Precis som förväntat blev det svårlöst på V86 i onsdags, men trots det gick återigen bara 39 procent av spelarnas insatser tillbaka. Den här gången eftersom ingen hittade åtta rätt och det ska (förhoppningsvis) delas ut en riktigt rejäl jackpottsumma nästa onsdag i stället.

Jag hade i alla fall en mycket bra nyckelhäst i spiken Pompano Euphoria, men sedan var min andra spik och dessutom båda utgångshästarna bara tvåa i sina lopp och då blir det svårt att få någonting med.

Nya tag med V75Jägersro i helgen och det ser inte riktigt lika rörigt och svårspelat ut som i onsdags. Ett par lopp ser ut att kunna lösas på få streck, men då väljer jag att spika där i stället och jag spelar även med utgångshästar i tre av loppen. Tidig ledning eller tätposition är det som vanligt som gäller på Jägersro om inte vädret ställer till problem med banunderlaget och jag känner mig rätt trygg i att samtliga nyckelhästar kommer att sitta i spets eller utvändigt ledaren, vilket också är en bra position på Jägersro.

Analys Jägersro V75-1:

Ranking: A: 6-8-2-7. B: 4-1-3-5. B/C: 9. C: 10-11-12.

Spetsanalysen: Voltstart är det som gäller och utan riktigt startblixtar bör det vara toppchans för 6 Gomez att ta hand om ledningen. Han har öppnat snabbt vid flera tillfällen och var riktigt rapp från springspår på tillägg näst senast. Han kan dock vara lite bökig att vända med ibland enligt kusken och strular han kan det bli fel från detta läge. Betydligt mer öppet i så fall, men 2 Olle Rols eller 7 Toddler blir nog aktuella för ledningen då.

Loppanalysen:

Ett jämnt och bra lopp inleder och 2 Olle Rols är favorit efter övertygande segrar på slutet. Han toppspurtade från kön och ett hopplöst läge näst senast och senast visade han härlig styrka och inställning vid seger från dödens på kapable Eelis i V75-finalen. Detta innebär att Olle Rols har tjänat 300.000 kronor på de två senaste starterna och att han möter tuffare motstånd nu och att spika med dessa förutsättningar känns inte aktuellt. Ett givet streck dock.

Jag ger tipset till spetsfavoriten 6 Gomez som bör spetsa om han kliver iväg lika stabilt som han gjorde näst senast. Den här Ready Cash-sonen ser lat och flegmatisk ut i loppen, men har rätt inställning och säkert lika bra styrka som favoriten. I spets blir han inte så lätt att brotta ner om Kevin får dra ner på tempot en bit mitt i loppet.

En som lär se till att tempot hålls uppe är Lutfi Kolgjini bakom urstarke 8 Platon Face. Detta förutsatt att han inte fastnar på innerspåret. Den risken finns, men Kolgjini verkar bestämd med att ta sig ut så fort det går och då brukar det också bli så. Hästen såg kanonfin ut som fastlåst senast och hade troligen vunnit då med fritt i tid. Han har blivit underskattad här och är mycket tidig trots att han är mer effektiv över lång distans.

I A-gruppen platsar även grundkapable 7 Toddler som var mycket fin vid lätt spetsseger efter uppehåll senast. Då drog han i 12-tempo i spets första varvet, men bara lämnade ett lite enklare sällskap till slut. Från spår sju är det vingelrisk eftersom han inte är särskilt startsnabb, men Lugauer är säkert offensiv och försöker se till att hamna i den främre träffen ändå. Farlig utan strul på vägen.

I B-gruppen gillar jag utvecklingen på 4 Uptothechapel som vann på klart bra sätt senast. Örjan upp nu dessutom och kliver han iväg vettigt kan han räcka långt även här.

1 Batman Godiva fick bestämma i spets senast och vann lätt. En fin häst som verkar klart på gång, men ändå rätt tufft som nybliven fyraåring mot äldre och lite mer härdade hästar. Säkert långt framme på sitt fina läge, men känns aningen överspelad (12%) i nuläget.

3 Defy Anything blev över från start senast och gick sedan okej i skymundan där Uptothechapel vann. Han kan en del och blir bortglömd nu, men Jensens stallform verkar sådär för dagen och något hett bud är det ändå inte.

Sista strecket till 5 Count Response som kan mycket och skulle han kliva iväg från spår fem (klar galopprisk) så är han inte chanslös. Perfekt inmatchad i klassen dessutom. Åtta streck totalt.

Analys Jägersro V75-2:

Ranking: A. 1-7. B: 2-10. B/C: 4-8-3-6-12-11-9. C: -.

Spetsanalysen: Inte helt lätt analys för jag litar inte riktigt på att 1 Erwin öppnar lika bra som senast varje gång. Då var han riktigt kvick och i så fall spetsar han här med, men för tre starter sedan var han inte alls lika rapp och då var det också nära galopp enligt Jepson. Innerspår på Jägersro är inte heller helt okomplicerat och det gäller för Söderkvist att tajma starten perfekt. 2 Waffle är klart snabb första biten och ska dessutom gå med helstängt huvudlag nu och även om det är svårt att ta en längd sida vid sida så håller jag det inte för omöjligt. Även Copaca Banana öppnar ganska bra.

Loppanalysen:

Ett sprinterlopp i lägsta klassen och segerstaplaren 1 Erwin är omgångens mest spelade häst. En riktigt fin häst som säkert kan klättra i klasserna om han får vara frisk och det här är en lämplig uppgift för honom. Senast såg han nog bättre ut än tidigare i stilen och vann lätt från spets och han öppnade dessutom riktigt bra bakom bilen. Han har tidigare spetsat från innerspår och gör han det igen är det toppchans.

Till 65-70 procent känns det dock inte så lockande att lägga alla ägg i den korgen för innerspår kan var vanskligt och ska man vara petig kanske Erwin såg lite väl pigg ut senast ändå. Finns nog viss galopprisk ändå och även risk att startsnabbe Waffle slinker förbi med Örjan i sulkyn. Erwin får nöja sig med att vara en av två utgångshästar i loppet.

Den andre är läckre fyraåringen 7 Global Unlimited som visade hög högstanivå i somras och kvalade in till en E3-final. Efter uppehåll återkom han i stor stil på Solvalla senast och det var verkligen ett läckert intryck sista biten in mot mål. Lopp i kroppen, jänkarvagn nu och riktigt fin i jobb efter senast låter som starka papper och han är nog inte så mycket sämre än Erwin men nästan tio gånger mindre spelad!

Bakom dessa två är 2 Waffle tidig. Jag tror inte att han har lika hög kapacitet som mina utgångshästar, men han visade fin form senast när han blev diskad trea för trängning på upploppet. Nu åker det på ett helstängt huvudlag och då lär han öppna ännu bättre än tidigare och siktet lär var inställt på att ta sig förbi favoriten. Farlig om det lyckas utan att det kostar för mycket.

Sedan är det en mycket jämn klunga bakom, men
4 Coolkindacrazed har visat toppform på slutet och har formstarke Ingves i sulkyn och ett bra läge.

8 Staro Leonardo är en fin typ med svårt läge och
3 Copaca Banana tror jag gillar den här distansen bättre än senast då han blev frånåkt av Erwin i rygg ledaren.

6 Varencia har visat upp en härlig slutspeed och kanske kan skrälla med ett perfekt rygglopp i hårt tempo och 12 Ronzon Face får på sig en jänkarvagn och norskt huvudlag den här gången.

Här snålar jag inte utan tar med samtliga startande bakom en rätt stark utgångsduo.

Analys Jägersro V75-3:

Ranking: A. 7. B: 1-5-3. B/C: 6. C: 2-8.

Spetsanalysen: 1 Oasis Bi är mycket snabb från start och även om 2 Olympic Kronos också är vass första biten så kan han knappast ta sig förbi. Utifrån är 7 Västerboonthenews nedstruken till ett klart bättre sjättespår vilket bör innebära att Örjan gör ett rejält försök för ledningen. Gissar att han har bra chans att få överta täten av Oasis Bi.

Loppanalysen:

En mycket tunn gulddivision med tveksam form på ett flertal ekipage dessutom, men vi får i alla fall se formstarke Västerboonthenews och en tilltänkt deltagare i Prix d’Amerique i Oasis Bi. Många spelare verkar strecka båda dessa, men det känns som ett iskallt upplägg för min del och jag valde mellan spik eller utgång och ett par skrällar bakom.

Till slut fick det bli spik på favoriten 7 Västerboonthenews som fortsätter att visa stark vinterform och han har verkligen stabiliserats och hittat en högre nivå. Han har också gjort två fina lopp med skorna på och efter spetssegern näst senast så höll han mycket starkt som tvåa i dödens på Dante Boko senast och övriga deltagare i guldfinalen var långt bakom dessa två.

Tioåringen ser lite vinglig ut i stilen, men fungerar ändå och inställningen har varit riktigt bra även vid andraplatserna. Han är snabb från start och nedstruken ett hack så bör ju Örjan ladda rejält och göra ett försök från ledningen. Han tar knappast en längd på Oasis Bi, men jag gissar att han ändå får överta från denne efter en bit. I spets förlorar han sedan knappast om formen är fortsatt lika bra som tränare Brindeborg tror.

1 Oasis Bi är en otrolig travare som nu tjänat nästan 18 miljoner kronor och han hans nyttighet och förmåga att hänga med i de tuffaste sällskapen går inte att ifrågasätta. Däremot finns det mycket att fundera över angående hans segermöjligheter här även om det sägs att man siktar på Prix D’Amerique i nästa start. Oasis Bi har nämligen inte vunnit lopp i Sverige sedan april 2015 och senast han vann över full distans i Sverige var i april 2013! Han har dessutom inte tävlat med skor runt om sedan februari 2012 och nu som tioåring tror jag inte att det är hans grej att gå i ledningen över full distans – inte ens på Jägersro…

Att få ur Kim Eriksson något om eventuell taktik är ungefär som att få klara besked av Stefan Melander eller valfri politiker, men tränare Stefan Pettersson verkar i alla fall mellan raderna vara inne på att hästen inte ska ”offras” och sköras i spets till varje pris. Jag gissar att det ändå är favorit på släpp till Västerboonthenews efter en bit och segerchansen för Oasis Bi är nog bättre från rygg ledaren ändå.

Jag ger också Västerboonthenews vettig chans att vinna loppet från dödens, speciellt eftersom de normalt sett rätt vassa spurtarna 3 Nappa Scar och 5 Dreams Take Time inte lär vara helt på topp efter sina tävlingsuppehåll.

Grundkapable 6 Scellino Luis såg också ut att vara en bra bit från toppformen i sin comeback senast och med Ville blir det nog ett snällt upplägg inför kommande starter i Frankrike.

Analys Jägersro V75-4:

Ranking: A: 6. B: 14-7-2-15. B/C: 12-11-8. C: 1-13-4-9-3-5-10.

Spetsanalysen: Örjan är vass från springspår och
6 Dorinda har sett rapp ut i voltstart. Hon bör i alla fall ta sig förbi 2 Virtual Leg och hålla ut 7 Gaya di Quattro som nog är de enda två som kan tänka sig eventuellt svara ledningen mot favoriten.

Loppanalysen:

Ett ojämnt stolopp där två hästar höjer sig ganska rejält och även här lär många gå på två streck. Den lösningen är lite mer motiverad här än i gulddivisionen, men jag väljer ändå att spika eftersom jag ger bättre vinstchans till den i duon som är mindre spelad.

6 Dorinda är en välstammad fyraåring som visat hög kapacitet och bra inställning och med Örjan i sulkyn blir hon nog inte lätt att besegra i spets på Jägersro som det känns. I comebacken senast vann hon rätt bekvämt trots en tung inledning fram i dödens och som de flesta hästar från stall Redén så bör hon gå framåt rejält med loppet i kroppen.

Dorinda rumplade visserligen till lite på upploppet senast, men var för lätt balanserad enligt Redén och nu får hon ett par sulor på sig för att bli säkrare på benen. Långresan bör gå bra när hon slipper övernatta och i den här klassen måste det nog till en riktig toppinsats för att slå henne i spets. Spik!

En toppinsats är jag medveten om att kapabla 14 Julia af Solnäs kan prestera och hon var mycket läcker vid överlägsen seger i ett lite enklare sällskap senast. Då löste det sig också perfekt från ett lurigt läge på tillägg, men de tär inte alltid det stämmer så bra och nu med springspår när alla på tillägg har samma anlopp så kan det bli vingel. Hon har ju inte heller varit helt stabil på benen och utanför Halmstad och Åby har det blivit en del galopper.

Det här är två riktigt bra hästar för klassen, men det brukar vara svårt att ta 20 meter på en bra häst i spets och speciellt då på Jägersro. När de är ungefär lika mycket spelade satsar jag mina pengar på Örjan i spets mot Untersteiner från tillägg.

Övriga är sämre, men 7 Gaya di Quattro är rätt stark och har gått bra i skymundan och intressant med Ohlsson i sulkyn.

2 Virtual Leg är fartfylld, men har utvecklats lite sämre än väntat så här långt. Även där är det intressant med ny kusk och Jepson i vagnen, men galopprisken lär också finnas där. Två tänkbara skrällbud om man inte litar på min vinnare.

Analys Jägersro V75-5:

Ranking: A: 2-5-11. B: 8-4-6. B/C: 3-12. C: 10-1-9-7.

Spetsanalysen: 1 Going Diablo är snabb, men lär smygas. 2 Nancy America öppnar bra och blir det även jänkarvagn och helstängt lär hon inte missa täten. Utifrån är det främst
5 Darling Hornline som utmanar när det inte låter som att snabba 6 Dixi Sisu ska laddas.

Loppanalysen:

Ett till stolopp som ser rätt ojämnt ut och det skulle förvåna om någon annan än mina tre A-hästar vinner. Samtidigt är det rätt svårt att ranka dessa sinsemellan. Klar favorit är
2 Nancy America på sitt fina startspår och det mesta talar också för att hon sitter i ledningen kort efter start. Insatserna på slutet har dock varit intetsägande och allra bäst är hon utan skor. Flemming Jensens stallform känns också darrig och som klar favorit vill jag inte lita på den här fuxan även om det snackas om jänkarvagn och helstängt huvudlag som i SM där hon ändå var en liten besvikelse som tvåa.

5 Darling Hornline är en minst lika bra häst och hon kommer från ett stall som verkligen har hästarna på topp för dagen. Senast blev det väldigt lätt från spets och senast spurtade hon vasst som tvåa bakom Kash Brodda. Risk för dödens nu, men om favoriten inte är på topp så kan hon nog vinna från den positionen också.

Nämnda 11 Kash Brodda är också given i striden trots spåret. Hon kom illa till som uppanmäld i stoeliten senast, men gick bra i skymundan och det är nog fortsatt fin form på den kanten. Trist läge igen, men om inte ledarhästen är på topp så går det nog att komma in i matchen och hon har ett mycket starkt slutvarv att plocka fram.

Någon av dessa tre bör lösa uppgiften och jag offrar inget streck på formstarka men lägesmissgynnade 8 Silver Annie som inte är lika bra och dessutom lär hamna sämre till.

Analys Jägersro V75-6:

Ranking: A: 5. B: 1-11-2-12. B/C: 4-7-3-9-8. C: 6-10.

Spetsanalysen: Många snabba här, men 1 Pajas Face är vass och med Örjan kan han nog hålla upp ledningen mot främst 2 Augustus F. och 3 Megamuscle som var riktigt kvick senast. Solfjäderseffekt?

Loppanalysen:

Sprinterlopp och bra klass på loppet. Segervane 5 Master Crowe tycker jag är motiverad favorit även om det är stor risk för dödens. I full form är han dock så pass bra och har så rejäl löpskalle att han kan vinna där med mot dessa hästar. Han fick ett snällt lopp efter sjukdom senast och såg kanonfin ut som fastlåst över mållinjen. Nu lär det bli ett offensivare upplägg och det här känns som hans årstid också. Dessutom har han vunnit åtta av åtta på Jägersro. Bra chans och spik på en av tre kuponger.

Rejäl gardering bakom och formstarke 1 Pajas Face är tidig på trolig ledning eller möjligen rygg ledaren för Örjan. Han har inte vunnit lopp sedan derbykvalet 2016, men ska kunna duga i klassen med rätt klaff.

11 Västerbo Exact var mycket rejäl när han lätt avväpnade Niky Flax senast och han är riktigt bra när han fungerar. Det var helstängt huvudlag senast vilket fungerade bra och det blir troligen samma igen. Farlig om tempot i täten blir för högt.

2 Augustus F. höll bra i dödens senast och är allra bäst i ledningen. Formen är nog fin som på de flesta av Burmans hästar och skulle han ta sig till tät kan han tänkas. Så även rejäle 12 Jairo som vann V75-finalen från rygg ledaren senast, men givetvis krävs det något ”tok” i täten för att han ska hinna fram.

Hela B/C-gruppen streckas också och där känns 4 Trinity Lux hetast från ett bra utgångsläge. Den korta distansen gissar jag är en fördel. Tio streck totalt.

Analys Jägersro V75-7:

Ranking: A: 1. B: 10-6-9-11-7. B/C: 8-2-3. C: 4-5.

Spetsanalysen: 1 Mack Dragan är vass första biten och nu med jänkarvagn är han ännu kvickare. Vass startkusk dessutom och jag tror att han håller startsnabbe 4 Pharaon Face på utsidan. 2 The True F. är också snabb mellan dessa.

Loppanalysen:

Lång distans i avslutningen och ett klart bra lopp. Knapp favorit är 1 Mack Dragan som jag också ger bra chans att leda från start till mål. Han blir bara bättre och bättre och senast blev det säker seger efter en snygg taktisk manöver av duktige Jepson. I spets biter han ifrån sig riktigt bra och nu blir det dessutom jänkarvagn som vid den imponerande segern på Solvalla i november. Jag tror att han håller ut startsnabbe Pharaon Face och om Kolgjini bara ger sig i tid sedan så blir Mack Dragan inte lätt att plocka ner. Han har tre segrar i följd över lång distans, men för att spika rakt ut hade jag nog helst sett medeldistans med tanke på konkurrenternas stayerförmåga. Utgång ändå och spik på en lapp.

Bra hästar bakom och hårt betrodd blir urstarke 11 Qahar Q.C. som har imponerat på Solvalla på slutet. Det är dock betydligt tuffare motstånd nu och inte lika lätt att springa runt hela fält i spåren på Jägersro. 14,5-1-15 kan sjuåringen förmodligen springa hela kvällen, men när det går fortare i loppen har han svårt att hinna med. Jag har ju trott på Fighting Bax mot Qahar Q.C. på Solvalla och nu möter han hästar som är klart vassare. Överspelad och rankas därmed ner en bit.

10 Trot Kronos känns hetare eftersom han såg väldigt fin ut vid seger efter kortare uppehåll senast. Hans kapacitet är mycket hög och Veijo kanske kör till före Qahar Q.C. här och låser loppet lite i dödens? Veijo stallform har inte varit den bästa på slutet vilket talar emot, men är Trot Kronos som senast är han ett hett segerbud.

6 Niky Flax överskattades rejält senast av de som ger klockningar i loppen lite för stort värde, men efter imponerande svepningar i enklare sällskap var han chanslös trots att allt löste sig perfekt under vägen. Lite snopet för den expert i Atgs kanal som meddelade att hästen skulle vinna med 100 meter felfri, men travet är ju sällan så enkelt.

Nåväl, Niky Flax kan i alla fall bättre än senast och möjligen hade det gått lite för långt mellan starterna för att det skulle var optimalt. Lång distans passar bättre än kort och Örjan upp den här gången är alltid spännande. Betydligt mindre spelad den här gången också och given om man garderar.

Två roliga skrällbud är 7 Staro Ivy League som har höjt sig och var tapper senast och 9 Louie Brodde som är riktigt på gång och om Kim Moberg kan hålla ryggen på Mack Dragen kan det bli riktigt spännande med lucka.

Även B/C-gruppen streckas även om starke 8 Juan troligen har fått ett lite för krångligt startspår för att vara riktigt het.
2 The True F. och 3 Shelby Glide streckas främst på att de är lite spelade från fina utgångslägen.

Singelstrecken:

7 Västerboonthenews (V75-3) tror jag nog får överta ledningen innan det är klart och då har han toppchans. Oavsett vilket är det iskallt att dubbla med en betrodd häst jag inte tror på så då var det till slut rätt givet att spika.

6 Dorinda (V75-4) tror jag kommer att bli riktigt bra i år och med lopp i kroppen, spets och Örjan blir hon nog svårfångad även för en så pass bra häst som Julia af Solnäs.

Utgångshästarna:

1 Erwin (V75-2) är en klassklättrare som blir svårslagen om han håller ledningen, men det kan nog strula och då är det bra chans för 7 Global Unlimited som verkligen glänste senast.

5 Master Crowe (V75-6) är en klasshäst som såg mycket fin ut som fastlåst efter ett snällt upplägg senast. Nu blir det säkert mer offensivt och kanske första jänkarvagn om Puro får låna en. Vettig chans även från dödens.

1 Mack Dragan (V75-7) blir bara bättre och bättre och trots tufft motstånd har han bra chans att leda hela vägen i en jänkarvagn denna gång.

Prisvärda hästar:

8 Platon Face (V75-1) har nog hösta kapaciteten i loppet och Kolgjini är helt inställd på att komma ut i andraspår direkt. Kan krossa allt utan strul.

7 Global Unlimited (V75-2) är nog inte sämre än favoriten för dagen så tio gånger mindre spelad är såklart mycket lockande.

9 Louie Brodde (V75-7) har formen helt på topp och var nära mycket mer betrodde Qahar Q.C. i mål näst senast. Bra läge för ett passande smyglopp och fångar Kim rygg ledaren kan det bli skräll.

Överspelade:

1 Batman Godiva (V75-1) möter tuffare hästar nu och jag tror han får svårt att upprepa segern från senast. Blir överspelad på sitt fina läge.

1 Oasis Bi (V75-3) är en riktig hedershäst, men 30 procent på en häst som inte har vunnit i Sverige på nästan tre år och är bäst barfota över kort distans kan jag inte köpa.

2 Augustus F. (V75-6) kommer troligen inte till ledningen och då ska han inte vara så mycket betrodd (16%) som han är i skrivande stund.

11 Qahar Q.C. (V75-7) är urstark, men brukar få det tuffare när det är jämn hög klass på loppen och att runda allt i spåren på Jägersro är inte lätt.

V75-systemet: (Skrivs på tre kuponger, minst en A-häst måste vinna för chans på sju rätt).

1,2,3,4,5,6,7,8 (res 9,10)
A: 1,7. B: 2,3,4,6,8,9,10,11,12. (res 1,7)
7 Västerboonthenews (res 1,5)
6 Dorinda (res 14,7)
2,5,11 (res 8,4)
A. 5. B: 1,2,3,4,7,8,9,11,12. (res 6,10)
A. 1. B: 2,3,6,7,8,9,10,11. (res 4,5)

Kupong 1: 8 x 2 x 1 x 1 x 3 x 10 x 9 = 4320 rader
Kupong 2: 8 x 9 x 1 x 1 x 3 x 1 x 9 = 1944 rader
Kupong 3: 8 x 9 x 1 x 1 x 3 x 9 x 1 = 1944 rader

Totalt: 8208 rader = 4104 kronor.

DD-spelet:

5 – 1 x 700 kr
5 – 10 x 200 kr
5 – 9 x 100 kr

Totalt: 1000 kr.

/Berglund