Sju rätt i onsdags och chansspiken Fighting Bax duktig tvåa bakom en övermäktig Qahar Q.C., som behagade sköta sig igen, men det var inget varken plånbok eller mage blev fet av. Ingen omgång som går till historien rent sportsligt heller då bara att glömma snabbt och kasta sig över nästa utmaning.

Från första december till sista februari är det som de flesta numera vet förbjudet att köra hästarna barfota på svenska travbanor. Vilket givetvis blir lite parodiskt när tävlingarna som nu på lördag avgörs på Jägersro i Malmö där det kommer att bjudas 5-6 plusgrader och så nära en sommarbana man kan komma på vintern. Jag förstår att det irriterar tränarna, men för mig som spelare är det skönt att slippa allt tjafs om skor hit eller dit och sena ändringar under tävlingsdagen som många av de stora tränarna gärna praktiserar.

Givetvis är det väldigt individuellt hur varje häst påverkas av detta, men rent generellt tycker jag att de som annars alltid går barfota fram eller runt om påverkas lite mer av skor än de som bara går barfota bak.

Jägersro och bra väder brukar betyda klar fördel täthästarna och med ett flertal lopp som ser ojämna ut är väl inte känslan att utdelningen kommer att dra iväg. Sådant har jag dock haft fel på tidigare och en liten skjuts får sjurättsutdelningen av en ”minijackpot” på 5,2 miljoner extra eftersom femmorna blev utan i den extra V75-omgången i söndags.

Jag tänker bara spela med ett singelstreck denna gång och väljer att ta ställning i gulddivisionen eftersom känslan för skräll där är lika med noll och det känns för färglöst att ta de tre hästar som lär göra upp och även är mest spelade. Jag kombar den spiken med en stark spetsfavorit som utgångshäst och en duo där favoriten felfri kan vinna från dödens, men gör han bort sig blir en stark spurtare segerfarlig.

Analys Jägersro V75-1:

Ranking: A: 6-2. B: 7-10-8. B/C: 1-4-3. C: 9-5.

Spetsanalysen: 6 Spickleback Face har öppnat bra från springspår två gånger och med ensamt springspår och ingen bakvolt på samma distans så bör Bergh pricka och ta hand om täten. Gör hästen bort sig så lär 2 Neelix kunna köra till spets efter en bit.

Loppanalysen:

En intressant proposition där treåringarna har 20 meter tillgodo på fyraåringarna. Bästa hästen är fjolårets kriterievinnare 7 Deimos Racing, men han har inte haft ett lika bra år i år och även om han har glänst i några segrar så har han inte vunnit något lopp med mer än 80.000 kronor i förstapris. Han kommer dessutom från en ganska blek insats även om det är tufft att få press av Rajesh Face. Tydligen var Svante Båths stjärna sjuk så han lär ha fått det lite lugnt efter det och är knappast på topp direkt. Jag väljer att spela på det i alla fall och chansar bort honom som hårt betrodd.

Jag tror klart mest på kapable treåringen 6 Spickleback Face som bör vinna detta om han sköter sig. Han var riktigt bra som knapp slagen trea i kriteriekvalet och hade även övertygat innan det. På slutet har det blivit två galopper vilket oroar en del, men han visade i alla fall fin form som kom tillbaka till seger senast. Skor runt om för första gången sedan debuten är säkert inget plus, men om det fungerar okej så tror jag att han vinner loppet.

Jag dubblar dock med 2 Neelix som också har hög kapacitet vilket han inte minst visade senast som tvåa bakom topp-treåringen Very Kronos. Om favoriten skulle göra bort sig från start så lär det bli Adrian Kolgjini som kör sin häst till spets efter en bit och där har han vunnit fem av fem tidigare. Han har sett stabil ut i volt också och den som får ledningen av dessa två vassa treåringar blir inte lätt att ta tillägg på i alla fall.

10 Electric Light är en läcker travare och att han inte har vunnit i år på 13 starter är märkligt. Han är dock tveksam sista biten och även om han möter lite lättare motstånd nu är det inte säkert att han kliver förbi alla sista biten. Han har ju också tävlat barfota runt om sju starter i följd.

Även derbyfinalisten 8 Racing Mange är bra, men precis som Deimos Racing har han varit sjuk efter senast och är knappast i toppform och då blir det svårt att vinna loppet.

Jag stänger loppet med streck för två hästar på start alltså.

Analys Jägersro V75-2:

Ranking: A: 5. B: 1-7-11. B/C: 2-6-9-8-4-10. C: 12-3.

Spetsanalysen: En felfri 1 Ready K.K.Hall lär spetsa, men han är inte att lita på och gör han bort sig står det nog mellan 5 Man of Steel som bör vara snabbare med utrustningsändringarna och 7 Cash Valley som är riktigt rapp ut, men kanske bäst med ryggar.

Loppanalysen:

Lägsta klassen och kort distans bakom bilen och starten avgör mycket. 1 Ready K.K.Hall har visat fina fartresurser för klassen och sköter han sig så är det bra chans att leda från start till mål. Hästen är dock knepig och även om han skötte sig senast så bommade kusken starten och han fick börja långt efter fältet. Visade bra form sedan som femma och fungerade då bra med skor runt om. Innerspåret kan ställa till det för en knepig häst, men Ohlsson är säker och kan nog lösa det vettigt.

Strulrisken gör dock att jag inte litar på hästen utan jag tror i stället mest på läckre 5 Man of Steel som vunnit fem av sex lopp och vid enda förlusten var han inte på topp för dagen samt fick dödens på kapable Bad Boy som imponerade i onsdags. Fyraåringen vann lätt senast i genrepet och nu blir det rejäl vässning i utrustningen med jänkarvagn och halvstängt huvudlag för första gången., Det bör kunna passa perfekt på den här hästen som dessutom verkar ha härlig inställning och troligen kan öppna bra med den nya utrustningen också.

Gör Ready K.K.Hall bort sig kan det kanske bli tidig ledning och då förlorar han knappast.

En som kan utmana om ledningen är snabbe dansken
7 Cash Valley som också är en läcker modell till häst. Han har vunnit i lite enklare sällskap och kan ske inte alltid övertygat, men senast såg han klart rappare ut med nytt huvudlag och när han fick gå ett rygglopp. Han är väldigt startsnabb, men känslan är att kusken helst kör bakifrån om det går. Kan säkert vinna med klaff, men det kan nog bli strul för kusken som inte har kört i V75 i Sverige på väldigt länge.

Dessa tre är bäst, men jag streckar även jämne och formstarke 11 Doyoucash In som har härdats i V75 på slutet och om de betrodda kör lite för tufft mot varandra i täten så kan han nnog spurta till seger trots svårt läge.

Av de övriga är 2 Bamboleo, 6 Elsztain och 9 Toutou rätt starka spurtare, men jag tycker att de ser för sega ut för att hinna med och vinna V75 över kort distans. Krävas nog riktigt ”toktempo” första varvet i så fall.

Fyra streck totalt.

Analys Jägersro V75-3:

Ranking: A: 5. B: 6-7. B/C: 8-4-9-1-2-3. C: -.

Spetsanalysen: 4 Pajas Face är snabb och tar nog en längd på 1 Alex Tröjborg. Kan kanske hålla ut 5 Angle of Attack också, men jag är tveksam till att man vill göra det över full distans.

Loppanalysen:

En silverdivision med bara nio hästar till start och favoriten
5 Angle of Attack har en mycket lämplig uppgift. Han är allra bäst i ledningen där han tagit elva av sina tolv segrar och det tyder på toppform när han ändå gick så pass bra bakifrån senast när det blev strul från start. Från ett bra spår bakom bilen lär han öppna mycket snabbt och mest troligt få överta täten av Pajas Face efter en bit. Svårslagen senast, men det som skaver lite är att det blir skor runt om vilket han sällan går med. Visst, jag vet att han vann med skor i första starten efter barfotaförbudet förra året, men då mötte han ”ingenting” och fick bestämma helt i ledningen så det sa kanske inte så mycket ändå.

Bra chans att leda runt om ändå och jag spelar utgång och spikar på en kupong, men han blir också storfavorit så jag testar att gardera på den andra.

6 Onceforall Face har gått riktigt bra hos Jeppe Juel och visade fortsatt fin form som knappt slagen tvåa senast. Han har visserligen inte så starka meriter med skor runt om (förutom som tvååring) men kanske är han bättre rent allmänt i sin nya regi och klarar det med. Givet motbud.

7 Jairo var mycket rejäl från dödens senast och formen är kraftigt uppåt för dagen som det verkar. Skor runt om på honom är nog inget plus eftersom han har sju raka starter barfota runt om, men han har i alla fall gått vettigt med skor tidigare säsonger.

Dessa tre höjer sig över resten, men ett par skrällar ur B/C-gruppen kommer också med på systemet. 8 Trinity Lux tycker jag både har sett bra ut och gått bra på slutet och han hade gott om krafter kvar på Bjerke senast.

4 Pajas Face får Örjan Kihlström i sulkyn och är favorit på rygg ledaren och därifrån kan han säkert vinna med klaff om favoriten inte levererar. Såg att Örjan nämnde Angle of Attack som omgångens bästa singelstreck i Expressen så då kanske inte hans första tanke är att svara ut denne i alla fall…

9 Sahara One såg fin ut senast och är nog mycket bättre än de senaste resultaten visar och han får sista strecket före formstarke 1 Alex Tröjborg som inte tar i så det knakar i slutstriderna.

Analys Jägersro V75-4:

Ranking: A: 4-3-11-1. B: 2-9-5. B/C: 6-7-10. C: 8-12.

Spetsanalysen: Svårbedömt med orutinerade tvååringar och kanske kan 1 Attraversiamo öppna bättre än senast då han rumplade till kort före start? Har i alla fall gjort det i provstarter. Annars kan nog 2 Önas Nougat komma förbi och sedan släppa till 3 Smokin Joe.

Loppanalysen:

Svensk Uppfödningslöpning håller bra klass och ett par av hästarna ser ut som blivande stjärnor. Favorit är Kolgjinis
3 Smokin Joe som visat härliga fartresurser och gick 12,6 i sin tredje start. I försöket vann han säkert från ledningen före Filur Sisu och det såg behärskat och bra ut. Sköter han sig blir det troligen tidig ledning och bra segerchans, men tvååringarna är oberäkneliga och kan skifta mycket från dag till dag och det känns rätt att strecka på en del.

Jag ger tipsettan till lite mindre spelade 4 Global Welcome som också har övertygat vid segrarna. Han gjorde bort sig i Svampen, men har annars varit klockren och ser ut att ha härlig inställning. Kanske kan han var lite tuffar sista biten än favoriten även om det blir ett tyngre lopp?

Loppets mest intressanta skräll är 11 Ajabaja som slog Smokin Joe i september och spurtade vasst som fyra i Svampen. Senast blev hon för het på grund av tandproblem och den starten kan man nog glömma. Farlig om det löser sig vettigt och fem procent är för lite.

Maffige 1 Attraversiamo är nog också riktigt bra. En stor och rejäl modell som vunnit enkelt och skulle han öppna bättre än senast och ta spets är han nog inte särskilt lätt att ta sig förbi sedan. Örjan och innerspår i storlopp är ju fina grejer och han ska med tidigt.

2 Önas Nougat och stallkompisen 9 Filur Sisu känns ganska jämna och ska med båda två om man inte litar på favoritduon. Den förstnämnde avgjorde lätt efter en fin resa i försöket och kan nog få spets eller rygg ledaren igen. Filur Sisu har varit knappt slagen av Smokin Joe vid två tillfällen tidigare och smygläge, ny kusk och första rycktussar låter spännande på den skrällen.

Jag betalar även för 5 Racing Brodda som gjort fyra bra lopp och ska gå med nytt huvudlag nu. Stall Djuse visade också härlig form i onsdags och det är alltid en intressant parameter i travloppen. Sju streck totalt.

Analys Jägersro V75-5:

Ranking: A: 7-9. B: 11-2. B/C: 6-3-1-10-8-4. C: 5-12.

Spetsanalysen: 1 Champion Melon är snabb, men smyger säkert och då bör 2 Fidagu U.R. vara först fram. Han körs nog i spets då även om han kanske kan utmanas av
5 Quattro Khan och 6 Pacific W.F. som kan öppna om de laddas. Kommer 7 Platon Face däremot tidigt så lär Christoffer Eriksson nog nöja sig med rygg på denne.

Loppanalysen:

Här är högkapable 7 Platon Face storfavorit och sköter han sig krossar han troligen detta gäng. Han var mycket bra vid segrarna efter uppehåll i oktober och senast höll han okej med tanke på att han inte fungerade på banunderlaget. Banan lär passa bättre hemma på Jägersro och det snackas också om starka träningsrundor efter senast. Efter en start utan att riska något så lär Adrian bara köra och troligen får han då överta ledningen om han inte hamnar helt på vingel. Toppchans sedan och en starkt utgångshäst eftersom jag inte litar helt på att han sköter sig med många startsnabba hästar invändigt.

Jag dubblar därför också utgången med 9 Wingait Erik som ser mycket formstark ut för dagen. Han vann som min spelidé på V75 i Örebro näst senast och senast i finalen fick han inte chansen utan satt fast med mycket krafter kvar. Det här är en bra spurtare som har ett perfekt läge med rygg på startsnabb häst och går förstavarvet för snabbt så kan han sänka allt sista biten.

Ungefär lika bra är nog 11 Showman Brodde som störtdök till seger efter att Erik oväntat släppt ledningen senast. Han verkar vara rejält på gång och höjde sig med jänkarvagn senast och nu kanske det blir rycktussar också. Farlig om han på något sätt kommer bättre på det än Wingait Erik och tidig vid gardering.

2 Fidagu U.R. är den trolige ledaren och han såg klart fin ut vid lätt spetsseger i enklare sällskap senast. Gör Platon Face bort sig så kanske han får bestämma tempot i ledningen och blir svårfångad, men annars släpper nog Christoffer till favoriten och då får han ett bra lopp bakom denne. Tänkbar.

Jag har sedan råd med tre hästar ur B/C-gruppen och
6 Pacific W.F. låter formstarke Bergh mycket nöjd med för dagen och han kan öppna vasst om han trycks av från start.

3 Demolition Man F. är lite enklare än de betrodda, men han är rejält kuskförstärkt och ska gå med jänkarvagn för första gången vilket är värt att se upp med. 1 Champion Melon är startsnabb och inte så pjåkig och skulle han kunna behålla rygg ledaren kanske han kan storskrälla med fritt sista biten.

8 Rhesos Face står jag över på grund av läget och 10 Zorn Brick på distansen.

Analys Jägersro V75-6:

Ranking: A: 6-9-1-7. B: 3-8-5-10-11. B/C: 12. C: 4-2.

Spetsanalysen: Voltstart och då tror jag att startexperten Thomas Uhrberg spetsar från ett perfekt springspår med
6 Akermann. Bommar han från start så kanske 1 Tournado Dream kan hålla upp täten.

Loppanalysen:

Lång distans med voltstart och omgångens mest öppna lopp. Jag ger tipset till den troligen ledaren 6 Akermann som senast var blek i försöket, men vass i finalen i samma dag. Före det har han gått bra i Sverige och ledde runt om senast han hade springspår på start.

9 Sobel Conway är härdad mot kulltopparna och var tvåa bakom Cyber Lane näst senast. Senast gick han ett bra upplopp efter galopp i Breeders-finalen och han verkar hålla formen. Läget är dock lurigt i volt och även om han var med i Derbyt så har han aldrig vunnit över lång distans. Frågetecken för det alltså och ingen favorit jag litar på när han dessutom ska gå med skor.

1 Tournado Dream har fin form och läge för ett perfekt lopp och spurtstarke 7 Apapmand måste bli farlig på slutvarvet om inte Anders F Jensen hamnar för illa till från det yttre springspåret. Spurten senast var vass och före det har han mött danska eliten.

3 Malkin var seg senast, men gillade inte banunderlaget säger Bergh och han kan ju bättre. Vi får se nu om det var banan eller att han gick med skor som var boven i dramat, men Bergh verkar helt inne på att skor ska gå bra även om segerstatistiken säger annat. Lång distans är på pluskontot i alla fall.

8 Whisky Akema var ruskigt fin vid segern näst senast och bra senast också även om han nog gynnades av den dåliga banan som fällde täthästarna då. I den här formen duger han nog på V75 också, men läget är ju chansartat och skor runt om tror jag är en klar nackdel i det här fallet.

5 Juan är en stark sort som löpte jämnt med Akermann i Danmark senast och får Ingves iväg honom vettigt från spår fem kan han duga.

10 Staro Ivy League tog sig förbi till slut senast trots att han hängde ner i banan och formen verkar sitta där även om han inte vinner så ofta. Han streckas ändå liksom 11 Shelby Glide som gör debut i ny regi här. Nio streck totalt.

Analys Jägersro V75-7:

Ranking: A: 4. B: 3-6. B/C: 1-7. C: 8-9-5-2-10.

Spetsanalysen: 3 Dante Boko är snabb ut och lär laddas rejält för spets. Bra spetschans eftersom 7 Shadow Woodland troligen står något snäpp för långt ut på vingen för att komma förbi. Han lär dock kunna utmana rejält om Ohlsson laddar rejält.

Loppanalysen:

Gulddivisionen avslutar omgången och här känns det inte som att skrällchansen är särskilt stor. Tre hästar blir hårt och ganska jämnt spelade innan det är klart och då känns det inte superkul att strecka dessa tre. Därför spikar jag den jag tror mest på och det är helt klart klassige 4 Cruzado Dela Noche som jag tror är bästa hästen.

Femåringen har vuxit in bra i högsta klassen i år även om han galopperade bort sig i Elitloppet, men han gick precis lika bra som Readly Express och Twister Bi i Jubileumspokalen för tre starter sedan innan han var sämre efter en tuff resa ner till Frankrike näst senast. Efter det var han sliten och fick vila lite och var inte på topp inför guldloppet som Nadal Broline vann senast. Trots det gick Courant-hästen ett mycket starkt lopp som knappt slagen från dödens och nu när han ska vara klart bättre med loppet i kroppen så väntar jag mig en toppinsats.

Skor runt om är nog ett litet minus, men jag gissar att Cruzado Dela Noches två svåraste motståndare missgynnas ännu mer av skor och han ska dessutom gå med helstängt huvudlag nu vilket han brukar vara bäst med. Han har också gjort två topplopp med Takter i vagnen och jag är inne på att han är tuffast sista biten även om han skulle få gå utvändigt om Dante Boko.

3 Dante Boko får troligen ledningen och kostar det inte för mycket mot Shadow Woodland så leder han loppet i det längsta. Han vann guld över lång distans näst senast, men fick bestämma tempot helt då och det sa ändå inte så mycket. Senast höll han bra utvändigt om Västerboonthenews som trea, men blev stum sista biten och start vecka-vecka då är kanske inte optimalt. Dessutom tror jag att han är sämre med skor och då blir det svårt att slå en elithäst som Cruzado Dela Noche.

6 Caid Griff har gjort två starter för Redén och sett riktigt läcker ut som fastlåst med mycket krafter kvar båda gångerna. Det har såklart alla sett och det är en lång kö av lirare som ska ta betalt på honom nu. Jag ställer mig dock inte i den kön eftersom han trots allt inte har gjort någon riktig prestation ännu och frågan är var han ska ta vägen från det här läget? Risk att han får backa ner i kön eller gå fram utvändigt ledaren och när han dessutom ska gå med skor för första gången på länge känns han inte så het när han säkert blir spelad till 20 procent till slut.

1 Tripolini V.P. har fin form, men han lär vara mycket missgynnad av framskor med tanke på hans luriga aktion och då slår han nog inte de tre bästa ändå.

Singelstrecket:

4 Cruzado Dela Noche (V75-7) är en riktig elithäst och med lopp i kroppen efter uppehåll (där han var mycket bra) tror jag att han är bäst i detta ojämna gäng!

Utgångshästarna:

5 Angle of Attack (V75-3) visade toppform genom att gå jättebra bakifrån senast. Han är klassen bättre i spets och släpps han dit av Pajas Face är det toppchans.

7 Platon Face (V75-5) har överkapacitet för klassen och går han felfritt och inte hamnar helt på vingel så krossar han allt. För säkerhets skull dubblar jag med spurtvasse 9 Wingait Erik som ser mycket formstark ut.

Prisvärda hästar:

2 Neelix (V75-1) är nog inte så mycket sämre än favoriten och gör denne bort sig kör nog Kolgjini till spets och vinner.

11 Doyoucash In (V75-2) har härdats i tre V75-lopp på slutet och gått varje gång. Den rutinen kan vara viktig mot hästar som många gör första starten i så här tuffa sällskap. Farlig med hårt tempo i täten.

11 Ajabaja (V75-4) är snabb och kan mycket bättre än senast då hon inte riktigt fungerade. Det brukar bli lite galopper i tvååringsloppen och då kan hon sitta bra till direkt.

Överspelade:

7 Deimos Racing (V75-1) är nog bästa hästen, men uppgiften är tuff även om det inte är så många hästar på start och han lär få göra jobbet själv på slutvarvet. Dessutom efter sjukdom och formen är knappast på topp.

8 Whisky Akema (V75-6) har formen på topp, men läget är lurigt och skor runt om troligen ett minus. Behöver tur för att vinna.

V75-systemet: (Skrivs på två kuponger, minst en A-häst måste vinna för chans på sju rätt).

2,6 (res 7,10)
1,5,7,11 (res 2,6)
A. 5. B: 4,6,7,8,9. (res 5,1)
1,2,3,4,5,9,11 (res 4,3)
A: 7,9. B: 1,2,3,6,11. (res 10,8)
1,3,5,6,7,8,9,10,11 (res 12,6)
4 Cruzado Dela Noche (res 3,6)

Kupong 1: 2 x 4 x 5 x 7 x 2 x 9 x 1 = 5040 rader
Kupong 2: 2 x 4 x 1 x 7 x 7 x 9 x 1 = 3528 rader

Totalt: 8568 rader = 4284 kronor.

DD-spelet:

1,6,7,9 – 4 x 250 kr = 1000 kr.

/Berglund