Mitt bästa speldrag, Tiger Williams, var en vattentät V86-spik i onsdags, men min andra spik, tappre dödenstrean U.Bergs Svante, fick oväntat svar av enkle Sedin (där stall Stig H smög på en oannonserad jänkarvagn) och när jag även var snett på ett par andra vinnare så blev det inga spelframgångar den här gången. V86 har härlig potential, men är mycket komplext och man är väldigt sårbar även för små misstag i systemkonstruktionen.

Angående V86 så verkar det idag fredag som att Svenskt Travsport har tagit ett beslut om hur man vill att den heta potatisen nästa års tävlingsprogram ska se ut och man kom fram till ett märkligt kompromissbeslut, där Solvalla får en egen tävlingsdag (vilket var givet) på tisdagar då man ska köra sina bästa och högst doterade lopp och sedan ska man fortsätta att traggla V86-express på onsdagar tillsammans med landets tre övriga storbanor.

Hans Skarplöths ”nyttiga idioter” i sportens ledning vågade alltså inte gå emot ATG och ge Solvalla egna onsdagar med antingen V86 eller V75 vilket i mina ögon var det självklara beslutet. Nu ska Solvalla i stället köra sina bästa tävlingar i relativ medieskugga på tisdagskvällar och förmodligen inför bara en marginellt större publik än idag och på onsdagar ska man spä ut V86-omgången med kvalitativt sämre tävlingar, vilket i förlängningen ofrånkomligen kommer att påverka intresset/omsättningen på V86 negativt. Att bra sport föder bra spel är jag nämligen övertygad om.

På Solvallas egna tisdagar, då sporten lär bli bättre än på onsdagar, kommer dock inte heller omsättningen att ta fart om det stora streckspelet då ska vara det jackpottgenererande skräpspelet V64.

Som läget var nu så hade det i mina ögon varit bättre att ge Solvalla ensamma onsdagar med V75 i stället för V86 och med en viss kapning av tiden mellan loppen utan att komma ner på ”Xpressnivå”. Man kör redan idag så många extraomgångar med V75 så styrkan i det varumärket har redan spätts ut så mycket att två gånger i veckan på fasta dagar inte hade gjort någon större skillnad.

V86-Xpress må vara en bra tv/dator och spelprodukt, men för sportens själ och rekrytering av framtida hästägare/uppfödare/publik är det rena giftet.

Ännu viktigare med ”onsdagsvalla och V75” hade varit att man hade fått med sig de aktiva på ett positivt framtidstänk. Nu gick man emot många aktivas önskemål och förutom att Solvallas tränarkår självklart är positiv till att äntligen få en ”egen” tävlingsdag igen så lär travet få fortsätta dras med gnäll och en negativ attityd gentemot ATG och ST.

Själv är jag främst spelare och då sträcker sig mitt framtidstänk till helgens V75-omgång på Solänget i Örnsköldsvik. Inte särskilt bra klass på loppen, men ändå lite småtrassligt att identifiera starka nyckelhästar och det var vissa problem med att välja singelstreck under veckan. Till slut tedde sig dock en av mina två spikar ganska given och den andre kom till med lite hjälp av ”uteslutningsmetoden”, som i alla fall känns lite närmare verkligheten än ”turordningsmetoden” som Björn Goop tidigare använde sig av i hans numera ganska trötta tipsprogram Björnkollen.

Två spikar och två utgångsgrupper och lite mindre reducering än vanligt fick bli melodin i den här omgången som tack vare ca 7,7 miljoner extra i sjurättspotten från söndagens omgång ändå känns ganska intressant.

Analys Solänget V75-1:

Ranking: A: 8-7. B: 4-2-3-6-10. B/C: -. C: 11-9-1-5-12.

Spetsanalysen: Lurig spetsstrid med flera betrodda som är startsnabba och vill till spets. Jag tror att 8 Knifetown Winner är allra snabbast, men det brukar vara svårt att hinna runt alla till spets från spår åtta. Han har dock tagit täten från det här läget tidigare och helt omöjligt är det inte. Invändigt är
2 On the Line och 4 Urgent Call båda lite ojämnt startsnabba, men båda kan kliva iväg vasst och båda vill till tät. Även
7 Palermo Broline har öppnat snabbt från liknande spår när han skött sig första biten. Svårtippat alltså, men jag säger knapp favorit på Knifetown Winner om kusken trycker av max första biten.

Loppanalysen:

Ett rätt bra men ändå lite ojämnt lopp där ett par norrlandshästar borde få svårt. Jämnt dock mellan de bättre i loppet och de allra bästa har fått svåra startspår långt ut på vingen. 7 Palermo Broline var tips- och lirarflockens stora drag i senaste starten på Bergsåker och efter en vass insats som tvåa (1.09 sista 800 m) med strul på vägen så blev han också flockens ”spela-nästa-gång”. Nu är han klar favorit och visst har femåringen kapacitet att vinna detta, men värt att notera är att han har galopperat i sina fyra senaste starter med framspår bakom bilen (inte noterat i startlistan 8/10).

Favoriten blir en av mina två utgångshästar, men jag är inte säker på att han är så mycket bättre än 8 Knifetown Winner som hittat stilen rejält i duktige Nicklas Westerholms regi. Bra utvändigt ledaren i regidebuten för tre starter sedan och därefter två snygga spetssegrar med luft kvar i lungorna och rycktussarna kvar i öronen. Han kan vara riktigt vass bakom bilen och klarar han första kurvan i hög fart kan han vara ledaren i loppet och då får de andra vara bra för att slå honom. Tipsetta och dessa två lämnas själva på en kupong.

Jag streckar fem B-hästar bakom och gillade verkligen det jag såg av 4 Urgent Call som tvåa bakom derbyhästen J.H.Mannerheim näst senast. Senast räckte han inte i derbykvalet, men den här distansen passar säkert bättre och även om han är snabb ut så visade han ju näst senast att han går bra även med ett rygglopp. Farlig i spets eller med en smygare.

2 On the Line tror jag däremot måste ha ledningen för att vinna loppet. Han har ju bästa startspåret av spetskandidaterna och om Torbjörn Jansson kan utnyttja det så blir han farlig. Även On the Line testade i derbykvalet senast och gick helt okej som sexa då och att det blir skor nu gör nog ingen större skillnad – tränaren tror att startsnabbheten förbättras då vilket lär behövas.

3 Duke of Mearas var fyra i derbykval senast och inte så långt från att kvala in där Rajesh Face vann. Han är en stark spurtare som kan vinna med rätt lopp, men kusken kör alltid försiktigt och det krävs nog bra tempo i täten och lite tur på vägen. Farlig i så fall.

Starke men starttröge 6 Marlon Donvici visade fin form senast och känns intressant med ny kusk i Kim Eriksson som brukar få bra fart på hästarna.

10 Pacific W.F. är nog bäst i den främre träffen, men var så pass tapper efter uppehåll senast att jag streckar honom som sista häst trots bakspåret.

Analys Solänget V75-2:

Ranking: A: 6-7-2-9. B: 12. B/C: 4-11-5. C: 10-1-3-8.

Spetsanalysen: 1 Shiver W.F., 5 Canwin B.F. och 8 Valborg Marje är snabbast bakom bilen, men ingen av dem lär köras i spets över den här distansen. Först fram av favoriterna borde få överta och jag tror att Adielsson kan få iväg 6 It’s Showtime Zaz bäst av dessa och överta.

Loppanalysen:

Lägsta klassen körs över lång distans och även det här är ett lite skiktat lopp där 4-5 streck känns starkt. Tipset till starke 6 It’s Showtime Zaz som inte klarade spår fem i volt senast och gången innan blev lite för pigg och hoppade i en trång situation efter 200 meter. Det här läget lite längre ut på vingen bör passa bra och öppnar han vettigt tror jag att Adielsson kan trycka honom till spets efter en bit. Svårslagne i så fall  för han har höjt sig rejält på barfotabalansen och var riktigt bra vid segern på Axevalla för tre starter sedan.

7 Uret är dock inte en sämre häst och han har faktiskt slagit It’s Showtime Zaz utvändigt tidigare i år. Det har strulat på slutet från knepiga lägen, men han har sett fin ut och formen är det nog inga fel på. Lurigt läge igen, men kanske kan det lösa sig bättre i det här lite ojämna loppet. Givet bud.

2 Magic Moves är lite svårbedömd då han kommer från imponerande segrar i enklare sällskap än detta. Svårt att veta exakt hur bra han är och han ska också resa långt och övernatta borta för första gången nu. Styrkan och utstrålningen är det dock inga fel på och från ett perfekt läge (inte så startsnabb) så kan han inte räknas bort. Att han är favorit vet jag dock inte om jag går igång så mycket på.

Loppets roliga drag är 9 Liam Dana som verkligen har hittat en växel till på slutet. Vass insats vid segern näst senast och bra spurt med krafter kvar på Solvalla senast. Fint smygläge med rygg på favoriten i starten och vass kusk gör det hela intressant.

Sedan betalar jag även för skrällen 12 From the Mine som har vunnit 8 av 19 starter och sett klart fin ut i två starter efter uppehåll. Med maxklaff från det här läget kanske det kan gå med Jansson i sulkyn. Fem streck totalt.

Analys Solänget V75-3:

Ranking: A: 6-4-5. B: 8-3. B/C: 10-11-7. C: 9-1. D: 2.

Spetsanalysen: Shadow Woodland är mycket startsnabb och ingen invändigt lär bråka i alla fall. Fossens Bonus är också snabb från dessa startspår och lär testa en bit, men det borde bli svårt att hinna förbi favoriten sida vid sida och han tar nog upp snabbt om favoriten öppnar som väntat.

Loppanalysen:

Gulddivisionen blir nog ganska avgörande för utdelningen den här veckan för många är det som kommer att gissa/hoppas på att formen sitter där för storfavoriten
4 Shadow Woodland. Han vann det här loppet lätt ifjol (en lite svagare upplaga än detta) och är han i samma form nu lär han vinna igen. Det är dock väldigt oklart efter insatserna på slutet och efter sjukdom i Finland näst senast stannade han helt sita biten även senast.

Förmildrande omständigheter då var att han fick dödens i en 1.06-öppning och troligen ledsnade både häst och kusk på upploppet. Möjligt att han är bättre med loppet i kroppen, men det är också tänkbart att en åttaårig valack inte fann det loppet humörhöjande och det kan nog slå åt båda håll. Nu är det dessutom full distans vilket inte är ett plus och angående balansen är det olika bud från Liljendahl och vi vet ännu inte om det blir optimala barfota runt om.

Med dessa parametrar vill jag inte gissa på Shadow Woodland som storfavorit och garderar upp loppet.

Tipsettan ger jag till 6 Seedorf O.M.F. som formkurvan har stigit ordentligt på under året och senast var han mycket gåvillig och rejäl vid seger från dödens. Inte alls omöjligt att den här sexåringen kan vara tuffare än favoriten sista biten över den här distansen och kanske blir det även barfota runt om nu. Det som skaver lite är att han inte har startat på en dryg månad och anledningen till det har man inte läckt från Stall Stig H, som tyvärr fortfarande sällan bjuder spelarna på några onödiga ledtrådar. Har det inte varit något strul så bör det dock fungera bra och då är Seedorf O.M.F. intressant till 16 procent.

5 Fossens Bonus såg lite seg ut i gulddebuten näst senast och hade nog inte sin bästa dag då. Bättre drag i honom senast då det blev lätt seger från ledningen och det finns nog fortfarande lite utveckling kvar i den här snyggingen. Han öppnar bra, men eftersom han knappast kommer förbi favoriten så kanske ”Mognos” tar en lugn start och hoppas på att Seedorf O.M.F. gör grovjobbet utvändigt om favoriten.

Jag streckar dock två formhästar till eftersom jag inte riktigt litar på favorittrojkan och 3 Poochai slog ju Shadow Woodland klart senast och gör bra lopp för det mesta nu. Säkre Norberg upp och en tänkbar skräll med smyglopp och lucka till slut. 8 Bandit Hornline är ett unghästlöfte som varit bra i Norrland på slutet och kanske kan han duga om de bästa kommer bort.

Fem streck totalt.

Analys Solänget V75-4:

Ranking: A: 9. B: 4-1-6-11-12-15. B/C: 5-13. C: 8-2-10-3-7-14.

Spetsanalysen: 1 Björs Viking är snabb och med vass startkusk är det vettig spetschans, men både 2 Vindbläsen och 3 Lisa Mollyn är vassa första biten och kanske kan ta sig förbi. Vindbläsen låter man sugna på spets med, men Lisa Mollyn släpper nog om spets och då kan en felfri 6 Manfred Viking få överta. Björs Viking är dock spetsfavoriten.

Loppanalysen:

Kallblodslopp och när de bästa inte är med brukar det vara svårlöst. En eller många blev min slutsats och efter lite resonemang kring uteslutningsmetoden fick det bli en. Spik på 9 Storsjarmören alltså som är matchad för det här loppet och står perfekt inne i klassen. Han slog bättre hästar än detta i V75 i juni, men blev då lite tufft diskad för trängning. På slutet har han dels vunnit V75-lopp från dödens i Norge och senast höll han starkt som tvåa bakom Pydin och någon motståndare av den kalibern finns det inte i det här fältet.

Hästen har tidigare gått bra efter uppehåll och hade till exempel inte startat på två månader innan han blev diskad för träning i Boden och den insatsen var det inga fel på. Nu har man dessutom vässat honom i ett tuffare jobb där Ove A tyckte att Storsjarmören kändes bättre än någonsin. Bland många lite osäkra eller ovilliga motståndare tror jag att favoriten tål att göra lite mer grovjobb än vanligt och utan strul har han bra chans att vara bäst här.

Det finns alltså frågetecken kring de flesta motbuden och även om 1 Björs Viking säkert leder i det längsta om han håller upp täten så litar jag inte på att han orkar stå emot sista biten nu när motståndet är tuffare än på slutet.

En svår motståndare är 4 Närby Panik som står bra inne i loppet och har fin styrka. Spåret lär dock orsaka en tappstart om han inte galopperar och det är inte Ohlsson i sulkyn nu som det var vid andraplatsen senast.

6 Manfred Viking har bra fart och vinner ofta när han går felfritt, men i lite tuffare sällskap brukar han ta till galoppen när det går lite för fort eller när han blir trött och han kan galoppera när som helst. Tänkbar om han får bestämma tempot i spets, men favorit på en ny galopp ändå.

11 Odins Eld har också visat sig vara kapabel, men väldigt osäker. På slutet har han skött sig, men då inte gått något och formen är klart tveksam. Han är åtgärdad efter senast och kan bättre, men galopprisken är alltid stor med honom.

Perssons duo 12 Vestpol Gladiator och 13 Lex Peidei är båda snabba och nyttiga djur, men den förre är klart bäst över kort distans och den senare brukar alltid gå bra till 50 meter från mål då det brukar ta stopp.

Analys Solänget V75-5:

Ranking: A: 4-7-14-3. B: 2-8-1-13-10. B/C: 12-11. C: 5-15-9-6.

Spetsanalysen: 1 Viktoria Swing är snabb och kan nog spetsa, men man nöjer sig troligen med ett rygglopp.
2 Carisma Sisu kan nog hålla ut 3 Quantum Estelle om man vill och då är det inte lika säkert att det blir släpp. Även
4 Global Teardrop öppnar bra och kan lägga sig i spetsstriden.

Loppanalysen:

Stolopp med spårtrappa och mycket svårtippat. 3 Quantum Estelle är storfavorit efter en snygg spurtseger i V75 senast, men då fick hon det helt serverat och som favorit kommer det att krävas ett offensivare upplägg. Hon fungerar bra i ledningen, men inte givet att hon kommer dit och blir det inte spets är hon nog ganska sårbar. Given att gardera.

Tipset till 4 Global Teardrop som säkert är en lika bra häst i grunden. Hon skrällvann i V75 den här omgången förra året och nu verkar formen rejält på gång igen. Hon höll starkt som tvåa näst senast och visade fortsatt fin form senast. Ohlsson upp den här gången och med en startsnabb och lättplacerad häst så kan det här lösa sig perfekt.

7 Mellby Darling är loppets roligaste skrälldrag. Hon har hög grundkapacitet, men har inte riktigt fått till det på slutet. Hon galopperade i striden näst senast och höll ändå ganska bra utvändigt ledaren senast så formen tror jag inte att det är någon större fara med. Duger bra här utan strul och ett tidigt streck för mig.

14 Oceanic Clearence är härdad i tuffa sällskap och går ofta bra till slut i lite seg stil. Enklare motstånd än vanligt nu och Adielsson har vunnit V75 med henne tidigare. Farlig om det inte strular för mycket bakom alla dessa hästar.

Jag tycker att den här fyra A-hästarna känns lite hetare än resten och använder dem som en bred utgångsgrupp.

Hela B-gruppen streckas på den andra kupongen och där borde 2 Carisma Sisu kunna ta första årssegern snart och snabba 8 Comewithaflash har fart för att vinna om hon får spara sin speed till upploppet. 1 Viktoria Swing gick helt okej i skymundan i V75 senast och kanske kan skrälla från rygg ledaren. Nio streck totalt.

Analys Solänget V75-6:

Ranking: A: 9-2-3-1. B: 7-8-4-5-6. B/C: 11. C: 10.

Spetsanalysen: Voltstart och lite knepigt och de flestas spetsfavorit 3 Calle Laday är inte lika snabb i volt som bakom bilen och för mig är det inte givet att han tar en längd på 1 Merry Broline och 2 Coal Trader. Även 6 Nochebuena Face kan nog ställa till det för favoriten från start och Petter kör nog i spets som han kommer dit.

Loppanalysen:

Lång distans och voltstart är det som gäller i en öppen bronsdivision och efter strykningen av Linus Boy lär 3 Calle Laday blir ganska stor favorit. Han står tufft inne i klassen och jag var inte lika imponerad av honom senast som många verkar ha blivit. Jag är lite osäker på honom till slut i loppen även om han biter ifrån sig rätt bra i spets Nu känns det däremot inte givet med spets och det blir dessutom vanlig sulky den här gången och inte jänkarvagn som på slutet.

För mig är Calle Laday en given favorit att försöka fälla och tipsettan får 9 Bålsta Palema som jag tror är en klart bättre häst. Däremot är han också allra bäst i ledningen, men han gick bra från spår tolv mot bättre motstånd senast och jag tror att han segerstrider här trots spåret.

2 Coal Trader är en häst som blixtrar till med riktigt starka insatser ibland och med Adielsson upp och eventuell barfotabalans så känns han spännande som halvskräll från ett vettigt läge. Tidig.

1 Merry Broline är också ett intressant skrällbud från ett perfekt läge. Han visade fin form efter uppehåll senast i Finland och han är faktiskt inte så tokig från start. Spets eller rygg ledaren kan nog Petteri Joki kanske lösa och åttaåringen har vunnit tre av fyra försök i spets tidigare. Han brukar också gå bra till slut med ett rygglopp i hårt tempo och distansen passar honom perfekt.

Här streckar jag också hela B-gruppen och starke 7 Betel Am har ryckt upp sig ordentligt på slutet och hotade Nahar för tre starter sedan och även om en sådan merit har sjunkit lite i värde på slutet så har han gjort två bra lopp även efter det. Farlig om han inte blir hängande från start och hamnar för illa till.

8 Orlando Triss är rejäl och kan få ett ovanligt snällt smyglopp den här gången. Han gillar distansen och ska gå med norskt huvudlag för första gången. Farlig med fritt i tid.

Kapacitet för att vinna har 5 Voulez Vous, men han är mycket svår från dessa spår i voltstart och galopprisken måste vara jättestor. För hårt spelad med tanke på det, men fipplar Ove A (stärkt av segern med Storsjarmören?) iväg honom från start så kan det bli dyrt att plocka bort honom vid så här stor gardering. Nio streck totalt.

Analys Solänget V75-7:

Ranking: A: 6. B: 2-11-4. B/C: 10-1-5-3-8. C: 9-7-12.

Spetsanalysen: 2 Nobel Amok är snabb bakom bilen, men spår en bit in på vingen på Solänget när det är 1640 m brukar vara sådär och risken är nog stor att 3 Wy Fi tar sig förbi. Sedan kommer 6 Michelangelo Ås flygande utifrån och han borde få överta även om Paw Mahony ”hotar” med att köra 1-procentaren Wy Fi i spets.

Loppanalysen:

En silverdivision över kort distans avslutar omgången och spetsstriden lär avgöra det mesta. Två hästar gör främst upp om ledningen och segern och klar favorit är 2 Nobel Amok som klättrat snabbt genom klasserna i sommar. Att han bär sina pengar är det dock inget snack om och vid segrarna har han varit grymt fin. Han var bra även senast, men då blev det lite för tufft utvändigt om en bra häst och han orkade inte riktigt utmana om segern. Lite tätare starter nu tror jag att Nobel Amok gynnas av och skulle han hålla ut övriga är det toppchans, men jag tror att det kan strula med det även om han är snabb bakom bilen.

De innersta spåren ser lite svåra ut att öppna bra ifrån på Solänget och just Nobel Amok känns vassare en bit ut på vingen. Dessutom har han mycket startsnabbe Wy Fi utvändigt som vill till plankan och honom blir det svårt att hålla ut. Nu när det dessutom låter som att det blir någon form av skygglappar på Michelangelo Ås också så tror jag att denne är snabb nog att ta över täten sedan och då blir det nog dödens för Nobel Amok viket kan bli tufft.

6 Michelangelo Ås har kommit tillbaka starkt efter långt uppehåll och senast såg han ut att vara i lika fin form som för Robert Bergh under 2016. Han fick visserligen ett fint lopp i hårt tempo, men vann också plättlätt och såg bra ut. Gången innan blev han för het i spets och fick dessutom press under vägen och att han då inte orkade över full distans var inte så konstigt.

Det var helstängt huvudlag då och öppet senast, men för att komma förbi de invändiga till spets så måste det nog på någon form av skygglappar och över kort distans gör det nog inte lika mycket om han blir vass i spets.

Jag tycker att Nobel Amok och Michelangelo Ås har ganska likvärdiga segerchanser och när den senare bara är hälften så mycket spelad så blev det till slut ganska givet att spika Michelangelo.

Kör dessa två för tufft mot varandra så kan det bjuda in tuffe 11 Aron Palema i matchen. Han höll mycket bra bakom Fossens Bonus senast och verkar ha formen helt på topp.

4 Victor A.U. har också fart för att duga, men ibland är det lite si och så med viljan den sista biten. Behöver högt tempo på loppet i alla fall och så kan det ju bli.

Singelstrecken:

9 Storsjarmören (V75-4) är matchad mot detta lopp och möter klart överkomligt motstånd där det dessutom är frågetecken kring flera. Bra chans.

6 Michelangelo Ås (V75-7) har hittat toppformen och är högkapabel i grunden. Knapp spetsfavorit och blir svårfångad i den positionen.

Utgångshästarna:

7 Palermo Broline (V75-1) visade toppform som V75-tvåa senast och har bra chans felfri, men han möter 8 Knifetown Winner som kan vara minst lika bra.

I ett öppet stolopp tror jag mest på fyra hästar och 4 Global Teardrop har bra form, läge och toppkusk. Formstarka
3 Quantum Estelle, 7 Mellby Darling (bättre än raden) och 14 Oceanic Clearence (härdad i tuffare sällskap) ska också räknas tidigt.

Prisvärda hästar:

9 Liam Dana (V75-2) har visat toppform på slutet och kanske kan bli perfekt framdragen av loppets favorit. Platsar på systemet bland de tre mer spelade.

6 Seedorf O.M.F. (V75-3) tror jag är tuffast till slut i det här loppet och om inte storfavoriten har hittat toppformen än kan han vinna även med en tung resa.

1 Merry Broline och 2 Coal Trader (V75-6) har intressanta utgångslägen och ska streckas tidigt i ett öppet lopp.

Överspelade:

4 Shadow Woodland (V75-3) kan säkert vinna detta om han får bestämma i spets, men att gissa form på en storfavorit som har stannat två gånger i följd får andra hålla på med.

11 Odins Eld (V75-4) har visat dålig form på slutet och är dessutom osäker även när han är i form. Nja.

3 Calle Laday (V75-6) ska byta från jänkarvagn till vanlig sulky och inte säkert att han når ledningen. Ingen favorit jag vill spela med.

V75-systemet: (skrivs på två kuponger, minst en A-häst måste vinna för chans på sju rätt).

A: 7,8. B: 2,3,4,6,10. (res 8,7)
2,6,7,9,12 (res 4,11)
3,4,5,6,8 (res 10,11)
9 Storsjarmören (res 4,1)
A: 3,4,7,14. B: 1,2,8,10,13. (res 12,11)
1,2,3,4,5,6,7,8,9 (res 11,10)
6 Michelangelo Ås (res 2,11)

Kupong 1: 5 x 5 x 5 x 1 x 4 x 9 x 1 = 4500 rader
Kupong 2: 2 x 5 x 5 x 1 x 9 x 9 x 1 = 4050 rader

Totalt: 8550 rader = 4275 kr.

DD-spelet:

2,9 – 6 x 300 kr = 600 kr
7 – 6 x 200 kr
1,8 – 6 x 100 kr = 200 kr.

/Berglund