I onsdags lyckades jag hitta två singelstreck som var helt urusla för dagen och då är det svårt att få någonting med fast den övriga rankingen var tillräckligt bra. Trist när det nu blev helt okej utdelning och hyggligt betalt i alla vinstpooler. Alltid lite tungt efter en sådan kväll, men det går snabbt att ladda om när det vankas en spännande V75-omgång i Halmstad på lördag och jackpot på det med cirka 23 miljoner extra i sjurättpotten.

En (1) V75-omgång förresten? Det är visst V75 även på söndag. Varför undrar många och så även jag? Ännu har jag inte sett någon rimlig förklaring och med tanke på vilka lopp det blev kan man nog tala om farlig varumärkesutvattning. Men det är det kanske värt om man kan få en omsättning på 30 miljoner i stället för 8-9 som förra söndagen?

Näthat och kuskar/tränare som får hot-sms har varit på tapeten i veckan och hårt utsatt blev unga Angelica Klockar som i ett bra slagläge körde upp i vagn med sin Algot Ålj i förra lördagens kallblodslopp. För de som följde sändningen på ATG-live kan det i alla fall inte vara så förvånande att nät-trollen vaknade till liv och tog chansen att hoppa på henne när kommentatorn i live-sändningen var den som kastade första stenen. Tonen var väldigt hård mot en orutinerad ung tjej som råkade göra ett misstag och det från en medarbetare som annars är otroligt noga med att kamma de aktiva medhårs. Kanske blev det enklare att ryta i när det handlade om en aktiv som man inte är lika beroende av att vara på god fot med när intervjumicken sticks fram på stallbackarna framöver?

Självklart triggar en sådan utdömning de fega kräk som gillar att hota och skälla anonymt och det ska man kanske ha i åtanke innan man sparkar på en som redan ligger? Jag säger inte att de aktiva inte ska kritiseras, men här blev tonen tuffare och en helt annan än den som brukar råda i ATG-live och det tror jag har påverkat i det här fallet.

Daniel Redén fick också en släng av den anonyma hatsleven efter att Bostonz Credit varit helt överlägsen trots att han låg lågt efter värmningen. Det är ju också bedrövligt, men samtidigt förstår jag att spelarna ledsnar ibland.

I Redén och hans gamle arbetsgivare Stefan Melander har vi två av landets absolut skickligaste travtränare. De kör med pulsklockor och mäter sina hästar med käppar och har en klar uppfattning om det mesta, men när det blir skarpt läge och det ska bedömas dagsform och vilken utrustning hästarna ska tävla med så verkar de enligt egen utsago många gånger inte ha en aning. Jag antar att många spelare helt enkelt inte köper att de har så dålig koll som de påstår.

Hur det ligger till med det har jag ingen aning om, men det är nog i alla fall väldigt viktigt att man som spelare  förstår att det handlar om levande varelser. Både i och framför sulkyn. Det blev i alla fall jag varse med mina singelstreck i onsdags. Kanske kommer Skarplöths virtuella hästar att passa näthatarna bättre?

Markus Pihlström hamnade också i blåsväder i onsdags och gjorde sig till persona non grata bland många spelare efter att ha dömt ut Cherie Sund rejält efter dennes värmning. Att hästar som värmer dåligt vinner har hänt förut och kommer att hända igen, men visst var det lite klumpigt av Pihlström att börja prata om strykning innan han var helt säker på det. Det blir ju liksom väldigt starkt då.

V75 i Halmstad ska vi ägna oss åt i den här spalten och söndagens övningar lämnar jag med varm hand över till Ulf Nilsson som kommer med sina tips lite senare i helgen. Det är alltså jackpot igen och nu ser det faktiskt ganska öppet och spelvänligt ut. Jag nöjer mig med en spik och kompletterar det med två kortlopp och två utgångshästar. Banunderlaget lär som vanligt bli fint i Halmstad och där får vi knappast någon hjälp med att fälla favoriter. Något säger mig att tidig tätposition kommer att vara en bra grej denna gång…

Analys Halmstad V75-1:

Ranking: A: 10-4-1. B: 7-5-9-11. C: 12-2-3-6-8.

Spetsanalysen: Remee La Marc är snabb vid laddning och jag tror att han kan hålla ut Maffioso Face sida vid sida. Man låter inte heller jätteintresserade av ledningen med Maffioso denna gång. Det låter inte heller som att det blir laddning från start med snabba duon Caliber T.T. och Denim Boko.

Loppanalysen:

En riktigt hygglig silverdivision där jag chansar lite och går kort med tre streck. Klar favorit är 4 Naglo’ del Nord och ni som brukar läsa mina tips vet att jag är svag för Heiskanens åttaåring. Senast såg han bättre ut än någonsin och flög fram till seger sista biten trots icke optimal distans. Det loppet var dock ganska dåligt och dessutom körde motståndarna loppet i halsen på honom. Formintrycket var däremot väldigt starkt och precis som Veijo sagt tidigare höjer sig Naglo’ del Nord kraftigt på barfotabalans. Nu har han ett perfekt startspår och då kan han nog öppna ganska bra. Han behöver i alla fall inte tappa mark från början och om spetshästen är intresserad av att släppa skulle det till och med kunna bli ledningen. Oavsett position ska det nog vara bra segerchans och strecket är givet.

Tipset får dock mindre spelade 10 On Hold. Han gjorde ett bra lopp i comebacken senast med tanke på att han inte var särskilt hårt tränad. Enligt duktige Berne Gustafsson ska On Hold vara klart förbättrad med loppet i kroppen och han härdades i tuffa sällskap förra året. Han har en bra startrygg i Caliber T.T. och bör inte hamna allt för långt bak och åttaåringen är en mycket stark spurtare som har bra chans om inte favoriten blir släppt till spets.

Jag vill också ha med mycket formstarke 1 Remee La Marc som kan skrälla om han får bestämma tempot i spets. Han brukar alltid går bra i Sverige och jag hajade till lite när han sköt till vasst som oplacerad i V75-finalen som Västerboonthenews vann näst senast. Att det är toppform visade han sedan i starten efter då han slog norska guldhästar från dödens. Uhrberg bör kunna hålla upp ledningen med honom här och sedan bör det bli spets eller rygg på en bra häst och då är han långt framme. Roligt bud till cirka 5 procent.

Hårt betrodd är 7 Falcon Håleryd som har gått riktigt bra sedan han kom till Johan Untersteiner. Han kommer närmast från två bra insatser på Vincennes och senast blev det en säker seger från ledningen. Han är inte sämre än någon annan här, men jag tror att läget kan ställa till det. Han är inte jättesnabb från start och det är klar risk att han blir hängande första biten. Jag tror inte att han kommer förbi Naglo’ del Nord före första kurvan och då kan det bli bekymmer. Visst finns risken att skicklige Untersteiner löser det där på ett hyfsat sätt ändå, men eftersom jag bara spelar med en spik måste jag chansa lite i övriga lopp och då tar jag bort den här betrodde hästen på troligt scenario.

5 Alamo Boko gjorde ett topplopp som tvåa bakom Oliver Kronos i V75-finalen senast och han har bra styrka. Han går dock upp en klass nu och möter hårdare hästar, men det blir barfota fram nu och han är en tänkbar skräll om man garderar vidare.

Analys Halmstad V75-2:

Ranking: A: 1. B: 10-3-12-7-8-2-6-5-9. C: 11-4.

Spetsanalysen: Gordonston har aldrig haft innerspår i Sverige, men har öppnat vasst från andraspår. Strular det inte tror jag att han håller upp ledningen. Seven Jersey är lite ojämn, men kan öppna vasst och är värst emot i spetsstriden tillsammans med Man Winner som har öppnat snabbt från spår långt ut tidigare.

Loppanalysen:

Ett lärlingslopp över kort distans och det ser ut som att 1 Gordonston blir omgångens mest spelade häst. Det här är en riktigt fin travare som tyvärr bara har kunnat starta sporadiskt, men när han fungerar är han bra. I år har han gjort två starter och efter att ha suttit fast med mycket krafter kvar blev det en lätt seger från spets senast. Han såg då lite seg ut i sista sväng, men när kusken ber om lite till så svarar han bra på det och över kort distans kan han nog springa riktigt fort. Starten avgör troligen det här loppet och jag har för dålig koll på kusken Bernardo Grasso för att vara säker på någonting, men med tanke på vad Gordonston och hans konkurrenter har visat bakom bilen tror jag att ekipaget kan hålla upp ledningen. Innerspår är dock inte alltid så lätt och att spika en lärling rakt ut till så här hög spelprocent känns tveksamt. Jag nöjer mig med att spela utgång och spika på en kupong.

Bakom favoriten finns det tre-fyra bra motståndare och Gordonston fick faktiskt regelrätt stryk av 10 Priamo Caf när de möttes i Kalmar. Jag var lite förvånad över det, men Gordonston var troligen inte som bäst för dagen. Sedan tror jag inte att Priamo Caf var som bäst när han fick stryk i ledningen som favorit senast. Efter det har Untersteiner siktat på det här loppet och vi kan nog räkna med en förbättrad prestation som det låter. Jag tror inte att han slår Gordonston igen om denne får spets, men bommar favoriten är det bra chans att han slår resten. Given.

3 Seven Jersey hade inte visat något extra innan seger senast, men oj vad han var förbättrad då! Jag hade 1.10-fart sista 7-800 m och Björn Goop fick ruskig snurr på honom. Nu är det inte Björn i sulkyn, men i stället kan det bli barfota runt om och från ett bra läge blir han farlig.  I alla fall om han går som senast…

12 Shogun D.K. är mycket fartfylld för klassen, men verkar inte helt lätt att ha och göra med. Bakspår är inte hans drömläge eftersom han är så startsnabb, men han har vunnit bakifrån tidigare och med duktig kusk i sulkyn ska han passas trots läget. Han har visserligen inte startat på ett tag, men varit fin i provlopp inför detta och kör de för fort i täten tar han många till slut.

Resten tycker jag är lite sämre, men bränner favoriten kan det nog hända lite vad som helst bakom och jag streckar totalt tio hästar.

Analys Halmstad V75-3:

Ranking: A: 4-10. B: 2-11-1-12-8. C: 7-6-3-9-5.

Spetsanalysen: Kash’s Cantab och Oasis Bi öppnar bra och gör upp om täten och troligen kan Oasis Bi trycka sig förbi. Sedan låter det inte givet att han körs i spets i årsdebuten och då bör Västerboonthenews få överta.

Loppanalysen:

Kort distans i veckans gulddivision och ett ganska ojämnt lopp. Tre hästar är bättre än resten och jag streckar två av dem. 4 Västerboonthenews är klar favorit och blir han släppt till spets är det nog toppchans. Han var ruskigt fin vid segern näst senast, men inte lika fin trots att han vann V75-finalen senast. Då fick han inte riktigt travet att flyta och banunderlaget var troligen inte så passande. I Halmstad lär det bjudas på bättre banunderlag och nu siktar man på att köra barfota bak. Han tar nog inte en längd på Osais Bi av egen kraft, men det låter som att man gärna ger denne ett snällt lopp i årsdebuten och är Björn Goop inne på samma sak bör det bli favoriten till spets.

Det kan man väl dock inte vara helt säker på och därför väljer jag att dubbla med högkapable 10 Riff Kronos. Han gjorde årsdebut senast, Veijo körde avvaktande i kön och trots 11,5 sista varvet räckte det bara till en sjätteplats. Intrycket var däremot bra och han bör vara ännu vassare nu. Kort distans är en nackdel och Riff har aldrig vunnit över den, men får favoriten svar om täten kan det vara dags nu. Han är ruskigt bra den här och alltid nervös att inte ha med honom på systemet och som tre gånger mindre spelad än favoriten är det lockande.

Framkommer det däremot att Björn Goop är inne på att släppa täten med Oasis Bi och Västerboonthenews värmer bra så är nog favoriten en vettig spik, men fram till dess tar jag två streck.

2 Oasis Bi är ju härdad i lite tuffare sällskap än de två jag streckar, men han gör årsdebut och även om förutsättningarna är passande känns han inte jättehet. Möjligt att hans bästa chans är från vinnarhåler med lucka till slut?

Flemmings duo 11 Montgomery Hill och 12 Obi Wan duger också bra i ”vinterguld” men från de sämsta spåren blir det svårt att runda till seger.

Analys Halmstad V75-4:

Ranking: A: 12-8-6-4. B: 5-9-10-7-1-11-2-3. C: -.

Spetsanalysen: Delicious Brown öppnar bra, men släpper säkert. Staro Inlines öppnar ganska snabbt, men får nog svårt att ta emot Calvados In om denne får travet att flyta.

Loppanalysen:

Lägsta klassen över lång distans och lätt omgångens svåraste lopp. Favorit är 12 Scarpia som visade härlig fart efter galopp för tre starter sedan och som vann på bra sätt via en rejäl långspurt senast. Han verkar bli allt bättre, men läget är ju motigt och helt pålitlig är han inte än. Tipsetta men ingen spik.

Som tvåa lägger jag loppets näst minst spelade häst och det säger kanske lite om hur svårt det är. 8 Daydream Rapida är i alla fall stark och mycket gynnad av den långa distansen. Han visad också fin form i skymundan i ett V75-lopp senast och redan inför det sa Crebas att han siktade på det här loppet. Lätt hänt att det bli häx för Crebas från det här läget, men spelprocenten är ändå lockande och han är tidig för mig.

6 Calvados In är nog en av de med bäst fart i loppet och han var rejäl vid segrarna i december. Senast när han testade V75 fick han inte travet att stämma på en dålig Örebro-bana och det var inte särskilt förvånande. Nu återkommer han efter uppehåll och är säkert bra trimmad inför V75 på hemmaplan. Han är snabb ut och kommer han till spets och travar bra är det nog vettig segerchans. Däremot är det inte säkert att lång distans passar så bra och jag vågar inte lita på honom med lärling i sulkyn dessutom.

4 Staro Inlines har blandat lite, men visat bra fart när han fått aktionen att flyta. Han har travat allra bäst med skor och ska gå så nu. Han öppnar bra och får nog ett fint lopp och då duger han i klassen.

5 Breidabliks G.T. verkar stark och är nog lika bra som hästarna i A-gruppen. Han är dock osäker och med framspår bakom bilen känns det som stor galopprisk. Farlig om Connie får runt honom felfritt.

9 Natosi Goj har gjort det bra i enklare sällskap och var fin vid spetsseger senast. Passande smygläge och inte otänkbar. 10 Wateraid J.E. har bra styrka och ska kanske gå barfota runt om nu. Skrällchans om han får till travet bättre än på slutet.

Det skiljer dock inte så mycket mellan hästarna i den nedre delen av rankingen och jag helgarderar utan att tveka.

Analys Halmstad V75-5:

Ranking: A: 4. B: 2-6-10-9-8-1-11. C: 3-7-5.

Spetsstriden: National Pe och Boogie Man gör upp om ledningen för att sedan släppa. Jag tror att Wilda Tigern Jack är snabbare ut än Encore Zon och får överta.

Loppanalysen:

Ett öppet lopp som också blir ganska jämnstreckat och här chansar jag med min enda spik i omgången. 4 Usain Henna är en bra häst som bör börja närma sig toppformen och han gjorde ett klart godkänt lopp i V75 senast när han fick ett ganska tungt lopp och mötte en kanon som Ready For More. Tätare starter ska vara en fördel och nu siktar man dessutom på barfota runt om vilket är ett plus.

Dessutom är det Örjan upp nu för första gången och jag litar på att han kan droppa ner Usain Henna i ett bra slagläge från spår fyra. Det ser ut att bli lite körning mellan ett par startsnabba konkurrenter och ett par som gärna vill överta och då tror jag att Usain Henna är starkast till slut.

Jag har stor respekt för starke 6 Encore Zon som varit fin på slutet. Senast hade jag 11,5 sista 700 m vid en säker seger och skulle han bli släppt till spets blir han svårtuggad. Risken är dock större att han får göra grovjobbet vilket bör bli för tungt.

2 Wilda Tigern Jack är också farlig mot min spik. Han har gått bra i V75 och var nära segern i V75-finalen för tre starter sedan. Senast gjorde han dock bort sig och han är behandlad inför detta. Lite frågetecken för formen alltså, men han kan öppna ganska snabbt och är han först fram och övertar täten blir han att räkna med.

10 Spirit Real har också visat bra form i tuffa sällskap på slutet och senast var han mycket vass efter galopp i V75-finalen som Quick Fix vann. Jobbigt med bakspår mot ett par bra hästar där framme, men kör de för tufft mot varandra och Björn hittar rätt ryggar kan han vinna. Dessa känns lite bättre än resten och sedan är det jämnt bakom.

Analys Halmstad V75-6:

Ranking: A: 6. B: 7-8-1-4-9-2. C: 5-3-11-10-12.

Spetsanalysen: Pedro Bi är riktigt vass vid laddning, men har missat spets från innerspår tidigare. Det var dock på Hagmyren med norskt huvudlag och innerspår i Halmstad är bättre. Svår att ta en längd på, men inte omöjligt att Livacious Lindy kan lyckas. Hon är mycket explosiv och lär testa rejält. Utifrån kommer också Dream With Me N.L. som säkert gör ett försök mot ledaren och kanske kan få överta.

Loppanalysen:

Ett sprinterlopp där det lär bli rejäl körning från start. Jag tror att 6 Dream With Me N.L. är bästa hästen och även om han lär vara med i körningen från start tror jag att han kan vinna. Nu när han också är rejält bortglömd känns han som en rolig spelidé att chansa lite med. Den här femåringen vann ju ett försök till Sprintermästaren förra sommaren och slog hästar som Ivar Sånna, Tumble Dust och Västerbo Loveboat. Inga sådana konkurrenter med den här gången och med ett vettigt upplägg bör han vara tuffast till slut. Han var också mycket fin i årsdebuten senast då det blev enkel seger från ledningen.

Adrian lär ladda och testa för ledningen och eftersom det här är en bättre häst än både Pedro Bi och Livacious Lindy så borde han få överta täten, men dessa körs å andra sidan av mycket spetssugna kuskar som ibland hellre gasar bort sina chanser i tät än släpper frivilligt. Risk för strul alltså, men inte omöjligt att han kan vinna med en lugn dödens också och till under tio procent känns det kul att chansa med Dream With Me N.L. som utgånghäst och spik på en kupong.

Här har 4 Livacious Lindy blivit klar favorit och det köper jag inte alls. Hon är visserligen en duktig sprinter, men hon möter hårdare motstånd än tidigare nu och det lär kosta rejält om hon ska komma förbi Pedro Bi och sedan svara ledningen mot min vinnare. Då tror jag inte att hon räcker riktigt och som storfavorit är hon helt kall som spelobjekt.

7 Ark Went In och 8 Diego M.Boko är två tuffingar som kommer att gynnas om spetsstriden kostar för mycket. Båda är ganska lite spelade och tidiga segerbud trots trassliga startspår.

1 Pedro Bi avslutade rappt efter sen lucka senast och såg riktigt laddad ut. Hans problem är annars viljan och jag tror inte att han vinner detta lopp från ledningen. Han vann visserligen i spets för tre starter sedan, men då tog det också emot rejält sista biten. Med rygg på Dream With Me N.L. kan det dock bli bra kört för honom och är han lika pigg till slut som senast och dessutom får chansen lite tidigare än senast kan han vinna. Farten finns i alla fall för det.

Streck på garderingskupongen får också 9 Quick Fix som var fin senast och visade att han fungerar även bakifrån när Adrian körde ett snyggt lopp med honom. 2 Angelo Am har bra styrka och bör få ett fint lopp i passande hårt tempo och om hemmatränare Persson har trimmat tillräckligt kan han skrälla.

Analys Halmstad V75-7:

Ranking: A: 14-11-7-8. B: 6-9-1-15-3-10-4. C: 2-13-5.

Spetsanalysen: La Prinsess bör kunna hålla upp innerspåret, men släpper säkert till den av springspårhästarna som kommer först. Jag gissar på att Det Är K.H.K.Boko är först fram. Hon öppnade bra från springspår på tillägg senast och har det bästa spåret.

Loppanalysen:

Ett riktigt fint stolopp över lång distans avslutar omgången och efter sin mäktiga uppvisning senast är det inte så konstigt att 8 Geisha Sund är storfavorit. Hon visade härlig styrka vid dödensseger då och kommer hon till lika bra den här gången har hon givetvis bra chans igen. Läget är dock trassligare nu och motståndet dessutom klart tuffare och som storfavorit känns hon inte jättespännande.

Givet att gardera och jag ger tipset till kapabla 14 Radysin America som är van vid hårdare motstånd än detta. Hon har haft lite otur på slutet, men var riktigt vass efter galopp näst senast och spurtade starkt efter sen lucka senast. Hon är väl kanske ingen stayer, men när hon åkte dit mot Your Highness över lång distans i november gick hon i ledningen och hon är nog vassare med rygglopp. Hon ska också gå barfota nu jämfört med skor runt om förra gången och kommer hon bara till från start kan hon runda allt. Låga fem procent är mycket lockande!

11 Uranium har sett väldigt vass på slutet och senast avslutade hon i bra stil efter att ha blivit fast invändigt. Det norska huvudlaget rycktes aldrig och är hon i lika bra ordning som vid segern näst senast lär spurten bita bra. Jag har dock väldigt svårt för Haugstad när han ställs mot kuskeliten och lätt hänt att det blir vingel härifrån vilket minskar chansen en del. Ändå tidig om man inte spikar någon annan.

7 Windy Ways är väldigt snabb och säkert bäst på startvolten. Hon var bra vid segern mot ett par av dessa konkurrenter senast och Björn Goop upp är såklart ett rejält plus. Lite oklart hur hon öppnar i voltstart, men hon tar nog inte ledningen av egen kraft, men Björn kanske kan köra sig till spets efter en bit? Svårfångad i så fall.

Streck även för lite segstarka 6 Det Är K.H.K.Boko som öppnar ganska bra och bör hitta spets eller rygg ledaren. 9 Aroma Grim var duktig tvåa bakom Windy Ways senast och bör passa över lång distans. 1 La Prinsess är kanske ute på lite djupt vatten, men hon är speedig och kan få ett perfekt smyglopp på innerspår. Hon får ett streck på det när hon är väldigt lite spelad. Sju streck totalt.

Singelstrecket:

4 Usain Henna (V75-5) är en bra häst och täta starter lär göra susen för dagsformen. Örjan upp den här gången också och med ett vettigt lopp tror jag att han är starkast till slut. Kul jackpotspik!

Utgångshästarna:

1 Gordonston (V75-2) är en läckerbit som har en passande uppgift i ett lärlingslopp. Jag tror att han håller ledningen från innerspår och då blir han mycket svårpasserad.

6 Dream With Me N.L. (V75-6) är riktigt bra i grunden och var dessutom toppfin i comebacken senast. Bra chans att vara bäst om han inte bli inblandad i för tuff körning om ledningen.

Tvåhästarslåset:

4 Västerboonthenews (V75-3) vann en silverfinal trots att han inte fungerade som bäst på banunderlaget senast. Nu lär det bli bättre förutsättningar och blir han släppt till spets är det toppchans. Får han svår blir det tuffare och då kommer spurtkanonen 10 Riff Kronos in i matchen.

Prisvärda hästar:

1 Remee La Marc (V75-1) har visat toppform på slutet och bör få spets eller som sämst rygg ledaren. Skrällchans om han får bestämma eller får chansen från vinnarhålet.

12 Shogun D.K. (V75-2) är mycket fartfylld och extra spännande med duktig kusk den här gången. Kommer favoriten bort kan han blåsa runt allt.

8 Daydream Rapida (V75-4) har fin form och är kanske starkast i hela fältet. Skrällchans om kusken hittar rätt väg.

14 Radysin America (V75-7) är mycket snabb och van vid hårdare motstånd. Får hon ett fint lopp i ryggar på slutvarvet tror jag att hon speedar till seger. Rejält bortglömd.

Överspelade:

4 Livacious Lindy (V75-6) är duktig men möter hårdare hästar nu och riskerar en mycket tuff öppning. Tror att hon får svårt att vinna.

8 Geisha Sund (V75-7) var grym senast och är tuff att gå emot, men hon möter bättre hästar från ett svårare läge och är inte så intressant att spela med som storfavorit i sista avdelningen.

V75-systemet: (skrivs på två kuponger, minst en A-häst måste vinna för chans på sju rätt)

1,4,10 (res 7,5)
A: 1. B: 2,3,5,6,7,8,9,1,12. (res 11,4)
4,10 (res 4,2)
1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12 (res 12,8)
4 Usain Henna (res 2,6)
A: 6. B: 1,2,4,7,8,9. (res 5,3)
1,6,7,8,9,11,14 (res 15,3)

Kupong 1: 3 x 9 x 2 x 12 x 1 x 1 x 7 = 4536 rader
Kupong 2: 3 x 1 x 2 x 12 x 1 x 7 x 7 = 3528 rader

Totalt: 8064 rader = 4032 kr.

DD-spelet:

6 – 8 x 200 kr
6 – 7,11,14 x 150 kr = 450 kr
6 – 1,6,9 x 50 kr = 150 kr

7,8 – 14 x 100 kr = 200 kr.

Totalt: 1000 kr.

/Berglund

Skriver spelkrönikor på Travnet.
189berglund@telia.com

Senaste nyheterna

Krönika
Spelkrönika Berglund
onsdag 15:03, 19 juni

Tips Solvalla 19 juni – Så här ska det se ut och tack och hej för mig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Krönika
Spelkrönika Berglund
fredag 14:24, 14 juni

Tips Boden 15 juni: Propulsion tar revansch i sitt favoritlopp!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Krönika
Spelkrönika Berglund
fredag 15:05, 07 juni

Speltips Östersund 8/6: Spetsstriden avgör storloppet!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Krönika
Spelkrönika Berglund
fredag 13:47, 31 maj

Speltips Mantorp 1/6: Kontios starka styrning krossar allt!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Krönika
fredag 14:59, 24 maj

Tips Solvalla 25 maj: Cyber Lane i Sweden Cup och två vassa spetsdrag till fina odds!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Krönika
Spelkrönika Berglund
fredag 13:55, 17 maj

Tips Gävle 18/5: Spännande spetsstrid avgör gulddivisionen!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Krönika
onsdag 12:49, 08 maj

Spelkrönika Solvalla/Bergsåker 8/5: Nu tar jag och min bästa vinnare revansch!

Spelredaktör Redaktionen Travnet

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Spelkrönika V86-jackpot Solvalla/Bergsåker 25/2: Jackpot igen och risk för en ny…

Spelkrönika V86-jackpot Solvalla/Bergsåker 25/2: Jackpot igen och risk för en ny…

Det började lovande i lördags med favoritfall i V75-1, men sedan radade favoriterna upp sig och det blev återigen kostsamt att få alla rätt på mitt system. Ny jackpot till på lördag alltså och det är för dagen mycket besvärligt att delta i ATG:s stora streckspel eftersom det delas ut alldeles för lite pengar ur potterna när det bli jackpot hela tiden. Om ATG inte hade tagit bort alternativet att bara spela för alla rätt och därmed få 2,5 gånger utdelningen, hade detta inte varit något problem för de flesta spelare eftersom när man misstänkte låg utdelning kunde spela flerkuponger. Nu är det ju bara dumt att spela flerkuponger med favoriter eftersom man då förutom det ursprungliga spelavdraget på 35 procent skänker bort ytterligare 40 procent av kvarvarande insatser om utdelningen för 4,5 eller 6 rätt uteblir. Något trassligt att bli en vinnare i det långa loppet med sådana premisser…

Förra onsdagen blev det ingen utdelning på varken sex eller sju rätt på V86 och därmed har vi cirka 8,5 miljoner extra i åttarättspotten. Tyvärr ser även kvällens omgång väldigt skiktad ut och risken är nog stor att det inte blir någon utdelning för sex rätt den här gången heller. Det finns visserligen två vidöppna lopp, men i övrigt är det ojämnt och det känns som att bara 2-5 hästar kan vinna övriga avdelningar.

Fortsatt milt vinterväder i både Stockholm och Sundsvall gör att jag räknar med att det blir tillåtet med barfotakörning på både Bergsåker och Solvalla.

Analys Bergsåker V86-1:

Ranking: A: 2. B: 3-6-8-4-9. C: 5-10-7-1.

Spetsanalysen: Fredrik Laday öppnar bra med spår en bit in på vingen och även om Kalypso Face kanske är snabb nog att ta sig förbi så låter det inte som att man är så intresserade av spets efter långt uppehåll. Fredrik Laday bör sitta i ledningen ganska omgående även om han misslyckas med att ta den av egen kraft.

Loppanalysen:

Ett dåligt lopp där många gamla och trötta hästar ska göra upp över lång distans. Klar favorit är 2 Fredrik Laday och han ska också ses med toppchans att vinna loppet. Han brukar gå bra utan att riktigt räcka i V75, men när det blir dessa enklare sällskap i Norrland duger han bra. Han vann visserligen utan att övertyga senast, men nu blir det troligen barfota runt om och då är han mycket vassare. Senast han tävlade så vann han väldigt lätt från ledningen i ett liknande sällskap som detta. Från ett perfekt läge bör det bli tidig ledning och sedan finns det ingen i fältet som är bra nog att sätta press.

Det här bör sluta med en bekväm favoritseger och jag spikar utan större tvekan.

Bra kapacitet har annars 3 Kalypso Face, men han tävlade utan större framgång i Frankrike förra året och har väldigt svårbedömd form efter långt uppehåll. Han är tillbaka hos Svante Båth som säger att hästen inte är vässad och ska få ett snällt lopp. Känns inte så hett alltså även om han knappast är sämre än favoriten i grunden.

6 Kung Töll har bra styrka, men är entaktad och skulle nog helst ha ännu lite längre distans. Han var inte så märkvärdig senast heller och att gå från vinterbana till Bergsåkers grusbana brukar inte vara så lätt. Jag tror inte att han hinner med riktigt mot favoriten.

8 Landers Power var lite positiv mot bättre hästar senast och verkar på gång. Han kan dock inte göra någonting själv i loppen utan måste lita på att någon annan sätter upp farten mot favoriten. Det känns ju inte så troligt och då får Landers Power en svår uppgift från det här läget.

Analys Solvalla V86-2:

Ranking: A: 10-5. B: 11-8-6-7-2. C: 3-9-1.

Spetsanalysen: Efter strykningen av Final Oak är det bra spetschans för Aristocat Boko som bör kunna glida till ledningen utan att pressas så tufft.

Loppanalysen:

Ett ojämnt lopp över lång distans och vinner någon annan än mina två A-hästar blir jag mycket förvånad. Kapable 10 Rocket Zet har kommit igång bra efter långt uppehåll och vann enkelt från ledningen i V75 näst senast. Senast blev han fast i rygg ledaren och såg fin ut med mycket krafter kvar över mål. Han klarar distansen på bra sätt och mot det här motståndet tål han att göra grovjobbet själv. Det troliga är att Erik Adielsson måste syna positionen utvändigt ledaren ganska snabbt och där har han vettig chans att reglera fältet.

Bra segerchans för favoriten, men jag dubblar ändå systemet med 5 Aristocat Boko som bör sitta i ledningen och det är nog en position som passar honom bra. Han har gått bra och sett fin ut i skymundan i betydligt tuffare sällskap än detta innan han senast blev rullig i första kurvan och galopperade bort sig. Sköter han sig bättre nu bör det bli spets och då är det inte givet att favoriten slår honom utvändigt.

Jag tycker att Rocket Zet är lite för stor favorit från bakspår och eftersom han förmodligen måste göra allt grovjobb själv och då känns det rätt att dubbla med värsta motbudet som troligen når ledningen.

Att 11 Fantoccini rankas trea trots att han är bäst i spets över kort distans säger en del om loppet och jag har svårt att se någon överraskning här.

Analys Bergsåker V86-3:

Ranking: A: 7-9-11-12. B: 3-6-10. C: 1-8-2-5-4.

Spetsanalysen: Magic Broline är ganska snabb ut och trivs i ledningen. Kanske testar i spets även om känslan är att Norberg troligen släpper till Caddie Heart och Bergh efter en bit.

Loppanalysen:

Ett ojämnt stolopp där ungefär hälften känns riktigt klena. Storfavorit blir Robert Berghs nyförvärv 7 Caddie Heart som också har en lämplig uppgift. I grunden är hon inte sämre än hästarna som startar 20 meter bakom, men efter ett halvdant fjolår när inte alltid viljan såg ut att vara den bästa är hon såklart lite svårbedömd för dagen. Bergh brukar dock ha sina nyförvärv i ordning direkt och visst är det extra intressant eftersom Caddie Heart är efter Love You vars avkommor Robert tidigare haft stora framgångar med.

Visst kan det vara så att Caddie Heart släpps till ledningen och sedan är helt överlägsen här, men det känns ändå som lite gissningar från både tippare och tidiga spelare när hon är så stor favorit. Jag säger bra chans, men syn och tar med tre hästar till.

9 Nikita Broline vann Breeders’ Crown-försök från dödens i höstas och kan mycket. Hon vann direkt i årsdebuten näst senast, men blev lite generad kort efter start senast och gjorde bort sig. Extra intressant om hon går barfota nu, men i detta sällskap duger hon bra ändå. Givet motbud.

Varning också för formstarka 11 Cherie Sund som på slutet har gått bra i lopp som vunnits av Geisha Sund och Windy Ways och som senast hade sparat där Diego M.Boko vann. Enklare sällskap nu och bra kusk i sulkyn.

Sista strecket får 12 Super Ariel som blixtrade till med en riktigt vass insats när man ryckte skorna och satte på jänkarvagn för tre starter sedan. Hon gör årsdebut här, men tränar fint och brukar gå bra efter vila enligt tränaren. Jänkarvagn på och troligen barfota fram denna gång.

3 Magic Broline är inte så tokig och har ett lopp i kroppen efter omlagd träning. Hon öppnar ganska bra och trivs i spets, men känslan är ändå att Janne Norberg som ofta kör åt Bergh inte bråkar så mycket om favoriten vill överta. Hoppas kan man ju, men det känns tveksamt.

Analys Solvalla V86-4:

Ranking: A: 4-8-1-9. B: 6-2-11-5-10. C: 7-3.

Spetsanalysen: Öppet med många startsnabba, men snabbast är nog Staro Family om hon trycks av. Annars öppnade Volimed rätt bra näst senast och kan nog hålla ut Elit Sund som jag tror är snabbare med spår en bit ut på vingen. L.K. är kvick och kanske kan få överta täten om Staro Family vill släppa.

Loppanalysen:

Ett öppet sprinterlopp där 9 Rub It Out är stor favorit. Hon har bra fartresurser, men om man inte tar chansen att gardera henne så kan man nog ge upp omgången som det känns. Hon är hetsig och besvärlig av sig och inte säkert att bakspår är särskilt bra om hon är på det humöret. Dessutom var hon klen i V75 senast och hon blandar och ger även en del i aktionen. Måste fällas även om Johanssons stallform verkar riktigt vass för dagen.

Jag har ingen riktig känsla för något motbud tyvärr och ger tipset till 4 Ground Proximity mest i brist på annat. Han har i alla fall riktigt fin form för dagen och även om han inte vinner så ofta längre så måste han vara aktuell här.

8 L.K. trivdes inte på banunderlaget näst senast, men har annars gått bra en tid och vann på bra sätt för Kontio senast. Han kan öppna bra och med ett offensivt upplägg kanske han kan få överta täten efter en bit. Farlig i så fall.

1 Volimed har gjort två starter för Lindblom och bör vara lite på gång. Han öppnar ganska bra och bör få ett fint lopp på innerspår. Det kan räcka långt mot dessa om chansen ges till slut.

6 Rose Hill Dream avslutade kraftigt förbättrat näst senast och var nära segern. Då gick hon barfota runt om och om det blir samma balans nu är hon ganska tidig. Melanders hästar verkar kraftigt på gång för dagen.

2 Elit Sund är ganska trist, men växer en klass om han kommer till ledningen. Långsökt att han ska hitta dit nu, men gör han det kan han vinna.

11 Fuzz är ojämn, men trivs bäst över kort distans och blir det hårt tempo i täten kan han spurta till seger som i Gävle för tre starter sedan.

5 Staro Family har svårt att vinna lopp, men är mycket startsnabb och gillar den korta distansen. Formen verkar också ganska bra och hon får ett streck liksom 10 Gilmour som trivs över distansen men inte med läget. Nio streck totalt.

Analys Bergsåker V86-5:

Ranking: A: 5. B: 10-11-8-7-1-6. C: 9-3-4-2-12.

Spetsanalysen: Alla på start är ganska kvicka men fördel Mitt Hjärtas Lilja från bästa spåret. Där vill man nog helst smyga ändå och jag tror att Modd Brun öppnar bäst från tillägg och tidigt får överta täten.

Loppanalysen:

Ett kallblodslopp med många ovilliga eller osäkra hästar och jag tycker att favoriten 5 Tangen Didrik känns stark. Den här lovande femåringen har gjrt det bra sedan han kom till Robert Bergh och näst senast visade han bra styrka mot liknande sällskap. Senast blev han bara fyra i V75, men mötte då betydligt tuffare motstånd. Stamping vann ju det loppet före Guli Järven och Raske Rutger. Nu möter Tangen Didrik hästar som antingen är osäkra eller har väldigt svårt att sticka nosen först och han bör vara tuffast sista biten. Spik.

8 Eng Stegg har visat bra fart och var tvåa med galopp som favorit mot Tangen Didrik för tre starter sedan. Han har dock fortsatt att galoppera i två starter efteråt och enligt Ohlsson kändes han inte bar i travet senast. Nu testar man igen och fungerar han inte blir det vila. Låter sådär det i mina öron.

7 Monster Monsun visar bra fart och styrka, men är hopplöst osäker och felar varje gång. Senast tappade han dock inte så mycket och var bara godkänd efter galoppen. Kan säkert vinna felfri, men får sköta sig en gång innan man kan tro det.

1 Mitt Hjärtas Lilja har fin form och står bra till eftersom ston har 20 meters försprång oavsett startprissumma. Hon skulle kunna duga med rätt smyglopp och ny kusk är lite intressant. Senast Pettersson körde henne blev det seger. Hon kräver dock ett smyglopp och klaff på vägen.

Roligaste motbudet till min spik tycker jag ändå att 10 Modd Brun är. Han har visat fin form på slutet även om han har svårt att gå förbi hästar till slut. Nu har han dock ett perfekt startspår eftersom han öppnar snabbt och prickar Landgren tror jag att han kan köra till spets ganska tidigt. I ledningen har Modd Brun gått bra tidigare och strular det för favoriten kan han hålla undan. Given om man garderar favoriten och jag tänker nog göra en investering på plats om det finns lockande fasta odds på nätbolagen.

11 Rigeljerven har också fin form och var före Modd Brun i mål senast. Han är också given för mig om man garderar loppet.

Analys Solvalla V86-6:

Ranking: A: 9-6-5-15. B: 7-3-12-13-10-8-4-1-14-11-2. C: -.

Spetsanalysen: Restless Legs är snabb ut, men körs knappast i spets. Bra chans att Ajja Dara kan få överta efter en bit.

Loppanalysen:

En riktigt öppen spårtrappa för ston och omgångens klart svåraste lopp. Här ska det verkligen inte behöva bli någon av de tre mest streckade som vinner i alla fall och jag snålar inte bort någon i jakten på en skräll. Helgardering utan att tveka!

Tipsettan till 9 Classification som var fin vid segrarna runt årsskiftet och som såg fin ut även senast då hon blev störd till galopp i sista sväng. Bra form på Melanders hästar nu och går hon barfota den här gången blir det extra intressant.

6 Ajja Dara är ganska stark och rejäl och var inte tom i mål senast när hon fick chansen sent över upploppet. Hon öppnar hyfsat och med ett par hästar som säkert gärna släpper täten invändigt kan det bli tidig ledning. Vettig chans i så fall.

5 Pleaselivemealone vann från rygg ledaren i billigt sällskap senast, men gjorde ett starkt formintryck senast då hon avslutade mycket rappt efter sen lucka mot tuffare hästar. Bra läge bakom bilen och tänkbar skräll om kusken får till det.

15 Pinyata Gel avslutade mycket starkt från kön där Livacious Lindy vann senast och barfota runt om gav nog en extra kick. Farlig trots läget om hon kan tävla så igen.

7 Define’Em är bra och har härdats i hårda sällskap, men såg inte ut att vara riktigt i balans i årsdebuten senast. Tränar fint enligt Croon, men ändå svårbedömd från ett läge som kan innebära problem.

3 Digigirl I.H. har gjort det bra vid segrar i enklare sällskap och såg finfin ut senast, men tuffare motstånd nu och dessutom ska hon resa långt. Känns inte som en stark favorit även om hon inte kan räknas bort helt.

13 Eunice Boko var rent svag senast och knappast som bäst då. Svårbedömd form och tufft placerad gör att hon känns klart överspelad även om Takter på ston för första gången är spännande. Betrodda 10 Augusta tycker jag inte heller känns så het. Hon har vunnit i klart enklare sällskap och jag är inte alls säker på att hon räcker. Dessa tre är mest spelade vilket känns tveksamt.

Av övriga kan nämnas starka 12 Angel France som måste duga bra om hon har hittat formen. 8 Tequila Palema är stark och har visat fin form på slutet. Tänkbar även om hon inte vinner lopp så ofta längre. 1 Restless Legs är snabb och har lopp i kroppen. Bör få en fin smygare på innerspåret.

Analys Bergsåker V86-7:

Ranking: A: 3-6. B: 2-8-1-11-9. C: 10-7-5-4.

Spetsanalysen: Global Perfection är snabb ut och spetsar om kusken vill. Är han inne på att släppa bör Mellby Brunello vara den som tar över.

Loppanalysen:

Ett sprinterlopp där 3 Liberty Face är favorit och bästa hästen. Han imponerade vid seger från spår tolv i V75 näst senast trots att han då gick med skor. Senast i V75-finalen fick han ett tungt lopp och höll bra som femma. Han har en lämplig uppgift här, men om värsta motbudet blir släppt till spets kan det bli jobbigt att plocka ner denne och då vill jag inte sitta med spik på favoriten.

6 Mellby Brunello är nog inte mycket sämre än favoriten de gånger han tävlar barfota runt om och det siktar man på nu. På Bjerke höll han mycket starkt utvändigt om Diego M.Boko och efter det vann han V75 från rygg ledaren. Nu siktar man säkert på ledningen och släpper invändige Global Perfection utan att det kostar för mycket kan det hålla hela vägen.

Nämnde 2 Global Perfection var fin när han vann V75 i debuten för Robert Skoglund, men sedan har det strulat. Nu är det rätt distans och läge och han tar nog spets som kusken vill. Svårbedömt hur man gör sedan, men kör han i spets gynnar det nog Liberty Face. Släpper man så är det fördel Mellby Brunello och Global Perfection själv måste nog få bestämma en del i spets om han ska vinna i den positionen.

Jag ”lyxstreckar” också tv å skrällar i snabbe 8 Navaronne som duger i klassen över kort distans om kusken får till styrningen hyfsat. 1 Tellmeabout Larry är jämn och säker men har svårt att sticka nosen först. Nu är det läge för att få ett bra smyglopp på innerspår och klaffar det perfekt kanske han kan spurta till seger.

Jag står över mer betrodda 11 Quick On the Draw som visserligen kan vara snabbast i fältet, men hon springer och bryter mycket i loppen och bör få svårt att runda ett fält i spåren som hon ser ut för dagen.

Även 9 Royal Apanage har kapacitet för att duga, men han är mycket sämre bakifrån och får knappast till det från det här läget.

Analys Solvalla V86-8:

Ranking: A: 10-1-3. B: 9-7. C: 8-2-5-4-6.

Spetsanalysen: Tenzing öppnar allt bättre och håller nog upp ledningen om Jansson vill. Elit Sjöhammar är snabb och utmanar säkert en bit, men får svårt att ta en längd sida vid sida.

Loppanalysen:

Här höjer sig tre hästar över resten och jag nöjer mig med dessa på systemet. Favoritduon känns inte helt pålitlig och tipset ger jag i stället till 10 Twigs Atkin som gjort fyra startar för Stig H och som tände till rejält barfota runt om näst senast. Han gick bra även med skor senast, men fick då inte riktigt chansen till slut. Hoppas på barfotabalans igen och chans till hårt tempo med lite hetsiga hästar dr framme. Då kan den här femåringen vara starkast till slut.

1 Tenzing är kapabel och gjorde ett starkt lopp som tvåa bakom överlägsne Research senast. Före det hade han inte varit som bäst i två starter och lite ojämn kan man säga att han är. Han bör hålla spets från innerspåret, men han har aldrig vunnit från ledningen så inte givet hur Jansson resonerar. För tre starter sedan var han riktigt dålig i spets och jag litar inte riktigt på honom trots den fina insatsen senast.

Bäst kapacitet har säkert 3 Only In Its Class som har gjort två starter efter långt uppehåll. Han höll bra i en snabb avslutning bakom Johan Roc senast och bör vara ännu vassare nu. Speciellt om han kan gå barfota vilket han inte gjort i årets två starter. Han tar dock knappast en längd på Tenzing av egen kraft och allra bäst tror jag att han är över kort distans, men Örjan upp nu är plus och visst ska han ses med vettig segerchans.

Bakom den här trion är det främst 9 Ritmo Di Poggio och 7 Emil Run som kan tänkas, men jag tycker att den förstnämnde har varit för seg på slutet och den senare är nog lite för entaktad för att hinna med över medeldistans mot detta motstånd.

Singelstrecken:

2 Fredrik Laday (V86-1) har en mycket lämplig uppgift i ett ganska trött sällskap och kan han gå barfota runt om är det toppchans att leda hela vägen.

5 Tangen Didrik (V86-5) är yngst och piggast och dessutom mest travsäker mot ganska osäkra eller sega konkurrenter. Bör vara tuffast till slut.

Tvåhästarslåset:

10 Rocket Zet (V86-2) ser stark ut för dagen och har bra chans att runda till seger, men han kan få problem med 5 Aristocat Boko i ledningen. Någon annan duger knappast.

Prisvärda hästar:

11 Cherie Sund (V86-3) har visat fin form på slutet och blir farlig om inte favoriten är lika bra som alla gissar på.

10 Modd Brun (V86-5) måste varnas för även fast jag spikar emot. Jag tror på tidig ledning och då står han nog emot favoriten länge. Roligt plats- och tvillingspel och givet streck till runt 4 procent om man garderar loppet

5 Pleaselivemealone och 15 Pinyata Gel (V86-6) är nog de två i loppet som visat mest i sin senaste start. Roliga skrällar om det klaffar lite på vägen.

10 Twigs Atkin (V86-8) är kanske inte lika kapabel som favoritduon, men känns betydligt jämnare och blir intressant om dessa inte tävlar på topp eller kör mot varandra. Bör slå resten.

Överspelade:

9 Rub It Out (V86-4) var inte särskilt bra senast och kan vara hetsig och besvärlig. Inget att gå på som klar favorit i den här omgången.

3 Digigirl I.H., 10 Augusta och 13 Eunice Boko är mest spelade i V86-6. Undrar varför? Måste vara bra chans att det går utanför dessa i alla fall.

V86-systemet: (Skrivs på en kupong).

2 Fredrik Laday (res 3,6)
5,10 (res 10,5)
7,9,11,12 (res 3,6)
1,2,4,5,6,8,9,10,11 (res 7,3)
5 Tangen Didrik (res 10,11)
1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12,13,14,15 (res 9,6)
1,2,3,6,8 (res 11,9)
1,3,10 (res 9,7)

1 x 2 x 4 x 9 x 1 x 15 x 5 x 3 = 16200 rader = 4050 kr.

DD-spelet:

3 – 10 x 600 kr
6 – 10 x 200 kr
2 – 10 x 100 kr
1,8 – 10 x 50 kr = 100 kr

Totalt: 1000 kr.

/Berglund

Skriver spelkrönikor på Travnet.
189berglund@telia.com
Nästa nyhet
Spelkrönika V75-jackpot Gävle 21/2!
Nästa nyhet
Spelkrönika V75-jackpot Gävle 21/2!

Spelkrönika V75-jackpot Gävle 21/2!

Det är motigt värre att spela V75 och V86 i dessa dagar. Först ska man slå ett spelavdrag på 35 procent och sedan konfiskerar ATG dessutom stora delar av spelarnas kapital när det blir jackpot hela tiden. Det blev åtta rätt i tipsen i onsdags och Rondine d’Amour och Edge Boko var i alla fall helt överlägsna spikar som hade varit roliga att dra nytta av i en lite svårare omgång. Nu radade favoriterna upp sig i övrigt och utdelningen uteblev i både sex- och sjurättspotten. Värt att notera är att sju av de åtta loppen vanns av toppkuskar, men inte ens dessa kunde göra något år Research och Susanne Österberg som tog en uppfriskande seger och visade att det inte alltid är helt chanslöst för de mindre namnen i branschen.

Veckans V75-omgång avgörs i Gävle vilket jag gillar skarpt. Jag åker inte dit lika ofta längre, men Gävle har alltid varit min favoritbana när det kommer till spelet. Med bara en skräll och resten ganska betrodda hästar förra helgen så är det jackpot igen på V75 och en ganska rejäl sådan. Dryga 24 miljoner extra finns i sjurättspotten, men att en ensam vinnare ska ta hand om alla pengar känns långsökt. Omgången innehåller visserligen ett par öppna lopp, men Stoeliten och Gulddivisionen är tyvärr väldigt tunna historier och dessutom finns det en mycket stark storfavorit i omgången som knappast förlorar.

Gävle är normalt sett en bana där det är lite lättare att vinna från ledningen, men till helgen är det värt att hålla koll på banunderlaget. Det har varit ovanligt varmt i Gävle den senaste veckan och börjar det tina i tjälen kan det bli besvärliga förhållanden. Det ska dock bli lite kallare under lördagen så förhoppningsvis blir det fina förutsättningar. Skulle det däremot bli krävande banunderlag så lär det bli lättare för köhästarna att komma in i matchen.

Analys Gävle V75-1:

Ranking: A: 5-2. B: 1-7-4-6. C: 3-8.

Spetsanalysen: Miss Sue V. är snabb ut och bör spetsa från ett perfekt läge. What Love Can Do är den enda som kan utmana, men bör få svårt att ta en längd på favoriten.

Loppanalysen:

En svag Stoelit med bara åtta hästar och ett par utfyllnadsdjur. Snabba 2 Miss Sue V. är jättefavorit och visst har hon en passande uppgift. Hon är härdad i hårdare sällskap än detta och testade gulddivisionen utan att skämma ut sig några gånger förra året. Kort distans passar perfekt och det lär bli spets med Goop i sulkyn. Risk att hon får bestämma tempot och rinner undan till slut, men det handlar ändå om årsdebut och hon har inte precis radat upp segrar tidigare. Redéns hästar brukar kunna behöva något lopp i kroppen och jag hoppas att favoriten blir lite synad av tuffa Caramella B.F. för då kan det nog bli sega ben till slut. Jag tror inte heller att kampmoralen är den allra bästa och sammantaget är hon för stor favorit.

Mer prisvärd är stallkompisen 5 Bostonz Credit och jag ger tipset till henne. Hon var seg i sina två första sverigestarter, men sedan ryckte Redén skorna och då toppspurtade hon som tvåa bakom Cool Keeper. Efter det var hon duktig tvåa bakom Air Frame och nu gör även hon årsdebut. Hennes uppehåll har varit längre än favoritens och troligen behövs det lopp i kroppen även där, men jämför man spelprocenten känns hon ändå roligare – speciellt om favoriten får lite press på vägen.

1 Caramella B.F. är starkast i fältet och missgynnad av kort distans. Formen är också lite svårbedömd efter insatsen senast, men hon fick inte det rätta fästet i banan då enligt tränaren. Är hon som vid segrarna duger hon nog bra och jag hoppas att offensive Olsson ser till att syna favoriten. Inte omöjligt att hon kan knäcka denne i så fall. Barfota fram nu är också en klar fördel och hon bör inte bli fast i det här lilla fältet även fast hon inte är särskilt snabb första biten.

Sedan betalar jag även för storskrällen 7 Aloe Vera som kan speeda vasst när hon har form och får rätt lopp. Nu har hon fått två genomkörare i ny regi och senast gick hon godkänt mot tuffa hästar. Nu kan det bli barfota runt om (fel i programmet senast) och det lilla fältet passar perfekt. Tänkbar om de betrodda inte är på topp.

4 What Love Can Do är en formhäst, men hon står tufft inne i loppet och vinner ju väldigt sällan. Jag tror inte att hon räcker riktigt, men litar man inte på favoriten kan man även strecka henne.

Analys Gävle V75-2:

Ranking: A: 10-6-1-12. B: 8-9-3-4-2. C: 5-7-11.

Spetsanalysen: Il Sånna öppnade bra från innern senast och har vettig chans att hålla upp täten. Innerspår i Gävle är dock inte helt optimalt och om Björn Goop vässar upp Manhattan Club skulle han kunna ta sig förbi.

Loppanalysen:

Ett bra lopp i lägsta klassen och det finns flera bra hästar som inte är så hårt betrodda. Favorit och något av hetshäst i omgången blir säkert 1 Il Sånna som galopperade på open stretch när han var på väg att utmana Springover om segern i V75 näst senast. Senast spetsade han men Söderkvist släppte tyvärr täten och sedan fick han chansen för sent för att hinna fram till seger. Han var behandlad inför den starten och ska vara vassare nu och visst kan han leda runt om med Örjan i sulkyn. Jag är dock inte säker på hur bra han är i spets med lite tryck på vägen och någon blivande stjärna tror jag inte att det handlar om. Här möter han flera bra hästar för klassen, som dessutom tål en del jobb själv och jag hoppas att Il Sånna blir synad för då är han för hårt spelad.

Jag ger tipset till en storskräll eftersom jag tycker att de tidiga spelarna har underskattat 10 Comte du Pommeu grovt. Han har alltid visat hög kapacitet och efter långt uppehåll har han gjort två starter för Peter Norman och vunnit bägge. Jag tycker att det luktade lite klass när han vann näst senast, men senast glänste han inte från ledningen. Han blev då lite rullig till slut och gillade nog inte banunderlaget. Han tränar fint och nu kan det bli rycktussar i stället för fast bomull. Han är säkert ännu bättre med två lopp i kroppen och i grunden tror jag att han är en bättre häst än favoriten. Alltid tufft att jobba med ”icke topp-tio kusk” från bakspår i V75, men löser det sig hyfsat tror jag att Comte du Pommeau har ganska bra segerchans och till fyra procent är det värt att riska lite.

6 Razor Kronos är mer betrodd, men han ser också riktigt bra ut och måste räknas tidigt. Två segrar på två försök för Lindroth har det blivit och det har sett väldigt enkelt ut. Mycket tuffare motstånd nu, men jag tror att han duger även här om han slipper göra jobbet själv vilket det är lite risk för från det här spåret.

12 Te Freddo Knick är en rejäl sort som är obesegrad felfri för Bergh. Jobbigt läge, men han tål definitivt att göra grovjobbet själv och blir banan krävande är han säkert gynnad.

Bra hästar i B-gruppen också och 8 Blue Star Champion visade fina fartresurser vid segern senast. Något osäker, men snabb nog att spurta till seger om Erik hittar ett bra slagläge.

9 Crane verkar stark och vann från dödens på Bretagne Hornline senast. Troligen barfota fram nu och farlig om det blir lite körning i täten.

3 Diamond of’Em visar bra styrka och inställning och dessutom kuskförstärkt nu. Inte chanslös även om det är mycket tuffare motstånd nu jämfört med vid segrarna. Jag betalar även för starke 4 Bretagne Hornline och snabba 2 Legoholm Zon. Nio streck totalt.

Analys Gävle V75-3:

Ranking: A: 2-7. B: 6-4-10-9. C: 5-3-1.

Spetsanalysen: Amaru Boko tar hand om ledningen, men sedan tror jag att han släpper till Digital Ink ganska omgående.

Loppanalysen:

Gulddivisionen körs för ovanlighetens skull över tre varv och kanske är det därför som det är ett så ojämnt lopp? Det ska nog hända något speciellt för att det ska gå utanför de två mest betrodda och 7 Digital Ink blir omgångens jättefavorit. Han har ju radat upp segrar i guld under vintern och visat fin form. Det har dock mestadels blivit ganska billiga segrar där han har fått bestämma i ledningen. Nu lär han nog få göra det igen eftersom det är tre varv och ingen lär vilja offra sin häst mot honom. Visst är det bra segerchans, men han såg lite seg ut sista biten senast och även om han bör vara bättre med täta starter så är jag lite inne på att han kan bli nedspeedad till slut. Jag förstår de som spikar Digital Ink eftersom det mesta talar för honom, men jag väljer att gå emot.

2 Amaru Boko är ingen sämre häst än favoriten och efter långt uppehåll har han fått ett nyttigt lopp i kroppen. Han gick bra då i en snabb avslutning även fast han inte fick tag i Francais du Gull över kort distans. Han gick dessutom med skor då och nu blir det förhoppningsvis barfota runt om. Han spetsar, men sedan tror/hoppas jag att Bergh släpper till favoriten och får smyga med bakom för att försöka slå honom på speed sedan. I det här fältet över tre varv blir jag i alla fall förvånad om han inte får lucka till slut. Inte omöjligt att han då kan speeda förbi favoriten och skillnaden i spelprocent (77-13) tycker jag är alldeles för stor. Chanstippas.

Övriga bör inte duga, men 6 Candor Hall har i alla fall toppform och gillar den långa distansen.

Analys Gävle V75-4:

Ranking: A: 11-10-2-6. B: 4-5. C: 1-3-7-8-9-12.

Spetsanalysen: Här kan det bli körning med många snabba. Highspeed Call är snabbast och spetsfavorit, men han brukar inte blixtra till första stegen och med snabba Wannabe Kemp och Rebellion invändigt kan det bli svar eller för tuff öppning.

Loppanalysen:

En silverdivision över kort distans och ett ojämnt lopp. Halva fältet duger knappast och med sex hästar är man hemma. Jag nöjer mig dock med fyra streck och bygger det på att det bör bli tuff spetskörning som gynnar de mest spurtstarka.

Klar favorit är 6 Highspeed Call som jag verkligen gillar. Jag är dock inte helt säker på formen för dagen även om han hängde med bra i en tuff V75-final senast. Bättre distans den här gången och i spets är han alltid svårslagen. Nu tror jag dock att det kan kosta för mycket att komma förbi de invändiga och blir banan dessutom lite seg gynnas han knappast. För stor favorit i mina ögon, men streckas ändå för säkerhets skull eftersom han är spetsfavorit.

Hård körning från start kommer att gynna tuffe 11 Costatantisoldi som tidigare visat att han duger bra i V75. Han har dessutom sett väldigt formstark ut vid segrarna på slutet som tagits med krafter kvar på fina tider. Goop upp den här gången och får han inte för många hästar i vägen på sista baksidan tror jag att han sänker dessa.

10 Queasy är också given. Han har varit riktigt bra på slutet och höll starkt som tvåa bakom Västerboonthenews i V75-finalen senast. Kort distans tror jag passar honom bäst för då tål han att gå tufft hela vägen.

2 Västerbo Highflyer ska också räknas tidigt från ett perfekt läge. Han har varit seg en tid, men inför senast såg han klart förbättrad ut och han höll också starkt som tvåa efter att ha fått dra fram Naglo’ del Nord i spåren. Täta starter bör vara ett klart plus och kör de andra för fort i täten så gillar han det skarpt.

4 Wannabe Kemp och 5 Rebellion (helstängt huvudlag nu) kan också vinna loppet, men båda lär vara med i spetskörningen mot Highspeed Call vilket jag tror kommer att kosta lite för mycket för att de sedan ska vinna mot de tuffa hästar jag streckat.

Analys Gävle V75-5:

Ranking: A: 11. B: 14-1-12-13-5-2. C: 3-6-7-9-8-10-4.

Spetsanalysen: Algot Ålj är snabbast ur volten och bör spetsa om kusken prickar starten. Annars kanske Närby Kalabalik kan hålla upp.

Loppanalysen:

Ett kallblodslopp där jag hemskt gärna hade velat spika bästa hästen 11 Hulte Magnus eftersom det ser ut att bli ganska jämnspelat och trist att gardera. Hulte Magnus började växa in i den yttersta eliten förra året och var bland annat tvåa bakom Månprinsen A.M. i SM. I år blir han säkert ännu bättre och att hästar som Stamping och Guli Järven ska kunna ta 20 meter på honom känns väldigt långsökt. Jag tycker att han har både bäst styrka och löpskalle i fältet och från ett bra springspår (med endast fyra hästar på startvolten) bör han komma iväg bra.

Tyvärr är det dock lite tveksamma rapporter från tränaren som säger att han inte har kunnat förbereda Hulte Magnus exakt som han velat inför detta. Han fick bland annat köra långsammare än beräknat i det förberedande banjobbet inför denna start. Svårt att veta hur långt från toppformen hästen är, men troligen är han lite seg i första starten och då törs jag inte lita helt på att han vinner. Utgång och spik på en kupong får räcka.

Bakom är det ganska svårt att ranka, men 14 Guli Järven visar fin form och räknas tidigt trots ett svårt läge. Han vann från ledningen senast, men sticker inte så gärna nosen först när han går bakifrån. Jansson upp nu kanske kan ge lite effekt och med draghjälp av Stamping på slutvarvet spurtar han säkert bra.

1 Närby Kalabalik blir nog hetshästen i loppet på fin form, bra läge och trolig barfotakörning. Normalt sett kan han dock inte hålla upp ledningen mot Algot Ålj och då är det risk för strul. Peter Eriksson är inte heller någon av mina favoritkuskar på V75 och jag har ingen större segerkänsla.

12 Mel Odin är kapabel och står liksom Hulte Magnus ganska bra inne i loppet. Det låter dock inte som att han är på topp efter sitt uppehåll heller (vaccinerad efter senast) och inte heller honom är jag jättesugen på.

13 Stamping gör det bra varje gång, men nu blir det troligen ett mjukt banunderlag vilket missgynnar honom och då blir det tufft att hinna fram till seger.

5 Raske Rutger har gått bra i V75 och är stark av sig. Risk för strul dock eftersom han inte är jättesnabb första biten och inte givet att Jessica reder ut läget.

Sista strecket får startsnabbe 2 Algot Ålj som har fin form och bör få ett bra lopp. Ledningen eller smyga med bakom. Svårt att tro helhjärtat på någon bakom Hulte Magnus här, men skräll utöver mina sju streck tror jag ändå inte på. 6 Lärkan och 7 Tyri Svarten har farten, men inte viljan och 3 Krusse verkar vara en bit från formen för dagen.

Analys Gävle V75-6:

Ranking: A: 4. B: 2-5-7-10-9-11-6-3-1-12-8. C. -.

Spetsanalysen: Leif är snabb men osäker och laddas nog inte för fullt. Figaro’s Dream tar sig nog därför förbi direkt. Ready For More öppnar bra och kan överta, men även om kvicke Johan Roc hinner förbi så får nog favoriten överta ganska omgående ändå.

Loppanalysen:

Här finns omgångens bästa singelstreck i läckre 4 Ready For More. Han var lovande redan i sin förra regi och gjorde bra lopp bakom kulltoppar ett par gånger. Nu är han hos Reijo Liljendahl och har sett väldigt mäktig ut vid två segrar efter uppehåll. Senast blev han kanske väl pigg med helstängt huvudlag och när det nu är lång distans blir det nog öppet som näst senast. Femåringen är snabb från start och blir han inte släppt till spets av de startsnabba i det här gänget blir jag mycket förvånad – speciellt med tanke på hur han har sett ut på slutet. Att någon ska slå Ready For More om denne får ledningen och är frisk kan jag inte se och spiken är given.

Kapabla duon 2 Leif och 5 Usain Henna är värst emot och sedan kan man även varna lite extra för två starka hästar i 7 Rufus S.F. och 10 Västerbo Carrera. Loppet är dock jämnt bakom favoriten och tror man på favoritfall är det bäst att ta så många som möjligt.

Analys Gävle V75-7:

Ranking: A: 4-2-9. B: 1-5-8-11-3-6-7-10. C: -.

Spetsanalysen: Inga direkt startblixtar, men Super Otto kan öppna även fast han sällan körs i spets. Elles W.Fill och Bolt Boko öppnar också ganska bra. Certification kanske kan få överta efter en bit om inte Bolt Boko sitter i spets?

Loppanalysen:

En mycket jämn bronsdivision avslutar omgången och jag spelar utgång med de tre jag tycker har bäst chans. Tipset till 4 Certification som varit fin i Pedersens regi och nu när han får toppkusk i sulkyn känns det hett. Sjuåringen är stark och rejäl och öppnade förbättrat bakom bilen med en can’t see back-muff på senast. Jag är lite inne på att konkurrenterna har respekt för honom efter flera bra V75-insatser och är Adielsson bestämd kanske han kan bli släppt till täten. Då blir han svårslagen och han är förstahästen.

2 Super Otto gör bra lopp varje gång och är jämnheten själv. Nu har han också börjat vinna ibland och helt klart har han höjt sig ett snäpp. Bra läge eftersom han kan öppna, men han ska nog helst gå i ryggar. Däremot brukar han bromsa till slut varje gång – även när han vinner och han ska nog inte komma först för tidigt om han ska vinna. Plus med Lennartsson i sulkyn som han gick undan bra för vid segern näst senast.

Finske 9 Extreme Luca är svårbedömd, men gör en intressant start. Han var lite seg vid segrarna i december, men i de två senaste starterna har han sett betydligt mer laddad ut och vunnit på bra sätt. Kontio upp nu och femåringen bör duga bra i klassen. Dessa tre bildar en stsark utgångsgerupp och sedan streckar jag alla bakom på den andra kupongen.

1 Venkatesh har givetvis kapacitet i klass med utgångshästarna, men för hans del är läget chansartat eftersom han gärna blir lite för vass bakom bilen. Klar galopprisk, men sköter han sig och det löser sig kan han vinna.

5 Bolt Boko hade jag rankat ner i källaren när han vann V75-mästaren senast, men jag kunde verkligen inte se hur han skulle räcka då. Nu var det ingen turseger heller utan han vann väldigt enkelt. En mycket positiv insats helt enkelt och är han lika bra nu kan han vinna igen. Han öppnar bra bakom bilen från dessa spår och kanske testar Bergh i spets om han kommer dit.

8 Finish Future räckte inte i V75-finalen senast, men har nog fortsatt fin form och han är obesegrad i två starter i Gävle. Svårt läge men kan öppna och kanske komma hyfsat till ändå.

11 Twitter kan en del i grunden och kanske ska gå barfota bak nu vilket vore ett plus. Tänkbar om tempot i täten blir högt. Övriga har nog lite sämre chans, men jag lämnar ingen här utan tar alla bakom A-hästarna.

Singelstrecket:

4 Ready For More (V75-6) ser ut att höra hemma i en annan klass än sina konkurrenter och fungerar han lika bra som vid segrarna bör han vinna detta. Toppchans och given spik!

Tvåhästarslåset:

7 Digital Ink (V75-3) är bra och lär få överta ledningen ganska omgående. Svårslagen sedan, men om någon ska fälla honom är det 2 Amaru Boko från vinnarhålet.

Utgångarna:

11 Hulte Magnus (V75-5) är bästa hästen och har bästa ”kallis-kusken”. Han har en mycket passande uppgift och är han bara inte för långt från formen ska han krossa dessa.

4 Certification (V75-7) är rejäl och intressant med Adielsson. Svårslagen om han får överta ledningen. Jämne 2 Super Otto utmanar om han inte bromsar för mycket till slut och finske 9 Extreme Luca har visat bra kapacitet hemma i Finland.

Prisvärda hästar:

5 Bostonz Credit (V75-1) är nog inte så mycket sämre än storfavoriten och om denne får lite press i ledningen kan segern gå till Redén själv.

10 Comte du Pommeau (V75-2) har bra kapacitet och kan bättre än han visade senast. Knappast en sämre häst än de mest betrodda, men betydligt mindre spelad. Varning!

2 Amaru Boko (V75-3) släpper säkert till favoriten, men inte omöjligt att han kan slå honom på speed sista biten. Skillnaden i spelprocent är för stor.

Överspelade:

2 Miss Sue V. (V75-1) kan säkert vinna från spets om hon får bestämma, men jag tror på lite press utvändigt och hon har inte vunnit lopp på väldigt länge. För stor favorit.

1 Il Sånna (V75-2) har toppform och vettig spetschans, men han möter många för klassen bra hästar och jag tror att han kan få problem att hålla undan.

6 Highspeed Call (V75-4) är en vass sprinter, men formen är kanske inte helt på topp och det kan kosta att komma till spets. För klar favorit mot flera bra spurtare.

12 Mel Odin (V75-5) låter det sådär på efter uppehåll och från bakspår på tillägg känns det inte rätt att han är knapp favorit.

V75-systemet: (Spelas på två kuponger, minst en A-häst måste vinna för chans på sju rätt).

1,2,5,7 (res 4,5)
1,2,3,4,6,8,9,10,12 (res 5,7)
2,7 (res 2,7)
2,6,10,11 (res 4,5)
A: 11. B: 1,2,5,12,13,14. (res 3,6)
4 Ready For More (res 2,5)
A: 2,4,9. B: 1,3,5,6,7,8,10,11. (res 4,2)

Kupong 1: 4 x 9 x 2 x 4 x 6 x 1 x 3 = 5184 rader
Kupong 2: 4 x 9x 2 x 4 x 1 x 1 x 11 = 3168 rader

Totalt: 8352 rader = 4176 kr.

DD-spelet:

4-4 x 600 kr
4-2 x 400 kr

Totalt: 1000 kr.

/Berglund

Skriver spelkrönikor på Travnet.
189berglund@telia.com
Nästa nyhet
Spelkrönika V86-jackpot Solvalla/Jägersro 18/2!
Nästa nyhet
Spelkrönika V86-jackpot Solvalla/Jägersro 18/2!

Spelkrönika V86-jackpot Solvalla/Jägersro 18/2!

Dags för en ny V86-omgång och obegripligt nog har vi återigen en jackpotomgång som blivit till för att det var för ENKELT att ha 6, 7 och 8 rätt veckan innan. Eftersom omsättningen stiger när det är jackpot så har vi den här gången dryga sex miljoner extra att slåss om i åttarättspotten. Den här omgången innehåller ett par väldigt ojämna lopp och speciellt på Jägersro är det många dåliga hästar med i loppen. På Solvalla ser det lite bättre ut, men även där är det skiktat i några lopp och det var inte särskilt svårt att utse sparloppen i andra och åttonde avdelningen. Bakom mina spikar sitter det toppkuskar i sulkyn och därmed vet jag att chanserna tas tillvara på ett bra sätt.

Det råder milt vinterväder för dagen och jag räknar med att det tillåts valfri balans på båda banorna.

Analys Jägersro V86-1:

Ranking: A: 6-4-8. B: 2-1-10-7. C: 9-11-3-5.

Spetsanalysen: Jag tror att Tor Mento kan hålla New Moon Face på utsidan om kusken vill, men det blir nog värre med Amina Hornline om hon laddas första biten. Hon släpper dock säkert och då kan New Moon Face vara först fram.

Loppanalysen:

Ett lopp över tre varv inleder och det är ett hyggligt lopp där sju känns tänkbara och fyra inte bör duga. Klar favorit är 4 West Wing som höjt sig ett snäpp hos Johan Untersteiner och gått bra i tuffa V75-lopp på slutet. Han var duktig vid segern för tre starter sedan, höll bra bakom Oliver Kronos näst senast och hade nog blivit tvåa bakom den samme igen senast om han inte hade galopperat på upploppet. Helt klart är det enklare sällskap nu och distansen passar perfekt, men galoppen senast oroar ändå lite nu när det bli ganska täta starter.

Jag är inte heller helt säker på att sju segrar och hela tretton andrapris bara är en tillfällighet och det känns rätt att gardera. Mest med tanke på galoppen senast.

Jag ger tipset till 6 Ponziopilato Stra som i alla fall är en snabbare häst än favoriten. Han har också visat sig klara lång distans på bra sätt om han får spara speeden vilket han borde få göra här med många starka hästar i fältet. Han var bra vid segern näst senast, men tappade också stilen till slut senast. Nu tränar han fint och varken tränare eller kusk brukar åka till Sverige om hästarna inte är i ordning.

8 Prince Orlando var rejält förbättrad barfota runt om senast och slog då hästar som är mer meriterade än vad han möter nu. Lång distans passar bra och går han barfota igen räknas han tidigt.

2 New Moon Face kan en del och har gjort helt okej insatser på slutet. Hyfsad chans att nå ledningen igen och strular det för favoriten så kan det hålla hela vägen.

1 Tor Mento gjorde ett par bra lopp med liknande förutsättningar i höstas. Åter efter uppehåll nu och jobbar fint enligt tränaren. De senaste segrarna har han tagit i ledningen och kommer han dit nu bir han farlig. Hur som helst får han ett fint lopp i den främre träffen och då ska han streckas.

Jag tar även med starke, men knepige 10 Dumas Sand (favorit mot Prince Orlando senast) och 7 Obelix Damhus som hängde med bra bakom Echauffour senast.

Analys Solvalla V86-2:

Ranking: A: 10-8-5. B: 4-1. C: 3-6-2-9-7.

Spetsanalysen: Indian Four kan öppna ganska snabbt från innern och håller nog ledningen om kusken vill. Utifrån laddas säkert Tenzing som kan få överta.

Loppanalysen:

Ett ojämnt lopp och jag blir förvånad om någon utanför min A-grupp vinner. Favorit är 10 Research som tänt till enormt med helstängt huvudlag på slutet och segrarna har varit imponerande. Näst senast svepte han fältet på sista bortre långsidan via 1.12 sista varvet och senast drog han till med 1.11 sista 800 m i ledningen och var totalt överlägsen.

Är Research lika bra igen och kusken får till styrningen så bör det bli ny seger, men jag orkar inte med att spika Susanne Österberg från bakspår även om det kanske inte spelar någon roll vem som sitter i sulkyn om hästen är som tidigare…

8 Tenzing är i alla fall ingen dålig häst om han är i ordning. Han kommer dock från två sämre insatser och känns svårbedömd. Meilink brukar inte starta i onödan och jag antar att hästen känns bra i träningen i alla fall. Tenzing kan öppna ganska snabbt och inte omöjligt att det blir tidig ledning och då är han inte så lätt att slå.

Streck även för 5 Portovenere som jag varnade lite för i debuten för ”Cattis” & ”Tarzan” senast. Då gick han bra som tvåa bakom topphästen Ready For More utan att Örjan begärde allt av honom. Han är säkert vassare med loppet i kroppen och blir det vingel för de andra två blir han farlig. Det här är en bra spurtare som måste duga bra mot övriga hästar i loppet.

Resten känns klart sämre, men möjligt att B-hästarna kan överraska om favoriten är sämre denna gång.

Analys Jägersro V86-3:

Ranking: A: 9-11-4. B: 6-5-14-2-12-7-8. C: 3-1-10-13.

Spetsanalysen: Capac Boko öppnar snabbt om han sköter sig. Annars blir det säkert någon av Kolgjinis hästar tidigt i front. Fördel Navigator Face.

Loppanalysen:

Ett bedrövligt dåligt lopp som man gärna hade sluppit se på V86-spelet. Med många dåliga hästar i fältet blir det lätt så att den som har visat något blir storfavorit och så är också fallet här. 9 Mr Hot Shot har gjort det bra, men är en lite tung modell som jag inte fastnat helt för. Känslan är också att han gör sina bästa lopp i ledningen. Nu kan han säkert så det här klena sällskapet ändå, men han har varit ifrån för ett tramp sedan senast och som spelprocenten ser ut blir han för stor favorit.

11 Twist Shadow är inte heller någon stjärna, men han har visat fin form i Danmark på slutet och verkar ganska stark. Duger bra mot dessa djur i alla fall.

4 Navigator Face har varit blek på slutet, men kan bättre och tränar fint enligt stallet. Möjligt att han kan nå ledningen efter en bit och spets i det här loppet måste vara hett.

Sedan streckar jag fyra hästar till och hoppas hålla på det om favoriten kommer bort. 6 Capac Boko inledde lovande, men har sett tveksam ut i ny regi på slutet och formen är svårbedömd. Fungerar han skulle det kunna bli spets och då är han inte borta.

5 Juppi visade bra fart efter galopp för tre starter sedan, men har inte visat något extra efter det. En ganska fin sort, men orutinerad och svårbedömd i klassen. Ändå värd att se upp med nu.

2 Navy Face är knepig, men har ett intressant läge och 14 Källna Orlando verkar ha bra form och räknas även fast han troligen är bäst i den främre träffen.

12 Barkås Barabbas har fin form och toppkusk, men verkar väldigt oärlig och borde inte kunna runda allt från svårt läge.

Analys Solvalla V86-4:

Ranking: A: 3-2-6-4. B: 8-11-10-5. C: 1-7-9.

Spetsanalysen: Yoga Brick öppnar vasst och tränaren låter lite sugen på spets, men man bråkar knappast om hetsiga Quick On the Draw går felfritt och utmanar.

Loppanalysen:

Ett sprinterlopp för ston där snabba men snurriga 6 Quick On the Draw är hårt betrodd. Om hon har vaknat på rätt sida och sköter sig lär hon braka till spets och då håller hon länge, men det går ju inte att räkna på. Hon har visserligen tre segrar på tre försök med Erik i sulkyn, men jag vill ändå inte lita på henne som hårt betrodd. Tidig, men bara en av flera.

Knapp favorit är 2 What’s Your Limit som vann från spets för Goop senast och såg fin ut. Nu är det tuffare motstånd och får hon inte spets eller vinnarhålet känns hon sårbar, men barfota runt om nu lär höja henne ett snäpp. Precis som Quick On the Draw är hon tidig, men bara en av flera.

Tipset ger jag till 3 Yoga Brick som visat fin form på slutet. Jag trodde på henne för tre starter sedan, men då pallade hon inte att gå i spets över full väg. Sedan blev det seger gången efter från rygg ledaren. Senast blev hon generad till galopp i sista sväng och hade varit långt framme annars. Nu skulle det kunna bli rygg på en hårddragande Quick On the Draw vilket bör passa perfekt och får hon chansen till slut blir hon farlig.

Loppets roliga drag är 4 Occasione Font som kan avsluta vasst med ett smyglopp. Hon har testat tuffare motstånd än detta på slutet och gjort det helt okej. Hon tappar lite från start, men det bör kunna bli bra tempo i täten och då tar hon många till slut.

Lite skrällfeeling här och jag streckar även hela B-gruppen. 8 Wish Me Luck Ås har bra resurser och duger om hon tar i för fullt. Nurmos duo 11 Bear Glide och 10 Panama As kan båda tänkas om det blir fart på loppet. Panama As kan mycket och var lite uppåt senast. Jag tar även med storskrällen 5 Jill Brodda som såg fin ut i ny regi senast och är kuskförstärkt här. Åtta streck totalt.

Analys Solvalla V86-5:

Ranking: A: 4. B: 8-12-2-5-7. C: 6-1-9-3-11-10.

Spetsanalysen: Inga direkta startblixtar och jag är inne på att Rondine d’Amour spetsar nu när Johan vässar till utrustningen på henne.

Loppanalysen:

Ett ojämnt stolopp där ungefär hälften inte bör duga. Tre hästar höjer sig en del och jag spikar den med bästa läget. 4 Rondine d’Amour visade lovande takter för Raul Engblom förra året och mina förväntningar var ganska höga när hon senast gjorde debut för Johan Untersteiner. Då var hon dock ganska seg även om hon får godkänt för andraplatsen bakom Nefertiti Face via 1.13 sista 800 m.

Med loppet i kroppen bör femåringen vara förbättrad och nu ska dessutom Johan vässa till henne med att ta bort huvan, rycka skorna och eventuellt köra henne i en jänkarvagn. Det låter med andra ord ganska påställt och då tror jag också att Rondine d’Amour kan öppna snabbt bakom bilen. Det bör kunna bli tidig ledning och då blir hon svårfångad.  Jag spikar även fast jag inte är säker på att hon är bästa hästen.

Jag har nämligen respekt för starka 8 Rare Wise As som vann på bra sätt mot Hippie senast. Då kom hon dock till spets och nu bör det bli ett tyngre lopp – troligen utvändigt om min spik. Om Rondine d’Amour är på topp tror jag inte att hon förlorar i spets, men fattas det fortfarande lite så kan Rare Wise As vara starkast till slut.

12 Sugary La Marc var duktig vid segrarna, men sämre i V75 senast då hon hade ätit och druckit dåligt inför loppet. Hon är säkert bättre nu, men Nicolaj från det här läget mot två ganska bra hästar känns inte så hett. Ändå tredjehästen om man garderar min spik.

Analys Solvalla V86-6:

Ranking: A: 10. B: 2-1-4-5. C: 11-9-12-6-3.

Spetsanalysen: Jourasi kan öppna bra om hon håller sig lugn, men inte säkert att Örjan vågar ladda med henne efter galoppen från samma läge näst senast. Bör i alla fall ta en längd på invändige Shark Kronos och inga startblixtar utvändigt heller.

Loppanalysen:

Ett fyraåringslopp som inte ser särskilt märkvärdigt ut. Tre hästar sticker ut och jag tror att en av dem är klart bättre än resten. 10 Edge Boko är en son till härlige Wellino Boko som också ser ut att ha ärvt en del av pappans fina egenskaper. Bra styrka och fin inställning har han visat så här långt och det ser verkligen ut som att han svarar perfekt på kuskens kommandon. Segrarna har tagits i fin stil från ledningen och när han brände näst senast fungerade han inte med järnskor och broddar på en knepig bana och galopperade bort segern i sista sväng.

Den här pållen ser ut att kunna bli riktigt bra och att han är bättre än resten här är jag inte orolig över. Däremot varnar Johansson en del för att Edge Boko har haft svårt att springa bakom hästar och då är det ju inte perfekt med bakspår. Jag hoppas dock att hästen har mognat lite sedan kvalet för nio månader sedan och att Erik får iväg honom och sedan kör fram utvändigt ledaren. Jag tror att han slår Jourasi från dödens och Shark Kronos bör hamna en bit bak i fältet.

Gör min vinnare bort sig kan 2 Jourasi leda hela vägen. Hon är dock inte heller helt pålitlig bakom bilen och näst senast blev det galopp direkt från just spår två. Senast skötte hon sig och då blev det säker seger i ett billigt sällskap.

1 Shark Kronos har visat bra styrka, men har en kantig stil och öppnar inte särskilt snabbt. Han gynnas av ett par strykningar nu och blir nog inte fast med toppkusk i vagnen, men bör hamna en bit bak och jag tror inte att han är lika bra som min spik.

Finske 4 Chili Factor har sett okej ut och verkar ganska stark, men kusken känns sådär och han är nog inte lika bra som de jag rankar före.

Analys Jägersro V86-7:

Ranking: A: 11-3-2-6. B: 9-10-7. C: 12-8-1-4.

Spetsanalysen: Dixie Exclusive öppnar bra, men vill inte ha spets. Vivo Per Lei öppnar bra och kan ta hand om täten, men får svårt att hålla ut Alec Hornline om denne travar och kusken vill ha spets.

Loppanalysen:

Ett ganska jämnt och öppet lopp där det ändå känns stabilt med sju streck. Klar favorit är 2 Dixie Exclusive som senast blev fast med gott om krafter kvar i V75-mästeren mot bättre hästar än det här. Han är dock knepig eftersom han inte kan gå utan rygg eftersom han då hetsar upp sig för mycket. Han måste alltså köras lite på chans och det blir dessutom mest roligt skor runt om nu. Kan vinna men för stor favorit.

Tipset ger jag till loppets mest formstarke häst 11 Max Bob. Han har sett lysande ut vid segrarna på slutet och även om han säkert är allra bäst i ledningen kan han nog vinna detta om det klaffar på vägen.

3 Vivo Per Lei gillar spets och gillar Jägersro och kan vinna från ett bra utgångsläge. Han tappade dock travet till slut senast och gjorde bort sig vilket sätter lite frågetecken för fräschören. Formstarke Lars I Nilsson tror dock att det berodde på att han hade lättat honom i balansen. Bra chans om spets, men inte givet att han kommer dit med startsnabbe Alec Hornline på framspår.

6 Omerta’ del Nord har gjort många bra lopp utan att vinna, men hon har svårt att sätta nosen först och bromsar gärna till sista biten. Senast var hon dock förbättrad med norskt huvudlag och om Juul kan spara speeden lite längre den här gången kan hon överraska.

9 Elmer Gold är inte så tokig för klassen och har ett intressant smygläge. 10 Sensei var förbättrad efter omlagd träning senast och sköt till bra bakom Tripolini V.P. 7 Alec Hornline är fartfylld och har ett lopp i kroppen efter uppehåll då han höll farten en bit bakom Max Bob. Snabb ut och ett skrällbud i spets även fast kort distans hade varit att föredra.

Analys Solvalla V86-8:

Ranking: A: 6-3. B: 4-8-2-5-10-1-12. C: 9-7-11.

Spetsanalysen: Knifetown Action är snabb ut, men även om Jansson och Adielsson knappast byter filmisar med varandra mellan loppen så tror jag att ”Tobbe” släpper till Maffioso Face – om han ens kan svara. Twigs Voici kan också öppna snabbt, men bråkar knappast heller med favoriten.

Loppanalysen:

Ett hyfsat sprinterlopp avslutar omgången och två hästar har bättre chans än resten med givna förutsättningar. 6 Maffioso Face har varit ute i stenhårda sällskap en längre tid och gått riktigt bra. Senast fick han chansen för sent från rygg ledaren i V75-finalen som Oliver Kronos vann. Han är bäst i spets över kort distans och har perfekta förutsättningar här. Han är som allra snabbast med spår en bit ut på vingen också och det mest talar för att han trycker sig till spets in i första sväng. Bra chans sedan och en rimlig favorit. Speciellt med Adielsson i sulkyn vilket brukar fungera fint på Kolgjinis hästar.

Jag litar dock inte riktigt på honom ändå, med några startsnabba hästar invändigt kan det bli en dryg första sväng om han inte kommer förbi direkt och ibland är han lite tveksam sista biten. De senaste segrarna har tagits i spets på Jägersro och det är lite enklare att hinna undan i täten där jämfört med på Solvalla.

Jag dubblar därför med 3 Diego M.Boko som har utvecklats starkt det senaste halvåret. Han var med i samma final som Maffioso Face senast och avslutade starkt efter att Örjan kört på en konkurrent 200 kvar och skaffat sig fritt utrymme. Borde ha varit diskad, men visade i alla fall fortsatt fin form. Före det hade han säkert vunnit V75 om han inte galopperat tidigt och innan det slog han Montdore i snöstormen på Romme. Han är säkert tuffare än favoriten sista biten och får Maffioso Face lite mothugg tror jag att Diego har bra chans att vinna loppet.

Bakom dessa två är det jämnt och kapable 4 Julio de Luxe har visat tveksam form på slutet och kommer knappast till spets där han är som bäst. Känns kall. 8 Chip Dealer har fin form och är rejält kuskförstärkt, men där förstör ju startspåret det mesta. Han bör hamna för illa till helt enkelt. 2 Blue Martini Ås kan mycket men gör comeback efter långt uppehåll och behöver säkert lopp i kroppen. Två streck känns starkt.

Singelstrecken:

4 Rondine d’Amour (V86-5) är bra i grunden och har nu ett lopp i kroppen i ny regi. Hon toppas i utrustningen nu och har nog bra chans att leda runt om.

10 Edge Boko (V86-6) ser riktigt lovande ut och jag tvekar inte om att han är bästa hästen i loppet. Om kusken bara får fram honom utvändigt ledaren utan att köra galopp innan så ska det vara toppchans!

Tvåhästarslåset:

6 Maffioso Face (V86-8) har perfekta förutsättningar och kommer han till spets utan att det kostar för mycket blir han svårfångad. Dubbling med rejäle 3 Diego M.Boko gör det här till ett starkt lås.

Prisvärda hästar:

5 Portovenere (V86-2) var positiv i debuten i ny regi senast och är säkert vassare nu. Bättre kusk och läge än motbuden gör honom intressant.

4 Occasione Font (V86-4) spurtar vasst om tempot i täten blir högt vilket mycket talar för här.

Överspelade:

9 Mr Hot Shot (V86-3) är troligen bäst i loppet, men ingen stjärna och även fast motståndet är klent är han för stor favorit.

1 Shark Kronos (V86-6) är stark, men knepig i stilen och blir troligen över från start.

3 Dixie Exclusive (V86-7) är fartfylld, men inte att lita på och måste alltid köras lite på chans.

V86-systemet:

1,2,4,6,7,8,10 (res 6,4)
5,8,10 (res 4,1)
2,4,5,6,9,11,14 (res 12,7)
2,3,4,5,6,8,10,11 (res 1,7)
4 Rondine d’Amour (res 8,12)
10 Edge Boko (res 2,1)
2,3,6,7,9,10,11 (res 12,8)
3,6 (res 4,8)

Kupongen: 7 x 3 x 7 x 8 x 1 x 1 x 7 x 2 = 16464 rader = 4116 kr.

DD-spelet:

11 – 3,6 x 500 kr = 1000 kr.

/Berglund

 

Skriver spelkrönikor på Travnet.
189berglund@telia.com
Nästa nyhet
Spelkrönika V75 Kalmar 14/2: V75 med jackpot - världens sämsta spel?
Nästa nyhet
Spelkrönika V75 Kalmar 14/2: V75 med jackpot – världens sämsta spel?

Spelkrönika V75 Kalmar 14/2: V75 med jackpot – världens sämsta spel?

V75 är världens bästa spel brukar spelförsäljarna i ATG-live säga. Med det höga spelavdraget (35% av alla insatser tas från potten) har detta påstående givetvis aldrig varit med sanningen överensstämmande, men däremot har V75 i många år varit ett väldigt roligt spel där man med en ganska liten insats haft chans att vinna stort. Nu börjar det däremot inte kännas lika roligt längre med tanke på hur storspelare, via utländska spelombud, så kallade internationella partners, tillåts dränera den svenska spelarkåren på enorma belopp. Särskilt tydligt blir det efter jackpotomgångar då ”utländsk partner” florerar friskt i vinstlistorna från ATG och då funderar man ju lite hårddraget över om V75 i stället är världens sämsta spel?

Tidigare var jackpotomgångarna en garant för att man skulle få överbetalt när man hade alla rätt, men nu är det nästan tvärtom. Förra helgen såg vi en bedrövligt dålig värdeutveckling i slutet av omgången och den avslutande storskrällen Bolt Boko (2% av insatserna) rensade bara cirka 11 gånger. Det är samma mönster i stort sett varje gång det är jackpot och det är lätt att känna sig lurad. I stället för att glädjas de få gånger man får sju rätt blir man bitter över att utdelningen är sämre än väntat.

De spel som föranledde ATG att varna ett par utländska partners i veckan var på över 100.000 kronor i insats. På V5 utan jackpot! Då kan man ju bara föreställa sig vilka monstersystem dessa spelare lämnar in när det är jackpot på V75 och V86. Enligt uppgift vann USA cirka 8 miljoner på V75 förra helgen och då är det inte 350 duktiga spelare som får runt 23.000 kr var utan mest troligt en spelare eller ett konsortium som tog alla pengar. Inte lätt att ta upp kampen mot dessa och när det går upp för det stora spelarkollektivet kan nog ATG få bekymmer på riktigt. Så länge ATG bara jagar bruttoomsättning så lär dock detta få fortgå och miljonerna fortsätter att lämna landet.

Vad gör Svensk Travsport åt saken då? I slutändan drabbar det trots allt travets prispengar och de aktiva när få storspelare dränerar spelarkollektivet på kapital.

Problemet för mig är däremot inte att stora och skickliga spelare vinner mycket pengar utan att de mest troligt inte deltar på samma villkor som vi andra. Jag tror i alla fall inte ett ögonblick på att dessa spelare sitter runt om i hela världen och är experter på svenskt trav och lämnar in via ombud i USA, Sydafrika, Estland och Tasmanien för att det är roligt. De har givetvis en rejäl uppsida av det. Troligtvis via rejäla rabatter som ger stor fördel på sikt gentemot andra spelare. Det är det stora problemet – inte att dessa spelare lämnar in för många system som ATG satt in åtgärder mot.

Den som vill läsa mer om detta kan kika på Richard Hanssons travblogg på expressen.se samt Jan ”Hatten” Helanders krönikor på gamblersvardag.se.

Jag vet att merparten av avtalen med utländska partners är något som nuvarande ATG-ledning har ärvt, men vilka är då de skyldiga? Vilket ansvar har till exempel ATG:s ständigt hyllade ex-VD Remy Nilson? Han som fortfarande frotterar sig kring travsporten vid lämpliga tillfällen. Om han var VD när avtalen ingicks borde han kunna ställa upp och förklara för spelare, hästägare och aktiva hur de tänkte med dessa avtal och varför det ser ut som det gör idag? Remy har gjort väldigt många bra saker för svensk travsport, men var han också med och tog första spadtaget till dess grav?

Helgens V75-omgång avgörs i Kalmar och det ser riktigt öppet och svårlöst ut. Med cirka 25 extramiljoner i sjurättspotten finns alltså alla förutsättningar för hög utdelning även fast ”internationella partners” lär ta en stor del av kakan som vanligt. Kalmar har ett långt och krävande upplopp och det är inte lika lätt som på många andra banor att slinka undan i spets. Det ska bli plusgrader under lördagen och jag hoppas/gissar på valfri balans.

Mina två spikar körs av ”topp-tio-kuskar” och har båda bra chans att komma till ledningen så dessa tror jag ganska mycket på. Sedan är det öppet värre i de andra avdelningarna och jag har ingen jättekänsla i något av de övriga loppen.

Analys Kalmar V75-1:

Ranking: A: 8-7-3-5. B: 2-9-1. C: 6-4-10.

Spetsanalysen: Zinedine Bob är mycket snabb ut och har bra spetschans i förstaskedet. Troligen bara Denim Boko som kan utmana, men henne borde inte Nordström köra i spets över full väg så då kanske han inte ens laddar? Redén låter inte så sugen på spets med Västerbo Highflyer så då kanske October Kronos kan få överta om Zinedine Bob vill släppa.

Loppanalysen:

En halvklen silverdivision inleder omgången och jag tycker det är ganska jämnt mellan de fem jag streckar. Jag gillar 8 Naglo’ del Nord och ger honom tipset trots att varken läge eller distans är optimalt. Han har tävlat klart sämre med skor i ett par starter i vinter och nu tar man bort dessa vilket är ett stort plus. Han var dessutom lite sjuk senast och inte som bäst för dagen, men nu tränar han fint och känns fräsch säger Veijo. Åttaåringen är mer stark än snabb och över lång distans hade jag nog använt honom som utgångshäst, men nu blir han bara tipsetta.

7 October Kronos har blandat och gett lite i starterna för Untersteiner, men han får väl ändå godkänt som trea bakom Västerboontehnews senast i V75-finalen. Han hade vilat inför det och är säkert mycket bättre med loppet i kroppen. Han är effektivast med tätkänning och Peter laddar säkert det som går och ser om han kan få överta täten efter en bit. Bra chans om det lyckas men för stor favorit.

3 Västerbo Highflyer var klen efter uppehåll på Bergsåker senast, men gillade inte banunderlaget. Han är också lite ojämn av sig, men kan mycket när han är i ordning. Intressant att det kanske bli norskt huvudlag för första gången nu och slipper han göra grovjobbet själv kan han vinna. Han kan öppna bra, men det låter som att Redén inte är så sugen på spets den här gången och då kan det ju alltid strula.

5 Aristocat Boko vinner inte så ofta längre, men han såg riktigt fin ut på Solvalla senast och gick i mål med krafter kvar i V75-finalen som Västerboonthenews spetsade hem. Nu har han ett bra läge för första gången på ett tag och ny kusk kan alltid vara intressant på äldre hästar liksom nytt huvudlag.

2 Zinedine Bob kom aldrig till från ett iskallt läge i V75 senast, men såg ganska pigg och fin ut under vägen och formen är nog ganska bra. Han är snabb ut och trivs normalt sett bäst i spets och det vore kul om Ingves testade där. Inte omöjligt att det kan hålla hela vägen om han får dämpa tempot en bit.

Analys Kalmar V75-2:

Ranking: A: 3-2-1-11. B: 5-6-4. C: 7-12-8.

Spetsanalysen: Il Sånna öppnar bra och har vettig chans att hålla upp ledningen. Flex Lane och Versailles är värst emot.

Loppanalysen:

Lägsta klassen och kapacitetsmässigt sticker två hästar ut en del. Klar favorit är 2 Flex Lane som sett riktigt läcker ut vid två segrar i enklare sällskap på slutet. Segrarna har tagits över kort distans, men han ser ut att klara full väg utan problem. Han öppnar ganska bra, men sida-sida med Il Sånna borde det bli svårt att komma förbi och då är det alltid lite knepigare att vinna. Givet bud men kanske väl stor favorit.

3 Darius Boko är nämligen säkert minst lika bra som favoriten och om han sköter sig har han bra segerchans. För tre starter sedan vann han trots jättegalopp från start och sedan blev det en lätt seger i spets. Senast galopperade han på väg mot ledningen, men ställde sig och sköt till bra som trea efter en sen lucka. Redén tar nog en lugnare start nu och jag tycker minst att han borde vara jämnspelad med favoriten i alla fall. Tippas och hade varit en tänkbar spik med ”topp-tio-kusk” i sulkyn.

1 Il Sånna var på väg att utmana Springover på open stretch senast, men galopperade när han vreds ner i banan. Han har gått bra en längre tid och har ett perfekt läge nu eftersom han öppnar bra. Farlig i spets även om jag tror att favoritduon har högre kapacitet.

11 Staro Hollywood är fin och tog snabb revansch efter diskningen i V75 senast. Hon ledde hela vägen senast och såg mycket fin ut hela vägen. Gynnad av strykningarna nu och tänkbar om tempot i täten bli högt eller om favoritduon inte får till det.

Jag streckar även två skrällar med vettiga lägen. 5 Versailles har härdats i V75 fyra gånger i följd och höll bra bakom Fossens Bonus senast. Sådant brukar ge hårdhet och han har ju mött helt annat motstånd än vad favoriterna har ställts mot. Han kan även öppna bra och bör sitta fint till direkt.

6 Max Not Sand kom inte riktigt in i matchen bakom Fossens Bonus senast, men gick helt okej i skymundan. Han hade inte startat på ett tag före det och ska vara vassare med loppet i kroppen. Jag minns hur fin han var vid segern för tre starter sedan och är formen lika fin nu kanske han kan skrälla om kusken får till det. Under 1 procent är lite som de brukar säga i ATG-live…

Sex streck totalt och jag står över B-hästen 4 No Gelt Face som jag inte tror vinner med lärling i sulkyn.

Analys Kalmar V75-3:

Ranking: A: 5. B: 7-10-4-1. C: 2-11-9-8. C: 6-3.

Spetsanalysen: Zapdos Håjt öppnar vasst, men släpper nog till Johnny B.Kemp som i sin tur också verkar mest sugen på ett rygglopp. Då bör Dreams Take Time få överta. Han behöver ”bara” hålla ut Montgomery Hill till första sväng.

Loppanalysen:

I guldloppet hittar jag omgångens bästa segerchans och 5 Dreams Take Time spikas på att han troligen har bättre form än värsta motbudet och dessutom bör komma till spets. Senast var han ute i guldfinalen där Digital Ink vann och gick riktigt starkt i spåren sista 700 m innan han stumnade lite till slut. Eftersom Dreams Take Time inte hade startat på en månad innan det så lär han vara bättre med täta starter och troligen är han minst lika fin nu som vid guldsegern före jul.

Här är det god chans till tidig ledning eftersom man verkar vilja ha ett rygglopp för Johnny B.Kemp och i spets har Dreams Take Time vunnit 7 av 7 i Sverige. Eftersom värsta motbudet har bakspår och svårbedömd form så räknar jag med att favoriten vinner i spets. En sund favorit.

10 Riff Kronos har nog högre potential, men han har inte startat sedan i slutet av november då han travade dåligt, men ändå vann. Han är givetvis inte på topp redan nu och känslan är väl att Veijo helst undviker att köra fram utvändigt ledaren i årsdebuten. Veijo har blivit tempotorsk i kön med den här hästen tidigare och jag har svårt att se honom vinna från fjärde utvändigt om loppet blir normalt kört.

7 Montgomery Hill visar toppform för dagen och blir nog ännu vassare om han kan gå barfota runt om. Senast hade det nog blivit seger om Adielsson inte släppt ner Obi Wan i dödens varvet från mål och han avslutade sedan fint som tvåa bakom smygkörde Art on Line. ”Monty” kan öppna ganska bra och skulle Takter inte vara vaken bakom favoriten och Haugstad i stället blir släppt till ledningen blir han nog svårtuggad.

4 Johnny B.Kemp är kapabel och har ett lopp i kroppen efter uppehåll. Han fullföljde då okej i en snabb avslutning, men fungerade ändå inte alls som bäst på banunderlaget. Nu blir det säkert barfota och då är han mycket vassare. Kan spetsa, men Redén verkar vilja att Erik ger honom ett rygglopp och från vinnarhålet kan han skrälla om han får chansen.

1 Obi Wan är speedig med rätt lopp, men han var för svag senast för att kunna tro på den här gången även om han lär få ett mer passande lopp nu.

Analys Kalmar V75-4:

Ranking: A: 10. B: 1-2-9-5-8-11-3-6-12. C: 4-7.

Spetsanalysen: Vincere Scis Win och Digital Photo är två bilföljare som bör göra upp om ledningen. Fördel Vincere som har det bättre spåret.

Loppanalysen:

Ett sprinterlopp där det lär bli en snabb öppning från två av loppets mindre betrodda hästar. Båda är sugna på spets och det bör kunna bli ganska bra tempo en bit, vilket gynnar min utgångshäst 10 Network Broline. Hon var ju den som blev påkörd av Asterix Hornline senast, men hon gick bra efteråt innan hon såg ut att galoppera av ren friskhet i sista sväng. Hon gick också rappt över upploppet sedan och formen verkar vara på topp. Här har hon rygg på de startsnabbaste hästarna i loppet och eftersom hon är snabb själv bör hon sitta bra till direkt om Uhrberg är lite vaken i starten.

Bra chans att hon växlar ner det här sällskapet sedan över Kalmars långa upplopp. Spik på en kupong.

Bakom Network Broline garderar jag rejält och bäst i grunden är nog 1 Folli som gjorde en mersmakande comeback efter långt uppehåll senast. Han sprang då en 13-tid i dödens över full distans och höll starkt. Han vann V75-lopp i Kalmar för ca 1,5 år sedan och har vunnit hälften av sina tio starter. Däremot inte säkert att han har tagit förra loppet på rätt sätt och täta starter är knappast ett plus, men är han fräsch och det löser sig från innern kan han vinna.

2 Flash Oak är ganska bra för klassen och har ett perfekt läge. Han har gått bra i Kalmar tidigare och med rätt lopp duger han nog bra.

9 Wingait Ida var en stor besvikelse näst senast, men kraftigt förbättrad vid spurtseger senast. Hon är snabb utan att vara någon större kämpa, men här är det upplagt för ett smyglopp och går hon barfota igen kan det gå vägen.

5 Lizette Sisu har toppform och var vass mot ganska bra hästar senast och räknas med Adielsson från ett bra startspår.

Zackrissons formstarka duo 8 Alfas Farao och 11 Under Sund streckas trots knepiga lägen och jag tar även med spetsfavoriten 3 Vincere Scis Win även om jag har lite svårt att se henne hålla hela vägen över Kalmars dryga upplopp.

6 Prince Lurifax känns inte så het över kort distans med bakskor, men han och 12 Kamanda kommer med på att de i alla fall har bättre chans än mina två C-hästar.

Analys Kalmar V75-5:

Ranking: A: 12-13-14. B: 11-9-3-8-1-6-10-5-7. C: 15-2-4.

Spetsanalysen: Googla har bra chans att hålla upp ledningen från innerspåret och körs säkert där. Springspåren är nog de som utmanar i första hand.

Loppanalysen:

Ett riktigt lurigt stolopp där det nog inte krävs så mycket för att det ska bli skräll. Givet att gardera rejält, men jag gör ett försök med tre utgångshästar som jag hoppas gör jobbet om Network Broline inte har vunnit.

Tispet till skrällen 12 Tärnan som har bra fart i grunden och nu ett lopp i kroppen för sin nye tränare Ulf Stenströmer. Då blev det galopp under snabb attack på sista bortre långsidan och hon hade nog varit långt framme annars. Nu går hon troligen barfota runt om vilket lär vara ett klart plus och hon har fart att runda allt med vasse Johan Untersteiner i sulkyn.

13 Felicia V.E. vann på bra sätt näst senast och toppspurtade som tvåa senast. Formen verkar riktigt fin och felfri lär hon duga bra. Lite strulrisk från springspår, men kusken vet vad som gäller och lär ta det lite lugnt för att få iväg henne. Rundar det mesta om det inte blir för mycket strul på vägen.

14 Det är K.H.K. Boko har fin kapacitet för klassen och var stark vid segern näst senast. Lite segare senast kanske men mötte också bättre motstånd då och nu blir det norskt huvudlag som vid segern näst senast. Även hon kan vara lite knepig i voltstart, men sköter hon sig är hon bra nog att göra jobbet själv. Dessa tre tror jag är lite tuffare än resten och de får utgöra utgångsgrupp.

Bakom dessa är det bara att strecka på, men 11 Twins Diviga Flinga är intressant med Erik och 9 Eternal Sunshine har visat fin form och har en kusk som vinner mycket lopp för dagen. Varning också för lilla 8 Take Tanic som kan speeda bra med rätt lopp och kuskförstärkningen är ganska rejäl.

På start är 3 Lambrusca Sand bäst, men hon har inte varit som bäst i de två senaste starterna. Tänkbar om formen är vassare nu. Tolv streck totalt.

Analys Kalmar V75-6:

Ranking: A: 4. B: 9-5-8-10-2-6-12. C: 11-7-1-3.

Spetsanalysen: Jeans N.Overhalls och Alchemilla Rich öppnar bra båda två, men jag tror att Alchemlla är snabbast och tar sig förbi. Båda borde ändå släppa även om överoptimistiske Kim Eriksson ”hotar” med att köra i spets.

Loppanalysen:

Ett stolopp och här hittar jag min roligaste spelidé i omgången. 4 Lovely Buv är snabb från start och med Erik lär hon öppna snabbt och ha bra chans att få överta ledningen av Alchemilla Rich. Lovely Buv har gjort många bra lopp en längre tid, men när hon kommit till ledningen har det ofta blivit ”tokkörning” så hon inte har orkat vinna. Nu hoppas jag på spets och lite mer normal körning för då måste hon bli svårfångad.

Inför senaste starten hade sjuåringen stått över jobb och fick en tuff tryckare när hon hade övertagit ledningen dryga varvet från mål och blev lite stum till slut. Hon är säkert mycket bättre med loppet i kroppen och nu är det Erik upp och kanske jänkarvagn också. Spik!

Klar favorit är 5 Geisha Sund som också går bra varje gång och hon kan givetvis vinna detta. Att hon ska vara storfavorit mot så här bra hästar med oklart löpningsförlopp (risk för dödens) känns tufft och spelvärdet är lågt.

9 Roxy Hill är en bra spurtare som var fin näst senast och höll godkänt som fyra senast. Nu får hon säkert gå barfota runt om och då lär spurten bita bra över upploppet. Bra chans om tempot i täten blir lite för högt.

8 Britt Palema är nog tuffast i fältet, men hon kom aldrig in i matchen från ett svårt läge under svåra förhållanden senast och formen är lite svårbedömd. Däremot blir det säkert barfota nu vilket är ett stort plus. Risk för ett ungt lopp ändå och Persson är inte någon av toppkuskarna i dessa sammanhang som jag ser det.

Analys Kalmar V75-7:

Ranking: A: 5-11-3-7. B: 1-9-2-6-8-12. C: 10-4.

Spetsanalysen: Djali Boko öppnar vasst om han sköter sig och det är nog spets eller galopp. Gör han bort sig bör Send In the Clowns eller Sparkled Face ta hand om täten, men båda lär släppa. I så fall kanske Super Photogenic kan få överta?

Loppanalysen:

Ett ganska öppet lopp över lång distans avslutar dagen och jag streckar sju hästar. 5 Asterix Hornline vann säkert utan att övertyga senast och han kan bättre. Lång distans gynnar honom och kan han gå barfota runt om är han klart bättre än med skor. Han trivs också i dödens och måste ses med vettig segerchans.

Starkast i fältet är 11 Dernier Viking, men hon återkommer efter uppehåll och möter hingstar och hårdare motstånd nu. Senast var hon dålig, men då gick hon med skor vilket är helt iskallt för henne. Har Denberger/Zukanovic henne i ordning direkt kan hon vinna, men hon känns svårbedömd. Kommer hon fram i dödens lär det i alla fall bli ett jobbigt lopp för ledaren.

3 Zonguldak var dålig efter uppehåll senast, men kan normalt mycket bättre och är van vid stenhårt motstånd. Inga fel är hittade enligt tränaren som testar igen och löper han upp till vad han kan är han intressant som skräll.

7 Super Photogenic hoppade innan bilen släppte senast och är inte att lita på, men han var fin före det och är bra i grunden. Om Djali Boko gör bort sig och Kim får iväg honom hyfsat är det inte omöjligt att det blir spets och då är han intressant till låg procent.

1 Djali Boko vann ett försök till Sprintermästaren i somras och kan väldigt mycket. Han är dock ojämn och har inte fungerat sedan dess. I comebacken senast blev det galopp direkt och Nordström ändrar nu lite i utrustningen för att få iväg honom. Lyckas det lär det bli spets och Nordström släpper knappast, men tveksamt om formen är bra nog för att leda hela vägen över lång distans?

9 Listas Rafiki var förbättrad senast och tränar starkt enligt Svanstedt. Bra smygläge och tänkbar med klaff under vägen.

Stallkompisen 2 Send In the Clowns är nog mer fartfylld, men han har lite svårt sista biten. Lär dock få ett fint lopp nu och Jansson kanske kan övertala honom om det löser sig fram till upploppet.

6 Arn Hammering vann 13 lopp förra året, men oftast i enklare sällskap och han brukar ha svårare i V75. Han var entömd till slut som tvåa i V75 för tre starter sedan och än värre senast då det också blev galopp till slut. Tror att han får svårt här som lite uppanmäld dessutom.

Singelstrecken:

5 Dreams Take Time (V75-3) har lopp i kroppen och läge för ledningen där han trivs fint. Med tuffaste motbudet från ett sämre läge är det bra chans att han leder runt om.

4 Lovely Buv (V75-6) fick en nyttig genomkörare senast och bör vara nära toppformen nu. Trivs med Erik och har bra chans att nå ledningen. Kul spik!

Utgångarna:

10 Network Broline (V75-4) visade toppform mellan galopperna senast och har visat tidigare att hon duger bra i klassen. Bra ryggar i starten och bör få ett fint lopp. Bra chans.

12 Tärnan (V75-5) är fartfylld och blir intressant på barfotabalans. Kul skrällbud, men får sällskap i utgången av rejäla duon 13 Felicia V.E. och 14 Det Är K.H.K.Boko.

Prisvärda hästar:

8 Naglo’ del Nord (V75-1) har fin styrka och tränar starkt efter uppehåll. Farlig om han får lite hjälp med tempo i täten.

1 Il Sånna (V75-2) har läge för ledningen eller rygg ledaren och blir farlig om de bästa hästarna inte får till det.

2 Flash Oak (V75-4) är inte så tokig och väl lite spelad från ett perfekt utgångsläge.

8 Take Tanic (V75-5) är vass med ett smyglopp och intressant med Jansson i sulkyn denna gång.

3 Zonguldak (V75-7) är härdad mot tuffare hästar än detta och kan mycket bättre än senast. Tidigt streck som ganska bortglömd.

Överspelade:

7 October Kronos (V75-1) är kapabel, men ojämn och kan dessutom inte gå barfota runt om. Kan vinna men väl stor favorit.

10 Riff Kronos (V75-3) är säkert bäst, men osäker form efter uppehåll samt bakspår och ett möjligt snällt upplägg gör att han inte känns så het.

5 Geisha Sund (V75-6) är duktig varje gång, men loppet är jämnt och hon är för stor favorit.

V75-förslaget: (spelas på två kuponger, minst en A-häst måste vinna för chans på sju rätt).

2,3,5,7,8 (res 9,1)
1,2,3,5,6,11 (res 4,9)
5 Dreams Take Time (res 7,10)
A: 10. B: 1,2,3,5,6,8,9,11,12. (res 4,10)
A: 12,13,14. B: 1,3,5,6,7,8,9,10,11. (res 15,2)
4 Lovely Buv (res 9,5)
1,2,3,5,7,9,11 (res 6,8)

Kupong 1: 5 x 6 x 1 x 9 x 3 x 1 x 7 = 5670 rader
Kupong 2: 5 x 6 x 1 x 1 x 12 x 1 x 7 = 2520 rader

Totalt: 8190 rader = 4095 kr.

DD-spelet:

4 – 5 x 500 kr
4 – 11 x 200 kr
4 – 3,7 x 150 kr = 300 kr

Totalt: 1000 kr.

/Berglund

 

Skriver spelkrönikor på Travnet.
189berglund@telia.com
Nästa nyhet
Spelkrönika V86-jackpot Solvalla/Åby 11/2: Skillnaden på "topp-tio" och resten

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson