Det blev en makabert svår V75-omgång i lördags med två jätteskrällar som inte gick att ”räkna ut” på något rimligt sätt utan jag fick med den ena bara på grund av helgardering bakom en utgångsgrupp. När sedan inget av mina singelstreck heller vann så blev det en iskall omgång att glömma illa kvickt.

Däremot blir man ju lite halvknäckt som tippare, när man lägger så mycket tid på att analysera hästarna och hur loppen blir körda, så glider det sedan in några kisar som har som strategi att strecka jämna nummer i ett lopp och ojämna i ett annat och plockar hem dryga 20 miljoner på det. Den andre storvinnaren tog visst med den första megaskrällen på två streck eftersom Love You var pappa och den andre på att John Östman körde och det är ju inte heller någon taktik som vi ”tipsnissar” jobbar så mycket med. Det är bara att konstatera att om man ska vinna riktigt stora pengar så krävs det inte bara att man är påläst utan även ett stort mått tur, men jag vill ändå hävda att ju mer påläst man är desto mindre tur är man i behov av på lång sikt.

Det lär även vara positivt för det breda spelintresset att mindre system och vanliga ”nöjesspelare” vinner stort ibland och jag gissar att det jublades friskt på ATG över dessa vinsthistorier. Spelbolaget har ju de senaste åren allt mer graviterat mot att hästar ska vara ett turspel i stället för ett skicklighetsspel och det blir ju rena drömmen för Hans G att göra reklamfilmer med dessa storvinnare.

Solvalla och Bergsåker delar på kvällens V86-omgång och efter gyttjebrottningen på Solvalla förra veckan och på Skellefteå i lördags så ser det faktiskt ut att bli uppehållsväder på båda banorna i kväll och därmed rättvisa och goda banförhållanden. Då borde det också gå att klura ut en och annan vinnare och jag tänker avsluta mitt system med att spika två favoriter som bör vinna sina lopp från spets. Det låter inte så jätteroligt kanske, men det finns ett par kalla favoriter i övriga lopp och jag chansar på att värdet är vettigt inför avslutningen.

Analys Bergsåker V86-1:

Ranking: A: 8-4. B: 5-3-7. B/C: 6-2. C: 1-9.

Spetsanalysen: 1 Elit Håleryd och 2 Boys Going In är båda startsnabba, men känslan är att båda helst vill smyga.
3 Nahar och 4 Queer Fish är båda ojämna från start och om ingen av dessa får på en fullträff första biten så är jag inne på att 7 Order By Keeper kan komma till spets om kusken laddar. I så fall testar han nog där sedan, men spetsstriden känns öppen.

Loppanalysen:

Ett snabblopp inleder omgången och tuffingen 4 Queer Fish ska ta ett nappatag med rutinerade guldhästar för första gången. Trots att han inte är någon ungdom heller så känns han ändå klart fräschast och piggast av dessa hästar och han gör ju topplopp i stort sett varje gång. Senast såg han lite trög ut i sista sväng i silverfinalen, men tog fatt igen och var stark tvåa bakom Zenit Brick.

Han gick barfota runt om då och ska bara gå barfota fram nu, men han har gjort topplopp även med den balansen och det tror jag inte spelar någon roll här. Däremot är hästen ojämn från start och kan få göra grovjobbet själv och även om han brukar klara det bra är det alltid jobbigt att spika en storfavorit som inte får något gratis. Dessutom har hans två senaste lite sämre insatser kommit just på Bergsåker i somras när han hade en ”minisvacka” på två starter.

Bra segerchans för favoriten och en av två jag streckar, men tipsettan får 8 Beau Mec på bättre spelvärde. Den gamle derbyvinnaren har tänt till hos duktige Lasse Wikström och gjort flera bra lopp på slutet utan att vinna. Han var faktiskt med i Sundsvall Open Trot där ha gick bra i skymundan och senast avslutade han mycket starkt som tvåa bakom överlägsna Your Highness. Läget gör givetvis att han hamnar sist från start, men fältet är litet och om Queer Fish får dödens lär tempot hållas högt hela vägen. Det blir dessutom ”maxning” i utrustningen med barfota runt om, helstängt huvudlag och jänkarvagn och har han en bra dag på det tror jag att han kan spurta runt allt sista halvvarvet.

Jag chansar med att två streck räcker här, men om man garderar är det rätt jämnt bakom och fem hästar till är tänkbara. 3 Nahar drar givetvis fortfarande mycket spel även om han inte är som tidigare med ålderns rätt. Han sprattlade dock till i det andra heatet av Åby Stor Pris näst senast och gick riktigt bra till slut barfota runt om. Det kan bli samma balans nu och visst kan han vinna om Bergh kan krama ut en topprestation till ur tolvåringen. Särskilt spelintressant känns han dock inte till 14 procent.

Stallkamraten 5 Bandit Hornline är i så fall mer spännande till 5 procent eftersom han har visat fin form och borde ha en del krut kvar som sjuåring och därmed en av de yngsta i fältet. Farlig om han får ett rygglopp i hårt tempo.

7 Order By Keeper inledde snyggt hos Håkan Skoglund, men var sedan lite sämre i ett par starter mot tuffare hästar innan han på nytt har hittat stilen på slutet. Öppnar snabbt och skulle han få bestämma i spets kan det bli tredje segern i följd, men det känns som risk att någon av Queer Fish eller Nahar testar lite för tufft mot honom under vägen.

Analys Solvalla V86-2:

Ranking: A. 1-6. B: 9-2-5. B/C: 4-7. C: 10-3-11-8.

Spetsanalysen: 1 Un Dernier Rire har sett rapp ut från svåra lägen på slutet och jag tror att han öppnar bra vid laddning och kan hålla ut 2 Zeus Karsk sida vid sida. Kan bli spets om han även håller ut 5 M.T.Knight Rider som har öppnat bra en bit ut vid något tillfälle. Blir Un Dernier Rire av med täten är det nog risk att 6 I’ts Showtime Zaz får överta efter en bit.

Loppanalysen:

Ett lopp över lång distans och 6 I’ts Showtime Zaz är omgångens mest spelade häst. Han vann ett liknande V75-lopp näst senast efter att ha glidit till ledningen efter 600 meter och sedan haft full kontroll. Att han inte är helt att lita på visade han senast i finalen då det blev galopp kort efter start, men troligen missgynnades han då av innerspåret som troligen blev lite för stressigt. Nu kan Kontio ta det lite lugnare från start och köra till efter en bit och får han då överta täten är segerchansen stor. Tre galopper på de fem senaste starterna säger dock att fyraåringen inte helt är att lita på och när han är så väldigt mycket spelad känns det rätt att gardera.

Tipsettan får faktiskt 1 Un Dernier Rire som jag tidigare inte har varit så imponerad av, men han har utvecklats bra på slutet och blivit klart tuffare. Han vann från dödens näst senast och blev fast med krafter kvar senast. Tidigare har han sett klart bäst ut i spets och jag hoppas att kusken testar rejält från start och kör i ledningen om han kan hålla den. Om favoriten galopperar igen kan loppet bli väldigt billigt, men jag är inne på att Un Dernier Rire kan ge även en felfri I’ts Showtime Zaz en match – hoppas att kusken också tror det och inte bjuder favoriten på ledningen och segern.

Jag spelar med dessa två som en utgång och tar med fem hästar bakom. 9 Västerbo Highscore är en kapabel häst som vann V75 på bra sätt i februari, men som nu inte har startat sedan april. Svårbedömd form givetvis, men lång distans bör passa bra och det låter som att Röcklinger har förberett fyraåringen ganska bra.

2 Zeus Karsk har hittat en ny växel utan skor på slutet, men borde nog ha varit tvåa bakom National Prince senast när han fick ledningen. Troligen blev han hovöm då enligt Peter Norman och därför går femåringen med skor i kväll. Minus såklart eftersom han gått så bra utan skor, men distans och läge passar perfekt och han är ett rätt tidigt bud ändå.

5 M.T.Knight Rider har sett formstark ut på slutet och är nog klart bättre än de senaste resultaten visar. Godkänd i skymundan i en V75-final senast och Takter upp och barfota och jänkarvagn igen. Skrällbud.

Det är också rätt distans för halvsega duon 4 Walle West och 7 Blytung Am som båda visade gryende form i deras senaste start och båda kommer med på garderingslappen som tänkbara skrällar.

Analys Bergsåker V86-3:

Ranking: A: 12-1. B: 14-4-8-3-7. B/C: 11-10-5-13-6. C: 2-9-15.

Spetsanalysen: 1 Donners Am är ingen startblixt, men kliver iväg vettigt och även om 2 Thed Ty Tass Zet förmodligen är lite snabbare borde ju den kusken ändå bara vara intresserad av att gå ner bakom i stället för att lägga kraft på att komma förbi.

Loppanalysen:

Ett intressant lopp över tre varv med ett par riktigt bra hästar för klassen. 12 Le Miracle är vacker som en tavla när han tävlar och en av mina favoriter. Han börjar hitta toppformen nu efter långt uppehåll och det var imponerande att spurta till seger senast när det mesta i loppet krånglade. Adielsson lär köra lite mindre på chans än vad Kim Moberg gjorde senast och visst blir det klart större marginaler för en favorit med toppkusk i sulkyn.

Jag är ändå inte så säker på att man vill köra fram utvändigt ledaren med Le Miracle som troligen är allra bäst med ett rygglopp och med fel ryggar eller strul på vägen kan det bli långt fram ändå. Han öppnar dock bra och borde sitta vettigt till direkt och känslan är ändå att häst och kusk löser detta.

Jag använder Le Miracle som utgångshäst, men dubblar utgången med loppets trolige ledare och om 1 Donners Am fungerar barfota runt om (som han ska gå nu för andra gången) kan han bli svår att plocka in 40 meter på. Fyraåringen är trög av sig, men mycket stark och han har tävlat bra i tuffa sällskap på slutet vilket borde höja honom en del. Om inte Le Miracle och Balfour kommer fram för billigt tror jag att Donners Am kan leda runt om.

14 Balfour är högkapabel och kan givetvis också vinna loppet, men han kommer från en sämre insats och har vilat efter det. Oklar dagsform alltså och eftersom han är lite knepig i voltstart så lär det inte bli någon jänkarvagn heller som han haft vid sina absoluta toppinsatser. Som vanligt är det också oklart med balansen på Berghs hästar och skulle det bli skor nu så känns han inte lika het heller. Ändå given tredjehäst.

Fyra hästar till streckas på garderingskupongen och om
4 Survival Kit skulle fungera så är han också riktigt bra. Han har tre galopper på de fyra senaste starterna och har inte fått travet att flyta, men nu har han tränat förbättrat på ny balans och han vann ju V75 lätt över lång distans i juni. Kapacitet finns alltså i den här 3-procentaren.

8 Importedfromdetroit är stark och höll tappert i dödens på Generaal Bianco senast innan han galopperade på upploppet. Nu kan det dessutom bli barfota runt om för första gången.

Formstarke 3 Mellby Don Juan och grundstarke 7 Wizard Simoni med ett nyttigt lopp i kroppen streckas också.

Analys Solvalla V86-4:

Ranking: A: 10-9-3-6. B: 1-2-7. B/C: 5-12. C: 4-11.

Spetsanalysen: Svåranalyserat eftersom två av de med framspår inte har testat startbil tidigare, men av de om gjort det öppnade 6 Activated bra för Goop senast och han lär vara aktiv första biten igen. Inte säkert att hon tar sig förbi
3 Fiddlesticks ändå nu när kusken lär vara mer offensiv än senast och han vore intressant att se i spets här.

Loppanalysen:

Ett Breeders´Crown-lopp för tvååringar och här blir det mer gissning än tippning eftersom det rör sig om mycket orutinerade hästar och bara fyra av tolv har tävlat över 2140 meter tidigare. Flera fina djur gör ändå loppet lite intressant och att ett par av dem som visat fin talang är bortglömda gör att det blir ett kul spellopp med. Men något annat än rejäl gardering känns ändå inte så aktuellt.

Favorit är 6 Activated som efter startgalopp i debuten tagit två snygga segrar och senast såg det riktigt bra ut från ledningen. Hon fick dock varva på 1.18 då vilket hon inte lär få göra den här gången, men hon kan säkert sänka en del ändå och med Goop får hästarna alltid chansen. Givet segerbud, men ingen spik.

Mycket spel är det även på 9 Whataboutyou Zaz som vann på en topptid från ledningen i debuten och såg väldigt mogen och fin ut. Hon lär duga bra fartmässigt även här, men debut från bakspår och med bilstart är ju två oklarheter att bedöma hur hon klarar.

Två som är roligare på spelprocenten, men som mycket väl kan vara bättre eller lika bra som de nämnda är
3 Fiddlesticks och 10 Person of Interest.

10 Person of Interest sköt till bra som tvåa i debuten bakom löftet Felicity Shagwell och såg klart intressant ut. Ohlsson verkar nöjd med den här hästen och han såg ut att kunna göra lite själv också. Given till sju procent!

3 Fiddlesticks vann säkert från ledningen i debuten, men fick på sig ett helstängt huvudlag till andra starten och då stannade han i spets på upploppet av ren orutin när han inte såg de andra. Senast fick han gå med ett open eye-huvudlag och fick ett ”utbildningslopp” som Svante Båth kallade det. Vi andra kallar det för preparélopp, men hästen gick bra till slut och såg fin ut. Kan säkert öppna bra bakom bilen och blir nog inte så lätt att slå i spets till åtta procent.

I B-gruppen sticker 1 Andre Agassi ut med sin 12,9-tid senast vilket är helt otroligt att se i en tvåårings resultatrad. Vad den tiden är värd här är däremot svårt att avgöra eftersom han då hängde med invändigt som fyra där det kördes snabbt i täten hela vägen, men det är en fin travare som gått bra varje gång och som bör få ett fint lopp igen.

Här betalar jag för alla utom de två C-hästarna som har sett lite för enkla ut än så länge.

Analys Bergsåker V86-5:

Ranking: A: -. B: 1-6-9-4-2-8-5-7-10. B/C: 3-11-12. C: -.

Spetsanalysen: 1 Väskinge Mia har spetsat från innerspår tidigare och kan nog hålla upp täten om kusk och häst prickar perfekt i uppkörningen bakom bilen. Jag tycker dock att 5 Hönn Bläsa ser lite rappare ut och hon kan mycket väl ta sig förbi.

Loppanalysen:

Ett sprinterlopp för kallblod och mer given helgardering var det länge sedan jag såg. En mycket svårbedömd favorit och flera osäkra hästar gör loppet vidöppet och spelar man på skräll här verkar det dumt att ta bort någon.

Klar favorit är 2 Faks Odin som bara har gjort en start efter 1,5 års uppehåll och då stannade helt och utgick felfri från rygg ledaren. Inget direkt bra formbesked alltså och även om Jan-Olov Persson säger att hästen tränar bättre nu så säger han också att den knappast behöver streckas! Jag vet inte hur pass allvarligt man ska ta den utdömningen, men säger man så lär det inte bli så populärt bland spelarna om hästen vinner i alla fall. Sjuåringen är ju bra i grunden och slog en så pass bra häst som Pydin vid sin senaste seger, men oavsett det så går det ju inte att hålla på med Faks Odin som favorit efter insatsen senast.

Väldigt svårt att välja tipsetta, men 1 Väskinge Mia har i alla fall visat toppform på slutet och även om det brukar vara svårt för fyraåriga kallblodsston att hävda sig mot äldre hästar så räcker hon nog bra här från ett fint läge. Vettig chans om det blir spets utan att det kostar för mycket.

Jag är dock inte säker på det eftersom Hönn Bläsa är snabb ut och tar hon sig förbi kan det bli strul för Väskinge Mia.

6 Thess Prinsen var rejält förbättrad vid segern senast och Ove A brukar vara het i de här loppen. Öppnar rätt bra och kanske kan testa för spets efter en bit?

9 Bonaldo är snabb och ser ut som en fin travare, men han är mycket osäker än så länge och galopperade i striden på upploppet senast. Tänkbar om han håller reda på benen hela vägen.

4 Ivarsjoker har visat fin form på slutet, men är humörbetonad och visade det senast i andra loppet samma dag så han bromsade sista biten. Duktig bakom Kalljor i försöket den dagen och verkar gå bra för Östman.

8 Lome Tornado vann säkert från ledningen senast, men tjänade mycket pengar då och stod faktiskt 40 meter före ett par som han möter från samma distans nu. Det blir givetvis tuffare, men hästen verkar rätt bra och kanske ska gå i jänkarvagn nu.

5 Hönn Bläsa stod 20 meter bakom Lome Tornado senast och fick inte chansen till slut. Hon är snabb ut och passar bra över distansen och kanske kan skrälla i spets eller med ett smyglopp i främre träffen.

7 Kalljor var bra när han vann från dödens mot Ivarsjoker näst senast, men sämre i finalen samma dag när han startade 40 meter bakom Lome Tornado. Tål att göra lite jobb och tänkbar trots spår en bit ut på vingen.

10 Bjönnum Fröya är en fin typ som verkar uppåt i form nu och kanske kan hon överraska om det lbir körning i täten.

C-gruppen känns inte jättehet, men 3 Lillfax är kuskförstärkt och 11 Lisa Mollyn svarade snyggt på det norska huvudlaget senast och det är lika bra att plocka med alla tolv.

Analys Solvalla V86-6:

Ranking: A: 5-12-2. B: 7-4-8-10. B/C: 11-6. C: 9-1-3.

Spetsanalysen: 2 Picasso och 5 Stay Alert tror jag gör upp om ledningen och eftersom Troels Andersen är en ganska försiktig general och Johan Untersteiner klart mer offensiv tror jag att den senare kan trycka sig till tät. Hoppas sedan inte att man släpper till 7 Danne Edel som lär landa utvändigt efter en bit.

Loppanalysen:

Hyfsad klass på det här loppet och även intressant spelmässigt eftersom jag inte tänker betala för de två mest spelade hästarna. Triste 3 King City är obegripligt nog klar favorit trots att han sällan vinner och dessutom är klart bäst över kort distans. Han var visserligen tvåa bakom Queer Fish näst senast och fick inte fritt i V75 senast, men jag tycker ändå att han mest kasar med i loppen numera och vinner han som klar favorit då spricker jag på V86.

Hårt spelad är även 7 Danne Edel som säkert kan vinna detta om han kommer till spets eftersom Goop får bra snurr på den här trögstarke hästen som är klart bäst i ledningen. Han kommer dock inte dit av egen kraft och inte släpper väl konkurrenterna honom till spets den här gången när det bara handlar om medeldistans? Hoppas inte.

Jag tror nämligen att den som får ledningen av 5 Stay Alert och 2 Picasso har bra chans att vinna loppet. Båda är faktiskt obesegrade i ledningen i Sverige och jag tror att
5 Stay Alert och vakne Johan Untersteiner är mest bestämda och kan ta sig till tät. Hästen har gått bra i tuffa sällskap efter uppehåll och har sett vass ut i jänkarvagnen. Han öppnar bra vid laddning och nu är det ju verkligen läge att trycka av sexåringen från start. Jag tror att han tar i på ett klart bättre sätt i spets än bakifrån och till nio procent är han kul om han kommer dit.

2 Picasso gillar också ledningen, men han var lite seg senast eftersom han gjorde bort sig direkt näst senast och inte fick något lopp i kroppen efter långt uppehåll. Han gick ändå okej där Nobla Amok vann från ledningen och bör vara klart vassare nu. Dessutom rycktussar nu och nioåringen har vunnit fem av fem från spets. Har även chansen från rygg ledaren om luckan kommer till slut.

Sedan måste jag även ta med stabile 12 Victor A.U. som nästan alltid gör bra lopp. Han var nära Valeur från ett svårt läge senast och från samma spår nu är det nog plus med lite längre distans. Nedstruken ett hack kan betyda mycket och om Danne Edel håller tempot uppe utvändigt ledaren så tror jag att Victor A.U. spurtar ner allt även om han kanske är allra bäst i den främre träffen.

Tre streck totalt men inget för de två mest spelade sätter i alla fall lite spets på det här loppet.

Analys Bergsåker V86-7:

Ranking: A: 4. B: 2-1-11-3-9. B/C: 7-12-5. C: 10-8-6.

Spetsanalysen: 4 Global Teardrop har öppnat riktigt bra i de två senaste starterna och får Widell samma snurr på henne första biten är hon klar spetsfavorit. 1 Devon Am försöker hålla upp innerspåret, men bör få svårt med det och ingen utvändig häst lär kunna ta en längd på Global Teardrop i alla fall. 2 New Flame med jänkarvagn kanske kan ställa till det, men någon riktig startsnabbhet bakom bilen har hon inte visat tidigare.

Loppanalysen:

Ett stolopp där det ska vara toppchans för 4 Global Teardrop i en klart passande uppgift. Jag trodde att hon skulle kunna skrälla i V75 näst senast och då höll hon starkt som tvåa från ledningen efter att ha öppnat 1.13 första varvet. Efter det gick hon ut och vann ett vanligt lopp trots dödens sista varvet och visade fortsatt fin form. Nu är hon spetsfavorit från ett bra läge och Widell upp för första gången brukar kunna ge en extra kick också. Global Teardrop vann V75-lopp för ganska exakt ett år sedan och verkar gilla hösten och jag tror att hon tar en ny seger i kväll.

Rätt öppet mellan fem hästar om favoriten bränner, men
2 New Flame har fin styrka och möter enklare hästar än senast. Första med jänkarvagn kan ju också ge bra effekt om det fungerar och från ett bra läge är hon given vid gardering.

1 Devon Am är rätt bra i grunden, men åter efter uppehåll och tränarkörd nu känns som minustecken.

11 Jazza Håleryd har varit stark vid segrarna på slutet, men nu är det debut i ny regi från ett svårt läge och lite oklart om formen är lika fin som på slutet.

Speediga 3 Tricia får Adielsson upp nu och räknas från ett bra läge med rätt lopp, liksom ojämna 9 Lirac de Zeun om hon skulle vara lika bra som för tre starter sedan.

Analys Solvalla V86-8:

Ranking: A: 3. B: 11-5-4-7-10-6-9. B/C: 1-8. C: -.

Spetsanalysen: 3 Love Matters har nog inte fått öppna max någon gång i Sverige än, men nu är det läge bland inte så startsnabba konkurrenter och jag tror att Örjan sätter honom i spets kort efter start.

Loppanalysen:

Ett fint fyraåringslopp där favoriten Policy of Truth ströks i morse vilket gjorde segervägen enklare för 3 Love Matters som blir favorit i stället. Han hade nog haft hyfsad segerchans ändå, men visst underlättar det att den trolige ledaren i loppet försvann ur startlistan. Love Matters tror jag är en riktig A-sort som kommer att bli mycket bra framöver och han visade härlig inställning under Elitloppshelgen när han plockade ner Diamanten kort före mål i Fyraåringseliten. Efter det har han varit ifrån fram till i slutet av augusti då han gjorde comeback och gick ett bra lopp som trea där Dominion Beach vann från ledningen. Daniel Redén har haft svag stallform en tid, men det verkar på rätt väg nu och Love Matters bör vara förbättrad med senaste loppet i kroppen.

Det här är ett lite speciellt lopp eftersom de flesta svenska hästarna inte bör vilja gå för tufft med Breeders´Crown-semifinaler om dryga två veckor och det låter faktiskt ganska avslaget på de flesta håll. Med favoriten i spets lär det här bli en ganska avslagen historia, men Love Matters är så pass bra att han har bra chans även om det inte skulle bli ledningen av någon anledning. Given spik.

Derbyvinnaren 11 Cyber Lane är givetvis ingen enkel motståndare, men jag tror att Love Matters är bättre i grunden och det är ju också lätt att tro att Cyber Lane har fått det lite lugnt efter storsegern senast och inte är på topp här. Johan Untersteiner har ju också sagt att han helst kör snällt inför Breeders’ och det har knappast ändrats efter strykningen av favoriten. Det blir väl säkert skor runt om nu också och det ska nog till rejäl körning i täten om Cyber Lane ska vinna detta vilket känns osannolikt.

5 Milligan’s School är en USA-född häst som inte har något BC-lopp att tänka på, men han har uppträtt osäkert på slutet och även felfri bör han vara sämre än Love Matters.

4 Valley Brodde är en häst som inte har fått ut det bästa av sin kapacitet, men han gick bra i skymundan efter galopp senast och kanske är lite på gång nu?

7 Test Drive var derbyfyra senast, men har varit sjuk efteråt och det låter som att han bara ska ut och få en genomkörare denna gång.

6 Caddie Lisieux vann visserligen Stosprintern, men det känns ändå som att hon har stagnerat lite i år och hon borde få svårt mot hingstarna.

Singelstrecken:

4 Global Teardrop (V86-7) har visat toppform på slutet och har en lämplig uppgift för att leda loppet från start till mål.

3 Love Matters (V86-8) är en klasshäst som fått en perfekt uppgift efter strykningen av favoriten och det bör bli tidig ledning och vinst.

Utgångshästarna:

1 Un Dernier Rire (V86-2) har höjt sig och sett fin ut på slutet och lyckas kusken hålla spets är det inte omöjligt att han leder runt om. Starke favoriten 6 I’ts Showtime Zaz vinner nog annars om han sköter sig och får överta täten.

12 Le Miracle (V86-3) är en topphäst som närmar sig toppformen efter uppehåll och får han inte för långt fram speedar han nog ner dessa på slutvarvet. Dubblas med trolige ledaren, starke 1 Donners Am, som kan bli svårfångad om han fungerar barfota runt om.

Prisvärda hästar:

8 Beau Mec (V86-1) toppspurtade som tvåa i gulddivisionen senast och även om spåret är dåligt ska han inte vara tre gånger mindre spelad än favoriten.

4 Survival Kit (V86-3) har hög kapacitet och tränar förbättrat och skulle den här V75-vinnaren få travet att flyta så kan han hota de bästa.

10 Person of Interest (V86-4) gjorde ett lovande intryck i debuten och varken han eller 3 Fiddlesticks är nog så mycket sämre än de betydligt mer spelade stona i loppet.

5 Stay Alert (V86-6) har sett fin ut i tuffa sällskap på slutet och skulle han komma till spets, där jag tror att han kämpar bäst, kan det hålla hela vägen.

Överspelade:

2 Faks Odin (V86-5) var väldigt blek utan förklaring i comebacken senast. Han är bra i grunden, men märkligt att han är favorit nu ändå.

3 King City (V86-6) har viss fart, men visar det sällan och över medeldistans är han bäst på att hänga med eller sitta fast. Helt iskallt spelobjekt för mig.

V86-systemet: (Spelas på två kuponger, minst en A-häst måste vinna för chans på åtta rätt.)

4,8 (res 5,3)
A: 1,6. B: 2,4,5,7,9. (res 10,3)
A: 1,12. B: 3,4,7,8,14. (res 11,10)
1,2,3,5,6,7,9,10,12 (res 4,11)
1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12 (res 1,6)
2,5,12 (res 7,4)
4 Global Teardrop (res 2,1)
3 Love Matters (res 11,5)

Kupong 1: 2 x 2 x 7 x 9 x 12 x 3 x 1 x 1 = 9072 rader
Kupong 2: 2 x 5 x 2 x 9 x 12 x 3 x 1 x 1 = 6480 rader

Totalt: 15552 rader = 3888 kronor.

DD-spelet:

4 – 3 x 800 kr
2 – 3 x 200 kr

Totalt: 1000 kr.

/Berglund