Återigen blev det en motig V75-omgång för oss som gillar att leta minus på favoriter och spela för lite högre utdelningar. Zenit Brick var ruskigt stark och vann trots att han inte gick att släppa av till slut och att han inte är helt hundra för dagen, som jag var inne på i fredags, står jag nog fast vid även efter loppet. Sir Q.C. ville inte Per Lennartsson tävla mot utan släppte ledningen utan prut med Titan Brodde och med facit i hand går det beslutet inte att gnälla över mer än att det blev ett supertrist lopp. Generaal Bianco höll upp ledningen och trots att han sprang som en banan sista biten mot mål så blev det en säker seger när min idé Globalsatisfaction aldrig fick chansen att syna honom utvändigt. Sedan vann givetvis också Olle Rols som vanligt när jag hade garderat. Visst är hästen riktigt bra, men man måste också säga att han återigen fick loppet perfekt kört när de värsta motbuden fick göra grovjobbet och han kunde smyga med bakom. Jag har verkligen inget emot Olle Rols, men han har sannerligen inte haft en enda pust av motvind vid sina segrar och det måste väl ”häxa” någon gång? Ny chans på fälla honom på lördag har jag noterat…

Hästen för dagen var ändå Who’s Who som sprang 12,3/2140a utvändigt ledaren och dessutom såg helt opressad ut. Makalöst intryck och snopet värre för de spelare som trodde att Floris Baldwin kunde gå under 1.13 i spets…

Ny jackpott på lördag alltså och rejält med extrapengar i sjurättspotten. ATG jublar säkert, men jag är rädd för att alla dessa jackpottomgångar i slutändan kan bli en pyrrhusseger för spelbolaget eftersom det börjar jäsa i spelarkåren över ojämna startfält, stora favoriter, låga utdelningar och innehållna pengar.

I kväll spelar vi utan jackpott på V86, men på den spelformen gör det inte så mycket om det vinner ett par favoriter för får man bara träff på en rejäl skräll så sticker utdelningen iväg fint ändå. Det såg vi inte minst förra onsdagen då åtta rätt hade givit 3820 kronor med favoritseger i sista avdelningen, men enprocentaren I’ll Fixit ordnade nu dryga 121.000 kronor i stället.

Några ojämna lopp och megafavoriten Månprinsen A.M. gör att omgången ser lite favoritbetonad ut på förhand, men till hjälp på vägen mot större vinster finns både ett lärlingslopp, ett långlopp och ett lopp för orutinerade ston som ser svårlösta ut. Jag spelar med två spikar ett tvåhästarslås och gör sedan en ovanligt liten reducering på 44 procent med utgångshästar i två lopp.

Det är Bergsåker och Solvalla som gäller och nu när vårvärmen är kraftigt på gång så lär det bli mer och mer tätkänning i loppen som gäller.

Analys Bergsåker V86-1:

Ranking: A: 10. B: 7-3-9. B/C: 1-5. C: 4-8-6-2-11.

Spetsanalysen: 4 Smedsbo Faksen med Ohlsson är nog snabbast trots snävt spår, men han släpper säkert till någon bra. 7 Tangen Haap vill till spets, men är inte särskilt startsnabb så jag tror att 3 Eldvin med vasse Mika Forss är snabbare fram och övertar. Han släpper väl inte sedan till Tangen Haap om hästen känns fin?

Loppanalysen:

Kallblodslopp inleder omgången och 10 Månprinsen A.M. blir givetvis jättefavorit efter uppvisningen i V75 senast. Jag gjorde då ett tappert försök att gardera, men började misstänka att det inte var ett så smart drag redan efter värmningen då elvaåringen såg otroligt spänstig och fin ut. Han fortsatte på den linjen i loppet och avgjorde loppet redan i sista sväng och såg rejält mycket vassare ut än i årsdebuten då han inte hade fått det rätta fästet. Täta starter och två lopp i kroppen lär göra kallblodskungen ännu bättre och som vanligt är det väl en sömnig insats av kusken som är värsta hotet.

Med få hästar i fältet och som Månprinsen såg ut, och troligen kändes, senast så tror jag nog att Gunnar kör till i tid och då är han överlägsen dessa hästar både i fart och inställning. Spik!

7 Tangen Haap är klar andrahandsfavorit och han såg bra ut i samma lopp som Månprinsen senast då han också stod samma start som denne. Nu har han 20 meters försprång vilket han aldrig har haft på favoriten tidigare. Det här är också en häst med rätt inställning och i ledningen kan han nog streta emot bra och bjuda favoriten en match, men jag är inte så säker på att han kommer till spets och då blir det svårare för Björn Karlsson att lösa uppgiften.

3 Eldvin och 9 Art Kjarvald gick båda bra lopp senast, men visade väl ändå att de helt enkelt inte riktigt är på samma nivå som Månprinsen A.M.

Eldvin ska troligen gå utan skor nu och är kuskförstärkt, men jag tror ändå inte att det räcker till mot en tuffare konkurrent.

Analys Solvalla V86-2:

Ranking: A: 5-2-3. B: 1. B/C: 4-9-6-8. C: 10.

Spetsanalysen: 2 Autobahn är ojämnt startsnabb och svår att räkna på i årsdebuten, startsnabbhet brukar hänga ihop med dagsform. Skulle kunna spetsa om han tar i på rätt sätt första biten. Annars bör det bli 5 Upstream till tät efter en bit. Svårt att se någon annan vilja köra i spets.

Loppanalysen:

Ett ojämnt och rätt dåligt lopp där två V75-härdade hästar som gör årsdebut höjer sig lite över resten. Bakom dessa två är det två som visat färskt form som räknas, men de har båda svårt att vinna lopp och jag betalar bara för en av dem.

Favoriten 5 Upstream visade stundtals bra kapacitet under fjolåret och var tvåa bakom Sobel Conway i en V75-final näst senast. Han galopperade i ett derbykval i sin senaste start och återkommer nu efter nästan åtta månaders uppehåll. Svante Båth låter nöjd med hur hästen känns, men säger också att det bör behövas lopp i kroppen och att det blir skor runt om denna gång. Låter ju sådär på en favorit, men loppet är så pass klent att Upstream säkert har bra chans ändå och speciellt om han kommer till tät.

2 Autobahn vann också V75-lopp under fjolåret och återkommer här i sin första start sedan slutet november. Petr Norman låter nöjd och har i alla fall kört 1.15/1600 meter inne på Solvalla inför detta. Här blir det till skillnad mot för favoriten optimerad utrustning direkt med jänkarvagn, barfota och norskt huvudlag. Autobahn har vunnit två av två i spets och har bra chans om han hittar dit.

Jag streckar även 3 Hochthereitis Sox som har varit igång och tävlat i vinter och bör ha bättre dagsform än de tidigare nämnda. Han har gjort två bra lopp bakom två bra hästar på slutet och har en lämplig uppgift nu, men jag tycker ändå att han på slutet har visat lite större tveksamhet sista biten jämfört med tidigare. Kanske blir han kaxigare nu när motståndet säkert inte är på topp och från ett bra läge är han given trots sämre kusk denna gång (en vinst på tio försök med Haugstad).

1 Vidivici C.C. är den fjärde hästen i fältet som är rätt hårt spelad och han har visat helt okej form på slutet. Det var dock efter rejäl övertalning han tog sig förbi till seger näst senast och senast ville han inte riktigt kliva förbi sista biten. Han kanske kan vinna om han får det perfekt serverat och lucka till slut, men jag tycker att han är för oärlig och vill inte spela på det till för hög insatsprocent.

Övriga är sämre och kan nog bara vinna om de fyra bästa underpresterar. Tre streck totalt.

Analys Bergsåker V86-3:

Ranking: A: 2. B: 4-13-11-14-1. B/C: 7-3-15-8. C: 10-12-5-6-9.

Spetsanalysen: 1 Vira Vircon W.F. öppnar hyfsat och vill gärna ha ledningen. Tror dock att hon får svårt att hålla ut
7 Raclette som i sin tur bör släppa till 2 Ditty Bopper efter en bit.

Loppanalysen:

Ett stolopp där jag tror mycket på favoriten 2 Ditty Bopper och spikar utan större tvekan. En fin travare som alltid visat bra fartresurser och ifjol tävlade hon bra mot tuffare motstånd än detta i sin gamla regi. När hon kom till Per Linderoth så tog hon två snygga segrar i höstas och en tapper andraplats näst senast innan hon fick vinterträna. I årsdebuten senast så fick hon ett snällt lopp i rygg ledaren och chansen för sent, men sköt till bra sista biten mot mål.

Det kändes som en perfekt genomkörare för femåringen och nu blir det dessutom barfota runt om och toppkusk i sulkyn. Ditty Bopper har tidigare öppnat bra och stabilt i voltstart och bör kliva i väg vettigt och om inte Vira Vircon W.F. håller upp ledningen kan det nog bli tidig spets för henne. Mycket svårslagen i så fall, men det bör vara bra chans även med ett annat löpningsförlopp när ett par av de svåraste motståndarna står tufft till 20 meter bakom.

Minst lika hög kapacitet har säkert 4 Cash Mearas som var riktigt vass vid några tillfällen förra året. Hon är dock betydligt knepigare än favoriten och från spår fyra är det stor galopprisk alternativt tappstart som gäller. Tränar bra och Båth verkar nöjd, men hamnar hon där bak med tilläggshästarna blir det nog tufft att vinna direkt efter långt uppehåll. Ändå given vid gardering.

13 Pense Kloster har också bra kapacitet och gör intressant debut i ny regi. Hon har dock inte fått gå något rundbanejobb inför detta och känslan är att man mest är ute för att få ett lopp i kroppen inför framtiden. Kan säkert vinna med klaff under vägen, men då måste hon sköta sig också, det har blivit väldigt mycket galopper på slutet.

11 Papiljotte och 14 Comewithaflash har också fartresurser för att vinna, men båda är nog bäst i den främre träffen och har jobbiga utgångslägen som försämrar segerchansen denna gång.

1 Vira Vircon W.F. möter bättre hästar än vanligt, men är rätt snabb från start och kanske kan överraska om Osterling lyckas hålla upp ledningen där hon växer en klass.

Analys Solvalla V86-4:

Ranking: A: 9. B: 12-10. B/C: 3-11-8-1-7-6. C: 4-5.

Spetsanalysen: 3 Level Change öppnar bra bakom bilen och jag tror att kusken laddar för att hålla ut främst
4 Tirunesh och 5 Dahlia Sisu som också öppnar bra.

Loppanalysen:

Ett lärlingslopp där de bästa hästarna har fått bakspår, men jag tror ändå att de har bra chans att lösa uppgiften. Mest tror jag på 9 Roofer som verkligen inte haft något flyt i tuffa lopp i vinter. Han såg mycket stark ut som fastlåst för tre starter sedan, men kördes sedan passivt av Kihlström i V75 som hårt betrodd och senast när man ryckte skorna runt om för första gången så fungerade inte det riktigt. Han har fått vila lite efter det, men tränar bra nu och ska gå med skor den här gången. Efter strykning har han fått rygg på en startsnabb häst och kan sitta bra till direkt. Vaken kusk dessutom och bör ha bra chans. Utgångshäst och spik på en kupong.

12 Champion Chip var riktigt stark på en topptid utan skor senast och 10 Prediction, som tände till rejält på maxad utrustning ifjol tränar starkt inför årsdebuten och ska gå optimalt utrustad direkt. Bra kuskar på dessa två också.

Tre streck kan räcka långt här, men jag betalar för hela B/C-gruppen med eftersom det trots allt är ett lärlingslopp och de mest betrodda har bakspår.

3 Level Change har visat lite smygform en längre tid, men verkar inte ta i så det knakar från kön. NU har han ett bra läge för första gången på ett tag och han kan öppna klart snabbt från start. Han har en seger och tre andrapris i spets och kusken kanske testar att spänna bågen denna gång? Under en procent…

11 Zoom Zoom vinner inte så ofta, men är en vass spurtare som visat fin form på slutet. Farlig med hårt tempo och bra draghjälp till upploppet.

8 Pastor Nybrink är upp och ner, men kan mycket när han tävlar på topp och ska kunna räcka långt i den här typen av lopp. Oklar form i årsdebuten, men brukar gå bra direkt enligt tränaren och Sandra kanske får bra snurr på honom.

Nio streck totalt med utgång på Roofer.

Analys Bergsåker V86-5:

Ranking: A: 13-8-10-3. B: 7-11-12-9. B/C:1-5. C:4. D:14-6.

Spetsanalysen: 1 Jordan Lee G.L. öppnar bra och vill köra i spets dessutom.

Loppanalysen:

Lång distans och några rutinerade guldrävar med 40 meters tillägg. Jag tycker att loppet ser smålurigt ut och väljer att gardera rejält. Gamle derbyvinnaren 13 Beau Mec är klar favorit och där måste man säga att Lars Wikström håller honom i riktigt fin skick som elvaåring. Han har varit fin vid segrarna, men senast i guld så blev det galopp på sista bortre långsidan när han gick barfota runt om. Säkert ingen fara med formen, men uppgiften är lite lurig ändå eftersom han säkert inte gillar att göra allt grovjobb själv över lång distans längre. Kan bli långt fram om det strular under vägen.

8 Vic de Luxe imponerade vid V75-segern på Solvalla för tre starter sedan, men var inte lika vass näst senast och gav sig i ledningen mot en smygkörd senast. Han har inte startat på en dryg månad och känns lite svårbedömd för dagen, men det passar nog bra att gå bakifrån och han är vass på speed med rätt lopp. Tidig men ingen jag vill gå för hårt på.

10 Digital Archive visade förra vintern att han kan väldigt mycket i grunden, men tappade sedan formen även om det blev någon billig seger till i  somras. Han har fått två lopp i kroppen efter vinterträningen och bör vara kraftigt på gång och kanske är det dags att plocka av skorna nu igen? Lär kunna laddas framåt rejält från det här startspåret och Bergh testar säkert rejält för ledningen om han kommer iväg bra. Givet bud.

3 Wasa Thunder höjer sig rejält när han tävlar barfota och intrycket senast var riktigt bra när han fånga in Digital Archive sista biten trots strul på vägen. Bör få ett bra lopp i den främre träffen igen och han slog Vic de Luxe från lika start i höstas. Fyra procent känns mycket prisvärt.

7 Magnifik Brodde gör spännande årsdebut med Mika Forss i sulkyn och han ska troligen gå barfota runt om direkt. Han är vass på speed, men kanske allra bäst över kortare distanser och behöver nog ett snällt lopp om det ska bli vinst direkt.

11 Narold Vox var tvåa bakom Beau Mec näst senast och duktig från dödens då, men senast var han seg bakifrån och en lite besvikelse. Gissar att inte han heller är så pigg på att göra jobbet själv över lång distans längre och lite svårbedömd känns han efter senast ändå.

12 Going For Gold Zaz är också svårbedömd efter en start i Nicklas Westerholms regi. Han gick hela loppet med punktering då och prestationen är svår att värdera. Kan mycket i grunden, men har inte vunnit lopp i Sverige på nästan tre år.

9 Eliann har formen på topp och är vass med en smygresa och 1 Jordan Lee G.L. kanske kan leda loppet länge om han inte blir överfallen av Bergh efter en bit. Han har gått i spets två gånger över lång distans och vunnit bägge.

Starke 5 Make It Quick har varit förbättrad utan skor på slutet och kanske börjar hitta formen nu. Elva streck totalt.

Analys Solvalla V86-6:

Ranking: A: 4-2. B: 6-9-13-10. B/C:14-7. C:5-12. D:3-11-1.

Spetsanalysen: En felfri 4 Quality Tilly lär forceras till spets efter en bit och om han gör bort sig blir det troligen 2 Ferry Boko i spets.

Loppanalysen:

Ett amatörlopp över lång distans ser 4 Quality Tilly som jättefavorit efter en imponerande debut i ny regi senast. Visserligen var loppet klent, men femåringen såg i stort sett okörd ut över mål via 1.13 sista 800 m i mycket spänstig och fin stil. Duktige amatören Oscar Berglund har fått mycket fin stil på Quality Tilly som, när han dessutom har överlägset bäste kusken i Niclas Benzon, blir svårslagen i detta ganska klena sällskap.

Det som oroar är dock starten. Hästen har varit lite knepig av sig tidigare och från spår två i volt har han faktiskt galopperat direkt två gånger av två. Att han inte har någon häst utvändigt lär hjälpa till här, men det kan ändå bli snävt med jänkarvagnen på och som jättefavorit och omgångens ”skrik” vill jag inte lita helt på att han kliver iväg.

Därför dubblar jag med 2 Ferry Boko som inledde karriären lovande som tre- och fyraåring, men som hade det tuffare ifjol. Han var positiv tvåa i årsdebuten senast och säkert klart vassare med loppet i kroppen. Kusken kör sitt första lopp i år, men hade 19 i segerprocent förra året och verkar inte köra lopp i onödan precis. Med en felfri favorit bör han få ett lopp i rygg på denne och om han gör bort sig kanske det kan bli billigt i spets i stället?

Eftersom det mest är klena djur 20 och 40 meter bakom så låser jag på dessa två i stället för att spela utgång med favoriten och ta många bakom.

Vill man gardera vidare så möter i alla fall 6 Westline enklare hästar än vanligt, men han måste ju ändå gå felfritt för att vinna och det har han haft svårt för på slutet.

Analys Bergsåker V86-7:

Ranking: A: 1-4-3. B: 7. B/C: 6-8-9-5. C: 2.

Spetsanalysen: 1 Enterprise bör kunna hålla upp ledningen om han håller sig lugn och går att ladda med. Lite varning ändå för att han i USA såg ut att öppna bättre från spår en bit ut på vingen. 4 Selmer I.H. öppnar snabbt om han trycks av och 5 Special Major är också snabb bakom bilen.
7 Weekend Fun visade senast att han kan öppna, men det låter inte som att man vill använda det vapnet denna gång.

Loppanalysen:

Ett fyraåringslopp där fjolårets trea i Hambletonian,
1 Enterprise, gör sin andra start på svenska mark. I årsdebuten senast kördes han passivt och gick i mål med krafter kvar bakom Cuba Libre Ice och fick aldrig visa vad han går för. Det var inte så kul att se för favoritspelarna, men säkert en mycket nyttig genomkörare för hästen. Fyraåringen har ju haft en tendens att bli het tidigare och det villa man nog till varje pris undvika i debuten över full distans. Nu såg han lugn och fin ut i loppet och det handlar om en riktigt rejäl modell som bör kunna tävla på högsta nivå i sin kull under året. Det lär vara Kungapokalen och Sprintermästaren som är de stora målen för året och frågan är om man vill köra snällt med hästen en gång till? Vore ju sympatiskt av kretsen kring hästen att meddela spelarna om så är fallet, men får jag gissa så vill man nog ha lite mer svar på hur hästens status är den här gången.

Det kan givetvis vara så att han är helt överlägsen här, men innerspåret oroar ändå lite eftersom han varit snabbare utifrån i USA och det var ju ändå inte mycket till prestation senast när han kunde kasa med invändigt utan att pressas. Som favorit med Linderoth igen vill jag inte spika, men Enterprise får ändå tipsettan.

Stor respekt har jag för 4 Selmer I.H. som växte in i kulltoppen under hästen förra året och han var ju klar favorit i Breeders´Crown-finalen i sin senaste start. Han höll där mycket starkt som trea från dödens och blir intressant att följa i år. Svårbedömd i årsdebuten såklart och han ska gå med skor den här gången vilket knappast är en fördel sett till de två senaste insatserna. Kan öppna bra om Mika Forss laddar och strular det för favoriten kan det bli spets och ett ganska billigt lopp.

En som kan sätta fart på loppet är starke 3 Transcendence som har tävlat regelbundet i vinter och därmed bör vara längst framme i form av de heta segerkandidaterna. Han är inte helt pålitlig men tål att göra jobbet själv om han sköter sig och kanske inte är så rolig att ha på utsidan om formen inte är på topp. Givet bud trots att han möter hårdare motstånd nu än tidigare i vinter.

Streck även för 7 Weekend Fun som glänste rejält vid segrarna tidigare i vinter och visade sig ha en härligt lång och vass speed. Han svarar enormt på ryckhuvan och den gav honom några segrar när det började se segt ut i några lopp. Senast vann han en V75-final från spets trots att det blev full körning mitt i loppet och han var väldigt tapper. Nu har han pustat två månader och det låter inte på tränaren som att formen sitter där än, men han säger samtidigt att hästen är lite svår att bedöma. Gissar att man helst ger Weekend Fun ett snällt rygglopp denna gång och om det skulle lösa sig perfekt går han inte att räkna bort.

Svårt att se det gå utanför dessa fyra ändå och de streckas på systemet.

Analys Solvalla V86-8:

Ranking: A: 10-8-4-2. B: 12-11. B/C: 1-3-9-5-6-7.

Spetsanalysen: Orutinerade ston och två av de mest betrodda som har framspår har aldrig startat bakom bilen. Av de som testat startbil tidigare ser det ut som att 2 Infinity öppnar bäst och med skygglappar och jänkarvagn för första gången är hon spetsfavorit före 5 Alfa Mare.

Loppanalysen:

Lopp för fyraåriga ston med högst 100.000 kronor på kontot och öppet och spelvänligt värre. Jag väljer att helgardera loppet, men använder de sex jag tror mest på som en utgång på den kupong där min andra utgång Roofer garderas.

Klar favorit är 4 Woolies som är en rejäl modell som dock har en del aktionsproblem. Nu såg det lite bättre ut än tidigare i årsdebuten senast, men hon sprang ändå och hackade lite i travet och var inte klockren. Styrkan och inställningen verkar det dock inte vara några fel på, men motståndet är tuffare nu och jag litar inte på att Haugstad får till det perfekt med henne.

8 Alfas Jolie är obesegrad felfri och ser också kapabel ut. Åter efter lite uppehåll nu och tränar fint enligt Goop, men spåret är trassligt och lätt hänt att det blir strul på vägen. Troligen bra chans om det löser sig vettigt.

Tipsetta går dock till skrällen 10 Nacrous som visade fina spurtegenskaper vid segern i september. I årsdebuten senast så blev hon fast bakom hästar och såg klart pigg ut över mål. Hon duger nog bra i det här loppet och trots att Troels från bakspår sällan är särskilt hett så uppväger den låga spelprocenten det mentala motståndet.

2 Infinity är också en långprocentare som känns tidig. Hon hade mycket krafter kvar senast i ett lopp som Mille Millionaire vann och har sett klart uppåt ut i årets starter. Nu blir det dessutom första jänkarvagn och troligen open eye-huvudlag i stället för norskt och då siktar säkert Söderholm på att leda hela vägen.

12 Je t’Aime Lucky och 11 Extase d’Inverne tycker jag också ser bra ut för klassen och hamnar i utgångsgruppen trots svåra startspår. Den förre verkar Peter U mycket nöjd med och den senare tränar starkt i ny regi.

Jämnt mellan övriga sex men 1 Valerie Strix ser ut att kunna lite mer än vad hon har visat så här långt i alla fall och hon kan bli farlig om hon tar fram det direkt i årsdebuten.

Singelstrecken:

10 Månprinsen A.M. (V86-1) såg strålande fin ut senast och visade att han är snäppet bättre än alla andra kallblod i landet. Toppchans att runda till seger.

2 Ditty Bopper (V86-3) är en fin sort som tävlat bra i ny regi. Fick en fin årsdebut senast och med toppkusk och barfota runt om nu bör det vara dags för seger.

Utgångshästarna:

9 Roofer (V86-4) har haft oflyt som betrodd i tuffare sällskap än detta. Bra startrygg nu och rundar nog allt om det blir lite hårdkörning i täten.

2,4,8,10,11,12 tycker jag har bättre chans än övriga i V86-8 och om Roofer förlorar får jag nöja mig med dessa sex på kupongen.

Prisvärda hästar:

3 Level Change (V86-4) agerar segt bakifrån, men är nog piggare i spets och kostar det inte för mycket att ta hand om täten kanske han kan överraska. Formen sitter nog där och han är spelad till under en procent.

3 Wasa Thunder (V86-5) visade toppform vid segern senast och har slagit flera av dessa konkurrenter tidigare. Växer en klass utan skor och farlig med rätt lopp.

Startsnabba 2 Infinity (första jänkarvagn) och speediga
10 Nacrous (fast i comebacken) är de två mest intressanta rent oddsmässigt i V86-8.

Överspelade:

1 Vidivici C.C. (V86-2) har fin form, men väldigt svårt att sticka nosen först och honom står jag över som hårt betrodd.

11 Papiljotte (V86-3) är nog inte bättre än stallkompisen Ditty Bopper och har dessutom sämre läge och sämre kusk. Väl hårt spelad.

7 Weekend Fun (V86-7) måste man ju gilla, men det låter inte särskilt påställt inför denna start och i så fall är han väl hårt spelad till över 25 procent.

4 Woolies (V86-8) ser ut att ha hög kapacitet och hon kan säkert vinna loppet, men travet flyter inte perfekt och som storfavorit med Haugstad i sulkyn säger jag överspelad.

V86-systemet: (Skrivs på två kuponger, minst en A-häst måste vinna för chans på åtta rätt. Två rätta system om två A-hästar vinner.)

10 Månprinsen A.M. (res 7,3)
2,3,5 (res 1,4)
2 Ditty Bopper (res 4,13)
A: 9. B: 1,3,6,7,8,10,11,12 (res 4,5)
1,3,5,7,8,9,10,11,12,13 (res 4,13)
2,4 (res 6,9)
1,3,4,7 (res 6,8)
A: 2,4,8,10,11,12. B: 1,3,5,6,7,9. (res 10,8)

Kupong 1: 1 x 3 x 1 x 9 x 10 x 2 x 4 x 6 = 12960 rader
Kupong 2: 1 x 3 x 1 x 1 x 10 x 2 x 4 x 12 = 2880 rader

Totalt: 15840 rader = 3960 kronor.

DD-spelet:

1,3,4 – 2,10 x 150 kr = 900 kr
7 – 2,10 x 50 kr = 100 kr

Totalt: 1000 kr.

/Berglund