Mitt i brinnande fotbolls-VM ska det köras en ny V86-omgång och den här gången med en trevlig jackpottförstärkning efter att ingen hittat åtta rätt förra veckan. Nästan fem miljoner extra att dela på för de som har alla rätt i kväll och det är långt ifrån givet att det blir särskilt många. Trots att en mycket stor favorit lär inleda omgången så är det gott om stökiga lopp i övrigt och inte särskilt enkelt att bena ut alla åtta lopp.

Jägersro är skådeplatsen för tävlingarna och då är det som vanligt svårt att vinna lopp om man sitter kvar i kön inför slutvarvet. Ledningen är att föredra och alla mina nyckelhästar utom en har goda chanser att sitta i en tätposition vilket känns bra. Det är kuskändring till Jörgen Sjunnesson på alla Veijo Heiskanens hästar och jag noterar även att Johnny Takter hoppar in och kör tre hästar under kvällen.

Analys Jägersro V86-1:

Ranking: A: 5. B: 3-2-11-10. B/C: 7-6-1-9-12-8.

Spetsanalysen: 3 Garcon Above är bra bakom bilen och trivs i front, men lär knappast bråka om/när storfavoriten
5 Zidane Grif testar för att överta.

Loppanalysen:

Ett mycket jämnt och svårlöst lopp om det inte vore för att Elitloppshelgens store succéman Alessandro Gocciadoro valt att lufta sin ruskige treåring 5 Zidane Grif denna kväll. Ready Cash-sonen kom från helt överlägsna segrar i Italien och gjorde ingen besviken under fredagens lunchtrav på Solvalla. Även där var han totalt överlägsen efter att ha dragit i tufft tempo i ledningen hela vägen. Full distans bekom honom inte det minsta då, men det lär ändå inte vara någon nackdel med kort väg i kväll.

Jag gissar att ”gul kusk” tar en lugn start för att sedan bara gasa hela vägen och det lär inte var någon i det här ganska klena sällskapet som finner mödan värd att försöka svara. Sedan drar han väl på i samma stil som senast och vinner ungefär lika överlägset. Galopp emot och eftersom Zidane Grif har sett klart stabilare ut på slutet så orkar jag inte spekulera i det om han inte värmer tveksamt eller ser hetsig ut för dagen. En stark spik som är bra att ha i en jackpottomgång som denna.

För de som garderar är en duo med bra startspår och vettig kapacitet hetast, men gör favoriten bort sig så kan nog vem som helst vinna och vill man spela på det är nog en helgardering en vettig lösning.

Analys Jägersro V86-2:

Ranking: A: 2-9-3. B: 4-5-7-6. B/C: 11-10-1. C: 8-12.

Spetsanalysen: 2 Run Ceasar Run är mycket snabb bakom bilen och har bra spetschans trots ett par mycket snabba utvändigt. 3 Wonderboy har dock sett snabbare ut med Uhrberg i sulkyn och 4 Fidago U.R. tar nog inte en längd på båda dessa. Möjligt att 5 Una Blessed är värst emot i spetsstriden om Paal laddar allt som går.

Loppanalysen:

Ett sprinterlopp där det lär gå undan första biten med många spetssugna hästar från bra lägen. I kraft av bästa spåret är
2 Run Ceasar Run knapp spetsfavorit och där brukar han vara svårslagen i ”vanliga” lopp. Senast spetsade han lätt från innerspår, men rullade över i galopp i första sväng när häst och kusk såg ut att slappna av. Nu lär han hållas mer skärpt i det läget och han har bra chans om inte spetsstriden blir för krävande.

Den risken finns dock och då kan fine femåringen
9 Beyblade komma in i matchen. Han tillhörde Danmarks bättre fyraåringar ifjol och verkar kraftigt på gång nu med ett par lopp i kroppen i Flemming Jensens regi. Han var tvåa bakom V75-bekante Cash Valley näst senast och vann enkelt från ledningen senast då han också fick gå barfota runt om. Bra med rygg på en startsnabb häst i starten, men bakspår på kort är alltid extra knepigt på Jägersro och även läskigt med Flemming som ofta sladdar lite för länge i kön. Bra chans om Beyblade kommer in i loppet på ett vettigt sätt.

3 Wonderboy är också en bra dansk och han har mött tuffare motstånd på slutet. Tog segern från ledningen före Toddler och orkade inte riktigt utvändigt om samma häst näst senast. Senast gick han bra till slut i ett lopp som Dice Man vann och formen verkar vara fin. Hästen är snabb ut, men har sett lite alertare ut första biten med Uhrberg jämfört med Juul och risk att han inte kommer till spets mot snabba motbud. Kan vinna ändå om han slipper göra allt grovjobb själv.

4 Fidago U.R. och 5 Una Blessed är startsnabba sprinters och den senare ska Wim Paal rycka alla skor på och ladda rejält för ledningen med. Farlig om det räcker för spets, men klart minskad segerchans om hon blir uppfångad av spetsfavoriten.

Båda dessa streckas och jag tar även med 7 Uptothe Chapel som vann V75 i fjol och duger här om formen är förbättrad efter behandling. 6 R.K.King är ojämn, men kan en del och kan överraska om tempot på loppet blir högt. Sju streck totalt.

Analys Jägersro V86-3:

Ranking: A: 1. B: 10-4-11-9-5. B/C: 8-2-7-3. C: 6-12.

Spetsanalysen: Inget är givet med så här orutinerade hästar, men 1 Global Valuation var pigg från start i debuten även om det inte räckte för ledningen då. Innerspår bör passa perfekt och med startskicklige Uhrberg i sulkyn tror jag att han håller upp ledningen mot hästar som inte ser särskilt startsnabba ut.

Loppanalysen:

Ett lopp med mycket orutinerade treåringar och normalt sett inget som hör hemma på ett så stort riksspel som V86. Det ser inte heller ut att vara någon superklass på djuren och därför tror jag att 1 Global Valuation blir mycket svårslagen i spets. En ganska liten, men rapp och fin travare som jag gillade intrycket på i debuten. Uhrberg valde ett snällt invändigt lopp med honom efter att inte kommit till spets och efter en lucka i sista sväng avslutade han mycket rappt i 11-fart sista 400 meter med bra tryck över mål. Han mötte ett par av de värsta konkurrenterna här då också och gjorde det bästa intrycket av dessa.

Det bör vara jättebra spetschans för Global Valuation och sedan ser jag inte riktigt vem som ska sätta tillräcklig fart på loppet för att han ska förlora vid en prestation som senast. Alltid lite bräckligt med orutinerade treåringar som kan vara ojämna i prestationerna, men det här är en välstammad fin travare som ser okomplicerad ut och Uhrberg låter också mycket nöjd.

Ett dyrt lopp att gardera och då chansar jag hellre och spikar min idé.

10 Targaryen Face var seg i sina första starter, men förbättrad efter galopp som trea senast. Visade bra fartresurser då, men bakspår med Jeppe Juel känns inte superhett och hästen verkar dessutom rätt osäker. Säkert farlig felfri dock.

4 Bearbucket (seg i rygg ledaren) och 9 Ten C.C.Face (gav sig i spets) var båda med i samma lopp som min spik senast och såg båda helt okej ut, men var lite större hästar som verkar behöva fler lopp i kroppen innan de är klara för seger. Bearbucket har visserligen fått en genomkörare till och såg då fin ut i ledningen innan han omotiverat galopperade 600 meter från mål och den rätta spänsten sitter nog inte där riktigt än.

11 Townshend Broline ser också ut som en rätt bra sort som var fin i debuten, men senast orkade han inte med ett lite tuffare lopp. Första rycktussar nu, men lurigt läge och kan sitta långt efter min vinnare varvet från mål.

En eller många känns som den givna lösningen och jag väljer en.

Analys Jägersro V86-4:

Ranking: A: 2-3-6-9. B: 5-4-8. B/C: 7-1. C: -.

Spetsanalysen: 2 New Star Power är svår att ta en längd på om Paal vill ha ledningen vilket han säkert vill. 5 Croquet Rose utmanar, men kommer knappast förbi.

Loppanalysen:

Ett sprinterlopp för ston som är svårt trots bara nio startande. Två av de bättre hästarna (4 och 9) är inte gynnade av den korta distansen och kan få svårt att hinna med om banan är snabb. Tipsettan därför till spetsfavoriten
2 New Star Power trots att hon kommer från en blek insats. Halsproblem då som ska vara bra nu och hon har tränat fint inför detta. Ska gå med framskor nu för att bli ännu startsnabbare och då är det nog bra chans att hon tar hand om ledningen. Kan hålla hela vägen, men ingen jag litar fullt ut på.

3 Twin’s Zindy kom aldrig in i loppet från ett svårt läge förra veckan, men hade visat fin form en tid före det och nu passar förutsättningarna bättre. Vass kusk dessutom och ett tidigt bud från bra läge.

6 Legoholm Zon hittade riktigt vass form i vintras och stod för tre bra insatser i V75. Nu har hon pausat ett tag och är svårbedömd formmässigt, men har i alla fall tränat lite tuffare än vanligt och kanske kan göra ett bra lopp direkt. Bör duga bra här om hon är i närheten av formen när hon segrade tidigare i år.

Stochampionatstrean 9 Schatzi Fayline är mer stark än snabb och inte optimalt för henne med kort distans, men hon har visat fin form på slutet och blir det för hårt tempo i täten, vilket inte är helt omöjligt, så kan hon komma in i matchen.

5 Croquet Rose gillar inte att göra grovjobbet själv som hon fick göra senast, men hon var väldigt fin vid segern från spets näst senast och formen är det nog ingen fara med eftersom hon rapporteras träna fint. Snabb ut och skulle hon ta sig till spets ökar segerchansen.

4 Gunell Palema är liksom Schatzi Fayline mer stark än snabb, men ibland är hon väldigt pigg och det skulle nog passa över den här distansen. Intressant med Christoffer Eriksson och formen bör vara på gång med två lopp i kroppen.

8 Salma Silvio är uppåt i form efter fyra starter i ny regi hon avslutade bra senast. Lite tufft inne, men kan nog duga med rätt klaff på loppet ändå.

7 Paduca Dream och 1 Bahama Mama Ås har väl mindre segerchans än övriga, men den förstnämnda är i alla fall en vettig sprinter och den senare gör debut för Jerry Riordan vilket inte kan nonchaleras. Helgardering.

Analys Jägersro V86-5:

Ranking: A: 2-6. B: 15-5-10-4-14-12. B/C: 1-7-13-11.
C: 8-9-3.

Spetsanalysen: 5 Frances Yoda är mycket kvick vid laddning, men känslan är att man gärna kör henne i ryggar över full distans. 8 Stella Pona är också snabb, men jag gissar att Peter Ingves helst släpper till 6 Havefunwithme om Johan får bra snurr på henne från start.

Loppanalysen:

Stolopp och spårtrappa och en öppen historia. Jag testar en lösning med två utgångshästar och många garderingsstreck bakom och en av mina två U-hästar är 2 Queen of Sand som trots hennes orutin bör ha vettig segerchans från ett bra läge. Hon har blivit allt bättre för varje start och avslutningen som tvåa senast var strålande. En riktigt fin och intressant stammad travare som blir kul att se här om Karlstedt ger henne ett bra lopp.

Favoriten 6 Havefunwithme är dock också ett givet segerbud. Hon har mött bättre hästar än så här och höll bra som tvåa från ett svårt läge senast. Sköter hon sig bakom bilen och öppnar vettigt är det nog bra chans att hon får överta ledningen efter en bit vilket vore mycket gynnsamt.

Vidöppet bakom dessa två, men 15 Lucky Babe är i alla fall en av de bättre och avslutade sylvasst näst senast och gick okej i skymundan senast. Risk att hon gör ett bra lopp i skymundan igen med tanke på läget, men löser det sig på ett bra sätt kan hon vinna.

5 Frances Yoda är mycket startsnabb och vann från ledningen för fem starter sedan, men det var över kort distans och efter det har hon inte varit lika fin. Bör spetsa igen, men söker säkert en bra rygg sedan och hoppas på en lucka till slut. Kan duga med klaff.

10 Twilight Brodda har spurtat starkt flera gånger och får Takter i sulkyn som vid segern för fyra starter sedan. Tidigt bud med bra fart på loppet.

4 Shakira Broline är behandlad efter en blek årsdebut och formen är svårbedömd, men Untersteiner brukar ha bra snurr på dem direkt och hon är inte helt kall. 14 Anne Royal med ”form-Jepson” och starka 11 J.J. är också ganska tidiga skrällbud. Jag streckar alla startande utom tre.

Analys Jägersro V86-6:

Ranking: A: 10. B: 11-1-5-6. B/C: 9-4-2. C: 3-7-8-12.

Spetsanalysen: 1 Silent Hill är det nog inte optimalt med innerspår för och risk at than blir överflyglad. 5 El Gaitero Sisu och 6 Volt di Ruggero bör göra upp om ledningen där spår innanför kan vara avgörande.

Loppanalysen:

Ett jämnt och rätt öppet lopp där 11 Spartak Face är klar favorit. En fin häst som visat bra kapacitet, men senast galopperade han rätt omotiverat i ledningen i sista kurvan. Möjligt att det var en tillfällighet, men det såg ut som att han var på väg att tappa spänsten i det läget och kanske är det formtapp på gång? Vi såg också igår när Marc Elias blev offside mot bra kuskar med en favorit på Solvalla, att det inte alltid är så lätt för de mindre etablerade kuskarna i loppen. Risk för strul igen från ett svårt spår och ingen favorit jag vill spela med.

Jag tror i stället mest på 10 Martin de Bos som var med i samma lopp som Spartak Face senast och såg mycket stark och fin ut över mål utan att riktigt få chansen. Hästen såg då klart bättre ut i stilen jämfört med näst senast då det ändå blev seger från ledningen. Känslan är att Petri Puro fått till den här Maharajah-sonen på bra sätt nu och då ska han duga mycket bra i klassen. Takter upp dessutom och bra chans även om man inte får ha otur på vägen från bakspår på Jägersro. Spik på en kupong.

Bakom dessa två är nog 1 Silent Hill en av de bättre trots att han står tufft inne i loppet. Vann på bra sätt näst senast och höll bra som tvåa på en fin tid senast. Risk för att han blir över från start, men ett segerbud om det löser sig på vägen.

5 El Gaitero Sisu tog två lätta segrar i maj och kändes inte chanslös i ett klass två-försök senast, men då blev det galopp direkt från innerspår bakom bilen. Framskor på nu och mer passande startspår som han bör öppna bra från. Räknas tidigt i spets.

6 Volt di Ruggero har gått bra varje gång på slutet och är jämn och säker. Öppnar bra dessutom och ska streckas vid gardering. Åtta streck totalt.

Analys Jägersro V86-7:

Ranking: A: 3-15. B: 9-14-8. B/C: 11-2-12-6-7-4.
C: 1-10-13.

Spetsanalysen: 3 Aston D.K. lär ta hand om ledningen omgående om han inte galopperar i starten. Gör han bort sig kan nog 11 Quattro Töll sitta i ledningen tidigt.

Loppanalysen:

Ett lopp över tre varv där mycket talar för att favoriten
3 Aston D.K. leder loppet från start till mål. Han har gått klart bra hos Veijo och vann lätt från ledningen över 2640 meter senast och har en mycket lämplig proposition här. Visserligen är det tuffare motstånd nu, men han såg rätt opressad ut på 15,1 senast och kan han något liknande när det är ett halvvarv till så blir det svårt för värsta motbuden att ta in 40 meter. Bra chans och en mycket tänkbar spik.

Jag har dock respekt för kapable 15 Rushmore Face och väljer att dubbla systemet med honom. Visserligen glänste han inte vid segern från ledningen senast, men det var klart hårdare motstånd då och enligt Kolgjini är hästen bättre bakifrån över den här distansen. Formen bör vara i stigande med lopp i kroppen och Christoffer Eriksson har vunnit med hästen tidigare. Bra chans att slå resten om favoriten kommer bort.

9 Börge är en kapabel dansk som var fin senast efter två missar i de första starterna för Flemming. Han har bra styrka, men kan bli lite pigg och är oprövad med voltstart vilket kan ställa till det. Ett tänkbart skrällbud vid större gardering.

14 Cashback Pellini är också starkt och gynnas av längre distans nu jämfört med senast då han inte hann med från kön. Står dock tufft till här och det kan bli svårt att komma ner på en 13-tid vilket lär krävas om favoriten går 1.15 eller lite bättre i spets. Tänkbar, men väl hårt spelad.

Analys Jägersro V86-8:

Ranking: A: 2-7-10. B: 5-6. B/C: 9-3-11-4. C: 8-1-12.

Spetsanalysen: 2 Mr Lindy är mycket startsnabb och klar spetsfavorit med 3 Pajas Face och 5 Sobel Conway på utsidan. Tror att Sjunnesson testar i spets trots full distans och inte släpper till 7 Handsome Brad efter en bit.

Loppanalysen:

Ett ganska ojämnt lopp där storfavoriten 7 Handsome Brad är klart bästa hästen. Han var mycket vass vid segern näst senast då han slog riktiga topphästar och senast var han ursäktad av ett omöjligt förstavarv i Harper Hanovers. Han såg stenslagen ut i sista sväng, men höll ändå farten berömvärt som sexa. Det var en riktig tömning och hästen fick vila längre än vanligt efteråt och kanske är formen inte riktigt lika skarp som vid segrarna? Det går i alla fall att spekulera i och när det dessutom riskerar att bli ett tungt lopp igen så ska han garderas.

Trots att full distans inte är optimalt så räknar jag med att formstarke 2 Mr Lindy körs i ledningen. Han räckte inte i Sweden Cup näst senast, men visade fin form vid seger utvändigt ledaren senast. Han bör ta hand om ledningen och släpper Sjunnesson till favoriten så ger han ju upp loppet helt. Spets på ”Jägers” är bra grejer och större skrällar har skett än att Mr Lindy håller undan för Handsome Brad med det upplägget.

V75-härdade 10 Västerbo Exact blir också intressant om favoriten får svar och ett tungt lopp. Han vann säkert från ledningen senast trots att det lät lite si så där från tränaren innan loppet. Nu har han pustat lite igen och det låter inte som att han ska vara på topp, men han är så pass bra att han kan vinna ändå om inte favoriten får ledningen.

5 Sobel Conway får inte riktigt till det och jag tycker att han är lite tveksam i slutet av loppen. Bäst är han nog i spets men dit borde han inte komma nu heller. Är ändå så pass bra att han kan duga med rätt lopp i det här sällskapet och streckas som en av fem.

Sista strecket får grundkapable 6 Shotproof trots att utvecklingen inte har varit så stark som man kunde tro om honom som unghäst. Han har ändå gått okej i tuffa lopp på slutet och kanske kan skrälla med ett smyglopp av Jensen.

Singelstrecken:

5 Zidane Grif (V86-1) visade helt överlägsna fartresurser för klassen vid segern på Solvalla senast och sköter han sig vinner han på nytt.

1 Global Valuation (V86-3) gav ett klart bra intryck med en vass spurt i sin debut. Såg ut att kunna öppna bra från innerspår och i spets blir han nog svårfångad. Spikas i ett annars öppet lopp.

Tvåhästarslåset:

3 Aston D.K. (V86-7) har varit klart bra hos Veijo och med tidig ledning här blir han inte lätt att hinna ikapp för de som står med tillägg. Dubblas med grundkapable 15 Rushmore Face som kan vara rejält på gång och körs av vass kusk.

Utgångshästarna:

2 Queen of Sand (V86-5) spurtade strålande senast och är nog under rejäl utveckling. Bra chans från ett bra läge, men dubblas med favoriten 6 Havefunwithme som kanske kan få överta ledningen efter en bit.

10 Martin de Bos (V86-6) såg kanonfin ut när han inte riktigt fick chansen senast. Rejäl sort med bättre kusk och lite bättre spår än favoriten.

Överspelade:

6 Legoholm Zon (V86-4) har svårbedömd form efter uppehåll och då ska hon inte vara så här klar favorit i ett öppet och jämnt lopp.

11 Spartak Face (V86-6) galopperade omotiverat senast och är minst rutinerad i fältet. Med lärlingskusk från bakspår är det ingen favorit jag vill spela med.

14 Cashback Pellini (V86-7) är stark och bra, men står tufft placerad nu och lite märkligt att han är mer spelad än Rushmore Face ändå.

V86-systemet: (Skrivs på två kuponger, minst en A-häst måste vinna för chans på åtta rätt.)

5 Zidane Grif (res 3,4)
2,3,4,5,6,7,9 (res 11,10)
1 Global Valuation (res 10,4)
1,2,3,4,5,6,7,8,9 (res 2,3)
A: 2,6. B: 1,4,5,7,10,11,12,13,14,15. (res 8,9)
A. 10. B: 1,2,4,5,6,9,11. (res 3,7)
3,15 (res 9,14)
2,5,6,7,10 (res 9,3)

Kupong 1: 1 x 7 x 1 x 9 x 2 x 8 x 2 x 5 = 10080 rader
Kupong 2: 1 x 7 x 1 x 9 x 10 x 1 x 2 x 5 = 6300 rader

Totalt: 16380 rader = 4095 kronor.

DD-spelet:

3 – 2 x 500 kr
3 – 10 x 200 kr

15 – 2 x 200 kr
15 – 10 x 100 kr

Totalt: 1000 kr.

/Berglund