Förutom härlig sport blev det inte mycket för mig att ta med mig från Mantorp i lördags. Your Highness var visserligen en skön spik att inleda med, men min chans till sju rätt försvann i det toppfina femåringsloppet där Ivar Sånna var blekare än väntat och Djali Boko som så ofta förr gjorde bort sig. Jag måste även medge att jag missbedömde vinnande Papagayo E. och att underskatta norska hästar verkar livsfarligt för dagen.

Tänkte också svara på ett par kommentarer jag fick i anslutning till min senaste krönika och Andjelka Nordström undrar om jag lämnar in mina spelförslag själv eller om det ”bara” är spelförslag. Svaret är att jag själv i stort sett aldrig lämnar in exakt samma spelförslag som publiceras i krönikan och det av ganska självklara anledningar. För det första använder jag nästan alltid ett reduceringsverktyg när jag spelar V75 och V86 och då blir upplägget ett helt annat än när jag spelar ”en av två” eller ”en av tre” i mina spelförslag.

När det gäller V75-tipsen hinner det också gå cirka 24 timmar mellan publicering och spelstopp och på den tiden hinner det hända mycket med både ny information, strykningar, värmningar och spelvärde och dessutom inte minst magkänslan som hinner svaja många gånger fram till spelstopp. Jag lämnar i stort sett aldrig in mina system innan startbilen rullar till den första avdelningen och ibland gör jag större system än i krönikan och ibland mindre. Självklart är det ändå den publicerade rankingen som jag tror på och som är grunden för det jag själv spelar på. Min tanke är inte att de som läser krönikan ska följa tipsen slaviskt utan få lite nya intryck och kanske rygga en spik eller snappa upp något man själv missat för att sedan sätta ihop ett eget system.

Arne Sörensen tror att jag har ”ett horn i sidan” till Johnny Takter, men så är det absolut inte. Johnny är en mycket skicklig kusk och en fantastisk hästmänniska och profil som tillför svensk travsport väldigt mycket. Däremot tycker jag inte att han är lika komplett som min topptrio Kihlström, Goop och Adielsson och när det gäller spel investerar jag allra helst i dessa tre.

Däremot är ju inte Johnny långt efter och tillsammans med Ulf Ohlsson, Johan Untersteiner, Kontio, Robert Bergh och Per Lennartsson bildar han en grupp som inte står topptrion långt efter. Det handlar om nyanser helt enkelt och självklart om tycke och smak. Det finns såklart jättemånga som inte håller med mig och det är helt okej att tycka annorlunda, men i den här krönikan tänker jag fortsätta att skriva vad jag tycker och gillar man inte det är det lätt att låta bli att läsa.

Nu när ordet jackpot inte längre biter på många travspelare så har ju Atg lite tur eftersom man den här veckan kan köra med ”superjackpot” på V86 och ”dubbeljackpot” på V75. Ingen hade åtta rätt på V86 förra veckan och eftersom det sedan veckan innan fanns en sexrättsjackpot i potten så är det cirka 9,3 miljoner extra i denna veckas åttarättspott. Det smakar givetvis mumma och det känns dessutom som en ganska trasslig omgång att sätta tänderna i.

Kvällens höjdare är såklart superstjärnan Nuncio som gör sverigedebut på Solvalla och han ska bli mycket spännande att se. Stefan Melanders fyraåring har enorma meriter från Nordamerika efter sina två inledande säsonger där och det skulle förvåna om detta inte är en häst för Elitloppet om dryga fem veckor. Normalt sett ska Nuncio vara helt överlägsen det sällskap han möter i kväll, men ny miljö, årsdebut, bakspår och Melanders eviga dimridåer gör ju att man bli lite bakrädd för honom som storfavorit.  En sportslig höjdpunkt, men spelmässigt besvärligt.

Det är Jägersro som delar tävlingarna med Solvalla denna gång och trots alla spetsvinnare på den banan den senaste tiden hittar jag en spik från bakspår där. Genialiskt eller idiotiskt? Det vet vi runt 21.20 i kväll…

Analys Jägersro V86-1:

Ranking: A: 3-2-9-8. B: 4-7. C: 1-6-10.

Spetsanalysen: Inte så många startsnabba här och Remain Garbo bör ha vettig chans att ta hand om ledningen. Flemming kör säkert där nu också sedan förhandsfavoriten blivit struken. Solon är möjligen en som kan utmana.

Loppanalysen:

Ett halvklent lopp inleder och fyra streck känns starkt. Tipset till V75-härdade 3 Da Vinci Boko trots att han inte har startat på drygt två månader. Peter Untersteiner låter dock påtagligt nöjd med femåringen i träningen och eftersom han knappast lär vara med från start så passar det lilla fältet ypperligt. Går det inte för sakta i täten har han nog vettig chans att sänka det här gänget från typ tredje par utvändigt.

2 Remain Garbo blir nog favorit efter strykningen av Rio Grande och han har varit positiv i två starter (segrar) för Flemming Jensen. Båda vinsterna har tagits från ledningen och nu är det bra spetschans igen, men det är hårdare motstånd den här gången och jag är inte helt säker på hur bra sjuåringen är. Räknas tidigt men ingen spik för mig.

9 Breidabliks G.T. är stark och har visat bra kapacitet för klassen i tuffa V75-lopp. Senast var han duktig tvåa på en fin tid bakom Buss Mearas och chansen finns att han är tuffast i fältet. Connie från bakspår brukar dock vara bräckligt och det är inget ekipage jag vill lita fullt ut på, men bra chans felfri.

Loppets roliga skrällbud är spurtvasse 8 New Generation som visade uppåtform senast och han var också ute i hårda V75-lopp i vintras (tvåa som bäst). Blir det bara lite körning i täten kan han bli farlig till slut.

Analys Solvalla V86-2:

Ranking: A. 6-2. B: 11-9-12-3-1-5. C: 4-8-7.

Spetsanalysen: Global Oasis är snabb och Ville verkar lite sugen på att köra i spets denna gång. Jag tror dock att han kan ändra sig när Linslusen A.U. kommer farande in mot första sväng och jag tror att Jansson pressar sig till spets.

Loppanalysen:

Ett sprinterlopp där jag tycker att 6 Linslusen A.U. har en vettig uppgift och jag var länge lite sugen på att spika honom. Han vann lätt från spets näst senast och höll bra utvändigt om Carpenter On Tour senast. Sexåringen är mycket startsnabb när Jansson trycker av honom för fullt och han har nog vettig chans att pressa sig till spets efter en bit. Jag läste dock att han ska tävla med bakskor den här gången och han fyra senaste segrar har tagits barfota runt om och de andra två barfota bak. Nu blir det alltså troligen bara barfota fram. Det i kombination med att det kan bli en tuff öppning och bra info på några motbud gör att jag streckar sex hästar matematiskt i stället.

Favoriten 2 He’s a Diffacolt tycker jag inte är någon stjärna, men han har bra styrka och ska nu gå barfota runt om och med jänkarvagn för första gången. Det är såklart intressanta ändringar och han är också ganska startsnabb och kanske kan utmana om ledningen om ändringarna gör honom ännu kvickare. Givet streck med toppkusk från bra läge.

Bra hästar på bakspår och 11 Persos Smokie gillar jag. Han får inte alltid till aktionen, men när han fungerar är han bra. Duktig spurt bakom Just Flying By senast och nedstruken ett hack nu är plus. Farlig med hårt tempo i täten vilket inte alls är orimligt och alldeles för lite spelad.

9 Dionne Sisu var läcker vid spetssegern näst senast och godkänd tvåa bakom Sugar Neo senast. Hon gick med skor då och barfota vid segern och helt klart är hon vassare utan skor. Blir det barfota nu känns hon intressant för det här läget kan ge ett perfekt smyglopp i ryggar vilket hon behöver när hon inte får ledningen.

12 Carpenter on Tour har tagit sina flesta segrar från ledningen och visst är han bäst med tätkänning, men han har även gått bra bakifrån i flera tuffa V75-lopp under fjolåret och blir det bara körning där framme är han inte chanslös trots läget. Han är bra för klassen och Tony Wallin var mycket nöjd med honom senast.

3 Mystery Love är knepig i stilen och stannar till slut om han får gå en för lång speed, men han är mycket vass om han får sitta till 300 kvar och från det här spåret bör han få ett hyfsat slagläge. Peter måste köra på chans men om det löser sig kan han speeda till vinst.

Jag tar bort 1 Global Oasis även om hon har läge för ett fint lopp. Hon vinner dock inte så ofta och om Ville ger sig in i en hård spetsstrid, vilket han verkar sugen på, tror jag inte att hon är tuff nog att stå emot sista biten. Troligen bättre vinstchans från rygg ledaren i så fall.

Analys Jägersro V86-3:

Ranking: A: 3. B: 2-9-5-4-11-7. C: 10-1-8.

Spetsanalysen: Svårbedömt med ett par som ser ganska jämnsnabba ut. Favoriten Gucci Degato verkar inte jättesnabb, men har bara haft framspår bakom bilen en gång och kanske har dolda växlar. I annat fall tror jag att Vivo Torkdahl har chans att komma till täten. Han öppnade ganska bra från innern senast och är nog bättre en bit ut på vingen. Eagle Shot är svåraste utmanaren första biten.

Loppanalysen:

Ett ganska tunt sprinterlopp där många säkert garderar rejält. Peter Untersteiner har två ganska fina hästar, men jag har ingen känsla för att någon av dem är blivande stjärnor och jag väljer att spika emot. Danske 3 Vivo Torkdahl svarade för en positiv årsdebut senast då han var tvåa på en vass tid bakom kapable Scellino Luis. Han såg lite rejälare ut jämfört med under fjolåret och han öppnade också ganska bra från innerspåret, men kunde inte hålla ut startsnabba Apollonia. Sedan fick han chansen lite försent, men stred bra och var nära Scellino Luis i mål. Han bör vara ännu vassare med loppet i kroppen och skulle han nå ledningen blir han mycket svårfångad.

Vivo Torkdahl kan säkert vinna från andra positioner också bara han slipper göra allt jobb själv. En fin häst som man siktar på det danska derbyt med och jag tror inte att han är sämre än favoriten Gucci Degato när denne gör årsdebut och eftersom han bara är hälften så mycket spelad är det en prisvärd spik.

2 Gucci Degato vann tre av sju lopp förra året och gjorde det bra utan att för den skull visa ”årgångsloppstakter”. Svårt att gissa hur han har utvecklats under vintern, men visst bör han duga bra i det här sällskapet. Får Untersteiner snurr på honom från start och det blir spets kan han såklart vinna, men det vill jag inte gissa på när han är klar favorit. Roligare att spela mot än med denna gång i alla fall.

Stallkompisen 9 Sobel Jocke tycker jag nästan visade lite mer förra året och han har också årsdebuten avklarad. Då hamnade han illa till i samma lopp som Scellino Luis och Vivo Torkdahl var etta och tvåa, men spurtade helt okej i skymundan. Bakspår på Jägers över kort distans är trassligt och jag gissar att det ändå blir lite för långt fram för Sobel Jocke som kan vara lite trög.

Ganska öppet lopp i övrigt, men 5 Eagle Shot höll helt okej efter en tung resa i ”Scellino Luis-loppet” senast och kan tänkas om han kommer till spets eller slipper göra grovjobbet själv.

Analys Solvalla V86-4:

Ranking: A: 9-10-4-1. B: 6-3-2-12. C: 7-8-11.

Spetsanalysen: Chip Dealer är riktigt rapp bakom bilen och jag räknar med att han tar en längd på innerspårets Hamdalla och att han kan hålla ut Vici Lane om kusken önskar.

Loppanalysen:

Ett riktigt fint lärlingslopp med 100.000 kronor till vinnaren. Favorit är 4 Chip Dealer som bör ta hand om ledningen och han var väldigt fin vid spetssegern senast. Han är också kuskförstärkt enligt min åsikt, men däremot är jag itne säker på att full distans är någon fördel om han ska gå i spets mot så här tuffa hästar. Svarar Nicklas Westerholm täten mot till exempel Vici Lane kan det bli mjuka ben sista biten och jag är inte så sugen på Chip Dealer som favorit.

Det kan nog bli ganska bra fart på loppet och tipset får vassa spurtaren 9 Uranium. Hon har tävlat lite ojämnt, men är riktigt vass ibland och att hon galopperade bakom Maven näst senast är inte så mycket att bråka om. Hon gick bra till slut senast och visade fin form och jag tycker inte heller att hon får en så särskilt mycket sämre kusk än vanligt denna gång. Kan nog fånga in samtliga sista biten om de kör lite för fort i täten första varvet.

10 Final Oak verkar äntligen på rätt väg igen för senast avslutade han bra som tvåa bakom topphästen Coldtown. Han ska tävla barfota runt om igen och denna gång blir det även en jänkarvagn som han inte haft sedan treåringssäsongen. Rutinerad kusk dessutom.

1 Hamdalla har hög grundkapacitet vilket han visade när han besegrade Charrua Forlan i debuten för Nurmos i augusti. Han var sedan tvåa bakom denne gången efter för att sedan tappa formen. I årsdebuten senast höll han okej i dödens och han är säkert mycket bättre denna gång. Han öppnar ganska snabbt, men det blir nog ändå svårt att hålla ut favoriten och sedan måste det klaffa lite. Farlig om det löser sig.

Jag streckar också hela B-gruppen där starke 6 Vici Lane är kapabel, men svårbedömd efter en sejour i Frankrike. Är han i ordning och blir släppt till spets kanske han bara vinner det här, men risk för svar invändigt ändå och kusken är klart mindre meriterad än de flesta i detta lopp.

3 Rebellion är Rebellion och alltid svår att räkna på. Kan slå de flesta när han har sin dag och kommer Sandra Svensson överens med honom är han inte ofarlig från ett bra läge.

Starke 2 Clouds Above var positiv senast och ska kanske gå med helstängt huvudlag denna gång och 12 Twigs Voici gjorde nog sitt bästa lopp någonsin senast och är inte helt uträknad trots en normalt sett för jobbig uppgift. Åtta streck totalt.

Analys Jägersro V86-5:

Ranking: A: 10. B: 7-9-1-8-6-11-5. C: 3-4-12-2.

Spetsanalysen: Blue Motion öppnar bra och Connie vill nog köra i spets. Money Lloyd är snabb, men vill smyga och kanske går ner bakom direkt. Även Sander Esterel kan öppna.

Loppanalysen:

Ett riktigt bra lopp som det är V75-klass över. Klar favorit är starke 7 Kemas Magic som gjort två starter efter uppehåll och varit mycket fin vid segrar i enklare sällskap. Han har då varit kuskförstärkt med Takter i sulkyn och stort plus att han kör igen. Det är dock skillnad på motstånd den här gången och även om Kemas Magic duger bra häst mot häst så kan det bli en tung resa från det här startspåret. Möjligt att han är bra nog att vinna från dödens, men då krävs det nog en riktigt vass prestation och då vill jag inte spela med honom som klar favorit.

Jag chansar lite här och spikar en annan och 10 Even’s First Boy tror jag kan blåsa till det här gänget. Han har ju hävdat sig väl i stenhårda V75-lopp och förra sommaren slog han bland annat Dernier Viking över lång distans i ett V75-försök och var tvåa bakom Poker Kronos i finalen. I höstas var han trea i enb V75-final som Coldtown vann och sedan tog han även skalpen på Lover Face i november. I årsdebuten senast blev det startgalopp från framspår, men Flemming Jensen låter mycket nöjd med hur hästen känns för dagen och det är säkert bra form direkt. Bakspår är såklart inte bra, men hästen är ändå långsam första biten och van att attackera från kön. Mycket talar för ganska hårt tempo i täten här om inte Kemas Magic släpps till spets och då tror jag att Even’s First Boy kan spurta ner allt till slut.

Bakom krävs det en del streck om man garderar, men 9 Wilda Tigern Jack har gått bra i V75 och räknas även om han möter ännu tuffare hästar nu. 1 Blue Motion har tänt till rejält utan skor och varit finfin vid tre segrar. Det är nog bra spetschans dessutom och han duger nog även fast han står tufft inne i loppet.

8 Rocky Egedal är mycket rejäl, men säkert bäst över långre distanser och från spår åtta blir det tufft att komma in i matchen. 6 Vivo Per Lei är bra i spets hemma på Jägers, men han är inte supersnabb första biten och tar nog inte täten av egen kraft vilket minskar segerchansen.

Analys Solvalla V86-6:

Ranking: A: 9. B: 5-6-10. C: 2-8-4-1-3-7.

Spetsanalysen: Democrat är svår att ta en längd på, men undrar om Lennartsson vill köra i spets mot så här bra hästar. Släpper han bör det bli Francais du Gull till tät som Erik brukar få bra snurr på.

Loppanalysen:

Ett sprinterlopp och Elitloppstest där 9 Nuncio gör sin första start sedan ägaren Stefan Melander tog hem honom från USA. Den här fyraåringen har meriter som få andra travhästar och i fjol som treåring var han tvåa i Hambletonian, men vann både Yonkers Trot och Kentucky Futurity. Efter att hela tiden tävlat mot de bästa i USA så är det såklart imponerande med 16 segrar 10 andrapris och 1 tredjepris på 27 starter och att få stryk av kanonhästar som Father Patrick och Trixton är inte mycket att bråka om. Nuncio är kanske inte en riktigt lika mäktig modell som dessa, men han har uppenbarligen helt rätt inställning till sitt jobb.

Eftersom ”Tarzan” tagit hem honom till Sverige är så klart målet att tävla mot de allra bästa i Europa och Elitloppet är säkert intressant redan i år. I så fall ska Nuncio ha toppchans direkt när han mest möter ”halvpensionärer” och jag tror inte att ”Tarzan” är så sugen på att få stryk i alla fall – oavsett vad han säger om att det bara är ett test. Men visst, årsdebut i ny miljö och bakspår på en vårsnabb bana är såklart lite avskräckande och man har inte så mycket att vinna på att spika honom som storfavorit. Det blir troligen också öppet huvudlag och jag har sett honom svara bra på norskt huvudlag i ett par starter i fjol. Jag tror ändå att Nuncio vinner, men nöjer mig med att spela utgång och spika honom på en av tre kuponger.

Mest intressant mot är såklart 5 Knows Nothing som började bra med seger i sverigedebuten, men senast var han sämre i två starter efter det. Han har i alla fall visat att han har bra fartresurser och har Reijo trimmat honom ordentligt i vinter kanske han också är något för de största loppen. Reijos stallform har varit lite svajig på slutet vilket avskräcker, men om Nuncio inte är som bäst direkt måste Knows Nothing ha bra chans ändå.

6 Francais du Gull vann ett billigt lopp utan att övertyga senast, men det är mycket bättre förutsättningar här och han har visat att han kan springa fort i spets tidigare när man laddat för det. Blir han släppt till spets samtidigt som de två ”jänkarna” inte levererar så kan han hålla hela vägen.

Jag tar även med gamle hjälten 10 Reven d’Amour som avslutade positivt i årsdebuten senast och säkert är snäppet vassare nu. Han brukar gå bra för Björn och är favoriten kall för dagen kanske han kan runda allt.

Analys Jägersro V86-7:

Ranking: A: 5. B: 3-2-1-9-10-8. C: 4-7-11-12-6.

Spetsanalysen: Många snabba, men Henke Diablo och American Idol lär köra snabbt första biten. Utifrån kommer även Banks fort och vad händer om Adrian trycker av Maffioso Face för fullt? Jag säger American Idol, men svårt att veta hur angelägna de är direkt i årsdebuten.

Loppanalysen:

Ett snabblopp där framför allt spetsstriden är svårtippad. Att 5 Banks är bästa hästen är inte lika svårt att gissa och den här segervane sexåringen har ju visat sin höga kapacitet i Sverige tidigare. Han har årsdebuten avklarad och då såg han jättefin ut vid en enkel spetsseger, men det sa inte så mycket om formen eftersom motståndet var enkelt. Nu blir det tuffare och får han dödens är jag inte säker på att han löser uppgiften och när han dessutom är spelad med 73 procent av insatserna är det lätt att gardera. Jag spikar på en kupong och garderar på övriga.

3 Call Me Hanover var jag sugen på senast, men då fastnade han i en kall rygg och kom aldrig in i matchen. Två lopp i kroppen för Flemming nu och om den här lite humörbetonade hästen har sin dag kan han vinna från ett bra läge.

2 American Idol är en vass sprinter, men han är svårbedömd efter uppehåll. Första med Takter är alltid intressant och jag tror att man är mer intresserade av ledningen än innerspårets Henke Diablo. Farlig om formen sitter där direkt.

1 Henke Diablo brukar inte vara som bäst den här årstiden och känns svårbedömd, men läge och distans är annars optimalt och han kan duga om formen sitter där.

9 Huge Star är en vass spurtare som aldrig kom in i matchen senast. Risk för samma sak nu, men det kan också bli överpace och första Sjunnesson brukar vara bra på Flemmings hästar. 10 More Than Enough är också en bra spurtare om han får hjälp med tempot och han var positiv som fyra senast. Sista strecket till katapultstartaren 8 Maffioso Face som skulle kunna spetsa trots läget, men jag vet inte hur högt man värderar det här loppet och det kanske blir ett snällt upplägg?

Analys Solvalla V86-8:

Ranking: A: 7. B: 4-9-1-10-12-5. C: 2-6-8-3.

Spetsanalysen: Sing a Song är startsnabb, men kan nog tänkas få ett snällt upplägg i årsdebuten och jag gissar att Jansson släpper täten. Då bör det vara till nedstrukna 7 I Love Champagne som öppnar snabbt vid laddning och från det här spåret har nog inte Lennartsson mycket till val.

Loppanalysen:

Ett öppet stolopp avslutar och lite av ”en-eller-alla-karaktär”. Solklar tipsetta och utgångshäst för mig är 7 I Love Champagne som tävlat riktigt bra för Per Lennartsson. Hon var vass vid spurtsegern i januari och även riktigt bra eter två månaders uppehåll senast. Jag hade då 11,5 sista varvet på henne från sjunde par utvändigt och det var bra gjort att hinna fram till vinst.

Femåringen är startsnabb och bör få överta spets av Sing a Song efter en bit och håller hon sig lugn sedan ska det vara bra vinstchans. En tänkbar spik, men jag är lite orolig över full distans om hon nu ska gå i ledningen och nöjer mig med att spela utgång.

Bakom är det som sagt öppet och jag har råd med sex streck bakom. 4 Raffinos är kanske bästa hästen i loppet och jag brukar hålla på med henne, men hon galopperade lite omotiverat när det tog emot senast vilket jag inte gillar. Fungerar hon bättre nu kan hon absolut vara tuffare än I Love Champagne sista biten.

9 Kicki the Dancer är rejäl och gick ett starkt slutvarv efter uppehåll senast trots att travet inte flöt som bäst. Nu ändrar Troels lite i balansen och hon håller alltid farten till slut och segerstrider om det blir tuff körning där framme.

1 Do You Believe var helt okej i första starten i ny regi senast och med lopp i kroppen och toppkusk i sulkyn är hon ganska tidig från ett bra läge. 10 Tequila Palema har bra styrka och inställning och verkar dessutom helt på topp för dagen. Fin vid segern och stark spurt som V75-tvåa senast. Tänkbar om hon kommer in i matchen från bakspåret.

Streck också för helt bortglömda 12 Exclusive Zon som gynnas av strykningarna och nästan alltid avslutar vasst när hon sköter sig. Även årsdebuterande 5 Sing a Song får ett streck. Hon startade i Breeders’ Crown-finalen senast och har bra fartresurser. Bör dessutom få rygg ledaren.

Singelstrecken:

3 Vivo Torkdahl (V86-3) var duktig i årsdebuten och siktar på de danska årgångsloppen. Bra chans från ett bra läge i ganska beskedligt sällskap.

10 Even’s First Boy (V86-5) är en mycket vass spurtare som är van ännu hårdare motstånd än detta. Tror att han fäller allt till slut om det inte strular för mycket på vägen.

Utgångshästarna:

9 Nuncio (V86-6) har enorma meriter från unghästloppen i USA och jag tror inte att ”Tarzan” är så sugen på att förlora med honom mot ett gäng hyggliga svenska snabbloppare. Bra chans direkt.

5 Banks (V86-7) är en liten läcker travare som såg fin ut vid seger i årsdebuten. Lämplig uppgift och vettig segerchans.

7 I Love Champagne (V86-8) spurtade mycket vasst till seger senast och löper hon lika bra i spets över full distans så har hon toppchans.

Prisvärda hästar:

8 New Revolution (V86-1) är inte alls så tokig och alldeles för lite spelad. Läget är ingen katastrof med tanke på att det bara är max nio hästar till start.

11 Persos Smokie (V86-2) har bra fart och inställning och duger bra i klassen när travet flyter för honom.

10 Final Oak (V86-4) visade bra form som tvåa senast och är på gång igen! Nu med jänkarvagn för första gången på länge.

3 Call Me Hanover (V86-7) kan mycket och skulle han visa det i kväll kan han besegra favoriten.

9 Kicki the Dancer (V86-8) går ofta bra till slut och har rätt inställning. Farlig om konkurrenterna kör lite för fort i täten.

Överspelade:

2 Gucci Degato (V86-3) är minst rutinerad i fältet och jag har inte blivit jätteimponerad ännu. För tufft spelad med tanke på att det är årsdebut.

4 Chip Dealer (V86-4) var väldigt fin senast och bör spetsa, men med tanke på det hårda motståndet och att det kan bli tuff körning är han inte så intressant som favorit.

7 Kemas Magic (V86-5) har också varit jättefin vid segrar på slutet, men det är tuffare motstånd nu och dessutom vingelläge. För hårt spelad.

V86-systemet: (Skrivs på tre kuponger, minst en A-häst måste vinna för chans på åtta rätt).

2,3,8,9 (res 4,7)
2,3,6,9,11,12 (res 1,5)
3 Vivo Torkdahl (res 2,9)
1,2,3,4,6,9,10,12 (res 7,8)
10 Even’s First Boy (res 7,9)
A: 9. B: 5,6,10 (res 9,2)
A: 5. B: 1,2,3,8,9,10. (res 5,4)
A: 7. B: 1,4,5,9,10,12. (res 7,6)

Kupong 1: 4 x 6 x 1 x 8 x 1 x 1 x 7 x 7 = 9408 rader
Kupong 2: 4 x 6 x 1 x 8 x 1 x 3 x 1 x 7 = 4032 rader
Kupong 3: 4 x 6 x 1 x 8 x 1 x 3 x 6 x 1 = 3456 rader

Totalt: 16896 rader = 4224 kronor.

DD-spelet:

5 – 7 x 500 kr
5 – 9 x 300 kr
3 – 7 x 150 kr
3 – 9 x 50 kr

Totalt: 1000 kr.

/Berglund
 

Skriver spelkrönikor på Travnet.
189berglund@telia.com

Senaste nyheterna

Krönika
Spelkrönika Berglund
onsdag 15:03, 19 juni

Tips Solvalla 19 juni – Så här ska det se ut och tack och hej för mig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Krönika
Spelkrönika Berglund
fredag 14:24, 14 juni

Tips Boden 15 juni: Propulsion tar revansch i sitt favoritlopp!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Krönika
Spelkrönika Berglund
fredag 15:05, 07 juni

Speltips Östersund 8/6: Spetsstriden avgör storloppet!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Krönika
Spelkrönika Berglund
fredag 13:47, 31 maj

Speltips Mantorp 1/6: Kontios starka styrning krossar allt!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Krönika
fredag 14:59, 24 maj

Tips Solvalla 25 maj: Cyber Lane i Sweden Cup och två vassa spetsdrag till fina odds!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Krönika
Spelkrönika Berglund
fredag 13:55, 17 maj

Tips Gävle 18/5: Spännande spetsstrid avgör gulddivisionen!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Krönika
onsdag 12:49, 08 maj

Spelkrönika Solvalla/Bergsåker 8/5: Nu tar jag och min bästa vinnare revansch!

Spelredaktör Redaktionen Travnet

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Spelkrönika V75-jackpot Mantorp 18/4: Topptävlingar, men varför fronta med Örjan?

Spelkrönika V75-jackpot Mantorp 18/4: Topptävlingar, men varför fronta med Örjan?

Det blev svårt värre i onsdags och ingen lyckades hitta alla åtta vinnarna. Jag hade sex rätt på mitt spelförslag och fick några tusenlappar tillbaka, men sprack på båda spikarna och då är man ju aldrig särskilt nära. Ny jackpot att ladda för till nästa onsdag alltså och då med Stefan Melanders stjärntravare Nuncio i en mycket spännande sverigedebut!

På tal om jackpot så är det givetvis det även i veckans V75-omgång på Mantorp. Cirka 21 miljoner extra finns att hämta i sjurättspotten, men hur mycket Atg än tänker slå på trumman om att en ensam vinnare kan få 42 miljoner så tror jag inte att det blir aktuellt. Med många starka favoriter på kupongen så lutar det nog mer åt en ny femrättsjackpot än att någon blir ensam med sju rätt.

Atg/ST verkar dock inte sitta helt still i båten gällande jackpotinflationen på slutet för nu har man äntligen beslutat om att skriva ut ett åttonde V75-lopp och det med en mer spelvänlig proposition än de övriga klassförsöken. Perfekt att ha att slänga in på kupongen när något lopp ser för tunt ut och ett bra initiativ av de som styr!

Ett mindre begåvat beslut tog den som är ansvarig för utformningen av veckans V75-program. Inget ont om Örjan Kihlström som jag håller som en av landets tre klart bästa kuskar tillsammans med Goop och Adielsson, men hand upp den som tycker att hans nuna var ett roligt val av omslagsbild denna vecka? Nej Patrik Nord på Mile Media (ansvarig utgivare) du kan ta ner din hand…

Utvecklingen de senaste åren har gått mot att man mer och mer trycker på jackpot, Harry Boy och de största lånekuskarna när man gör reklam för V75 och travsporten och därför var det glädjande när man härom veckan tänkte till lite extra på Solvalla och hade Maven som sitt stora affischnamn i reklamen. När nu V75-tävlingarna går på Mantorp fanns en chans för Atg att lyfta fram framgångsrika hemmahästar som Oasis Bi, Ivar Sånna och Royal Fighter som samtliga blir hårt betrodda i sina lopp. Det fanns ju även ett tacksamt läge med guldstjärnan Digital Ink som jagar fantastiska åttonde guldsegern i följd och att profilera en duell mellan honom och hemmastjärnan Oasis Bi hade inte heller varit så dumt. Mantorp kör dessutom Kjell P Dahlströms minne med en halv miljon i förstapris och den fantastiska bilden på honom och Ina Scot, som nu finns på sidan elva i programmet, hade inte heller suttit fel på omslaget.

Nu valde man en trött och oengagerad väg med en close-up på en smackande Kihlström, som visserligen leder V75-ligan för kuskar, men hur hett känns det? Travsporten måste ta alla chanser som man får att bygga stora sportsliga profiler, men här blev omslaget ungefär lika sömnigt som V75-rankingen i programmet brukar vara.

V75 på Mantorp alltså och då brukar det bli bra tävlingar och roliga omgångar, men den här gången har man kanske fått lite FÖR bra hästar och det ser ganska favoritbetonat ut. Precis som Jägersro förra veckan är Mantorp en bana där det är svårt att vinna från kön. Upploppet är relativt kort och även om det knappast blir sju spetsvinnare som förra veckan lär det bli minst ett par stycken i alla fall. Jag testar med en spik, ett tvåhästarslås och två utgångshästar och håller sedan tummarna för några favoritfall i garderingsloppen.

Analys Mantorp V75-1:

Ranking: A: 5. B: 2-7-12-1-3-10. C: 9-8-6-11. D: 4.

Spetsanalysen: Eketorpets Tess tror jag håller ut Youana sida vid sida, men sedan är frågan om Peter Untersteiner vil släppa till Youana eller invänta att Your Highness kommer och få rygg på henne? Jag tror mest på det scenariot trots att han har kopplingar till Youana som han kört mycket tidigare. Trolig ledning för Your Highness efter 500 meter alltså.

Loppanalysen:

En bra stoelit inleder och det är lång distans vilket gör det lite enklare att lösa. Klar favorit är 5 Your Highness och henne är jag svag för. Hon har härlig styrka och bättre löphuvud än de flesta ston och just att det är lång distans gynnar henne mer än de flesta motståndarna. Hon återkom efter uppehåll senast och gick en vass speed i spåren och var klar tvåa bakom Maven när hon tappade travet och galopperade 250 meter från mål. Your Highness har gjort så vid några tillfällen tidigare, men alltid kommit tillbaka bra i starten efter och jag hänger inte upp mig så mycket vid det. Med det loppet i kroppen bör hon vara framsatt i form och med tanke på att hon säkert hade gått en bit under 1.12 utan galoppen senast så bör hon vara fint i ordning.

Your Highness är inte jättesnabb från start, men öppnar okej och jag tror att samtliga som är snabbare än henne släpper eftersom distansen är lång. I spets har den här sexåringen vunnit fem av fem, men till skillnad mot många andra ston trivs hon också utvändigt ledaren. Över lång distans har hon två segrar och två andrapris på fyra försök och andraplatserna togs i försök och final av Stochampionatet. I ledningen har jag svårt att se Your Highness förlora det här loppet och eftersom mycket talar för att hon kommer dit känns hon som ett bra singelstreck att inleda omgången med.

2 Youana var den som blev tvåa bakom Maven senast när Your Highness galopperade och hon höll farten godkänt från rygg ledaren. Hon är säkert i bättre form med loppet i kroppen och från ett fint läge bör hon få ett vettigt lopp även om det inte bli ledningen. Över lång distans tror jag dock att hon är bäst med ett smyglopp för då kan hon avsluta vasst.

Jag har ganska stor respekt för duktiga spurtaren 7 Jumble Ås, även fast Flemming ligger lågt. Hon avslutade bra som trea bakom Maven och Youana senast och bör även hon vara bättre denna gång. Hon lär dock få backa ner i kön från start och då krävs det lite körning i täten sedan för att hon ska hinna fram. Till dryga fem procent är hon dock klart prisvärd om man garderar favoriten.

12 Dernier Viking är väl den som är mest gynnad av den långa distansen även fast hon helst skulle ha ett halvvarv till. Hon var väldigt positiv tvåa bakom Geisha Sund senast efter att ha fått gå i spåren sista 1300 m, men var aldrig nära att hinna på vinnaren och nu är motståndet tuffare. Bjuds hon fram utvändigt ledaren utan att bli hängande kan hon bli tuff att stå emot, men risken är nog stor att hon tappar för mycket från start och sedan inte hinner fram innan tempot dras upp.

Analys Mantorp V75-2:

Ranking: A: 2-3-5. B: 9-1-4. C: 6-12-11-10-8-7.

Spetsanalysen: Oklart hur snabb Edge Boko är i första starten med framspår bakom bilen, men jag gissar att han är snabb. Ändå inte säkert att han tar en längd på Victor A.U. som är snabb första stegen, men sedan inte ökar jättemycket. Jansson brukar inte gilla att släppa till Adielsson och jag hoppas att han kör i spets om han kommer dit. Jean Valjean borde inte kunna hålla upp innerspåret, men med första helstängt, barfota och jänkarvagn samtidigt vet man aldrig…

Loppanalysen:

Ett sprinterlopp i lägsta klassen och halva fältet känns bättre än resten. Stor favorit blir läckre 3 Edge Boko som inlett lovande. Han har vunnit hur lätt som helst från ledningen i fyra av fem starter och galopperade bort segern i den femte. Han öppnar säkert bra bakom bilen, men inte säkert att Erik vill ”maxa” honom och då blir det svårt att nå täten. Den här fine hästen med toppkusk i sulkyn kan nog vinna även om det inte blir spets, men han är orutinerad och helt klart är han för stor favorit.

Jag ger tipset till 2 Victor A.U. som verkligen ”står på tur” för seger. En seger och sju andraplatser i karriären är såklart lite oroande, men jag tycker ändå inte att han har visat några tydliga tendenser att inte vilja vinna. Han har fått stryk av bra hästar som Scellino Luis, Staro Hey Joe och Lohman i år och det är inte mycket att bråka om. Från ett perfekt läge kan det bli spets och det var just i ledningen han tog sin hittills enda seger.

5 No Gelt Face platsar också i A-gruppen. Han har härdats i V75-lopp på slutet och har gått bra varje gång. Lite enklare motstånd nu och kör inte Lugauer för offensivt kan det vara dags för seger.

9 Nose Gear var förbättrad vid seger senast och han är bra om än knske lite ojämn. Kort distans och bakskor på den här gången är inga plus, men Örjan upp är bra och kör de för fort i täten kommer han in i matchen.

Streck också för ”snackhästen” 1 Jean Valjean som hemmatränaren Oskar Svanberg ska maxa i utrustningen den här gången. Barfota runtom, helstängt huvudlag och jänkarvagn i kombination för första gången kan ge väldig effekt och då kanske han kan skrälla även om han inte direkt har visat V75-takter tidigare.

4 Staro Italy är inte så pjåkig och har lopp i kroppen efter långt uppehåll. Lättas lite i balansen nu också och han får sista strecket. Mellan övriga är det jämnt och streckar man vidare kan man lika bra ta alla.

Analys Mantorp V75-3:

Ranking: A: 6-4-2. B: 9-1: C: 12-8-11-10-8-7.

Spetsanalysen: Tuff körning att vänta och Traveling Man har vässats inför detta och vill köra i spets. Han är mycket snabb när han öppnar som bäst och det lär också krävas om han ska hålla ut Oasis Bi och Magic Tonight, men inte lika vassa ”laddar-kuskar” på dessa nu vilket kanske talar för Traveling Man. Öppet.

Loppanalysen:

Olympiatravsförsök över kort distans och 6 Digital Ink jagar åttonde raka guldsegern vilket är helt fantastiskt. Han blir såklart stor favorit, men han är ju redan klar för finalen nästa helg och från spår långt ut på vingen riskerar han ett jobbigt lopp. Kort distans känns inte heller som en fördel så länge han går med framskor och öppet huvudlag och kanske är det här en favorit som kan jobbas bort?

Jag gör ett försök i alla fall och då är det givet med streck för 4 Magic Tonight trots att han inte fick till det i årsdebuten i Norge senast. Han blev då väldigt het utvändigt ledaren och det såg nästan ut som att Örjan hade räknat fel på varven när han körde till spets med varvet kvar. Förra året var Magic Tonight enormt bra i andra starten för året och nu rycker man också skorna runt om. Han kan vara väldigt startsnabb, men Haugstad upp nu är inget plus och får han dödens blir det nog svårt. Skulle han däremot komma till spets eller få ett fint rygglopp blir han farlig. Elitloppet är ju årets stora mål för den här hästen och då gäller det att börja prestera nu.

2 Oasis Bi har hittat formen och är kanske också en tänkbar elitloppshäst om han fortsätter att gå bra. Han vann loppet som Magic Tonight var favorit i senast och helt klart är formen mer dokumenterad här. Han är också startsnabb och kan spetsa med en fullträff, men han har vunnit med smyglopp på slutet och kanske gillar det bäst numera?

Det kan bli tuff körning och då kan speedige 9 Nothing But Class komma in i matchen. Han var vass när han fick gå barfota fram senast (fel i programmet) och från det här läget kan han få en lika fin resa som senast. Tänkbar skräll med maxklaff under vägen.

1 Traveling Man verkar ha tio liv och här har han helt perfekta förutsättningar. Normalt sett ska han inte duga mot Digital Ink, men om han sitter kvar i kön och Traveling Man får ledningen kan det hålla hela vägen. Redén låter i alla fall väldigt nöjd med tioåringen och har vässat han i jobb och ska köra med norskt för första gången på länge. Hästen brukar växa två klasser i ledningen och det var också länge sedan han startade över kort distans. Till fyra procent och med möjlig spets får han ett streck i alla fall.

12 Porthos Amok, 11 O’Grady och 8 Obi Wan är alla fina och har form för att kunna överraska, men jag tror att deras lägen är för dåliga för att hinna fram.

Analys Mantorp V75-4:

Ranking: A: 4. B: 7-10-9-1-5-11-2. C: 12-6-3-8.

Spetsanalysen: Jag tror att French Call tar en längd på Holy Heart för att sedan släppa. Sebastian Sund bör öppna tillräckligt bra för att vara först fram och jag tror på tidig ledning för honom.

Loppanalysen:

Här tror jag mest på 4 Sebastian Sund trots en ganska blek insats senast. Han hade dock stått över jobb inför den starten eftersom han gjorde illa sig vid första galoppen på Bergsåker näst senast. Jag trodde ju mycket på honom även då och han visade då väldigt fin fart för klassen som trea trots två galopper och en trampskada. Med senaste loppet i kroppen hoppas jag att formen är lika fin som vid segern för tre starter sedan och då blir han svår att slå i spets.

Insatsen senast och att det inte blir barfota runt om som vid segern 1/3 gör att jag nöjer mig med att spela utgång och spika på en kupong.

7 Love Lini har gått riktigt bra på slutet och jag hade 12,5 sista varvet på honom som tvåa bakom Queer Fish senast. Han är ganska snabb från start och gör min tipsetta bort sig kan det bli Love Lini som får överta täten. Det har varit snack om lättning i balansen, men det fungerade inte i ett jobb i veckan och det blir samma balans som tidigare. Tidigt bud och klart prisvärd på spelet.

10 Carabinieri är en riktigt bra häst som tände till rejält på helstängt huvudlag och jänkarvagn i höstas. I årsdebuten senast avslutade han mycket starkt som tvåa bakom Edge Boko och jag hade 1.12 sista varvet med 1.09 sista 400 m. Bakspår och att det inte blir barfota runt om den här gången minskar chansen en del och kanske är kvalen till Kungapokalen om två veckor en viktigare uppgift? Givet motbud ändå.

9 Amor Winner är rejäl och slog ju Sebastian Sund från dödens senast och höll bra utvändigt om Love Lini gången före. Han har bra styrka, men det blir skor runt om den här gången vilket ändå låter som ”lillminus”. Ändå ett givet garderingsbud.

1 Holy Heart har två lopp i kroppen och får Takter i sulkyn nu. Han är ganska snabb ut, men kan få problem att hålla ut startsnabba French Call och då kan det bli tredje par invändigt.

5 Te Freddo Knick är stark och var fin vid segern efter kortare uppehåll senast. Jansson på Bergh-tränat brukar bli bra och femåringen kan duga om han inte får göra för mycket grovjobb själv.

11 Lillaxel har galen toppform för dagen och senast avslutade han i 10-tempo sista 400 m där Napoleon C.D. vann. Läget är kallt, men med klaff är han nog inte helt borta ändå.

Sista strecket till 2 Digger Elias som har höjt sig rejält på slutet, kanske ska gå med jänkarvagn och har läge för att få ett fint lopp. Åtta streck totalt.

Analys Mantorp V75-5:

Ranking: A: 11. B: 5-9-8-2-12-7-4-6-1-10. C: -.

Spetsanalysen: Send In the Clowns lär spetsa om kusken vill ladda max, men sedan släpper han säkert och då kanske West Wing eller Radieux kan överta trots spår långt ut på vingen. Laddas inte ”clownen” så kanske Only In It’s Class kan hålla upp i strid med Young Farmer.

Loppanalysen:

En bronsdivision över lång distans och normalt sett är 11 Sauveur i en klass för sig själv. Fjolårets segermaskin och derbyfinalist var imponerande fin i årsdebuten senast och Åke Lindblom hyllar såklart obegränsat. Här är det läget emot, men då är det såklart en fördel med lång distans som han har vunnit fyra av fem starter över och enda förlusten kom just i Derbyt. Bra chans trots läget, men bakspår har fällt bättre ekipage än detta och han blir ändå lite väl stor favorit. Jag nöjer mig med utgång och spik på en kupong.

Bakom favoriten är det jämnt och jag streckar alla på den andra kupongen.

5 Usain Henna gillar jag och han var bra när han plockade ner lovande Ready After i V75-finalen senast. Upp en klass nu och tuff emot, men lång distans bör passa bra eftersom han inte är så snabb ut.

9 Vacqueyras är ojämn, men har hög högstanivå och även om han kanske är bäst i den främre träffen så tycker jag att han är tidig som väldigt lite spelad.

8 Radieux har också hög kapacitet och nu ett lopp i kroppen. Han kan öppna och kanske kan få överta om Kolgjini laddar rejält. Stallformen är ju också på topp och Radieux kan överraska.

2 Young Farmer och 12 Tokio Hotel Hall (etta tvåa i samma lopp senast, men Young Farmer diskad för träning) har visat att de duger bra i klassen och båda streckas. Starka duon 7 West Wing och 4 Twigs U.Canfly är streckade runt en procent och den senare var ju tapper utvändigt om Jeppas Maxi senast.

1 Only In I’ts Class är ganska hårt betrodd, men tveksamt om han kan hålla ledningen och lång distans är jag också lite skeptisk till. Överspelad och rankas ner ganska rejält.

Analys Mantorp V75-6:

Ranking: A: 5-2. B: 8-10-3-6. C: 9-7-11. D: 4.

Spetsanalysen: Djali Boko är ojämn och svår att räkna på från start, men en bra dag öppnar han mycket snabbt och kan spetsa. Kan också göra bort sig och då spetsar nog Viking Va Bene. Då är det läge för Ivar Sånna att få överta efter en bit.

Loppanalysen:

Kjell P Dahlströms minne med hela 500.000 kronor till vinnaren. Ett ruskigt fint femåringslopp med flera kulltoppar och till och med en Prix d’Amerique-deltagare i fältet.

Favorit är 5 Ivar Sånna och jag tror att han har bra segerchans. Han var fullt godkänd i årsdebuten även fast det inte är någon större merit att få stryk av Simb Ruby. Hästen blev dock lite bekväm till slut och åkte dit precis på linjen efter att ha plockat ner Art On Line utvändigt. Hemmastjärnan lär vara rejält förbättrad med loppet och kroppen och känslan är väl att Hellstedt har siktat en del på den här uppgiften även om han kanske inte är helt på topp än.

Ivar Sånna öppnar hyggligt och om Viking Va Bene spetsar och Djali Boko inte är på humör så kan det bli tidig ledning vilket bör betyda att loppet är över. Ivar är dock oöm för positioner och kan vinna även från andra lägen. Bra chans helt enkelt och en tänkbar spik om man gör ett lite mindre system.

Jag ”lyxar” dock till det och dubblar med fartfyllde 2 Djali Boko som kan utmana favoriten. Han har ju alltid visat fin fart, men uppträtt snurrigt och gjort bort sig en del. I år har han dock sett stabilare ut och jag trodde på honom redan senast då han gjorde ett topplopp som tvåa bakom Rocket Zet i V75-finalen. Han är svår att räkna på från start, men en bra dag kan han spetsa och då får de andra jobbigt. Annars bör det bli ett vettigt lopp ändå och går han som senast till slut kan han vinna ändå även om spets lär vara hans bästa chans. Barfota runt om igen, men nu blir det också jänkarvagn vilket han inte gått med på slutet.

Gott om bra hästar även bakom min duo och Prix d’Amerique-hästen 8 Tumble Dust är såklart tuff att lämna utanför systemet, men det känns ändå jobbigt att slå så här bra hästar från sämsta läget efter uppehåll och jag chansar på att han behöver ett lopp i kroppen och står över denna gång.

10 Calvin Borel är kapabel, men det är ju ett trassligt ekipage som nog behöver en del klaff från bakspår för att vinna ändå.

3 Papagayo E. är segervan och var tvåa bakom Support Justice i årsdebuten. Ny kusk och körspö kanske kan ge lite effekt, men normalt sett tycker jag att han är lite för trög för att slå dessa hästar. 6 Viking Va Bene blir det hets på efter att han hade lite sparat bakom Dream With Me på en topptid senast. Han var förbättrad på lättare balans då, men jag tycker inte att han är så märkvärdig och han har ju haft svårt att räcka i Sverige tidigare. Tror inte att han duger nu heller trots Adielsson och möjligt vinnarhål och honom får andra behålla.

Analys Mantorp V75-7:

Ranking: A: 4-2-7-5. B: 10-3-9-1. C: 8-12-6. D: 11.

Spetsanalysen: Quality Questioned försöker hålla ut Royal Fighter och med hjälp av Mellby Apollo mellan kan han nog lyckas med det om Kihlström vill. Men jag är långt ifrån säker. Royal Fighter är riktigt snabb ibland.

Loppanalysen:

En mycket jämn silverdivision avslutar och jag garderar rejält. Tipset till 4 Mind Your Face som har varit riktigt bra i år och han är mycket jämn och säker numera. Bör få ett bra lopp och när chansen finns att konkurrenterna kör lite för fort första biten har han bra chans.

2 Quality Questioned fick stryk av Mellby Apollo näst senast och var sådär bara, men senast var han finare vid spetsvinst i ett billigare sällskap. Han kan öppna vasst om Kihlström vill och från ledningen eller rygg ledaren är han aktuell.

7 Naglo’ del Nord strulade bort sig med galopp senast, men visade fortsatt fin form efteråt och han är bra. Vingelrisk från start, men löser Veijo det så måste han räknas tidigt.

5 Royal Fighter är kanske bästa hästen, men han blev väldigt stum till slut i årsdebuten senast och såg bara sådär ut. Han blev då lite för het under vägen eftersom han gick med fel bett. Nu får han sitt gamla bett igen och sitter formen där och han kommer till spets så duger han såklart, men jag vill inte lita på det och det kan mycket väl bli något tok första varvet här.

B-gruppen streckas också och 10 Greenleaf Slim är intressant i andra starten för Stenströmer. Han gick med skor senast och var okej bakom Quality Questioned, men nu blir det barfota runt om och troligen en vassare insats.

3 Mellby Apollo var vass vid segern näst senast då han plockade ner Quality Questioned från dödens. Senast blev starten lite fördröjd och då stressade han upp sig och hoppade direkt. Från ett bra läge ska han med även fast jag tror att kort distans passar bättre.

9 A.Hannibal var fin vid seger i årsdebuten och får ett fint smyglopp och starke 1 Bar Plombier sänkte Royal Fighter utvändigt senast, men tappade stilen till slut och blev diskad. Tänkbar om han slinker ut i andraspår i tid.

Kapable 8 Rocket Zet var vass vid segern i V75-finalen senast, men ska gå med skor nu och är tränarkörd så det känns inte särskilt hett. Jag passar på honom den här gången.

Singelstrecket:

5 Your Highness (V75-1) galopperade när hon skulle gå i clinch med Maven senast. Lopp i kroppen, enklare motstånd och troligen tidig ledning. Mycket svårslagen i så fall och alltid skönt att inleda med en spik.

Tvåhästarslåset:

5 Ivar Sånna (V75-6) var godkänd i årsdebuten och är säkert mycket vassare den här gången. Kan få överta täten av Viking Va Bene, men har bra chans från alla positioner. Dubblas dock med 2 Djali Boko som jag har respekt för om han skulle kunna hålla upp ledningen från innerspåret.

Utgångshästarna:

4 Sebastian Sund (V75-4) var lite blek senast efter att ha stått över jobb. Bättre med loppet i kroppen och är han i samma form som vid segern i mars bör han vinna loppet från ledningen.

11 Sauveur (V75-5) är klart bästa hästen i loppet och över lång distans hinner det troligen lösa sig från det dåliga spåret. En mycket trolig vinnare, men det rensar enormt bakom och jag gör därför ett vältningsförsök på en kupong.

Prisvärda hästar:

2 Victor A.U. (V75-2) har gått bra utan att vinna en längre tid, men nu kan det vara dags. Hyfsad spetschans och vettig chans i den positionen.

7 Love Lini (V75-4) har varit riktigt bra på slutet och har fin styrka. Kan öppna också och kommer Sebastian Sund bort från start kan det bli spets.

5 Usain Henna, 8 Radieux och 9 Vacqueyras (V75-5) tycker jag samtliga är väldigt lite spelade bakom storfavoriten Sauveur och garderar man ska de med!

10 Greenleaf Slim (V75-7) var favorit mot Quality Questioned i debuten för Stenströmer och gjorde ett godkänt lopp som trea. Lopp i kroppen och barfota runt om nu gör att han kanske kan ta revansch.

V75-systemet: (skrivs på två kuponger, minst en A-häst måste vinna för chans på sju rätt).

5 Your Highness (res 2,7)
1,2,3,4,5,9 (res 6,12)
1,2,4,6,9 (res 6,4)
A: 4. B: 1,2,5,7,9,10,11. (res 12,6)
A: 11. B: 1,2,4,5,6,7,8,9,10,12. (res 11,5)
2,5 (res 8,10)
1,2,3,4,5,7,9,10 (res 8,12)

Kupong 1: 1 x 6 x 5 x 1 x 11 x 2 x 8 = 5280 rader
Kupong 2: 1 x 6 x 5 x 7 x 1 x 2 x 8 = 3360 rader

Totalt: 8640 rader = 4320 kr.

DD-spelet:

5 – 4 x 600 kr
5 – 7 x 300 kr
5 – 10 x 100 kr

Totalt: 1000 kr.

/Berglund

Skriver spelkrönikor på Travnet.
189berglund@telia.com
Nästa nyhet
Spelkrönika V86-jackpot Solvalla/Åby: Kanske bra om ATG har öppet innan loppen går?
Nästa nyhet
Spelkrönika V86-jackpot Solvalla/Åby: Kanske bra om ATG har öppet innan loppen går?

Spelkrönika V86-jackpot Solvalla/Åby: Kanske bra om ATG har öppet innan loppen går?

Inför V75 på Jägersro i lördags skrev jag att man nog kunde räkna med fyra-fem vinnare från ledningen i omgången. Jag hade fel. Sju av sju blev facit och det såg i stort sett likadant ut i ramloppen också. Till och med tappre Noras Bean, som blev halt i slutskedet av loppet, hann ta sig över linjen innan konkurrenterna fick slag på honom. Trots det finns det fortfarande de som tycker att betydelsen av ledningen på Jägersro är överskattad. Bara för de som vet bättre att tacka och ta emot.

Ändå fick man inte känslan av att det var lika tråkiga lopp som det brukar kunna bli när spetshästen vinner, utan det var full fart i de flesta loppen och åtminstone de som satt närmast ledaren bjöds in i loppen. En sådan här dag är det givetvis förödande att ha fel i sina spetsanalyser och jag hade fel i en av sju avdelningar vilket sänkte min flerkupong. Jag trodde inte att Onceforall Face skulle kunna försvara innerspåret, men han uppträdde kraftigt förbättrat och spetsade ganska enkelt och vann på bra sätt. Kul om han kan komma tillbaka efter en tung treåringssäsong.

Atg säger att de jobbar hårt för högre omsättning för att ge mer medel till svensk travsport, men då kanske det vore en bra idé att inte stänga möjligheten till spel innan loppen startar? Jag tänkte spela i sista loppet på lunchen häromdagen, men redan innan bilen rullade så var hela tävlingsdagen borttagen från förstasidan på atg.se och ersatt med kvällens tävlingar. Att börja klicka sig fram till rätt kupong när det är 30 sekunder till start vet ju de flesta att det är omöjligt på Atg:s sega sajt och jag fick vackert spara slantarna. Slarvigt när varje krona räknas och dumt att reta upp sina kunder i onödan.

V86Solvalla och Åby i kväll och tro det eller ej, men det är jackpot igen! Atg brukar skrävla över hur mycket en ensam vinnare kan få, men för min del är det betydligt mer intressant hur mycket extrapengar det är i åttarättspotten och den här gången handlar det om ca 4,3 miljoner.

Omgången ser lite trasslig ut för även om det visserligen finns tänkbara spikförslag i nästan alla lopp så finns det även vettiga motbud till dessa och inte helt lätt att få till systemet. Jag valde till slut att spela med två singelstreck, två fyrahästarslopp och sedan utgångshästar i tre av loppen. Stor risk att omgångens störste favorit vinner, men med så hög spelprocent på en ”icke-topp-tio-kusk” kan jag inte spika…

Analys Åby V86-1:

Ranking: A: 3-8. B: 9-10-5-2-4-1. C: 7-6.

Spetsanalysen: O.F.V.Continue tror jag kan hålla ut Broslätts Rapide och och Hairspray och sedan testar nog ”Freddan” i spets eller släpper till Remember My Name om denne kommer tidigt.

Loppanalysen:

Ett sprinterlopp inleder omgången och 8 Remember My Name är klar favorit. Han var näst senast tapper tvåa bakom Send In the Clowns som hade fått smyga med bakom och senast blev det lite för tufft att gå utvändigt om duktige spetshästen Star Advisor Jolie. Han är behandlad efter det vilket sätter lite frågetecken för formen, men han ska i alla fall gå optimalt utrustad igen och Takter i sulkyn för första gången är en plusvariant.

Remember My Name är snabb ut och trots läget är det inte omöjligt att han kan få överta täten efter en bit och då är nog segerchansen god i ett sällskap där de flesta inte vinner ihjäl sig. Blir det däremot dödens eller ännu värre vingel är han sårbar och jag väljer att gå emot.

Tipset till snabbe 3 O.F.V.Continue som såg väldigt laddad ut efter uppehåll senast, men det blev nog lite för mycket av det goda och han hoppade direkt bakom bilen. Som han såg ut då så är han nog bra i ordning även om det inte har blivit något riktigt lopp på länge och kort distans och framspår är hans bästa förutsättningar. Jag tror att han spetsar om han sköter sig och sedan kan ”Freddan” välja om han vill köra i spets eller släppa till favoriten och få ett perfekt lopp bakom. Bra vinstchans vilket som och vettig segerchans.

Ett lås med dessa två tycker jag inte känns orimligt och chansar man på det halveras systemkostnaden. Jag väljer dock att strecka två hästar till och 9 Dollar Access har visat fin form en tid och spurtade vasst som tvåa bakom topphästen Daryl Boko näst senast. Senast blev det dödens vilket blev för tufft, men med en mer passande smygresa nu så kan han överraska. Tyvärr blir det skor runt om nu, men så gick han i och för sig vid segern i februari.

10 Twitter är inte så tokig, men det finns både minus och plus på honom. Plus är att han brukar möta bättre hästar än så här och det pratas om både barfotabalans och jänkarvagn. Minus är att han inte har startat på ett tag och har bakspår, normalt sett är han nog vassast i den främre träffen. Kuskändringen från Olle Goop till Bosse Falsig vet jag faktiskt inte vad jag ska tycka om…

5 Hairspray och 2 Nerone Bigi är båda fartfyllda, men har lite svårt att sticka nosen först och jag spelar på att de inte gör det den här gången. Speciellt Hairspray känns väl hårt spelad även om Flemming alltid är läskig att ta bort på Åby.

Analys Solvalla V86-2:

Ranking: A: 4. B: 6-1-5-10-9-12-11. C: 3-2. D: 7-8.

Spetsanalysen: Zeb Lie Star är snabb men släpper direkt. Research öppnade bra för tre starter sedan, men bör ändå få problem med att hålla ut Furious Francis. Kanske kan få överta i nästa skede om Björn inte är så påställd för spets.

Loppanalysen:

Ett sprinterlopp till och 4 Research blir omgångens överlägset mest spelade häst. Han imponerade vid segrarna i vintras och tände till rejält när han började gå med helstängt huvudlag och mask för ansiktet. Han var hårt betrodd i V75´senast, men då blev det tidig galopp och enligt tränaren hade han problem med tänderna som nu är tillfixat. Om det var enda orsaken och om Research är lika bra nu som vid segrarna bör han vinna ganska komfortabelt, men jag vet inte om jag vill svälja det med hull och hår på en så här stor favorit? Dessutom är det ju alltid större chans/risk att Susanne Österberg bränner med en 75-procentare än att Erik, Björn eller Örjan ska göra det så jag tar chansen här och hoppas på ett favoritfall även om det känns lite långsökt.

6 Furious Francis har varit positiv i ny regi och spurtade bra i årsdebuten senast. Han bör vara ännu bättre nu och kort distans tror jag passar perfekt. Han bör kunna få spets eller rygg ledaren och kan sedan Björn få honom att kämpa fullt ut så kan det bli vinst om inte favoriten är på topp.

1 Portovenere har jag tagit med mot Research tidigare, men det blev inte så lyckat. Sexåringen hade visat ganska bra takter i Finland och jag har haft förhoppningar på honom i Cattis och Tarzans regi, men blivit lite besviken. Nu kanske det äntligen blir barfota runt om, vilket ägaren satt stopp för tidigare, och slår det väl ut bör det finnas en växel till. Han har inte varit så snabb från start tidigare och riskerar strul från innerspåret, men löser det sig så spurtar han nog vasst den här gången. 35 gånger mindre spelad än favoriten känns i all fall överdrivet.

Sista strecket får 5 Hero Sjöhammar som i alla fall har vunnit V75-lopp tidigare. Han är ingen glänsare, men nyttig och har två lopp i kroppen efter uppehåll. Öppnar bra och får säkert ett fint lopp av Erik och då kan han duga. Ganska jämnt mellan övriga B-hästar, men jag stannar på fyra streck.

Analys Åby V86-3:

Ranking: A: 1. B: 10-11-9-4-3-5-6. C: 7-8.

Spetsanalysen: Roses Glory är snabb och hittar hon en växel till från start barfota och med jänkarvagn så kanske hon kan hålla upp innerspåret. Det krävs dock att hon är snabb om hon ska hålla ut Apollonia som är riktigt vass. Möjligt också att PU kan hitta ut i andraspår bakom denne och överta om inte Candy Store täcker upp. Skulle Roses Glory bli fast på innern kanske Micke J kör till tidigt med Evelina Palema och tar över?

Loppanalysen:

Ett klart fint fyraåringslopp för ston och snygga 1 Roses Glory blir favorit efter att ha vunnit direkt i årsdebuten senast. Då fick hon lite sega ben till slut, men Untersteiner körde då tufft på sista baksidan för att grilla utvändiga Sheava Vik. Den här damen är lite tung i kroppen och säkert mycket bättre med lopp i kroppen och nu blir det dessutom barfota runt om för första gången och jänkarvagn på det och slår det väl ut kan vi nog räkna med en toppinsats. Bra chans från både spets och rygg ledaren och jag spelar utgång och spikar på en kupong.

Bakom favoriten är 10 Evelina Palema säkert minst lika bra, men hon har inte fått till det i årets två starter. Hon var dock sjuk i årsdebuten och därför bara tunt tränad inför senast. Hon gick ändå 1.13 sista varvet över lång distans då och är troligen vassare nu. Hon har vunnit sina flesta lopp i ledningen, men fungerar även bakifrån och blir favoriten fast på innerspår kanske vakne Micke J kör till tidigt och övertar? Svårslagen i så fall.

En riktigt fin modell är också danske kulltoppen 11 Verify Dust. Hon är värd att ta sig en titt på i det danska lopparkivet och hon har även vunnit i fin stil på Åby vid ett besök förra året. Nu låter det inte som att det är jätteaktuellt direkt i årsdebuten, men skulle det lösa sig perfekt trots läget är jag övertygad om att hon är bra nog i grunden för att vinna mot dessa hästar. Kul streck till sju procent.

9 Borntobesomebody är också ett skrällbud trots att man ligger lite lågt från stallet. Hon var ju Oaksfinalist förra året och har i år gjort två starter i ny regi. Bra efter galopp näst senast, men sämre senast då hon hade en halsinfektion. Inte så tufft jobbad inför detta tack vare det, men smygläget är intressant och hon har bra styrka i grunden. 2,5 procent känns väl lite.

4 Ursula Knick har inte fått full utdelning än i ny regi, men är inte så tokig och kan duga om hon sköter sig bakom bilen. 3 Zara Don såg jättefin ut i debuten för Flemming senast, men hon har inte visat så mycket före det och möter mycket hårdare hästar här. Svårbedömd, men streckas ändå från ett bra läge och på Flemming-respekten.

5 Apollonia är mycket snabb och spetsfavorit. Jag tycker däremot at hon är bäst över kort distans och över full väg bör nog Savin smyga även fast hon gick bra senast. Skräll från rygg ledaren? Årsdebuterande 6 Staro Ironmaid är orutinerad, men kan en del och får sista strecket.

Analys Solvalla V86-4:

Ranking: A: 1. B: 11-8-7-12-9-6-2. C: 10-4. D: 3-5.

Spetsanalysen: Mad Neo öppnar bra och Ville gillar att köra offensivt. Lär inte släppa täten och leder loppet länge.

Loppanalysen:

Ett lopp över tre varv som är ganska öppet, men jag tror mest på den trolige ledaren 1 Mad Neo som verkligen ser ut att ha toppform för dagen. Han var mycket bra som tvåa bakom Caddie Hit för fyra starter sedan, men sedan strulade det lite i två starter då han fick ett för tufft lopp ena gången och för långt fram den andra. Senast hade han en liknande uppgift som nu och såg segerfarlig ut från rygg ledaren i sista sväng, men tog något galoppsteg och tappade farten. Sedan kunde han inte komma tillbaka riktigt mot guldhästen Indigious.

Nu tror jag att offensive Ville Nisonen siktar på att leda loppet från start till mål och det blir barfota runt om som när han var tvåa i februari. Det är nog inte omöjligt att det blir lite stiltje i det här loppet om Ville drar på lite i ledningen och då kan det hålla hela vägen. Utgång och spik på en kupong.

Ganska jämnt bakom, men jag har stor respekt för 11 Narold Vox som får Adielsson i sulkyn denna gång. Formen är troligen inte helt på topp direkt efter uppehåll, men det låter i alla fall ganska trimmat från tränare Jakobsson och blir det bara inte för långt fram till ledaren på slutvarvet blir Narold farlig.

8 Kazire de Bob kom för ovanlighetens skull till spets senast och då blev det lätt seger via 1.13 sista varvet. Det blir knappast spets den här gången och Björn har ännu inte vunnit med honom på tio försök. Ändå tidig och farlig om han slipper göra för mycket jobb själv.

7 Val d’Amour gillar jag och han var inte tom vid galoppen 200 kvar i årsdebuten senast. Jansson upp nu är klart intressant och han är för lite spelad.

12 Montgomery Gel vann säkert i billigt sällskap senast och är på gång med några lopp i kroppen. Duger mot dessa, men ska nog inte heller göra för mycket själv på ålderns höst.

9 Quick Master var en positiv överraskning vid segern och avslutade bra i skymundan bakom On Track Piraten senast. Bör passa över distansen och får sista strecket, men det låter som att man vill köra lite snällt på chans igen.

Analys Åby V86-5:

Ranking: A: 6-9-7. B: 4-5-1. C: 3-10-2-8-11.

Spetsanalysen: Global Ninja är snabb ut, men vill smyga. Halvöppet om vem som är först fram, men knapp favorit på Twilight Magic för min del. Beverly Boko och My Gliding Angel kan också lägga sig i.

Loppanalysen:

Ett stolopp där högkapabla 9 Darling Boko blir stor favorit trots bakspår i årsdebuten. Hon är bäst i fältet och bör ta klivet upp i stoeliten detta år, men inte säkert att hon vinner direkt med dessa förutsättningar. Hon har tagit sina flesta segrar i täten och Stenströmer är inte heller säker på om han ska köra med eller utan skor. Dessutom troligen vanlig vagn denna gång. Det innebär lite för mycket frågetecken för att gå på henne i en årsdebut och det är mer prisvärt att ta chansen och gardera.

Tipset till 6 Pelikan Trio som har årsdebuten överstökad och hon vann dessutom på bra sätt direkt. Hon lär vara snäppet vassare nu och har bra chans om favoriten inte är på topp.

7 My Gliding Angel tävlade precis som favoriten i årgångsloppen för fyraåriga ston förra året och hon har fina fartresurser. Till skillnad från favoriten är hon mer snabb än stark och kanske lättare att ha i bra slag direkt och on gick också godkänt bakom D’One i årsdebuten senast. Jag läste dock att det troligen blir skor den här gången, vilket känns som ett klart minus och då minskar segerchansen.

Jag betalar även för B-gruppen. 4 Beverly Boko gör kanske sista starten här läste jag och då maxar man säkert balans och utrustning och kör det som går. 5 Twilight Magic står hårt inne i loppet, men har bra fart och är rejält kuskförstärkt. 1 Bailey Sweet Grim tyckte jag kämpade dåligt några gånger i höstas, men i fjolårets sista start slog hon till och var riktigt bra. Svårbedömd form efter uppehåll, men bra smygläge och tänkbar om hon inte hamnar för långt bak från start. Sex streck totalt.

Analys Solvalla V86-6:

Ranking: A: 2. B: 7-9-3-5-8-1-4-6. C: 10-11-12.

Spetsanalysen: Greatandeasy C.C. laddas med optimal utrustning, men får nog ändå svårt att hålla ut Bellflower som offensive Partanen lär trycka av rejält. Känns som att det kan bli en ganska tuff öppning.

Loppanalysen:

Ännu ett stolopp, men här tror jag hårt på favoriten 2 Bella Beluga som är riktigt bra. Stefan Melander har några riktigt fina fyraåriga ston och det här är ett av dem. I årsdebuten senast visade Melander återigen att han skiter fullständigt i spelarna och spelad till 37 för 10 kastade han invändigt direkt och var aldrig intresserad av att delta i loppet. Det blev däremot ett perfekt preparé-lopp för hästen och Bella Beluga sköt till bra sista biten när hon väl fick chansen att spurta lite över upploppet. Å andra sidan är det ju inte Melanders fel att spelarna går in så hårt i en årsdebut från bakspår med öppet huvudlag, men lite mer får man nog begära för att kunna säga att han körde för bästa möjliga placering.

Det var dock säkert nyttigt för Bella Beluga som nu dessutom lär gå med helstängt huvudlag när det är kort distans och från ett perfekt läge lär Melander vara mer intresserad. Det kan säkert bli bra fart på loppet från start när Partanen har en spetskandidat och om tempot bedarrar kan Bella Beluga gå fram och reglera fältet utvändigt ledaren. Toppchans och en stark favoritspik.

Det finns ett par bra motbud, men läget talar emot 7 Mystic Illusion som riskerar att hamna lika illa till som senast från ett liknande läge. Hon spurtade då bra i skymundan av överlägsen Volstead och motståndet är lite enklare den här gången. Haugstad med risk för vingel tycker jag dock det är lätt att stå över.

9 Blits Buitenzorg var en mycket trevlig bekantskap i sverigedebuten senast. Hon drog på i bra fart i ledningen och var helt överlägsen ett enklare sällskap. Hon sprang dock och bröt en del och det bör bli svårare att attackera bakifrån om hon inte rätar upp sig lite. Farten lär dock duga för att segerstrida även på Solvalla.

Dessa två tycker jag är värst emot min spik och med Haugstad från vingelläge och Ove A från bakspår blir det ganska lätt att spika formstarke Melander från ett bra läge med troligen bästa hästen även fast distansen inte är optimal.

Jagar man skrällar här tycker jag att 3 Sessan Kimbee (fin i ny regi senast) och 5 Legoholm Zon ligger närmast till hands.

Analys Åby V86-7:

Ranking: A: 10. B: 2-4-12-3-8-7-6-1-5-11. C: 9.

Spetsanalysen: Filippa Hall är riktigt vass första biten och bör spetsa från ett perfekt startspår.

Loppanalysen:

Ett sprinterlopp till (fyra med bilstart i hela i omgången) och här spikar jag en häst från bakspår utan att tveka särskilt mycket. 10 Elma Lane har gjort två starter för Peter Untersteiner och glänst! Hon ser ut som en häst i stoeliten redan nu och att hon bara har 186.000 på kontot känns som rena skämtet. Båda segrarna har tagits i enkel och fin stil från ledningen och är hon bara inte mycket sämre bakifrån ska det vara bra chans trots läget. Även om Peter är vass i sulkyn numera är det lillplus med Johan upp och det hörs mellan raderna att Peter tycker att Elma Lane är mer häst än favoriten Filippa Hall.

Visst kan det bli långt fram om det strular på vägen, men när Elma Lane inte är favorit så måste jag ta chansen och lämna henne ensam på systemet.

Stallkompisen 2 Filippa Hall är alltså favorit och det är ingen dålig häst. Hon lär spetsa och leda länge eftersom hon trivs i täten och visst kan det hålla hela vägen, men sida vid sida tror jag ändå att min spik är tuffare – bara att hoppas att hon kommer dit…

4 Sun Esterel är också en bra häst för klassen och han imponerade vid seger näst senast. Man kan inte räkna med att han är lika bra direkt i årsdebuten och här talar det mesta för att han får dödens på Filippa Hall om Flemming är offensiv och då är det tufft att begära seger direkt. Tidig om man garderar.

12 Resaca de Nando har liksom favoriten vunnit sina två första sverigestarter och även hon har gjort ett starkt intryck. Senast gick hon i spets och höll ifrån sig en så pass bra häst som Super Photogenic utan större problem. Sämre läge nu och tufft att runda allt.

3 Touche och 8 Gitti är två bra danskar, men de behöver nog perfekta smygare om de ska kunna vinna i detta sällskap. 7 Tony Boy är bra och härdad i tuffa V75-lopp. Ändå en väl tuff uppgift i årsdebuten och jag blundar för att han är spelad till under en procent…

Analys Solvalla V86-8:

Ranking: A: 7-4. B: 3-1-6-10-9. C: 12-11-8-2.

Spetsanalysen: Kan Ha och Ballero är snabba och kivas kanske lite om ledningen i inledningen. Kan Ha bör hålla ut och sedan är frågan om Erik kan/vill svara ut Shadow Woodland? Kan troligen, men tveksamt om han vill över full distans. Gissar på Shadow Woodland i spets efter en bit.

Loppanalysen:

Ett ganska bra lopp avslutar, men två hästar höjer sig en del över resten och jag gör en utgångsgrupp av dem. Bäst tror jag att 7 Order To Fly är. Han var grym i årsdebuten och höll tappert bakom Sauveur senast efter att ha hamnat på vingel från start. Nu är det risk för dödens på andrahandsfavoriten och då är det tufft att kräva seger även om han kan klara det. Jag vill i alla fall inte lita på det när han är ganska klar favorit.

4 Shadow Woodland är ingen dålig häst även fast han var svag senast. Knappast på topp då för innan det hade han gått riktigt bra vid flera tillfällen. Reijo brukar ha bra stil på hästarna direkt och Ohlsson gillar inte att ge upp loppen och släppa ledningen till favoriten. Det är nog favorit på tidig spets och sedan får vi se om det är tillräckligt trimmat för att stå emot Order To Fly. En stark tvåhästarsutgång.

Det rensar dock bra bakom dessa och har någon av mina andra utgångar levererat är det kul att ha ett gäng bakom favoritduon som inte är helt pålitlig ändå. 3 Certification har gått bra en längre tid och såg riktigt fin ut barfota runt om när han kom bort bakom en trött häst i V75-finalen senast. Skor på nu och tränaren själv i sulkyn är ingen fördel och det minskar nog tyvärr segerchansen markant.

1 Kan Ha är en fin travare, men kanske lite vek. Bara två segrar på 29 starter är lite tunt, men han var duktig med Erik vid spakarna näst senast. Åter efter uppehåll nu och svårbedömd form, men det låter bra från stallet och Westholms hästar går bra nu. Bäst skrällchans från rygg ledaren?

6 Angel France är stark och var trea bakom Sauveur och Order To Fly senast. 10 Dewey Loves Britt är ett lyxstreck, men han är speedig och visade uppåtform senast. 9 Rose Hill Dream vinner sällan, men är bra barfota runt om och med helstängt huvudlag som hon troligen går i kväll. Örjan upp dessutom och vettigt smygläge.

Singelstrecken:

2 Bella Beluga (V86-6) är ett mycket tufft sto och efter en snäll årsdebut är hon nog segermogen med lite vassare utrustning nu. Krossar allt!

10 Elma Lane (V86-7) har imponerat för Untersteiner och jag tror att hon är bästa hästen i loppet. Bra chans trots bakspår över kort distans.

Utgångarna:

1 Roses Glory (V86-3) vann direkt i årsdebuten och är säkert vassare nu. Dessutom barfota runt om och jänkarvagn den här gången. I spets är nog loppet slut, men vettig chans även om det löser sig bakifrån.

1 Mad Neo (V86-4) såg formstark ut i en liknande uppgift senast då Indigious blev för tuff till slut. Kan leda loppet från start till mål.

7 Order To Fly (V86-8) är riktigt bra och kan vinna från dödens, men jag dubblar utgången med trolige ledaren 4 Shadow Woodland. De två klart bästa hästarna i loppet.

Prisvärda hästar:

9 Dollar Access (V86-1) har visat fin form på slutet och kan spurta bra med rätt lopp. Farlig bakom inte helt pålitliga favoriter.

1 Portovenere (V86-2) har jag visserligen ledsnat lite på, men blir det barfota i kväll får han en chans till och så stor skillnad på spelet mot favoriten ska det inte vara ändå.

11 Verify Dust (V86-3) är en kapabel glänsare och trots att det är årsdebut från ett dåligt läge tar jag med henne direkt om jag garderar favoriten.

7 Val d’Amour (V86-4) har hög kapacitet och med lopp i kroppen och kuskförstärkt denna gång är han en rolig skräll.

Överspelade:

8 Kazire de Bob (V86-4) piggnade nog till av att få gå i ledningen senast, men nu kommer han knappast dit och i ett öppet lopp är han för klar favorit.

9 Darling Boko (V86-5) har varit struken nyligen och är svårbedömd i årsdebuten. Dessutom kanske det inte blir optimal balans och då känns hon sårbar från bakspår.

V86-systemet: (skrivs på tre kuponger, minst en A-häst måste vinna för chans på åtta rätt)

3,8,9,10 (res 5,2)
1,4,5,6 (res 4,10)
A: 1. B: 3,4,5,6,9,10,11. (res 1,10)
A: 1. B: 7,8,9,11,12. (res 6,2)
1,4,5,6,7,9 (res 3,10)
2 Bella Beluga (res 7,9)
10 Elma Lane (res 2,4)
A: 4,7. B: 1,3,6,9,10. (res 7,4)

Kupong 1: 4 x 4 x 7 x 5 x 6 x 1 x 1 x 2 = 6720 rader
Kupong 2: 4 x 4 x 7 x 1 x 6 x 1 x 1 x 7 = 4704 rader
Kupong 3: 4 x 4 x 1 x 6 x 6 x 1 x 1 x 7 = 4032 rader

Totalt: 15456 rader = 3864 kr.

DD-spelet:

10 – 7 x 700 kr
10 – 4 x 300 kr

Totalt: 1000 kr.

/Berglund

Skriver spelkrönikor på Travnet.
189berglund@telia.com
Nästa nyhet
Spelkrönika V75-jackpot Jägersro 11/4: Jag hoppar också av Elitloppet...
Nästa nyhet
Spelkrönika V75-jackpot Jägersro 11/4: Jag hoppar också av Elitloppet…

Spelkrönika V75-jackpot Jägersro 11/4: Jag hoppar också av Elitloppet…

Jag hade tänkt sponsra Elitloppet med miljonbelopp, men har ledsnat på att stortränare som Melander, Walmann och Bergh slarvar med balansinfo och mörkar utrustningsändringar för spelarna så jag hoppar av.

Nåja, riktigt så ligger det inte till, men det hade kunnat vara sanning om det nu var så att jag hade ett intresse av att sponsra Elitloppet. Nu hävdar i stället stormrike hästägaren Karl-Erik Bender, mannen bakom Palema-hästarna, att han hoppar av sin tilltänkta sponsring av Elitloppet på grund av att Micke Nybrink i Tv4 kallat en av hans hästar för ”skithäst”. Detta är alltså det hetaste samtalsämnet för dagen i den ankdamm som kallas svensk travsport och om det kan man tro/tycka vad man vill.

Nu är det väl ändå ingen vettig människa som verkligen köper att Nybrinks ord är det enda och sanna skälet till Benders avhopp utan snarare ett sätt för den mäktige hästägaren att spotta på en journalist han inte gillar. Tramsigt värre om ni frågar mig, men hur det nu än är med den saken så är det otroligt vilka ”prinsessan-på-ärten”-människor det finns inom travet. Att kritisera en häst eller en kusk är som att svära i kyrkan och jag har faktiskt viss förståelse för att tv-människorna bara stryker de aktiva medhårs hela tiden för annars skulle deras jobb förmodligen bli helt omöjligt…

Vad gäller sponsring av travsporten så har jag garanterat bidragit med miljonbelopp under de cirka 30 år jag spelat på trav och i mitten av 80-talet hade spelarna inga större krav på information från tränarna gällande balans och utrustning. Tyvärr lever många tränare kvar i den världen och tror sig komma undan med detta, men världen ser annorlunda ut nu och spelarna är betydligt mer bortskämda med information. Vi som är fast sedan länge är svåra att tappa helt, men för att få nya spelare till travsporten krävs total transparens och spelsäkerhet och det tror jag att både ATG och ST underskattat vikten av.

En roligare nyhet var den fantastiska V75-omsättningen när Färjestad hade sitt traditionsenliga långfredagstrav och det bevisar att bra sport fortfarande lockar både spel och publik. Visserligen naggade detta lite i kanten på söndagens V75-omgång, men totalen blev ändå bra och vid rätt tillfällen är extra V75-omgångar klart befogade.

Det blir också mycket intressant att se utfallet av den senare starten av V75-spelet som har debatterats flitigt i veckan. Precis som med alla andra förändringar finns det vinnare och förlorare och även om man inte har facit innan man har testat så känns de ganska lätt att identifiera dessa. Jag är övertygad om att omsättningen kommer att stiga och att publiksiffrorna kommer att minska. Sedan om det ena uppväger det andra kan inte jag avgöra. Det är såklart en fråga för sportens män att ta ställning till. För spelarnas del landar det i att vissa tycker det är en bra tid och vissa tycker det är dåligt – detta givetvis utefter vad man har för egen referenspunkt. Omsättning och publiksiffror är det som kommer att vara facit för nyordningen helt enkelt.

Efter lite påskledigt, pås(k)-sjuka och påskägg är det kul att vara med och gissa lite trav igen och som vanligt numera är det jackpot och extra pengar i sjurättspotten. Med bättre startfält och bättre banunderlag i vår/sommar tror jag inte att jackpotomgångarna kommer att minska precis och även denna gång på Jägersro känns det ganska troligt med låg utdelning. Att spela flerkuponger med betrodda hästar har känts ganska iskallt sedan ATG tog bort V7-alternativet, men med extra pengar i sjurättpotten kan det kanske motiveras ändå och skulle jag ha lite tur med kantbollar i garderingsloppen kanske det kan bli pengar för fem rätt också.

Det är alltså Jägersro som gäller och med vårvärme i luften och bra hästar med spetsläge lär det inte bli särskilt många vinnare från kön i alla fall. Fyra eller fem spetssegrar kan vi nog räkna med och jag spelar därefter.

Analys Jägersro V75-1:

Ranking: A: 6. B: 3-1-2-8-7-5-4. C: -.

Spetsanalysen: From Dust To Dawn tror jag tar en längd på Onceforall Face, men möjligen kan Nelle Atticus Jake utmana en bit. Conlight Ås har öppnat snabbt en gång när Erik laddade och jag blir förvånad om han inte får överta täten över den långa distansen.

Loppanalysen:

Ett Derby Trial för fyraåringar över lång distans och risk för ett ganska tråkigt lopp trots ett par fina fyraåringar i fältet. De flesta går ut för att få en genomkörare inför Kungapokalen och lär inte vilja ”offra” sina hästar i för tuff körning. Det talar för att favoriten 6 Conlight Ås kan få en ganska bekväm resa och det underlättar också att han är klart bästa hästen i fältet. Med tanke på hans storlek så var det förvånande hur tidigt utvecklad han var redan i höstas och att vinterträningen satt sig rätt syntes tydligt i årsdebuten. Då körde Erik ett snällt lopp med honom, men i en rykande 10-avslutning fångade han ändå in ganska bra hästar kort före mål. Ett toppintryck helt enkelt och den här pållen lär bli riktigt bra i år.

Nu tycker jag att Conlight Ås möter hästar han är bättre än och om Erik kör bestämt för ledningen efter en bit så har jag svårt att se någon vilja ta emot honom över den långa distansen. Även om det skulle bli svar så tror jag att Conlight Ås är bra nog att vinna från dödens också och jag tvekar inte att singelstrecka.

Bakom favoriten är det jämnt och ingen helt chanslös. 3 From Dust To Dawn var trea i Kriteriet och gör sällan ett dåligt lopp, men jag tycker inte att han är lika hård som min spik och säkert bäst med en smygare över den här distansen.

1 Onceforall Face vann Uppfödningslöpningen som tvååring, men hade ett mellanår ifjol och har gjort bort sig på slutet. Han är stark och bra, men innerspår tror jag passar sådär och Kolgjini vill nog mest köra felfritt den här gången även om han i sedvanlig stil hotar med att massera ledaren. Stallkompisen 2 Odd Face är stark och passar över distansen, men är inte på topp för dagen enligt stallet. Samma sak lär gälla årsdebuterande 7 Orion Tilly och 8 Västerbo Eclair.

Analys Jägersro V75-2:

Ranking: A: 1. B: 3-4-8-5-12-7-9-2. C: 10-6-11.

Spetsanalysen: Napoleon C.D. är snabb och har spetsat från innerspår två gånger tidigare. Missar knappast ledningen om kusken spelar sina kort rätt.

Loppanalysen:

Ett sprinterlopp där favoriten 1 Napoleon C.D. har en helt perfekt uppgift och är han lika fin som på slutet är det toppchans. Han har varit skadedrabbad tidigare, men nu verkar han fräsch och fin och har tagit tre segrar efter uppehåll. I de två första starterna fick han bestämma i lågt tempo i ledningen och det sa kanske inte så mycket, men senast drog han undan i betydligt tuffare tempo och vann ändå väldigt enkelt. På en vårsnabb Jägersro-oval kan han säkert springa ner mot 1.11 i ledningen och då får han nog svårt att förlora i klassen. Toppchans och omgångens bästa segerchans.

Ganska jämnt bakom favoriten även här, men 3 Royal Prince sticker ut en del. Han har varit riktigt bra för Stenströmer och höll tappert som tvåa i V75-finalen senast. Jag tror inte att Royal Prince är sämre än favoriten, men han är mer stark än snabb och jag tror att det blir för svårt att gå utvändigt om Napoleon C.D. och slå denne över kort distans. Stenströmer säger ju också att han inte är så sugen på att se Royal Prince i dödens igen och kanske blir det ett mer avvaktande upplägg?

4 Kamanda är duktig, men var chanslös tvåa mot Napoleon C.D. senast och tar nog inte revansch om ingen annan offrar sig mot honom denna gång. 8 Mescal var lite förvånande favorit mot Napoleon C.D. senast, men kunde inte svara denne från start och räckte sedan inte från dödens. Jobbigt läge dessutom och känns inte så het även om han är väldigt lite spelad. 12 Lillaxel var ruggig efter galopp som trea där Napoleon C.D. vann näst senast och har formen helt på topp. Från spår tolv lär det dock gå åt mer än bara lite tur för att vinna och det blir givetvis tufft.

Analys Jägersro V75-3:

Ranking: A: 2-10. B: 5-6-1-9. C: 11-8-3-4. D: 7.

Spetsanalysen: Noras Bean brukar vara vass när man vill ha honom i spets och det bör vara bra spetschans från ett perfekt spår. Arazi Boko laddas säkert, men är nog mest sugen på rygg ledaren.

Loppanalysen:

Gulddivisionen och ännu en deltävling till Olympiatravet. Klar favorit blir 10 Maven efter hennes läckra uppvisning i Stoeliten senast. Hon visade då att varken full distans eller tuffa resor är några problem och intrycket var mycket starkt. Efter det blev hon dock klar för både Elitlopp och Olympiatrav och har därmed inte så mycket att bevisa denna gång. Möjligt att Takter tar chansen att ge henne ett lite snällare lopp därmed och från bakspår på Jägersro kan det då alltid bli lite för långt fram. Hon blir nog lite för stor favorit med tanke på det, men jag tar med henne i utgångsgruppen då jag inte blir förvånad om hon bara är bäst.

Tipset får dock den trolige ledaren 2 Noras Bean. Han skulle senast försvara sin titel i Prix de France, men fastnade i en trött rygg på innerspår och kom aldrig till i loppet. Förra året kom han också direkt från Prix de France till det här loppet och vann i fin stil från ledningen och inte omöjligt att det blir samma sak igen om Maven körs lite passivt. Noras Bean trivs i ledningen, men jag litar inte riktigt på en tioåring ändå och dubblar med Maven i utgången och tar fyra hästar till bakom.

6 Solvato är bra nog att slå dessa hästar och han spurtade fint i skymundan i Prix de France senast och gick minst lika bra som Maven där. Nu är han dock redan klar för Olympiatravet i kraft av titelförsvarare och det låter som att man mest vill ge honom en snäll genomkörare denna gång. Med lite vingelrisk från start kanske Ingves backar ner honom i kön och då blir det såklart tufft att vinna. Inte så het.

5 Dreams Take Time har väl inte sprudlat av toppform på slutet, men han har inte riktigt kommit till i loppen heller och han är säkert helt okej i ordning. Nu blir det kuskbyte för första gången på ett tag och dessutom barfota runt om för första gången hos Lars I och det känns lite spännande. Skrällchans med ett smyglopp.

Streck även för 1 El Mago Pellini som tränar starkt enligt Kolgjini och kan mycket. Tänkbar om han lyckas hålla upp rygg ledaren. 9 Montgomery Hill har gått riktigt bra i guld i vinter och får också ett skrällstreck från ett fint smygläge.

Analys Jägersro V75-4:

Ranking: A: 1-4-10-8. B: 5-7-11-9-3-12. C: -.

Spetsanalysen: Buzz Mearas är snabb från start och med säkre startkusken Uhrberg bör han hålla ut övriga.

Loppanalysen:

Ett öppet lopp för lägsta klassen och här kan det skrälla. Jag spelar med de fyra jag tror mest på i en utgångsgrupp och streckar sedan alla bakom på den andra kupongen. 1 Buzz Mearas är en fin häst som mötte tuffa hästar vid ett par tillfällen i fjol. Han bör spetsa och blir svårfångad om formen sitter där, men han var inte som bäst i årsdebuten och känns lite svårbedömd tack vare det. Halsproblem då enligt stallet och säkert vassare nu, men inte helt säkert att det räcker hela vägen ändå. Tippas men garderas.

4 Ritzo gillade jag intrycket på i comebacken senast och han såg ut att fungera bättre i aktionen än tidigare. Som många From Above-hästar ser han ut att ha bra inställning och ledningen vore säkert ett plus, men det blir nog svårt att komma dit. Räknas tidigt ändå.

10 Mellby Collection ser maffig ut, men har inte hunnit fram i snabba avslutningar på slutet. Det finns säkert fler växlar att hämta i honom och blir det tuff körning i täten lär hans avslutning bita bra. Segerchans om han klarar första långresan.

8 Eder Bob har visat lovande takter i lite enklare sällskap, men nu tycker Bergh att han är mogen för V75 och då är det bäst att vara med. Dessutom pratas det om barfota runt om för första gången och då är han tidig trots läget.

5 Star Keeper har avslutat vasst några gånger, men jag har inte blivit jättesåld på honom på slutet och som hårt betrodd är han inte så intressant. 7 Star of Glory är också betrodd och han var mycket bra senast, men han är mer stark än snabb och riskerar vingel från det här spåret. Farlig om han kommer till eller om det blir överpace på loppet.

11 Breidabliks G.T. är kapabel för klassen och gick bra efter galopp senast. Tänkbar trots läget och det är även 9 Usain Colt även fast han var utan chans mot Mellby Collector senast.

Jag streckar övriga också och lite spännande med första barfota runt om på snabbe 12 Calvados In och två strykningar är såklart gynnsamt för honom med tanke på spåret.

Analys Jägersro V75-5:

Ranking: A: 6-11-2-10. B: 5-9-4-1. C: 7-12-8-3.

Spetsanalysen: Miss My Money och What Love Can Do kör tufft första biten, men båda är nog sugna på att släppa. Om Haugstad får iväg Roxie Lavec bra så kan hon få överta, annars blir det nog tidig ledning för Geisha Sund.

Loppanalysen:

Ett öppet stolopp och jag streckar åtta av tolv. Klar favorit är 2 Geisha Sund som gjorde ett grymt lopp vid segern i Kalmar, men som sedan stått för lite mer ”normala” prestationer. Hon öppnade bra senast och är normalt sett stark, men Bergh har tidigare sagt att hon inte trivs lika bra när värmen kommer och lite frågetecken för formen är det ändå. Känns inte så het som klar favorit.

11 Dernier Viking är nog ännu starkare, men hon fungerade inte utan körspö i Norge senast. Vid segern gången innan var hon grymt bra och hon kan nog dundra runt allt utan hjälp på vägen. Medeldistans och bakspår på snabba Jägersro är dock minus och risken finns att hon blir hängande i spåren vid en tidig attack.

Tipset får i stället 6 Roxie Lavec som kan mycket när hon fungerar och inte helt omöjligt att hon kan få överta ledningen efter en bit. Visserligen risk att hon inte får bestämma tempot, men att släppa till Geisha Sund eller Dernier Viking kan också ge ett bra lopp.

10 Det Är K.H.K.Boko går bra varje gång och ska kanske gå med helstängt huvudlag för första gången. Farlig med Örjan trots att hon står lite tufft inne i loppet.

Jag streckar även hela B-gruppen där samtliga är tänkbara vinnare om de får perfekta smyglopp. 5 What Love Can Do har gått bra mot tuffare hästar en längre tid och med lucka från rygg ledaren är det inte omöjligt att hon skräller trots fel distans. 9 Alchemilla Rich sköt till bra bakom Radysin America näst senast och kanske också kan överraska trots att även hon är bäst över kort distans. 1 Felicia V.E. är rätt hårt spelad, men hon har tjänat snabba pengar och blir över från start och känns inte så het den här gången.

Analys Jägersro V75-6:

Ranking: A: 4. B: 9-11-12-6-10. C: 7-8-2-1. D: 5-3.

Spetsanalysen: Lover Face kan öppna bra och ingen lär vara sugen på att svara honom invändigt. Möjligt att Go Green Pellini kan utman om spets, men man låter inte så sugna på det från stallet och han är inte heller helt stabil första biten.

Loppanalysen:

Fräckt lopp med tre riktiga kanonhästar och jag tror att utgångslägena blir avgörande. 4 Lover Face var chanslös från dödens på Oliver Kronos under slutvarvet senast och tappade stilen lite för mycket sista biten för att få godkänt. Han var dock inte som bäst för dagen och kanske att tre varv blev lite för tufft? Nu blir det tätare starter vilket bör vara en fördel och dessutom har Veijo lättat lite på träningen hemma vilket verkar ha slagit väl ut. Nu bör det bli spets och då blir han garanterat svårfångad på Jägersros självspringande banunderlag och är han som i årsdebuten när han sprang 1.10 sista varvet på Jägers så tror jag på revansch mot favoriten. Spik!

9 Oliver Kronos måste man såklart ha respekt för och han blir bara bättre och bättre. Senast såg han toppfin ut och troligen försöker Björn syna dödens om det är läge att gå fram tidigt. Om Lover Face inte är på topp så är nog Oliver Kronos så bra att han kan vinna utvändigt, men som favorit vill jag inte spela på det utan då tar jag hellre chansen med Lover Face i ledningen.

11 Archangel AM är inte sämre i grunden än de nämnda, men han har svårt att sköta sig och galopperade bort segern i årsdebuten. Han fungerade inte som bäst i kvalloppet senast heller och han är svår att räkna på för dagen. Normalt sett kör Kolgjini offensivt med honom, men han får nog svårt att komma fram före Oliver Kronos och blir han kvar i köns bör det bli svårt.

12 Falcon Håleryd är också bra för klassen, men han får iskalla lägen varje gång och rundar knappast allt om de mer betrodda sköter sig.

Resten bör få svårt även om 10 Zinedine Bob såg riktigt fin ut senast.

Analys Jägersro V75-7:

Ranking: A: 4-1. B: 3-9-7-6-11. C: 2-8-12-10.

Spetsanalysen: Quick Fix vill till spets och är klar favorit att ta den. Är väl Lovelock som kanske kan utmana en bit.

Loppanalysen:

1 Mc Steamy är en jäkla bra häst och han blir klar favorit i avslutningen. Han har gjort tre bra lopp för Untersteiner och senast när han fick gå barfota runt om imponerade han. Nu kan det bli problem från innerspår eftersom han inte kan hålla ut Quick Fix och det är också en ganska stor häst som inte känns helt lätt att bara kasta ut i andraspår. Från nästan vilket annat spår som helst hade han haft toppchans, men nu känns det givet att gardera när han dessutom är så hårt betrodd.

Jag är inte heller helt säker på att Mc Steamy slår 4 Daryl Boko om denne får ledningen eller ett bättre lopp än favoriten. Han var riktigt fin i årsdebuten och lär knappast vara sämre den här gången. Problemet är att han inte tar ledningen av egen kraft och Kolgjini lär inte släppa så det gäller att det löser sig på ett bättre sätt än att han får göra grovjobbet i dödens. Han kanske kan slå ledaren utvändigt, men då blir det tufft att stå emot övriga kanske.

3 Quick Fix visade toppform senast och lär leda loppet länge, men jag litar ändå inte på att han håller hela vägen över full distans mot så här bra hästar och det känns fel att han är mer spelad än tuffe Daryl Boko. Barfota runt om ska det ändå bli och sitter favoriten fast samtidigt som Daryl Boko kommer bort så kan det gå.

Jag streckar även två skrällar och 9 Star Advisor Jolie såg riktigt fin ut i debuten i ny regi senast. Han är normalt sett iskall bakifrån, men kanske har det ändrats i ny miljö och kanske ska han gå barfota runt om den här gången. Förre tränaren var inte så pigg på skoryck och kanske kan det ge bra effekt. Bra smygläge i alla fall och tänkbar om favoriten kommer bort.

Tar även med formstarke 7 Go Johnny Gogogo som höll starkt bakom Quick Fix senast och är mer gynnad av distansen den här gången. Skrällbud även fast han är ny i klassen.

Singelstrecken:

6 Conlight Ås (V75-1) är en ruskigt fin modell som lär dyka upp i årgångsloppen i år. Toppfin i årsdebuten och kan nog tidigt köra till täten här. Toppchans.

1 Napoleon C.D. (V75-2) är mycket vass för klassen och leder han inte från start till mål från ett perfekt läge blir jag förvånad.

4 Lover Face (V75-6) var inte som bäst senast, men har fått omlagd träning efter det och känns fin i jobben. Spetsar och blir sedan mycket svår att hinna på för de med bakspår.

Prisvärda skrällar:

5 Dreams Take Time (V75-3) ska gå barfota runt om för första gången hos Lars I och med rätt lopp samtidigt som Maven blir kvar i kön kan han duga.

11 Breidabliks G.T. (V75-4) har bra styrka och är nog inte mycket sämre än de mer betrodda. Farlig med lite klaff från bakspåret.

9 Star Advisor Jolie (V75-7) såg toppfin ut i ny regi senast och ska gå barfota runt om för första gången. Farlig om han tar i lika bra bakifrån samtidigt som favoriten blir fast.

Överspelade:

5 Star Keeper (V75-4) har sett lite seg ut sista biten på slutet och som favorit i ett öppet lopp är han inte intressant.

2 Gesiha Sund (V75-5) brukar tappa formen när värmen kommer och trots ett bra läge är hon för hårt spelad.

1 Mc Steamy (V75-7) är bästa hästen, men bara det faktum att han inte kan försvara ledningen gör att han är för hårt spelad.

V75-systemet: (skrivs på två kuponger, minst en A-häst måste vinna för chans på sju rätt. Jag spelar systemet fem gånger).

6 Conlight Ås (res 3,1)
1 Napoleon C.D. (res 3,4)
A: 2,10. B: 1,5,6,9. (res 11,8)
A. 1,4,8,10. B: 3,5,7,9,11,12. (res 1,4)
1,2,4,5,6,9,10,11 (res 7,12)
4 Lover Face (res 9,11)
1,3,4,7,9 (res 6,11)

Kupong 1: 1 x 1 x 2 x 10 x 8 x 1 x 5 = 800 rader
Kupong 2: 1 x 1 x 4 x 4 x 8 x 1 x 5 = 640 rader

Totalt: 1440 rader x 5 = 7200 rader = 3600 kr.

DD-spelet:

4 – 4 x 600 kr
4 – 7,9 x 200 kr = 400 kr.

Totalt: 1000 kr.

/Berglund

Skriver spelkrönikor på Travnet.
189berglund@telia.com
Nästa nyhet
Spelkrönika V75-jackpot Solvalla 28/3: "Tarzan" gjorde en "fuling"
Nästa nyhet
Spelkrönika V75-jackpot Solvalla 28/3: ”Tarzan” gjorde en ”fuling”

Spelkrönika V75-jackpot Solvalla 28/3: ”Tarzan” gjorde en ”fuling”

Nej, trots rubriken tänker jag inte anklaga Stefan ”Tarzan” Melander för att medvetet ha lurat spelarna i onsdags eftersom det har jag inga bevis för och vill inte tro på, men när han i en intervju före tävlingarna säger att han är osäker på formen hos Secret Mission och att det blir öppet huvudlag så måste han ju förstå att spelarna blir upprörda när han sedan slänger på ett helstängt huvudlag till loppet, bombar till ledningen och vinner lätt. Att sedan spela oförstående och i det närmaste håna Micke Nybrink som berättigat ifrågasatte hela situationen är ju samma sak som att håna hela spelarkåren som de facto är de som fortsätter att fylla hans redan välfyllda fickor.

Melander hamnar ju ofta i dessa situationer och jag har tidigare skrivit att det kanske är möjligt att han har så lite koll på form och utrustning som han själv vill hävda, men jag vet också att det finns både storspelare och tipstjänster som får betydligt fylligare information (vet ej i det här specifika fallet) från Melander än vad som sipprar ut i de officiella versionerna och då blir man ju lite trött. Ändring av huvudlag har många gånger lika bra (eller bättre) effekt än att rycka skorna och är det så att vissa tränare inte vill ge spelarna den informationen frivilligt så måste man helt enkelt införa en obligatorisk anmälan av det – precis som med balansinformationen.

Att sedan sportchefen på Svensk Travsport väljer att berömma de aktiva i stället för att ta chansen att nypa Melander lite i örat när han får frågan om hur han ser på saken är bara tröttsamt och ett bevis på att det är viktigare för ST att hålla de aktiva om ryggen än att skydda spelarna. En inställning som sakta men säkert kommer att urholka förtroendet för spel på travhästar.

Trist när saker som detta kommer i fokus i stället för den fantastiska travsport som det faktiskt bjuds på, men att sopa liknande händelser under mattan är det ingen som tjänar på även fast #älskatrav-ligan verkar tro det.

Jag älskar också trav utan att behöva skylta med det hela tiden och när man ser startlistorna till lördagens V75-finaler på Solvalla så påminns man om varför. Det känns nästan lite motigt att behöva gissa vem som vinner och vem som försvinner i så fina fält och att bara njuta av loppen utan att behöva krama en V75-bong hade inte varit så dumt det heller.

Nu är det ju dock så att det är jackpot och cirka 22,5 miljoner extra i sjurättspotten och då måste vi ju försöka lista ut hur det går också. Som vanligt när det är finaler är det jämna och väl genomlysta fält och svårt att hitta riktigt vassa spelidéer. De tre största favoriterna kommer i de tre inledande loppen och handlar om riktiga skjutare, men alla har dåliga utgångslägen vilket gör att jag garderar. Många som kan vinna i alla lopp känns det som och jag försöker med en variant med en spik och tre utgångshästar.

Analys Solvalla V75-1:

Ranking: A: 8-10-1. B: 4-11-7. C: 12-2-5-6-3-9.

Spetsanalysen: Youana är kanske lite snabbare med spår en bit ut på vingen, men med en bra träff av Erik kan hon kanske hålla ut M.T.Harmony och svara ledningen. Kommer M.T.Harmony förbi lär hon släppa och då kanske Stylish Hanover kan få överta i väntan på att Maven körs fram.

Loppanalysen:

Stoleliten inleder och givetvis blir det mycket roligt att se elitloppshästen 8 Maven tillbaka på svensk mark. Hon visade ju härliga fartresurser i elitloppsförsöket och med 29 segrar och nära 14 miljoner intjänat har hon givetvis meriter i klass för sig i detta sällskap. Efter några mindre lyckade framträdanden på Vincennes i vinter så visade hon också toppform som tvåa bakom Timoko i sin senaste start och avslutningen då från ett svårt läge var riktigt vass. De flesta har väl också sett (finns på atgplay.se) det banjobb hon gick på Jägersro nyligen och helt klart såg det ut att vara en häst i fin författning.

Normalt sett ska Maven vara överlägsen här och hon kanske bara är bäst från dödens också, men spåret är knepigt och full distans knappast någon fördel. Det krävs inte mycket för att komma på vingel och får hon inte överta ledningen på första långsidan kan uppgiften bli för jobbig. Med tanke på det är hon för stor favorit och jag tar chansen att gardera.

10 Your Highness är en tuffing och ingen man slår med en gäspning över medeldistans. Hon tränar starkt enligt Stenströmer och om Maven får mothugg i täten kanske Your Highness kan avgöra på styrka till slut. Givet motbud.

Jag streckar även 1 Youana som är lite ojämn, men har en hög högstanivå och skulle hon hålla upp ledningen samtidigt som Maven hamnar i kön kan hon nog hålla undan.

4 Ariel Boko är kanske ett ”lyxstreck” i den här omgivningen, men jag gillar hennes hårdhet och inställning och hon är inte så mycket sämre än Your Highness och Youana i alla fall. Problemet är att hon är dålig från start och kan hamna illa till trots ett bra spår, men löser det sig och det blir körning i täten vill jag nog ha med henne ändå. Fyra streck känns starkt och visst ska man kanske använda sig av Maven som utgångshäst om man reducerar annorlunda än vad jag gör.

Analys Solvalla V75-2:

Ranking: A: 5. B: 8-9-6-1-7-3-11. C: 12-2-4-10.

Spetsanalysen: Photoboy är snabbast och spetsar för att sedan släppa. Han vill helst ha rygg på Wilda Tigern Jack som jag tror håller ut Twigs Atkin sida vid sida, men frågan är om Åke Lindblom är i vägen med startsnabbe Figaro’s Dream?

Loppanalysen:

Ett mycket jämnt och bra lopp där läckre 8 Ready For More sticker ut. Han har visat hög kapacitet och intrycket förra helgen i Momarken var enormt. Ulf Ohlsson såg ut att ha väldigt mycket i linorna och han såg klar ut hela vägen trots ett lopp utvändigt om ledaren. Han fick dock avsluta snabbt för att hålla undan och det var nog inte helt okört i mål. Täta starter nu och en lång resa på det kanske kan ställa till det för den här herren som har lite hetsiga tendenser och tillsammans med ett startspår som lär garantera ett tungt lopp gör att han känns sårbar.

Jag chansar på att favoriten inte presterar fullt lika bra som på slutet och spelar med en annan utgångshäst. 5 Wilda Tigern Jack har inte samma utstrålning som favoriten och lär inte bli lika bra, men han har utvecklats rejält sista tiden och gjort flera topplopp. Senast hade jag runt 1.10 sista 700 m från ett svårt läge och då tog han på vinnande Folli hela vägen. Tränaren låter verkligen supernöjd med sin häst och om han släpps till ledningen som jag räknar med blir han inte lätt att plocka ner. Startsnabbe Photoboy vill garanterat släppa till ”Tigern” och jag hoppas bara att det inte är får många som är i vägen innan det.

Bakom finns det flera för klassen bra hästar och 9 Folli har visat vad han kan efter långt uppehåll. Han har rätt inställning och med rygg på en startsnabb häst första bitne kan han sitta bra till direkt. Kanske siktar Takter på dödens för att sedan hålla favoriten bakom/utvändigt om sig hela vägen?

6 Twigs Atkin var bra när han vann som min spik näst senast och senast visade han fortsatt fin form. Nu kanske det blir barfota runt om som han har visat sig trivas bra med tidigare. Kan öppna, men jag tror inte att han tar en längd på Wilda Tigern Jack och då gäller det att hitta ner i banan sedan vilket kan bli knepigt.

1 Raggamuffin är också en häst med rätta inställningen. Formen verkar fin, men han håller knappast upp ledningen och hamnar han i rygg på Photoboy kan det bli svårt att få chansen. Det kan dock bli första norskt huvudlag och möjligen jänkarvagn och löser det sig kan han duga.

7 Västerbo Carrera var inte som bäst senast, men toppspurtade bakom Ready For More näst senast. Han går från favorit senast till storskräll den här gången och när det ska bli helstängt huvudlag och barfota runt om måste han streckas vid gardering även fast han lär hamna en bit bak i fältet.

3 Usain Henna har öppnat för dåligt på slutet för att kunna segerstrida, men han ska vara bättre med förra loppet i kroppen och kommer han iväg lite bättre än tidigare är han en bra spurtare.

Streck även för storskrällen 11 Victory Streamline som var positiv trots en del strul senast och Kontio upp och barfota runt om nu är ju spännande.

Analys Solvalla V75-3:

Ranking: A: 5-11-4. B: 1-12-10-2-9-7. C: 6-3-8.

Spetsanalysen: Montgomery Hill och Francais du Gull lär köra första biten, men jag tror inte att någon av dem kan/vill hålla emot Västerboonthenews som har ett perfekt spår och är väldigt snabb in mot svängen. Dreams Take Time verkar också sugen på spets, men jag tror att Västerboonthenews är snabbare.

Loppanalysen:

I gulddivisionen ska 11 Digital Ink försöka ta fantastiska sjunde guldsegern i följd och visst kan det lyckas. Han är bästa hästen och har en annan hårdhet än övriga, men läget är bökigt och den här gången lär han inte bli släppt till spets. Han har vunnit med krafter kvar på slutet även om det sett lite halvsegt ut, men jag tror inte att han gör mer än vad som krävs. Det är ändå läge att gardera den här gången och det kan bli tufft för favoriten om jag har läst spetsstriden rätt.

Tipset ger jag faktiskt till 5 Västerboonthenews som var mycket tapper utvändigt ledaren i gulddebuten senast. Han är lite ojämn i fräschör och prestationer, men högstanivån är mycket hög och är han på topp och kommer till spets blir han svårslagen.

Jag tar även med 4 Dreams Take Time som fick ett snällt smyglopp senast och ska vara i rätt form med den genomköraren i kroppen. Kanske går han med norskt huvudlag för första gången och med rätt smyglopp kan han straffa övriga till slut.

Bakom dessa tre är det öppet, men 1 Montgomery Hill har visat fin form en längre tid och kan få ett perfekt lopp på innerspår.

Analys Solvalla V75-4:

Ranking: A: 4. B: 10-3-1-5-9-6-11-2. C: 7-8-12.

Spetsanalysen: Daydream Rapida öppnar ganska bra och hittar han en växel till utan skor kanske han kan hålla upp. Mest troligt är dock att Il Sånna tar sig till ledningen.

Loppanalysen:

Lägsta klassen är ett bra lopp där Ulf Stenströmer spelar huvudrollen med två bra hästar från fina lägen. Jag tror mest på 4 Il Sånna som gör första starten för Uffe och når han ledningen bör det vara bra chans. Han såg riktigt fin ut vid spetsseger senast och är formen lika fin nu blir han svårfångad i tät. Efter miljöbyte och behandling vågar jag dock inte lita helt på det och nöjer mig med att spela utgång och spika på en kupong.

10 Fossens Bonus är ett löfte som visat härliga fartresurser, men de två senaste starterna har inte varit helt övertygande och lite konstigt att han är favorit ändå. Jakobsson tror att formen ska vara bättre med senaste loppet i kroppen och med ett rygglopp till upploppet är han väldigt vass på speed. Lår väl bli sågad av de flesta som favorit, men jag vill inte döma ut honom än.

3 Royal Prince har övertygat för Stenströmer och vann lätt utvändigt ledaren senast. Goop upp igen och nu kanske det blir barfota runt om. Han är inget spetsbud, men visade ju senast att han kan göra jobbet själv och från ett fint läge är han given.

1 Daydream Rapida hade jag som skrällbud vid segern senast och han visade då vilken fin styrka han har. Nu pratar Crebas om att köra barfota runt om för första gången och kanske kan han då hitta en växel till från start? Håller han upp spets är det bra chans, men risken är nog stor att Il Sånna tar sig förbi. Lär ändå få ett fint lopp och är spelintressant som lite betrodd.

Dessa höjer sig lite, men jag streckar fem hästar till och starke 5 Breidabliks G.T. är först av dem.

Analys Solvalla V75-5:

Ranking: A: 6. B: 5-3-14-11-7-13. C: 2-4-10-9-15-1-8.

Spetsanalysen: Nirvana Broline har aldrig haft framspår i volt, men ser ut att kunna öppna bra. Tveksamt ändå om hon svarar Trinity Zet som lär vara först fram och utmana efter en bit. Jag tror inte det med 100 lax i andrapris.

Loppanalysen:

Final i Diamantstoet och ingen högre klass på loppet. Hästarna på tillägg har en tuff uppgift och jag tror att de får svårt. Ganska klar favorit lär 6 Trinity Zet bli innan spelstopp och hon är bra. Näst senas toppspurtade hon efter en strulig resa och senast vann hon säkert från dödens på Nirvana Broline.

Hon är inte jättesnabb från start, men spår sex är nog bästa tänkbara och här handlar det nog mest om att komma förbi Staro Hollywood första biten. Lyckas det tror jag inte att någon vill svara sedan och i spets förlorar Trinity Zet knappast om hon är lika bra som på slutet. En sund spik.

Klart värst emot är kapabla 5 Staro Hollywood, men det är nog galopprisk om Takter laddar från spår fem och jag tror inte att hon håller ut min spik första biten. Ska hon sedan slå denne så krävs det nog att någon annan gör grovjobbet.

3 Nirvana Broline hade visat fin styrka i lite enklare sällskap vid segrarna, men senast var hon utan chans mot Trinity Zet även om hon var lite ursäktad av en omstart bakom bilen. Hon har aldrig haft framspår i volt, men ser ut att kunna öppna bra och från rygg ledaren är hon inte chanslös.

Av hästarna på tillägg tror jag mest på 14 Pinyata Gel och 11 Felicia V.E. för yrvädret 13 Quick on the Draw gör väl bort sig som vanligt i voltstart?

Analys Solvalla V75-6:

Ranking: A: 10. B: 2-4-6-9-12-11. C: 1-7-3-8-5.

Spetsanalysen: Maffioso Face lär spetsa och även om Kolgjini hotar med att köra i spets tror jag nog att Takter släpper när det kommer till kritan. Denim Boko och Zinedine Bob öppnar vasst, men är knappast så intressanta att släppa till. Det troliga är att Zonguldak eller Mind Your Face får överta efter en bit. Hoppas på den senare, men risk för Zonguldak.

Loppanalysen:

En silverfinal där 2 Zonguldak blir favorit efter imponerande insatser på slutet. Han har fått ett perfekt startspår och eftersom han öppnar ganska bra är chansen stor att han tidigt sitter i spets. Det är dock inget krav utan han tål ju att göra jobbet själv. Bra chans, men han känns ändå inte helt pålitlig ens med Björn och det kan nog komma en galopp även framöver.

Mot bra motstånd känns det rätt att gardera ändå och jag är svag för 10 On Hold som kan väldigt mycket. Han var lite för seg näst senast och hann inte med när loppet gick fort hela vägen, men med den genomköraren var han rappare senast och vass vid spetsseger. Med rygg på startsnabbe Maffioso Face i starten kanske han kan komma bra till direkt och ha går garanterat ända till mål i alla fall. Nu blir det troligen barfota runt om också och det har höjt hans kapacitet tidigare även fast han då varit mer osäker. Fungerar det nu lär det ge bra effekt. Tänkvärt är också att On Hold har grym statistik på Solvalla med fyra segrar på fem starter och jag spelar utgång med honom och spikar på en lapp.

4 Mind Your Face fick en nyttig genomkörare efter uppehåll senast och jag räknar med att Friberg har prickat toppformen till den här starten. Tidigare var han ganska startsnabb och det vore intressant om han kunde komma förbi Zonguldak från start och få överta täten av Maffioso. Inte säkert att de andra rår på honom då.

6 Naglo’ del Nord gillar jag och han måste ju också räknas. Det var visserligen inte lika imponerande intryck i Norge senast, men kanske saknade han körspöet och måltvåan fick ju också ett perfekt lopp bakom. Han riskerar att bli över från start vilket är tufft i jämna finaler, men samtidigt brukar det bli körning och man kan komma in i matchen från kön också.

9 Queasy kom på vingel mot On Hold senast, men gick ett godkänt slutvarv som tvåa. Det här smygläget kan nog passa honom bra och med klaff kan han duga.

12 Falcon Håleryd kan mycket, men sprang mest på snedden utvändigt om Naglo’ del Nord senast. Före det gick han ruggigt efter galopp, men känslan är att han har lite svårt att avgöra om det är strid mot bra hästar ändå. Tänkbar med hårt tempo i täten liksom 11 Aristocat Boko som avslutade sylvasst bakom Zonguldak senast.

Analys Solvalla V75-7:

Ranking: A: 10-4-5-11. B: 6-8-3. C: 2-9-7-1-12.

Spetsanalysen: Livacious Lindy spetsar och Jennifer brukar ju köra i spets, men nu blir jag ändå förvånad om hon inte släpper till Rocket Zet eller Vacqueyras som lär testa. Liten fördel Rocket Zet med spår innanför.

Loppanalysen:

Ett riktigt bra lopp avslutar omgången och en kvalificerad gissning är att 4 Rocket Zet blir ganska klar favorit och något av kommundrag i omgången. Inför senast på Momarken sa man ju innan loppet att det var ett snällt lopp som gällde med sikte på den här uppgiften och det har så klart många tagit fasta på. Han fick också smyga med invändigt och gick i mål med krafter kvar. Nu blir det dessutom barfota runt om vilket ökar på hetsen och jag tror inte att han rensar särskilt bra i alla fall. Jag är inte heller helt övertygad om Rocket Zets inställning i alla lägen. Elva andraplatser mot sex segrar är oroväckande och det är ett par gånger som han inte sett ut att ta i för fullt till slut. Blir det spets, barfota och Goop kan det såklart gå ändå, men jag vill inte lita på honom som hetshäst.

Betydligt bättre spelvärde är det på 10 Djali Boko som knappast är sämre i grunden. Han var mycket stark vid V75-segern näst senast och gick helt okej senast utan att vara toppad inför den uppgiften. Nu blir det barfota runt om, helstängt huvudlag och jänkarvagn och bakspår ökar nog bara chansen till felfri avgång. Bakspår och Nordström i en V75-final är ju inte superhett, men till runt tio procent är han mycket prisvärd i alla fall.

5 Vacqueyras är mycket bra för klassen, men har strulat till det med startgalopper på slutet. Han har visat fin form i upphämtningarna och skulle han sköta sig och komma förbi Rocket Zet vinner ha troligen i spets. I alla fall om han är lika bra som vid segern i januari. Givet bud.

Jag chansar lite och stänger loppet med fyra hästar och sista strecket får 11 Super Otto som är så pass snabb att han kan svepa fältet om han får spara speeden. Nu har Haugstad kört för tidigt två gånger i följd och även om han inte hade så mycket val närt han skulle styra på senast så hade han väl kunna köra lite lugnare runt sista sväng? Kommer Super Otto först för tidigt bromsar han varje gång, men med ett rygglopp till 200 kvar kan det gå om tempot varit högt i täten.

Bakom den här kvartetten är formstarka 6 Talk the Talk tidig och hon är bra när hon som nu ska gå barfota runt om. Jag tycker ändå att hon är lite väl hårt spelad mot hingstarna den här gången och det r också oklart vilken position hon får. 8 Angelo AM är också bra, men lär hamna för illa till från det här läget.

Singelstrecket:

6 Trinity Zet (V75-5) har visat härlig styrka och siktar mot årgångsloppen senare i år. Bra chans att få överta täten efter en bit och har nog toppchans i ett halvklent sällskap.

Utgångshästarna:

5 Wilda Tigern Jack (V75-2) blir bara bättre och bättre och bör ha bra chans på ledningen. Vettig chans att hålla hela vägen om det strular lite för favoriten från ett svårt läge.

4 Il Sånna (V75-4) gör debut i ny regi och kanske ska gå barfota runt om. Bra spetschans och har bra chans att hålla hela vägen om formen är som senast.

10 On Hold (V75-6) bör vara nära toppformen nu med ett par lopp i kroppen och insatsen senast var stark. Kanske barfota runt om denna gång och han lär avsluta starkt. Bra chans att hinna fram om inte favoriten får bestämma i spets.

Prisvärda hästar:

1 Daydream Rapida (V75-4) är mycket stark och första barfota runt om låter spännande. Från spets eller rygg ledaren har han bättre chans än vad de tidiga spelarna tror.

10 Djali Boko (V75-7) kan väldigt mycket och är toppad inför den här uppgiften. Jag tror inte att han är sämre än favoriten, men läge och kusk gör såklart att han är mindre spelad. Farlig med klaff.

Överspelade:

3 Nirvana Broline (V75-5) är nästan lika mycket spelad som Trinity Zet trots att hon var chanslös mot denne senast. Jag tror inte på revansch nu.

6 Talk the Talk (V75-7) har formen på topp och trivs utan skor och med helstängt huvudlag, men det är en tuff final mot hingstarna och från ett vingelläge är hon för mycket spelad.

V75-systemet: (spelas på tre kuponger, minst en A-häst måste vinna för chans på sju rätt).

1,4,8,10 (res 8,10)
A: 5. B: 1,3,6,7,8,9,11. (res 5,8)
4,5,11 (res 1,12)
A: 4. B: 1,2,3,5,6,9,10,11. (res 4,10)
6 Trinity Zet (res 5,3)
A. 10. B: 2,4,6,9,11,12. (res 1,7)
4,5,10,11 (res 6,8)

Kupong 1: 4 x 1 x 3 x 9 x 1 x 7 x 4 = 3024 rader
Kupong 2: 4 x 7 x 3 x 8 x 1 x 1 x 4 = 2688 rader
Kupong 3: 4 x 7 x 3 x 1 x 1 x 7 x 4 = 2352 rader

Totalt: 8064 rader = 4032 kr.

DD-spelet:

10 – 4,5,10 x 200 kr = 600 kr
10 – 11 x 100 kr

2 – 10 x 250 kr
4 – 10 x 50 kr

Totalt: 1000 kr.

/Berglund

 

Skriver spelkrönikor på Travnet.
189berglund@telia.com
Nästa nyhet
Spelkrönika V86 Solvalla/Åby 25/3: Två starka V86-spikar

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson