Jag skrev senast att spetsstriden skulle avgöra Elitloppskvalet i Gävle i lördags och nog blev det så alltid. Tyvärr fick jag fel när jag bedömde att Twister Bi skulle kunna hålla upp ledningen från innerspåret och det kostade troligen honom segern och mitt spelförslag sju rätt. Den supersnabbe Varenne-sonen såg sedan otroligt laddad och fin ut bakom en mur av hästar till slut och hade bara Christoffer Eriksson fått ut honom i andraspår i första sväng, när Haugstad och Magic Tonight precis kunde täppa till, så kan jag inte se hur han skulle ha förlorat det loppet. Nu kunde i stället Workout Wonder springa runt ett i övrigt ganska klent fält och visade igen den fina fart vi såg i Sverige under fjolåret.

Som tur var såg också Solvallas representanter intrycket på Twister Bi och han fick en rättmätig plats i Elitloppet på söndag, dessutom hade han tur med spårlottningen och en finalplats känns rimlig om den humörbetonade sexåringen har vaknat på rätt sida på söndag.

I helgen som var fick vi också se en enorm prestation av fyraårige Ferrari R.B. som utan hjälp i ledningen sprang under 1.10 över full distans(!!) vid överlägsen seger i Norge. Jag skrev utan hjälp, men det är en sanning med modifikation eftersom hästen för första gången tävlade i en jänkarvagn och en redan innan kanonbra häst blev då otroligt mycket bättre. Just det, jänkarvagn eller bike som det också kallas, den utrustningsdetaljen som svensk travsport fortfarande inte tycker att vi spelare ska få veta om hästar har haft tidigare, eller om de ska tävla i för första gången, innan vi spelar. Pinsamt i dagens informationssamhälle och de som fortfarande hävdar att ”jänkarvagn” har ingen eller liten påverkan på hästarnas prestationer får nog ligga lite lågt med dessa åsikter efter Ferrari B.R.s uppvisning.

Elitloppet och helgens övningar i all ära, men en pall i taget, som kollega Jönsson brukar säga och det är ju fina V86-tävlingar på Solvalla i kväll. Enbart Solvalla som kör alltså och det innebär snigeltrav för de framför datorn, men en betydligt trevligare upplevelse på plats för de få själar som tar sig dit. Spelmässigt ser det smålurigt ut med fyra treåringslopp där vi vet att hästarna snabbt svänger i form i början av säsongen och dessutom kan påverkas ganska rejält av utrustningsändringar som gör för första gången.

Det finns under kvällen en jättefavorit i ett försök till Mälardalscupen för ston och hon har också omgångens klart bästa vinstchans, men trots det väljer jag att nöja mig med att spela utgång på henne och gardera rejält bakom. Det kan vara fel om hon visar sig så överlägsen som de flesta tror, men skulle hon komma bort så behöver det inte hända så mycket mer sedan för att vi ska få sexsiffrig utdelning på åtta rätt. Det lockar mig ändå lite mer att spela så denna gång än att spika samma storfavorit som alla andra och sedan hoppas på skrällar där alla andra också har garderat. Våga och vinn!

Mina spikar får i stället bli två klara spetsfavoriter för på ett elitloppspreparerat banunderlag lär det gå undan i sommarvärmen i kväll och då blir det inte lätt att slå bra hästar som får ledningen. Toppkuskar i sulkyn stärker också segerchansen för mina två singelstreck.

Analys Solvalla V86-1:

Ranking: A: 4-10. B: 1-6-5-7-2-9. C: 3-11-12-8.

Spetsanalysen: Sobel Conway är snabb ut och bör ta sig förbi de invändiga, men utvändige Fonda Boko är snabb om han sköter sig och kan dessutom bli hetsig utan rygg. Kan bli en snabb öppning då eftersom Untersteiner knappast vill släppa täten frivilligt med favoriten. Uccello Jet kan också öppna bra om han sköter sig.

Loppanalysen:

Ett bra lopp över lång distans inleder och favorit är fyraårige 4 Sobel Conway som gjort tre starter i år och visat fin form. I årsdebuten spetsade han och släppte täten till kanonen Ferrari R.B. och avslutade sedan starkt som tvåa bakom denne. Sedan blev det startgalopp i ett kval till Kungapokalen innan han senast spurtade mycket vasst som tvåa bakom obesegrade löftet Cyber Lane.

Det var första gången barfota runt om senast och Sobel Conway såg rappare ut i steget och tävlar han så igen så borde han ha bra segerchans här. Han är snabb från start och blir inte öppningen mot Fonda Boko för tuff så leder han troligen runt om. Jag sätter dock ett litet frågetecken för den långa distansen som han inte har några direkta meriter över än och det kan ju som sagt också bli tuff körning i täten om Fonda Boko blir hetsig.

Jag nöjer mig med att spela utgång med Sobel Conway, men dubblar också den utgången med urstarke 10 Qahar Q.C. som kan krossa allt om han sköter sig. Sexåringen har haft svårt att gå felfritt med voltstart då han blir för nervös, men med bilstart brukar det gå bättre och från bakspår med den startmetoden är han obesegrad för Marcus Schön. Felfri lär han också kunna göra livet surt för favoriten och utan galopp blir han inte lätt att stå emot.

Rätt öppet bakom dessa två och jag streckar sex hästar på garderingslappen. 1 Antonio Trot var finalist i Kriteriet förra året efter en snygg andraplats bakom Policy of Truth i försöket. Han imponerade också vid segern i december, men i årets starter har han inte fått till det. Nu tränar han bra enligt Nurmos och hans hästar brukar ju också kunna gå bra direkt efter uppehåll. Blir över från start, men farlig om Ohlsson hittar ut i andraspår utan att tappa för mycket mark.

6 Uccello Jet var fyra i samma lopp där Ferrari R.B. vann före Sobel Conway i april. En kapabel häst som har lite problem med aktionen ibland, men när det flyter är han både snabb och stark och med rätt lopp kan han vinna detta.

5 Fonda Boko är det vinna eller försvinna över och han vann väldigt lätt från ledningen näst senast. Senast blev det galopp in i första sväng i en snabb öppning och han är inte alls att lita på. Frågetecken för distansen eftersom han blir för vass ibland, men håller han sig lugn bör det fungera och då kan han vinna i spets eller med ett rygglopp. Att formen är fortsatt fin visade han med en stark upphämtning som tvåa efter galoppen senast.

7 Undies gick okej i skymundan i kval till Kungapokalen näst senast och vann knappt i enklare sällskap senast. Han är rätt bra för klassen, men skiftar lite i travet likt sin pappa och har inte helt lätt för sig. Distansen bör dock vara plus och i detta lite tuffare gäng kan Örjan smyga med honom och hoppas på högt tempo i täten. Inte ofarlig i så fall.

2 Ragazzo da Sopra har gjort två starter efter kastrering och vinteruppehåll och inte visat särskilt mycket. Han kan dock betydligt bättre och tränar starkt nu enligt Goop. Streckas från ett bra utgångsläge.

Sista strecket får storskrällen 9 Bruiser Pace som har gjort det bra en längre tid och nu har ett vettigt smygläge med toppkusk i sulkyn.

Analys Solvalla V86-2:

Ranking: A: 5-2-1. B: 4-6-3-8. C: 10-7-9.

Spetsanalysen: Drizzle C.C. höll inte ut Helloise Boko med samma förutsättningar i mars, men då körde inte kusken för fullt. När de sedan möttes i starten efter laddade kusken klart mer och då var Helloise Boko chanslös att ta en längd. Nu tror jag att man vill ha spets med Drizzle C.C. och då borde hon kunna ta den. Sedan finns det ju också hästar som är helt oprövade bakom bilen eller som aldrig har laddats och svårt att veta hur detta påverkar spetsstriden.

Loppanalysen:

Ett treåringslopp för ston med 110.000 kronor till vinnaren så det är nog många som har laddat för detta. Risk för en del rejäla lättningar i balansen och andra utrustningsändringar som är svåra att värdera.

Jag måste ändå gå på vad hästarna har visat så här långt och den som jag blivit mest förtjust i är 5 Shestheone Trot som visat härliga speedresurser. Hon har tagit två snygga spurtsegrar och höll bra som tvåa näst senast när kusken la speeden lite för tidigt i loppet. Får hon gå med i ryggar till 3-400 kvar gissar jag att hon blir mycket svår att stå emot även här, men oklarheter kring hur hon hanterar bilstart och om kusken får till taktiken perfekt gör att jag inte vågar spika henne.

Sedan är även 2 Swarovski Broline en bra sort som ser ut att bli bättre för varje start. Hon avslutade mycket starkt som tvåa senast och nu har hon ett läge som bör passa perfekt. Dessutom barfota bak för första gången och risken finns ju att Adielsson kommer bättre på det än Markus Svedberg. Given.

Sedan tar jag även med spetsfavoriten 1 Drizzle C.C. Hon har mött bra hästar och gjort det bra i stort sett varje gång och är lite mer rutinerad än sina värsta konkurrenter. Jag tror att hon håller ut Helloise Boko och körs i spets och får hon bestämma lite sedan kan det hålla hela vägen.

Jag chansar bort betrodda 4 Helloise Boko som knappast är sämre i grunden än de jag nämnt tidigare. Hon har dock varit med om en olycka efter senast, är behandlad och har stått över jobb. Hon borde inte vara helt på topp i alla fall och jag tror också att hon får svar om ledningen invändigt. Tre streck totalt.

Analys Solvalla V86-3:

Ranking: A: 3. B: 7-9-10-5-4. C: 2-6-8-12-1-11.

Spetsanalysen: Oneofthosedays och Fairyman kan öppna snabbt, men båda verkar klart mest intresserade av ett rygglopp. Twigs Ceasar har visat bra startsnabbhet bakom bilen och bör hålla rätt snabbe Un Dernier Rire på utsidan.

Loppanalysen:

Ett rätt klent lopp över kort distans och det måste vara bra chans till spets och slut för favoriten 3 Twigs Ceasar. Han gjorde debut för Björn Goop senast och visade bra styrka och form direkt genom att vinna från utvändigt ledaren via 10,5 sista 700 m. Han borde vara ännu vassare med loppet i kroppen och jag tror att förutsättningarna passar honom bra även om det är debut över kort distans. Det borde nämligen bli ledningen och då spelar det nog ingen roll att han kanske är mer stark än snabb. Björn Goop bör kunna hålla ett tempo som passar hans häst och jag ser framför mig hur han håller igång den här spetshästen till säker seger. Rätt given spik faktiskt.

Värst emot är 7 Bobo som också vann på bra sätt direkt i årsdebuten senast. Han är dock inte lika startsnabb som Twigs Ceasar och från det här spåret lär han sedan få göra grovjobbet utvändigt ledaren som det ser ut. Är säkert med i striden ändå, men jag tror inte att han stångar sig förbi min spik till slut.

9 Mach Number har nog bättre form än vad han har fått resultat för på slutet och kan duga med hårt tempo i täten och det samma gäller 10 Pressure Regulated som hade gjort det rätt bra innan galoppen senast.

5 Un Dernier Rire är ingen stjärna, men en hyfsad spetshäst som kanske kan vinna om favoriten kommer bort och han tar sig till tät i stället för denne.

Analys Solvalla V86-4:

Ranking: A: 10-4-3-11. B: 12-2-6. C: 9-7-5-1-8.

Spetsanalysen: Excalibur Sisu öppnade bra senast och kan ta täten, men gissar att man gärna smyger med honom igen. Sethmikael Blanche öppnar bra och är nog den som får överta eftersom jag inte tror att Adielsson vill ladda med Pontiac S.W.

Loppanalysen:

Ett treåringslopp för hingstar och valacker och även här är det 110.000 kr till vinnaren. Klar favorit är 4 Pontiac S.W. trots att han blev hetsig i ledningen senast och tröttnade rejält. Han visade dock vad han kan gången innan då en mycket stark långspurt vände ut och in på hela fältet. Med tanke på senast vill nog helst Adielsson ha ett rygglopp och får han ett vettigt sådant är det såklart bra segerchans här.

Jag går dock emot med tanke på insatsen senast och ger tipsettan till 10 Mr Deauville som visade bra fartresurser ifjol som tvååring. I årets två starter har han avslutat bra bakom bra hästar och borde vara uppåt i form för dagen. Med lite bättre tempo i täten än vad som har varit fallet i årets starter så tror jag att hans avslutning också biter klart bättre.

3 Sethmikael Blanche har stångats mot de bästa i kullen och därför har det bara blivit en seger på elva starter. Han har dock skaffat sig rutin och hårdhet och när han nu slipper Global Un Poco kan det hålla hela vägen. Vettig spetschans med en kusk som brukar vara offensiv och till under tio procent känns han prisvärd nu.

I A-gruppen platsar även 11 Pane Vino som har inlett bra och ser ut att kunna utvecklas en hel del. Gissar att Walmann kanske vässar lite i utrustningen nu också när det gäller lite mer än tidigare.

12 Summer Wein är nog inte så mycket sämre än de mest betrodda i loppet, men formen är svårbedömd efter att han varit sjuk och presterat svagt i årsdebuten. Han var dock hårt betrodd i Svampen i höstas och kördes offensivt senast så man har nog rätt höga tankar om treåringen ändå. Duktige unghästtränaren Malmqvist skickar nog inte Summer Wein till Solvalla om inte hästen känns bra så han kan var farlig att glömma bort.

Streck även för 2 Excalibur Sisu som varit förbättrad på slutet och kan få rygg ledaren, samt för
6 Tasteofchocolatier som har gått helt okej och klurige Bergh kan alltid slå till när man minst anar det. Sju streck totalt.

Analys Solvalla V86-5:

Ranking: A: 5. B: 6-1-4-10-2-11-9-3-12. C: 8-7.

Spetsanalysen: Time Is Money och Happy Ours är nog snabbast och kör om täten, men jag tror inte att någon av dem svarar om Untersteiner kör till med Swish Lane på första långsidan.

Loppanalysen:

Ett lopp för äldre ston och 5 Swish Lane är omgångens största favorit. Hon står helt klart billigt inne i klassen sett till kapacitet och felfri är det högst troligt att hon vinner detta ganska lätt. Det här handlar om en häst som har slagit kapabla Darling Hornline regelrätt samt var tvåa bakom Galactica i kval till Stochampionatet. Sedan blev hon stenhårt spelad i finalen, men galopperade då dubbelt och fick problem med sina knän efter det. Hon har vilat länge och opererat framknäna och i comebacken senast var hon fin vid lätt seger från dödens. Hon är knappast sämre med loppet i kroppen och kan nog vinna även detta utvändigt ledaren om det krävs.

Låter som en stark spik och visst är det stor segerchans, men över 70 procent på ett sto som bara har gjort en start på nio månader och som inte når ledningen av egen kraft testar jag ändå att försöka fälla på en kupong. Det finns faktiskt ett par hästar här som är rätt bra, men ändå i stort sett ospelade och faller den här favoriten är vi i stort sett garanterade hög utdelning på V86.

Spik på en kupong, men tio streck på den andra.

Andrahandsfavorit är 2 Time Is Money, men om favoriten gör bort sig eller stryks är det inte alls någon säker vinnare. Hon har mest vunnit i enklare sällskap och räckte inte alls mot bättre motstånd näst senast Bra läge och kusk gör att hon är med i matchen, men inget tidigt streck ändå.

6 Far Far Away har precis som favoriten bara gjort en start i år och då blev det lätt seger efter att hon fått överta ledningen efter 800 meter. Hon såg bättre ut än förra året och kommer favoriten bort är hon ett givet segerbud.

4 Carisma Sisu har fin form och avslutade senast bra bakom 1 Graceful G.T. som varit bra i ny regi och räknas tidigt även här om hon inte blir fast på innerspåret.

Sedan måste jag varna för ett par jätteskrällar som inte alls är chanslösa trots bakspår. 10 Pompano Euphoria avslutade vasst till seger senast och har gått bra för Sofia Aronsson. Nu dessutom barfota runt om låter det som.

11 Millstone’s Vivid har bara galopperat på slutet, men vid segern i april såg hon riktigt vass ut och Olli Koivunen är ingen bluff när han åker till Solvalla.

Även 9 New Flame är ganska rejäl och kanske ska gå barfota runt om vilket borde innebära en kick i rätt riktning. Streck för alla utom 7 & 8 på garderingslappen.

Analys Solvalla V86-6:

Ranking: A: 7-10-1. B: 6-5-3. C: 2-8-9.

Spetsanalysen: Zolicia öppnade vasst senast från spår sju och är hon lika snabb från innern kan hon spetsa. Det borde dock ändå bli svårt att hålla emot riktigt snabba Regina Brodda som dessutom får Goop ombord denna gång. Hon lär dock smygas och då tror jag att startsnabba Hermes Boko som är nedstruken ett hack övertar.

Loppanalysen:

Ytterligare ett treåringslopp för ston och precis som i V86-2 tror jag att det räcker med tre streck. Favorit är 10 Staro Lochlyn som har visat rejäla takter både som två- och treåring och hon rundade fältet på bra sätt näst senast. Senast blev det tidig galopp, men det handlade troligen mest om orutin när Erik tog upp henne efter startrusningen. Nu blir det en lugnare start och hamnar hon inte för långt bak kan hon fälla allt till slut. Ser ut som att hon tål att göra en del själv också. Given.

Tipsettan får dock finska 7 Hermes Boko som jag tror tar sig till ledningen. Hon visade härlig startsnabbhet näst senast, men blev då lite för pigg med helstängt huvudlag och orkade inte stå emot Lorina Citron sista biten. Senast startgalopp, men efter det gick hon bra som femma där Staro Lochlyn vann. Hon gick då med halvstängt huvudlag och broddar i framskorna och nu blir det sommarskor runt om i stället och då sköter hon sig säkert. Med halvstängd huvudlag borde hon inte heller bli lika pigg i spets som näst senast.

Här tror jag att Regina Brodda med Goop i sulkyn kan ta en längd på Zolicia för att sedan släppa täten och då borde Hermes Boko, som gynnas av en invändig strykning, vara först fram och överta. Svårfångad för alla i så fall.

Har jag fel i spetsstriden så kan det dock bli värre och det som kan ställa till det är om senast startsnabba 1 Zolicia håller ut Regina Brodda för då lär Johan Untersteiner köra i spets. Hon gav sig visserligen i den positionen senast, men då var det tufft tempo hela vägen och hon fick stumma ben sista biten. Nu låter det som barfota runt om för första gången och med ett lugnare förstavarv kan hon hålla hela vägen om hon håller ut Regina Brodda. Hon får mitt tredje och sista streck på att det scenariot finns med i leken.

Analys Solvalla V86-7:

Ranking: A: 7-2-9-12. B: 3-1-11-5-8-4. C: 6-10.

Spetsanalysen: Sapajou är snabb och bäst i spets och jag räknar med att Adielsson vill köra i täten. Talassio är riktigt snabb ut ibland, men om toppformen inte sitter där kanske han inte öppnar lika bra heller. Seek And Destroy öppnar också bra, men tar nog ingen längd på Sapajou ändå.

Loppanalysen:

Ett rätt bra och mycket svårtippat lopp. Kanske mest eftersom jag inte litar på att spetsfavoriten 1 Sapajou håller hela vägen. Han är startsnabb och bäst i spets, men senast räckte han inte från den positionen efter att ha fått lite tryck på vägen. Tror nog att Erik kör där ändå eftersom hästen tar i bättre i spets, men får han lite press igen så blir det nog sega ben till slut. Bara tänkbar om han får bestämma tempot som han vill. Inget särskilt tidigt bud.

Favorit är grundkapable 3 Talassio trots att han inte har startat sedan oktober. Det kan knappast vara rätt och han lär också sjunka i spelprocent efter att Walmann gått ut med att det inte är någon toppform. Det här är ju en häst som ofta har aktionsproblem också och att lita på honom innan han visat att han fungerar för dagen känns inte så hett. Rankas ner i B-gruppen.

Tipsettan till 7 Island Life trots att jag inte riktigt kan räkna ut hur han hamnar till i loppet. Han var riktigt bra i vintras, men för tre starter sedan blev han störd till galopp och näst senast startade han på ett dåligt banunderlag. Senast gick han en mycket vass repa på sista bortre långsidan där Moni To Spare fick bestämma i spets, men det ebbade ändå ut lite för mycket sista biten kan jag tycka. Möjligt att sexåringen behövde det loppet i kroppen och att han är vassare nu och då kan han nog vinna från de flesta positioner. Tippas med lite darr på ribban.

2 Mellby Duke är härdad i tuffa V75-lopp och var godkänd senast även om formen inte verkar lika glimrande som tidigare i vintras. Han är lite speciell och måste köras lite på chans, men läge för det nu i alla fall och farlig med klaff.

9 Get a Winner tog en välförtjänt seger senast och hade krafter kvar i mål och han är också en häst som duger i V75. Blir tempot högt lär han avsluta starkt som vanligt och han ska också räknas rätt tidigt.

12 Mellby Drake har ett jobbigt läge med tanke på årstiden, men han har varit bra i årets två starter och kan runda allt om det blir tuff körning i täten.

Hela B-gruppen streckas och 11 Snyting fick välförtjänt utdelning senast när täten körde alldeles för fort för deras eget bästa. Det lär krävas något liknande igen från det här läget, men då är Snyting inte uträknad.

Nio streck totalt och inte alls omöjligt att det skräller till här.

Analys Solvalla V86-8:

Ranking: A: 1. B: 5-10-4. C: 6-9-2-7-12-8.

Spetsanalysen: Lass Revenue har visat bra startsnabbhet och bland annat spetsat lätt från innerspår på Örebro. Om inte någon av de som ännu inte har haft framspår bakom bilen är jättesnabba så bör han spetsa igen.

Loppanalysen:

Ett treåringslopp till med 110.000 kronor till vinnaren och här spikar jag spets- och spelfavoriten 1 Lass Revenue som måste ha bra chans att leda runt om. Han slog Pontiac S.W. lätt från spets för tre starter sedan och gången efter satt han fast med krafter kvar bakom kulltoppen Global Un Poco. Senast trodde jag att han skulle duga bra mot bättre motstånd än detta, men då fungerade han inte som bäst före dagen och var entömd vilket gjorde att han inte kunde haka på vinnande Espoir de Ginai runt slutkurvan. Lass Revenue höll ändå farten bra till slut och kom hem på en 12-tid och efter det har han fräschats upp lite och borde vara mer körbar nu.

Med Revenue som pappa och Smasher som morfar gissar jag att den här hästen trivs allra bäst i spets och enda gången han har körts där är också när han vann för tre starter sedan. I ett rätt beskedligt sällskap bör Lass Revenue vinna i spets om han är lika bra som tidigare.

Värst emot tror jag att välstammade  5 Vanilla Pod är och den hästen kan ju vara ännu bättre än vad han visat så här långt (barfota nu kanske?). Senast gick han med helstängt huvudlag för första gången och var mer skärpt än tidigare och höll också bra från dödens bakom Shestheone Trot. Han testar bilen för första gången och omöjligt att veta hur snabb han är, men jag tror nog att han kommer att öppna bra. Sedan om det räcker för att komma förbi min spik är svårare att veta. Garderar man loppet är Muscle Hill-sonen given.

Även 10 Hazard Boko ska streckas tidigt om man garderar. Han har mött Global Un Poco och Coin Perdu några gånger och går ner lite i klass nu. Troligen bäst med tätkänning, men tänkbar om det blir lite körning där framme.

Även 4 Chocoboy tycker jag ser rätt rejäl ut och han kan nog lägga iväg bra bakom startbilen ser det ut som. Tänkbar om man garderar favoriten.

Sedan känns det jämnt och svårtippat i C-gruppen och jagar man storskräll kan man nog ta med alla här.

Singelstrecken:

3 Twigs Ceasar (V86-3) gick bra i debuten för Goop och lär vara ännu vassare med loppet i kroppen. Bra spets- och vinstchans i ett rätt tunt sprinterlopp.

1 Lass Revenue (V86-8) har visat bra kapacitet så här långt och spetsar troligen från innerspåret. Svårfångad sedan.

Utgångshästarna:

4 Sobel Conway (V86-1) toppspurtade bakom en klasshäst senast när han gick barfota runt om för första gången. Snabb ut och bra chans om det inte blir för tuff körning under vägen. I så fall kan starke 10 Qahar Q.C. krossa allt om han går felfritt.

5 Swish Lane (V86-5) har betydligt högre kapacitet än den klass hon befinner sig i och troligen löser hon denna uppgift utan större problem. Väldigt stor favorit dock.

Prisvärda hästar:

1 Antonio Trot (V86-1) har hög kapacitet och det låter som att Nurmos har trimmat inför denna ”lillcomeback”. Farlig om han inte blir fast.

3 Sethmikael Blanche är härdad mot bra hästar och har spetsläge nu. Singelprocent på honom och spurtvasse
10 Mr Deuville är klart prisvärt.

10 Pompano Euphoria och 11 Millstone’s Vivid (V86-5) är spurtstarka hästar som tillsammans inte är streckade på tre procent ens! Måste med om man garderar jättefavoriten.

7 Hermes Boko (V86-6) har visat fin fart och kan få överta ledningen tidigt. Bra chans att hålla hela vägen då.

Överspelade:

7 Undies (V86-1) sliter lite med sin aktion och kan hamna på vingel från det här läget och sedan få svårt att hinna med till slut.

4 Helloise Boko (V86-2) har stått över jobb efter en olycka och riskerar dessutom svar om ledningen. Chansar bort henne denna gång.

3 Talassio (V86-7) har inte startat sedan oktober och enligt stallet lär det behövas lopp i kroppen innan han är på topp igen. Dessutom risk för svar invändigt och han känns inte så het.

V86-systemet: (skrivs på två kuponger, minst en A-häst måste vinna för chans på åtta rätt).

A: 4,10. B: 1,2,5,6,7,9. (res 3,11)
1,2,5 (res 4,6)
3 Twigs Ceasar (res 7,9)
2,3,4,6,10,11,12 (res 9,7)
A: 5. B: 1,2,3,4,6,9,10,11,12. (res 5,8)
1,7,10 (res 6,5)
1,2,3,4,5,7,8,9,11,12 (res 7,2)
1 Lass Revenue (res 5,10)

Kupong 1: 2 x 3 x 1 x 7 x 10 x 3 x 10 x 1 = 12600 rader
Kupong 2: 6 x 3 x 1 x 7 x 1 x 3 x 10 x 1 = 3780 rader

DD-spelet:

2,7 – 1 x 350 kr = 700 kr
9,12 – 1 x 150 kr = 300 kr

Totalt: 1000 kr.

/Berglund

Skriver spelkrönikor på Travnet.
189berglund@telia.com

Senaste nyheterna

Krönika
Spelkrönika Berglund
onsdag 15:03, 19 juni

Tips Solvalla 19 juni – Så här ska det se ut och tack och hej för mig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Krönika
Spelkrönika Berglund
fredag 14:24, 14 juni

Tips Boden 15 juni: Propulsion tar revansch i sitt favoritlopp!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Krönika
Spelkrönika Berglund
fredag 15:05, 07 juni

Speltips Östersund 8/6: Spetsstriden avgör storloppet!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Krönika
Spelkrönika Berglund
fredag 13:47, 31 maj

Speltips Mantorp 1/6: Kontios starka styrning krossar allt!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Krönika
fredag 14:59, 24 maj

Tips Solvalla 25 maj: Cyber Lane i Sweden Cup och två vassa spetsdrag till fina odds!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Krönika
Spelkrönika Berglund
fredag 13:55, 17 maj

Tips Gävle 18/5: Spännande spetsstrid avgör gulddivisionen!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Krönika
onsdag 12:49, 08 maj

Spelkrönika Solvalla/Bergsåker 8/5: Nu tar jag och min bästa vinnare revansch!

Spelredaktör Redaktionen Travnet

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Spelkrönika V75-jackpott Gävle 20/5: Spetsstriden avgör spännande elitloppskval och jag spikar!

Spelkrönika V75-jackpott Gävle 20/5: Spetsstriden avgör spännande elitloppskval och jag spikar!

Sju rätt på V86-ramen i onsdags, men flera av mina nyckelhästar var iskalla så det var ändå aldrig nära åtta rätt. Allra sämst var ena spiken Renda L.B. som faktiskt såg bedrövlig ut redan innan loppet. Hon var helt livlös i provstarten och jag fick upp hoppet om att man skulle köra av med henne, men så blev det inte såklart och hon var som en död sill hela loppet. Trist när det blir så, men också en påminnelse om att det är levande varelser som vi spekulerar kring och då blir det fel ibland. Det jag tar med mig från omgången var spetsdraget Borups Powerful som jag borde ha gått hårdare på i inledningen och skrälldraget Baron Gift som såg mycket fin ut bakom hästar och med ett offensivare upplägg nästa gång blir han svårslagen i sin klass.

Nya tag med V75 på favoritbanan Gävletravet och precis som de senaste åren kör man V75-omgången helgen före Elitloppet och en friplats till nästa helgs storlopp ligger i potten i gulddivisionen. Ett mycket spännande fält sluter upp i V75-6 och jag tror att jag har löst den så viktiga spetsstriden och väljer att spika den jag tror tar ledningen. Gävle är en utpräglad spetsbana, speciellt så här års och normalt sett skulle jag bara välja spetsbud bland mina spikkandidater, men ingen regel utan undantag och jag spikar faktiskt också en häst från bakspår eftersom jag tror att han är så pass mycket bättre än sina konkurrenter.

Omgången ser faktiskt ovanligt knepig ut för att vara i Gävle och att Jörgen Westholm kör två favoriter och Håkan Skoglund och Juhani Partanen varsin hör inte till vanligheterna och det kanske säger en del om svårighetsgraden? Lite extra pengar i sjurättspotten får vi i alla fall ta del av efter den svåra omgången på Lunden i söndags. Cirka 5,8 miljoner extra delas ut så ingen jättegrej jämfört med en ”vanlig” jackpotomgång, men i alla fall bättre än inget.

Analys Gävle V75-1:

Ranking: A: 6-4. B: 9-5-3-2-8-7-11. C: 10-1.

Spetsanalysen: Inte särskilt startsnabba hästar här och springspåren bör göra upp om ledningen. Gissar att Västerbo Grobois släpper till Floyd P.Boko om han ens kommer förbi så det bör bli favoriten till spets oavsett.

Loppanalysen:

Ett ganska klent V75-lopp inleder omgången och 6 Floyd P.Boko är omgångens mest spelade häst i nuläget. Uppgiftgen ser onekligen passande ut för Redén-hästen och visst inser även jag att han blir svårfångad i spets. I årsdebuten för tre starter sedan satt han fast bakom Candor Hall och var före Nahar i mål och därefter har han tagit två segrar från ledningen. Han har blivit lite bättre som valack, men ser fortfarande ganska trög och tråkig ut och jag är inte helt såld på honom ännu. Nu är det dessutom en månad sedan förra starten och han är klar för finalerna nästa vecka så jag gissar att detta lopp är för att formen ska vara helt på topp nästa helg. Till en bit över 60 procent orkar jag bara inte gå på Floyd P.Boko även om segerchansen är rätt stor och jag väljer faktiskt att gardera matematiskt trots att det kanske är en vettig utgångshäst ändå.

Jag måste bara betala för 4 Frisco Flame som denne har sett ut på slutet. Förra helgen gick han i mål med mycket krafter kvar i V75-loppet som Nonstop Cheri vann och den här nioåringen har visat toppform en längre tid. Klarar han täta starter och spår fyra i voltstart måste han duga bra här och till 7-8 procent är strecket givet!

Loppet är annars mycket jämnt bakom favoriten och jag streckar faktiskt hela nio hästar. Ett par av dem höjer sig dock något och varning för 9 Scarlet Ribb som visade bra fart i V75 förra året och nu har ett lopp i kroppen efter långt uppehåll. Han höll då klart bra som tvåa från ledningen och bör vara mycket vassare nu.

5 So Gå Ikaros var helt överlägsen vid seger senast och är rätt bra i grunden. Svårbedömt hur han kommer iväg från start, men till under tre procent går det att strecka, blunda och hoppas.

3 Explosive River har inte riktigt räckt i V75 på slutet, men han kanske har fått lite mer hårdhet av dessa lopp och det här loppet känns sämre än de han varit ute i tidigare.

2 Axel Wadd visade bra form i monté senast och intressant med ny kusk.

8 Lotus Gil är en hemmahäst som man har siktat på detta lopp med och det blir troligen barfota runt om för första gången. Tänkbar skräll om han inte hamnar för långt bak från start.

7 Västerbo Grosbois kan få rygg ledaren med en bra start och han är ju ofta med där framme även om det inte blir segrar så ofta. Jag betalar även för segstarke 11 Walle West som har fin form, men som är dum i voltstart och kan vara borta direkt.

Analys Gävle V75-2:

Ranking: A. 6. B: 14-12-4-3-7-9-5-10. C: 8-15-11-1-2-13.

Spetsanalysen: Två hästar bör göra upp om täten och svårtippat vem av Genuine Boko och First Love Boko som är snabbast första biten. Håller ändå First Love Boko som lite snabbare och Genuine Boko galopperade ju också bakom bilen senast vilket kanske gör att kusken är lite försiktigt nu – eller kör galopp igen…?

Loppanalysen:

Ett stolopp med spårtrappa och starten blir väldigt viktig för om 6 First Love Boko når ledningen utan att det kostar för mycket blir hon mycket svårslagen. Hon visade flera gånger ifjol att hon är riktigt bra när hon får gå på i bra tempo i spets och i årsdebuten senast såg hon klart fin ut som fastlåst över upploppet. Westholm låter mycket påställd för det här loppet och lär gasa det som går för att komma till täten. Lyckas det är det bra chans, men får han svar blir det nog strul och en tuff öppning vilket öppnar för skräll. Eftersom jag ändå tror på spets så spelar jag utgång och spikar på en kupong.

Det finns ett par riktigt bra motståndare med dåliga lägen och 14 Guinea Boko är en riktig hårding som blir svår att stå emot om hon kommer in i matchen. Hon höll bra som tvåa bakom Malkin i V75 näst senast och senast spurtade hon vasst i skymundan i ett bra lopp där Muscle Hustle vann. Singelprocent på henne är för lite även om spåret är dåligt.

12 Oceanic Clearence är också tidig trots ett svårt utgångsläge. Hon vann lätt från ledningen i ett sämre sällskap senast, men har visat att hon står sig bra i V75 tidigare och var fyra där toppstoet Darling Hornline vann näst senast. Nu blir det dessutom barfota runt om igen.

4 Hankypanky Frances är lite seg men stark och rejäl och nu blir det troligen barfota bak och halvstängt huvudlag vilket låter lite spännande. Gynnas om öppningen blir tuff och borde få ett vettigt slagläge från spår fyra.

3 Genuine Boko var fin vid segrarna i vintras, men har inte fått till det i de två senaste starterna. Senast var det jänkarvagnen som ställde till det och nu återgår man till en vanlig sulky. Hon har visat att hon kan öppna bra och inte omöjligt att hon kan ta emot First Love Boko om kusken vill. Tänkbar vinnare från spets eller rygg ledaren.

Starka 7 Tahays Blue Amber har inte varit som bäst på slutet tycker jag, men hon är tuff när hon är i form och eftersom Peter startar på med henne borde hon kännas bra i alla fall. Risk att bli hängande, men tänkbar om det löser sig.

9 Mellby Exotic har vettig form och ett bra smygläge med Örjan. I V75-guiden säger Roger Walmann inga ändringar, men i fredagsronden säger Julien Fontaine i stallet första barfota runt om och jänkarvagn. Vi spelare får väl gissa vad som stämmer som vanligt, men blir det ändringar ska hon med på systemet.

Jag betalar även för 5 Chenin Blanc som kan gå en bra långspurt och som vann direkt efter långt uppehåll senast. Speediga 10 Kitspirit var fin senast och kanske kan skrälla med ett optimalt lopp och får sista strecket.

Analys Gävle V75-3:

Ranking: A: 7-2-8-9. B: 6-1-3. C: 4-11-10-5-12.

Spetsanalysen: Raclette är snabb bakom bilen, men körs nog inte i spets i den här konkurrensen. Sete och Joker Tooma öppnar bra och först fram av dessa två kan nog få överta täten. Fördel Sete i kraft av bättre startspår.

Loppanalysen:

Lägsta klassen ser öppen ut och jag streckar sju hästar. Tipset till 7 Sete som har bra styrka och får han travet att flyta bör han duga bra i den här klassen. Senast höll han farten bra utvändigt om Joker Tooma utan att Westholm var helt nöjd med honom för dagen. Fyraåringen ska kännas bättre i jobben efteråt och håller han ut Joker Tooma och får överta täten är det bra chans till revansch.

2 Autobahn har gjort två starter för Peter Norman och det blev galopp kort efter start senast och han har inte fått visa riktigt vad han kan än. Bra läge och nu har Erik fått känna på hästen i ett lopp och kör nog inte galopp igen. Borde duga bra här och räknas tidigt.

8 Joker Tooma har tagit två fina segrar från ledningen på slutet och slog Sete senast. Det blir svårare att komma till täten nu, men om han lyckas med det eller får ett bra lopp på annat sätt så är han bra nog att vinna.

9 Dust Collector visade bra fart som fyra i V75-lopp som National Prince vann för te starter sedan. Senast kom han aldrig till i loppet över kort distans och 2140 bör passa bättre. Ohlsson upp nu också och kan få ett fint rygglopp från det här läget.

B-gruppen streckas också och skrällen 6 Ready Lane vill jag varna rejält för. Han var visserligen utan chans som trea bakom Joker Tooma och Sete senast, men han bör vara bättre med loppet i kroppen och han kan rätt mycket i grunden. Sköter han sig från start så är han nog inte mycket sämre än dessa som är betydligt mer spelade.

1 Leonas Sami har gått bra i V75, men är lite strulig och gjorde bort sig direkt från start senast. Innerspår är nog ingen fördel och risk att han blir över från start, men om det löser sig tål han nog att göra en del själv i den här klassen.

3 Under the Table är jag inte helt såld på och hon har blivit väl hårt spelad kan jag tycka. På läge och kusk törs jag dock inte såga henne helt och hon får sista strecket.

Analys Gävle V75-4:

Ranking: A: 11. B: 10-1-3-7-12-9-5. C: 15-2-6. D: 4-13-14-8.

Spetsanalysen: Lill Micke är snabb, men smyger nog helst och det borde bli Närby Panik till täten efter en bit. Sedan är frågan om han släpper till Vestpol Gladiator som lär starta snabbt från tillägg. Tränaren lät inte så inne på det i alla fall, men det är ju inte han som kör.

Loppanalysen:

Kallblodslopp och kapable 11 Art Nökkve blir storfavorit efter två snygga segrar på slutet. Han såg helläcker ut näst senast när han lämnade Vestpol Gladiator med flera längder till slut och senast höll han undan för snabblopparen Art Kjarvald i en mycket snabb avslutning. Barfota runt om är ett stort plus för den här sexåringen och han ska gå så igen. Med ett vettigt lopp bör det vara toppchans till ny seger och jag spikar på en kupong, men han har haft en del halsproblem tidigare som kanske kan komma tillbaka och det är också viss vingelrisk eftersom han inte är jättesnabb från start.

Bakom favoriten är loppet rätt öppet, men formstarke
10 Vestpol Gladiator är tidig från ett bra startspår. Med Adielsson lär han öppna snabbt och tidigt ha kontakt med täten och får han överta ledningen blir han inte så lätt att fånga in även om Art Nökkve säkert är tuffare sista biten.

1 Sort Gull är stark, men osäker och inte alls lika snabb i benen som de bästa hästarna 20 meter bakom. Troligen speedar de ner honom till slut, men om de skulle komma bort av någon anledning så kan Sort Gull vinna med loppets bäste kalliskusk.

3 Närby Panik har formen helt på topp och har vunnit utan att huvan och det norska huvudlaget har använts på slutet. Han är snabb ut dessutom och det borde vara bra chans på spets eller rygg ledaren. Rätt tidig på det.

7 Bilbo B.S. var nära segern senast, men taktade till lite på upploppet och åkte dit på linjen. Han var tvåa bakom Art Nökkve i det här loppet förra året och inte omöjligt att han kan ta revansch nu.

12 Kolbergs Lillefot verkar bättre än någonsin för dagen och senast blev han fast med gott om krafter kvar bakom Vestpol Gladiator. Knepigt utgångsläge nu, men kanske ska gå barfota runt om och en procent är ändå lite med tanke på formintrycket.

Snabbe 9 Lex Peidei vinner inte so ofta, men även där är formen på topp och han hade också krafter kvar bakom Vestpol Gladiator senast. Örjan upp nu och det passar ju perfekt eftersom hästen måste smygas.

Segstarke 5 Järvsö Tor höll okej utvändigt ledaren senast och får sista strecket trots att han står lite tufft inne i loppet.

Analys Gävle V75-5:

Ranking: A: 10. B: 4-1-2-3-7-8. C: 9-6-11-5.

Spetsanalysen: Serious Try är snabb från innern och lär laddas, men det bör bli tufft att ta emot Regent Zet som är riktigt vass första biten. Thaiger Exclusive är också snabb, men kommer nog inte runt alla invändigt före kurvan.

Loppanalysen:

I silverdivisionen tror jag på tuff körning från start och spikar bästa hästen trots att han startar från bakspår.
10 Whitehouse Express har mycket hög högstanivå och var ju faktiskt med i Jubileumspokalen mot Nuncio i höstas. Han visade ju även mycket vassa speedresurser vid V75-segern i Boden förra sommaren och gjorde också topplopp bakom hästar som Heartbreaker V.S., Bravo Navarone och Slide So Easy i V75.

I årsdebuten på Vermo senast blev han lite för pigg och galopperade från innerspår på väg mot första sväng. Sedan körde dock Örjan runt bakom fältet och sexåringen såg enormt laddad och fin ut. Formen borde vara bra som det såg ut och det var faktiskt samma visa förra året att han hoppade bort sig i årsdebuten för att sedan göra ett topplopp i starten efter.

Det borde bli passande tuff öppning här och eftersom det är full distans så tror jag att Whitehouse Express är bäst till slut. Skulle loppet bli uppullat så kan han nog även glida fram och avgöra från dödens. Så bra tror jag att han är. Spik!

Hade loppet körts över kort distans hade jag nog spikat
4 Regent Zet på spets för det här är ingen bluff. Han har tävlat mot de bästa finska hästarna och gjort det bra, men över full distans tror jag att han är bäst med ett rygglopp. Jag gissar dock att kusken laddar för fullt och kör i spets, men då tror jag det blir svårt att stå emot min spik sista biten.

1 Serious Try är också en som är sugen på spets och han öppnar alltid bra från innerspår. Han spetsade bland annat i Derbyt 2015. Det har blivit många andraplatser på slutet, men jag vet inte om han känns direkt oärlig. Bra formintryck senast som tvåa bakom Angle of Attack och från spets eller rygg ledaren kan han nog vinna loppet.

2 Beppe Am avslutade bra efter sen lucka senast och Örjan pressade honom ingenting mer än att han måttade in tredjepriset. Helt klart har hästen hittat en växel till barfota på slutet, men nu ska det bli skor och det sätts på minuskontot. Inte helt borta ändå om tempot blir högt.

3 Raffinos ska gå barfota runt om, men har ingen jättestark statistik på den balansen tidigare och formen har inte heller sett glimrande ut på slutet.

7 Thaiger Exclusive verkar på gång i ny regi, men nu luktar det ett tungt lopp lång väg. Det känns som att han måste till spets för att vinna detta och det borde inte gå.

Analys Gävle V75-6:

Ranking: A: 1. B: 4-6-7-5. C: 8-9-3-2-10.

Spetsanalysen: Vild rusning från start att vänta med många startsnabba hästar och den viktigaste parametern att väga in är att det är 1609 meter och inte 1640. Starten går alltså 31 meter längre in på rakan och kurvan kommer snabbare än vanligt. Det innebär att alla hästar hinner få upp farten ordentligt innan bilen släpper fältet vilket givetvis gynnar de innersta spåren – speciellt i Gävle där innerspår bakom bilen över kort distans normalt sett inte är så bra. Det här borde innebära att det blir en solfjäder från start och att Twister Bi har vettig chans att hålla upp täten. Det gäller främst att hålla ut Highspeed Call som håller ut övriga om han vill och på så sätt ”hjälper” Twister Bi att hålla upp innerspåret fram till svängen. Kommer Highspeed Call förbi så släpper han troligen till Shadow Woodland och då blir det ju ett helt annat lopp. Inte givet att det blir som jag tror, men jag spelar på det den här gången.

Loppanalysen:

1 Twister Bi blir alltså mitt val i både spets- och segerstrid för om den här snabbe femåringen håller upp täten måste han bli mycket svårfångad över den här distansen i Gävle. Han har ju flera gånger visat hur fort han kan springa och slog ju bland annat Elitloppshästen Cruzado dela Noche utan problem på Bjerke i höstas. I år har Twister Bi hunnit med att vinna på Vincennes, varit stark som dödenstvåa bakom Poet Broline och sedan gjort två bra lopp i Finland på slutet. Överlägsen spetsseger näst senast och senast i Finlandia Ajo höll han mycket starkt som trea från dödens.

I spets springer han säkert 1.10 hela vägen om det krävs och det borde blir svårt för resten att plocka ner formstarke Christoffer Eriksson styrning då. Jag spikar och hoppas att jag har läst spetsstriden rätt.

Skulle jag ha fel i min spetsanalys så blir det däremot ett annat lopp för då kommer troligen 4 Shadow Woodland till spets efter en bit. Han har inte startat på ett tag eftersom Reijo vill spara hans hovar för barfotakörning och det låter som att han har vässat på ordentligt i jobben i stället. Åttaåringen är effektiv i spets och har bra chans om han kommer dit, men får svårare annars.

6 Volstead var mycket bra i sina två första starter för året och åkte sedan till Italien utan att få till det fullt ut. Han vann det här loppet från dödens förra året och är givetvis inte uträknad nu heller även fast läget lär kan innebära ett tungt lopp.

Jag har också stor respekt för snabba 7 Wild Honey som säkert kan speeda ruskigt fort med ett rygglopp i hårt tempo och hon blir spännande att se med dessa förutsättningar eftersom kort distans borde vara hennes bästa.

Femte hästen med vettig segerchans är 5 Target Kronos som visat bra form på slutet, men allra hetast vore han nog i spets och dit borde det blir svårt att komma med så pass snabba hästar på insidan.

Övriga tror jag får svårare.

Analys Gävle V75-7:

Ranking: A: 2-5-4-9. B: 8-3-6-1. C: 10-7-11. D: 12.

Spetsanalysen: Sam Forget var riktigt vass från innerspår näst senast, men det är svårare i Gävle än på Bergsåker och det borde bli svårt att hålla ut framför allt Önas Igor och M.T.Insider som båda är mycket startsnabba.

Loppanalysen:

Ett riktigt svårt lopp avslutar omgången och en snabb öppning är att vänta över den korta distansen. Favorit är
4 Donatella Center som verkligen varit bra på slutet och hon var tapper i spets på en topptid näst senast. Senast gick hon också bra från ett iskallt läge där Moni To Spare fick bestämma helt i spets. Hon är vass med ett rygglopp till upploppet, men det är ändå tufft att hon är så pass stor favorit mot hingstar och valacker och det känns givet att försöka fälla henne.

Tipsettan till 2 Antonio Tabac som har höjt sig på slutet och gjorde ett starkt lopp utvändigt om Önas Igor senast. Perfekt läge för att få ett bra lopp i andraspår nu och lär vara med i segerstriden.

Nämnde 5 Önas Igor har ju härjat en del i V75 och gjort det bra och senast vann han direkt efter uppehåll även om det blev lite stumma ben sista biten. Han är mycket startsnabb och spåret perfekt för att spetsa och Eriksson lär försöka köra där också. Kan leda hela vägen om det inte går för fort första varvet.

9 Fighting Bax är en häst som lär gynnas om spetsaspiranterna kör för fort från start. Han fick inte chansen näst senast och spurtadeklart godkänt på Vermo senast och han duger bra i den här klassen.

Hela B-gruppen streckas också och startblixten
8 M.T.Insider visade fin form som vann över full distans senast trots att det såg lite segt ut under vägen. Nu blir det barfota och helstängt huvudlag och hemmatränare Alsén har nog siktat på det här loppet en längre tid. Gissar därför att det inte blir aktuellt att ta upp från start utan han lär ladda rejält och kan spetsa trots spåret. Troligen chanslös om det inte blir spets, men kan vinna i tät.

3 Mellby Demon har sett lite seg ut i årets starter och räckte inte mot M.T.Insider senast. Han kan bättre i grunden och kanske kan få en kick med Kim Eriksson i sulkyn denna gång.

6 Ryan Kronos är egentligen ute över fel distans här, men det kan också bli rätt med en stark häst som alltid håller farten till slut om täten kör för fort, vilket det är risk för.

1 Sam Forget har formen på topp och ett perfekt läge och streckas på det även om hon känns lite väl tunn för V75. Han visade i alla fall form senast och har toppkusk i sulkyn igen. Åtta streck totalt.

Singelstrecken:

10 Whitehouse Express (V75-5) såg otroligt laddad och fin ut i årsdebuten och efter den genomköraren tror jag inte att han gör bort sig igen. Borde vara bäst i detta gäng och spurta till seger.

1 Twister Bi (V75-6) är mycket fartfylld och med hjälp av längre anlopp före start än vanligt så tror jag att han har bra spetschans trots att han inte är den som är snabbast första biten. Svårfångad sedan.

Utgångshästarna:

6 First Love Boko (V75-2) såg mycket bra ut som fastlåst i årsdebuten och hon är bra när hon får gå i tufft tempo i spets hela vägen. Svårslagen om hon kommer till täten vilket det också är god chans till.

11 Art Nökkve (V75-4) har varit toppfin i två segrar utan skor på hovarna och hamnar han inte för mycket på vingel i loppet så är han troligen starkast igen.

Prisvärda hästar:

4 Frisco Flame (V75-1) ser ruskigt formstark ut för dagen och kommer han iväg vettigt från start är han nog inte sämre än storfavoriten för dagen.

14 Guinea Boko (V75-2) är mycket stark och rejäl och kör de för tufft om ledningen där framme lär hon tugga ner de flesta till slut. Kanske alla.

6 Ready Lane (V75-3) är bättre än vad han visade senast och med loppet i kroppen kan han skrälla i felfritt lopp.

Överspelade:

6 Floyd P.Boko (V75-1) måste sättas under den här rubriken även om jag inser att han troligen får spets och har bästa segerchansen i loppet. Ändå för stor favorit på det han har visat.

3 Under the Table (V75-3) har gjort det helt okej, men möter lite bättre motstånd nu och jag har ingen större känsla för henne som hårt betrodd.

4 Donatella Center (V75-7) har varit jättebra, men möter hingstar nu och jag vet inte riktigt var hon ska ta vägen från start. Tufft att hon är klar favorit ändå.

V75-systemet: (Skrivs på två kuponger, minst en A-häst måste vinna för chans på sju rätt.)

2,3,4,5,6,7,8,9,11 (res 10,1)
A: 6. B: 3,4,5,7,9,10,12,14. (res 8,15)
1,2,3,6,7,8,9 (res 4,11)
A: 11. B: 1,3,5,7,9,10,12. (res 15,2)
10 Whitehouse Express (res 4,1)
1 Twister Bi (res 4,6)
1,2,3,4,5,6,8,9 (res 10,7)

Kupong 1: 9 x 1 x 7 x 8 x 1 x 1 x 8 = 4032 rader
Kupong 2: 9 x 8 x 7 x 1 x 1 x 1 x 8 = 4032 rader

Totalt: 8064 rader = 4032 kr.

DD-spelet:

1 – 2,5,9 x 200 kr = 600 kr
1 – 1,3,6,8 x 100 kr = 400 kr

Totalt: 1000 kr.

/Berglund

Skriver spelkrönikor på Travnet.
189berglund@telia.com
Nästa nyhet
Spelkrönika V86 Solvalla/Jägersro 17/5: Trevlig V75-vinst i lördags och kvällens fräcka spetsspik bäddar för nya framgångar!
Nästa nyhet
Spelkrönika V86 Solvalla/Jägersro 17/5: Trevlig V75-vinst i lördags och kvällens fräcka spetsspik bäddar för nya framgångar!

Spelkrönika V86 Solvalla/Jägersro 17/5: Trevlig V75-vinst i lördags och kvällens fräcka spetsspik bäddar för nya framgångar!

Bravo Navarone var klar och Upstream en bra spetsvinnare i lördags, men efter fem raka favoritsegrar såg det ändå dystert ut att få vettig utdelning på mitt spelförslag. Två skrällar på slutet ordnade dock en trevlig slant för sju rätt ändå och med utdelningen på sexor och femmor blev det dryga 35.000 kronor i nettovinst.

Alltid trevligt med lite extra spelkassa så här i Elitloppstider, men innan dess är det meningen att vi ska hämta hem lite mer kosing på V86 i kväll. Tävlingarna delas av Solvalla och Jägersro och detta är faktiskt sista Xpresskvällen innan det bara blir en bana som kör V86 under sommaren. Rätt trevliga tävlingar är det och blandat med riktigt svåra lopp och ett par som ser enklare ut. På V86 finns det ju alltid chans till hög utdelning även om någon storfavorit vinner och därför spikar jag omgångens största favorit utan att tveka särskilt mycket. Den favoritspiken kompletterar jag dock med en roligare spetsidé som är andrahandsfavorit och sedan måste en av tre utgångshästar vinna för chans på åtta rätt.

Analys Jägersro V86-1:

Ranking: A. 4-5. B: 7. C: 1-2-3-6.

Spetsanalysen: Electric Light är riktigt kvick bakom bilen och har vettig spetschans, men också Borups Powerful kan öppna bra även om han är lite ojämnare första biten. Sida vid sida är det dock inte omöjligt att han kan hålla ut favoriten och då borde inte Christoffer släppa täten. Donatello Sisu är också snabb, men hinner knappast förbi båda sina konkurrenter.

Loppanalysen:

Ett sprinterlopp för fyraåringar inleder och tre hästar är klart bättre än resten. Starten blir mycket avgörande eftersom vi är på Jägersro och de flesta räknar med att favoriten
5 Electric Light tar hand om täten. Han har gjort tre starter för Peter Untersteiner och gick bra som tvåa i debuten och satt fast med gott om krafter kvar senast. Näst senats räckte han dock inte riktigt i kval till Kungapokalen och galopperade som slagen i sista sväng.

Kommer favoriten till spets över den korta distansen har han nog bra chans att hålla undan, men jag litar inte riktigt på hans löpskalle än och helt givet att det blir spets är det inte heller. Garderas.

Tipsettan till 4 Borups Powerful som jag tror är en bättre häst än favoriten och han har nu ett nyttigt lopp i kroppen efter långt uppehåll. Han gick då direkt ut i kval till Kungapokalen och såg helt okej ut, men tappade lite sista biten. Han hade tränat mycket starkt före det och borde vara kraftigt förbättrad den här gången. Lyckas han hålla ut favoriten borde han slå denne, men det kan även gå vägen från rygg ledaren bara han inte blir fast.

Jag streckar även 7 Donatello Sisu trots att han inte har visat någon glimrande form än i årets starter. Fjolårets E3-vinnare kan dock mycket och har det rätt fin ut ändå och Takter upp för första gången kanske kan ge en extra växel. Farlig om spetsduellen blir för tuff mellan 4 och 5.

Jag blir förvånad och spricker om någon av övriga räcker till seger.

Analys Solvalla V86-2:

Ranking: A: 11. B: 3-2-1-4-8-10-12-5. C: 7-6-9.

Spetsanalysen: Ninepoints Googoo är rapp i volt och med Goop bör han ta hand om täten från ett bra startspår.

Loppanalysen:

Ett ganska öppet lopp över lång distans och jag tror mest på grundkapable 11 Comte du Pommeau som kommit tillbaka starkt efter långt uppehåll. I comebacken näst senast satt han fast på en topptid och såg mycket kraftfull ut och senast vann han ett billigt lopp på bra sätt trots en tung öppning till ledningen. Han är snabb i volt och från ett ”riktigt” springspår borde han komma iväg snabbt och få kontakt med starthästarna direkt. Har åttaåringen tagit de här två loppen på rätt sätt borde han ha bra chans här eftersom han har vunnit lopp över lång distans tidigare och då slog kapable Sorbet från lika start. Jag spelar utgång och spikar på en kupong.

Favorit är 3 Ninepoints Googoo som inte direkt har övertygat trots två segrar på de tre senaste starterna, men det är en trög häst som är obesegrad i spets på tre försök och som bör passa perfekt med Björn Goop i sulkyn. Här ser det ut som tidig ledning och om Qahar Q.C. gör bort sig kanske det inte blir så mycket till lopp sedan. Givet bud.

2 D.D’s Perseverance höll okej i spets över tre varv näst senast och såg bra ut efter galopp senast så formen är säkert god. Nu kanske det blir barfota fram och han borde kunna få rygg ledaren och ska räknas på det.

1 Qahar Q.C. är givetvis loppets starkaste häst och felfri har han bra chans, men han har ännu inte gått felfritt i ett lopp som startats med volt hos Melander och risken finns att han blir stressad från innerspåret när han får hästar över sig. Felfri lär Schön köra offensivt och utan felsteg kan sexåringen krossa allt. Inget att lita på ändå som rätt hårt spelad.

4 Giampaolo Poof var godkänd trea över tre kilometer i Finland senast och Kontio sitter upp bakom igen. En av många i ett ganska öppet lopp och jag streckar hela B-gruppen här.

8 Merry Broline var mer spelad än Giampaolo Poof när de möttes på Vermo, men han kom inte till riktigt och var knappast tom i mål. Har ofta en speed till slut och kan skrälla med klaff. Nio streck totalt.

Analys Jägersro V86-3:

Ranking: A: 4. B: 5-2-8-7-1-9. C: 6-3-10-11.

Spetsanalysen: Renda L.B. är riktigt snabb ut och jag räknar med att hon håller ut Marta Chip sida vid sida även om denne också öppnar bra. Att släppa sedan vore ju mycket märkligt över den korta distansen.

Loppanalysen:

Ett sprinterlopp för ston där det är lite si och så med kämpatakterna för flera av deltagarna. I dessa lopp är ofta ledningen väldigt avgörande och i synnerhet när loppet går på Jägersro.

Favorit är 5 Marta Chip som många verkar tro ska komma till täten, men hon kommer knappast dit av egen kraft och jag har även hört att man inte ens är särskilt sugna på att köra henne i spets denna gång. Även om skicklige Petri Puro ofta är en försiktig general så låter det inte direkt påställt med grundkapabla Marta Chip denna gång och som favorit efter långt uppehåll känns hon ointressant att spela med.

Jag spikar emot och tror hårt på min spetsidé 4 Renda L.B. En riktigt fin häst som visade härliga fartresurser vid segrarna 2015 då hon vann två lopp från spets och ett från dödens. Hon gjorde comeback i april och såg fin ut, samt höll farten bra på en låg 12-tid från ett svårt utgångsläge. Även om hon har varit struken för en mindre sårskada efter det så bör formen vara framsatt och nu är det ju betydligt bättre förutsättningar med spetsläge och om favoriten körs lite försiktigt denna gång borde Renda L.B. ha toppchans att leda runt om! Hoppas bara att Söderkvist är inne på samma sak…

Rätt öppet bakom dessa två, men 2 Twins Cindy har gått rätt bra från kön på slutet och har ett bättre startspår denna gång. 8 Kendra Silvio visade fin form vid spetssegern senast, men lär ju hamna mycket sämre till nu. 7 Lonely Star har lopp i kroppen, men visar ofta tveksam inställning och lär också hamna en bit bak från start. 1 Amity är bra i grunden och har lopp i kroppen i ny regi, men hon är långsam från start och bör få för långt fram över den här distansen.

Analys Solvalla V86-4:

Ranking: A: 5. B: 3-7-8-6. C: 10-4-9-1.

Spetsanalysen: Nantucket är mycket startsnabb om han laddas iväg och även om Hamras One More och Traveling Man också öppnar bra tar de knappast en hel längd ändå. Invändigt kanske Reven d’Amour kan hota från start, men det är ju mycket svårbedömt i hans montédebut.

Loppanalysen:

Montélopp på kupongen alltså och det hade jag gärna klarat mig utan. Jag är inte särskilt intresserad av montén som jag tycker är en helt annan sport än travet, men jag förstår givetvis betydelsen av monté som företeelse och att det behövs, men som spelobjekt är jag helt enkelt inte särskilt intresserad. Nu är det dock med på V86 i kväll och då får man göra det bästa av saken om man inte vill stå över inlämning. Det ska dock sägas att det här är ett ovanligt bra montélopp så sporten är det inga fel på, men lite oseriöst blir det ändå när Reven d’Amour ska göra sin första start i monté. Hur ska vi spelare kunna bedöma det? Omöjligt och det blir mer gissning än vanligt.

Det jag har sett av storfavoriten 5 Nantucket borde dock bli svårt att rå på även för Reven d’Amour och jag spikar trots det väldigt stora favoritskapet. Den här elvaåringen vann sju av åtta montélopp förra året och förlorade bara under Elitloppsdagen då han var tvåa bakom en överlägsen fransk häst. Nu har man siktat mot det loppet i år igen och i årsdebuten senast visade han att han är lika bra i år även om det ”bara” blev en andraplats. Nantucket fick då ett blytungt lopp utvändigt ledaren i hårt tempo, men höll storstilat till knapp förlust mot smygkörde Hamras One More. Nu tror jag att Nantucket brakar till ledningen och då borde han inte gå att slå sedan. Dessutom riden av landets klart bästa montéryttarinna. Spik!

Det enda som oroar lite är hur pass bra 3 Reven d’Amour är i sin montédebut. Han avslutade bra I skymundan i sin årsdebut för sulky senast och visade fortfarande löpglädje och fungerar han lika bra under sadel, eller kanske får en nytändning och är ännu bättre, så kan han kanske hota storfavoriten. Men det är som sagt mycket svårt att veta. Kul streck om man garderar i alla fall.

7 Olympic Kronos är en bra montéhäst som var nära Nantucket i mål senast, men då fick han ett bättre lopp än denne och risk att det blir tvärtom nu. Ska också med tidigt vid gardering.

Det gäller även 8 Traveling Man med lopp i kroppen samt 6 Hamras One More som också har en bra ryttarinna och var positiv med henne i sadeln senast.

Analys Jägersro V86-5:

Ranking: A: 6. B: 10-3-11-4-5-2-8-1-7-9. C: -.

Spetsanalysen: Dracula Hornline öppnar bra och är storfavorit till att ta hand om täten när övriga på start är långsamma eller vill smyga.

Loppanalysen:

Tre varv är det som gäller här och 3 Dracula Hornline är klar favorit efter fina insatser på slutet. Senast vann han ett långlopp från ledningen via 1.12 sista 700 m och såg jättefin ut och formen verkar vara på topp. Han lär spetsa igen och kan hålla hela vägen, men det finns ett par tuffa hästar bakom som kanske kan syna favoriten över denna distans. Givet bud, men jag väljer ändå att gå emot.

Jag gillar det som kapable 6 Swing Kronos har visat i sin nya regi och tror att han kan var tuffare än favoriten till slut. Viking Kronos-sonen var riktigt fin vid segrarna och senast gick han bra i skymundan från ett iskallt utgångsläge. Nu kanske det blir barfota fram för första gången i den här regin och jag tror att han kan gå en rejäl repa på slutvarvet. Utgång och spik på en kupong.

Tidig tycker jag även att 10 Alex Tröjborg är. En rätt bra häst som var tvåa i ett danskt derbykval förra året och han visade fin form som tvåa näst senast. I övriga starter i år har han däremot inte haft det rätta flytet och jag tror att formen är bättre än raden visar.

11 Rocky Egedal är en gammal hedershäst som ofta gått bra i Sverige tidigare. Han har visat uppåtform i Danmark på slutet och brukar då gå bra med Lövgren i sulkyn på Jägersro. Motståndet är lite enklare än vad han brukar möta och han tar nog ner många till slut.

4 O’Sunday har inte riktigt räckt i tuffa gäng i två starter i Sverige tidigare, men övertygade i lite enklare sällskap senast och kommer han iväg vettigt i voltstart så bör han duga bra denna gång.

5 Dark Xray såg förbättrad ut i skymundan senast och är rätt bra i grunden. Borde gå framåt med loppet om han håller sig fräsch och är inte chanslös som storskräll.

Starke 2 Polycrates Face kan duga om han sköter sig och 8 Day Sun Dream är också tänkbar om han går lika bra som för Christoffer näst senast. Här sågar jag ingen helt utan tar alla bakom min utgångshäst.

Analys Solvalla V86-6:

Ranking: A: 2. B: 7-4-1-6. C: 8-5-3.

Spetsanalysen: Dante bör vara snabbast iväg på det hästarna visat hittills, men det är inga höga odds på att han sedan släpper ledningen till stallkompisen Milligan’s School efter en bit.

Loppanalysen:

Ett fyraåringslopp där fem av åtta startande är USA-importer. Stor favorit är 2 Milligan’s School som de flesta verkar vilja ta betalt på efter en snygg Sverigedebut i den senaste starten. Yankee Glide-sonen visade hög kapacitet redan som två- och treåring när han tävlade i de största loppen i USA och han såg ännu bättre ut i debuten för Stefan Melander senast. Då valde ”Tarzan” att gå utvändigt ledaren sista 800 m och hästen höll farten starkt som tvåa bakom Makethemark. Rimligtvis är han ännu bättre den här gången och nu borde han få överta ledningen av stallkamraten Dante efter en bit. Givetvis svårslagen i så fall och en mycket tänkbar spik, men han blir också jättefavorit på bara en prestation.

Jag väljer dock att dubbla mitt system eftersom vasse
7 Baron Gift är väldigt lite spelad. Han gör bra lopp varje gång och visade med sin spurt bakom Gareth Boko näst senast att han tillhör de bättre svenska fyraåringarna. Nu låter det kanske inte som att det är topptrimmat efter uppehåll till denna start precis, men han ska i alla fall gå utan skor igen och jag tror nog att han gör ett bra lopp som vanligt ändå.

Skulle storfavoriten Milligan´s School av någon anledning inte ha tagit comebacken som man hoppas eller om det blir något annat strul i loppet så tror jag att Baron Gift har bra chans att slå resten och till under fem procent spelar jag 50 procent av insatsen på det.

Av övriga så ser 4 Dante ut som en riktigt fartfylld häst, men han har inte fått till det i Europa på två försök än och det låter som att man helst kör snällt med honom denna gång och att spetsa och släppa till favoriten är det mest troliga scenariot.

1 Brooklyn Hill tävlade också i de amerikanska storloppen tillsammans med Milligan’s School och slog denne vid några tillfällen, men där låter det också som att man helst ser ett snällt upplägg i först starten på länge och han fungerade inte heller som allra bäst under fjolåret.

Analys Jägersro V86-7:

Ranking: A: 5. B: 2-11-3-6-8-7-1. C: 9-10.

Spetsanalysen: Kash’s Cantab smyger nog gärna och då bör Västerboonthenews ha bra chans att nå ledningen. Kan nog utmanas av Harry Haythrow, men även han borde vara nöjd med rygg ledaren om han kommer förbi.

Loppanalysen:

Ett snabblopp som tunnades ur rejält när förhandsfavoriten ströks och nu blir i ställer 5 Västerboonthenews klar favorit. Han var tvåa bakom Elitloppshästen Spring Erom näst senast och hakade på helt okej bakom Twister Bi i Finland senast. Detta utan att han var som bäst för dagen. Nioåringen kan vara lite ojämn i form och fräschör, men brukar gå bra på Jägersro och med Takter och fungerar han bör han leda detta från start till mål. Utgångshäst och spik på en kupong.

Öppet lopp bakom, men starke spurtaren 2 Tripolini V.P. är given från ett bra läge. Han gick bra som tvåa bakom Emmett Brown senast och verkar ha hittat formen.

11 Flex Lane har inte vunnit på länge, men visade bättring i en snabb avslutning bakom Quick Fix senast och kan nog bli farlig om det blir hårt tempo i täten.

3 Solvato kan ju mycket i grunden, men han har inte visat något extra till slut i årets starter och frågan är hur mycket krut han har kvar efter sina skador. Bra läge nu i alla fall och lite enklare motstånd än vanligt.

6 Uzo Josselyn såg klart fin ut i skymundan senast där Dante Boko vann och han kanske kan överraska med ett par lopp i kroppen nu? Berghs hästar börjar ju gå riktigt bra nu i alla fall.

8 Nok’en Fräkkert gick godkänt en bit bakom Delicious senast och slog Solvato vid segern näst senast. Ett skrällbud liksom startsnabba duon 7 Harry Haythrow och
1 Kash’s Cantab om någon av dem får fina smyglopp på innerspåret.

Analys Solvalla V86-8:

Ranking: A: 6-9-10-5. B: 7-1-8-12-2-3-4-11. C: -.

Spetsanalysen: Här kan det gå undan med många som kan öppna och de två snabbaste med spår längst ut på vingen. Man låter mest intresserade av att ladda rejält med Rite On Win och han kan spetsa trots spår sju.

Loppanalysen:

Ett vidöppet lärlingslopp avslutar omgången och här vill jag sitta med många streck om jag är kvar. Det får bli en matematisk helgardering helt enkelt för detta ser knepigt ut. Bästa hästen är nog 6 The True F. även om han står lite hårt inne i loppet, men han riskerar att hamna på vingel från det här läget och kanske blir det inte heller barfota runt om. Kusken är dock rutinerad i sammanhanget och med klaff borde han ha bra chans ändå. Tippas.

Favorit är 10 Valeur som har gjort bra lopp som tvåa bakom Queer Fish och Jeepster på slutet och spurten senast var vass. Det är dock inte alltid som han hinner fram vilket kanske inte är en tillfällighet ändå och från bakspår kan det alltid strula i lärlingslopp. Tidig men bara en av många.

9 Camelot Sisu fick inte chansen i samma lopp som Valeur senast, men såg jättefin ut och före det har han mött Tobin Kronos två gånger. Bra smygläge nu och loppets roliga skrällbud.

5 Don’t Mind Me är en ojämn rackare, men han kan rätt mycket och var bra som tvåa senast. Bra läge och farlig om kusken får till det.

B-gruppen känns ganska jämn, men startsnabbe V75-vinnaren 8 Ajlexes Cubano ska troligen gå med skor nu och då är han ändå lite sämre. Kanske får ett snällt lopp denna gång och då är han inte så het. 7 Rite On Win var inte som bäst senast, men visade bra form före det och skulle kunna ta hand om ledningen. Farlig om det inte kostar för mycket. Starke 1 Danne Edel kan få ett fint lopp på innerspår för en gångs skull och då kan han överraska med fritt under slutvarvet.

Knepigt värre och gardera så mycket som möjligt är rådet.

Singelstrecken:

4 Renda L.B. (V86-3) är en bra sprinter som trivs i ledningen och från ett perfekt läge i beskedligt sällskap tror jag att hon leder från start till mål om formen bara är vettig.

5 Nantucket (V86-5) är en mycket vass montéhäst och han övertygade i årsdebuten. Knappast sämre nu och vinner detta på väg mot Montéeliten under Elitloppshelgen.

Utgångshästarna:

11 Comte du Pommeau (V86-2) har bra kapacitet och har gjort fina insatser efter uppehåll. Lämplig uppgift nu och bör ha bra chans igen.

6 Swing Kronos (V86-5) har varit bra i ny regi och har bra chans i ett annars öppet långlopp.

5 Västerboonthenews (V86-7) har fått en perfekt uppgift efter strykingen av bästa hästen och mest troligt leder han detta från start till mål.

Prisvärda hästar:

4 Borups Powerful (V86-1) tror jag är en bättre häst i grunden än favoriten och med spår innanför kanske han kan ta emot från start också. Given.

7 Baron Gift (V86-6) gillar jag skarpt och även om formen kanske inte är helt på topp efter uppehåll så borde han duga bra här om inte favoriten får allt gratis.

9 Camelot Sisu (V86-8) har mött tuffa hästar och såg fin ut som fastlåst senast. Bra smygläge i vidöppet lopp och ska räknas tidigt.

Överspelade:

1 Qahar Q.C. (V86-2) är mycket spelad trots att han oftast gör bort sig när loppen startas med voltstart. Struligt läge nu med eftersom han knappast håller ledningen.

5 Marta Chip (V86-3) har bra kapacitet, men inte startat på länge och från stallet låter man inte så optimistiska inför detta. Risk för dödens också och ingen stark favorit för mig.

3 Solvato (V86-7) har inte visat det rätta stinget i årets starter och om inte första med Jepson i sulkyn får fart på honom så blir det nog svårt att vinna igen.

V86-systemet: (Skrivs på tre kuponger, minst en A-häst måste vinna för chans på åtta rätt.)

4,5,7 (res 4,5)
A: 11. B: 1,2,3,4,5,8,10,12. (res 7,6)
4 Renda L.B. (res 5,2)
5 Nantucket (res 3,7)
A: 6. B: 1,2,3,4,5,7,8,9,10,11. (res 6,10)
2,7 (res 4,1)
A: 5. B: 1,2,3,6,7,8,11. (res 5,9)
1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12. (res 6,9)

Kupong 1: 3 x 1 x 1 x 1 x 11 x 2 x 8 x 12 = 6336 rader
Kupong 2: 3 x 8 x 1 x 1 x 10 x 2 x 1 x 12 = 5760 rader
Kupong 3: 3 x 8 x 1 x 1 x 1 x 2 x 8 x 12 = 4608 rader

Totalt: 16704 rader = 4176 kr.

DD-spelet:

5 – 6 x 500 kr
5 – 9 x 300 kr
5 – 1,7 x 100 kr = 200 kr

Totalt: 1000 kr.

/Berglund

Skriver spelkrönikor på Travnet.
189berglund@telia.com
Nästa nyhet
Spelkrönika V75 Åby 13/5: Synpunkter om Nuncio och elitloppshästar samt två spetsspikar i högklassig V75-omgång!
Nästa nyhet
Spelkrönika V75 Åby 13/5: Synpunkter om Nuncio och elitloppshästar samt två spetsspikar i högklassig V75-omgång!

Spelkrönika V75 Åby 13/5: Synpunkter om Nuncio och elitloppshästar samt två spetsspikar i högklassig V75-omgång!

I dessa tider går det inte att skriva en travkrönika utan att ha synpunkter om Nuncio så jag ska väl inte vara sämre. Mycket surr om att Nuncio gjorde ett bra lopp i onsdags för att klockan visade si och så, men för mig är synintrycket viktigare och då är man ju inte så imponerad ändå. Visst, han såg bättre ut före loppet jämfört med gången innan, men nog saknas det rätta draget och spänsten i hästen i alla fall? Nu ryckte ju också Örjan tussarna utan någon direkt effekt och det var ju precis så att Nuncio tog sig förbi Charrua Forlan som han hade gått i rygg på under det första varvet. Förmodligen håller Nuncio ungefär samma fräschör som tidigare, men formen och geisten sitter inte riktigt där än och det är ju omöjligt att veta om Stefan Melander kan få i den sista växeln på de veckor som återstår till Elitloppet. Gissar att det blir start i Gävle veckan innan och sedan kanske vi får se ett helstängt eller norskt huvudlag på sexåringen på mors dag?

Nuncio på startlinjen lär i alla fall behövas för att Elitloppet ska få den rätta mediala skjutsen i år. Det senaste tillskottet Dante Boko tror jag i alla fall inte höjer pulsen på så många fler än den närmaste kretsen. Visst kan man tycka att inbjudningen är rimlig efter segern på 1.10 blankt i Örebro, men tider ska man ju inte haka upp sig på så här års och han slog då alltså Highspeed Call och trötte Thai Broadway. Visst är det kul med Kolgjini i Elitloppet och kanske kan det bli en finalplats med tur i spårlottningen, men väl där lär Dante Boko vara en statist.

Det lär även det senaste tillskottet, finske Elian Web, vara. En 65-oddsare hos Unibet och då känns det ändå ganska snålt tilltaget. Utfyllnadshästarna ramlar nu in en efter en alltså och det vill verkligen till att de största stjärnorna dyker upp om vi ska få ett lika kittlande Elitlopp som vi har drömt om.

ATG bjöd på ett gott skratt i veckan när de tog omtag i sin reklam för floppspelet Topp-sju. De slog alltså på stora trumman för att det nu går att se insatsfördelningen på alla hästar och inte bara vinnaren. Precis som att just DET är den spelformens största problem…

Något ATG i stället borde fokusera på är de fantastiska fyraåringslopp vi får se på Åby denna lördag. Drottning Silvias Pokal och Kungapokalen är två ruskigt fina unghästlopp och speciellt Kungapokalen som körs som V75-7 håller otroligt hög klass. Trots att favoriten Makethemark har imponerat i årets två starter är han ingen given vinnare och att ett jättelöfte som Diamanten är spelad till under tre procent säger en del om startfältet.

Drottning Silvias Pokal blir spännande eftersom bästa hästen Cash Crowe fått sämsta spåret och ett par av hästarna med framspår är också riktigt bra.

V75-omgången ser ganska öppen ut och svårighetsgraden stiger ju också alltid på Åby med deras dubbla open stretch. Här är det inte alltid som det räcker med att ha bästa hästen som gör bästa loppet för det kan alltid dyka upp någon smygkörd på open strech och smita förbi. Det finns dock två storfavoriter som de flesta verkar tro på och det krävs nog ändå att en av dem faller för att det ska vara chans på riktigt hög utdelning. En av storfavoriterna talar det mesta för och jag spikar honom tillsammans med en spetsfavorit som har toppkusk i sulkyn och borde bli svårfångad.

Analys Åby V75-1:

Ranking: A: 12. B: 4-6-1-5-2-3-9. C: 8-10-11-7.

Spetsanalysen: Ginny Weaslyser snabb ut och Bergh räknar nog med att hon öppnar bra när han valde innerspår. Utmanas dock tufft av Dixi Sisu och Quebec C.D. som är riktigt rappa. Svårbedömt vem som tar täten och hur det sedan blir kört, men Per Nordström brukar vara påställd i loppen och Dixi Sisu är knapp spetsfavorit för mig.

Loppanalysen:

Drottning Silvias Pokal för fyraåriga ston inleder omgången och 6 Caddie Lisieux är knapp favorit trots att hon ”bara” var tvåa i uttagningen. Hon kördes lite försiktigt på säkerhet då och avslutade starkt som knappt slagen av Ginny Weasley. Jag tyckte att hon var kullens bästa häst ifjol, men när det var dags för större uppgifter blev det ofta något strul. Med Haugstad har hon dock aldrig gjort bort sig och hon bör sköta sig igen. Däremot finns det risk att hon blir hängande från start och får ett tungt lopp och det krävs nog inte så mycket strul för att det inte ska räcka till seger. Givet segerbud, men bara en av flera som favorit.

Bäst fart i kvalen visade 12 Cash Crowe som var obesegrad fram till det loppet, men tyvärr slog på en galopp bakom bilen och tappade mycket mark. Trots det slutade hon trea i mål efter en mycket stark upphämtning och det var också full fart över linjen. Ett grymt starkt intryck och det kan vara så att hon bara är bäst om hon har tagit loppet på rätt sätt. Nu blir det barfota bak vilket ska passa bättre och normalt sett bör det inte vara någon galopprisk från det här läget. Gissar att Takter kör fram så fort han får läge till det och når han dödens utan att det kostar för mycket borde segerchansen vara god. Utgång och spik på en av tre kuponger.

Jag rankar upp 4 Undine som tvåa. Hon tävlade kanske lite ojämnt förra året, men hade höga toppar och årets två starter har varit klart bra. Nu blir det dessutom barfota runt om och jänkarvagn och det lär förbättra henne rejält. Örjan i storloppen vet vi också vad det betyder.

1 Ginny Weasley vann sitt kval efter att ha tagit över ledningen från bakspår efter 600 meter. Hon har visat hög kapacitet i USA och bör bli bättre för varje start hos Bergh. Läget är ju perfekt på Åby och hon ska också med tidigt.

5 Quebec C.D. tycker jag också är en av dem har fart för att vinna loppet. Hon fick ge sig i spets i kvalet, men öppnade stenhårt då och var ursäktad. Toppkusk upp igen och hon går även bra bakifrån. Bortglömd.

Sista strecket får 2 Inga In Heaven som spurtvann på stretchen efter ett fint invändigt smyglopp och den här hästen har visat att hon hänger med i de flesta gäng även om det var första segern senast. Goop upp och läge för en ny smygare gör att jag betalar för henne som skräll.

Hellre det än att ta med 3 Dixi Sisu som inte imponerade på mig i kvalet. Hon har fin fart och vinner ofta, men jag tycker ändå att det för det mesta tar emot sista biten och jag tror att det blir för tufft för henne att vara med i startrusningen här och sedan vinna. Detta trots att det ska bli ändringar i utrustningen och att Nordström räknar med vassare form nu än senast.

Analys Åby V75-2:

Ranking: A: 11-12-7-3. B: 1-8-9-4. C: 6-5-10-2.

Spetsanalysen: And Here I Am är snabbast och om Ingves prickar starten så är han nog först till plankan. Lär dock inte köras i spets och den som är först fram av Je t’Aime Ruinart och Donato E. lär få överta. Den senare är inte helt stabil i voltstart och inte omöjligt att Björn Goop kan få iväg sin häst snabbare om Donato E. strular lite för Örjan.

Loppanalysen: En bronsdivision över lång distans med voltstart och de två bästa hästarna har fått de sämsta startspåren. Trots det går mitt tips till danske 11 Amazing Dynamite som jag tror är riktigt bra för klassen. Han imponerade vid andraplatsen i årsdebuten när han pressade Balfour till målfoto trots dödens på denne. Sedan blev det galopp i V75-debuten, men senast var han fin igen vid spurtseger i Skive och han gick då nästan som fortast efter mål efter att Ecce dragit norsken till slut.

Läge och kusk är inget att jubla över i ett V75-lopp på Åby, men distansen borde passa bra och offensive Ken Ecce lär nog köra fram tidigt om tempot bedarrar. Han kan faktiskt vara bra nog att vinna detta från dödens och till elva procent är han spelintressant.

12 Aron Palema är nog inte mycket sämre och han borde börja komma i storform nu med ett par nyttiga lopp i kroppen. Senast avslutade han starkt i en mycket snabb avslutning och den här distansen borde passa bättre även om han ännu inte vunnit över den. Adielsson vill nog säkert också avancera tidigt och det återstår att se vem som kommer iväg först av honom och Ecce.

Favorit är 7 Donato E. efter två starka andraplatser i V75 bakom M.T.King of Cash och Barkevious Mingo. Senast höll han bra från dödens och visade toppform och skulle han komma till spets här är det vettig chans till seger. Han kan dock strula i voltstart och spår sju är sällan särskilt bra eftersom man då får vända ganska snävt och därför blir det kanske ingen jänkarvagn som senast. Missar han lite från början kan det bli ett tungt lopp igen och då är nog sexåringen illa ute som klar favorit.

3 Je t’Aime Ruinart travar lite rackligt ibland, men såg klart fin ut vid lätt spetsseger senast och han är rätt snabb ut i volt också. Det är även Goop och inte omöjligt att han kan vara före favoriten in i första sväng. I så fall kan Goop välja om han vill svara eller släppa och utnyttja stretchen sista biten. Given.

1 Gambino Degato är en bra spurtare som visade fin form senast och barfota har han visat en extra växel på slutet. Bra läge om Johan får iväg honom bra från start, men risk kanske att det blir något snäpp för långt bak om And Here I Am hinner förbi och sedan släpper i sin tur.

8 Bottnas Commandeur riskerar då också att hamna för långt bak, men annars har även den här femåringen lyft sig utan skor på slutet och lång distans är bara en fördel. Kusken kör i bra flyt för dagen också och med lite klaff på vägen kan det absolut bli seger. ”Bara” femma senast, men spurtade då starkt från kön mot stenhårt motstånd. Sex streck totalt.

Analys Åby V75-3:

Ranking: A: 6. B: 2-11-4-9-3-12-5. C: 7-1-8-10.

Spetsanalysen: Officer C.D. är klart snabbast och Takter lär ladda för att komma till plankan och sedan släppa. Jag tror att Bravo Navarone tar sig förbi övriga och får överta täten efter en bit.

Loppanalysen:

Lång distans även i silverdivisionen och 6 Bravo Navarone blir storfavorit. Han är riktigt bra för klassen och har en mycket passande uppgift. Senast gick han en ruskigt snabb speed på sista bortre långsidan och att det ebbade ut lite sista biten är inte mycket att bråka om. Han höll ändå farten starkt som tvåa och höll ifrån sig Heartbreaker V.S. som smugit med bakom. Han bör dessutom gå framåt med loppet i kroppen eftersom han gjorde bort sig gången innan och det ska bli barfota bak igen vilket är ett plus. Sexåringen är dessutom snabb bakom bilen och mest troligt får han överta täten av Officer C.D. in i första kurvan. Säkre Christoffer Eriksson upp den här gången är inget minus för vinstchansen heller och i spets blir jag ändå förvånad om Bravo Navarone förlorar detta. En ganska självklar spik för mig trots det stora favoritskapet.

Det finns ett par bra motståndare och 2 Sorbet är bra i grunden och såg fin ut i skymundan i comebacken senast. Tufft ändå att gå ut och vinna mot Bravo Navarone med bara ett lopp i kroppen och jag tror inte att han kan hålla ut Bravo Navarone trots att han är hyfsat snabb första biten om kusken laddar. Tänkbar med ett fint lopp på innerspår om det strular för favoriten från start.

11 Zenit Brick har också hög kapacitet och han är dessutom bortglömd av de tidiga spelarna. Senast galopperade han på väg att gå i närkamp med Spitcam Jubb och hade blivit farlig annars. Läget är trist och Kontio från bakspår är jag numera försiktig med i dessa sammanhang, men garderar favoriten man ska Zenit Brick med tidigt.

Analys Åby V75-4:

Ranking: A: 6. B: 12-3-2-8-1-10. C: 7-9-11-4.

Spetsanalysen: Ingen av hästarna har visat någon riktigt startsnabbhet i volt, men Adielsson är bäst i klassen från springspår och med femman struken finns det gott om plats att ladda iväg på. Jag tror att han kliver iväg bra och blir svår att ta emot in mot första sväng.

Loppanalysen:

Lägsta klassen startas med voltstart och den som jag tror är bästa hästen, 12 Perfect King, har fått sämsta läget. Det gör att väljer en annan väg här och spikar den som jag tror tar hand om ledningen. 6 Upstream har inte slagit igenom än, men visade bra fart ifjol som treåring och var spelad till 21 för tio mot Valley Brodde och Global trust i Gävle för fyra starter sedan. I årets starter har han avslutat starkt från kön två gånger och senast såg det inte ut som att Erik pressade honom för fullt när det var långt fram till vinnaren.

Nu är det läge för ledningen där den här långstegade hästen bör passa perfekt och springer han ett 13-varv till slut som senast borde det bli svårt att nå honom till slut. Voltstart är visserligen ett litet frågetecken, för i enda försöket så här långt blev det galopp från spår fyra, men Upstream är kastrerad efter den starten och det är ju viss skillnad med spår sex. Med säker Erik i sulkyn tror jag att han drar till spets och när det dessutom ska bli barfota runt om för första gången kan ju ytterligare en växel hittas. Jag spelar på att spets med toppkusk trumfar bästa hästen den här gången och spikar Upstream.

Garderar man min vinnare så är starke 12 Perfect King given. Han har gått bra i två starter efter uppehåll och vann överlägset i billigare sällskap senast. Sitter han utvändigt om min idé på slutvarvet är jag inte säker på hur det slutar, men det är ju inte alltid det är ledigt i dödens heller och jag hoppas på lite strul för Jepson på vägen.

3 Cexter Bob har gjort det bra vid segrarna på slutet och har fin styrka, men i min bok är det mer än ”ett litet minus” (som en facktidning skrev) med Erlend istället för Örjan och som rätt hårt spelad är han bara en av flera bakom min spik.

2 Rex Lane är också rätt stark och kan duga i klassen, men skor och vanlig vang nu låter som minus och spår två kan också vara luri8gt för en rätt stor häst.

8 Leonas Sami har varit bra i V75 på slutet och kan skrälla med klaff, men riskerar att hamna långt bak från spår åtta och behöver mycket tur på vägen. 1 Bourbon Rain är hygglig och har läget, men han var seg senast och det såg ut som att barfotaeffekten från gången innan gick över snabbt. Lär få ett bra lopp i alla fall och streckar man på ska han nog med ändå.

Analys Åby V75-5:

Ranking: A: 4-1-9-7. B: 8-10-3. C: 2-5-6.

Spetsanalysen: Spring Erom har blivit riktigt snabb och med Goop från innerspår över 1609 meter (extra anlopp) är det bra chans att han håller upp täten. Magic Tonight och Edward Ale är de som utmanar i första hand. Sedan lär väl Takter sända på lite i spåren kanske, men han borde inte bli släppt till spets över denna distans.

Loppanalysen:

Guldivisionen över 1609 meter och vinnaren har en friplats i Elitloppet. Alltså en utfyllnadshäst till på gång. 7 On Track Piraten är favorit vilket känns tveksamt efter de två senaste insatserna. Han var rent svag näst senast och visade inget extra i Olympiatravet senast. Nu är han vässad i jobben och motståndet är enklare, men formen känns ändå osäker och över den här distansen borde han inte få något gratis ändå. Känns sårbar och fällningsförsöket är givet.

Tipsettan hade jag tänkt ge till 9 Quick Fix som var mycket fin vid segern senast och här har han läge för rygg på ledaren om Christoffer ryggar Spring Erom i starten. Kolgjini säger dock att det bara blir barfota fram den här gången eftersom man siktar på Sweden Cup i första hand och då backar jag lite ändå och lägger honom trea.

Tipset i stället till formstarke 4 Kadett C.D. som verkligen har hittat formen i år och senast spurtade han bra som fyra i Olympiatravet. Berghs hästar ser också allt formstarkare ut för dagen och Kim Eriksson kör dem ju med den äran dessutom. ”Kadetten” borde få ett bra slagläge från det här spåret och då är han också med i segerstriden.

1 Spring Erom gick också ett bra lopp i skymundan i Olympiatravet. Han har historiskt sett gått riktigt bra för Goop och nu luktar det spets eller rygg ledaren. Lär vara med i striden då även han och ett givet streck.

8 Canari Match är en ganska okänd förmåga som bara vunnit ett lopp i karriären, men det såg bra ut i debuten för Redén senast och hästen höll starkt som tvåa en bit bakom Cruzado De La Noche (som väl hade varit helt överlägsen här med?). Lopp i kroppen och lämpligt för en femåring att möta massa äldre hästar kanske.

10 Fire To the Rain kunde inte stå emot Propulsion senast, men höll farten bra som tvåa. Enklare motstånd nu och han gjord ju ett topplopp som trea där Spring Erom vann näst senast. Farlig med ett rygglopp i hårt tempo.

Sista strecket till svårbedömde 3 Edward Ale som börjar bli till åren, men han har inte gjort så många starter än och har kanske en del krut kvar. Han fungerade inte i en för liten jänkarvagn senast och galopperade tidigt. Man byter vagn nu och hästen kan öppna snabbt. Sju streck totalt för gamle Elitloppsvinnaren 2 Magic Tonight tror jag inte vinner direkt efter uppehåll.

Analys Åby V75-6:

Ranking: A: 1. B: 7-10-3-8-9-4-5-2. C: 6-11-12.

Spetsanalysen: Springfield är snabb och har vettig spetschans från innerspåret, men skulle han tveka lite kan det bli jobbigt att hålla ut Kalanchoe P.R. som kan vara mycket snabb och som maxas i utrustningen.

Loppanalysen:

Här dyker omgångens störste favorit upp i 1 Springfield som de flesta räknar med ska leda från start till mål. Mycket möjligt att det blir så för han var ju trea från ledningen i kvalet till Kungapokalen senast och gav då topphästar som Deimos Racing och Dominion Beach en tuff match ända till linjen. Inga sådan motståndare med här, men det finns i leken att det blir strul från start och vid favoritfall här blir det bra rens på V75 vem som än vinner. Springfield är mer spelad i sitt lopp än vad Bravo Navarone är i sitt, men jag tycker att det borde vara tvärtom och försöker få favoritfall här i stället. Spikar dock favoriten på en av tre kuponger och tar många bakom.

7 Ferrari River var också med i kval till Kungapokalen och gick bra innan det blev strul för Lugauer när han hakade ihop med en konkurrents sulkyhjul och fick ett stopp på upploppet. Hästen är bra och kanske får skygglappar på sig för att bli än mer fokuserad. Kanske kan öppna vassare då och överta täten om favoriten blir av med den? Tre procent är 20 ggr mindre än favoriten vilket verkligen är snett fördelat.

10 Windson Yankee har varit riktigt vass vid sina segrar och gick bra i skymundan från ett svårt läge senast också. Sitter han bättre till inför spurten nu så kan han överraska trots bakspår.

3 Great King Wine galopperade från start i sitt kval till Kungapokalen och gillar inte innerspår bakom bilen, men hade gått bra före det och var duktig tvåa bakom Springfield i mars. Bra läge för ett vettigt rygglopp och kan också skrälla med hårt tempo på loppet.

8 Carmine Am har hög kapacitet, men travade dåligt till slut senast och det håller inte i V75. Goop upp i sulkyn nu är dock en förstärkning och om hästen håller ihop travet bättre till slut så kan han vinna.

9 Sambuca Knight är kanske bäst i spets, men farten finns för att vinna i klassen och stallformen pekar rakt uppåt. Kanske kan hålla rygg på favoriten i starten och få ett perfekt lopp om denne spetsar?

4 Kalanchoe P.R. var lite sämre än vad jag hade väntat mig senast i V75, men det är nog bättre distans nu och hästen är riktigt startsnabb vid full laddning. Nu maxas han dessutom med helstängt huvudlag och jänkarvagn och inte omöjligt att han snuvar favoriten på spets. Om han sedan körs där eller släpper vet jag inte, men ett bra lopp borde det bli och liten skrällchans på det.

Startsnabbe 5 Nonstop Cheri och 2 Explosive River (spår och toppkusk) kommer också med på systemet.

Analys Åby V75-7:

Ranking: A: 7-4. B: 2-3-1-12-10-11. C: 6-8-9.

Spetsanalysen: Lite lurigare efter strykningen, men det låter som laddning med National Prince och sedan vill man väl släppa till stallkompisen Deimos Racing? Kanske kan Dominion Beach haka på National Prince och vara i vägen för det upplägget? Svårlöst.

Loppanalysen:

En mycket stark upplaga av Kungapokalen och trots att favoriten 4 Makethemark imponerade i kvalet så kan jag inte gå på honom mot så många bra kullkamrater. Får Salmelas stjärna ett rygglopp i hårt tempo blir han såklart svår att stå emot till slut, men alla hästar är sårbara om strul i ett så här pass bra lopp och med låg procent på flera topphästar måste jag gardera. Favoriten blir dock en av två utgångshästar i loppet.

Den andre är 7 Dominion Beach som visat hög kapacitet i sina starter i Sverige och från dödens fick han bara ge sig knappt mot en smygkörd Deimos Racing senast. Nu har det pratats mycket om rejäla ändringar i utrustningen till den här starten, vilket låter spännande, men som vanligt är det svårt att få klara besked från det stallet och vi får väl se vad det slutar i – förmodligen först efter att V75 är inlämnat…

Oavsett vilket har Muscle Hill-sonen visat så mycket att han har bra chans här även utan ändringar och till åtta procent (lär stiga) så är han given att gå på.

Läckre 2 Gareth Boko har varit kanonfin för Conrad Lugauer och bör ju få ett fint lopp i andraspår från det här läget. Lugauer är jobbig att hålla på med i lite större sammanhang, men löser han detta har han en häst som absolut kan vinna.

3 Deimos Racing galopperade i provstaren inför kvalet, men skötte sig när det blev allvar och spurtvann på open stretch även om det såg ut att gå lite på nålar till slut. Banan var lite stum den dagen och är den bättre nu lär han också fungera bättre. Öppnar bra ibland och kanske skygglappar på nu för att komma iväg rappt och kanske överta täten av National Prince. I spets har Deimos Racing vunnit tre av tre tidigare.

1 Monark Newmen blir allt bättre och avgjorde med mäktiga kliv i kvalet. Här bjöds Persson på ett perfekt utgångsläge och ett bra lopp är garanterat även om det inte blir spets. Räknas rätt tidigt på det.

12 Diamanten är en riktigt bra häst och trots spår tolv känns det väldigt spännande med under tre procent när det troligen blir barfota också. Garderar man loppet ska han med på lappen.

10 Gandhi Boko har också bra kapacitet och stod för en överraskande stark årsdebut som tvåa bakom Makethemark i kvalet. Han lär väl gå framåt en del av det loppet och är inte ofarlig här heller.

Sista strecket till 11 Grant Boko som har två lopp i kroppen och kanske går med helstängt huvudlag nu. Goop upp för första gången dessutom.

Singelstrecken:

6 Bravo Navarone (V75-3) får tidigt överta täten och sedan måste han bli mycket svårslagen i den här silverdivisionen.

6 Upstream (V75-4) är kanske inte bästa hästen i loppet, men spets och toppkusk brukar kunna trumfa kapacitet från sämre lägen och jag spelar på det den här gången. Första barfota runt om dessutom.

Utgångshästarna:

12 Cash Crowe (V75-1) var mycket stark efter galopp i kvalet och ser ut att ha högsta kapaciteten i loppet. Barfota bak nu och kan nog blåsa runt dessa trots läget.

1 Springfield (V75-6) har höjt sig rejält i år och var toppbra i kval till Kungapokalen senast. Vinner nog om han håller ledningen och spikas på en kupong.

7 Dominion Beach (V75-7) har visat hög kapacitet och tillsammans med favoriten 4 Makethemark har han bäst chans i ett mycket bra lopp.

Prisvärda hästar:

5 Quebec C.D. (V75-1) har visat fina fartresurser och med toppkusk är hon ett givet garderingsbud från ett bra startspår.

11 Amazing Dynamite (V75-2) är mycket kapabel och får Ecce till styrningen från det här läget tror jag att segerchansen är god.

10 Fire To the Rain (V75-5) var tvåa bakom Propulsion senast och jag tror inte att vi har sett det bästa från den här hästen än i år. Här kan det bli tuff körning från start och med många äldre hästar i fältet kan han då ta många till slut.

7 Ferrari River och 10 Windson Yankee (V75-6) är två kapabla hästar som är väldigt lite spelade bakom storfavoriten.

12 Diamanten (V75-7) kan mycket och nu borde han slippa göra grovjobbet själv som på slutet. Skoryck dessutom och till två-tre procent ska han streckas!

Överspelade:

3 Dixi Sisu (V75-1) har jag inte blivit imponerad av och hon brukar vara lite seg sista biten. Det håller nog inte i en så här pass bra final.

2 Rex Lane (V75-4) duger nog rätt bra i klassen, men med skor och vanlig vagn känns han inte så het som rätt hårt spelad ändå.

7 On Track Piraten (V75-5) har inte visat samma toppform som i vintras och från det här läget över kort distans är det risk för ett tungt lopp.

V75-systemet: (Minst en A-häst måste vinna för chans på sju rätt).

A: 12. B: 1,2,4,5,6. (res 3,9)
1,3,7,8,11,12 (res 9,4)
6 Bravo Navarone (res 2,11)
6 Upstream (res 12,3)
1,3,4,7,8,9,10 (res 2,5)
A: 1. B: 2,3,4,5,7,8,9,10. (res 6,1)
A: 4,7. B: 1,2,3,10,11,12. (res 6,8)

Kupong 1: 5 x 6 x 1 x 1 x 7 x 8 x 2 = 3360 rader
Kupong 2: 1 x 6 x 1 x 1 x 7 x 9 x 8 = 3024 rader
Kupong 3: 5 x 6 x 1 x 1 x 7 x 1 x 8 = 1680 rader

Totalt: 8064 rader = 4032 kr.

DD-spelet:

1 – 7 x 300 kr
1 – 12 x 100 kr

3,7,8,10 – 7 x 100 kr = 400 kr
3,7,8,10 – 12 x 50 kr = 200 kr

Totalt: 1000 kr.

/Berglund

Skriver spelkrönikor på Travnet.
189berglund@telia.com
Nästa nyhet
Spelkrönika V75 Örebro 6/5: Ledningen trumfar allt för dagen och härlig känsla för min lägesgynnade spetsidé!
Nästa nyhet
Spelkrönika V75 Örebro 6/5: Ledningen trumfar allt för dagen och härlig känsla för min lägesgynnade spetsidé!

Spelkrönika V75 Örebro 6/5: Ledningen trumfar allt för dagen och härlig känsla för min lägesgynnade spetsidé!

Bästa hästen? Bästa kusken? Gick som en skållad råtta till slut senast och borde väl kunna runda det här gänget?
Glöm allt sådant snack. På de fina banunderlag som gäller för dagen och med den vårvärme som äntligen dykt upp trumfar ledningen allt som det verkar. I onsdags vanns sju av åtta V86-lopp från ledningen och det var bara i ett treårslopp där den orutinerade storfavoriten blev lite för hetsig i spets och inte orkade hela vägen.

Detta är dock inte lika med favoritbetonat och låga utdelningar för den som hade korrekta spetsanalyser i onsdags blev belöningen över en halv miljon enbart på åtta rätt. Det var där som jag fallerade och när
Emmett Brown öppnade mycket vassare än väntat och Fordaluvachocolate lite oväntat spetsade och kördes där blev det bara fyra sexor på mitt systemförslag.

Vi fick också en uppvisning hur pass mycket det kan betyda när hästarna får springa i en jänkarvagn.
Etosha Boko och Dream Lane gick i sådan för första gången (meddelat av tränarna innan) och var rejält förbättrade, men även Emmett Brown gick i jänkarvagn för första gången på länge och visade äntligen sin rätta kapacitet i Johan Untersteiners regi. Denna utrustningsändring passerade dock under radarn för de flesta spelarna (många tränare gillar ju tyvärr fortfarande att hålla på en del information om de får chansen) och jag undrar bara hur länge vi spelare ska behöva ha det så?

Jag har skrivit det tidigare och gör det igen. Jänkarvagn, eller bike som det också kallas, har (när det fungerar på rätt sätt) mycket stor effekt på hästarnas prestation och med dessa nya vagnar är det minst lika viktigt att få reda på det som balansinformationen. Det borde vara självklart för ST att införa vagnhistorik i startlistorna och förhandsinformation (likt balansinfon) om aktuell vagn på tävlingsdagen. Som jag ser det finns det bara två vägar att gå.

Förbättrad vagninformation till spelarna eller ett förbud mot att använda dem!

Örebro är värd för en högklassig och rolig V75-omgång och med det korta upploppet på Närke-banan blir ledningen givetvis mycket viktig igen. Den här omgången i fjol vanns sex av sju V75-lopp från spets och jag blir ju inte chockad om vi får se något liknande igen. Visst, med allt snack om hur viktig ledningen är kan det också ge överladdade kuskar som kör för tufft för täten och några överraskande resultat, men jag skulle nog i alla fall inte spika eller spela för hårt på hästar som inte har chans på spets eller tidig tätposition.

Ibland dyker det upp hästar som ”hoppar” direkt ur startlistan när man kollar de nybakade startlistorna till V75 på söndagkvällen, men det är inte så ofta ändå som det känns lika starkt hela veckan och som man sedan står fast vid efter loppkoll och informationsinhämtning. Den här veckan blev det dock två pållar som stack ut rejält i söndags och även om man som vanligt har svajat lite fram och tillbaka under veckan så är det fortfarande dessa två som är mina bästa singelstreck i omgången. En andrahandsfavorit och en favorit som jag ändå trodde skulle bli mer spelad och givetvis räknar jag med att båda ska vinna från ledningen. Den ene lär inte vinna från någon annan position heller, men den andra är så bra att han nog kan vinna från de flesta positioner. Ett kortlopp i gulddivisionen och en av fyra utgångshästar ska sedan se till att det blir full pott på mitt systemförslag.

Analys Örebro V75-1:

Ranking: A: 3. B: 2-6-11-1-9-10. C: 5-4-8. D: 7.

Spetsanalysen: Queer Fish är rätt startsnabb, men ojämn och jag blir förvånad om han kan hålla ut Top of the World som är snabbare. Utifrån är det möjligen Sugarmakesmecrazy som kan utmana, men jag tror inte att han tar sig förbi min spetsfavorit.

Loppanalysen:

En silverdivision där jag tror stenhårt på spetsfavoriten
3 Top of the World som äntligen har fått ett perfekt läge bakom startbilen igen. Jag kom rätt på honom några gånger förra året och han är rätt tacksam eftersom han i stort sett bara vinner i spets och efter ett par starter när han inte kommit till täten och fått sämre resultat tenderar han att bli lite bortglömd. Jag hade gott hopp om det nu också efter att Travronden taxerat honom till tio gånger pengarna i tisdagsnumret, men under veckan har lite för vakna tippare noterat läget och lite av en hetshäst lär han bli. Det är dock befogat för det måste vara toppchans till spets och därmed också till seger.

Sexåringen har fått ett par lopp i kroppen efter uppehåll och senast såg han riktigt laddad och fin ut över mål en bit bakom topphästen D.D.’s Hitman som vann loppet. Nu borde Top of the World ta sig förbi värsta motståndaren Queer Fish direkt och i spets har han bara förlorat en gång på tretton försök. Enligt Reijo ska det bli barfota runt om, helstängt huvudlag och jänkarvagn igen och för mig är det en ”no-brainer” att inleda omgången med spik.

Detta trots att jag har blivit imponerad av 2 Queer Fish på slutet. Han har startat två gånger i jänkarvagn på slutet och hittat en växel till. Senast drog han i stor ledning hela vägen och var totalt överlägsen, men det var ett lunchlopp och rejäl skillnad på motstånd nu. Det blir väl troligen en position utvändigt ledaren här och det klarar Bollnäs-hästen av, men det borde ändå bli för svårt att plocka ner Top of the World över Örebros korta upplopp. Given andrahäst.

6 Sugarmakesmecrazy har det inte lossnat för än i år och även om tiden var vass senast (långt bakom Tjacko Zaz) så såg det väl bara sådär ut ändå. Ändå tänkbar här om det blir barfota igen och formen flyttats fram.

Varning för 11 Beppe Am om man garderar. Han såg ju väldigt vass ut barfota runt om näst senast när han fick chansen för sent, men senast fungerade han troligen inte på Rommes dåliga banunderlag. Tänkbar skräll om tempot blir högt i täten vilket inte är helt omöjligt om Widell kör tufft utvändigt ledaren.

1 Order To Fly tog en välförtjänt V75-seger senast, men fick då loppet kört precis som han vill ha det och här blir det nog värre när han dessutom blir över från start. Får nog svårt att komma in i matchen och är ju redan klar för V75-finalen så Per ser nog gärna ett snällt upplägg i första hand.

Analys Örebro V75-2:

Ranking: A: 6-8. B: 9-12-13-5-11-4. C: 1-7-14-15-2-3-10.

Spetsanalysen: Athos Race öppnar bra från springspår och att någon annan på startvolten skulle vilja/kunna svara är mycket svårt att tro.

Loppanalysen:

Lördagsloppet över lång distans fick plats på kupongen den här veckan trots att favoriten här känns starkare än i Stoeliten som hamnade utanför. 6 Athos Race galopperade bort sig i debuten då Magnus Jakobsson tränade, men sedan gick han till Åke Lindblom och har där tagit fem segrar på fem försök. En stor och rejäl häst som det driver mycket bra för och styrkan verkar det inte vara några fel på. Han ser både stabil och ganska snabb ut från start och från bästa springspåret skulle det förvåna mycket om han inte tidigt sitter i ledningen.

I årsdebuten senast tog Athos Race över ledningen efter en bit och drog sedan undan till enkel seger över den här distansen och det enda man kan anmärka på är att han sprang och bröt en del när tempot var lågt. Femåringen rätade dock upp sig när Lindblom ökade tempot och såg då fullt godkänt ut på slutvarvet. Han borde duga mycket bra i dess sammanhang och visst blir storfavoriten svårslagen i spets.

Han möter dock en häst som säkert är minst lika bra i
8 Winner’s Wine som sett mycket läcker ut vid segrarna. Senast var det riktigt bra tryck över mål och har han bara slag på favoriten inför sista halvvarvet så lär han bjuda rejäl strid. Voltstart är dock ett minus och visst kan jag se strul för Lövgren från det här läget, men det skiljer ändå så pass mycket på spelfördelningen att jag ser värde i att dubbla utgången med Winner’s Wine och spela med dessa två på en av mina tre kuponger.

Halvrisig klass på loppet bakom dessa två, men 9 Camp Nou har hädats i tuffare sällskap på slutet och det kan han nog ha nytta av nu. Knutsson har pratat om balansändringar ett par gånger utan att komma till skott, men kanske är det dags nu?

12 Favorite Boko är kanske ingen klassklättrare, men verkar stabil och säker och Untersteiner tycker inte att distansen är något problem. Säkert långt framme här med och kan vinna om favoritduon kommer bort.

13 Actual Star har bra styrka och ett lopp i kroppen efter två månaders uppehåll. Lämplig distans och farlig om han inte blir hängande från start.

5 Prediction spurtade piggt efter sen lucka senast och var förbättrad barfota runt om. Samma balans och kusk igen och kan duga med smyglopp om han klarar femtespåret i starten.

Snabbe, men lite knepige 11 Magic Gwin ska också med vid gardering. Han spurtade bra som tvåa näst senast och var vass vid spetsseger senast. Troligen första barfota runt om sedan Kriteriekvalet nu och kan skrälla i så fall.

Sista strecket får 4 Barbaresco V.W. som gjort bra lopp varje gång i lite enklare sällskap och lång distans passar honom fint.

Analys Örebro V75-3:

Ranking: A: 5-7-2. B: 1-11-8-6. C: 4-3-10-9-12.

Spetsanalysen: Highspeed Call är snabb, men smyger nog helst. Thai Broadway kan öppna vid full laddning, men borde ändå få svårt att hålla ut Harry Haythrow som sedan säkert gärna släpper till Food Money. Denne är spetsfavorit, men skulle Thai Broadway svara ut så kör nog Goop i spets.

Loppanalysen:

En gulddivision över kort distans och 5 Food Money är klar favorit från ett perfekt läge bakom bilen. Hans stod för en stark årsdebut senast som trea från dödens på Västerbo Highflyer och jag tycker att han visade bra kämpatakter trots att han hunnit bli nio år. Han gör ändå sina bästa lopp i ledningen och kommer han dit nu är det toppchans. Favorit på det, men det finns ändå ”lillrisk” att han får svar av Björn Goop och Thai Broadway och även om han kanske plockar ner honom utvändigt kan det bädda för en tredje häst.

I så fall kan 7 Dante Boko komma in i matchen ordentligt. Han har fått ett lopp i kroppen efter sin vinter i Frankrike och höll då klart godkänt som femma där Nadal Broline spurtvann. Den här sjuåringen vann ju både försök och final av Sweden Cup förra året och spurtade starkt som fyra i Hugo Åbergs senare under sommaren. Kapacitet finns alltså för att vinna en halvblek gulddivision och bommar favoriten spets stiger chansen. Givet motbud.

Sedan betalar jag även för formtoppade 2 Thai Broadway även om det tar emot lite när han är ganska hårt spelad. Han vinner ju inte lopp särskilt ofta längre och sita biten brukar det ta emot. Nu är det dock kort distans och Björn upp igen och troligen tar åttaåringen i lite bättre från ledningen. Goop är en jäkel på att skicka iväg hästarna när det verkligen gäller och även om jag tror det blir svårt att spetsa så är det inte omöjligt och då kan han givetvis vinna också.

Tre streck känns ganska starkt i detta rätt slita gäng eftersom loppets ”ungdom” 8 Explosive de Vie inte alls har visat form i årets starter och läget dessutom är sämsta möjliga.

Analys Örebro V75-4:

Ranking: A: 4. B: 1-11-12-6-7-3-5-9. C: 8-2-10.

Spetsanalysen: Smevikens Cruiser är snabb ut, men från innerspåret kan det ändå bli svårt att hålla ut Swift Success som är riktigt vass bakom bilen och har ett bättre läge att öppna snabbt från.

Loppanalysen:

Lägsta klassen och kort distans luktar det verkligen skräll om. Favorit är 1 Smevikens Cruiser som efter floppen i debuten för Veijo tog tre snygga segrar innan han senast fick ett blytungt lopp utvändigt ledaren i V75 och blev stum sista 100 m. Bra betyg för den insatsen ändå, men Veijo tyckte att han blev för pigg och att gå i botten så och sedan starta bara en vecka efteråt kan slå fel. Dessutom risk att han blir överflyglad från start för att han inte är någon bra favorit.

Jag tänker helgardera loppet, men ändå spela med utgångshäst på 4 Now Or Never Flair som jag tycker borde vara favorit. Han har visserligen visat lite osäkra tendenser bakom bilen, men kapaciteten är väldigt hög och nu får han på sig ett par boots vilket tränaren tror ska hjälpa Ready Cash-sonen att gå felfritt. Sköter han sig bara kan han vara bra nog att vinna detta utvändigt ledaren och för mig är tipsettan ganska given.

11 Uppohoppa har visat bra fart i V75 tidigare och senast testade han på kval till Kungapokalen och gick bra i skymundan av Deimos Racing. Då ska han givetvis duga bra i lägsta klassen å V75, men läget är bökigt och det blir troligen skor runt om nu. Kan vinna om det löser sig från ett tråkigt läge.

Samma omdöme gäller norske 12 Flashing Boko som visat bra fart i Sverige tidigare och senast i Norge såg han riktigt läcker ut i jänkarvagn för första gången. Goop upp dessutom och väldigt lite spelad. Pass upp!

6 Autobahn verkar det finnas vettig potential i, men han såg lite seg ut i debuten för Peter Norman senast. Lopp i kroppen lär dock ha gjort gott och Adielsson upp kombinerat med barfota runt om, helstängt och möjligen en jänkarvagn kan givetvis ge rejäl förbättring. Rankas upp på det.

7 Lucifer Lane imponerade vid segern på Solvalla senast och helt klart är det en riktigt fin sort som blev rappare utan framskor och med halvstängt huvudlag. Han är dock bara tre år och både häst och kusk är orutinerade i dessa sammanhang som är mycket tuffare än senast. Han lär också bli hängande från start och även om hemmahästen är bra så är han för mycket spelad jämfört med segerchansen.

3 Under the Table var fin vid spurtseger senast och även om det är tuffare mot hingstar nu så är hon tänkbar med rätt smyglopp från ett bra läge.

5 Swift Success vann lätt från ledningen i ett billigare sällskap senast och känns väl inte som någon V75-vinnare, men Oskar J upp igen och som spetsfavorit kan man inte ta bort henne när man garderar loppet.

9 Mach Number ska kanske gå med jänkarvagn och barfota runt om som när han var tvåa bakom Havbergs Knight senast och han är stark och rejäl och lär hålla farten starkt till slut om tempot i täten blir för högt.

Jag betalar även för mina tre C-hästar på garderingskupongerna.

Analys Örebro V75-5:

Ranking: A: 7. B: 8-11-4-3-10-6-2-1. C: 9-12.

Spetsanalysen: Rekord Rune är snabbast och spetsar troligen från innerspåret. Oklart om man vill köra där över lång distans, men det låter inte omöjligt från tränaren och kusken känns lite svårläst. Kan ställa till det för de andra spetsaspiranterna. Av övriga tror jag att Mr Perfection är snabbast och mest angelägen om att komma till täten och han kanske kan få överta efter en bit.

Loppanalysen:

Lång distans och ytterligare ett öppet lopp. Jag tror mest på 7 Mr Perfection som efter en invändig strykning har fått ett bättre startspår samt ett spetshot mindre. Det här är en lovande fyraåring som senast testade kval till Kungapokalen och då spurtade bra som fyra i försöket som Monark Newmen vann. Han gick med öppet huvudlag då, men nu ska det bli norskt och det känns bra om han ska laddas för och köras i ledningen. Han har vunnit överlägset i spets över lång distans på Solvalla tidigare och är faktiskt obesegrad i spets på tre försök. Från spår sex borde han ta sig förbi alla utom Rekord Rune och denne borde rimligtvis släppa täten över lång distans. Gör han det tror jag på bra chans för Mr Perfection och han blir min fjärde utgångshäst i omgången.

Öppet lopp bakom som sagt och jag streckar alla utom två. 8 Rigel Face har jag stor respekt för och är han lika bra som vid V75-segern i Eskilstuna så kan han kanske vinna detta även från dödens. Han har dock två plumpar i protokollet efter det och gillade inte svängarna på Klosterskogen senast. Nu kan Örebros bana vara lös ibland och det brukar Kolgjinis hästar inte heller gilla och i så fall kan det nog bli strul igen. Farlig om formen sitter där och han fungerar.

11 Test Drive blev jättefavorit i V75 senast, men hetsade då upp sig alldeles för mycket i ledningen med helstängt huvudlag och tappade travet av trötthet halvvarvet från mål. Nu blir det öppet huvudlag och skor och hästen är nog tillräckligt bra i grunden för att vinna trots läget.

4 Order By Heaven är ett rejält sto som slog bra hästar förra året. Hon har gjort det bra i årets två segrar och höll ifrån sig kapabla Basic på bra sätt senast. Nu blir det barfota runt om i stället för järnskor som på slutet och hon kan mycket väl duga även mot hingstar.

3 Havbergs Knight känns som ett roligt skrällbud om man garderar upp loppet. Han har gjort två riktigt bra lopp i årets starter och var ju trea i ett Kriteriekval som vanns av Deimos Racing i höstas. Han öppnar rätt bra och bör få ett fint lopp. Se upp!

10 Pharaon Face är stark och rejäl och att det är första starten över lång distans borde vara en fördel. Han ska dessutom kanske gå med jänkarvagn för första gången och det har vi ju lärt oss vad det kan betyda.

Starke 6 One Memphis vinner sällan, men gör sällan ett dåligt lopp numera och var tvåa bakom Candor Hall över tre varv näst senast. Vingelrisk från start, men gynnsam strykning invändigt och kusk i form kanske löser det. Inte chanslös.

2 Reggae Hall galopperade upprepat sedan och klarade troligen inte barfotabalansen. Hästen har bra styrka och ett perfekt utgångsläge och ska inte sågas helt på senaste insatsen.

Jag tar även med 1 Rekord Rune som gick helt okej i skymundan i ett kval till Kungapokalen senast och även om distansen inte känns optimal så är det inte omöjligt att han körs i spets och då är det också med automatik segerchans.

Analys Örebro V75-6:

Ranking: A: 4. B: 2-1-9-5-3-8-6-12-11. C: 7-10.

Spetsanalysen: Say That Again öppnar ganska bra, men från innerspåret på Örebro tror jag att han får svårt att hålla ut Moni To Spare och definitivt Cigor Coyote som kan öppna mycket vasst. Gissar dock att denne släpper om han kommer föst och då borde det bli till Moni To Spare även om det alltid är läskigt med Goop och Adielsson innanför Haugstad.

Loppanalysen:

4 Moni To Spare är en undantagshäst som lär fortsätta att klättra i klasserna om han får vara frisk och fräsch. Han avslutade fjolåret med att vara dödenstvåa bakom Tjacko Zaz och det kan man inte klaga för mycket på efter dennes uppvisning förra helgen. I år har det blivit två starter och efter en ruggigt fin årsdebut då han vann från dödens på Etosha Boko (toppfin i onsdags) vrålspurtade han som tvåa bakom Untersteiners segerstaplare Starzinner senast. Det var en imponerande långspurt och redan då kändes Moni To Spare som en bra vinnare i nästa start.

Efter det har han dock haft lite feber, men det gick över fort och hästen brukar ju gå bra när det blir lite uppehåll mellan starterna. Han är kvick från start och jag tror att han tar en längd på Say That Again när denne har innerspår, men däremot kan det kanske bli svårt att hålla ut startblixten Cigor Coyote. Över full distans vore det dock märkligt om inte Takter släpper till en så pass bra häst som Moni To Spare med sin enprocentare och så borde det bli.

I spets tror jag inte att en frisk Moni To Spare förlorar detta lopp, men han är även bra nog att vinna bakifrån och kanske även från dödens. En sund spik som jag nog trodde skulle bli större favorit än vad han är.

Öppet lopp bakom och vid gardering får man nog strecka på rejält. 2 Island Life gillas jag dock och han är riktigt bra när han fungerar. Näst senast blev han störd till galopp och senast var det nog Rommes sandlåda till bana som inte passade. Spåret är bra, men han är lite ojämn från start och håller nog inte ut favoriten första biten. Farlig om favoriten får göra jobbet i dödens.

1 Say That Again har två lopp i kroppen efter uppehåll och fullföljde bra bakom överlägsen Barkevious Mingo senast. Läget är bra för en rätt startsnabb häst, men han har tidigare missat spets från innern på Solvalla och det är värre på Örebro. Tänkbar med klaff på vägen.

9 Ottens Casher har också nyttiga lopp i kroppen och det här är en mycket bra spurtare när formen sitter där. Troligen jänkarvagn nu och barfota fram som näst senast. Det krävs dock hårt tempo på loppet och strul för favoriten om han ska vinna från bakspår.

Analys Örebro V75-7:

Ranking: A: 1-14-10-7. B: 12-9-13-8. C: 2-15. D: 3-4-6.

Spetsanalysen: Balfour lär kliva iväg rätt bra från innerspår, men ändå inte säkert att han kan hålla ut Sembs Rebir om dennes kusk vill förbi istället för att krypa ner bakom. Gissar att det ändå blir Balfour i spets innan det är färdigt. Galopperar han lär Spitcam Jubb köras offensivt och överta.

Loppanalysen:

Dagens clou är loppet med det märkliga namnet Orebro Intn’l med 400.000 kronor till vinnaren. Ett klassigt långlopp över tre varv där elithästen 14 Sauveur är klar favorit. Han har tävlat med blandad framgång i Frankrike sedan han kom till Björn Goop, men var fin vid segern för tre starter sedan och kan ju väldigt mycket i grunden. Han var tvåa bakom Bird Parker i Harpers Hanovers lopp förra året och även tvåa bakom Propulsion i Bodens storlopp i juni. Inga motståndare av den kalibern nu och distans och bana passar perfekt (vunnit 4 av 4 på gamla hemmabanan Örebro)

Visst är det vettig chans att han rundar allt, men ändå lite oklart med formen när han inte har startat i Sverige på länge och troligen får han göra det mesta jobbet själv.

Jag går emot och ger tipsettan till 1 Balfour som är knepig men kan mycket. Distansen borde passa utmärkt och i spets blir det inte så lätt att hämta in 40 meters tillägg på Berghs fux på ett snabbt banunderlag. Jag testar med honom som spik på DD-förslaget.

Toppstayern 10 Alfas da Vinci måste man givetvis också räkna med tidigt. Han var fin vid segern senast och borde vara på väg mot toppformen. Får han tassa med i rygg på Sauveur under slutvarvet har han en vass speed att ta till när norsken rycks till slut och då kan han fälla allt.

I A-gruppen placeras även 7 Spitcam Jubb som är kusligt bra ibland och insatsen barfota runt om senast var vass. Han är säkert ännu bättre nu och skulle han kunna köras till spets är han hästen att slå sedan.

Hela B-gruppen streckas också på systemet och 12 Nahar visade form näst senast och hare fått ett bättre startspår efter invändig strykning. Nu när han inte är favorit kanske han kan få ett lite snällare lopp än vanligt och då säkert avsluta starkt på slutvarvet. Farlig att räkna bort.

9 Usain Henna såg riktigt laddad och formstark ut bakom hästar senast och det här är också en häst som alltid verkar komma tillbaka. Lite tufft inne nu, men ett bra smygläge och en tänkbar skräll med klaff under vägen – speciellt om det blir barfota runt om.

Grundkapable 13 Archangel Am fick en nyttig genomkörare över kort distans senast och trivs bättre över den här distansen. Gillar distansen gör även 8 Bullyoung som också har ett lopp i kroppen och får Örjan i vagnen den här gången. Båda kan nog skrälla om de bästa gör bort sig eller inte tävlar på topp.

Åtta streck totalt.

Singelstrecken:

3 Top of the World (V75-1) visade bra form i skymundan senast och har äntligen läge för ledningen igen. Alltid svårslagen i den positionen och jag tror att han leder runt om.

4 Moni To Spare (V75-6) har hög kapacitet för klassen och har varit strålande i årets två starter. Snabb ut och toppchans i spets, men bra chans även från andra positioner.

Utgångshästarna:

6 Athos Race (V75-2) är en mäktig modell som tagit överlägsna segrar i enklare sällskap. Ser ut att duga bra även i detta sammanhang och blir nog svårslagen i spets. Dubblas dock i utgången med 8 Winner’s Wine som ser riktigt bra ut och som utmanar utan strul från ett lurigt läge.

4 Now Or Never Flair (V75-4) är inte helt stabil, men mycket kapabel för klassen och sköter han sig blir han svår att stå emot för övriga. Borde nog vara favorit.

7 Mr Perfection (V75-5) gick bra i skymundan i Kungapokalskval senast och har vettig chans att komma till täten där han är obesegrad på tre försök. Svårslagen i så fall.

Prisvärda drag:

7 Dante Boko (V75-3) kan mycket och får favoriten svar om ledningen kan fjolårets Sweden Cup-vinnare vara starkast till slut.

12 Flashing Boko (V75-4) har ett iskallt läge, men intrycket med jänkarvagn senast var läckert och med Goop upp är han ändå intressant till låg spelprocent.

3 Havbergs Knight (V75-5) är en fin fyraåring som gått bra i årets två starter och nu blir det dessutom barfota runt om. Lär få ett fint lopp och kan överraska.

1 Balfour (V75-7) har härlig styrka och blir inte lätt att ta in 40 meter på om han håller sig på benen. Inte ens för topphästen Sauveur.

Överspelade:

1 Order To Fly (V75-1) lär bli över från start och tränaren låter mest intresserad av att hästen ska få lopp i kroppen inför finalen. Inte het.

2 Thai Broadway (V75-3) har fin form och perfekta förutsättningar och kanske kan ramla undan i spets, men jag tycker viljan är tveksam och över 30 procent känns för mycket.

1 Smevikens Cruiser (V75-4) är bra för klassen, men fick gå i botten för bara en vecka sedan och riskerar dessutom att bli av med ledningen här. Nja, tveksam favorit för mig.

V75-systemet: (skrivs på tre kuponger, minst en A-häst måste vinna för chans på sju rätt).

3 Top of the World (res 2,6)
A. 6,8. B: 4,5,9,11,12,13. (res 6,1)
2,5,7 (res 2,11)
A: 4. B: 1,2,3,5,6,7,8,9,10,11,12. (res 4,1)
A: 7. B: 1,2,3,4,6,8,10,11. (res 9,12)
4 Moni To Spare (res 2,1)
1,7,8,9,10,12,13,14 (res 2,15)

Kupong 1: 1 x 6 x 3 x 1 x 9 x 1 x 8 = 1296 rader
Kupong 2: 1 x 2 x 3 x 12 x 9 x 1 x 8 = 5184 rader
Kupong 3: 1 x 6 x 3 x 11 x 1 x 1 x 8 = 1584 rader

Totalt: 8064 rader = 4032 kr.

DD-spelet:

4 – 1 x 500 kr
1,2,9 – 1 x 150 kr = 450 kr
5 – 1 x 50 kr

Totalt: 1000 kr

/Berglund

(Som i helgen åker till London för att se favoritlaget, för dagen usla, Arsenal spöa Manchester United på söndag. Visst, vi är ett lag helt utan taktisk styrning för dagen, men hemma mot ett Europa League-trött och skadedrabbat United ska det ändå på ren vilja bli tre poäng för att återvinna lite heder och stolthet till klubben. Till odds runt 2 ggr blir det nog ett rejält sympatispel i alla fall och det får bli min räddningsplanka om V75 går åt pipan!)

Skriver spelkrönikor på Travnet.
189berglund@telia.com
Nästa nyhet
Spelkrönika V86 Solvalla/Jägersro 3/5: Smärtsamt i lördags, men nya Eleganta tips med Exact rätt V86-spik!

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson