Bra träff på nyckelhästarna i onsdags och när jag dessutom garderade och lyckades fälla omgångens jättefavorit, Victory Kåsgård, var det läge att få bra betalt på åtta rätt. Tyvärr radade favoriterna upp sig i garderingsloppen och det blev till slut en synnerligen trist omgång igen och ny sexrätts-jackpot till nästa vecka.

Jag fick en kommentar av en läsare att jag borde skriva något positivt om travsport någon gång och att han har förstått att jag inte gillar ATG.

Jag tror nog att jag under mina 22 år som travskribent mestadels har skrivit positivt om travsporten och när jag är kritisk till något så handlar det inte om huruvida jag gillar ATG eller inte. ATG är landets monopolbolag när det gäller spel på trav och både aktiva och de som gillar att spela på hästar är beroende av att bolaget sköts på bästa sätt. De senaste åren har ATG tagit många märkliga strategibeslut och enligt min uppfattning finns det tillräckligt med ryggdunkare och hejaklacksledare på ATG:s egna lönelistor. Jag tror inte att den inställningen är särskilt utvecklande och belyser därför gärna det som jag ser som problematiskt med både ATG och Svensk Travsport.

Gillar man inte det kan jag varmt rekommendera både ATG-live och travsändningarna på TV4 där det strösslas frikostigt med positiva kraftuttryck som fantastiskt, otroligt, magiskt och underbart – om allt från hästar, människor, prestationer, bisarra spelformer och vädret.

Med det sagt så måste jag ifrågasätta onsdagens besked att Solvalla på sina ”egna” tisdagar nästa år blev tilldelade V64 som spelform. V64?! Finns det verkligen så många spelare kvar som inte är less på V64 och dess ständiga generering av fyrarätts-jackpottar? Visst, med sex stycken supersvåra 15-hästarsfält kanske V64 skulle fungera, men som jag har förstått det så ska Solvalla nästa år köra sina bästa lopp med högst prispengar på tisdagar, vilket kommer att innebära många unghästlopp där de bästa är med och säkert ofta med ganska små startfält. Det kommer att innebära mycket favoritsegrar och allt som oftast låg utdelning för sex rätt och jackpott på fyra rätt.

Nu finns visserligen möjligheten att bara spela för sex rätt på V64 vilket gör att man kan spela flerkuponger utan att skänka bort massa pengar till nästa veckas jackpot, men totala återbetalningen till spelarna blir ju ändå bedrövlig när fyrarättpotten går vidare. Om alla spelade V64 skulle det innebära att bara 39 procent av omsättningen går tillbaka till spelarna när det inte är utdelning på fyra rätt. Med valet att bara spela V6 (som väl ändå mest används av storspelare och ”proffs”) så kommer man kanske upp i cirka 45 procent. Alltså samma som nivå som Svenska Spels Lotto.

Har man dessutom planer på att lyfta in detta spel på den nya kommande Tillsammans-plattformen och dess gigantiska andelssystem så blir det ännu tuffare för småspelarna att hålla sig flytande.

Jag tror i alla fall inte att det här var vad Solvallas nye sportchef Anders Malmrot och Markus Myron hade önskat sig för att bygga Solvallas nya tävlingsdag, även om Malmrot självklart lämnade ett mycket diplomatiskt svar angående saken i dagens Travronden. Utan en het spelform på tisdagar så blir det säkert svårt att skapa det intresse som den sportsliga kvalitén troligen kommer att vara värd. Tyvärr.

Sammanfattningsvis har ATG och ST alltså kommit fram till att vi nästa år ska få högkvalitativ travsport med en iskall spelform på tisdagar och lägre sportslig kvalité med en mer intressant spelform på onsdagar.

Blir intressant att följa hur det går, men jag är skeptisk. Hoppas att jag har fel.

Nu över till något positivt!

De senaste åren har ATG fått mycket kritik för sina reklamkampanjer som mest har varit inriktade på hårda värden som jackpott, Harry Boy, Boost och låtsashästar. Därför blev jag mycket positivt överraskad av veckans helsidesannonser där kriteriesegraren Villiam och hans skötare, Fredrica Sandberg, lyftes fram mycket snyggt. Ett enkelt och bra budskap om samspelet mellan häst och människa som jag tror värmer de flestas hjärtan. Även det ibland något cyniska som slår i min bröstkorg. Bra jobbat där!

Nu till veckans V75 som avgörs på Sundbyholms travbana utanför Eskilstuna. Man kör dubbeltrav i helgen med vassa Breeders´ Crown-finaler på söndagen, men jag har ägnat mina tankar åt lördagsomgången så får ni sedan ta del av kollega Ulf Nilssons analyser till söndagen.

Lördagsomgången ser i alla fall mycket spännande ut med flera väldigt öppna och streckkrävande lopp. Sundbyholm har ett ganska kort upplopp (182 meter) och brukar vara en bra bana för ledarhästen, men trots det har jag valt min spik från bakspår och dessutom över kort distans. Det låter kanske inte så fiffigt, men jag tycker att det finns en hel del som talar för den idén och att dessutom spika mot en av omgångens största ”hetshästar” känns alltid bra.

Jag kombinerar det med ett inledande tvåhästarslås och sedan ska minst en av två riktigt kapabla utgångshästar lösa sin uppgift.

Analys Eskilstuna V75-1:

Ranking: A: 1-6. B: 2-11. B/C: 8-7-12-10-5. C: 3-9-4.

Spetsanalysen: Striden bör stå mellan 1 Linus Boy och
6 Springover och den som träffar bäst av Goop och Untersteiner bör ta hand om täten. Jag har faktiskt fått lite känsla för att Linus Boy kan hålla ledningen trots att han inte är jättesnabb. Goop är vass på att starta från innerspår och det är inte alltid som springspåren kommer rätt på det när han leder volten. Peter Untersteiner kör ju inte heller så ofta på Sundbyholm och kanske kan bomma lite på deras ganska smala startplats? Omstarter kan ju också ställa till det för någon och dessa är ofta ett gissel för spelarna.

Loppanalysen:

En bra silverdivision inleder omgången och tre hästar är klart mer spelade än resten. Jag tror att spets vinner det här loppet och streckar bara två av de betrodda för att i alla fall få lite spets här. Ledningen blir alltså mycket viktig och jag är lite inne på att 1 Linus Boy kan hålla upp täten. Han är inte jättesnabb själv, men öppnar i alla fall vettigt och Goop är ju ruskigt vass från dessa lägen.

Jag trodde mycket på Linus Boy senast, men då blev öppningen stentuff och den satt nog lite i benen sista biten. Dessutom känns det som att det blev fel när Goop tog upp honom runt sista sväng eftersom femåringen är mer stark än speedig. Han gillade inte heller Örebros lösa banunderlag enligt Nurmos så det var nog en ganska bra insats ändå. I spets måste han bli mycket svårslagen, men Linus Boy går bra även bakifrån och är inte slagen om någon hinner förbi från start.

6 Springover är värst emot både från start och till slut och det var ju han som spurtade ner Linus Boy senast. Sexåringen har varit mycket bra hos Peter Untersteiner och har där hittat en växel till och skulle han komma till täten är det han som blir svårfångad. Springspår bör passa honom bra, men det gäller att kusken prickar också och det är inte alltid helt lätt även om Peter är en av de bästa i klassen i det momentet.

Till Linus Boys fördel är väl också att han brukar tävla i vanlig sulky och de flesta andra i loppet byter nu från jänkarvagn till sulky när det är voltstart.

Jag låser loppet med dessa två eftersom jag tror att spets vinner och dit tror jag inte att 2 Cab Hornline kommer. Han var riktigt bra i spets senast och är normalt sett klart bäst i den positionen. Spår två i volt kan dock innebära antingen galopp eller en lite långsammare start och då får han svårt att slå de två jag har med.

Av övriga gör ju 11 Victor A.U, topplopp varje gång, men han är inte så pigg på att spurta förbi alla när han går bakifrån och det tycker jag nog har synts ganska tydligt i de två senaste starterna. Säkert med där framme igen, men jag tror inte att det räcker ända fram från detta läge.

Analys Eskilstuna V75-2:

Ranking: A: 11. B: 5-2-6-12-3. B/C: 10-8-4-7. C: 1-9.

Spetsanalysen: 2 Harrington öppnade förbättrat senast och 3 Velvet Gio är inte så dum första biten, men 5 Chianti känns klart snabbast och är klar spetsfavorit.

Loppanalysen:

Ett treåringslopp där 11 Very Kronos är klart bästa hästen och var jag säker på att han skulle sköta sig så vore nuvarande 41 procent i underkant. Det handlar om en häst som är obesegrad felfri och som ganska bekvämt besegrade kriterievinnaren Villiam i kriteriekvalet och det säger en hel del. Helt annan klass på motståndet här och är han frisk och felfri blir han mycket svårstoppad. Bakspår kanske bara är en fördel då han kan trava in sig bakom hästar och man har också testat ett nytt bett i träningen vilket har fungerat bra.

Det är dock humöret som ställer till det för hästen och det är ju svårt för oss spelare att sia om. Dessutom kan man inte kalla Erik Adielsson särskilt het för dagen heller. Sedan han vann Oaks så har det bara blivit fem segrar på cirka 100 starter och han körde ju också galopp med onsdagens jättefavorit Victory Kåsgård. Även om toppkuskarna brukar studsa tillbaka snabbt så är det ändå värt att beakta.

Jag vill inte spika Very Kronos rakt ut, men eftersom han troligen är överlägsen felfri så använder jag honom som utgångshäst och spik på en kupong.

Bakom är spetsfavoriten 5 Chianti hetast. Han gick bra som trea där Coin Perdu vann i kriteriekvalet och var fin vid enkel spetsseger i lättare sällskap senast. Jag var dock besviken på honom som fyra från spets på Solvalla i september och kanske borde han även ha vunnit i V75 näst senast för att få toppbetyg. Gör favoriten bort sig så kan det här dock bli rätt billigt i spets och då kan det givetvis bära hela vägen.

2 Harrington är en rejäl modell som det säkert finns mycket utveckling i. Han vann på bra sätt från spets senast och räknas tidigt från ett bra läge.

6 Neelix har bra styrka, men ska nog till spets för att kännas riktigt het. Jag tror ju inte att Björn Goop och Chianti släpper täten, men OM det skulle bli så kan Neelix överraska.

12 Karl Sjöhammar hade krafter kvar i ett kriteriekval och såg kanonfin ut vid lätt seger från ledningen senast. Fin sort som kan skrälla om han har tur med tempo och positioner från ett jobbigt läge.

3 Velvet Gio var E3-finalist i somras och höll farten starkt som tvåa och visade form senast. Bra läge och värd ett streck.

Jag betalar även för två av B/C-hästarna som båda kan bättre än de har visat på slutet och kanske kan storskrälla om favoriten gör bort sig.

Analys Eskilstuna V75-3:

Ranking: A: 5-4-2. B: 7-8-9. B/C: 3-11-12. C: 1-6-10.

Spetsanalysen: 3 Fridericus är snabb, men säkert nöjd med en bra rygg. Då står det mellan 4 Charrua Forlan och
5 Spring Erom. Den senare har blivit riktigt snabb på slutet och öppnat vasst från liknande spår och jag tror att han kan trycka sig förbi Charrua Forlan in i första sväng, men det är inte givet.

Loppanalysen:

Veckans gulddivision går över kort distans och 2 Nadal Broline är ganska klar favorit trots ett par bleka insatser på slutet. Han var bara seg som sexa på Solvalla näst senast och räckte inte i SM mot Readly Express senast. Efter det har han pustat en månad och är förhoppningsvis piggare och i bättre slag nu. Kort distans är ingen fördel, men om det löser sig lika bra med tempo och positioner som när han vann guld för tre starter sedan så kan han vinna.

Nadal Broline känns inte jättehet som favorit, men eftersom det finns i leken att det blir tuff körning i början så tar jag ändå med honom på tre streck.

5 Spring Erom hade jag nog spikat om jag varit säker på att han kom till ledningen. Tolvåringen har visat härlig form så här i karriärens slutskede och bara gjort bra lopp på slutet. Han har också blivit riktigt startsnabb och jag tror att han accelererar bättre än övriga in mot första kurvan. I spets blir Spring Erom som vanligt svårpasserad och han får tipset på det.

4 Charrua Forlan har också visat bra form en längre tid och ofta gjort bra insatser med tunga upplägg. Han har också öppnat riktigt vasst på slutet och Hans-Owe brukar ju vara offensiv med honom. Kan nog vinna i spets om inte den inledande körningen kostar för mycket kraft. Tredje strecket.

7 Cruzado Dela Noche är en mycket bra häst som normalt sett ska kunna vinna detta lopp, men efter starten i Frankrike senast blev han sjuk och har därför stått över jobb. Det låter inte på Melander som att formen sitter där än och från ett svårt startspår med ny kusk står jag över.

Jag betalar inte heller för 9 On Track Piraten som inte har visat den rätta toppformen på ett tag och faktiskt sett rätt mätt ut ett par gånger. Kort distans och bakspår är ju inte heller hans bästa förutsättningar och det krävs nog rejält överpace i täten om han ska vinna.

Analys Eskilstuna V75-4:

Ranking: A: 2-7-10-11. B: 9-14-8-4-13. B/C: 6-12-1. C: 5-3-15.

Spetsanalysen: 7 Travolta Treb är mycket startsnabb och trots spår långt ut på vingen är han klar spetsfavorit och mycket trolig ledare.

Loppanalysen:

Lärlingslopp och spårtrappa och här ser det öppet ut. Favorit är den trolige ledaren 7 Travolta Treb som har visat toppform med två spetssegrar på slutet och han ska givetvis räknas med vettig chans i täten. Möjligt dock att han är allra bäst över kort distans och även om han är snabb så brukar det kosta att spetsa från spår sju. Givet bud men ingen favorit jag vill lita på.

Tipsettan får i stället 2 Dealwithakiss som har sett bra ut i ny regi på slutet och senast när hon fick gå i en jänkarvagn var hon ruggigt fin. Efter att ha tagit över ledningen 700 meter från mål så bara brisade hon undan med gott om krafter kvar och en liknande insats duger långt här.

10 Namit Southwind är en stark och segervan sort som nog är bättre över den här distansen än den korta som han har gått bra över på slutet. Körs dessutom av en av loppets klart bästa kuskar. Given.

11 Mr Perfection mötte Rajesh Face senast vilket givetvis blev för tufft, men hade visat toppform före det och hans spurt kommer säkert att bita bra. Vass kusk även på honom.

9 Glenn Boko har vunnit med kusken tidigare och kan vinna om han sköter sig och 14 Louie Brodde har jag trott en del på i tuffare sällskap än detta tidigare.

8 Xanthis Amazing skrällvarnade jag för senast, men då blev hon fast med gott om krafter kvar. Hon är beroende av att få ett smyglopp och har därmed ett lurigt läge, men får hon chansen 300 kvar kan det smälla till.

4 Sphinx d’Inverne är rätt bra för klassen och har vässats i snabba intervaller för att vara piggare än senast. Han streckas som storskräll liksom 13 Benji Dana som har vunnit V75 tidigare i år och som körs av en kusk som brukar få rätt bra fart på hästarna.

Nio streck totalt.

Analys Eskilstuna V75-5:

Ranking: A: 10-4-5-2. B: 6-1-12-7. B/C: -. C. 11-8-3-9.

Spetsanalysen: 1 Dom Perignon har öppnat bra, men det blir ändå svårt att svara ut 4 Ready K.K.Hall som är riktigt vass bakom bilen. 5 Hållihop och 6 Rolex Broline öppnar också bra, men kommer nog inte förbi Ready K.K.Hall.

Loppanalysen:

Lägsta klassen är ett bra lopp och det känns som väldigt jämna segerchanser mellan de åtta hästar jag streckar. Därmed får den mest prisvärde tipsettan och det är
10 Gomez som har blivit bortglömd nu efter att ha varit hårt betrodd i V75 tidigare. Han var inte som bäst när han testade rikstoton i somras, men nu har han fått ett lopp i kroppen efter uppehåll och då höll han bra som tvåa i en snabb avslutning. Lopp i kroppen och nu norskt huvudlag för första gången känns som klara plus och utan strul på vägen tror jag att den här starke hästen blir farlig.

Mest spelad i loppet är 4 Ready K.K.Hall som har övertygat så smått i två spetssegrar utan skor på slutet. Han är spetsfavorit igen, men det är tuffare motstånd nu och han har dessutom inte startat på en månad och tränaren låter inte helt säker på att det är samma toppform om man lyssnar lite mellan raderna. Räknas i spets, men ingen spik i ett öppet lopp.

5 Hållihop är en jättefin fyraåring som visar härlig inställning och amatörtränaren har gjort bra resultat med honom. Nu blir det dock vasse Jepson upp i sulkyn vilket känns som ett stort plus och slipper han bara dödens så är han med där framme igen.

2 Doyoucash In har gjort två bra insatser i V75 på slutet och nu har han ett klart bättre utgångsläge. Bör bli farlig om han går som på slutet.

6 Rolex Broline är kapabel och har ett lopp i kroppen efter uppehåll. Gick med skor då och det blir säkert barfota nu. Kan vinna, men hade varit ännu hetare med spetsläge.

1 Dom Perignon är en fin treåring som vann lätt med krafter kvar från ledningen senast. Bra chans på rygg ledaren nu och får han chansen till slut kan det bli seger igen.

12 Mr Magnifique var stenhårt betrodd i V75 senast, men fick ett alldeles för tungt lopp. Risk för ett jobbigt upplägg nu igen, men skulle det lösa sig vettigt kan han vinna. Insatserna före senaste starten har varit riktigt bra.

Sista strecket till 7 Eelis som är en rejäl treåring som toppspurtade som tvåa bakom Ready K.K.Hall näst senast. Lätt i spets senast och han blir allt bättre. Kan nog bli barfota nu för första gången och han har nog inte så mycket sämre chans än någon annan egentligen. Öppet lopp.

Analys Eskilstuna V75-6:

Ranking: A. 5. B: 12-9-2-6-4-1. B/C: 10-3-7-8-11. C: -.

Spetsanalysen: 3 Silver Annie är nog snabbast, men
2 Global Signature öppnade klart förbättrat näst senast och kan nog hålla upp ledningen om han är lika snabb denna gång. Tror dock att båda släpper till 5 I’m Just A Sund efter en bit. Möjligen kan 4 Massitj vara med och krångla till det för favoriten.

Loppanalysen:

En mycket jämn bronsdivision där finsktränade 5 I’M Just a Sund är klar favorit efter imponerande segrar i Finland på slutet. Femåringen visade ju bra kapacitet även i Sverige tidigare, men helt klart har han hittat en växel till på slutet. Vid de tre senaste segrarna har han dragit hårt i ledningen och för tre starter sedan vann han lätt före guldhästen Workout Wonder trots att han öppnade 8,5 första 500 m och 12,5 på varvet. Han verkar tåla att ligga på helt enkelt och med tanke på hur pigg han verkar så lär han bli släppt till täten efter en bit. Är han sedan lika bra som i Finland bör det vara bra chans, men visst finns det lite frågetecken kring långresa och liknande så jag nöjer mig med utgång och spik på en kupong.

Vidöppet bakom favoriten och jag tar med alla startande på kupong två. 12 Erik Sting är given trots läget för han är nog inte sämre än favoriten i grunden och trots att det var rejält avslag på honom i comebacken senast så avslutade han starkt som tvåa. Blir favoriten lite för pigg i spets och viker in årorna sista bitne så kan nog kapable Erik Sting blåsa runt resten utan strul – speciellt om Nurmos plockar av alla skor nu.

9 Bålsta Palema är bäst i spets, men har blivit bättre bakifrån med helstängt huvudlag och har ett vettigt smygläge.

2 Global Signature står lite tufft inne i loppet, men såg nog bättre ut än någonsin senast och gick ett snabbt slutvarv från kön till lätt seger. Öppnar bra och ska med rätt tidigt.

6 Marciano vann på bra sätt senast och visade att han kan mycket när han tar i för fullt. Tål att göra grovjobb om han är på det humöret och är förvånansvärt lite spelad ändå.

4 Massitj vann med skor senast och är klart vassare med barfotabalans som det blir nu och 1 Shelby Glide som var kanonfin senast kan räcka långt om han kommer ut efter att ha blivit över från start.

Andrahandsfavoriten 10 Obi Degato rankar jag ner en bit eftersom han ska tävla med skor och sina topprestationer har han gjort barfota runt om.

Minst spelad av alla är fartfyllde 8 Jager Oaks som kan vinna de flesta lopp i sin klass om han får smyga och spara speeden till upploppet så trots läget vill jag ta med honom också.

Analys Eskilstuna V75-7:

Ranking: A: 11. B: 6-1-3-5-4-2. B/C: 7-10. C: 8-12.

Spetsanalysen: 3 Lass Revenue är mycket snabb första biten och Ohlsson gillar att köra i spets. Vill han ha en rygg så bör 5 Fidago U.R. vara först fram och honom vill Christoffer köra i täten med.

Loppanalysen:

Ett sprinterlopp avslutar och veckans ”hetshäst” 6 Track Angle är favorit. En kapabel fyraåring som däremot inte är helt att lita på och han blir ibland lite för pigg och gör bort sig. Annars har han visat fin form på slutet och gått bra mot tufft motstånd. Vettig vinstchans med ett vettigt lopp, men frågan är var han hamnar från start. Han är bara hyfsat startsnabb och med flera startsnabba hästar invändigt är det vingelrisk om han inte har sådan tur att han blir framvinkad till spets efter en bit. Det måste ändå vara det mest troliga scenariot att han får en tung inledning i spåren fram i dödens och då vill i alla fall inte jag spela på honom som favorit.

Många verkar tro på favoriten och då känns det kul att spika emot. Jag gillar 11 Titan Brodde som alltid har visat hög kapacitet, men agerat knepigt och ofta gjort bort sig. Han verkar dock mycket mer harmonisk i ny regi och vid segrarna på slutet har han sett väldigt stark ut. Det blev lätt från dödens över kort distans för tre starter sedan och näst senast plockade han ner en bra ledare utvändigt över lång distans. Senast kom han inte förbi Sebastian Journey första biten, men fick chansen från rygg ledaren sista 200 m och avgjorde i ett nafs med krafter kvar.

Efter en invändig strykning har knepiga spår elva bytts ut mot ett mycket bättre tiondespår och med rygg på starblixten Lass Revenue skulle Titan Brodde kunna sitta bra till direkt och blir öppningen tuff med favoriten lite vass i dödens så tror jag att det blir Örjan och Titanen som spurtar till seger.

Bästa hästen är säkert 1 Carmine Am som visar både härlig styrka och inställning, men han sliter med sin aktion som sällan fungerar perfekt. Kort distans lär inte vara så passande med tanke på det och när han dessutom inte kan hålla upp ledningen så blir det chansartat trots kuskförstärkning.

3 Lass Revenue är spetsfavorit och har tagit sina två segrar i ledningen. Han känns klart bättre där och jag gissar att Ohlsson testar i spets även om det här är en ganska tuff uppgift för en treåring.

Öppet lopp om man garderar och då känns det bättre att chansa med spik.

Singelstrecket:

11 Titan Brodde (V75-7) har varit mycket fin i ny regi och hög kapacitet har han alltid visat. Mycket gynnad av en invändig strykning nu och kör de bara lite för fort i täten tror jag att han blåser runt allt till slut.

Tvåhästarslåset:

Den som tar ledningen av 1 Linus Boy och 6 Springover bör vinna V75-1 och jag nöjer mig med dessa två på systemet.

Utgångshästarna:

11 Very Kronos (V75-2) har överlägsen kapacitet och felfri rundar han troligen till en bekväm säger trots läget.

5 I’m Just a Sund (V75-6) har imponerat i Finland och tävlar han lika bra i sitt gamla hemland så bör han få överta täten och spåra hela vägen sedan.

Prisvärda hästar:

10 Gomez (V75-5) är stark sort som känns spännande med lopp i kroppen och norskt huvudlag för första gången. Bortglömd!

12 Erik Sting och 6 Marciano (V75-6) är högkapabla hästar som blivit väldigt lite spelade bakom den store favoriten.

Överspelade:

2 Cab Hornline (V75-1) är jättebra, men når knappast sin favoritposition ledningen från spår två och då känns han inte så het.

7 Cruzado Dela Noche (V75-3) känns visserligen som loppets bäste sprinter, men om formen är lika tveksam som Stefan Melander säger får han nog svårt att vinna denna gång.

10 Obi Degato V75-6) ska enligt uppgift tävla med skor denna gång och då tror jag inte att han är värsta motbudet till favoriten som spelprocenten antyder.

1 Carmine Am (V75-7) är högkapabel, men travar ofta sådär i loppen och då brukar man få svårt i sprinterlopp där det lär gå fort hela vägen. Lär dessutom bli över första biten och behöver tur på vägen sedan.

V75-systemet: (skrivs på två kuponger, minst en A-häst måste vinna för chans på sju rätt).

1,6 (res 2,11)
A: 11. B: 2,3,5,6,8,10,12. (res 4,7)
2,4,5 (res 7,8)
2,4,7,8,9,10,11,13,14 (res 6,12)
1,2,4,5,6,7,10,12 (res 11,8)
A. 5. B: 1,2,3,4,6,7,8,9,10,11,12. (res 5,12)
11 Titan Brodde (res 6,1)

Kupong 1: 2 x 1 x 3 x 9 x 8 x 12 x 1 = 5184 rader
Kupong 2: 2 x 7 x 3 x 9 x 8 x 1 x 1 = 3024 rader

Totalt: 8208 rader = 4104 kronor.

DD-spelet:

5 – 11 x 500 kr
9,12 – 11 x 200 kr = 400 kr
6 – 11 x 100 kr

Totalt: 1000 kr.

/Berglund