En på förhand favoritbetonad V86-omgång i onsdags blev ännu värre än befarat och när storfavoriten Moni To Spare precis räddade sig över linjen i sista loppet uteblev utdelningen på både sex och sju rätt. Det enda positiva med det är att vi har en dubbeljackpot att se fram mot på onsdag och förhoppningsvis betydligt mer öppna lopp att sätta tänderna i.

Först ska vi dock till Boden och deras årliga midnattstrav med miljonloppet Norrbottens Stora Pris som höjdpunkt. Tyvärr ser omgången lite lik ut den i onsdags med mycket starka favoriter och det är väl något av en typisk ”norrlandsomgång” där ett par stortränare tar med sig hästar som är lite för bra för den lokala konkurrensen. Daniel Redén och Robert Bergh ser ut att dominera omgången totalt och i så fall lär vi få se en ny jackpot i Kalmar under midsommarhelgen. Förmodligen är det också precis vad cynikerna på ATG suktar efter för annars hade givetvis den papperstunna silverdivisionen (V75-1) varit utbytt mot ett ovanligt bra och spelvänligt lördagslopp?

Daniel Redéns världsstjärna Propulsion har givetvis toppchans från ett perfekt läge i Norrbottens Stora Pris och mest troligt vinner Solvalla-tränaren även den första avdelningen med Whitehouse Express, men V75 går ut på att vinna pengar och inte att samla rätt, vilket de tipsblaskor som skryter om framgångar i olika tipsligor ibland verkar missa. Därför gör jag, precis som i onsdags, ett tappert försök att fälla omgångens största favoriter för att ha vettig chans att få ekonomi i mitt spelförslag.

Analys Boden V75-1:

Ranking: A: 2. B: 5-12-3-11-9. C: 1-6-7. D: 4-10-8.

Spetsanalysen: Officer C.D. är klart snabbast första biten och bör spetsa utan större problem. Sedan är frågan om Bergh satsar på att försöka vinna loppet i spets eller släpper till favoriten Whitehouse Express för att säkra ett andrapris?

Loppanalysen:

En mycket tunn silverdivision där jag tycker att halva fältet i stort sett startar utan segerchans. Klart bäst är storfavoriten 2 Whitehouse Express som dessutom har dragit ett bra startspår. Han galopperade tidigt i årsdebuten näst senast, vilket inte var första gången, men såg sedan mycket laddad ut bakom fältet och att formen var god visade han senast i Gävle då det blev en mycket lätt seger från ledningen. Sexåringen vann V75-1 på Bodentravet den här tävlingsdagen förra året och har inga problem med den långa resan och släpps han till ledningen av Officer C.D. efter en bit lär loppet vara tvärslut sedan.

Troligen slår han denne även från dödens och segerchansen är helt enkelt mycket bra. Möjligen kan det finnas en liten galopprisk från start om han blir för pigg med spår långt in på vingen, men Örjan tar nog inga risker utan ser till att komma iväg utan att pressa hästen. Det plus att det kan bli dödens om Bergh är på humör att tävla gör att jag ändå nöjer mig med att spela utgång och spika på en kupong.

5 Officer C.D. var tidigare en utpräglad spetshäst, men har inte varit som bäst i den positionen de senaste gångerna han testat den. I Örebro i april så slog Nakoda Goj honom från dödens och Whitehouse Express är ju betydligt bättre. Nu har dock Officer C.D. sett klart formstarkare ut på slutet (mycket sparat senast) och kanske testar Bergh att köra i spets i högt tempo för att inte bjuda in favoriten i matchen. Tar sexåringen i ordentligt kanske han kan hålla emot hela vägen även om det känns tveksamt. Släpper Bergh gäller det att få chansen till slut och att favoriten har en sämre dag.

En som har få sämre dagar numera är 12 Make It Quick som har gjort två mycket bra lopp som tvåa på slutet. Näst senast gick han utvändigt om just Whitehouse Express och var chanslös att utmana men höll starkt ändå. Svårt att tro på revansch med dessa förutsättningar, men om favoriten gör bort sig är det möjligt att han slår resten från dödens.

3 Nakoda Goj vinner inte så ofta, men gör bra lopp för det mesta och slog ju som sagt Officer C.D. från dödens näst senast. Nu har han fått en träningsperiod och ska gå barfota runt om igen och med jänkarvagn som vid segern och från ett bra läge kan han tänkas skrälla vid favoritfall.

11 Catch the Cash trodde jag på lite skrällchans för senast, men hon trivdes inte alls på det lösa banunderlaget och höll mest farten till slut. Bodens bana lär vara klart bättre och näst senast såg hon ju laddad ut som fastlåst i ett lopp som Tobin Kronos vann. Tufft läge här, men många svaga kort i loppet som bör smygas och att den här kapabla damen är bland de minst spelade i loppet är fel.

Sista strecket till hemmahästen 9 Rhapsody Ås som visade form mot tuffare hästar senast och kan få ett vettigt smyglopp från det här läget.

1 Usain Swing har inte hittat toppformen efter skadeuppehåll än och måste nog vara 30 meter bättre än senast för att inte vara chanslös här. Räcker knappast.

Analys Boden V75-2:

Ranking: A: 7-15. B: 10-2-12-3-8-6-5. C: 14-4-1-13-9-11.

Spetsanalysen: Nouvelle Avenue har öppnat bra i voltstart, men från spår två borde det ändå bli svårt att hålla ut Lacquer And Lace med startspecialisten Adielsson i sulkyn.

Loppanalysen:

Ett stolopp där läckra 7 Lacquer And Lace bör bli svårslagen i ledningen. Hon inledde karriären lovande, men har haft skadeproblem och varit borta länge. Nu har hon två lopp i kroppen efter uppehåll och efter att ha varit lite rostig och åkt dit på speed i en snabb avslutning näst senast var hon kraftigt förbättrad senast. Då blev det en mycket enkel spetsseger trots en blytung inledning i vida spår och hon sprang dessutom bara och klippte med öronen till slut.

Att tränaren Markus Pihlström hyllar sin häst är ingen skräll, men han säger att det är stallets klart bästa häst och nu blir ett dessutom barfota runt om och rycktussar för första gången. Hon bör passa utmärkt utan skor och jag ser inte heller någon utom kanske Nouvelle Avenue som ens kan tänka sig att svara täten. I spets springer hon säkert en låg 14-tid om hon fungerar som hon ska och då blir det väldigt tufft för övriga. Bra chans.

Tuffaste motbudet är starka 15 Geisha Sund som var toppfin vid spetsseger efter uppehåll senast i Östersund. Hon har en helt annan uppgift nu, men tål att gå ett tufft slutvarv i spåren och kommer Lacquer And Lace bort på något vis så tuggar troligen Geisha Sund ner resten trots läget. Kanske kan hon även utmana favoriten om hon kommer fram billigt utvändigt om denne inför slutvarvet.

Jag streckar två hästar till och varnar för skrällen
10 U.Bergs Oppzi som är mycket vass när hon får smyga med i ryggar till sista halvvarvet och jag gissar att man har siktat hit med henne en tid. Lopp i kroppen nu efter halsproblem och där fick hon attackera lite för tufft lite för tidigt och stämmer det bättre nu blir hon farlig till låga fem procent.

2 Nouvelle Avenue var finalist i Drottningens Pokal i maj och även om hon inte räckte där så är det en merit som smäller högt i detta lopp. Hon är lite seg av sig, men öppnar rätt bra och visade fortsatt fin form som tvåa bakom fina Ultra Bright senast. I spets eller från rygg ledaren är hon inte borta.

Rätt jämn B-grupp bakom mina fyra streck, men
12 Malgomaj B, var vass när hon speedade ner Lacquer And Lace senast och är rätt tidig. Tror dock inte att hon tar 20 meter på en förbättrad favorit.

3 Zoom Zoom är speedig, men svår i voltstart och det är nog rätt stor galopprisk även från ett vettigt startspår.

Analys Boden V75-3:

Ranking: A. 4. B: 9-10-2-7-8-5-11. C: 3-6-12-1.

Spetsanalysen: Easy Tiger Pellini kan nog öppna, men gissar att han tas lite lugnt första biten. Gianluca Boko är snabb och stabil första biten och kan troligen hålla ut Kentucky och Canwin B.F. och ta hand om ledningen. Om inte borde han få överta över den dryga distansen.

Loppanalysen:

Lägsta klassen körs över lång distans och jag tycker att favoriten 4 Gianluca Boko ser mycket bra ut. Han inledde lovande ifjol med två segrar, men i årets första start sprang han in i segermaskinen Southwind Feji och var kanske lite märkt av det i starterna efter. I de tre senaste starterna har det dock lossnat rejält och han har sett väldigt fin ut vid segrarna och extra bra var det barfota runt om senast.

Fyraåringen är ganska snabb bakom bilen och tar han inte hand om täten av egen kraft så tror jag att motståndarna har respekt för honom över den här distansen och släpper efter en bit. Start vecka-vecka kanske är ett frågetecken, men han vann så pass enkelt senast och det ser också ut som en väldigt cool häst som dessutom springer väldigt ekonomiskt. Med tuffaste motbudet från bakspår tror jag att Gianluca Boko har toppchans att vinna detta i spets och spikar. Med gott om andra spikförslag i omgången så ser det också ut som att många sprider lite streck här och det kan bli värdefullt i slutändan även om hästen är klar favorit i nuläget.

9 Jaques Noir blev tufft utmanad i spets i V75 senast, men vann på bättre löpskalle än D.D.’s Perseverence och visar prov på bra utveckling för dagen. Han slog Gianluca Boko för tre starter sedan och är nog inte sämre än denne i grunden, men då fick han ledningen och nu lär han få göra grovjobbet själv vilket jag tror blir för tufft. Första långresan nu kan också ställa till det.

10 Sign Me Up Too har vaknat till rejält hos Djuse och varit bra vid segrarna. Lite segare senast, men gick med bakskor då och nu blir det barfota runt om igen och dessutom rycktussar för första gången. Har nog fart och styrka för att vinna men Mads Nielsen från bakspår mot ett par av toppkuskarna känns inte så lockande för mig.

2 Easy Tiger Pellini är en riktigt fin Ready Cash-son som har kommit tillbaka bra efter en svår olycka förra året. Han är stor och tung och behöver möjligen fler lopp innan han vinner i V75, men från ett bra läge är han ändå tänkbar om man vill gardera upp loppet.

7 Canwin B.F. är bara tre år och får tufft mot äldre hästar, men han gjorde nog sitt bästa lopp hittills senast och Örjan upp nu. Tänkbar om han inte blir hängande från start.

Analys Boden V75-4:

Ranking: A: 10-2. B: 13-15-7-6-5-14. C: 11-9-8-4-1. D: 12-3.

Spetsanalysen: Polar Northug öppnar nog snabbt med Kihlström från springspår. Lär få Guli Storm utvändigt, men kanske inte är intresserad av den ryggen? Släpper nog hellre till Art Nökkve efter en bit.

Loppanalysen:

Kallblodslopp och en kvartett känns bättre än resten.
10 Tangen Haap spurtade bra som femma i Elitkampen senast och nu är det ju helt annan kaliber på motståndet. Före det plockade han ner Smedsbo Faksen två gånger i följd och det här gänget ska han ha bra chans att runda till seger över en distans som passar bättre än den korta senast. Från innerspår på tillägg kan det dock bli småstrul med gott om vassa kuskar utvändigt och de lär inte bjuda Björn Karlsson på lucka i onödan. Det kan bli långt fram om han måste backa sig ut och därför är garderingen rätt given ändå.

Först och främst är det 2 Art Nökkve som utmanar och speciellt om han släpps till ledningen igen. Det blev lätt seger i spets i V75 senast och han ska gå barfota runt om precis som på slutet. Han är inte jättesnabb ut själv, men det troliga är att han släpps till täten på förta långsidan och sedan blir han inte lätt att fånga in.

Två starka A-hästar, men jag betalar ändå för två till och som 13 Cali Maks såg ut i andra starten för Peter Grundmann senast måste han med. Det här är ju en riktig snygging som tidigare kanske varit lite sprinterbetonad och svår att vinna med de senaste åren, men nu har han helt klart fått en nytändning och Norberg var imponerad på en vass tid senast.

Sedan tar jag även med kapable 15 Smedsbo Faksen trots att det på slutet har visat sig att han inte duger sida vid sida med Tangen Haap. Med dessa förutsättningar är det dock inte givet att det blir match sida vid sida mellan dessa och resten kan nog Smedsbo Faksen besegra i alla fall.

Fyra streck känns starkt för jag har svårt att tro att 6 Polar Northug ska räcka ens med Örjan i sulkyn. Han har tagit segrarna i väldigt billiga sällskap i nord-Norge och måste sänka rekordet rejält för att duga mot dessa hästar.

Analys Boden V75-5:

Ranking: A: 7-2. B: 10-9-6-1-8-4-11-12. C: 5-3.

Spetsanalysen: Louie Brodde är nog snabbast, men det är ett part hyfsat snabba invändigt som han måste runt för att komma till täten och det kan bli en snabb öppning. Mest troligt ändå att han sitter i tät in mot första kurvan.

Loppanalysen:

Ett sprinterlopp där lovande fyraåringen 7 Louie Brodde är favorit. Han gick bra ifjol även om man hade väntat sig lite mer kanske, men han verkar ha utvecklats bra under vintern och har sett bra ut vid segrarna i år. Senast var han rejäl vid enkel seger och nu ska det bli barfota runt om för första gången och dessutom helstängt istället för halvstängt huvudlag som han hade senast. Han borde kunna komma till spets efter en bit, men det kan kosta lite ändå och då kanske hans relativa orutin i dessa sammanhang kan bli en faktor.

Louie Brodde vinner nog om det inte kostar för mycket att komma till täten, men får han lägga en mjölksyrespeed från start kan det bli tufft sita biten.

Speciellt om högkapable 2 Copimade har hittat formen som nykastrerad. Den här hästen var grymt bra den här tiden ifjol och slog ju bland annat högkapable Le Miracle under Elitloppshelgen. I årets två starter har han gått okej, men varit lite seg och han är därför kastrerad efter förra starten. Har det slagit rätt ut blir han mycket intressant här och jag hoppas på barfota runt om också för senast han gick så var han duktig trea bakom Readly Express och Tobin Kronos…

Jag gör en utgång med dessa två och streckar rejält bakom för kommer inte favoriten till spets och formen inte sitter där för Copimade kan det bli skräll.

10 Angle of Attack ser ut att ha formen helt på topp och med spetsläge hade han varit svårslagen. Även om han gick bra bakifrån senast så är han ändå mest effektiv med tätkänning och läget är ett minus. Räknas tidigt ändå.

9 Annabelle Dimanche är mycket vass på speed om hon får smyga med i ryggar och när hon inte är favorit så kan hon köras lite mer på chans också. Ulf Eriksson kanske kan rygga Copimade hela vägen och om denne har en bra dag kan det lösa sig perfekt.

6 Mellby Dealer var sämre än vanligt senast, men blev hovöm då och får gå med skor nu. Det brukar fungera bra det också och han kan öppna bra bakom bilen ibland.

1 Grand Ale är en kapabel finsk gäst som blir över från start, men med hårt tempo på loppet och om det löser sig är han inte ofarlig.

Jag streckar hela B-gruppen här vilket gör tio streck totalt.

Analys Boden V75-6:

Ranking: A: 3-4-2. B: 5-11-8-10-9. C: 12-1-6-7.

Spetsanalysen: Här kan det gå undan med många startsnabba bakom vingen. Malekeh är snabb, men bör smygas. Holdyourhorses öppnade bra senast, men är ganska långstegad och spår längre in kan vara minus. Tror att han får svårt att hålla ut Västerbo Grobois som är riktigt vass första biten.

Loppanalysen:

Ett sprinterlopp där tidigare lite sege 2 Holdyourhorses är favorit efter en snygg seger från dödens i debuten över distansen senast. Han gick då barfota runt om och med norskt huvudlag och jänkarvagn och svarade bra på ”norsken” när han började vingla i början av upploppet. En klar uppryckning av hästen som har bra chans om det blir ledningen, men det känns inte givet och från andra positioner är han nog sårbar.

Tipsettan till 3 Pacific W.F. som fick ett lämpligt lopp i V75 efter uppehåll senast och han gick bra som fyra där Survival Kit vann. Nu blir det troligen jänkarvagn som näst senast vid segern och han öppnar bra och är med där framme direkt.

4 Don Juan Sisu är också ett tidigt bud även om han inte är gynnad av kort distans. Han är mer stark än snabb, men tuff körning av andra här lär vara gynnsamt och blir han bara inte hängande från start och kommer ner i andraspår så lär han gå starkt till slut.

Tre av B-hästarna streckas och 5 Västerbo Grosbois kan vinna i spets om hästen tar i för fullt. Han brukar vara blöt i spets, men formen ser ut att vara på topp och över kort distans har jag ändå svårt att tro att duktige Nicklas Westerholm släpper täten. Risk för tuff press av favoriten under vägen och det kan ju bädda för andra.

Snabbe 11 Etosha Boko är nog bäst i spets, men det är Ohlsson upp i jänkarvagn som vid segern näst senast och med rygg på Västerbo Grosbois kanske han med lite tur kan smita igenom vettigt från start.

Sista strecket får megaskrällen 8 Onboard Broline trots att han oftare är tvåa än vinner. Jag tycker dock att han har sett rätt bra ut på slutet och bland annat varit rätt nära Don Juan Sisu två gånger. Vasse Mika Forss har kört vid de prestationerna och nu blir det en annan formstark kusk i Kim Eriksson och han kan ibland ge en extra kick första gången han kör en häst. Vinner troligen inte, men skulle han göra det till 0,5 procent så behöver det inte hända så mycket mer sedan…

Analys Boden V75-7:

Ranking: A: 2-6. B: 3-7-1-9-5. C: 8-4. D: 10.

Spetsanalysen: Trots att alla på insidan är rätt snabba så bör Oasis Bi komma till tät om kusken laddar max. Körs nog inte där ändå och kanske kan Mosaique Face haka på utvändigt och få överta? Om inte lär det bli Propulsion som får glida till spets efter en bit.

Loppanalysen:

Norrbottens Stora Pris med en miljon till vinnaren har som sig bör samlat ett starkt startfält och allra starkast lyser Elitloppstvåan 2 Propulsion som också blir storfavorit. Han var inte helt på topp som tvåa bakom D.D.’s Hitman i Finland för tre starter sedan, men höjde sig till Elitloppet och gjorde två topplopp som tvåa i både försök och final. Han känns ännu bättre i träningen efteråt enligt Redén och visst är det här en lämplig uppgift. Propulsion vann ju det här loppet förra året och visst är det toppchans igen.

Favoriten har dock inte en riktigt lika stor straffspark att förvalta som spelprocenten antyder. Det finns ett par vassa motståndare och jag är spänd på att se vad härlige 6 Nadal Broline kan göra. Han var ju grym vid spurtsegern för tre starter sedan när han fångade in Volstead och D.D.’s Hitman på mållinjen och därefter har han varit missgynnad av lösa banunderlag två gånger, men ändå gått bra. Bodentravet lär bjuda på bättre förutsättningar för Nadal Broline och är han som vid segern för tre starter sedan kan han utmana även Propulsion. Frågan är bara var han hamnar från start, men om Mosaique Face skulle komma till spets blir det nog passande hårt tempo på loppet i alla fall.

3 In Vain Sund är stallkamrat med Propulsion och inte riktigt lika bra, men han har utvecklats mycket på slutet och var nog inte tom i varken försök eller final av Elitloppet. Från det här läget kan han säkert få ett vettigt smyglopp bakom hästar som körs tufft och då är det inte omöjligt att Per Linderoth tar en ny storloppsseger.

Mitt fjärde och sista streck får 7 Mosaique Face som såg ut att kunna koppla grepp på Västerbo Highflyer i sista sväng senast då det blev galopp när Adrian var tvungen att korrigera honom. Bra formintryck ändå och han hade ju också sett riktigt vass ut i ett provlopp före den starten. Om Oasis Bi tar hand om täten kanske Mosaique Face kan vara först fram och överta och i spets är han inte lätt att brotta ner när formen sitter där.

Jag står över 9 Anna Mix trots den urtappra insatsen senast. Motståndet går upp ett snäpp i svårighetsgrad här och då borde det ändå bli svårt för henne att hinna med från bakspår över medeldistans.

Kanske är det då mer intressant med 1 Kadett C.D. från ett smaskigt smygläge – speciellt som det kanske blir norskt huvudlag för första gången? Streckar man på mer än fyra här så är han tänkbar som väldigt lite spelad.

Singelstrecket:

4 Gianluca Boko (V75-3) är en mysig typ som sett riktigt bra ut vid segrarna på slutet och extra bra var det barfota runt om senast. Går med samma balans igen och jag tror han vinner loppet efter tidig ledning.

Utgångshästarna:

2 Whitehouse Express (V75-1) är högkapabel för klassen och möter ett ganska klent silvergäng nu. Bör vinna från ett bra utgångsläge och är en stark favorit även om det kanske blir dödens. Spik eller utgångshäst känns rimligt, jag testar med det senare.

7 Louie Brodde (V75-5) är en lovande fyraåring som maxas barfota runt om och med helstängt huvudlag nu. Vinner troligen om det inte kostar för mycket att komma till spets. Dubblar utgången med högkapable 2 Copimade som kan vara tuffare om kastreringen efter senast slagit väl ut.

Prisvärda hästar:

10 U.Bergs Oppzi (V75-2) är en fartfylld häst som vunnit V75 tidigare. Lopp i kroppen nu och farlig om hon får spara speeden.

13 Cali Maks (V75-4) såg seg ut i regidebuten näst senast, men var kraftigt förbättrad med lopp i kroppen och vässad träning senast. Kan skrälla om lika fin igen.

9 Annabelle Dimanche (V75-5) går bra nästan varje gång och avslutade starkt senast också. Kul att se till slut om hon får smyga med i tufft tempo.

6 Nadal Broline (V75-7) är grymt bra när han tävlar på topp, men han är känslig för lösa banor som det varit på slutet. I Boden brukar det vara bättre underlag och han kan utmana storfavoriten utan strul.

Överspelade:

3 Zoom Zoom (V75-2) är en rätt snabb hemmahäst, men hon är knepig i voltstart och inte säkert att hon räcker till seger även om hon går iväg.

7 Canwin B.F. (V75-3) gjorde ett starkt lopp som tvåa senast, men möter äldre hästar från ett tufft startspår nu och känns inte så het.

6 Polar Northug (V75-4) är en norsk segermaskin och sådana brukar gå bra i svenska V75. Den här pållens segrar har dock tagits på småbanan Harstad där konkurrensen inte är särskilt märkvärdig. Får nog tufft trots Örjan i sulkyn.

8 Fighting Bax (V75-5) har sett småseg ut på slutet och från ett dåligt spår över kort distans ska han inte vara spelad till över tio procent.

V75-systemet: (Skrivs på två kuponger, minst en A-häst måste vinna för chans till sju rätt. Två rätta A-hästar ger två kuponger med sju rätt.)

A: 2. B: 3,5,9,11,12. (res 2,5)
2,7,10,15 (res 12,3)
4 Gianluca Boko (res 9,10)
2,10,13,15 (res 7,6)
A: 2,7. B: 1,4,6,8,9,10,11,12. (res 7,2)
2,3,4,5,8,11 (res 10,9)
2,3,6,7 (res 1,9)

Kupong 1: 6 x 4 x 1 x 4 x 2 x 6 x 4 = 4608 rader
Kupong 2: 1 x 4 x 1 x 4 x 10 x 6 x 4 = 3840 rader

Totalt: 8448 rader = 4224 kronor.

DD-spelet:

3,4 – 2 x 350 kr = 700 kr
3,4 – 6 x 150 kr = 300 kr

Totalt: 1000 kr.

/Berglund

Skriver spelkrönikor på Travnet.
189berglund@telia.com

Senaste nyheterna

Krönika
Spelkrönika Berglund
onsdag 15:03, 19 juni

Tips Solvalla 19 juni – Så här ska det se ut och tack och hej för mig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Krönika
Spelkrönika Berglund
fredag 14:24, 14 juni

Tips Boden 15 juni: Propulsion tar revansch i sitt favoritlopp!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Krönika
Spelkrönika Berglund
fredag 15:05, 07 juni

Speltips Östersund 8/6: Spetsstriden avgör storloppet!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Krönika
Spelkrönika Berglund
fredag 13:47, 31 maj

Speltips Mantorp 1/6: Kontios starka styrning krossar allt!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Krönika
fredag 14:59, 24 maj

Tips Solvalla 25 maj: Cyber Lane i Sweden Cup och två vassa spetsdrag till fina odds!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Krönika
Spelkrönika Berglund
fredag 13:55, 17 maj

Tips Gävle 18/5: Spännande spetsstrid avgör gulddivisionen!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Krönika
onsdag 12:49, 08 maj

Spelkrönika Solvalla/Bergsåker 8/5: Nu tar jag och min bästa vinnare revansch!

Spelredaktör Redaktionen Travnet

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Spelkrönika V86 Vaggeryd 14/6: Läge för spetsvinnare och storfavorit ska fällas i det långa loppet!

Spelkrönika V86 Vaggeryd 14/6: Läge för spetsvinnare och storfavorit ska fällas i det långa loppet!

Småländska banan Vaggeryd har i kväll sin största dag för året när de är värd för en hel V86-omgång och det ser inte ut som någon lätt rebus att lösa för spelarna. De flesta tips lutar åt att komma undan med två favoritspikar på slutet, men det känns inte så kul och när ingen av dem körs av någon av mina favoritkuskar direkt så blir det lättare att gardera dessutom. Lövgren och Haugstad undviker jag gärna att spika på de stora streckspelen och speciellt med storfavoriter. Om ingen av dessa vinner lär V86 bli mycket knepigt för de flesta system och det känns i alla fall lockande att spela så att man har chansen på det. Jag testar i stället två spikar som ska ha bra chans att leda från start till mål med vassa spetskuskar och en av dem är faktiskt mot den som kan vara hela omgångens bästa häst…

Vaggeryd har ett relativt långt upplopp (200 meter) men ändå känns det som att de hästar som får attackera i vida spår runt sista sväng har svårt att hinna fram och kanske har det något med doseringen i kurvorna att göra? Lite Jägersro-känsla är det över banan och att sitta kvar i kön varvet från mål är nog ingen bra taktik om tempot inte varit galet högt i täten.

Analys Vaggeryd V86-1:

Ranking: A: 2-1-6. B: 3-5-9-10-8. C: 4-7.

Spetsanalysen: Friend of Nature är kvick från innerspår i volt och spetsfavorit med Takter ombord. Joyride Cane är rätt snabb och Autobahn har en vass startkusk, men har inte visat någon direkt startsnabbhet själv tidigare i voltstart.

Loppanalysen:

Ett lopp för fyraåringar inleder omgången och jag streckar de tre mest betrodda och bör ha bra chans att överleva.
2 Benjamin Evo tror jag har bästa kapaciteten och han var riktigt vass vid de två segrarna nyligen. Dessa togs dock i jänkarvagn och nu blir det troligen vanlig sulky i voltstart vilket kan påverka. Spåret ser han ut att klara bra annars och han tål att göra en del grovjobb själv också. Vettig segerchans, men ingen spik eftersom det bör sitta en rätt bra häst i spets som kan bli svår att nå.

Ledningen tar nog antingen 1 Friend of Nature eller
6 Autobahn. Den förstnämnde spetsade från innern i V75 för fyra starter sedan och vann sedan på bra sätt. Senast i V75-finalen kom han aldrig till från bakspår och den starten kan man nog glömma. Bäst i spets som det känns och bör hålla upp täten om Takter prickar starten. Ett litet fält kan betyda krypcasino i täten och då blir han svår att plocka ner till slut.

6 Autobahn vann V75 från ledningen senast och ser allt starkare ut i ny regi. Han har inte visat någon riktigt explosivitet i voltstart tidigare, men har en mycket vass startkusk i Jepson och spår sex bör vara optimalt. Farlig om han kommer till tät och Stall Peter Norman visar dessutom riktigt bra form för dagen.

Bakom dessa har E3-vinnaren 9 Donatello Sisu hög grundkapacitet och även V75-vinnaren 10 Mitos Gold är bra i grunden, men ingen av dem har visat toppform på slutet och det blir nog snälla upplägg med tanke på det och svårt att komma in i matchen från tillägg.

5 Ragazzo da Sopra har också fin fart, men han har inte heller sett särskilt formstark ut i årets starter och dessutom är det nog klar galopprisk från spår fem.

Analys Vaggeryd V86-2:

Ranking: A: 1. B: 5-6-4-7-3-11-12-10. C: 9-8.

Spetsanalysen: Trecciadoro Rex har toppchans att spetsa efter strykningen av värsta motbudet utvändigt. Julia af Solnäs öppnar vettigt men kommer nog inte förbi. Även Fancy Flair är snabb ut, men tar förhoppningsvis inte hela längden som krävs.

Loppanalysen:

Ett sprinterlopp för ston och här var jag först inne på att fälla favoriten 1 Trecciadoro Rex som hade fått svårt att hålla ut Angela Rich första biten, men efter strykningen av denne ändrades förutsättningarna helt. Nu bör det bli spets för kapabla Trecciadoro Rex och hon tränar dessutom mycket starkt efter en tids vila. Stall Heiskanen visar också toppform med sex segrar på de 15 senaste starterna varav tre stycken de tre senaste dagarna.

Den här hästen är ju van klart tuffare motstånd än detta och var tvåa mot hästar i stoeliten näst senast där Pasithea Face vann. Hon har gått barfota runt om i de tre senaste starterna och det har nog varit mycket positivt. Hon var toppfin vid segern med liknande förutsättningar för tre starter sedan, bra tvåa bakom en topphäst näst senast och kom aldrig till i kön mot tuffa hästar senast.

Går hon barfota igen, vilket det låter som är planen, så ska hon ha toppchans att slå dessa hästar i spets. Spik!

Det finns ett par vassa motbud och 5 Jula af Solnäs är bra när formen sitter där. Hon var senast med i Drottningens Pokal där hon galopperade osm trött med en prisplacering på gaffeln. Tränar fint enligt Untersteiner som låter klart nöjd, men risk att hon får gå utvändigt om min spik vilket bör bli tufft.

6 Virginia Grif visade hög kapacitet under Elitloppshelgen som trea på 1.11 blankt över kort distans. Goop upp nu dessutom lär göra lite extra och kommer hon till under vägen (ser lite trög ut) så utmanar hon säkert om segern.

4 Spring Moon, 7 Fancy Flair och 3 Twin Peaks är formstarka hästar med vettiga startspår som kanske kan skrälla, men den senare har lite för svårt att sätta nosen först för att kännas riktigt het.

Analys Vaggeryd V86-3:

Ranking: A: 3-6. B: 11-13-12-8-1-10-2-14-7-9. C: 15-4-5.

Spetsanalysen: Panther Face och Scorpions Kiss öppnar ungefär likvärdigt, men jag tror att I’m Magic är rappare och kör förbi efter en bit. Tror inte heller att Southwind Feji tar sig förbi honom trots ensamt springspår.

Loppanalysen:

Ett intressant lopp där obesegrade 6 Soutwind Feji är storfavorit. Hon övertygade i sina fem första starter, men vid vinsten senast gick det segare till slut när hon blev stum i ledningen och bröt ut över upploppet. Hon hade då inte startat på ett tag och blev dessutom lite pigg i första starten bakom bilen och låg på under vägen. Är hon som vid de tidigare segrarna är det bra segerchans här, men det kan ju också handla om formtapp och dessutom ser det ut att bli svar om ledningen vilket försvårar en del.

Favoriten är ett givet segerbud, men tipsettan får 3 I’m Magic som jag tror tar hand om täten och körs där. Han är också segervan med sex vinster på sju starter och blir inte lätt att plocka ner i spets. Jakobsson visar också fin form på stallet för dagen och i första hand tror jag att segern står mellan de två ”värmlandspöjkara” Micke J och Magnus J och gör en utgång med dessa.

Bakom är loppet öppet och det finns gott om lågt spelade skrällbud. 11 Nonstop Cheri har både vunnit och varit tvåa i V75 och fick inte chansen i finalen senast. Lättare motstånd nu och farlig om han kommer iväg vettigt från start.

13 Whisky Akema gör bra lopp varje gång och prickar Svensson starten och kommer ner i andraspår en bit fram duger han här också.

12 Manhattan Club var inte så rolig hos Stig H, men gör första starten för Goop nu och ska gå barfota runt om. Måste passas rätt tidigt på det.

8 Grainfield Ace är snabb, men fungerar bäst på innerspår och kan strula till det om han måste ut i spåren runt sista sväng. Fart som duger här har han ändå om han fungerar.

Riktigt öppet bakom utgångsduon alltså och jag streckar alla utom de tre C-hästarna på garderingslappen.

Analys Vaggeryd V86-4:

Ranking: A: 3. B: 2-5-7-11-9-8-1. C: 4.

Spetsanalysen: Star Advisor Joli är kvick ut och klar favorit att ta hand om ledningen. Startsnabbe Sucre och Dollar Access är knappast intresserade av att svara om de skulle kunna.

Loppanalysen:

Här dyker en av fjolårets absolut bästa fyraåringar upp i årsdebut och 2 Isor Håleryd var faktiskt klar andrahandsfavorit bakom Readly Express i Derbyt. Han ska normalt sett vara överlägsen mot dessa snabbloppare, men formen måste man sätta ett frågetecken för efter ett halvårs tävlingsuppehåll och tanken är att han ska vara som bäst i Jubileumspokalen om två månader. Jag tror inte att Peter Untersteiner vill köra ett jättetufft lopp med honom direkt och kanske undviker ett lopp utvändigt ledaren om det går. I så fall kan det bli tufft att hinna på ledarhästen och jag testar att spika emot.

3 Star Advisor Joli visade nämligen toppform senast när han vann från dödens på en topptid senast och visade att han har löphuvudet i behåll. Före det hade han inte riktigt räckt bakifrån över full distans, men nu är det verkligen läge för ledningen där han alltid har gjort sina bästa lopp. Full distans är ingen fördel för åttaåringen, men om Untersteiner vill ge favoriten ett snällt lopp så bör Kim Eriksson få bestämma tempot en bit och då kan det hålla hela vägen ändå.

Jag hoppas att form slår klass denna gång även om jag är medveten om att Isor Håleryd normalt sett slår Star Advisor Joli från dödens över denna distans.

Bra i grunden är även 5 Tripolini V.P. men även om han har gjort godkända lopp i årets starter så har det inte varit det rätta draget i hästen. Nu är det väl risk för dödens om inte favoriten tar den positionen och då blir det tufft att vinna igen.

Johnny Takter har kört 7 British Steel en gång tidigare och då var man tvåa bakom D.D.’s Hitman för ett drygt år sedan. Han har också fart för att duga, men då krävs det att det blir tuff körning i täten vilket det inte känns som riktigt.

Analys Vaggeryd V86-5:

Ranking: A: 5-4-7-13. B: 3-10-2-14-15. C: 9-1-6-11-12-8.

Spetsanalysen: Etell Me öppnar vettigt men är nog intresserad av ett smyglopp. Direktör Am kan nog öppna bra, men där känns det som att kusken kanske inte vågar ladda max. I så fall bör det bli Farouk B.R. till täten efter en bit.

Loppanalysen:

En spårtrappa över lång distans med ett par hästar som ser klart kapabla ut för klassen. 4 Direktör Am är en sådan och han såg riktigt vass ut vid segern näst senast. Senast blev det också enkelt om än inte i lika fin stil och han är behandlad efteråt och har varit fin i provlopp bakom bilen där han tog lugnt från start och togs upp helt på sista bortre långsidan. Felfri kan han nog vara bäst här, men han ser inte ut att vara helt att lita på och oklart om kusken vågar ladda för fullt från start. Givet segerbud, men Pilenberg som favorit måste jag ändå gardera. Här ses en intressant intervju med tränare Pilenberg om Direktör Am. (Som blev månadens häst på Jägersro i maj.)

Goops 5 Farouk B.R. är nog inte sämre även om han inte har fått till det riktigt i årets två starter. Han mötte tufft motstånd på Bjerke i vintras och senast blev det galopp på upploppet vilket Goop skyllde på utrustningen. Kan nog vara bra med loppet i kroppen och laddas inte favoriten bör det bli spets. Bra chans och tipsetta.

7 Gretzky Boko visade bra styrka i debuten för Bergh näst senast, men fungerade inte med orutinerad kusk senast. Nu kör Robert själv för första gången och det här borde vara ett ekipage som duger bra här till låga sex procent.

13 Bastian T. är en segervan dansk med styrkan som främsta vapen och är han mindre trög nu än på slutet med två lopp i kroppen kan han nog runda allt om de bästa med framspår gör bort sig.

Jag har råd med två streck i B-gruppen och tar då med 3 No Lane som var förbättrad barfota runt om senast och som ska gå så igen. Även formstarke 10 Mister Saxis streckas. Han var helt överlägsen senast och har visat att han står lång distans.

Jag chansar bort vettiga duon 14 Sahara Redrama och 15 Robin Hood som står väl tufft till om mina A-hästar sköter sig. Sex streck totalt.

Analys Vaggeryd V86-6:

Ranking: A: 5-2-10-8. B: 1-4-6-11-9. C: 3-12-7.

Spetsanalysen: Zoccer City är klart snabbast och sedan är det upp till Jepson om han vill släppa eller köra i spets. Släpper han borde det bli till Primo Italia.

Loppanalysen:

Ett stolopp som är vidöppet och mycket svårtippat. Jag har ryckt tre hästar, men en helgardering kan man mycket väl tänka sig. A-hästarna tycker jag dock höjer sig lite och tipsettan får 5 Primo Italia som var fin vid två segrar och senast gick bra som fyra efter galopp. Hon öppnade bra för Ohlsson näst senast och får hon överta täten är nog mycket vunnet i detta lopp.

2 Rani Face är också bra för klassen och tappade nog segern senast när hon rumplade till lite på upploppet. Perfekt läge bakom bilen och bör sitta bra till med bra kusk direkt.

10 Bonete gick bra som trea på Solvalla senast där lovande Izzy vann. Hon ska smygas, men om det löser sig och det blir lite körning i täten duger hon bra här.

8 Nowheres Avenue är knepig men visar bra fart när hon sköter sig. Segrarna hos formstarke Christoffer Eriksson har tagits i spets och dit blir det kanske svårt att komma, men hon tål nog att göra lite jobb också och är långt framme om hon sköter sig.

1 Zoccer City är mycket startsnabb och bör spetsa, men känslan är att hon är bäst i spets och oklart hur Jepson tänker om taktiken. Spets eller rygg ledaren bör det i alla fall bli och då kan hon inte räknas bort.

4 Lucky Babe har inte visat något extra förutom näst senast när hon gick barfota runt om och var klart förbättrad. Det ska bli barfota nu igen och då är hon ett roligt skrällbud från bra läge bakom bilen.

Streck för tre B-hästar till gör nio totalt, men om man inte spikar eller går kort och har råd så kan man som sagt lika bra ta med C-hästarna också.

Analys Vaggeryd V86-7:

Ranking: A: 13-12. B: 1-2-10-4-11. C: 14-3-7-8-5-9-6.

Spetsanalysen: Dracula Hornline bör ta hand om ledningen, om inte direkt så efter en bit. Körs nog där om inte en felfri Qahar Q.C. kommer tidigt.

Loppanalysen:

Ett riktigt styrkeprov över 3640 meter vilket givetvis gynnar de rutinerade långdistansarna längst bak. Klar favorit är
12 Alfas Da Vinci och faktiskt hela omgångens mest spelade häst. Jag är lite tveksam till om det är korrekt, för även om han var positiv tvåa bakom Carabinieri senast så har han inte visat den rätta glöden tidigare i år och när han får göra för mycket själv är han sårbar. Helst ska han gå med i rygg på bra hästar och speeda till slut, men nu när han är storfavorit är nog risken stor att de andra passar på honom och att han får gå för tidigt själv. Då är jag inte säker på att det blir seger trots att motståndet är enklare än vanligt och för mig är det givet att gardera.

Jag ger även tipsettan till en annan och tycker att det skiljer alldeles för mycket i spelprocent till urstarke 13 Udo’s Oiler. Till skillnad mot favoriten så är det här en häst som verkligen är som bäst när han får göra jobbet själv och Bergh som ofta klurar lite extra på hur loppen ska köras tror jag ser till att gå fram före favoriten så att han slipper ha denne i släptåg på slutvarvet.

Om Udo’s Oiler når dödens efter halva loppet och favoriten blir kvar där bak så tror jag att det blir tufft för Alfas da Vinci att hinna fram och jag chansar på det scenariot även om dagsformen är lite oklar på Berghs nioåring.

Sedan betalar jag för tre hästar till och 1 Dracula Hornline kan leda hela vägen om motbuden passar på varandra i kön för länge. Han kom inte in i matchen från bakspår på tillägg i V75 senast och kan bättre än han visade näst senast. Är han som vid spetssegern för tre starter sedan kan det hålla hela vägen.

2 Qahar Q.C. är förmodligen starkast i hela fältet och står han på benen hela vägen måste det vara omöjligt att ta in 60 meters tillägg i alla fall. Hästen är dock hopplöst osäker när loppen startas med voltstart och har aldrig kommit runt felfritt med den startmetoden i sin nya regi. Visst är det spännande med ”kallblodsexperten” Ulf Ohlsson på den här typen av häst, men det tyckte jag även när Torbjörn Jansson testade honom i V75 och det gick inte ändå. Känslan är att det inte spelar så stor roll vem som sitter i sulkyn utan det handlar nog mer om att hästen är svag mentalt och måste vara på humör. Omöjligt att veta om så är fallet, men är han det vinner han förmodligen.

Jag betalar även för 10 Vice President som var rejäl vid segern senast och får duktige Mika Forss i sulkyn nu. Fem streck totalt.

Analys Vaggeryd V86-8:

Ranking: A: 3. B: 11-6-1-5-2-8-9-7-12. C: -.

Spetsanalysen: Moni To Spare är snabb vid laddning och bör ta sig förbi de innersta spåren. Sedan blir det nog jämnt och tufft mot Västerbo Exact som är riktigt vass bakom bilen och kanske kan komma förbi.

Loppanalysen:

En bra bronsdivision avslutar omgången och läckre 3 Moni To Spare är storfavorit. Han visade fortsatt fin form som tvåa från dödens i V75-finalen senast och det var bara en för dagen ruskigt bra Aron Palema som tog sig förbi. Är han i samma slag nu och når ledningen går han knappast att slå, men jag är inte helt hundra på att han håller ut startsnabbe Västerbo Exact och sedan vet man ju inte heller hur det tuffa loppet från senast har satt sig. Han kan nog vinna även bakifrån och utvändigt ledaren, men då är det inte lika givet som i spets och jag nöjer mig med att spela utgång och spika på en kupong.

11 Island Life är också riktigt bra när han är i ordning och även om han var chanslös mot Moni To Spare näst senast kan han nog ta revansch med rätt lopp eftersom han inte var som bäst då de möttes. Bra strykningar för honom nu och kan nog sitta vettigt till direkt. Givet motbud och det troligen till tio gånger bättre rens.

6 Västerbo Exact vann säkert från ledningen senast och är mycket effektiv i den positionen. Han är behandlad efter det och en dryg månad mellan starterna är nog inget plus, men han har gått ett banjobb och är han i ordning utmanar han om han kommer förbi favoriten från start.

1 Ready Ribb är en högkapabel häst som kommit tillbaka bra efter långt uppehåll. Han är ingen startraket, men har i alla fall öppnat hyfsat tidigare och Goop brukar vara bra på att ta sig ut om det behövs. Får favoriten öppna för tufft kan nog Ready Ribb utmana till slut på ren styrka.

Sedan tar jag även med storskrällen 5 Lincoln Lawyer som inte har fått till det i två starter efter en snygg seger på Vermo i maj. Nu blir det dock helt annan utrustning än senast och därmed troligen en mycket bättre insats.

Singelstrecken:

1 Trecciadoro Rex (V86-2) är en startsnabb häst med perfekta förutsättningar och hon tränar starkt efter uppehåll. Leder troligen runt om.

3 Star Advisor Joli (V86-4) visade toppform förra veckan och tar troligen ledningen där han är mycket effektiv. Bra chans om inte bästa hästen Isor Håleryd är på topp direkt i årsdebuten.

Utgångshästarna:

Segervane 3 I’m Magic (V86-3) tror jag tar spets och blir inte lätt att passera sedan. Dubblas med obesegrade favoriten 6 Soutwind Feji som kan bättre än senast.

3 Moni To Spare (V86-8) var mycket tapper tvåa i V75-finalen senast och toppfin före det. Vinner loppet i spets och kan göra det även från andra positioner.

Prisvärda hästar:

11 Nonstop Cheri (V86-3) har gått bra i V75 och möter enklare motstånd nu. Tidigt motbud till favoriten liksom helt bortglömde formhästen 13 Whisky Akema.

7 Gretzky Boko (V86-5) är minst spelad av de som känns bäst i loppet och han ska streckas tidigt.

4 Lucky Babe (V86-6) var kraftigt förbättrad utan skor näst senast och nu ska hon troligen tävla så igen. Se upp i så fall!

13 Udo’s Oiler (V86-7) är minst lika stark som favoriten och tål dessutom att göra en hel del grovjobb själv. Farlig om Bergh lägger upp loppet rätt.

11 Island Life (V86-8) är riktigt bra när han fungerar och att han ska vara tio gånger mindre spelad än favoriten kan inte vara rätt.

Överspelade:

2 Isor Håleryd (V86-4) är klassen i gänget och kanske bara bäst, men han ska vara helt på topp först om två månader och utan färskt formbesked känns han överspelad som favorit.

14 Sahara Redrama (V86-5) har jag inte blivit jätteimponerad av och efter uppehåll ska hon nog inte vara så mycket spelad från ett svårt utgångsläge.

12 Alfas da Vinci (V86-7) var positiv tvåa bakom Carabinieri senast, men kunde då smyga med i ryggar i hårt tempo vilket passar honom bäst. Här måste han troligen göra mer jobb själv och då är han sårbar.

V86-systemet: (skrivs på två kuponger, minst en A-häst måste vinna för chans på åtta rätt).

1,2,6 (res 3,5)
1 Trecciadoro Rex (res 5,6)
A: 3,6. B: 1,2,7,8,9,10,11,12,13,14. (res 15,4)
3 Star Advisor Joli (res 2,5)
3,4,5,7,10,13 (res 2,14)
1,2,4,5,6,8,9,10,11 (res 3,12)
1,2,10,12,13 (res 4,11)
A: 3. B: 1,5,6,11. (res 2,8)

Kupong 1: 3 x 1 x 12 x 1 x6 x 9 x 5 x 1 = 9720 rader
Kupong 2: 3 x 1 x 2 x 1 x 6 x 9 x 5 x 4 = 6480 rader

Totalt: 16200 rader = 4050 kr.

DD-spelet:

13 – 3 x 400 kr
1,2 – 3 x 200 kr

13 – 1 x 100 kr
13 – 6,11 x 50 kr = 100 kr

Totalt: 1000 kr.

/Berglund

Skriver spelkrönikor på Travnet.
189berglund@telia.com
Nästa nyhet
Spelkrönika V75 Östersund 10/6: Starka spetsspikar och fräck utgång som fäller omgångens storfavorit!
Nästa nyhet
Spelkrönika V75 Östersund 10/6: Starka spetsspikar och fräck utgång som fäller omgångens storfavorit!

Spelkrönika V75 Östersund 10/6: Starka spetsspikar och fräck utgång som fäller omgångens storfavorit!

Med fyra tipsettor och omgångens storskräll, Actual Star, rankad tvåa så borde jag ha fått till helheten bättre i onsdags, men V86 är komplicerat och med två andra spikar som svek blev det bara sex rätt totalt. Jag rankade i alla fall in det på 336 rader vilket väl måste vara godkänt när tipstidningen med högsta svansföringen i branschen slog till med 9408 rader?

Nu drar V86-spelet ut på landsorten i sommar vilket också kan ha sin charm och det är bara att hoppas att de mindre banorna kan få till åtta lopp av bra klass varje vecka för att det för närvarande stora V86-intresset ska hålla i sig. Start på Vaggeryd nästa vecka.

V75 löper dock på med i stort sett samma banor som vanligt under sommaren och till helgen är det dags för Östersunds traditionella dubbeltrav. Enda skillnaden mot de senaste åren är att de avbryter sitt försök med kvällstrav och första start för V75 är nu 16.20 som vanligt. Enligt väderprognoserna ska man dock ha otur med regn precis vid timmarna för V75-loppen och vad det gör för banan är svårt att bedöma i nuläget, men tydligen har den inte tålt regn särskilt bra den senaste tiden. Upploppet i Östersund är långt (218 meter) vilket bör inbjuda till en del rafflande upploppsdueller.

På mitt spelförslag testar jag den här gången med två mycket bra spetshästar som borde bli väldigt svårslagna i ledningen och kompletterar det med tre utgångshästar varav två är mot omgångens mest spelade häst i den avslutande avdelningen. Favoritfall där kan nog göra så att utdelningen sticker iväg en bit för garderingsloppen ser inte helt lättlösta ut.

Analys Östersund V75-1:

Ranking: A: 6. B: 5-1-4-7-2-12-8-9. C: 11-10-3.

Spetsanalysen: Joy de Castella är nog snabbast från start, men spår sju på Östersunds ganska smala bana är inte helt enkelt och speciellt inte när hon har springspårsexperten Erik Adielsson invändigt. Om Westholm ska ta en längd på Adielsson med dessa förutsättningar så måste han nog ha en dubbelt så startsnabb häst och det tror jag inte att han har. Survival Kit är visserligen ingen startblixt själv, men springspår bör vara bästa tänkbara för att han ska få upp farten på ”kör” och över den här distansen kan jag inte se vem som ska vilja svara täten mot honom heller. Det bör bli rätt tidig ledning för favoriten.

Loppanalysen:

Ett lopp över lång distans och voltstart inleder och det ser ut som en mycket lämplig uppgift för 6 Survival Kit. Han gynnas av lång distans, körs av Adielsson för första gången och borde komma till ledningen tidigt. I den positionen har han bara förlorat en gång av fem och då blev det spets först med varvet kvar i karriärens andra start. Sexåringen vann direkt i årsdebuten i mars och tog sedan två segrar till i stark stil innan han senast bara blev tvåa som favorit. Då hamnade han en bit bak i kön och hängde töm under vägen och var inte helt körbar och fick för långt fram till ledaren.

Survival Kit är uppfräschad efter det, har fått ett vässande jobb och borde vara i bra slag till detta. I spets har jag svårt att tänka mig att han förlorar detta då och han kan även vinna från andra positioner eftersom han är stark och rejäl och tål att göra jobbet själv. Toppchans och jag inleder med spik när han dessutom inte har blivit lika stor favorit som jag trodde på förhand.

Loppet är ganska jämnt bakom favoriten och fyra hästar till är spelade till över tio procent. 5 Tiger Williams har gått bra i ny regi och höll starkt som V75-fyra senast. Han hade dessutom varit ifrån inför den starten och ska vara ännu bättre nu. Lång distans är gynnsamt, men frågan är var han hamnar från spår fem. Det borde inte bli någon snabbstart i alla fall och hamnar han bakom favoriten tror jag inte att han normalt sett tar sig förbi denne sedan.

1 Vidivici C.D. är en fin fyraåring som gått klart bra mot bra hästar i starterna på slutet. Han var tvåa bakom Rushmore Face näst senast och gick ett bra upplopp som femma där löftet Cyber Lane vann senast. Han duger bra här med formkusken Christoffer Eriksson i sulkyn, men läget är lite lurigt eftersom han inte så snabb från start och han ska också helt gå i ryggar till upploppet så lite chansartat lär det bli härifrån ändå. Farlig om det löser sig perfekt under vägen.

4 Mellby Charmören får Örjan i sulkyn och ska gå barfota runt om, men även han riskerar att tappa en del från start vilket kan bli svårt att ta igen om favoriten släpps till spets.

7 Joy de Castella var nära segern på en vass tid senast, men fick ge sig precis på linjen och statistiken säger att hon oftare är tvåa än först i mål. Det finns chans att hon kan speeda förbi favoriten från start och ta hand om täten, men jag skulle ändå bli förvånad om Jörgen svarar Erik över den här långa distansen.

Analys Östersund V75-2:

Ranking: A: 5-8-3-12. B: 1-15-4-9-13. C: 11-6-14-2-10.

Spetsanalysen: Amazing la Marc är snabb ut, men smyger nog gärna. Chenin Blanc och First Love Boko bör göra upp om täten och den förra var på väg att hålla ut First Love Boko senast när hon blev rullig och galopperade. Kanske kan det gå nu i stället, annars lär nedstrukna First Love Boko spetsa.

Loppanalysen:

Lärlingslopp för ston med spårtrappa och 8 First Love Boko är klar favorit. Jag trodde att hon skulle vinna V75 senast, men då körde nog Westholm mot fel häst runt sista sväng och åkte dit precis på linjen mot en häst som kom långt ut i banan. Efter att ha suttit fast i årsdebuten har nog förra loppet gjort gott för henne och kommer hon till ledningen igen med vasse Oskar J i sulkyn så är det bra segerchans om inte långresan ställer till det.

Jag går dock emot och ger tipset till 5 Chenin Blanc som känns spännande. En rejäl häst med bra inställning som vann på bra sätt i årsdebuten näst senast. Senast såg hon ut att kunna svara ut First Love Boko från start, men blev rullig och galopperade. Hon kom sedan tillbaka bra efter galoppen och borde också vara nära toppformen med två lopp i kroppen. Nu åker det på ett par boots för att hon ska gå att ladda rejält med och lyckas duktiga Sandra Eriksson hålla ut favoriten så tror jag också at hon kör i spets. Inte så lätt att plocka ner då gissar jag.

Ett tidigt och givet bud är även 3 Helena Klipp som senast tog första segern i Berghs regi och då var rejäl från dödens. Hon kan mycket den här, men har problem med aktionen och såg inte helt perfekt ut i stilen senast heller. Fungerar hon i travet kanske hon kan få ett perfekt lopp från det här läget och speciellt om favoriten får svar om ledningen. Vettig segerchans i så fall.

Jag håller även upp tuffa 12 Guinea Boko i A-gruppen. Hon var inte som bäst senast, men fick det inte att stämma på lättare balans då och återgår till den gamla balansen nu. Hon har gått bra bakom klart tuffare hästar än detta och körs även av en kusk som är rutinerad i dessa sammanhang.

Sedan nöjer jag mig med två streck ur B-gruppen och grundkapabla 1 Mellby Elegant kommer med trots att det handlar om årsdebut för hennes del. Hon tävlade mot kulltopparna förra året och måste passas när Bergh tar ut henne i detta sammanhang efter långt uppehåll. Blir över från start, men vill nog ändå smyga i årsdebuten och med fritt går hon nog bra till slut.

Sedan betalar jag även för 15 Alva Garbo trots sämsta läget. Hon är en bra spurtare som gick bra till slut efter ett passivt upplägg senast och kör de lite för fort i täten tar hon kanske alla till slut. Jimmy H är också en av de mer rutinerade kuskarna i loppet och har visat fin form på slutet. Som enprocentare är hon väl bortglömd även om uppgiften är tuff.

Sex streck totalt.

Analys Östersund V75-3:

Ranking: A: 6-5-1-4. B: 9-3-2-10-11. C: 12-7-8.

Spetsanalysen: Vincent Zaz är snabb, men ”skyfflar på” en del i travet och kanske kan få problem om han pressas in mot första kurvan. Det blir i vliket fall svårt att hålla ut Lexington Hall som var mycket snabb i jänkarvagn och nytt huvudlag senast. Bör spetsa från ett perfekt startspår.

Loppanalysen:

Lägsta klassen körs över kort distans och jag tycker att det luktar favoritfall. 1 Vincent Zaz är visserligen kapabel för klassen, men han har en lite knepig aktion som kan ställa till det och det såg ut att vara nära galopp på upploppet senast även om segern blev enkel. Innerspår över kort distans när han riskerar att bli av med spets är inte optimalt och första långresan på det borde också vara ett minus. Plus med Ohlsson upp nu, men ändå ingen favorit som jag är intresserad av att spela särskilt hårt med.

Tipsettan går till 6 Edgy Look som också är bra och han såg mycket fin ut i första jänkarvagn senast. Han öppnar bra, men kommer inte till tät av egen kraft, men kan nog vinna loppet på lite olika sätt som det såg ut senast.

Stallkamraten 5 Lexington Hall bör ta hand om ledningen om han öppnar lika snabbt som senast. Då gick han också med jänkarvagn och dessutom ett goggles-huvudlag och öppnade 1.07,5 förta halvvarvet. Det blev lite för tufft till slut, men han höll helt okej som tvåa och går det inte lika fort första biten denna gång kanske han kan hålla hela vägen.

Loppets hetaste skrällbud är 4 Ready Lane som har gått två bra lopp som trea mot bra motstånd på slutet. Han öppnar också bra bakom bilen och blir farlig med ett fint lopp.

9 M.T.Jamming Jerry är segervan och har vunnit på rejäla sätt på slutet. Han har en speciell aktion, men det verkar inte bekymra honom så mycket och Örjan upp nu kan ge ett bra rygglopp från det här läget. Han är obesegrad barfota runt om i fyra starter och blir farlig om tempot i täten blir högt.

Här betalar jag för hela B-gruppen eftersom loppet känns lurigt och 3 Dugur ska inte glömmas bort trots att han inte har övertygat på slutet. Bergh var mycket nöjd med honom inför senast och nu blir det kanske barfota runt om. Kan också öppna bättre än vad många tror.

2 Euroncandidcamera har ett bra läge och gynnas säkert av körspö denna gång och snabba sto-duon 10 Swift Success och 11 Vilma Spring (första barfota runt om kanske) tar jag också med i min jakt på en jätterensare här. Nio streck totalt.

Analys Östersund V75-4:

Ranking: A: 2-9-4. B: 1-15-3-6-12-7. C: 10-13-8-11-5.

Spetsanalysen: Springspårshästarna är snabba efter en bit, men körs knappast i spets och jag tror ändå att Gärdsjö Aragon är kvickast och tar täten där han trivs bäst.

Loppanalysen:

Kallblodslopp med en klar favorit i tuffe 9 Fender som vunnit årets båda starter på bra sätt. Läget bör passa honom helt okej med rygg på en bra häst i starten och eftersom han inte är så snabb själv så bör det inte bli något vingel från början i alla fall. Sedan är kanske inte den här distansen hans bästa och blir det för långt fram kan han åka dit, men visst är det vettig segerchans utan strul.

Jag ger dock tipset till en formstark häst med bra läge och
2 Kolbergs Lillefot
blir bara bättre och bättre. Han har alltid sett bra ut, men på slutet har han hittat en växel till och barfota runt om var han riktigt läcker senast. Öppnar bra och skulle han komma till täten blir han inte lätt att plocka ner gissar jag.

Tidig är också starke 4 Pave Faks som gjorde ett topplopp mot elithästar senast. Han är inte helt att lita på, men Blekkan är vass på kallisarna och får han runt Pave Faks felfri blir det säkert ett offensivt upplägg och vettig segerchans.

Jag streckar tre hästar till och 1 Alfie kan få drömloppet från det här läget. Hon var vass som tvåa bakom Fender med proffskusk näst senast och vann trots brunst senast. Proffskusk upp nu igen och bör få ett bra smyglopp på innerspår.

15 Pydin har blivit bortglömd efter galopper på slutet, men han har hög kapacitet och var tvåa bakom Månprinsen A.M. i mars. Han såg fin ut efter uppehåll senast och gick fort när han snubblade i galopp i vida spår runt sista sväng. Jag tror att han har fart att runda dessa med klaff och till två procent kommer han med på systemet.

Sista strecket till storskrällen 3 Gärdsjö Aragon som fick ett snällt lopp efter uppehåll senast och har läge för ledningen där han gör sina allra bästa lopp. Kanske kan duga om han får bestämma tempot en bit.

Sex streck totalt och jag står över fina 12 Järvsö Blomster som måste få tufft att vinna från detta läge efter långt uppehåll även om hon är mycket bra. Siktet lär främst vara inställt på Sto-SM för hennes del. 6 Grandina är också ett fint sto, men det är inte alltid som hon är så sugen på att springa förbi motståndet den sista biten numera.

Analys Östersund V75-5:

Ranking: A: 1. B: 7-11-10-5-4-9. C: 2-3-8-6.

Spetsanalysen: Spitcam Jubb är lite ojämn från start, men mycket snabb när han är som snabbast och helt okej snabb på en sämre dag. Innerspår är bra på Östersunds långa rakor och med tanke på att det saknas startsnabba konkurrenter så bör det bli spets där han trivs allra bäst.

Loppanalysen:

Silverdivisionen och kort distans är det som gäller. Klar favorit är 1 Spitcam Jubb efter hans imponerande insatser i Sweden Cup under Elitloppshelgen. Han höll mycket starkt som tvåa bakom Ringostarr Treb i försöket och avslutade strålande som fyra bakom Volstead i finalen. Klart över förväntan och helt klart är hästen riktigt bra. Tidigare har han dessutom varit ännu bättre i spets och håller han upp spets här tror jag inte att sexåringen förlorar.

Efter Sweden Cup har Spitcam Jubb dessutom fått lite hjälp med uppfräschning och tränat bra efter det och i brist på startsnabba konkurrenter bör han hålla upp ledningen från innerspåret. Ny kusk kan nog också vara en bra grej på en häst som gjort många starter och jag tror att det här är ledning runt om. Spik!

Händer något med favoriten så bör det bli 7 Balfour till täten trots spår en bit ut på vingen. Han var ju grym vid segern senast, men blev därefter utkörd för omstarter på Solvalla. Skor på nu till skillnad mot vid segern senast och utvändigt om Spitcam Jubb får han svårt, men i spets kan han nog slå resten.

11 Queer Fish har svarat för ett par grymma insatser på slutet och är också mycket bra för klassen. Adielsson upp för första gången och han tål att göra en del grovjobb själv. Tror inte heller att han kan slå Spitcam Jubb från dödens, men kommer denne bort kan det gå trots läget.

10 Zenit Brick och 5 Valeur duger också bra i klassen även om kort distans inte är optimalt för den förstnämnde. Garderar man favoriten ska de dock med liksom storskrällen 4 Höwings Star som är en rätt vass sprinter.

Analys Östersund V75-6:

Ranking: A: 5. B: 4-1-3-2-9-10-8. C: 7-6.

Spetsanalysen: Västerbo Highflyer har bra spetschans och bör också köras i tät om han håller upp den. Mosaique Face utmanar först, men även Shadow Woodland kan lägga sig i om kusken vill ladda max från spår sju.

Loppanalysen:

Gulddivisionen ser lurig ut den här veckan och det har varit mycket surr om 3 Mosaique Face efter att Kolgjinis i vanlig ordning kört tufft i provlopp hemma på Jägersro. Hästen såg faktiskt klart fin ut och ska nu gå barfota runt om vilket inte varit fallet tidigare i år. Det är ett klart plus, men även om han är stark och tapper för det mesta tror jag inte att han vinner detta från dödens vilket är hans mest troliga position. Han behöver nog spets för att vinna och dit borde det bli svårt att komma även om Adrian lär testa rejält.

Jag tror att ungdomen i loppet, 5 Tobin Kronos, kan få ett bra lopp av Örjan och i så fall vara den som är piggast sista biten. Även om han är orutinerad i klassen så tror jag att riktigt bra och mycket väl kan slå av dessa åldrade stjärnor över upploppet. Näst senast slog han ju enkelt elitloppshästen Cruzado Dela Noche och senast blev det väldigt enkelt från dödens i ett lite enklare sällskap. Jag spelar utgång och spikar Tobin Kronos på en kupong.

Trassligt lopp bakom och jag streckar alla utom två hästar. Tidig är givetvis Elitloppsfinalisten 4 Spring Erom som gjorde två mycket starka lopp för två veckor sedan och inte såg helt tom ut i varken försök eller final. Har han tagit de loppen på rätt sätt har han bra chans här, men långresa har inte varit hans favoritsysselsättning tidigare och kanske kan sätta ner honom ett par procent.

1 Västerbo Highflyer var tvåa i både försök och final av Sweden Cup och gjorde mycket bra lopp båda gångerna. Längre distans nu är inget plus, men han spetsade från innerspår i det här loppet förra året och borde göra det igen. Det har spekulerats i att han sedan ska släppa täten till Mosaique Face, men det låter mycket märkligt i mina öron – speciellt eftersom tränare Redén har två hästar till i loppet. Nioåringen är bra i spets och blir det inte för tuff körning mot Mosaique Face kan han leda hela vägen.

2 Sorbet är en rolig uppstickare som såg grymt fin ut i Harper Hanovers senast. Kördes lite passivt av Örjan då, men sköt till mycket vasst till slut och det var nog ett nyttigt lopp för honom. Första norskt huvudlag då var nog en bra grej och blir det körning i täten kan han komma in i matchen trots kortare distans än senast.

9 On Track Piraten har sett ganska livlös ut i loppen efter att han var sjuk för tre starter sedan och formen är ett stort frågetecken. Visserligen har han inte varit med i den främre träffen då och det är svårt sitta där bak på sommaren, men från det här läget sitter han ju i kön igen och jag är tveksam till honom här även om kapacitet för att vinna finns.

10 Oasis Bi är en mycket jämn och säker hedershäst, men han kom aldrig in i matchen i Finland senast. Jag tycker inte heller att han är så rolig sista biten alla gånger, men kusken är ju vass i storloppen och med en smygare i hårt tempo är han nog inte chanslös ändå.

Sista strecket till 8 Kadett C.D. som också är skrällduglig med maxklaff från ett svårt startspår.

Analys Östersund V75-7:

Ranking: A: 10-11. B: 4-2-5-9-3-1-7. C: 6-12-8.

Spetsanalysen: Voulez Vous bör kunna svara ut favoriten om han inte galopperar och då kör nog Ove A i spets hoppas jag. Strular han bort sig gör Linus Boy och Overtimeosåfin upp om täten där det kan bli svårt för den senare att ta en längd sida vid sida.

Loppanalysen:

Omgångens störste favorit dyker upp här i 4 Linus Boy som senast gjorde ett starkt lopp som trea i Harper Hanovers lopp och nu när motståndet är enklare räknar de flesta med att han ska vinna ganska lätt. Visst kan det bli så om hästen fungerar, men han är lite lurig Linus Boy och har ofta en del problem med aktionen. Även senast som trea så tappade han stilen på upploppet och Takter fick mest koncentrera sig på att bära hästen in i mål utan galopp. Då hade han ändå vilat nästan två månader innan och borde ha varit helt fräsch så det är nog så att han får svårt med stilen när han blir trött i loppen.

Inte givet att Linus Boy har tagit det förra tuffa loppet på rätt sätt heller och nu ska han dessutom resa långt och har det i benen inför start. Dessutom kan det bli svar om ledningen vilket gör att jag sammantaget tycker att det här är en sårbar favorit som är alldeles för hårt spelad.

Jag går emot favoriten och spelar utgång med två andra hästar. 10 Valentino Strix är nog inte sämre än favoriten i grunden och senast fick han ett fint lopp och spurtvann säkert med skor på hovarna. Han står bra inne i klassen och jag gissar att man har siktat på det här loppet med honom eftersom Zukanovic var i Östersund och vann den här tävlingsdagen förra året. Nu blir det troligen barfota bak och strular det inte på vägen kan hans starka avslutning räcka ända fram.

Jag dubblar utgången med urstarke 11 Bison Spiro som har utvecklats på slutet och senast i Harper Hanovers var det toppkusk å honom för första gången på länge. Voltstart funkade dock inte ens med Erik eftersom hästen är dum med den startmetoden och det blev en rejäl tappstart ner bakom vinnande Sauveur som stod 40 meter efter. Sedan gick Bison Spiro mycket starkt till slut och var minst lika bra som Linus Boy den gången. Erik får en chans till och nu är det bilstart och dessutom jänkarvagn på och tuffe Bison Spiro kan nog tugga ner hela gänget om det inte blir för dåligt tempo i täten.

Jag garderar rejält bakom dessa två och 2 Voulez Vous ska med tidigt för om han sköter sig i starten så har han bra spetschans och formbeskedet senast var starkt. Inte så lätt att plocka ner honom i spets, men han har haft problem med spår långt in på vingen tidigare och är inte att lita på.

5 Overtimeosåfin fick ett fint lopp senast, men avgjorde också väldigt enkelt på en topptid och formen verkar helt på topp. Han kan öppna bra och skulle han komma till spets så körs han nog där. Farlig i så fall.

Övriga streck har sämre vinstchanser, men är inte helt kalla med klaff och renset i sista blir enormt med singelprocentare. 9 Tempura är seg, men går alltid bra sista biten och med helstängt huvudlag och extremt överpace på loppet kan han kanske skrälla.

3 Longcat Hanover slog hästar ur högre klass senast och har ett vettigt läge och jag betalar även för 1 Stall Warning som var tvåa bakom Voulez Vous senast och 7 Alvena Valva som maxas i utrustningen till detta.

Singelstrecken:

6 Survival Kit (V75-1) är en stark och bra spetshäst med en passande uppgift och fixar Adielsson en bra start från springspår (sover Dolly Parton på rygg?) så bör han få överta täten.

1 Spitcam Jubb (V75-5) var grymt bra mot mycket bättre motstånd i Sweden Cup och håller han upp spets där han är ännu bättre går han knappast att slå.

Utgångshästarna:

5 Tobin Kronos (V75-6) är en otroligt fin femåring som lär ta sig till den yppersta eliten under året. Möter äldre och lite tröttare hästar nu och jag tror att han är piggast till slut med ett vettigt lopp.

10 Valentino Strix (V75-7) lär ha siktats mot denna uppgift och fick en perfekt genomkörare med skor på senast. Barfota bak nu och lär som vanligt avsluta starkt. Dubblas med urstarke 11 Bison Spiro som visade toppform efter galopp i Harper Hanovers senast och Adielsson får chansen till snabb revansch.

Överspelade:

7 Joy de Castella (V75-1) har inte vunnit lopp på ett år och som sto mot hingstar och valacker över lång distans tror jag att hon får tufft igen.

1 Vincent Zaz (V75-3) är kapabel för klassen, men travar knepigt och riskerar att bli av med ledningen. Långresa dessutom och ska fällas!

12 Järvsö Blomster (V75-4) är kapabel, men det låter inte så påställt från tillägg i årsdebuten och det blir nog ett snällt upplägg av Örjan.

7 Balfour (V75-5) står tufft inne i loppet trots att han tjänade 400.000 kronor senast och med skor på nu borde han få tufft om det vankas dödens på favoriten.

3 Mosaique Face (V75-6) tränar starkt och ska gå utan skor, men det blir nog ett tufft lopp som vanligt och då är han säkert tapper tvåa eller trea igen.

4 Linus Boy (V75-7) höll tappert senast, men tappade aktionen till slut som vanligt och han är inte att lita på som storfavorit.

V75-systemet: (Skrivs på två kuponger, minst en A-häst måste vinna för chans på sju rätt och det blir två sjuor med två A-hästar.)

6 Survival Kit (res 5,1)
1,3,5,8,12,15 (res 4,9)
1,2,3,4,5,6,9,10,11 (res 12,7)
1,2,3,4,9,15 (res 6,12)
1 Spitcam Jubb (res 7,11)
A: 5. B: 1,2,3,4,8,9,10. (res 7,6)
A: 10,11. B: 1,2,3,4,5,7,9. (res 6,12)

Kupong 1: 1 x 6 x 9 x 6 x 1 x 8 x 2 = 5184 rader
Kupong 2: 1 x 6 x 9 x 6 x 1 x 1 x 9 = 2916 rader

Totalt: 8100 rader = 4050 kronor.

DD-spelet:

5 – 10,11 x 500 kr = 1000 kr.

/Berglund

Skriver spelkrönikor på Travnet.
189berglund@telia.com
Nästa nyhet
Spelkrönika V86 Solvalla 7/6: Testar med tre tuffa spikar i högklassig men svårlöst jackpot-omgång!
Nästa nyhet
Spelkrönika V86 Solvalla 7/6: Testar med tre tuffa spikar i högklassig men svårlöst jackpot-omgång!

Spelkrönika V86 Solvalla 7/6: Testar med tre tuffa spikar i högklassig men svårlöst jackpot-omgång!

Solvalla kör i kväll sista tävlingsdagen innan man tar sommaruppehåll med bara någon enstaka tävlingsdag under juni och juli. Supertråkigt så klart för alla oss som gillar högklassig travsport på Sveriges bästa travbana när vädret är som bäst. Man bjuder i alla fall på riktigt vassa tävlingar och en hel V86-omgång med jackpot som extra krydda. Ingen utdelning på sexorna i Boden förra veckan innebär drygt 4,5 miljoner extra i åttarättspotten. Det är inte heller någon utopi att en ensam vinnare får lägga beslag på alla pengar eftersom omgången ser mycket öppen och spelvänlig ut. Skulle jättefavoriten i första avdelningen förlora lär många system få det jobbigt och då är det i stort sett garanti på sexsiffrig utdelning även med en del favoritsegrar sedan.

Det är fokus på unghästar under kvällen och fyra av loppen ingår i ”Margaretas Tidiga Unghästserie” med hela 300.000 kronor till vinnaren. Som vanligt när det vankas större prispengar lär tränarna ha trimmat lite extra och en del sparade växlar kan nog plockas fram vilket inte precis gör det lättare att analysera loppen. Dessutom finns det en del orutin vid bilstart i ett par av loppen vilket ställer till det i spetsanalyserna och därmed känns det också lite bäddat för överraskningar. En härlig omgång både sportsligt och spelmässigt och känslan är att det kan bli jobbigt att sära på hästarna om man inte har gjort jobbet ordentligt i lopparkivet. Det kan jag i alla fall inte skylla på om det går snett och spelförslaget testar den här gången ett rejält ”framtungt” system med tre avslutande spikar på en tredjehandare, en andrahandare och slutligen en favorit. Lycka till!

Analys Solvalla V86-1:

Ranking: A: 5. B: 2-3-6-8-9-7-11. C: 1-10-4.

Spetsanalysen: Stella Pona och Alandias Vici kan nog hålla ut Izzy första biten, men känslan är att båda dessa kan tänka sig att släppa ledningen till storfavoriten även om Goop sällan bjuder konkurrenterna på något gratis. Utifrån kanske Global Takeaway kan ta sig förbi alla om kusken laddar. Hon öppnade vasst från ett liknande läge senast. Respekten för Izzy lär dock vara stor och klar risk/chans att hon släpps till tät efter en bit.

Loppanalysen:

Ett försök i Diamantstoet där obesegrade 5 Izzy är jättefavorit från ett fint läge bakom startbilen. Hon har visat bra inställning vid segrarna även om de flesta har varit av det billigare slaget där hon fått bestämma tempot i ledningen. Jag gillade dock sättet på vilket hon spurtade förbi hela gänget från kön näst senast och senast var det också bättre tryck i henne med halvstängt huvudlag för första gången. I kväll kanske det även blir barfota runt om. Bra chans till tidig ledning här även om hon inte är supersnabb själv och får hon sedan bestämma och är lika bra som tidigare vinner hon troligen.

Nästan 70 procent på ett så här pass orutinerat sto är dock jobbigt att bara köpa och det är svårt att bestämma hur man ska göra. Vinner Izzy och man har garderat matematiskt blir det nog svårt att ta sig igenom övriga sju lopp med någon form av potential till hög utdelning. Förlorar hon är det däremot jätteläge till hög utdelning även om det blir ett par favoriter senare. Jag går på ”mellanläget” och spelar med henne som utgångshäst och spik på en kupong.

Öppet lopp bakom, men 2 Alandias Vici har gått bra i två starter för Goop och är tidig från ett bra läge när det vankas barfota runt om som vid segern. Hon har dock varit struken efter senast och inte startat på nästan två månader så formen är ett frågetecken.

3 Unbearable tycker jag har ryckt upp sig på slutet och hon gick helt okej från ett bökigt läge senast. Barfota runt om fungerade fint och troligen går hon så igen. Tidig på kusk, form och läge.

6 Fashion Love var med i samma lopp som Unbearable senast och gick också klart godkänt från ett svårt läge. Även där är det bra dagsform och toppkusk i sulkyn och det gör henne rätt tidig bakom storfavoriten.

8 Global Takeaway har agerat tveksamt i slutstriderna tidigare, men senast fick hon spets och såg dessutom klart alertare ut med en ”ansiktsmask” till skillnad mot tidigare. Kan nog strida om ledningen om kusken laddar och kanske testar där då med tanke på insatsen senast?

9 Sheilah Laday var duktig vid segern för tre starter sedan och har därefter visat fortsatt fin form bakom klart bra hästar. Fint smygläge och ett skrällbud med hårt tempo i täten.

Jag streckar även 7 Bonete som kan duga om hon inte hamnar för illa till från start, samt 11 Gina Boko som ska gå barfota runt om och med jänkarvagn för första gången.

Analys Solvalla V86-2:

Ranking: A: 2. B: 11-4-3-6-7-9-12-5-10. C: 1-8.

Spetsanalysen: Saranda Face är snabb och var nära att ta en längd på Crowd Pleaser i Örebro. Borde därmed hålla ut denne nu och jag tror även att hon håller ut Hermes Boko som kan öppna klart bättre än senast.

Loppanalysen:

Treåringslopp för ston och 300.000 kronor till vinnaren. Hög klass givetvis och inte helt lättlöst. Med tanke på spårlottningen blev dock tipsettan ganska given för mig och jag väljer även att spela utgång med 2 Vamp Kronos och spikar henne på en kupong. En mycket välstammad tjej som övertygat vid segrarna och hon var också mycket bra senast när hon fick gå utvändigt om Run Chica Run och bara var knappt slagen i en mycket snabb avslutning. Nu har hon ett betydligt bättre läge än Run Chica Run och borde därmed ta revansch på henne. Det borde kunna bli andra-tredje par utvändigt och sedan tror jag att hon är starkast till slut.

Öppet bakom alltså och jag betalar för alla utom två hästar på garderingslappen. 11 Shestheone Trot trodde jag mycket på senast och hon vann på rejält sätt från utvändigt ledaren. Detta trots att jag tror att hon är betydligt bättre med ett smyglopp i ryggar. Det borde hon kunna få den här gången och är det inte för långt fram till täten 300 kvar så blir hon väldigt farlig igen. Bortglömd och för lite spelad trots att läget är svårt.

4 Crowd Pleaser har också visat hög kapacitet och verkar ha det mesta som krävs av en bra häst. Startsnabb, stark och rejäl och nu även med toppkusk i sulkyn. Hon kommer dock knappast förbi Saranda Face första biten och risk finns att hon får göra grovjobbet sedan vilket alltid är tufft i jämna och bra lopp. Tidig ändå.

3 Saranda Face höll bra som tvåa bakom Crowd Pleaser näst senast och vann lätt från ledningen senast. Hon blir allt bättre och ska lättas lite i balansen nu dessutom. Tar troligen ledningen och körs där och kan vinna om hon får dämpa tempot en bit.

6 Hermes Boko galopperade kort från start senast och kunde inte köra om ledningen som det var tänkt, men gick bra ändå som tvåa sedan. Nu lättas hon lite i balansen och ska då gå att köra lite mer på från start och bra fart har hon visat tidigare.

7 Maharani de Baroda gick en topptid i stenhårt sällskap under Elitloppshelgen och var riktigt fin vid segern före det. Risk för vingel från det här spåret, men farlig om hon kommer till under vägen.

12 Run Chica Run ser riktigt bra ut och vann från ledningen i en snabb avslutning senast då hon höll ifrån sig Vamp Kronos hela vägen. Läget samt hennes orutin gör att det givetvis blir mycket svårare från det här läget och därför rankas hon också ner en bit även om farten är i partitet med alla andras.

5 Tahiti Journey slog Shestheone Trot näst senast och det är en skalp jag håller högt. Nu blir det dessutom barfota runt om för första gången och med tanke på det och läget är hon för bortglömd av spelarna.

Streck också för 9 Poem In Motion (något överspelad med tanke på bakspåret) samt 10 Elle Mearas som kan spurta vasst med rätt lopp.

Analys Solvalla V86-3:

Ranking: A: 10-4-6. B: 2-5-8-12-7-1-9. C: -.

Spetsanalysen: Svårtippat med tanke på att ett par hästar gör debut bakom startbilen, men My Angel Laday har tydligen öppnat bra i provlopp. Det lär också behövas med tanke på att Wreckless M.M. öppnade bra senast och nedstruken till ett fint femtespår får han ändå vara spetsfavorit till motsatsen bevisats.

Loppanalysen:

Svårigheterna fortsätter och det här loppet blev vidöppet sedan favoriten och den trolige vinnaren Spickleback Face strukits. De flesta av hans insatser lär ha gått vidare till
4 My Angel Laday nu och det är en rätt fin travare som inlett karriären fint. Seger från dödens i debuten och efter en galopp näst senast fick hon inte riktigt chansen senast. Oklart hur snabb hon är bakom bilen, men inte omöjligt att hon kan öppna bra och sitta fint till direkt. Måste räknas tidigt, men ändå något svårbedömd med bara tre starter i kroppen.

Tipsettan får i stället 10 Calle Crown som ser ut att kunna en hel del. Han avslutade bra i debuten som tvååring och i årsdebuten näst senast var han helt överlägsen i ett billigt sällskap i Kalmar. Senast var han sämre och utklassad av Vamp Kronos, men hade tydligen halsproblem då enligt tränaren. Bakspår och långresa är frågetecken, men går han som näst senast borde det duga bra i ett ganska klent sällskap.

6 Wreckless M.M. verkar rätt stark, men har en knepig aktion och senast tappade han stilen ganska ordentligt till slut även om det blev seger från spets. Han har känts bättre i jobben efteråt enligt Waage och det kan bli spets igen och därmed hyfsad segerchans om han travar bättre.

Bakom dessa tre ser det inte ut att dölja sig några stjärnor och det är svårt att ranka dem inbördes. 2 Bellatrix Zet ser ganska enkel ut, men det kan bli barfota nu och läget är perfekt. 5 Peakster är segstark och gynnas nog av bilstart och Örjan upp den här gången.

12 Regina Brodda satt fast mot bättre hästar senast och Björn kör henne igen vilket tyder på att hon kändes rätt bra då. Gynnas av strykningarna och kan tänkas trots läget. Jag helgarderar loppet.

Analys Solvalla V86-4:

Ranking: A: 9-6-3-11. B: 12-1-2-4-8-10-5-7. C: -.

Spetsanalysen: Fortune Teller är snabb, men blev väldigt hetsig senast och innerspår kanske ställer till det. Come And Dream är snabb ut och lär strida med Global Tendency om täten i första skedet. Sedan kanske även Mulligan är intresserad? Mycket svårtippat, men jag säger knapp favorit på Come And Dream

Loppanalysen:

Med två svåra lopp avklarade kan man tycka att det ska bli enklare nu, men tvärtom! Det här loppet för fyraåriga ston är nog kvällens jämnaste och jag helgarderar även detta. Att det är jämnt ser man om inte annat i de stora kvällstidningarnas tips där den ene rankar Fortune Teller etta och den andra samma häst sist. Själv har jag henne i mitten…

Någon ska dock tippas etta och jag drar till med
9 Mamasan som var duktig i årsdebuten senast och nu blir det barfota runt om som vid segern på Solvalla i höstas och dessutom Björn upp. Hon borde få ett vettigt lopp i andraspår och sedan kunna avsluta starkt. Tipsetta med ”darr på ribban”.

6 Mulligan är en mycket fin sort som kanske inte riktigt har fått ut allt man trodde. Hon gick en bra årsdebut senast och ska vara bättre nu enligt Uhrberg och hon vore nog mycket gynnad av att bli släppt till ledningen vilket kanske inte är helt otänkbart ändå? Kanske barfota bak för första gången.

3 Come And Dream har blivit totalt bortglömd vilket är snett. Hon galopperade med gott om krafter kvar i kval till Drottningens Pokal näst senast och senast höll hon godkänt i stenhårt sällskap under Elitloppshelgen. Hon är snabb ut och har ett bra läge och spets eller rygg ledaren är mycket möjligt. Skrällchans med klaff och till fyra procent är hon ett fynd!

Högkapabla 11 Like A Star blandar och ger en del, men när hon är som vid segern för tre starter sedan duger hon mot de flesta i kullen. Senast fungerade hon inte i aktionen efter en rejäl lättning i balansen och nu återgår Kolgjini till den gamla balansen. Farlig trots läget och även hon väl lite spelad.

12 Amalia Cash är en tuffing som visat härlig styrka vid segrarna. Hon gick bra efter galopp i comebacken senast och ska gå med knäkappor nu för att sköta sig och tuggar ner de flesta om det inte strular på vägen. Westholm kör nog gärna fram tidigt om det går och då blir hon tuff att ta emot hela vägen. Given A-häst från framspår, men visst gör läget nu att hon rankas ner en bit.

1 Fortune Teller har visat bra fart mot bra motstånd, men blev alldeles för het under Elitloppshelgen och tröttnade helt utvändigt ledaren. Håller hon sig lugnare nu klan hon kanske speta eller få rygg ledaren och då duger hon fint.

2 Juni Håleryd var lite seg i årsdebuten senast, men nu blir det barfota runt om och jänkarvagn för första gången och vad det kan ge för effekt har vi sett tidigare. Måste streckas från ett perfekt läge.

4 Global Tendency gick rätt bra i skymundan senast och växer nog en klass i den främre träffen.

8 La Diva Rossi övertygade vid V75-segern näst senast och är bra, men läget ställer givetvis till det en hel del. Tänkbar med tur på vägen.

10 Bella Mont slog Mulligan vid segern på Åby förra sommaren och har nu två lopp i kroppen efter långt uppehåll. Kanske kan storskrälla med klaff.

Analys Solvalla V86-5:

Ranking: A: 12-5-11-4. B: 9-8-6-2. C: 7-10-3.

Spetsanalysen: M.T.Lancelot öppnar hyfsat, men nedstrykningen till innerspår tror jag missgynnar honom som är ganska långstegad. Jag tror att Largo tar sig förbi om han inte rumplar till kort efter start som senast. Även Joker Tooma öppnar vettigt och kan vara tidigt framme trots spåret. Gissar på Largo till spets och jag tror inte att Kontio släpper då.

Loppanalysen:

Nya svårigheter när de bästa hästarna har fått de sämsta startspåren i ett lopp över lång distans. Norske 12 Flashing Boko galopperade till slut i V75 på Örebro för tre starter sedan, men har därefter gjort två bra lopp hemma i Norge. Senast vann han på en topptid över kort distans och såg riktigt vass ut för klassen. Lång distans har han klarat bra tidigare och strular det inte för mycket på vägen borde han kunna runda till seger.

11 Fairplay Pellini har tre segrar i följd och lär duga bra fast han står lite tufft inne i klassen. Han har visat bra styrka och avgjort trots tunga lopp och det kan nog bli tidigt avancemang även här om det krävs. Mer stark än snabb är han i alla fall.

Lika stark kan dock 5 Actual Star vara och när han är över 20 gånger mindre spelad måste han lyftas fram tidigt. Han gick bra som trea efter uppehåll näst senast, men senast fick han inte travet att flyta och galopperade bort sig. Hemma på Solvalla har han gått bra och från ett bra läge ska han räknas tidigt.

I A-gruppen placerar jag även den trolige ledaren 4 Largo som vann rätt säkert i spets senast och då höll undan för bland andra Actual Star. Då rumplade han till kort efter start och fick tas upp, men normalt sett är han snabb ut och borde ha vettig spetschans från det här läget. För lite spelad om det blir tät.

Jag streckar även hela B-gruppen och 9 Fux de Luxe har formen på topp och ska kanske gå barfota fram denna gång.

8 Joker Tooma strulade det för med förberedelserna kort innan start senast och han galopperade i en snabb öppning. Han var rejäl vid segrarna från ledningen och även om det blir tuffare att komma dit nu är det inte helt chanslöst ändå.

6 Cuarto Käbb har gått bra bakom bra hästar på slutet och har fin form och 2 M.T.Lancelot har chans om han kan hålla ledningen, men troligen blir det svårt från innerspåret. Åtta streck totalt.

Analys Solvalla V86-6:

Ranking: A. 4. B: 1-9-7-6-3-10-12. C: 5-8-11-2.

Spetsanalysen: Born Unicorn är snabb, men kan ta något hjälpsteg också och galopperade kort efter start näst senast och var nära galopp senast. Oklart hur innerspåret passar och tror därmed att Excalibur Sisu hinner förbi och att Vikens High Yield sedan övertar.

Loppanalysen:

Ibland hajar man till direkt när startlistorna kommer och det gjorde jag när jag såg detta lopp. Efter ett läckert intryck näst senast trodde jag att 4 Vikens High Yield skulle kunna skrälla mot kullettan Global Un Poco senast på Solvalla, men då strulade han lite från start, vilket gjorde att han missade spets och därmed fastnade i rygg på Global Un Poco. Sedan fick han chansen för sent när denne ryckte undan, men avslutade rappt och var bara knappt slagen. Trots bra motstånd nu så borde det var toppchans om han når ledningen här i stället och som andrahandsfavorit känns han som en kul spik att chansa med i en svår omgång.

Givetvis lär obesegrade 9 Neelix bli en svår nöt att knäcka. Denne avslutade 1.08 sista 400 m i ledningen senast och är en riktig ”markslukare”, men han gör också ett lite småtrögt intryck och gynnas knappast av bakspår. Dessutom är det första långresan nu och man vet aldrig hur sådant landar hos de orutinerade hästarna. Visst finns risken att han körs fram utvändigt ledaren och sedan i ”Kolgjini-stil” pressar på lite för tufft lite för tidigt för att det ska vara nyttigt för min vinnare, men blir han kvar där bak till slutvarvet kan det bli för långt fram sedan. Han kan ju mycket väl ”bara-vara-bäst” denna gång också, men det spelar jag i alla fall inte på som favorit med dessa förutsättningar.

Stor respekt har jag även för 1 Born Unicorn som också ser ut att vara något extra till häst. Han vann väldigt lätt i spets senast och felfri kan nog Björn få bra snurr på honom från start och kanske hålla ut min spetsidé. Raja Mirchi-sonen har dock tagit hjälpsteg från start och även senare i lopp och jag tror att det är galopprisk om han laddas max första biten. Felfri och i spets, ja då är det Born Unicorn som är hästen att slå.

Rejäle 7 Lucifer Lane avslutade bra i skymundan i V75 senast och möter inte lika tuffa och rutinerade hästar här. Risk för vingel från spår sju, men kan vinna om han kommer till och det blir hårt tempo på loppet.

Farlig är även 6 Vanilla Pod som hittade en växel till med jänkarvagn senast och 3 Excalibur Sisu var fin vid segern senast, men båda dessa möter lite bättre motstånd denna gång.

Analys Solvalla V86-7:

Ranking: A: 3. B: 9-1-4-2-6-7-10-8. C: 5-12-11.

Spetsanalysen: Next To None Sib är kusligt startsnabb när han är i form och att någon utifrån ska ta en längd på honom känns orimligt. Möjligen kan A.Hannibal svara ut honom, men det har han misslyckats med tidigare och jag tror att Björn Goop skickar sin mycket spetsgynnade tioåring till täten.

Loppanalysen:

Ett sprinterlopp där de nio först rankade känns rätt jämna och positionerna blir nog mycket viktiga. Jag tror att spets vinner detta och väljer att spika 3 Next To None Sib på mitt system. Det här är ju en mycket effektiv spetssprinter som sällan missar ledningen med framspår bakom startbilen och dessutom oftast vinner i tät. Han har nu fått två lopp i kroppen efter långt uppehåll och borde vara nära toppformen. Näst senast sköt han till bra som fyra i V75-loppet där Nappa Scar skrällde och senast kom han helt på vingel i en dålig rygg och pressades knappast sista bitne av Goop.

Nu har tioåringen helt andra och betydligt mer passande förutsättningar och jag kan inte riktigt se vem som ska sätta press på honom i spets efter startrusningen? Jag tror på snabba första 500 m och sedan, lugnare ett halvvarv innan Next To None Sib sticker undan i en snabb avslutning. Som tredjehandsfavorit och till 14 procent känns det prisvärt att spela på det scenariot.

Klar favorit är 9 King City som kommer från start i Sweden Cup och givetvis går ner i klass nu. Han har fin fart, men det känns inte alltid som han brukar den helt och ibland ser han mest ut som en medhängare. Han kan säkert vinna detta om han får rätt lopp och de kör tufft där framme, men han är ändå sårbar eftersom han helst inte gör så mycket själv och känns given att gå emot.

1 A.Hannibal släppte ledningen senast och fick krafter kvar, men har inte startat på sex veckor efter det och formen känns svårbedömd. Är snabb från start och lär testa att hålla upp ledningen och skulle det lyckas kanske han kan ramla undan också.

4 Victor A.U. går bra för det mesta, men är också lite av en medhängartyp. Bra när han får det serverat i ryggar, men brukar få svårare mot tuffare motstånd. Ska gå med skor nu vilket funkar bra, men ska väl helst gå i spets eller smyga på innerspår vilket kan bli svårt.

6 Star Advisor Joli och 7 Emmett Brown har nog båda form och fart för att vinna loppet, men då ska de nog till spets där de trivs bäst och det borde bli svårt från dessa startspår.

Analys Solvalla V86-8:

Ranking: A: 9. B: 3-6-2-5-10-11-7-8-12-4-1. C: -.

Spetsanalysen: Handsome Brad är snabb ut och lär strida mot National Prince om ledningen. Tror att han kan hålla ut denne, men det kan kosta eftersom National Prince varit väl pigg på slutet.

Loppanalysen:

Ett riktigt topplopp för fyraåringar avslutar omgången och även här väljer jag att spika. 9 Dartagnan Sisu är en kulltopp som jag blev mycket imponerad av i årsdebuten. Motståndet var inte det tuffaste, men han gick en hög 12-tid över full distans utan att pressas en meter och det tag Ulf Ohlsson hade i hästen över upploppet imponerade stort! Förutom näst senast när han var sjuk har Ready Cash-sonen varit grym på barfotabalans och går han så även i kväll, vilket det är sagt, så måste han ha toppchans trots bakspåret.

Dartagnan Sisu är i andraspår direkt med en hyfsad startrygg och blir det sedan lite körning om täten vilket är mycket möjligt tror jag att han är tuffast till slut. Det finns ju också lite olika taktikupplägg eftersom hästen är stark och tål att göra jobbet själv. En bra favorit!

Garderar man loppet blir det dyrt eftersom ingen känns helt chanslös och klassen är hög på de flesta.

Farlig blir givetvis 3 Handsome Brad som gjorde två topplopp i jänkarvagn som tvåa i kvalet och fyra i Kungapokalen. Stärkta av det är man säkert sugna på att köra i spets nu, men jag tror nog att han är allra vassast i ryggar och ska han vinna i spets måste han nog få dämpa tempot en bit.

6 National Prince fungerade inte som bäst i Kungapokalen och galopperade i rygg ledaren i sista sväng. Senast fastande han i en kall rygg och drogs bakåt och vi fick inget svar på hur formen är. Han hade väl dock inte startat nu om inte Erik tyckt allt känts okej senast och är han i ordning kan han säkert vinna detta om han kommer till spets.

5 Winner’s Wine är han kapabel häst som lär tjäna mycket pengar om han blir lite stabilare. Bättre distans nu än senast och ett skrällbud med rätt lopp.

2 Magic Happens kan bättre än han visat på slutet och har ett vettigt läge och kanske kan skrälla om formen sitter där.

Mycket öppet och jämnt mellan övriga och att 12 Listas Spartacus rankas ner får tillskrivas det usla utgångsläget som det kommer att krävas mycket tur från för att ens tjäna pengar.

Singelstrecken:

4 Vikens High Yield (V86-6) ser mycket rejäl ut och får han överta ledningen blir han inte lätt att besegra.

3 Next To None Sib (V86-7) tror jag är i bättre form än vad de senaste resultaten säger och nu har han sina drömförutsättningar. Hela vägen Björn!

9 Dartagnan Sisu (V86-8) såg ruskigt stark ut vid segern i årsdebuten senast och nu ska han vara ännu bättre enligt tränaren. Då får de andra vara bra om de ska slå honom…

Utgångshästarna:

5 Izzy (V86-1) är obesegrad efter fem starter och har visat fin uppfattning. Nu kanske det blir barfota runt om dessutom och risken är nog stor att hon släpps till spets och vinner igen.

2 Vamp Kronos (V86-2) är en läcker sort som varit kanonfin i starterna på slutet. Bra chans från ett perfekt läge.

Prisvärda hästar:

11 Shestheone Trot (V86-2) är en härlig häst med läcker speed och klaffar det från ett svårt läge kan hon spurta ner allt.

3 Come And Dream (V86-4) är mycket bättre än vad de senaste resultaten visar och dessutom startsnabb. För bortglömd i ett jämnt lopp.

5 Actual Star (V86-5) är stark och passar perfekt över lång distans. Bra chans om travet flyter bättre än senast och alldeles för lite spelad.

Överspelade:

12 Run Chica Run (V86-2) har varit jättebra i sina tre starter, men från spår tolv mot dessa hästar borde det bli för svårt att vinna igen.

12 Amalia Cash (V86-4) gäller samma sak för. Hon är jättebra, men läget iskallt och många bra hästar som har bättre lägen.

9 King City (V86-7) möter visserligen enklare hästar än på slutet, men han är allra bäst när han får hänga med och inte alltid lika tuff när han får göra allt jobb själv. Kan givetvis vinna men ändå sårbar.

V86-systemet: (Skrivs på två kuponger, minst en A-häst måste vinna för chans på åtta rätt. Två rätta system om båda A-hästarna vinner).

A: 5. B: 2,3,6,7,8,9,11. (res 1,10)
A: 2. B: 3,4,5,6,7,9,10,11,12. (res 1,8)
1,2,4,5,6,7,8,9,10,12 (res 10,4)
1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12 (res 9,6)
2,4,5,6,8,9,11,12 (res 7,10)
4 Vikens High Yield (res 1,9)
3 Next To None Sib (res 9,1)
9 Dartagnan Sisu (res 3,6)

Kupong 1: 1 x 10 x 10 x 12 x 8 x 1 x 1 x 1 = 9600 rader
Kupong 2: 8 x 1 x 10 x 12 x 8 x 1 x 1 x 1 = 7680 rader

Totalt: 17280 rader = 4320 kr.

DD-spelet:

3 – 9 x 500 kr
3 – 3,6 x 200 kr = 400 kr
3 – 2,5 x 50 kr = 100 kr

Totalt: 1000 kr.

/Berglund

Skriver spelkrönikor på Travnet.
189berglund@telia.com
Nästa nyhet
Spelkrönika V75 Mantorp 3/6: Sveriges bäste fyraåring spikas i jackpot-jakten!
Nästa nyhet
Spelkrönika V75 Mantorp 3/6: Sveriges bäste fyraåring spikas i jackpot-jakten!

Spelkrönika V75 Mantorp 3/6: Sveriges bäste fyraåring spikas i jackpot-jakten!

Efter den fantastiska sporten vi bjöds på förra helgen på Solvalla och en vecka fylld av eftersnack känner jag mig ganska mätt på Elitloppstugg så här får ni i stället V75-analyser utan ytterligare krusiduller. Mantorp är det som har den något otacksamma uppgiften att samla V75-spelarna efter urladdningen i helgen som var och sportsligt sett (med ett rejält undantag) är det inga lopp jag slår frivolter över precis. Däremot har man fått draghjälp av en jackpott som erbjuder cirka 14,5 miljoner extra i sjurättspotten.

Mantorp brukar bjuda på spännande och spelintressanta omgångar, men jag måste nog ändå säga något favoritbetonat denna gång. Fint väder, snabb bana och det korta upploppet (177 meter) är inte heller faktorer som bjuder in till miljonutdelning direkt. Utdelningspotentialen tror jag också dämpas en del av mycket starka favoriter i slutet av omgången och det lär krävas ett par rejäla skrällar i de öppna loppen med tanke på det.

Den sportsliga höjdpunkten är utan tvekan Ina Scots Ära där tolv mycket bra fyraåringar gör upp om 300.000 kronor i förstapris. Jag tror också att vi får se landets bäste fyraåring vinna loppet och det handlar INTE om Policy of Truth med över 4,5 miljoner på kontot. Obesegrade (nio segrar) Cyber Lane måste bli mycket svårslagen från ledningen som han har sett ut och trots att hans favoritskap blir rätt stort och motbud inte saknas har jag svårt att inte spika Johan Untersteiners stjärna.

Pappa Peter vill nog inte vara sämre sedan och att hans urstarke spurtare Carabinieri ska förlora mot ett ganska klent guldgäng över lång distans har jag också svårt att intala mig själv. Speciellt när det låter klart tveksamt kring stenhårda Anna Mix som dessutom riskerar positionsproblem från start.

Analys Mantorp V75-1:

Ranking: A: 7. B: 2-8-1-4-3-6-10-12. C: 5-11-9.

Spetsanalysen: Aileron öppnar okej i volt, men från spår två är det oklart om han kan ta sig till tät av egen kraft ändå. Je T’aime Express brukar öppna bra från alla spår och Elliot Coger är nog rätt snabb om Persson prickar linjen på kör. Öppet och skulle det bli omstart(er) är det ännu svårare att gissa.

Loppanalysen:

En bronsdivision över lång distans inleder omgången och loppet är vidöppet bakom storfavoriten. 7 M.T.King of Cash är mycket klar favorit och visst har han en lämplig uppgift jämfört med vad han har mött på slutet. Senast i V75-finalen kom han aldrig till i loppet från spår tolv, men såg väldigt laddad och formstark ut i ryggar på hästar där Aron Palema vann. Nu tror jag att jänkarvagnen fick honom att se mer peppad ut än vanligt och troligen blir det vanlig vagn nu som gången innan. Han är inte helt stabil från start och inte särskilt snabb ut heller och det lär bli vida spår i början och sedan en position utvändigt ledaren – om han nu inte blir släppt till spets efter en bit. Det beror ju mycket på vem som sitter i tät.

M.T.King of Cash har vunnit V75 från dödens på Aileron tidigare, men det var i lägre klass och med sämre hästar bakom. Det är alltid tufft att göra jobbet själv och vinna i den här klassen, men visst skulle favoriten kunna göra det. Jag vill dock inte spika rakt ut eftersom det mest troligt blir ett tungt lopp, men jag spelar i alla fall utgång och lämnar honom ensam på en kupong. Skulle han bli släppt till spets efter en bit är ju loppet troligen över.

Bakom favoriten är det jämnt och frågetecken för formen på ett par grundbra hästar. 2 Aileron var det mycket surr om innan Harper Hanovers senast och Bergh lät mycket nöjd med sin häst. Han blev nog för pigg av omstarterna och låg på lite i ledningen sedan och galoppen varvet från mål kom oannonserat också. Det såg i alla fall ut att vara bra form på den kanten och jag gissar att han är i bättre slag nu än när M.T.King of Cash slog honom utvändigt i vintras. Kan vinna om ledningen nås.

Loppets roliga skräll är 8 Chosen One som såg jäkligt laddad och fin ut efter uppehåll senast. Han gillar distansen och är även vass på speed om han får rätt lopp. Läge för en smygare och bör bli farlig om det löser sig på vägen. Synd bara med rygg på trevande Ottens Casher i starten.

1 Ottens Casher var riktigt bra i några V75-starter förra året, men har inte riktigt hittat formen än i år. Walmanns hästar var dock bra förra helgen och om även den här femåringen hittat formen duger han bra här. Han är dock svår att ladda med från början och klar risk att han blir över även om det inte är några startraketer utvändigt heller. Kusk och läge gör ändå honom till en tydlig faktor att räkna med.

4 Je T’aime Ruinart var fin vid spetsseger näst senast och gick godkänt som tvåa bakom Donato E. i V75 senast. Han brukar öppna bra från alla spår och kusken är ju också vass från start. Spets eller rygg ledaren? Värd ett streck oavsett.

3 Perfect Dynamite kan mycket och gillar lång distans, men formen är ett klart frågetecken efter två sega insatser på slutet. Möjligt att han inte var som bäst näst senast och behövde loppet senast och spår, kusk och grundkunnande duger för att man ska strecka vid gardering av favoriten.

Sedan streckar jag tre B-hästar till som alla sett formstarka ut på slutet och kanske kan skrälla med klaff.

Utgångshäst på 7 med åtta hästar bakom.

Analys Mantorp V75-2:

Ranking: A: 5-2-8-12. B: 9-3-1. C: 10-4-6-11-7.

Spetsanalysen: Farmer Jack är klar spetsfavorit från spår två även om det är lite oklart hur snabbt Flash Hammering kan öppna bakom bilen.

Loppanalysen:

Lägsta klassen är ett bra lopp denna vecka och dessutom jämnt. De jag tror är loppets två bästa hästar har dessutom fått de två sämsta spåren vilket spetsar till det hela en del. Små marginaler mellan de sju hästar jag streckar och lite hårddraget skulle man kunna blanda runt lite hur som i rankingen utan att det skulle kännas helt fel.

Tipsettan får 5 Flash Hammering på sin snygga spurt bakom Picasso Tilly i årsdebuten senast. Han flög fram med full fart över linjen efter en sen lucka och med lopp i kroppen och kanske jänkarvagn blir han spännande att se här. Jänkarvagnen kanske kan öka på startsnabbheten en del och han är ju osynad med bra spår bakom bilen. Skulle han braka till spets kanske han bara vinner detta?

Annars tar nog 2 Farmer Jack ledningen från ett bra startspår. Han har hittat stilen rejält hos Fredrik Persson och efter två fina segrar på hemmaplan sköt han till bra som tvåa på open stretch bakom Quiz Töll senast i V75. Nu släpper nog inte Persson om han kommer till spets och då är han hästen att slå sedan. Given.

Bästa hästen tror jag annars att 8 Perfect King kan vara. Han kördes mycket offensivt utvändigt om Upstream senast, men tröttnade själv på kuppen och möjligt att han inte var helt på topp den dagen. Han har visat bra styrka tidigare och hamnar han inte helt omöjligt till från spår åtta så är han säkert bra nog att vinna detta med lite grovjobb på vägen. Tidig trots läget.

Bra för klassen är även 12 Twigs Ceasar som vunnit två av två för Björn Goop och sett rejält förbättrad ut i hans regi. Lätt från dödens över lång distans näst senast och helt överlägsen i ett sprinterlopp på Solvalla senast. Verkar allround alltså och dåliga lägen har ”Super-Goop” löst tidigare. Måste med, speciellt som det kan bli barfota runt om nu.

Detta är mina fyra A-hästar alltså, men även B-hästarna skulle gå att klämma in i den gruppen om man vill.
9 Youngblood Pellini är en snyggt stammad fyraåring som hittat en växel till utan skor och senast blev det en säker och snygg seger utvändigt ledaren. Bra smygläge nu med rygg på spetsfavoriten från start och kan absolut duga.

3 J.H.Mannerheim var fin vid segern näst senast och avslutade bra på Lunden senast. Formen verkar således fin och han har gått helt okej i klassen tidigare utan att vinna. Inte så startsnabb, men bör få ett vettigt lopp ändå och vara långt fram till slut.

Sista strecket till 1 Leonas Sami som är härdad i V75, men som inte har haft något riktigt flyt i loppen. Nu kan det bli nytt huvudlag och en jänkarvagn och fastnar han inte på innerspåret så går han nog bra till slut som vanligt.

Sju streck totalt.

Analys Mantorp V75-3:

Ranking: A: 1-6. B: 10-12-13-9-11-15-2-3-8. C: 7-4-14.

Spetsanalysen: Dear Money och Jaques Noir har bästa kuskarna och bästa spåren och bör göra upp om ledningen. Båda är lite knepiga i stilen och kan trampa fel, men gissar att inte båda gör det. Knapp fördel Jaques Noir med ensamt springspår utan bakspårshästar som bör vara en klar fördel.

Loppanalysen:

Lördagsloppet över lång distans och den som får ledningen av de två bästa hästarna på start har nog toppchans att leda runt om. 6 Jaques Noir är en knepig häst som inte alltid fungerar i aktionen, men han har sett bättre ut på slutet och enligt Ulf Ohlsson var barfota bak ett klart plus senast när han satt fast med krafter kvar efter galopp. Oklart hur snabb han är i volt, men förutsättningarna kunde inte vara bättre och i ledningen är det god segerchans om travet flyter vettigt för dagen.

Värst emot i både spets- och segerstrid är 1 Dear Money som likt Jaques Noir inte är helt klockren i travet. Senast såg det dock bra ut och den franskstammade fyraåringen gjorde ett starkt lopp som tvåa bakom en riktigt bra dansk häst. Nu blir det dessutom barfota bak och håller Bergh upp ledningen från det här smaskiga läget så blir han inte lätt att plocka ner, även om Berghs resultat under Elitloppshelgen oroar lite.

Jag gör en utgångsgrupp av dessa två och garderar rejält bakom eftersom ingen av dem är helt pålitlig. Snabb men opålitlig är även 10 Seethestar som är en långstegad femåring som var duktig trea i V75 näst senast. Galopprisk från spår fyra, men är långt framme om han kommer iväg vettigt.

12 Mack Dragan inledde karriären med sju segrar hemma på Axevalla innan han såg lite sämre ut som sexa i V75 i Kalmar. Senast återkom han efter uppehåll på hemmaplan igen och avslutade bra som tvåa. Nu ska han ut och resa en bit igen, men om inte det var problemet näst senast så duger nog hans fina inställning en bra bit även här. Jepson är vass från start och har tidigare skickat iväg Mack Dragan bra från det liknande läge.

13 D.D’s Perseverance var kungapokalsfinalist förra året och det har snackats en del om honom inför årets starter, men han har mest varit seg och tråkig. Han borde nog ha vunnit vid båda de senast andraplatserna och jag sätter ett litet frågetecken för inställningen ändå. Nu låter det som att det ska bli barfota fram och rycktussar vilket kanske kan väcka upp honom tillräckligt för segerstrid.

9 Rex Lane och 11 I Tooma är två vettiga hästar som duger i klassen och med bra kuskar ska de också med när man streckar på en del i loppet.

15 Dracula Hornline var hårt betrodd på V86 senast, men rätt svag från ledningen efter att ha ätit för mycket grönt gräs i hagen dagarna innan start. Ska vara bättre nu, men å andra sidan är ju uppgiften betydligt svårare med bakspår på tillägg.

2 Aha och starke 3 Barbaresco V.W. har båda visat bra form på slutet och är tänkbara skrällbud på startvolten. Totalt nio streck bakom min utgångsduo.

Analys Mantorp V75-4:

Ranking: A: 5-7-4-9. B: 3-1-6-2-10. C: 8-11.

Spetsanalysen: Othello Tilly öppnar bra om han är rätt slag, men svarar nog inte ledningen till varje pris och först fram av Test Drive och Springfield lär få överta.

Loppanalysen:

Här höjer sig två hästar en del över resten, men med frågetecken för båda efter deras senaste starter så öppnas loppet upp en del. 5 Springfield var stark tvåa bakom Rajesh Face för tre starter sedan och tapper trea i kval till Kungapokalen där Deimos Racing vann näst senast. Vore det inte för den senaste starten då han var helt utan tryck i V75 så hade det här sett ut som en toppchans. Det fanns dock ingen direkt förklaring från stallet till insatsen senast och då vill jag inte gå på honom som storfavorit även det borde vara toppchans från spets.

4 Test Drive var fin vid spetsseger i årsdebuten, men har inte fungerat i två starter efter det och utrustning och banunderlag har ställt till det enligt stallet. Fungerar han nu kanske han kan hålla ut favoriten och köra i spets och då stiger segerchansen. Tidig trots oklar dagsform.

Jag vill dock ranka upp fina stoet 7 Sangria Knight före. Hon gjorde två starka lopp för Peter Untersteiner i vintras utan att få vinna och hon såg jättefin ut vid lätt spurtseger på open stretch efter långt uppehåll senast. Hon öppnar rätt bra och hittar Peter ner i en bra rygg lär hon gå starkt till slut igen.

9 Conrads Definitif är en skräll som också ska med rätt tidigt om man garderar loppet. Han har visat bra kapacitet i V75 tidigare och mött bra hästar då. Tyvärr har han varit sjuk efter segern senast, men han står perfekt inne i loppet och Uhrberg har säkert siktat hit och trimmat rejält. Möjligen jänkarvagn denna gång också och till tre procent känns han spännande.

Loppet känns öppet om favoritduon inte är på topp och jag betalar för hela B-gruppen på mitt system. 3 Tiger Williams visade toppform vid segrarna och har fin inställning. Kusk i bra form dessutom och streckas från ett bra läge.

1 Othello Tilly fungerade inte senast, men har gått bra före det och även öppnat snabbt från innerspåret. Lär få ett fint smyglopp och kan överraska med klaff under vägen.

6 Devon Am med lopp i kroppen, starke 2 Cingvar T.T. och snabba 10 Mitica kommer också med på systemet. Nio streck totalt.

Analys Mantorp V75-5:

Ranking: A: 7-3-1. B: 6-9-10-4. C: 12-8-2-5-11.

Spetsanalysen: Fossens Bonus har blivit allt snabbare från start, men jag är inte säker på att innerspåret passar allra bäst och Goop får säkert bra snurr på Aron the Baron bakom bilen. Allra snabbast är nog ändå Britt Palema och blir det inte en solfjäder invändigt kan hon nog blåsa till spets. Hon lär dock inte köras i tät över full väg och då kanske Re Doc kan vara först fram och överta?

Loppanalysen:

1 Fossens Bonus står perfekt inne i klassen och gör troligen sin sista silverstart innan en ev. final och håller han spets går han knappast att besegra. I comebacken senast öppnade han snabbt, fick bestämma tempot och glänste som vanligt i en snabb avslutning. Han har blivit snabbare från start, men innerspåret är nog ändå inte optimalt fört honom och om Britt Palema trycks av max tror jag att hon kan komma förbi. I så fall lär Goop och Bergh vara där och täppa till och risken finns att storfavoriten blir kvar på innerspåret. Kan vinna ändå om det löser sig men här spelar jag helt klart på favoritfall.

Tipsettan till 7 Re Doc som kan vara loppets ledare om jag har rätt i att Britt Palema kommer förbi favoriten från start. Då borde Re Doc kunna öppna bra och ta över täten där han alltid är svårslagen. Han blev störd till galopp i lördags och formen borde vara som vid segern på Lunden näst senast. Bra chans i spets, men vinner nog inte från någon annan position.

3 Aron the Baron är en kapabel häst som höll godkänt i ledningen efter uppehåll senast. Det var rätt bra tempo hela vägen då och Re Doc spurtade förbi till slut. Lopp i kroppen och nu kan det bli barfota runt om för första gången i Sverige. Han har ju tidigare visat att han kan vinna i klassen och första Goop nu lär passa bra.

Streck för dessa tre räcker normalt sett långt, men jag ”lyxar” till det med starke 6 Make It Quick också som höll mycket tappert utvändigt om Whitehouse Express senast. Risk för ett jobbigt lopp igen, men blir det tuff körning från start kan han kanske komma in i matchen på ett vettigt sätt och han slår inte av på takten sista biten i alla fall.

Sedan tar jag även med enprocentaren 9 Catch the Cash som senast såg ut att ha hittat formen igen när hon satt fast med gott om krafter kvar bakom Tobin Kronos som vann loppet. Hon har hävdat sig bra mot tuffa hästar tidigare och kan ju få ett perfekt smyglopp med rygg på Fossens Bonus i starten. Fem streck.

Analys Mantorp V75-6:

Ranking: A: 1. B: 7-4-9-10-2-8-3-11. C: 6-5-12.

Spetsanalysen: Cyber Lane blixtrade till tät senast och strular han inte till det första stegen så bör han hålla upp täten utan större problem. Destiny Am är nog snabbast av övriga, men han har några hyfsat snabba invändigt också (Baron Gift och Mindyourvalue W.F.) och kommer nog inte runt alla till spets.

Loppanalysen:

Ina Scots Ära har samlat ett mycket starkt startfält och flera av landets bästa fyraåringar sluter upp. Obesegrade
1 Cyber Lane jagar här sin tionde seger sedan debuten och som han har sett ut har jag svårt att se någon besegra honom i ledningen. Han kan springa och se halvslö ut i loppen, men när Johan Untersteiner vrider på kranen så svarar han mycket starkt varje gång. Det såg helt okört ut över mål senast och även om det har gått en månad sedan dess så tror jag att Johan har honom i bra slag inför detta.

Spets tror jag att Cyber Lane håller upp utan större problem och sedan får vi väl se om någon motståndare offrar sig och sänker honom så att en tredje häst kan vinna för att någon ska gå utvändigt och vinna själv kan jag inte tänka mig.

Trots att motståndet är rätt namnkunnigt så är de tidiga spelarna med på noterna och Cyber Lane är klar favorit, men det tror jag å andra sidan kan avskräcka många sena spelare och ”tipsnissar” som inte kan motstå lockelsen i rätt låg procent på kapabla motståndare. Låg procentsats har dock aldrig vunnit några lopp av egen kraft och även om jag också kan känna att ett par av motståndarna är ”roliga streck” så kan jag inte se hur de ska vinna om inte favoriten galopperar eller är sjuk. Under 50 procent på Cyber Lane tycker jag faktiskt är lite bättre än rimligt och spikar.

Av motståndarna har jag stor respekt för 7 Dominion Beach som var toppfin i sina två första starter i Sverige innan han senast hamnade illa till i Kungapokalen och galopperade med krafter kvar till slut. Han är bra, men läget lurigt och svårt att komma rätt på det härifrån.

Sedan skulle det även kännas jobbigt att spricka på läckre
4 Baron Gift som kördes passivt senast och såg riktigt fin ut som fastlåst med mycket krafter kvar. Han har inte fått sitt riktiga genombrott än, men tillhör säkert de 10-12 bästa fyraåringarna i landet och här kan han vinna med rätt klaff. Ska köras mer offensivt nu enligt kusken, men inte säkert att det löser sig bättre för det och jag tycker nog att Rickad ofta hamnar lite ”offside” mot de bästa kuskarna.

9 Policy of Truth räknas som en av de allra bästa hästarna i kullen och efter en fin årsdebut var han storfavorit i kvalet till Kungapokalen senast. Då tävlade han dock inte på topp och har vilat en dryg månad efter det. Inte givet att formen sitter där direkt och Liljendahls stallform har ju inte heller varit bra i år. Första barfota runt om kanske kan göra en del, men om inte formen sitter där brukar det inte hjälpa så mycket. Dessutom kanske det inte blir något jätteoffensivt upplägg med tanke på insatsen senast? Känns inte jättehet från bakspår som klar andrahandsfavorit, men garderar man ska han ju ändå med.

10 Ubertino Grif är en kapabel italienare som senast var favoritspelad mot Umiticaya Jet som imponerade på Solvalla i söndags. Nu med Goop i sulkyn dessutom och han ska nog också passas om man garderar favoriten.

Jag tycker även att 2 Brooklyn Hill var en positiv överraskning i debuten för Walmann och snabbe 8 Muscle Hustle visade ju senast att han är bra när han sköter sig. Läckert lopp!

Analys Mantorp V75-7:

Ranking: A: 10. B: 4-5-3-1-6-9-12-11. C: 2-7-8.

Spetsanalysen: Donttellmeanymore är snabb och kan spetsa och Johan verkar sugen på täten, men han utmanas nog rätt tufft av Charrua Forlan och Västerboonthenews.

Loppanalysen:

En gulddivision över lång distans och att det inte finns så många elithästar kvar efter Elitloppshelgen står klart. Ett riktigt tunt lopp där 10 Carabinieri måste ha toppchans att runda till seger. Han är ju alltid bra den här sexåringen och efter två fina insatser på Vincennes i april så var han fyra mot eliten i Copenhagen Cup senast. Peter Untersteiner siktar på att få en inbjudan till Oslo GP efter den här starten och då ska han givetvis vinna detta.

Det ser ut att bli passande körning första biten mellan ett par ekipage och över den långa distansen blir inte Carabinieri lika positionskänslig som annars. Jag är rätt övertygad om att han går runt det här gänget sista 800 m och spikar trots att bakspår på Mantorp sällan är bra.

1 Anna Mix är ju annars en häst som hör hemma i Europaeliten, men där låter det inte som att toppformen är på plats direkt efter uppehåll och när hon dessutom blir över från start och säkert körs lite snällt sedan så känns hon rätt kall trots passande lång distans.

4 Usain Henna är en bra stayer som säkert är rejält vässad inför V75 på hemmaplan. Blir tempot tufft och Carabinieri hamnar illa till så kan han duga.

5 Charrua Forlan har fin form, men är nog allra bäst i spets och kommer han dit kanske han kan skrälla.
6 Västerboonthenews öppnar snabbt, men ska nog inte gå i spets över lång distans och jag gissar att det blir släpp om han kommer till tät.

3 Donttellmeanymore gjorde comeback i ny regi efter att ha tävlat bra för Solouy i Frankrike. Han gick okej som fyra då och Johan låter klart uppåt och vill gärna köra i spets med åttaåringen. Jag tycker dock att det här var en ”ärkesprinter” i sin tidigare regi i Sverige och att han med bara ett lopp i kroppen ska vinna guld i spets över lång distans känns lite långsökt.

Singelstrecken:

1 Cyber Lane (V75-6) ser fantastiskt stark ut och kan mycket väl vara landets bäste fyraåring. Bör spetsa utan större problem från innerspåret och blir mycket svårslagen sedan. Tar nog tionde raka segern och spikas.

10 Carabinieri (V75-7) har vuxit in bra i högsta klassen och med passande förutsättningar ska han bara runda ett rätt svagt guldgäng.

Utgångshästarna:

7 M.T.King of Cash (V75-1) såg mycket stark ut som fastlåst mot bättre motstånd senast och bättre distans nu gör att segerchansen är stor om han sköter sig.

6 Jaques Noir (V75-3) såg förbättrad ut barfota bak senast och kommer han till spets borde han bli svår att besegra. Kan dock få mothugg av 1 Dear Money som var riktigt bra senast och ska gå barfota bak nu. Toppchans för den som tar täten av dessa två.

Prisvärda hästar:

8 Chosen One (V75-1) såg laddad ut som fastlåst senast och formen är nog kraftigt på gång. Farlig om det löser sig.

8 Perfect King (V75-2) tror jag är riktigt bra för klassen och till under tio procent känns han prisvärd trots läget.

12 Mack Dragan (V75-3) är en segervan häst som har lopp i kroppen efter uppehåll och han kan koma bra till direkt från det här läget. Bortglömd.

9 Conrads Definitif (V75-4) har svårbedömd form efter lite strul, men det är en bra häst i grunden och till tre procent kan man inte få allt.

Överspelade:

1 Fossens Bonus (V75-5) vinner troligen från spets, men jag tror att han kan bli över från start och då är han alldeles för mycket spelad.

1 Anna Mix (V75-7) verkar inte ha toppform för dagen och lär dessutom bli över från start och hamna illa till. Får nog svårt att komma in i matchen.

V75-systemet: (Skrivs på två kuponger, minst en A-häst måste vinna för chans på sju rätt).

A: 7. B: 1,2,3,4,6,8,10,12. (res 5,7)
1,2,3,5,8,9,12 (res 10,4)
A: 1,6. B: 2,3,8,9,10,11,12,13,15. (res 7,4)
1,2,3,4,5,6,7,9,10 (res 8,5)
1,3,6,7,9 (res 10,4)
1 Cyber Lane (res 7,4)
10 Carabinieri (res 4,5)

Kupong 1: 9 x 7 x 2 x 9 x 5 x 1 x 1 = 5670 rader
Kupong 2: 1 x 7 x 9 x 9 x 5 x 1 x 1 = 2835 rader

Totalt: 8505 rader = 4252,50 kr.

DD-spelet:

1-10 x 1000 kr.

/Berglund

Skriver spelkrönikor på Travnet.
189berglund@telia.com
Nästa nyhet
Spelkrönika V75 Solvalla 27/5: Elitloppshelg med toppsport och min fräcka spik ska fälla tveksam favorit!

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson