finns inget att klaga på och jag tycker att uppgiften ser intressant ut. Barfota fram och öppet huvudlag, säger Krister Molin.

Lopp 4 Nr 8 CUBA COHIBA
– Hon galopperade senast men jag tror det berodde på banan och insatsen var ganska så bra ändå. Det här är en ganska bra häst men nu kommer vi köra snällt och felfritt är prio ett annars blir det kval. Vi tynger ner henne en aning och kör med skor runt om, säger kusken Hans Bergh.

Lopp 4 Nr 11 LYCKANS DI CENTA
– Hon har inte startat på ett tag men vi körde provlopp med henne förra veckan och då travade hon 19/2140. Formen bör således vara skaplig och det var inte det blodigaste motståndet hon stött på. Lite chans bör hon väl ha men vi behöver tur. Skor runt om, säger Stefan Arvidsson.

Lopp 4 Nr 15 BENICE BOKO
– Hon är lite stänkrädd den här hästen, däremot lär hon sig mer och mer för varje start och jag tycker faktiskt att hon är betydligt bättre än vad resultatraden visar. Hon har haft en hel del otur och står lite på tur för seger. Får hon spara sin speed och ligga på rulle är hon vass till slut och jag känner mig inte slagen på förhand, säger Ove A Lindqvist.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Positivt dopningsprov i Danmark

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson