Sju rätt i onsdags och lite oflyt att spiken Vivo Per Lei inte fick ledningen lika behändigt som jag trodde eftersom osäkre New Moon Face klev iväg felfritt och var i vägen. Annars hade det nog varit spets och slut, men såklart till lägre V86-utdelning än nu. Annars ingen omgång att skriva hem om förutom att vi troligen fick se en blivande årgångsstjärna i fyraårige Sciacallo O.M. Han visade helt väldiga fartresurser för klassen och var ungefär lika överlägsen som det gick att gissa sig till, men dessa utländska hästar är alltid vanskliga spelobjekt innan de visat något i Sverige och inte fick spelarna heller någon större hjälp av tränaren som verkade väldigt osäker på sin häst. För min del är det tveksamt med liknande hästar på de stora riksspelen, men ATG verkar inte bekymra sig särskilt mycket över spelsäkerhet och vi får nog leva med att det dyker upp utländska hästar som inte har startat på länge.

Angående spelsäkerhet så avgörs veckans V75-omgång på Bergsåker och precis som på slutet lär de tidiga spelarna inte ha en aning om det tillåts barfotakörning eller inte. På Bergsåker har de ju också kört en variant där de förbjudit barfotakörning bak, men tillåtit det fram och vad veterinären får för infall på lördag är ju svårt att veta. Det ska dock bli kallgrader så gissningen är att det blir skotvång, men bara att man ska behöva gissa är ju bedrövligt. Som spelare bryr jag mig inte ett smack om alla hästar måste tävla med skor eller inte, bara jag får veta det i rimlig tid. För de flesta V75-spelarna är inte elvatiden på lördag förmiddag i rimlig tid!

JackpotV75 och en ganska rolig omgång. Med Björn Goop och Erik Adielsson i Paris så tror jag att den tredje musketören Örjan Kihlström kan få en riktigt fin eftermiddag. Jag brukar sträva efter att ha toppkusk och spetschans på mina V75-spikar, men den här gången blir det bara ett av kriterierna som uppfylls och Örjan får förtroendet bakom båda spikarna trots bakspår. Låter sådär kanske, men häng med i analyserna nedan så förklarar jag närmare.

Analys Bergsåker V75-1:

Ranking: A: 1-6. B: 2-4-9-5-3-10. C: 7-8-11-12.

Spetsanalysen: Wannabe Kemp kördes inte max från innerspår senast, men det lär han göra nu och då är han spetsfavorit. Västerbo Highflyer och Air Gunner utmanar men tar nog inte en hel längd.

Loppanalysen:

Silverdivisionen inleder och 6 Caramella B.F. är klar favorit. Hon är riktigt bra och har visat tidigare att hon duger mot hingstarna i klassen. Senast gjorde hon grovjobbet och visade sin fina styrka och löpskalle. Hon kan absolut vinna igen, men hon tål inte att laddas från start och då kan det bli vingel från spår sex. Stor risk att hon får göra grovjobbet igen och det är alltid tuffare i V75. Räknas tidigt men ingen spik.

Tipset ger jag till 1 Wannabe Kemp och om jag varit säker på att han kunde gå barfota hade han varit ett spikförslag. Han såg jäkligt laddad och fin ut senast när han inte fick chansen till slut efter att ha släppt ledningen till en stallkamrat. Han är snabb ut och trivs i spets där han har nio segrar på elva försök. Nu vet jag inte hur mycket minus det är om han måste gå med skor, han har visserligen många segrar med skor, men ingen efter 2011 och troligen är det en nackdel.

2 Västerbo Highflyer var inte som bäst senast och är behandlad efter det. Han är väldigt kapabel i grunden, men klar risk att han är lite seg efter uppehåll ändå. Tänkbar från ett perfekt läge, men inte jättehet.

4 Queasy fick ge sig från ledningen mot Västerbo Highflyer för tre starter sedan och därefter har han inte fått till det. Han såg dock fin ut senast och Örjan körde inget på honom till slut när han var utan chans från ett svårt läge. Bättre än raden visar alltså och tidig från det här läget även fast skor missgynnar även honom.

Sista strecket får 9 Rebellion som jag trodde en hel del på senast. Då gick han bra i spåren på slutarvet, men hade inte den rätta turen för att det skulle räcka fram. Han verkar i alla fall vara i bra ordning för dagen och även om han står tufft inne i loppet så kan han nog duga om det blir hårt tempo i täten.

5 Air Gunner, 3 Abborren och 10 Fredrik Laday skulle också kunna duga i det här loppet, men Air Gunner är lärlingskörd och klart missgynnad om han inte kan gå barfota fram. Abborren har sett seg ut på slutet och är också bäst barfota. Samma sak gäller Fredrik Laday som gör sina bästa lopp utan skor. Fem streck totalt.

Analys Bergsåker V75-2:

Ranking: A: 11. B: 14-5-8-2-13-9-10. C: 4-1-7. D: 3-12-6.

Spetsanalysen: Kling Jens öppnar bra och ska köras i spets enligt tränaren. Utmanar gör nog Rigeljerven i första hand.

Loppanalysen:

Kallblodslopp och en ganska jämn och oviss historia. Jag tror dock att det är dags fine 11 Guli Järven att vinna igen. Han brukar ha lite svårt med motivationen sista biten, men fem av hans sex senaste segrar har tagits med en annan kusk än Persson och troligen har hästen inte samma respekt för husse längre. Norrlandskungen Ulf Ohlsson upp passar perfekt och han har vunnit båda gångerna han kört Guli Järven i Sverige (en galopp i Norge). Åttaåringen har också visat toppform på slutet med tappra insatser bakom Rino Dox då han oftast fått göra jobbet själv. Stabile Guli Järven är garanterat med där framme när det drar i hopp sig och sedan hoppas jag att vasse Ohlsson kan lyfta in honom sista biten. Utgång och spik på en kupong.

Bakom är det ganska öppet, men fem streck till bör räcka ganska långt. Formstarke 14 Rino Dox gillar vinterföre och han har ju bättre löpskalle än min tipsetta. Han tål också att göra grovjobbet om det behövs och är given.

Klar favorit är 5 Tangen Didrik, men det köper jag inte riktigt. Visst är det en jättefin och lovande travare, men han möter betydligt tuffare motstånd den här gången och kan också få lite trafikproblem från innerspåret. Jag är tveksam till att han har rätta farten mot dessa motståndare redan nu och som favorit känns han kall.

8 Raske Rutger skrällde efter att målettan diskades senast, men var duktig och visade lika fin form som i starterna innan. Får kusken till det lika bra som senast kan det kanske bli vinst igen, men väl hårt spelad nu kanske.

2 Rigeljerven är bäst på startvolten och blir farlig om han får överta ledningen. 13 Stamping är en vass spurtare, men han har inte visat någon toppform på slutet och kanske börjar åldern ta ut sin rätt där?  Han gillar dock hård bana och broddar och det blir sex streck totalt.

Analys Bergsåker V75-3:

Ranking: A: 9. B: 5-2-4. C: 3-1-7-6-8.

Spetsanalysen: Herr Ratzeputz är snabb, men lär släppa direkt. Spetsstriden står sedan mellan She Loves You och Going For Gold Zaz. Jag tror att den senare är lite snabbare och har honom som knapp favorit att ta sig förbi till spets. Om nu inte ett eventuellt skotvång gör honom sämre första biten?

Loppanalysen:

Veckans gulddivision är en ganska ojämn historia och jag ser endast fyra hästar med reell vinstchans. 2 She Loves You F.I. är storfavorit efter två fina segrar i Robert Berghs regi och om det blev billigt näst senast så fick hon visa betydligt mer senast när hon svepte fältet i snygg stil via 10,5 sista 600 m. Visst kan hon vinna igen, men jag är inte säker på att det blir spets och jag håller henne också för att vara allra bäst över kort distans. Hon har blivit lite hetsig vid laddning några gånger och då tror jag inte att hon står hem över full väg. Överspelad.

Min vinnare är helt klart 9 Luckycharm Hanover som jag tänker försöka ta betalt på innan han slår igenom stort. Jag gillade verkligen intrycket när han vann i Sverigedebuten näst senast då han borrade ner sig snyggt sista biten och slog sig förbi Putte Topline och Quid Pro Quo. Efter det blev han tyvärr sjuk och han var bara lugnt tränad inför starten senast. Då gjorde han ändå ett starkt lopp utvändigt ledaren efter en tuff inledning och han höll bra som tvåa bakom She Loves You. Jag tror att den här distansen är bättre för min idé än för favoriten och han bör kunna få ett perfekt lopp i draget denna gång. Örjan upp nu också är ju ett klart plus och jag räknar med att han speedar ner det här gänget till slut. Kul spik till runt 15 procent!

5 Canaka B.F. har jag såklart respekt för och hon har gjort det bra i två starter efter uppehåll. Hon mötte ju också Digital Ink senast och här sjunker svårighetsgraden en del. Skor är dock en nackdel för Canaka och vem som än spetsar är det nog risk att hon får göra grovjobbet utvändigt ledaren vilket kan bli tufft. Speciellt om hon får dra fram min vinnare…

4 Going For Gold Zaz är den fjärde hästen som kan vinna. Formen är dock väldigt svårbedömd efter uppehåll och krävs det skor runt om är han nog missgynnad. Kapaciteten är dock hög och fungerar han och kommer till spets blir han farlig. Övriga bör få svårt.

Analys Bergsåker V75-4:

Ranking: A: 6-2-9. B: 3-1-4-11. C: 5-12-10-7-8.

Spetsanalysen: Rocket Speed öppnar bra, men jag tror att Missil Brodde är snabbare och då är det klar risk/chans att Digital Collection får överta efter en bit.

Loppanalysen:

Lägsta klassen över lång distans och 6 Digital Collection blir väldigt stor favorit. Det är en nybliven fyraåring som utvecklats starkt på slutet och de två senaste insatserna har varit riktigt fina. Näst senast höll han ifrån sig Angelo Zaz i en snabb avslutning från ledningen och senast avslutade han starkt som tvåa från kön. Han har öppnat bra från liknande läge tidigare och om Missil Brodde tar en längd på Rocket Speed så får han nog överta. Då blir han självklart svårstoppad och visst är det risk för favoritvinst, men han är ändå minst rutinerad i fältet och jag vet inte hur han gillar att gå med broddskor bak i stället för barfota. För stor favorit ändå och jag testar att gardera.

2 Bretagne Hornline har vunnit på bra sätt i enklare sällskap och höll bra bakom Te Freddo Knick senast. Han fick köra ganska tufft i spets då och stretade emot bra över upploppet. Lång distans är en fördel och spåret passar perfekt.

9 Dotcard Seabrook ser stark och rejäl ut och vann väldigt lätt från ledningen senast. Han har siktats hit och lång distans lär vara ett plus. Given.

3 Mr Jäger ser oansenlig ut, men har gått bra på slutet och distansen passar. Skor lär dock vara ett klart minus som det har sett ut hittills i karriären.

1 Rocket Speed var en positiv överraskning i V75 senast och han kan överraska från ett fint läge. Snabb ut och Kontio kör nog i spets om han kan hålla upp.

4 Mockingbird Face är mer stark än snabb och gjorde det helt okej i V75 senast. Tvåa bakom Dotcard Seabrook för tre starter sedan och han duger nog bra i klassen över lång distans.

11 Spartacus Lavec vann i debuten i ny regi senast och är en ganska stor och rejäl häst. Osäker på om han riktigt räcker till, men han får sista strecket ändå.

Analys Bergsåker V75-5:

Ranking: A: 1. B: 11-14-15-6-2-13-10-8-12. C: 3-9-4-7-5.

Spetsanalysen: Alva Garbo tror jag öppnar ganska rappt från innern och hon kan hålla upp täten även om risken finns att Lönshults Signe är för snabb. Denne lär dock släppa och då bör Alva Garbo få överta. Sessan Kimbee är också ganska snabb, men det är risk för galopp från spår två.

Loppanalysen:

Ett stolopp där jag tror att 1 Alva Garbo blir mycket svårfångad om Kristian Lindberg lyckas hålla upp ledningen. Det här är en bra häst som visat fin inställning och i comebacken senast blev det en lätt seger trots att hon inte var så hårt tränad. Jag gissar att Kristian Lindberg har vässat för att visa upp sin fina häst i bra slag på sina gamla jaktmarker och hon borde vara svår att ta tillägg på i den här klassen. Det som kan ställa till det är att det är första övernattningen och det vet man först efter loppet hur det har gått. Utgång och spik på en kupong.

Det finns några tuffa motbud på tillägg och 11 Nikita Broline visade bra resurser när hon vann en BC-semifinal i höstas och sedan var femma i finalen. Hon vann direkt i årsdebuten senast och är säkert vassare med loppet i kroppen. Från springspår kommer hon nog iväg fint och kanske kör Ohlsson offensivt direkt? Allra bäst är hon nog ändå barfota runt om och så lär hon inte gå nu.

14 Geisha Sund är en bra vinterhäst som visat fin form på slutet. Tufft läge med bakspår på tillägg, men strular det för min idé så kan hon nog runda allt om det inte strular på vägen.

15 Nelly Burge är en vass spurtare med rätt lopp och formen verkar rätt fin. Hon kan nog få bra draghjälp under slutarvet och är ganska tidig trots läget.

6 Eunice Boko kan en hel del och visade helt okej form senast när hon fick en dålig rygg och lång fram till ledaren sista 800 m. Tänkbar om det löser sig vettigt från det här läget.

Streck också för snabbe men lite hetsiga 2 Sessan Kimbee som kan duga om hon klarar starten och 13 Cherie Sund som svepte fältet i överlägsen stil näst senast. 10 Lina Liv är också ganska rejäl och hon avslutade bra bakom Nikita Broline senast. Vass kusk nu också och tänkbar skräll.

Analys Bergsåker V75-6:

Ranking: A: 9. B: 7-1-3-2-11-6-4. C: 12-5-10.

Spetsanalysen: Pave the Way tror jag är snabbast och han bör kunna hålla ut Solöns Rangel första biten. Finish Future öppnar bra och kan få överta om de invändiga vill släppa, men han kan lika bra hamna på vingel i spåren.

Loppanalysen:

Ett sprinterlopp där två hästar höjer sig lite över resten. Mest tror jag på 9 Diego M.Boko som verkligen har lyft sig sista halvåret. Det loppet han gjorde som tvåa i bakom Amazing Am i Big Noon-pokalen för tre starter sedan tror jag inte att någon annan här gör om. Sedan blev han för het i dödens i V75-finalen näst senast och tröttnade, men att formen är fortsatt fin visade han vid V75-segern senast. Han har visat att han går bra med skor och från det här läget kan han få ett perfekt lopp i draget. Jag tror att Diego rundar det här gänget sista 800 m, speciellt som det ser ut att bli ganska tuff körning från ett par hästar första biten och han är ett sunt singelstreck.

Det som skrämmer lite är om 7 Finish Future kommer till spets, men det är inte givet och om han kommer dit kan det ha kostat en hel del. Han visade annars fin form bakom Västerbo Paymyday senast, men kort distans och skor på är inga plus.

1 Elles W.Fill är lite intressant som skräll. Han har vunnit V75 tidigare och senast visade han fin form mot mycket tuffare hästar än detta. Jänkarvagn på nu och Jansson upp, men risken är att han blir över från start vilket gör det chansartat. Skrällbud om det löser sig och given vid gardering av loppet.

3 Pave the Way och 6 Solöns Rangel är startsnabba sprinters, men båda känns vekare än favoritduon och räcker Solöns Rangel till seger med skor på blir i alla fall jag förvånad.

11 Västerbo Paymyday förvånade mig genom att kliva förbi i en segerstrid senast, men då fick han allt serverat i rygg ledaren också och jag tror inte att han rundar allt från spår elva.

Analys Bergsåker V75-7:

Ranking: A: 5-3. B: 10-1-2-12-9-4-6. C: 11-7-8.

Spetsanalysen: Eklas Superior och Beverly Boulevard är jättesnabba första biten och kör om ledningen. Fördel Eklas Superior i kraft av spåret. Båda lär dock släppa och jag tror att Obi Degato är först fram.

Loppanalysen:

Ett ganska öppet lopp avslutar omgången. Jag spelar med två utgångshästar och streckar alla startande bakom. 3 Cash’Em blir storfavorit efter sina segrar i ny regi och han har varit helt överlägsen mot enkelt motstånd på Bergsåker och Östersund. På Solvalla kunde han dock inte plocka ner Oops Trot i spets och det tycker jag var lite tveksamt. Han är dessutom svår från start och går inte att ladda med och en V75-favorit som tappar från start känns sådär.

Bergh låter dock väldigt nöjd med Cash’Em och han kan säkert vinna det här, men jag är inte säker på att et blir lika lätt som spelarna tror. Jag tar med favoriten i en utgångsgrupp, men ger tipset till 5 Obi Degato som det kan vara dags för. Han går bra varje gång, men hade lite otur att det blev galopp i spetsstriden senast. Han är normalt sett inte osäker och felfri är det nog ganska bra chans att han får överta täten efter en bit. Inte givet att favoriten plockar ner honom sedan.

Bakom dessa två är det ganska öppet, men jag varnar för skrällen 10 Global Perfection som såg riktigt fin ut i V75 senast när Ingves körde upp i vagn i sista sväng. Den här är nog riktigt vass på speed och från det här läget bör kusken kunna smyga med honom i det längsta. Farlig med klaff och bortglömd.

1 Jethro Tull är stark och har fin form och blir han inte fast duger han bra. Jag noterar att Bergh verkar ha lite svårt att sära på honom och Cash’Em som är betydligt mer spelad. 2 Bacardi Hornline kan bättre än han visat på slutet och från ett bra läge med vass kusk så är han given.

12 Liberty Face är också bra för klassen, men missgynnas om han inte kan gå barfota fram. Väldigt jämnt mellan övriga och jag betalar för alla.

Singelstrecken:

9 Luckycharm Hanover (V75-3) gillar jag intrycket på och med lopp i kroppen och Örjan upp känns det hett. Bör kunna få ett perfekt lopp i draget bakom värsta konkurrenterna och blir då giftig till slut.

9 Diego M.Boko (V75-6) har varit mycket bra en längre tid och känns huvudet högre än sina motståndare. Det bör också kunna lösa sig bra från det här läget. En sund spik.

Utgångarna:

11 Guli Järven (V75-2) har visat toppform på slutet och tränar starkt för dagen. Kämpar nog bättre med Ohlsson i sulkyn och måste ha bra segerchans.

1 Alva Garbo (V75-5) har helt klart kapacitet att vinna V75 och känslan är att hon har siktats till det här loppet. Lyckas Kristian Lindberg hitta till ledningen bör hon bli svårslagen.

5 Obi Degato (V75-7) går bra för det mesta och står lite på tur för en V75-seger. Bra chans att få överta täten och svårfångad sedan. Han får sällskap i utgången av favoriten 3 Cash’Em som kan vinna om han inte tappar för mycket från start.

Överspelade:

5 Tangen Didrik (V75-2) är nog bäst i fältet om 1-2 år, men möter hårda hästar nu och jag är inte säker på att han hinner med mot dessa redan. Ingen stark favorit.

2 She Loves You F.I. (V75-3) har varit fin hos Bergh, men det är inte givet att hon spetsar och full distans är inget plus. Har blivit för stor favorit.

V75-systemet: (Skrivs på tre kuponger, minst en A-häst måste vinna för chans på sju rätt).

1,2,4,6,9 (res 5,3)
A: 11. B: 2,5,8,13,14 (res 9,10)
9 Luckycharm Hanover (res 5,2)
1,2,3,4,6,9,11 (res 5,12)
A: 1. B: 2,6,10,11,13,14,15. (res 8,12)
9 Diego M.Boko (res 7,1)
A: 3,5. B: 1,2,4,6,7,8,9,10,11,12. (res 5,3)

Kupong 1: 5 x 1 x 1 x 7 x 8 x 1 x 12 = 3360 rader
Kupong 2: 5 x 5 x 1 x 7 x 7 x 1 x 2 = 2450 rader
Kupong 3: 5 x 5 x 1 x 7 x 1 x 1 x 12 = 2100 rader

Totalt: 7910 rader = 3955 kr.

DD-spelet:

9 – 5 x 500 kr
9 – 1,2 x 200 kr = 400 kr
9 – 10 x 100 kr

Totalt: 1000 kr.

/Berglund

Skriver spelkrönikor på Travnet.
189berglund@telia.com

Senaste nyheterna

Krönika
Spelkrönika Berglund
onsdag 15:03, 19 juni

Tips Solvalla 19 juni – Så här ska det se ut och tack och hej för mig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Krönika
Spelkrönika Berglund
fredag 14:24, 14 juni

Tips Boden 15 juni: Propulsion tar revansch i sitt favoritlopp!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Krönika
Spelkrönika Berglund
fredag 15:05, 07 juni

Speltips Östersund 8/6: Spetsstriden avgör storloppet!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Krönika
Spelkrönika Berglund
fredag 13:47, 31 maj

Speltips Mantorp 1/6: Kontios starka styrning krossar allt!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Krönika
fredag 14:59, 24 maj

Tips Solvalla 25 maj: Cyber Lane i Sweden Cup och två vassa spetsdrag till fina odds!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Krönika
Spelkrönika Berglund
fredag 13:55, 17 maj

Tips Gävle 18/5: Spännande spetsstrid avgör gulddivisionen!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Krönika
onsdag 12:49, 08 maj

Spelkrönika Solvalla/Bergsåker 8/5: Nu tar jag och min bästa vinnare revansch!

Spelredaktör Redaktionen Travnet

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Spelkrönika V86 Solvalla/Jägersro 21/1!

Spelkrönika V86 Solvalla/Jägersro 21/1!

Solvalla och Jägersro är det som delar på kvällens V86-omgång och det blir intressant att se hur omsättningen står sig med tanke på att det varit jackpot på V64 ett par dagar i rad och att det dessutom är jackpot på V75 till helgen. I kombination med att loppen håller låg sportslig klass är det svårt att tro på något större drag i liret den här kvällen. Oklart också om det tillåts att köra utan skor på Solvalla. Det ska snöa hel dagen och kvällen i Stockholm och risk för besvärligt banunderlag som kräver lite fäste i skorna. I Malmö ska det däremot bli plusgrader och uppehåll vilket bör tillåta valfri balans och ett fint banunderlag.

Jag spelar med två spikar, en trolig och en rolig och försöker sedan ringa en minst en av tre utgångar för att få till en liten reducering. Loppen känns ojämna och fyra-fem hästar i varje lopp känns lite hetare än resten.

Analys Jägersro V86-1:

Ranking: A: 8-7. B: 9-6-5-2-1. C: 4-3-12-11-10.

Spetsanalysen: Startsnabba hästar med bra spår, men kanske kan Jeans N.Overhalls ta en längd på O’Malley’s Tös och Jackie Bowler? Kan nog ändå tänkas att samtliga dessa släpper till Alchemilla Rich efter en bit om Takter testar och hon är spetsfavorit.

Loppanalysen:

Stolopp över kort distans och bästa hästarna har fått dåliga spår. 8 Radysin America tycker jag är klart bästa hästen och hon hade radat upp bra insatser i tuffare sällskap (fast bakom Tumble Dust näst senast) innan hon var sämre senast (andningsproblem). Hon tränar bra, men kan bli hängande i spåren från det här läget och är hon inte på topp kan hon förlora med ett tungt lopp.

7 Alvena Take It fick chansen sent senast, men sköt till vasst bakom Zelda Zonk och hade nog vunnit med tidigare lucka. Hon har utvecklat starkt under året och kan hon gå barfota den här gången och dessutom med jänkarvagn är hon mycket gynnad. Med ett rygglopp är hon väldigt speedig och hittar Untersteiner en vettig position blir hon farlig.

Dessa två höjer sig lite och får bilda utgångsgrupp och sedan streckar jag fem hästar bakom. 9 Hairspray är jämn och säker men har inte startat på 1,5 månad och är nog inte på topp direkt. Kan däremot få loppet i draget om öppningen blir tuff och är inte ofarlig i så fall.

6 Clara R.C. är rejäl och borde vara på gång med två lopp i kroppen, men hon får ofta tuffa lopp och risk för samma sak nu. Får hon däremot överta täten blir hon nog svår att slå.

5 Alchemilla Rich vann direkt i debuten för Lars I Nilsson och såg väldigt fin ut fram till sista 100 m då hon blev lite väl seg. Jag tror inte att hon r som bäst i spets och frågan är vad Takter väljer för taktik? Han kan nog få överta täten om han vill, men sedan kanske han släpper i sin tur? Kan nog vinna om hon gått framåt med det senaste loppet i kroppen.

2 Jackie Bowler hade visat toppform innan hon blev för hetsig senast. Vinner inte så ofta, men kan duga med rätt lopp på visad form. 1 La Prinsess står tufft inne i loppet och blir nog över från start, men formen är fin och hon är vass med rätt smyglopp. Känns överspelad, men får ändå sista strecket på sitt fina läge.

Analys Solvalla V86-2:

Ranking: A: 9-4-3. B: 2-6-1. C: 7-5.

Spetsanalysen: Pedro Bi och Rite On Win gör upp om täten. Den senare är snabbast, men ska ta en hel längd sida vid sida. Tror egentligen att han klarar det, men tydligen ska han gå med bakskor enligt Björn Goop och jag vet inte om och hur mycket det påverkar startsnabbheten.

Loppanalysen:

Ett sprinterlopp som inte är fullbesatt och ganska klen kvalité på deltagarna. Klar favorit är duktige sprintern 4 Rite On Win som avslutade vasst till seger efter uppehåll senast. Nu har det gått en dryg månad igen efter den starten och han ska dessutom gå med skor bak vilket han inte har gjort på över två år. Det skapar lite frågetecken och när det dessutom finns en liten risk att han inte kommer till ledningen vill jag inte spika.

Ulf Ohlsson lär nämligen göra allt för ta hand om ledningen med 3 Pedro Bi eftersom denne är allra bäst i spets. Han har däremot visat tveksamma kämpatakter bakifrån vid flera tillfällen och han gav inget direkt formintryck på den knepiga banan på Romme senast. Får han bättre fäste nu kan han säkert göra ett hyggligt lopp i ledningen och mot dessa hästar bör det räcka ganska bra.

Det kan nog bli ganska tuff körning mellan dessa två första biten och det gynnar en tredjehäst som jag ger tipsettan till. 9 Twigs Voici spurtade helt okej efter uppehåll senast och borde vara på väg uppåt i form. Hon har fina fartresurser och har mött stenhårt motstånd när hon varit oplacerad i starterna innan. Hon har dessutom vunnit två av två med Ville i sulkyn och jag tror att hon kan spurta ner favoriterna sista biten. Kul speldrag till sköna fem procent!

2 Ragata är ju bra i grunden, men det var länge sedan hon visade det och jag är less på att strecka henne på spekulation. Hon får visa bättring innan jag tar med henne även fast uppgiften annars är passande.

6 Fantoccini har fin form även om han inte övertygade vid spetssegern senast. Nu ska han gå barfota vilket höjer honom, men det blir knappast någon ledning och då lär han få svårt att vinna ändå.

Analys Jägersro V86-3:

Ranking: A: 1-2. B: 6-12-3-7-9. C: 11-8-4-5.

Spetsanalysen: Hobard har öppnat bra från innern tidigare och bör kunna hålla dessa hästar på utsidan från start.

Loppanalysen:

Ett dåligt lopp där 1 Hobard får tipset trots att jag inte är särskilt imponerad av honom. Han har ändå visat fin form på slutet och bör ta hand om ledningen från innerspåret. Då kan han säkert ramla undan i detta ganska klena sällskap och han borde nog vara favorit.

Lite hårdare spelad är 2 Da Vinci Boko som avslutade starkt till V75-seger före Springover senast. Han har en vass avslutning, men tappar ofta från start och hamnar nog en bit bak i fältet. Visst kan han vinna ändå, men då krävs det att någon annan sätter fart på loppet vilket inte är givet.

6 Encore Zon galopperade i ledningen senast och var inte slagen då. Han är ganska starkt och duger bra om han sköter sig.

12 Under Sund har tänt till rejält med jänkarvagn i de två senaste starterna och gjort bra lopp vid segrarna. Spåret har blivit lite bättre efter en strykning och han blir farlig med lite tempo i täten. Kan nog även tänkas få ett offensivt upplägg om det blir lågt tempo i täten.

3 Supercool Langkjär verkar stark och har varit överlägsen vid segrarna på slutet. Tänkbar även om motståndet är hårdare denna gång. Dessa fem känns lite vassare än resten och jag stänger loppet där.

Analys Solvalla V86-4:

Ranking: A: 7. B: 3-10-5-2-4-9. C: 11-8-1-6.

Spetsanalysen: Den som öppnar bäst av Amor Winner och Nadal Broline lär få ledningen och knapp favorit till det är Amor Winner. Sedan är frågan om Erik kör i ledningen eller släpper till storfavoriten? Kan tyckas givet att köra i spets, men Erik släppte med honom för tre starter sedan och kanske tycker han att Nadal Broline är en bra rygg? Han lär ändå få chansen till slut i ett dåligt lopp.

Loppanalysen:

Ett klent långlopp där fyra hästar är bättre än resten och favoriten 7 Nadal Broline tror jag är klart bäst av de fyra. Han visade fin kapacitet i V75 redan förra sommaren och mötte bland annat Jeppas Maxi utan att göra bort sig. I comebacken näst senast vann han lätt efter ett fint lopp och senast vann han V75 från ledningen utan att vara som bäst för dagen. Banan var svår den dagen och Nadal Broline såg inte riktigt körbar ut under vägen. Han visade ändå prov på härlig löpskalle när han svarade ut nyliga V75-vinnaren Stepping For Money sista biten.

Från det här läget lär det antingen blir dödens eller spets efter en bit och jag tror inte att det spelar så stor roll vilket även om man såklart helst ser att han når täten. Fungerar Nadal Broline tror jag att han slår Amor Winner även utvändigt och jag spikar även om det skiljer lite mer på insatserna än vad jag hade trott.

3 Amor Winner vann som min spelidé i V75 senast och avgjorde på bra sätt från dödens. Nu passar nog distansen ännu bättre och sköter han sig kan han öppna bra. Han kan vinna igen, men Nadal Broline är klart mycket bättre än de han har slagit på slutet och jag tror inte att han står emot om Erik väljer att köra i spets.

10 Sensational Dream brukar gå rejält till slut och är mycket bättre än han visade senast. Kan duga liksom 5 Maicon Face som gått bra i ny regi och är gynnad om han kan tävla barfota.

Analys Jägersro V86-5:

Ranking: A: 11. B: 15-1-8-7-13-4-12-9-14. C: 3-10-5-2-6.

Spetsanalysen: Speedy Sus och Snapshot D.K. gör upp om täten första biten. Den förstnämnde kanske kör i spets, men Snapshot släpper säkert. Från tillägg bör 11 Vivo Per Lei kunna öppna bra från springspår och då kan han få överta efter en bit.

Loppanalysen:

Ett lopp över tre varv med många danska hästar och kuskar vilket försvårar analysen en aning. Klar favorit är 15 Huge Star som avslutade strålande efter positionsproblem senast och visade toppform. Då gick han dessutom med skor och han är bäst barfota. Han kan vinna med rätt lopp, men jag tycker inte att han gynnas av tre varv och oavsett distans är det en häst som måste köras i ryggar för får han gå för tidigt brukar speeden ebba ut. Inte helt lätt att få till det för Ingves och det lär väl också bli mycket surr om honom efter spurten senast.

Jag går emot och väljer att spika 11 Vivo Per Lei som verkar rejält på gång. Han var duktig vid seger efter uppehåll näst senast och senast fick han aldrig chansen i V75 där Calvin Borel vann och var inte tom i mål. Han kan öppna bra och bör komma iväg snabbt från bästa springspåret och om Söderkvist är offensiv tror jag att han kan köra till spets efter en bit. Vivo Per Lei har vunnit från ledningen över tre varv tidigare och blir Huge Star kvar i kön lär han få långt fram på slutvarvet.  Söderkvist har visat riktigt vass kuskform på slutet och jag är inte jätteimponerad av någon av de danska hästarna heller även om de verkar helt okej för klassen. Vivo Per Lei har vunnit fem av sju försök i spets tidigare och kommer han till tät tror jag på toppchans. En rolig spik i ett annars öppet lopp.

Bakom är det öppet, men 1 Speedy Sus har gjort ett bra intryck på slutet och räknas tidigt från ett bra läge. Han öppnar bra och kanske vill svara ledningen om han kan. 8

Sensei står bra inne i loppet och möter nu enklare hästar än senast.

7 Peter Bagger var chanslös mot Sensei för tre starter sedan, men har varit klart bättre i två starter efter det. 13 Rocky Egedal är bra, men står 20 meter fel inne i loppet och rundar nog inte allt. 4 New Moon Face är högkapabel, men verkar väldigt osäker för dagen och gör nog bort sig från fjärdespåret.

Analys Solvalla V86-6:

Ranking: A: 5. B: 7-1-3-8-4-9. C: 2-10.

Spetsanalysen: Flera startsnabba, men Gilmour är jättesnabb första biten och klar spetsfavorit från innerspåret. Rutger Gigant och Elit Sjöhammar heter utmanarna.

Loppanalysen:

Ett tunt sprinterlopp där 5 Carpenter On Tour har en lämplig uppgift. Han har gått bra från svåra lägen i tuffa V75-lopp och när han på slutet mött lite enklare hästar har det blivit lätta segrar. Senast fick han överta täten och såg ut att ha mycket krafter kvar i mål. Det som talar emot här är att han knappast får ledningen utan troligen får göra grovjobbet utvändig tom Gilmour, men jag tror att han har bra chans att vinna ändå eftersom han är tuffare sista biten. Bra chans, men jag nöjer mig att spela utgång och spika på en kupong.

7 Speed Hill har bra fartresurser, men har väl varit lite sämre än väntat i ett par starter. Senast gick hon dock bra sista biten och kanske är hon rejält på gång. Hon är inte så startsnabb och gynnas därmed av det lilla fältet. Kan spurta till seger om favoriten får det för tungt utvändigt ledaren.

1 Gilmour var chanslös mot Carpenter On Tour från ledningen näst senast, men gick med skor då och var klart bättre barfota runt om senast. Han går säkert utan skor igen om det tillåts och då lär han leda loppet länge. Får han dämpa tillräckligt kan det hålla hela vägen, men varning för att han känns lite blöt sista biten.

3 Panama As och 8 Up To Belle är två spurtstarka hästar oms kan skrälla om tempot i täten blir högt.

Analys Jägersro V86-7:

Ranking: A: 7-2-3-10. B: 12-11-1-8. C: 5-6-4-9.

Spetsanalysen: Youana missar inte ledningen från ett perfekt spår, men inte helt givet att hon körs där till varje pris. Overtaker By Sib är nog en som möjligen kan få överta efter en bit.

Loppanalysen:

Ett ganska bra snabblopp där 7 No Deal är favorit. Han vann gulddivisionen över kort distans med skor på hovarna senast och det var riktigt bra gjort. Han hade varit lite seg före det och formen var svårbedömd. Är han lika bra igen tål han att göra grovjobbet och han har bra chans trots tråkigt startspår.

2 Youana varnade jag för senast och hon skrällde då från rygg ledaren efter att ha spetsat och släppt ledningen. Nu lär hon spetsa igen och där trivs hon normalt sett bra, men hon ska ut i en V75-final om några veckor och kanske väljer man därför ett snällt upplägg och släpper täten? Tänkbar vinnare både från ledningen och om hon får chansen från rygg ledaren.

3 Overtaker By Sib var duktig vid seger i V75-finalen näst senast, men fick sedan starta väl tätt och räckte inte i sin gulddebut. Han är säkert bättre nu igen och kanske kan han få överta ledningen om man vill släppa med Youana. Duger bra här oavsett och är ett givet streck.

10 Jaguar Broline var vass som tvåa bakom Arazi Boko näst senast och är bra när han sköter sig. Kan han tävla barfota nu blir han säkert farlig och han är lite för lite spelad.

11 Art On Line har varit fin vid V75-segrarna på slutet, men har en helt annan uppgift nu och allra bäst är han med tätkänning. Körs säkert snällt eftersom han också har en V75-final framöver och han känns inte särskilt het med tränaren i vagnen. 12 Opitergium är mycket kapabel och med ett lopp i kroppen är han värd att passa trots läget. Sex streck totalt.

Analys Solvalla V86-8:

Ranking: A: 2-10-3. B: 7-9-8-1-6. C: 11-5.

Spetsanalysen: Officer C.D. har galopperat mycket, men sköter han sig är han spetsfavorit eftersom Explosive Dust säkert körs snällt. Utifrån laddas säkert Diable d’Inverne som är snabb, men det bör bli svårt att nå ända till täten.

Loppanalysen:

Ett fyraåringslopp avslutar omgången och det är faktiskt en småtrevlig historia. Jag streckar många hästar, men spelar en utgångsgrupp med de tre jag tror mest på. En intressant start gör 10 Sciacallo O.M. som gör debut för Johan Untersteiner och säkert är väl trimmad inför detta. Jag har sett honom i ett par starter i Tyskland och det handlar om en riktigt snygg häst som verkligen ser ut att vara något extra. Han har dock tvekat lite till slut några gånger, men är halsopererad inför detta och fungerar kanske bättre då.

Givetvis är det jättesvårt att veta exakt hur han står sig mot dessa hästar efter långt uppehåll och jag gillar inte att behöva ta ställning för det, men om han är lika bra som han ser ut måste det duga långt även i Sverige.

Tipset får däremot 2 Officer C.D. som inledde lovande, men sedan har det strulat mycket och han har gjort bort sig många gånger. På slutet har han däremot ryckt upp sig och gjort två positiva insatser och senast såg han fin ut som fastlåst med gott om krafter kvar. Han har bra spetschans från ett fint läge och är inte Sciacallo O.M. bara för bra har han Officer C.D. fin chans att slå resten. DD-spik med tanke på lockande odds.

Jag tar även med 3 Önas Jocke i utgångsgruppen. Han har visat bra fartresurser och avslutade fint från ett svårt läge senast. Han bör sitta bra till direkt och fäller många på speed sista biten.

7 Angelo Zaz har visat fin styrka och det var bra gjort att plocka ner kapable Plead Guilty senast. Han duger nog bra även här, men det är risk att han får ett tungt lopp från det här spåret. Han ska nog inte vara favorit i alla fall och jag rankar ner en bit.

9 Västerbo Carrera var toppfin vid segern senast och kan mycket när han sköter sig. Struken efter det, men det var inga stora fel och han har inte stått över jobb enligt tränaren. Farlig med hårt tempo på loppet.

8 Diable d’Inverne var hårt betrodd i V75 senast, men galopperade i ledningen i första sväng. Känns inte jättehet från det här läget, men inte helt chanslös heller. Han slog Önas Jocke näst senast, men fick också ett bättre lopp då.

1 Explosive Dust kan en del, men var blek efter uppehåll senast och har återigen vilat en månad. Svårbedömd men läget passar perfekt. 6 Dabano As vet jag inte så mycket om och han kanske är chanslös, men läskigt med osynad häst i ny regi och stammen ser ju intressant ut. Streckas för säkerhets skull…

Singelstrecken:

7 Nadal Broline (V86-4) är lovande och troligen bara bäst i ett ganska klent sällskap. En stark favorit.

11 Vivo Per Lei (V86-5) har visat fin form på slutet och har nog vettig chans att köra sig till ledningen tidigt. Svårfångad i så fall och en rolig chansspik i ett annars öppet lopp.

Utgångarna:

7 Alvena Take It och 8 Radysin Amercia är bästa hästarna i V86-1 och den av dem som kommer bäst till från lite knepiga startspår har nog bra segerchans.

5 Carpenter On Tour (V86-6) har toppform och möter ganska enkelt motstånd. Lite sårbar om han får dödens, men har nog bra chans även därifrån.

2 Officer C.D. har bra segerchans från ledningen och 3 Önas Jocke kan utmana på speed med rätt lopp. 10 Sciacallo O.M. ser ut som en kanon och är formen den rätta i comebacken kan han bara vara bäst. Tre starka streck i V86-8.

Prisvärda hästar:

6 Clara R.C. (V86-1) har visat smygform på slutet och blir hon släppt till spets där hon trivs bäst har hon bättre chans än vad spelprocenten anger.

9 Twigs Voici (V86-2) har ett lopp i kroppen och är nog mycket bättre för dagen än vad resultaten på slutet visar. Trivs med kusken och kan få ett perfekt smyglopp i draget.

8 Up To Belle (V86-6) är inte alls så tokig i grunden och var V75-tvåa bakom Venkatesh i fjol. Tänkbar om tempot i täten bli högt och totalt bortglömd.

10 Jaguar Broline (V86-7) är inte sämre än de mer betrodda i loppet och kommer han bara överens med den nye kusken kan det bli seger.

Överspelade:

1 La Prinsess (V86-1) har fin form, men står tufft inne i loppet och blir nog över från start. Inte så het.

15 Huge Star (V86-5) var vass senast, men måste köras lite på chans och med tanke på det är han väl hårt spelad i ett öppet lopp.

7 Angelo Zaz (V86-8) har varit duktig men möter lite tuffare nu och riskerar ett tungt lopp från det här läget.

V86-systemet: (Skrivs på tre kuponger, minst en A-häst måste vinna för chans på åtta rätt).

A: 7,8. B: 1,2,5,6,9. (res 8,7)
3,4,9 (res 2,6)
1,2,3,6,12 (res 7,9)
7 Nadal Broline (res 3,10)
11 Vivo Per Lei (res 15,1)
A: 5. B: 1,3,7,8. (res 4,9)
2,3,7,10,11,12 (res 1,8)
A: 2,3,10. B: 1,6,7,8,9. (res 11,5)

Kupong 1: 2 x 3 x 5 x 1 x 1 x 5 x 6 x 8 = 7200 rader
Kupong 2: 5 x 3 x 5 x 1 x 1 x 4 x 6 x 3 = 5400 rader
Kupong 3: 5 x 3 x 5 x 1 x 1 x 1 x 6 x 8 = 3600 rader

Totalt: 16200 rader = 4200 kr.

DD-spelet:

2,3,7,10 – 2 x 250 kr = 1000 kr.

/Berglund

 

Skriver spelkrönikor på Travnet.
189berglund@telia.com
Nästa nyhet
Spelkrönika V75 Åby 17/1: Balansparodin fortsätter...
Nästa nyhet
Spelkrönika V75 Åby 17/1: Balansparodin fortsätter…

Spelkrönika V75 Åby 17/1: Balansparodin fortsätter…

Limping Shrimp var en skön V86-spik att inleda med i onsdags, men tyvärr räckte min chansspik Rebellion bara till ett tredjepris efter att ha fått lite trafikproblem från sitt svåra läge och jag stannade på sju rätt. Nu blev det ändå ingen omgång att gråta blod över när det inte skrällde någonstans och trots att bara två favoriter vann så stannade utdelningen på knappa elvatusen.

Ingen omgång att minnas förutom att balansparodin fortsatte när det plötsligt tilläts barfota fram på Bergsåker samtidigt som man var tvungen att ha bakskor. Det lär bli smått pinsamt även i helgen när alla tvingas köra med skor trots att det ska bli plusgrader och trolig ”sommarbana” på Åby. Visst blir det löjligt, men ändå ett bättre alternativ för spelare och tränare som vet förutsättningarna redan vid anmälan och inte några timmar före första start. Visst vore det bästa om tränarna själva fick bestämma balansen på sina hästar, men den frågan ägs inte av travsporten utan jag antar att man är helt i händerna på jordbruksverket. Att förbjuda barfotakörning helt under vintermånaderna antar jag är det enda ST har makten att göra i den här frågan, men jag har viss förståelse att de avvaktar med det beslutet. Det vore nog inte helt populärt bland de aktiva och ST:s ledning gillar nog ryggdunkningar mer än ifrågasättande av tuffa beslut.

Åby är det alltså som står för veckans V75-omgång och flera rimliga favoriter har bra chans att nå ledningen, vilket kan göra det favoritbetonat, men dubbla open stretch och barfotaförbudet kan ändå ställa till det. Jag har därför svårt att utse en andra spik som jag vill gå på och spelar i stället med en spik, ett tvåhästarslås samt tre utgångshästar.

Analys Åby V75-1:

Ranking: A: 1. B: 3-2-8-9-6-7. C: 10-11-5-4.

Spetsanalysen: Västerboonthenews är nog snabbast med spår längre ut på vingen, men han bör ändå kunna hålla ut värsta hotet Bear Dancer från början. Han bör dessutom få lite ”hjälp” med det av Remee La Marc som öppnar bra, men troligen går ner bakom favoriten efter en bit. Allaballakaitoz är vass första biten, men kommer nog inte till tät från spår åtta.

Loppanalysen:

En av de klenare silverdivisionerna på länge och 1 Västerboonthenews måste ha bra chans att leda runt om. Han gjorde ett topplopp senast när han gick ett 12-varv i spåren till slut, men blev nedspeedad av smygkörda Youana sista biten. Han missgynnas visserligen lite av att tävla med skor runt om, men visade näst senast att det fungerar och jag tror att de värsta motbuden missgynnas mer. Det bör bli ledningen och sedan kan man ju fundera över vem i det här gänget som ska sätta upp farten? Jag hittar i alla fall ingen och när Puro säger att hästen är mer tränad nu än på slutet och dessutom kanske ska gå i jänkarvagn blir det här en stark favorit och ganska given spik för mig.

3 Bear Dancer är den som har kapacitet nog att matcha favoriten, men han gav sig lite för lätt när han gick med skor runt om senast och var inte alls lika effektiv i stilen som när han går utan skor. Han lär inte heller kunna ta en längd på favoriten från start och då räcker han knappast mot denne.

2 Remee La Marc är jämn och säker och kan skrälla från vinnarhålet om det blir körning mellan de tidigare nämnda, men han trivs också allra bäst barfota fram och i Sverige har han haft lite svårt att sticka nosen först på slutet.

Övriga bör få svårt att räcka ända fram.

Analys Åby V75-2:

Ranking: A: 4-6-3-12. B: 7-5-1-8. C: 2-10-11.

Spetsanalysen: Sharif America och Il Sånna öppnar bra, men båda kan nog tänkas släppa till Springover som öppnar bra och vill till tät. Utmanar från start gör även Raymond Palema som visat bra startsnabbhet i Norge. Knapp favorit Springover, men jag blir inte chockad om Raymond Palema hinner förbi.

Loppanalysen:

Ett ganska bra lopp i lägsta klassen och jag gillar verkligen 4 Springover som blir favorit. Han har visat bra styrka och inställning och är dessutom en klart snygg häst. Senast i V75 höll han starkt utvändigt ledaren och visade fin form. I spets har han vunnit tre av tre och kan han hålla ut Raymond Palema första biten och få överta av Il Sånna så är det bra segerchans. En rimlig favorit, men blir han av med ledningen så blir det givetvis svårare att vinna även om han absolut kan göra det.

6 Raymond Palema har gjort två starter i följd i svenska V75 och gått riktigt bra från svåra lägen båda gångerna. Nu har han ett vettigare startspår och han har visat att han är snabb första biten. Kommer han förbi favoriten körs han säkert i spets och då kan han också leda hela vägen. Givet motbud.

3 Il Sånna var V75-trea i samma lopp där Raymond Palema var fyra näst senast och gick bra. Senast fick han ge sig i spets, visserligen mot en bra häst, men tränaren är inne på att femåringen är bättre bakifrån och ser gärna ett lopp i rygg ledaren. Farlig om han får det och kan utnyttja open stretch.

Jag streckar även en skräll och 12 Plead Guilty kan vinna om han har lite tur med löpningen. En kapabel häst som gynnas av en invändig strykning och kan sänka många till slut om spetsstriden blir tuff och utdragen. Klart prisvärd till fyra procent trots läget.

Dessa fyra känns bättre än resten med de givna förutsättningarna och fyra streck känns starkt.

Analys Åby V75-3:

Ranking: A: 4. B: 6-8-9-2-3-5-1-12-7. C: 11-10.

Spetsanalysen: Man Winner är mycket snabb och bör spetsa i inledningen, men sedan släpper han säkert till stallkamraten Young Farmer om denne kan hålla ut favoriten. Annars lär det blir Quick Fix som får överta. Han är mycket snabb ut och svår att ta emot.

Loppanalysen:

Ett ganska lurigt sprinterlopp där det lär gå undan första biten. Klar favorit är 6 Quick Fix som gillar förutsättningarna. Han är mycket startsnabb och lär laddas rejält för att nå täten och det mest troliga är väl att de invändiga släpper med tanke på open stretch. Senast höll Quick Fix starkt på en topptid som tvåa bakom löftet Calvin Borel och det var långt ner till trean. Då fick han dock haka på i rygg och han har en tendens att stanna sista biten när han går i spets. Över kort distans kan det säkert hålla hela vägen, men open stretch missgynnar honom och det känns ändå rätt att försöka fälla honom som klar favorit.

Jag tror att rejäle 4 Young Farmer kan få ett fint lopp bakom Quick Fix och spurta förbi över upploppet. Han har gjort tre bra lopp efter uppehåll och vann på bra sätt i V75 senast trots att han var med och öppnade väldigt tufft utan att få behålla täten. Han är snabb ut och släpps nog till tät av stallkompisen Man Winner och sedan tror jag att Uhrberg gärna tar ryggen på favoriten som brukar hålla bra tempo. Jag spelar utgång och spikar på en kupong och hoppas att han fungerar bra med bakskor…

8 Odin Töll är nog annars bästa hästen, men kort distans är knappast hans bästa gren och speciellt inte eftersom Falsig är inne på att ta upp och backa ner i kön första biten. Hästen är dessutom klar för V75-finalerna redan och ges nog ett ganska snällt lopp sedan. Han får lite på att de kör för fort i täten för då har han styrka för att vinna.

9 Birmingham är också mer stark än snabb, men han är i alla fall ett bättre läge än Odin Töll. Kör de för tufft där framme tuggar han ner många till slut även om distansen är väl kort Skor runt om fungerade ju också bra senast vilket är värt mycket.

2 Man Winner är snabb, men lite vek. Kort distans är dock gynnsamt och han bör få rygg ledaren eller tredje par invändigt. Tänkbar skräll på det.

3 Go Johnny Gogogo är kapabel, men också lite väl seg för kort distans och allra bäst utan skor. Känns därmed inte jättehet trots ett perfekt läge.

Jag tycker att loppet är ganska lurigt om det går utanför de mest betrodda och streckar alla bakom min utgångshäst även fast 10 och 11 bör få svårt.

Analys Åby V75-4:

Ranking: A: 2-6-10-5. B: 4-11-7-3. C: 9-1-8.

Spetsanalysen: Wingait Ida är snabb ut och kan spetsa, men hon är säkert nöjd med rygg ledaren och troligen kan Network Broline eller Artemis köra till spets efter en bit.

Loppanalysen:

Ett stolopp där jag tycker att fyra hästar höjer sig lite över resten och jag streckar endast dessa. Tipset till ”halvskrällen” 2 Wingait Ida som kan få ett perfekt lopp eftersom jag räknar med att hon spetsar och sedan släpper. Hon har svikit några gånger på slutet, men senast såg hon väldigt laddad och fin ut, men slog i vagnen när det gick mycket fort på upploppet och galopperade. Hon har svårt att vinna lopp, men nu ska hon gå med norskt huvudlag som man aldrig har ryckt tidigare och från rygg ledaren tror jag att hon blir farlig till slut.

Bästa hästen är annars 6 Jetset som jag har väntat på ska vinna V75. Hon var inte som bäst näst senast, men när hon återkom efter uppehåll senast höll hon starkt utvändigt ledaren och visade fin form direkt. Då gick hon dessutom med skor, vilket normalt sett är ett minus för henne. Risk för ett tungt lopp igen vilket gör att jag inte tippar eller spikar henne. Det hade jag nog gjort från ett bättre spår.

10 Kicki the Dancer har formen helt på topp och hade nog vunnit om hon inte halkat i en konkurrents sulky senast och galopperat 600 kvar. Hon fungerar bra med skor och duger bra här om kusken får lite hjälp med hårt tempo i täten.

5 Artemis är favorit, men henne är jag lite skeptisk till. Hon har varit ojämn tidigare och att hon gjorde ett topplopp senast betyder inte att hon är lika bra igen. Viss risk också att hon får svar av Network Broline från start och får hon inte spets är hon ingen bra favorit.  Normalt sett är hon också bäst över kort distans, men det fungerade med skor senast och får hon spets kan hon ändå vinna loppet.

4 Network Broline är också ganska bra, men hon var ändå lite sämre med skor senast och är nog mer missgynnad av det än övriga betrodda. Hon möter också lite tuffare hästar än tidigare och jag står över även om det är viss spetschans.

Analys Åby V75-5:

Ranking: A: 15-12. B: 9-8-1-3-14-7-6-10-13. C: 4-5-2.

Spetsanalysen: Jobie Fargo är nog snabbast, men släpper till den som kommer först av Tack Wee eller en felfri Lunatic Face. Linus Wibb kommer nog tidigt om han travar i väg, men det kan man ju knappast spekulera i.

Loppanalysen:

Ett lopp över tre varv där hopplöst osäkre 8 Linus Wibb är knapp favorit efterstrykningen av Trailing Edge. Han är stark och kan vinna m han sköter sig, men han verkar väldigt svår för dagen och galopperar mest varje gång. Spår fyra ”mitt i gröten” är nog inte optimalt heller och honom står jag gärna över som betrodd.

Jag väljer att låsa det här loppet med två streck och tror mest på 15 Mind Your Face som visat toppform i stenhårda sällskap på slutet. Han var V75-tvåa bakom Finish Future näst senast och senast avslutadew han mycket bra som trea i den stenhårda V75-finalen som Coldtown vann och då slog han hästar som Frozen och Lover Face. Han fungerar fint med skor på och har bra styrka och klarar han bara voltstart så blir han mycket farlig. Han ser dock ut att bli lite av ”kommundraget” i omgången och då känns det inte så lockande att gå rakt ut och spika.

Därför dubblar jag med bästa hästen 12 Naglo´del Nord trots att Veijo Heiskanen ligger väldigt lågt. Veijo menar att åttaåringen är 20-30 meter sämre med skor jämfört med barfota, men det känns lite överdrivet och kanske gör det mest på snabbheten vilket inte är lika viktigt över tre varv? När han har gått med skor har det varit medeldistans och senast i V75-finalen gick han bra och hade krafter kvar. Naglo´del Nord är mycket stark och obesegrad över lång distans i Sverige, men många lär såga honom eftersom Veijo är så låg och det kan nog innebära hyfsat spelvärde till slut i alla fall. Det är i alla fall helt givet att jag hade spikat honom om barfotakörning var tillåtet.

9 Electrifying är ganska bra och står bra till i loppet, men han har inga meriter över lång distans och även om skor har fungerat på slutet är han nog bäst barfota.

1 Tack Wee är lite tveksam sista biten, men kan en del annars och bör få ett perfekt lopp på innerspår. Lägesskräll om man garderar upp loppet.

3 Lunatic Face är urstark, men nästan lika osäker som favoriten. Tänkbar om han sköter sig och kommer till spets.

14 Chip Dealer är en bra spurtare som står distansen, men han är allra bäst barfota och Troels är ju en hopplöst defensiv kusk som nästan alltid behöver hjälp av konkurrenterna för att kunna vinna.

Analys Åby V75-6:

Ranking: A: 5. B: 4-9-6-8-2-3-11-1-7-12-10. C: -.

Spetsanalysen: Ont om startblixtar med framspår och det måste vara bra chans för Oliver Kronos att ta hand om ledningen. Alamo Boko värst emot?

Loppanalysen:

En mycket jämn och intressant bronsdivision där jag spelar utgång med favoriten 5 Oliver Kronos som ska ha bra chans att köra till ledningen där han trivs bra. Den här kapable sjuåringen har gjort två starter efter uppehåll och sett klart fin ut och gått bra. Näst senast vann han ett billigt lopp och såg ovanligt bra ut i stilen och senast toppspurtade han som V75-fyra från ett svårt läge. Erik Adielsson hade varit väldigt nöjd med honom efter det och det verkar som att skor runt om passade bra.

Är han lika fräsch och fin nu bör han vinna det här loppet från ledningen där han har sex segrar på sju försök i Sverige och det här känns som en klart vettig favorit.

Bakom är loppet mycket jämnt och jag streckar alla på garderingskupongerna. 4 West Wing har varit mycket fin i ny regi och han är distansgynnad, men han kanske borde ha vunnit lite enklare senast ändå och skor runt om tror jag är ett minus. Han har visserligen gått så i tidigare regi, men då inte varit lika bra som på slutet heller. Ändå mycket tidig bakom Oliver Kronos.

9 Vacqueyras har härdats i lite tuffare sällskap i vinter och när han vann mot enklare hästar senast var han toppfin. Då fick han dock lufsa på i spets vilket jag tror gynnar honom och med rygg på starttröga hästar kan han hamna lite för långt bak.

6 Venkatesh gick ett mycket starkt slutvarv i loppet som Vacqueyras vann senast och han verkar ha fin form. Nu har han ett bättre spår, men för honom kan det vara minus eftersom han ibland hetsar upp sig bakom bilen. Tänkbar om han sköter sig.

8 Montdore visade fin form i snöstormen på Romme senast och nu slipper han nog brodd vilket bör vara ett plus. Han är dock allra bäst barfota och mot så här bra hästar från ett svårt läge hade det kanske behövts.

2 Zonguldak är kapabel och värd att passa från ett bra läge trots att han inte har startat på ett tag.

3 Alamo Boko kan mycket men fungerade inte perfekt i aktionen när han gick med skor senast och på den balansen känns han inte så het. 11 Asterix Hornline känns också klart missgynnad av skor liksom 12 Listas Rafiki. Båda har dock visat bra form och jag vill inte såga dem helt. Helgardering bakom utgångshästen alltså.

Analys Åby V75-7:

Ranking: A: 3. B: 7-1-2-5-9-4-10. C: 12-6-11.

Spetsanalysen: Harry Haythrow är snabb ut, men har också snabba hästar invändigt om sig. Jag tror dock inte att de är så intresserade av att svara och det bör bli tidig ledning för favoriten.

Loppanalysen:

Gulddivisionen över kort distans och det mest talar för att favoriten 3 Harry Haythrow leder hela vägen. Allting utom en sak. Harry har inte tävlat med skor runt om sedan mars 2012 det är ju jättesvårt att veta hur det påverkar honom. Kanske blir han en ”vanlig” häst igen? Motståndet är dock ganska klent och de flesta andra missgynnas också av skor. Han lär sitta i spets kort efter start och sedan har han nog bra chans trots skor på hovarna. Jag nöjer mig dock med att spela utgång och tar med fem hästar bakom.

7 Noras Bean har gjort det bra efter uppehåll och klarar att tävla med skor utan problem. Däremot är det nig risk för att han får göra grovjobbet utvändigt om Harry och det bör bli jobbigt.

Loppets roliga skrällbud är 1 Kash´s Cantab trots att han vinner väldigt sällan. Han har dock visat toppform på slutet och han gick minst lika bra som Harry Haythrow när de möttes på Åby före jul. Från det här läget kanske han kan hålla ut Nothing But Class och få ryggen på Harry och då blir han farlig till slut. Stig H pratar också om ändringar på huvudlaget vilket kan vara spännande.

5 Winmecredit har varit riktigt bra i Norge och slagit deras guldhästar varje gång. Han kan nog duga en bit även i Sverige om han får ett fint lopp.

9 Montgomery Hill avslutade bra bakom Digital Ink senast och gick oväntat bra med skor runt om. Han kan nog överraska om det blir lite körning i täten.

Singelstrecket:

1 Västerboonthenews (V75-1) är mycket kapabel och verkar uppåt i form för dagen. Bör spetsa och sedan leda runt om i ett billigt sällskap. Bästa spiken.

Utgångshästarna:

4 Young Farmer (V75-3) var riktigt bra vid segern senast och hittar Uhrberg rygg på favoriten blir han väldigt farlig till slut.

5 Oliver Kronos (V75-6) spurtade starkt från svårt läge senast och står mycket bättre till här. Bra spetschans och svårslagen sedan.

3 Harry Haythrow (V75-7) har en perfekt uppgift och leder nog runt om bara han inte blir allt för försämrad med skorna på.

Låset:

15 Mind Your Face (V75-5) var mycket bra mot tuffare hästar senast och har bra chans felfri, men jag dubblar med bästa hästen 12 Naglo´del Nord som nog blir lite överdrivet sågad för att han går med skor.

Prisvärda hästar:

12 Plead Guilty (V75-2) har visat fin kapacitet och kan vinna trots läget om de kör lite för fort i täten.

2 Wingait Ida (V75-4) såg mycket laddad och fin ut senast och här kan det bli rygg ledaren vilket bör passa perfekt. Norskt huvudlag nu dessutom och tar hon bara i sista biten blir hon farlig.

1 Kash´s Cantab (V75-7) vinner sällan, men gick starkt som trea senast och var minst lika bra som storfavoriten Harry Haythrow då. Smaskigt Åby-läge nu och jag streckar på V75 och garderar med ett platslir…

Överspelade:

5 Artemis (V75-4) var vass senast, men är ojämn och inte givet att hon får spets igen. Ingen stark favorit.

8 Linus Wibb (V75-5) galopperar varje gång och är väldigt knepig. Blir nog inte favorit när det är klart, men för mycket spelad är han i alla fall.

V75-systemet: (Spelas på tre kuponger, minst en A-häst måste vinna för chans på sju rätt).

1 Västerbooonthenews (res 3,2)
3,4,6,12 (res 7,5)
A: 4. B: 1,2,3,5,6,7,8,9,10,11,12. (res 4,6)
2,5,6,10 (res 4,11)
12,15 (res 9,8)
A: 5. B: 1,2,3,4,6,7,8,9,10,11,12. (res 5,4)
A: 3. B: 1,2,5,7,9. (res 4,10)

Kupong 1: 1 x 4 x 11 x 4 x 2 x 11 x 1 = 3872 rader
Kupong 2: 1 x 4 x 1 x 4 x 2 x 12 x 6 = 2304 rader
Kupong 3: 1 x 4 x 11 x 4 x 2 x 1 x 6 =  2112 rader

Totalt: 8288 rader = 4144 kr.

DD-spelet:

5 – 3 x 800 kr
5 – 1 x 200 kr

Totalt: 1000 kr

/Berglund

Skriver spelkrönikor på Travnet.
189berglund@telia.com
Nästa nyhet
Spelkrönika V86 Solvalla/Bergsåker 14/1: Tuffa spikar i svårlöst omgång
Nästa nyhet
Spelkrönika V86 Solvalla/Bergsåker 14/1: Tuffa spikar i svårlöst omgång

Spelkrönika V86 Solvalla/Bergsåker 14/1: Tuffa spikar i svårlöst omgång

Roligt med en V75-vinst i krönikan i helgen och dryga 60.000 kronor är en helt okej nettovinst. Digital Ink var ingen svårhittad spik, men jag var desto mer nöjd med spetssegern för Art On Line där många hade läst den viktiga spetsstriden fel. Min utgångshäst Amor Winner vann också från dödens som jag trodde och att det sedan krävdes en strykning för att få in kallblodsvinnaren (som i sin tur vann efter en diskning) är inget jag ber om ursäkt för.

Man kan däremot säga att det verkligen var ”fel” omgång att få sju rätt i för maken till underbetald omgång var det länge sedan jag såg. Med tanke på hur spelprocenten såg ut så borde det lätt ha givit över 100.000 bara på sju rätt och det kan inte bara vara ”enkelradsmannens” fel. Men, men, synd att klaga när man vinner och det är bara att ladda om bössan inför nya omgångar. Tyvärr är det väl risk att man snabbt kommer ner på jorden igen när det ruskigt svåra V86-spelet ska avgöras på Solvalla och Bergsåker i kväll. Stärkt av helgens framgångar blir det dock ett tufft system med spikar som inte är särskilt nära att vara favoriter.

Så länge inte ST tar ett övergripande beslut att förbjuda barfotakörning vintertid så blir det gissningar av balansen fram till kort före start och tippare, spelare och tränare är helt i händerna på nyckfulla banveterinärer. På Bergsåker ska det dock bli ganska kallt till kvällen och jag baserar tipsen på att det där krävs skor och brodd. På Solvalla ska det däremot bli mildare väder och där verkar det också finnas en banveterinär som inte har gjort det till en prestigefråga att frånta tränarna rätten att själva välja balans till deras hästar. Därför hoppas och tror jag på valfri balans under kvällen.

Analys Bergsåker V86-1:

Ranking: A: 1. B: 10-9-2-6. C: 7-5-8-4. D: 3.

Spetsanalysen: Limping Shrimp öppnar ganska bra i voltstart och från ett fint innerspår bör det räcka för att hålla upp täten. Zac Seabrook är nog värst emot och Robben Bob kan tänkas testa efter en bit.

Loppanalysen:

Ett dåligt lopp där ganska få känns som reella segerkandidater. Knapp favorit är 2 Robben Bob som har fin fart men tveksam form. Han är också allra bäst över kort distans och utan skor och med skor och brodd över full distans efter uppehåll förstår jag inte varför han är favorit. Honom står jag gärna över den här gången.

9 Deal Or No Deal är också mycket spelad och hon är van vid mycket tuffare sällskap i V75. Hon är dock lite speciell av sig ch väldigt trög i loppen. Bäst är hon nog om konkurrenterna håller ett högt tempo hela vägen, men det har jag svårt att se hända här. Möjligen om Robben Bob blir het och rusar iväg. Dessutom är även hon bäst utan skor och missgynnas av troliga broddar. Känns inte så het som betrodd även om hon såklart kan duga.

Här chansar jag i stället och spikar 1 Limping Shrimp som jag tror tar hand om ledningen. Han är egentligen ingen som duger på riksspelen, men det här loppet är som sagt ganska klent och han brukar göra bra lopp i spets. Ny kusk känns intressant och sexåringen har gjort två bra lopp på slutet. Det känns som att Daniel Redén kan tänkas köra snällt med Robben Bob som knappast tar sig förbi Limping Shrimp av egen kraft och då kan min spik få bestämma tempot i spets. Bra chans att hålla undan i så fall och jag chansspikar.

Mest rädd är jag för 10 Rafael Blågul som kan en del i grunden och som var positiv trea i V75 senast. Han behöver dock också lite hjälp med hårt tempo i täten och det kan bli fel att sitta där bak om Deal Or No Deal är lika trög som vanligt. Han är också allra bäst barfota runt om och agerar även ojämnt.

Övriga bör få svårt att vinna, men ändå lillvarning för 6 Digital Motion som har ett lopp i kroppen i ny regi.

Analys Solvalla V86-2:

Ranking: A. 4. B: 5-2-1-3-12-10-9. C: 8-6-11.

Spetsanalysen: Kemas Winnie försöker nog hålla upp innerspåret, men hon har aldrig lyckats med det tidigare och även med första Goop bör det bli svårt. Baroness Boko tror jag är snabbast och tränaren verkar lite sugen på spets. Annars bör Eunice Boko få överta.

Loppanalysen:

Ett stolopp där första tanken var att spika favoriten 4 Eunice Boko som var fin vid seger i enklare gäng näst senast och som toppspurtade bakom Caramella B.F. senast. Hon kan öppna bra och normalt sett borde hon få överta täten av startsnabba men sprinterbetonade Baroness Boko. Det låter dock från Anders Svanstedt som att det inte är helt givet att släppa och inte otänkbart att Jansson, som vann med henne i V75 senast, vill testa i spets också. I så fall blir det bökigare för Eunice Boko att vinna och hon blir nog också en av de mest använda spikarna i omgången. Hon kan dock absolut vinna från andra positioner än ledningen och jag spelar utgång och spikar på en kupong.

1 Kemas Winnie är hårt betrodd från ett fint läge, men jag gillar inte henne riktigt. Hon tvekade i slutstriden näst senast (precis som några gånger tidigare) och senast fick hon allt serverat och tog sig motvilligt förbi en tapper Exclusive Zon sista biten. Nu lär hon få ett fint lopp igen och Goop kan säkert motivera henne lite extra, men jag tror inte på spets och sedan måste det klaffa.

5 Exclusive Zon är mer intressant eftersom hon är bortglömd precis som senast. Då höll hon starkt som tvåa efter att ha dragit fram Kemas Winnie sista 800 m. Hon är inte att lita på, men har en stark långspurt de gånger hon sköter sig.

2 Quiteanotherstory var mycket positiv när hon vann från dödens senast och är hon lika bra igen efter en månads tävlingsuppehåll så duger hon fint från ett smaskigt läge.

3 Baroness Boko skrällde senast, men hade visat bra form i skymundan före det och jag var inte jätteöverraskad. Hon är snabb ut och bör spetsa och även om hon nog är bäst över kort distans (speciellt i spets) så kan hon vinna igen.

Streck också för snabba 12 Nelly Burge som går bra varje gång och slog till med en V75-seger senast. Tänkbar om det blir tuff körning i täten.

10 Oops Trot vann från spets senast och kanske är det proppen ur” för henne. Nu är det dock bakspår igen och då brukar hon ha svårt att räcka ända fram. Stochampionatsfinalisten 9 Västerbomagnifique är stark, men lär väl behöva ett lopp i kroppen innan hon är segeraktuell? Dessa två får nöja sig med reservrutan.

Analys Bergsåker V86-3:

Ranking: A: 2-3-8. B: 10-5-9-4. C: 7-1-6.

Spetsanalysen: Eng Stegg öppnar bra, men är nog inte jätteintresserad av ledningen och Krusse bör få överta efter en bit.

Loppanalysen:

Ett kallblodslopp där det känns stabilt med sju streck. Favorit är 5 Eng Stegg som kommer från en V75-seger då han fick allt serverat. Han måste köras lite på chans eftersom han inte tål att göra för mycket själv och när motståndet nu är tuffare känns han som en mycket sårbar favorit. Kan spetsa, men jag tror inte att Ohlsson kör där om han får press. Visst kan han vinna med smyglopp och fritt i sista sväng, men sådana lopp vill man ha på skrällar inte favoriter.

Givet att försöka fälla i alla fall och jag ger tipset till norske 2 Alsaker Faks som ofta gör bra lopp i Sverige. Senast avslutade han bra som tvåa bakom Tangen Didrik och stod då 20 meter bakom denne. När har han mycket bättre förutsättningar och han brukar också trivas med underskattade Ulf Eriksson i sulkyn. Bra spelvärde till 9 procent.

3 Krusse är kapabel och slog Nordsjö Douglas från dödens näst senast, men fick ge sig till slut mot Närby Kalabalik. Att Krusenstierna kan vara offensiv om han vill såg vi i lördags och med startsnabbe Krusse borde han nog sikta mot täten direkt. Bra chans men kusken går ändå inte att lita på som hårt betrodd.

8 Tangen Didrik är en lovande femåring som gjort det bra hos Bergh. Seger från spets senast även om det var si och så med travet under loppet. Förmodligen var det isbanan som ställde till det. Säkert mer passande underlag nu och då räknas han tidigt trots läget.

10 Lottmar fungerade inte med brodd i framskorna senast och nu försöker man köra utan. Han är väldigt speedig med rätt lopp och kan vinna trots att han står lite tufft inne i loppet.

9 Järvsögutten har inte visat rätta stinget på ett tag, men står bra inne i loppet och kanske kaxar till sig mot lite enklare motstånd än vanligt? 4 Gräft Berra är kapabel, men väldigt osäker. Nu gör han debut i ny regi och kan överraska om han sköter sig.

Analys Solvalla V86-4:

Ranking: A: 4-10-2-5. B: 11-1-7-12. C: 6-9.

Spetsanalysen: Lite lurig spetsstrid där de snabbaste står längst ut på vingen. Global Oasis är nog snabbast, men läge sedan hon laddades max över full distans. J.C.Memory kan också öppna bra, men jag tror ändå att He’s a Diffacolt körs tufft kort efter start och får överta efter en bit.

Loppanalysen:

Öppet lopp där det säkert blir hets på 2 Vicky Corner lär bli favorit. Hon har gjort tre starter i Sverige och gått bra till slut från svåra lägen. Nu står hon bättre placerad, men frågan är om det hjälper eftersom hon ofta tappar lite under vägen och hamnar långt bak. Hon verkar knepig helt enkelt och att gå på henne som ”hetshäst” känns kallt även om hon är bra.

Tipset i stället till 4 Withma som mött Vicky Corner tre gånger på slutet och varit före i mål två av dessa. För tre starter sedan och näst senast lade Kontio spurtkrutet för tidigt och hon stumnade, men senast visade hon oväntad moral från dödens och vann på bra sätt. Får hon spara speeden till 400 kvar bli hon svår att slå, men hon visade ju också senast att hon kan göra lite själv. Brukar dock inte laddas första biten och kommer knappast till tät.

10 Ipod tycker jag också är tidig. Han var tvåa bakom On Track Piraya näst senast och kanske hade vunnit om kusken fått ner det norska huvudlaget till slut. Senast gick han bra som trea i en V75-final och då hade han ändå stått över jobb inför det. Han är nog vassare med loppet i kroppen och blir farlig om det blir tempo i täten.

5 He’s a Diffacolt var rejäl vid V75-seger med Olle i sulkyn senast och formen verkar vara på topp. Nu kör Björn igen och från ett perfekt spår har han nog chans att trycka sig till spets efter en bit. Leder länge i så fall och kan hålla hela vägen.

Bra chans med dessa fyra, en jag kryddar ändå systemet med streck för 11 Nakoda Goj som är bättre än de senaste resultaten visar och 1 Sid the Kid som är helt på topp och kan få ett perfekt smyglopp.

Analys Bergsåker V86-5:

Ranking: A: 6-7. B: 15-8-14-5-2-10-3-11-1. C: 12-4-9.

Spetsanalysen: Special Offer kan nog kliva iväg bra första biten och ta över från Sweet Viktoria. Sedan lär den som kommer först fram av Te Freddo Knick och Bretagne Hornline få överta. Två hästar som är småknepiga första biten och den som sköter sig bäst lär komma först. Svårt veta vem men Norberg är en vass startkusk och har bästa spåret.

Loppanalysen:

Ett ganska dåligt långlopp där två hästar höjer sig rejält. 6 Te Freddo Knick avslutade 1.11 sista 800 m senast och vann väldigt enkelt. Han bröt dock ut i slutkurvan och gången före blev det galopp i spets 800 kvar och han är inte att lita på. Ny kusk nu är ett orosmoment, men sköter sig ekipaget kan han vara överlägsen. En av två utgångshästar.

Den andre är 7 Bretagne Hornline som tänt till rejält och varit mycket fin vid segrarna. Han ser klart stabilare ut än favoriten och kommer han förbi denne från start är det nog bra segerchans. Det är dock inte givet och inget jag vill lita på. Sköter sig dessa två lär loppet stå mellan dem och jag spelar utgång med båda och garderar rejält bakom.

I B-gruppen är det väldigt jämnt och svårt att ranka dem inbördes. Jag gillar dock jätteskrällen 15 Cinas Fire som har fin fart och även om lång distans knappast är optimalt är han för lite spelad.

8 Gold Case räckte inte i V75 näst senast, men har gått bra annars och klarar distansen fint. 14 Amino Håleryd har vunnit två lopp över lång distans tidigare och tränar fint efter uppehåll. 5 Mr Dotsom är trög men stark och 10 Mr Dreamcatcher gör debut i ny regi.

2 Ratata Zenz har visat fin form på slutet och får Ohlsson i sulkyn, men han känns lite väl trög ändå och inte så het som relativt hårt spelad. Det blir nio streck totalt bakom utgångsduon.

Analys Solvalla V86-6:

Ranking: A: 6-11. B: 12-4-3-10-9-2-8. C: 7-5-1.

Spetsanalysen: Octopus och Mr Vida gör upp där den senare känns lite kvickare. Tränaren låter också intresserad av att behålla ledningen.

Loppanalysen:

Ett snabblopp där 11 Your Highness blir en av omgångens största favoriter. Jag trodde mycket på henne senast och då vann hon från dödens mot bra ston och var väldigt fin. Hon är stark och rejäl och tål att göra jobbet själv, men redan inför senast var Stenströmer inne på att han helst ville att hon skulle få ett snällt lopp. Då blev det inte så mycket att välja på, men nu från bakspår finns nog risken att Björn inte kör fram utvändigt ledaren i första taget. Då kan hon bli tempotorsk i kön och när hon dessutom troligen ska gå med skor igen känns hon sårbar. Visst, hon vann med skor senast, men då var alla tvungna att gå med skor och så blir det troligen inte i kväll. För stor favorit.

Tipset till starke finnen 6 Tomorrowland som i höstas visade att han duger bra i svenska silverdivisionen. Han har därefter tagit två segrar på bra sätt i Finland innan han senast inte riktigt fungerade på vinterbanan. Lite risk för vingel nu eftersom han inte är någon startblixt, men om Kontio hittar en bra position kan hästen vara starkast till slut.

12 Global Offshore är mycket kapabel och har varit duktig vid segrarna. Det såg lite segare ut med skor senast och han ska troligen gå så igen vilket är minus. Han är nog allra bäst i täten dessutom, men får han smyga med i rygg på favoriten här och det har varit lite körning i täten blir han farlig ändå.

4 Mr Vida har gjort några bra lopp i gulddivisionen i höst, men tyvärr fick han strykas ur finalen annandag jul. Han tränar fint och är snabb från start och tränaren verkar vilja se honom i spets. Jag tror att han är bättre bakifrån över full distans, men om jag har fel eller om kusken smyger så kan han vinna.

3 Octopus är ojämn, men kan mycket och har ett nyttigt lopp i kroppen. Han streckas liksom 10 Democrat som har blivit väldigt bortglömd. Visst är han bäst över kort distans och i den främre träffen, men så dålig är han inte bakifrån över full väg att han ska vara spelad till två procent. Bra startryggar dessutom och kan smita igenom bra direkt. Skrällbud om han slipper göra något jobb under vägen. Sex streck totalt.

Analys Bergsåker V86-7:

Ranking: A: 5-10-6. B: 2-1-7. C: 9. D: 4-3-12.

Spetsanalysen: Monster Drive lär spetsa ganska enkelt och han lär också köras i tät mot dessa hästar.

Loppanalysen:

Ett lopp för högsta klassen där det är mycket förvånande om någon annan än de tre mest betrodda vinner. 5 Monster Drive lär spetsa och kan självklart vinna, men att spika honom efter långt uppehåll med skor och brodd när han ska köras i spets känns inte så hett när han är omgångens största favorit. Visst får han troligen bestämma tempot, men normalt sett är han allra bäst med ett rygglopp. Bra vinstchans men för stor favorit mot två bra motståndare.

10 She Loves You gjorde debut för Robert Bergh senast och vann direkt på bra sätt. Ett färskt lopp i kroppen betyder nog mycket i den här klassen och hon visade ju också att hon går bra med skor. Given utmanare till favoriten.

Sedan går det ju inte att gardera loppet och inte betala för läckre 6 Luckycharm Hanover. Han gjorde ett mycket fint intryck i debuten för Redén senast och såg ut som en riktig skjutare. Sedan har han tyvärr varit sjuk och stallet ligger lite lågt, men inför senast hade han inte startat på över ett år och kanske kan han gå bra direkt igen? Är han som senast lär det i alla fall duga bra om favoriten är lite ringrostig och med dessa tre är ju loppet troligen heltäckt.

Eller kan 2 Herr Ratzeputz med lopp i kroppen skrälla från rygg ledaren? Nja, ingen seger i Sverige sedan 2011 låter som en jobbig svit att spräcka.

Analys Solvalla V86-8:

Ranking: A: 11. B: 9-5-3-4-1-8-10-6-7. C: 2-12.

Spetsanalysen: Tuff körning att vänta med många startsnabba, men jag tror att Next To None Sib är snabbast och spetsar. Han brukar smygas och Björn kanske vill släppa, men då säkert helst till Julio de Luxe som lär testa. Utifrån är dock Prins Alf mycket startsnabb och lär laddas, men honom vill nog inte Björn ha ryggen på. Det bör borga för ett snabbt första halvarv.

Loppanalysen:

Ett sprinterlopp avslutar och det har alla förutsättningar att bli en rivig historia. Jag spelar i alla fall på att det blir en stenhård öppning som ger trötta hästar till slut och då tror jag att min idé är starkast sista biten. Jag chansspikar 11 Rebellion som jag tycker har blivit alldeles för bortglömd i förhandstipsen.

Sexåringen är ju bra i grunden och i ny regi har han också skött sig bättre än tidigare. Han vann på bra sätt över kort distans för tre starter sedan, men gjorde bort sig i starten efter och blev behandlad inför senast. Då fick han ett tungt slutvarv i spåren men såg fin ut och höll farten starkt som fyra. Han bör vara ordentligt förbättrad med loppet i kroppen och tränaren har också siktat på det här loppet. Rebellion har gått med skor på slutet, men nu kan det bli barfota runt om och kanske även helstängt huvudlag.

Läget är visserligen svårt över kort distans, men jag tror som sagt på tuff körning i täten med flera lite blötare hästar inblandade och kan Örjan hitta ryggen på Finish Future under slutvarvet kan det bli helt perfekt. Självklart är det här ingen ”klaring” med tanke på läget, men till tolv procent och femtestreckad i loppet känns det som en rolig spelidé.

En annan som givetvis är gynnad om det blir körning är starke favoriten 9 Finish Future. Han var duktig vid V75-seger från ledningen näst senast, men inte lika vass med skor senast även om han höll okej mot tuffa hästar. Nu blir det nog barfota igen och då ska han räknas tidigt.

5 Julio de Luxe är bra för klassen när han har toppform och får han överta ledningen blir han giftig. Jag tycker dock att det var ett tag sedan han visade den rätta formen och han är lite svårbedömd även om tränaren tror att banan sänkte honom senast.

4 Next To None Sib sköt till bra bakom Zelda Zonk när han gick barfota runt om för första gången näst senast. Han lär spetsa initialt, men är lite vek och Goop kör nog helst i ryggar, men då gäller det att någon bra kommer tidigt. Jag tror att han får svårt att vinna i spets eftersom han knappast får bestämma tempot hela vägen.

1 Västerbo Paymyday tar inte i så det knakar även om han höll bra utvändigt ledaren senast. Bäst är han nog i spets, men det blir svårt att hålla upp innerspåret mot startsnabba konkurrenter.

3 Talk the Talk har varit lite seg på slutet, men fick inte riktigt chansen senast och det här är ju en häst som normalt sett kan hålla uppe tempot under vägen vilket gynnar min vinnare. Klurigt lopp om det strular för min idé.

Singelstrecken:

1 Limping Shrimp (V86-1) har fin form, testas med ny kusk och trivs i ledningen. Kan nog leda ett ganska klent lopp hela vägen och chansspikas.

11 Rebellion (V86-8) höll bra efter ett tungt slutvarv senast och har siktats mot den här uppgiften. Kanske barfota och skygglappar nu och en trolig tuff öppning på loppet gynnar honom mycket. Kul chansspik!

Utgångarna:

4 Eunice Boko (V86-2) visade vass form med en stark spurt bakom en topphäst senast och möter enklare motstånd nu. Toppchans i spets och bra chans med något annat löpningsförlopp.

6 Te Freddo Knick och 7 Bretagne Hornline (V86-5) är klart bästa hästarna i loppet och bör göra upp om segern om de sköter sig.

Prisvärda hästar:

5 Exclusive Zon (V86-2) är kapabel och brukar gå bra till slut när hon sköter sig. Bortglömd igen.

2 Alsaker Faks (V86-3) visade bra form senast och står perfekt till den här gången. Duger bra.

10 Ipod (V86-4) har fin form och möter lite enklare sällskap nu.

15 Cinas Fire (V86-5) är nog ingen stayer, men han är snabb för klassen och under 1 procent är i alla fall för lite…

Överspelade:

2 Robben Bob (V86-1) är favorit trots svårbedömd form och troligen opassande förutsättningar.

5 Eng Stegg (V86-3) går från storskräll till favorit, men är en smygarhäst som måste ha lite tur på vägen.

2 Vicky Corner (V86-4) är kapabel, men tappar ofta mark under vägen och som en av omgångens ”procentraketer” är hon ingen rolig spelidé.

11 Your Higness (V86-6) är mycket tuff, men jag tror att hon körs lite snällare den här gången och då kan det bli långt fram.

V86-systemet: Skrivs på två kuponger, minst en A-häst måste vinna för chans på åtta rätt.

1 Limping Shrimp (res 10,9)
A: 4. B: 1,2,3,5,12. (res 10,9)
2,3,4,5,8,9,10 (res 2,3)
1,2,4,5,10,11 (res 7,12)
A: 6,7. B: 12,3,5,8,10,11,14,15. (res 12,4)
3,4,6,10,11,12 (res 9,2)
5,6,10 (res 5,10)
11 Rebellion (res 9,5)

Kupong 1: 1 x 1 x 7 x 6 x 11 x 6 x 3 x 1 = 8316 rader
Kupong 2: 1 x 5 x 7 x 6 x 2 x 6 x 3 x 1 = 7560 rader

Totalt: 15876 rader = 3969 kr.

DD-spelet:

5 – 11 x 500 kr
6,10 – 11 x 250 kr = 500 kr

Totalt: 1000 kr.

/Berglund

Skriver spelkrönikor på Travnet.
189berglund@telia.com
Nästa nyhet
Spelkrönika V75 Romme 10/1: Spetsstriden avgör V75-1?!
Nästa nyhet
Spelkrönika V75 Romme 10/1: Spetsstriden avgör V75-1?!

Spelkrönika V75 Romme 10/1: Spetsstriden avgör V75-1?!

Precis som känslan var innan så blev det en iskall omgång för mig i onsdags. Mina spikar var inte särskilt nära någon av dem och det var helt enkelt svårtippat med barfotaförbud på Åby och där det dessutom såg ut att vara helt iskallt att gå i ledningen för dagen. Ribban för mig den dagen lades nog lite när spelidén Huge Star inte hann fram trots en virvlande avslutning och det vände inte senare under kvällen kan jag säga.

Bara att bryta ihop och komma igen och vad passar då bättre än en spelvänlig V75-omgång på Romme? Jag gillar Romme och har betydligt större tro på mina idéer nu jämfört med i onsdags och hoppas att det kan ge resultat. Vad som kan ställa till det för hästar, tränare och spelare är vädret. Det väntas snö över Borlänge under lördag eftermiddag och troligen blir det förbjudet att köra utan skor. Med snö i banan så lär det också krävas broddar vilket kan innebära att en del underpresterar. Därför har jag valt nyckelhästar som visat att de klarar och i vissa fall till och med gillar att tävla med skor.

Analys Romme V75-1:

Ranking: A: 2. B: 4-11-1-5-12-7. C: 6-9-3-10.

Spetsanalysen: Spetsstriden lär helt stå mellan Art On Line och Highspeed Call. Art On Line är mycket snabb när han laddas och även om Highspeed Call är mycket vass efter ca 50 meter tror jag att det blir svårt att ta en hel längd före första kurvan. Jag sätter knapp spetsfavorit på Art On Line.

Loppanalysen:

Ett rafflande sprinterlopp inleder omgången och här handlar mycket av förhandssnacket om vem som vinner spetsstriden av Art On Line och Highspeed Call. Den som gör det har också bra chans att vinna loppet och det verkar vara 50/50 vad man tror på i förhandstipen.

2 Art On Line laddades inte från start senast utan Takter nöjde sig med att krypa ner bakom ledaren. Sedan avgjorde han säkert när luckan kom till slut. Nu har han i stället värsta motbudet om ledningen på utsidan och då lär det bli full laddning. I så fall är Art On Line mycket snabb första biten och han tål sedan också att gå i hårt tempo i ledningen hela vägen. Art On Lines spetsstatistik är imponerande och av de nio senaste gångerna han körts i front har han vunnit sju. Det här är också en häst som trivs med skor och brodd och det tror jag är en klar fördel gentemot värsta motbudet.

Jag spelar på att Art On Line håller upp ledningen och sedan vinner loppet. Spik!

4 Highspeed Call är annars en riktigt vass sprinter som är väldigt vass bakom bilen. Han brukar dock vara lite rullig första 20-30 m för att sedan accelerera rejält in mot svängen. Risken finns dock att Art On Line har en halv längds övertag direkt och då blir det tufft att trycka sig förbi. Highspeed Call har ju också galopperat från start och även i första sväng vid några tillfällen och med brodd kanske han inte tål att laddas lika tufft? Hur som helst så tror jag ändå att Highspeed Call är mer missgynnad av skor och brodd än Art On Line. Visserligen vann han med det senast, men han blev också stum till slut trots ett perfekt lopp och tappade även stilen lite till slut.

Om dessa två kör för tufft mot varandra kan spurtstarke 11 Aristocat Boko eller formtoppade 1 Candor Hall profitera på det.

Analys Romme V75-2:

Ranking: A: 2. B: 1-7-5-3-12. C: 9-10-8-4-6-11.

Spetsanalysen: Diable d’Inverne är knapp spetsfavorit, men innerspår är nog inget plus och inte helt omöjligt att snabbe Jetspirit hinner förbi. Även Across My Heart och Focus Håleryd öppnar bra mellan dessa och kanske kan hjälpa favoriten hålla upp?

Loppanalysen:

Ett sprinterlopp för lägsta klassen och 1 Diable d’Inverne är konstigt stor favorit. Han vann på en fin tid för tre starter sedan, men fick det mesta serverat då och sedan har han gått okej utan att glänsa. Senast mötte han bra hästar och gick en fin tid igen, men följde mest med till slut efter att ha spetsat och släppt. Nu siktar givetvis Lindblom på att leda runt om, men jag är inte alls säker på att det här är en V75-vinnare redan nu och han känns rejält överspelad.

Jag går emot och spelar i stället utgång med 2 Amor Winner som tänt till rejält hos Stig H på slutet. Senast vann han lätt från dödens och framför allt har han visat bra styrka och rätt inställning. Kort distans är kanske inget plus med tanke på det, men han öppnar faktiskt ganska bra och bör hänga med utan problem. Från det här läget kan Takter ta en stabil start och ta det lugnt genom första sväng där Amro Winner kan ha problem och sedan blir det nog ett offensivt upplägg om så behövs. Jag tror att Amor Winner kan ta ner favoriten utvändigt om det krävs och motståndet i övrigt är inte mycket att hurra över.

Jag varnar dock lite för 7 Max Not Sand som såg lysande ut vid spurtsegern näst senast. Senast i V75 kom han aldrig in i matchen och den starten kan man nog glömma. Svårt spår och troligen skor runt om är dock på minuskontot och det krävs nog en del klaff för seger trots allt. Är han som näst senast är han däremot alldeles för lite spelad.

5 Jetspirit var fin från ledningen senast och kan nog vinna om han skulle komma dit igen. Streck också för jämna 3 Across My Heart och 12 Raymond Palema som avslutade vasst från samma läge senast.

Analys Romme V75-3:

Ranking: A: 7. B: 2-9-8-5-3-6. C: 11-10-12-1-4.

Spetsanalysen: Food Money bör blåsa förbi de invändiga, men jag tror inte att han körs i spets över lång distans mot dessa hästar. Digital Ink öppnar bra och bör få överta ganska omgående.

Loppanalysen:

Guld körs över lång distans och bjuder på ett intressant möte mellan Nahar, Digital Ink och On Track Piraten. Kryddat med fina hästar som Canaka B.F., Indigious och Rocky Winner. Dessutom gör ”sagohästen” Food Money gulddebut.

Nu tror jag tyvärr inte att det här loppet blir så spännande som det låter. 7 Digital Ink såg nog bättre ut än på länge vid segern senast och då utklassade han en blek Nahar. Nu bör han bli släppt till ledningen igen och då har jag svårt att se honom förlora. Visserligen är han knappast gynnad av skor och brodd, men det är inte motståndarna heller. En stark favorit och givet singelstreck.

2 Nahar har blandat och gett under vintern och segrarna har tagits i enklare sällskap, förutom i guldfinalen när han ”tappade” skorna och gick barfota runt om. Senast var han riktigt klen utvändigt ledaren och även om han inte fungerade på banan då så är känslan att han inte är på topp för dagen. Ett snömoddigt underlag tror jag inte passar honom heller och det känns långsökt att han ska kunna slå Digital Ink utvändigt om han inte får hjälp med tempot.

9 On Track Piraten fick en omöjlig öppning i V75-finalen senast och har inte startat på två månader efter det. Det låter på Strömberg som att han behöver loppet i kroppen inför en frankrikestart och det blir säkert ett snällt upplägg med tränaren själv i vagnen. Han känns inte alls särskilt het med detta upplägg.

8 Canaka B.F. gick bra efter uppehåll senast, men missgynnas av brodd och från spår åtta blir det nog positionsproblem.

Analys Romme V75-4:

Ranking: A: 8-3. B: 2-5-12-9-4-1. C: 10-6-11-7.

Spetsanalysen: Maestria är mycket rapp första biten och klar favorit att ta sig förbi Rub It Out och sedan köras i ledningen.

Loppanalysen:

Ett stolopp där jag tror att 8 Raffinos har högsta kapaciteten och sköter hon sig och kommer till i loppet är det bra chans. Hon spurtvann ett V75-lopp i lysande stil näst senast och i finalen senast fick hon inte chansen och såg ut att ha mycket krafter kvar i mål. Hon känns dock inte helt pålitlig ännu och från åttonde kan det ju alltid strula. Tippas men garderas.

3 Rub It Out är det också V75-kaliber på och hon höll bra som tvåa bakom toppstoet Caramella B.F. senast. Hon har hittat en växel till utan framskor på slutet, men så får hon knappast tävla nu och det kan fälla henne. Ändå tidig från ett bra läge.

2 Kicki the Dancer spurtvann i fin stil när luckan kom senast och Troels Andersen har fin form på stallet för dagen. Bra läge och hon fungerade fint med broddar senast. Tidig.

5 Maestria var duktig som vann från spets efter långt uppehåll senast. Hon är säkert förbättrad med loppet i kroppen och lär ta ledningen igen. Farlig om hon får dämpa tempot en bit.

12 Stepping For Money har inget roligt läge, men senast visade hon toppform med en stark långspurt som tvåa bakom kapable Nadal Broline. Kan nog räcka fram om det blir hårt tempo i täten.

Övriga tycker jag känns lite sämre eller har opassande förutsättningar och jag nöjer mig med fem streck.

Analys Romme V75-5:

Ranking: A: 2. B: 10-7-15-12-1-5-9-6-3. C: 13-14-11-8-4.

Spetsanalysen: Modd Brun och Moe Blixten gör nog upp första biten, men de släpper säkert till en felfri Mino efter en bit.

Loppanalysen:

Kallblodslopp över lång distans och en ganska öppen historia. Klart bäst i grunden tror jag ändå att 2 Mino är och är han bara i ordning har han en mycket passande uppgift. Han är startsnabb och stark och brukar för det mesta göra bra lopp i Sverige, men nu är det lite tveksamma rapporter eftersom han har haft en infektion efter senaste starten. Eftersom man åker till Sverige tror jag nog ändå att han är hyfsat i ordning och mycket talar för att han kommer till spets efter en bit. Bra chans i så fall och jag spelar utgång och spikar på en kupong.

Vidöppet bakom och många streck krävs om favoriten kommer bort. 10 Eldvin har visat fin form, men normalt sett tycker jag att han är bäst barfota och över kortare distans. Kan ändå vinna på visad form.

15 Krusen är stark och rejäl, men har konstigt nog ännu aldrig vunnit över lång distans. Han var bra efter stor galopp näst senast och galopperade bort en trolig seger på upploppet senast. Kan nog runda allt om favoriten inte är på topp.

7 Mjölner Komet kan en del och har slagit Mino vid två tillfällen i höst. Ena gången var dock Mino sjuk och den andra satt han fast. Jag tror att Mino är den bättre av de norska hästarna, men Mjölner Komet verkar ganska stark och tränaren brukar ha bra form på djuren när han åker till Sverige.

Jag streckar hela B-gruppen och varnar lite extra för 1 Monster Monsun som kan överraska om han mot förmodan skulle sköta sig. Han är knepig och långsam från start, men är stark och håller farten till mål.

Analys Romme V75-6:

Ranking: A: 3-10-6-1. B: 8-9-5-11-12-2. C: 4-7.

Spetsanalysen: Athos Amok kan nog spetsa i inledningen, men troligen vill man ha en bra rygg. Ganska öppet, men Obi Degato är nog mest sugen av övriga och kan få överta efter en bit.

Loppanalysen:

Ett mycket öppet lopp över lång distans och jag streckar åtta hästar matematiskt. Tipset till 3 Obi Degato som är väldigt stabil och har gått bra i lite tuffare sällskap på slutet. Han öppnar ganska bra och från ett fint läge är det fullt tänkbart att han får överta ledningen efter en bit. Sedan ska han slås.

10 Duffman har visat fin form på slutet och får nu Björn Goop i sulkyn. Han står perfekt inne i loppet, klarar distansen och har gått bra med skor på slutet. Tidig.

6 Liberty Face är svårbedömd över lång distans, men han har verkligen visat toppform på slutet och det var bra gjort att vinna från dödens på Jethro Tull senast. Körs nog snällt med tanke på distansdebut, men blir farlig om det stämmer på vägen.

1 Certification är kanske den i fältet som är mest gynnad av den långa distansen, men han var lite segare än tidigare senast och kan inte hålla upp ledningen. Risk för strul från innerspåret och jag tror inte att han kan göra allt grovjobb själv och ändå vinna.

8 Rocky Reach är bra i grunden och kan vinna om han kommer till, men från det här läget med tränaren i sulkyn är det nog risk för strul.

9 Panic Button har gått bra i monté, men var också riktigt bra vid sulkysegern för tre starter sedan. Gynnas nog av den långa distansen och kan överraska.

5 Västerbo Carrera är osäker, men var riktigt fin vid segern senast och streckas liksom 11 Rufus S.F. som är kapabel, men står hårt inne i loppet. Knepigt lopp…

Analys Romme V75-7:

Ranking: A: 1. B: 6-9-7-5-10-4-2-12-8. C: 3-11.

Spetsanalysen: Star Advisor Joli brukar öppna bra från innerspår och är favorit att hålla ut Pedro Bi som bör vara värst emot första biten.

Loppanalysen:

Ett öppet lopp till där 6 Montdore blir storfavorit. Han är ju riktigt bra, men när han har förlorat felfri för Bergh har det varit antingen skor på hovarna eller medeldistans och nu lär det bli en kombination av det. Två klara minus som jag ser det och som storfavorit är han inte särskilt intressant.

Jag spelar i stället utgång med 1 Star Advisor Joli som bör leda loppet i det längsta. Han ser inte så märkvärdig ut, men har en härlig löpskalle och strider enormt i spets. Han har nio segrar på tio försök i spets och på just Romme har han fyra segrar i följd. Svårfångad i spets trots tufft motstånd.

9 Willmore Trot gick bra som tvåa i V75-finalen senast och nu blir det norskt huvudlag för första gången. 7 Diego M.Boko blev för het i dödens senast, men annars har han höjt sig rejält och håller han sig lugnare nu duger han bra.

5 Super Otto har också höjt sig rejält, men han har fortfarande lite svårt att sticka nosen först och skor runt om är nog inget plus. Tänkbar med rätt lopp.

10 On Track Piraya är stark och känns lite bättre för dagen än stallkamraten 2 Twitter som inte glänste senast, men ändå är mycket mer streckad. Givetvis på kusk och läge.

4 Pedro Bi såg fin ut senast, men jag tycker inte att han alltid kämpar så det stör och troligen är han bäst i spets där det lär vara upptaget.

12 Screen Height och 8 Rocket Zet är båda så pass bra i grunden att de med toppform och bra lägen hade varit högintressanta. Nu står de illa till och har varit lite sämre på slutet, men är å andra sidan storskrällar och kommer med på garderingslapparna tack vare det.

Singelstrecken:

2 Art On Line (V75-1) har fin form, bra kusk och gillar att tävla med skor och brodd. Jag tror att han vinner spetskampen mot värsta motbudet och kör de inte för tufft mot varandra sedan bör han leda hela vägen.

7 Digital Ink (V75-3) såg jättefin ut senast och har hittat toppformen igen. Bör få överta ledningen och med tveksam dagsform på motbuden har han toppchans.

Utgångarna:

2 Amor Winner (V75-2) har övertygat och visat fin styrka vid segrarna. Klarar nog även sprinterdistans och har bra chans i ett ganska klent sällskap.

2 Mino (V75-5) har en mycket passande uppgift och från ledningen blir han svår att slå även om formen inte är helt på topp.

1 Star Advisor Joli (V75-7) är alltid svårslagen i spets och även hemma på Romme trivs han utmärkt. Blir inte lätt att springa förbi till slut.

Prisvärda skrällar:

7 Max Not Sand (V75-2) var toppfin vid segern näst senast och fick inte chansen senast. Farlig om han kommer till från ett svårt spår.

5 Maestria (V75-4) vann efter långt uppehåll senast och är nog förbättrad nu. Är spetsfavorit och rinner nog undan om favoriterna inte tävlar på topp.

7 Mjölner Komet (V75-5) är inte så mycket sämre än favoriten, men mycket mindre spelad. Kan överraska om Mino inte är på topp.

9 Panic Button (V75-6) har tänt till i monté efter att ha varit sjuk i somras. Gick dock bra även för sulky nyligen och lång distans passar bra. Möjlig storskräll.

Överspelade:

4 Highspeed Call (V75-1) glänste inte senast, känns missgynnad av broddbana och jag tror även att det är risk att han missar ledningen.

1 Diable d’Inverne (V75-2) har jag inte blivit jätteimponerad av och han är för stor favorit i ett V75-lopp.

6 Montdore (V75-7) är nog bästa hästen, men distans och banunderlag lär inte gynna honom och han är ingen prisvärd favorit direkt. Även 2 Twitter är för mycket spelad på det han visat på slutet.

V75-systemet: (skrivs på tre kuponger, minst en A-häst måste vinna för chans på sju rätt).

2 Art On Line (res 4,11)
A: 2. B: 1,3,5,7,12. (res 9,10)
7 Digital Ink (res 2,9)
2,3,5,8,12 (res 9,4)
A: 2. B: 1,3,5,6,7,9,10,12,15. (res 13,14)
1,3,5,6,7,8,9,10,11 (res 12,2)
A: 1. B: 2,4,5,6,7,8,10,12. (res 3,11)

Kupong 1: 1 x 1 x 1 x 5 x 10 x 8 x 10 = 4000 rader
Kupong 2: 1 x 5 x 1 x 5 x 1 x 8 x 10 = 2000 rader
Kupong 3: 1 x 5 x 1 x 5 x 9 x 8 x 1 = 1800 rader

Totalt: 7800 rader = 3900 kr.

DD-spelet:

3,10 – 1 x 300 kr = 600 kr
5,6 – 1 x 150 kr = 300 kr
8,9 – 1 x 50 kr = 100 kr

Totalt: 1000 kr

/Berglund

Skriver spelkrönikor på Travnet.
189berglund@telia.com
Nästa nyhet
Spelkrönika V86 Solvalla/Åby 7/1: Därför tycker jag att diskningen var korrekt

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson