Enligt uppgift till travnet.se så planerar Halmstadtränaren Kari Lähdekorpi att sluta som tränare och har idag fredag sagt upp sin personal.  Stall Lähdekorpi har 104 hästar på träningslistan.

Ifjol blev det 212 segrar och dryga 20 miljoner inkört på 1818 starter, i antal segrar räknat var det näst flest i Sverige, efter ettan Åke Svanstedt. Vad travnet.se erfar så återvänder också Stefan Persson, som tidigare samarbetat med Kari, till Halmstad och tar över delar av verksamheten.

År 2010 gjorde stallet 2207 starter och tog 293 segrar, i inkört blev det då 29,6 miljoner kronor. Kari Lähdekorpi har inte kunnat gå att nå för en kommentar på fredagskvällen.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
V64-tips – Årjäng söndag

V64-tips – Årjäng söndag

Problem att nå tipsen via vanliga tipsloggan idag – så därför även i artikelform.

En på papperet ganska hanterbar omgång med en jättefavorit i 7 Formula One (avd 5) och två lopp som jag tror står mellan 3 hästar. I avdelning 1 höjer sig trion 1 Tyko Marje, 2 Well Armed samt 3 T.Rex Karsk.

I sista avdelningen tror jag tre riktiga formkort gör upp. Storfavoriten 6 Braås Palema mot 3 Pinot Ribb som kommer med kanonform och hittat en växel till på slutet barfota, samt 9 Lexus Broline som jag inte riktigt gillat förut men som visade kraftig uppryckning senast. Kanske har poletten trillat ner där nu?

Med spik på systemet på jättefavoriten Formula One i näst sista chansar jag dock bort storfavoriten Braås Palema i avslutningen för att få till systemförslaget. Detta även om såklart Braås Palema har en hygglig vinstchans.

Bästa spiken: Avd 5 – nr 7 Formula One

V64 – System 1:
1,2,3 (res 11-4)
2,3,4,5,6,7,8,9,12,13,14,15 (res 11-10)
1,11 (res 4-2)
3,4,6,7,10,11,12,13,14 (res 8-2)
7 Formula One (res 2-8)
3,9 (res 6-15)
1296 rader

V64 – System 2:
1,2,3 (res 11-4)
2,3,4,5,6,7,8,9,12,13,14,15 (res 11-10)
2,3,4,9,10 (res 12-5)
11,12 (res 14-3)
7 Formula One (res 2-8)
3,9 (res 6-15)
720 rader

Dubbelförslag:
7 / 3,9  –  400 sek (totalt 800 sek)
2,3,4,6,8 / 3 – 30 sek (totalt 150 sek)


Loppanalyser:

V64-1
A: 1-2-3 B: 11-4-10-9-7 C: 6-5-8-12

En trio höjer sig i detta lopp. 1 Tyko Marje var riktigt fin i årsdebuten, även om det då löste sig perfekt när Magnus Jakobsson kunde köra rakt fram i andraspår från andra par utvändigt. Tyko avgjorde dock i ett nafs när han var framme utvändigt ledaren 500 kvar och hästen lufsade sen ifrån till överlägsen seger. Från detta läge är han min spetsfavorit och därmed hästen att slå. Men det är inte säkert att spets är någon plusvariant för denna Rite On Line-son, hästen är oprövad i den positionen. Ändå svår att gå ifrån i tipset på läget och efter intrycket senast. 2 Well Armed provades barfota runt om på Momarkens V75-dag senast och man kan tala om förvandlingsnummer.  Fyraåringen bara brakade till spets, låg på lite hela vägen men bara försvann ändå till slut till karriärens första seger. Blir troligen barfota runt om igen och om en liknade prestation som senast, ja då blir Well Armed livsfarlig. Håller också upp 3 T.Rex Karsk i A-gruppen, hästen höll bra utvändigt ledaren näst senast men satte inte en fot rätt senast från start. Känns inte som någon stjärna men ändå hygglig och Åke Svanstedt i ett ganska mediokert gäng ger trots allt respekt. Jag tror att vinnaren finns i nämnda trio även om det kanske inte känns så kul spelmässigt.

V64-2
A: 13  B: 4-5-3-6-14-15-2-9-12  C: 7-8-11-10-1

Jag brukar gilla kallislopp men för mycket norska gäster här för att det ska vara kul reda ut. 13 Ylvruna är dock hästen med bäst meriter och får dessutom Björn Goop i sulkyn. Elding-dottern har gjort det bra i årsgångslopp både som tre- och fyraåring, Björn har också kört Ylvruna en gång förut, under 3-årssäsongen då det blev en överlägsen seger. Och i augusti var Ylruna fyra i Derbystoet på Östersund trots en galopp på vägen.  Bakom är det grymt svårrankat och skulle favoriten inte leverera kan vad som helst hända känns det som. Bara att strecka på och spelvärdet ligger troligen i B-gruppshästarna som är lågprocentare…

V64-3
A: 11-1  B: 4-2-9-3-10-12  C: 5-7-6

1 Västerbo Mixedlove
imponerade efter vila senast och får återigen Marcus M Melander i sulkyn vilket är ett plus i detta lärlingslopp. Hästen kan öppna bra bakom bilen men jag är långt ifrån säker på att det blir ledning. Så det kan vara ett krångelläge, och även om det skulle bli spets finns det två riskfaktorer även i det. Hästen har gått tre gånger i ledning förut och gett sig alla tre gångerna och ibland kan även lärlingarna vara övertända i denna typ av lopp så det blir allt för hård körning.  Tipset därför efter lite tvekan till 11 Com Z. som faktiskt gjorde det ganska bra näst senast även om det då bara blev en sjundeplats. Det var dock en hopplös V75-uppgift från fjärde par utvändigt och med Staro Fifty Fifty i spets. Senast svarade Com Z. för en kanonprestation från utvändigt ledaren,  mosade då sönder ledande Princess Beat redan i sista sväng. Com Z. och fick sedan motvilligt se sig passerad av Une Taquine som liftade med bakom och sedan slog sig förbi till fjärde raka. En strålande prestation.

V64-4
A: 12-11-14-3  B:  10-13-4-6  C: 8-7-2-5 D: 1

Svårrankat men tipset till Åke Svanstedts nyförvärv 12 Attorney Hanover trots att ett par varningslampor blinkar. En canadensare i voltstart, och Sverigedebut över lång distans låter inte optimalt… Optimalt låter det dock från stallhåll, och man siktar mot Kungapokalen med hästen – det ger respekt. Det krånglade lite för 11 Opus Lavec i årsdebuten men Opus stretade på godkänt ändå. Hästen har nu ett lopp i kroppen, är segervan och löper bäst när han är med där framme. Jepson är heller ingen blygsam kille så jag tror man sänder framåt tidigt här då hästen är stark, kan gå. 14 Tofu gick ett rykande vasst upplopp i V75 senast, det var full fart och inte tomt över mål. Kanonintryck helt enkelt.  Björn Goop upp idag är ett plus till men det finns även ett par minus som jag ser det. Alf Palema-dottern har fått snabba pengar, dryga 300 lax in bara i år och de 3 senaste starterna är i lärlingslopp och för ston. Att möta lite tuffare hingstar idag kan visa sig vara en helt annan sak.  Plockar även in en häst på startfållan i A-gruppen, och  på start tycker jag 3 Knifetown Action är formhästen som känns hetast.

V64-5 

A: 7  B: 2-8-4-6-3  C: 1-12  D: 9-10-11

Efter strykningen av Global Journey känns detta verkligen som upplagt för ”a-walk-in-the-park” för 7 Formula One. Hästen var bra i årsdebuten ifjol och jag kan inte se vem som ska häxa om ledningen här, troligen bara spets och slut. Formula One var ju med och slogs i den absoluta fyraåringstoppen ifjol även om han trots nästan 1,3 miljoner in på kontot inte fick sätta pricken över i:et i det där riktigt stora loppet. Trea i Kungapokalen bakom Wishing Stone och Kadett C.D. och fast i ledarryggen Sprintermästarfinalen som fyra i mål. Ska man spekulera i fall för jättefavoriten så visade i alla fall 2 Lovely Conch enorm uppryckning senast. På barfotabalans utmanade då Lovely Conch ledande Strong Boy D.E. ända in på linjen i en mycket vass avslutning trots ett lopp utvändigt ledaren. Stoet har dock inte vunnit sedan 2009 och på full distans får man gå tillbaka till 2008 för att hitta en viktoria.

V64-6
A: 3-6-9  B: 15-4-13  C: 14-8-1-7 D: 2-5-11

Tre riktiga formhästar här. 6 Braås Palema kommer från enkel V75-seger och blir storfavorit. Om felfri så är det stor chans/risk Svanstedt tidigt kör till ledning och därmed blir svårslagen. Men det finns ett par vassa motbud och därmed är spelvärdet lågt på favoriten. Främst tänker jag på 3 Pinot Ribb som varit mycket bra på barfotabalans på slutet. Kanonbra från tillägg näst senast och sist fast i rygg på ledaren i ett lopp som vanns av Credit Fayline. Barfota runt om igen och Pinot Ribb kommer garanterat blanda sig i striden idag. Chanstips. Jag har inte gjort vågen precis för 9 Lexus Broline förut men senast tyckte jag Pine Chip-dottern hade hittat en växel till när hon plockade ner Donna Star sista biten. Stallet har hållit Lexus högt förut utan riktig leverans men kanske har poletten trillat ner nu? Det är en bra trio på tillägg men jag tror att de får svårt att få fatt i formkorten på start.       

Tipsredaktör: Per-Arne Corell

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Nu kan Solvallas underlag komma att förbättras
Nästa nyhet
Nu kan Solvallas underlag komma att förbättras

Nu kan Solvallas underlag komma att förbättras

Kritik har väckts mot att Solvallas banunderlag inte alltid är perfekt. Men nu kan det bli ändring på det då planer finns på en förbättring av banan.

Det har en tid diskuterats huruvida huvudstadsbanan Solvallas underlag håller bra standard, särskilt vid regnväder. Nu kan underlaget vara på väg att genomgå en ansiktslyftning. Det är den välkände banbyggaren Lars Sandström som ska konsulteras om eventuella förbättringar.

– Vi ska ha en genomgång i nästa vecka om hur det ser ut och vad vi kan tänkas göra för att göra banan bättre, efter det vet jag mer, säger travbanechefen Tore Fyrand till travnet.se.

Har ni fått mycket klagomål beträffande Solvallas underlag?

– Mycket klagomål vill jag inte säga att det är men det är väl som hos alla andra banor; vissa är nöjda och andra är mindre nöjda. Men det är de som har åsikter om det och det är något som vi tar på största allvar; vi eftersträvar såklart att alla ska vara så nöjda som möjligt. Det är så att vi har problem när det blir regn och det är något vi vill lösa, säger Tore Fyrand.

 

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Gaffelbandsskada befaras för kallblodsstjärnan
Nästa nyhet
Gaffelbandsskada befaras för kallblodsstjärnan

Gaffelbandsskada befaras för kallblodsstjärnan

En av Norges absolut främsta kallblod kan ha fått en allvarligare skada. Tränaren misstänker en gaffelbandsskada för stjärnan.

Den tioårige Järvsöfaks-sonen Åsajerven är ett av Norges vassaste kallblod. På 101 starter har han bärgat 42 segrar och i år har hästen visat fin form med tre segar och fyra andrapris på sina sju starter.

I påskas slutade han tvåa bakom Bork Odin på Klosterskogen och skulle starta under lördagens trav på Leangen. Men så blir nu inte fallet. Tränaren Ola Martin Aasen befarar att Åsajerven kan ha ådragit sig en gaffelbandsskada.

– Han är ordentligt halt på vänster bakben och jag fruktar att det kan vara en gaffelbandsskada. Han ska bli undersökt av veterinär under helgen och först då kan vi konstatera exakt hur svår skadan är. Det är verkligen tråkigt att det här ska ske just nu när de stora loppen står för dörren men vi får hoppas att det inte är så allvarligt som jag befarar, säger Aasen till tgn.no.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Windsong Geant mot Elitloppet
Nästa nyhet
Windsong Geant mot Elitloppet

Windsong Geant mot Elitloppet

Den till Oslo Grand Prix inbjudne Windsong Geant har för avsikt att också delta i Elitloppet.

– Vi är väldigt glada för att ha blivit inbjudna, säger tränaren Rick Zeron.

Kanadensaren Windsong Geant har imponerat i sina senaste starter och slutade nyligen trea bakom mäktiga Mister Herbie och San Pail i Glorys Comet-finalen på Woodbine. Det fick Bjerke att ge hästen en biljett till Oslo Grand Prix den 13 maj. Nu verkar det också som om femåringen är klar för Elitloppet två veckor därefter.

– Vi är väldigt glada för att ha blivit inbjudna. Klaus Koch, på uppdrag för Elitloppet, har samtalat på telefon med mig och vi har haft några konversationer om hästen. Vi enades om att det var en fantastisk möjlighet att delta i deras lopp, säger Rick Zeron till standardbredcanada.ca.

Den femårige Kadabra-valacken Windsong Geant har travat in 361 711 dollar och travade 1.09,5a/1609 vid tredjeplatsen senast. Zeron tror att hans häst kommer fungera utmärkt i de nordiska storloppen.

– Anledning till att jag tror hästen kommer lyckas väl är att han är så väldigt mångsidig. Han är mycket stark och har en fantastisk snabbhet. Han kan öppna väldigt fort och fortsätta länge i samma tempo. Han är väldigt fräsch och i god form, hästen har verkligen visat sitt rätta jag i år, säger han.

Rick Zeron har varit med i Elitloppet vid ett tidigare tillfälle. Det som kusk bakom Snazzy Millie 2006 som tog sig till final.

– Jag är bara glad över att få det här stora evenemanget och representera Kanada. Det är verkligen en ära och något som jag är mycket stolt över. Det är inte många människor som får chansen att uppleva något sådant här, säger Rick Zeron till standardbredcanada.ca.

 

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Äventyr i Nordamerika möjligt för Wishing Stone

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson