Chans på sju rätt inför sista avdelningen i lördags, men min vinnare, Cruzado Dela Noche, var ett riktigt ”tomdrag” när han inte alls tävlade på topp. Han såg klart tveksam ut redan innan loppet och såg också ganska glödlös ut i allvarets stund, även om han höll farten okej utvändigt ledaren sista varvet. Alltid trist när man inte får chansen på sina idéer och det fick man inte med en rejält underpresterande häst denna gång. Ändå oklart om det hade räckt mot en för dagen lysande fin Dante Boko så det var bara att skrapa åt sig tröstslantarna och ladda om för nya strider.

I övrigt gick det att notera två förbluffande starka insatser av Man of Steel och Demolition Man F. och gissa vad som var gemensamt för dessa två? Jo, givetvis att de gjorde första starten med jänkarvagn! Detta var föredömligt meddelat till spelarna i god tid innan loppen av respektive tränare, men det hjälper inte nästa gång de ska starta för då finns det ingen historik om utrustningen i startlistorna som Svensk Travsport producerar. Givetvis en ynkedom att man inte inser vikten av att ALLA spelare som vill kan ta del av så pass viktig information.

En ynkedom är det också att uppenbarligen talanglösa och tondöva travbyråkrater fortsätter att lägga in montélopp på våra två största spelformer. Alltså, och det är viktigt att påpeka innan montéälskarna slänger sig över tangentborden, inte montéloppen i sig utan montélopp där hästar utan någon tidigare start i disciplinen tillåts vara med.

Tror man att montésporten är viktig för travsportens och travspelets utveckling ska den givetvis även lyftas fram i de största spelformerna, men då måste det här lalleriet med att släppa fram oprövade montéhästar upphöra. För min del är det exakt samma sak som att en helt ostartad häst bakom sulky skulle vara med i V75/V86 och det skulle aldrig hända.

Jag medger gärna att mycket kring travspelandet baserar sig på gissningar och ofta gissar man fel, men i de flesta fall kan man i alla fall göra sin gissning baserad på något som går att ta på – vilket är svårt i dessa fall. Det är i alla fall därför som jag spelar på trav och inte på Lotto, men när gränserna suddas ut så avtar i alla fall mitt spelsug sakta men säkert.

Kvällens V86-omgång delas mellan Solvalla och Bergsåker och eftersom det är december så är det skor runt om som gäller på båda banorna. På Bergsåker säkert också med broddar i åtminstone bakskorna. V86-inledningen ser två mycket tunga favoriter som ser svårstoppade ut, men därefter kommer ett par lurigare lopp där montéloppet och ett lopp för tvååriga ston ser svårlösta ut och kanske kan ge utdelningen en skjuts uppåt.

Att spika båda 70-procentarna i de första loppen känns ändå inte särskilt inspirerande så jag testar en gardering av kallblodskungen Månprinsen A.M. och spikar i stället två som jag räknar med ska komma till ledningen i sina lopp.

Analys Bergsåker V86-1:

Ranking: A: 6-11. B: 3. B/C: 10-1-8-7-2-9. C: -.

Spetsanalysen: 1 Cali Maks är snabb ut, men ska säkert smygas och 3 Myr Faksen bör vara först fram och överta om inte Norberg tjurar på med att bara vilja släppa till 6 Månprinsen A.M.

Loppanalysen:

Kallblodslopp med 150.000 kronor till vinnaren och
6 Månprinsen A.M. är megafavorit trots lite opassande förutsättningar. Kort distans och voltstart ser vi inte så ofta i den här klassen och ändå lite oklart hur favoriten hanterar det. Annars verkar formen vara riktigt fin för han såg kanonbra ut vid lätt seger senast då han enkelt plockade ner Lome Brage över upploppet.

Gången innan när det var just kort distans hann han däremot inte med riktigt och Lome Brage kunde hålla undan och Månprinsen fick även stryk av Myr Faksen den gången. Spår sex bör passa bra, men det är ändå risk för att han blir lite hängande efter en bit och ska favoriten vinna detta gäller det nog att Gunnar Melander kör så fort det går hela vägen. Den gode Gunnar har såsat bort segrar förut och över den här distansen kan det säkert hända igen.

Riktigt intressant vore det om 11 Lome Brage på något sätt kan slinka igenom från start och komma före favoriten in i första sväng. I så fall bör han kunna köra till tät och då tror jag inte att han blir så lätt att slå. Visst, han var chanslös senast, men då var det full distans och dessutom flera omstarter som han troligen missgynnades av. Utan häst utvändigt och med en strykning där framme så hade det varit kul att se Lome Brage med Ulf Ohlsson igen eftersom han är vassare från start än tränaren, men kanske kan det gå ändå och då är nog favoriten lite illa ute i alla fall.

Jag tar även med stabile och säkre 3 Myr Faksen som nästan alltid är med där framme. Han är snabb ut och kan tidigt sitta i ledningen och köras där eller få ett bra lopp i den främre träffen. Han är normalt sett lite sämre än de två motbuden, men slår ju resten om dessa kommer bort. Tre streck totalt.

Analys Solvalla V86-2:

Ranking: A. 6. B: 2-4-10. B/C: 11-3-5-8. C: 7-9-1.

Spetsanalysen: 1 Speedy Goldina är kvick men släpper och 2 Massitj bör ta över. Tror dock inte att Goop sedan svarar storfavoriten 6 National Prince utan för ovanlighetens skull nöjer sig med rygg ledaren.

Loppanalysen:

Ett ojämnt och ganska tunt sprinterlopp där 6 National Prince är motiverad storfavorit. Han var ju på väg upp i kulltoppen i våras, men fick nog lite för mycket då och tappade formen. Efter uppehåll har han kommit tillbaka starkt och tagit tre fina segrar i följd på Solvalla. Allra bäst såg han faktiskt ut senast när det var ett riktigt läckert intryck på fyraåringen över mål trots ett lopp i dödens i hårt tempo. Skor på nu jämfört med då är inget plus, men en större nackdel för värsta motbudet och jag tror inte att det sätter käppar i julen.

Jag tror dessutom att startsnabbe National Prince får överta ledningen efter en bit och annars gör han väl som senast och avgör ändå. En stark favorit som spikas.

2 Massitj är klar andrahandsfavorit och han gjorde ett starkt lopp som tvåa bakom M.T.Joinville i en V75-final för tre starter sedan. Däremot var han sämre senast då han inte fungerade perfekt och galopperade i sista sväng som slagen. Efter det har hästen fått det lugnt ett par veckor och Björn Goop trycker också på att sexåringen är allra bäst utan skor. Mellan raderna låter det som att Goop kan tänka sig att släppa ledningen till favoriten även om han sällan brukar bjuda på sådana fördelar till värste konkurrenten.

Bakom dessa två är det tunt, men 4 Coffie U.N.G. och
10 Mr Perfection är två form- och spurtstarka fyraåringar som kan komma in i matchen om favoritduon inte kommer överens om vem som ska ha ledningen. Övriga bör få svårt.

Analys Bergsåker V86-3:

Ranking: A. -. B: 6-5-12-15-8-13-7-11-4. B/C: -. C: 1-10-14-2-9-3.

Spetsanalysen: Svårbedömt vem av de tre på startvolten som tar hand om ledningen första biten, men rimligt att tro att någon ur den snabba duon 5 Dreambreaker eller 6 New Generation är snabbt framme och övertar.

Loppanalysen:

Montélopp över tre volter och med två hästar i fältet som aldrig har startat under sadel så är det givetvis mycket svårt att göra en seriös ranking och chansvärdering. Jag streckar nio hästar och ger dessa ganska jämbördiga segerchanser i en B-grupp.

12 Narold Vox är ju en häst strax under eliten bakom sulky och ryktet säger att han ska ha gått ett bra montéjobb inför detta. Hästen har ju bra styrka vilket är en fördel i monté, men är å andra sidan inte så stor och kraftig vilket jag tycker att de bästa montéhästarna är. Omöjligt att gissa hur han ska klara sig, men rimligt att anta att han gör ett vettigt lopp ändå och som ganska lite spelad ska han nog med tidigt.

4 Fred Cobra kvalade i monté 2014, men har inte startat i något tävlingslopp efter det så det säger ju inte så mycket. Visade bra form i senaste starten annars och är inge tokig häst i grunden. Omöjlig att bedöma han med, men väldigt lite spelad och då ska han ändå med.

Två hästar som visat bra form i monté på slutet är 6 New Generation och 5 Dreambreaker. Den förstnämnde har landets bästa ryttarinna på ryggen vilket har visat sig betyda en hel del och han är given. Dreambreaker har gjort ett bra intryck i sina tre starter i Sverige på slutet, men lite oroande lutning på resultatraden där med 3 segrar och 11 andraplatser.

15 Spitcam Jubb har tävlat i mycket tuffare sällskap än detta under året och även om han är ojämn så har han höga toppar. Nu kommer han dock från två mindre bra insatser och formen kanske är i vikande? Den här sexåringen har ju också redan hunnit med 75 starter i karriären och ofta fått tuffa lopp så det vore ju inte så underligt kanske. Spitcam Jubb har faktiskt gjort tre starter i monté tidigare, men det var länge sedan och då var inte hästen alls lika bra som han varit tidigare i år. Så klart svårbedömt hur det fungerar nu även om tränaren som vanligt hyllar rejält och räknar med seger.

8 Bohemianrhapsodyde har vunnit åtta av nio starter i monté vilket givetvis imponerar, men han har väl inte sett som allra bäst ut i starterna på slutet och det var precis att han slog Dreambreker senast. Kanske väl hårt spelad ändå.

13 Uzo Josselyn har bara testat monté i Frankrike (senast 2015) och är givetvis svårbedömd, men han har kämpat på i guld i alla fall och går ner rejält i klass här.

7 Abaz America var duktig senast och kanske kämpar lite bättre under sadel än för sulky?

11 Tsar de Houelle är en riktig montéspecialist, men han har gått barfota runt om i alla starter utom en i Sverige och är väldigt svårbedömd nu med skor.

Nio streck totalt och hoppas att det räcker…

Analys Solvalla V86-4:

Ranking: A: 9. B: 1-6-4-5-10-11-7-8. B/C: 2-3. C: -.

Spetsanalysen: 1 Tahiti Journey öppnar bra och kan spetsa om hon inte tappar för mycket startsnabbhet med framskor och Haugstad jämfört med barfota fram och Kontio/Ohlsson. I så fall bör det bli 4 Virunga till täten med 6 Charmante Amok och 7 Hipster som tänkbara utmanare.

Loppanalysen:

Oaks-revanschen för treåriga ston och en eller alla känns mycket passande på detta lopp. Favoriten 9 Romance Amok har gått bra i tuffa årgångslopp utan att ha den rätt turen på sin sida. Hon var tapper tvåa bakom Dibaba i Oaks-kvalet och sedan femma i finalen efter att ha fått backa ner i kön. Senast satt kusken kvar i en kall rygg och drogs sist, men spurtade sedan bra i skymundan. Enklare motstånd nu och hon har visat att hon kan göra en hel del grovjobb själv.

Frågetecknet är väl mest hur det fungerar med skor efter åtta starter i följd barfota runt om, men hon vann med skor i sin andra start i alla fall. Kuskbyte nu från Kim Eriksson till Claes Sjöström, men det spelar nog mindre roll och jag tror att Romance Amok är tuffast i detta sällskap.

Spik på en kupong och sedan streckar jag alla övriga på den andra.

1 Tahiti Journey trodde jag hårt på senast och hon borde då ha vunnit i spets som en skön sexoddsare, men hon var sjuk för dagen och fick ge sig precis före mål tyvärr. Det låter därför inte som att formen är på topp nu direkt efter vila och framskor på är nog inget plus heller. Ändå ett bra läge för en startsnabb häst och från spets eller rygg ledaren är hon nog med där framme ändå och kan vinna om favoriten kommer bort.

6 Charmante Amok är inte så tokig och har ett lopp i kroppen efter uppehåll. Öppnar bra och om Witasp kommer till spets eller får ett annat vettigt lopp kan hon storskrälla.

4 Virunga känns lite begränsad, men har ändå gått jämnt och bra mot bra hästar utan att räcka till riktigt. Enklare nu bakom favoriten och hon öppnar också bra även om hon inte är superexplosiv efter en bit. Kan nog ändå blir spets med Erik och då kan hon vinna. Chans men rätt mycket spelad också.

5 Maharani de Baroda är fartfylld och har även hon stångat på mot de bästa i kullen utan att riktigt räcka till seger. Åter efter vila nu och skor på låter Björn Goop lite tveksam till. Svårbedömd och mycket spelad.

10 Poem In Motion är spurtvass med ett smyglopp i hårt tempo och van att tävla med skor. 11 Lady Youline har tänt till rejält barfota runt om och med jänkarvagn och vi får troligen se nu vilket som hade största effekten när hon inte får gå barfota igen.

7 Hipster har nog farten, men inte den rätta viljan än. Borde nog ha hållit undan för Poem In Motion senast, men var ändå godkänd. 8 Digital Promise har visat härlig styrka vid segrarna, men inte givet att hon har rätta farten för att hinna med dessa hästar – speciellt inte med skor runt om och hon rankas ner en bit.

Analys Bergsåker V86-5:

Ranking: A. 3-10. B: 6-4-9. B/C: 2-12-7-1-5. C: 8-11.

Spetsanalysen: 3 Mellby Elegant är snabb vid laddning och jag tror att hon kan hålla ut 5 Pandora Diamant och
6 Marvelous första biten.

Loppanalysen:

Ganska ojämnt lopp där två hästar höjer sig lite över resten och med mina fem streck känns det välgarderat. Favorit är 10 Twinkle Kronos som har hög kapacitet och som har fungerat förbättrat efter en halsoperation. Segrarna på slutet har dock tagit i lite enklare sällskap, men ändå inte varit helt övertygande med liten marginal. Nu kan det dock bli jänkarvagn för första gången och ger det rätt effekt så kan han ta en ny seger. Givet segerbud men garderas.

Tipset till 3 Mellby Elegant som kanske inte heller imponerade vid seger senast, men det var fösta starten sedan i somras och hon är säkert vassare med loppet i kroppen och över denna distans. Troligen minus med skor på nu, men svårt att avgöra hur mycket. Bör kunna ta ledningen och är sedan hästen att slå.

6 Marvelous var blek senast då han gick barfota på en bana som inte passade för det, men duktig i V75 gången innan och är inte så tokig. Han öppnar rätt bra och slipper han göra jobbet själv är han säkert med i segerstriden.

4 Dani Boko har vunnit 12 segrar på 28 starter och är rätt bra i grunden, men han sliter med sin aktion och fick det inte alls att flyta med broddar på ett dåligt underlag senast. Får han till stilen bättre denna gång har han bra styrka som kanske kan räcka en bit och Ohlsson kör honom ju också igen.

Sista strecket får 9 From the Mine trots att han blev nedspurtad av Lindsey Vonn i spets senast och nog borde ha vunnit det loppet. Han har tagit sina flesta segrar i spets och är nog bäst i tät, men det finns rätt bra fart och smygläget kan vara vettigt. Streckas eftersom de hästar som är bättre inte helt är att lita på.

Analys Solvalla V86-6:

Ranking: A: 4-8-3-6. B: 7-5-2-12. B/C: 9-1. C: 13-10-14.

Spetsanalysen: Svårbedömt med orutinerade hästar men
3 Dismoiouicheri har i alla fall varit snabb från bättre spår och har en vass startkusk. Räcker nog långt i spetsstriden felfri. 5 Lipstick Tooma kördes till spets från spår fem senast, men var inte särskilt snabb första biten då.

Loppanalysen:

Sprinterlopp för tvååriga ston och nästan lika svårgissat som med ostartade montéhästar…

Vi har dock fått se alla hästar tävla vilket hjälper till, men de är ju väldigt orutinerade och det finns ännu mindre garantier än vanligt för att de ska uppträda likadant som i starten innan.

Bästa intrycket har i alla fall 8 Global Wild Card gjort. Hon vann sin debut utvändigt ledaren i snabb avslutning och de 11,5 sista 400 m som jag hade är starka papper på en tvåårig debutant. Hon lär duga bra även här, men läget är lurigt med rygg på en häst som inte ser så startsnabb ut och det låter också på Svante Båth som att hon inte är helt att lita på. Kanske är överlägsen om det löser sig, men det vill man ju inte gissa på när hon är favorit.

4 Donna di Damgård visade osäkra takter i sina två första lopp, men skötte sig i Danmark senast och gjorde då ett bra intryck vid segern. Spår fyra känns lurigt, men hon har tidigare gått i starten och hoppat efter en bit. Intressant med Lennartsson och säkert segerfarlig i felfritt lopp. Lite spelad och chanstippas.

3 Global Wishmeluck vann sin debut i somras och var sedan inte helt tom som sjua i ett lopp som lördagens imponerande segrare Global Welcome vann. I comebacken senast gick hon bra i skymundan och formen hos stall Djuse är på topp. Klart tänkbar skräll från ett fint startspår.

6 Akward Situation har tagit två andraplatser på två starter och gått helt okej, men senast tappade hon stilen till slut och såg inte så bra ut. Borde vara en tillfällighet eftersom duktige Malmqvist åker till Solvalla med henne och med Takter från springspår ska hon nog räknas rätt tidigt i alla fall.

7 Teton Giant Dealer är också en Malmqvist-häst och hon höll bra utvändigt ledaren i debuten. Långa resor för hans tre hästar, men om de klarar det på rätt sätt så är ingen av dem utan chans.

2 Dismoiouicheri har inte övertygat än så länge och inte visat något sting till slut i loppen. Ändå hårt betrodd här vilket är märkligt men hon är startsnabb och körs av toppkusk vilket kan räcka långt ändå kanske.

5 Lipstick Tooma var fin vid spetsseger senast, får Örjan upp igen och kommer hon iväg från spår fem lika bra som senast så är hon inte ofarlig.

De på tillägg bör egentligen få det svårt, men 12 Mariah’s Baby K.V. har i alla fall mött bättre hästar än detta (trea i Svampen) och det kan ju bli många galopper i tvååringsloppen och då kanske hon sitter i tredje par utvändigt rätt vad det är och är med i matchen till två procent. Nio streck totalt.

Analys Bergsåker V86-7:

Ranking: A: 4. B: 11-8. B/C: 10-1-5-3. C: 12-6-7-2.

Spetsanalysen: 3 Taffy kan öppna men smygs säkert och mest intresserad av att få överta och köra i spets bör
4 Ready Ribb vara. Han öppnar bra och jag har svårt att se någon som vill svara honom även om han inte spetsar av egen kraft.

Loppanalysen:

En spårtrappa över tre varv, men med bara tolv anmälda och nu elva hästar kvar i loppet tappar spårtrappan lite av sin poäng. De hästar med mest på kontot från de sämre startspåren får nu en klar fördel vilket känns fel.

Tre hästar känns bättre än resten, men trots att min idé missgynnas av det lilla fältet så tvekar ändå inte att spika
4 Ready Ribb som jag inte tror förlorar detta från ledningen. Det här är en grundkapabel häst som tidigare var mycket osäker och som har galopperat bort mycket pengar under åren. Nu är han stabilare och har också visat bra form i höstens tre starter. Näst senast gick han i spets och tog enkelt emot urstarke Qahar Q.C. över tre varv vilket är starkt gjort. Senast fick han inte aktionen att flyta riktigt lika bra, men höll ändå starkt som trea mot bra hästar och visade fortsatt form.

Ready Ribb är snabb bakom bilen, har vunnit sex av sex i ledningen och är dessutom faktiskt obesegrad i december månad med tre segrar på tre försök. Sexåringen är också van vid att tävla med skor vilket är en klar fördel mot konkurrenterna. Jag tror på tidig spets och toppchans och spiken är rätt given.

Detta trots att jag blev imponerad av 11 Coktail Fortuna i debuten för Robert Bergh senast. Jag hade 9,5 sista 800 m från kön och han ångade på med bra spänst över mål. En segervan häst som tidigare gått bra i Sverige också och visst kan han vinna även detta. Jag är dock lite tveksam till hur han tacklar skotvånget eftersom han har gått barfota runt om i varje start i Sverige och hästar efter Love You brukar också vara klart bättre utan skor. Dessutom har åttaåringen klena meriter över den långa distansen och spåret talar ju för att han får göra grovjobbet också. Då bör det bli svårt mot en bra häst i spets så jag spelar på det.

8 Nakoda Goj är en annan häst som övertygade i debuten för duktige Nicklas Westerholm senast. Den här hästen har jag jagat en del i tuffare lopp än detta och han har ofta gått bra från svåra lägen. Han måste dock ha det lite serverat för att vinna och kuskarna har ofta kört lite på chans. Senast blev det seger efter att han fått överta täten 1400 meter från mål, men motståndet var mycket klent och lite svårt att värdera insatsen även om hästen såg fin ut. Nakoda Goj vann med skor senast, men har tidigare varit klart vassast utan skor. Tufft startspår med gör att jag inte tror han sänker min vinnare.

Loppet bör stå mellan dessa tre, men 10 Eder Bob har visat fin form i enklare sällskap på slutet och kanske kan duga om Ready Ribb kommer bort.

Analys Solvalla V86-8:

Ranking: A: 9. B: 3-4-6-2. B/C: 10-7-8. C: 1.

Spetsanalysen: 1 Nato Dream kan öppna, men lär smygas över den här distansen. 6 Star Advisor Joli bör ta sig förbi
4 Alkalizer Am även om det blir lite svårare nu sedan startblixten mellan dem strukits. 7 Highspeed Call är också mycket startsnabb, men oklart om man vill lägga hans speed från start över full distans? Det bör bli Star Advisor till spets.

Loppanalysen:

Ett snabblopp där jag tycker att 9 Order To Fly möter enklare motstånd än på länge och lite förvånande att han inte är mer spelad. Han har gått helt godkänt i skymundan där Readly Express och Nuncio har vunnit på slutet och viss skillnad att möta dessa hästar ändå. Här är de flesta hästar missgynnade av skor och det är ingen stor faktor tror jag, men däremot krävs det ju lite tempo på tillställningen för att Order To Fly ska vara gynnad.

Inte omöjligt ändå att det blir körning från start och det lilla fältet är också en fördel med tanke på läget. Blir det bara inte krypkasino i täten tror jag att Order To Fly tuggar ner dessa till slut och jag spelar utgång och spikar på en kupong.

3 Indoor Voices vinner inte så ofta, men har sett klart fin ut en längre tid innan hon senast kanske var lite seg till slut. Bättre läge den här gången och bör få ett fint smyglopp i den främre träffen. Hon gick också bra med skor förra vintern och klarar det på ett vettigt sätt.

4 Alkalizer Am var riktigt vass vid seger efter en tids uppehåll senast och plockade säkert ner Harry Haythrow från dödens i en snabb avslutning. Lopp i kroppen bör vara plus, men skor på är minus och han har bara gått med skor runt om fyra gånger i Sverige utan någon direkt framgång. Senast för två år sedan så klart frågetecken för detta.

6 Star Adivsor Joli är snabb ut och den trolige ledaren. Han gör också sina bästa lopp i spets och vinner knappast detta från någon annan position. Formen är däremot lite oklar efter att han har vikt ner sig två gånger i spets på slutet och inte startat på ett tag. Normalt set tär han ju också allra bäst barfota och över kort distans.

Streck även för 2 Bandit Hornline som inte gillade banunderlaget senast, men som har gått bra före det. Räknas från ett fint utgångsläge.

Singelstrecken:

6 National Prince (V86-2) möter ett för honom billigt sällskap och han såg väldigt stark ut vid segern senast. Bör få överta täten, men vinner nog även utvändigt ledaren.

4 Ready Ribb (V86-7) har hög grundkapacitet och fungerar bra för det mesta numera. Bör få tidig ledning och i spets har han aldrig förlorat. Bra chans trots två vassa motståndare.

Utgångshästarna:

9 Romance Amok (V86-4) tycker jag har visat bäst kapacitet i det här sällskapet och utan strul har hon bra chans till en välförtjänt seger.

9 Order To Fly (V86-8) har mött Readly Express och Nuncio på slutet och gjort det helt okej. Mycket enklare sällskap nu och blir han inte helt tempotorsk i kön så är han nog starkast till slut.

Prisvärda hästar:

11 Lome Brage (V86-1) är inte sämre än favoriten över den aktuella distansen och skulle han kunna slinka igenom och komma före från start får nog Månprinsen kämpa.

6 Marvelous (V86-5) var V75-trea med skor i höstas och fungerar han bättre på banunderlaget i kväll jämfört med senast så är han inte ofarlig i ett lopp med inte helt pålitliga motbud.

3 Global Wishmeluck och 4 Donna di Damgård (V86-6) är de två mest prisvärda i ett mycket svårtippat lopp för tvååriga ston.

Överspelade:

5 Maharani de Baroda (V86-4) är hårt spelad trots svårbedömd form samt att Goop låter tveksamt till hur hon tävlar med skor.

2 Dismoiouicheri (V86-6) har inte övertygat så här långt och är nog för hårt spelad på vass kusk.

V86-systemet: (skrivs på två kuponger, minst en A-häst måste vinna för chans på åtta rätt).

3,6,11 (res 6,5)
6 National Prince (res 2,4)
4,5,6,7,8,11,12,13,15 (res 1,10)
A: 9. B: 1,2,3,4,5,6,7,8,10,11. (res 9,1)
3,4,6,9,10 (res 2,12)
2,3,4,5,6,7,8,12 (res 9,1)
4 Ready Ribb (res 11,8)
A. 9. B: 2,3,4,6. (res 10,7)

Kupong 1: 3 x 1 x 9 x 11 x 5 x 8 x 1 x 1 = 11880 rader
Kupong 2: 3 x 1 x 9 x 1 x 5 x 8 x 1 x 4 = 4320 rader

Totalt: 16200 rader = 4050 kronor.

DD-spelet:

4 – 3,9 x 500 kr = 1000 kr.

/Berglund