Ibland inträffar saker som får ens fiffigt uträknade loppscenarion att vältas över ända och i onsdags kändes min spik Jeppas Picasso inte riktigt lika rolig efter att Rikard N Skoglund kort före start gått ut med att han minsann skulle köra i ledningen med gamle elvaåringen Blue Line. Det taktikupplägget fanns i alla fall inte i min värld före tävlingarna och jag köpte det väl inte heller helt hundra, men Rikard stod för vad han sagt och svarade envetet ut Jeppas Picasso efter att med väldigt liten marginal kunnat hålla denne på utsidan i starten. Det blev inte oväntat en förödande taktik för båda hästarna och tränare och ägare till dessa var kanske inte supernöjda med kuskarnas insats efteråt. Susanne H Osterling borde ju också ha hejdat sig och gett upp tidigare än vad som skedde.

Trots att jag ”drabbades” den här gången så är det ändå uppfriskande att oväntade saker fortfarande händer i travet och heder även till Rikard Skoglund som inte smög med sin taktik innan loppet vilket många av de mer etablerade och därmed många gånger supertrista kuskarna gillar att göra. Rikard bjöd på sin information och sedan var det upp till spelarna att värdera den. Precis som det ska vara. Rikard fällde alltså min förhandsanalys i onsdags, men jag är inte långsint utan hoppas att den ambitiöse och alltid segersugne norrlänningen kan vara den som hjälper mig till sju rätt denna gång i stället.

Om det var läge att ligga lite lågt med insatserna på V75 förra helgen så känns det tvärtom denna vecka. Vi bjuds på högklassiga V75-finalerSolvalla och för första gången på länge så känns det verkligen som Solvalla när man ser startlistorna. De bedrövliga V86-lopp som vi har fått oss till livs på onsdagarna, sedan Solvalla lyft ut sina bästa tävlingar till tisdagar, har varit själsdödande och jag tror även att de bidrar till att utarma intresset för både V86 och Solvalla. Visst är det kul att Solvalla har en ”egen” dag (Jägersro delar ut Vallas jackpottpengar nu på tisdag…) men den ganska kalla spelformen V64 orkar man ju inte engagera sig i om det inte är något speciellt och syftet med tisdagarna kan väl inte vara att man ska titta på loppen utan att spela?

Om jag är rätt informerad så brukar Travronden ge ut två nummer av sin tidning varje vecka förutom när röda dagar ställer till det för utgivningen. Detta för att kunna täcka in startlistor till alla veckans banor. Den här fredagen kom det dock ingen tidning och den krystade förklaringen är att de gjorde ett extra tjockt nummer i tisdags och när detta inträffar så kommer det inte något fredagsnummer. I stället så gjorde man ett nummer som prenumeranterna kan läsa på nätet och detta ska tydligen vi som betalat för två papperstidningar i veckan vara väldigt tacksamma för enligt chefredaktören.

Visst är det så att papperstidningar knappast har någon framtid, men att vinkla det som att vi ska vara glada och tacksamma när en utgåva dras in är nog att underskatta sina kunder lite för mycket. Gissar att detta kan ha en negativ påverkan på omsättningen när Travrondens kunder inte kommer att ha några startlistor i handen till tävlingarna söndag-tisdag. Att skriva ut egna startlistor från nätet är förmodligen en tröskel som många av dem inte har kommit över ännu.

Man får passa på att njuta av lördagens tävlingar nu när sport och spel numera för ovanlighetens skull på Solvalla möts i en perfekt symbios. Cirka 21,3 miljoner gick vidare från femrättspotten förra helgen och laddas in i sjurättspotten denna gång och jag tycker att omgången ser mer spelvänlig ut än på ett tag. Bara det faktum att Olle Rols och Peter Ingves är det mest spelade ekipaget av alla väcker i alla fall mitt spelsug för en sådan favorit måste jag ju spela emot när det luktar strul lång väg från innerspår bakom bilen.

När sedan även Qahar Q.C. är klar favorit över ”fel” distans och vi har ett öppet stolopp där många kan vinna och en favorit från tillägg i ett annat lopp så blir det inte mindre lockande. Spikar behöver man dock alltid oavsett hur många sårbara favoriter man hittar och när jag tycker mig ha en som jag tror brakar till spets och bara vinner så är det bara att börja fylla i kupongerna!

Analys Solvalla V75-1:

Ranking: A: 9. B: 5-7. B/C: 8-6-3-2-4. C: 11-10. D: 1.

Spetsanalysen: 3 Augustus F. är snabbast och jag är inte säker på att Takter släpper trots att han gav sig i spets över full väg senast. Känns hästen bra kan han nog testa igen eftersom åttaåringen är klart bäst i tät. Blir det släpp vill han nog helst ha rygg på 5 Jairo eller 7 Justice Ås och av dessa är den senare klart snabbast.

Loppanalysen:

En smålurig silverdivision inleder omgången och de tre mest spelade hästarna har startspår som kan ställa till det en del. Jag tror klart mest på 9 Slide It Easy som avslutade strålande från kön som tvåa bakom Justice Ås näst senast. Med hårdare tempo och bättre ryggar hade han nog vunnit den gången trots skor på hovarna. Efter det fick han vila lite innan han fick en genomkörare i enklare sällskap i Danmark senast och den segern sa inte så mycket. Gissar att Flemming har siktat på att ha hästen helt på topp till den här starten och han brukar ha bra stil på djuren när det gäller lite mer. Däremot är han inte så het själv som kusk mot de bästa utan det blir ofta positionsstrul och från bakspår är det lätt hänt att hamna något hack för långt bak. Löser det sig bättre än näst senast tror jag dock att Slide So Easy spurtar ner det här gänget och jag spelar med honom som utgångshäst och spik på en kupong.

7 Justice Ås är en fin travare som framför allt verkar mycket snabb och om Peter Untersteiner laddar rejält från start kan han bli släppt till spets trots spåret. Det hänger dock på hur Takter vill göra med Augustus F. och det känns inte givet. Det kan därmed kosta att komma till täten och min känsla är också att Justice Ås är bättre med ett rygglopp. Speciellt över full distans. Från dödens vinner han nog inte och laddar inte Peter kan det bli superstrul och en position långt bak. Kan vinna, men jag tror mer på att Slide So Easy får revansch.

5 Jairo är också hårt spelad och han verkar helt på topp för dagen. Han toppspurtade som tvåa bakom Augustus F. näst senast och senast slog han den samme från dödens och kunde vinna när Master Crowe satt fast. Det loppet blev ganska billigt ändå, men Jairo är bra och har vunnit två av två på Solvalla tidigare. Däremot är han inte så snabb första biten och med spår mitt i banan kan det bli svårt att komma ner vettigt i andraspår om Lövgren har lite otur.

Tycker loppet är lite lurigt bakom dessa tre och jag betalar för alla utom tre hästar som känns helt kalla. 8 Nakoda Goj har utvecklats rejält i ny regi och gjorde ett nytt bra lopp bakom Master Crowe senast. Gynnas av att troligen slippa brodd den här gången och kan vasse Westerholm ge nioåringen ett bra lopp trots läget så kan han duga.

6 Trinity Lux avslutade mycket starkt som trea bakom Jairo och Augustus F. senast och han skrällde ju i en V75-final på annandagen då han närmast slog Island Life efter en bra spurt. Lite spelad igen.

3 Augustus F. gav sig i spets senast och är inte lika bra över full distans som över kort, men han var inte heller lika fin för dagen som näst senast. Skulle han vara det nu så kanske Takter testar i spets igen och streckar man fler än de tre hetaste ska han nog med på spets eller rygg ledaren.

2 Lincoln Lawyer var sämre senast, men var troligen sjuk då och han tränar bra igen. Goop upp igen som vid segern i Gävle och läget passar perfekt. Streck även för 4 Island Life som går bra varje gång och brukar tävla fint hemma på Solvalla när han är fräsch och bra i ordning.

Analys Solvalla V75-2:

Ranking: A. 7-4-14-8. B: 13-15-9. B/C: 2-12-10-3. C: 1-11-5-6.

Spetsanalysen: 1 Kabanoss lär sikta på en smygare och
4 Aisha Simoni och 7 Dizzy River är hetaste buden att få överta. Klar fördel Dizzy River som har ett mycket bättre spår än Aisha Simoni.

Loppanalysen:

Ett lopp över tre varv där segervane 14 Ready Ribb är klar favorit och honom brukar jag tro på. Han har radat upp bra insatser i vinter även om det blev väldigt billigt i spets senast. De gånger han har förlorat är däremot när han inte har kommit till täten och även om jag inte tror att han är beroende av spets för att vinna så är det mer strulrisk bakifrån och hans aktion är inte alltid fläckfri. Favoriten kan säkert vinna trots läget, men det står ett par riktigt starka och bra hästar 20 meter före och får dessa till en fullträff blir det en jobbig uppgift för Goop-hästen. Given att gardera den här gången.

Tipset får 7 Dizzy River som är spetsfavorit och han såg riktigt bra ut vid lätt seger från den positionen senast. Positiv spurt efter uppehåll näst senast också och den här hästen är bra när han fungerar. Inte helt att lita på däremot varken fräschör eller humörmässigt och därför ingen spik.

4 Aisha Simoni har vunnit lopp över tre varv i V75 tidigare och är en stark märr. Hon har sett riktigt vass ut i jänkarvagn hemma i Finland på slutet och vann väldigt lätt i spets senast. Hon kan nog öppna rätt bra även från spår fyra och kommer hon före Dizzy River lär vasse Mika Forss köra i tät. Oklart dock om det blir jänkarvagn den här gången med snävt spår i voltstart, men knappast avgörande för hennes segerchans heller.

8 Platon Face har kanske högst kapacitet av alla, men han var dålig på Jägersro senast och är lite svårbedömd för dagen. Vätskebrist då säger Kolgjini som verkar ha lite problem i stället med två strukna hästar i omgången. Hittar Platon Face ut och är i form så kan han mycket väl krossa allt över den här passande distansen och strecket är givet.

Resten känns inte riktigt lika bra, men 13 Juvels Boy visade bra form senast och duger nog en bra bit om han får lite draghjälp under vägen och som femprocentare streckar jag även honom.

15 Mind Your Face är en guldhäst som möter enklare motstånd, men läget är ju jättejobbigt och nioåringen är dessutom allra bäst i den främre träffen. Jag tror att han får svårt att stånka runt hela fältet och står över honom. Fem streck totalt.

Analys Solvalla V75-3:

Ranking: A. 2-1-8. B: 5-6. B/C: -. C: 9-3. D: 7-4.

Spetsanalysen: 2 Västerboonthenews har öppnat mycket vasst för Kihlström och att 1 Zenit Brick ska kunna hålla ut honom går inte att tro även om denne säkert kan öppna bättre än visat. Några snabba hästar utvändigt men med norskt i stället för helstängt på 6 B.B.S.Sugarlight kan den knappast hota.

Loppanalysen:

Kul med en gulddivision som inte ser ut som en straffspark för favoriten även om det ändå ser mycket lämpligt ut för
2 Västerboonthenews. Han har gjort topplopp varje gång en längre tid och i spets är han mycket svår att rå på. Senast såg han dock lite sämre ut i stilen och kanske är det lite formtapp på väg? Banan var visserligen hård då vilket inte passar, men även om underlaget är bättre nu så kanske han har tagit lite stryk av detta? Svårbedömt om tioåringen kommer att vara lika bra som tidigare eller om kurvan pekar lite nedåt som det antydde senast, vilket inte heller skulle vara så konstigt. Han såg dock bättre ut till slut än mitt i loppet ska sägas.

Med dessa funderingar vill jag i alla fall gardera när han möter två stentuffa moståndare som tål att göra en del själva. 1 Zenit Brick är inte ett dugg sämre än favoriten och kanske bra nog att slå honom utvändigt om denne inte är helt på topp. Det kan dock bli strul från start för även om Goop säkert kan få i väg honom bättre än tidigare så klan jag inte tänka mig att det går att hålla ut Västerboonthenews. Goop lär dock inte bli fast här där många bör vilja sitta på innerspåret och sedan lär han testa favoriten rejält sista varvet.

Körning mellan dessa två kan helt klart bädda för hedershästen 8 On Track Piraten som förvånade mig rejält med sin toppinsats senast. Visserligen fick han loppet lämpligt kört åt sig, en det var en helt annan uppsyn och stuns i steget på hästen som hade sett väldigt mätt ut i starterna innan. Nu såg han i princip lika vass ut som förra vintern när han sopade rent i guld och bland annat vann detta lopp. Trist startspår och tränarkörd igen är inte på plussidan, men om de som bör köra på innerspår också gör det så kan det nog lösa sig rätt vettigt ändå.

Tre streck känns starkt för även om 5 Sir Ratzeputz såg positiv ut senast så bör han behöva något lopp till i kroppen innan han slår dessa tre och 6 B.B.S.Sugarlight tror jag inte är tuff nog att vinna över denna distans även om han var förbättrad senast.

Analys Solvalla V75-4:

Ranking: A: 4. B: 7-6-11-9-5-1. B/C: 3-2-10-12. C: -.

Spetsanalysen: 5 Minnestads Ecuador öppnar okej mitt i banan och verkar vara de flestas spetsfavorit, men jag blir förvånad om han kan ta en längd sida vid sida på
4 Weekend Fun som bör kunna öppna mycket bättre än han visat tidigare. Jag tror inte att man har laddat max med honom någon gång bakom bilen, men nu är det dags och då tror jag att han brakar till spets.

Loppanalysen:

Lägsta klassen och två hästar höjer sig över resten och sedan är det jämnt bakom. Favorit är 4 Weekend Fun som verkligen har imponerat vid segrarna på slutet och när jag dessutom tror att han ska komma till spets förstår jag inte hur han ska förlora? Han har visserligen inte visat någon blixtrande startsnabbhet, men har knappast heller laddats särskilt tufft tidigare och med den stammen och aktionen blir jag förvånad om han inte kan öppna riktigt bra. Rikard N Skoglund verkar vara inne på samma linje och förstår att han måste hålla ut Minnestads Ecuador om han ska komma till spets. Den hästen är hyfsad ut, men inte jättesnabb och bör få svårt att ta en längd.

Weekend Fun har gått i spets fyra gånger tidigare och vunnit tre och varit tvåa bakom Selmer I.H. efter en bra insats. Hästen har ju också hittat en ny växel sedan dess tack vare den ryckhuva som han svarat enormt bra på. I tidningen som själva säger sig vara bäst på V75 står det att han tänt till med det i de två senaste starterna, men han har i alla fall haft det i de sex senaste starterna, men i Breeders-semifinalen drog Örjan huvan redan dryga varvet från mål och fick inte samma effekt. I finalen sedan så drog Rikard den ca 150 kvar och då flög hästen fram sista biten. Sedan har det blivit fyra segrar i följd och varje gång har Weekend Fun exploderat på ryckhuvan efter att ha sett lite småseg ut under vägen. Senast avslutade han 1.08,5 sista 500 meterna i vida spår och snöstorm och då gick han dessutom med punktering på slutvarvet. Imponerande minst sagt.

Skulle det inte bli spets så får man ju ändå en extrachans eftersom han går så bra bakifrån med och med flera bra hästar som blir rätt lite spelade så kanske inte det här blir en favorit som så många tipstjänster hetsar på ändå och då kanske spelprocenten stannar runt 40 vilket jag tycker är fullt rimligt. Spik!

Bakom min vinnare är 7 Global Unlimited också riktigt bra för klassen och jag förstår att 16-17 procent på honom är lockande. Han gjorde ett grymt lopp senast som vann trots ett struligt och tungt upplägg och nu med Erik ökar såklart segerchansen. Han lär dock hamna bakom min vinnare direkt och att han ska slå denne utvändigt är tufft att begära, men bra chans om Weekend Fun kommer bort.

Av övriga går 6 Divine från klarhet till klarhet och hon är sylvass på speed med rätt lopp. Björn Goop på segstarke
11 Playboy Pellini är intressant om det blir hårt tempo på loppet och det gäller även 9 Tentacles som kanske får gå i jänkarvagn denna gång. Spurtvassa hästar som kan vinna, men som ändå bör vara kokta om Weekend Fun kommer till täten.

Analys Solvalla V75-5:

Ranking: A. 6-12. B: 1. B/C: 9-7-2-3-10-5-4. C: 11-8.

Spetsanalysen: 3 Global Science är mycket vass bakom bilen och felfri bör han blåsa förbi de invändiga och hålla ut främst 4 Västerbo Grosbois som knappast är intressant att släppa till. Jag kan dock tänka mig att Petter Lundberg kan vara nöjd med ryggen på 6 Twigs Briard som kan öppna rätt bra och säkert testar en bit.

Loppanalysen:

1 Olle Rols och Peter Ingves är omgångens mest spelade ekipage, detta trots att han knappast kan försvara innerspåret. Jag såg när han testade startbilen på Jägersro i veckan och då öppnade han stabilt, men laddades inte så hårt och exakt hur snabb han är svårt att bedöma. Det bör ändå bli svårt att hålla ut mycket snabbe Global Science och då kan det bli strul för Ingves, speciellt om han inte kommer ut direkt framför Harmon Boko vilket också kan bli svårt.

Det tjatas friskt om Ingves kuskform, men jag tycker att han strular till det minst lika ofta och bakom hårt betrodda hästar gillar jag inte att lita för mycket på honom. Hästen är dock bra nog att vinna detta om det löser sig och första rycktussar kan också bli spännande, men som klar favorit måste jag spela på strul.

En mycket intressant start gör 6 Twigs Briard som ser ut att ha hittat en växel till hos Petr Jensen och gjort två bra lopp för honom. Senast i V75 avslutade han starkt bakom Erik Sting och nu är han kraftigt kuskförstärkt med Goop och kanske dessutom ska gå med jänkarvagn. Hästen är rätt snabb från start och borde vara en riktigt bra rygg för Global Science som gav sig i spets senast. Nu vet jag inte hur Petter Lundberg tänker, men det är 125.000 kronor i andrapris och hans häst borde ha bättre chans på dessa från rygg ledaren än i spets. Kommer Twigs Briard till täten blir han svårslagen och han får tipset.

Eftersom det inte är givet måste jag dock även strecka loppets troligen bäste häst 12 Erik Sting. Han imponerade från dödens senast och när han är i ordning är han riktigt bra för klassen. Spår tolv är kämpigt, men i finaler där det brukar bli körning kan det gå och han kan även vinna från dödens om Ohlsson får chansen att köra dit i tid.

Jag streckar bara dessa två och chansar bort storfavoriten Olle Rols som jag tror på strul för och ändå inte vill ska vinna och då känns det dyrt att betala 1/3 av systemet för honom.

Bakom dessa tre är det en jämn B/C-grupp där samtliga kan streckas om man lägger upp det med större gardering i det här loppet. Extra varning för 7 Velvet Gio som gjort två starka insatser i V75 och inte var så långt bakom Erik Sting och Twigs Briard senast. Helt bortglömd nu.

Analys Solvalla V75-6:

Ranking: A. 2-13-1-6. B: 3-4-7. B/C: 5-10. C: 12-11-14. D: 15.

Spetsanalysen: 1 Barbara L.Hanover ser ut att kunna öppna bra och från innerspåret är det vettig spetschans om Takter prickar perfekt. Utmanas nog främst av
6 Maintainability som bör passa bra med springspår och lite extra anlopp.

Loppanalysen:

Ett stolopp över kort distans där det från början var tänkt att guldhärdade 13 Indoor Voices skulle ta in 20 meter på ett fullt fält framför. Det såg ut som en mycket tuff uppgift, men efter två strykningar har förutsättningarna förändrats och eftersom hon är kvick ut så kan hon sitta vettigt till direkt. I så fall kan hon säkert blåsa runt de flesta, men det är ändå några bra hästar där framme och lätt blir det inte. Given ändå och rankas upp efter strykningarna.

Tipsettan får dock 2 Hankypanky Frances som ser väldigt rejäl ut och hon gjorde en stark debut för Timo Nurmos senast. Hon är nog inte sämre med loppet i kroppen och dessutom Goop i sulkyn nu. Bör ha bra segerchans.

1 Barbara L.Hanover ser ut att bli ganska klar favorit och de flesta räknar med ledning från start till mål. Hon är kapabel och gick ett bra lopp som trea efter uppehåll senast och det var ju en viss Southwind Feiji som vann det loppet. Första Takter på ston brukar ge lite effekt och i ledningen blir hon inte lätt att besegra. Lite frågetecken för stallformen ändå för även om Reijo Liljendahl inte har startat sina bästa kort eller haft så många till start så har han ännu inte vunnit något lopp i år. Dags nu kanske?

6 Maintainability räknas också tidigt, för om Kaj Widell prickar starten perfekt så är det inte omöjligt att man kan snuva favoriten på spets. Den här hästen är riktigt rejäl när hon håller sig hyfsat lugn och senast slog hon rätt bra hingstar och valacker i spets. Kan nog springa fort i täten över den korta distansen.

3 Hope And Dreams var utan seger på sina 25 första starter, men är nu obesegrad efter fyra försök i Oscar Berglunds regi. Visserligen i lite enklare sällskap, men hon har visat härlig inställning och svarat väldigt bra på norskt huvudlag. Öppnar nog rätt bra också och kan inte räknas bort från ett bra läge.

4 Sharp Dream har utvecklats starkt hos Lövgren, men verkar mer stark än snabb och risk för tappstart från spår fyra. Tänkbar om hon kommer till men inte jättetidig.

7 Izzy är en fin typ som inledde lovande och hon gick godkänt bakom Hope And Dream efter uppehåll senast. Säkert vassare med loppet i kroppen och tänkbar om Kontio kommer vettigt till från springspåret.

Streck även till finska 5 Mistelle som har toppkusk i sulkyn och har haft krafter kvar i starterna på slutet, samt formstarka 10 Dragondamour Sisu som fått ett intressant läge efter två strykningar.

Analys Solvalla V75-7:

Ranking: A: 10-3-7. B: 4-2-8-5-1. B/C: 11-12. C: 9.

Spetsanalysen: 2 Han Herred är snabb och bör hålla ut de andra, men han är bäst i ryggar och Ville är säkert ute efter en bra rygg. 3 Persos Smokie höll ut 7 Sambuca Knight senast de möttes och kan göra det igen även om den senare fått ett bättre läge efter strykning. Någon av dessa två bör ta hand om täten.

Loppanalysen:

Ett mycket öppet och spelvänligt lopp avslutar omgången och när urstarke 4 Qahar Q.C. är favorit över medeldistans i V75 måste jag gardera. Han har blivit både stabilare och snabbare på slutet, men nu är det hårdare motstånd än tidigare och det kommer att krävas andra farter för honom än tidigare. Han är ju inte heller helt säker från start och måste Ohlsson chansa lite mer med honom så ökar galopprisken. Ger han sig sedan på i spåren mitt i loppet så är det risk att han blir kvar där hela vägen och det brukar sällan fungera i V75.

Sedan är kapable 8 National Prince klar andrahandsfavorit, men det känns också lite tveksamt från spår längst ut på vingen. Han är snabb ut, men kommer knappast förbi alla invändiga till spets och då kan det bli strul. Tänkbar med klaff, men känns inte jättehet från det här läget.

Jag tror mer på tre förvånansvärt lite spelade hästar och gör en fräck utgångsgrupp med dessa. Tipset till 10 Västerbo Exact som är riktigt vass när han fungerar. Senast hade han en sämre dag som uppanmäld i silver, men är behandlad i framknäna efter det och kändes fin i lördagsjobbet. Kevin Oscarsson är vass på nya hästar och kan nog få bra snurr på den här sjuåringen till slut om det blir tuff körning i täten.

3 Persos Smokie har som så många andra tänt till på nytt hos duktige Westerholm och klarat sig klart bättre i V75 än vad jag hade trott. Senast gick han bra som tvåa bakom National Prince och öppnar han lika bra från start den här gången kan han få överta täten efter en bit. Trivs i spets och nu blir det norskt för första gången hos Nicklas. Given.

Startsnabbe 7 Sambuca Knight ska också räknas tidigt. Han ser allt bättre ut efter att ha varit lite seg en tid och näst senast höll han starkt i dödens på National Prince och senast blev det lätt i spets. Christoffer Eriksson upp på Berghs hästar gillar man ju och nedstruken till spår sex är ett stort plus. Sexåringen är riktigt effektiv kort efter start med jänkarvagnen och kanske kan han pressa sig till ledningen efter en bit. Svårfångad i så fall.

Dessa tre är spelade till 6-7 procent vilket måste vara mycket prisvärt.

2 Han Herred fick aldrig chansen från rygg på National Prince senast, men såg formstark ut och här kan det bli ett liknande lopp. Tänkbar om han får chansen till slut denna gång.

5 Tobacco är jämn och säker och gick bra senast även om det blev en nolla i raden.  Tänkbar skräll med ett maxlopp.
1 Staro Ivy League går också bra varje gång, men han blir över från start och måste sedan ha mycket tur på vägen.

Grundkapable men formosäkre 11 Niky Flax och starke
12 Vic De Lux med Mika Forss i sulkyn streckas också och efter sen strykning tar jag med alla trots att ovillige
9 Forecast bör få svårt att räcka mot dessa hästar.

Singelstrecket:

4 Weekend Fun (V75-4) har imponerat vid segrarna från bakspår och nu tror jag att han tar hand om ledningen. Väldigt svårslagen om han är lika bra igen.

Utgångshästarna:

9 Slide So Easy (V75-1) är en sylvass spurtare som har matchats mot detta lopp och släpps inte något av de värsta motbuden till spets för enkelt har han bra chans att runda allt.

Med sårbara favoriter i V75-7 gör jag en utgångsgrupp med tre bortglömda och 10 Västerbo Exact, 3 Persos Smokie och 7 Sambuca Knight har nog alla klart bättre chans än vad de är spelade till.

Tvåhästarslåset:

6 Twigs Briard (V75-5) tror jag kan göra ett topplopp med Goop och jänkarvagn och släpps han till spets blir han svårslagen. Får han svar så kommer kapable 12 Erik Sting in i matchen och jag spelar på att favoriten Olle Rols kommer bort.

Prisvärda hästar:

Går det utanför de betrodda i V75-1 så är både 8 Nakoda Goj och 6 Trinity Lux formstarka spurtare som kan skrällvinna.

4 Aisha Simoni (V75-2) har vunnit V75 över distansen tidigare och såg kanonfin ut senast i Finland. Farlig om hon klarar spåret.

10 Västerbo Exact (V75-7) är riktigt bra när han fungerar och tränar fint efter behandling. Kul med Oscarsson i sulkyn och väl bortglömd.

Överspelade:

1 Olle Rols (V75-5) är bra men lär bli över från start och sedan ska det lösa sig för Ingves. Borde bli strul och given att gå emot.

4 Qahar Q.C. (V75-7) är grymt stark, men det här loppet kan nog gå fort hela vägen och då blir det tufft för honom att hänga med i spåren.

V75-systemet: (Skrivs på två kuponger, minst en A-häst måste vinna för chans på sju rätt).

A: 9. B: 2,3,4,5,6,7,8. (res 9,5)
4,7,8,13,14 (res 15,9)
1,2,8 (res 5,6)
4 Weekend Fun (res 7,6)
6,12 (res 1,9)
1,2,3,4,5,6,7,10,13 (res 2,13)
A: 3,7,10. B: 1,2,4,5,8,9,11,12. (res 10,3)

Kupong 1: 7 x 5 x 3 x 1 x 2 x 9 x 3 = 5670 rader
Kupong 2: 1 x 5 x 3 x 1 x 2 x 9 x 11 = 2970 rader

Totalt: 8640 rader = 4320 kronor.

DD-spelet:

2,6,13 – 3,7,10 x 100 kr = 900 kr
1 – 10 x 100 kr

Totalt: 1000 kr.

För mina tips till Unibets fasta oddsmarknad går de att läsa via denna länk: https://se.unibet.com/spelbloggen

/Berglund