Efter ett par veckors semester är det dags för mig att gissa lite trav igen och det känns klart inspirerande att kastas rakt in i sommartravet som pågår för fullt. Bollnästravet är värd för helgens V75-omgång och den här dagen brukar hälsingebanan alltid bjuda på bra tävlingar. Omgången ser också riktigt intressant ut eftersom det går att ifrågasätta de flesta favoriter ganska starkt och det känns inte som att vi ska behöva tugga i oss en favoritparad med medföljande låg utdelning. Eftersom det inte blev någon utdelning på fem rätt i Axevallas extra V75-omgång i söndags så finns det också ca sju miljoner extra att slåss om i sjurättspotten. Inte lika mycket som vid en ”äkta” jackpotomgång alltså, men ändå ett starkt incitament att bara spela i sjurättspotten.

Lovande Nadal Broline var på väg att bli omgångens störste favorit, när han ströks under torsdagen och efter lämnade han sig ett jämnt fält i lägsta klassen. Här lär många gardera rejält, men jag hittar i stället en av omgångens bästa spelidéer och spikar. Jag spelar med två singelstreck som jag tror ska leda sina lopp från start till mål och tre utgångshästar i de inledande avdelningarna gör att jag kan gardera ganska brett bakom i dessa lopp.

Det ska bli fortsatt värmebölja och räkna med perfekta förutsättningar för att hästarna ska kunna springa fort. Bollnäs upplopp är långt (207 meter) och utslagsgivande och innerspår bakom startbilen är bättre här än på många andra banor.

Analys Bollnäs V75-1:

Ranking: A: 1. B: 8-9-2-6-3-5-11-7. C: 12-4-10.

Spetsanalysen: B.B.S.Pelleshan är snabb ut, men har aldrig haft innerspår bakom bilen. Öppnar han lika bra därifrån som ett par hack längre ut blir han svår att ta en längd på. Shockwave har öppnat snabbt i tidigare regi, men får svårt att ta en hel längd sida vid sida. Robis Salvation är nog den som är svårast mot favoriten i spetsstriden och inte omöjligt att han trycker sig förbi.

Loppanalysen:

Ett sprinterlopp inleder omgången och 1 B.B.S.Pelleshan blir en av omgångens mest betrodda hästar. Han har tänt till rejält på en del utrustningsändringar i sommar och var väldigt vass när han spetsvann på Färjestad för fyra starter sedan. Efter det vann han enkelt ett billigt V75-lopp i Boden och såg fortsatt fin ut för Kihlström. Efter det var femåringen godkänd femma i V75-finalen som Jeppas Maxi vann och senast hängde han med bra som trea över lång distans där Dernier Viking vann i imponerande stil.

Fortsatt fin form verkar det alltså som och nu är B.B.S.Pelleshan ute över samma distans som vid segrarna och sprint är nog hans bästa gren. Lyckas han hålla upp ledningen bör det bli seger i ett inte alltför märkvärdigt sällskap, men jag vill inte lite helt på varken häst eller kusk som jättefavoriter i V75 och det blir bara utgång och spik på en av tre kuponger.

Vid favoritfall rensar det nämligen härligt direkt och blir favoriten av med ledningen måste han vara sårbar. Tidig bakom är 8 M.T.Follow Me som blev hängande i tredjespår hela loppet senast i Tingsryd och höll strålande som trea. Nu är kanske en sådan prestation lite enklare i just Tingsryd än på andra ställen, men han var ändå riktigt bra och sjuåringen är nog lite tuffare än favoriten. Läget är dock chansartat och han ska resa långt i värmen och dessutom tävla med bakskor nu. Ändå ett tidigt bud om han kommer till efter start.

9 Sugar Neo var dålig i V75 med skor senast och kan mycket bättre. Hon återkommer efter en månads uppehåll och formen är svårbedömd, men hon har ett perfekt smygläge och Örjan siktar säkert på att hitta ryggen på favoriten hela vägen. Det kan bli rygg ledaren alltså och får hon chansen till slut kan hon spurta förbi om formen sitter där.

2 Shockwave har visat ganska bra fartresurser tidigare och gör en spännande debut för Robert Bergh här. Han är säkert nöjd med henne eftersom han startar i V75 direkt och från ett bra läge streckas hon tidigt. Kan öppna snabbt, men slinker nog gärna ner i rygg på favoriten om det finns plats.

6 Robis Salvation blev ”överfallen” i ledningen över lång distans i V75 för fyra starter sedan, men har hämtat sig bra och gjort okej insatser på slutet. Han är väldigt snabb ut och kan nå ledningen trots spår en bit ut på vingen. Han gick med skor när han löpte dött lopp i spets senast, men nu blir det barfota runt om. Inte borta om täten nås.

3 Old Faithful är behandlad efter sin senaste start och formen är kanske inte helt på topp enligt tränaren. Berne Gustafsson brukar dock ha trimmat när han anmäler till V75 och fart finns i sjuåringen. Han ska dessutom gå barfota runt om för första gången på länge och det är spännande från ett bra läge.

5 Croque skrällvann i V75 efter ett perfekt lopp senast och nu känns motståndet litet tuffare. Han är dock ganska bra och blir det hårt tempo på loppet kan han duga igen.

Streck också för starke 11 Pompano som egentligen har helt fel förutsättningar här, men han är ganska bra för klassen och kan skrälla om tempot blir högt eller om kusken får chansen att avancera tidigt. 7 Pinocchio’s Lie satt fast och såg fin ut senast och är inte heller chanslös.

Analys Bollnäs V75-2:

Ranking: A: 12. B: 2-11-1-9-13-3-4-7-8. C: 15-10-5-6-14.

Spetsanalysen: Spit For Spat är ganska kvick i benen och vasse Adielsson kan alltid spetsa från bra spår. Tänkbar ledare, men jag tror att Caterina Murino är lite snabbare första biten och Goop kan ju också ladda iväg lite från start…

Loppanalysen:

Ett stolopp där ett par hästar känns lite tuffare än resten, men de har knepiga utgångslägen och jag garderar loppet rejält. Tipset får och utgångshäst är ändå 12 Hankypanky Pagan som såg lysande ut vid spetsseger senast och bör var i toppform med det loppet i kroppen. Motståndet var visserligen ljummet, men hon avslutade under 1.10 sista 700 m och såg väldigt rapp ut. Spår fem på tillägg är givetvis inget drömläge, men hon har vunnit från liknande lägen vid tre av fyra tidigare försök och Bergh kör säkert till tidigt om han får chansen. Vettig chans att hon är bäst här om det inte strular. Spik på en kupong.

En som dock blir svår att slå om hon fungerar är 2 Roxie Lavec som fick stryk av en bra häst i årsdebuten näst senast och sedan såg jättefin ut vid seger på en vass tid senast. Spår två kan däremot ställa till det och långresa och övernattning i värmen känns inte heller som något plus. Löser femåringen dessa detaljer borde det dock vara bra segerchans.

11 Deal Or No Deal är van vid tufft motstånd och hon visade fin form när hon långspurtade till seger senast. Hon ser ofta trög och tråkig ut i loppen, men hon går alltid till mål och i sällskap som detta kan hon alltid vinna. Tidig även om det är viss galopprisk från start.

1 Spit For Spat är klar favorit, men det känns tveksamt. Det är alltid tufft för treåriga ston mot äldre hästar och även om den här hästen har rutin från tvåårstävlande i Amerika så kan det fattas lite hårdhet. Hon såg annars fin ut vid segern i Ulf Thoressens minneslöps stoavdelning senast och hon är absolut inte utan chans, men som klar favorit är hon inte särskilt prisvärd. Speciellt inte eftersom det finns risk att hon blir av med ledningen.

9 Global Ninja slog Caterina Murino på bra sätt näst senast och gick fint i tuffare sällskap senast. Hon öppnar bra från start och är ett roligt skrällbud med Kontio.

13 Twigs Voici är också en av de i fältet som brukar möta lite hårdare sällskap. Hon var trea från ledningen i samma lopp som Global Ninja senast, men fick öppna hårt första varvet då. Hon kan spurta vasst med ett rygglopp och är rejält bortglömd.

Jag streckar ett par långprocentare till och hoppas jobba in en skräll om inte utgångshästen vinner.

Analys Bollnäs V75-3:

Ranking: A: 1. B: 2-4-8-3. C: 6-7-5.

Spetsanalysen: Standout är snabb när han går med helstängt huvudlag och laddas första biten och jag är inne på att han håller ut Kadett C.D. sida vid sida och att han sedan kan få lite hjälp av denne att även hålla Up Date Hoss på utsidan.

Loppanalysen:

Gulddivisionen är ganska tunn den här veckan, men ändå inte helt lättlöst. Storfavorit är 2 Kadett C.D. som gått bra i tuffa gäng lite i skymundan på slutet och senast när han hade ett bra spår såg han jättefin ut vid en lätt spetsseger. Han kan givetvis vinna detta, men jag tror inte att det blir ledningen denna gång och då lär det inte bli så enkelt att vinna.

Min tanke är att 1 Standout tar hand om ledningen från innerspår och sedan spårar runt om. Han verkar (precis som hela stall Melander) kraftigt uppåt för dagen och senast vann han väldigt lätt från ledningen i ett enklare sällskap. Han är snabb från start med helstängt huvudlag och jag ser ingen anledning till att Örjan inte ska ladda och köra i spets. Väl i spets borde det inte bli särskilt tuff körning i det här lilla fältet och får Bergh dödens med favoriten vill han troligen få till en speeduppgörelse. Standout är dock mer stark än snabb och då gissar jag att Örjan drar ganska hårt hela sista varvet. En tänkbar chansspik, men jag nöjer mig med att spela utgång och spika på en kupong.

Kadett C.D. är såklart given att strecka bakom, men också 4 Up Date Hoss ska räknas. Han var trea i ett lopp som Timoko vann för tre starter sedan och sedan vann han på bra sätt från spets näst senast. Att han inte orkade riktigt i ledningen när det sedan blev start dagen efter igen är nog inget att bry sig om och kommer han till spets där han är som bäst har han bra chans.

8 Labero Broline avslutade sylvasst sista halvvarvet där Kadett C.D. vann i spets senast och blir det mot förmodan bättre fart i täten den här gången kan han överraska. Under tre procent känns fel i det här lilla fältet.

Sista strecket får 3 Montgomery Hill som var rejäl när han slog Truculent senast. Nu kan han nog få ett fint lopp där han slipper göra grovjobbet själv och kör konkurrenterna mot varandra kan han duga.

Analys Bollnäs V75-4:

Ranking: A: 4. B: 6-10-5-8-1-11. C: 2-9-3-12.

Spetsanalysen: Mr Dreamcatcher öppnar ganska bra och lär laddas, men han borde nog släppa ledningen även om kusken låter sugen på spets. Primo Valentino har blivit allt snabbare från start och har nog vettig chans att hålla övriga på utsidan och köra till täten. Apollonia är snabb, men borde stå lite för långt ut för att hinna runt alla.

Loppanalysen:

Ett sprinterlopp i lägsta klassen där den blivande storfavoriten Nadal Broline ströks i veckan. Innan strykningen kom var min tanke att dubbla favoriten med skrällen 4 Primo Valentino och även om loppet nu får en annan karaktär så var inte valet att spika denne i stället särskilt svårt. Nu blir han givetvis mer betrodd än med Nadal Broline kvar i startlistan, men spelarna lär ändå sprida strecken ganska friskt här och det känns som en rolig spik även om han kanske blir knapp favorit.

Den femårige fuxen var riktigt fin när han vann på Solvalla i april och efter det var han duktig tvåa bakom Borga Effekt i V75. Sedan gjorde han två starter till i V75, men hade då problem med dåliga blodvärden. Efter 1,5 månads uppehåll återkom Primo Valentino senast och såg jättefin ut som fastlåst i ett lopp som On Track Piraya vann. Formen bör därmed sitta där igen och här bör Tony Wallin kunna köra till ledningen. I spets blir Primo Valentino mycket svårslagen, men han kan vinna även från andra positioner om det skulle bli svar invändigt. Han är stark och tuff och tål att göra en del jobb själv.

Bakom min vinnare är 6 Gin T.Deluxe tidig. Hon har utvecklats fint på slutet och satt fast i ett försök till Stochampionatet senast. Hon öppnar bra och kanske kan nå ledningen om min idé kommer bort.

10 M.T.Insider har tävlat i betydligt tuffare sällskap än detta och satt fast bakom högkapable Remo Gas för tre starter sedan. Senast hängde han med hyggligt i Norrlands Grand Prix och här möter han inga hästar av den kalibern. Bakspår är dock inte optimalt för Olle Alséns fyraåring och det är lätt hänt att det strular på vägen. Fart för att vinna finns dock om det löser sig.

5 Inez Fri med Örjan och senast läckra 8 Apollonia kan också tänkas om man garderar upp loppet.

Analys Bollnäs V75-5:

Ranking: A: 10-1-7. B: 8-11-6-13-12-2-14-9-5. C: 4-3-15.

Spetsanalysen: Titan Tabac laddas för ledningen och passar bra med spår ett, men det kan ändå bli svårt att hålla ut Pave Loma och Svall Conrad första biten. Titan Tabac bör ändå få överta efter en bit om han inte blir fast.

Loppanalysen:

Ett ganska lurigt kallblodslopp där de bästa kuskarna (förutom bakom favoriten) kör skrällar. 8 Bro Viking är klar favorit och den här segervane femåringen har visat fin form på slutet och visade bra styrka och löpskalle när han avgjorde sista biten senast. Han är dock fortfarande mer stark än snabb och brukar ha lite svårt att hinna med över medeldistans mot bra hästar. Visst kan han vinna om det klaffar, men det känn helt givet att gardera och jag lägger ner honom i B-gruppen.

Tipset får starke norrmannen 10 Pondus som avslutade bra från ett iskallt utgångsläge senast han var i Sverige. Efter det har han väl inte övertygat i Norge, men han brukar alltid gå bra här och gör det säkert igen. Det är en läcker häst med bra driv i steget och kommer inte kusken på vingel från start så lär han segerstrida.

1 Titan Tabac står perfekt inne i loppet och skulle han komma till ledningen blir han inte lätt att fånga in. Han såg lysande ut som tvåa på Åby för fyra starter sedan, men sedan fick han inte till det i två starter. Senast såg han återigen jättefin ut vid seger när han gick barfota runt om och det ska troligen bli samma balans nu. Han får troligen svårt att spetsa av egen kraft, men slinker kusken ut efter start så bör han få överta. Given.

7 Krusen är en bra häst som mött de bästa kallisarna några gånger och han gör oftast bra lopp när han sköter sig. Från det här läget kan kusken köra rakt fram direkt och ekipaget bör sitta bra till ganska tidigt. Krusen är en tuffing och utan strul har han vettig segerchans.

Jag betalar också för Jan-Olov Perssons två skrällbud 11 Järvsögutten (bra som knappt slagen av Bro Viking senast och Jansson nu) samt 6 Farmbaron (bra smygläge och Kontio upp).

Analys Bollnäs V75-6:

Ranking: 3-10-8-5. B: 6-1-9-4-7-11. C: 2-12.

Spetsanalysen: Chip Dealer bör komma till plankan, men han släpper mest troligt och snabbast bör då Åge Hornline vara. Det ska dock bli helstängt huvudlag på Pleasure Kronos som kan öppna bättre än hon hittills visat i Sverige och inte omöjligt att hon tar över.

Loppanalysen:

En ganska jämn och bra bronsdivision där jag velat fram och tillbaka lite i tipsen under veckan. Till slut gav jag ändå tipsettan till 3 Pleasure Kronos trots att hon har blivit lite väl stor favorit. Hon var jättefin i sina två första starter i Sverige, men senast fick hon ett tufft lopp mot lite hårdare hästar och var kanske inte helt på topp för dagen. Nu låter det bra från Liljendahl och här ska hon gå med helstängt huvudlag för första gången hos honom. Jag misstänker att man därmed vill öppna bättre med henne jämfört med tidigare och inte omöjligt att hon då hittar till ledningen på ett eller annat sätt. Vettig segerchans.

Det finns dock en mycket intressant häst som har blivit bortglömd i 10 Val d’Amour. Han har hög kapacitet och senast visade han fin form i en rapp avslutning efter sen lucka i ett lopp över tre varv. Från det här läget behöver han lite hjälp med hårt tempo på vägen, men får han det är fyra procent alldeles för lite. Givet streck och kul speldrag på DD!

8 Västerbo Fantast har höjt sig rejält på slutet och gjort riktigt vassa lopp innan han senast galopperade i första kurvan. Han skulle kunna komma bra till här om Adielsson laddar rejält, men kanske blir det svårt att bli släppt ända till spets med startsnabbe Åge Hornline innanför? Adielsson och Lundberg har ju inte heller varit helt överens i ett par V75-lopp på slutet och inte givet att Petter släpper med sin spetsgynnade häst. Västerbo Fantast är bra nog att vinna även bakifrån, men det krävs ju lite klaff från spår åtta.

I A-gruppen platsar även 5 Paying Guest som såg fin ut som fyra där Jeppas Maxi vann senast. Täta starter kanske kan passa den här starka hästen bra och Bergh låter i alla fall väldigt nöjd med honom för dagen.

Jag streckar även fyra skrällar ur B-gruppen och även om 6 Åge Hornline troligen är bäst över kort distans så skulle han kunna duga om han får bestämma tempot i spets. Om inte Pleasure Kronos öppnar betydligt bättre än tidigare är han i alla fall klar spetsfavorit.

1 Monas Invercote har fin form och ett bra smygläge. Hon kan avsluta vasst med rätt lopp, men risken finns att hon hamnar något snäpp för långt bak på innerspår om Chip Dealer hinner förbi första biten.

9 Bicc’s Hotshot har hävdat sig bra i rikstoton med två V75-segrar tidigare i år och senast visade han fin form vid en enkel spetsseger i billigare sällskap. Bra startrygg och bör komma hyfsat till direkt.

Streck också för spurtvasse 4 Max De Luxe som har skrällt tidigare i V75 och som såg riktigt rapp ut senast. Nu får han dessutom Björn Goop i sulkyn för första gången.

Analys Bollnäs V75-7:

Ranking: A: 2. B: 10-8-4-6-5-9-11-12-1. C: 7.

Spetsanalysen: Tresor d’Inverne öppnar vasst och bör ta hand om ledningen ganska bekvämt från ett perfekt spår mot dessa hästar.

Loppanalysen:

En silverdivision över lång distans, med flera starka och bra hästar, men jag tror ändå att spetshästen kan få en ganska bekväm resa till seger. 2 Tresor d’Inverne har utvecklats starkt under året och gör bra lopp varje gång. Allra bäst är han dock i ledningen och där har han, på grund av svåra startspår, inte gått sedan den imponerande segern med Örjan på Östersund i juni. Senast gick han riktigt bra som fyra från spår tolv där Time Machine vann och eftersom det var första starten efter att han ströks i början av juli så bör formen vara vassare nu med tätare starter.

Här blir det spets utan större problem och i den positionen har han segrat i sex av åtta försök. Förra sommaren vann han ett lopp över tre varv från ledningen och i starten efter var han tvåa bakom Mellby Viking över samma distans. Inga synbara bekymmer med lång distans alltså och jag är dessutom lite inne på att han kan få bestämma tempot en bit. Visst finns det starka och bra hästar med i fältet, men jag vet inte riktigt vem som ska gå fram och sätta sådan press på Tresoren att han viker ner sig? Det här bör vara en riktigt bra vinstchans och när han inte är favorit känns det rätt att spika trots bra motstånd.

Favorit är 5 Caramella B.F. som gör topplopp varje gång och hon har visat två gånger i följd att hon även duger mot hingstar. Trots det känns det fel att hon är så klar favorit som hon är i ett tufft lopp och spelvärdet i henne är lågt.

Mest orolig är jag nog för tuffe 10 On Hold som travar bättre nu än tidigare och han visade fortsatt toppform som tvåa bakom Rooibos senast. On Hold och Rooibos är väldigt jämna, men läget är bättre för On Hold och därför rankas han före. Båda ska dock streckas vid gardering.

4 Narold Vox vann lätt från spets senast och är normalt sett jämn och säker. Kontio har vunnit med honom tidigare och från ett bra spår är han tidig.

6 Jaguar Broline är också kapabel och vann på bra sätt senast. Han trivs med att ha lite uppehåll mellan starterna och kan också duga om det mot förmodan blir körning mot min vinnare.

Singelstrecken:

4 Primo Valentino (V75-4) är mycket bättre än hans senaste resultat visar och från ett perfekt läge är det bra spets- och vinstchans.

2 Tresor d’Inverne (V75-7) har gått bra från svåra lägen på slutet, men har nu läge för sin favoritposition ledningen och har bra chans att leda från start till mål.

Utgångarna:

1 B.B.S.Pelleshan (V75-1) har fin form, gillar förutsättningarna och håller han upp ledningen från innerspåret är det bra segerchans.

12 Hankypanky Pagan (V75-2) såg bättre ut än någonsin vid segern senast och har löst liknande uppgifter flera gånger tidigare. Vettig chans att runda allt.

1 Standout (V75-3) verkar äntligen ha hittat bra form igen och jag tror at han spetsar om Örjan vill. Blir inte lätt att plocka ner i så fall.

Prisvärda drag:

8 Labero Broline (V75-3) avslutade sylvasst senast och kan överraska om det blir körning i loppet. Helt bortglömd.

11 Järvsögutten (V75-5) var vass som knappt slagen av favoriten Bro Viking senast, men är ändå rejält bortglömd. Intressant med formstarke Jansson.

10 Val d’Amour (V75-6) har hög kapacitet och spurtade vasst som trea senast. Blir farlig om han får hjälp med hårt tempo i täten.

Överspelade:

1 Spit For Spat (V75-2) möter äldre hästar och riskerar att bli av med ledningen. Ingen stark favorit.

8 Bro Viking (V75-5) är bra och har rätt inställning, men han är bäst över längre distanser och kan få svårt att hinna med. Fel favorit.

5 Caramella B.F. (V75-7) är bra, men möter tufft motstånd och är bara en av många tänkbara. För mycket spelad.

V7-systemet: (skrivs på tre kuponger, minst en A-häst måste vinna för chans på sju rätt)

A: 1. B: 2,3,5,6,7,8,9,11. (res 12,4)
A: 12. B: 1,2,3,4,7,8,9,11,13. (res 15,10)
A: 1. B: 2,3,4,8. (res 6,7)
4 Primo Valentino (res 6,10)
1,6,7,8,10,11 (res 13,12)
1,3,4,5,6,8,9,10 (res 7,11)
2 Tresor d’Inverne (res 10,8)

Kupong 1: 8 x 9 x 1 x 1 x 6 x 8 x 1 = 3456 rader
Kupong 2: 1 x 10 x 5 x 1 x 6 x 8 x 1 = 2400 rader
Kupong 3: 8 x 1 x 5 x 1 x 6 x 8 x 1 = 1920 rader

Totalt: 7776 rader = 3888 kr.

DD-spelet:

3 – 2 x 500 kr
5,8 – 2 x 200 kr = 400 kr
10 – 2 x 100 kr

Totalt: 1000 kr.

/Berglund.

Skriver spelkrönikor på Travnet.
189berglund@telia.com

Senaste nyheterna

Krönika
Spelkrönika Berglund
onsdag 15:03, 19 juni

Tips Solvalla 19 juni – Så här ska det se ut och tack och hej för mig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Krönika
Spelkrönika Berglund
fredag 14:24, 14 juni

Tips Boden 15 juni: Propulsion tar revansch i sitt favoritlopp!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Krönika
Spelkrönika Berglund
fredag 15:05, 07 juni

Speltips Östersund 8/6: Spetsstriden avgör storloppet!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Krönika
Spelkrönika Berglund
fredag 13:47, 31 maj

Speltips Mantorp 1/6: Kontios starka styrning krossar allt!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Krönika
fredag 14:59, 24 maj

Tips Solvalla 25 maj: Cyber Lane i Sweden Cup och två vassa spetsdrag till fina odds!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Krönika
Spelkrönika Berglund
fredag 13:55, 17 maj

Tips Gävle 18/5: Spännande spetsstrid avgör gulddivisionen!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Krönika
onsdag 12:49, 08 maj

Spelkrönika Solvalla/Bergsåker 8/5: Nu tar jag och min bästa vinnare revansch!

Spelredaktör Redaktionen Travnet

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Spelkrönika V75-jackpot Halmstad 5/7!

Spelkrönika V75-jackpot Halmstad 5/7!

V86 är ett grymt spel och i onsdags när min spik Ramboldo Jet galopperade i ledningen på upploppet blev det bara sju rätt och en andrareserv på mitt travnet-system. Trots fyra tipsettor, utgång på skrällen Paduca Dream och A-rank på rensaren Paris Metro blev det inga slantar tillbaka när man spelat ”bara för åtta rätt”. Hårda bud men bra tipsform får man ändå säga och en ”rak” dubbel gav i alla fall lite återbäring.

Det är lätt att ladda om när det är bra travsport varje dag nu på sommaren och till helgens V75-omgång får vi även en rejäl jackpot att slåss om. Ingen utdelning på fem rätt varken i lördags eller i torsdags ger i runda slängar 25 miljoner extra i sjurättspotten och det är bara att försöka ta för sig så gott som möjligt.

Precis som i torsdags är det Halmstad som gäller och spets såg ut att vara en bra grej i Sprintermästarloppen i alla fall. Det ska bli fint väder under lördagen och då kan vi nog räkna med ett par spetsvinnare igen. Tänk på att lördagens tre sprinterlopp körs över 1609 meter i stället för 1640 och i spetsstriderna är det då klar fördel ju längre in på vingen man startar. Mina två singelstreck räknar jag med ska leda runt om och för några av utgångshästarna skulle ledningen också vara det optimala.

Analys Halmstad V75-1:

Ranking: A: 1. B: 11-4-2-8-10-5-6-7. C: 9-3.

Spetsanalysen: October Kronos är snabb ut och gynnas extra av att det är 1609 meter nu och därmed längre anlopp innan bilen släpper fältet. Han bör spetsa i strid med främst Onirique och Art on Line.

Loppanalysen:

En silverdivision över kort distans och årets klassklättrare 11 B.B.S.Sugarlight blir storfavorit. Han åkte ju dit som storfavorit i V75-finalen näst senast, men gjorde då ett mycket starkt lopp efter galopp och visade att han går bra även bakifrån. Senast mötte han stenhårt motstånd i Oslo GP och höll starkt som fyra efter att ha blivit lite väl het i ledningen. Han har givetvis vettig segerchans nu när han går ner i klass igen, men spår elva över kort distans en Sprintermästarhelg är inte att leka med och det krävs inte mycket strul på vägen för att han inte ska hinna fram. Som klar favorit är jag inte så spelsugen på honom och i stället väljer jag att chansspika emot.

1 October Kronos står visserligen lite hårt inne i klassen, men han är en tuffing på väg uppåt i form och klass. Han har gjort två starter efter uppehåll och var jättefin vid spetsseger på en svår bana näst senast. Senast fick han öppna tufft utan att få spets och sedan kördes han snällt invändigt. Luckan kom sent och sexåringen var inte tom i mål. Från ett gynnsamt innerspår måste dt vara toppchans att han tar hand om ledningen och sedan blir han inte lätt att slå. Visst finns risken att öppningen blir tuff med några gasglada kuskar utvändigt, men samtidigt vet ju alla om att Adrian Kolgjini inte släpper någon ledning frivilligt och blir ingen motståndare tokhet utvändigt så borde det bli ett överkomligt förstavarv. I så fall måste det vara bra segerchans och det här känns som en rolig jackpotspik att inleda med.

Garderar man loppet så är 4 Art On Line tidig. Det är bra träningsrapporter på honom nu och han gynnas av hemmaplan och att det blir barfota runt om. Jag tror dock att han måste komma till ledningen för att vinna loppet och det gör han knappast av egen kraft. Mikko Aho säger också att han helst undviker dödens.

2 Onirique är en snabb häst som gör spännande debut i ny regi. Läge och kusk bör passa perfekt och kan han smita ner i rygg på October Kronos blir han farlig med lucka till slut.

8 Magiccarpetride såg lysande ut vid segern senast och har gått bra för Björn Goop tidigare. Läget är dock riktigt svårt över kort distans och han bör få svårt att finna en vettig position. 10 Call Me Hanover har bra fart för klassen och ska vara uppåt i form för dagen. Kan duga om tempot i täten blir högt.

Analys Halmstad V75-2:

Ranking: A: 2-9-4-3. B: 1-7-10-11-6-12. C: 8-5.

Spetsanalysen: Quick Fix har visat bra startsnabbhet, men aldrig haft spår längre in än fem och kanske är han inte lika snabb från innern? Ändå spetsfavorit före Remote Control som bör vara snabbast om Quick Fix missar. Global Oasis är också snabb ut och kan utmana om täten.

Loppanalysen:

Ett jämnt lopp där hemmahästen 4 Stricker är favorit och här kan vi nog lita på att Untersteiner verkligen försökt att ställa i ordning. En start efter uppehåll och då avslutade han starkt till seger och visade bra inställning. Som så ofta så flöt dock inte travet perfekt och Stricker har svårt att hålla sig fräsch. Nu ska han gå barfota bak och med jänkarvagn och är han i ordning för dagen kan han absolut vinna. Inget att lita på dock och given att gardera för mig.

Tipset till kapable 2 Remote Control som blivit alldeles för bortglömd på spelet och i vissa tips. Han slog guldhästen David Sisu från ledningen näst senast och senast mötte han tuffa fyraåringar och såg fin ut med gott om krafter kvar. Han är snabb från start och kuskförstärkt den här gången och inte omöjligt att han kan komma förbi Quick Fix om denne öppnar lite sämre än vanligt. I spets är det toppchans och även om 8 procent lär sluta med det dubbla är han prisvärd.

9 Ohkotok Goj är också bra i grunden och han var fin vid segern i ny regi näst senast. Senast på Solvalla blev han för het i spets över lång distans och orkade inte mot stentuffa hästar. Från ett passande smygläge bör han hålla sig lugn den här gången och eftersom det mycket väl kan bli körning i täten så ska han räknas tidigt.

3 Come Back är en ganska bra häst som också har blivit bortglömd. Han höll bra som trea där Trust Launcher vann senast och fungerade fint barfota runt om. Samma balans nu enligt Flemming och den danske tränaren låter nöjd med sin häst för dagen. Kul skrällbud.

1 Quick Fix blir hårt betrodd och han var duktig vid två segrar från ledningen i maj. Senast var han däremot inte som bäst för dagen och gav sig tidigt i ledningen. Formen lite svårbedömd alltså och dessutom står han tufft inne i klassen. Kan vinna från spets, men känns inte jättehet den här gången.

Jag streckar även starke 7 Nelle Red Turbo som verkar på gång för dagen och spurtvassa 11 Com Z. som gick med punktering senast och kan mycket bättre. Sju streck totalt.

Analys Halmstad V75-3:

Ranking: A: 1-10. B: 4-2-3-5-6-9. C: 7-8.

Spetsanalysen: Air Frame är jättesnabb första biten och gynnas också av att starten går längre in på rakan än vanligt. Hon bör hålla ut Lotuscherie, Neona Princess och Our Precious om inget oväntat inträffar. Den senare är kanske snabbast av alla men har ju sämsta läget.

Loppanalysen:

Stosprintern är ett bra lopp där jag tror att spårlottningen blev väldigt avgörande. 1 Air Frame har tagit ledningen lätt från innerspår tidigare och är klar spetsfavorit. Hon var kanske lite småseg i försöket, men det hade Melander kalkylerat med och täta starter ska vara plus. ”Tarzan” har ju också riktigt bra snurr på hästarna för dagen och i spets blir Air Frame inte lätt att slå. Det måste nog till att någon av de övriga ”offrar” sig för att hon ska åka dit.

Loppet håller dock hög klass och jag vill inte riktigt lita på tjejerna, men jag spelar utgång med Air Frame tillsammans med loppets roliga skrällbud.

10 Alvena Take It är en jäkla fin häst helt enkelt och hon är kraftigt på väg uppåt för dagen. I försöket avslutade hon rappt som tvåa bakom Air Frame och gick klart snabbast av de två över mål. Skulle det bli hård körning i täten så tror jag att Johan kan komma längst ute vid staketet till slut och överraska de flesta. Till två procent är hon i alla fall ett mycket intressant speldrag. Utgång på 1 och 10 alltså och bakom streckar jag sex hästar.

Klar favorit är fina 4 Blue Martini Ås och hon ser ut att bli allt bättre för varje start. Hon fick inte fritt i Drottningens Pokal för tre starter sedan och såg sedan fin ut som fastlåst bakom kapable Remo Gas näst senast. I försöket senast vann hon lätt från ledningen och såg lysande ut. Visst kan hon vinna det här, men hon är inte särskilt startsnabb vilket alltid är ett minus och dessutom har ju Walmann haft svajig stallform på slutet med ett par hästar som underpresterat rejält i veckan. Vinstchans, men ingen stabil favorit.

2 My Gliding Angel avslutade mycket vasst till seger i försöket och svarade bra på rycktussarna som hon då gick med för första gången. Bra läge för ett smyglopp nu och löser det sig och Björn kan gömma henne till 250 kvar kan hon vinna igen.

3 Lotuscherie har varit lite ojämn, men verkar ha hittat stilen på slutet och i försöket senast var hon toppfin vid seger från ledningen. Hon gick bra bakifrån i försöket till Drottningens för tre starter sedan, men är nog allra bäst i ledningen och dit borde hon få svårt att komma. Farlig om det löser sig.

5 Ragata är ju ruskigt bra i grunden, men har inte visat det på länge. Hon var lite uppåt som tvåa bakom Blue Martini Ås i försöket och skulle hon vara ännu bättre nu så är hon inte uträknad.

Streck också för tuffa 6 Neona Princess (bra utan att vinna på slutet) och snabba 9 Raring To Go som var klart positiv tvåa i försöket.

Analys Halmstad V75-4:

Ranking: A: 3. B: 8-1-10-2-6-5. C: 7-12-4-9.

Spetsanalysen: Celebrity Lane är snabb och bör vara först till täten från ett bra läge. Augustus F. utmanar nog rejält och kan få överta. Utifrån kan Trust de Luxe öppna vasst.

Loppanalysen:

Lägsta klassen och ett helt okej sprinterlopp. Jag gillar 3 Augustus F. som vann på bra sätt från ledningen näst senast och senast gick han bra som fyra efter ett ryckigt kört lopp. Han är snabb ut och troligen gynnad av kort distans och ledningen är nog hans bästa position. Söderkvist lär ladda det som går och jag hoppas/tror att han får överta täten av Celebrity Lane som jag tror har bättre chans här med ett rygglopp. Inte givet att det blir så, men i spets är det toppchans och jag använder Augustus som utgångshäst och spik på en av tre kuponger.

Bakom är givetvis lovande 8 Nadal Broline tidig. Han mötte Jeppas Maxi senast och var utan chans, men var inte heller på topp för dagen utan hade halsproblem. Nu låter Reijo nöjd med honom för dagen och det kan bli barfota runt om och norskt huvudlag. Räknas om han kommer till men tufft att han är favorit från spår åtta.

1 Chosen One vann på bra sätt senast, men missgynnas av innerspåret och blir troligen över från start. Annars verkar Stefan Persson ha siktat på det här loppet och det bli maximal utrustning nu med helstängt huvudlag, jänkarvagn och barfota runt om. Farlig om han hittar ut.

10 Young Farmer hade gjort det ganska bra i ny regi, men räckte inte i ett stenhårt V75-lpp senast. Uhrberg tror att hästen ska vara bättre med den genomköraren och nu kan det bli nytt huvudlag. Skrällbud med hårt tempo i täten.

2 Celebrity Lane vann enkelt i ett billigt sällskap senast och såg fin ut. Han är snabb från start och bör ta hand om ledningen, men sedan hoppas jag att Christoffer Eriksson släpper till min idé. Jag tror inte att Celebrity Lane är tillräckligt bra för att vinna från spets om han får tryck, men får han bestämma eller får rygg ledaren kan det gå.

5 Maggan Sisu har dragit i hårt tempo i ledningen till överlägsna segrar två gånger i år, men det har varit i enklare sällskap än detta. Hon är knepig, men Örjan upp nu första gången Croon inte kör själv och det är såklart ett plus. Måste nog till spets för att vinna och det blir svårt, men respekten för vad Örjan kan göra motiverar ett streck.

Jag betalar även för 6 Arne Anka som inte är så tokig när han sköter sig och kanske kan skrälla med rätt lopp.

Analys Halmstad V75-5:

Ranking: A: 1-6-8. B: 4-9-11-15-2-5-14. C: 12-13-7-3-10.

Spetsanalysen: Queen Conch har bra spetschans från innerspår. Hon körs nog i spets om inte Valetta Strix prickar starten och utmanar rejält.

Loppanalysen:

Ett sto- och lärlingslopp där jag chansar lite på att sex streck räcker. 1 Queen Conch har visat fin form vid två segrar och har ett perfekt utgångsläge med loppets bästa kusk. Får hon hållas i spets bör hon vinna och tipset är givet.

Bästa hästen på startvolten är troligen 6 Valetta Strix som har mött mycket hårdare hästar på slutet. Hon var finalist i Drottningens Pokal näst senast, men galopperade då till slut efter ett jobbigt lopp. Senast i försöket till Storsprintern fullföljde hon bra bakom hästar där Air Frame vann och såg fin ut. Hon öppnar hyggligt från start och springspår är nog bästa tänkbara. Bra chans om hon får överta täten, men sårbar om svar och hon känns inte så lättkörd för en lärling.

Ett roligt skrällbud finns det i snabba 8 Main Offender. Hon är osäker, men fick inte fritt till slut efter startgalopp i kval till Stosprintern senast och såg väldigt formstark ut. Bra smygläge här och från rygg ledaren blir hon väldigt farlig. Klart prisvärd till fem procent.

4 Nangijala Face har visat fin form på slutet och räknas om hon klarar starten. 9 Quill Pen vinner inte så ofta, men har kämpat på i lite tuffare sällskap på slutet och kan bli farlig med ett passande smyglopp. Samma sak gäller 11 Lingbo Helen som varit helt okej i Berghs regi och avslutningen senast vid segern var väldigt snabb.

Hästarna på tillägg är ganska tuffa, men det måste vara jobbigt att hinna runt tolv hästar och jag står över dessa.

Analys Halmstad V75-6:

Ranking: A: 5. B: 2-10-1-6. C: 7-4-8-9-3.

Spetsanalysen: Monster Drive spetsar, men körs knappast i ledningen denna gång. Släpper till Orecchietti som bör ta sig förbi Solvato och hålla ut Kash’s Cantab.

Loppanalysen:

En ganska ojämn gulddivision med två elithästar, några hyggliga guldhästar och några som knappast räcker. Loppet bör stå mellan Solvato och Orecchietti och jag väljer att spika 5 Orecchietti på att jag tror att han tar hand om ledningen. Han har visserligen bara ett lopp i kroppen efter uppehåll, men han såg då å andra sidan väldigt fin ut och han lär inte vara långt från toppformen.

Här räknar jag med att Örjan laddar lite från start och övertar ledningen från Monster Drive utan att det kostar särskilt mycket och sedan lär han få Solvato utvändigt om sig efter en bit. Orecchietti har vunnit de gånger han kommit till ledningen och det lär inte finnas många hästar som plockar ner honom utvändigt i alla fall. Är Solvato en sådan häst? Möjligt, men inte troligt och därför spikar jag.

2 Solvato var ju grym på barfotabalans i Olympiatravet, men har visat att han är klart sämre med skor. Senast såg han stinglös ut bakom Joke Face, men nu blir det barfota igen och då lär han vara bättre. Det känns dock tufft att begära seger utvändigt om Orecchietti och jag spelar på att han inte räcker med det upplägget.

Bakom den här duon är det lite tunt, men 10 Kadett C.D. visade i alla fall fin form senast och han tillsammans med 1 Monster Drive från rygg ledaren är väl de som kan tänkas först vid dubbelt favoritfall.

Analys Halmstad V75-7:

Ranking: A: 9-1. B: 3-8-12-2-10. C: 11-4-5-6.

Spetsanalysen: Leader Tom är klar spetsfavorit men körs knappast i ledningen. Rolex Bigi kan öppna hyfsat och överta, men är Per Nordström vaken från bakspår kan han kanske rygga Leader Tom i starten och hinna före favoriten till spets med sin Nimbus C.D.

Loppanalysen:

En fin bronsdivison där högkapable fyraåringen 4 Rolex Bigi är storfavorit. Han är riktigt bra, men var inte på topp i Kungapokalen senast och återkommer nu efter uppehåll. Formen är svårbedömd alltså och Anders Svanstedts hästar har inte visat rätta trycket på slutet. Send In the Clowns återkom efter ett liknande uppehåll i onsdags och var inte på topp direkt till exempel.

Får Rolex Bigi överta täten vinner han kanske ändå, men det är inte givet och när han är storfavorit är det ingen jag vill hålla på med.

Jag spelar utgång med två andra hästar här i stället och ger tipset lite på chans till snabbe 9 Nimbus C.D. Han fungerade inte på ett dåligt banunderlag senast och formen är nog lite svårbedömd där också. Jag är dock lite inne på att han kan ta rygg på Leader Tom i starten och köra till ledningen och då blir han intressant även fast han kanske är bäst med ryggar. Ska han slå favoriten måste han nog se till att denne inte når täten i alla fall. Det ska också bli barfota runt om nu och Per Nordström låter ganska nöjd med sin häst för dagen.

Med ett annat spår hade jag nog spikat 1 Naglo’ del Nord, men nu riskerar han att bli över första biten. Jag trodde mycket på honom redan senast, men då körde Veijo startgalopp och sedan hjälpte det inte att sjuåringen gick under 1.11 i 2000 meter…

Slinker han ut i andraspår efter en bit blir han nog svår att ta emot även för Rolex Bigi. Utgång på 1 och 9 alltså.

Sedan streckar jag också spurtstarka 8 Keeping Julia som kan överraska med rätt lopp samt fine 12 Nescafe som jag gillar och han bör få ett snällare lopp nu jämfört med senast. 2 Leader Tom tar garanterat ledningen och släpper och då får han ett perfekt smyglopp bakom ledaren sedan. Normalt sett är han lite sämre än de bästa här men från vinnarhålet kan allt hända och han är vass på speed.

Holländske 10 Caen Oldeson vet jag inte så mycket om, men han är segervan och var ganska hårt spelad mot Commander Crowe näst senast. Han har också besegrat kapable Clint W.Boko på hemmaplan och jag streckar för säkerhet skull. Övriga bör inte duga.

Singelstrecken:

1 October Kronos (V75-1) har ett helt perfekt utgångsläge och från ett svårt spår får favoriten svårt att hinna fram till honom i ledningen.

5 Orecchietti (V75-6) såg jättefin ut i comebacken senast och bör vara den som får överta ledningen. Svårfångad sedan

Utgångarna:

1 Air Frame (V75-3) har perfekta förutsättningar och med Melanders stallform har hon bra chans att leda hela vägen. Blir det körning kan loppets roliga skräll 10 Alvena Take It komma in i matchen.

3 Augustus F. (V75-4) är en fin travare och det här känns som hans bästa förutsättningar. Toppchans om han kommer till spets.

1 Naglo’ del Nord (V75-7) var grym efter galopp senast och är mycket stark. Bra chans om hann hittar ut annars kanske 9 Nimbus C.D. kan köra till spets trots bakspår och leda hela vägen?

Skrällbud:

3 Come Back (V75-2) är ganska stark och kan få ett fint lopp från ett bra läge. Farlig till slut om 1 och 2 kör tufft mot varandra.

8 Main Offender (V75-5) har fin fart och är mycket bättre än resultaten på slutet visar. Kan få loppet i rygg på ledaren och blir då farlig med fritt till slut.

Överspelade:

11 B.B.S.Sugarlight (V75-1) är kanonbra, men från ett jättesvårt läge tycker jag inte att han ska vara storfavorit. Given att försöka fälla.

3 Rolex Bigi (V75-7) är också en mycket bra häst, men han har inte startat på ett tag och stallformen verkar vara si sådär. Ingen stark favorit.

V7-systemet: (skrivs ut på tre kuponger, minst en A-häst måste vinna för chans på sju rätt).

1 October Kronos (res 11,4)
1,2,3,4,7,9,10 (res 11,6)
A: 1,10. B: 2,3,4,5,6,9, (res 7,8)
A: 3. B: 1,2,5,6,8,10. (res 7,12)
1,4,6,8,9,11 (res 15,2)
5 Orecchietti (res 2,10)
A: 1,9. B: 2,3,8,10,12. (res 11,4)

Kupong 1: 1 x 7 x 2 x 7 x 6 x 1 x 7 = 4116 rader
Kupong 2: 1 x 7 x 6 x 6 x 6 x 1 x 2 = 3024 rader
Kupong 3: 1 x 7 x 6 x 1 x 6 x 1 x 7 = 1764 rader

Totalt: 8904 rader = 4452 kr.

DD-spelet:

5 – 1,9 x 500 kr = 1000 kr.

Detta är mina sista rader på ett par veckor, men förhoppningsvis är jag tillbaka med krönikan i slutet av månaden. Trevlig sommar tillönskas alla aktiva och god tur på spelet till alla lirare!

/Berglund

 

Skriver spelkrönikor på Travnet.
189berglund@telia.com
Nästa nyhet
Spelkrönika V86-jackpot Lindesberg 2/7: Trist historielöshet i ATG-live i lördags
Nästa nyhet
Spelkrönika V86-jackpot Lindesberg 2/7: Trist historielöshet i ATG-live i lördags

Spelkrönika V86-jackpot Lindesberg 2/7: Trist historielöshet i ATG-live i lördags

Det blev sju rätt i V75-krönikan i lördags, men omgången blev favoritbetonad och nettovinsten inte så mycket att skryta över. A.Hannibal var i alla fall en bra vinnare som tredjehandsfavorit och med en sådan spik känns det alltid som att man är värd lite mer rassel i plånboken efteråt.

E3-vinnaren Al Dente var också precis lika bra som jag trodde och det visade sig att han verkligen inte behövde få bestämma tempot för att vinna. Han tål både en och två snytingar i loppen och är helt klart kullens kung. En rolig seger på många plan och det kändes roligt att Tommy Hanné fick sätta ytterligare avtryck på svensk travsport även efter hans allt för tidiga bortgång.

Tyvärr fick Tommy inte den cred för segern som han är värd för i ATG-live fick vi efter loppet höra att det var ”Cattis” Lundström som hade lagt grunden till segern. Undrar hur många gånger ”Cattis” ens har suttit upp bakom Al Dente? Hon står visserligen som tränare, men tydligen är det ägaren Daniel Söderberg som kör hästen i de flesta jobben.

I ivern att säga så mycket som möjligt på kort tid så haglar historielösheten och faktafelen i sändningarna på ATG-live och jag tror att problemet är att för få medarbetare jobbar alldeles för mycket. Det måste vara omöjligt att vara väl påläst till 5-6-7 omgångar i veckan och även om man ”bara” ska göra intervjuer på stallbacken så skiner det snabbt igenom. Det verkar i en del fall som att man försöker dölja ”dålig koll” med att prata så mycket som möjligt och upprepa sig hela tiden, men det bli snabbt tjatigt och hopplöst jobbigt att lyssna på.

En bra lösning för oss tittare vore nog fler medarbetare. Gärna lokala förmågor med koll på regionen, som max jobbar med 2-3 omgångar per vecka. Men då blev det väl ramaskri bland de flitigt fakturerande konsulterna som i dag ränner land och rike runt…

V86 är ute på turné och turen har den här veckan kommit till lilla Fornaboda travbana i Lindesberg. Värt att tänka på där är att upploppet visserligen är relativt långt, 192 meter, men att det ändå är svårt att vinna från kön. Sista kurvan på Fornaboda är svår och hästar som attackerar i vida spår där har ofta svårt att få med sig farten in på upploppet och då är det lätt hänt att spetshästen hinner undan. I fjol blev det många spetssegrar den här omgången och det kan mycket väl bli något liknande nu. Innerspår bakom bilen, speciellt när starten går på bortre långsidan, brukar vara svårt och det krävs riktigt startsnabba hästar för att spetsa därifrån. Det kan komma några regnskurar under eftermiddagen, men enligt SMHI ska det bli fint väder senare under kvällen.

Det är jackpot med runt 4 miljoner extra i åttarättspotten och omgången ser knepig ut. Den sportsliga höjdaren är att Elitloppsvinnaren Nahar dyker upp i snabbloppet, men han har bakspår mot ett par bra sprinters och ingenting får strula på vägen om han ska vinna loppet. Given att gardera för mig. Tänkvärt är att stortränarna Nurmos och Walmann har haft lite svajig stallform på slutet och de har en del betrodda hästar i kväll som man nog ska behandla med försiktighet.

Analys Lindesberg V86-1:

Ranking: A: 7. B: 3-9-4-6-2-5-10. C: 1.

Spetsanalysen: Är ganska övertygad om att Send In The Clowns spetsar om Svanstedt laddar, men nu verkar han inte vara inne på det och då är det lite lurigare. Katla Celeber kan öppna snabbt felfri, men det kan lika bra bli galopp eller tappstart. Hon är knepig. Rugiada Dei Rex kan öppna vid laddning och kanske kör Örjan i spets i detta sällskap.

Loppanalysen:

Ett fyraåringslopp där jag tror att 7 Send In the Clowns är klart bäst. Han har varit ute i stenhårda lopp en tid och kommer från två starka insatser i V75. Seger från rygg ledaren på open stretch näst senast och bra avslutning som tvåa bakom Västerbo Fantast i finalen senast. Kadabra-sonen är mycket startsnabb och klar spetsfavorit om han trycks av, men Anders Svanstedt verkar vara inne på att ta det lugnt från start och sedan försöka runda allt till slut i stället. Det låter som en bräcklig taktik i Lindesberg (även om hästen troligen är bäst med ett rygglopp) och i så fall vill jag inte spika. Det är möjligt att Anders kommer på bättre tankar under dagen och kör han till spets tror jag att det blir vinst.

Jag spelar utgång med Send In the Clowns och spikar på en kupong, men tar alla utom en på min andra kupong.

Hårt betrodd är 3 Conquestador B.R. som bara har gjort sex starter, men som tjänade bra pengar som tvåa i det norska kriteriet förra året. Han har aldrig startat i Sverige och möjligen kommer han att gynnas av körspö nu. Han var seg som sexa i årsdebuten och formen är lite svårbedömd, men Björn Goops hästar går å andra sidan riktigt bra för dagen så det kan gälla den här också. Räknas från ett bra läge men ändå svår att sätta in i konkurrensen.

9 Kan Ha är en fin travare som konstigt nog aldrig har vunnit lopp. Han har haft lite otur i årets två starter (fast i trött rygg näst senast och galopp med mycket sparat senast) och från ett bra smygläge med Adielsson i sulkyn tycker jag att han är ganska tidig.

4 Rugiada Dei Rex har bra fartresurser och gör sällan bort sig, men hon har svårt att sticka nosen först i slutstriderna. Hon kan öppna vid laddning och laddas inte favoriten så kanske Örjan kör i spets den här gången? Farlig om hon får bestämma tempot.

6 Talk the Talk är svårbedömd efter två galoppmissar, men hon har bra styrka och vann vid enda tillfället med Olsson i sulkyn.

2 Katla Celeber har fart för vinst, men hon har inte alls fått till det i år. Hon kan öppna bra, men också galoppera eller tappa från start och helt klart är hon svår att räkna på för dagen.

Av övriga streckar jag alla utom en och hoppas på en skräll om inte favoriten och min utgångshäst Send In The Clowns vinner.

Analys Lindesberg V86-2:

Ranking: A: 2-4-6. B: 7-3-1-5. C: -.

Spetsanalysen: Orutinerade hästar bakom bilen och nästan omöjligt med en seriös analys. Ewald F.Boko öppnade hyggligt senast, men är ingen blixt första biten. Great Society har öppnat ganska bra med USA-mått mätt, men svenska förhållanden är något annat. Vad kan Posterized första biten? Hooplöst, men gissar på Great Society om Erik är intresserad av täten.

Loppanalysen:

Ett treåringslopp som känns lurigt trots bara sju startande. 2 Ewald F.Boko har visat hög kapacitet i sina tre starter och blir jättefavorit. Senast gav han nog det bästa intrycket hittills och utvecklingskurvan pekar åt rätt håll. Han har säkert bra chans här, men han är orutinerad, ska resa långt för första gången och dessutom ska Lugauer kanske testa barfota runt om för första gången. Inte säkert att det fungerar perfekt på den ibland lite lösa banan i Lindesberg och som storfavorit vill jag inte spika.

4 Great Society har gjort elva starter i Nordamerika och gör debut för Stig H Johansson. Han har mött bra hästar på Meadowlands utan att riktigt räcka till, men ser ut som en fin travare som ska duga en bit i svensk konkurrens. Dock omöjligt att veta hur han är för dagen och som vanligt känns det smått oseriöst med dessa hästar på de stora systemspelen. Johansson ligger lite lågt och det låter inte som att man maxar utrustningen, men det borde ändå räcka en bit här – speciellt om det blir spets. Tidig och intressant att se i värmningen.

6 Paris Metro kommer också från USA och har inlett lite segt för Melander, men senast såg hon klart förbättrad ut bakom bra hästar och Björn upp nu är spännande. Passas tidigt om det blir barfota runt om igen!

Här chansar jag inte bort någon utan streckar hela B-gruppen också och 7 Sounds Good ser ut att ha en del fart i kroppen och snart kanske Kolgjini får till honom? 3 Posterized är välstammad, men galopperade dubbelt i debuten och är också väldigt svår att räkna på…

Analys Lindesberg V86-3:

Ranking: A: 9-1. B: 3-4-10-5-11-2-7. C: 12-6.

Spetsanalysen: Cummin är startsnabb och lär laddas, men det är inte lätt att hålla upp ledningen från innerspår över kort distans på Fornaboda och jag tror att startraketen Summer Flirt kan ta sig förbi.

Loppanalysen:

Ett sprinterlopp för ston och 1 Cummin är omgångens mest spelade häst. Hon återkom efter uppehåll senast och visade bra inställning när hon avslutade 10,5 sista halvvarvet till knapp seger. Hon är kanske ännu vassare med loppet i kroppen och blir hon inte fast är det bra chans. Jag tror dock att hon kan få svårt att försvara innerspåret mot Summer Flirt och då kan det strula även om Goop inte sitter fast i onödan.

Favoriten är ett givet bud och en av två utgångshästar i loppet, men tipset ger jag till skrällen 9 Paduca Dream som är ofattbart bortglömd. Hon har visserligen ingen rolig rad, men två av de tre senaste starterna har varit i kval till Drottningens pokal och Stosprintern och det givetvis mot helt annat motstånd än detta. Senast gick hon bra över mål efter att ha tappat lite fart i spåren när Uhrberg drog tussarna för första gången. Bra smygläge här och om favoriten blir av med ledningen så kan det lösa sig helt perfekt. Till runt tre procent är hon en av omgångens mest spelvärda hästar och en rolig utgångshäst.

Bakom dessa två är loppet ganska tunt och öppet och jag streckar alla utom två. 3 Summer Flirt är mycket startsnabb och knapp spetsfavorit, men formen är lite tveksam eftersom hon varit sjuk efter senast och inte givet att hon håller hela vägen om det blir spets.

4 Alvena Snau Di är ganska bra för klassen, men kanske måste gå med skor nu vilket är ett litet minus. Ganska tidig ändå.

10 Ninepoints Lucy är inte så tokig och för lite spelad och 5 Mill Triss var vass vid segern för fem starter sedan. Adielsson nu!

Analys Lindesberg V86-4:

Ranking: A: 8. B: 10-14-9-5-7-13-3-12. C: 1-2-4-11-15-6.

Spetsanalysen: Lisa Scarlet bör spetsa, men svara knappast täten över tre varv mot någon av de betrodda. Chad Boko tar över först och sedan kanske Ramboldo Jet?

Loppanalysen:

Ett lopp över tre varv som inte håller någon högre klass. Favorit är 8 Ramboldo Jet och efter att ha haft lite otur i sina första starter i Sverige så tog han som väntat en bekväm spetsseger i klent sällskap senast. Nu är motståndet bättre, men ändå inte så märkvärdigt och Ramboldo räcker nog en bit till i klasserna. Jag tycker även att Stig H-stallet visat bra form på slutet och det kan nog ramla in en del segrar den närmaste tiden. Han bör öppna bäst av de på mellanvolten och helt omöjligt är det nog inte att Erik kan köra till täten efter en bit. Möjligt att Bergh bakom Chad Boko inte vill släppa, men den hästen har inte imponerat och Ramboldo kan nog slå denne utvändigt också. Jag spikar.

Värst emot är en felfri 10 Uppy Smiling. Han visade klart bra styrka i tidigare regi och i debuten för Westholm senast avslutade han piggt efter att ha fått chansen sent. Han gynnas kraftigt av tre varv, men missgynnas av voltstart där han brukar bli väldigt ivrig. Han har galopperat två gånger av tre från just spår fem och risken är nog stor att det blir en tappstart. Om inte så kan han absolut hota favoriten, men jag spelar på startstrul och spikar emot.

14 I Am Dynamite är en rutinerad stayer som är van vid betydligt tuffare sällskap än detta. Han var tvåa bakom Gary Hoist på en vass tid näst senast och en liknande prestation lär räcka långt här. Given vid gardering.

9 Digital Display ser ut som en riktig långskubbare och han har visat fin form på slutet. Första med Örjan är ett plus och han ska också räknas tidigt även om han kanske ännu är lite väl ospeedig.

5 Chad Boko var blek i debuten för Bergh och visade inget extra vid en billig spetsseger senast. Måste höja sig för att vinna, men det kanske inte är omöjligt?

Analys Lindesberg V86-5:

Ranking: A: 5-10-3. B: 6-2-8-1-4-11. C: 7-12.

Spetsanalysen: Snabbast är Global Nursery och inte omöjligt att hon blåser till spets trots sämsta spåret. Invändigt försöker Caddie Heart och Bono Boko ta emot. Caddie Heart kan nog hålla ut Bono Boko om Erik vill.

Loppanalysen:

Ett sprinterlopp där jag tror att 5 Bono Boko vinner om han kommer till ledningen. Han har höjt sig på barfotabalans och öppnade bra när han vann från ledningen på Åby i mars. Senast höll han farten bra som fyra i V75 och nu är det enklare motstånd än på slutet. Han har dock inte startat på en dryg månad vilket alltid oroar lite och det är inte heller givet att han tar sig förbi Caddie Heart från start vilket gör det svårare att vinna. Tippas men utan att användas något speciellt.

10 Wish Me Luck Ås är nog hästen med högst potential och hon var riktigt fin vid segrarna tidigare i år. Senast var hon däremot sjuk vilket gör formen något svårbedömd och Walmann har också haft en del hästar som underpresterat på slutet. Får nog ett fint lopp och kan spurta till seger om formen sitter där, men inget jag vågar lite på.

3 Caddie Heart har hög grundkapacitet, men tävlar ojämnt. Senast sköt hon till riktigt bra som trea och såg kraftigt uppåt ut och gör hon om den insatsen duger hon bra här. Hon kan öppna vasst, men det är inte givet att hon gör sina bästa lopp i spets längre – speciellt inte om öppningen blir tuff.

Jag streckar vidare och 6 Ipod är inte så tokig i grunden och Kolgjini låter nöjd med honom för dagen. 2 Darling har bra fart och ett perfekt läge. Går hon lika bra nu som hon gjorde för Jakobsson för fyra starter sedan kan hon skrälla. Sex streck totalt, men det känns inte helt givet att det räcker…

Analys Lindesberg V86-6:

Ranking: A: 15-8-9-7. B: 2-1-4-6-5-10-13. C: 12-14-11-3.

Spetsanalysen: Hot Marke öppnar nog bäst, men jag kan tänka mig att man gärna släpper täten och då kan Sonja Linnea vara först fram.

Loppanalysen:

Ett försök till Diamantstoet och ett knepigt lopp. 1 Bear Glide är knapp favorit och hon har gått okej utan att glänsa i två starter efter uppehåll. Hon får nog svårt att hålla upp ledningen och Nurmos stallform är tveksam för dagen. Känns inte så het och bara en av många.

Tipset får 15 Valnes Chilly trots ett läge som normalt sett är kallt på Fornaboda. Hon är dock riktigt bra för dagen och visade 12,5 sista varvet vid överlägsen seger mot Ariel Boko senast. Det här spåret kan nog ändå vara bättre än att ha 4,5,6 eller 7 på samma volt och löser det bara sig lite under vägen kan hon spurta till seger.

8 Bear With Me är nog bästa hästen i loppet och hon är härdad mot mycket hårdare hästar än detta. Hon vinner dock inte så ofta och läget är knepigt för en häst som inte öppnar så bra. Givet bud om hon kommer till under vägen och hon tål att göra grovjobbet själv också.

9 Qvintette är lite seg bakifrån, men visar stigande form och avgjorde på bra sätt sista biten senast. Körs kanske fram tidigt? Hårdhet att vinna om hon kommer in i matchen.

7 Sonja Linnea var godkänd som trea från ledningen i V75 näst senast, men kom helt bort senast. Hon öppnar bra och har tidigare vunnit 6 av 9 försök i spets. Kan få överta täten och är då tänkbar.

2 Stelina är mer stark än snabb och kan vara långt framme om hon klarar spåret. Väl hårt spelad dock.

Sista strecket till 4 Xanthis Alicia som inte är så mycket sämre än betydligt mer spelade stallkamraten Bear Glide.

Bakom dessa är det väldigt jämnt och att helgardera är nog inte fel om man har skrällfeeling.

Analys Lindesberg V86-7:

Ranking: A: 1-2-9. B: 5-8-3-6-5. C: 10.

Spetsanalysen: Mr Picolit är vass första biten och kan spetsa ”trots” innerspåret. Occhione Jet är också snabb och kan trycka sig förbi om Erik laddar. Francais du Gull är också riktigt vass ut och har ett perfekt spår för att ladda med, men det är nog ”fel” Erik i sulkyn för att vinna spetsstriden.

Loppanalysen:

Ett sprinterlopp som håller bra klass och 9 Nahar blir stor favorit. Han har hittat stilen ordentligt nu och var riktigt vass när han plockade ner Raja Mirchi näst senast. Senast mötte han ingenting och vann lätt utan att pressas. Visst kan han vinna även detta lopp, men bakspår över kort distans är knappast hans bästa gren och på Fornabodas lite speciella bana känns han sårbar. Banunderlaget kan också vara löst vilket missgynnar Nahar ganska rejält och hamnar han i vida spår runt sista sväng kan det bli jobbigt att hålla ihop stilen. Måste nog fram utvändigt ledaren tidigt om det ska gå vägen och det kan bli svårt. Han är inte särskilt intressant som spelobjekt den här gången och bara en av flera.

Tipset ger jag till 1 Mr Picolit som är bättre än de senaste resultaten visar (1.09 sista 400 m bakom hästar senast) och trots att innerspår på Lindes är svårt så tror jag att han kan spetsa. I ledningen har Mr Picolit grym segerprocent genom åren och han kan hålla hela vägen. Missar han spets bör det ändå bli rygg ledaren och med lucka kan han spurta till seger.

2 Occhione Jet har inte fått till det i årets två starter, men är nog bättre än visat. Han blev lite för het näst senast och senast blev han hovöm. Troligen skor nu vilket bör vara ett minus, men å andra sidan kanske han travar hela vägen då. Han är snabb ut och vill man släppa med Mr Picolit kan det vara spets och slut. Är han som han ska borde han vara svår att plocka ner i spets på Lindesberg i alla fall.

Tre streck räcker nog långt eftersom 8 Bagley har fått ett svårt startspår och 5 Francais du Gull borde få öppna för tufft om han ska nå sin bästa position ledningen.

Analys Lindesberg V86-8:

Ranking: A: 2. B: 6-7-4-8-5-3-10-9. C: 12-1-11.

Spetsanalysen: Highspeed Call är mycket snabb ut om han laddas och travar bra för dagen. Då tror jag att han spetsar även fast Rite On Win är mycket kvick första biten.

Loppanalysen:

Ett fint sprinterlopp där det blir ganska jämnspelat. Jag tycker att tre hästar höjer sig, men väljer att spika min spetsfavorit 2 Highspeed Call. Jag är svag för den här kämpen som ogärna ger sig i ledningen de dagar han är fräsch och fin. Han visade fin form senast i en 10-avslutning i spåren sista 600 m och han fungerar ännu bättre i ledningen. Vid segern i Eskilstuna i april visade han att han tål att gå i stenhårt tempo hela vägen och det lär han få nytta av här.

Risk att öppningen blir tuff mot Rite On Win, men får Highspeed Call sedan dämpa andra halvvarvet tror jag att han rinner undan till slut.

Värst emot är nog kastrerade och pånyttfödde 6 Gitano som sett klart fin ut i två starter för Bergh i år. Näst senast avslutade han 1.08 sista 400 m som tvåa bakom Västerbo Loveboat och senast blev det lätt i spets mot enklare motstånd. Blir spetsstriden för tuff för de inblandade har Gitano bra chans att vara starkast till slut, men från det här spåret kan han också hamna på vingel första biten och frågetecken även för ett löst banunderlag som Berghs hästar rent generellt inte brukar gilla.

7 Rite On Win är snabb och gjorde nog sitt bästa lopp någonsin senast när han blåste runt fältet på baksidan och sedan höll undan för Costatantisoldi. Han är mycket startsnabb och Björn lär testa en bit, men ändå tufft att komma förbi min spik från det här spåret. Bra chans om han lyckas med det utan att det kostar för mycket.

Resten tycker jag är lite sämre och jag förstår inte att 4 Star Advisor Joli är så hårt betrodd? Han är visserligen jämn och säker och gör alltid sitt, men ska han vinna detta måste han nog till spets och det finns det väl ingen chans till? Överspelad.

8 Curtsy Hanover och 5 Verymuchkiss Karsk är hästar som kan tänkas om spetskörningen blir för tuff.

Singelstrecken:

8 Ramboldo Jet (V86-4) blir allt bättre och står nog fortfarande billigt inne i loppen. Toppchans om värsta motbudet strular till det från start.

2 Highspeed Call (V86-8) har väldigt hög högstanivå och är han bara frisk och fräsch för dagen har han bra chans att leda från start till mål.

Utgångarna:

7 Send In the Clowns är bästa hästen i V86-1 och kör Svanstedt till ledningen bör loppet vara över. Kan vinna även bakifrån men större risk för strul då.

1 Cummin är bästa hästen i V86-3 och vinner nog om hon inte blir fast på innerspår. Klar risk att någon tar sig förbi första biten ändå och det kan passa skrällen 9 Paduca Dream perfekt.

Skrällbuden:

9 Kan Ha (V86-1) är bättre än han visat och kan få ett smaskigt smyglopp med Adielsson härifrån. Tänkbar om favoriten kommer bort.

6 Paris Metro (V86-2) såg kraftigt uppåt ut barfota runt om senast. Goop upp nu!

2 Darling (V86-5) är snabb men knepig. Bra läge och trivs med kusken.

7 Sonja Linnea (V86-6) trivs i täten där hon brukar stånka på bra. Kan få överta och är inte ofarlig då.

1 Mr Picolit (V86-7) är mycket bättre än resultaten på slutet visar och från ett perfekt läge är han intressant.

Överspelade:

1 Bear Glide (V86-6) har på slutet inte visat något som motiverar att hon är mest spelad i loppet.

9 Nahar (V86-7) är bra nu, men förutsättningarna på Fornaboda känns sådär och det kan bli långt fram till ledaren.

4 Star Advisor Joli (V86-8) har härlig inställning, men är bäst i spets och kommer knappast dit.

V8-systemet: (Skrivs på två kuponger, minst en A-häst måste vinna för chans på åtta rätt).

A: 7. B: 2,3,4,5,6,9,10. (res 7,3)
1,2,3,4,5,6,7 (res 2,4)
A: 1,9. B: 2,3,4,5,7,10,11. (res 12,6)
8 Ramboldo Jet (res 10,14)
2,3,5,6,10 (res 8,1)
1,2,4,7,8,9,15 (res 6,5)
1,2,9 (res 5,8)
2 Highspeed Call (res 6,7)

Kupong 1: 7 x 7 x 2 x 1 x 5 x 7 x 3 x 1 = 10290 rader
Kupong 2: 1 x 7 x 9 x 1 x 5 x 7 x 3 x 1 = 6615 rader

Totalt: 16905 rader = 4226,25 kr (bara för åtta rätt).

DD-spelet:

1,2 – 2 x 300 kr = 600 kr
1,2 – 6 x 150 kr = 300 kr
1 – 7 x 100 kr

Totalt: 1000 kr.

/DB

Skriver spelkrönikor på Travnet.
189berglund@telia.com
Nästa nyhet
Spelkrönika V75 Bergsåker 28/6: Fina E3-finaler och clown-tv på ny nivå!
Nästa nyhet
Spelkrönika V75 Bergsåker 28/6: Fina E3-finaler och clown-tv på ny nivå!

Spelkrönika V75 Bergsåker 28/6: Fina E3-finaler och clown-tv på ny nivå!

Efter en minst sagt ljummen V86-omgång i Åmål i onsdags så vankas det betydligt roligare travtävlingar på Bergsåker till helgen. V75-finaler och finaler i E3 för treåringar ska avverkas och det är toppsport över hela linjen. I motsvarande E3-finaler förra året skrällde Mellby Briolett i stoavdelningen och Rolling Stones infriade favoritskapet i klassen för hingstar och valacker. Jag är inne på något motsvarande den här gången. Skrällchans i stoloppet och favoritseger för kullettan Al Dente i hingstklassen.

Annars är väl omgångens stora snackhäst ”Ålandsmonstret” Jeppas Maxi som i V75-inledningen jagar femte segern i följd. Jag håller med om att han har rejäl överkapacitet för klassen och visst vinner han troligen, men jag har hört uttrycket ”helt stenklar” om honom någon gång för mycket under veckan för att känna mig riktigt bekväm. Det är väl också så att när det börjar låta på det sättet från majoriteten av tipsters som det kan vara dags att gardera? Om inte annat för att ”helt stenklar” brukar vara en jinx av guds nåde. Ska vi sedan ”angripa” favoriten lite mer seriöst så såg han inte perfekt ut i aktionen senast heller och jag garderar.

Bergsåker har ett upplopp som brukar vara utslagsgivande och innerspår bakom startbilen är gynnsamt om man har en startsnabb häst. Det väntas soligt och fint väder på lördag enligt SMHI och jag räknar med ett bra banunderlag.

För övrigt såg jag V65-sändningen från Solvalla idag och det var clown-tv på en helt ny nivå. När resten av världen börjat tröttna på Suarez-skämten och hånandet och mobbningen kring dessa byggde kanal75 stora delar av sin sändning på det. Av rädsla för att den egna produkten inte räcker till? Kanske borde någon ansvarig producent satt fingret i luften och stoppat den här idén redan på skrivbordsstadiet? De säger att de har högt i tak på den här sändningen så då blir väl ingen sur om jag säger mer trav och mindre trams tack..?!

Kim Eriksson dök också upp civilklädd som någon sorts sidekick och jag undrar varför? Nåja, han verkar vara en kul prick och vi fick i alla fall veta att A: Kim har aldrig haft med sig tidtagarur i lopp och B: Kim har kört ett hundratal miljonärer.

På A säger jag; Å fan! och på B säger jag; syn och höj!

Analys Bergsåker V75-1:

Ranking: A: 5. B: 9-3-12-10-4-2. C: 8-6-7-1-11.

Spetsanalysen: Drogba Bob öppnar bra vid laddning, men det kan bli tufft att ta emot Aibohphobia och Starcane Harvester som är vassa första biten. Dessa två lär släppa och sköter sig Jeppas Maxi är han troligen först fram för att överta.

Loppanalysen:

En final i lägsta klassen där jättelöftet 5 Jeppas Maxi blir omgångens största favorit. Han har visat imponerande styrka och fart och de tre senaste segrarna har varit mycket övertygande. I Gävle näst senast slog han likaledes lovande Coldtown från dödens och senast vann han också från dödens trots en del mothugg på vägen fram dit.

Med ett bättre utgångsläge än sina värsta motståndare talar såklart mycket för att han vinner igen, men jag är lite orolig över att han värmde klart tveksamt inför Gävlestarten näst senast och jag har också hört att Jansson inte var helt nöjd med värmningen senast. Jag tycker inte heller att Jeppas Maxi såg som bäst ut i stilen trots segern senast, men om det berodde på banunderlaget eller sviktande fräschör vet jag inte. Enligt tränaren var han också lite sliten efter förra loppet och nu ska han iväg på en ny långresa.

Risken finns att favoriten får en del gratis den här gången och då kan han vinna utan att vara på topp, men jag nöjer mig med att spela utgång och spika på en kupong och sedan strecka på en del på den andra lappen.

9 B.B.S.Pelleshan blev en stor snackis inför V75-debuten senast och han infriade förväntningarna och tog en enkel spetsseger i lite beskedligare sällskap. Han har haft helstängt huvudlag i de två senaste starterna och tänt till rejält på det. Nu blir det förutom helstängt även barfota runt om och jänkarvagn och det kan säkert innebära ytterligare en växel. Bakspår är givetvis en nackdel, men han har rygg på en ganska startsnabb häst och kan han följa i ryggar på rätt sätt så kanske Örjan kan komma före favoriten in i första sväng och köra för spets? Visst, lite långsökt, men inte helt orimligt heller. Givet motbud och nästan tio gånger mindre spelad än favoriten.

3 Screen Height är också given om man garderar loppet. Han har visat bra resurser i tre- och fyraåringslopp och senast var han rejäl vid seger utvändigt ledaren. Perfekt läge och Björn Goop upp, men han har ännu inte visat någon större startsnabbhet och kan nog inte hålla favoriten utvändigt och köra till spets. Räknas ändå – speciellt om favoriten har en sämre dag.

12 Coldtown har bara förlorat en gång på sju starter och det var senast då han fick ge sig mot just Jeppas Maxi trots att denna fick gå utvändigt hela vägen. Han har inte startat på en dryg månad efter det och kanske var han inte som bäst för dagen trots en väldigt fin tid? Tufft läge nu, men han är bra och kommer favoriten bort kan han vinna.

Streck också för 10 Leif som höll bra som trea i V75 senast och han duger bra i klassen även om han inte är lika bra som favoriten. ”Lyxstrecken” får 2 Drogba Bob och 4 Elegance Brodde som båda har bra lägen och fin form.

Analys Bergsåker V75-2:

Ranking: A: 4-2-5-1. B: 6-3-10-12-9-7-11. C: 8.

Spetsanalysen: Arctic Model spetsar nog om hon öppnar lika bra som i de två senaste starterna. Utmanar gör främst Littlemissunshine och Caviar Sisu. Svårbedömd taktik från Pekka Korpi, men med en häst till med i fältet kanske han ändå inte är så sugen på att släppa till någon av de svåraste konkurrenterna? Väntar in Fashion Duo kanske? Öppet.

Loppanalysen:

E3-final för ston och ett spännande lopp att vänta. Klar favorit blir fina 2 Souchong som vann kvalet väldigt lätt från ledningen. Hon har en härlig gång och ser väldigt effektiv ut i stilen. Styrka och inställning verkar det inte vara några fel på heller och det enda minuset nu är väl hennes orutin. Med bara fyra starter i kroppen har hon inte varit med om så mycket och när det dessutom sägs att hon ska övernatta på bortaplan så oroar det lite. Kan såklart vinna, men favoritskapet blir stort och jag garderar och hoppas på en skräll.

Tipsettan får fina 4 Secret Service som knappast är särskilt mycket sämre än favoriten i dagsläget. Hon vann enkelt från utvändigt ledaren i försöket och tål att göra en del själv. Jag misstänker också att hon är lite snabbare första biten än favoriten och kan komma iväg bättre. Kanske hela vägen till ledningen? Björn Goop upp för första gången och hon har i alla fall gjort dubbelt så många starter som favoriten.

5 Fashion Duo har gått bra hemma i Finland, men kom inte till i ett tufft lopp under Elitloppshelgen och gick i mål med krafter kvar. I försöket senast drog hon i hårt tempo i ledningen hela vägen och vann i överlägsen stil. Kontio upp nu och skulle hon få överta ledningen av stallkompisen blir hon svårfångad.

1 Arctic Model vann försöket från spets trots att hon hade lite halsproblem den dagen. Hon bör vara bättre nu och från det här läget luktar det spets eller rygg ledaren. Troligtvis det senare. Inte borta.

När det gäller treåriga ston kan det mesta hända och vid favoritfall vill jag inte spricka. Det blir helgardering och startsnabba 6 Caviar Sisu (första rycktussar nu) och fina 12 Olympia Gold kanske kan storskrälla?

3 Littlemissunshine vann ett försök från rygg ledaren, men känns lite sämre än övriga försöksvinnare. Läget är dock bra och hon öppnar snabbt och kan få ett fint smyglopp. 7 Some Summit har aldrig vunnit, men var rejält förbättrad barfota fram och med helstängt huvudlag senast. 11 Face’Em ska gå barfota runt om och på den balansen var hon vass för tre starter sedan.

Analys Bergsåker V75-3:

Ranking: A: 12-8-13-9. B: 10-11-7. C: 1-6-4-3. D: 5-2.

Spetsanalysen: Banker’s Garcon öppnar bra och har bra spetschans från innerspåret. Körs nog i tät om inte någon från tillägg körs offensivt, men troligen lär det komma tidiga attacker från guldhästarna.

Loppanalysen:

I stället för gulddivisionen körs den här veckan en sommarspecial där hästar motsvarande brons/silver har 20 meters försprång på guldhästar. Med tanke på den kvalité hästarna på startvolten håller så skulle jag bli mycket förvånad om någon på start håller undan över den långa distansen.

Favorit är 10 Canaka B.F. och även om hon är jättebra så känns hon inte som en stark sådan. Hon möter oftast ston och nu mot hingstar över lång distans bör det bli tuffare. Hon visade fin form i Norge senast och visst kan hon vinna, men som klar favorit känns hon inte särskilt spelintressant och jag chansar bort henne.

Tipset ger jag till tuffe 12 Ed You som har stångats bra mot stenhårda hästar på slutet. Näst senast blev han ju diskad som måletta i ett försök till Sweden cup och då slog han Mosaique Face. Senast mötte han Timoko i Finland och gick starka sista 700 m i spåren och höll farten bra. Svårbedömt hur fort han öppnar med dessa förutsättningar, men lång distans bör vara en fördel och med en prickad start tuffar nog Jansson framåt direkt. Minst streckad av de som känns aktuella.

8 Quid Pro Quo var tvåa bakom Porthos Amok efter en sen lucka näst senast och senast gick han vasst efter att ha snubblat i galopp i Norrbottens Stora Pris. Lång distans är nog inget plus, men han klarar det och eftersom Erik är vass i voltstart kanske de kan öppna bäst av hästarna på tillägg? Givet bud.

13 Porthos Amok har visat toppform på slutet och gick bra som fyra där Nahar vann senast. Han öppnar ganska bra, men det är nog ändå viss vingelrisk från det här läget, men det lär ändå inte bli ett jättetåg i tredjespår på slutvarvet och han kanske kan bli fint framdragen även om han hamnar långt bak från början? Räknas tidigt.

9 Kadett C.D. gick bra som trea i guld näst senast, men borde kanske ha vunnit i lite enklare sällskap senast. Han fick dock göra grovjobbet själv då och blir nog farlig här om han slipper det nu. Fyra streck totalt.

Analys Bergsåker V75-4:

Ranking: A: 2-9. B: 7-1-5-12-11-8-6-3. C: 4-10.

Spetsanalysen: Pompano öppnade förbättrat senast och laddas, men han bör ändå få svårt att hålla ut Trust Launcher första biten. Även J.C.Memory kan öppna bra, men tar nog inte en längd på Trust Launcher som är min spetsfavorit.

Loppanalysen:

Ett bra lopp där jag rankar ner favoriten 7 Maverick Man en aning. Han är kapabel, men ännu orutinerad och senast såg det ut som att han inte var riktigt körbar sista delen av loppet. Han vore nog mycket gynnad av att komma till ledningen, men det tror jag inte att han gör och det luktar ett tufft lopp. Inte så intressant som favorit då.

Jag gör i stället en utgångsgrupp med två andra hästar och tror mest på mitt spetsbud 2 Trust Launcher. Han har gått bra en längre tid, men haft lite svårt att sticka nosen först. Inför senast var jag inne på att han gör sina bästa lopp i spets där han vunnit fyra av fyra, men då gick det vägen trots att det inte blev spets och det tyder på toppform. Nu har han bra spetschans och då tror jag också att han vinner om inte långresan ställer till det.

9 Bandit Hornline vill jag också ha med som utgångshäst. Han fick allt serverat senast och vann säkert med rycktussarna kvar i öronen och det finns bra kapacitet i fyraåringen. Bergh verkar ha hittat nyckeln också och med rygg på Trust Launcher kan han återigen få ett perfekt lopp.

Bakom dessa tre finns det gott hästar som är bra för klassen och 1 Pompano kan vara en rolig skräll. Han kan troligen inte hålla ledningen även fast innerspår på Bergsåker är bra, men han bör i alla fall få ett klart bättre lopp än senast och då kan han överraska med fritt till slut. Han har bra styrka den här sexåringen.

5 Divas Revansch höll undan för Trust Launcher näst senast, men var sämre senast. Han är säkert bättre den här gången och med ett smyglopp kan han duga till slut.

12 Remember My Name är en riktigt fin häst, men läget är givetvis tungt. Han är förmodligen bäst i den främre träffen också och det krävs nog rejäl körning i täten om han ska hinna fram. Intrycket senast med barfota runt om och jänkarvagn var dock så pass vasst att han inte kan nonchaleras helt.

11 Bartender In blir allt bättre och har vunnit på tre olika sätt på slutet. Missgynnad av bakspår eftersom han tidigare har varit stökig i ryggar, men sköter han sig är han inte borta.

Sista strecket får starke 8 Raz Mackenzie som troligen inte vinner från det här läget, men han blir allt rappare och senast spurtade han bra bakom Bandit Hornline och höll ifrån sig Maverick Man över upploppet. En procent är trots läget ganska lockande.

Analys Bergsåker V75-5:

Ranking: A: 4. B: 6-11-7-3-12-10-2-1-9. C: 8-5.

Spetsanalysen: Dragon Tooma tar nog en längd på Long Night för att sedan släppa. Jag tror att A.Hannibal med helstängt huvudlag håller ut B.B.S.Mandarino och Octopus och övertar täten.

Loppanalysen:

En silverfinal där jag är inne på att formstarke 4 A.Hannibal kommer till täten och leder hela vägen. Jag varnade för honom från spår åtta näst senast och då höll han bra som fyra efter tuffa sista 900 meter i spåren. Senast avslutade han under 1.09 sista 700 m i spåren där Democrat fick bestämma i spets och det var ett fortsatt bra formintryck.

A.Hannibal kan öppna snabbt, men har gått med en murphybländare på insidan en längre tid och nu kommer han i stället att gå med helstängt huvudlag. Det bör betyda att han öppnar ännu vassare och då tror jag att han är först fram för att överta täten av Dragon Tooma. Annars ska han gå barfota runt om som senast och med en jänkarvagn. Optimal utrustning alltså. I spets trivs femåringen bra och utsätts han inte för toktryck räknar jag med att han leder hela vägen. En klart prisvärd spik till ca 10 procent.

Favorit är 6 Octopus som svek i V75 näst senast, men som tog snabb revansch näst senast. Troligen berodde den sämre insatsen näst senast på långresa och övernattning och den här gången reser han samma dag som senast. Det blir tufft att vinna från dödens på A.Hannibal, men om han kommer förbi eller får avlösning av Vendi så kan han absolut vinna.

Det finns viss risk för tuff körning i loppet även om Vendi numera har en lite mer sansad kusk i sulkyn. Om det blir hårt tempo i täten kan snabba 11 Food Money komma in i matchen. Han är snabb på speed och har bra ryggar i starten. Farlig med rätt lopp.

7 Vendi har fin form, men riskerar ett tungt lopp från det här läget. Vinner knappast från dödens. 12 Tresor d’Inverne fullföljde bra efter en strulg start senast, men han är allra bäst i spets och kommer ju inte dit från det här läget…

Analys Bergsåker V75-6:

Ranking: A: 1. B: 5-3-4-2-7-9-6-8. C: 10-12-11.

Spetsanalysen: Örjan tvekade inte en sekund när han valde innerspår för Al Dente och det är starkt för mig. Innerspår på Bergsåker är bra och jag räknar med att det blir spets även om det finns ett par osynade kort utanför. Psycho kan nog öppna bra men knappast tillräckligt.

Loppanalysen:

E3-finalen för hingstar och valacker är såklart ett bra lopp, men jag tror inte att det blir så dramatiskt som många andra verkar vara inne på. 1 Al Dente är kullens kung så här långt och jag tror att han infriar sitt stora favoritskap. Han har tagit enkla segrar där han fått bestämma tempot i ledningen varje gång på slutet och många verkar vara inne på att han inte ska palla med att få lite tryck bara för det. Mitt intryck är att Al Dente är en stark och rejäl häst med rätt inställning och jag är inte särskilt orolig över att det kanske kommer att gå lite fortare under vägen nu.

Att det blir spets igen är jag ganska övertygad om och det verkar även Örjan Kihlström vara eftersom han valde innerspår utan att tveka efter försöket. En stark häst som skulle kunna sätta fart på loppet är Digital Frame, men denne är ju stallkamrat till Al Dente och lär inte köra denne i sank i alla fall. Mer troligt att han kör fram utvändigt ledaren och sedan låser loppet.

Treåringar är treåringar och visst kan det hända oväntade saker, men jag tror att favoriten vinner det här och spikar.

Mest respekt har jag för 5 Psycho som jag verkligen gillar intrycket på. Han åkte på första förlusten i försöket senast, men bet i riktigt bra över upploppet och gick starka sista 800 m i spåren. Det verkar vara helt rätt inställning på honom, vilket också syns i stammen, men för att slå Al Dente regelrätt måste han nog komma till ledningen vilket bör bli tufft.

3 Digital Frame är mer stark än snabb och tappar lite från start. Han går dock in i mål sedan och når han fram utvändigt ledaren är han med i striden.

4 Othello Tilly ser lite knepig ut i stilen, men biter i bra i loppen och barfota runt om nu låter spännande. Tänkbar vid gardering.

7 Valentino Strix har bra styrka och kanske körs offensivt, men att Heiskanen ska göra en ny ”Dernier Viking” och sänka favoriten är ändå svårt att tro på.

Analys Bergsåker V75-7:

Ranking: A: 2-7-5-9. B: 6-3-4-1. C: 10-8-12-11.

Spetsanalysen: You Talking To Me är vass ut och håller nog upp innerspåret till att börja med. Tror dock att Björn kan tänka sig att släppa till Betterthancheckers eller O.P.’s Flirt. Lite känsla för att den senare kan öppna riktigt vasst den här gången.

Loppanalysen:

En riktigt vass bronsdivision där jag garderar rejält. Klar favorit är fine 5 Betterthancheckers som övertygat i sina två starter i Sverige. Han vann ett billigt lopp näst senast, men visade bra fart och senast blev det väldigt lätt från ledningen i V75. Längre distans tror jag inte spelar någon roll och i spets eller med ett rygglopp lär han vara med i segerstriden igen. Inte så spelintressant som klar favorit dock och det är inte givet med spets så jag garderar.

Tipset till 2 Costatantisoldi som gör bra lopp varje gång. Näst senast tog han en välförtjänt V75-seger och senast avslutade han med vassa 8,5 sista 700 m i spåren som tvåa bakom Rite on Win. Här har han ett perfekt utgångsläge och sitter i andraspår direkt och kör övriga lite mot varandra så kommer hans starka avslutning att bita bra över Bergsåkers dryga upplopp.

7 O.P.’s Flirt är också ett givet segerbud. Han har verkligen tänt till på slutet och hittat en extra växel med helstängt huvudlag och barfota runt om. Med helstängt tror jag nog att han kan öppna riktigt vasst och når han ledningen utan att det kostar för mycket blir han svårslagen. Vissa oklarheter råder dock om balansen den här gången och blir det bakskor på är det nog ett litet minus.

9 Ruth Reerstrup är en tuff tjej som vunnit den hårda vägen på slutet och hon plockade ner You Talking To Me från dödens näst senast. Hon har vunnit tre starter av tre i Sverige och är ganska tidig trots bakspår.

6 Vici Lane var tapper tvåa bakom Costatantisoldi senast och har hög kapacitet, men det är risk för ett tungt lopp igen och det blir svårt att vinna från dödens. Räknas om det löser sig bättre än så.

3 Paying Guest höll bra från ett svårt läge där O.P.’s Flirt vann senast och står bättre till nu. Han är stark och blir farlig om tempot hålls högt i täten vilket en del talar för.

4 Caramella B.F. visade senast vad hon kan göra om det är hårt tempo i täten och hon är inte helt borta här heller. Väl hårt spelad dock.

1 You Talking To Me är kanske inte lika bra som de bästa i loppet, men läget är bra och Björn vinner väldigt mycket lopp för dagen. Rygg ledaren?

Singelstrecken:

4 A.Hannibal (V75-5) har visat toppform på slutet och nu tror jag att han kommer till ledningen. Svårfångad om det inte blir tokkörning och en mycket spelvärd spik.

1 Al Dente (V75-6) är kanske inte lika spelvärd, men segerchansen måste vara stor och jag räknar med att han leder runt om. En sund vinnare.

Utgångshästarna:

5 Jeppas Maxi (V75-1) är överlägsen om han fungerar, men han såg inte som allra bäst ut senast och kanske är formkurvan på väg ner? Jag nöjer mig med att spela utgång.

2 Trust Launcher (V75-4) är jättebra varje gång och i spets tror jag att han leder hela vägen. Missar han spets eller om det blir körning spurtar nog 9 Bandit Hornline ner allt.

Överspelade:

2 Souchong (V75-2) är mycket lovande, men orutinerad och ska ut och resa långt. Möter dessutom några riktigt bra. Given att gardera.

10 Canaka B.F. (V75-3) är bra för det mesta, men visst bör det bli tuffare mot hingstar över lång distans? Ingen stark favorit för mig.

7 Maverick Man (V75-4) har härlig inställning, men han såg inte som bäst ut senast och från det här läget riskerar han en tuff resa. Inte så het som klar favorit.

V75-systemet: (skrivs på två kuponger, minst en A-häst måste vinna för chans på sju rätt)

A: 5. B: 2,3,4,9,10,12. (res 5,8)
1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12 (res 4,2)
8,9,12,13 (res 10,11)
A: 2,9. B: 1,5,7,8,11,12. (res 6,3)
4 A.Hannibal (res 6,11)
1 Al Dente (res 5,3)
1,2,3,4,5,6,7,9 (res 2,7)

Kupong 1: 6 x 12 x 4 x 2 x 1 x 1 x 8 = 4608 rader
Kupong 2: 1 x 12 x 4 x 8 x 1 x 1 x 8 = 3072 rader

Totalt: 7680 rader = 3840 kr.

DD-spelet:

1 – 2,7 x 500 kr = 1000 kr.

/Berglund

Skriver spelkrönikor på Travnet.
189berglund@telia.com
Nästa nyhet
Spelkrönika V75 Kalmar 22/6!
Nästa nyhet
Spelkrönika V75 Kalmar 22/6!

Spelkrönika V75 Kalmar 22/6!

Efter Bodens härliga travkväll under midnattssolen i lördags så är det nu dags för en annan härlig travtradition. Kalmars midsommaromgång går som vanligt först på söndag så att alla travälskare ska hinna fira midsommar rejält innan det är dags för V75. Kalmartravet har fått till en mycket kvalitativ omgång där gulddivisionen blev ett mycket fint sprinterlopp med tanke på att det ”bara” är 150.000 kronor till vinnaren mitt i storloppsäsongen. Årets Elitloppsfemma (Reven d’Amour) är bara spelad till runt 4 procent av insatserna och rankad i mitten av fältet på de flesta ställena och det säger en del om klassen på loppet. Spetsstriden kommer att avgöra mycket för flera av omgångens mest betrodda hästar och inte minst i gulddivisionen blir de första 2-300 meterna troligen avgörande för den tidige favoriten Oasis Bi.

En annan höjdpunkt är läckre Defi’s Victory som är obesegrad sedan debuten och jagar sin sjätte seger i följd. Det bör bli tidig ledning och en ny segerdefilering och spiken är given trots väldigt stort favoritskap. Jag ser också fram mot det avslutande långloppet där jag tror mycket på en häst, men streckar två på V75-spelet.

Kalmars upplopp är långt (207) meter och stallbacken ligger efter mål. Innerspår bakom startbilen fungerar bra och banunderlaget brukar vara bra om vädret inte ställer till det.

Analys Kalmar V75-1:

Ranking: A: 2. B: 5-10-6-8-11-3-1-12-7. C: 9-4.

Spetsanalysen: Mr Chicago är mycket snabb ut och spetsfavorit. Det kan dock kosta att försvara ledningen här och det finns även risk att Zjanti River eller Arazi Boko tar sig förbi, speciellt den senare om han öppnar som han ibland kan.

Loppanalysen:

En ganska jämn silverdivision där dock både jag och spelarna ger ett klart favoritskap till 2 Mr Chicago. Jag trodde på honom redan för tre starter sedan, men då kom han inte förbi Tresor d’Inverne första biten och blev fast med krafter kvar bakom denne. Näst senast avslutade han starkt som tvåa bakom Olympic Kronos i V75-finalen och senast på Bjerke var han femma med lite sparat över mål i ett tufft lopp där bland annat Stelton och Indigious var före i mål. Då spetsade Mr Chicago, men Calle Lindblom släppte till Indigious och sedan hade hästen lite problem med både banunderlaget och de snäva kurvorna. Han lär fungera bättre i Kalmar och får han inte för tuff press i spets bör han leda runt om.

I det här loppet finns det dock risk att det kommer att kosta att gå i ledningen. Först laddas säkert både Zjanti River (vill till innerspår) och Arazi Boko tufft och sedan finns risken att Kolgjini kör offensivt med tuffe October Kronos. Med det i åtanke vågar jag inte spika Mr Chicago utan väljer i stället att gardera rejält. Spelar man ett utskrivet system tycker jag däremot att han passar bra som A- eller utgångshäst.

Bakom favoriten ska 5 Arazi Boko räknas tidigt och det speciellt om han kommer till täten. Man verkar i alla fall vara inne på att ladda rejält den här gången och han får halvstängt huvudlag i stället för helstängt eftersom Södervall tror att han blir snabbare från start då. Arazi Boko vinner inte så ofta längre men når han täten kan han hålla hela vägen.

10 Zenidine Bob var riktigt fin vid spetssegern senast och verkar vara på väg att hitta samma fina form som förra sommaren. Han går bra även bakifrån och med rygg på startsnabba hästar kan han komma helt okej till från start. Bortglömd och ett kul skrällbud.

6 Rombo di Cannone har gjort två positiva insatser för Stig H Johansson och avslutade vasst efter startgalopp bakom Alfas Da Vinci senast. En seger på 28 starter är lite oroväckande, men styrkan verkar det inte vara några fel på och med tuff körning i täten är han säkert gynnad.

8 October Kronos har hög kapacitet och såg fin ut vid lätt seger från ledningen i årsdebuten senast. Han brukar köras offensivt när han är i form och från det här läget tror jag inte att Kolgjini backar. Kan sätta fart på loppet och även vinna det om inte upplägget blir för tufft.

11 Scirocco Sisa är en bra spurtare som vinner ganska ofta och Uhrberg på Juuls hästar är alltid en plusvariant. Räknas trots läget.

3 Örbäckens Cruella ska normalt sett rankas tidigare med denna uppgift, men hon gav sig lite för enkelt från ledningen senast och formen verkar inte vara på topp. Claes Svensson säger också att hon brukar vara bäst på vintern. Ändå inte ofarlig eftersom hon troligen får ett snällt lopp från det här läget.

1 Abborren blir över från start och formen är diffus efter sporadiska starter i vår. Styrka och mod finns dock så det räcker och helt kall är hon inte om det löser sig.

Jag streckar även 12 Jaguar Broline (bra för det mesta) och 7 Joker Stursk (vass efter galopp senast).

Analys Kalmar V75-2:

Ranking: A: 5. B: 3-1-2-10-7-9-11-4-6. C: 8-12.

Spetsanalysen: Harpos Rockybalboa öppnar bra och är nog den ende som kan tänkas hota favoriten Defi’s Victory i körningen om ledningen. Jag tror däremot inte att Untersteiner vill ta emot favoriten över den långa distansen.

Loppanalysen:

Obesegrade 5 Defi’s Victory jagar sin sjätte seger från debuten och inte mycket talar för att han ska misslyckas. Fyraåringen har en härlig uppsyn och allt verkar gå så lått för honom. Han är stark, speedig och öppnar fort och intrycket när kusken begär lite av honom till slut har varit mäktigt. Nu körs han av Johnny Takter för första gången, men i min bok är det ett plus jämfört med tidigare kuskar och ska inte innebära något problem. Jag tror att Defi’s Victory är snabb nog att ta ledningen av egen kraft, men Takter lär inte chansa med att trycka av honom max eftersom han lär bli släppt till spets ändå.

Är Defi’s Victory bara frisk och fräsch så lär han inte förlora det här loppet från ledningen och V75 är ett alldeles för svårt spel för att gardera bara för att han är så stor favorit. En mycket sund vinnare.

Bakom favoriten är loppet jämnt och faktiskt ganska bra och 4 Paleo Pride har gjort ett intryck som bör räcka långt i alla lopp i den lägsta klassen. Fin vid segrarna och vass spurt mot bra hästar senast. Lång distans bör passa bra och han har vettig chans att vara närmast favoriten i mål. Tyvärr är han dock tvåa på turordningen och blir megafavorit vid en eventuell strykning och därför vill jag inte ha honom som förstareserv.

1 Harpos Rockybalboa blev het i ledningen senast och öppnade 1.11 första varvet över full distans, men höll mycket tappert som trea. Toppform på den kanten och här luktar det rygg på favoriten lång väg. Bra chans att bli tvåa i så fall.

2 Even’s First Boy är också bra för klassen och tidig bakom favoriten från ett bra läge och 10 Windson Yankee är bättre än vad den låga V75-procenten anger.

Analys Kalmar V75-3:

Ranking: A: 9-5-1. B: 12-6-3-11-8-4-2. C: 10-7.

Spetsanalysen: Monster Drive är mycket snabb vid laddning och jag tror att han håller upp innerspåret om Ohlsson vill. Oasis Bi är också riktigt vass ut, men bör ändå få svårt att ta en längd av egen kraft. Alvena Pele och Mr Picolit är startraketer, men dessa har för dåliga spår och laddas knappast allt som går.

Loppanalysen:

En mycket fin gulddivision över kort distans och mycket kommer att avgöras i starten. Om 5 Oasis Bi kommer förbi Monster Drive tror jag att han vinner loppet, men det tror jag inte att han gör av egen kraft och inte alls säkert att Ulf Ohlsson släpper ledningen över korta häcken. Oasis Bi hade krafter kvar bakom franske kanonen Universe de Pan i Finland näst senast och gick bra som trea i Jämtlands Stora Pris senast. Formen verkar fin och han är nog bäst i spets över kort distans. Risken för dödens gör dock att jag inte rankar honom etta.

Om Monster Drive körs i spets kan det lösa sig perfekt för 9 Truculent som senast avslutade vasst som femma i Elitloppsförsöket och blev utslagen med liten marginal. Det var dock ett fortsatt starkt formbesked och här är ju motståndet trots allt lite enklare. Nu pratar Lars I om att köra lite snällt och att man siktar på Hugo Åbergs senare i sommar, men det kan ändå lösa sig perfekt för Truculent från det här läget och då lär han avsluta vasst.

Värt att tänka på är att Truculent förmodligen är allra effektivast på innerspår och kanske är Takter så fräck att han tar rygg på Monster Drive i starten? I så fall blir det ju lite chansartat, men det kan också lösa sig perfekt. Borde nog vara favorit om det blir så att Oasis Bi får svar om ledningen.

1 Monster Drive var jäkligt fin i försöket till Sweden Cup som han vann lätt från spets. I finalen fick han gå i dödens på Mosaique Face och det blev för tufft. Senast i Östersund hamnade han en bit bak vartefter och kunde inte ta så mycket till slut. Bättre förutsättningar här och att Ohlsson, som verkligen gillar att svara spets, ska släppa till ett av de värsta motbuden känns långsökt. Barfota runt om nu jämfört med senast och blir inte öppningen för tuff kan han leda runt om.

Sedan streckar jag även 12 Magic Tonight trots läget. Det här är en riktigt vass sprinter som har sett jättefin ut på slutet och från ett annat läge hade han nog varit tipsetta. Nu krävs det mycket tur från spår tolv, men löser det sig kan han spurta ner allt. 6 O’Grady kan väldigt mycket och var vass som trea i både försök och final av Sweden Cup. Lite trassligt startspår, men kommer han till kan han vinna.

Lite hårt kanske att ha Elitloppsfemman 11 Reven d’Amour så långt ner i rankingen, men han är ju bäst i den främre träffen och det borde bli tufft att hinna runt alla till seger.

Analys Kalmar V75-4:

Ranking: A: 1. B: 4-6-3-9-12-10. C: 2-11-8-7-5.

Spetsanalysen: Jarl af Solnäs har varit riktigt snabb med spår längre ut i banan men har aldrig haft innerspår. Han öppnade dock vasst från spår två nyligen och jag tror att det räcker för att hålla upp ledningen. Utmanar gör främst Valentino Gowan, Claudius F. och Alec Hornline.

Loppanalysen:

Ett sprinterlopp där också mycket avgörs i starten. Favoriten 1 Jarl af Solnäs har varit bra på slutet och vid sjätteplatsen senast satt han i kön och avslutade bra sista 800 m i spåren. Fortsatt form alltså och lyckas Peter Untersteiner hålla upp ledningen från innerspår ska det vara bra segerchans. Fyraåringen har aldrig haft innerspår bakom startbilen och det kan vara en nackdel, men jag tror att han lyckas hålla upp täten och i den positionen har han vunnit fyra av fyra tidigare. Kort distans bör passa perfekt och det blir barfota runt om, helstängt huvudlag och jänkarvagn som tidigare. Spik!

Om det blir för tuff spetskörning eller om favoriten missar ledningen är loppet vidöppet och rejäl gardering krävs. 4 Claudius F. är en fin häst som fått ett lopp i kroppen efter uppehåll och han gick helt okej då. Han har tagit sina segrar i spets och har nog bäst chans att vinna loppet om han kommer dit.

6 Alec Hornline är ojämn, men riktigt vass i ljusa stunder och han var sjuk i sina senaste starter. Nu återkommer han efter uppehåll och formen är svårbedömd, men han har gått bra efter vila tidigare och når han spets, där han är allra bäst, kan han vinna.

Garderar man loppet tycker jag att 9 Global Oasis är ett roligt bud. Hon har fin form (fast senast) och lyckas kusken hålla upp ryggen på favoriten i starten kan hon få ett perfekt smyglopp och bli farlig med lucka till slut.

Analys Kalmar V75-5:

Ranking: A: 2-4-1. B: 8-6-5-12-14-3-11-10. C: 15-9-7-13.

Spetsanalysen: Pelican Flyer är nog snabbast på startvolten och tränaren vill se henne i spets där hon växer en klass. Borga Effekt har inte varit jättesnabb ut tidigare och Nissan Broline lär inte snabbstarta från spår två. Från tillägg är nog Unique Gowan snabbast ut och hon kan vara framme vid starthästarna ganska omgående.

Loppanalysen:

Ett intressant stolopp där det normalt sett borde vara svårt att ta in 20 meter på starthästarna, men med bara tre hästar på första volten lär de på tillägg sitta bra till direkt. Tipset lite med tvekan till 2 Nissan Broline som jag inte tyckte var något extra i Drottningens Pokal senast. Hon hade dock gått riktigt bra hos Untersteiner före det och i försöket avslutade hon 10,5 sista 700 m från ledningen till seger. Hon borde kunna hålla undan 20 meter för hästarna på tillägg, men frågan är var hon hamnar från start och hon lär ha någon bra i rygg direkt.

4 Fleetfoot Hanover är en snabb häst som gör första starten i Peter Untersteiners regi här. Senast vann hon på bra sätt från spets och är knappast sämre nu. Intressant läge som kan ge ett fint smyglopp och då lär hon speeda vasst till slut.

1 Borga Effekt ser inte märkvärdig ut, men har höjt sig rejält på slutet och verkar trivas med Goop i sulkyn. Jag tror att hon får svårt att hålla spets, men skulle Björn Goop lösa det blir hon nog svårfångad. Får ett fint lopp oavsett och måste räknas.

8 Kiss Me Kemp kan mycket och var bra vid segern näst senast. Senast mötte hon bra hästar och gick helt okej med lite sparat över mål. Lite bortglömd nu och bör räknas ganska tidigt.

6 Stylish Hanover är rejäl, men var inte på topp senast och formen är nog inte på topp nu heller. Dessutom ska hon gå med framskor vilket är minus, men det bli i stället norskt huvudlag och urryckare vilket kan väga upp det. Räknas men lite väl hårt spelad.

5 Jitanes duger bra i klassen och är lite spelad och det gäller även 12 Xena Brick som är ojämn, men väldigt farfylld och hon var fin senast.

14 Sahara Fairytale är kanske loppets bästa häst, men efter sin enorma insats för fyra starter sedan har hon varit lite sämre för varje gång och nu har hon fått pusta lite. Svårbedömd dagsform alltså och det låter som att det kan bli skor runt om. Inte så het från det här läget, men kanske farlig att räkna bort helt ändå…

3 Pelican Flyer kan en del och siktar på ledningen där hon gör sina bästa lopp. Alltid läskigt att såga spetshästen i stolopp. Streck också för kapabla 11 Aroma Grim och startsnabba och starka 10 Unique Gowan. Elva streck totalt.

Analys Kalmar V75-6:

Ranking: A: 4-6-2-5. B: 7-11-10-12-1. C: 9-8.

Spetsanalysen: Lineup du Jape är snabbast första biten, men jag tror inte att han körs i ledningen till varje pris och Acriter kan nog trycka sig förbi efter en bit.

Loppanalysen:

En fin bronsdivision där jag ger tipset till ”halvskrällen” 4 Naglo’ del Nord som gått riktigt bra i två starter för Heiskanen. Han har visat runt 1.11 sista varvet båda gångerna och senast räckte det till seger trots ett svårt utgångsläge. Han öppnar nog inte så vasst, men det bör bli bra tempo i det här loppet och då blir han tung att stå emot till slut. Roligt speldrag.

6 Acriter tycker jag också är tidig fast han är hårdare betrodd. Han har gjort tre starter för Westholm och var grymt fin vid seger från dödens senast. Gången innan hade han punktering och det loppet kan man glömma. Kommer han till spets utan att det kostar för mycket och är lika bra som senast blir han svår att fånga in.

2 For Pleasure AS gick under 1.10 från dödens vid seger senast under Elitloppshelgen och var väldigt vass. Han går bra även över full distans och får han bara travet att flyta som senast lär han segerstrida från ett bra läge. Given.

5 Bar Plombier är favorit och han är säkert starkast i fältet. Han öppnar hyggligt och lär sedan köras det som går hela vägen och det brukar vara tufft att vinna i V75 på det viset – speciellt för entaktade hästar när det inte är lång distans. Ofta är det någon/några som kan gå med i det hårda tempot och ändå ha en spurt kvar till slut. Risk att Bar Plombier sänker ledaren om han inte blir släppt till spets, men han kan också göra bort sig och då blir det ett annat lopp. Släpps han till spets vinner han förmodligen, men det känns som en bräcklig favorit.

Streck också för sylvassa spurtaren 7 Eketorpets Tess som gått bra varje gång för Untersteiner. Hon vann från spets i en snabb avslutning senast, men är nog vassare med ett rygglopp. Farlig om hon kommer till från start.

10 Keeping Julia kan också spurta vasst om tempot blir högt och hon brukar gå bra för Takter.

Hemmahästen 1 Britt Palema är stark och har härlig inställning, men blir över från start och möter tuffare motstånd än vanligt. Känns inte så het.

Analys Kalmar V75-7:

Ranking: A: 2-6. B: 15-13-5-1-11. C: 4-14-8-12-9-10-3-7.

Spetsanalysen: Bazir Dimanche och Hertig Shim öppnar nog hyggligt, men det mesta talar för att Quirire sitter i ledningen efter en bit.

Loppanalysen:

Ett lopp över tre varv där jag tycker att hästarna på startvolten har den bästa uppgiften. Dessa måste bli väldigt svåra att ta in 40 meter på och hästarna på 20-volten känns inte så vassa.

Jag har fastnat för fuxige 2 Nescafe som gjort två starter i Sverige och varit riktigt vass. Näst senast på Solvalla blev han hängande från start och hamnade långt ner i fältet bakom bra hästar, men avslutade strålande via 11,5 sista varvet som trea. On Hold vann det loppet, men Nescafe var den som gick fortast över mål.

Senast på Bjerke gick han på i tredjespår 1250 kvar och höll sedan starkt som tvåa bakom Rooibos trots att han inte alls gillade det lösa banunderlaget. Han gick dessutom med bakskor då och utan pisk och nu kan det bli barfota runt om som näst senast och pisken ska också vara ett plus. Reijo Liljendahl har dessutom fått lite tid till på sig att putsa till den här segervane sjuåringen och jag tror att han är riktigt bra. Risk att han får göra grovjobbet själv, men det kan nog lösa sig ändå och jag tror att han har toppchans.

En tänkbar spik, men jag dubblar ändå på V75 med 6 Quirire som troligen tar hand om ledningen och inte blir så lätt att slå då. Den här välstammade femåringen har kommit tillbaka starkt efter skadeuppehåll och varit väldigt fin vid två segrar. Senast blev det mycket enkelt från spets och att han får Björn bakom sig nu lär inte vara någon större nackdel. Troligen får han överta ledningen efter en bit och sedan kan det hålla hela vägen även fast jag tror att Nescafe är en bättre häst i dagsläget.

Värt att notera är att Quirire ännu inte har vunnit utanför Solvalla, men om det är en tillfällighet eller inte är svårt att svara på.

Det är verkligen inga bluffhästar som står 40 meter bakom och 15 Alfas Da Vinci har ju genomgått en våldsam utveckling hos Jocke Lövgren. Senast tog han längder på Kadett C.D. över upploppet och hann fram till seger på mållinjen och näst senast var han trea i Harper Hanovers på bra sätt. Strular hästarna på start till det kan han vinna igen, men han står egentligen 20 meter fel till här och uppgiften känns tuff.

13 Opitergium är en elithäst sett till kapaciteten och han verkar vara på god väg tillbaka mot toppformen. Han kommer från två godkända insatser i Sweden Cup och dessa lopp kan mycket väl ha fört fram honom en del. Tänkbart segerbud, men ändå tufft att ta 40 meter på mina två streck.

5 Just Magic är stark och brukar gå bra i Kalmar, men spåret känns inte helt rätt och det blir knappast någon ledning där han gör sina bästa lopp.

11 Navigator Sib går bra varje gång och är jämnheten själv. Han är dock också jämn på så sätt att han ”aldrig” sätter nosen först och jag tror att han får svårt att göra det den här gången också.

Singelstrecken:

5 Defi’s Victory (V75-2) är ett obesegrat jättelöfte som lär ta sjätte segern i följd. Han är nog både starkast och snabbast och bör leda runt om.

1 Jarl af Solnäs (V75-4) har formen på topp och perfekta förutsättningar. Bör hålla upp ledningen och blir sedan svårslagen.

Tvåhästarslåset:

2 Nescafe (V75-7) har jag blivit förtjust i och han har en passande uppgift och bör bli svårslagen. Svåraste hotet är om 6 Quirire får bestämma i ledningen och jag dubblar med honom på V75.

Spelvärda drag:

10 Zinedine Bob (V75-1) närmar sig toppformen och vann på bra sätt senast. Har bra startryggar, vass kusk och kan komma bra till trots bakspår. Bortglömd.

4 Fleetfoot Hanover (V75-5) är mycket snabb och gör intressant debut för Peter Untersteiner. Farlig om det inte strular på vägen.

4 Naglo’ del Nord (V75-6) har varit jättebra i två starter för Veijo och duger nog bra även i V75.

Överspelade:

5 Oasis Bi (V75-3) är bra och vinner nog i spets, men han riskerar svar invändigt och då spelar jag inte honom som favorit.

5 Bar Plombier (V75-6) är väldigt stark, men bör få ett tungt lopp och då är det alltid tufft att vinna i bronsdivisionen. Bräcklig favorit.

15 Alfas Da Vinci (V75-7) är jäkligt bra, men nu står han egentligen 20 meter fel till och det blir tufft att hinna runt hela fältet.

V7-systemet:

1,2,3,5,6,7,8,10,11,12 (res 9,2)
5 Defi’s Victory (res 1,2)
1,5,6,9,12 (res 3,11)
1 Jarl af Solnäs (res 4,6)
1,2,3,4,5,6,8,10,11,12,14 (res 15,9)
2,4,5,6,7,10,11 (res 12,1)
2,6 (res 15,13)

10 x 1 x 5 x 1 x 11 x 7 x 2 = 7700 rader = 3850 kr (bara för sju rätt).

DD-spelet:

2,4,6 – 2 x 300 kr = 900 kr
7 – 2 x 100 kr

Totalt: 1000 kr.

/Berglund

Skriver spelkrönikor på Travnet.
189berglund@telia.com
Nästa nyhet
Spelkrönika V75 Boden 14/6: En frisk fläkt och en sur bris

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson