Som befarat blev V75-utdelningen klen i lördags, men jag gjorde i alla fall ett tappert försök till vettig återbetalning när jag spikade Daley Lovin mot omgångens storfavorit Nuncio. Nu blev inte löpningsförloppet som jag hoppats eftersom Adielsson blev fastlåst mellan hästar runt första kurvan och inte kunde köra till spets som jag trodde. Nu fick han i stället gå utvändigt om Nuncio vilket såklart blev lite för tufft. Möjligt att Nuncio hade vunnit även utvändigt om Daley Lovin, men det är inte givet och som spelfördelningen såg ut var det värt ett försök.

Nu blev det i stället jackpot på femmorna och dessa pengar (cirka 21 miljoner) ska delas ut på lördag när V75 utlokaliserats till Bjerke i Norge. Att norrmännen får ta del av de ”svenska” jackpotpengarna känns ju inte klockrent eller rättvist, men å andra sidan så får ju svenskar som inte spelade förra veckan också en ”gratischans” på dessa pengar så det är ju vad det är. Jag är mer skeptisk till hela konceptet att V75 körs utomlands på våra ordinarie lördagar och det utan att det är några riktigt stora tävlingar. Jag känner i alla fall ingen större spelentusiasm med tanke på bristfällig balansinformation och dåliga banunderlag som vi bjudits på i Norge tidigare. När jag sedan inte heller har den nödvändiga grundkunskapen om de flesta norska hästarna blir jag helt enkelt inte lika sugen på att satsa mina pengar. Vi får väl dock hoppas på att ATG har räknat på det här och att det är en bra affär för svensk travsport i det långa loppet.

Det är jackpot även i kväll när Solvalla och Åby delar på V86-omgången och dryga fem miljoner extra finns i potten för åtta rätt. Detta känns mer intressant att delta i även fast en del starka favoriter kan hålla nere utdelningen. Tyvärr lite för mycket strykningar också för att det ska kännas optimalt.

Jag testar med två spikar, tre utgångshästar och matematisk gardering av omgångens mest spelade häst.

Analys Åby V86-1:

Ranking: A: 15. B: 13-12-11-4-3-14-10-8-7. C: 5-9-2-1-6.

Spetsanalysen:

Svårbedömt men Rydens Jecana spetsar nog om hon sköter sig och kusken prickar starten, men det är inte givet. Lajos Cella öppnar bra, men släpper säkert och kanske Star di Poggio eller Cindy Photo kan forcera sig till tät.

Loppanalysen:

Ett ganska dåligt stolopp inleder omgången och jag tror att klart bästa hästen 15 Salina rundar hela fältet trots ett halvtrassligt utgångsläge. Hon har visat sin höga kapacitet vid många tillfällen i Sverige och har bland annat gått bra bakom hästar som Ni Talar Bra Latin, Elma Lane och Eketorpets Tess. Vid segern på Åby i augusti slog hon Bethel Hanover, Alvena Take It och Quantanamera och det ser klart enklare ut den här gången. Hon har också ett lopp i kroppen efter en dryg månads uppehåll och då vann hon ett lopp i bakvarv i Danmark på bra sätt.

Jeppe Juel kör sällan preparé och jag räknar med ett offensivt upplägg vilket Salina ska klara av mot dessa hästar. Det känns bara som att det är grava positionsproblem emot och eftersom jag är mer förtjust i att inleda mina system med singelstreck än den stora massan brukar vara så tvekar jag inte – spik!

Bakom favoriten är loppet väldigt öppet och rejäl gardering är att rekommendera för de som inte litar på henne. Många av de här stona går rätt bra, men visar sällan riktiga kämpatakter till slut och det talar också för min spik.
13 Roxy Hill har i alla fall farten för att utmana om hon får gå med i ryggar på slutvarvet. Hon visade helt okej form som fyra från svårt läge senast och Flemmings hästar verkar lite på gång för dagen.

12 Promise Me har lopp i kroppen och kan bättre än resultatraden visar. 11 Lovely Buv har fon form, men måste bjudas på ett bra smyglopp för att orka utmana om segern. På startvolten räknas främst 4 Cindy Photo som var positiv i ny regi senast och 3 Star di Poggio som visade fin form från svårt läge senast.

Analys Solvalla V86-2:

Ranking: A: 10. B: 7-5-1-4-3. C: 2-6-8. D: 9.

Spetsanalysen: Maverick Man öppnar bra och vill nog ha spets, men han får svårt att svara startblixten Prins Alf som brukar följa bilen. Denne körs dock knappast i spets om ”rätt” häst utmanar och först fram av Julio de Luxe, Order To Fly och Twitter kan sitta i spets. Samtliga är rätt ojämna från start, men kanske Twitter öppnar bäst om Goop trycker av?

Loppanalysen:

10 Propulsion är en ”snackhäst” hos Daniel Redén som inför sin första start i Sverige hade gått ett riktigt vasst banjobb inne på Solvalla. Han värmde dock tveksamt inför loppet, men lyckades vinna via 12,5 sista varvet i spåren trots att han inte var som bäst för dagen. Det tyder på klass och Redén hoppas nu att han ska fungera ännu bättre efter behandling. Örjan upp är såklart ett plus och visst har Propulsion bra chans, men med ett par kapabla hästar på framspår vill jag inte spika honom som jättefavorit från det här läget.

7 Twitter visade fin for som tvåa bakom Global Patriot senast och nu ska det troligen bli barfota runt om som vid den överlägsna segern på Solvalla för tre starter sedan. Då avslutade sexåringen med ett 11-varv och även om motståndet var klent såg det ut att finnas en växel till utan skor. Svårfångad om Björn skulle kunna sända honom till ledningen efter en bit.

5 Order To Fly kan mycket, men har uppträtt segt på slutet och formen verkar inte vara helt på topp. Han brukar dock trivas bra hemma på Solvalla och skulle Per på något sätt få honom till ledningen så tar han nog i lite extra.

1 Maverick Man tillhörde kulltoppen förra året, men har haft ett trassligt år och bara startat två gånger. Han var blek näst senast, men klart förbättrad senast och att springa på innerspår är nog en klar fördel eftersom han gärna kränger en del i svängarna. Han är en riktig kämpe som blir svårslagen om Erik kan hålla spets, men risken är tyvärr stor att Prins Alf hinner förbi första biten och är i vägen sedan.

Fyra streck matematiskt och vi håller tummarna för favoritfall.

Analys Åby V86-3:

Ranking: A: 2. B: 1-8-5-6. C: 4-7.

Spetsanalysen: Megamuscle och Trust Launcher gör upp om täten, men en felfri Calvin Borel lär få överta när kusken kör framåt.

Loppanalysen:

Ett lopp över tre varv och ett litet fält. Två hästar är bättre än resten, men ingen av dem speciellt pålitlig och jag streckar faktiskt fem av fältets sju startande. 2 Calvin Borel är säkert mest kapabel i fältet vilket inte minst tre årssegrar i Frankrike skvallrar om. Han är dock långt ifrån något att lita på och i hans fyra senaste starter i Sverige har det blivit galopp. Senast som åttaoddsare i gulddivisionen på Jägersro som Delicious vann. Kusken Marc Elias har kört femåroingen två gånger och vunnit en och kört galopp en gång.

Utan galopp tror jag att Calvin Borel körs till spets och vinner loppet, men det är inget jag vågar lita på helt. Hade han varit favorit hade jag inte tagit i honom med tång ens, men nu är han betydligt mindre spelad än favoriten och då chansar jag med honom som utgångshäst och spik på en av tre kuponger.

Klar favorit är urstarka 1 Dernier Viking som har visat fin form på slutet och verkligen gynnas av att springa tre varv. Hon tappar från start och lär bli sist ut, men tre varv och det lilla fältet gör att hon lär syna dödens så fort tempot bedarrar. Gör Calvin Borel bort sig blir hon nog släppt till spets och vinner, men då krävs det att hon sköter sig vilket inte alltid är fallet.

Gör båda dessa bort sig är det skräll vem som än vinner och jag tar med tre hästar till. Intressant är 8 Spirit Real som nästan alltid avslutar vasst. Han har också visat att han klarar den långa distansen utan problem. Han var trea där Daley Lovin vann näst senast och avslutade 1.11 sista 800 m bakom Rapide du Pommeau senast. Mycket farlig om favoriterna gör bort sig.

5 Megamuscle kördes alldeles för tufft av Takter senast, men höll ändå farten bra. Snällare upplägg att vänta nu och han spurtade fint bakom Gigant Slugger näst senast.
6 Trust Launcher har inte visat lika fin form på slutet som i somras, men han gynnas om han får vara med i den främre träffen direkt vilket chansen är större till i det här lilla fältet.

Analys Solvalla V86-4:

Ranking: A: 5. B: 9-8-3-1-10-7. C: 6-4.

Spetsanalysen: Swiss Account är snabb ut och utan direkta startkanoner bakom vingen så bör hon tidigt sitta i spets.

Loppanalysen:

Oaksrevanschen för treåriga ston ser 8 Timbal som klar favorit. Hon testade ju att kvala in till Kriteriet, men räckte inte riktigt och har sedan inte visat samma toppform som tidigare i somras. Nu vann hon visserligen senast och såg fin ut, men det blev ändå ganska billigt när hon fick överta ledningen efter ett varv. Nu är det klar risk för ett tyngt lopp utvändigt ledaren och då är jag inte säker på att formen för att vinna sitter där. Fel favorit.

Jag tror klart mer på snabba 5 Swiss Account som bör ta hand om ledningen och sedan blir hon väldigt svårfångad. Hon imponerade när hon ledde ett Oakskval från start till mål trots att hon blev väldigt hetsig och låg på hårt hela vägen. I finalen gjorde hon däremot bort sig direkt. Hon kördes sedan tufft utvändigt ledaren näst senast och avslutade starkt i skymundan senast. Formen verkar alltså fin och nu bör det kunna bli spets igen. Håller hon sig bara någorlunda lugn i den positionen bör hon ha toppchans att leda runt om.

Hon har dock blivit het båda gångerna hon gått i spets och springer hon sig trött den här gången så finns det många tänkbara vinnare bakom. Jag spelar utgång med Swiss Account och spikar bara på en kupong.

9 Trading var också vass när hon vann ett Oakskval, men precis som Swiss Account gjorde hon bort sig tidigt i finalen. Hon har nu inte startat sedan dess och man måste sätta frågetecken för dagsformen. Fart för att vinna finns i alla fall.

3 In Toto Sund var också finalist i Oaks och hon avslutade starkt som femma från svårt läge. Nu står hon bättre till och även om hon inte är så snabb från start så bör hon få ett bra lopp. Ny kusk kan också ge en positiv effekt.

1 Touch of Elegance avslutade vasst i förbättrad stil senast och får säkert ett fint lopp av Örjan och 10 Cerveza har fart för att duga om hon skulle sköta sig. Bakspår kan vara ett plus för hennes del. 7 Majett har inte visat något som duger här egentligen, men det kan bli barfota runt om och debut i jänkarvagn och med vass kusk kommer hon då med som storskräll.

Analys Åby V86-5:

Ranking: A: 9. B: 7-2-4-3-6-10-11-5. C: 12.

Spetsanalysen: Scarlet Winner öppnade bra första gången bakom bilen, men har inte visast samma takter efter det. Inte laddats kanske? Tadpole öppnar bra och Torpedo W.F. är snabb från start och gynnad av invändig strykning. Den senare kan få överta täten men det är inte givet över kort distans.

Loppanalysen:

Ett sprinterlopp för treåringar och tyvärr är två spännande hästar strukna. Rätt så bra lopp överlag, men jag har blivit väldigt förtjust i en häst och väljer att spika eftersom loppet ser ut att bli jämnspelat och alltid bra att spika där många garderar.

9 Insert Ecus har tävlat barfota runt om i de tre senaste starterna och även med jänkarvagn i de två senaste och det har verkligen gett effekt. Tre toppinsatser från svåra lägen och jag gillar verkligen hur han avslutar loppen med full fart över mål och ett härligt driv i steget. Senast hamnade han väldigt illa till i kön och hade ingen chans på segern när kapable Polycrates Face drog hårt i ledningen, men avslutningen via 10,5 sita 700 m i spåren var mycket fin. Från det här läget med rygg på startsnabba hästar första biten bör han komma rätt bra till och även om det inte känns helt bekvämt att spika från bakspår över kort distans på Åby måste jag chansa med det.

Stall Dencos hästar verkar klart på gång igen efter en längre svacka och Insert Ecus ska gå med samma utrustning och balans som senast. Jag tror att han blåser ner det här gänget över upploppet om det inte strular för mycket på vägen.

Värst emot tycker jag 7 Torpedo W.F. är och speciellt om han blir släppt till ledningen. Han är rätt startsnabb och gynnas av invändiga strykningar, men ändå inte givet att han släpps till tät över kort distans. Uhrberg upp är alltid intressant på Steen Juuls hästar och garderar man min spik är ekipaget först i kön.

2 Scarlet Winner höll starkt utvändigt om stallets Aces High senast och har gjort det bra så här långt. Han öppnade snabbt i debuten bakom bilen, men har tagits lugnare efter det. Möjligt att Olle testar första biten nu, men det kan ändå bli svårt att hålla upp innerspåret kanske. Alltid svårbedömt med startsnabbhet på dessa orutinerade hästar, men ett bra lopp på innerspår lär det i alla fall bli. Tidigt bud.

Sedan är det väldigt jämnt mellan resten och rejäl gardering känns som et vettigt alternativ till min spik.

Analys Solvalla V86-6:

Ranking: A: 9. B: 10-11-3-4-1-6-7. C: 5.

Spetsanalysen: Rajah Press bör spetsa med favoriten ute ur bilden. Kan nog utmanas av Pesos Smokie efter en bit, men osäkert om Kontio släpper till denne eller väntar in Frozen Royaltys attack?

Loppanalysen:

Sen strykning av favoriten Picasso Sama här och mycket spel går vidare på 10 Spicy A. som är först på turordningen. Denne vann V75 senast efter en perfekt smygresa, men svårt att se att det ska lösa sig lika bra igen. Han är ganska bra för klassen och kan duga ändå, men som hårt spelad bara en av flera.

9 Frozen Royalty lär bli favorit nu och felfri har han säkert bra segerchans. Han är mycket stark och gynnas av det lilla fältet när distansen egentligen är lite för kort. Björn Goop kör säkert fram så fort han får läge och han kan vinna både från spets och utvändigt ledaren. Han visade dock senast att han inte är att lita på och hastiga tempoökningar kan ställa till det. Tippas men garderas.

Väldigt öppet och jämnt lopp bakom och jag streckar alla utom en.  11 Global Revolver är behandlad efter senast, tränar fint och med Johan Untersteiner i sulkyn blir han farlig trots läget – vilket också betyder mindre med tre hästar mindre till start.

3 Rajah Press har visat fin form en tid och vann via open stretch senast. Han är snabb ut och spetsar troligen, men körs knappast i spets över full distans. Han är allra bäst över kort väg, men från rygg ledaren kan han tänkas med visad form.

4 Persos Smokie är inte så tokig och har visat fin form på slutet. Öppnar helt okej och vore intressant att se i spets till låga tre procent.

1 Amor Winner är kapabel, men det låter inte som att han är direkt vässad i jobben efter uppehåll. Blir också över från start och behöver lite tur.

6 Nose Gear levererar nästan aldrig numera och börjar bli dyr att betala för, men med Örjan upp och möjligen barfota runt om får han en chans till. Jag tar även med 7 Obi Degato som har rätt bra form och kan duga nu när loppet är sönderstruket.

Analys Åby V86-7:

Ranking: A: 6. B: 11-5-8-1-2-9. C: 4-7- D: 10.

Spetsanalysen: Denim Boko lär spetsa som vanligt med framspår bakom bilen och även om man aldrig vet med Nordström så bör hon släppa över full väg. I så fall ska Radysin America vara först fram att överta om kusken vill det.

Loppanalysen:

Femåringslopp för ston och jämnspelat mellan tre hästar.
6 Radysin America är nog bäst i ljusa stunder, men hon är lite ojämn och inte helt att lita på. Senast i Frankrike fick hon ett jobbigt lopp och orkade inte riktigt där Donna di Quattro vann från ledningen. Nu borde Radysin America få överta täten från Denim Boko efter en bit och även om hon kanske inte trivs som allra bäst i spets kan det här loppet bli väldigt billigt. Jag ger henne bra chans att leda runt om.

11 Donna di Quattro vann lätt från ledningen i Frankrike senast och var fin. Hon blev för laddad från innerspår näst senast och galopperade direkt, men annars är hon väldigt jämn och säker. Hon ska helst inte göra så mycket grovjobb själv och därmed är läget extra jobbigt, men får hon hjälp med hårt tempo i täten och ryggar på slutvarvet kan hon spurta till vinst.

Samma sak gäller 5 Alvena Take It som står lite hårt inne i loppet men som är på väg att växa in i klassen. Hon brukar inte öppna så vasst och svarar normalt sett inte ut Radysin America första biten. Spurtar dock alltid vasst om hon får chansen. Tidig.

8 Darling Boko är riktigt bra i grunden och gr spännande debut för Kolgjini. Hon är nog tuffast i loppet och kan göra grovjobbet själv, men det låter inte på Kolgjini som att hon är förberedd för ett sådant upplägg direkt. Skor på som man har flaggat för vore minus och hon känns svårbedömd.

1 Claudia B.R. vann utvändigt ledaren efter uppehåll senast och var duktig i ett ganska klent lopp. Hon visade i alla fall fin form, men kan hamna lite för långt bak eftersom hon knappast håller ut Denim Boko första biten. Tänkbar om det löser sig. Fem streck totalt.

Analys Solvalla V86-8:

Ranking: A: 2. B: 4-9-7-8-11-5. C: 3-6-1.

Spetsanalysen: Day Or Night In har öppnat bra utan att Johan har tryckt av honom för fullt. Kanske kan spetsa, men måste öppna bra för att hålla ut M.T.Kingofthehill första biten.

Loppanalysen:

Kriterierevanschen över lång distans är ett topplopp och det ska bli mycket spännande att se hur nylige V75-vinnaren
2 Day Or Night In står sig mot ett par av kulltopparna. Johan Untersteiners maffige treåring är ju obesegrad felfri och imponerade när han slog äldre hästar från dödens i V75 senast.

Han har visat rätt bra startsnabbhet så här långt och det kan vara så enkelt att han tar hand om täten direkt och bara vinner. Känslan är att det blir så, men han är också väldigt stor favorit mot några riktigt fina treåringar. Jag spelar utgång med favoriten som en sista livlina om mina tidigare utgångar bommat.

Det finns dock klart intressanta drag bakom och
4 M.T.Kingofthehill är ett sådant. Han visade hög kapacitet vid seger i ett Kriteriekval, men har inte riktigt fått till det sedan. Senast spurtade han dock bra som trea och nu kan det bli barfota bak som han gått bra på tidigare. Hästen är snabb ut och jag tror nog att Goop satsar det som går från start även om viss galopprisk finns. I spets kan han bli svårtuggad även för favoriten.

9 Expensive River var inte som bäst i Kriteriet, men har fått två lopp i kroppen efter det och följde med fint bakom Wingait C.H. senast. Det bör vara nära toppform nu och från det här läget bör han få ett bra lopp. Lång distans är ett plus och som tvåprocentare är han ett av loppets roligaste bud.

7 Wingait C.H. har verkligen tänt till och gått bra på slutet. Senast blev det lätt från spets och även om kuskbytet nu inte är någon fördel så kan han inte räknas bort.

8 Polycrates Face kan väldigt mycket men är knepig. Lång distans måste vara ett jätteplus och felfri lär han köras offensivt. Kan ställa till det för favoriten om denne sitter i spets och kan nog till och med vinna loppet utan felsteg.

11 Tobacco spurtade till V75-seger efter en perfekt smygresa senast och han har visat bra takter när han tävlat utan skor. Samma igen enligt stallet och tänkbar skräll med ett smyglopp. Sista strecket till kriteriefyran 5 Cupido Sisu som är bra på att hänga med och kanske kan duga om de bästa kommer bort.

Singelstrecken:

15 Salina (V86-1) är riktigt bra för klassen och möter väldigt lämpligt motstånd. Vinner utan för stora trafikproblem på vägen.

9 Insert Ecus (V86-5) har imponerat med starka avslutningar utan skor på hovarna på slutet. Samma balans nu och bra chans trots läget.

Utgångshästarna:

2 Calvin Borel (V86-3) är en osäker topphäst som bör vinna om han sköter sig. Prisvärd utgångshäst så länge han inte är favorit.

5 Swiss Account (V86-4) har visat bra form bakifrån på slutet, men nu är det bra chans att hon tar hand om ledningen. Svårfångad sedan.

2 Day Or Night In (V86-8) imponerade i V75 senast och har nog inte många övermän i kullen för dagen. Svårslagen från ett perfekt startspår.

Överspelade:

1 Dernier Viking (V86-3) är urstark, men slår normalt sett inte en felfri Calvin Borel och ska inte vara så pass klar favorit mot denne.

8 Timbal (V86-4) riskerar ett tungt lopp utvändigt ledaren i hårt tempo och då är jag inte säker på att formen duger för seger.

V86-systemet: (Spelas på tre kuponger, minst en A-häst måste vinna för chans till åtta rätt)

15 Salina (res 13,12)
1,5,7,10 (res 4,10)
A: 2. B: 1,5,6,8. (res 2,1)
A: 5. B: 1,3,7,8,9,10. (res 5,6)
9 Insert Ecus (res 7,2)
1,3,4,6,7,9,10,11 (res 9,10)
1,5,6,8,11 (res 2,9)
A: 2. B: 4,5,7,8,9,11. (res 2,4)

Kupong 1: 1 x 4 x 1 x 7 x 1 x 8 x 5 x 7 = 7840 rader
Kupong 2: 1 x 4 x 4 x 1 x 1 x 8 x 5 x 7 = 4480 rader
Kupong 3: 1 x 4 x 4 x 6 x 1 x 8 x 5 x 1 = 3840 rader

Totalt: 16160 rader = 4040 kr.

DD-spelet:

6 – 2 x 600 kr
6 – 4 x 300 kr
6 – 9 x 100 kr

/Berglund

 

Skriver spelkrönikor på Travnet.
189berglund@telia.com

Senaste nyheterna

Krönika
Spelkrönika Berglund
onsdag 15:03, 19 juni

Tips Solvalla 19 juni – Så här ska det se ut och tack och hej för mig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Krönika
Spelkrönika Berglund
fredag 14:24, 14 juni

Tips Boden 15 juni: Propulsion tar revansch i sitt favoritlopp!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Krönika
Spelkrönika Berglund
fredag 15:05, 07 juni

Speltips Östersund 8/6: Spetsstriden avgör storloppet!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Krönika
Spelkrönika Berglund
fredag 13:47, 31 maj

Speltips Mantorp 1/6: Kontios starka styrning krossar allt!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Krönika
fredag 14:59, 24 maj

Tips Solvalla 25 maj: Cyber Lane i Sweden Cup och två vassa spetsdrag till fina odds!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Krönika
Spelkrönika Berglund
fredag 13:55, 17 maj

Tips Gävle 18/5: Spännande spetsstrid avgör gulddivisionen!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Krönika
onsdag 12:49, 08 maj

Spelkrönika Solvalla/Bergsåker 8/5: Nu tar jag och min bästa vinnare revansch!

Spelredaktör Redaktionen Travnet

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Spelkrönika V75 Solvalla 14/11: Kanonsport i V75-finalerna och stenhård chansspik ordnar utdelningen!

Spelkrönika V75 Solvalla 14/11: Kanonsport i V75-finalerna och stenhård chansspik ordnar utdelningen!

Som väntat blev det inte särskilt hög utdelning på V86 i onsdags, men ett par skrällar höjde värdet över anständighetens gräns i alla fall och tillsammans med DD-spelet så blev det ett hyfsat netto (dryga 7100 kronor) på spelförslagen ändå. Mina spikar Star Advisor Joli och Talls Odin var läckra att se och båda bör fortsätta stapla segrar om de ges de rätta förutsättningarna.

Gamla lopp blir man dock sällan rik på att älta och nu är det nya utmaningar som gäller! Sportsligt sett en härlig omgång väntar med läckra V75-finaler på, tyvärr sedan länge, stendöda publikarenan Solvalla. Ett nytt spadtag till Solvallas grav togs i veckan när sportchefen utan vidare protester meddelade att ATG inte ville ge Solvalla lika många ensamma V86-omgångar som i år. ATG:s ord verkar vara lag för makthavarna inom sporten och det är nog det största problemet.

Svensk travsports generalsekreterare verkar också nöjd med hur ATG sköter saker och ting och man undrar ju då om han någonsin spenderar tid framför ATG.se och försöker följa sin sports tävlingar? Det finns så mycket man skulle kunna skriva om atg.se, virtuella hästar, 3D-glasögon och spelbolagets prioriteringar, men jag orkar inte älta detta så mycket mer. Jag vädjar bara till ATG att få bukt med laggningsproblemen när man ska se Live-sändningar och gamla lopp. Som det är nu blir jag vansinnig och svär över skiten varje dag och hade det inte varit mitt jobb att se det mesta så vet jag inte hur länge jag hade orkat med!

Den här lördagen lär man dock härda ut framför datorn om man inte tar sig till Solvalla för att se de fantastiska hästar som startar. Många har ojat sig i veckan över att det ser för enkelt ut och att man borde stå över V75-spel och visst kan det vara så om 3-4 av de stora favoriterna vinner. En sak är dock säker och det är att det enklaste sättet att vinna stort på trav är att fälla de stora favoriterna och i V75-finaler brukar det alltid hända lite oväntade saker. Dessutom är det värt att notera att det INTE är ”topp-tio-kuskar” på ett par av favoriterna och det ökar alltid chansen fälla dem i så här tuffa sammanhang.

Fantastiske Nuncio blir mångas spik i omgången efter hans snygga Breeders’ Crown-seger i söndags, men här tänker jag försöka lägga grunden till lite högre utdelning genom att spika emot. Kan tyckas korkat och visst finns risken att man får stå med dumstruten på efteråt, men det handlar trots allt om spel och eftersom jag spikar omgångens andra storfavorit så känna det iskallt att även spela med Nuncio på ett så pass stort system. Tycker också att jag finner viss täckning för min spik som spelprocenten ser ut och det är värt en chansning även om jag inte lämnar några garantier på att det går hem.

Analys Solvalla V75-1:

Ranking: A: 2. B: 4-5-10-12-1. C: 6-9-3-11-8-7.

Spetsanalysen: Mr Vox är snabb ut och bör kunna hålla Unique Julia kvar utvändigt. Sedan är man nog sugna på att köra i tät eftersom han är klart bäst där, men sjuåringen är ändå lite begränsad och jag tror att Erik släpper till Takethem om Juul kör till rejält tidigt i loppet.

Loppanalysen:

Bronsdivisionen och man måste säga att danske
2 Takethem står väldigt billigt inne i klassen om man ser till visad kapacitet och vad han har mött på slutet. Han startade ju i Jubileumspokalen från spår tolv och avslutade strålande i skymundan där Nimbus C.D. vann. Sedan blev det superstrul för honom i ett långlopp på Åby, men han gick ändå bra som tvåa bakom Alkalizer Am. Efter det var han tvåa från dödens i Danskt Mästerskap och fick bara stryk av guldhästen Montgomery Hill som varit riktigt bra på slutet.

Senast i V75 såg han ut att hamna i maskin från innerspår, men Erik Adielsson var snäll och släppte ut honom på första långsidan och det tackade Juul för genom att krossa Eriks Scellino Luis från dödens. Takethem visade härlig styrka och inställning då via 10,5 hela sista varvet.

Femåringen är ganska snabb från start och jag tror att han kan hålla ut Global Patriot första biten och sedan attackera mot täten om Juul vill. Den trolige ledaren Mr Vox är en spetshäst och Erik vill nog helst köra i spets, men han brukar vara klok i dessa lägen och han vet ju att Juul har en tuffare häst – inte minst efter att han fick känna på det med Scellino Luis nyligen.

Såhär är det: I spets förlorar inte Takethem det här om han är frisk, men han har även bra chans från dödens eller med ett rygglopp. En stark segerchans och tänkbar spik, men jag är ändå inte helt bekväm med att spika Steen Juul i en V75-final när han är storfavorit så jag nöjer mig med att spela utgång och ha lite utrymme för favoritfall bakom.

4 Usain Henna åkte dit från ledningen i lördags och var inte på topp för dagen, men det varnade också Svanberg för innan och siktet har hela tiden varit inställt på denna start. Han är också stark och rejäl och kämpar bra, men det var lite enklare sällskap han slog från dödens näst senast och han är inte lika bra som favoriten. Jag räknar dock med en förbättrad insats av Usain Henna den här gången får favoriten dödens kan han kanske slugga ner denne till slut.

5 Global Patriot är också en härlig häst som verkligen vet var mållinjen ligger. 17 segrar på 29 starter är imponerande och förlusterna i felfritt lopp är ganska lätträknade. Han ska gå med helstängt huvudlag nu och öppnar då rätt bra från start, men även om han skulle komma förbi Takethem så tror jag inte att Adielsson bakom Mr Vox är så sugen på att släppa till någon annan än favoriten och då kan det bli dödens för Global Patriot. Vinner knappast därifrån, man kan absolut du8ga med bättre klaff.

10 Napoleon C.D. fick ett perfekt smyglopp i rygg på Takethem hela vägen senast och utmanade stenhårt in i mål. Han kunde dock inte koppla grepp och då r det ju lite svårt att se honom göra det nu. Det kan dock bli norskt huvudlag den här gången, vilket kanske hade ”knuffat” honom till seger senast och det finns fina fartresurser i den är Puro-hästen. Streckas.

12 Diamond har tänt till rejält och sett riktigt vass ut vid de två segrarna på slutet. Barfota senast fungerade bra och det blir troligen samma igen. Jobbigt läge, men i finaler blir det ofta bra tryck på loppen och med toppkusk är det större chans att hitta rätt vägar runt ovalen.

Jag betalar även för 1 Mr Vox trots att jag tror han är lite för tunn mot dessa och troligen blir nedbrottad av Takethem eller Usain Henna. Han var dock fin vid segern senast då han sträckte på sig mot guldhästen Kadett C.D. och skulle favoriten komma bort är det läskigt att inte ha med ledarhästen med toppkusk i sulkyn.

Analys Solvalla V75-2:

Ranking: A: 9. B: 7-5-10-6-12-3. C: 8-1-11-2.

Spetsanalysen: Poplar Broline och Ängens Kryptonit öppnar rätt snabbt, men tror inte att någon av dem är så sugen på att köra i ledningen. Den som är först fram av Quintessense och Mellby Diamant bör få överta. Jag tror på Mellby Diamant i spets.

Loppanalysen:

Lägsta klassen och ett lopp som känns ganska jämnt. Jag streckar sju hästar totalt, men vill ha lite ”edge” bland dessa och spelar utgång med 9 Global Respons. En rejäl sort som höll tappert utvändigt om Mellby Diamant i dimman på Örebro näst senast och senast gick han helt okej som V75-fyra från kön där Spicy A. vann.

Täta starter kan var formhöjande på den här lite tröge hästen och det som verkligen är intressant är att Björn Goop ska köra. Han bör få extra snurr på Global Respons och dessutom kan det ge en extra kick med jänkarvagn den här gången vilket han inte hade senast. Mycket som känns bra med den här hästen och med lite körning i täten så blir han farlig till slut.

7 Mellby Diamant är hårt betrodd och det har jag inget problem med. Han är lovande den här treåringen och vann ju rätt säkert från spets senast. Han känns dock inte helt pålitlig än och med bara fem starter innanför västen är han ju väldigt orutinerad i sammanhanget. Kan absolut vinna i spets, men det kan kosta att komma dit och risk också för tuff körning mot ibland pigga Quintessense.

Just 6 Quintessense var riktigt vass vid segern på Jägersro senast och hon är bra. Däremot är jag inte säker på att hon kan hålla ut Mellby Diamant från start och dessutom är hon nog allra bäst över kort distans. Flemming Jensen brukar också ha det halvtungt när det är V75 på Solvalla och jag har ingenjättekänsla för henne som hårt betrodd.

Då finns det ett mycket roligare drag i 5 Thaiger Exclusive som knappast har sämre kapacitet än någon annan i loppet. Jag har dock tidigare ifrågasatt hans inställning och det känns som att han ofta mest har sprungit med. Det har dock sett lite bättre ut på slutet och Hans-Owes hästar verkar också rejält på gång.

Thaiger Exclusive känns som en ”typisk” V75-finalskräll, en häst som är bra på att hänga med i tuffa tempon och dra nytta av att andra kört för fort för tidigt. Han ser ju också ut som en stjärna och hade det varit en skönhetstävling hade loppet redan varit avgjort. Till tre procent är han en av omgångens roligaste drag.

10 Titan Lavec är också högkapabel för klassen, men knepig och inte att lita på. Senast blev det galopp i ledningen när Ready Ribb kom farande i hög fart på sista långsidan. Nu får Erik testa fyraåringen och när knepiga hästar är lite spelade är de ju alltid mer intressanta än som favoriter.

12 Salong har sett fin ut när Örjan kört honom i jänkarvagnen på slutet och den här långklivande killen kan helt klart flytta på sig. Det känns dock som att segrarna har tagits i lite billigare sällskap än detta och han var ju ganska chanslös mot Titan Lavec när de möttes i Skellefteå. Kan vinna med klaff men känns ändå överspelad från det här läget.

Sista strecket till 3 Financial Secret som gick bra över mål som tvåa bakom Salong senast. Han fick chansen lite för sent då och står ju klart bättre till än Salong nu som är ungefär åtta gånger mer spelad.

8 Ågårds Mats visade härlig fart vid segern på Åby och ska normalt sett med när man tar många hästar, men han är behandlad efter senast och verkar inte så tufft jobbad enligt Claes Svensson som ligger mycket lågt. Claes brukar ha koll och backar han ner i kön från det här läget blir det tufft att komma in i matchen om hästen inte är på topp. Streckas inte den här gången.

Analys Solvalla V75-3:

Ranking: A: 8. B: 9-10-5-7-3-4. C: 6-1-2.

Spetsanalysen: Arazi Boko kan nog hålla upp innerspåret, men han lär inte svara Delicious som jag tror att Örjan kör till med tidigt i loppet.

Loppanalysen:

En ganska tunn guldfinal där fantastiska 8 Delicious måste ha toppchans att vinna. Hon har varit enormt bra sedan i somras och nu sprungit världsrekord tre starter i följd över tre olika distanser. Hon såg väldigt laddad och fin ut vid segern över lång distans senast och hade inga problem med att gå utvändigt ledaren senast varvet. Detta trots att hon hade varit struken innan och knappast var helt på topp. Nu ska hon visserligen gå med skor vilket hon inte gjort på slutet, men i stället har hon lopp i kroppen och möter överkomligt motstånd.

Jag tror helt enkelt att det är klasskillnad här som Delicious ser ut för dagen och att Örjan avgör loppet tidigt genom att köra till ledningen på första långsidan. Given spik!

9 Volstead och 10 Thai Broadway är värst emot, men de har bakspår och lär inte kunna hota om Örjan skaffar sig 20 meter på dem kort efter start.

Analys Solvalla V75-4:

Ranking: A: 2-8-1-3. B: 13-12-14-15-10-4. C: 7-9-5-6.

Spetsanalysen: Svårbedömt hur snabb Quantum Gliding är med voltstart. Bara två starter med framspår i volt i Sverige och det var nästan två år sedan. Bra läge och vaken kusk och kanske kan hålla ut springspåren som känns värst emot.

Loppanalysen:

Final i Diamantstoet och omgångens svåraste lopp. Här gäller det att jobba in någon av de mindre betrodda hästarna och jag lyfter fram 2 Legoholm Zon som tipsetta. Hon har alltid visat rått fin fart, men såg ut som en ny häst vid segern och tredjeplatsen näst senast. Hon var sämre senast på grund av magproblem, men har helt klart tänt till hos Sofia Aronsson och är hon lika bra som vid segern måste det räcka bra här.

8 Stepping For Money är också tidig trots ett trassligt utgångsläge. Hon såg fin ut i comebacken senast och bär gå framåt med loppet i kroppen. Oklart var hon hamnar härifrån, men mycket farlig om ”Söderbiff” hittar rätt slagläge.

1 Quantum Gliding är kapabel och gjorde en vass debut för duktige Eric Martinsson senast. Efter det har hon dock varit sjuk och frågetecken för om formen är lika bra igen? Bra läge och vass kusk gör dock att det kanske kan bli spets och då ökar segerchansen. Givet bud.

3 Catch the Cash har visat toppform, har ett bra startspår och är kuskförstärkt. Ska dessutom lättas i balansen och måste räknas.

En del vassa djur på tillägg också och jag håller upp
13 Grace From Above
som verkligen höjt sig på slutet. Hon slog Felicia V.E. från dödens för tre starter sedan och har visat fortsatt form i skymundan efter det. Kanske kan snabbstarta från springspåret och komma bra till direkt även om det är vanskligare med sju hästar på startvolten.

12 Beverly Boulevard har kanske lite svårt att vinna lopp, men hon har en vass speed om hon får spara den till upploppet. Hon ska gå med helstängt huvudlag med hål i för första gången vilket kan ge bra effekt och med klaff duger hon bra mot dessa konkurrenter.

14 Joy Ribb har spurtat sylvasst flera gånger i höst, men var kanske inte riktigt lika vass med skor runt om senast. Nu blir det säkert barfota bak igen och då ska hon passas om det inte blir för långt fram till täten.

15 Felicia V.E. är kanske bästa hästen i fältet, men hon har också fått sämsta läget av alla och har en jobbig uppgift framför sig. Inte chanslös ändå, men bara en av många.

10 Seattle Zet har visat toppform och vann på bra sätt från spets senast, men sämre läge nu och för hårt spelad.

Sista strecket får 4 Islamorada som har gått bra på slutet och första Takter på ett sto är ofta intressant.

Analys Solvalla V75-5:

Ranking: A: 4. B: 5-6-8-7-2-10-3. C: 9-11-12-1.

Spetsanalysen: Emmet Brown är nog snabbast om inte Explosive de Vie trycka av för fullt. Tror dock inte att någon svarar Daley Lovin efter en bit.

Loppanalysen:

Världsstjärnan 5 Nuncio dyker upp igen efter sin snygga seger i söndags och självklart blir han storfavorit. Efter den oväntade förlusten näst senast så var han förbättrad med can’t see back-huvudlag och barfota fram och vann till slut ganska enkelt Breeders’ Crown-finalen från dödens. Nu blir det väldigt täta starter och det går ju inte att jämföra med att starta två gånger samma dag som jag läste någonstans, men känslan är att Nuncio är en häst som inte känner efter så mycket och han kan nog vara gynnad av det. Säker kan man inte vara men jag räknar med en bra insats av Nunico.

Trots det spikar jag emot och lämnar 4 Daley Lovin ensam på systemet. Det här är också en riktigt bra häst och jag räknar med att han kommer att få visa det på allvar framöver. När han mötte Nuncio i somras var han faktiskt favorit på vinnarspelet, men fick då ge sig sista biten trots att det såg bra ut varvet från mål. Då var dock inte Daley Lovin som bäst för dagen och han blev också lite väl hetsig i spets. Trots det var han bara slagen med en halv längd och är han bättre den här gången tror jag i alla fall att Nuncio får jobba hårt om han ska vinna. Det bör bli spets för Daley Lovin och Adielsson och det är ju lite fler bra hästar som kan vara i vägen för Nuncio nu om han hamnar en bit bak – det blev bara fem hästar kvar i fältet senast de möttes.

Visst är det här en chansning, men Nuncio är åtta gånger mer spelad än Daley Lovin och så stor skillnad ska det inte vara. Jag tror i alla fall att Nuncio måste plocka fram en ännu bättre prestation än i söndags för att vinna och chansar på att han inte mäktar med det.

Det finns även bra hästar bakom den här duon som är väldigt lite spelade och 2 Exodus Hanover, 6 Explosive de Vie och 7 Sylvester America är nog inte helt chanslösa om Melander försöker sänka Daley Lovin i tid och faller på eget grepp.

Analys Solvalla V75-6:

Ranking: A: 5-9-12. B: 11-6-2-3-4-8. C: 10-1-7.

Spetsanalysen: Tack Wee kan öppna vasst med Goop, men det är nog ändå favorit på att Officer C.D. tar sig förbi. Han borde i sin tur släppa till Victorious Star som öppnar över medel.

Loppanalysen:

Ett intressant lopp där segerstaplaren 12 Fossens Bonus är hårt betrodd trots ett mycket jobbigt utgångsläge. Han har hittat en växel till utan skor och varit väldigt rejäl vid segrarna, men han har sett lite fladdrig ut i stilen till slut några gånger och är behandlad efter senast. Han gör troligen sista starten för året här och det känns som ganska stor risk att segerraden bryts med dessa förutsättningar. Givet att gå emot.

Tipset till 5 Victorious Star som också vinner ofta och har goda möjligheter att nå ledningen. Får han inte svar av Officer C.D. så bör det bli spets utan att det kostar så mycket och då blir han inte lätt att plocka ner för någon. Han är dock inte helt säker bakom bilen jag litar inte på att han sköter sig om Lugauer blir lite för sugen från start.

9 Orakel Face har galopperat mycket på slutet, men såg väldigt laddad ut utvändigt ledaren i sista sväng senast och hade blivit svårslagen utan galoppen. Han gick med skor då och blev rullig i kurvan enligt Kolgjini och nu kör man barfota runt om som tidigare. Kul skrällbud och ett givet streck.

Bakom den här trion streckar jag hela B-gruppen och
11 Balero Mearas är nog inte sämre än A-hästarna. Han var dock väl klen senast även om det finns förklaringar enligt Båth. Skor då lär bli barfota nu, men känslan är att han är allra mest effektiv i spets. Tänkbar ändå med hårt tempo i täten vilket det mycket väl kan bli.

Det kan om inte annat 6 Total Value och Jeppe Juel se till. Hästen är stark och agerar också hetsigt till och från. Han var bra vid segern mot Orakel Face näst senast, men senast gjorde han bort sig tidigt. Kan vinna om felfri och om han slipper göra allt grovjobb själv.

2 Tack Wee går bra utan att riktigt räcka till, men med Goop från perfekt läge är han inte chanslös. 3 Officer C.D. är ojämn, men var förbättrad utan skor näst senast och har bra chans på spets eller vinnarhålet. 4 French Target och
8 Qualis Talis är två skrällar med formen på topp och jag betalar även för dem.

Analys Solvalla V75-7:

Ranking: A: 4. B: 6-12-7-3-2-10. C: 8-5-1-9-11.

Spetsanalysen: Shadow Woodland är klart snabbast och bör spetsa trots spår långt ut på vingen. Körs säkert där också.

Loppanalysen:

Silverfinalen och härlige 4 Sauveur blir klar favorit. Han gör topplopp i stort sett varje gång och var riktigt bra senast när han krossade Ni Talar Bra Latin från dödens och vann lätt på hemmaplan. Bra läge och lämpligt motstånd gör att han har mycket god segerchans igen, men han får sällan något gratis ändå och av hans sex senaste starter över medeldistans har det bara blivit en seger. Kommer Lindblom lite på vingel kan det bli långt fram till täten och jag vill inte spika. Utgångshäst får räcka och spik på en av tre lappar.

6 Venkatesh är mer gynnad av distansen än favoriten, men han är ju fortfarande minst sagt inget att lita på. Han var grym när han svepte fältet till överlägsen seger senast, men man börjar ju undra om vinst i varannan start bara är en tillfällighet när det varit så i de tio senaste starterna? Framspår kan vara vanskligt eftersom han kan hetsa upp sig utan rygg och tveksamt om Örjan vågar ladda första biten. Han försöker nog hitta en bra rygg för att sedan lita på hästen tunga avslutning. Segerchans om han sköter sig.

12 Ni Talar Bra Latin är också högkapabel och var inte på topp för dagen när Sauveur slog honom utvändigt senast. Även han gillar den här distansen bättre än långt och även om han är allra bäst i den främre träffen så vill jag inte såga hans chanser från spår tolv när han är rätt lite spelad.

Loppets ledare är mest troligt 7 Shadow Woodland som vann säkert från spets över kort distans senast. Han är bäst över 1640 meter, men får han dämpa tempot en bit kan han säkert bita ifrån sig bra här med. Spets och toppkusk är alltid tryggast att ha med på systemet ändå.

Sista strecket får starke storskrällen 3 Speed Delicious som har tänt till på omlagd träning och varit bra i två starter. Tvåa bakom Sauveur näst senast och lätt seger i enklare sällskap senast. Han har imponerat vid V75-seger på Solvalla tidigare då han slog Calvin Borel och han matchar nog alla i det här gänget på en bra dag.

Singelstrecken:

8 Delicious (V75-3) har varit fantastisk vid segrarna på slutet och gör hon en liknande prestation här så bör hon bara vara bäst. Given spik.

4 Daley Lovin (V75-5) har ett nyttigt lopp i kroppen och säkert fart nog för att fälla Nuncio om denne inte är helt på topp. Bra chans till tidig ledning och då spelar jag på favoritfall. Chansspik.

Utgångshästarna:

2 Takethem (V75-1) är mycket bra för klassen och kommer han till spets är loppet slut. Bra chans även från andra positioner och en stark U-häst.

9 Global Respons (V75-2) är rejäl och med Björn Goop i jänkarvagnen tror jag han har bra chans i ett ganska jämnt lopp.

4 Sauveur (V75-7) gör starka lopp varje gång och blir han inte offside över lite kortare distans än vanligt så har han toppchans.

Prisvärda hästar:

5 Thaiger Exclusive (V75-2) är en fin modell och brukar han sig bara för fullt kan han mycket väl vinna detta. Helt bortglömd.

2 Legoholm Zon har tänt till bra i ny regi och tillsammans med 8 Stepping For Money, som fått ett nyttigt lopp i kroppen, bildar hon en rolig skrällduo i ett vidöppet lopp.

9 Orakel Face (V75-6) galopperade nog bort en V75-seger i sista sväng senast. Nu blir det barfota som tidigare och då blir han farlig felfri.

Överspelade:

6 Quintessense och 12 Salong (V75-2) är två formstaka hästar, men av olika anledningar känns båda lite väl hårt spelade den här gången.

10 Seattle Zet (V75-4) känns klart bäst i den främre träffen och då är hon för hårt spelad från tillägg mot dessa hästar.

12 Fossens Bonus (V75-6) är läcker att titta på och riktigt bra, men nu är han behandlad efter senast och har fått sämsta läget. Kan nog få problem att ta sjätte segern i följd.

V75-systemet: (Skrivs på tre kuponger, minst en A-häst måste vinna för chans på sju rätt).

A: 2. B: 1,4,5,10,12. (res 6,9)
A: 9. B: 3,5,6,7,10,12. (res 8,1)
8 Delicious (res 9,10)
1,2,3,4,8,10,12,13,14,15 (res 7,9)
4 Daley Lovin (res 5,6)
2,3,4,5,6,8,9,11,12 (res 10,1)
A: 4. B: 3,6,7,12. (res 2,10)

Kupong 1: 1 x 7 x 1 x 10 x 1 x 9 x 5 = 3150 rader
Kupong 2: 5 x 6 x 1 x 10 x 1 x 9 x 1 = 2700 rader
Kupong 3: 5 x 1 x 1 x 10 x 1 x 9 x 5 = 2250 rader

Totalt: 8100 rader = 4050 kr.

DD-spelet:

5 – 4 x 500 kr
9 – 4 x 200 kr

9 – 6 x 150 kr
9 – 3,7,12 x 50 kr = 150 kr

Totalt: 1000 kr.

/Berglund

Skriver spelkrönikor på Travnet.
189berglund@telia.com
Nästa nyhet
Spelkrönika V86 Solvalla/Bergsåker 11/11: Enklare V86:a med urstark storfavorit
Nästa nyhet
Spelkrönika V86 Solvalla/Bergsåker 11/11: Enklare V86:a med urstark storfavorit

Spelkrönika V86 Solvalla/Bergsåker 11/11: Enklare V86:a med urstark storfavorit

Svårspelat värre i lördags när ledningen på tävlingsdagen visade sig vara en iskall position och många tidiga loppanalyser kom på skam. Starttröga hästar och bakspårshästar kom in i matchen ”gratis” på ett annat sätt än vanligt och vi lär nog få se mer av det den här årstiden.

I kväll verkar dock inte vädret ställa till problem för hästar eller spelare och det är fina förutsättningar att vänta på både Solvalla och Bergsåker.

Inte speciellt hög klass på tävlingarna och speciellt på Bergsåker ser startfälten ganska tunna ut. V86 ser annars lite mer lättspelat ut än vanligt eftersom det förmodligen ”bara” är sju lopp att tippa med 25 öres radpris. Omgångens megafavorit Star Advisor Joli har en skräddarsydd uppgift och det känns inte realistiskt att spekulera i favoritfall.

I normala fall brukar det räcka med en jätteskräll för att V86-utdelningen ska bli riktigt hög, men med den här storfavoriten får man kanske ställa lite högre krav på överraskningar och försöka jobba in åtminstone två.

Jag spelar med två spikar, ett tvåhästarslås och måste även få in en av tre utgångshästar för att få chans på åtta rätt. Med detta upplägg finns det utrymme för att få träff på både två och tre skrällar och vi får jobba för det.

Analys Bergsåker V86-1:

Ranking: A: 2. B: 3-5-1-10-8-6. C: 9-12-4.

Spetsanalysen: Demo är snabb ut, men vill gärna ha rygg på favoriten Magnifik Brodde som jag tror håller ut övriga från start.

Loppanalysen:

2 Magnifik Brodde är klar favorit vilket är korrekt. Han har härdats en del i V75 och nu visat fin form i två starter efter tävlingsuppehåll. Han vann säkert från ledningen näst senast efter en tuff öppning och senast höll han helt okej efter att ha tvingats köra några sekunder för fort i spets under inledningsvarvet.

Här bör han kunna hålla ut främst Above All Ås från start och sedan få överta täten av Demo och blir inte öppningen lika tuff som senast har han god chans att hålla undan. Dunder låter nöjd för dagen och ska köra med samma balans och utrustning som på slutet och jag spelar med Magnifik Brodde som en av tre utgångshästar i omgången.

Bakom är det ganska jämnt, men 3 Le Lahar är nog inte sämre i grunden än favoriten – troligen bättre. Formen känns dock lite svårbedömd efter starterna på slutet, men jag hade ändå 11,5 sista 700 m på honom i skymundan senast och kanske har han vaknat till med det loppet i kroppen. Det luktar dödens på favoriten här vilket såklart blir tufft, men tävlar Le Lahar på topp helt plötsligt så är han nog inte chanslös därifrån.

5 Above All Ås har gått riktigt bra på slutet och fungerade bra i jänkarvagn senast. Han kan dock inte gå barfota fram eftersom man vill ladda med honom från start, men det borde betyda att han går felfritt i alla fall. Givet bud om han kommer förbi favoriten från start eller bjuds på ett bra rygglopp.

1 Demo är en intressant skräll från det här läget. Han har sett laddad och fin ut på slutet och borde få ett perfekt lopp i rygg ledaren om han sköter sig. Han brukar vara giftig till slut med sådana upplägg och får han bara chansen till slut så kan han spurta ner allt. Mycket prisvärd och ett givet streck vid gardering.

10 Prince Cobol har galopperat mycket, men såg fin ut efter uppehåll senast då han inte hann gå tom i mål efter sen lucka. Han är stark och duger bra här om tempot i täten blir högt.

8 Birmingham är ojämn, men stark och bra för klassen när han fungerar och två strykningar gynnar honom med tanke på läget. Dessutom barfota nu kanske? Streckas liksom formstarke 6 Janne Sisu även om denne har lite svårt att sticka nosen först i slutstriderna.

Analys Solvalla V86-2:

Ranking: A: 4. B: 8-1-5-6-3-2-10. C: 11-7-9.

Spetsanalysen: Demanding Sam är snabb ut, men bråkar knappast med tanke på svårbedömd dagsform. Inte säkert att hon kan svara Solöns Rangel heller som vill till tät för att sedan släppa till favoriten. Star Advisor Joli är mycket snabb själv vid laddning och lär inte få svar om täten oavsett vem som tar den.

Loppanalysen:

Ett sprinterlopp där 4 Star Advisor Joli blir megafavorit och hur man än vänder och vrider på det så är det svårt att hitta minus. Han var mycket tapper vid segern senast då han fick ganska tuff press i ledningen av en het häst och nu är det bättre distans och enklare motstånd. Knappast någon som bråkar om ledningen heller och i spets har fuxen förkrossande stark statistik.

Det känns orealistiskt att spekulera i något annat än att Star Advisor Joli leder detta från start till mål och singelstrecket är givet trots det enorma favoritskapet.

Jämnt bakom, men 8 Kalypso Face och 1 Demanding Sam tror jag har bästa kapaciteten av övriga, men i stället är deras dagsstatus något oklar. 5 Wannabe Kemp kanske kan vinna i spets om favoriten kommer bort. 6 Blue Martini Ås är en bra spurtare men vinner ju ”aldrig”. Nej, spika favoriten och lägg garderingskrutet i andra lopp i stället.

Analys Bergsåker V86-3:

Ranking: A: 10. B: 3-9-2-4-12-8. C: 11-5-6-1.

Spetsanalysen: Spik Il är startsnabb och bör spetsa i felfritt lopp, men sedan är frågan hur Ohlsson gör över lång distans om någon mer betrodd försöker överta? Troligen släpper han om Pliggfaksen, Tyri Balder eller Talls Odin ställer frågan.

Loppanalysen:

Kallblodslopp över lång distans och jag tycker att två hästar höjer sig en del. 10 Talls Odin blir bara bättre och bättre och insatsen senast var riktigt vass. Trots galopp kunde han vinna väldigt enkelt och jag hade ett drygt 1.24-varv på honom till slut. Främst var det dock intrycket när Anders Wallin begärde lite av honom i sista sväng som imponerade. Han längde härligt på steget och visade bra tryck hela upploppet ner. Det känns helt klart som en femåring på väg mot högsta klassen och över passande lång distans tror jag att han vinner igen.

Visst ringer det lite varningsklockor med Wallin från bakspår med en häst som tidigare fungerat bäst i den främre träffen, men han visade senast att det inte är några problem att gå bakifrån och jag tror att han bara är bäst om kusken kan undvika strul på vägen. Spik!

Värst emot är 3 Pliggfaksen som näst senast stod 20 meter bakom Talls Odin och ändå var klar favorit. Han var dock chanslös att gå i närkamp under slutvarvet och det känns som att Talls Odin har tagit ytterligare steg efter det. Pliggfaksen är också klart trevande med framspår bakom bilen och riskerar att bli hängande en bit i spåren från spår tre. Visst kan han vinna om han blir släppt till tät efter en bit, men det känns inte helt givet och jag tror att Talls Odin är bättre.

Bakom dessa är 9 Tyri Balder kapabel, men han har strulat till det på slutet och är inte att lita på. Kanske kan komma igenom bra från start om han går felfritt och är med där framme i så fall.

Ganska jämn B-grupp annars och vill man gardera upp loppet bör man nog ta med sju hästar för att känna sig hyfsat säker.

Analys Solvalla V86-4:

Ranking: A: 5. B: 9-12-4-10-6-2-8-7-3. C: 11.

Spetsanalysen: Io Eld är bäst i spets, men tyvärr inte jättesnabb från start och från innerspåret tror jag inte att hon håller upp ledningen. Barca är mer explosiv och bör ta sig förbi, men jag gissar att man gärna smyger med henne efter uppehåll och då bör New Generation ha bra chans att få överta. Jag tror att han håller ut startsnabbe Exceed’ Em sida vid sida.

Loppanalysen:

Ett sprinterlopp där kapable 9 Seedorf O.M.F. är omgångens näst mest spelade häst. Han har fungerat fint efter kastrering, gjort bra lopp varje gång och senast var det starkt gjort att hålla emot starke Ready Ribb på slutvarvet. Andra förutsättningar nu dock med bakspår över kort distans och det krävs inte så mycket strul för att det ska bli långt fram till täten. Han är säkert bästa hästen, men känns inte så intressant att spela med – speciellt inte med tanke på att omgångens andra storfavorit troligen levererar.

Jag går emot och tror att 5 New Generation har bra segerchans om han når ledningen. Han har visat bra form på slutet och öppnar han lika bra som i derbykvalet i somras så bör han hålla ut Exceed’ Em och sedan ha bra chans att få överta täten av Barca. I spets kan New Generation säkert springa fort över den här distansen och om inte favoriten får tidig närkontakt tror jag att han håller undan. Ett roligt speldrag till 13 procent och utgångshäst nummer två.

Hög kapacitet för klassen har även sprintermästarfinalisten 12 Whitehouse Express. Han har dessutom visat riktigt fin form som trea två gånger i följd och får han gå med i rygg på favoriten sista 800 m så tror jag att han blir farlig till slut.

De tre nämnda känns lite bättre än resten, men jag streckar även startsnabba 4 Barca som jag tror spetsar och sedan får ett fint lopp i rygg ledaren. 10 Nose Gear börjar bli dyr, men han kan mycket och när han nu är väldigt lite spelad så vill jag inte spricka om han skulle löpa upp till sin rätta kapacitet. 6 Exceed’Em kan nog bara vinna loppet från ledningen och har inte så stor chans att komma dit, men om min tipsetta galopperar så kanske det kan bli spets och då vill jag ha med honom på systemet.

Analys Bergsåker V86-5:

Ranking: A: 3. B: 4-15-13-11-8-2-10-7. C: 9-5-1-12.

Spetsanalysen: Tournament är snabb och dyker nog till spets direkt, men sedan är et nog inte helt givet at than vill ta emot Balzac du Chatelet hela vägen över den långa distansen.

Loppanalysen:

En spårtrappa över lång distans och ganska dålig klass på loppet. Favorit är treårige 4 Tournament som visat fin inställning och tagit tre segrar på fyra starter. Det är riktig ”Menhammar-stam” på den här med Jaded som pappa och From Above som morfar vilket är spännande. Han är snabb bakom bilen och tar nog ledningen felfri, men han är väldigt orutinerad än så länge och såg inte helt perfekt ut i stilen senast. Risk att han blir synad den här gången och även om han kan vinna loppet så ska han inte vara favorit.

Jag ger tipset till 3 Balzac du Chatelet som är stark och var mycket bra som tvåa näst senast. Senast hade han däremot problem med banunderlaget och galopperade dubbelt. Den här fransktravande hästen bör passa Eklöf ganska bra och inte helt omöjligt att han släpps till täten efter en bit och Linderoth vill ge favoriten ett lite snällare lopp mot äldre hästar. I spets borde Westholmträningen bli svårslagen och jag spelar utgång även med honom.

15 Rekord Amok tillhör också de bättre hästarna i loppet, men läget är som alltid mycket jobbigt när det är spårtrappa. Två strykningar och lång distans är dock plus och även om han inte riktigt räckte i V75 senast så bör han duga bättre här. Given att ta med om man inte spikar min tipsetta.

13 Stoneface har gått okej, men är ingen stjärna och jämför man med Rekord Amok så känns han överspelad. Bara en av flera bakom de tre bästa.

Ganska jämnt och ingen vidare klass på övriga, men jag streckar fem hästar till på garderingskupongerna utan att ha speciell känsla för någon.

Analys Solvalla V86-6:

Ranking: A: 6-2-3. B: 1-4-12-11-9. C: 10-7.

Spetsanalysen: Jens Patrik öppnar bra och bör kunna hålla upp ledningen om kusken vill. Oklart om man kör där eller släpper sedan, men det blir spännade att se vilken snurr Goop kan få på Diablo Boko från start. Kanske kan få överta efter en bit? Även Utter kan öppna rätt bra och vara med i striden.

Loppanalysen:

Lopp över lång distans och en öppen historia. Tipset till
6 Diablo Boko som känns mycket spännande med Björn Goop i sulkyn för första gången. Femåringen har visat bra form på slutet och gick en vass tid bakom en riktigt bra häst senast. Får BG bra snurr på honom från start så kanske man kan få överta ledningen, vilket borde passa den här From Above-sonen fint. Kan nog vinna loppet även om det inte blir spets, men blir också hårt spelad med BG och jag vill inte spika.

2 Utter har visat bra form på slutet och har ett intressant läge. Han ska kanske gå barfota nu också och ska räknas tidigt även om det är glest mellan segrarna.

3 Betel Am vann ett riktigt skräplopp senast, men såg bra ut och är en fin travare. Ganska tidigt bud från ett fint läge.

Streck för hela B-gruppen här och 1 Jens Patrik kan duga om han får bestämma i spets eller får smyga med i rygg ledaren med fritt till slut.

4 Balder Hornline avslutade starkt senast och går bra om han slipper göra för mycket grovjobb själv på vägen.

12 Wojtyla Gene och 11 Chippen Boy har jobbiga startspår, men fin form och kan avsluta bra om det har varit hårt tempo i täten. 9 Angelina Vacation spurtade piggt en bit bakom Betel Am senast. Åtta streck totalt.

Analys Bergsåker V86-7:

Ranking: A. 9-11-2-3. B: 5-4-6. C: 7-1-12-10-8.

Spetsanalysen: Sally Hill och Mellby Toker är snabbast från start, men jag tror knappast någon av dem vill köra i ledningen. Även Laurentius Romeo kan vara med från start, men smyger nog också helst. En hyfsat betrodd häst som agerar först kan nog få överta. Möjligen Magic Number?

Loppanalysen:

Ganska lurigt lopp där jag ger tipset till 9 Rutger Gigant som visat fin form en längre tid och härdats i ganska tuffa V75-lopp. Senast hade han dock otur och blev generad till två galopper och den starten kan man glömma. Blir han kvar i rygg på Liberty Face hela vägen kan han få bra draghjälp under slutvarvet och duga bra här. Ganska given tipsetta för mig och inte sönderspelad än så länge heller.

11 Picasso har bra kapacitet och gick fint efter galopp senast. Han var riktigt duktig i V75 några gånger i somras och känns klart intressant även om det ofta är hopplöst att jobba med Troels från dessa lägen. Som skräll är han dock värd att ta med tidigt på systemet.

2 Liberty Face fick dra fram vinnaren senast och höll farten starkt till slut. Han har varit seg en längre tid, men det är nog mer hans årstid nu och att kapaciteten finns där vet man. Bra läge nu och ett givet bud i enklare sällskap än vanligt.

3 Magic Number var duktig vid segern senast och har toppform, men hon möter tuffare hästar nu och står småhårt inne i loppet. Dessutom ska hon tävla med skor vilket knappast är något plus. Kan vinna, men känns klart överspelad som favorit.

5 Laurentius Romeo har sett fin ut på slutet och hade mycket krafter kvar i mål senast. Snabb ut och bör få en bra position och ”heders-Kent” kan nog passa bra i sulkyn. Tänkbar skräll.

Streck också för grundkapabla 4 Sally Hill som är en riktig fin travare. Han gör årsdebut nu och lär inte vara som bäst, men han är snabb från start och kan få en bra position och då är det säkrast att plocka med henne. Hade varit favorit med visad toppform kanske?

6 Stelina var inte som bäst senast, men ganska rejäl vid segrarna och med Bergh i sulkyn på hemmaplan får hon sista strecket. Sju hästar totalt.

Analys Solvalla V86-8:

Ranking: A: 8-2. B: 4-1-9-3. C: 5-10-6-7-11-12.

Spetsanalysen: Desdemona Boko öppnar vasst och lär göra upp med Jeepster om vem som leder första biten. Jag gissar på Jeepster om kusken laddar max för att komma till plankan. Släpper troligen sedan och då har Elma Lane bra chans att få överta.

Loppanalysen:

Ett stolopp där två hästar höjer sig lite och jag låser loppet med dessa två. 2 Coco de Vie är favorit och flitigt tippad i de tidiga tipsen. Hon är mycket stark och rejäl och att Björn Goop ska köra henne för första gången lockar så klart många. Spåret är perfekt för henne eftersom hon inte är så snabb ut och det blir troligen tidigt avancemang till dödens om tempot bedarrar.

Senast höll fyraåringen mycket starkt i den positionen utvändigt om en vass Bethel Hanover och visst ska det vara bra segerchans här.

Det finns dock ett stort hot mot favoriten och det är om kapabla 8 Elma Lane kommer till ledningen utan att det kostar för mycket. Det är en ruskigt fin häst som går bra för det mesta och som såg helt okörd ut vid segern i Tyskland senast. Trots spår långt ut på vingen tror jag att det kan bli spets eftersom de tuffaste motbuden är långsammare från start och om startsnabbe Jeepster spetsar bör Elma Lane få överta smärtfritt om ingen annan lyckas vara i vägen.

Jag tror inte att Coco de Vie plockar ner Elma Lane utvändigt över medeldistans och två streck känns ganska tryggt.

Bakom är visserligen 4 Raffinos bra när hon sköter sig, men hon ska tävla med skor den här gången vilket hon inte gjort på nio starter i följd. Knappast en fördel.

1 Desdemona Boko har tänt till bra i Finland och varit duktig på slutet, men hon känns lite blöt om hon får göra för mycket själv och Jorma släpper nog ledningen till Elma Lane eller Coco de Vie om de pressar på. Kan nog duga från rygg ledaren om hon får chansen till slut och streckas vid bredare gardering.

9 Withma är speedig och intressant med Adielsson, men för henne krävs det att hon får spara speeden till 300 kvar, annars brukar den ebba ut i tid.

Singelstrecken:

4 Star Advisor Joli (V86-2) är en mycket vass spetssprinter och förlorar knappast ett halvklent lopp med dessa förutsättningar.

10 Talls Odin (V86-3) har utvecklats mycket starkt på slutet och senast blev jag klart imponerad av intrycket. Tror att han krossar det här gänget också.

Tvåhästarslåset:

2 Coco de Vie är starkaste hästen i V86-8 och har toppchans om inte 8 Elma Lane kommer till spets. I så fall vinner nog hon och två streck känns bra.

Utgångshästarna:

2 Magnifik Brodde (V86-1) har visat fin form på slutet och slipper han ett lika snabbt förstavarv som senast har han bra chans att vinna från spets.

5 New Generation (V86-4) Duger bra i den här klassen och kommer han till spets, vilket jag tror, så får det inte strula mycket för favoriten om denne ska hinna fram från bakspåret.

3 Balzac du Chatelet (V86-5) visar bäst styrka i fältet och passar banunderlaget bättre den här gången än senast har han vettig chans att krossa allt.

Prisvärda hästar:

1 Demo (V86-1) ser formstark ut och är vass med lopp på rulle till upploppet. Perfekt läge för det nu.

12 Whitehouse Express (V86-4) är mycket fartfylld och lär avsluta vasst igen. Farlig om det inte blir för långt fram från ett jobbigt läge.

9 Rutger Gigant (V86-7) blev störd till galopperna senast och det är nog ingen fara med formen. Bra smygläge och härdad i tuffare sällskap.

Överspelade:

9 Seedorf O.M.F. (V86-4) är bra för klassen, men från bakspår över kort distans är han för stor favorit för min smak.

4 Tournament (V86-5) är lovande men orutinerad och såg inte helt stabil ut senast heller. Ska nog inte vara favorit.

3 Magic Number (V86-7) möter några rätt bra hingstar nu och ska dessutom gå med skor. För stor favorit även om formen sitter där.

V86-systemet: (skrivs på tre kuponger, minst en A-häst måste vinna för chans på åtta rätt).

A: 2. B: 1,3,5,6,8,10. (res 2,3)
4 Star Advisor Joli (res 8,1)
10 Talls Odin (res 3,9)
A: 5. B: 4,6,9,10,12. (res 2,8)
A: 3. B: 2,4,7,8,10,11,13,15. (res 9,5)
1,2,3,4,6,9,11,12 (res 10,7)
2,3,4,5,6,9,11 (res 7,1)
2,8 (res 4,1)

Kupong 1: 1 x 1 x 1 x 6 x 9 x 8 x 7 x 2 = 6048 rader
Kupong 2: 6 x 1 x 1 x 1 x 9 x 8 x 7 x 2 = 6048 rader
Kupong 3: 6 x 1 x 1 x 5 x 1 x 8 x 7 x 2 = 3360 rader

Totalt: 15456 rader = 3864 kr.

DD-spelet:

9 – 2,8 x 300 kr = 600 kr
11 – 2,8 x 200 kr = 400 kr

Totalt: 1000 kr.

/Berglund

Skriver spelkrönikor på Travnet.
189berglund@telia.com
Nästa nyhet
Spelkrönika V75 Eskilstuna 7/11: Storvinst i onsdags och vassa V75-drag i svårlöst omgång
Nästa nyhet
Spelkrönika V75 Eskilstuna 7/11: Storvinst i onsdags och vassa V75-drag i svårlöst omgång

Spelkrönika V75 Eskilstuna 7/11: Storvinst i onsdags och vassa V75-drag i svårlöst omgång

Det blev en trevlig onsdagkväll med bra träff på V86-systemet här i krönikan och det med ett system som inte direkt stack ut på något sätt. Jag spikade bara omgångens störste favorit, men tog lite ställning med två kortlopp där Nelle Atticus Jake och Explosive de Vie vann och fick sedan träff på en (Panoramic) av tre utgångshästar. Inget märkvärdigt upplägg egentligen och ingen vinnare som kändes supersvår, men när tre hästar runt fem procent vinner blir det tufft för de flesta system på V86. Nu blev det cirka 235.000 kronor tillbaka på mitt förslag och det visar att V86 är ett spel med otrolig potential, men också främst ett spel för lite större system.

Det är många som efterfrågar mindre systemförslag på travnet, men egentligen ser jag inte poängen med det. Ska jag vara ärlig tycker jag att de flesta system för några hundralappar är kanonmat på V86 och V75 och ingenting man kan räkna med att vinna på. Då är det nog mest att man spelar för att det är kul att vara med. Det måste vara överlägset mycket bättre att dela ett system för 4000 kronor med tio personer än att spela för 400 kronor själv i alla fall. Vill man följa våra tips, men göra mindre system, så finns det ju alltid en rank att följa och ofta utgångshästar som man kan välja att spika i stället för att få ner radantalet.

Att spela på trav är en lurig bransch och vinster följs ofta upp av nya vinster och tvärtom när man förlorar. Det känns i alla fall lovande att ha med sig onsdagsvinsten i ryggen när man ska kasta sig över helgens första V75-omgång på Sundbyholmstravet utanför Eskilstuna. Den trivsamma banan vid Mälaren kör dubbla V75-omgångar och på söndag är det verkligen toppsport med fyra Breeders Crownfinaler. Tips till dessa lopp får ni av Stefan Jönsson på söndag förmiddag och jag har i stället fokuserat på lördagens ”vanliga” omgång.

Det är blandad klass på loppen, men jag tycker att jag har hittat två roliga spikar och ett vettigt kortlopp så jag spelar en matematisk lapp den här gången. Värt att veta tycker jag det är att i Eskilstuna brukar det rent allmänt vara lite lättare att rinna undan i spets och innerspår bakom startbilen kan vara knepigt – speciellt på publiksidan.

Analys Eskilstuna V75-1:

Ranking: A: 3-2-9. B: 4-10-1. C: 8-5-7-6.

Spetsanalysen: Ovant med voltstart i silverdivisionen och Next To None Sib har inte startat i den disciplinen på länge, men han är snabb av sig och jag blir förvånad om han inte spetsar från ett fint startspår.

Loppanalysen:

En mycket klen silverdivison inleder omgången och det är voltstart och lång distans som gäller. 2 Usain Henna kommer från en övertygande V75-seger och blir en av omgångens mest spelade hästar. Han är nog klart bäst om han tävlar på topp, men det låter inte helt givet att han är lika bra nu som senast. Han behandlades efter den starten och ska ut i bronsfinalen nästa helg och kanske behöver den här genomköraren. Den långa distansen talar dock mer för honom än konkurrenterna och visst kan han vinna, men som jättefavorit med ”icke-topp-tio-kusk” måste jag gå emot.

Jag ger faktiskt till och med tipsettan till Björn Goop och
3 Next To None Sib. Han verkar som så många andra av Goops hästar genomgått en förvandling den senaste tiden och intrycket vid segern senast var mycket starkt. Han bara sprintade undan i ledningen och kapable Order To Fly var chanslös att gå i närkamp. Next To None Sib har tidigare varit lite vek och bäst över kort distans, men han såg ut som en ny häst senast och blir spännande att se om Björn testar i spets i stället för att släppa till storfavoriten. Om Usain Henna inte är på topp kan Next To None Sib säkert leda hela vägen.

Jag tar också med grundkapable 9 Order To Fly som visserligen var chanslös mot Next To None Sib senast, men han är lite ojämn av sig och kan mycket bättre. Nu blir det tätare starter vilket är en fördel och om Usain Henna trycker på utvändigt om ledaren så kan det lösa sig perfekt för Per Lennartsson snygge fux. Nu är han en halvskräll i stället för som oftast favorit och då är han värd ett streck.

Inte särskilt segersugna hästar bakom dessa tre, men starke 4 Julio de Luxe är först i kön om man vill strecka flera.

Analys Eskilstuna V75-2:

Ranking: A: 4. B: 10-3-2-9-5-12-1. C: 6-7-8-11.

Spetsanalysen: Brooklyn Club är snabbast första biten och bör spetsa även om innerspåret kan vara knepigt. Har läst att Stig H gärna vill se honom i spets, men jag skulle bli mycket förvånad om Erik väljer den taktiken över full distans mot så här bra motstånd. King Sir Kir bör få överta täten efter en bit.

Loppanalysen:

Lägsta klassen och ett riktigt bra lopp med många lovande djur, men tre hästar höjer sig ändå över resten. Favoriten
10 Day Or Night In har vunnit fyra av sju starter, är obesegrad felfri och helt klart ett riktigt löfte. Han verkar stark och har ett härligt driv i steget och senast avfärdade han enkelt en så pass bra häst som Breidabliks Nubbe. Den här treåringen är bra nog att vinna ett V75-lopp trots sin orutin, men man ställer väldigt höga krav på honom när han är favorit från bakspår. Han möter trots allt ett par riktigt tuffa hästar och dessutom såg han inte helt perfekt ut senast trots segern. Jag är inte så säker p åatt Johan Untersteiner är så sugen på att köra fram tidigt och från fjärde par utvändigt eller sämre så blir det nog väldigt tufft att hinna fram till seger om det inte blir tokkörning i täten. Kan vinna, men ska nog inte vara favorit.

Jag tror att läckre 4 King Sir Kir blir svårslagen om löper upp till sin rätta kapacitet. Han såg ruskigt fin ut när han spurtade vasst i skymundan efter uppehåll för fyra starter sedan. Efter det var han rätt hårt spelad i Derbykvalet som Conlight Ås vann och gick helt okej utan att räcka riktigt. Sedan har han tagit två mycket enkla segrar i billiga sällskap och jag gissar att Claes Svensson har siktat på att starta honom i V75 en tid.

King Sir Kir var anmäld till V75 nyligen men ströks på grund av feber, men det var inte så allvarligt enligt Claes och gick över på någon dag. Från spår elva, som han hade lottats till då, krävs det nog inte heller så hög temp för att stryka när han dessutom står perfekt till i klassen. Med ett sjättepris den gången hade han gått ur klassen utan att kvala in till finalen och jag gissar att Claes har högre målsättning än så med den här hästen.

För att spetsa till formen inför detta körde Claes ett tuffare banjobb förra veckan och jag tror nog att det är tillräckligt vässat för att vinna. Att han ska gå med skor jämfört med barfota på slutet oroar inte ett dugg eftersom hästen sett lite rullig ut vid segrarna och han travar säkert bättre med skor. King Sir Kir är inte jättesnabb från start, men öppnar bättre än de som jag tror kan tänkas svara ledningen och han bör få överta täten efter en bit. Sedan avslutar han säkert med ett 12-varv och då blir det jobbigt för favoriten att ta längder till slut. Jag spikar!

Jag har visserligen läst att Stig H Johansson önskar att startsnabbe Brooklyn Club ska köras i ledningen den här gången, men det har jag svårt att köpa. Det är en fin travare, men han är vek till slut och har ju sju andrapris och ingen seger. Förra gången släppte Erik över kort distans mot sämre motstånd och att han nu ska svara ledningen mot så här tuffa hästar låter märkligt. Jag brukar säga att Erik Adielsson är den klokaste kusken vi har och kör han i spets med Brooklyn Club om King Sir Kir eller Polycrates Face testar blir jag brydd.

I så fall får väl Claes Svensson släppa fram Kolgjini och Polycrates Face att göra grovjobbet och sedan ta dem till slut.

Just 3 Polycrates Face har också hög kapacitet och är en tänkbar vinnare om han sköter sig. Han är dock mer stark än snabb än så länge och dessutom inte helt pålitlig. Det känns som risk för startgalopp eller ett tungt lopp och jobbigt för en treåring att vinna V75 den hårda vägen.

2 Forni Boko tycker jag också visar fin kapacitet, men lite svårbedömd form efter en sämre insats senast och uppehåll efter det.

Analys Eskilstuna V75-3:

Ranking: A: 6-1-7. B: 10-9-5-11-8. C: 3-4-12. D: 2.

Spetsanalysen: Alvena Pele är sylvass om han trampar rätt och bör då hålla Democrat utvändigt om sig. Galopperar favoriten så spetsar nog Democrat för att sedan kanske släppa till Harry Haythrow eller Knows Nothing.

Loppanalysen:

Gulddivisionen över kort distans och att nioårige 1 Alvena Pele är storfavorit säger kanske lite om att loppet inte håller allra högsta klass. Han är en riktig hedershäst som kommit tillbaka starkt i år och vid spetssegern senast såg han jättefin ut. Nu blir det dessutom barfota runt om och utan galopp leder han det här loppet i det längsta. Han vann faktiskt den här omgången för två år sedan, men det var också den senaste segern i V75. Jag litar inte helt på att Alvena Pele sköter sig i starten eller orkar stå emot om det blir lite körning första varvet och som storfavorit kan jag inte spika.

Mer spelvärd tycker jag att 6 Knows Nothing är. Han fick ett tufft lopp senast och höll farten bra som tvåa bakom en smygkörd häst efter att ha plockat ner Cool Keeper i ledningen. Tätare starter nu bör passa fint och jag tror att han kan få ett fint rygglopp den här gången och då spurta vasst till slut. Tippas.

7 Food Money har gjort två starter efter långt uppehåll och såg vass ut när han vann en extremsprinter från ledningen senast. Han kommer nog bara till spets nu om favoriten galopperar, men jag är inte främmande för att han är tuff nog att sänka favoriten utvändigt. Däremot är det inte säkert att han håller hela vägen då.

Dessa tre tycker jag är lite vassare än resten och vill man spela ett lite mindre system kan man stanna där, men jag tycker att loppet är ganska jämnt ändå och betalar för hela B-gruppen också.

10 O’Grady är tidig bakom A-hästarna. Han hakade fast i en konkurrent senast och tappade fart bakom Thai Broadway på bortre långsidan. Han gick sedan bra över upploppet och såg formstark ut. Bäst i spets, men kan nog skrälla med hårt tempo i täten.

9 Highspeed Call är också bäst i spets, men han har fin form och trivs verkligen bra på Sundbyholm där han vunnit sju av åtta starter. Det brukar vara tufft att följa snabba hästar i rygg, en lyckas Jansson haka på Alvena Pele och få rygg ledaren kan det bli skräll med fritt till slut.

5 Harry Haythrow är inte som förr, men har ett bra spår och kan öppna riktigt snabbt vid laddning. Kanske kan sätta press på favoriten och sedan hitta ner bakom och överraska med ett maxlopp.

11 Standout är kapabel, har lopp i kroppen och streckas trots läget liksom 8 Underpaid Hanover som var rejält förbättrad efter uppehåll senast och verkar ha ”smittats” av Goops fantastiska stallform. Åtta streck totalt.

Analys Eskilstuna V75-4:

Ranking: A: 1-8-7-4. B: 3-5-2-9-10. C: 11-13-6-12.

Spetsanalysen: Nobel Amok har öppnat rappt i voltstart och från innerspår bör han ha god spetschans. Springspåren är värst emot, men jag tror inte att de kommer förbi om Per Linderoth prickar starten.

Loppanalysen:

Ett treåringslopp som ser intressant ut med flera spännande skrällar. Storfavorit är obesegrade Goop-träningen 7 Aces High som vunnit tre av tre och sett klart fin ut. Segrarna har dock varit rätt intetsägande i enklare sällskap och kommer han inte till spets är han nog sårbar. Kan vinna, men alldeles för stor favorit mot flera bra motståndare.

Jag ger tipsettan till fine 1 Nobel Amok som vann från ledningen efter uppehåll senast och som ska vara klart vassare med loppet i kroppen. Han är snabb ut, har två av två från spets och vettig chans att leda runt om.

I rygg på honom kan 8 Tobacco sitta och då blir han farlig med lucka till slut. Han har mött tuffare hästar tidigare och ska gå barfota runt om som näst senast när han var mycket vass efter galopp. Givet streck!

4 Gambino Degato är också intressant som skräll. Han var seg i debuten för Johan näst senast, men otroligt förbättrad vid spurtsegern senast då jag hade 1.10 sista 400 m på honom när han gick från sista häst till lätt seger. Vet inte hur han klarar spår fyra, men felfri och med ett vettigt lopp blir han nog farlig till slut.

3 Chucky Mearas ser fin ut, ska gå barfota runt om, har toppkusk i sulkyn och ett bra spår. Sådana femprocentare gillas!

5 Angel of Attack var riktigt bra när han vann för fyra starter sedan då Melander ryckte skorna runt om. Senast gjorde han debut för Robert Bergh och gick klart godkänt som tvåa. Bör vara förbättrad nu och blir det barfota runt om kan han vinna om starten klaras av utan galopp.

Sista strecket till 2 Alex Evo som visat rätt bra kapacitet och borde vara uppåt med de två senaste loppen i kroppen.

9 Lacquer And Lace är också bra och kanske borde streckas, men hon har varit sjuk efter senast och är knappast på topp. Från bakspår bör hon få tufft att runda allt. Sju streck totalt.

Analys Eskilstuna V75-5:

Ranking: A: 3-4-1. B: 6-5-2. C: 7-9. D: 8.

Spetsanalysen: Eketorpets Tess är mycket kvick bakom bilen och jag blir snopen om hon inte tar hand om ledningen. Däremot inte givet att man kör där över lång distans och kommer Dernier Viking på första varvet så släpper nog Untersteiner.

Loppanalysen:

Stoeliten och ett ganska lurigt lopp trots få hästar. Jag tror att de sex innersta spåren kan vinna och streckar dessa. Favorit är 1 Amazon Am som får Örjan i sulkjyn från ett bra läge och lär dyka upp där framme. Skulle hon komma ut bakom Eketorpets Tess och få överta täten så har hon vettig chans, men det kan lätt strula också.

Hur det ska gå för spetshästen bestäms nog mycket av hur urstarka 3 Dernier Viking sköter sig. Går hon felfritt och körs offensivt (ganska givet) så blir det inte så kul att gå i spets. Det visade hon näst senast när hon mosade en betrodd ledare fullständigt och hon kan nog duga över den här distansen också trots at hon står tuffare inne nu. Hon är dock osäker och går inte att lita helt på, men sköter hon sig och får överta spets tror jag att hon vinner.

Hårt tempo på loppet lär det bli med en felfri Dernier Viking och det gillar 4 Ariel Boko. Hon fick en vettig genomkörare mot bra hästar senast och möter lite enklare motstånd nu. Linderoth har siktat på detta och rycker dessutom alla skor. Givet bud.

6 Eketorpets Tess gör oftast rejäla insatser och senast i Sto-SM spurtade hon fint som fyra bakom vinnande Youana. Hon bör ta hand om ledningen, men eftersom hon inte är gynnad av lång distans kan det bli släpp om någon bra konkurrent testar. Om inte och åttaåringen håller sig lugn i spets så kan hon leda hela vägen – hon brukar kämpa bra i tät.

5 Playing Tua klarar distansen och brukar duga bra i de här sällskapen och 2 Georgina Corner såg fin ut bakom Food Money senast. Båda streckas.

Analys Eskilstuna V75-6:

Ranking: A: 4-9-11-7. B: 5-1-6-8. C: 3-10-12-2.

Spetsanalysen: Gilmour är riktigt snabb och håller nog ut Man Winner om kusken vill. Men sedan kan det nog bli släpp och jag hoppas att det blir till Handsome Knight och inte till storfavoriten…

Loppanalysen:

En mycket öppen bronsdivision över kort distans och jag garderar rejält. 7 Only One Winner blir en av omgångens mest spelade hästar, men han kommer från en galoppmiss och har faktiskt galopperat de två senaste gångerna Kontio kört. Visserligen från spår längre ner på vingen, men han är inte helt pålitlig och inte heller jättesnabb från start och bör bli hängande en bit från detta läge. Med dryga spår fram utvändigt ledaren bör han vara sårbar och den här favoriten vill jag jobba mot.

Det finns roliga speldrag här och tipset får 4 Handsome Knight som ser mycket formstark ut för dagen. Senast hamnade han i en iskall rygg och fick aldrig chansen, men såg mycket laddad ut på upploppet. Han är snabb ut, trivs över kort distans och får han överta täten efter en bit kan det hålla hela vägen.

9 Johan Roc har också tänt till rejält på slutet (börjar bli tjatigt om Goops hästar) och gjort bra insatser. Tvåa bakom Ski To the Max senast efter ett lite tyngre lopp än henne. Bra smygläge nu med rygg på startsnabb häst och lär sitta bra till direkt. Kan duga även fast han är bäst i den främre träffen.

11 Ski To the Max är snabbfotad, men kanske inte den största kämpen till slut. Hon har dock visat toppform på slutet och känslan är att hon kommer att avsluta snabbt för Örjan den här gången. Farlig om tempot i täten varit för högt.

Här kommer hela B-gruppen med på systemet också och
5 Stay Alert tycker jag har ryckt upp sig en del på slutet. Han duger nog bra om han kommer ner i banan och loppet blir kört i hårt tempo.

1 Even’s First Boy är mycket kapabel, men dålig från start och riskerar att hamna för illa till över kort distans. Avslutar annars alltid starkt och kan vinna om Flemming inte blir kvar i kön för länge.

6 Harvey Tornado och 8 Orakel Face är också bra, men riskerar tunga lopp från sina startspår långt ut på vingen. Tänkbara om det löser sig för dem och åtta streck totalt.

Analys Eskilstuna V75-7:

Ranking: A: 11. B: 12-5-9-1-7-4-6-2. C: 10-8-3.

Spetsanalysen: Strecket kan öppna snabbt, men körs knappast i spets och Neon Face och Spicy A. kan utmana. Neon Face är den troliga ledaren, men det låter inte helt givet att kusken vill köra i spets.

Loppanalysen:

Ett knepigt lopp avslutar omgången och jag chansar med att spika mig ur problemen. 11 Global Racecourse har vunnit sju av sina fjorton starter och är en klart fin travare. Nu har han tjänat stora pengar på kort tid och möter hårdare hästar här, men har sett så fin ut att jag tror han duger bra igen. Dessutom rycker man skorna runt om för första gången och det ger säkert en växel till.

Bra för min spik är att det finns frågetecken kring flera av konkurrenterna och dessutom körs han av den klart bästa kusken av de heta ekipagen. Det kan nog bli ganska tuff körning från start i det här loppet och då räknar jag med att Erik som så ofta förr hittar rätt vägar till seger. Spik!

12 Global Respons är en fin häst som säkert inte är sämre än min spik och han höll starkt utvändigt ledaren i V75 senast. Nu låter dock Stefan Persson lite uppgiven från sämsta spåret och tänker köra snällt. Erik mot Stefan med dessa lägen gör att det är lätt att välja.

5 Neon Face har fina fartresurser och vinner ofta när hon sköter sig, men hon är knepig och har aldrig vunnit lopp utanför Solvalla. Hon öppnar bra och är spetsfavorit, men inte säkert att Ville vill köra i tät och släpper han kan det lätt krångla. Blir för hårt spelad.

9 Dark Xray är rätt bra och för bortglömd och honom streckar jag i så fall hellre än 1 Razor Kronos som blir över från start och 4 Staro Hey Joe som brukar ha svårt mot tuffare hästar.

Singelstrecken:

4 King Sir Kir (V75-2) är mycket kapabel och bör bli släppt till ledningen efter en bit. Svårslagen sedan.

11 Global Racecourse (V75-7) ser mycket fin ut och ska gå barfota runt om för första gången. Tror att Erik kan lösa uppgiften trots svårt läge.

Prisvärda hästar:

3 Next To None Sib (V75-1) har sett ut som en ny häst på slutet och var mycket vass vid segern senast. Tar nog spets och kan leda hela vägen. Given att gardera favoriten med.

3 Chucky Mearas, 4 Gambino Degato och 8 Tobacco (V75-4) är alla intressanta hästar bakom en för stor favorit och de ska streckas tidigt.

4 Handsome Knight ser formstark ut och kan spetsa och 11 Ski To the Max lär spurta vasst med Örjan. Två roliga skrällbud i V75-6.

Överspelade:

2 Usain Henna (V75-1) är jättebra, men mycket talar för att han inte är på topp denna gång och att han dessutom får ett jobbigt lopp. Garderas.

7 Aces High (V75-4) är obesegrad, men orutinerad och får han ingen ledning bör han vara sårbar.

7 Only One Winner (V75-6) kommer från galopp och riskerar ett tungt lopp från det här läget. För stor favorit.

V75-systemet:

2,3,9 (res 4,10)
4 King Sir Kir (res 10,3)
1,5,6,7,8,9,10,11 (res 6,1)
1,2,3,4,5,7,8 (res 9,10)
1,2,3,4,5,6 (res 3,4)
1,4,5,6,7,8,9,11 (res 3,10)
11 Global Racecourse (res 12,5)

3 x 1 x 8 x 7 x 6 x 8 x 1 = 8064 rader = 4032 kr.

DD-spelet:

9 – 11 x 300 kr
4,11 – 11 x 250 kr
1,5 – 11 x 100 kr = 200 kr.

Totalt: 1000 kr.

/Berglund

Skriver spelkrönikor på Travnet.
189berglund@telia.com
Nästa nyhet
Spelkrönika V86 Solvalla/Jägersro 4/11: Tuffa sparlopp löser knepig omgång
Nästa nyhet
Spelkrönika V86 Solvalla/Jägersro 4/11: Tuffa sparlopp löser knepig omgång

Spelkrönika V86 Solvalla/Jägersro 4/11: Tuffa sparlopp löser knepig omgång

Solvalla och Jägersro är värdar för kvällens delade V86-omgång och i mina ögon en ganska trasslig sådan. Det finns inte så många stabila vinnare att luta sig emot och det borde inte behöva hagla favoritsegrar hela kvällen. Jag tänker nöja mig med en spik och det är en storfavorit som verkligen det mesta talar för. Omgångens största favorit brukar allt som oftast också infria förväntningarna när det gäller V86 och jag tänker i alla fall jaga skrällarna i andra lopp. Sedan kryddar jag med två lite tuffare tvåhästarslås och sedan måste även en av tre utgångshästar vinna för chans på åtta rätt.

Analys Jägersro V86-1:

Ranking: A: 4-8-2-9. B: 3-5. C: 7-6-1.

Spetsanalysen: Drogba Bob är startsnabb och bra i spets och många verkar tro att han tar täten, men jag tror att han får svårt att hålla ut Alchemilla Rich första biten och hon är min spetsfavorit. Även Augustus F. är snabb ut och kan spetsa, men formen är svårbedömd för dagen och det blir inte lätt att ta en längd sida vid sida med Alchemilla Rich.

Loppanalysen:

Ett öppet sprinterlopp inleder och favoriten 8 Habito har fått sämsta läget. Den segervane sexåringen galopperade dubbelt senast och var inte som bäst och återkommer nu efter uppehåll. Han har tränat fint och jag har sett honom vinna provlopp på Jägersro i mäktig stil nyligen. Han kan såklart vinna, men det bör bli ett tungt lopp och även om han gynnas av det lilla fältet med tanke på läget så är han bara en av flera för mig som favorit.

Jag ger tipset till min spetsfavorit 4 Alchemilla Rich som inte haft någon tur från svåra lägen på slutet. Nu är hon bättre placerad bakom startbilen och Kolgjini har fått bra snurr på henne tidigare. Får hon spets utan att det kostar för mycket kan det hålla hela vägen till vettiga nio procent.

2 Drogba Bob vinner inte så ofta men är bra på att hänga med och formen ser helt okej ut. Från ett bra läge lär han laddas det som går och skulle han nå spets är det bra chans. Jag tror dock att han får nöja sig med rygg ledaren och då blir det krångligare att vinna. Ändå ett givet streck vid gardering.

9 T.Rex D.K. var fin vid segrarna i somras, men fick för tuff press i spets senast och har varit struken efter det. Oklar form med tanke på det, men ett helt okej smygläge i det lilla fältet gör att han ändå måste räknas rätt tidigt.

3 Thewayiam Ås har mött tuffare hästar på slutet (Buzz Mearas senast) och är jämn och säker av sig. Han tränar fint och ska gå barfota runt om och med jänkarvagn denna gång. Tänkbar skräll liksom 5 Augustus F. som kan mycket men har svårbedömd form. Normalt sett är han snabb ut och med bevisad form och spetsläge hade han varit ett spikförslag. Mer oklart var han står nu och eftersom spets blir svårt att nå så är han bara en outsider. Sex streck totalt.

Analys Solvalla V86-2:

Ranking: A: 2. B: 3-4-1-7. C: 5.

Spetsanalysen: Wingait C.H. öppnar bra och ska ha bra chans att ta hand om ledningen direkt eller får överta den av Gijon om denna skulle hinna före.

Loppanalysen:

2 Wingait C.H. har bara vunnit ett lopp i karriären, men det var i den senaste starten och han imponerade då när han slog bra hästar från ledningen trots stenhårt tempo hela vägen. Han hade gått riktigt bra även före det och visat en lägre tid att han var kraftigt på gång. Enligt Persson känns han fortsatt mycket fin efter förra starten och att han då blev lite kantig sista biten berodde nog mest på den tuffa öppningen av loppet. Nu svingar sig Björn Goop upp i sulkyn och det lär inte direkt minska segerchansen och det mesta talar för att treåringen leder det här från start till mål.

Visst skulle Wingait C.H. kunna bli av med täten till Gijon, men i så fall bör han vara tillräckligt snabb för att få ta över i nästa skede. Toppchans som jag ser det och svår att inte lämna ensam på systemet. Spik!

Det finns annars ett vasst motbud i kriteriefinalisten
3 Expensive River och visst hade jag kunnat tänka mig att dubbla med honom med tanke på spelvärdet, men hur Ohlsson än gör så bör det bli ett tungt lopp utvändigt om favoriten och då tror jag inte riktigt att han räcker till. Annars är nog formen på uppgång igen efter att han haft en dålig dag i Kriteriet och senast gått bra i skymundan efter en månads uppehåll.

1 Amity är stark, men hamnar sist från start och borde få svårt att ta längder till slut. 7 Echauffour U.S. kommer med två segrar i följd, men det har varit i enklare sällskap och jag har inte blivit direkt imponerad. Får nog svårare här.

Analys Jägersro V86-3:

Ranking: A: 11-12. B: 2-6-4-1-9-7-13. C: 3-10-8.

Spetsanalysen: Secret Lane gynnas av en invändig strykning och får nu mer plats att vända på. Hon är knepig i volt men snabb om hon sköter sig och bör spetsa felfri. Strular hon så är det mer öppet, men Flo Rida Sea kanske kan spetsa och sedan släppa till någon mer betrodd.

Loppanalysen:

Ett halvklent lopp där 2 Ille Faciet blir storfavorit efter två segrar i följd sedan han kom till Johan Untersteiner. Han har gjort det rejält men utan att glänsa och även om han tidigare har klarat spår två i voltstart så såg det väldigt skakigt ut från spår fem på tillägg näst senast. Det borde vara klar galopprisk och inte heller säkert att han vinner felfri nu när motståndet är tuffare. Given för mig att gå emot som storfavorit.

Given tipsetta är 11 Nelle Atticus Jake som visserligen inte vinner så ofta, men som är van vid betydligt tuffare motstånd. Han testade derbykval näst senast och gick helt okej och senast avslutade han strålande som tvåa bakom Juniata Hanover via fina 1.08,5 sista 700 m. Han är snabb från start och bör kunna sitta rätt bra till direkt med någon strykning där framme och en del osäkra hästar som kan vara borta direkt.

Det som gör fyraåringen sårbar är att han inte tål att gå en för lång speed själv utan behöver smygas till sista halvvarvet innan kusken trycker av ordentligt och då kan det alltid bli långt fram på Jägersro.

Därför vågar jag inte spika utan dubblar systemet med kapable 12 Springover som gör spännande debut för Joakim Lövgren. Han vann V75-lopp förra vintern och visade prov på bra inställning och har gått bra i provlopp inför detta. Lövgren låter rätt nöjd och Springover kan säkert segerstrida direkt.

Av övriga har nog både 1 Proserpine och 6 Secret Lane fart för att vinna loppet, men båda är osäkra i voltstart och kan vara borta direkt.

Jag chansar bort den för hårt spelade favoriten och låser loppet med streck för enbart Nelle Attius Jake och Springover.

Analys Solvalla V86-4:

Ranking: A: 10-9-5-6. B: 8-2-11-12-1. C: 3-4.

Spetsanalysen: Ganska öppen spetsstrid där Fabulous Boko är snabb och kan spetsa från ett bra läge, men Cerveza öppnar bra om hon är lugn för dagen och kusken vågar ladda. Kan nog få överta täten efter en bit annars.

Loppanalysen:

Ett treåringslopp för ston där lovande 9 Faloria Boko blir klar favorit trots bakspår. Hon har visat härlig styrka och inställning och kan slugga ner det här sällskapet också, men hon är ganska orutinerad (minst starter i fältet) och med bakspår och ”icke-topp-tio-kusk” i sulkyn är det inte så lockande att spika henne. Tänkbar vinnare men inte så spelintressant.

Jag ger tipset till 10 Silvia Amok som jag tror är minst lika bra som favoriten, men nu runt åtta gånger mindre spelad. Nurmos-hästen visade fin fart när hon kvalade in till en E3-final, men sedan har hon inte fått till det. Hon gick bra i skymundan i oakskvalet senast, men har sedan inte startat. Svårbedömd form alltså, men bra i grunden och väldigt lite spelad.

5 Cerveza har också fart för kulltoppen, men är inte att lita på. Hon avslutade mycket bra som tvåa i E3-kval och var även tvåa i sitt oakskval. I Oaks gick hon bra i skymundan och felfri duger hon bra här – speciellt om det blir tidig ledning.

6 Fudge Ås var väldigt rejäl vid segern näst senast, men för pigg senast och gjorde bort sig direkt. Nu blir det lite ändringar i huvudlaget och felfri blir hon farlig trots att motståndet är tuffare nu. En fin sort helt enkelt.

Jag streckar även tre hästar i B-gruppen och 8 Global Supremacy med toppkusk blir farlig om hon kommer till från spår åtta.

Analys Jägersro V86-5:

Ranking: A: 5. B: 7-3-2-6-8-12-4. C: 1-11-9-10.

Spetsanalysen: Herold As är snabb, men släpper säkert täten. Xlnt Chili Trippel öppnar bra, men inte givet att han kan ta emot Solon som är snabb. Sedan låter det som att denne kan tänka sig att släppa och då bör det bli Helios i spets.

Loppanalysen:

Ett ganska bra lopp som ser öppet och spelvänligt ut. Jag tror mest på 5 Helios som gjort ett bra intryck i Tyskland och jag gillade honom verkligen i första Sverigestarten senast. Då hade han spår elva, men avslutade starkt från kön där Remote Control vann. Han är snabb från start och om Solon tar en längd på favoriten första biten så är det bra chans att Helios får överta täten sedan. I spets blir han nog mycket svårfångad, men det kan gå med andra upplägg också och jag spelar utgång och spikar på en kupong.

7 Blue Motion gör oftast bra lopp och vann i fin stil direkt efter uppehåll senast. Han är bra för den här klassen, men viss vingelrisk från spår sju gör hans uppgift lite tuffare. Tidig ändå.

3 Xlnt Chili Trippel fungerade inte på ett löst banunderlag senast och galopperade i slutet av loppet. Annars har han gjort det bra en längre tid och han är både snabb från start och tål att göra lite jobb själv. Bra chans om Lövgren lyckas svara ledningen, men det är långt ifrån givet. En av flera.

2 Idi kan mycket, men blandar och ger lite i prestationerna. Han var vass näst senast, men kom aldrig in i loppet senast. Bra läge nu och blir det körning från start mellan andra ekipage har han en tung slutspurt att ta till.

6 Thengill avslutar bra varje gång och segerstrider säkert om han inte hamnar för illa till från start. 8 Shogun D.K. är kanske snabbast i hela fältet, men antingen brukar han eller kusken strula till det. Senast såg sexåringen i alla fall fin ut som fastlåst över mål. Tänkbar med klaff och intressant som skräll.

12 Safari K. var klart godkänd bakom Blue Motion senast och kanske kan vinna om tempot i täten blir väldigt högt.
4 Solon borde ha vunnit i spets senast, men är nog bättre med smyglopp och kan tänkas duga från rygg ledaren.

Analys Jägersro V86-6:

Ranking: A: 3-6. B: 5-7-8-1-4. C: 2.

Spetsanalysen: Explosive de Vie och Furious Francis är båda lite ojämna från start, men ganska jämnsnabba på en bra dag och med dessa startspår måste jag tro att Explosive de Vie svarar ledningen första biten.

Loppanalysen:

Ett litet men naggande gott fyraåringslopp där tre hästar är klart mer spelade än resten. Jag streckar bara två av dem och står över 5 Exodus Hanover som jag inte blev jätteimponerad av i Tyskland senast ändå. Det är tuffare motstånd här och han lär behöva en del hjälp på vägen för att vinna igen.

Tipsettan måste gå till 3 Explosive de Vie som står perfekt till här och blir mycket svårslagen från ledningen. Han har gått bra mot äldre och tuffa hästar en längre tid och var ju snygg tvåa bakom Nuncio i september. Senast visade han fortsatt form i en snygg seger mot lite enklare motstånd och han gick då över mål med bra klipp i steget. Varje gång fyraåringen har gått i spets har han också gjort det bra och jag kan inte tänka mig att Oscarsson är sugen på något annat än spets här. Bra chans att leda runt om.

Jag måste dock dubbla med 6 Furious Francis som har sett otroligt bra ut på slutet. Han var helt överlägsen hyfsade hästar för tre starter sedan och sedan toppspurtade han som trea bakom Global Revenge och Digital Collection näst senast. Senast var motståndet lite lättare, men han avgjorde också i ett nafs när Goop körde till och intrycket var vasst. Han öppnar bra bakom bilen ibland och om Explosive de Vie skulle tveka lite kanske Goop kan trycka sig till spets. Sedan brukar Furious Francis bara ånga på och då blir han svårfångad. Som han har sett ut på slutet blir jag inte heller helt chockad om han kan sänka ledaren från en utvändig position även om det såklart är att begära mycket. Två streck.

Analys Jägersro V86-7:

Ranking: A: 10. B: 2-8-4-7. C: 3-9-5-6-1-11-12.

Spetsanalysen: Denim Boko spetsar säkert direkt, men om Nordström kör henne i spets över full väg en gång till blir jag förvånad. Zinedine Bob kan få överta om han sköter sig, men annars kanske Allaballakaitoz kan rygga Denim Boko i starten och sedan köra till rejält för spets på första långsidan?

Loppanalysen:

Ett ganska dåligt lopp för högsta klassen och
10 Allaballakaitoz
är klar favorit trots att han har bakspår och trivs bäst i spets. Han har dock gått riktigt bra för Peter Untersteiner och möter enklare hästar än vanligt här. Det handlar däremot verkligen inte om någon statistikvinnare eftersom han aldrig har vunnit vare sig från bakspår med bilstart eller på Jägersro tidigare. Jag tycker dock att han har gjort ett par vettiga lopp bakifrån och i somras slog han ju Maffioso Face från dödens och fick bara ge sig mot Naglo´del Nord.

Efter det han har visat hos Untersteiner tycker jag att han borde kunna blåsa till det här gänget även från bakspår, men det finns också i leken att han kanske kan köra till spets efter en bit. Han har ju två riktigt startsnabba ryggar första biten och inte omöjligt att han kan glida igenom fältet och få överta om Denim Boko sitter i spets. Då bör ju loppet vara tvärslut sedan. Jag spelar utgång och spikar på en kupong.

2 Overtaker By Sib har alltid varit känd som en stark och tuff häst, men kanske har många tuffa lopp börjat sätta sina spår? Senaste segern togs i alla fall efter ett smyglopp och båda gångerna på slutet när han fått gå tuffa lopp har han sett lite mätt ut sista biten. Möjligt och rimligt att han inte tål lika tuffa upplägg längre och första med ny kusk är också lite osäkert eftersom han varit lite besvärlig tidigare. Han är ännu obesegrad i spets och kommer han dit vinner han nog, men det känns inte särskilt troligt ändå.

8 Nok’en Fräkkert var tapper tvåa bakom Overtaker By Sib i somras och gör bra lopp för det mesta. Han satt fast senast och formen är nog fortsatt fin. Han öppnar rätt bra och segerstrider med ett vettigt lopp.

4 Zinedine Bob är ruskigt ojämn, men kan ju en del om han skulle sköta sig. Bra tvåa bakom October Kronos för tre starter sedan, men galopp i spetsstrid senast då han blev ömfotad. Tänkbar vinnare om Nordström vill släppa ledningen till honom med Denim Boko.

Sista strecket får 7 Megamuscle som var rejält förbättrad som tvåa bakom Gigant Slugger i V75 senast. Övriga borde få svårt.

Analys Solvalla V86-8:

Ranking: A: 3. B: 7-11-2-9-10-8-4-6. C: 12-5-1.

Spetsanalysen: Inte så snabba hästar med bra spår och International kanske kan vara först till plankan för att sedan släppa. Sedan lär Caddie Hit försöka överta och han bör i sin tur kunna hålla ut Adams Pace till första sväng.

Loppanalysen:

Ett ganska jämnt lopp över lång distans avslutar omgången och att 2 Ritmo di Poggio är favorit kan jag inte riktigt köpa. Han gick visserligen bra som tvåa bakom Al’s Winnermede senast och är jämn och säker, men också lite seg och därmed sårbar mot bättre motstånd. Bara en av flera i min bok och inte så het som favorit.

Jag ger tipset till 3 Panoramic som gillar distansen och visade toppform senast när han tog ner Staro Hey Joe utvändigt i en snabb avslutning. Bra läge och Örjan upp och han har bra chans att mata ner även dessa den sista biten. Han får bli min tredje utgångshäst på systemet.

Lika bra chans har nog 7 Caddie Hit som inte haft det rätta flytet på rikstoton, men som tog en snygg seger senast. Han är ganska snabb bakom bilen och borde ha vettig chans att få överta täten efter en bit. Bra chans därmed, men han har haft lite tuffare mot bra motstånd och jag spelar hellre utgång med Örjan än med Djuse trots allt.

Det finns även några roliga skrällar som är värda att ha med. 11 Ametrin är en mycket snabb dam som visade härlig form senast. Då forsade hon runt fältet mitt i loppet och drog sedan undan till överlägsen seger. Hon kan vara lite tveksam om det blir strid till slut, men om hon får smyga med och spara speeden till 300 kvar lär hon avsluta vasst.

9 Tricky Track är en grundkapabel häst som gjorde comeback i ny regi senast och var bra direkt. Han bör vara ännu bättre med ett lopp i kroppen efter långt uppehåll och då är han inte ofarlig i detta sällskap.

Streck även för kapable 10 Leif trots att han var blek efter vila senast och måste vara rejält förbättrad för att duga nu. Firma Båth och Adielsson är dock jobbiga att inte ha med när man garderar loppet.

Singelstrecket:

2 Wingait C.H. (V86-2) var mycket bra vid första segern senast och med Goop upp från ett perfekt läge blir jag förvånad om han inte vinner igen.

Tvåhästarslåsen:

11 Nelle Atticus Jake (V86-3) toppspurtade som tvåa senast och med ett vettigt lopp har han bra segerchans i lite enklare sällskap än vanligt. Dubblas bara med kapable 12 Springover som gör spännande debut i ny regi.

3 Explosive de Vie (V86-6) visade fin form senast och har en mycket passande uppgift igen. Blir svårslagen från ledningen, men inte helt givet att han står emot 6 Furious Francis som sett enormt vass ut på slutet.

Utgångshästarna:

5 Helios (V86-5) gick starkt som tvåa i första Sverigestarten senast och från ett bättre läge nu blir han farlig. Toppchans om spets.

10 Allaballakaitoz (V86-7) har opassande förutsättningar, men bör faktiskt ändå kunna slå det här gänget och det finns även lillchans på tidig ledning vilket bör betyda game over.

3 Panoramic (V86-8) har toppform och passande förutsättningar och med Örjan i sulkyn känns det som given segerstrid. Vettig chans.

Prisvärda hästar:

4 Alchemilla Rich (V86-1) är min spetsfavorit och över kort distans på Jägers har hon vettig chans att spåra hela vägen.

10 Silvia Amok (V86-4) har dunkel form, men säkert lika bra fart som favoriten. Tänkbar skräll om Nurmos vässat till formen tillräckligt – vilket inte är helt ovanligt…

9 Tricky Track och 11 Ametrin är två fartfyllda hästar under tio procent som måste med vid gardering i V86-avslutningen.

Överspelade:

2 Ille Faciet (V86-3) är stark, men en stor klump som kan vara ivrig i voltstart och från spår två finns risken att han är borta direkt.

5 Exodus Hanover (V86-6) vann ett storlopp i Tyskland senast, men visade inget extra och jag tycker att han möter två som är bättre nu.

V86-systemet: (Skrivs på tre kuponger, minst en A-häst måste vinna för chans på åtta rätt).

2,3,4,5,8,9 (res 7,6)
2 Wingait C.H. (res 3,4)
11,12 (res 2,6)
2,5,6,8,9,10,11 (res 12,1)
A: 5. B: 2,3,4,6,7,8,12. (res 5,7)
3,6 (res 5,7)
A: 10. B: 2,4,7,8. (res 10,2)
A: 3. B: 2,7,9,10,11. (res 8,4)

Kupong 1: 6 x 1 x 2 x 7 x 7 x 2 x 1 x 6 = 7056 rader
Kupong 2: 6 x 1 x 2 x 7 x 1 x 2 x 5 x 6 = 5040 rader
Kupong 3: 6 x 1 x 2 x 7 x 7 x 2 x 4 x 1 = 4704 rader

Totalt: 16800 rader = 4200 kr.

DD-spelet:

10 – 3 x 500 kr
10 – 7 x 200 kr
10 – 9,11 x 150 kr = 300 kr

Totalt: 1000 kr.

/Berglund

Skriver spelkrönikor på Travnet.
189berglund@telia.com
Nästa nyhet
Spelkrönika V86 Solvalla/Åby 28/10: Spetsspikar löser knepig omgång

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson