Inte särskilt rolig omgång på V86 i onsdags när det bara vann betrodda hästar plus en i stort sett (åtminstone för mig) omöjlig storskräll. Hårt spelade hästar som Paparazzi M. och Fender var inga jag var särskilt sugen på att lägga så stora insatser på och deras två målfotosegrar var inget jag jublade åt precis. Men så är det med V86, inte särskilt lätt att vinna ofta på, men när man är rätt ute kan man få rejält betalt för det och som jag tidigare har skrivit är spel på trav ett långdistanslopp.

Mitt långdistanslopp går vidare med V75Jägersro denna helg och med vår i luften gäller det så klart ännu mer än vanligt att vara med i den främre träffen för att ha rimlig segerchans i loppen på Jägersro.

Aftonbladets travavdelning verkar dock inte köpa det för de hade en märklig artikel i veckan som gick ut på att tala om för spelarna att ledningen inte är så viktig på Jägersro som många gör gällande. Detta skulle fastslås med statistik som visade att ”bara” 24 av de senaste 56 V75-loppen vunnit från spets på Jägersro.

Statistik som bara tar hänsyn till utfall och inte förutsättningar ger jag faktiskt inte så mycket för. Självklart är det skillnad på att gå i ledningen om banan är tung, eller om det är lång distans eller om det blir orimligt tuffa öppningar på loppen. En bra häst i spets i ett ”normalt” kört lopp på bra underlag hävdar jag fortfarande har mycket bättre segerchans på just Jägersro jämfört med de flesta andra banor.

Tre av de redovisade omgångarna kördes dessutom under barfotaförbudet och det spelar också in. Självklart är det enklare att vinna från ledningen på en snabb sommarbana med barfotabalans och jänkarvagn och tittar man bara på de omgångar som körts när det varit valfri balans så är det i stället 50 procent av loppen som vunnits från spets.

Tittar man sedan vidare på den presenterade statistiken så ser man att 42 av dessa 56 lopp ändå vunnits av hästar som suttit i de två främsta paren varvet från mål. Säger en hel del det och utvändigt ledaren är givetvis också en riktigt bra position på ”Jägers” med en tillräckligt bra häst. Jägersros sportchef Mats Ahlqvist menar att den här statistiken ”slår hål på myten” om att alla lopp på Jägersro vinns från spets, men det tror jag inte att någon har påstått heller. Att det däremot är en stor fördel att välja nyckelhästar som man tror kommer att vara i den främre träffen varvet från mål tycker jag är klokt och som så ofta tidigare tror jag på tre eller fyra spetssegrar i veckans omgång.

Med det sagt så borde jag givetvis välja att spika en spetsidé denna gång, men jag tänker göra tvärtom och inte spela som jag lär. Ibland måste man spela med reptilhjärnan och inte den logiska delen av tankeverksamheten och när blivande elithästen (med sedvanliga brasklappen ”om han får vara frisk”) D.D.’s Hitman inte är så stor favorit som han borde vara kan jag inte gardera honom i silverdivisionen trots ett normalt sett mycket svårt utgångsläge.

Omgångens jättefavorit är Mosaique Face i Olympiatravets andra försök och han vinner förmodligen om han släpps till ledningen, men det är väl inte helt givet hoppas jag och jag kan bara inte spika honom rakt ut till 80 procent när Nuncio bara var 71 förra veckan och hans segerchans tyckte jag på förhand var klart bättre även om det gick åt pipan.

Eftersom jag flyr landet på påsklovet nästa vecka så kan jag inte bli rullad i tjära och fjädrar om jag har fel och när jag är tillbaka efter påsk så hoppas jag att det är glömt om D.D.’s Hitman förlorar detta på grund av sitt läge…

Analys Jägersro V75-1:

Ranking: A: 2-4-8-5. B: 3-7-6. C: 9-11-12-10-1.

Spetsanalysen: Cantona America lär ta täten direkt och sedan är nog Untersteiner beredd att offra rätt mycket för att svara ledningen. Möjligt att Kolgjini kan ”vålda” sig till spets med Ulisse Kronos efter ett halvvarv, men jag är tveksam. Nonstop Cherie lär öppna bra från sitt springspår och kanske kan köra för att komma ner bakom ledaren?

Loppanalysen:

Ett lördagslopp av blandad klass och inte så troligt att någon ur C-gruppen kan överraska. Klar favorit är toppstammade 4 Ulisse Kronos som är orutinerad men har visat hög kapacitet. Senast på Momarken höll han starkt som trea bakom löftet Ferrari R.B. trots att banunderlaget knappat var optimalt. Hemmaplan nu lär passa perfekt och lång distans är hans bästa än så länge. Kolgjini lär köra offensivt och hålla högt tempo hela vägen och mycket möjligt att han knäcker ledaren, men då kan han nog också få stryk av någon smygkörd. Det blir inte så enkelt för ”Ludde” att köra rätt i det här loppet om han inte släpps till täten vilket jag inte tror och sedan är det nog alltid lite galopprisk i volt för den här hästen. Given gardering.

Tipsettan till 2 Cantona America som inledde med fyra segrar innan han blev fast med krafter kvar från ett svårt läge på Solvalla. Senast gick han helt okej som trea efter halsproblem och känslan är att Johan Untersteiner har siktat på att ha hästen på topp till denna uppgift. Barfota runt om nu för första gången stärker den teorin och från det här läget bör han få ledningen utan att lägga för mycket krafter. Det som talar för att fyraåringen får ledningen enkelt är väl också det som talar emot honom, eftersom att hästarna på tillägg ganska enkelt får kontakt med honom kort efter start. Risk då att framför allt Kolgjini testar rejält för spets på första rakan och då kan det kosta över upploppet.

Jag garderar vidare och 8 Nonstop Cheri måste med från ett fint utgångsläge. Han lär starta snabbt från springspåret och sitta bra till direkt. Christoffer Eriksson låter optimistisk och möjligt att han testar mot ledaren och kryper ner bakom om han inte kommer förbi. Han var riktigt fin barfota bak efter uppehåll senast och nu blir det troligen barfota runt om. Givet streck!

Mycket rejäle 5 Valentin platsar också i A-gruppen över passande lång distans. Snabba sommarbanor är nog inte optimalt för den här mer starke än snabbe hästen, men han går till mål varje gång och om Kolgjini sätter fart på loppet vore han mycket gynnad. Kan mycket väl vara starkast till slut i så fall, men det gäller att han klarar voltstart vilket inte är givet.

Ur B-gruppen får jag bara råd med en häst och då tar jag
3 Glider Slider trots att det kanske inte är bästa hästen. Han har dock toppkusk i sulkyn och ett perfekt smygläge. Han visade dessutom bra form senast och ska vara ännu lite bättre nu enligt tränaren. Typiskt ett sådant här läge som Adielsson kan sätta dit en V75-skräll som profiterar på ett bättre lopp än sina konkurrenter.

Jag tycker även att 7 Tetraone Jet var riktigt fin som trea efter uppehåll senast, men lång distans är nog inte hans bästa och allra mest effektiv är han nog med en smygare på innerspår vilket kan vara svårt att få till för Andre med det här spåret. Fem streck totalt.

Analys Jägersro V75-2:

Ranking: A: 5-13. B: 3-11-8-15-12-9-7-6. C: 4-2-10-1-14.

Spetsanalysen: Flashing Victory tror jag är snabbast, men ändå inte säkert att det räcker för att ta en längd på Different In som också öppnar bra. Hon ska dock dövas lite för att inte bli lika het som senast och det kanske påverkar startsnabbheten negativt. Kanske släpper Oskar J också om Flashing Victory får övertag direkt?

Loppanalysen:

Lärlingslopp, stolopp och spårtrappa låter svårt och loppet är också öppet. Möjligt att rejäl gardering är det säkraste valet här, men jag tänker testa en annan variant och låser loppet med två streck. Min spetsfavorit och den som kan vara bästa hästen.

5 Flashing Victory har visat toppform på slutet och vann V896-lopp från ledningen till högt odds näst senast. Senast mötte hon klassklättraren National Prince (imponerade i onsdags!) och fullföljde bra som trea efter ett fint smyglopp. Hon gick barfota runt om då vilket är en fördel och det blir samma balans nu. Sexåringen är riktigt startsnabb och från ett perfekt femtespår blir hon svår att ta emot. Att hon körs av ordinarie kusk är knappast heller något minus i detta sammanhang.

Bra chans i spets för Flashing Victory, men det kan bli svar invändigt och därför dubblar jag med fartfyllda 13 Ilona Håleryd som såg väldigt läcker ut i årsdebuten senast. Då fick hon fritt först 100 meter från mål, men sköt till vasst och såg mycket stark ut. Hon har tränat tuffare i vinter enligt Untersteiner och verkar ha tänt till av det. Från spår 13 brukar man kunna komma igenom ganska bra i dessa spårtrappor och den här kommer att avsluta sylvasst med ett rygglopp till 400 kvar. Om Flashing Victory fått svar om ledningen eller om öppningen blivit för tuff är det bra chans att Flashing Victory spurtar ner allt. Intressant att hon har två segrar på fyra starter med kusken.

Bakom dessa två är det öppet och köper man inte mitt lås krävs det många streck. 3 Different In är inte så tokig, men senast blev hon för het i spets och orkade inte hela vägen. Kuskförstärkt nu och dövas lite för att inte hetsa upp sig igen. Hon borde få spets eller rygg ledaren och är rätt tidig på det.

11 Angie Simoni är rejäl och går bra till mål varje gång. Senast trodde jag att hon skulle vara lite längre fram till slut, men hon var uppanmäld då och gick ändå helt okej. Farlig med hårt tempo i täten och ett givet skrällbud.

15 Dear Friend är bra, men läget helt iskallt och 12 Kendra Silvio har också ett besvärligt startspår där det blir svårt att komma ner i banan från. Öppet lopp och ingen helt chanslös som jag ser det.

Analys Jägersro V75-3:

Ranking: A: 8. B: 2-1-6-5-3. C: 7.

Spetsanalysen: Flera som kan öppna, men Västerboonthenews är nog snabbast om han fungerar. Sida vid sida kanske Rocky Winner kan ta emot honom och utifrån öppnar nog även Spring Erom bra. Mosaique Face lär laddas, men det låter som att Rocky Winner kan tänkas köra i spets och jag hoppas på det även om risken finns att Kolgjini bara kör tills han får ta över.

Loppanalysen:

8 Mosaique Face blir jättefavorit i ett halvklent försök till Olympiatravet. Han vann bara ett lopp under fjolåret och det var just det här loppet motsvarande tävlingsdag. I årsdebuten senast vann han på Momarken, men det blev ganksa billigt sedan han fåt ta över ledningen och sista biten sprang han mest på tvären som vi har sett några gånger tidigare. Han gick med skor då vilket är ett minus och enligt Kolgjinis senaste rapporter blir det troligen skor på igen. Släpps favoriten till spets, viket det är risk för eftersom konkurrenterna säkert har respekt för ”Ludde”, så är segerchansen såklart god, men skulle han få dödens efter att ha lagt en speed för täten känns han sårbar. Speciellt med skor.

Jag tyckte att Nuncio hade jättechans förra veckan och han var ”bara” spelad till 71 procent. Nu är Mosaique Face spelad till 80 procent trots att han i mina ögon har en sämre vinstchans och då orkar jag inte spika rakt ut. Systemet blir dock rätt kallt om han vinner när jag har garderat matematiskt med fem hästar så därför spelar jag utgång och spikar på en kupong.

Bakom favoriten är det öppet mellan fem hästar, men
2 Rocky Winner tycker jag gör en intressant start. Han har mött eliten ett par gånger i Frankrike och kan väldigt mycket när han tävlar på topp. Just på Jägersro slog han ju Panne de Moteur från dödens och chockade V75-spelarna för några år sedan. Nu blir det jänkarvagn vilket han inte har haft i Frankrike och det formstarka stall Westholm låter klart positiva kring formen. Hoppas att Oskar J har nog med hår på bröstet för att ta emot Mosaique Face om han kommer till spets för då blir loppet nog roligt att se i alla fall och då känns ju storfavoriten mer sårbar.

1 Fire To the Rain är också ett roligt skrällbud från ett bra smygläge. Han såg klart fin ut i skymundan bakom Delicious senast och lär ha gått framåt med loppet i kroppen, dessutom barfota runt om nu. Han blir över första biten, men med lite tur löser det sig under vägen i det här lilla fältet och 2 procent känns galet lite.

6 Solvato är inte sämre än favoriten i grunden, men formen kanske lite mer oklar efter alla problem och det långa uppehållet. Han såg helt okej ut i dimman i comebacken och gjorde nog en godkänd insats så vitt jag kan bedöma. Givet segerbud om han gått framåt med loppet i kroppen.

Streck också för alltid rejäle hedershästen 5 Spring Erom och snabbe men ojämne 3 Västerboonthenews som ska gå i jänkarvagn nu.

Analys Jägersro V75-4:

Ranking: A: 7. B: 4-5-1-2-11-12-6. C: 8-9-3-10.

Spetsanalysen: Svårt med många orutinerade hästar i volt, men jag spelar på att Fourteenosix spetsar från springspåret och sedan släpper täten till Can Lane som Sjunnesson bör få bra fart på direkt. Hotet mot detta scenario är att Johan Wiman missar starten med Fourteenosix för då kan nog Friend of Nature hålla upp ledningen och Kolgjini lär inte släppa den ifrån sig sedan.

Loppanalysen:

Lägsta klassen och ett rätt bra lopp. Favorit är 4 Winner’s Wine som visade hög kapacitet som treåring och glänste i comebacken senast när han spurtade ner en riktigt bra häst till slut. Den här Muscle Hill-sonen är säkert hästen med högst potential i loppet och kommer han iväg vettigt från start är det bra segerchans. Från knepiga spår fyra kan det dock bli strul och det är ändå favorit på att han tappar mark i starten. Sedan kan det bli svårt att komma in i loppet med en bra ledare och bra häst runt omkring också. Givet segerbud.

Jag väljer dock att chansa med en annan utgångshäst här och tror att 7 Can Lane har toppchans om han kommer till spets. Den här fyraåringen visade bra fartresurser i första starterna för Johan Untersteiner, men har inte fått till det riktigt i V75 på slutet. Senast fick han ett fint lopp och borde ha vunnit, men han blev sjuk efteråt och var nog inte som bäst för dagen. Efter det har man tränat på ordentligt och siktat hit och nu ska han troligen gå barfota runt om för första gången. Sjunnesson är en skicklig låne- och springspårs-kusk och jag blir förvånad om han inte träffar starten bra. Då borde han kunna följa med startsnabba Fourteenosix ner i banan och sedan överta täten av henne.

I spets har Can Lane vunnit två av två tidigare och på en snabb Jägersrobana tror jag att han vinner om jag har rätt i löpningsscenariot. En kul spelidé till runt 15 procent i ett annars öppet lopp. Eftersom det inte är givet med ledningen så nöjer jag mig ändå med att spela utgång och spika på en kupong.

Många streck bakom och snabba 5 Quiz Töll ska med tidigt. Hon har gjort två riktigt bra lopp som tvåa bakom stora löften som Kash Brodda och Rigel Face på slutet, men varit sjuk efter det och stått över en del. Lite oklar form låter det som från Uhrberg och spår fem lär inte vara optimalt heller. Farlig om hon kommer iväg okej.

1 Friend of Nature såg klart förbättrad ut som tvåa senast och ska lättas i balansen till denna start. Han kliver iväg rätt bra i volt och håller Kolgjini upp ledningen lär han kära där. Tänkbar vinnare både från spets och vinnarhålet även om han möter ett par som troligen är bättre i grunden.

2 Niky Flax spurtade piggt i årsdebuten senast och såg lite rappare ut än tidigare. Nu ska han dessutom gå barfota runt om och han är inte heller så tokig från start.

11 Fidalgo U.R. och 12 Seethestar har radat segrar på slutet bör duga i klassen normalt sett. Startspåren är dock inte till någon hjälp och det kommer att krävas tur på vägen för att slå de bättre hästarna med framspår. Barfota runt om på Fidagu U.R. är annars en plusfaktor.

Sista strecket till startsnabba 6 Fourteenosix som ska gå barfota runt om och som jag tror tar ledningen. Får ett fint lopp om Wiman släpper och skulle han köra i ledningen har konstigare saker hänt än att hon skulle kunna hålla undan om de bästa gör bort sig.

Analys Jägersro V75-5:

Ranking: A: 11. B: 3-10-7-8-2-5-6. C: 12-9-1.

Spetsanalysen: Breidabliks Nubbe öppnar bra vid full laddning, men jag tror ändå att det blir tufft att hålla ut Orion Tilly som kan öppna snabbt och denne släpper troligen sedan till Re Doc som också är startsnabb. Tror inte att Bergh vill släppa ledningen med Re Doc som är bäst i den positionen.

Loppanalysen:

Tre hästar höjer sig över resten i silver och när det inte skiljer jättemycket i spelprocent så måste jag ta ställning för bästa hästen och spika trots sämsta spåret. Väljer man att spika i silver från spår elva på Jägersro så gäller det att ta ifrån tårna när man beskriver hästen, men jag tycker verkligen att 11 D.D.’s Hitman är alldeles för bra för den här klassen. Det visade han ju inte minst ifjol då han bland annat var trea i Sundsvall Open Trot bakom Nuncio och On Track Piraten.

I årsdebuten senast såg hästen dessutom mycket fräschare och bättre ut än under hela fjolåret och skicklige Petri Puro verkar ha hittat helt rätt med femåringen. Han mötte visserligen klent motstånd senast, men synintrycket när han lekte 1.09,5 sista 800 m var mäktigt och som jag ser det ska det mycket trafikproblem till för att han inte ska runda dessa hästar. Han har dessutom en klart vassare kusk än de två värsta motbuden och det brukar också betyda mycket.

Det som är värst emot min spik är om kapable 3 Breidabliks Nubbe kommer till tät utan att bli utmanad. Han är riktigt bra och såg läcker ut i årsdebuten och kan nog hålla undan i spets, men det är långt ifrån säkert att det blir någon ledning och om inte så blir det svårt för Lugauer att besegra Takter.

10 Bravo Navarone är också mycket bra, framför allt stark och rejäl, men jag tvivlar på at than är snabb nog att stå emot D.D.’s Hitman över denna distans. Det är väl också mest troligt att han är den som får göra grovjobbet, antingen i spåren sista 800 m eller fram utvändigt ledaren. Det borde bli för tufft mot dessa hästar och får han dra fram D.D.’s Hitman sista varvet går det ju knappast att stå emot denne sedan.

Tempotorsk i kön är det enda jag ser kan fälla min vinnare, men eftersom en del talar för att loppet blir kört i friskt tempo tror jag att D.D.’s Hitman blåser till dem till slut och som det såg ut senast tål han nog också att gå fram tidigt själv om det behövs. Han är spelad till 34 procent nu och jag ser honom som en rimlig tvåoddsare trots läget. En prisvärd spik dessutom alltså.

Analys Jägersro V75-6:

Ranking: A: 7-1-6-3. B: 12-8. C: 4-9-11-5-2.

Spetsanalysen: Många som är oprövade i voltstart här vilket försvårar analysen, men Flo Rida Sea vet jag är startsnabb och prickar Christoffer starten så är det bra spetschans. Sedan borde han nog köras där om hästen känns bra. Eldrick Boko är nog rätt kvick i benen, men mycket oprövad i voltstart och det krävs nog att Söderkvist vänder bort de andra rejält om det ska bli spets.

Loppanalysen:

Voltstart i bronsdivisionen är inte jättevanligt och försvårar spetsanalysen en hel del. 1 Eldrick Boko är klar favorit och det hade jag köpt med bilstart, men nu är det högst oklart om han kan hålla ledningen och galopprisken ökar nog också lite grann. Formen verkar annars vara på topp och inställningen är det inget fel på hos den här fine sexåringen. Vinner nog i spets, men sårbar om han tappar täten. Given gardering.

Tipsettan till 7 Amazing Dynamite som i alla fall inte lär bli fast, men danska kuskar brukar ha svårt från springspår och risken finns att han blir hängande från start och får ett tungt lopp. Den här femåringen är dock bra och jag trodde mycket på honom i årsdebuten på Åby senast- Då fick han tyvärr dödens på kapable Balfour och var bara knappt slagen ändå. Han gick då med öppet huvudlag och hade han gått med norskt vilket han hade vid segrarna så hade han nog gått förbi till slut. Nu blir det norskt huvudlag och hamnar inte Ken Ecce för mycket på vingel från springspåret så borde segerchansen vara god.

Givet att gardera med tanke på läget ändå och spetsfavoriten 6 Flo Rida Sea måste med från ett perfekt läge. Han borde ta hand om täten och att han ska gå barfota runt om nu är mycket spännande. Han var riktigt bra på den balansen i sista starten i höstas innan barfotaförbudet slog till och det kan ha bra effekt nu efter många starter med skorna på. Flo Rida Sea är bra i spets och borde väl testas där om inte Kolgjini eller Ecce testar för tufft, men han har ju också vunnit med smyglopp på V75 och är tänkbar även från vinnarhålet. Givet skrällbud.

3 Clemenza Am galopperade i sista sväng på Momarken senast och det såg inte helt tomt ut på krafter då. Han gillade knappast banan och var ju riktigt fin vid segern gången innan. Väl bortglömd nu och jag streckar tidigt.

Två hästar får plats i B-gruppen och på systemet och
12 Västerbo Arthur är stark och tuff och riktigt bra när han går barfota runt om som på slutet. Gynnad av en invändig strykning och nog skulle han kunna plocka ner Flo Rida Sea utvändigt om han får chansen att köra fram i tid.

Sista strecket till 8 Let It Happen som höll farten starkt senast och som kan få ett perfekt lopp om Eldrick Boko öppnar lite bättre än vad jag tror. Sex streck totalt.

Analys Jägersro V75-7:

Ranking: A: 1-5-4-3-6. B: 11-10-2-7-12-8. C: -.

Spetsanalysen: Många snabba och vild rusning att vänta. Snabbast är nog Quattro Töll, men ändå inte givet att han tar en längd på Uncle Tupelo som kan få hjälp av Celebrity Lane mellan dem. Gissar att Adielsson får bra snurr på Uncle Tupelo från start och han lär inte släppa om han håller upp täten.

Loppanalysen:

Ett vidöppet sprinterlopp avslutar omgången och här är det bara att helgardera om man har råd. Jag rankar fem A-hästar och resten i B-gruppen och liten skillnad mellan grupperna. Tipset till 1 Uncle Tupelo med toppkusk från ett perfekt läge och i spets är femåringen obesegrad på fyra försök. Inte givet att det blir spets, men om Erik löser det är nog mycket vunnet.

5 Making Love är en fin häst som gick mycket starkt efter galopp senast. Det är starka rapporter på hästen som kan få loppet perfekt kört för sig om många andra strider om ledningen för länge.

4 Iago Zon har visat fina fartresurser och hade det inte varit för starten förra helgen hade han varit given tipsetta. Han blev dock för pigg på Solvalla senast och stumnade rejält till slut. Inte givet att det har gåt ur kroppen bara en vecka efteråt och som favorit vill jag inte gissa på att han är på topp igen trots hemmaplan och bättre distans. En av flera.

3 Quattro Töll såg väldigt formstark ut bakom Iago Zon näst senast, men galopperade direkt bakom bilen senast och har inte haft den rätta turen i V75. Felfri är han mycket snabb efter en bit och svår att ta emot i spetsstriden. Gissar att Uhrberg kör i spets om han kommer dit nu och det kan hålla hela vägen.

6 Coffie U.N.G. är en härlig häst som var mycket fin vid spurtsegern senast. Nu blir det rejäla ändringar i utrustningen och barfota runt om, jänkarvagn och halvstängt huvudlag kan nog förbättra honom rejält om det slår väl ut. Kan bli helt rätt med försiktiga Kim Moberg också i ett lopp där många lär lägga mycket krut från start.

Väldigt jämn B-grupp sedan, men varning för 11 Xanthis Amazing som inte var som bäst på Momarken senast, men det var många som underpresterade där och är hon lika bra som tidigare kan hon avsluta sylvasst. Barfota runt om nu dessutom.

10 Rafiki Fri får väl som vanligt många förespråkare och hästen är bra, men jag måste säga att jag har svårt att se honom spurta till seger från bakspår över kort distans på Jägersro. Han hamnar långt bak från start och det ska nog till rejält överpace för att han ska komma in i matchen sedan. Kapacitet finns dock och barfota runt om kanske gör honom rappare än tidigare.

2 Celebrity Lane är en rätt bra sprinter, men bäst i spets och det kan bli tufft att komma dit. Han är också van vid lite enklare motstånd än detta och är väl hårt spelad ändå.

7 Caddie Kassandra är snabb, men möter hingstar nu vilket bör blir för tufft, men hon har ändå sett förbättrad ut i år.
12 New Moon Pellini och 8 Zorn Brick har svåra lägen, men den förstnämnde ska gå barfota runt om för första gången och Zorn Brick vann V75 i fjol och får Sjunnesson i sulkyn.

Singelstrecket:

11 D.D.’s Hitman (V75-5) såg grym ut i årsdebuten och jag tror att han är alldeles för bra för silverdivisionen. Borde var större favorit än vad han är och jag spikar trots ett svårt utgångsläge.

Tvåhästarslåset:

5 Flashing Victory (V75-2) har formen på topp och är knapp spetsfavorit i ett inte allt för märkvärdigt stolopp. Borde räcka långt det, men jag dubblar med snabba
13 Ilona Håleryd som såg mycket fin ut senast efter uppehåll och omlagd träning.

Utgångshästarna:

8 Mosaique Face (V75-3) vann direkt i årsdebuten senast och släpps han till spets igen blir han svårslagen. Med skor på blir det nog inte lika lätt om han dessutom får svar om täten och därför bara spik på en kupong.

7 Can Lane (V75-4) tror jag är mycket bättre än vad han har fått visa i V75 så här långt och mu låter det starkt från Johan Untersteiner. Vettig spetschans från springspåret och om barfota runt om ger rätt effekt blir han svårslagen sedan.

Prisvärda hästar:

8 Nonstop Cheri (V75-1) såg klart bra ut vid segern senast och från ett perfekt läge borde han kunna få ett bra lopp om Kolgjini sätter färg på loppet.

2 Rocky Winner (V75-3) blir spännande att se om formen är lika fin som stallet tror. Hoppas att han utmanar favoriten om ledningen och då är det även intressant med mycket låg procent på 1 Fire To the Rain.

6 Flo Rida Sea (V75-6) är spetsfavorit och spännande att han ska gå utan skor vilket har haft bra effekt tidigare. Kan bli voltstrul för favoriterna i loppet och får Flo Rida Sea dämpa i spets kan han rinna undan.

11 Xanthis Amazing (V75-7) kom bort på Momarken senast och det kan man glömma. Spurtat sylvasst flera gånger före det och nu blir det barfota runt om!

Överspelade:

4 Ulisse Kronos (V75-1) är det alltid galopprisk på i voltstart och han borde dessutom få ett tungt lopp. För stor favorit ändå…

10 Bravo Navarone (V75-5) var kanonfin i debuten för Kolgjini och är en topphäst, men antingen ska han slå Breidabliks Nubbe i spets eller hålla undan för topphästen D.D.’s Hitman. Borde bli svårt att lösa den ekvationen för Kolgjini och då är han väl hårt spelad.

1 Eldrick Boko (V75-6) borde inte kunna hålla ut Flo Rida Sea från start och även om han hittar ut direkt om Sugarboy Petoj galopperar så ska han inte vara så här stor favorit om det inte blir spets.

V75-systemet: (Skrivs på två kuponger, minst en A-häst måste vinna för chans på sju rätt).

2,3,4,5,8 (res 7,6)
5,13 (res 3,11)
A: 8. B: 1,2,3,5,6. (res 8,2)
A: 7. B: 1,2,4,5,6,11,12. (res 8,9)
11 D.D.’s Hitman (res 3,10)
1,3,6,7,8,12 (res 4,9)
1,2,3,4,5,6,7,8,10,11,12 (res 1,5)

Kupong 1: 5 x 2 x 1 x 8 x 1 x 6 x 11 = 5280 rader
Kupong 2: 5 x 2 x 5 x 1 x 1 x 6 x 11 = 3300 rader

Totalt: 8580 rader = 4290 kr.

DD-spelet:

Ingen riktigt favoritkänsla på DD och chansspelar med två roliga drag i första mot fem tänkbara i svåra DD-2.

3,6 – 1,3,5,6,11 x 100 kr = 1000 kr.

/Berglund

Skriver spelkrönikor på Travnet.
189berglund@telia.com

Senaste nyheterna

Krönika
Spelkrönika Berglund
onsdag 15:03, 19 juni

Tips Solvalla 19 juni – Så här ska det se ut och tack och hej för mig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Krönika
Spelkrönika Berglund
fredag 14:24, 14 juni

Tips Boden 15 juni: Propulsion tar revansch i sitt favoritlopp!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Krönika
Spelkrönika Berglund
fredag 15:05, 07 juni

Speltips Östersund 8/6: Spetsstriden avgör storloppet!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Krönika
Spelkrönika Berglund
fredag 13:47, 31 maj

Speltips Mantorp 1/6: Kontios starka styrning krossar allt!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Krönika
fredag 14:59, 24 maj

Tips Solvalla 25 maj: Cyber Lane i Sweden Cup och två vassa spetsdrag till fina odds!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Krönika
Spelkrönika Berglund
fredag 13:55, 17 maj

Tips Gävle 18/5: Spännande spetsstrid avgör gulddivisionen!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Krönika
onsdag 12:49, 08 maj

Spelkrönika Solvalla/Bergsåker 8/5: Nu tar jag och min bästa vinnare revansch!

Spelredaktör Redaktionen Travnet

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Spelkrönika V86 Solvalla/Bergsåker 5/4: Därför förlorade Nuncio och bästa V86-spikarna hittas på Bergsåker!

Spelkrönika V86 Solvalla/Bergsåker 5/4: Därför förlorade Nuncio och bästa V86-spikarna hittas på Bergsåker!

V75 i lördags blev galet svårt trots att läckra Delicious gjorde vad hon skulle i den första avdelningen. Sedan blev det dock värre och för min egen del vet jag inte om jag har sett en så mycket svårare V75-rad tidigare. Även när det är jättesvårt och hög utdelning brukar det i alla fall vara någon eller några av skrällarna man har lite känsla för, men den här gången var jag inte ens nära att tro tillräckligt mycket på någon av vinnarna för att använda som nyckelhäst, förutom Delicious förstås.

Mitt beslut att stå över V75-spel slog därmed helt rätt denna gång och att det sedan var av helt fel anledning är en annan sak. Jag hade ju svårt att se Nuncio förlora och trodde därför att risken för jackpot på femmorna var uppenbar. Nuncio förlorade dock och debatten har gått hög efteråt om varför. Min åsikt är att varken häst eller kusk presterade på topp, men om Örjan Kihlström hade kört fram utvändigt om ledaren 1300 meter från mål är jag övertygad om att den prestationen Nuncio nu gjorde hade räckt till seger. Nu blev det fel och är det någon gång Nuncio är sårbar så är det ju på speed när han får attackera bakifrån – det såg vi ju även i fjolårets Elitloppsförsök. Om det sedan var så att Örjan kände att hästen inte fungerade som bäst i aktionen för dagen så är det väl ännu mindre anledning att sitta kvar och köra på kortspeed? Jag tycker också att det syntes ganska tydligt under vägen att Nuncio inte var särskilt bekväm med att ligga i rygg när tempot sänktes och att Örjan satt kvar så länge i sista sväng var bara konstigt, men då hade det ju redan gått snett.

Det märktes också efteråt att Örjan var irriterad och han kände nog att han hade kunnat göra annorlunda och då fått ett annat resultat.

Både Kihlström och Nuncio lär komma tillbaka och det tänker även jag göra. Närmast med V86-tips till Solvalla och Bergsåker i kväll. Ganska lite hästar i loppen och till en början såg omgången favoritbetonad ut, men som vanligt vet vi att det räcker med att få träff på en jätteskräll för att V86 ska bli för svårt för de flesta. Jag tycker också att det finns små frågetecken kring de storfavoriter som de flesta räknar med ska vinna och kvällen känns mer intressant ju mer jag tittar på listorna.

Analys Bergsåker V86-1:

Ranking: A: 5. B: 8-9-10-6. C: 7-4-2-3-1.

Spetsanalysen: Elegance Brodde och Greenstar är snabba och kan göra upp om ledningen, men båda lär släppa till Casanova Sisu när Ulf Ohlsson kör till efter en bit. Den enda jag kan tänka mig vilja svara Casanova Sisu är Tequila Palema, men jag tror inte att hon tar sig förbi från spår åtta och Sjöström låter inte heller så inne på att lägga en speed från start.

Loppanalysen:

En misslyckad spårtrappa över tre varv inleder omgången och hela vitsen med spårtrappa försvinner ju när loppet inte fylls med mer än tio hästar.

Jag tror att det här blir en ganska odramatisk historia där
5 Casanova Sisu körs till täten efter en bit och sedan bara blir utmanad sista halvvarvet. Det här är en kapabel femåring som fått ett par lopp i kroppen och som har behövt det också. Senast såg han lite seg ut i ledningen halvvarvet från mål, men det gick riktigt fort då mot en bra häst och han svarade ärligt och vann till slut enkelt. Nu blir det jänkarvagn för första gången i år och då bör han kunna komma iväg lite bättre än vanligt bakom bilen. Det borde bli tidig ledning och sedan är det ju inte så många i det här ganska trötta gänget som kan göra något själv.

Jag tror att Casanova Sisu blir mycket svårslagen i ledningen och inleder med en spik.

Värst emot är rejäla 8 Tequila Palema som kanske hade kunnat utmana om täten från ett bättre startspår. Hon är rejäl och tål att gå en bra långspurt, men jag tror inte att hon ska fram i dödens och pressa och då måste någon annan göra det för att det ska gå att ta något från kön till slut. Nu står visserligen Tequila Palema 20 meter bättre till mot Casanova Sisu jämfört med senast, men hon fick det ganska serverat då och kunde ändå inte gå i närkamp. Om barfota runt om nu kan hon höja sig lite, men det borde ändå blir svårt att plocka ner min spik i spets.

9 Google Håleryd är en häst med bra grundkapacitet, men det var länge sedan han visade den och han har varit blek i årets två starter. Helstängt huvudlag nu kanske kan få fart på honom, men ett skoryck hade nog också varit att föredra för att tro helhjärtat på honom.

Analys Solvalla V86-2:

Ranking: A: 3-9-8. B: 2-7-1. C: 6-5.

Spetsanalysen: Paparazzi M. är snabb och troligen mer intresserad av att lägga kraft på att komma till plankan än vad Nose Gear är av att försvara spets. Sedan är jag dock inte säker på att Adielsson kör i spets till varje pris över lång distans och om Haugstad kör till rejält med Danne Edel hoppas jag att han får överta. Det kan också bli så att I Am Unique blåser förbi alla första biten och då bör det vara ännu bättre chans för Danne Edel att få ta över täten.

Loppanalysen:

Bara åtta hästar kvar i detta långlopp och sex av dem känns som tänkbara vinnare. Jag tar bort hälften av dem och låser loppet med tre streck. Mest känsla har jag för 3 Danne Edel som gillar förutsättningarna och skulle han komma till spets borde han bli svårslagen. Han fungerade inte på ett dåligt banunderlag senast, men såg bra ut annars och nu blir det troligen barfota runt om. Han är rätt snabb bakom bilen och eftersom han är stark och håller bra tempo i täten borde han vara en passande rygg för Paparazzi M. som vann från just vinnarhålet näst senast. Spetsar någon annan borde det vara ännu bättre chans att få överta och jag hoppas att Haugstad är offensiv från start.

Jag vill dock även ha med snabbe 9 Furious Francis som gör årsdebut mot lämpligt motstånd. Han var riktigt bra vid seger i årsdebuten på Solvalla förra året och med ett lopp i ryggar så kan han gå en mycket vass speed sista halvvarvet. Goops hästar verkar rejält på gång för dagen, det låter som barfota runt om direkt och inte omöjligt att Furious Francis får ett perfekt lopp och sedan blåser till alla sista biten.

Sedan ”lyxar” jag också till det med streck för 8 Nakoda Goj, trots att han vinner väldigt sällan. Han har dock sett fin ut i tuffa gäng en längre tid och senast hade han krafter kvar som fastlåst i V75. Bra med ett litet fält när han har ett dåligt spår och barfota och lång distans kan bli perfekt.

2 Paparazzi M. vann från rygg ledaren näst senast och gick okej i skymundan i V75 senast (samma lopp som Nakoda Goj). Han är spetsfavorit, men som nioårig valack tror jag inte att han gör sina bästa lopp i ledningen över den här distansen längre. Visst kan han vinna från rygg ledaren som näst senast, men jag tycker att han är för mycket spelad så jag står över denna gång.

7 Ottens Casher är en jättefin häst som gått bra i V75, men han står småhårt inne i loppet och gör årsdebut och skulle han vinna detta går han dessutom ur bronsdivisionen vilket vore dumt med en så pass bra häst. Gissar att han körs ganska snällt och spurtar bra som trea-fyra?

Analys Bergsåker V86-3:

Ranking: A: 2-15-6-12. B: 3-14-7-5-4. C: 10-8-11-9-1.

Spetsanalysen: Inga startraketer här, men Polar Linus har öppnat snabb tidigare och kan nog ta hand om täten för att sedan släppa. Gissar att Guli Rubin kommer att öppna vettigt med Oskar J. ombord.

Loppanalysen:

Kallblodslopp och spårtrappa och en favorit i 15 Fender som det inte låter allt för uppåt på i årsdebuten. Kanske blir det skor och öppet huvudlag i första starten och sexåringen är inte heller speciellt vässad till detta. Kan säkert vinna loppet på klass ändå, men det är många att runda över medeldistans och stor risk att det blir för många i vägen om Ohlsson ska köra sista 800 m. Garderas.

Tipsettan till 2 Guli Rubin som gjort två starter i ny regi och gått bra. Perfekt läge med vass kusk nu och inte omöjligt att han körs till täten efter en bit. Svårfångad i så fall.

6 Järvsö Tor är liksom Guli Rubin en fin femåring på väg upp i klasserna. Han ska gå med sommarskor nu och verkar stark och rejäl av sig. Givet bud.

12 Odins Eld är en kapabel norsk häst som strulat mycket, men som senast återkom efter uppehåll och var fin direkt enligt uppgift. Säkre Janne Norberg upp nu och trots sämsta läget i en spårtrappa så måste han med tidigt.

3 Wilda Fille är stark men osäker och framspår bakom bilen har det varit lite problem med tidigare. Sköter han sig är han inte sämre än någon annan, men risk för startgalopp tror jag.

14 Fylking är snabb, men tar gärna till en galopp under vägen och sista biten är han inte superstark heller. Farten har han dock och han gick rejält efter galopp i ett tuffare V75-lopp senast. Tänkbar om han sköter sig och kämpar till slut.

Streck också för 7 Kolbergs Lillefot som är segstark, men kanske ska gå barfota fram nu och på den balansen har han vunnit tre av fyra lopp i Sverige. Sju streck totalt.

Analys Solvalla V86-4:

Ranking: A: 5-6-2-3. B: 9-1. C: 8-4-7.

Spetsanalysen: Alltid lite lurigt med treåringar bakom bilen, men på det P.S.Confess visat så här långt borde han kunna hålla upp ledningen från innerspåret om kusken vill. Exquisite Sisu borde vara värsta hotet.

Loppanalysen:

Treåringslopp och ett par hästar som visat mer så här långt. Riktigt rejäl har 5 Lucifer Lane varit och han har avgjort utvändigt ledaren varje gång. En härlig typ som verkar veta vad det går ut på och han gör inte mer än vad som behövs. Motståndet har varit enkelt, men han möter inte jättemycket värre hästar den här gången heller och risken finns att han bara är bäst igen. Det snackas om eventuellt halvstängt huvudlag den här gången och det bör göra treåringen lite mer fokuserad till slut.

Orutinerad kusk gör dock att det är givet att gardera för min del och då är 6 Transcendence tidig. Han har galopperat en del, men visat bra styrka och bilstart och Örjans känsliga händer bör vara en fördel. Kommer han före favoriten i starten kanske inte dödens är ledigt sedan och då kan det blir ett konstigt kört lopp med en favorit på vingel i spåren. Bergh-träningen är ett tidigt bud oavsett i det här loppet.

2 Exquisite Sisu har inte vunnit lopp på sju försök, men ser inte så tokig ut ändå och i årsdebuten senast höll han godkänt bakom en riktigt bra vinnare. Helstängt huvudlag och jänkarvagn på nu och då lär han öppna bra också. Farlig om han kommer till spets.

3 Empire Garbo var finalist i Uppfödningslöpningen i december och vann på bra sätt direkt i årsdebuten. Han bör ha gått framåt med loppet i kroppen och med Adielsson från ett bra läge är han också given att ta med.

9 Aries de Vie var kraftigt förbättrad utan skor senast och duger här om lika bra igen. 1 P.S.Confess mötte för bra hästar senast, men hängde med helt okej och satt fast före det. Öppnar han lika bra som senast kan det bli spets eller sämst rygg ledaren. Sex streck totalt.

Analys Bergsåker V86-5:

Ranking: A: 7. B: 2-1-12-10-11-5-9. C: 3-8-6-4.

Spetsanalysen: Mellby Dealer öppnar över medel och barfota fram och i bike kan han bli ännu vassare. Även Global Rebel öppnar bra och maxas i utrustningen. Utvändigt om dessa är också King of Mine riktigt startsnabb och kan utmana. Borde kunna bli tuff körning mellan dessa tre i första hand.

Loppanalysen:

Tre hästar höjer sig över resten i detta lopp och för att få lite snits på systemet spikar jag den jag tror mest på. 7 Get a Winner är en bra V75-häst som har årsdebuten avklarad och då gick det mesta fel. Över lång distans fick han lägga två speeder för täten och sedan släppa och sedan fick han dra tvärstopp när hästen framför stannade och det är bara att glömma. Lopp i kroppen i alla fall och nu är det kuskförstärkning också. I fjol vann femåringen två V75-lopp och var trea i en tuff final och han bör klara sig bra i brons här under våren också.

Get a Winner är ganska snabb bakom bilen och borde komma iväg vettigt och körning mellan ett par andra spetskandidater gynnar honom bara. Han har ju vunnit V75 från dödens och räds inte lite grovjobb och strular det inte för mycket tror jag att han är starkast till slut. Spik!

2 Global Rebel var seg vid delad seger efter uppehåll senast, men kan bättre och nu maxar man utrustningen med skoryck och jänkarvagn. Han kan vinna om han kommer till spets utan att det kostar för mycket.

1 Mellby Dealer är också bra i det här loppet och han höll farten klart godkänt i V75 senast. Han ska också få lite ny balans och utrustning och fungerar han med ”Rogga” i jänkarvagn kan han säkert öppna lite bättre än tidigare och kanske hålla upp täten, men han är ju vass med rygglopp också. Given vid gardering.

12 Leonas Santo skrällvarnade jag för senast, men då blev det tyvärr galopp när han fick svar om ledningen, men sedan gick han starkt som femma. Det blir säkert en del skrik om honom tack vare det och med toppform och barfotabalans går han säkert bra igen, men från spår tolv borde det bli för långt fram ändå. Han vinner trots allt inte särskilt ofta.

10 Dragon Powerfly och 11 Le Chapeau är också rätt bra för klassen, men den förre är behandlad och har stått över inför detta och den senare gör sina allra bästa lopp i spets och rundar nog inte hela fältet i sin årsdebut.

Analys Solvalla V86-6:

Ranking: A: 7. B: 1-4-3-10-6-5. C: 2-9.

Spetsanalysen: Många som kan öppna bra, men en felfri Fonda Boko är nog snabbast och jag tror att han tar en längd på Mellby Diamant. Blir han pigg är det inte säkert att det går att släppa sedan, men är han i form borde han väl dessutom testas i spets. Dominator D.T. och Digital Extreme öppnar också bra utifrån liksom favoriten National Prince.

Loppanalysen:

Ett sprinterlopp där 7 National Prince är storfavorit efter tre segrar på tre starter hos Svante Båth. Han har sett riktigt rejäl ut och borde kunna bära de snabba pengar han tjänat på slutet en bra bit till. Han öppnade dessutom vasst från spår sju för tre starter sedan och borde åtminstone kunna köra sig till utvändigt ledaren ganska snabbt. Blir Maharajah-sonen sedan släppt till spets lär loppet vara över, men jag tror att det finns ett par spetssugna invändigt och hoppas på strul för favoriten. Möjligt att han även vinner utvändigt ledaren, men då blir det i alla fall mycket tuffare och då är han nog lite för stor favorit.

Jag garderar matematiskt och 1 Mellby Diamant är en bra häst på väg upp i form. Han fick ett tufft lopp utvändigt om Disco Volante senast och orkade inte riktigt, men med ett snällare upplägg nu kan han duga. Han är troligen inte tillräckligt snabb för att hålla upp täten och borde få ett smyglopp på innerspåret.

4 Diffarn Am galopperade utan direkt anledning i V75 senast, men hade gått bra före det och han gynnas om han får ett rygglopp och de andra kör tufft om täten.

3 Fonda Boko har hög kapacitet, men är mycket knepig och blir ofta för het eller gör bort sig direkt. Han tränar tydligen bra och bakom bilen brukar han inte hoppa direkt i alla fall. Han är snabb från start och om formen sitter där leder han nog länge över den korta ditansen. Kanske hela vägen om favoriten kommer på vingel.

10 Etosha Boko sprang in i en alldeles för bra Moni To Spare senast och får godkänt för den insatsen. Han är nog bäst i spets, men fungerar även bakifrån och kan sitta bra till direkt om Fonda Boko öppnar bra.

6 Digital Extreme tog en välförtjänt seger i enklare sällskap senast och är fräschare i jobben efter behandling efteråt. Han streckas liksom 5 Dominator D.T. som inte är så tokig i grunden och tränar positivt. Sju streck totalt.

Analys Bergsåker V86-7:

Ranking: A. 4. B: 1-5-12-6-2. C: 11-10-3-9-7.

Spetsanalysen: Boys Going In är startsnabb, men har öppnat sämre från innerspår tidigare. Såg rappare ut barfota senast och tar han i ordentligt kan han nog hålla ut övriga. Annars bör det bli Poochai till spets.

Loppanalysen:

Ett sprinterlopp för högsta klassen och 4 Poochai blir klar favorit efter sin starka insats som tvåa bakom On Track Piraten senast. Han höll riktigt starkt som knappt slagen då och visade igen att han gör sina bästa lopp i ledningen där han verkligen kämpar. Kommer han till spets igen blir han svårslagen och jag var länge inne på att spika, men Per Linderoth säger att han inte tänker släppa täten med Boys Going In om han håller upp ledningen och då kan det bli strul för Poochai. Därför nöjer jag mig att spela utgång och spika på en kupong.

1 Boys Going In är fartfylld men humörbetonad och ojämn. Han vann från dödens på Cool Keeper näst senast och slog då Poochai som var trea och senast såg han ut att vakna till rejält av barfotabalansen med en bra spurt som trea bakom Delicious och Kadett C.D. Lyckas Linderoth hålla upp täten så vill han köra där och då kan det nog hålla hela vägen om sjuåringen är på rätt humör.

5 Nahar kan man aldrig räkna ut och han gick fullt godkänt efter uppehåll senast i ett lopp som blev en taktikuppgörelse. Nu vässas han lite i utrustningen, troligen barfota fram och Norberg på Berghs hästar har ju varit ett framgångsrecept på slutet. Kan köras offensivt över den här distansen och räknas tidigt.

12 Västerbo Highflyer tjänade över en miljon förra året och hävdade sig bra i eliten. Nu är det årsdebut och han körs säkert snällt från det här läget, men man låter å andra sidan oväntat nöjda med nioåringen så helt borta är han nog inte om Poochai inte kommer till spets.

6 Höwings Star är lite uppanmäld, men ute på rätt distans den här gången och brukar alltid vara bra då. Kördes för tufft för tidigt över lång distans senast, men nu tål han nog att gå rejält sista 800 m.

2 Fly the World vågade inte kusken vrida på i spåren med i sista sväng senast eftersom hon hängde töm och det blev gott om krafter kvar i mål där King City vann. Bra läge för att få ett fint lopp i andraspår och nog borde hon vinna lopp snart? Kanske bra med täta starter för henne också. Sex streck totalt med utgångshäst på Poochai.

Analys Solvalla V86-8:

Ranking: A: 3-10. B: 2-5-1-7-4-6. C: 11-8-12-9.

Spetsanalysen: New Generation öppnar snabbt, men jag tror inte att han vill svara snabbe Starzinner till varje pris. Utifrån är dock Ebony Boko riktigt snabb de gånger travet flyter okej och han kanske kan ta sig förbi favoriten.

Loppanalysen:

Ett sprinterlopp avslutar omgången och 3 Starzinner blir jättefavorit efter tre segrar i följd hos Peter Untersteiner. Hästen är helt klart kapabel och har vunnit lätt från ledningen varje gång, men senast blev det rätt billigt när Balfour gjorde bort sig direkt. Kommer favoriten till ledningen igen lär det vara bra chans att han vinner över den korta distansen, men det kanske kan bli lite mothugg både inifrån och utifrån och vi vet ännu inte hur han reagerar på det. Rätt bra hästar i det här loppet också och till höga 74 procent väljer jag att gardera.

Jag spelar med Starzinner som utgångshäst, men dubblar utgången med 10 Moni To Spare som jag inte tror är särskilt mycket sämre. Han imponerade i årsdebuten senast då han gick 11.9 från dödens och vann hur lätt som helst och sexåringen borde inte vara sämre nu. Bakskor på denna gång vet jag inte vad det betyder, men att det ska skilja så mycket i spel mellan dessa två känns fel trots utgångslägena. 7-8 procent på Moni To Spare måste jag spela med trots att det blir svårt om favoriten får ledningen.

Bakom dessa två finns det fler a bra hästar och speedige
2 Malkin N.O. kan vinna om han får ett bra lopp i ryggar.

5 Ebony Boko höll stark bakom Tuffetto Jet senast och Lennartsson upp låter spännande på Westholms formstarka sexåring som är mycket startsnabb och bäst i spets.

1 New Generation har ett lopp i kroppen och är snabb bakom bilen. Borde få ett fint lopp och då kan han skrälla med klaff.

7 Forecast var bra vid segern näst senast och kom aldrig till senast. Barfota runt om nu på honom är nog ett klart plus!

4 Scarlets Mirakel gick okej bakom Starzinner senst och kan nog ännu lite bättre. Då var han halvbetrodd, men nu är han spelad till 0,5 procent!

6 Louie Brodde var finalist i Kriteriet i höstas och bra fart finns, men som de flesta hästar från Svante Båth så behöver han nog en genomkörare och körs snällt i första starten. Inte så het därmed, men streckas ändå på kapacitet och kusk.

Singelstrecken:

5 Casanova Sisu (V86-1) ska vara nära toppformen med ett par lopp i kroppen och blir det tidig ledning i det här loppet måste han bli svårslagen.

7 Get A Winner (V86-5) såg bra ut i årsdebuten, men hade massa otur och resultatet kan man glömma. Lopp i kroppen och lämplig uppgift för en häst som normalt sett duger bra i V75.

Utgångshästarna:

4 Poochai (V86-7) var mycket duktigt tvåa bakom On Track Piraten senast. Trivs i spets och toppchans om han kommer dit.

3 Starzinner (V86-8) har visat hög kapacitet för klassen och blir svårslagen över kort distans om ledningen nås. Dubblas med högkapable 10 Moni To Spare som imponerade i årsdebuten.

Prisvärda hästar:

3 Danne Edel (V86-2) trivdes inte på banunderlaget i årsdebuten och bör fungera bättre nu. Barfota runt om och svårpasserad om han släpps till ledningen.

3 Fonda Boko (V86-6) är mycket fartfylld men har inte fått till det på länge. Bilstart passar bra och felfri kan han leda hela vägen.

1 Boys Going In (V86-7) var kraftigt förbättrad barfota runt om senast som trea bakom Delicious och Kadett C.D. Farlig om han lyckas svara ut favoriten från start.

Överspelade:

2 Paparazzi M. (V86-2) har fin form, men jag tror inte att han är tuff nog att vinna från ledningen över lång distans i det här sällskapet och från rygg ledaren behövs det alltid lite tur till slut.

15 Fender (V86-3) är bästa hästen, men det är många att runda över medeldistans på en snabb bana och inte säkert att han hinner runt alla i årsdebuten.

V86-systemet: (Skrivs på två kuponger, minst en A-häst måste vinna för chans på åtta rätt).

5 Casanova Sisu (res 8,9)
3,8,9 (res 2,7)
2,3,6,7,12,14,15 (res 5,4)
1,2,3,5,6,9 (res 8,4)
7 Get a Winner (res 2,1)
1,3,4,5,6,7,10 (res 7,1)
A: 4. B: 1,2,5,6,12. (res 11,10)
A: 3,10. B: 1,2,4,5,6,7. (res 3,10)

Kupong 1: 1 x 3 x 7 x 6 x 1 x 7 x 6 x 2 = 10584 rader
Kupong 2: 1 x 3 x 7 x 6 x 1 x 7 x 1 x 6 = 5292 rader

Totalt: 15876 rader = 3969 kr.

DD-spelet:

Iskalla odds med storfavoriten i DD-2 så jag spelar på favoritfall och spikar Moni To Spare i stället.

4 – 10 x 400 kr
5 – 10 x 200 kr
1,12 – 10 x 150 kr
2,6 – 10 x 50 kr = 100 kr

Totalt 1000 kr.

/Berglund

Skriver spelkrönikor på Travnet.
189berglund@telia.com
Nästa nyhet
Spelkrönika V75-finaler Solvalla 1/4: Klasskillnad i guld-duellen och singelstrecket är givet!
Nästa nyhet
Spelkrönika V75-finaler Solvalla 1/4: Klasskillnad i guld-duellen och singelstrecket är givet!

Spelkrönika V75-finaler Solvalla 1/4: Klasskillnad i guld-duellen och singelstrecket är givet!

Det är inte alltid så lätt med trav. För någon vecka sedan trodde jag stenhårt på Balfour och att han skulle spetsa och vinna mot Starzinner. Då körde Björn Goop galopp direkt när bilen släppte och ridå ner för mig. Därför var det ju rimligt att tro att Balfour skulle tas lite försiktigt från innerspår över stressig kort distans i onsdags och därför gick jag stenhårt på Amazing Dynamite i samma lopp. Då visade det sig att nestor Janne Norberg inte ens hade pratat med tränaren Robert Bergh om Balfour före loppet, utan han vässade upp hästen och laddade allt som gick från start och lyckades både spetsa och vinna loppet knappt före min idé som i stället fick dödens och var knappt slagen…

Snopet värre kan jag meddela, men imponerande av Norberg som nog inte hade kört på Åby de senaste 30 åren, men bara kommer ner och dominerar bakom Berghs hästar. Jag kan ändå inte ångra mitt spikval för Amazing Dynamite gjorde ett kanonlopp och vinner väl det där loppet åtta gånger av tio. Lite senare under kvällen blev min andra spik, Island Life, störd till galopp av en konkurrents körspö och hade väl varit helt överlägsen annars och det är bara att konstatera att det var ”en sådan dag” i onsdags även om jag fick träff på tre av tre utgångshästar.

Bara att ta nya tag och vad kan väl vara bättre än att då få ägna sig åt en V75-finalomgång på Solvalla? Inte mycket i alla fall, det skulle väl då vara en lite mer spelvänlig omgång än vad som nu är fallet. Den sportsliga kvalitén är fantastisk, men med stor risk för att två jättefavoriter vinner känns det inte lika inspirerande spelmässigt. Att matchen mellan Nuncio och On Track Piraten ska vara med på kupongen är ju fullständigt självklart, men när det bara blev nio hästar i stoeliten och Delicious är med i startlistan kanske man kunde ha lyft in ett av de väldigt fina unghästloppen i stället? Jag förstår dock att man vill ha med Delicious på kupongen och det är säkert många som gillar att spela V75 med två världsstjärnor som troligen vinner. Det blir lite enklare att få sju rätt med små system, men också mycket större risk för att utdelningen på fem rätt brinner inne, men ibland måste sporten få gå före spelet – även hos ATG.

Jag vill inte hacka i onödan på tipskollegorna på Travronden, men jag kikade i deras fredagsnummer där de hade gjort ett spelförslag med spik på Delicious och Nuncio och sedan spridit lite streck här och var för att landa på ett system för 1792 kronor. Totalt fanns det med fem hästar på systemet som är spelade till under nio procent och tre av dem i samma lopp. Chansen att ett sådant system ska ge någon utdelning på fem rätt är minimal och så går det helt enkelt inte att spela. Om man nu inte gillar att ge bort 61 procent av insatserna till spelskatt och en jackpott nästa vecka.

Som jag ser det finns det två alternativ med ett matematiskt system i den storleksklassen denna vecka. Antingen chansar man rejält och garderar en eller båda storfavoriterna, eller så spikar man en häst till, gärna en ”ickefavorit”, för att få råd med bredare gardering och lite mer skrällar i övriga lopp.

Här på travnet brukar jag ju spela med en liten reducering och utgånghästar och då kan man lägga upp det lite annorlunda. Därför väljer jag att spika en av storfavoriterna och spela med den andre som utgånghäst och som kompletterande spik använder jag en andrahandsfavorit som dessutom möter omgångens stora snackhäst vilket passar mig perfekt.

Oväntat många verkar tycka att Delicious är en bättre spik än Nuncio, men för mig känns det givet att spika Nuncio först av dessa två eftersom jag tycker att det är en tydlig nivåskillnad mellan honom och On Track Piraten och denne är ändå mycket spelad (25%). Jag tror att Nuncio vinner från dödens och det finns även chans att han tar sig förbi direkt vilket skulle göra att loppet är tvärslut. Angående Delicious får man väl ändå säga att formen är lite oklar efter den ganska intetsägande segern senast och att Daniel Redén säger att formen är 40-procentig låter ju inte så förtroendeingivande. Den gode Daniel gillar ju visserligen att ligga lågt, men från spår åtta över kort distans skulle det ju ändå kunna bli något strul och jag testar att lägga lite krut på gardering av henne.

Analys Solvalla V75-1:

Ranking: A: 8. B: 4-1-3-6. C: 9-2-5-7.

Spetsanalysen: Man hotar med att köra i spets med Pasithea Face, men jag har väldigt svårt att se att hon ska kunna hålla ut Spoil Me första biten och hon borde vilja komma till sargen för att sedan släppa. Då borde Windy Ways vara först fram och överta. Ifall Örjan trycker av Delicious sedan så får hon givetvis ta över från stallkamraten, men annars borde Windy Ways köras i spets.

Loppanalysen:

En stoelit över kort distans och 8 Delicious blir givetvis jättefavorit. Hon har ju kommit tillbaka till tävlingsbanan ännu en gång och såg riktigt spänstig och fin ut på Romme i fredags även fast loppet i sig inte sa så mycket. Hon borde bli ännu piggare med loppet i kroppen förutsatt att hon inte tar stryk av att starta vecka-vecka. Normalt sett öppnar hon snabbt och får överta täten av stallkompisen Windy Ways och i så fall lär det inte bli särskilt spännande sedan.

Visst tror jag innerst inne att Delicious vinner, men det är spel på V75 det här handlar om och då vill jag inte spika henne rakt ut när jag spikar Nuncio i ett annat lopp. Utgångshäst och spik på en kupong får räcka.

4 Windy Ways tycker jag har sett riktigt fin ut i årets två starter och hon höll farten starkt utvändigt om Nuncio senast. Här borde hon få överta täten av Spoil Me och sedan körs hon i spets om inte Delicious kommer tidigt. Kan ju också tänkas att Örjan sätter sig lugn utvändigt om henne och då är ju skrällchansen lite bättre än om hon släpper till favoriten.

1 Pasithea Face är stark, kanske inte lika stark som Delicious, men hon är i alla fall tuffare än resten och Adrian lär försöka utnyttja det om han kommer ut från innerspåret. Kolgjinis låter påställda och det maxas i balans och utrustning denna gång. Kan tänkas om Delicious har en sämre dag.

Jag streckar även 3 Spoil Me som är vass på speed och borde få rygg ledaren eller tredje par invändigt. Även
6 Indoor Voices som såg fin ut barfota senast får ett streck med Adielsson i sulkyn.

Analys Solvalla V75-2:

Ranking: A: 11. B: 2-10-5-12-1-7-6-8-4. C: 9-3.

Spetsanalysen: Qamaro C.D. öppnar rätt rappt, men mest troligt kan han inte hålla ut Uppohoppa om inte Strömberg hänger på ett helstängt huvudlag. Han är spetsfavorit från ett bra läge, men ska inte gå med helstängt huvudlag som när han spetsade från innerspår på Solvalla och det finns med i leken att startsnabba Mitica kan hinna förbi. Veijo lär i alla fall inte ha något annat val än att ladda hårt från detta läge. Speciellt inte när han har en häst till med i fältet som inte gynnas om favoriten får ledningen billigt.

Loppanalysen:

En öppen och riktigt bra final i lägsta klassen och här garderar jag rejält. 2 Uppohoppa blir klar favorit eftersom de flesta räknar med att han ska spetsa och leda runt om och visst kan det bli så. Han var vass som tvåa bakom Rigel Face näst senast och senast gick han bra från ett svårt läge utan att Örjan körde max sista biten. Nu rycker man bakskorna för försa gången och Pasi Aikios hästar har dessutom visat fin form på slutet. En vettig segerchans, men jag är inte helt säker på att han får ledningen och då vill jag gardera som hårt spelad även fast han också kan vinna bakifrån.

Tipsettan får 11 Trot Kronos som kan mycket, men som inte alltid fungerar i aktionen. Han såg väldigt stark ut i lite knepig stil vid segern näst senast, men travade bättre senast på Momarken och avslutade då starkt som tvåa bakom jättelöftet Ferrari B.R. Det blir säkert bra tryck på det här loppet och då kan nog Trot Kronos skölja över dessa till slut om travet flyter hyfsat. Det låter också riktigt bra från Veijo Heiskanen som kör Mitica för att han äger henne, men det här ska vara en klart bättre chans. Jag testar med utgångshäst och spik på en kupong.

10 Rigel Face kändes klar senast och han var också mycket bra vid spetsseger före Uppohoppa som han fick överta täten av efter en bit. Nu har han inte startat på en dryg månad och säkert fått träna ganska tufft inför resten av säsongen och inte givet att formen är lika skarp nu. Han räcker dock långt här på ren grundkapacitet och blir det körning i loppet gynnar det honom, annars lär nog inte Adrian sitta kvar och såsa i kön själv.

5 Sphinx d’Inverne blev jag imponerad av vid segern från dödens på Camp Nou näst senast. Senast hamnade han riktigt illa till under vägen, men var inte tom i mål och det blev nog en vettig uppladdning inför detta. Nu ska hästen gå i jänkarvagn som näst senast och han kan också öppna bra bakom bilen. Tidig.

Hela B-gruppen streckas och 12 Magic Happens hade varit högre rankad från ett bättre läge. Hästen är riktigt fin och spurten som tvåa bakom Ulisse Kronos senast var bra. Behöver lite hjälp på vägen från det här läget, men får han det är han nog inte sämre än någon annan. Jänkarvagn nu som vid segern för tre starter sedan och kanske ska han också gå barfota fram för första gången.

7 Mitica var tvåa bakom kanonen Rajesh Face i debuten för Veijo och fin vid överlägsen V75-seger senast. Hon är mycket startsnabb och inte omöjligt att hon kan blåsa förbi Uppohoppa även om det är tufft att spetsa från spår sju på Solvalla. En invändig strykning skulle sätta henne i ett mycket bättre spetsläge. Kan inte räknas bort även om kort distans säkert är mest optimalt.

1 Qamaro C.D. satt fast bakom Mitica näst senast och visade fortsatt fin form som trea senast. Öppnar rätt bra och rygg ledaren eller tredje par invändigt är mest troligt. Vågar Hans R Strömberg däremot testa ett helstängt huvudlag och det slår väl ut kanske hästen kan spetsa och det vore kul att se honom i den positionen.

6 Camp Nou var läcker vid segern näst senast och kan nog lite bättre än senast då han fick stryk i spets. Knutsson verkar nöjd och premiär med framspår bakom bilen ska inte vara några problem.

Streck också för rejäle 8 Västerbo Highscore som ska gå barfota bak för första gången och trots läget är han inte chanslös om de kör fort i täten. 4 Gravity Falls är tveksam sista biten och har inte övertygat på slutet, men nu blir det barfota runt om och då får han sista strecket. Tio streck totalt.

Analys Solvalla V75-3:

Ranking: A: 5. B: 3-1. C: 2-7-8-4.

Spetsanalysen: Lite lurig spetsstrid där jag tror att Nuncio är den snabbaste, men inte säkert att han tar en längd på alla invändigt ändå. On Track Piraten kan nog hålla ut honom om han öppnar som när han varit som snabbast, men han är lite ojämn första biten och har inte varit supersnabb på slutet. Det är möjligt att han är snabbare ut om Takter vässar upp honom rejält före start och då borde han i alla fall komma förbi El Mago Pellini och Kadett C.D. släpper säkert om han är först till plankan. Nuncio var ju grymt startsnabb i USA, men jag tror inte att Örjan har laddat max med honom någon gång i Europa. Kanske dags att testa den här gången och då blir jag inte förvånad om han blåser förbi alla till spets.

Loppanalysen:

Dags för riktig match i gulddivisionen alltså efter en vinter fylld av uppvisningslopp i den högsta divisionen. Visst är det kul att Nuncio och On Track Piraten möts nu, men för att det ens ska bli spännande krävs det ju att On Track Piraten kommer till spets där han är dryg att ta sig förbi, men för mig känns det inte givet.

5 Nuncio är startsnabb om kusken kräver det och kanske laddar Örjan det som går nu för att a sig förbi. Att man rycker framskorna på Nuncio redan nu talar lite för det och också att man absolut inte vill förlora den här prestigematchen. Jag tycker att det är en ganska klar nivåskillnad mellan Nuncio och On Track Piraten vilket inte minst har visat sig i deras fyra tidigare möten där Nuncio vunnit alla. Här talar vi alltså om en häst som är bäst i världen tillsammans med Bold Eagle och jag tror inte att On Track Piraten hade varit spelad till 25 procent mot den franske fantomen?

Vissa hävdar att Nuncio knappast är på topp redan nu och det tror inte jag heller, men är On Track Piraten det då? Senast var det med mycket knapp marginal han tog sig förbi Poochai sista biten och då snackar vi motstånd i klass med snabblopp i Norrland. Kanske har tufft tävlande hela vintern tagit ut sin rätt även på en undantagshäst av ”Piratens” kaliber? Tidigare i vinter var det ju också rätt nära att Anna Mix slog honom utvändigt och Nuncio håller i alla fall jag för att vara klart bättre än Anna Mix som inte var vässad och dessutom tävlade med skor då. Med den här spelfördelningen känns det som att On Track Piraten betalar skatten och då är det givet att spika Nuncio.

Analys Solvalla V75-4:

Ranking: A: 4-10-7. B: 1-5-15-13-2-6-3. C: 8-11-9-12-14.

Spetsanalysen: Pear Face kan nog öppna vettigt från innerspår med Kevin i sulkyn, men My White Eagle är rappare och med Adielsson tror jag att hon accelererar förbi för att sedan släppa täten. Oklart till vem dock, men tror att Global Tendency kan vara snabbast fram trots spår fem.

Loppanalysen:

Ett stolopp där jag hästarna på startvolten står bra till och mest troligen vinner någon av dem. Jag betalar dock också för bästa hästen på tillägg och en som såg väldigt laddad ut senast.

Tipsettan går dock till 4 Tour Knight som jag tror är riktigt bra för klassen. Tre övertygande segrar har det blivit i år och senast visade hon hög klass. Spår fyra i volt är däremot svårt när hon gjort 14 starter i följd bakom bilen, men Peter U låter inte allt för orolig och det blir dessutom barfota runt om. Bra chans felfri.

10 Rapsberrysky är jäkligt bra när hon kan gå barfota runt om och jag hoppas att hon kan tävla så denna gång. Hon långspurtade mycket starkt på den balansen näst senast och höll bra utvändigt ledaren senast, men då satt bakskorna på. Hon har styrka att runda allt om hon sköter sig och går utan skor vilket Veijo siktar på.

7 Julia Pellini är också en klart bra häst som är under utveckling. Hon var Oaks-finalist i höstas och senast i årsdebuten såg hon fin ut med krafter kvar i mål bakom Global Tendency. Hon har aldrig haft framspår i voltstart och väldigt oklart hur snabb hon är första biten, men känslan är att det kan bli svårt att öppna snabbt med henne från spår sju. Då kan det strula, men löser Stefan Persson starten och hittar till spets blir nog Julia svårslagen.

1 Pearl Face har visat bra form en tid och hittade en växel till efter lite ändringar i utrustningen senast och då spurtade hon vasst som tvåa bakom Tour Knight. Bra läge nu och i spets eller rygg ledaren ska hon räknas tidigt.

5 Global Tendency vann rätt lätt i spets senast efter att ha haft lite tur som kom dit. Hon är fortfarande obesegrad barfota runt om efter fyra försök och verkar klart bättre med den balansen. Hon ser ut att kunna öppna bra även från detta spår och med säkert startkusk kan det vara hon som sitter i tät.

Sista strecket till skrällen 15 Ninepoints Gaagaa som är bra i grunden och hon såg jäkligt fin ut senast när hon fick chansen för sent. Då störtdök hon som tvåa bakom Guinea Boko efter en sen lucka från svårt läge och från det här läget kan hon gå med jänkarvagn igen. Kuskändringen är också ett plus i min bok och den här treprocentaren ska med i alla lägen. Sex streck totalt.

Analys Solvalla V75-5:

Ranking: A: 3. B: 11-9-4-2-6-7-12-1. C: 5-10-8.

Spetsanalysen: Blue Star Champion är snabb och bör ta sig förbi Västerbo Hard Cash direkt. Svante kör dock knappast i ledningen och eftersom Digital Archive bör hålla räknar jag med att Bergh sitter i spets efter en bit utan att det har kostat särskilt mycket.

Loppanalysen:

En fin bronsfinal där jag väljer att spika andrahandsfavoriten 3 Digital Archive som jag tror leder loppet i stort sett från start till mål. Han har ju varit riktigt vass hela vintern, men vann väl utan att imponera senast även om han visade härlig inställning som kontrade till seger. Tätare starter nu borde vara positivt och jag hoppas att det blir barfota runt om igen. Robert Bergh lär vara offensiv och då släpper säkert Blue Star Champion för att få en bra rygg och sedan ska Digital Archive slås! När han inte är favorit känns det som en vettig spik i ett annars ganska öppet lopp.

Knapp favorit är 9 Frankie Brodde som var riktigt vass vid segern näst senast, men det satte nog sina spår lite grann till senast då han visserligen vann igen, men blev stum till slut. Jag tror inte att Peter Untersteiner vill köra fram i dödens igen som senast och då är han lite utlämnad till att någon annan gör grovjobbet. Känns inte så het som hårt spelad denna gång.

En som säkert kan tänkas köra fram utvändigt ledaren är
11 Emir La Brousse som lär bli omgångens stora ”hetshäst”. Hans avslutning som tvåa senast bakom Frankie Brodde såg till och med ”tant Agda” som lär markera tidigt på sin Flex-Harry-kupong och det är ju givet att tips-kisarna på TV och livesändning kommer att lyfta fram honom.

Visst gjorde Emir La Brousse ett starkt lopp efter galopp, men kanske såg det lite bättre ut än vad det var? Täten stumnade ganska rejält och hans 12-avslutning sista 400 m bet riktigt bra sista biten. Nu är det första starten i Sverige med allt vad det innebär. Plus med körspö kanske, men frågetecken för kusken som, även om han är mycket lovande, inte har kört så mycket i dessa sammanhang på svenska V75. Jag tror också att han är den som måste göra jobbet själv om inte ledaren ska få bestämma tempot helt och är han sedan så bra att han vinner ändå så får det väl vara så då. Han lär stiga rejält i spelprocent och landa en bit över 20 procent och då känns han helt enkelt inte jätteintressant på spelet för mig.

Bakom dessa tre är det sedan ganska jämnt och streckar man vidare bör man nog ta ganska många. 2 Blue Star Champion från rygg ledaren känns i alla fall ganska prisvärd med ett lopp i rygg ledaren. Att han kan speeda vasst visade han ju näst senast.

Analys Solvalla V75-6:

Ranking: A: 2-6-12-11. B: 3-8-4-1-9-5. C: 10-7.

Spetsanalysen: Quattro Töll är snabbast och bör spetsa, men troligen släpper han igen och då får Sheriff Bi eller Man At Work ta över. Gissar på att den förstnämnde av dessa testar i spets.

Loppanalysen:

Omgångens mest öppna lopp och jag streckar 10 av 12. Tipsettan till 2 Linus Boy som såg väldigt fin ut vid lätt spetsseger senast och som nu kanske ska gå barfota bak. Det blir nog ingen ledning den här gången, men han går från alla positioner när han är fräsch och från spår två borde Takter (plus att han kör igen) kunna ge honom ett bra lopp.

6 Man At Work är knapp favorit och han är kanske mest lovande av alla i loppet. Han vann försöket lätt i lite bekväm stil näst senast, men senast blev det galopp i första kurvan där Linus Boy vann och han var inte som allra bäst för dagen. Han är behandlad efter det och tränar fint och då ska han givetvis räknas här. Fyraåringen öppnar bra och får han överta täten blir han svårslagen, men jag tror att det kan bli dödens och då är han nog mycket sårbar.

Trots ett svårt läge känns formstarke 12 The Swede tidig. Han såg riktigt vass ut vid segern för tre starter sedan och sedan har han gått i mål med krafter kvar två gånger. Nu blir det jänkarvagn som vid segern och kanske även barfota bak. Det finns flera hästar som kan sätta fart på det här loppet och får Goop en bra rygg under slutvarvet kan nog The Swede i det här slaget spurta förbi de flesta.

11 M.T.King of Cash är troligen starkast i fältet, men frågan är om han hinner med nu när det börjar gå riktigt fort i loppen? Han har inte startat på ett tag och säkert vässats för detta, men det krävs nog stenhårt tempo i täten eller att han själv får läge att glida fram utvändigt ledaren om det ska bli vinst. Svårbedömd men ändå ett tidigt streck.

3 Quattro Töll var tvåa bakom M.T.King of Cash för tre starter sedan och har haft krafter kvar i mål två gånger efter det. Han är snabb ut och siktar säkert på rygg ledaren. Löser det sig bättre än på slutet kan han skrälla.

8 Iago Zon är en fartfylld sort som vann på bra sätt efter uppehåll senast. Lurigt läge nu för en häst som inte verkar helt okomplicerad, men lyckas Lövgren ge honom ett bra rygglopp kommer han att avsluta vasst och vara med i striden.

4 Sheriff Bi tror jag är snabb nog att hålla ut favoriten och ta över ledningen och sedan borde nog Tobias Modig testa i täten ändå. Hästen är kanske inte lika bra som de bästa i fältet, men ändå ärlig och ganska dryg i ledningen. Dessutom barfota runt om nu och då är det nog värt att testa. Tänkbar om han får bestämma tempot vilket i och för sig inte är jättetroligt.

1 Duke of Mearas är spurtvass och kan duga om det löser sig under vägen. Han kan knappast vara med och köra om täten och som bäst blir det nog tredje par invändigt. Tänkbar om det löser sig vilket det ofta gör för toppkuskarna.

9 Sadik America avslutade vasst bakom Iago Zon näst senast när han gick med norskt huvudlag och blev storfavorit senast. Bara knappt undan i spets då, men mötte också en rätt bra häst i fin form. Det här smygläget passar nog bra och spurtar han som näst senast är han inte chanslös.

Streck även för 5 Picasso Tilly trots en halvblek insats senast och dålig lutning på segerstatistiken.

Analys Solvalla V75-7:

Ranking: A: 7. B: 9-3-5-4-10-6. C: 8-1-11-12.

Spetsanalysen: Snabbast är Ajlexes Cubano och kusken kanske testar att ladda det som går nu när han är nedstruken ett hack. Kan ställa till spetsanalyserna då, men det troliga är annars att Re Doc tar hand om täten även om Origo Tilly och Cupido Sisu också är rätt snabba.

Loppanalysen:

Här ströks min spetsidé Globalsatisfaction under fredagen och det ställde till både spets och loppanalys lite. Nu blir
9 Alvena Take It klar favorit eftersom hon får allt spel som låg på Globalsatisfaction och då känns hon inte jättespännande från bakspår. Hon är helt klart bra och kan säkert spurta till vinst om det löser sig vettigt, men det är trots allt lite tuffare att möta hingstar nu och jag går emot.

Tipsetta och utgångshäst blir 7 Zenit Brick som var jäkligt bra när han slog Re Doc från dödens näst senast. Senast i Norge gick han okej som femma, men var inte maxad till det loppet och hade lite krafter kvar enligt Nurmos. Det är den här uppgiften man har siktat på och nu blir det troligen barfota bak också. Jag tror att han duger bra här även om han får göra jobbet själv och i stället för en dubbelutgång med Globalsatisfaction så spikar jag Zenit Brick på en kupong.

3 Origo Tilly gör det bra varje gång och kan öppna snabbt om kusken begär det. Det kanske inte räcker till spets, men en bra position lär det bli och då är han säkert med där framme igen.

5 Re Doc höll tappert efter en tuff öppning näst senast och vann säkert i billigare sällskap senast. Han är effektiv i spets och verkade gilla att gå i jänkarvagnen. Nu kan det bli en tuff öppning igen, men kostar det inte för mycket att komma till spets har han nog vettig segerchans. Bakifrån blir det svårare.

4 Cupido Sisu öppnade tufft näst senast, men höll farten starkt till slut ändå och senast gick han riktigt bra efter galopp. Vinner sällan, men borde ha lite mer tur snart och barfota runt om igen som näst senast är ett plus.

10 Emmett Brown är fartfylld men knepig och har inte riktigt fått till det hos Johan Untersteiner än. Senast galopperade han i segerstriden och gjorde ett starkt lopp, men travet flöt inte riktigt. Han är behandlad efteråt och ska kanske gå barfota runt om. Till fyra procent ska han nog med ändå.

Sista strecket får 6 Beppe Am trots att formen har sett lite vikande ut på slutet. Det blir dock barfota runt om den här gången och han såg ändå okej ut i skymundan senast.

Singelstrecken:

5 Nuncio (V75-3) tycker jag är klassen bättre än On Track Piraten och han kan slå honom utvändigt. Även chans på att han spetsar och då är det game over. Borde skilja mer i spelprocent mellan dessa.

3 Digital Archive (V75-5) borde kunna glida till ledningen utan problem och är han sedan lite vassare än senast med loppet i kroppen blir han mycket svårslagen.

Utgångshästarna:

8 Delicious (V75-1) har överlägsen kapacitet och förmodligen vinner hon detta även från dödens, men ändå lite oklart med dagsstatus och jag testar att fälla på två kuponger.

11 Trot Kronos (V75-2) ser ut att vara mycket kapabel och får han travet att flyta lika bra som senast kan han runda allt.

7 Zenit Brick (V75-7) är matchad för detta lopp och Nurmos låter mycket nöjd med formen. Ny balans dessutom och kan krossa allt.

Prisvärda hästar:

4 Windy Ways (V75-1) ser smällfin ut för dagen och har Delicious en sämre dag kan hon vinna detta från ledningen.

5 Sphinx d’Inverne (V75-2) visade härlig styrka vid segern näst senast och har blivit lite bortglömd här. Passa även storskrällen 1 Qamaro C.D. som har ett smaskigt läge.

15 Ninepoints Gaagaa (V75-4) såg väldigt formstark ut som tvåa senast och har hon lite tur från det här svåra läget kan hon absolut skrälla.

12 The Swede (V75-6) har ett tråkigt läge, men toppkuskarna brukar kunna lösa sådant och hästen ser väldigt formstark ut för dagen. Kul skräll med klaff på vägen.

Överspelade:

9 Frankie Brodde (V75-5) fick ett tufft lopp senast och jag tror att han körs lite på chans den här gången. Ingen stark favorit.

9 Alvena Take It (V75-7) är jättebra och jag blir ju inte förvånad om hon spurtar till seger, men hon blir väl klar favorit nu efter en strykning och från det här läget går jag hellre mot än med då.

V75-systemet: (spelas på tre kuponger, minst en A-häst måste vinna för chans på sju rätt).

A: 8. B: 1,3,4,6. (res 8,4)
A: 11. B: 1,2,4,5,6,7,8,10,12. (res 9,3)
5 Nuncio (res 1,3)
1,4,5,7,10,15 (res 13,2)
3 Digital Archive (res 11,9)
1,2,3,4,5,6,8,9,11,12 (res 10,7)
A: 7. B: 3,4,5,6,9,10. (res 8,1)

Kupong 1: 1 x 10 x 1 x 6 x 1 x 10 x 7 = 4200 rader
Kupong 2: 4 x 9 x 1 x 6 x 1 x 10 x 1 = 2160 rader
Kupong 3: 4 x 1 x 1 x 6 x 1 x 10 x 7 = 1680 rader

Totalt: 8040 rader = 4020 kr.

DD-spelet:

2,6,11 – 7 x 200 kr = 600 kr
1,3,8,12 – 7 x 100 kr = 400 kr

Totalt: 1000 kr.

/Berglund

Skriver spelkrönikor på Travnet.
189berglund@telia.com
Nästa nyhet
Spelkrönika V86 Solvalla/Åby: Dansk dynamit inleder och formstark hemmahäst bör bara vara klar!
Nästa nyhet
Spelkrönika V86 Solvalla/Åby: Dansk dynamit inleder och formstark hemmahäst bör bara vara klar!

Spelkrönika V86 Solvalla/Åby: Dansk dynamit inleder och formstark hemmahäst bör bara vara klar!

Våren har tagit kompledigt efter de senaste fina dagarna och det är risk för snöblandat regn på Solvalla i kväll. Lite bättre väder att vänta på Åby och där blir det nog inga problem med banunderlaget. Rätt så små fält i kvällens V86-omgång, men ändå hygglig klass på de som startar även om allt förbleknar i väntan på helgens topptävlingar på Solvalla.

Jag har i alla fall två singelstreck som känns riktigt bra och sedan chansar jag med ett tvåhästarslås i ett lite speciellt lopp på Åby där två kapabla hästar ska ta 40 meter på starthästarna i sina comebacker. Det tror jag inte går så bra. Sedan ska minst en av tre utgångshästar vinna och det borde det vara goda chanser till.

Analys Åby V86-1:

Ranking: A: 3. B: 1-7-4. C: 2-6.

Spetsanalysen: Baron d’Inverne och Lightning Photo är snabbast och gör upp om täten. Fördel Baron d’Inverne med spår invändigt, men jag tror inte att kusken svarar täten till varje pris om Amazing Dynamite körs offensivt direkt.

Loppanalysen:

Bara sex hästar kvar i detta sprinterlopp och för mig är det en eller alla som gäller även om kanske tre hästar höjer sig lite över resten på kapacitet.

Jag gillar 1 Balfour skarpt, men han gjorde bort sig direkt bakom bilen senast och har hoppat de två senaste gångerna som man har laddat med honom från start. Kort distans och ny kusk nu är nog inga plus och Norberg chansar knappast med att ladda första biten från innerspår i det här lilla fältet. Det bör ju lösa sig bra ändå. Över kort distans tror jag dock inte att han hinner med att knäcka min vinnare på ren styrka så jag spikar emot.

3 Amazing Dynamite är en bra dansk femåring som startade två gånmger i Sverige förra året och vann båda gångarna i fin stil. Bland annat i sin årsdebut i maj förra året då han vann på 12,5/1640a. Enligt en optimistisk Ken Ecce känns hästen ännu bättre inför den här årsdebuten och han har fått ett tufft snabbjobb för att vara bra direkt. Amazing Dynamite är startsnabb bakom bilen och borde vara klart före Balfour direkt och sedan tror jag att han får överta täten om Ecce är lika offensiv som vanligt.

Toppchans i spets, men femåringen trivs även bra utvändigt ledaren och där kan ju också Ecce bestämma tempot och det borde vara vettig chans ändå.

Speciellt eftersom Jeppe Juel ligger rätt lågt med fine
7 Akermann som också gör årsdebut. Han har dock inte vässats i något banjobb inför detta och det låter som att han ska få ett smyglopp och få gå en bit till slut bara. Kan ju gå ändå eftersom fältet är litet, men knappast om min vinnare kommer till spets.

Övriga känns lite sämre, men är ändå alla vettiga sprinters med hyfsad form och garderar man kan man lika bra ta alla. Jag spikar dock Amazing Dynamite och det känns som en bra lösning eftersom det är rätt mycket spel på Balfour och Akermann.

Analys Solvalla V86-2:

Ranking: A: 12. B: 5-7-8-9-11-10-1. C: 2-4-6-3.

Spetsanalysen: Kimbee Dream kan nog hålla upp ledningen med Adielsson, men det är en rätt enkel sort med oklar form efter sjukdom och jag tror att Erik släpper till Mr Mayday eller Carla D’Eronville. Det är dock inte omöjligt att båda gör bort sig och då får nog Erik testa i spets i alla fall.

Loppanalysen:

Ett lopp över lång distans där den bästa hästen har den minst rutinerade kusken och dessutom 20 meters tillägg.
12 Coffie U.N.G. fungerade inte riktigt på Momarkens bana senast och galopperade redan före start, men sedan gick han starkt och var ikapp täten när kusken körde upp i vagn sista biten före mål och det blev en ny galopp. Fyraåringen såg bra ut annars och den fina vinterformen verkar sitta i. Lång distans är en fördel för både häst och kusk tror jag och kör inte Kim för sent denna gång så borde hästen runda till seger. Man vill dock vara säkra på att komma i mål denna gång för annars väntar kvallopp och det vill man givetvis undvika. Så viss risk för ett för passivt upplägg av en kusk som gärna är passiv ändå och då kan det givetvis bli för långt fram.

Coffie U.N.G. känns så pass bra ändå att jag använder honom som utgångshäst och spik på en kupong. Utan strul borde han runda detta gäng.

5 Mr Mayday ser allt bättre ut i ny regi och avgjorde enkelt till seger senast. Nu blir det dock ingen jänkarvagn som i de två senaste starterna och dessutom har han galopperat 3 av 4 med framspår i voltstart och han har sett mer stressad ut med den startmetoden. Goop upp nu passar nog bra och felfri kan han nog köra till täten tidigt och då är det givetvis bra chans.

7 Carla d’Eronville är nog starkast i fältet, men tar lite hjälpsteg ibland och jag är inne på att han får det svårare att hinna med när banorna blir snabba. Gynnas kanske därför om det blir dåligt väder och sämre förhållanden i kväll och kommer hon iväg vettigt från springspåret lär Koskela köra det som går hela vägen sedan. Kan nog vinna den hårda vägen om Mr Mayday gör bort sig och Coffie U.N.G. blir kvar i kön.

Jag fyller på med tre hästar till bakom utgången och
8 Sansiro Gel har sett bra ut på slutet. Säker seger näst senast och fast med krafter kvar i V75-loppet som Mitica vann senast. Han klarar distansen och kan skrälla om han inte blir fast.

9 D.D’s Perseverance var finalist i Kungapokalen i fjol och kan en hel del. Nu ligger man lågt inför årsdebuten och det blir inte optimal balans direkt, men Örjan upp i alla fall och motståndet är ju lite sämre än vad han är van vid.

Sista strecket till formstarke och distansgynnade
11 Bruiser Pace som har gått bra mot rätt tufft motstånd en längre tid och kanske kan skrälla om det blir bra tempo i täten. Sex streck total med utgång på Coffie U.N.G.

Analys Åby V86-3:

Ranking: A: 10. B: 12-4-1-7-9. C: 5-11-8-6-2-3.

Spetsanalysen: Inte så många startsnabba här och jag tror att Wallaby sitter i ledningen efter en bit. En felfri Rajesh Face får givetvis överta om han körs fram under vägen.

Loppanalysen:

Ett lopp över tre varv med en överlägsen häst i favoritposition. 10 Rajesh Face är urstark och har vunnit årets två starter på mycket bra sätt. Han har dock en speciell aktion och det ser ut att kunna vara nära galopp nästan hela tiden. Han har dessutom varit stänkrädd tidigare, men i årets båda starter har han tidigt kunna köra sig till täten och sedan dra undan. Blir det strul framför honom i starten litar jag inte helt på att han fixar det och fyraåringen har varken vunnit med Adrian eller på Åby tidigare. Han har dock gått bra både med Adrian och på Åby så något stark garderingsargument är det kanske inte trots allt.

Den höga spelprocenten är däremot en stark anledning att gardera för till närmare 80 procent vill jag inte lite fullt ut på det här ekipaget och jag nöjer mig med att spika på en av tre kuponger.

Strular favoriten till det är det nog bra chans att 12 Tromb Access rundar resten. Han har rätt bra kapacitet och gick fullt godkänt som trea bakom Balfour i årsdebuten senast. Han var femma i derbykval i höstas och gick bra i några V75-lopp så han borde duga bra här med lopp i kroppen.

4 Wallaby har inte fått till det på slutet, men kan en del och håller han sig bara lugn klarar han distansen. Det kan nog bli tidig ledning och där har han vunnit tre av fyra tidigare försök.

1 Trust Boom Bay är kapabel, men lite knepig och kusken har jag dålig koll på, men sjuåringen spurtade bra som trea i senaste starten och formen verkar sitta där. Blir över från start, men över tre varv löser det sig ofta i de här klasserna och han får säkert chansen att visa vad han kan.

7 Ursus Hoff har varit helt okej mot bättre hästar på slutet och gynnas nog av distansen den här gången. Sista strecket till 9 Jägermeister Akema som kan bättre än vad han visade efter uppehåll senast och lopp i kroppen bör flytta fram honom i form.

Sex streck totalt med utgånghäst på Rajesh Face.

Analys Solvalla V86-4:

Ranking: A: 6-2-5-12. B: 1-10-3-8-9-4-7-11. C: -.

Spetsanalysen: Udo är snabb och kanske kan hålla upp täten om kusken vill. Ushuaia As öppnar dock bra och även Gina Boko och Goha Magic är riktigt snabba ut. Tuff körning att vänta och jag gissar att Gina Boko med en offensiv Kolgjini i sulkyn kan sitta i spets i första sväng.

Loppanalysen:

Ett sprinterlopp för ston och en riktigt öppen historia. Klar favorit är 2 Ushuaia As från ett bra läge med Örjan ombord. Hon var dock seg i sin senaste start och har inte startat på över en månad efter det. Känns svårbedömd och någon stjärna är det nog inte även om hon gjort några vettiga lopp tidigare. Kort distans och barfota runt om lär vara plus och visst kan hon vinna, men som klar favorit måste jag gardera.

6 Global Trustful är nog ingen sämre häst i grunden och med ett nyttigt lopp i kroppen (hamnade illa till då) kan hon vara aktuell nu. Reijos hästar verkar ju kraftigt på gång dessutom och den här ska med tidigt på systemen.

5 Gina Boko vann ett billigt lopp från ledningen näst senast och ska inte överskattas på det, men hon tränar tydligen starkt och Kolgjinis hästar har ju gått bra direkt efter uppehåll i år. Spetschans från ett bra läge och kan säkert hålla hela vägen över den korta distansen om det inte blir för tuff öppning.

12 Patricia Zaz ser ut som en rejäl sort, men hon blev pigg i spets senast och stum sista biten. Har gått i spets i varje start så här långt och kanske kan passa bra att få gå i ryggar nu. Det blir givetvis långt fram från spår tolv, men löser det sig vettigt duger nog hennes fart bra mot dessa djur.

1 Udo tappade lite fart i sista sväng senast, men kom tillbaka bra över upploppet och är inte så tokig. Startsnabb dessutom och bör få ett bra lopp. Skrällbud.

10 Luna Nera Doc är kraftigt kuskförstärkt och kan bättre än senast då hon fick ett tufft lopp mot bättre hästar än detta. Farlig om Erik ger henne en snällare resa denna gång.

Väldigt jämnt och svårtippat lopp detta och utan att tveka säraskilt mycket helgarderar jag loppet och rankar alla övriga i B-gruppen.

Analys Åby V86-5:

Ranking: A: 4. B: 5-7-3-1-2-8-6. C: -.

Spetsanalysen: Angie Simoni är snabb, men troligt att Going Diablo tar sig förbi eller släpps till täten. Sedan tror jag att Charisma K.W. kan få överta om takter är offensiv.

Loppanalysen:

Bara åtta hästar i det här stoloppet, men rätt bra klass och ganska jämnt lopp ändå. Jag tror mest på norska gästen
4 Charisma K.W. som tände till rejält i ny regi i Norge i höstas och vann tre V75-lopp. Vid femteplatsen på Bjerke i november mötte hon Treasure Kronos och var helt okej då med. Hon tränar starkt inför årsdebuten och har gått banjobb på Bjerke och ska gå barfota direkt. Hon är snabb från start och Johnny Takter brukar inte hålla igen om han hamnar utvändigt ledaren. Jag tror att Takter kör till rejält och får överta täten av Going Diablo och sedan bör det vara bra vinstchans. Utgånghäst och spik på en av tre kuponger.

5 Diva Deo är knapp favorit och henne måste man gilla inställningen hos. Hon fungerar inte alltid perfekt i aktionen i svängarna, men går alltid till mål och gjorde så även i årsdebuten senast. Hon bör vara förbättrad nu och kan aldrig räknas bort när hon möter ston i den här klassen. Givet bud.

7 Angel Rain är kapabel vilket hon visade vid segrarna i januari, men hon fungerade inte i två starter efter det och formen är lite oklar för dagen. Styrkan är hennes vapen och det lilla fältet en fördel eftersom hon säkert hamnar en bit bak direkt. Troligen jänkarvagn nu också som vid segern på Bergsåker 11/1.

3 Going Diablo borde ha vunnit sin årsdebut från spets senast, men gav sig lite för enkelt och distansen passar nog bättre nu. Med tanke på att det är Åby och open stretch och att hon gav sig i ledningen senast är det tänkbart att Untersteiner släpper täten om Takter kör lika tufft mot ledaren som han ibland brukar göra. Får ett fint lopp då och kan absolut spurta till seger.

1 Angie Simoni är minst spelad i loppet vilket känns fel med tanke på läget. Hon är snabb från start och borde kunna få rygg ledaren eller tredje par invändigt. Då får man alltid chansen på Åby och det här är en häst som alltid spurtar bra.

2 Donatella Center verkar på gång i sin nya regi och höll helt okej efter ett opassande lopp senast. Hon är vass med lopp på rulle och borde kunna få det här.

8 Christine Sixteen har väl inte visat de allra bästa kämpatakterna, men är snabb och höll ändå lite förbättrat barfota fram senast. Full distans är inget plus, men litet fält passar bra och hon kan nog ändå bli småfarlig med ett smyglopp i hårt tempo.

Streck även för årsdebuterande 6 Salma Silvio som har tränat bra och troligen går barfota runt om direkt. Hon stångades mot kulltopparna förra året och ska nog duga i klassen om formen sitter där.

Helgardering bakom utgångshästen Charisma K.W.

Analys Solvalla V86-6:

Ranking: A: 4. B: 2-3-6-7. C: 8-5-1.

Spetsanalysen: Antonio Tabac öppnar bra och kanske kan hålla ut Island Life sida vid sida, men jag blir förvånad om Adielsson vill svara den och det bör bli favoriten till spets innan första sväng.

Loppanalysen:

Bara åtta hästar kvar efter strykningar och storfavoriten
4 Island Life har en väldigt passande uppgift. Det här är en riktigt bra häst som bör kunna klättra snabbt i klasserna nu när han fungerar i stort sett varje gång. Han har reagerat bra på knäoperationer och omlagd träning och ser inte alls lika knepig ut i stilen som tidigare. Han har vunnit hur lätt som helst från ledningen på slutet och i det här sällskapet tror jag att han vinner även från dödens om han inte blir för hetsig.

Det är dock mer troligt att han får överta ledningen av Antonio Tabac som inte är en lika bra häst och det har givetvis Adielsson koll på eftersom han har vunnit lopp med Island Life vid flera tillfällen. Rygg på den måste vara optimalt för Antonio Tabac för få kanske han kan utmana med fritt till slut om favoriten har en sämre dag. Svarar han är det risk att Island Life blir het och då går det nog på tok för båda två.

På sin väg mot nya V75-starter tror jag inte att Island Life bränner detta och det här är en stark favorit från Peter G Normans formstarka stall. Spik!

Analys Åby V86-7:

Ranking: A: 2-6. B: 8-10-3-9-5. C: 7-1.

Spetsanalysen: Grainfield Ace öppnar bra och borde ha bra spetschans från bästa springspåret. Möjligt att Buick Brodde kanske kan ta sig förbi, men varken kusk eller spår talar för det i alla fall. Av övriga är det nog bara Going To Press som vill köra i tät, men han är knappast snabb nog från spår två.

Loppanalysen:

Ett lopp där hästarna på tillägg står 40 meter bakom startvolten och det tror jag blir en för tuff uppgift om inte de bästa på start gör bort sig. Jag låser loppet med två streck och tipsettan får 2 Going To Press som jag tror är bästa hästen på startvolten. Han visade bra kapacitet när han skötte sig ifjol och han såg fin ut som fyra i årsdebuten senast. Han har klarat spår fem två gånger med tränaren i vagnen och borde gå iväg från start och barfota runt om som senast fungerar han klart bäst med. Inte otroligt att han kan vinna det här utvändigt ledaren och han får tipset trots att värsta motbudet borde sitta i ledningen.

6 Grainfield Ace vann trots galopp 900 kvar senast och höll farten starkt när de andra stannade sista biten. Han är behandlad efter det och barfota runt om nu kan nog hjälpa honom en del. Han är snabb, men springer mest och kränger bakifrån och Veijo lär ladda det som går för att köra i spets där hästen säkert fungerar bättre.

På tillägg finns en riktigt grundkapabel häst i 8 Rolex Bigi som efter ett par utflykter till större tränare är tillbaka hos Maria Törnqvist och Markus B Svedberg. Det här hade ju varit en häst för eliten om han hade fungerat, men det har varit mycket strul och han har inte vunnit lopp på 1,5 år. Väldigt oklart vilken status han håller för dagen och det låter som att man mest vill ge honom ett snällt lopp och se att han fungerar. I så fall borde det bli svårt att vinna loppet, men om de jag tror på där framme gör bort sig (inte helt otänkbart) så kanske han kan slå resten på ren kapacitet.

10 Punk är också grundkapabel och gör debut i ny regi, men där ligger man också lågt och det tycker jag är en häst som är bäst i den främre träffen och helst över kort distans. Svårbedömd.

Analys Solvalla V86-8:

Ranking: A. 2-9-3-7. B: 6-5-1-10. C: 4-8.

Spetsanalysen: Leo On Line är klart snabbast och spetsar nog även från spår åtta om kusken laddar. Lär dock släppa direkt. Camelot Sisu kan också öppna, men lär inte heller vara sugen på spets. King City kan få överta om Örjan kör för det.

Loppanalysen:

9 Seedorf O.M.F. blev allt stabilare och bättre i slutet av fjolåret och gör en spännande årsdebut här. Han är säkert väl förberedd och ifjol vann han sin andra start för året i fin stil efter att ha gjort bort sig på Momarkens knepiga bana i årsdebuten. Det är dock inte givet att bakspår är optimalt i första starten eftersom han kanske kan vara lite väl löpsugen och får Erik ta för hårt i honom före start så kanske det kan bli något tok för den här vassa sexåringen. Känns som en häst jag vill gardera med dessa förutsättningar.

Hårt betrodd är även 3 King City som vann på bra sätt i årsdebuten näst senast, men som galopperade i sista sväng på Momarken senast där Mosaique Face vann. Det här är ingen stjärna, men han är en nyttig sprinter som har riktigt bra statistik med Kihlström i sulkyn. Full distans har han dock inte vunnit över på 13 försök och det säger nog en del. Kan vinna om han får bestämma i spets, men inget jag litar på.

Jag ger tipset till skrällen 2 Bostonz Credit som såg riktigt fin ut lite i skymundan senast. Hon gick med jänkarvagn och barfota runt om då och avslutade vasst som trea. Redéns hästar verkar kraftigt på gång och det här är en häst som visat bra kapacitet tidigare. Med ett fint rygglopp är det inte omöjligt att hon kan spurta till seger denna gång.

7 Raffinos är också en formstark häst som ska streckas tidigt. Hon har gjort det riktigt bra i årets tre starter och kommer hon vettigt till från det här spåret duger hon mot hingstar och valacker också.

Jag streckar även 6 Pebbe Simoni som är vass på speed om han får ett smyglopp samt 5 Fly the World som är behandlad efter senast och kan bättre än vad hon visade då. Har ju gjort ett par bra lopp bakom On Track Piraten i vinter. Sex streck totalt.

Singelstrecken:

2 Amazing Dynamite (V86-1) är en bra dansk häst som tränar starkt inför årsdebuten och har en lämplig uppgift. Svårstoppad.

4 Island Life (V86-6) har varit toppfin vid segrarna och fungerar allt bättre. Borde få överta täten och sedan vinna utan större problem.

Tvåhästarslåset:

2 Going To Press är stark och 6 Grainfield Ace tar ledningen. Svårt för hästarna 40 meter bakom att jaga i kapp dessa i V86-7.

Utgångshästarna:

12 Coffie U.N.G. (V86-2) är nog bästa hästen i loppet och passar bra över distansen. Bra chans om kusken kör i tid.

10 Rajesh Face (V86-3) är urstark och att han vinner felfri i det här sällskapet är det inget snack om.

4 Charisma K.W. (V86-5) är ett fint sto som tränar starkt och kanske kan köra sig till ledningen. Bra chans i så fall.

Prisvärda hästar:

8 Sansiro Gel (V86-2) satt fast med mycket krafter kvar i V75 senast och gillar distansen. Bortglömd från ett trevligt smygläge.

12 Tromb Access (V86-3) har ett nyttigt lopp i kroppen och har tävlat i tuffare sällskap än detta. Bra chans om favoriten galopperar.

1 Angie Simoni (V86-5) står tufft inne i loppet, men är en bra spurtare som också kan öppna snabbt. Får loppet?

2 Bostonz Credit (V86-8) såg riktigt vass ut barfota och i jänkarvagn senast och blir farlig till slut från ett bra läge.

Överspelade:

7 Akermann (V86-1) ligger Jeppe Juel lågt med och ska köra snällt. Får nog svårt mot de två bästa i loppet.

2 Ushuaia As (V86-4) kommer från en sämre insats, har vilat från tävling, kanske inte når täten och är för stor favorit trots läge, kusk och skoryck.

8 Rolex Bigi & 10 Punk (V86-7) möter hästar de i toppform ska besegra, men nu återkommer båda efter uppehåll och ska helst köras snällt. Blir nog långt fram till täten då från 40 meters tillägg.

V86-systemet: (skrivs på tre kuponger, minst en A-häst måste vinna för chans på åtta rätt).

3 Amazing Dynamite (res 1,7)
A: 12. B: 5,7,8,9,11. (res 10,1)
A: 10. B: 1,4,7,9,12. (res 5,11)
1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12 (res 2,6)
A: 4. B: 1,2,3,5,6,7,8 (res 4,5)
4 Island Life (res 2,3)
2,6 (res 8,10)
2,3,5,6,7,9 (res 1,10)

Kupong 1: 1 x 1 x 6 x 12 x 8 x 1 x 2 x 6 = 6912 rader
Kupong 2: 1 x 5 x 1 x 12 x 8 x 1 x 2 x 6 = 5760 rader
Kupong 3: 1 x 5 x 5 x 12 x 1 x 1 x 2 x 6 = 3600 rader

Totalt: 16272 rader = 4068 kr.

DD-spelet:

2,6 – 2 x 350 kr = 700 kr
2,6 – 7 x 150 kr = 300 kr

Totalt: 1000 kr.

/Berglund

Skriver spelkrönikor på Travnet.
189berglund@telia.com
Nästa nyhet
Spelkrönika V75 Mantorp 25/3: Fina jackpott-tävlingar och klar fördel ledaren över det korta upploppet!
Nästa nyhet
Spelkrönika V75 Mantorp 25/3: Fina jackpott-tävlingar och klar fördel ledaren över det korta upploppet!

Spelkrönika V75 Mantorp 25/3: Fina jackpott-tävlingar och klar fördel ledaren över det korta upploppet!

Med fem tipsettor i onsdags och både två spikar och båda utgångarna in så borde jag ha komponerat systemförslaget bättre och haft åtta rätt, men i skrivande stund hade jag inte koll på skorycket på storskrällen In Photo och då hamnade hon utanför systemet. Åtta sjuor blev man inte fet på, men knappa tusenlappen i netto blev tröstpengen på V86.

Skönt att få chans på en ny jackpotomgång direkt och speciellt eftersom jag inte bidrog till extrapengarna på Momarken förra veckan. Mantorp är platsen för veckans omgång och sportsligt sett är det ju en riktig fullträff med en stark doft av vår. Det kan vi främst tacka Lutfi Kolgjini för som från sitt formstarka stall tar med sig ett gäng hästar som blir mycket spännande att se. Tyvärr är det väl några favoriter som ser lite ”för bra” ut och i kombination med bra väderförhållanden och Mantorps korta upplopp (177 meter) så blir nog favoriter som kommer till ledningen svåra att besegra. Låg utdelning säger magkänslan, men sådant har man ju gissat fel på förut och nästan 24 miljoner extra i sjurättspotten väcker ju spelsuget ändå.

Jag såg en rubrik i fredagens Travronden som sa ”Ingen fördel för ledaren” när man gick igenom förutsättningarna på Mantorp, men tycker man det har man nog inte sett så många lopp på Mantorp genom åren. Jag håller banan för att vara en av de där ledaren är mest svår att fånga in, väl i klass med Jägersro, Örebro och Gävle. Jag blir förvånad om inte minst hälften av V75-loppen vinns från ledningen och vi kan nog mycket väl få se ännu fler. Jag spikar i alla fall de i mina ögon två mest givna ledarhästarna i omgången och om dessa presterar som i sina senaste starter går de knappast att plocka ner i tät.

Analys Mantorp V75-1:

Ranking: A: 6. B: 12-10-5-1-8-4-11-7-9. C: 2-3.

Spetsanalysen: Sambuca Knight med Adielsson blir mycket svår att snuva på ledningen och de som eventuellt kan göra det lär inte vara så intresserade av att svara favoriten ändå. Mycket troligt med favoriten till tät.

Loppanalysen:

Som så ofta på slutet är det ett väldigt jämnt lopp som inleder V75 och voltstart är det också som gäller i spelbolagets förhoppning om omstarter och någon extra miljon i omsättning. I ett så pass jämnt lopp kan det tyckas konstigt att använda favoriten 6 Sambuca Knight som utgångshäst, men han har en väldigt stor uppsida här i bästa springspåret och landets bäste springspårskusk i sulkyn. Adielsson missar väldigt sällan från springspår och även om Kihlström, som leder volten, lär försöka ställa till det så tror jag inte att Erik missar starten. Då bör han också ta hand om ledningen ganska omgående och sedan ha bra segerchans tack vare det. Näst senast var han ju kanonfin vid lätt spetsseger och då gick han med jänkarvagn för första gången. Senast galopperade han i första sväng när hästen invändigt galopperade, men gick klart godkänt efter det och formen borde vara fortsatt fin. Lite oklart om det blir jänkarvagn igen när det är voltstart, men från springspår borde det fungera och i så fall är det bra segerchans i spets. Spik på en av tre kuponger.

Vidöppet och svårrankat bakom favoriten, men rejäle spurtaren 12 Caddie Icon gör bra lopp varje gång och trots läget tror jag att han duger bra nu som rejält kuskförstärkt.

10 Han Herred såg ut som en tavla när han satt fast med krafter kvar senast där Gareth Boko vann. Det här är en härlig travare, men kämpaglöden är kanske inte alltid på topp. Jag tror dock att han är bäst bakifrån och får han smyga med i ryggar till upploppet kan han speeda vasst. Kul streck till knappa fem procent bara.

5 Global Signature är en kapabel hemmahäst som Jocke Wallin säkert siktat på att ha i bra ordning denna gång. Han visade härlig styrka vid V75-segern i december och tappar han inte för mycket från start duger han långt.

1 Diffarn Am står rätt tufft inne i klassen, men har visat fin form varje gång på slutet och med Kihlström från innerspår och chans på rygg ledaren ska han med på systemet. Troligen dags för skoryck nu också.

8 Thaitec är väldigt kapable för klassen, men har gjort bort sig mycket och är inte att lita på. Voltstart verkar dock fungera bättre och med två felfria lopp i följd kanske självförtroendet blivit bättre. Lär köras på säkerhet och chans, men om det löser sig kan han vinna.

4 Face Ribb galopperade i striden i V75 senast och fungerade nig inte perfekt med jänkarvagnen i det läget. Han är härdad i V75 under vintern och har fin styrka, men spår fyra i voltstart känns trassligt och risk att han tappar för mycket direkt.

11 Rafiki Fri är en härlig spurtare som troligen inte var som bäst i sin senaste start. Han är inte vässad i jobben för just detta lopp, men ska troligen gå utan skor ändå vilket är en klar fördel. Jag har lite svårt att se kusken få till det fullt ut från det här läget på en snabb bana, men skulle det klaffa till max så är hästen i alla fall bra nog i grunden för att vinna loppet.

Snabbe 7 Charming Soldier (tränar fint och borde öppna bra) samt starke 9 Top Yllit (barfota fram nu) kommer också med på garderingslapparna.

Tio streck totalt med utgångshäst på Sambuca Knight.

Analys Mantorp V75-2:

Ranking: A: 10. B: 12-7-8-2-3-4-5. C: 13-14-11-15-6.

Spetsanalysen: Ponce de Leon öppnar bra och jag tror att han med topplärling i sulkyn håller Sirol Axe på utsidan första biten.

Loppanalysen:

Lärlingslopp, spårtrappa och lång distans är förutsättningarna och ett klart bra lopp faktiskt. Bästa hästen tror jag att danske derbytrean 10 Albatros är och med lopp i kroppen, barfota runt om och ett passande läge borde han ha toppchans. Han gick bra som tvåa på Åby i årsdebuten näst senast, men var mycket vassare med loppet i kroppen och vann i väldigt fin stil i Skive senast. Eftersom han inte är jättesnabb från start passar utgångsläget fint och om Mads Nielsen kör ett hyfsat lopp så tror jag att Albatros är starkast till slut.

Eftersom det finns flera intressanta och prisvärda motbud i loppet nöjer jag mig ändå med att spela utgång med Albatros. Han har inte loppets bäste kusk och det kan ju alltid dyka upp något oväntat strul i den här typen av lopp. Dessutom är han väl omgångens ”kommundrag” och lär sticka iväg i spelprocent.

12 Pointillist är knapp favorit och han är också riktigt bra för klassen. Han avslutade starkt från svårt läge senast och med tanke på läget nu igen så passar den här distansen bättre. Dessutom är det vasse Kevin upp i sulkyn denna gång och inte omöjligt att han kan lura Mads Nielsen under vägen. Bakskor på nu jämfört med senast borde inte spela så stor roll och Pointillist har ju visat att han tål tuffa upplägg om det behövs. Givet motbud.

7 Mellby Caddy blixtrade till rejält några gånger förra året och det främst när han gick barfota runt om och med norskt huvudlag. I årets två första starter har han körts snällt och gått med skor och öppet huvudlag, men nu tar man av skorna och kör dessutom med norskt huvudlag och jänkarvagn. Kim Moberg är en försiktig general i sulkyn, men klaffar det för henne tror jag att Mellby Caddy kommer att avsluta vasst och segerstrida.

8 Rubarcuori Alca har också bra kapacitet vilket han visade vid segrarna i vintras. Inför senast hade han pustat några veckor och han blev också tempotorsk i kön. Den starten kan man glömma och nu kanske han dessutom ska gå barfota runt om. Farlig om han kommer till från svårt spår.

2 Ponce de Leon vann ett långlopp från ledningen på bra sätt senast och kan mycket när han fungerar. Bra spetschans igen med en av loppets bästa kuskar och utan för tufft tryck på vägen kan han hålla undan. Sexåringen har vunnit fyra av sex gånger i ledningen och de två övriga segrarna från dödens.

Starke fyraåringen 3 Umberto Axe har varit jättebra på slutet och vann med kusken för tre starter sedan. Lite osäker men duger nog bra om han sköter sig.

4 Sirol Axe var blek i comebacken senast, men är behandlad efteråt, kan bättre (V75-tvåa för ett drygt år sedan) och ska kanske gå barfota runt om för första gången. Han är också rätt snabb bakom bilen och bör få ett fint lopp.

Sista strecket till 5 Kabanoss som kanske ska gå barfota runt om och som fungerar bra med kusken. Helt okej insats i tufft V75-lopp senast och hade lite krafter kvar enligt Schön.

Åtta streck totalt med utgång på Albatros.

Analys Mantorp V75-3:

Ranking: A. 5-10-4. B: 8-9. C: 2-7-6-3. D: 1.

Spetsanalysen: Nothing But Class är snabb, men vill säkert ha en rygg över denna distans. Shadow Woodland bör hålla övriga på utsidan och ta över täten och trots årsdebut tror jag att Ohlsson vill köra i ledningen.

Loppanalysen:

Gulddivisionen ser lite mer öppen ut än vad som har varit fallet många gånger på slutet. Befogad favorit är ändå 5 El Mago Pellini som stod för en stark årsdebut senast när han med en hel del strul på vägen avslutade bra som sexa efter galopp bakom On Track Piraten. Lopp i kroppen bör ha gjort stor nytta för den här hästen och träningsrapporterna är mycket starka efteråt. Kommer han till spets bör loppet vara över, men jag tror att han får svar av Shadow Woodland och även om El Mago går bra även i dödens blir det ju tuffare att vinna den vägen. Dessutom mest troligt med skor igen vilket inte är optimalt.

Kan bli tuff körning här med en optimistisk Adrian Kolgjini i dödens och då litar jag inte heller på att 1 Shadow Woodland håller undan i ledningen. Han var visserligen riktigt bra redan i årsdebuten förra året, men då var det kort distans vilket han gynnas av. Reijo Liljendahls stall har ju ännu inte kommit igång ordentligt heller och med press på vägen kan det bli mjuka ben sista biten för åttaåringen.

Lite skräll-läge då och 10 Spring Erom ska med tidigt. Han gjorde ett mycket starkt lopp som knappt slagen från ledningen senast och får han hjälp med hårt tempo i täten går han ju nästan alltid vasst sista biten. Det vore ju fräckt om den här hedershästen fick vinna en gulddivision som tolvåring.

Jag vill även ta med två skrällar som kan komma in i matchen om favoriten sätter tuff press på ledarhästen.
8 Luckycharm Hanover har visat att han i ljusa stunder duger mot dessa hästar och jag tycker att han såg rätt fin ut i skymundan senast. Örjan upp nu och Redéns hästar i Sverige verkar kraftigt på gång för dagen.

Jag tar även med 9 Charrua Forlan trots att han är allra bäst med tätkänning. Han har dock sett rätt bra ut i skymundan i årets starter och bör vara kraftigt uppåt till denna start. Dessutom barfota fram nu vilket gör mycket på honom och en bra startrygg i snabbe Nothing But Class också. Fem streck totalt.

Analys Mantorp V75-4:

Ranking: A: 3. B: 5-4-6-7-2. C: 1.

Spetsanalysen: Target Kronos är mycket snabb och ingen lär kunna eller vilja hota honom första biten.

Loppanalysen:

Kjell P Dahlströms minne körs för femåringar och tyvärr bara sju deltagare. Det gör att det lär bli en ganska intetsägande historia med storfavoriten 3 Target Kronos i spets och övriga som mest är nöjda med att få ett lopp i kroppen och dessutom få fina slantar för det.

Target Kronos vann ju fyraåringarnas Breeders´Crown-final i höstas och visade även ruskiga fartresurser när han slog Uncle Lasse i Gävle och gick under 1.10 över kort distans. Visst är han troligen bäst barfota runt om och över sprint, men det här loppet lär bli rätt behändigt i ledningen ändå och jag tror att han vinner även med skor.

I årsdebuten gick Target Kronos en mycket vass sista bortre långsida från kön i gulddivisionen och höll farten bra som femma sedan där Västerboonthenews vann före Spring Erom. Det lär bli ledningen direkt den här gången och sedan radar övriga upp sig på ett led bakom och kör lite till slut. Med Adrian i sulkyn minskar kanske risken också att tempot dras upp för tidigt (Ludde-style) så att han åker dit på det. Mycket svårslagen och given att spika trots det enorma favoritskapet.

Galactica är en av konkurrenterna som i alla fall har ett lopp i kroppen i år och nu ska hon troligen också gå barfota runt om för första gången. Blir favoriten struken kan det nog bli ledningen för henne och då borde hon ha bra segerchans i stället.

2 Flash Håleryd, 6 Pythagoras Face och 7 In Toto Sund gör samtliga årsdebut och det låter inte på något sätt som att det är extra vässat för den här uppgiften. De lär köras snällt och slår knappast favoriten sedan.

Analys Mantorp V75-5:

Ranking: A: 5. B: 2-3-4-12-6-7-11-8-10. C: 1-9.

Spetsanalysen: Springover öppnar bra och kan spetsa, men han släpper troligen till en felfri Djali Boko efter en bit.

Loppanalysen:

En silverdivision över lång distans där favoriten 5 Djali Boko gör en mycket spännande start. Han visade ju väldigt hög kapacitet i sin tidigare regi, men var också besvärlig och galopperade ofta bort sig. Nu gör han första starten i Lutfi Kolgjinis regi och det efter ett mycket imponerande provlopp på Jägersro förra veckan (se loppet här). Adrian körde då och Djali Boko såg ut som en ny häst. Han var lugn och fin bakom startbilen och kunde öppna snabbt till ledningen och sedan drog han på och vann på fina 12,3 över kort distans med till synes gott om krafter kvar.

Har Djali Boko tagit den genomköraren på rätt sätt och fungerar lika bra när det blir allvar måste han bli mycket svårslagen i detta sällskap. Lång distans klarar han bra om han är lugn och konkurrenterna bör ha stor respekt för både honom och Kolgjini. Att han sköter sig är dock inte givet för han har sett lugn och fin ut före loppen för att sedan ändå göra bort sig direkt och efter långt tävlingsuppehåll finns kanske risken att det brinner till. Ready Cash-sonen blir väldigt stor favorit så jag nöjer mig med att spela utgång och spika på en kupong.

Mycket öppet lopp bakom och jag streckar alla utom två när jag garderar. 2 Bartender In med lopp i kroppen över passande lång distans är given och tidig.
Även 3 Springover som borde få spets eller rygg ledaren ska med tidigt trots en lite sämre insats senast. Han är bra för klassen när han är i form.

4 Valeur är andrahandsfavorit och han har visat fin form på slutet även om han tvekade bort segern senast. Han är nog mer effektiv i ryggar och brukar gå bra för Örjan. Räknas men ska nog inte vara näst mest spelad ändå.

12 British Steel är en mycket vass spurtare och även om han inte gynnas av lång distans har han vunnit över den och med rätt lopp duger han om favoriten gör bort sig.

6 Sugarmakesmecrazy är en fin sort som gick bra i skymundan i årsdebuten. Dock struken efter det pga banförhållanden och ska återigen gå med skor och köras snällt. Behöver därmed lite klaff men är inte helt chanslös på kapacitet.

7 Order To Fly brukar ha svårt i V75, men blixtrar till ibland och barfota nu gör rätt mycket för honom.

Starke 1 Make It Quick ska troligen gå barfota runt om och streckas liksom snabbe 8 Quirire som såg fin ut som fastlåst på Momarken senast. 10 Paparazzi M. vann från rygg ledaren senast och slog av Valeur sista biten då. Tuffare läge nu, men fin form och får sista strecket.

Analys Mantorp V75-6:

Ranking: A: 4. B: 3-9-5-11-10. C: 2-1-8-12-7.

Spetsanalysen: Dragster är mycket kvick första biten och även om de invändigt öppnar rätt bra så tror jag inte att de kan svara. Aron Palema är kanske den som kanske vill utmana i så fall. Utvändigt är det ingen som hotar annars och favoriten bör ta hand om täten.

Loppanalysen:

En bronsdivision över kort distans och om 4 Dragster har tagit sin årsdebut på rätt sätt lär han inte förlora detta lopp från ledningen. Roger Malmqvist var mycket nöjd med sin nyblivne femåring inför comebacken och trots att han fick öppna 1.07 första halvvarvet så drog han bara undan till överlägsen seger med tussarna kvar. Visserligen i mycket enklare sällskap än nu, men intrycket var väldigt bra och Micro Mesh-sonen såg klart starkare ut i kroppen än tidigare. Det här är ju också en häst som mötte tuffa hästar som fyraåring och han var bland annat tvåa bakom Twister Bi i S:t Leger över tre varv.

Här lär Dragster braka till täten direkt och på ett snabbt banunderlag lär de andra inte kunna fånga in honom över Mantorps korta upplopp och det borde vara en toppchans. Spik!

Ganska öppet lopp bakom Dragster, men jag håller upp starke 3 Aron Palema som öppnar ganska bra bakom bilen och kanske kan köra till spets om favoriten kommer bort. Formen borde var på gång och han lär tål att gå rejält hela vägen över kort distans.

9 Malkin N.O. var läcker vid segern på Solvalla då Björn Goop fick bra snurr på honom, men sämre senast och visade lite tveksam vilja då tycker jag. Nu ska han gå barfota runt om vilket säkert kan höja honom ett snäpp, men det lär bli tufft att runda det här gänget om Dragster går ner mot eller strax under 1.11 i spets.

Samma sak gäller 11 Barkevious Mingo som varit ruskigt bra på slutet och visat att han är mycket effektiv i ledningen. Senast blev det visserligen seger från bakspår, men då kunde han också köras till spets in på slutvarvet. Det lär han inte kunna göra nu och med tredje- eller fjärdespår runt sista sväng blir det nog svårare att vinna.

Starke 5 Hank von Håleryd och spurtvasse 10 Pokemon Ås ska också räknas rätt tidigt om Dragster underpresterar.

Analys Mantorp V75-7:

Ranking: A. 2-10-8-9. B: 6-1-5. C: 12-3-4-11-7.

Spetsanalysen: National Prince är snabb och vill till täten. Utmanas främst av Flashing Victory som dock säkert släpper i andraskedet om han kommer förbi.

Loppanalysen:

Ett bra lopp för lägsta klassen där ett par hästar höjer sig kapacitetsmässigt. Bäst är troligen urstarke 10 Rushmore Face som har skött sig perfekt i årets två starter och tagit överlägsna segrar. Han känns dock inte helt stabil än och den här gången kan han nog inte köra sig till ledningen från bakspår som senast. Risk för strul bakom hästar som det känns och jag vill gardera.

Tipset får trolige ledaren 2 National Prince som har gjort två starter för Svante Båth och vunnit båda. Han såg riktigt läcker ut i ett enklare sällskap näst senast och vann lördagsloppet från spets senast. Han borde ta täten igen och eftersom han är lite vass av sig så bör den här distansen passa bättre än långt som det var senast. Lär springa fort i spets den här gången och inte säkert att Rushmore Face hinner på honom för att utnyttja sin fina styrka.

Två bra hästar till platsar i A-gruppen och 8 Undies är en fin sort som nu ska gå barfota runt om för första gången. Örjan brukar kunna hitta slagläge från dessa startspår och hamnar han inte på vingel lär han vara långt framme till slut.

9 Vincent Zaz har vunnit båda årets starter i fin stil och har utvecklats under vintern. Sköter han sig lika bra bakifrån som i ledningen så blir han intressant att se barfota runt om och med rycktussar denna gång. Rygg på National Prince i starten med kan ju inte bli bättre heller.

Jag betalar även för B-gruppen för att få chans på skräll i sista loppet och 6 Don Corleone Trot har gått bra även om han var utan chans mot Rushmore Face för tre starter sedan.

1 Dust Collector är inte en så tokig typ när travet flyter och han kan nog få ett bra lopp även om det blir någon ledning. Startsnabbe och formstarke 5 Flashing Victory får sista strecket. Han var rejäl vid segern senast och kanske kan komma ner i rygg ledaren. Sju streck totalt.

Singelstrecken:

3 Target Kronos (V75-4) gjorde en stark årsdebut i gulddivisionen och möter klart enklare motstånd nu. Bör få bestämma tempot i spets i det lilla fältet och då lär han också springa undan ganska lätt till slut. Svårslagen.

4 Dragster (V75-6) imponerade stort i årsdebuten och allt talar för att han har tagit loppet på bra sätt. Bör leda även detta hela vägen i så fall.

Utgångshästarna:

6 Sambuca Knight (V75-1) är bra i grunden och har hittat formen på slutet. Med Adielsson från springspår är det nästan spetsgaranti och då blir han svårfångad.

10 Albatros (V75-2) är en mycket stark dansk häst som imponerade vid segern senast. Lämplig uppgift och bra chans utan strul.

5 Djali Boko (V75-5) såg lysande ut i ett provlopp förra veckan och fungerar han lika fint när det blir allvar lär han slå detta gäng utan större problem.

Prisvärda hästar:

10 Han Herred (V75-1) är en glänsare som kanske inte kämpar för fullt i alla lägen, men han är snabb och troligen bäst i ryggar. Bortglömd.

7 Mellby Caddy (V75-2) har fått två snälla lopp efter uppehåll och nu maxas balans och huvudlag. Farlig om han får ryggar till sista sväng.

10 Spring Erom (V75-3) kan få loppet om favoriten trycker hårt på ledarhästen och då blir jag inte förvånad om han kliver förbi till slut.

8 Undies (V75-7) är en fin Maharajah-son som ska bli kul att se barfota runt om. Givet garderingsbud i ett lopp med inte helt pålitliga favoriter.

Överspelade:

4 Shadow Woodland (V75-3) tror jag kan få svårt sista biten över full distans när det är årsdebut och han riskerar att få tuff press av en stark motståndare.

10 Rushmore Face (V75-7) är troligen bästa hästen, men det luktar lite strul från det här läget ändå och jag vill inte hålla honom i handen denna gång.

V75-systemet: (skrivs på tre kuponger, minst en A-häst måste vinna för chans på sju rätt)

A: 6. B: 1,4,5,7,8,9,10,11,12. (res 2,3)
A: 10. B: 2,3,4,5,7,8,12. (res 13,14)
4,5,8,9,10 (res 2,7)
3 Target Kronos (res 5,4)
A: 5. B: 2,3,4,6,7,8,10,11,12. (res 1,9)
4 Dragster (res 3,9)
1,2,5,6,8,9,10 (res 12,3)

Kupong 1: 9 x 1 x 5 x 1 x 10 x 1 x 7 = 3150 rader
Kupong 2: 1 x 8 x 1 x 10 x 1 x 7 = 2800 rader
Kupong 3: 9 x 7 x 5 x 1 x 1 x 1 x 7 = 2205 rader

Totalt: 8155 rader = 4077,50 kr.

DD-spelet:

4 – 2 x 800 kr
4 – 8 x 200 kr

Totalt: 1000 kr.

/Berglund

Skriver spelkrönikor på Travnet.
189berglund@telia.com
Nästa nyhet
Spelkrönika Solvalla/Bergsåker 22/3: Nuncio är en given jackpotspik, men jag "måste ha" en vinnare till...

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson