V75Axevalla i helgen och det brukar alltid bli spännande omgångar. Helt klart ger landets längsta upplopp en annan dimension till loppen och speciellt på vintern när banorna inte har hunnit blir supersnabba än. Nu är det ju nästan ”vårväder” på många ställen i landet och bättre februariförutsättningar än vanligt, men jag tror inte att Axevallas bana är ”vårsnabb” än och att tre lopp körs över lång distans talar väl också för att vi inte som förra helgen får se fem av sju lopp vinnas från spets.

Det är dessutom 15 hästar i tre av loppen och rent allmänt rätt röriga lopp att analysera. Tacksamt då för spelarna att superstjärnan Nuncio gör oväntat tidig årsdebut i gulddivisionen och han slår givetvis det här beskedliga sällskapet även om formen inte lär vara på topp direkt. Bara sex lopp att tippa därmed, men det känns ändå inte som en särskilt enkel uppgift och det känns givet att spela med minst två spikar för att få råd till vettig gardering i de svåra loppen. Jag tänker chansa med en högkapabel häst som känns alldeles för bra för den klass han fortfarande befinner sig i. Jag har väntat på att han skulle komma ut på V75 och när uppgiften ser passande ut så chansar jag med spik trots att det inte är någon av de etablerade toppkuskarna i sulkyn.

Analys Axevalla V75-1:

Ranking: A: 6-5-2-11. B: 4-10-1-8-7. C: 12.

Spetsanalysen: Quattro Töll är snabb ut och bör hålla upp ledningen, men man har släppt två gånger i följd med honom över kortare distans än detta och jag gissar att Uhrberg gärna tar en bra rygg igen. Calypso Am är snabb ut om han trampar rätt och då kan han nog hålla ut Picasso Tilly som har öppnat förbättrat på slutet, men möjligt att Söderkvist inte vill chansa eftersom galopprisken finns där och då borde Picasso Tilly ta hand om täten.

Loppanalysen:

Ett jämnt lopp över lång distans inleder och med två strykningar så tycker jag bara att en häst är utan rimlig segerchans. Jag får dock stanna vid sex streck och svårt att välja tipsetta ur A-gruppen. Jag fastnade till slut för
6 Swimming Pool som är en av de som är mest gynnad av den långa distansen och det är också intressant med Goop upp i sulkyn denna gång. Han passar perfekt på den här småtröge sexåringen och det blev seger den enda gången han tidigare har kört. Nedstruken ett hack till spår fem är också positivt och slipper han göra allt grovjobb i dödens kan han vara starkast till slut.

5 Picasso Tilly trodde jag mycket på senast på Solvalla och han gjorde ett bra lopp då även om jag kanske tycker att han skulle ha vunnit om det handlar om en riktigt bra häst. Jag var lite orolig för om den rätta vinnarinstinkten verkligen finns där och han bevisade det i alla fall inte helt senast. Nu kan det bli spets igen och Kihlström upp kan ge en positiv kick för vi vet ju att Kihlström är ruskigt vass på att gjuta mod i hästar i spets och dödens. Givet bud men jag vill inte lita på att han är tuff nog att vinna i V75.

2 Calypso Am har hög kapacitet, men är inte helt att lita på. Nu har han tagit två snygga segrar i följd och läget kunde nog inte bli bättre än detta. Han kan öppna snabbt om han sköter sig och har vunnit tre av tre i spets och inte omöjligt att han håller ut Picasso Tilly vid en bra start. Tidig.

11 Reggae Hall ska också räknas tidigt. Han liksom stall Sjöström har formen på topp för dagen och lång distans passar utmärkt. Trots att han är mer stark än snabb avslutade han vassa 1.11 sista 700 m till seger senast och två strykningar är givetvis gynnsamt med tanke på läget och att han inte öppnar jättesnabbt. Kör de lite för tufft där framme kommer Reggae Hall att plocka ner de flesta över det långa upploppet.

Starke hemmahästen 4 Top Yllit vann tre lopp under vintern/våren ifjol och bland annat ett V75-lopp på Axevalla. Han har återigen hittat fin vinterform och duger nog en bit även här fast motståndet är tuffare än vid segrarna.

Sista strecket får storskrällen 10 Boomer som visar toppform för dagen och han är inte så tokig i grunden. Kan få ett fint rygglopp från det här läget och med maxklaff är det inte omöjligt att formstarke Erik ”Busen” Svensson bärgar en V75-seger vilket måste ha varit länge sedan senast.

Formstarke 1 Quattro Töll kan få loppet i rygg ledaren, men det är rätt glest mellan segrarna för honom och jag tror inte att den långa distansen är särskilt gynnsam heller. Står därför över honom denna gång.

Analys Axevalla V75-2:

Ranking: A: 10-4-9-11. B: 15-7-3-13-12-1. C: 6-8-5-14-2.

Spetsanalysen: Juliana är rätt pigg ut och lär öppna bra med Kihlström från innern. Utifrån är även Global Revenue snabb, men inte givet att Lars D prickar starten perfekt från springspår när det är Örjan som leder volten. Ingen av dessa är nog ändå jättesugen på att spåra över lång distans och en felfri Pearl Face kanske kan få överta tidigt?

Loppanalysen:

Stolopp över lång distans och knepigt värre. Många formstarka hästar och jag ger tipset till spurtvassa
10 Annabelle Dimanche som gått bra mot hårda hästar en längre tid. Hon blev bara sexa senast, men avslutade som vanligt vasst i skymundan och får hon bara spara speeden så tror jag inte att den långa distansen spelar någon roll. Allt bättre flyt för Bergh för dagen och Annabelle som visat fin form hela vintern måste ha vettig chans här om det löser sig.

4 Pearl Face skrällvarnade jag för senast och hon visade toppform då genom att komma tillbaka starkt efter en knepig galopp 1400 meter från mål. Hon gillade tydligen inte stänket då och skulle hon komma till täten nu så kanske det passar bättre. Lite oklart hur den långa distansen passar, men troligen inte så många som vill göra grovjobbet här heller så det kanske kan bli billigt i spets. Given.

9 Baharat har avslutat vasst flera gånger i följd och visade 1.10 sista 400 m vid tredje segern i följd senast. Hon är nog lite beroende av att få det serverat i loppen och därmed inte lika rolig som hårt betrodd, men visst kan hon vinna igen om det stämmer med ryggar under vägen.

11 Othala tål nog att göra lite mer själv och formen borde vara uppåt med ett lopp i kroppen. Då blev det en säker seger från kön efter en fin långspurt och den här distansen passar bra. Puros hästar går riktigt bra för dagen och i Othala kan han mycket väl ha en ny vinnare.

Jag streckar hela B-gruppen och 15 Makera var oväntat stark senast. Hon har tidigare varit bäst med ett smyglopp, men nu vann hon utvändigt ledaren och övertygade. Den här uppgiften är ändå tuff eftersom hon ska runt hela fältet och det måste nog till lite tur på vägen om det ska gå.

Starka 7 Fika var tapper tvåa bakom Baharat näst senast och inte särskilt vässad inför senast. Nu har man tryckt på lite mer i jobben och hon ska även lättas i balansen. Tål även ett tidigt avancemang om hon får chansen till det.

3 Soonaftermidnight avslutade bra bakom högkapabla Kash Brodda näst senast och fullt godkänt där Makera vann senast. Hon måste smygas och då passar det bra med Ingves som kusk. Skrällchans med rätt lopp.

13 She’s From Above visade bra kapacitet som treåring, men hade ett tyngre fjolår. I årsdebuten senast var hon lite trög, men höll farten starkt sista biten och borde gå framåt rejält med loppet i kroppen. Lång distans bör också vara plus och det här kan vara en skräll från Sjöströms formstall.

12 Lonely Star visade dålig vilja sista biten senast och borde ha klivit förbi Makera efter ett perfekt lopp i rygg på denne. Farten finns dock där och tar hon i bättre denna gång är hon inte chanslös. Jag betalar även för segerlösa
1 Juliana på läge och kusk. Tio streck totalt.

Analys Axevalla V75-3:

Ranking: A: 10-5. B: 6-4-15-11-14-13-12-3-2. C: 8-9-1-7.

Spetsanalysen: Kendra Silvio är snabb bakom bilen om man laddar och det låter på Uhrberg som att man är sugna på att testa henne i spets nu.

Loppanalysen:

Om de två första loppen var svåra så är den här spårtrappan för lärlingar inte så mycket enklare. Trots att loppet känns öppet så får klare favoriten 10 Pokemon Ås tipsettan. Han går bra mest varje gång och har härdats mot lite bättre hästar under vintern. Senast såg han mycket formstark ut över mål när han kördes snällt av kusken som satt kvar i andra par utvändigt halvvarvet från mål och sedan fick chansen för sent. Grejen med Pokemon Ås är att han måste köras lite på chans och då finns alltid risken att det strular. Inte så roligt på en storfavorit, men nu körs han av en av loppets absolut vassaste kuskar och då brukar sådant lösa sig. Bra chans med rätt lopp, men inte så rolig att gå på som storfavorit ändå.

Jag har också stor respekt för kapaciteten hos 5 Västerbo Realhigh som nog borde ha haft dubbelt så mycket pengar på sig egentligen. Han gjorde comeback från spår tolv senast och kördes då avvaktande med tung balans, fast bomull i öronen och utan körspö. Det lär vara mer ”påställt” denna gång och hittar sexåringen en bra position efter start så måste han duga bra mot dessa hästar. Kul drag!

Jag har även råd med sex hästar ur B-gruppen och
6 Journey tycker jag är rätt tidig med vasse Oskar J i sulkyn. Han höll godkänt utvändigt om Cut Him Some Slack senast och bör vara vassare med loppet i kroppen. Nu ska det också bli jänkarvagn vilket låter spännande och till väldigt låg procent ska han med.

4 Kendra Silvio har hittat en växel till i ny regi och spurtvann på bra sätt efter smyglopp näst senast. Senast såg hon jättefin ut före loppet, men blev för pigg i volten och galopperade direkt. Bilstart nu gör att hon troligen sköter sig och då har hon bra spetschans där man säkert testar denna gång. Visst kan hon vinna, men det känns ändå som att det blir småtufft för henne att vinna i spets mot en del bra hingstar och valacker och jag har inte jättefeeling för femåringen ändå.

En som verkligen står på tur för seger är 15 Make It Quick som höll tappert i dödens senast efter att obegripligt nog fått svar om täten. Problemet är dock att han är bäst i den främre träffen och därmed är ju det här läget ganska jobbigt. Skulle han komma fram utvändigt ledaren i vettig tid så kanske det kan gå ändå.

11 Önas Ida har gått okej men varit lite småseg på slutet och till den här starten har man lagt om träningen en del. Fart finns och kanske ett skrällbud med ett vettigt lopp.

14 Ladyofthelake ser väldigt formstark ut för dagen och har bra styrka. Tänkbar om de andra kör för fort i täten och det kan man även säga om 13 Vernin Starlight som får modekusken Kim Moberg i sulkyn denna gång.

Åtta streck totalt.

Analys Axevalla V75-4:

Ranking: A: 7. B: 5-6-2. C: 3-9-1-10-8-4

Spetsanalysen: Fridericus, Going For Gold Zaz och Thai Brodway öppnar bäst och gör nog upp om vem som sedan ska släppa till storfavoriten Nuncio.

Loppanalysen:

Superstjärnan 7 Nuncio gör oväntat tidig årsdebut här med tanke på att Stefan Melander siktar på Olympiatravet i slutet av april. Nu när motståndet inte är av högsta världsklass så ska sexåringen självklart vinna detta även om han bör vara lite rostig efter fem månaders tävlingsuppehåll. Ingen konkurrent lär dock vara sugen på att ta upp kampen med storfavoriten och det rimliga scenariot är att Örjan Kihlström kan glida till ledningen på första bortre långsidan.

Jag tror visserligen att Nuncio sedan kan vara lite segare än de flesta räknar med, men att någon verkligen ska springa förbi honom i slutstriden är ju svårt att tro ändå. En motiverad megafavorit och det är bara att spika och vara glad över ett lopp mindre att klura över i en rätt trasslig omgång.

Om Stefan Melander får kalla fötter av banunderlag eller annat och stryker sin guldkalv så gäller det dock att ha satt ut egna reserver. Som tvåa på turordningen blir troligen Al’s Winnermede i så fall den sämste 80-procentaren i V75-historien och i stället borde någon av 5 Thai Broadway eller 6 Spring Erom vinna loppet.

Analys Axevalla V75-5:

Ranking: A: 3. B: 8-1-11-9-6-2. C: 4-10-7-5-12.

Spetsanalysen: Persimmon Face är snabb, men knepig. Innersår passar nog honom rätt bra och felfri bör han spetsa. Lär dock utmanas av Brando Boko första biten och Vekas Goldwing och Can Lane är också snabba. Tuff öppning?

Loppanalysen:

Lägsta klassen och kort distans gäller. Här tänker jag chansa och spika en ”nästa-gångare” som har mycket hög kapacitet för klassen. 3 Brosa Am visade fina fartresurser i somras och vann bland annat från dödens på 14 blankt över medeldistans och från dödens på en låg 12-tid över 1640 meter. I årsdebuten senast blev han rejält störd kort efter start och tappade position, men det var bra gjort att ställa sig i trav så fort som han gjorde och särskilt osäker är han inte. Sedan avslutade han med riktigt bra tryck över upploppet som fyra i ett lopp som jättelöftet Cyber Lane vann.

Jag blir ju förvånad om Brosa Am inte har kapacitet och fart för att vinna V75 i lägsta klassen och det gäller nog mest att han är fräsch och på humör för dagen. Med bara en start efter uppehåll borde han fortfarande vara fräsch i alla fall och då är jag inte främmande för att han kan slå favoriten utvändigt ledaren och då är det såklart intressant att han bara är hälften så mycket spelad som denne.

1 Persimmon Face är klar favorit och han är också fartfylld, men han uppträdde knepigt senast då han blev het, sprang och krängde och galopperade efter att ha sprungit rakt över markeringspinnen för open stretch. Sköter han sig bättre nu så kan han nog vinna från ledningen när distansen är kort, men jag tror att min spik är tuffare till slut.

Stor respekt har jag dock för 8 Can Lane som bör klättra i klasserna framöver. Senast slog han ihop och galopperade från innerspår bakom bilen, men före det var han riktigt vass i tre starter för Johan Untersteiner. Han lär nog sköta sig från det här läget och det finns kanske ”lillchans” på ledningen om Brando Boko kommer förbi favoriten och sedan släpper. Då blir Can Lane svårslagen, men samtidigt är nog sannolikheten för detta scenario ganska litet.

Garderar man loppet är det även givet att strecka
11 Västerbo Highscore som såg väldigt formstark ut som fastlåst senast och formen är bättre än vad raden visar. Möjligne kan även 9 Kapten Haddock, nu med jänkarvagn, duga om det löser sig vettigt från bakspåret.

Analys Axevalla V75-6:

Ranking: A: 11-8-7. B: 15-9-1-14-13-3. C: 12-6-2-5-10-4.

Spetsanalysen: Campo Dell Oro ser rätt startsnabb ut och gör nog upp med Tibau om ledningen i första skedet. Få hästar på startvolten och om Great King Wine får en pangstart från tillägg kanske han kan få överta, men jag tror nog att man vill köra i spets med Campo Dell Oro i alla fall.

Loppanalysen:

Lördagsloppet håller bra klass denna vecka och petade ut bronsdivisionen från kupongen. Lång distans och med få hästar på startvolten är det nog fördel de lite tuffare 20 meter bakom.

Två hästar tycker jag känns mer intressanta än resten eftersom de är väl lite spelade. Tipset får 12 Great King Wine som är en jäkligt fin Maharajah-son som konstigt nog fick vänta till 14:e starten senast innan första segern kom. Han var dock fin då han slog kapable Thaitec och han har även gått bra mot bra hästar innan det. Han borde kunna öppna bra från springspåret och med en riktig träff sitter han bra till direkt och kanske till och med kan få överta täten. I spets eller med ett bra rygglopp är han given i striden igen. Sju procent!

Jag har dock stor respekt för starke 8 Balfour som verkar rejält på gång efter ett misslyckat fjolår. Vid segern för fyra starter sedan var han mycket bra när han slog Bellino B. och Great King Wine, men sedan var han sämre och fick vila lite igen. Han gjorde bort sig näst senast och behövde nog en genomkörare senast och då avslutade han bra utan att riktigt hinna med på speed på open stretch. Gissar att han är bra nu och den långa distansen ska passa perfekt. Trist med spår fyra, men kliver han iväg vettigt kan det nog bli tidigt avancemang. Sex procent!

Bakom denna lite mer spelintressanta duo finns det också riktigt bra hästar i Benjamin Evo och Magic Happens.
7 Benjamin Evo stod för en fin debut för Heiskanen senast och lär inte vara sämre med loppet i kroppen. Han har visat bra styrka och måste räknas mycket tidigt trots hög spelprocent.

15 Magic Happens är en riktig glänsare som fick det serverat senast och då vann säkert. Untersteiner håller hästen högt, men han har en tuff uppgift framför sig med bara sex starter i kroppen. Kan säkert vinna, men ändå väl hårt att han är favorit från det här läget i ett så här bra lopp.

9 Cash Converter gick bra som trea efter galopp senast där Magic Happens vann och han verkar stark och bör gynnas av distansen. Örjan upp och ska streckas rätt tidigt.

Jag tar även med 1 Campo Dell Oro som jag tycker har bäst chans av hästarna på startvolten. Han har sett vass ut vid segrarna på slutet och håller han upp ledningen och får hållas där framme en bit är känslan att han kan bli svårfångad till slut.

Jag tycker även att 14 Mood Indigo är rätt bra för klassen, men han brukar vara mycket trögare bakifrån än i täten och trots lockande låg spelprocent får jag stå över denna gång. Sex streck totalt.

Analys Axevalla V75-7:

Ranking: A: 6-9-1. B: 3-2-8. C: 12-7-5-10.

Spetsanalysen: Orizzonte Trio är mycket snabb bakom bilen och bör spetsa ganska enkelt. Släpper dock direkt och då bör den som är först fram av Emmett Brown och Diggers Elias få överta. Den förstnämnde är inte helt stabil och Diggers Elias är riktigt vass om han trycks av till max så jag håller honom som knapp spetsfavorit.

Loppanalysen:

Ett sprinterlopp avslutar och jag skulle helst ha fem streck, men får stanna vid tre eftersom jag spelar utan utgångshästar denna gång och har en lite mindre systemram än vanligt.

Tipset till veckans snackhäst 6 Diggers Elias som i alla fall än så länge är rätt intressant på spelfördelningen. Jag var lite inne på att han skulle kunna vinna i spets i V75 senast, men då blev han av med ledningen och drogs sedan sist av en kall ledare för att avsluta starkt över upploppet som fyra. Ett starkt formbesked ändå och når han ledningen denna gång kan han hålla undan även om motståndet känns lite tuffare här. Åttaåringen har varit riktigt snabb ut från ett liknande läge tidigare och jag tror att han får överta av Orizzonte Trio in i första sväng. I spets var han tapper i ett lopp som Seedorf O.M.F. vann för ett drygt år sedan och över kort distans kan han nog hinna undan för några bra motbud.

Jag måste dock ha med 9 Beppe Am som jag trodde på i silverfinalen senast. Då såg han ruskigt laddad och formstark ut före loppet, men blev nog för pigg när Örjan chansade och laddade på innerspår kort efter start. Kort distans är inte optimalt och det kan bli långt fram, men Axevallas upplopp lär passa Beppe Am perfekt och blir det en tuff öppning tar han nog alla till slut.

Jag tar även med 1 Globalsatisfaction som toppspurtade från kön som trea i bronsfinalen senast. Han har hög kapacitet och när han är fräsch är han riktigt bra. Läget ställer till det eftersom Orrizonte Trio är för snabb första biten, men löser det sig för Ohlsson under vägen så är det klar segerchans.

3 Emmett Brown är given om man har råd med fler, men han har trots allt haft svårt att vinna i V75 även om det var nära mot Origo Tilly senast. Kan öppna om han sköter sig och nytt huvudlag nu kan vara intressant. Håller han ut Diggers Elias och når täten stiger segerchansen.

Storskrällen 2 O.P.Q.C. är inte så tokig och kanske kan storskrälla från ett perfekt utgångsläge.

Singelstrecken:

7 Nuncio (V75-4) möter ljummet motstånd i sin årsdebut och behöver inte vara på topp för att vinna detta. Given spik.

3 Brosa Am (V75-5) har mycket hög kapacitet för klassen och spurtade mäktigt efter strul på vägen i årsdebuten senast. Bra uppgift nu och bör ha bra segerchans även om han får göra jobbet själv.

Prisvärda hästar:

10 Annabelle Dimanche (V75-2) spurtar bra varje gång och får hon sitt lopp måste hon duga bra i detta sällskap.

5 Västerbo Realhigh (V75-3) tror jag inte är så mycket sämre än favoriten i grunden och han tål dessutom lite mer jobb själv. Givet streck och se även upp med bortglömde 6 Journey i samma lopp. Jänkarvagn nu!

6 Balfour och 11 Great King Wine i V75-6 känns båda riktigt prisvärda i ett bra lördagslopp.

6 Diggers Elias (V75-7) har formen på topp och jag tror att han är snabb nog från start för att hala på spetsfavoriten och sedan överta.

Överspelade:

1 Persimmon Face (V75-5) har bra fartresurser, men är knepig och fungerade inte alls senast. Ska inte vara så här klar favorit i alla fall.

15 Magic Happens (V75-6) är en jättefin travare, men uppgiften är tuff med tanke på hans orutin och det blir svårt att hinna runt hela gänget.

V75-systemet:

2,4,5,6,10,11 (res 1,8)
1,3,4,7,9,10,11,12,13,15 (res 6,8)
4,5,6,10,11,13,14,15 (res 12,3)
7 Nuncio (res 5,6)
3 Brosa Am (res 8,1)
1,7,8,9,11,15 (res 14,13)
1,6,9 (res 3,2)

6 x 10 x 8 x 1 x 1 x 6 x 3 = 8640 rader = 4320 kr.

DD-spelet:

8,11 – 1,9 x 200 kr = 800 kr
8,11 – 6 x 100 kr = 200 kr

Totalt: 1000 kr

/Berglund

Skriver spelkrönikor på Travnet.
189berglund@telia.com

Senaste nyheterna

Krönika
Spelkrönika Berglund
onsdag 15:03, 19 juni

Tips Solvalla 19 juni – Så här ska det se ut och tack och hej för mig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Krönika
Spelkrönika Berglund
fredag 14:24, 14 juni

Tips Boden 15 juni: Propulsion tar revansch i sitt favoritlopp!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Krönika
Spelkrönika Berglund
fredag 15:05, 07 juni

Speltips Östersund 8/6: Spetsstriden avgör storloppet!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Krönika
Spelkrönika Berglund
fredag 13:47, 31 maj

Speltips Mantorp 1/6: Kontios starka styrning krossar allt!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Krönika
fredag 14:59, 24 maj

Tips Solvalla 25 maj: Cyber Lane i Sweden Cup och två vassa spetsdrag till fina odds!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Krönika
Spelkrönika Berglund
fredag 13:55, 17 maj

Tips Gävle 18/5: Spännande spetsstrid avgör gulddivisionen!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Krönika
onsdag 12:49, 08 maj

Spelkrönika Solvalla/Bergsåker 8/5: Nu tar jag och min bästa vinnare revansch!

Spelredaktör Redaktionen Travnet

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Spelkrönika V86 Solvalla/Jägersro 15/2: Spiken möter enklare motstånd nu och vinn eller försvinn gäller nog för Örjans storfavoriter

Spelkrönika V86 Solvalla/Jägersro 15/2: Spiken möter enklare motstånd nu och vinn eller försvinn gäller nog för Örjans storfavoriter

Solvalla och Jägersro delar broderligt på de åtta V86-loppen i kvällens omgång och det är faktiskt rätt vettig sport för att vara mitt i vintern, som förvisso känns som rena våren just i dag. Något ojämna lopp dock och det känns som en omgång där 2-5 streck i varje lopp är en rätt stabil lösning, men å andra sidan finns det ingen storfavorit som känns riktigt pålitlig. Kan nog bli rätt knepigt ändå att få träff på 2-3 spikar och något kortlopp som de flesta spelarna trots allt nog måste använda sig av. Jag tänker nöja mig med ett singelstreck och sedan kräva träff på en av tre utgångshästar där två av dem bildar en spelintressant duo i ett annars öppet stolopp. Det blir också utgång på storfavoriten Titan Brodde och där kan man verkligen snacka om att vinna eller försvinna känns som ett troligt scenario. Lite som med Örjans andre storfavorit Mellby Collector också.

Analys Jägersro V86-1:

Ranking: A: 12-9-2. B: 5-10-6-8. C: 7-4-1-11.

Spetsanalysen: Very Esterel borde vara snabbast iväg av de som är intresserade av ledningen och han har gått bra i spets, men inte omöjligt att en felfri Thaitec eller en från tillägg snabbstartande Tinamo Jet kan få överta på första långsidan om Lövgren vill köra snällt efter uppehåll.

Loppanalysen:

Ett lopp över tre varv inleder omgången och kapable
9 Razor Kronos är klar favorit. Han gjorde debut för Johan Untersteiner senast och var bra direkt. Säker seger utvändigt ledaren sista varvet i ett liknande lopp som detta. Sjuåringen var bättre än väntat enligt Johan och har han tagit det på rätt sätt samt klarar de lite täta starterna så borde han gå framåt med loppet i kroppen.

Vettig vinstchans igen, men jag litar inte helt på Razor Kronos och Johan säger att han gärna kör lite snällt denna gång.

Det finns dessutom två riktigt tuffa motbud och jag ger faktiskt tipsettan till 12 Tinamo Jet som jag tycker är bra för klassen. I årsdebuten senast så höll han starkt som trea bakom Gambino Degato och Rapide Du Pommeau och normalt sett är han vassare med ett snällare lopp än han fick då. Första Takter i sulkyn denna gång och från ensamt springspår med bara fem hästar på första volten så borde han komma iväg snabbast av alla från tillägg. Kanske blir det läge att testa för ledningen efter en bit och skulle han komma dit lär det bli tufft för övriga.

Streck också för kapable men knepige 2 Thaitec. Han skötte sig senast och spurtade då piggt över upploppet som tvåa bakom V75-aktuelle Great King Wine. Spåret är lurigt och han kan fela var som helst i loppet, men felfri måste han duga bra mot dessa motståndare.

En hel del spel är det även på 5 Very Esterel som kan vara spetshästen, men han klarade inte de täta starterna senast och har fått vila. Troligen är han inte helt på topp direkt och han känns inte heller lika kapabel som de tre jag har streckat.

Analys Solvalla V86-2:

Ranking: A: 5-1-6-12. B: 3-8-11. C: 10-7-4.

Spetsanalysen: Mellby Collector kan öppna bra, men min känsla är att han är snabbare med spår en bit ut på vingen. Två starter från innerspår har tidigare resulterat i en tappstart och en galopp kort efter start. Kanske kan hålla upp täten nu när värsta motbudet i spetsstriden, Prins Alf, är struken men Paparazzi M. och Fuzz är snabba och jag tror att de kan hinna förbi. Paparazzi M. är min spetsfavorit av dessa.

Loppanalysen:

Kort distans och en lite knepig uppgift för storfavoriten
1 Mellby Collector. Han var fin vid spurtsegern senast, men fick det då perfekt serverat i ryggar i hårt tempo som passar honom. Tidigare har han blivit väldigt hetsig vid hård laddning från start och om han ska kunna hålla spets nu så måste nog Örjan trycka av det som går första biten. Möjligt att Going Kronos-sonen klarar att ligga på och rusa undan över den korta distansen, men det är inte givet och han har tidigare sett sämre ut första biten från just innerspår. Chansartat läge därmed och för stor favorit trots att motståndet är rätt klent.

5 Paparazzi M. tror jag har vettig chans att ta en längd på favoriten och formen såg bra ut senast när han avslutade bra efter en sen lucka. Tidigare var han bra i spets, men hos Stig H har han gått två gånger i ledningen och varit dålig båda gångerna. Nu tycker jag dock inte att Adielsson har så mycket till val om han ska försöka vinna loppet och känslan är att kort distans nog passar Paparazzi M. ganska bra för dagen. Bra chans om inte öppningen kostar för mycket.

6 Fuzz är en bra sprinter (alla 9 segrar över 1640 m) och han avslutade bra som tvåa bakom Mellby Collector näst senast. Senast fick han ge sig i spets, men höll då ett tufft tempo och fick stryk av bra hästar (British Steel vann). Li Hanné har bra form på stallet för dagen och om Fuzz får rätt lopp kan han absolut vinna detta. Tidig.

Tidig trots läget är även 12 Victor A.U. som nog är den i fältet med kapacitet i klass med favoriten. Spåret har ju också blivit lite mer hanterbart med två strykningar och kör de tufft i täten kan nog den här V75-meriterade sexåringen avsluta bra direkt i årsdebuten. Måste med till låga 4 procent om man garderar loppet.

Jag betalar även för grundkapable 3 Carelin trots att det var ett tag sedan han visade något vettigt nu. Westholms hästar går dock bra för dagen och kanske har man trimmat till Carelin lite extra under hans uppehåll? Dessutom kan det bli helstängt huvudlag på denna gång och det kan nog väcka upp honom lite extra.

8 Pinyata Gel och 11 Joy Ribb är två ston med bra form för dagen, men båda har svårt att sticka nosen först och mot hingstar och valacker från halvkrångliga lägen känns det inte riktigt som att det är dags nu heller.

Fem streck totalt.

Analys Jägersro V86-3:

Ranking: A: 9-3-10. B: 6-8-4-2-5-11. C: 7-1-12.

Spetsanalysen: Supreme Star är snabb och spetsar troligen, men högst oklart om man vill köra i spets efter uppehåll. Kim är offensiv, men det är nog ändå favorit på att man släpper täten till favoriten Eldrick Boko om Söderkvist testar rejält.

Loppanalysen:

Segervane 3 Eldrick Boko är en bra häst för klassen och normalt sett har han en lämplig uppgift här. Det är dock klart frågetecken för formen efter 1,5 månads tävlingsuppehåll och enligt tränaren Helena Burman är hästen inte vässad i några tuffare träningsjobb inför detta. Nu har Eldrick Boko tidigare gått bra direkt efter uppehåll, men sådant brukar bli tuffare ju högre upp i klasserna man kommer och stall Burman har ju starta sina hästar mycket sparsamt då här långt i år och svårt att veta hur stallformen är för dagen.

Nu kan det bli tidig ledning där hästen har vunnit sex av åtta tidigare försök och sitter formen där hyfsat så kan han såklart vinna, men jag vill inte spela på det när han är rätt klar favorit.

Loppets är mycket trassligt bakom favoriten och jag väljer att gardera rejält. Tipset lite på chans till 9 Calno de Pebrisy som inte heller har startat på ett tag, men han har till skillnad mot favoriten blivit ganska bortglömd. Det här är en bra häst som har startat en del i Frankrike under hösten och vintern, men före det gick han bra mot tuffa hästar i Sverige. I april förra året spurtade han starkt som trea i ett lopp som Uncle Lasse vann på Solvalla och var då spelad till dryga åtta gånger pengarna. Sedan mötte han Heavy Sound, Frozen och Amaru Boko i tre lopp innan han gick till Frankrike. Det låter rätt bra från duktige tränaren Malmqvists håll och det ska bli kul att se Calno de Pebrisy i kväll.

Tidig trots läge och kusk är 10 Lobster’s Sam. Han var grym vid en V86-seger i oktober och näst senast avslutade han strålande som tvåa från kön. Senast såg han dock inte fräsch ut och galopperade bort sina chanser. Återkommer nu efter behandling och är han i ordning och kusken får till styrningen är det bra chans, men tränaren själv är inget att lita på i sulkyn och inte tillräckligt bra kusk för att gå på helt enkelt.

Mycket rörigt och svårtippat bakom dessa med hästar från olika länder och jag streckar nio hästar totalt.

6 And Here I Am har visat bra form vid två segrar i följd, men det är lite tuffare nu än senast och någon riktig hjälte tycker jag inte att han är ändå. Möjligt med jänkarvagn på nu låter det som och det kanske kan ge en extra växel ändå.

8 Wilma Leggrowbach var ofräsch när hon startade i V75 senast, men hade visat bra spurtegenskaper innan det och kan inte räknas bort om det löser sig vettigt från spår åtta.

4 Safari K. är jämn och säker, men har svårt att sticka nosen först och 2 Supreme Star är snabb, men har ofta problem med aktionen. 5 Welcome streckas trots årsdebut och 11 New Revolution avslutade piggt senast och får på sig en jänkarvagn nu.

Analys Solvalla V86-4:

Ranking: A: 11. B: 3-1-10-4-6-8. C: 2-9-5-12-7.

Spetsanalysen: Dictionary har öppnat bra bakom bilen och bland konkurrenter som inte ser så snabba ut är det nog bra chans att Goop placerar henne i front.

Loppanalysen:

Ett lopp över lång distans där 11 Titan Brodde har överlägsen kapacitet och felfri kan jag inte tänka mig att han förlorar. Han har gjort bort sig som hårt spelad i V75 två gånger i följd nu och Örjan fick lite skit för styrningen senast så jag kan tänka mig att han är sugen på att sätta dit Revenue-sonen denna gång. Att det är hemmaplan och bakspår är dock inga garantier för att han ska sköta sig, men jag gissar att man testar att ändra lite i utrustningen på femåringen nu och slår det väl ut blir det troligen seger. Det är dock ingen storfavorit jag vill gå ”all-in” på utan det passar utmärkt att spela utgång och spika på en kupong.

Rätt klent bakom, men 3 Dictionary är fin och har bra chans om favoriten gör bort sig. Hon var duktig vid segrarna i december-januari, men har haft lite otur efter det och satt fast näst senast och blev rejält störd i sista sväng senast. Goop upp nu och bra chans till tidig ledning för Ready Cash-dottern.

1 Dixit Rocq var duktig vid segern senast och verkar uppåt efter uppehåll. Läget är knepigt eftersom han inte ser särskilt startsnabb ut, men distansen känns rätt och löser det sig kan han vinna.

10 Bohemianrhapsodyde var dålig senast, men gick vettiga lopp före det och har pustat en månad nu. Kontio upp passar nog bra på honom liksom distansen.

Sista strecket till 4 Big Tuna som kanske inte duger egentligen, men han har sett kraftigt förbättrad ut med ny kusk i de två senaste starterna och jag gillade det jag såg senast. Kommer med som tänkbar storskräll.

Analys Jägersro V86-5:

Ranking: A: 4-5. B: 6-1-8-7. C: -.

Spetsanalysen: Napoleon C.D. är mycket snabb vid full laddning och spetsfavorit även om Rapide du Pommeau öppnade förbättrat för tre starter sedan och Georgie Mae är riktigt rapp första biten.

Loppanalysen:

Rumphugget snabblopp där 5 Napoleon C.D. är klar favorit trots att han står lite tufft inne i loppet. Han är mycket startsnabb och strider bra i ledningen och får han dämpa tempot en bit (som ledaren ofta får i små fält) så är det såklart risk att han rinner undan – speciellt på Jägersro. Jag var dock inte helt imponerad av intrycket senast då han fick påminnas för att gå undan för klent motstånd och allra bäst är han säkert utan skor. Det kan dock vara så att han behövde loppet och att han är bättre nu, men han är också lite skör och inte jämnheten själv.

Som klar favorit vill jag inte gå på Napoleon C.D. även om risken finns att han vinner från spets, men jag måste så klart även strecka 4 Rapide de Pommeau som jag trodde mycket på senast. Då fick han aldrig chansen av en passiv kusk, men avslutade starkt som tvåa bakom Gambino Degato. Nu är det Uhrberg upp vilket lär passa bra och jag tror nog att nioåringen är lite starkare än Napoleon C.D., men å andra sidan lär han också få göra jobbet utvändigt om denna på slutvarvet och då är jag inte säker på att han plockar ner denne.

Dessa två bör dock göra upp om det och eftersom det är rätt mycket spel på 1 Nougat Ås och 6 Georgie Mae också så känns det spelmässigt okej att ta två streck. Omgångens lås.

Analys Solvalla V86-6:

Ranking: A: 10. B: 9-6-1-7-12-2. C: 11-8-3-5-4.

Spetsanalysen: Många startsnabba bakom vingen och snabbast är nog Global Resistance. Jag är dock inte säker på att han hinner runt alla snabba invändigt före första kurvan och det kan nog bli en tuff öppning med honom och Digital Extreme inblandade som de som helst vill åt täten.

Loppanalysen:

Ett sprinterlopp för lärlingar och ungdomar och rätt orutinerade kuskar alltså. Kort distans innebär att många vill skaffa bra position direkt och med många startsnabba hästar är det troligt att öppningen blir tuff. Det borde gynna min vinnare 10 Etosha Boko som jag tycker möter mycket enklare hästar än vanligt. Den här sexåringen jagade jag en del i V75 under fjolåret och han var bland annat tvåa bakom Önas Igor på en låg 11-tid i höstas. Nu är det sannerligen inte V75-kaliber på motståndet och jag hoppas att kusken Mads H Nielsen har fått råg i ryggen efter V75-segern i lördags och i det här sammanhanget borde han duga bra.

Etosha Boko gjorde en klart bra comeback senast då han blev het i ledningen och blev trea bakom Pointellist och Making Love. Lopp i kroppen nu och jag tror det kan passa honom bra med ett rygglopp denna gång. Utan för mycket strul framför tror jag att han spurtar till seger och det blir spik till rimliga 29 procent.

Bakom min idé är givetvis 9 Coffie U.N.G. tidig. En kapabel men osäker fyraåring som gick bra med samma förutsättningar näst senast. Kusken Kim Moberg har med rätta blivit hyllad för sina insatser på slutet, men det finns liksom ingen hejd på berömmet när drevet går i alla kanaler och den här hästen tyckte jag nog att hon körde bort näst senast. Nu har Kim en något försiktig körstil och det kan nog bli fler gånger framöver som hon blir kvar i kön lite för länge. Coffie U.N.G. fick dessutom gå sig rejält tom senast och tappade då stilen till slut och lite oklart hur det har satt sig på formen.

6 Digital Extreme gjorde ett kanonlopp för två veckor sedan och har höjt sig efter kastrering. Då var det dock en rejält formtoppad Claes Sjöström i en jänkarvagn som fick fart på honom och inte givet att femåringen går lika bra nu med vanlig sulky och annan kusk. Skulle han nå ledningen utan det kostar för mycket borde det dock vara rätt bra chans ändå, men det scenariot känns inte givet.

1 Lady Zappa var positiv i årsdebuten och ska kanske gå med jänkarvagn nu och 7 Global Resistance gillar förutsättningarna och kan tänkas om han får ledningen eller ett bra lopp.

Analys Jägersro V86-7:

Ranking: A: 9-6. B: 3-4-11-12-8. C: 7-10-5-1.

Spetsanalysen: You Know Me är startsnabb och vill till spets, men New Star Power tryckte sig förbi henne när de möttes med liknande förutsättningar i Halmstad 30/1 och kan nog göra det igen. Denna gång tror jag inte att Wim Paal vill släppa täten.

Loppanalysen:

Sprinterlopp för ston och ganska intressant. 3 You Know Me har tagit tre segrar i följd från ledningen och blir storfavorit på det. Senast blev jag lite imponerad när hon höll ifrån sig Staro Ivy League i en snabb avslutning och sitter den formen i kan hon vinna igen. Jag tror dock att det blir svårare att ta hand om täten den här gången och då måste hon vara sårbar som storfavorit.

Ganska tuff körning att vänta första biten och det borde gynna 9 Christine Sixteen som stod för en klart positiv debut i ny regi senast. Den här hästen har tidigare visat bra fartresurser och varit tvåa bakom hästar som Treasure Kronos, Thaiger Exclusive och Wild Honey. Andraplatser bakom bra hästar behöver dock inte alltid betyda att de vinner mot enklare hästar och visst är jag lite brydd på att femåringen har fyra segrar och nio andraplatser. Hon har inte heller tagit någon seger i Sverige ännu, men som det såg ut efter uppehåll senast borde det vara dags snart. Kuskbytet från Kontio till Kim Eriksson känns positivt med tanke på läget och dessutom har hon en perfekt startrygg nu efter en strykning.

Jag spelar utgång med Christine Sixteen, men dubblar henne med formkortet 6 New Star Power som släppte ledningen till You Know Me näst senast och sedan avslutade bra. Senast gick hon ännu bättre med en stark spurt från kön som trea där Christine Sixteen var tvåa. Formen är på topp och nu tror jag att normalt sett offensive Wim Paal laddar det som går för täten och sedan kör där så länge lampan lyser. Hon har varit lite blöt sista biten några gånger, men blir inte öppningen för tuff kan hon nog hålla undan i dagens form.

Sedan tycker jag att man ska ta med 4 Somersault Sally ganska tidigt. Hon stannade i ledningen näst senast, men var riktigt stark i vida spår vid segern senast. Hon svarar ruskigt bra på det norska huvudlaget och får hon smyga med och spara speeden till 300 kvar blir hon farlig. Lite minus dock att hon har varit sjuk efter senast och Eklundh låter osäker på formen.

11 Volontary Simplcty missade oväntat ledningen senast och räckte sedan inte på open stretch mot en formstark Carro’s Girl i spets. Hon har gått bäst i spets tidigare, men visade näst senast att hon kan avsluta vasst med rygglopp också och med hårt tempo i täten kan hon överraska. Storfavorit senast – storskräll nu…

Streck också för 12 Carro’s Girl som det strulade för senast, men hon hade visat toppform före det hon går bra även bakifrån. 8 Corinne af Solnäs har svårbedömd form, men står bra inne i loppet och Untersteiner är alltid jobbig att plocka bort på många streck. Sju streck totalt med utgång på 9 och 6.

Analys Solvalla V86-8:

Ranking: A: 7. B: 2-5-3-9-10. C: 12-8-4-6-1-11.

Spetsanalysen: Stand Bayou och Je T’Aime Ruinart öppnar vettigt båda två, men möjligt att Björn Goop bakom den senare är mest intresserad av att köra i ledningen eftersom Stand Bayou inte har startat på länge?

Loppanalysen:

Ett ganska ojämnt lopp över lång distans avslutar omgången och jag krånglar inte till det här utan streckar de fyra som känns klart bäst. 7 Perfect Dynamite har en bra uppgift och vann på bra sätt i årsdebuten senast. Han är säkert ännu bättre med loppet i kroppen och borde vara vassare för dagen jämfört med två av de tuffaste konkurrenterna. Han öppnar okej, men är inte jättesnabb och det kan bli vingel genom första sväng och ett tufft lopp utvändigt ledaren sedan om han inte släpps till spets. Vettig chans ändå kanske men då vill jag gardera.

Speciellt med 2 Dreams Burn Down som var riktigt fin vid segrarna i januari. Inte lika vass senast kanske, men han mötte bra hästar då och fick dessutom behandlas efteråt. Han ska vara i samma slag som vid segrarna nu enligt Sjöström och då lär han avsluta starkt här. Given.

5 Je T’Aime Ruinart och 3 Stand Bayou är två rätt bra hästar för klassen, men båda återkommer efter uppehåll och är svårbedömda för dagen. Björn Goop låter dock ovanligt uppåt om sin häst och kanske kan han köra Je T’aime Ruinart till ledningen efter en bit. Stand Bayou är kanske lite bättre i grunden, men han står lite tufft inne i loppet och har inte startat på ett halvår. Dessutom är jag inte säker på att lång distans är optimalt. Streckas ändå på respekt för kusk och tränare.

Övriga är inga som radar upp segrar precis och de känns lite småtrötta överlag och jag tror inte på så stor chans att det skräller här. 10 Sapajou var positiv vid segern näst senast, men lika seg som vanligt bakifrån senast och ska han vinna måste nog de bästa göra bort sig.

Singelstrecket:

10 Etosha Boko (V75-6) är en snabb häst som är van att möta lite bättre motstånd än detta. Kan nog få ett bra rygglopp i hårt tempo nu vilket bör passa bra och kusken vann ju V75-lopp så sent som i lördags.

Utgångshästarna:

11 Titan Brodde (V86-4) har överlägsen kapacitet i loppet och utan galopp är det toppchans att han rundar allt. Vinna eller försvinna.

9 Christine Sixteen (V86-7) var positiv tvåa i debuten i ny regi senast och det är en häst som har gått bra mot tufft motstånd tidigare. Är vinnargnistan den rätta tror jag att hon rundar hela gänget. Dubblas med spetsbudet 6 New Star Power som visat toppform på slutet och vi är trots allt på spetsbanan Jägersro…

Prisvärda hästar:

12 Victor A.U. (V86-2) är en rejäl häst som oftast är med där framme. Gynnas av två strykningar nu och jag blir inte förvånad om han är med i striden direkt efter uppehåll. Helt bortglömd.

9 Calno de Pebrisy (V86-3) visade bra kapacitet som hårt betrodd trea i ett lopp som Uncle Lasse vann förra året. Åter efter en vistelse i Frankrike och värd att passa direkt.

3 Dictionary (V86-4) är en fin sort som har bra segerchans om storfavoriten galopperar igen.

4 Somersault Sally (V86-7) var riktigt bra vid seger senast och får hon smyga och spara speeden svarar hon rejält på det norska huvudlaget till slut.

Överspelade:

1 Mellby Collector (V86-2) är snabb för klassen, men det är mycket om och men med honom från det här läget och blir han av med ledningen kan det lätt bli strul sedan. För stor favorit.

5 Napoleon C.D. (V86-5) kan såklart ramla undan från ledningen i det här lilla fältet, men segern senast sa ingenting och han måste vara vassare nu för att slå Rapide du Pommeau. De borde nog vara jämnspelade i alla fall.

3 You Know Me (V86-7) har visat toppform vid segrarna från ledningen på slutet, men nu är det inte säkert att det blir spets och i så fall lär det kosta mycket krut. Kan bli sega ben sista biten då.

V86-systemet: (skrivs på två kuponger, minst en A-häst måste vinna för chans på åtta rätt).

2,9,12 (res 5,10)
1,3,5,6,12 (res 8,11)
2,3,4,5,6,8,9,10,11 (res 7,1)
A: 11. B: 1,3,4,10. (res 6,8)
4,5 (res 4,5)
10 Etosha Boko (res 9,6)
A: 6,9. B: 3,4,8,11,12. (res 9,6)
2,3,5,7 (res 9,10)

DD-spelet:

6,9 – 7 x 350 kr = 700 kr
6,9 – 2 x 150 kr = 300 kr

Totalt: 1000 kr.

/Berglund

Skriver spelkrönikor på Travnet.
189berglund@telia.com
Nästa nyhet
Spelkrönika V75-finaler Solvalla 11/2: Ny uppvisning av "Piraten" och Walmann saboterade spelvärdet på sin vinnare
Nästa nyhet
Spelkrönika V75-finaler Solvalla 11/2: Ny uppvisning av ”Piraten” och Walmann saboterade spelvärdet på sin vinnare

Spelkrönika V75-finaler Solvalla 11/2: Ny uppvisning av ”Piraten” och Walmann saboterade spelvärdet på sin vinnare

V75-finalerSolvalla är fortfarande bland det allra roligaste som finns i den här branschen och i helgen är det dags för årets första topptävlingar på huvudstadsbanan. Underbart hög kvalité på loppen, men tyvärr lite svårspelat om man är ute efter de lite större vinsterna eftersom två jättefavoriter ser svårslagna ut på förhand. Fantastiske On Track Piraten jagar sin sjunde guldseger i följd och som han såg ut över mållinjen senast så går det inte att spekulera i eventuellt formtapp i alla fall. Bör givetvis vinna och det känns självklart att spika.

Commander Crowes halvbror, Master Crowe, är också ute efter sin sjunde seger i följd och även han såg lysande ut i sin senaste start. Hans överlägsenhet känns däremot inte lika cementerad som On Track Piratens och när han är så stor favorit med en kusk som inte tillhör mina favoriter får det bli ett litet fällningsförsök och honom använder jag bara som utgångshäst och spik på en kupong.

När man spelar på trav är det mycket att tänka på och vissa gånger räcker det inte med att tro att man har en riktigt bra vinnare och spelidé. Ett uttalande i veckan från en av våra större tränare tror jag kommer att ha orimligt stor effekt på spelvärdet hos en av mina tidiga spikidéer så där var jag tvungen att tänka om lite. Mer om det i loppanalysen till V75-6.

Analys Solvalla V75-1:

Ranking: A: 10-7-8-2. B: 4-5-1-6. C: 12-9-3.

Spetsanalysen: Önas Igor är överlägset snabbast och tar hand om täten. Brukar dock gärna släppa över full distans, men det känns inte helt givet att Takter tänker så i första skedet denna gång. Om han släpper är jag lite inne på att Aileron kanske kan vara först fram och överta täten. Detta i kamp med Ola Montana som fick överta av Önas Igor näst senast.

Loppanalysen:

Ett jämnt lopp inleder omgången och tre hästar blir ungefär lika mycket spelade. 8 M.T.King of Cash har varit grymt bra i ett par starter nu och ser ut att ha stabiliserats en del. Han krossade Aileron utvändigt näst senast och vann från dödens igen i lördags mot lite sämre hästar än detta. Den välstammade femåringen visade då att han fungerar även över medeldistans och har han bara fått upp farten så tål han att gå hela vägen till mål. Nu lär det bli en tappstart igen och mot tuffare motstånd än tidigare blir det inte lika enkelt att bara mosa ledaren och sedan hålla undan. Jag har inte gått på M.T.King of Cash vid de två senaste segrarna och då känns det inte som läge att börja nu.

Tipsettan får 10 Mellby Duke som efter tvärniten för tre starter sedan fungerat bättre till slut och visat härliga speedresurser. Han har gått med springrem i de två senaste starterna och då inte kunnat köra upp skallen till slut som tidigare. Det borde kunna bli passande hårt tempo på det här loppet och får Untersteiner gå med i ryggar till 3-400 meter från mål kan han blåsa runt allt igen.

7 Aileron har jag gått bom på i två starter nu, men han har gått helt okej utan att vara på topp. Senast var han dock bättre än näst senast och har han tagit ett steg till på formstegen nu så kan det räcka till vinst. Han öppnar bra bakom bilen och skulle kunna haka på Önas Igor första biten och sedan få överta. Då är det inte säkert att M.T.King of Cash hinner trycka honom trött över denna distans. Bortglömd nu dessutom.

2 Ola Montana är också ett tidigt bud från ett perfekt läge. Näst senast fick han överta täten av Önas Igor och vann sedan säkert från ledningen. Senast underhöll han formen med en lätt spetsseger mot billigare motstånd. Öppnar bra normalt sett och håller han ut Aileron och får överta av Önas Igor så blir han ingen lätt nöt att knäcka för övriga. Han går även bra bakifrån och går inte att såga i något läge.

Jag streckar även hela B-gruppen och snabbe men knepige 4 Staro Ivy League är given. Han plockade lätt ner Önas Igor näst senast och senast höll han bra som tvåa utan att vara vässad i jobben. Säkert bättre med den genomköraren och sköter han sig blir han farlig för alla.

5 Önas Igor är säkert bäst över kort distans och därför är det väl mest troligt att Takter släpper ledningen över full väg. Från rygg ledaren med fritt på upploppet är han inte chanslös och kanske kan det även gå om han får bestämma i spets, men det är ju rätt sällsynt i V75-finaler.

1 Linus Boy gick en rejäl långspurt vid segern senast och formen är i stigande. Han blir säkert över från start och behöver sedan lite tur på vägen, men löser det sig är han tänkbar.

Sista strecket till 6 Forecast som såg laddad och fin ut när han satt fast senast, men han brukar inte vara lika kaxig när han får chansen och tvingas gå lite i spåren. Örjan lär chansa med ett smyglopp igen och får femåringen chansen sista biten kanske han kan skrälla.

C-hästarna är inte helt iskall heller, men jag fick råd med åtta streck på systemet.

Analys Solvalla V75-2:

Ranking: A: 15-13-8. B: 5-10. C: 14-11-9-12-2-6-4-7.

Spetsanalysen: Riverside Drive ser snabb ut och har nog vettig spetschans från springspåret. Hon lär dock knappast svara ledningen och jag blir förvånad om någon annan än Qatrine Gel har ambitionen att köra i spets.

Loppanalysen:

Ett stolopp för lärlingar som blivit lite rumphugget av två strykningar på första volten. Detta underlättar såklart för hästarna längst bak som har en annan hårdhet än övriga.

Favorit är 13 Red Rose America som hade stor uppvisning vid V75-segern senast. Då körde Örjan fram i exakt rätt läge och sedan hade de andra ingen chans i speedkörningen till slut. Tveksamt om det löser sig lika bra den här gången och jag har inte lika stor tilltro till Mads H Nielsen som Örjan Kihlström och som favorit är hon inte särskilt intressant på liret. En av flera.

Tipsettan får 15 Jetset trots att hon var chanslös mot Red Rose America senast. Då blev hon dock kvar i kön när Red Rose America avancerade och dessutom hade hon halsproblem vilket gjorde att speeden ebbade ut sista biten. Hon ska vara bättre nu och körs dessutom av en av loppets bästa kuskar.

Tidig är också fartfyllda 8 Rainbow of Nando. Hon gick ett starkt slutvarv från svårt läge senast och såg vass ut vid segrarna före det. Hon är ovan vid voltstart, men det fungerade bra när hon testade det i fjol. Med en av loppets vassaste kuskar i sulkyn räknas hon tidigt trots att hon står tufft inne i loppet.

5 Qatrine Gel är den ende på startvolten som ses med rimlig segerchans. Hon vann från ledningen i lite trög stil näst senast och senast höll hon bra som tvåa bakom Angel Rain (11,5 sista 800 m). Kommer hon till spets, vilket är troligt, och de bättre hästarna där bak sitter och passar på varandra lite för länge kan hon hålla undan.

Streck också för tuffa 10 Angel Rain som vann ett billigare lopp senast efter att ha övertagit ledningen dryga varvet från mål. Hon är stark, men knepig i voltstart och det var nära galopp direkt senast. Bättre spår den här gången och felfri kanske hon går fram tidigt igen och därmed låser loppet för tidigt avancemang för de med 40 meters tillägg. Fem streck totalt.

Analys Solvalla V75-3:

Ranking: A: 3. B: 5-6-7-4-2-10-9. C: 1-11-12-8.

Spetsanalysen: On Track Piraten är snabb om Takter laddar. Senast körde han inget från start, men nu lär han nog vara mer aktiv första biten gissar jag. Möjligt att han i så fall kan hålla ut Royal Fighter, men annars borde han få överta täten om Takter så önskar.

Loppanalysen:

3 On Track Piraten jagar sjunde guldsegern i följd och visst måste det vara toppchans igen. Han har fått ett par ”gratissegrar” i spets då motståndet varit klent, men senast blev det ett annat upplägg med en lugn start och full fart sista varvet. De sista 800 m han gick då var ruskigt starka och han såg riktigt fin ut över mållinjen. Jag har hört att en del optimistiska favorithatare spekulerar i formtapp, men så som ”Piraten” såg ut över mål senast kan jag inte tro det.

Hade detta varit kort distans så kanske 5 Royal Fighter hade kunnat ge ”Piraten” en tuffare match än senast, men nu är det full distans och det mest vettiga då vore nog att släppa täten till favoriten och sedan hänga med och nypa andrapriset. Tror på det scenariot och spikar utan att tveka.

Analys Solvalla V75-4:

Ranking: A: 3. B: 1-5-4-11-7-12-8. C: 10-9-6.

Spetsanalysen: Sadik America spetsade från innerspår 17/12 och höll då ganska lätt ut Hall of Fashion som hade spår fem. Mellan dessa är Stella Newmen snabb om hon sköter sig och Adielsson på henne borde vara plus från start. Dessutom öppnar Replay Pellini säkert vasst med jänkarvagn nu. Sadik America har dock tagit sina fyra segrar i spets och nu när det blir första norskt huvudlag så vore det lite konstigt om Untersteiner släpper ledningen?

Loppanalysen:

Lägsta klassen och en som står bra inne i loppet är
3 Alorac Mathbell som testade en högre klass i sin senaste start. Han var trea i finalen i den här klassen näst senast och avslutade då bra som trea. Senast höll han starkt som trea där Ola Montana vann och nu går han alltså ner i klass igen. Femåringen är dålig från start, men därmed passar ju startspåret perfekt och efter en lugn start tål han att göra grovjobbet själv.

Det ser ut att bli ganska tuff körning första biten mellan några av konkurrenterna och kör de på riktigt tufft tror jag att Alorac Mathbell kan köras offensivt utvändigt ledaren sista varvet och ändå vinna. Han är bra den här och jag spikar när han inte är särskilt stor favorit.

Jag brukar ofta skriva om vikten att ha toppkuskar på sina speldrag när det kommer till V75 och Westholm tillhör inte den kategorin enligt mig. Den här hästen borde dock passa honom perfekt eftersom han är stark och stabil och det krävs verkligen inte så mycket finlir för att vinna med honom. Jörgen har siktat på det här loppet sedan senast och trimmade formen i ett banjobb förra veckan som han tydligen var mycket belåten med. Det låter onekligen som att Alorac Mathbell i alla fall kommer att få chansen att vinna loppet och då måste det vara bra segerchans. Westholm visade ju också bra stallform under fredagen med två segrar på Solvalla.

Det finns ett par bra motbud och jag rankar upp 1 Sadik America som tvåa, trots att han inte har räckt riktigt i V75 och Alorac Mathbell slog honom från dödens för fyra starter sedan. Formen verkar dock lite uppåt igen och nu blir det norskt huvudlag för första gången vilket låter intressant. Femåringen har vunnit sina fyra segar i spets och jag tycker nog att Untersteiner borde testa i ledningen om han håller upp den. Farlig om inte spetsstriden kostar för mycket.

5 Hall of Fashion har varit riktigt fin i ny regi och har vunnit lätt från spets på slutet. Farlig om han kommer dit igen, men jag tror inte att han gör det av egen kraft i alla fall. Förutom Sadik America så finns även Stella Newmen invändigt som är snabbare om hon inte galopperar.

4 Stella Newmen galopperade tidigt senast, men gick snabbt en bit efter det och formen är nog helt okej. Hon har galopperat vid laddning flera gånger, men om Adielsson håller henne i trav kan hon vinna från spets eller med smyglopp.

11 Tournado Dream visade bra styrka vid seger i enklare gäng senast och 7 Replay Pellini ska troligen gå med jänkarvagn och båda dessa kan tänkas om man är på garderingshumör.

Analys Solvalla V75-5:

Ranking: A: 6. B: 2-8-11-4-7-10-5. C: 3-9-12-1.

Spetsanalysen: Flo Rida Sea, Young Farmer och Lincoln Lawyer öppnar bra och mest sugen på ledningen borde Young Farmer vara. Tänkbart att han körs i spets även om Master Crowe testar, men jag såg att Thomas Uhrberg spikade Master Crowe i sina V75-tips och då kanske han inte är superinne på att svara täten mot denne till varje pris ändå…

Loppanalysen:

En fin bronsfinal där segerstaplaren 6 Master Crowe blir jättefavorit. Han har visat att han har en inställning utöver det vanliga och är helt enkelt väldigt svår att passera i en slutstrid. Nu har han dessutom öppnat allt bättre bakom bilen också och skulle han släppas till ledningen här är loppet troligen över. Skulle däremot Thomas Uhrberg få feeling och svara täten med Young Farmer så öppnas loppet upp lite i alla fall för det är väldigt bra hästar som då kommer in i matchen på ett annat sätt. Sedan får vi se hur Master Crowe tacklar de täta starterna också.

Peter Ingves är inte heller någon av mina kuskfavoriter precis. Han kör mycket på känsla och när det krävs lite mer taktiskt tänk tycker jag att han ofta kommer på mellanhand. Visst kan han lösa denna uppgift, men till över 70 procent orkar jag inte spika honom rakt ut när jag dessutom har spikat On Track Piraten. Nöjer mig med att spela utgång och spika på en kupong.

Gott om spännande motbud till väldigt låg procent dessutom. Jag lägger vassa spurtaren 2 Mountain Cleaver tvåa. Hon avslutade sylvasst som tvåa senast och hade blivit farlig med en tidigare lucka. Bra läge nu eftersom hon är sölig från start och blir det bra tempo på loppet med favoriten utvändigt ledaren kan hon bli farlig sista biten.

8 Globalsatisfaction var det som vann loppet Mountain Cleaver var tvåa i och han är bra för klassen. Jobbigt läge nu, men given i striden om han kommer vettigt till kort efter start.

11 Springover är grundkapabel och har gjort två bra lopp i ny regi. Han avslutade starkt bakom Udo’s Oiler senast och plockade säkert ner Frankie Brodde näst senast. Farlig trots läget.

4 Young Farmer är ojämn i fräschören och inte som bäst senast, men gången innan var han nära Master Crowe i mål från rygg ledaren. Känns hästen bra kanske Uhrberg blir sugen på att testa i spets, men mest troligt släpper han nog täten till favoriten.

Spurtstarke 7 Frankie Brodde och formtoppade 10 Cut Him Some Slack är inte alls omöjliga vinnare i en ”normal” bronsfinal och när de är spelade till runt två procent så måste de med på systemet bakom favoriten.

Det är inget att spara på här för loppet är öppet och bränner favoriten kan nog vems om helst vinna. Jag tar alla på garderingslappen.

Analys Solvalla V75-6:

Ranking: A: 11-12. B: 5-1-15-7-14-10-8-2-3-4. C: 9-13-6.

Spetsanalysen: Erica öppnade bra från innern senast och träffar Jansson lika bra som Kaj Widell gjorde då är det bra spetschans. Annars öppnar också Fred Cobra, Bakers Ransom och Paradiserunner bra. Gissar att man testar Erica i spets om det går.

Loppanalysen:

Ett intressant lopp för de kuskar som vunnit mest inom V75 under fjolåret. Här var jag tidigt i veckan inne på att spika
11 Indoor Voices som jag tycker har imponerat hos Walmann. Hon var riktigt vass vid segrarna och avslutade starkt som trea från kön senast. Här ser det ut som att Örjan kan ge henne ett lämpligt lopp och då tror jag hon blir svår att stå emot sista biten och när hon inte såg ut att bli favorit kändes det som ett roligt spikförslag.

I onsdags gick dock tränaren Roger Walmann ut i TV och meddelade att hon var helt klar och 20 meter bättre än favoriten Usain Henna. Detta har såklart gett ringar på vattnet och ett sådant uttalande är givetvis mumma för alla i trav-TV som lär spinna vidare på detta in i absurdum fram till spelstopp. Av fyra oberoende ”amatörtippare” har jag redan fått höra att de har en ”stenklar” vinnare på V75 i helgen och samtliga har sagt Indoor Voices…

Ryggtagare som tror att travtränares ord är facit finns det gott om och det här kommer givetvis göra att spelvärdet på Indoor Voices reduceras rejält. Hon har redan gått från runt 19 procent till 26 under fredagen och mer lär det bli. Gissar att hon är ganska klar favorit innan loppet går och då är hon inte ett lika roligt spel längre. Trots allt är det nog ingen häst som man kan köra hur som helst med och vinna utan känslan är att hon helst ska smyga och utnyttja sin vassa speed till slut.

Summan av detta blir att jag såklart fortfarande tror att hon har bra chans, men jag går från spik till en av två utgångshästar och får väl nästan hoppas på förlust för att skaka av sig alla som ryggar Walmann…

12 Usain Henna har också bra segerchans och skulle han tävla på topp tror jag inte att han är sämre än Indoor Voices i alla fall. Nu är väl risken den att han inte är helt på topp för dagen, men skulle han vara som näst senast när han var tvåa bakom On Track Piraten så duger det bra här ändå. Han var lite segare senast, men ska vara vassare nu enligt Svanberg och Adielsson upp nu är givetvis också en positiv faktor att räkna med. Ett tidigt avancemang till utvändigt ledaren kanske är vettigt för att på så sätt lämna kvar Indoor Voices och hästarna med 40 meters tillägg där bak inför slutvarvet.

Bra chans att någon av dessa två vinner, men jag garderar rejält bakom. 15 Udo’s Oiler är tredjehandsfavorit, men han är svår att tro på denna gång. Visserligen var han mycket fin vid segern senast, men nu är det ett helt varv kortare distans och då får han nog svårt att komma in i matchen.

5 Fighting Bax är kapabel, men bökig från start i volt och risk att han tappar lite för mycket första biten. Farlig annars.

1 Erica var vass senast och är bra när hon fungerar. Hon är ojämn, men går hon som senast kanske hon kan springa under 1.14 i spets och då är det inte så lätt att ta tillägg i spåren.

7 Tumble Dryer har fin form och brukar gå bra till slut med rätt lopp. Många med vettig form här och kommer min utgångsduo bort är det riktigt öppet. Jag streckar därför hela B-gruppen och hoppas på en jätteskräll om Master Crowe har vunnit förra loppet. Streck för 12 av 15 hästar totalt.

Analys Solvalla V75-7:

Ranking: A: 9-1-11-4. B: 8-4-6-3-10. C: 2-7-5-12.

Spetsanalysen: Zenit Brick var vass ut på Bergsåker i november och är han lika rapp från innerspår kanske han kan spetsa. Det är dock favorit på att Thai Navigator hinner förbi första biten och han borde även hålla ut snabba duon A.Hannibal och Aron the Baron.

Loppanalysen:

En bra silverdivision avslutar omgången och sex streck känns ganska starkt. 11 Carabinieri är rätt klar favorit trots sämsta läget av de bästa. Han har varit väldigt bra vid segrarna och vann även säkert på Vincennes senast när en konkurrent galopperade på upploppet. Han tål att gå en rejäl långspurt, men får han göra allt jobb själv är han ändå sårbar i så här tufft sällskap. Given men garderas.

Jag chansar lite och ger tipsettan till 9 Beppe Am trots att läget är lite chansartat med rygg på en häst som inte öppnar så bra. Skulle Beppe få rygg på Carabinieri under slutvarvet så gör det nog ändå inte så mycket och då är det inte omöjligt att han kan slugga sig förbi sista biten också. Han såg väldigt läcker ut vid segern näst senast och avslutade starkt i skymundan senast och såg fortsatt mycket fin ut.

Tidig är också 1 Zenit Brick som vann loppet som Beppe Am kom på vingel i senast. Nurmos-hästen såg riktigt formstark ut och laddar Kontio kan han nog öppna bättre än de flesta tror. Skulle han förvåna och hålla upp täten som blir han inte lätt att slå som det såg ut senast. Även från rygg ledaren har han såklart segerchans om det löser sig till slut.

4 Thai Navigator vann säkert från ledningen senast, men det blev ett rätt billigt lopp då Fossens Bonus inte var på topp för dagen. Det känns fortfarande lite svårbedömt hur bra gästen är, men han är spetsfavorit igen och om ingen sätter upp tempot utvändigt så kan han vinna igen.

Läckre 8 Aron the Baron var toppfin näst senast och vann säkert även senast även om han inte såg lika fin ut då. Han är behandlad efteråt och laddas säkert från start trots läget. Trillar han ner i ett bra läge, eller om Johan till och med kan få honom till spets så duger han bra även i detta sällskap.

Sista strecket till vasse spurtaren 6 British Steel som tog en välförtjänt seger senast efter flera goda insatser. Full distans nu är nog inget plus, men kan kusken ge honom ett snällt smyglopp är han inte chanslös på speed till slut.

Singelstrecken:

3 On Track Piraten (V75-3) såg bländande ut senast och är toppfin varje gång. Bör vinna igen från ett perfekt utgångsläge.

3 Alorac Mathbell (V75-4) gör bra lopp varje gång och har härdats i lite tuffare sällskap inför detta. Tror han är tuffast i fältet och avgör på styrka när de andra kört för fort första biten.

Utgångshästarna:

6 Master Crowe (V75-5) vägrar att förlora och risken är nog stor att han släpps till ledningen av imponerade konkurrenter. Mycket svårstoppad i så fall.

11 Indoor Voices (V75-6) har sett mycket fin ut hos Walmann och jag tror att hennes vassa speed leder till seger även här. Hon blir dock väl mycket spelad och dubblas därför med högkapable 12 Usain Henna som får Adielsson i sulkyn.

Prisvärda hästar:

4 Staro Ivy League (V75-1) har fartresurser i paritet med de mest spelade i loppet och bara han inte galopperar så lär han segerstrida.

5 Qatrine Gel (V75-2) duger normalt sett inte mot de bästa på 40 meters tillägg, men får hon ledningen är hon i alla fall den enda lågprocentaren i loppet jag kan se vinna.

2 Mountain Cleaver, 8 Globalsatisfaction och
11 Springover (V75-5) är bra för klassen och strular det för favoriten är de alldeles för lite spelade.

9 Beppe Am (V75-7) ser väldigt fin ut för dagen och får han rygg på favoriten under slutvarvet ror jag att han blir farlig till slut.

Överspelade:

8 M.T.King of Cash (V75-1) är urstark, men i V75-finaler är det tufft att göra allt jobb själv i spåren efter en tappstart och nu måste han vara sårbar.

15 Udo’s Oiler (V75-6) är missgynnad av att det bara är medeldistans och han står 20 meter sämre till mot Usain Henna denna gång. Borde bli för svårt.

V75-systemet: (Minst en A-häst måste vinna för chans på sju rätt, två rätta system om två A-hästar vinner).

1,2,4,5,6,7,8,10 (res 12,9)
5,8,10,13,15 (res 15,13)
3 On Track Piraten (res 5,6)
3 Alorac Mathbell (res 1,5)
A: 6. B: 1,2,3,4,5,7,8,9,10,11,12. (res 6,2)
A: 11,12. B: 1,2,3,4,5,7,8,10,14,15. (res 11,12)
1,4,6,8,9,11 (res 3,10)

Kupong 1: 8 x 5 x 1 x 1 x 12 x 2 x 6 = 5760 rader
Kupong 2: 8 x 5 x 1 x 1 x 1 x 12 x 6 = 2880 rader

Totalt: 8640 rader = 4320 kr.

DD-spelet:

11,12 – 1,9 x 250 kr = 1000 kr.

/Berglund

Skriver spelkrönikor på Travnet.
189berglund@telia.com
Nästa nyhet
Spelkrönika V86 Solvalla/Bergsåker 8/2: Helt sjuka V86-tips...
Nästa nyhet
Spelkrönika V86 Solvalla/Bergsåker 8/2: Helt sjuka V86-tips…

Spelkrönika V86 Solvalla/Bergsåker 8/2: Helt sjuka V86-tips…

Tyvärr blir det V86-tips i ett mer komprimerat format än vanligt eftersom en förkylning slog till med full kraft under tisdagskvällen. Eftersom jag har hunnit göra samma förarbete som vanligt så publicerar jag i alla fall ranking och ett spelförslag med lite korta kommentarer till varje lopp. Hoppas sedan kunna samla kraft och vara tillbaka med fullständiga analyser till Solvallas högklassiga V75-finaler på lördag. Det är ju verkligen en tävlingsdag man inte vill missa att vara rejält påläst till.

Här följer dock mina tips till kvällens V86-omgång som delas av Solvalla och Bergsåker. Det har blivit klart kallare nu än den senaste tiden och speciellt på Bergsåker kan det nog märkas i kväll att banan blir hårdare och kräver mer fäste i hovarna för hästarna. Det är ingen högre kvalité på tävlingarna varken på Solvalla eller på Bergsåker och ett par rätt ojämna lopp bör kunna lösas med en handfull streck. Det finns däremot inte så många riktigt starka förslag till singelstreck vilket har gjort att Malkin N.O. blir jättefavorit i V86-6. Det ser också ut som en mycket passande uppgift för den formstarke norske gästen och han är ett av mina två singelstreck under kvällen.

Ranking V86-1: A: 1-6. B: 3-10-7-12-11-4-9. C: 5-8.

Ett ganska klent sprinterlopp där 1 Höwings Star är bästa hästen. Han borde slå dessa motståndare, men återkommer efter uppehåll och är inte vässad enligt stallet. Dessutom blir han över första biten och måste hinna ut i andraspår i vettig tid. Löser kusken det är det nog bra chans ändå och jag spelar med honom som utgångshäst tillsammans med 6 Navaronne som är härdad i lite tuffare sällskap och har bra chans om hon blir släppt till ledningen av startsnabbe Digital Photo. Bakom dessa streckar jag alla utom två hästar och 10 Pinyata Gel och 12 Greenstar är värda att lyftas fram trots svåra startspår.

Ranking V86-2: A: 7-9-10-1. B: 5-11. C: 8-3-2-6.

Här är jag skeptisk till ett par hårt betrodda hästar och favoriten 5 Paparazzi M. var klen i ledningen senast när han blev för pigg. Nu ska han köras i ryggar och även om det är Adielsson upp nu så kan det såklart strula på vägen. Han rankas ner liksom 10 Spitcam Jubb som visserligen var bra senast, men jag tror inte att han gillar om banan blir för hård och det krävs brodd i skorna.

Här varnar jag kraftigt för 7 Make It Quick (stark näst senast, glöm senast) som blivit alldeles för bortglömd samt 9 Bottnas Commandeur som satt fast senast när jag trodde en hel del på honom. Även 1 Topgear blir farlig med rygglopp och fritt till slut. Sex streck totalt.

Ranking V86-3: A: 7. B: 9-11-6-8. C: 5-4-2-3-1-10.

Kallblodslopp där 7 Art Nökkve står perfekt inne. Jag trodde en del på honom i V75 senast, men då blev han kraftigt störd på sista bortre långsidan och tappade mark och fart. Bättre distans nu och dessutom helstängt huvdlag och rycktusssar denna gång. Toppchans om han får överta ledningen efter en bit.

Jag spelar utgång med Art Nökkve och värst emot är starke 9 Tand Tuff som såg fin ut efter uppehåll senast när han fick chansen för sent. Fem streck totalt.

Ranking V86-4: A: 4-2. B: 7-3-9-6-11-8-5. C: 10-1-12.

Stolopp över kort distans med många tänkbara vinnare. Tipset till 4 Carro’s Girl öppnade förbättrat senast och vann på bra sätt från ledningen. En position hon är obesegrad i och chansen att komma dit igen är god. Tidig är även formstarka 2 Dedes Mythical som förstärks i sulkyn med en riktig formkusk och det blir roliga att se om Sjöström får extra snurr på henne sista biten. Fem streck totalt på mitt system, men här kan nog hela B-gruppen tänkas om man lägger upp det annorlunda.

Ranking V86-5: A: 9-8-5. B: 2-7-1. C: 10-4-6-3.

Ett halvklent fyraåringslopp där jag tycker att tre hästar höjer sig lite och jag chansar på att det räcker med dessa på systemet. 9 Balottelli Crown såg fin ut efter uppehåll senast och bår få ett vettigt lopp från det här läget.
Starke 9 Volcan d’Inverne med lopp i kroppen och jänkarvagn räknas också tidigt samt 5 Whitsun Eve som var fin vid segern senast.

Ranking V86-6: A: 5. B: 1-10-3-11-9-2. C: 6-12-8-7.

Norske 5 Malkin N.O. såg lysande ut i en rapp avslutning på open stretch senast och verkar mycket formstark. Han svarar bra på körspö och borde passa perfekt med Björn Goop i sulkyn. Kan troligen köras till täten också om inte
1 Pointillist håller sig på benen och vill svara. Denne har dock problem med travet och det är inte givet att han håller ihop stilen under press in i första sväng. Tror att Malkin N.O. och Goop löser detta och spikar trots ett överdrivet stort favoritskap.

Ranking V86-7: A: 11. B: 3-13-10-7-12-9-8-5. C: 2-1-14-4.

En spårtrappa som inte håller särskilt hög klass och jag tycker att 11 Dragon Powerfly är bästa chansen. Den här årstiden ifjol var han både tvåa, trea och fyra i V75 och tog sedan ett par snygga segrar i maj. Nu har han två lopp i kroppen efter långt uppehåll och vann på rejält sätt senast. Favoriten 3 Indiana Sund har visserligen fin form och ett bättre läge, men hon är knappast lika tuff som min idé och det kan också bli en ganska tuff körning från start här vilket gynnar Dragon Powerfly. Bra chans att runda allt och jag spikar.

Ranking V86-8: A: 3-7-5. B: 10-1-6-11-12-9. C: 4-2-8.

Ett rätt öppet lopp avslutar omgången och här garderar jag rejält. 5 Don Vince är klar favorit, men så överlägsen tror jag inte att han är. Inte säkert att det blir någon ledning heller och mina två andra A-hästar har minst lika bra segerchans som det känns. 3 Juiceman gick en vass men lite för tidig speed näst senast och tog revansch från ledningen senast. Han öppnar nog lika bra som favoriten och kommer han förbi Aramis Amok kan han hålla hela vägen. Starke 7 Actual Star är också intressant med ett lopp i kroppen och nu ska han troligen gå med helstängt huvudlag också. Öppet bakom dessa och det blir nio streck totalt.

V86-systemet: (Spelas på två kuponger, minst en A-häst måste vinna för chans på åtta rätt).

A: 1,6. B: 2,3,4,7,9,10,11,12. (res 1,6)
1,5,7,9,10,11 (res 8,3)
A: 7. B: 6,8,9,11. (res 5,4)
2,3,4,7,9 (res 6,11)
5,8,9 (res 2,7)
5 Malkin N.O. (res 1,10)
11 Dragon Powerfly (res 3,13)
1,3,5,6,7,9,10,11,12 (res 4,2)

Kupong 1: 2 x 6 x 5 x 5 x 3 x 1 x 1 x 9 = 8100 rader
Kupong 2: 8 x 6 x 1 x 5 x 3 x 1 x 1 x 9 = 6480 rader

Totalt: 14580 rader = 3645 kr.

DD-spelet:

11 – 3,7 x 500 kr = 1000 kr.

/Berglund

Skriver spelkrönikor på Travnet.
189berglund@telia.com
Nästa nyhet
Spelkrönika V75 Åby 4/2: Lämpligt "klartecken" för Solvalla och fräck open stretch-lösning i lurig Åby-omgång!
Nästa nyhet
Spelkrönika V75 Åby 4/2: Lämpligt ”klartecken” för Solvalla och fräck open stretch-lösning i lurig Åby-omgång!

Spelkrönika V75 Åby 4/2: Lämpligt ”klartecken” för Solvalla och fräck open stretch-lösning i lurig Åby-omgång!

I onsdags hade jag stor tilltro till mina spikar, men var lite osäker på utgånghästarna. Då vann såklart båda utgångarna (Fayette Mall & Island Life) samtidigt som spikarna brände. I efterhand kan jag dock inte tycka att jag var så fel ute ändå för att Flemming Jensen såsade bort min första spik Rapide de Pommeau kunde ju vem som helst som åtminstone har ledsyn se. Som jag skrev innan fanns det ett sätt för honom att förlora loppet på och den chansen tog han minsann med besked. Det har förekommit snack efteråt om att hästen inte var som bäst för dagen, men det tycker jag är trams. Han såg ut precis som han brukar göra och jag klockade 10,5 sista 800 med full fart över mål och så mycket mer kan man inte begära. En dålig styrning helt enkelt om Flemming hade ambitionen att vinna loppet. Men å andra sidan står det ju oftast i programmet vem som kör hästarna så det är bara att ta lärdom…

Sedan spetsade Picasso Tilly som jag trodde, men kanske testade Kevin Oscarsson lite för länge för täten och sedan kom Mattias Djuse med en onödig tryckare till precis efteråt. Det blev lite för mycket sista biten när speedige Jager Oaks fått loppet helt i halsen och Picasso Tilly får godkänt utan plusbetyg.

Stora rubriker idag om att Bold Eagle är klar för Elitloppet. Inbjuden och har accepterat inbjudan gissar jag är mer korrekt. Sedan vet ju vi svenskar, som hade stora förhoppningar på Nuncio i Prix d’Amerique, att det är långt till att långsiktiga planer verkligen blir realitet när det handlar om djur.

Jag kan ju dock tycka att det var ett mycket passande besked så här ett par dagar innan Solvalla släpper sina biljetter till restaurangerna under Elitloppshelgen. På måndag ska man sälja ett stort antal restaurangplatser med entré och trerättersmeny för 2495 kronor styck (bara för söndagen!) och då är det ju perfekt för Markus Myron och kompani att få den här reklamen precis innan. Grattis till det!

En sinnessjuk prissättning för vad man får och det exkluderar ju så klart väldigt många ”vanliga” travfans från dessa platser, men jag gissar att alla biljetter går åt i ett nafs ändå och som alltid är tillgång och efterfrågan den formel som gäller.

OM Bold Eagle verkligen kommer till Solvalla i maj (hoppas) och drömmötet med Nuncio blir av så blir det ju spännande att se upplägget för ATG:s marknadsavdelning. Kommer man att trycka på Per Skoglund eller pingviner i sina annonser..?

V75Åby den här helgen och då måste man vara lite försiktig med allt för säkra loppanalyser. Det händer ofta mycket i loppen på Åby och förhandsanalyser som hade känts väldigt stabila på andra banor kan snabbt komma på skam i Mölndal. Det är på gott och ont, kul när man ser loppen samtidigt som lagda spel blir mer osäkra investeringar än normalt.

Omgången håller hyfsad sportslig klass där, som så ofta på vintern, gulddivisionen är den största besvikelsen. Ett gäng äldre hästar gör upp över kort distans och det känns mycket ovisst. Omgångens höjdare är den sista avdelningen där ett par riktigt bra hästar för klassen (brons) gör upp och där hittar jag också min enda spik i omgången och jag hoppas kunna få lite nytta av snikspåret den här gången. Annars är det svårt med starka spikar och nyckelhästar överlag och för min del känns det mer chansartat än vanligt med mina spelidéer.

Analys Åby V75-1:

Ranking: A: 9-2-1-8. B: 6-7-5. C: 4-3.

Spetsanalysen: Diggers Elias är snabb och Jepson vass i volten. Siktar på att spetsa direkt, men risken finns att snabba duon Valla d’Estino och Lady Lee hinner förbi. I så fall tror jag ändå att Jepson kan flytta ut i banan och överta täten i andra vågen.

Loppanalysen:

En klen silverdivision inleder omgången och bara fyra av nio startande känns som heta segerbud. Stor favorit är
2 Even’s First Boy som gör starka lopp mest varje gång och senast höll han starkt i spåren efter ett tveksamt taktiskt upplägg av kusken. Mot lite bättre motstånd radar han dock inte upp segrar precis och snävt spår i voltstart är ändå ett litet frågetecken och någon snabbstart tror jag inte på. Det var också länge sedan Flemming vann på V75 och att spika honom som storfavorit efter ”uppvisningen” i onsdags orkar jag bara inte med.

Jag är mer sugen på 9 Origo Tilly som såg riktigt fin ut i comebacken senast. Det här är en kapabel häst som galopperade bort en hel del pengar under fjolåret, men har Jansson hittat nyckeln till sexåringen nu så lär han duga bra i V75 nu innan han tar klivet upp i guld. Jobbigt med bakspår, men med få hästar bör han komma hyggligt till ändå och om inte favoriten kör fram för tidigt så kan han få bra draghjälp av denne på slutvarvet.

Ett roligt bud är 1 Diggers Elias som visade fin form som tvåa bakom Beppe Am näst senast och senast gick han helt okej i skymundan. Han är allra bäst på innerspår med tätkänning och startvasse Jepson lär sikta på spets från det här läget. Bra chans att han kommer dit förr eller senare och får han sedan gömma bort ett halvvarv i lågt tempo kan det hålla hela vägen. Jänkarvagn på nu bör ge lite extra effekt också.

Streck också för 8 Emmett Brown som kan mycket i grunden och även om jag kanske hade väntat mig lite mer när luckan kom senast så gick han helt okej. Han borde också kunna få ett vettigt lopp trots bakspåret och har formkurvan stigit lite efter senast duger han bra här.

Övriga borde få svårt och fyra streck är starkt.

Analys Åby V75-2:

Ranking: A: 11. B: 8-7-1-4-6-2-3-10. C: 5-12.

Spetsanalysen: Amphibian Madness är snabb vid laddning och vill nog ta täten för att släppa. Quattro Töll öppnar vasst och nu när det inte finns någon stallkompis att släppa till kanske Uhrberg testar i tät? Annars lär Adrian Kolgjini vara offensiv och kanske får överta om han testar rejält med Partizan Face. Öppet.

Loppanalysen:

Ett mycket öppet lopp där starke 7 M.T.King of Cash är storfavorit efter den övertygande segern senast. Han kan säkert vinna igen, men den här distansen är inget plus med tanke på att han tappar från start och om Johan inte får läge att köra fram tidigt så kan det bli långt fram. En viss osäkerhet finns det säkert också kvar och jag litar inte på honom till den här procenten.

Här chansar jag i stället rejält och tippar och spelar utgång med kapable fyraåringen 11 Rafiki Fri. Tufft med orutinerad kusk från bakspår, men en invändig strykning var nog mycket nyttigt och den här hästen kan avsluta rejält när det klaffar för honom. Senast hade jag 1.11 sista 800 m (med 1.07,5/400 inbakat) på honom vid en överlägsen seger i billigt sällskap och han är säkert ännu bättre med loppet i kroppen. Det borde kunna bli körning i täten här och får Rafiki Fri smyga med i rygg på favoriten under slutvarvet blir han inte lätt att stå emot.

Till åtta procent chansar jag med att spika på en kupong och lovar att inte gnälla på kusken efteråt om det blir strul.

Bortglömd är även 8 Global Signature som inte haft rätta turen på slutet. Han var ju stark vid V75-segern för tre starter sedan, men näst senast fick han krafter kar i finalen och även senast hade han krafter kvar efter ett struligt lopp. Jobbigt läge som kan ställa till det igen, men löser det sig duger hästen bra i detta sällskap. Tidig vid gardering.

1 Carlos Milo har höjt sig rejält på slutet och avslutade bra som V75-trea senast. Han plockade ner Top Yllit gången innan och även om det knappast blir ledningen lär Goop kunna lösa det här vettigt med de extrachanser som finns på Åbys open stretch.

4 Sandsjöns Revenue inledde bra för Lövgren, men var sedan lite sämre i ett par starter. Fin igen senast och inte otänkbar om det löser sig vettigt under vägen.

6 Partizan Face är stark och vann på bra sätt från ledningen senast med det norska huvudlaget obrukat. Med ett offensivt upplägg kanske Adrian kan trycka sig till spets igen och då kan han ta en ny seger.

2 Amphibian Madness är snabb men ovillig och har bara 1 seger på 27 starter. Formen är det dock inga fel på och ska hon vinna i V75 så är det väl från rygg ledaren på open stretch. Det snackas om norskt huvudlag nu vilket är spännande och första med Christoffer Eriksson kan också vara bra.

3 Quattro Töll avslutade vasst från rygg ledaren som knappt slagen i V75 senast, men blev nedflyttad efter en klumpig manöver från Ingves. Kuskplus nu och tänkbar i spets eller med en smygare.

Sista strecket till 10 Sadik America trots att han tidigare haft lite svårt att räcka i V75. Det var dock ett vasst formbesked senast från svårt läge och Untersteiner är alltid jobbig att såga när man garderar brett. Borde i alla fall få ett vettigt lopp nu. Spik på Rafiki Fri på en kupong och åtta hästar på den andra lappen.

Analys Åby V75-3:

Ranking: A: 11-6-14-4. B: 3-13-9-7-1-5-2. C: 10-12-8-15.

Spetsanalysen: Global Seduction öppnar helt okej och r nog sugen på spets. Utmanas främst av Whega som kanske kan ta sig förbi om kusken prickar.

Loppanalysen:

Låg klass och ett svårtippat stolopp. Knapp favorit är
3 Global Seduction som gjort två starter för Johan Untersteiner och gått okej. Kanske kan vinna om hon får bestämma i spets, men hon är rätt trist sista biten och det här är ingen jag vill hålla upp som hårt betrodd i V75.

Tipsettan till 11 Kendra Silvio som verkligen har höjt sig i ny regi. Senast spurtade hon säkert ner en bra häst sista biten och även om det löste sig perfekt då så gick hon bra. Hon borde vara tuffare än de flesta i det här gänget och har nog rätt bra chans utan strul på vägen.

6 Whega har gått bra på slutet och fick krafter kvar i V75 senast. Hon är ingen stjärna, men Jansson upp nu och kommer hon till spets kan det kanske hålla hela vägen i ett rätt ihåligt lopp.

14 Makera slog Kendra Silvio näst senast och sköt till bra efter sen lucka senast. Hon är bra, men behöver ett rygglopp i det längsta och då kan det alltid strula från dessa lägen. Bra chans om hon bjuds på rätt draghjälp till upploppet, men sårbar eftersom hon inte är särskilt snabb från start.

4 Pearl Face är en skräll som kan vinna om hon får rätt lopp. Hon har visat bra fartresurser ett par gånger och vann i snygg stil på Solvalla senast. Hon måst dock smygas i det längsta, men det passar ju bra att vi är på Åby då där det kan lösa sig åt två håll på upploppet.

13 Lonely Star hade gått bra mot bättre hästar än detta innan senast, men då var hon bara dålig. Troligen blev upplägget för tufft och mest effektiv är nog även hon med ett smyglopp. Från hårt betrodd mot bättre hästar till storskräll nu måste man ändå se upp med henne rätt tidigt trots att jänkarvagnen troligen åker av.

Speediga 9 Barca är snabb, men vek. Nu har hon dock två lopp i kroppen i ny regi och ska lättas i balansen och kanske gå med helstängt huvudlag. Inte ofarlig om det löser sig från det här läget.

7 Soonaftermidnight är ytterligare en i fältet som inte kan göra något själv i loppen. Senast avslutade hon dock starkt där kanonen Kash Brodda vann och med en liknande smygare här så kan hon överraska.

1 So Nobel Gede är inte så tokig och gick helt okej efter behandlingen senast. Säkert vassare nu och från ett perfekt läge med jänkarvagn på så är hon ett kul bud till låg spelprocent.

5 Fourteenosix visade 11,5 sista 700 m senast och var oväntat bra. En liknande insats kan nog duga en bit även här och klarar hon starten är en skräll inte utesluten.

Sista strecket får 2 Varencia som vann med Goop näst senast och får honom i vagnen igen. Elva streck totalt.

Analys Åby V75-4:

Ranking: A: 7-1-4. B: 5-11-3. C: 6-8-10-2-9.

Spetsanalysen: Withma håller nog upp ledningen om kusken vill, men Frode Hamre kan utmana med Alwaysinblackpedia och utifrån lär favoriten Basic ställa en fråga förr eller senare. Beror mycket på hur kuskarna tänker här, men visst är det chans/risk att Basic får överta efter en bit när det är lång distans.

Loppanalysen:

Ett stolopp där 7 Basic är megafavorit och mest spelad i hela omgången., Hon är bra och på väg upp i klasserna, men hon möter tuffare hästar nu än tidigare och står lite hårt inne på pengar i detta lopp. Dessutom har hon inte startat på en dryg månad efter den övertygande segern senast och stallformen för Björn Goop kan ju inte anklagas för att vara lysande precis. En seger har stallet tagit i Sverige i år och även om man inte har startat lika mycket som vanligt så känns det som att allt inte har stått rätt till på gården i Kil de senaste månaderna.

Lång distans bör annars vara ett plus och släpps favoriten till spets kan hon såklart vinna detta, men jag vill inte chansa på det när hon är så pass stor favorit.

Två bra hästar är tio (!) gånger mindre spelade än favoriten och det känns galet. 1 Withma trodde jag på senast, men då krånglade hon till det i sista sväng och galopperade bort sig. Bättre kusk och bättre läge nu och att gå på innerspår passar nog henne bättre runt slutkurvan. Hon spetsar om kusken vill, men släpper nog till favoriten om den kommer tidigt med tanke på distansen. Withma är dock mycket vass på speed och att sitta i rygg på en bra ledare och speeda på stretchen till slut passar nog henne perfekt.

Streck också för snabba 4 Alwaysinblackpedia som gynnas av körspö i Sverige och tidigare har gjort det bra bakom bra hästar i Sverige. Spets eller rygg ledaren är inte omöjligt för henne heller och hon slog en klart bra häst (Gematria) när hon vann från spets för tre starter sedan.

Tre streck känns starkt för gamla 5 Hanna Banker måste nog få det rejält serverat för att räcka mot dessa hästar och 11 Steady Brodda har nog ett för svårt utgångsläge för att hinna runt alla.

Analys Åby V75-5:

Ranking: A: 2-3-4. B: 10-7-9-8. C: 6-1-11-5.

Spetsanalysen: Art On Line är mycket snabb och med Goop bakom lär han kunna öppna vasst. Det lär också behövas eftersom Nothing But Class ska gå med helstängt huvudlag och jänkarvagn. Rätt tuff öppning att vänta, mellan dessa och vi får se vem som ger sig först. Knapp favorit på Art On Line för min del.

Loppanalysen:

Gulddivisionen körs över kort distans och snudd på en riktig pensionärsträff. Lurigt lopp där jag streckar fem hästar och hoppas att det räcker.

Tipsettan till 2 Art On Line som gör första starten i Sverige på över ett år. Han har varit i Frankrike och gjort några bra lopp och senast vann han ett montélopp i Norge. Jag har inte sett det loppet, men det är rejäla hyllningar från ryttaren om hur hästen kändes. Kort distans och Goop upp låter optimalt och är han i ordning kan han vinna detta från ledningen.

Då gäller det dock att 4 Nothing But Class kommer förbi från start eller kör för tufft utvändigt. Han har gjort två starter efter halsoperation och varit lite seg så nu blir det helstängt huvudlag och jänkarvagn på. Läge för laddning alltså och håller han ihop travet bättre nu när det är kort distans så kan han vinna från spets eller rygg ledaren.

Jämne och säkre 3 Winmecredit ska också räknas tidigt från ett bra läge. Han har bara vunnit ett lopp i Sverige, men oftast mött betydligt tuffare hästar än detta och om andra kör tufft om ledningen blir han farlig till slut.

En tuff öppning skulle även gynna 10 Obi Wan som storskrällde i V75 senast. Motståndet var tuffare då, men å andra sidan är det sämre med kort distans när han åter har bakspår. Går alltid till slut i alla fall och det är det nog inte alla i det här gänget som gör.

7 Västerboonthenews är ojämn och senast blev det passgång och galopp kort efter start. Före det höll han starkt utvändigt ledaren och sköter han sig kan han vinna detta över en passande distans.

Chansar på att 8 Fridericus står för dåligt till för att vinna med skorna på och att 9 Going For Gold Zaz inte har hittat formen direkt efter uppehåll men är allt lite orolig över Nurmos goda stallform för den senare…

Analys Åby V75-6:

Ranking: A: 8. B: 1-2-11-3-6. C: 5-10-7-4-9-12.

Spetsanalysen: Can Lane ser rapp ut och är han inte mycket sämre med spår längre in på vingen så är det bra spetschans. Utmanas nog främst av Avec Wine om denne går att ladda med som för fyra starter sedan. Persimmon Face lär också testas rejält en bit.

Loppanalysen:

Ett bra långlopp i lägsta klassen och det känns ju tio gånger mer intressant än guldloppet. Favorit är 1 Can Lane som Johan Untersteiner köpte loss till Rikstravet och här verkar han ha prickat rätt. Han såg riktigt vass ut senast och lång didtans tror jag fungerar fint. Bra spetschans också och visst kan han vinna, men det blir nog svettigt om min förstahäst sköter sig.

Urstarke 8 Qahar Q.C. är nämligen med i loppet och om han går felfritt finns det knappast någon i den här låga klassen som matchar honom över lång distans. Näst senast gjorde den här notoriske galoppören debut för Stefan Melander och vann direkt på bra sätt med Marcus Schön i sulkyn. Inget ont om Marcus som är en duktig lärling, men om han får runt den här bjässen utan galopp borde det vara bra chans att superrutinerade Torbjörn Jansson gör det också. ”Tobbe” är vass på hästar med knepig aktion och med den här behöver han inte tänka så mycket taktik, vilket blir fel ibland, utan bara köra.

Visst, det blev galopp med Örjan senast, men då var det voltstart och hästen hade innerspår och var omringad av andra hästar och stressade upp sig. Här passar nog läget perfekt för felfri avgång och sedan är det bara för Jansson att sikta på dödens så fort det går. För er som undrar om formen sitter där så kan jag rekommendera att kolla in hur Qahar Q.C. såg ut över mål efter galoppen senast. Jäklar vad laddad han var och hade Örjan släppt av lite tidigare hade han nog rammat klungan framför. Som favorit hade jag inte använt honom, men till femton procent chansar jag gärna på att den här stökige herren sköter sig och krossar motståndet.

Förutom Can Lane så finns det ett par bra hästar bakom.
2 Magic Happens är en fin travare som ser ut som raka motsatsen till Qahar Q.C. Travsäker och snabb och han gick bra bakom löftet Cyber Lane efter uppehåll senast. Peter siktar nog på att krypa ner bakom Can Lane och löser det sig sedan är hästen säkert med i striden.

11 Bowling Triple X. måste jag också ha med om min idé gör bort sig. Han är kapabel och såg riktigt fin ut före tävlingarna senast. Tyvärr blev det galopp i en trång situation i första sväng och då svarade han med galopp. Goop upp nu och lång distans är bara en fördel. Farlig felfri.

3 Avec Wine (vass efter galopp senast) och 6 Persimmon Face (lättas i balansen) är de som räknas först om man streckar vidare.

Analys Åby V75-7:

Ranking: A: 1. B: 2-5-9-4-3-8. C: 7-11-6-12-10.

Spetsanalysen: Digital Archive öppnar bra och kanske kan hålla upp täten, men innerspår på Åby när det är 2140 kan vara lurigt och risken finns att Hades Håleryd tar sig förbi. Utifrån öppnar Peder Mykla rätt bra, men annars är det inga startblixtar med bakom vingen.

Loppanalysen:

En riktigt vass bronsdivision avslutar omgången och här hade jag gärna haft 4-7 streck för att känna mig trygg. Med tanke på hur omgången ser ut i övrigt lägger jag dock upp det på annat sätt och chansspikar min tipsetta.

Jag tror att 1 Digital Archive får ett perfekt smyglopp i rygg på en bra ledare, och då blir han nog svår att stå emot på open stretch sista biten. Han har ju varit riktigt vass vid sina tre segrar i vinter och speedar han lika vasst till slut som för fyra starter sedan blir han kul att se på stretchen. Efter det slog han ju silverfavoriten Even’s First Boy trots ett tungt lopp och näst senast var han totalt överlägsen i ett enklare sällskap. En del säger att han var sämre som V75-fyra senast, men jag tycker nog att han var ungefär lika bra som gången innan. Det var dock tuffare motstånd då jämfört med näst senast och då blev det lite för tufft sista biten. Nu lär det vankas ett snällare lopp gissar jag och tätare starter fungerade ju bra i starterna runt jul. Är han bara fräsch borde det dessutom vara formhöjande.

Digital Archive går från megafavorit till tredjehandsfavorit på en vecka och då känns det kul att chansa med att spika.

Jag vet att det är stenhårt motstånd och 2 Hades Håleryd har höjt sig markant på slutet. Kommer han förbi min spik första biten leder han det här loppet länge och kan absolut vinna.

5 Master Crowe har jag också väldigt stor respekt för. Han är stark och har en inställning som få andra hästar, men nu måste det vara storfavorit på att han får göra jobbet i dödens på Hades Håleryd och då är det tufft att begära seger på Åby när de kommer från alla håll till slut. Kan gå men känns ändå lite sårbar denna gång när han dessutom ska ut i en V75-final nästa vecka.

Tuffe 9 Aron Palema är också bra för klassen, men han återkommer efter två månaders uppehåll och borde inte vara helt på topp direkt samtidigt som det borde bli svårt att komma in i matchen om Master Crowe låser loppet utvändigt ledaren.

Singelstrecket:

1 Digital Archive (V75-7) kommer få ett klart bättre lopp nu jämfört med senast och från rygg ledaren tror jag att han speedar till seger sista biten.

Utgångshästarna:

11 Rafiki Fri (V75-2) var riktigt vass i ett enkelt sällskap senast. Han är bra den här och känslan är att loppet kan bli passande kört för honom. Prisvärd.

8 Qahar Q.C. (V75-6) såg ruskigt laddad ut över mål senast och om Jansson får runt honom felfritt tror jag att han krossar allt över passande lång distans.

Prisvärda hästar:

1 Diggers Elias (V75-1) borde vara loppets ledare efter en bit och i små fält brukar ledaren kunna få bestämma lite mer än vanligt. Kan hålla undan då när de tuffare hästarna i loppet har sämre lägen.

8 Global Signature (V75-2) har haft otur efter sin övertygande V75-seger i december och med bättre klaff nu kan han slå till som bortglömd.

4 Pearl Face (V75-3) har bra fartresurser och får hon ett smyglopp och det löser sig kan hon skrälla.

1 Withma (V75-4) borde få spets eller rygg ledaren och oavsett vilket ska hon inte vara tio gånger mindre spelad än favoriten.

Överspelade:

2 Even’s First Boy (V75-1) är bra men radar inte upp segrar och efter Jensens bortkörning i onsdags dröjer det nog innan jag orkar lita på honom som storfavorit igen.

7 M.T.King of Cash (V75-2) är bra för klassen, men långsam från start och då krävs det inte mycket för att komma på vingel från detta läge på Åby. Segerchans men för stor favorit.

3 Global Seduction (V75-3) gör ett trist intryck i slutet av loppen och ska hon vinna måste hon nog få bestämma rejält i ledningen.

V75-systemet: (Skrivs på två kuponger, minst en A-häst måste vinna för chans på sju rätt).

1,2,8,9 (res 6,7)
A: 11. B: 1,2,3,4,6,7,8,10. (res 11,8)
1,2,3,4,5,6,7,9,11,13,14 (res 10,12)
1,4,7 (res 5,11)
2,3,4,7,10 (res 9,8)
A: 8. B: 1,2,11. (res 3,6)
1 Digital Archive (res 2,5)

Kupong 1: 4 x 8 x 11 x 3 x 5 x 1 x 1 = 5280 rader

Kupong 2: 4 x 1 x 11 x 3 x 5 x 4 x 1 = 2640 rader

Totalt: 7920 rader = 3960 kr.

DD-spelet:

1,8 – 1 x 300 kr
2,11 – 1 x 100 kr

8-2 x 200 kr

Totalt: 1000 kr.

/Berglund

Skriver spelkrönikor på Travnet.
189berglund@telia.com
Nästa nyhet
Spelkrönika V86 Solvalla/Jägersro 1/2: Tidiga spikar är lösningen om Jansson inte gör en tavla med Picasso igen...

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson