Med spik på Jumble Ås, utgång på Magnifik Brodde och O.P.’s Fabulous med i tvåhästarslåset var jag på rätt spår i onsdags, men det viktiga fjärde benet i mitt V86-bord, M.T.Kingofthehill, galopperade under hastig attack på sista bortre långsidan och då var systemets saga all. Måste säga att jag blev lite förvånad över Goops styrning där med tanke på att hästen hackade i travet redan i början av loppet och ett lugnare avancemang fram utvändigt ledaren redan 1300 kvar hade nog passat bättre denna gång. Men vad vet jag? Det är ju Björn som har en guldhjälm och inte jag.

Goop är inte med när V75 avgörs på Jägersro i helgen, men det tänker jag vara och sportsligt sett är det riktigt fina tävlingar för årstiden. Svensk Uppfödningslöpning för de tvååriga hästarna är självklart huvudnumret och det är en mycket lovande samling unghästar vi får se. Coin Perdu och Vanquish Kronos har redan visat stjärnkvalitéer och jag hoppas på ett rättvist lopp där de flesta tävlar på topp och att vi slipper massgalopper som det varit i några upplagor.

Det är alltså första V75-omgången för den här vintern när det är förbjudet att köra utan skor på hovarna. Givetvis svårbedömt hur de som ”alltid” går barfota ska reagera på det, men man ska nog akta sig lite för att rent allmänt såga deras chanser. Minns från förra året att det var många ”barfotahästar” som gick oväntat bra med skorna på och så enkelt är det nog inte att man kan räkna bort dem rakt av.

Det blir spännande att lyssna på tränarintervjuer från stallbacken på lördag och om jag kunde få en slant för varje gång frågan ”hur fungerar hen med skor”? besvaras med superklyschan ”det är lika för alla” så hade jag nog inte behövt spela V75 för att bli rik. Nu är det nog ingen som tänker sponsra mig med det så minst ett V75-system lär det bli i alla fall. Det finns ett par tänkbara singelstreck som känns som starka vinstchanser, men för mig är det ingen större tvekan vilken häst som känns bäst att gå på. Toppfyraåringen Isor Håleryd är min starkaste spik i omgången trots att han knappast får ledningen där jag brukar vilja ha mina Jägersro-spikar. Ledningen hoppas jag i stället att min andra spik kommer till för då bör även det vara en toppchans.

Analys Jägersro V75-1:

Ranking: A: 4-8-3-1. B: 9-7-6. C: 5-12-10-2-11.

Spetsanalysen: Ritzo är kvick från start och med vasse startkusken Uhrberg bland rätt starttröga hästar måste det vara bra spetschans. Gissar att han testar i spets om inte To Be Or Not To Be testar tidigt.

Loppanalysen:

Som vanligt numera är det ett öppet lopp med voltstart som inleder V75-omgången. Här har jag faktiskt inte fått stark känsla för någon speciell utan garderar rätt brett och litar inte riktigt på de mest spelade.

3 To Be Or Not To Be har hög kapacitet och vann V75 på Jägersro för tre starter sedan. Han gjorde också ett starkt lopp som tvåa i V75-finalen på Solvalla förra helgen och även om han har gått upp en klass nu så bör han duga bra även här. Däremot är jag inte säker på att täta starter är något plus för den här stora och lite speciella hästen och han var nära att galoppera in på upploppet senast. Att han måste gå med framskor nu bör också vara minus eftersom han hittade stilen extra bra när han började gå barfota fram. Han är inte heller någon raket ur volten och om Uhrberg vill köra i spets med Ritzo så kan det bli ett tungt lopp. Räknas men garderas.

Tipsettan får likaledes hårt betrodde 4 Mellby Drake som har utvecklats starkt under hösten. Senast i V75-finalen toppspurtade han bakom Aron Palema och han blev ju kvar i klassen med ett fjärdepris. Nu blir det troligen ingen jänkarvagn som senast eftersom det är voltstart och ett snävt spår, men han har gått bra med vanlig sulky också och kliver han bara iväg första biten, vilket Örjan säkert löser så lär han vara med i striden. Lite varning ändå för att han har sett lite ivrig ut när man vänder upp och att han har gått mycket barfota bak på slutet.

8 New Moon Pellini var tvåa bakom To Be Or Not To Be för tre starter sedan, satt fast efter det och gick starkt efter galopp senast. Formen verkar helt på topp och han är tidig även fast han står hårt inne i klassen och inte är någon riktig kämpe sista biten.

1 Face Ribb är en rätt fin typ som borde vara under utveckling. Han gick bra efter galopp näst senast och sköt till bra över upploppet senast efter att ha varit lite trög under vägen. Norskt huvudlag låter spännande och blir han inte fast på innerspår kan han vinna.

B-gruppen streckas också och 9 Staro Ivy League följde upp en vass spurt näst senast med att vinna på bra sätt senast. Lite tuffare motstånd nu och knepigt läge, men inte chanslös om det blir hårt tempo i täten och lite galopper bland övriga.

7 Ritzo gjorde comeback efter långt uppehåll senast, men hoppade direkt och vi fick ingen syn på formen. Nu borde det bli spets där han trivs bra och får Uhrberg bestämma tempot kan det hålla hela vägen. Betydelsen av ledningen på Jägersro kan nästan aldrig överskattas.

Sista strecket till starke 6 Kabal som nog gynnas extra av att alla anda måste gå med skor. Han har visat bra form på slutet och håller alltid farten bra till slut. Öppnar helt okej ibland också och kan koma bra till direkt.

Jag står över 5 Uncle Tupelo som jag tycker var svag senast och han har tidigare gjort bort sig direkt från spår fem i voltstart. Missgynnad också av att gå med skor.

Analys Jägersro V75-2:

Ranking: A: 3. B: 7-5-10-2-6-4-9. C: 1-8-11-12.

Spetsanalysen: Rekord Rune har varit väldigt startsnabb med helstängt huvudlag som han ska gå med nu och måste ha bra spetschans. Kusken får dock inte missa något för då tar sig förmodligen snabba Stella Newmen förbi.

Loppanalysen:

Ett sprinterlopp i lägsta klassen och riktigt bra kvalité på hästarna. Flera djur som lär klättra snabbt i klasserna, men jag har fastnat mest för en inför den här uppgiften och spelar utgång med stor gardering bakom. 3 Bullseye Pellini är en riktigt maffig och snygg Muscle Hill-son som visade lovande takter som treåring. Sedan har han varit skadedrabbad, men kom tillbaka starkt som trea i comebacken senast. Det var tufft tempo hela vägen över full distans då och att han blev lite stum sista biten är inte mycket att gnälla över. Det är inte alltid givet att hästar som varit borta så länge tar tuffa lopp på rätt sätt, men när de kommer från topptränare som Untersteiner är jag inte så orolig. Hästen lär vara rejält grundtränad och Peter säger också att han känns riktigt bra efteråt. Det blir knappast någon ledning, men han öppnar bra och andra lär köra så det räcker i detta lopp som det känns. Utgång och spik på en lapp.

Hårt betrodd är även 7 Iago Zon som gjort två starter för Jocke Lövgren och sett ut som en ny häst. Treåringen verkar ha härliga fartresurser och han har vunnit väldigt enkelt i lite enklare sällskap. Fungerar han lika bra med skor runt om så duger han bra även här, men det är inte givet och det kan dessutom bli vingel från sår sju bakom bilen. Tidig men ingen stark favorit.

5 Stella Newmen strulade bort sig i ledningen när hon senast tävlade på Jägersro, men därefter har hon tagit två spetssegrar i följd med en murphybländare och hon har perfekta förutsättningar här. Lär laddas rejält från start och kommer hon till spets blir hon säkert svårfångad.

10 Sadik America har tagit tre segrar i följd efter kastrering och gör ett rejält intryck. Nu blir det dessutom första med jänkarvagn och han är alldeles för lite spelad även om det är bakspår över kort distans. Det kan som sagt bli tuff körning i täten här.

Det lär det i alla fall bli om 2 Rekord Rune sköter sig och tar hand om täten. Han var osannolikt bra vid spetssegern näst senats då han med helstängt huvudlag bara rusade undan till överlägsen seger på en topptid. Senast gick han med öppet huvudlag och då var han lite segare, men vann ändå säkert från spets. Nu blir det helstängt igen och dessutom lättare balans och springer han 12,5 i spets kan det bli seger trots att han nog inte är lika bra i grunden som de bästa i loppet.

6 Caddie Jo har kommit tillbaka bra efter uppehåll och visat fin styrka och inställning. I de två senaste starterna har han dock tappat travet till slut och det brukar aldrig hålla i V75. Öppnar rätt bra och kan duga om han travar bättre än på slutet.

4 Kung Edward var tvåa, men utan chans mot Iago Zon näst senast. Fin vid segern senast och streckas med Örjan från ett bra läge. 9 Tour de France är stark, har lopp i kroppen och Adielsson i sulkyn. Han får sista strecket.

Analys Jägersro V75-3:

Ranking: A: 4. B: 5-8-3-6-10-1-11. C: 9-7-2.

Spetsanalysen: Pacific W.F. och Mitos Gold öppnar hyggligt, men svarar nog inte ledningen till varje pris någon av dem. Rushmore Face kan nog dra iväg bra, men där är det favorit på startgalopp. Stepping Spaceboy öppnar bra och Söderkvist lär vara offensiv så fort han travat in sig. Tror han sitter i spets efter en bit.

Loppanalysen:

Ett lopp över medeldistans där treåringarna har 20 meter tillgodo på fyraåringarna. Ett smålurigt lopp med tanke på startmetod när de flesta mest har startat bakom bilen under året. Jag chansar lite här på att Stefan Söderkvist löser startmomentet med 4 Stepping Spaceboy och kör till ledningen efter en bit. I så fall måste det vara bra segerchans och jag singelstreckar. Treåringen har visat att han är bra i ledningen och formen är det nog inga fel på heller. Senast blev han fast i rygg på en stallkamrat som inte var som bäst och luckan kom för sent för att kunna utmana Deimos Racing. Stepping Spaceboy har tävlat med skor varje gång på slutet och det bör vara ett plus denna gång när de tuffare fyraåringarna på tillägg normalt sett går barfota.

8 Poet Broline är favorit och en som de flesta lär såga den här veckan. Han har ju varit bäst barfota och i spets och nu är det tillägg och skor. Dessutom var han struken nyligen och formen känns lite svårbedömd. Givet att han inte känns så het som favorit, men Untersteiner kanske kör fram tidigt och då kanske det kan gå ändå. Streckas vid gardering, men en favorit jag gärna spelar mot.

5 Destiny Am är en duktig treåring som var finalist i Kriteriet och har härdats mot de bästa. Ha gick bra som tvåa bakom Deimos Racing senast i samma lopp som Stepping Spaceboy satt fast. Han duger bra här, men jag tror att han kommer iväg sämre än min spik och det bör bli avgörande dem emellan.

En som kan sänka min favorit är skrällen 3 Rushmore Face. En mycket fartfylld häst som sett väldigt laddad ut på slutet och skulle han gå felfritt kanske han bara drar iväg. Tror faktiskt att han kan vinna loppet felfri, men det måste vara favorit på galopp när han startar mitt bland hästar.

Analys Jägersro V75-4:

Ranking: A: 2-3. B: 4-6-9-5-12-1-10-7. C: 8-11.

Spetsanalysen: Några riktigt startsnabba tvååringar och främst gör Dats Caballo och Hot Chocolate upp om täten. Helloise Boko är också snabb, men säkert nöjd med ett rygglopp. Öppnar Hot Chocolate lika bra som senast blir hon svår att ta emot, men tvåringar är ojämna både från start och till slut och inget är givet.

Loppanalysen:

Svensk Uppfödningslöpning med 700.000 kronor till vinnaren. Fyra uttagningslopp har körts där de tre främsta gått till denna final. Tre obesegrade hästar har fått bra lägen och de blir givetvis svåra att rubba. 2 Coin Perdu är jättefavorit och det går inte att säga så mycket om. Han har varit otroligt fin vid sina segrar och visat härlig inställning med två spetssegrar och två vassa avslutningar från kön. Senast hade jag under 1.09 sista 400 m på honom och han biter i riktigt bra när Erik begär lite extra. Jag tror att han är bäst här och hade jag varit helt säker på att han skulle prestera som vid segrarna hade jag spikat trots den höga spelprocenten, men nu har han blivit så väldigt hårt spelad att det knappt finns utrymme för sjukdom, långresa, störning och annat som kan påverka tvååriga hästar negativt. Det blir kanske halvstängt huvudlag nu för att han ska öppna lite bättre och fungerar det är det såklart en fördel, men innan jag har hört att allt har gått bra med långresan vill jag inte spika.

Coin Perdu får bli utgångshäst, men jag dubblar utgången med likaledes obesegrade 3 Vanquish Kronos. Det är riktigt härlig lunk i henne också och hon har tagit enkla segrar mot ett par av dagens konkurrenter. Hon är 5-6 gånger mindre spelad än favoriten och det är ändå lite i överkant.

Fina hästar bakom dessa också och även 4 Dats Caballo är obesegrad. Han har visat bäst startsnabbhet av de nämnda och lär siktas för ledningen. Når han dit utan att det kostar för mycket att ta emot Hot Chocolate första biten samtidigt som Coin Perdu underpresterar så kan det bli fjärde segern i följd.

6 Executive Caviar var riktigt vass närt ha spurtade hem storloppet Svampen näst senast och helt okej som tvåa bakom Dats Caballo senast. Kan duga med ett bra lopp, men lite vingelrisk från spår sex och Lövgren i stället för Goop är inget plus.

Jag gillar också 9 The Bucket List F. som är en fin typ. Han avslutade bra som tvåa bakom Vanquish Kronos i försöket och kommer de bästa bort kan han absolut vinna.

5 Hot Chocolate öppnade väldigt snabbt i försöket och såg oslagbar ut runt sista sväng. Hon började dock tvära och bromsa in på upploppet och annars vete tusan om Coin Perdu hunnit fram. Nu ska hon gå med helstängt huvudlag vilket hon sprang rakare med för tre starter sedan och kommer hon till spets är hon inte slagen med toppkusk i sulkyn.

12 Harmon Boko är en snabb sort och det blir kanske helstängt huvudlag på honom den här gången. Spår tolv är bökigt, men Örjan kan man aldrig såga helt på en sådan bagatell…

Jag streckar även 1 Helloise Boko (perfekt smygläge)
10 Global Un Poco (första rycktussar och 7 Casterly Rock (troligen första skygglappar).

Analys Jägersro V75-5:

Ranking: A: 5. B: 9-8-3-11. C: 7-1-6-4-10.

Spetsanalysen: Lawyer Lohr öppnar vasst, men vill smyga och det borde bli svårt för Tjacko Zaz att missa täten om han öppnar som på slutet.

Loppanalysen:

Kort distans och startbil här och 5 Tjacko Zaz blir omgångens mest spelade häst. Gör han om insatsen senast lär han också vinna igen för han var ruskigt fin då vid överlägsen seger. Han har i stort sett gått bra varje gång och hade nog vunnit V75 redan för tre starter sedan om inte Jansson kört bort honom då. Det finns ändå lite små frågetecken och när spelprocenten nästan når upp till 75 procent så är det läge att vara kritisk. Långresa (även om det gått bra förut) skor på (även om det gick bra senast) ny kusk (även om det är byte från en toppkusk till en annan). Sedan brukar ju Nurmos hästar ibland underprestera när man minst anar det och jag kan inte spika Tjacko Zaz när han är så väldigt stor favorit.

Peter Untersteiner har en bra duo i 9 Snabba Cash och
11 Zigge Silvio. Snabba Cash var vass när han slog Officer C.D. från dödens för tre starter sedan, men sämre efter det. Senast var han dock bra igen och även om han nog är bäst i den främre träffen räknas han tidigt bakom favoriten. Zigge Silvio är bra i grunden och har kommit tillbaka starkt efter ett sämre fjolår. Han hade sparat efter galopp näst senast och gick starkt i skymundan från svårt läge på Bjerke senast. Han missgynnas mer av att tävla med skor än Snabba Cash, men båda ska med vid gardering av favoriten.

8 Ottens Casher är nog inte ett dugg sämre än favoriten, men startspåret och startsnabbheten är klart sämre. Dessutom är inte kort distans hans bästa. Som vanligt kan man dock inte räkna bort Örjan på grund av dåliga lägen och kommer favoriten bort blir Ottens Casher farlig ändå.

3 Blue Star Champion är bra i grunden och visade rejäl uppåtform på Bjerke senast. Intressant med ny kusk nu och given från ett bra läge till väldigt låg spelprocent.

Analys Jägersro V75-6:

Ranking: A: 2. B: 6-8-3-1-9-5-7-4. C: 12-10-11.

Spetsanalysen: Tripolini V.P. öppnar normalt sett bra, men troligen lite sämre med framskor än utan. Kan spetsa ändå, men laddas Napoleon C.D. så tror jag att han tar sig förbi.

Loppanalysen:

Silverdivisionen håller hygglig klass, men de allra flesta missgynnas ganska mycket av att de måste tävla med skor. Det gör däremot inte favoriten 2 Isor Håleryd som går med skor varje gång och jag tror att han är bäst i det här gänget med dessa premisser. Det här är ju en av landets bästa fyraåringar och det fanns ju en del som trodde han skulle slå Readly Express i Derbyt. Det var dock ett av få lopp där han underpresterat i år, men efter det har han kommit tillbaka bra och gjort tre fina lopp. Han gick otroligt bra efter stor galopp näst senast och i Breeders´Crown-finalen senast höll han urstarkt utvändigt om Target Kronos.

Peter Untersteiner hyllar hur hästen känns i jobben efter det och från ett bra startspår kan han skaffa en bra position och avvakta tills de andra kört färdigt om ledningen. Det borde vara bra segerchans från både dödens eller andra-tredjepar utvändigt och jag spikar utan större tvekan.

Värst emot är 6 Tripolini V.P. som vann på bra sätt från ledningen på Bjerke senast och jag är en stor beundrare av den hästens styrka och inställning. I ledningen säljer han sig dyrt, men inte givet att han når den positionen nu och dessutom bör han vara kraftigt missgynnad av skotvånget med hans speciella aktion. Normalt sett är jag inte säker på att Isor Håleryd slår Tripolini V.P. från dödens, men med skor på räknar jag med det. Det är inte heller säkert att Tripolini V.P. kan hålla ut spetsälskande Napoleon C.D. som bör laddas trots läget och då är han ännu mer sårbar.

3 Bartender In är rejäl och har hittat formen på slutet, men både han och spetsbudet 8 Napoleon C.D. är en klass sämre med skor på hovarna och samma sak gäller 1 Even’s First Boy.

Analys Jägersro V75-7:

Ranking: A: 10-7-8-2. B: 12-1-3-9. C: 4-11-5-6.

Spetsanalysen: Je t’Aime Express är riktigt snabb och borde kunna hålla ut O’Grady som nog ändå inte vill lägga allt krut första biten. Gissar att Untersteiner kör i ledningen om inte Takethem kommer väldigt tufft och tidigt.

Loppanalysen:

En mycket lurig gulddivision avslutar omgången och jag streckar sex hästar utan att känna mig helt trygg. Favorit är 7 Nahar som gjorde en snygg comeback i Norden efter sitt äventyr i Kanada under hösten. Han såg riktigt vass ut i sin jänkarvagn och var lite av en ny häst faktiskt. Loppet i sig blev dock rätt billigt när Thai Broadway var usel och Fire To the Rain galopperade bort segern, men vi vet ju att Nahar kan mycket när han tävlar på topp. Kan vinna igen, men nu åker skorna på och motståndet är tuffare. Streckas men garderas.

Tipset till nämnde 10 Fire To the Rain som såg ut att kunna koppla grepp på Nahar senast när det blev en kort galopp på upploppet. Han var ju trea i Jubileumspokalen där Nuncio vann och har gått bra för det mesta utom näst senast när han inte kom till. Skor på är inget plus, en det fungerar och han kan ta revansch på favoriten.

8 Takethem höll starkt som trea i guld där On Track Piraten vann näst senast och senat blev det enkelt från spets i Danmark. Han är mycket rejäl och kan öppna bra och släpps han till spets blir han nog svårtuggad. Frågan är bara hur mycket det påverkar honom att tävla med skor? Det var länge sedan han gick så och troligen blir han lite sämre av det.

2 Je t’Aime Express är spetsfavorit och han trivs bra i den positionen. Han har inte varit som bäst på slutet, men Untersteiner låter nöjd med formen och då borde han nog testa i spets om det inte blir för tuff körning. Kan trilla undan då.

12 Spring Erom var sjuk i SM senast och har fått ett uppehåll efter det, men man har siktat på den här årstiden eftersom han alltid går med skor och det är säkert bra förberett. Svårt läge, men Örjan upp och Spring Erom duger bra mot dessa hästar om han är som i somras.

Sista strecket till 1 Dreams Take Time som också gynnas av barfotaförbudet. Formen är dock klart tveksam för det var länge sedan han gick något extra och känslan är att han mest har hängt med i loppen en längre tid. Lär dock få ett bra smyglopp på innerspåret och löser det sig är han inte ofarlig om formen sitter någorlunda.

3 Obi Wan och 9 Västerbo Loveboat är inte helt kalla heller, men jag tror att Obi Wan är mycket missgynnad av att gå med skor och Västerbo Loveboat visar tveksam vilja sista biten i loppen.

Singelstrecken:

4 Stepping Spaceboy (V75-3) är en bra treåring som trivs i ledningen och kommer han dit tror jag att det är bra segerchans.

2 Isor Håleryd (V75-6) är en riktigt tuff fyraåring som från ett perfekt läge troligen är bäst när de värsta motbuden missgynnad av att gå med skor.

Utgångshästarna:

3 Bullseye Pellini (V75-2) är en riktigt fin sort med ett nyttigt lopp i kroppen. Gynnas nog av den väntade tuffa körningen från start och borde ha bra chans att brotta ner allt sista biten.

2 Coin Perdu (V75-4) är ett jättelöfte som har imponerat vid segrarna. Toppchans om han klarar den långa resan utan problem, men jag dubblar utgången med likaledes obesegrade 3 Vanquish Kronos.

5 Tjacko Zaz (V75-5) var ruggigt fin senast och är han lika bra igen leder han troligen från start till mål.

Prisvärda hästar:

1 Face Ribb (V75-1) visar förbättrad form och har läge för att få ett fint lopp. Bortglömd.

10 Sadik America (V75-2) har gått bra och sett fin ut efter kastrering och nu blir det jänkarvagn för första gången. Farlig om min vinnare kommer bort.

3 Blue Star Champion och 11 Zigge Silvio (V75-5) är båda kapabla för klassen, men väldigt lite spelade. Båda kan slå till om favoriten har en sämre dag.

2 Je t’Aime Express (V75-7) är spetsfavorit och då måste han lyftas fram som lite spelad i en rätt tunn gulddivision.

Överspelade hästar:

6 Caddie Jo (V75-2) har varit bra vid segrarna, men tappat travet till slut i de två senaste och det är sällan bra när man ska ut i V75.

8 Poet Broline (V86-3) kan säkert vinna loppet, men han ska inte vara favorit med skor från tillägg efter att ha varit sjuk och struken.

7 Nahar (V75-7) var bra senast, men är ju känd för att vara ojämn och mot tuffare motstånd och med skor är han ingen favorit jag litar på.

V75-systemet: (skrivs på tre kuponger, minst en A-häst måste vinna för chans på sju rätt)

1,3,4,6,7,8,9 (res 5,12)
A. 3. B: 2,4,5,6,7,9,10. (res 1,8)
4 Stepping Spaceboy (res 5,8)
A: 2,3. B: 1,4,5,6,7,9,10,12. (res 2,3)
A: 5. B: 3,8,9,11. (res 7,1)
2 Isor Håleryd (res 6,8)
1,2,7,8,10,12 (res 3,9)

Kupong 1: 7 x 7 x 1 x 2 x 5 x 1 x 6 = 2940 rader
Kupong 2: 7 x 1 x 1 x 10 x 5 x 1 x 6 = 2100 rader
Kupong 3: 7 x 7 x 1 x 8 x 1 x 1 x 6 = 2352 rader

Totalt: 7392 rader = 3696 kr.

DD-spelet:

2 – 10 x 500 kr
2 – 2,12 x 250 kr = 500 kr

Totalt: 1000 kr.

/Berglund

Skriver spelkrönikor på Travnet.
189berglund@telia.com

Senaste nyheterna

Krönika
Spelkrönika Berglund
onsdag 15:03, 19 juni

Tips Solvalla 19 juni – Så här ska det se ut och tack och hej för mig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Krönika
Spelkrönika Berglund
fredag 14:24, 14 juni

Tips Boden 15 juni: Propulsion tar revansch i sitt favoritlopp!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Krönika
Spelkrönika Berglund
fredag 15:05, 07 juni

Speltips Östersund 8/6: Spetsstriden avgör storloppet!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Krönika
Spelkrönika Berglund
fredag 13:47, 31 maj

Speltips Mantorp 1/6: Kontios starka styrning krossar allt!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Krönika
fredag 14:59, 24 maj

Tips Solvalla 25 maj: Cyber Lane i Sweden Cup och två vassa spetsdrag till fina odds!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Krönika
Spelkrönika Berglund
fredag 13:55, 17 maj

Tips Gävle 18/5: Spännande spetsstrid avgör gulddivisionen!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Krönika
onsdag 12:49, 08 maj

Spelkrönika Solvalla/Bergsåker 8/5: Nu tar jag och min bästa vinnare revansch!

Spelredaktör Redaktionen Travnet

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Spelkrönika V86 Solvalla/Bergsåker 30/11: Spika spetsdraget som fäller storfavoriten!

Spelkrönika V86 Solvalla/Bergsåker 30/11: Spika spetsdraget som fäller storfavoriten!

I en omgång som betalar över tre miljoner för sju rätt känns det rätt okej att ha lyft fram Carabinieri och On Track Piraten som utgångshästar samt Island Life (förstarankad) och Workout Wonder, båda till 8 procent, som extra prisvärda hästar. Tyvärr fallerade båda mina spikar totalt och då kan man aldrig säga att man är nära. Startgalopp blev ödet för både Pense Kloster och Thaiger Exclusive och jag kan ju inte påstå att jag var helt nöjd med omstarten i V75 där Pense Kloster pep till ledningen på två steg. Thaiger Exclusive såg het ut redan i provstarten och som han pullade i uppkörningen bakom bilen så kändes det tyvärr redan då som storfavorit på startgalopp. En rolig V75-omgång var det i alla fall även om mitt ekonomiska utfall blev för dåligt.

Spelet heter revansch och chans till det när Solvalla och Bergsåker delar på kvällens V86-omgång. En omgång som blir den sista på tre månader när tränarna själva får bestämma om deras hästar ska tävla med skor eller inte. Gissar att det förbudet drar ett löjets skimmer över sig redan på lördag när Jägersro (på en gissningsvis perfekt sommarbana) arrangerar V75 och jag förstår att tränare och hästägare är frustrerade. För mig som spelare ska det dock bli skönt att slippa allt hattande med balansinformationen som blir när vädret skiftar och eftersom flera av våra största tränare har så otroligt svårt att lämna klara besked i tid till spelarna så kan de gott få ha det så här under vintermånaderna.

I kväll får de dock rycka skor bäst de vill och jag gissar att det kommer att fungera utmärkt på Solvalla och även utan större problem på Bergsåker för de som verkligen önskar. Omgången ser, som så ofta på V86, knepig ut och jag känner inget direkt spelsug för någon av kvällens största favoriter. En favorit tror jag dock har toppchans i ett klent lopp och jag kombinerar det med att spika ett fräckt spetsdrag mot en av kvällens mest spelade hästar. Dubbla utgångshästar i två lopp, samt ett tvåhästarslås kompletterar och med skrällar i slutet av omgången kan det här bli riktigt roligt.

Analys Bergsåker V86-1:

Ranking: A: 3-2. B: 12-8-9-6. C: 11-10-1-5-4. D: 7.

Spetsanalysen: Magnifik Brodde öppnar bra och är nog spetssugen när han har ett bra läge för första gången på ett par starter. Möjligt att Estreem eller Ave Maria kan hinna förbi första biten, men det borde ändå vara god chans att få överta täten efter en bit.

Loppanalysen:

3 Casanova Sisu är omgångens mest spelade häst och han har visat fin form i tre segrar i följd. Det här är en bra fyraåring som har testat en del mot kullens bästa under året och inte skämt ut sig. Bästa kusken och bra läge är plusfaktorer, men han är inte helt pålitlig och dessutom inte särskilt startsnabb. Bör få göra grovjobbet själv och även om han är stark är det då inte givet att han löser uppgiften. Vettig chans ändå och en av två utgångshästar.

Den andre är 2 Magnifik Brodde som jag hoppas kommer till ledningen där han trivs utmärkt. Han har gjort bra lopp bakifrån på slutet och formen sitter där så får han ledningen utan att det kostar för mycket är jag inte säker på att favoriten brottar ner honom till slut.

Jag streckar fyra hästar bakom dessa två och 12 Eder Bob är nog minst lika bra i grunden. Han vann sju lopp förra året och tjänade nästan en halv miljon, men i år har det gått lite trögare trots nästan 200.000 kronor intjänat. Han gick helt okej hos Veijo Heiskanen och satt fast i V75 ett par gånger, men inför den här starten har han bytt regi och finns numera hos norrlandsamatören Anna Näslund. Svårbedömt hur formen är nu i första starten givetvis, men det var inte så länge sedan han startade och gick bra så han borde kunna göra ett bra lopp om han kommer vettigt till från spår tolv.

Varning också för 8 Victor Ruda som vinner sällan, men som ofta går riktigt bra till slut. Senast i V75 såg han väldigt laddad ut som fastlåst där Zenit Brick vann och formen är nog fortsatt på topp. Han måste köras på chans och då blir det fel ibland, men skulle han ha lite tur på vägen kan han spurta ner allt.

Jag betalar även för 9 Dream Trotter som har ett lopp i kroppen och en bra startrygg och 6 Ave Maria som är ojämn, men mycket startsnabb och blixtrar till ibland. Hon blev fast med mycket krafter kvar senast och såg formstark ut och från rygg ledaren kan hon kanske skrälla.

Analys Solvalla V86-2:

Ranking: A: 1. B: 3-9-2-5. C: 7-8. D: 4.

Spetsanalysen: Jumble Ås är snabb vid laddning och har spetsat från innespår flera gånger tidigare. Jag tror att hon håller ut Fashion Diva och Neon Face som inte verkar vara på topp och sedan hoppas jag att Peter kör i spets.

Loppanalysen:

Stolopp och 3 Roses Glory är storfavorit. Henne gillar jag skarpt och helt klart tillhör hon de bättre stona i landet. Senast var hon tvåa bakom My Gliding Angel och gjorde ett okej lopp, men det lyste inte toppform precis. Möjligt att hon är vassare med loppet i kroppen eftersom hon inte hade startat på en månad och Veijo haft dåliga träningsförhållanden, men helt givet är det inte. Kanske börjar en lång säsong också sätta sina spår? Oavsett vilket så tror jag inte att hon tar en längd på Jumble Ås och sedan får hon mest troligt göra grovjobbet utvändigt om denne hela vägen. En Roses Glory som är på topp löser troligen den uppgiften, men det känns alltså inte givet och Veijo säger dessutom att hon ska tävla med skor den här gången vilket borde vara minus efter sju raka starter barfota runt om. Det lockar att spela emot den här favoriten med dessa premisser och då tar jag chansen och spikar en annan.

1 Jumble Ås har efter ett par säsonger hos Flemming Jensen återvänt till Peter Untersteiner och gjorde första starten sedan april senast. Då kördes hon snällt och blev fast med gott om krafter kvar. Peter låter smått optimistisk nu och tänker ladda från start och då utgår jag för att han även tänker köra i spets där Jumble Ås gått bra tidigare. Den här hästen vann ju Sto-SM för två år sedan och finns bara den rätta tävlingsviljan kvar så borde hon ha bra chans att vinna detta lopp från ledningen. Jag spelar på det och spikar.

Av övriga är 9 Georgie Mae intressant med Goop från passande smygläge och 2 Blue Martini Ås ser ut att ha fin form. Båda ska nog streckas om man garderar upp loppet.

Analys Bergsåker V86-3:

Ranking: A: 7-1. B: 14-2-13-12. C: 4-15-6-9-5-3.

Spetsanalysen: M.T.Jamming Jerry kliver iväg rätt bra första biten och från innerspåret borde han ha vettig spetschans om kusken prickar linjen på kör. Capriola Etell är annars rätt kvick, men borde inte köras i ledningen.

Loppanalysen:

Ett annorlunda finallopp där det varit tre uttagningslopp över kort distans med startbil. Nu är det volt och lång distans och helt andra förutsättningar. Loppet håller rätt låg klass och visst kan det skrälla rejält, men jag testar att gå andra vägen och betalar bara för två hästar. Favorit är 7 O.P’s Fabulous, en treåring som visat bra takter och vunnit sex av femton starter. Han satt illa till i försöket, men kördes på chans runt sista sväng och det löste sig perfekt så att han hann fram till knapp seger. Den här långa distansen passar honom bättre och spåret har tränaren fått välja själv.

Det är nog bra chans att favoriten är tuffast här, trots att han möter äldre hästar, men jag dubblar med 1 M.T.Jamming Jerry som visar bra inställning. Tre starter i ny regi har resulterat i tre segrar och även om de två första var rätt billiga så gjorde han ett gott intryck. Hästen är tydligen skör av sig och lite oklart hur lång distans passar, men kämpaglöden är det inga fel på och håller han upp ledningen blir det nog inte så lätt att plocka ner honom. Det verkar tyvärr lite oklart med balansen och måste han gå med skor kan det vara en nackdel, men svårt att bedöma det eftersom det i så fall blir första gången i Wikbergs regi.

Det finns några vettiga hästar bakom och 14 Titan Arrow har visat fin form i höst. Voltstart är dock ett minus för honom och han kan tappa ytterligare från start. 12 Jeppas Picasso var fin vid segern för tre starter sedan, men då var det spets där han gör sina bästa lopp och lång distans är inte optimalt. 2 Magaldi har sett ganska pigg ut på slutet och kanske kan duga med smygglopp och tänkbar är även 13 Alvena Valva som kan en del i grunden och som spurtade till piggt senast.

Analys Solvalla V86-4:

Ranking: A: 14. B: 13-11-8-4-7-15. C: 10-1-3-9-2. D: 5-6-12.

Spetsanalysen: Coyote Roadrunner, Stardust Hill och Jobie Fargo öppnar vettigt, men ingen av dem borde vara intresserad av ledningen och jag tror att Wishing You Well får överta om Jansson är offensiv.

Loppanalysen:

Ett rätt dåligt lopp där jag inte är så imponerad av hästarna på startvolten. 20 meter bakom finns dock två som hävdar sig väl i V75 och som borde göra upp om segern här.
14 M.T.Kingofthehill är en kapabel fyraåring som var riktigt vass när han svepte fältet för tre starter sedan och höll undan för Valeur som är svåraste motståndaren även här. Efter det sköt han till riktigt vasst som trea i ett lopp som Uncle Lasse vann, men senast var han inte frisk.

Träningsrapporterna är positiva inför detta och M.T.Kingofthehill brukar tävla bra direkt efter uppehåll. Dessutom ska han gå barfota runt om igen som vid segern och jag är helt inne på att han rundar det här gänget och vinner. Spik!

Tuffaste motståndaren 13 Valeur gick bra som tvåa bakom favoriten för fyra starter sedan och har därefter visat fortsatt fin form med två raka andraplatser bakom Zenit Brick i V75. Petr G Normans stall går verkligen på högvarv för dagen och hästarna visar jättefin form och Valeur kan nog vara lite bättre nu jämfört med för två månader sedan. Jag har dock blivit lite besviken på honom sista biten ett par gånger och det känns inte som att han alltid kämpar fullt ut om det står och väger. Jag tror att M.T.Kingofthehill är snabbare första biten än Valeur och sedan tar nog Goop ett tidigt initiativ och köär fram utvändigt ledaren och då lär det bli ett tungt slutvarv i spåren för Valeur. Det bör avgöra loppet och när de är i stort sett lika mycket spelade känns det rätt att spika den jag tror mest på.

Bakom dessa två är loppet tunt, men skrällvarning för formstarke 11 Nakoda Goj som gått riktigt bra till slut flera gånger och snart måste han få vinna lopp. Trasslig uppgift den här gången dock.

Stig H-duon 7 Wishing You Well och 8 Floyd Fortuna är väl hyfsade för klassen, men den förstnämnde verkar kämpa dåligt och den andre har ju ett besvärligt utgångsläge.

Analys Bergsåker V86-5:

Ranking: A: 7-2. B: 4-5-1. C: 6-8-3.

Spetsanalysen: Power Parks öppnar bra, men inte givet att hon kan eller är intresserad av att ta en längd på Real Masterpiece. Det kan däremot Ready For Money göra, men jag gissar att även den hästen är intresserad av en bra rygg. Real Masterpiece är min spetsfavorit om inte Evil Enok M.E. laddas vilket jag inte tror.

Loppanalysen:

Ett treåringslopp där norske 7 Evil Enok M.E. är storfavorit och att han är hästen med klart bästa fartresurserna är det inget snack om. Han var duktig trea i det norska Kriteriet och har gått bra mot tuffa hästar i Sverige tidigare. Senast vann han ett billigt lopp på Leangen, men såg okej ut och formen är säkert bra även om han inte är lika toppad som tidigare kanske. Däremot är han lite sårbar om han får bruka sin speed för tidigt. Det ebbar ofta ut sista biten då och då ser han inte så rolig ut till slut. Det lilla fältet är givetvis gynnsamt för honom med tanke på det för nu kan ju kusken spara speeden utan att få särskilt långt fram. Jag litar dock inte helt på ekipaget som storfavoriter utan garderar med fyra motbud.

2 Real Masterpiece är en stark och rejäl sort även om han inte är lika snabb som favoriten. Han gick helt okej efter sjukdom senast och bör vara rejält förbättrad med loppet i kroppen. Jag hoppas på att han når ledningen och kan bestämma i ett rätt bra tempo hela vägen och inte bjuda in favoriten till en speeduppgörelse. Borde vara bra vinstchans i spets.

4 Castle Hall överraskade med att vinna från dödens på Solvalla senast och visade bättre glöd än tidigare. Efter det har han varit struken och inte startat på nästan två månader så formen känns en aning oklar. Duger bra här om han är i ordning och ska räknas rätt tidigt trots allt.

5 Ready For Money och 1 Comewithaflash är två duktiga ston som kan duga även mot killarna med rätt lopp. Båda lär dock behöva smyga, men det skulle kunna bli rygg ledaren och tredje par invändigt och då vill jag ha med dem som lite spelade.

Analys Solvalla V86-6:

Ranking: A: 9-4-3-7. B: 5-1-2-10-11. C: 6-12-8.

Spetsanalysen: Taffy öppnar bra ibland, men osäkert om han kan/vill hålla ut Snyting som säkert vill till spets. Gissar att Örjan testar i spets, men annars borde Mellby Ciceron få överta efter en bit.

Loppanalysen:

Ett riktigt öppet lopp som jag inte får någon riktig feeling för. Tipset lite i brist på annat till 9 Vice President som gjorde debut för Veijo Heiskanen senast och vann direkt. Han såg dock lite knepig ut i stilen och måste vara förbättrad med loppet i kroppen för att ta andra raka. Det är väl dock inte omöjligt och den långa distansen passar honom bra.

4 Mellby Ciceron möter enklare motstånd nu än på slutet och är väl egentligen värd en seger, men han har fel lutning på sina resultat och är oftare tvåa än vad han vinner. Det känns inte som en tillfällighet även om han inte sett direkt ovillig ut, men nu när motståndet är enklare kanske han kaxar upp sig? Lång distans fungerar bra och får femåringen överta ledningen, där han biter ifrån sig lite bättre, kanske det är dags för full pott?

3 Snyting är väl inte heller någon som kämpar ihjäl sig, men han har ryckt upp sig en del i sommar/höst och har också mött lite tuffare hästar en tid. Öppnar bra och trivs i den främre träffen. Tidig.

7 Antonio Tabac vann ett enklare lopp utvändigt ledaren senast och såg mycket formstark ut. Tuffare nu, men borde ändå duga bra om han slipper för mycket grovjobb själv.

5 Alfas Dimitri är loppets roliga rysare. Han är mycket stark och gillar när det inte går så fort i loppen. Han gick bra i skymundan från ett svårt läge senast och gynnas av den långa distansen nu. Risken för honom är väl att han galopperar eller blir hängande i spåren, men löser det sig vettigt tar han många på styrka över upploppet.

1 Je’Taime Ruinart är ojämn, men var vass vid spurtsegern efter ett fint lopp näst senast5. Läge att få smyga med invändigt igen. 2 Taffy har fin form och ska gå i jänkarvagn nu. Öppnar vettigt och får ett bra lopp. 10 Leonas Santo har visat toppform i flera starter på slutet och kan han gå barfota runt om igen är han inte borta trots läget. Sista strecket till 11 Digger Lord som visserligen har svårt att sticka nosen först, men han såg formstark ut senast och gillar lång distans. Nio streck totalt.

Analys Bergsåker V86-7:

Ranking: A: 9-7-5. B: 8-11-6-10-15-14-4. C: 12-3-13.

Spetsanalysen: Malgomaj B. har öppnat bra från springspår tidigare och när hästarna på startvolten är strukna borde hon ha bra spetschans.

Loppanalysen: Ett knepigt stolopp där det dock är svårt att inte ge tipset till 9 Catch the Cash som har en lämplig uppgift. Hon var trea i en V75-final som Le Miracle vann tidigare i höst och femma i Sto-SM för tre starter sedan. Hon är bra och gör nästan alltid fina insatser, men kanske är det lite så att hon ofta är bäst mot bättre motstånd och lite sämre när hon förväntas vinna? Det är i alla fall lite frågetecken för formen efter andraplatsen näst senast och den tidiga galoppen senast vilket gör att hon inte har fått ett riktigt lopp på en månad.

Det finns även risk att hon blir hängande från start här och bjuds på ett tungt lopp vilket gör henne sårbar så någon spik tycker jag inte att hon är trots att motståndet är passande.

7 Trading är också given att strecka. Hon har gått bra mot kullsystrarna och vann näst senast när det var lite enklare motstånd. Senast blev hon fast i ett lopp som Nancy America vann och formen är nog fin. Spåret är dock ett minus och det är risk för galopp eller tappstart, dessutom har jag inte alltid blivit imponerad av hennes kämpatakter sista biten.

5 Rondine d’Asolo gör ofta bra lopp och har en bra avslutning att ta till. Hon har dock inte startat på en månad och formen är svårbedömd efter att hon gått tom i loppet senast. Första med Ulf Eriksson kan dock vara plus och läget bör passa bra.

En del frågetecken kring A-gruppen alltså och givet att strecka vidare. 8 Malgomaj B. är inte så tokig och gick godkänt som tvåa bakom Trading näst senast. Senast räckte hon inte i V75, men mötte hästar som Zenit Brick då. Hon är rätt kvick ut från springspår och spetsfavorit nu när hästarna på startvolten båda är strukna. Kanske kan hon bita ifrån sig hela vägen i spets om hon får dämpa tempot en bit. Kul och rätt tidigt streck till 3 procent i alla fall.

11 Elliann var duktig trea i samma lopp där Malgomaj B. inte riktigt räckte till senast. Hon har fin form och höll undan 20 meter för Olympia Gold vid segern näst senast. Ska streckas.

Jag betalar även för 6 Julia Kaulitz som är vass med ett smyglopp och kan mycket bättre än senast. 10 Fonzan Sund galopperade i segerstriden mot Elliann senast och tränar starkt enligt Pihlström. Sista strecket till 15 Olympia Gold trots en tuff uppgift. Jag tror att hon är lite mer segersugen än 14 Todays Butterfly som dessutom har stått över jobb efter senast. Åtta streck totalt.

Analys Solvalla V86-8:

Ranking: A: 6-4. B: 1-2-12-8-5-3. C: 10-7-9. D: 11.

Spetsanalysen: Highspeed Call bör spetsa, men släpper nog gärna över full distans. Al’s Winnermede är snabb om laddning, men oklar form och kanske körs snällt. October Kronos öppnar ganska bra, men är inte jättesnabb. Jag tror att Origo Tilly kan ta sig förbi och i så fall borde han köras i spets.

Loppanalysen:

Ett lopp för högsta klassen avslutar och jag tycker att det ser ganska öppet ut. Klar favorit är 4 October Kronos som verkligen hittat formen i höst och gått riktigt bra. Fyra segrar i följd varav tre från dödens innan han senast inte räckte mot en riktigt bra Rapide du Pommeau från utvändigt ledaren. Formen är det nog inga fel på trots det och når han ledningen är det bra chans i detta sällskap. Det känns dock inte givet och från dödens eller bakifrån måste han vara sårbar.

Jag spelar ändå med honom som utgångshäst eftersom spetschansen trots allt är vettig, men jag ger tipset till
6 Origo Tilly som jag hoppas kommer till spets och sedan körs där. Han har varit knepig och galopperat en hel del, men sköter han sig öppnar han vasst och formen har sett tillräckligt bra ut för att vinna ett lopp som detta. Rejält bortglömd nu och mycket prisvärd om han sköter sig.

Bakom streckar jag fyra hästar med ganska likvärdig vinstchans och två lite mer skrällbetonade. 1 Highspeed Call har inte vunnit över full distans på flera år, men han gick bra från rygg ledaren som tvåa bakom Standout för tre starter sedan och kan få samma löpning här. Tänkbar med fritt på upploppet.

2 Al’s Winnermede kan ju mycket i grunden, men har inte gått ett steg på länge och är väldigt svårbedömd. Nu säger dock Svante att man har hittat felet och att hästen tränar starkt. Stämmer det duger han bra mot dessa och kan vinna från ett perfekt läge till låg spelprocent.

12 Fridericus har testat guld ett par gånger och går ner i klass här. Läget är dock knepigt för en häst som fungerar bäst på innerspår, men kör de för fort i täten är han vass på speed och kanske kan hinna fram till seger.

8 Time Machine höll starkt utvändigt om Tripolini V.P. senast och är klart på gång. Kapaciteten är hög, men även han är nog allra bäst på innerspår och helst i spets.
5 Gross Weight ser lite uppåt ut för dagen och får ett streck när Örjan kör igen och jag tar även med formstarke 3 Elit Håleryd när det är Adielsson i sulkyn.

Singelstrecken:

1 Jumble Ås (V86-2) såg formstark ut i comebacken hos Untersteiner senast och har hon tänt till på allvar igen så har hon bra chans att leda loppet från start till mål. Kul chansspik!

14 M.T.Kingofthehill (V86-4) övertygade i två starter innan han senast var sjuk. Tränar starkt, brukar gå bra direkt och ska tävla barfota runt om. Rundar allt.

Utgångshästarna:

3 Casanova Sisu (V86-1) är stark, har skött sig fint på slutet och möter passande motstånd. Kan dock få problem om 2 Magnifik Brodde kommer till spets.

4 October Kronos (V86-8) har tänt till rejält i höst och har toppchans om han kommer till spets. Där hoppas jag dock att en felfri 6 Origo Tilly sitter och då kan han spåra hela vägen.

Tvåhästarslåset:

7 O.P.’s Fabulous (V86-3) bör vara klart bästa hästen i ett klent lopp och han har bra chans över passande lång distans. Dock inte givet att han plocker ner 1 M.T.Jamming Jerry om denne fungerar och håller upp ledningen.

Prisvärda hästar:

12 Eder Bob (V86-1) är grundkapabel och tävlar han på topp direkt i ny regi så är fem procent för lite.

5 Alfas Dimitri (V86-6) är stark och har ett nyttigt lopp i kroppen nu. Rätt distans och farlig om Koskela ger honom ett vettigt lopp.

8 Malgomaj B. (V86-7) öppnar snabbt och borde få ett bra lopp i den främre träffen efter strykningarna. Kanske vill man testa i ledningen?

Överspelade:

3 Roses Glory (V86-2) är det lite oklar formstatus på och stor risk för en tung löpning. Kan vinna, men det är för stor skillnad i spelprocent jämfört med min idé.

12 Jeppas Picasso (V86-3) gillar varken distans eller läge och borde få svårt att runda allt trots strykningarna.

1 Je T’aime Ruinart (V86-6) är rätt hårt spelad trots en svag insats senast och ett knepigt läge eftersom han inte är särskilt startsnabb. Nja.

V86-systemet: (Skrivs på två kuponger, minst en A-häst måste vinna för chans på åtta rätt).

A: 2,3. B: 6,8,9,12. (res 11,10)
1 Jumble Ås (res 3,9)
1,7 (res 14,2)
14 M.T.Kingofthehill (res 13,11)
1,2,4,5,7 (res 6,8)
1,2,3,4,5,7,9,10,11 (res 6,12)
5,6,7,8,9,10,11,15 (res 14,4)
A: 4,6. B: 1,2,3,5,8,12. (res 10,7)

Kupong 1: 2 x 1 x 2 x 1 x 5 x 9 x 8 x 8 = 11520 rader
Kupong 2: 4 x 1 x 2 x 1 x 5 x 9 x 8 x 2 = 5760 rader

Totalt: 17280 rader = 4320 rader

DD-spelet:

7,9 – 6 x 300 kr = 600 kr
5 – 6 x 100 kr
6,8,10,11,14,15 – 6 x 50 kr = 300 kr

Totalt: 1000 kr.

/Berglund

Skriver spelkrönikor på Travnet.
189berglund@telia.com
Nästa nyhet
Spelkrönika V75 Solvalla 26/11: Untersteiner är min man i högklassig jackpotomgång!
Nästa nyhet
Spelkrönika V75 Solvalla 26/11: Untersteiner är min man i högklassig jackpotomgång!

Spelkrönika V75 Solvalla 26/11: Untersteiner är min man i högklassig jackpotomgång!

Om onsdagens omgång finns inte mycket mer att säga än att jag inte var särskilt rätt ute helt enkelt. Tre av fyra favoriter som vann var sådana jag gärna spelade emot och det har man inte råd med på V86 när de vinner. Sedan hade jag ingen känsla alls för att skrällen My Gliding Angel skulle vinna över lång distans, men loppet blev också mycket konstigt kört, med en het loppförstörare i spets och speciellt på Åby kan det då bli lite vad som helst till slut. Min roliga spelidé i omgången, Philistine Face, kom till ledningen trots tillägg som jag hade hoppats, men det kostade för mycket efter en dålig start och hon blev också alldeles för pigg sedan och det syntes tidigt att hon skulle tröttna. Sedan var jag väl inte ensam om att bli bortfintad av Björn Goop som låg väldigt lågt med familjeägda Basic i avslutningen. Hon var verkligen vältrimmad efter sitt uppehåll och jag borde ha lyssnat mer på en av stallets lärlingar som hyllade träningsformen rejält i en förhandsintervju. Björns ord väger dock tungt, fast man som jag varit med länge och vet hur det brukar låta.

Bara att glömma onsdagen och ladda om inför en härlig helg med dubbla V75-omgångar. Normalt sett brukar jag inte vara så sugen på extraomgångarna, men Gävletravet gillas alltid och de har fått till en riktigt trevlig omgång på söndag. Ulf Nilsson har studerat de loppen och kommer med tips här på travnet under helgen.

Själv har jag såklart klurat rejält på Solvallas jackpotomgång som sportsligt sett håller mycket hög klass. Spelmässigt ser det kanske lite favoritbetonat ut, men i finalomgångar brukar det ofta hända oväntade saker och de blir sällan så enkla som de ser ut på förhand. Nu tror jag dock att det är risk för två favoritsegrar på slutet, vilket känns begränsande för utdelningen, men jag siktar lite högre än så och använder bara en av de favoriterna som singelstreck. Min andra spik blir istället en liten chansning mot en av omgångens största favoriter. Nästan 19 miljoner extra finns i sjurättpotten efter att norrmännen tagit tillbaka sin del och ATG konfiskerat sina 10 procent till omgången på nyårsafton.

Analys Solvalla V75-1:

Ranking: A: 3. B: 15-2-14-6-11-4-1. C: 12-9-13-8-5-10-7.

Spetsanalysen: Tror att det främst står mellan Pandora Face och Pense Kloster och dessa bör också vara de som är mest angelägna om spets. Pandora Face är riktigt rapp efter en bit, men hon tvekar de första stegen och var inte så långt från galopp från spår tvåa tidigare i år. Peter Untersteiner är en vass startkusk och får han en fullträff från spår tre tror jag han tar sig förbi med Pense Kloster, men det kan bli tajt.

Loppanalysen:

Final i Diamantstoet och Flemming Jensens fina fuxa
15 Nancy America är storfavorit. Hon har radat upp segrar i liknande uppgifter på slutet och är riktigt bra, men den här gången måste jag försöka fälla henne. Läget med springspår på tillägg är knepigt eftersom det är springband och i stort sett samma anlopp för alla hästarna där bak. Då hjälper det kanske inte att Adielsson är landets vassaste springspårskusk. Han har dessutom Björn Goop invändigt som säkert gärna sätter någon käpp i hjulet för favoriten och det kan bli en riktigt dryg inledning. Nancy America har dessutom gått med jänkarvagn i de två senaste starterna när Erik har kört, men nu blir det en vanlig sulky som vid segern för tre starter sedan och då var hon inte riktigt lika imponerande efter att ha fått ett perfekt lopp. Kan givetvis vinna igen om det löser sig vettigt, men spelvärdet känns lågt med tanke på strulrisken.

Garderar man loppet krävs det nog 7-8 streck för att det ska kännas bra, men jag lägger upp det annorlunda och chansspikar en häst som jag tror vinner om hon når ledningen. 3 Pense Kloster är rejäl och har precis som favoriten hög segerprocent. Hon var bra vid flera segrar i somras, men gjorde bort sig bakom bilen när jag trodde på henne för tre starter sedan. Senast visade hon toppform med en vass avslutning bakom kapabla Darling Hornline och hade nog vunnit med tidigare lucka. Efter det har Peter Untersteiner siktat på det här loppet och i spets kan femåringen säkert gå 13,5 eller lite bättre och då är det ruskigt tufft att ta in 20 meter. Pense Kloster kan säkert vinna även om det inte blir ledningen, men då blir det lite bökigare såklart.

Värst emot i spetsstriden är 2 Pandora Face som är riktigt snabb efter en bit, men spår två ser inte ut att passa perfekt och det är nog en liten galopprisk första bitne i alla fall. Det ka räcka för att Pense Kloster ska ta sig förbi och jag hoppas på det. Annars var Pandora Face dålig senast, men hon satt i kön och gick med skor och pressades knappast till slut. I spets är hon bättre och kämpaglöden har också blivit klart bättre på slutet. Tänkbar vinnare i ledningen.

14 Evening Prayer har inte varit så lång tefter Nancy America ett par gånger och Goop är ju i riktigt bra slag för dagen. Behöver nog hjälp på vägen för att vinna från detta läge, men farlig om hon får gå med i rygg på favoriten på slutvarvet.

6 Mellby Darling är rätt bra för klassen och ska gå barfota vilket är ett stort plus. Långresa och voltstart är dock frågetecken och risk för vingel från början trots springspåret. 11 I Am Unique är uppåt i form och stall Norman vinner mycket lopp för dagen. Kan tänkas liksom 4 Brilliance med Örjan i sulkyn.

Analys Solvalla V75-2:

Ranking: A: 11-3-9-4. B: 10-6-5-2. C: 8-1-7.

Spetsanalysen: Charming Soldier är klar spetsfavorit från ett bra läge och tränaren låter sugen på att han ska gå i spets. Kommer man på andra tankar borde Ola Montana ha bra chans att få överta täten.

Loppanalysen:

Lägsta klassen ser öppen ut och rejäl gardering känns rätt givet. Knapp favorit är starke 3 To Be Or Not To Be som var rejäl vid seger i försöket på Jägersro. Senast testade man honom i en jänkarvagn vilket inte fungerade och det blev galopp till slut. Nu återgår man till en vanlig vagn vilket bör fungera bättre, men han ska resa långt den här gången och senast man testade det gick det inte så bra. Dessutom risk för ett tungt lopp och ingen favorit att lita på.

Tipsettan till skrällen 11 Island Life som jag håller högt. Näst senast fungerade han klart bättre än tidigare efter lite ändringar i utrustningen, men senast blev det tidig galopp när det såg ut som att Adielsson begärde lite för mycket när han körde för position från start. Nu borde han kunna få ett bra rygglopp och sedan spela ut sin vassa speed till slut och just i finaler brukar det bli bra körning i loppen vilket gör att dessa lägen inte är lika kalla som vanligt.

9 Oceanic Clearence är ett rejält fyraårigt sto som senast visade bra form mot bra hästar. Då gick hon med skor och vanlig vagn, men nu blir det troligen barfota runt om och jänkarvagn. Det hetsas även en del på att det kanske blir helstängt huvudlag, vilket säkert vore ett klart plus, men det har man surrat om inför i stort sett varje V75-start utan att det har blivit så. Från stall Melander får man som vanligt inga klara besked även om det lät fullt tänkbart nu. Med tanke på att alla verkar vilja ta betalt på Oceanic Clearence nu så misstänker jag ändå att spelvärdet inte lär vara särskilt högt innan det hela är klart.

4 Ola Montana är en bra häst som har strulat en del på slutet, men senast skötte han sig och vann då enkelt. Han är startsnabb och borde väl egentligen få överta av Charming Soldier när det handlar om medeldistans, men risk att det inte blir så. Kan duga ändå om han slipper dödens.

10 Bungle Rain är en mycket fin treårings om det lär finnas mycket utveckling kvar i. Lätt från ledningen senast, men tuffare motstånd och bakspår mu drar ner chansen en del. Tänkbar men väl hårt spelad med tanke på spåret.

6 Rawindski gick bra efter galopp i V75 näst senast där To Be Or Not To Be vann. Senast gav han sig från ledningen, men mötte en klart bra häst och gick med bakskor. Nu blir det barfota runt om och med ett vettigt lopp kan han vinna.

5 New Moon Pellini satt fast med gott om krafter kvar senast och håller fin form. Lite frågetecken för stridsviljan sita biten, men med ett bra lopp kan han säkert sticka nosen först.

2 Charming Soldier surras det en del om och det är en fin liten treåring, men jag tror att det blir för tufft att vinna den här finalen från ledningen eftersom det är medeldistans. Han har nog bättre chans från rygg ledaren, men det låter som att Kåre Axelsson vill se sin häst i spets. Vi får se hur kusken tänker. Åtta streck totalt.

Analys Solvalla V75-3:

Ranking: A: 3-8-1. B: 6-10-5. C: 7-2-9.

Spetsanalysen: Target Kronos missar knappast ledningen från innerspåret, men skulle han strula till det gör Wild Honey och Workout Wonder upp.

Loppanalysen:

Solvalla Grand Prix för fyraåringar och 400.000 kronor till vinnaren. Här trodde jag nog att 8 Uncle Lasse skulle bli favorit på sina meriter, men de tidiga spelarna har valt bort honom till förmån för 3 Wild Honey. Uncle Lasse är nog bäst i fältet om han tävlar på topp, men det har väl inte direkt lyst toppform om honom på slutet även om han gjort vad man kan begära vid segrarna. Han är säkert mer vässad nu och ska gå utan framskor, men det är stor dödensrisk eftersom man knappast sätter på helstängt och laddar för spets över full distans och utvändigt ledaren har han varit lite sårbar tidigare. Möjligt att han kan slå ledaren utvändigt, men då kan det bli tufft att stå emot bra hästar som fått fina lopp bakom.

En som det kan lösa sig för då är knappa favoriten 3 Wild Honey som borde vara riktigt vass på speed om hon får gå med i bra ryggar. Hon ser ut att fungera allt bättre för varje start och första med Björn Goop är alltid intressant. Tror nog att hon kan spurta förbi Uncle Lasse om denne får göra hela loppet utvändigt ledaren. Tipsetta.

Ledaren lär troligen heta 1 Target Kronos som senast spårade Breeders´Crown-finalen från start till mål och var mycket fin. Han var ju även bra när han inte gav Uncle Lasse en chans när de möttes i Gävle i september. Full distans är nog inget plus för Target Kronos om det blir körning hela vägen, men han klarade en tuff öppning på bra sätt senast och det blir troligen inte lika snabb öppning första halvvarvet nu i alla fall. Kan vinna igen, men blir hårt spelad också.

6 Workout Wonder var nära Uncle Lasse några gånger tidigare i år och är en bra travare med fina meriter från USA. Han var inte som bäst som femma på Solvalla näst senast, men jäkligt fin igen senast efter en månads uppehåll. Han är snabb ut och med ett bra lopp är han inte chanslös nu när det blir barfota runt om och helstängt norskt huvudlag för första gången.

Jag betalar även för 10 In Vain Sund som gick bra som trea i BC-finalen senast och bör få ett vettigt lopp i draget. Farlig om de kör lite för fort i täten.

Analys Solvalla V75-4:

Ranking: A: 3-9. B: 1-7-5-12-11-10. C: 8-4-6-2.

Spetsanalysen: Slide So Easy har spetsat från innerspår tidigare, men det har varit väldigt tajt. Takter och möjlig jänkarvagn är nog plus från start, men jag tror ändå inte att han kan svara Leo on Line om man laddar med den. Det är dock inte givet utan lika troligt att man tar upp direkt och smyger ner i rygg ledaren i stället. Däremot tror jag inte att Slide So Easy kan svara Next To None Sib om denne laddas för täten och varför skulle han inte göra det? Backa sist är ju ett uppgivet alternativ och Goop är sällan helt uppgiven. Även gott om startsnabba hästar mellan dessa och öppningen kan bli tuff.

Loppanalysen:

En intressant silverfinal där 1 Slide So Easy är storfavorit. Han är riktigt bra, men tävlade inte på topp senast då han hängde på en töm och det har gått en månad sedan dess. Lite oklart om formen är lika bra som tidigare och även om det är Takter upp och kanske jänkarvagn så kan det bli svårt att hålla upp ledningen. Jag tror att Next To None Sib kan blåsa förbi trots läget och med många snabba utvändigt kan det bli svårt att slinka ut direkt. Kan såklart vinna, men som storfavorit med strulrisken inräknad vill jag inte gå på honom.

Jag spelar emot och gör en utgångsgrupp med två andra hästar. Tipset till 3 Bravo Navarone trots att jag var lite besviken på honom senast när han åkte dit från ledningen. Det var dock en tuff öppning över lång distans och han hade inte gjort något riktigt lopp på en dryg månad före det. Han är säkert bättre (helstängt igen) nu och inte omöjligt att vasse Adielsson kan bli taktikvinnare från det här läget. Kanske kan han till och med få överta ledningen om favoriten blir av med den?

Tidig är även 9 Carabinieri som verkligen inte haft någon tur i sina starter på V75 på slutet. Formen ser det däremot inte ut att vara några fel på och skulle det klaffa bättre nu, vilket känns troligt om det blir tuff körning i täten, så kan han säkert spurta till seger. Däremot tror jag inte att han har mod nog att köras offensivt som en del har efterfrågat och det är nog ingen tillfällighet att femåringen har fler andrapris än segrar i karriären.

Bakom dessa måste jag även varna kraftigt för 7 Usain Henna. Honom har jag varit lite skeptisk till under hösten, men senast visade han äntligen bra form igen och enligt Svanberg känns sexåringen riktigt fin även efteråt. Det kanske är så att han trivs bäst den här årstiden för i den här omgången förra året så knäckte han danske topphästen Takethem från dödens i en final och var mycket bra. Risk för vingel från det här spåret, men kommer Usain Henna hyfsat till kan han vara tuffast till slut. Bortglömd!

Jag tycker loppet känns lite trassligt och betalar för hela B-gruppen. 5 Top of the World kom helt snett på det senast och den starten kan man glömma. Han går bra även bakifrån numera, men allra bäst är han i spets och blir favoriten av med täten och Bravo Navarone galopperar så kanske han kan komma dit. Då vill i alla fall inte jag vara utan ett streck för honom.

12 Fossens Bonus såg riktigt fin ut som fastlåst på Bjerke i lördags och kan ju mycket i grunden. 11 Stay Alert har visat toppform i starterna på slutet och avslutningen senast bakom Usain Henna var starkt. Farlig med hårt tempo på loppet liksom 10 Special Promise som ska gå barfota nu och då är han mycket bättre än med skor.

8 Next To None Sib tror jag kan spetsa trots läget, men det lär kosta mycket kraft och även om han sedan släpper och får ett bra rygglopp så tror jag inte att han orkar vinna över full distans.

Analys Solvalla V75-5:

Ranking: A: 1. B: 8-2-5-6-10-3-7-9. C: 12-4-11.

Spetsanalysen: Erik Sting kan öppna bra och innerspår bör passa. Dessutom med Goop och jänkarvagn denna gång och då lär det gå undan. Det behövs också eftersom Brothers In Am är mycket startsnabb, men jag tror inte att Tillman snuva Goop på ledningen.

Loppanalysen:

Ytterligare ett jämnt och ganska öppet lopp där bästa hästen har fått sämsta spåret. 8 Aron Palema har imponerat i starterna på slutet och visat härlig styrka och inställning. Senast plockade han bara ner kapable Globalsatisfaction (finalist i Solvalla Grand Prix) som gått i ledningen och han har aldrig förlorat barfota runt om. Däremot är han inte särskilt startsnabb och då kan det alltid bli strul från spår längst ut på vingen. Det är tufft att vinna finaler den hårda vägen och även om Aron Palema är en som kan klara det så testar jag att spela emot.

Tipsetta och utgångshäst blir i stället 1 Erik Sting som kan mycket i grunden, men är lite mer ojämn än favoriten. Han höll i somras bra som trea från ledningen i ett tufft lopp som Readly Express vann och näst senast var han trea i en BC-semifinal efter ett tungt lopp. I finalen senast var han sämre, men Nurmos hästar kan vara upp och ner utan att det är några större fel på formen. Hemmaplan, Goop och eventuell jänkarvagn tror jag passar bra och håller han sig bara hyfsat lugn i spets blir han svårfångad.

Rejäl gardering bakom och spurtvasse 2 Shelby Glide är given från ett för honom perfekt läge.  5 Bacan Degato är en tuffing som duger bra i klassen, men det låter inte som att uppladdningen inför detta varit perfekt. Veijos hästar gick dock bra i onsdags och stallet är nog på gång igen. Klart tänkbar.

6 Hades Håleryd är en rejäl spurtare och samma sak gäller 7 Get a Winner som nu ska gå utan framskor igen och då knappast gör bort sig som senast.

10 Mellby Drake blir allt bättre och med Kihlström blir han kul att se i ett lopp där han knappast behöver göra grovjobbet själv. 3 Brothers In Am är startsnabb, men får svårt att snuva Erik Sting på ledningen ändå, men rygg ledaren kanske det kan bli och då är han inte chanslös. Sista strecket till 9 Coal Trader som var förbluffande bra näst senast och går han utan skor igen kanske han kan skrälla med klaff även om det känns lite långsökt.

Analys Solvalla V75-6:

Ranking: A: 1. B: 2-5-9-3-12. C: 8-6-4-11-10.

Spetsanalysen: On Track Piraten har öppnat vasst från innern ett par gånger och är dryg att ta en längd på. Normalt sett tror jag att han håller ut Explosive de Vie, men nu ska han gå med skor runt om och jag är inte säker på hur det påverkar startsnabbheten. Även Västerbo Loveboat, Food Money och Shadow Woodland är mycket snabba vid laddning men det borde bli svårt för dem att ta en längd på varandra och Explosive de Vie.

Loppanalysen:

Guldfinalen ser 1 On Track Piraten som stor favorit och han visade bra form direkt efter USA-trippen när han vann senast på Jägersro. Han är snabb ut och svår att ta en hel längd på och försvarar han ledningen bör loppet vara över. Det som oroar är att han ska gå med framskor nu och jag vet inte riktigt hur det påverkar startsnabbheten. Lite minus är det säkert och det kanske räcker för att Explosive de Vie ska hinna förbi? Takter lär väl ändå inte sitta fast, men får han inte överta täten utan tvingas gå utvändigt ledaren kan han vara sårbar. Dödens är nog inget han gillar jättebra längre. Dessutom har inte känslomänniskan Johnny Takter vunnit lopp sedan 7 november och känns väl inte som landets hetaste driver för dagen precis.

Jag nöjer mig med att spela utgång på On Track Piraten och garderar med fem hästar bakom. 2 Nadal Broline är jag svag för och han höll bra som trea bakom Propulsion senast trots att banunderlaget var opassande. Han slår nog till med en riktigt bra insats snart igen och då går inte ens On Track Piraten säker. Nadal är en ruskig häst på väg uppåt i karriären.

5 Västerbo Highflyer gör sällan ett dåligt lopp och visade bra inställning när han spurtade förbi B.B.S.Sugarlight senast. Farlig om han slipper göra grovjobbet själv.

9 Thai Broadway var allas vinnare i lördags men då underpresterade han rejält från ledningen. Det såg ut som en motivationsfråga och tillbaka i gamla hemlandet utan pisk var nog inget plus. Gissar att Goop får bättre fart på honom denna gång och han har ju sett riktigt fin ut i starterna före senast. Bra smygläge nu också och mer spelvärd den här gången eftersom de flesta ruttnade på honom senast.

3 Explosive de Vie släppte ledningen till Propulsion senast och halade på bra som tvåa utan chans att hota. Han är väldigt jämn och säker och skulle han få bestämma i ledningen och favoriten blir fast bakom kan han rinna undan.

Sista strecket till 12 Volstead trots ett iskallt läge och en svag insats senast. Han kan dock tillräckligt för att vinna om han är bättre denna gång och Kihlström brukar ju kunna lösa de flesta kämpiga utgångslägen.

Analys Solvalla V75-7:

Ranking: A: 3. B: 5-8-1-4-2-11-6. C: 7-9-10.

Spetsanalysen: Thaiger Exclusive har blivit allt bättre från start och som han öppnat på slutet kan jag inte se någon ta en längd på honom. Victor A.U. och Ymer Brick är snabbast utvändigt men kommer knappast förbi.

Loppanalysen:

Bronsfinalen avslutar omgången och här ser jag dagens bästa vinstchans i 3 Thaiger Exclusive. Honom gillade jag skarpt redan hos Hans-Owe Sundberg och slet mitt hår många gånger när han inte fick full utdelning. Det har han däremot fått hos Peter Untersteiner där fyra starter resulterat i fyra snygga segrar – detta trots att det varit en del strul mellan de inledande starterna. Efter segern i Halmstad 17/10 har det dock fungerat bra och hästen bör gå därmed gå framåt för varje start. Han har visat att han är både startsnabb och stark och tål att gå flera speeder i loppen. Senat fick han inte var i fred någon gång, men stack ändå bara undan till slut och såg inte tom ut i mål. Är Thaiger Exclusive lika bra igen och får ledningen kan jag inte se hur någon ska kunna slå honom och trots sitt stora favoritskap är han en given spik för min del.

Rätt öppet lopp bakom men 5 Zenit Brick (toppfin på slutet) och snabbe 8 Heartbreaker V.S. är givna om man garderar.

Singelstrecken:

3 Pense Kloster (V75-1) såg mycket formstark ut senast och har siktat på det här loppet efter det. Vinner ofta och i spets blir hon svårfångad även för storfavoriten.

3 Thaiger Exclusive (V75-7) är en topphäst som varit mycket fin i sin nya regi och från ett bra läge är det toppchans att han leder från start till mål.

Utgångshästarna:

3 Bravo Navarone (V75-4) tror jag kommer att vara bättre än senast och både han och 9 Carabinieri kan nog få passande lopp om favoriten blir av med ledningen.

1 Erik Sting (V75-5) kan mycket och med Goop och jänkarvagn kan han nog springa riktigt fort i ledningen. Svårfångad om han fungerar.

1 On Track Piraten (V75-6) håller nog upp ledningen om inte startsnabbheten påverkas för mycket negativt av framskor på. Vinner i spets, men mer sårbar annars.

Prisvärda hästar:

11 Island Life (V75-2) kan mycket och har fungerat förbättrat på slutet. Farlig till slut om han får smyga med i ryggar i hårt tempo.

6 Workout Wonder (V75-3) är en läcker sort med mycket fart och han såg väldigt formstark ut i Finland senast. Farlig om kusken får till det.

7 Usain Henna (V75-5) visade äntligen toppform igen senast och för precis ett år sedan vann han en final i imponerande stil. Konstigt bortglömd nu.

9 Thai Broadway (V75-6) har gått från favorit till storskräll på en vecka vilket känns överdrivet. Han kan bättre än senast och strular det för favoriten kan han nog blåsa till resten till slut.

Överspelade:

15 Nancy America (V75-1) har en tuff uppgift med bra hästar på start och risk för startvingel från springspår med springband.

1 Slide So Easy (V75-3) är jättebra, men var inte på topp senast och jag tror att han får svårt att svara ut Next To None Sib. Sårbar då.

V75-systemet: (Skrivs på tre kuponger, minst en A-häst måste vinna för chans på sju rätt).

3 Pense Kloster (res 15,2)
2,3,4,5,6,9,10,11 (res 8,1)
1,3,6,8,10 (res 5,7)
A: 3,9. B: 1,5,7,10,11,12. (res 8,4)
A: 1. B: 2,5,6,7,8,9,10. (res 1,8)
A: 1. B: 2,3,5,9,12. (res 1,8)
3 Thaiger Exclusive (res 5,8)

Kupong 1: 1 x 8 x 5 x 2 x 9 x 6 x 1 = 4320 rader
Kupong 2: 1 x 8 x 5 x 6 x 8 x 1 x 1 = 1920 rader
Kupong 3: 1 x 8 x 5 x 6 x 1 x 6 x 1 = 1440 rader

Totalt: 7680 rader = 3840 kr.

DD-spelet:

Får bli DD-spel utan A-hästen On Track Piraten eftersom jag gissar att nuvarande oddset 5 ggr mot Thaiger Exclusive lär sjunka till en ointressant nivå.

2 – 3 x 500 kr
5,9 – 3 x 250 kr = 500 kr

Totalt: 1000 kr.

/Berglund

Skriver spelkrönikor på Travnet.
189berglund@telia.com
Nästa nyhet
Spelkrönika V86 Solvalla/Åby 23/11: Två spetsspikar med toppkuskar i sulkyn känns starkt!
Nästa nyhet
Spelkrönika V86 Solvalla/Åby 23/11: Två spetsspikar med toppkuskar i sulkyn känns starkt!

Spelkrönika V86 Solvalla/Åby 23/11: Två spetsspikar med toppkuskar i sulkyn känns starkt!

Jag hade bra träff på nyckelhästarna på Bjerke när Tripolini V.P. vann som min enda spik och Christoffer Eriksson/Jerry Riordans dubbelsegrare Treasure Kronos/Twister Bi båda satt som utgångshästar där den senare var en riktig klocka mot storfavoriten Cruzado Dela Noche. Dessutom hade jag tipsetta på omgångens enda ”lill-skräll” i norske Avery som vann på bra sätt från ledningen.

Tyvärr hjälpte det inte så mycket när jag kraftigt felbedömde dags-statusen på gamle kämpen Nahar efter hans vistelse i Kanada. Han vann enkelt utvändigt ledaren och att en topprestation var på väg syntes rätt tydligt i värmning och provstart, men då är det som bekant för sent för mina analyser här på travnet. Otroligt imponerande av kretsen kring hästen att sätta honom i det här skicket som elvaåring!

Med tanke på det så gjorde det inte så mycket att jag hade välgarderat med 8 x 8 streck där det vann två favoriter och det blev ju också som väntat bottenutdelning och jackpot på femmorna. De norska hästarna visade sig vara alldeles för dåliga denna gång vilket skapade ojämna lopp med låg utdelning som resultat. Avery vann visserligen, men i det loppet fanns det ju bara två svenska med och det från de två sämsta startspåren. Några av skicklige Frode Hamres hästar gick också bra utan att vinna, men annars var det dåligt. Ska vi fortsätta att spela med norrmännen kanske det bara ska vara norska hästar i listorna för då lär det bli jämnare lopp i alla fall, men då lär det väl vara fler än jag som tar en V75-ledig helg…

Vi har klart roligare omgångar framför oss med V75-finalerna på lördag som höjdpunkt, men även i kväll är det spännande med V86 som nästan alltid känns intressant på förhand. Solvalla och Åby delar på loppen och på Solvalla har jag hittat två mycket troliga spetshästar med toppkuskar i sulkyn som spikas. Sedan har jag en riktigt fräck utgångshäst som var nära att bli chansspik, men jag vågade inte riktigt löpa linan ut utan nöjde mig med att spika på en av två kuponger.

Analys Åby V86-1:

Ranking: A: 2-7-1. B: 6-8-3. C: 5-4-10-9.

Spetsanalysen: Roses Glory öppnar bra och kanske kan hålla upp innerspåret om Veijo laddar max, men Evelina Palema är snabbare och kan nog trots spår långt ut ta sig förbi om kusken vill. Twigs U.Canfly var riktigt snabb senast och kanske kan lägga sig i också.

Loppanalysen:

Stolopp över lång distans och 1 Roses Glory är storfavorit. Hon tillhör de bättre stona i landet och möter lämpligt motstånd, men hon var blek senast och har inte startat på en dryg månad efter det. Veijo har låtit osäker på dagsformen i de tidiga intervjuerna, men verkar ha ändrat sig efter det senaste snabbjobbet. Lång distans har hon klarat bra en gång tidigare och håller hon sig lugn bör det fungera även om det knappast är en fördel. Veijo kan nog spetsa eller köra till spets efter en bit, men inte säkert att det är det bästa över distansen. Dessutom har Heiskanens stallform varit lite tveksam en tid och bara Bakers Ransom har vunnit lopp de senaste veckorna.

Klara frågetecken kring den här favoriten och för mig är det givet att gardera även fast jag är svag för henne normalt sett.

Tipsettan till 2 Felicia V.E. som gjort bra lopp varje gång på slutet utan att få vinna. Hon var fyra i Sto-SM näst senast och avslutade bra senast i ett lopp som Wild Honey vann. Från det här läget bör hon kunna få ett fint smyglopp och definitivt sitta bättre till än vad hon har gjort på slutet. Farlig på speed till slut då.

Det är också givet att strecka starka 7 Angel Rain som kan mycket i grunden. Efter en strulig period i somras verkar hon nu kraftigt på gång igen och vann i mycket fin stil senast mot enklare hästar. Hon stå tufft inne i loppet, men borde nog ha tjänat det dubbla om hon hade fungerat fullt ut. Bergh har kanske hittat nyckeln nu och lång distans bör bara vara ett plus.

Rätt starkt med dessa tre och jag stannar där, men lägger man upp sitt system annorlunda tycker jag även att B-gruppen är tänkbar. 6 Evelina Palema är startsnabb och kanske kan spetsa och släppa och få ett fint lopp. Där bör dock vara minus med lång distans för henne.

8 Aroma Grim klarar distansen utan problem och 3 Twigs U.Canfly är bra i grunden och höll starkt som tvåa senast i sin andra start efter långt uppehåll.

Analys Solvalla V86-2:

Ranking: A: 1. B: 8-10-2-12-4. C: 3-9-5-7-11.

Spetsanalysen: Tjacko Zaz spetsade enkelt senast utan att Goop körde max. Möter inga direkta startblixtar nu och innerspår bör fungera helt okej. Klar spetsfavorit.

Loppanalysen:

Ett sprinterlopp där 1 Tjacko Zaz bör bli omgångens mest spelade häst. Jag var inne på att han skulle vinna V75 över kort distans näst senast, men då kördes han förvånansvärt passivt av Jansson och blev fast med krafter kvar. Senast blev det i stället ledningen och då vann han väldigt enkelt med krafter kvar. Det är inte särskilt mycket tuffare motstånd nu och dessutom kan det bli barfota runt om vilket det inte var senast. Har svårt att se honom förlora detta lopp från ledningen och eftersom det är mycket god spetschans är han motiverad storfavorit. Spik utan särskilt stor tvekan.

Värst emot är kanske 8 Lincoln Lawyer som visserligen är ojämn, men riktigt bra när han tävlar på topp. Han var mycket rejäl vid seger senast och har tre raka segrar när han tävlat barfota runt om. Så ska han gå nu igen enligt uppgift och dessutom Örjan, helstängt och jänkarvagn. Många plus på den och han slog faktiskt Tjacko Zaz när de möttes i september, men då fick han ledningen samtidigt som Tjacko satt i femte par utvändigt. Nu bör det bli spets på Tjacko och köresa eller dödens på Lincoln och då tror jag Tjacko tar revansch.

10 Mellby Caddy är också en farlig motståndare om den går barfota runt om som det är sagt. Han har varit vass vid segrarna på den balansen, men det är tuffare motstånd nu och det är viss skillnad på Goop i spets mot Kim Moberg från bakspår över kort distans.

Analys Åby V86-3:

Ranking: A: 11. B: 10-8-4-2-13-12-9-5. C: 6-7-3-1.

Spetsanalysen: Dreamgirl Mearas borde vara kvickast ut och mest sugen på ledningen av starthästarna. Möjligt att pappa Peters Kim’s Tab utmanar efter en bit, men hon tappar nog lite första biten. Kanske mer troligt att Philistine Face får en bra start från springspår på tillägg och är hon tidigt framme tror jag att hon får överta täten av båda Untersteinerhästarna.

Loppanalysen:

Ett stolopp med 30.000 kronor i förstapris och riktigt låg klass. Två rätt orutinerade treåringar på startvolten är hårt spelade, men jag har inte blivit imponerad av varken
2 Dreamgirl Mearas eller 4 Kim’s Tab. Visst kan någon av dem vinna det här dåliga loppet, men som hårt spelade känns inte någon av dem särskilt spelintressant. Bara två i mängden av många.

Det här billiga loppet tror jag i stället att 11 Philistine Face bör ha bra chans att vinna om hon fungerar. Det var goda träningsrapporter kring henne inför debuten för Peter Untersteiner för tre starter sedan och hon var stenhårt spelad från ett svårt läge mot mycket bättre hästar än detta. Då var hon dock sjuk och dålig och fick vila en månad. Efter det har hon galopperat bort sig två gånger med bilstart, men senast fick hon springa ikapp fältet och fullfölja loppet i skymundan och såg klart fin ut. Den genomköraren var säkert nyttig och här står hon egentligen väldigt billigt inne.

Hon har öppnat bra från springspår tidigare och utan springband är det här ett perfekt utgångsläge. Är hon snabbast ut från tillägget så borde Söderkvist kunna testa för ledningen och ha bra chans att överta eftersom vi är på Åby med open stretch. Svårslagen om formen sitter där och en rolig utgångshäst till nio procent.

Bakom är det mycket öppet och det blir rejäl gardering på min andra lapp. 10 Jessica Highness är en rätt bra häst i grunden som nu tagit två segrar i billiga sällskap. Tuffare nu även fast det här loppet också är dåligt. Bör duga bra och ett tidigt bud.

8 No Credit Broline är väl hygglig i grunden, men inget stjärnämne. Hon var okej i första starten för Flemming men gjorde bort sig direkt senast. Kan nog duga en bit här om formen sitter. Svårbedömd.

13 Miss Jägers har fart, men är ojämn och måste nog smygas från det här läget. 12 Liza With A Z. har en hyfsad speed med rätt lopp och 9 Port Ellen Broline kan tänkas om hon mot förmodan klarar starten. Sista strecket till
5 Tipsy som ser okej ut även fast hon inte har vunnit lopp än. Tunn soppa detta.

Analys Solvalla V86-4:

Ranking: A: 10-4-3-6. B: 7-5-11-2. C: 9-1-8.

Spetsanalysen: Svårbedömt med orutinerade ston, men Power Parks öppnade bra senast i alla fall. Kanske kan hon ta emot Unique Amok om kusken vill, men jag är skeptisk och är Kontio bestämd blir det nog rätt tidig ledning.

Loppanalysen:

Ett rätt bra treåringslopp för ston och svårlöst också. Favorit är 3 Unique Amok som jag blev lite besviken på senast. Trots att hon fick bestämma tempot i spets var hon helt utan chans att svara vassa Cabades till slut. Tydligen var banan lite opassande, men det kändes också som att Kontio körde väl sakta i ledningen och bjöd in till en speeduppgörelse. Hon kan nog lite bättre och som spetsfavorit måste hon räknas tidigt trots allt.

Tipsettan får dock en häst som jag sågade så sent som förra veckan. 10 Miss Julita mötte då äldre hästar över lång distans och gick oväntat bra som tvåa bakom Dajmen Am. Tyckte det var ett klart bättre intryck än tidigare och nu när hon bara möter ston över medeldistans känns hon betydligt mer het till lägre spelprocent än senast.

4 Global Trustful är osäker, men har varit etta och tvåa i sina två felfria lopp. Hon såg klart fin ut i sitt kvallopp senast och trivs hon med Per Lennartsson i sulkyn kan det bli felfritt lopp och vinst. Enda segern togs från dödens så hon verkar tåla en del.

6 New Rae är en rätt fin typ som var blek senast, men som gått rätt bra innan. Nu säger Björn Goop att hon ska hon gå barfota runt om för första gången och kanske ger det samma effekt som på stallets Mamasan förra veckan? Rankas upp på det i alla fall.

7 Gatelink är rätt rejäl och har mött bättre motstånd tidigare. Senat var hon fyra i en Breeders´semifinal som Caddie Lisieux vann. Efter det har hon varit ifrån så kanske formen inte är lika vass nu? Ska ändå streckas vid gardering.

5 Beauty Leg är obesegrad efter två starter och har gjort ett bra intryck. Möjligt att hon duger bra även här, men med tanke på orutin och debut bakom bilen så känns hon väl tufft betrodd ändå och rankas ner en bit på det.

Streck även för 11 Jazza Håleryd som ser fartfylld men lite knepig ut samt 2 Power Parks som gått bra och har ett fint läge. Lurigt lopp.

Analys Åby V86-5:

Ranking: A: 5-7. B: 4-9-6-2-8. C: 1-11-10-12-3.

Spetsanalysen: Uncle Tupelo öppnar bra, men lär utmanas direkt av Gideon Boko och då kanske Ingves nöjer sig med rygg ledaren? Gissar på det, men inte givet eftersom lärlingskuskar sällan får något gratis i loppen.

Loppanalysen:

Lopp över lång distans och 7 R.K.King är storfavorit. Han inledde med två snygga segrar för Heiskanen och blev jättefavorit i V75 efter det, men då var han inte alls lika bra och galopperade som slagen på upploppet. Långresan inför den starten var ett frågetecken och nu slipper han i alla fall det och allt är väl i träningen enligt Veijo. Ändå lite svårbedömt tycker jag, men distansen bör passa perfekt och är han som vid segrarna ska det vara bra chans.

R.K.King får bli en av två utgångshästar i loppet, men tipsettan får snygge 5 Gideon Boko som vann direkt efter uppehåll senast och bör vara ännu vassare nu. Han är snabbare från start än favoriten och bör kunna nå ledningen efter en bit och i den positionen ska han bli svår att slå. Nio placeringar bland de två främsta på tio starter säger en del och att Marc Elias kör ser jag inte som något direkt minus jämfört med Conrad. Borde ha minst lika bra chans som favoriten, men är inte ens hälften så mycket spelad.

Bakom dessa två streckar jag hela B-gruppen och formstarke 4 Uncle Tupelo är först av dessa. Han är snabb ut och borde få spets eller rygg ledaren och även om han nog är en lite sämre häst än de tidigare nämnda så duger han nog långt på form och position här.

9 M.T.King of Cash är stark i grunden och började med seger i första starten för Johan Untersteiner. Sedan har dock det medta gått snett och formen känns något svårbedömd. Är han i ordning duger han dock bra över distansen och nu som bortglömd ska han med rätt tidigt.

6 Gene Kelly Am var bättre än väntat efter uppehåll senast och är en rätt fin typ av häst. Kan tänkas liksom 2 Face Ribb som verkar på gång och får Takter i sulkyn nu. Jag tar även med 8 Mellby Duke som tränar starkt enligt Untersteiner.

Analys Solvalla V86-6:

Ranking: A: 5-3-11. B: 10-1. C: 4-8-12-7-6-2.

Spetsanalysen: Furious Francis bör ta hand om ledningen om han sköter sig. Mer öppet om han gör bort sig, men då kanske Duffman kan ta över och sedan släppa till stallkompisen Carelin på första långsidan?

Loppanalysen:

Lång distans och snabbe men lite knepige 3 Furious Francis är storfavorit. Han har gått bra från svåra lägen en tid och formen verkar sitta där den ska. Nu har han dessutom läge för ledningen där han normalt sett gör sina bästa lopp. Lång distans har han dock inte vunnit över ännu och blir han hetsig, vilket har hänt ibland, kan det bli jobbigt att stå ända hem. Jag litar inte riktigt på honom över 2640 meter i alla fall och garderar.

Tipsettan till grundkapable 5 Carelin som jag trodde en del på senast, men då var han klart segare än i första starten för Westholm och kanske behövde han även det loppet i kroppen. Nu låter det som att han ska vässas till lite med barfotabalans, jänkarvagn och norskt huvudalg och den långa distansen är bara en fördel. Bra chans om han slipper göra allt grovjobb utvändigt om favoriten.

En som också måste med är 11 Kan Ha som såg väldigt formstark ut senast. Då fick han chansen sent, men sköt till bra bakom bra hästar. Lång distans känns inte som ett plus, men han har klarat det bra på slutet och får han smyga bör det fungera. Intressant med Örjan och nedstruken ett hack är också plus. Passas med rätt lopp även om bakskor på (troligen) är ett minus.

Tänkte stänga på tre streck där, men det finns ändå lite frågetecken kring alla tre och därför kommer även 1 Petter Rags (spurtstark med rätt lopp) och 10 Paparazzi M. (fin form och klarar distansen) med på systemet.

Analys Åby V86-7:

Ranking: A: 5-10-4. B: 6-9-1. C: 11-3-7-8.

Spetsanalysen: Ne Me Quitte Pas tror jag vill smyga och Västerbo Exact bör ta en längd på Hank von Håleryd. Sedan tror jag även att han håller ut Young Farmer sida vid sida. Västerbo Exact spetsfavorit.

Loppanalysen:

Ett rätt jämnt lopp där jag tar med sex av tio hästar. Tipsettan får 5 Västerbo Exact som är min spetsfavorit och i den positionen duger han bra. Senast avslutade han bra i skymundan i V75 där Thaiger Exclusive vann och formen bör vara bättre än raden visar även fast han varit struken för en skentur efter senast. Johnny Takter har kört en gång tidigare och då blev det seger och jag gissar att Takter kör tills han når ledningen. 13 procent är prisvärt.

Hårdare betrodd är 10 Tudor Kronos som vinner ofta och är bra när aktionen fungerar. Han har dock en tendens att tappa stilen i slutet av loppen och galopperade ju bort en V75-seger för tre starter sedan. Känslan är också att han är allra bäst i den främre träffen, men han gick bra bakifrån som tvåa senast. Ett lite mindre fält än vanligt är också gynnsamt och han ska räknas med vettig chans ändå.

6 Young Farmer är knepig, men har hög högstanivå. Senast blev det enkelt från ledningen och troligen är han bäst i den positionen. Borde få svårt att ta en längd på tipsettan, men lyckas det ökar segerchansen.

4 Hank von Håleryd är också ett tidigt bud. Han var bra i comebacken för tre starter sedan, men sjuk efter det. Nu har han fått ett nytt lopp i kroppen och avslutade då fint bakom Hades Håleryd. Öppnar rätt bra och borde kunna få en fin position för Johan Untersteiner. Första gången med norskt huvudlag låter också lite spännande och till sju procent ska han med.

Jag tar även med snabbe 9 Offshore Man som har gått bra för Flemming och kan få ett passande smyglopp från det här läget. 1 Ne Me Quitte Pas har visat bra form i skymundan och nu har han läge för att smyga med och utnyttja open stretch sista biten. Loppets storskräll!

Analys Solvalla V86-8:

Ranking: A: 6. B: 12-10-11-7-9-8-4. C: 3-2-5.

Spetsanalysen: Bonbon Mearas är startsnabb och här borde hon nå ledningen utan att det kostar särskilt mycket. Legoholm Zon är väl den som kan utmana, men hon lär inte ta en hel längd.

Loppanalysen:

Ett stolopp över medeldistans avslutar omgången och tre hästar sticker ut lite extra. Lite oväntat är 10 Basic rätt klar favorit trots att hon i två starter efter långt uppehåll inte tävlat på topp. Hon gick okej som fyra i comebacken, men galopperade tidigt senast och har därefter haft en tävlingspaus på nästan två månader igen. Det låter vettigt från stallet, men Björn Goop verkar ändå ligga rätt lågt och allra bäst är nog Basic i den främre träffen. Kan säkert vinna med klaff, men känns inte som någon stark favorit.

Hårt betrodd är även kapabla 12 Backorder som glänste vid spurtsegern från liknande läge näst senast. Senast i V75 kom hon aldrig in i loppet från ett svårt läge och var inte heller som bäst för dagen och det känns som att Timo Nurmos hästar ofta drar på sig sjukdomar när de är ute och reser. Nu är det hemmaplan igen vilket säkert är gynnsamt, men frågan är om formen är lika fin som näst senast? Om den är det kan hon runda allt, men annars blir det nog jobbigt.

Jag spikar emot dessa två och tror att 6 Bonbon Mearas kan leda från start till mål. Hon fick aldrig chansen i loppet som Backorder vann senast, men såg jäkligt laddad och fin ut mellan hästar på upploppet och det har inte varit något strul efteråt även om det har gått en månad sedan dess. Båth säger att hon brukar vara lite lugnare efter uppehåll och att det ska bli barfota runt om igen. Spets lär det bli eftersom Bonbon är mycket startsnabb och ett klart plus när det är full väg är att hon inte borde bli särskilt tufft utmanad från start. Normalt sett tycker jag att den här Muscle Hill-dottern är alla bäst över kort distans, men hon har faktiskt tagit sex av sina åtta segrar över medeldistans även om de två senaste tagits över sprint.

Inte givet att någon av de betrodda med bakspår körs offensivt och med tanke på hur blek starka Bula Bula Am var i comebacken så kanske man inte vill köra fram i dödens igen? I så fall borde min spik få bestämma tempot tillräckligt för att smita undan in på upploppet och Adielsson i spets är oftast finfina grejer. Som tredjehandsfavorit känns Bonbon Mearas prisvärd och jag spikar även fast sista 50 m kan bli spännande.

Singelstrecken:

1 Tjacko Zaz (V86-2) bör ta hand om ledningen med sylvasse startkusken Björn Goop och är han sedan bara inte försämrad jämfört med senast är det toppchans att leda runt om.

6 Bonbon Mearas (V86-8) är startsnabb och trivs i ledningen och med de svåraste motståndarna från bakspår spelar jag på att hon leder hela vägen.

Utgångshästarna:

11 Philistine Face (V86-3) har inte fått till det hos Untersteiner ännu, men såg fin ut i skymundan senast och möter klent motstånd nu. Tidig ledning från springspår på tillägg kanske?

5 Gideon Boko (V86-5) är en fin typ som vann direkt efter uppehåll senast. Säkert bättre nu och tidig ledning är inte omöjligt. Dubblar dock med kapable favoriten 7 R.K.King som kan mycket bättre än senast.

Prisvärda hästar:

10 Miss Julita (V86-4) gav ett oväntat bra intryck senast och möter lite enklare motstånd nu. Bör duga bra trots bakspår.

9 M.T.King of Cash (V86-5) kan klart bättre än han fått visa i sin nya regi och sköter han sig blir han nog farlig över passande distans.

5 Carelin (V86-6) har bra styrka och gynnas mer än favoriten av den långa distansen. Intressanta ändringar på gång också och för lite spelad.

4 Hank von Håleryd (V86-7) är det V75-klass på och med lopp i kroppen känns han het här. Första med norskt huvudlag är extra spännande.

Överspelade:

2 Dreamgirl Mearas och 4 Kim’s Tab (V86-3) är två rätt orutinerade treåringar som jag inte har blivit imponerad av ännu. För hårt spelade även om loppet är klent.

3 Furious Francis (V86-6) har fin form, bra läge och toppkusk i vagnen, men han har ännu aldrig vunnit över lång distans och då köper jag inte honom som jättefavorit.

V86-systemet: (skrivs på två kuponger, minst en A-häst måste vinna för chans på åtta rätt).

1,2,7 (res 6,8)
1 Tjacko Zaz (res 8,10)
A: 11. B: 2,4,5,8,9,10,12,13. (res 6,7)
2,3,4,5,6,7,10,11 (res 9,1)
A: 5,7. B: 2,4,6,8,9. (res 1,11)
1,3,5,10,11 (res 4,8)
1,4,5,6,9,10 (res 11,3)
6 Bonbon Mearas (res 12,10)

Kupong 1: 3 x 1 x 9 x 8 x 2 x 5 x 6 x 1 = 12960 rader
Kupong 2: 3 x 1 x 1 x 8 x 5 x 5 x 6 x 1 = 3600 rader

Totalt: 16560 rader = 4140 kr.

DD-spelet:

10 – 6 x 500 kr
4,5 – 6 x 250 kr = 500 kr

Totalt: 1000 kr

/Berglund

Skriver spelkrönikor på Travnet.
189berglund@telia.com
Nästa nyhet
Spelkrönika V75 Bjerke 18/11: Fantasilösa V75-lopp och det blev inget Top7-spel den här gången heller...
Nästa nyhet
Spelkrönika V75 Bjerke 18/11: Fantasilösa V75-lopp och det blev inget Top7-spel den här gången heller…

Spelkrönika V75 Bjerke 18/11: Fantasilösa V75-lopp och det blev inget Top7-spel den här gången heller…

Helt okej analyser i onsdags där bästa spiken Bakers Ransom vann lätt och träff på utgången Deimos Racing samt att både Tinamo Jet och Mamasan lyftes fram under rubriken prisvärda hästar. Tyvärr bara sju rätt på V86 eftersom min andra spik Brosa Am inte fick chansen efter ett snällt upplägg när han missat ledningen. Han såg dock riktigt fin ut innan loppet så honom tar vi kanske nästa gång i stället.

Atg:s nya spelform ”Top-seven” har jag inte ägnat särskilt mycket energi eftersom jag tycker att det är ett ganska iskallt spel/lotteri om man vill försöka vara någorlunda seriös med sitt spelande. Till loppet på lördag blev jag dock lite sugen eftersom jag har en ganska klar uppfattning om vem jag tror vinner och vem som borde vara en liten överraskning som tvåa. Det blev dock snabb ridå ner när jag efter att ha kollat in kupongen såg att det inte går att spela med spik på både ettan och tvåan. Det vill säga det som hade varit en naturlig utveckling av tvillingspelet. Nu har jag alltså ingen nytta alls av att försöka räkna ut vem som blir tvåa utan i stället måste man tokchansa på vem som blir sexa eller sjua om man ska spela för en rimlig slant. Jag vet inte vilka ATG har haft till sin hjälp för att utveckla det här spelet, men de kan i alla fall inte vara särskilt spelintresserade. Man har ju ett flertal spelexperter på sin digra konsultlista, kunde inte dessa ha tillfrågats? Eller är det, hemska tanke, just det man gjort?

V75Bjerke i Oslo den här lördagen och jag förstår att det är spelpolitik som ligger bakom detta. På längre sikt är det självklart bra att de nordiska länderna spelar i samma pool och då måste väl helt enkelt en del omgångar också köras i dessa länder. För mig som svensk spelare innebär det dock fler osäkerhetsfaktorer än vanligt och självklart blir jag mer restriktiv med insatserna då – precis som varje sund investerare borde bli.

Det förhindrar däremot inte att det hade kunnat vara en spelvärd omgång som känts intressant ändå, men det har man tyvärr misslyckats med. Omgången ser väldigt favoritbetonad ut med ett par mycket starka favoriter och ett par lopp där bara ett fåtal hästar känns som rimliga segerbud. Ett par lopp ser visserligen luriga ut, men där kommer ju de flesta att gardera rejält också. Möjligen kan detta ha att göra med de otroligt fantasilösa propositioner som skrivits ut? Vi får alltså ta del av fyra 1609 meterslopp och tre över 2100 meter. Samtliga med bilstart. Inte särskilt varierat och spännande kan jag tycka och kanske har man varit rädda att inte locka tillräckligt bra hästar från Sverige med lite annorlunda ”proppar”?

När man tror på låg utdelning på V75 brukar det ofta bli tvärtom och visst kan det bli så även nu, men jag måste i alla fall säga klar favorit på låg utdelning och risk för noll återbäring på femmorna. Det sägs ska vara en temperatur runt nollan och uppehållsväder vilket bör innebära valfri balans för tränarna. Värt att tänka på är att det är 2100 och 1609 meter i alla lopp vilket innebär fördel för hästarna med spår långt in på vingen när starten går.

Analys Bjerke V75-1:

Ranking: A: 4-9. B: 1-5-7. C: 3-6-2.

Spetsanalysen: Nato Dream är snabbast, men även om han nog går bäst i spets bör det bli släpp när betrodde Thai Broadway utmanar kort efter start. Det bör bli Goop till spets.

Loppanalysen:

Gulddivisionen är en tunn historia där fyra av nio känns relativt chanslösa. Två av de fem som återstår höjer sig sedan en del och jag tänker låsa loppet med två streck. Jag är väldigt förtjust i 9 Ivar Sånna som jag trodde på i SM senast och han var ju läcker då när han lätt plockade ner Mosaique Face sista biten. Efter det har han vunnit ett lopp hemma i Norge utan att förta sig trots att han gick med broddar och var lite förkyld för dagen. Känslan är att man har siktat på den här uppgiften och han ska gå barfota bak nu vilket är ett klart plus. Det lilla fältet är såklart gynnsamt när han har bakspår och blir tempot lågt kan Blekkan köra fram utvändigt ledaren utan att det kostar något. Jag tror att en Ivar Sånna på topp kan vara tuffast även utvändigt ledaren, men är inte helt säker på dagsstatusen och tippar emot.

4 Thai Broadway verkar nämligen klart på gång för dagen med ett par lopp i kroppen efter långt uppehåll. Senast såg han mycket stark ut i rygg ledaren utan att få chansen och hade nog knäppt Volstead med lucka i tid. Nu borde han bli släppt till spets där han trivs bra och är Ivar Sånna inte på topp för dagen så bör Björn Goop hålla igång Thai Broadway till en spetsvinst.

Tycker dessa två har rätt jämngoda segerchanser och gissar att det också blir ganska jämnspelat på V75 mellan dem eftersom den större delen av ”hetset” lär ligga på Thai Broadway.

Bakom dessa gör givetvis 1 Nahar en spännande start efter sitt äventyr i Kanada under hösten. Han har sett fin ut vid segrarna och har nog varit gynnad av de nordamerikanska förhållandena med stora banor. Svårbedömd form nu efter en nylig atlantflygning och lurigt läge med innerspår eftersom han inte kan hålla ledningen. Känns som strulrisk för knepiga Nahar och han är väl hårt spelad för min smak.

5 Fire To the Rain är grundkapabel, men har sett småseg ut på slutet och frågetecken för dagsformen där.
7 Winmecredit är jämn och säker och en av Norges bästa hästar, men normalt sett räcker han inte mot stallkompisen Ivar Sånna. Litar man inte på favoriterna är det dock heltäckt med fem streck.

Analys Bjerke V75-2:

Ranking: A: 3-1-9-2. B: 10-7-12-5. C: 6-11-4-8.

Spetsanalysen: Calizza Boko har inte visat någon riktig startsnabbhet ännu och även om det nog kan finnas någon växel sparad där så borde det bli svårt att hålla ut Herakleitos F. och Walentino som båda öppnar snabbt. Gissar att Walentino spetsar och då lär han även köras där.

Loppanalysen:

Lägsta klassen och inget märkvärdigt lopp. Tre svenska hästar känns lite bättre än resten, men jag litar ändå inte på att någon av dem löser uppgiften. Klar favorit är segervana 1 Calizza Boko som visat både bra styrka och inställning. Här går det dock lätt att hitta frågetecken, när motståndet är lite tuffar än tidigare och ett relativt orutinerat sto som ska resa långt. Dessutom har hon i alla fall inte visat att hon är snabb nog att ta ledningen och då kan det bli vingel på vägen. Kan vinna med klaff, men som favorit känns hon inte som något att chansa på.

Jag ger tipset till 3 Ragazzo Da Sopra som jag tror har minst lika bra chans som favoriten, men som bara är hälften så mycket spelad. Han har också visat bra inställning och styrka och avgjort två lop i följd från dödens på slutet. Han är bara tre år och möter äldre hästar, men han har en kortare resa till Bjerke än favoriten och dessutom ett bättre läge. Det som kan vara ett minus är att han har sett lite bekväm ut i loppen och kanske missgynnad han av att kusken inte får ha körspö. Björn Goop brukar dock vara en bra motivator ändå och jag gissar på en bra insats igen.

9 Sambuco har blivit allt bättre hos Untersteiner och senast vann han enkelt V75-lopp från ledningen. Det tror jag dock är hans bästa position eftersom han är trög av sig. Att han dessutom inte får gå med pisk och måste ha bakskorna på nu sätts på minuskontot. Sårbar med tanke på läget även om jag tror att kapaciteten duger mycket bra i klassen.

2 Herakleitos F. vann ett billigare lopp senast, men såg rätt bra ut och är inte så tokig. Snabb ut och bör få ett bra lopp dessutom och som lite spelad är han rätt tidig.

10 Volocity de Vie är obesegrad felfri med sex vinster på åtta starter och han har nog styrka för att vinna, men han travar dåligt och sådan hästar brukar få jobbigt i V75. Blekkan som är vass på kallblod kanske passar bra däremot och håller fyraåringen sig på benen kan han vinna.

7 Mr Creation har visat fin form och kan överraska om han kommer till från spår sju. 12 Muscleman O. är en fin typ som hade känts het från ett bättre spår, men med tur på vägen kanske han kan överraska ändå.

Jag betalar även för enkle 5 Walentino som är spetsfavorit och får han bestämma tempot kanske han kan ramla undan.

Det här är ett lopp man lika gärna kan helgardera för någon större skillnad är det inte på hästarna 7-12 i rankingen, men jag tog de jag hade råd med och som jag tror har bäst chans att vinna.

Analys Bjerke V75-3:

Ranking: A: 2. B: 7-10-9. C: 6-3-8-1-5-4.

Spetsanalysen: Treasure Kronos öppnar vasst varje gång kusken begär det och jag har svårt att se henne bli av med ledningen från ett perfekt startspår. Charisma K.W. är nog värst emot, men hon står sida vid sida med Treasure Kronos och kommer nog inte förbi.

Loppanalysen:

Ett riktigt bra lopp för fyraåriga ston, men 2 Treasure Kronos blir jättefavorit från sitt fina utgångsläge. Den här hästen är ju riktigt bra vilket inte minst hennes seger från dödens i Stosprintern i somras visade. Hon fick ett par månaders uppehåll efter det och återkom med en stark andraplats bakom Timbal i semifinalen till Breeers´Crown näst senast. I finalen såg hon sedan ut att vara på väg mot spets, men In Toto Sund fick dit frambenen precis och det blev ett tyngre lopp än ledningen för Treasure Kronos. Hon höll dock starkt som tvåa ändå och visade kanonform.

Nu blir det spets och då ska det nog till något väldigt oförutsett om hon ska förlora över kort distans som jag tycker bör gynna henne. Toppchans och en mycket trolig vinnare, men spelprocenten är också därefter och till 72 procent finns nästan inga marginaler till sjukdom, påkörning eller annat strul. I alla fall inte för ett fyraårigt sto. Jag tror som sagt att hon vinner, men nöjer mig med att spela utgång för om hon förlorar rensar det rejält och vi undviker bottenutdelning i alla fall.

Bakom favoriten är 7 Otrobanda också riktigt bra, men hon har lite oklar form efter att inte ha startat på nästan två månader. Hon blev dessutom struken för transporthinder förra veckan och hade nog behövt loppet för att vara på topp. Även om hon är startsnabb tror jag inte att hon kan ta ledningen från det här spåret och då blir det tufft att vinna om inte favoriten gör bort sig.

Av de norsktränade hästarna tror jag att 10 Gematria är bäst. Hon har mött tuffa hästar och nu ska det bli barfota runt om och jänkarvagn. Hon har gått med skor ett tag och bör få en kick av ny balans. Streck även för norska stoderbyvinnaren 9 Valla d’Estino som har lopp i kroppen efter uppehåll och kanske ska gå barfota fram för första gången.

Rätt jämnt mellan resten som också är rätt fina travare, men normalt sett är de minst klassen sämre än Treasure Kronos i alla fall.

Analys Bjerke V75-4:

Ranking: A: 7-9-3-1. B: 12-6-4-10-5. C: 2-8-11.

Spetsanalysen: Wizard of Ousse är mycket startsnabb och bär ta en längd på Armani V.P., men sedan vill man släppa och då tror jag att Avery tar över täten.

Loppanalysen:

Lurigt lopp över kort distans och bara två svenska hästar med från de sämsta spåren. 12 Pokemon Ås är knapp favorit på det svenska spelet trots sämsta spåret över kort distans. Han har visat toppform på slutet och var vass vid segern och gick starkt efter galopp senast. Han har fart för att vinna detta, men ska troligen ut i en V75-final på Solvalla nästa helg och ska gå med skor den här gången. Gissar att Örjan kör ett avvaktande lopp och försöker ta tillräckligt med poäng för att vara klar till finalen och inte säkert att han hinner ända fram då.

Jag rankar ner favoriten och chanstippar 7 Avery i stället. Tycker det här är en rätt fin häst som dessutom visat bra form på slutet. Han slog lätt Wizard of Ousse för tre starter sedan och var duktig tvåa bakom tuffe Monfalcone näst senast. Senast fick han press i ledningen på kladdig bana och höll bra som trea mot bättre hästar än detta. Kusken är vass och laddar han borde han få överta täten och sedan bli svårfångad över kort distans. Känns som ett fynd till åtta procent trots att jag inte har full grundkoll på motståndet.

9 Chief Orlando är också en fin häst. Han hade krafter kvar i det norska Kriteriet och var sedan fin vid två segrar efter det. Senast mötte han bra hästar och var kanske lite segare bakifrån än i ledningen. Farlig om han tar i på samma sätt som i spets den här gången.

3 Wizard of Ousse är snabb ut och spetsar, men vill ha rygg ledaren. Kort distans borde vara gynnsamt och får han chansen kan han spurta till seger.

Även 1 Armani V.P. räknas rätt tidigt även om han knappast kan hålla ledningen och därmed riskerar tredje par invändigt. Ha slog rätt bra hästar senast när han gick med en blinkershuva och han borde duga bra här också.

Sedan är det precis som i avdelning två jämnt och svårrankat mellan övriga, men 6 Rigel L.B. är stark och kan hålla farten bra om tempot i täten blir högt.

Jag streckar nio hästar totalt.

Analys Bjerke V75-5:

Ranking: A: 2. B: 2-3-5-12-9-7-10. C: 4-1-6-8-11.

Spetsanalysen: Tripolini V.P. är snabb ut och när det är 1609 meter tror jag Fossens Bonus är chanslös att ta en längd på honom sida vid sida. Värre med Time Machine som kan öppna klart bra från spår fem, men jag tror inte att han tar en längd på Tripolini.

Loppanalysen:

Ett sprinterlopp till och här tror jag mycket på ärlige
2 Tripolini V.P. som bör vinna loppet från ledningen. Han avslutade bra som fyra i en tuff V75-final på Solvalla för tre starter sedan och efter det vann han på mycket bra sätt i Hamburg. Senast testade han Vincennes, men fick ett tufft lopp och hade även haft en strulig resa till Paris.

Nu är jag ganska säker på att det blir spets och där lär han inte vika ner sig i första taget. Det som kan fälla honom är om Johnny Takter testar för tufft och för länge för ledningen med Time Machine och att det första varvet går för fort. Takter får ju ibland, som det verkar, lite ”panik” utvändigt ledaren och kör alldeles för fort även om han är chanslös på spets. I så fall kan det bli fel, men annars har jag svårt att se vem som ska slå Tripolini V.P. om han får ledningen.

3 Fossens Bonus får mycket spel och han är ju bra, men han tar knappast en längd på min spik från start och det låter som att han ska gå med skor för att spara hovar till finalen nästa helg. Kan vinna med ett smyglopp, men knappast utvändigt ledaren även om eventuellt första norskt huvudlag låter lite spännande.

5 Time Machine är bra i grunden och höll farten bra över fyra kilometer senast. Han börjar nog hitta formen efter långt uppehåll och takter upp är intressant. Han är dessutom snabb första biten och tänkbar om spets eller ett rygglopp.

Att jag var lite sugen på att spela top7 den här gången varför att jag misstänker att 9 Next To None Sib kanske kan hitta rygg ledaren trots bakspår. Han är ju mycket snabb från start och med rygg på Tripolini V.P. kan han nog runda Navigator Sib och smita ner bakom ledaren sedan. Bra chans att bli tvåa då, men det har vi alltså ingen nytta av att veta på top7.

Garderar man loppet tycker jag även att 12 Bruno di Quattro ska med. Han är bra och en strykning invändigt innebär ett lite bättre läge i alla fall.

Analys Bjerke V75-6:

Ranking: A: 10. B: 9-4-2-1. C: 6-8-7-5.

Spetsanalysen: Dragster är snabb och med helstängt huvudlag kanske han kan svara Poet Broline som dessutom går med bakskor. Malmqvist var sugen på spets senast och borde vara det än mer nu över kort distans.

Loppanalysen:

Fyraåringslopp över kort distans med 300.000 norska kronor till vinnaren. Fine 9 Cruzado Dela Noche är klar favorit vilket inte är så konstigt efter segrarna på slutet. Han var duktig från ett svårt läge mot lite enklare hästar i Hamburg och senast blev det lätt efter ett perfekt lopp. Han går ju bra för Goop och rygg på startsnabbe Dragster bör innebära ett vettigt lopp. Visst har han bra chans, men det är ett par rätt tuffa motståndare och jag tänker spela mer med en annan.

10 Twister Bi är inte särskilt mycket sämre än favoriten och han fick ju tuff press i ledningen av Uncle Lasse senast och varvade då på 1.10. Han blir ju ofta lite pigg själv också i ledningen och att starta med bakspår nu kan passa perfekt. Han var överlägsen mot Dragstar näst senast och senast höll han ändå starkt som tvåa med tanke på tempot i täten. Uncle Lasse kunde ju inte heller slå honom utvändigt. Nu hoppas jag att formstarke Christoffer Eriksson klistrar sig i rygg på favoriten, får draghjälp sista 700 m och sedan blåser förbi till slut.

Jag chansar med utgång på Twister Bi och hoppas alltså att formstarka duon Riordan/Eriksson tar minst en seger på Bjerke denna dag.

4 Poet Broline svek näst senast, men var bättre igen senast då det blev en säker seger från ledningen. Jag tycker ändå inte att det lyste toppform om honom, men kanske är han bättre den här gången. Bakskor på nu låter dock som minus och inte givet att det blir ledning där han gör sina bästa lopp heller. Om spets och form kan han såklart vinna och jag minns att han var jättefavorit mot Cruzado Dela Noche i försöket till Sprintermästaren i somras.

Jag lyxar även till det med streck för 2 Dragster som kanske var lite seg i ryggen på Poet Broline senast, men den här distansen är nog bättre och helstängt huvudlag kan nog väcka honom lite. Kan spetsa och om bakspårshästarna passar för länge på varandra kanske han kan hinna undan.

Analys Bjerke V75-7:

Ranking: A: 1-9-10-4. B: 3-6-2-5. C: 8-7-12.

Spetsanalysen: Stan Libuda är snabb och sida-sida mot Mr Hot Shot tror jag att spetschansen är god.

Loppanalysen:

Ett rätt öppet lopp avslutar omgången och jag streckar alla utom tre. Tipsettan till 1 Stan Libuda som har fin form och ett perfekt läge. Han ska kanske gå barfota runt om nu vilket är spännande och håller han upp ledningen vilket borde vara bra chans blir han nog svårslagen.

9 Juvels Boy är en tuff häst som visade fin form med bra spurt efter sen lucka senast. Han har vunnit lopp i Norge tidigare och har startsnabba hästar framför sig i starten. Tidig.

10 Conny Sisu imponerade första starterna hos Veijo, men blev sliten efter ett par lopp och har inte startat på drygt två månader nu. Veijo låter nöjd, men det är lite frågetecken för hans stallform för dagen och som hårt spelad är Conny bara en av flera.

4 Valokaja Hindö gick bra i skymundan som sexa i ett tufft V75-lopp för tre starter sedan. Duktig även om lite seg vid segern senast och jag tror att han duger bra här om tempot i täten blir högt. Singelprocent på den här och Juvels Boy är prisvärt i alla fall.

Hela B-gruppen streckas också och från ett bra läge kan man såklart inte räkna bort 3 Say That Again och Björn Goop. Han hade tur vid segern senast och vann utan att imponera, men han kan bättre och öppnar rätt bra också. Lite för tufft spelad, men kan inte räknas bort.

Grundkapable 6 Zigge Silvio streckas trots frågetecken för dagsformen. 2 Mr Hot Shot har visat fin form från sämre lägen på slutet och trivs nog ännu bättre i främre träffen.
5 Tooltime är inte heller så tokig och har ett lopp i kroppen nu.

Åtta streck totalt.

Singelstrecket:

2 Tripolini V.P. är klar spetsfavorit och med hans inställning blir han sedan mycket svårslagen i ledningen. Toppchans.

Utgångshästarna:

2 Treasure Kronos (V75-3) är bästa hästen bland många bra och jag tror att hon blir mycket svårslagen i ledningen.

10 Twister Bi (V75-6) är väldigt fartfylld och i ett litet fält kan han blåsa runt allt till slut trots tufft motstånd.

Prisvärda hästar:

2 Herakleitos F. (V75-2) har fin form, bra läge och det finns lite frågetecken kring de mest spelade i loppet.

10 Gematria (V75-3) har en tuff uppgift mot bra hästar, men jag tycker hon är bäst av de norska och danska hästarna och det blir även intressanta ändringar nu. För lite spelad även om vinstchansen inte är jättestor.

7 Avery (V75-4) är en fin typ som visat fin form på slutet. Inte omöjligt att han släpps till spets och i så fall är han mycket intressant.

9 Juvels Boy (V75-6) är en tuffing som såg ut att ha toppform senast och han har gått bra i Norge tidigare.

Överspelade:

1 Nahar (V75-1) är det oklar status på efter starterna i Kanada och resan hem. Dessutom lurigt läge och han får nog svårt mot de två jag tror mest på.

1 Calizza Boko (V75-2) är en rejäl häst, men läget och långresan kan ställa till det och hon garderas som storfavorit.

12 Pokemon Ås (V75-4) var vass senast, men läget är iskallt och det blir nog inget offensivt upplägg med tanke på en trolig V75-final nästa helg. Troligen skor på dessutom.

V75-systemet: (Skrivs på två kuponger, minst en A-häst måste vinna för chans på sju rätt).

4,9 (res 4,9)
1,2,3,5,7,9,10,12 (res 6,11)
A: 2. B: 7,9,10. (res 2,7)
1,3,4,5,6,7,9,10,12 (res 2,8)
2 Tripolini V.P. (res 3,5)
A: 10. B: 2,4,9. (res 10,9)
1,2,3,4,5,6,9,10 (res 8,7)

Kupong 1: 2 x 8 x 1 x 9 x 1 x 4 x 8 = 4608 rader
Kupong 2: 2 x 8 x 3 x 9 x 1 x 1 x 8 = 3456 rader

Totalt: 8064 rader = 4032 kr.

DD-spelet:

10 – 1,9,10 x 200 kr = 600 kr
10 – 2,4,5,6 x 100 kr = 400 kr

Totalt: 1000 kr.

/Berglund

 

Skriver spelkrönikor på Travnet.
189berglund@telia.com
Nästa nyhet
Spelkrönika V86 Solvalla/Jägersro 16/11: Spetsspikar på Jägers är det som gäller i svår jackpotomgång!

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson