Det verkar för dagen vara knepigt att fälla storfavoriter på de stora riksspelen och varken Whitehouse Express eller Propulsion gick att rubba på V75 i Boden i lördags. Mitt singelstreck, Gianluca Boko, gjorde också jobbet på bra sätt, men med bara en riktig skräll i övriga lopp blev det aldrig någon riktig utväxling på värdet för sju rätt. Mitt systemförslag gick i alla fall in och gav 12.459 kronor tillbaka vilket passar fint eftersom vi har två härliga jackpotomgångar att se fram emot denna midsommarvecka.

Vi inleder i kväll med ”dubbeljackpot” på Sundbyholms travbana utanför Eskilstuna där det finns dryga 7,4 miljoner kronor extra i åttarättspotten. Därmed skulle låg utdelning igen verkligen förvåna trots att det finns en jättefavorit i omgången som knappast förlorar sitt lopp. Övriga lopp ser dock klart luriga ut och rejäl gardering krävs på flera ställen för att känna sig säker om loppens favoriter skulle komma bort.

Omgångens givna singelstreck är landets bäste montéhäst, Nantucket, som möter ganska klent motstånd i V86-3 och det ska nog till att det händer något oförutsett för att han ska förlora loppet. Å andra sidan räcker det troligen att han förlorar för att utdelningen ska dra iväg rejält sedan och där får man göra en värdering om det är prisvärt att chansgardera. På den sortens system jag gör här på travnet tycker jag att den här favoriten är för stark för att gardera och försöker i stället fånga skrällar i andra lopp.

Det här blir min sista spelkrönika på ett par veckor eftersom jag inleder en semesterperiod i helgen och räknar med att vara tillbaka nästa gång V86 avgörs i Eskilstuna, det vill säga onsdagen den 19 juli. Här på travnet.se kommer det dock självklart att finnas ranking och analyser till de största spelformerna hela sommaren och som vanligt är allt gratis för alla att ta del av. Tack till alla som har läst och kommenterat mina texter och jag önskar er alla en trevlig sommar tills vi hörs nästa gång!

Analys Eskilstuna V86-1:

Ranking: A: 5-2-6. B: 4-8-7-9-11. C: 10-3-1-12.

Spetsanalysen: Flera som öppnar bra och det lär laddas rejält på många händer. Athos Race har fördel av bästa spåret och är snabb om han trycks av även om det har sett lite ojämnt ut första biten. Knapp spetsfavorit och kan få hjälp av snabba Saint Gerda att hålla ut övriga, men Global Traveler med nytt huvudlag kan nog utmana ändå. Även Ural är startsnabb och kanske hittar en växel till om han körs barfota runt om.

Loppanalysen:

Ett rätt bra sprinterlopp inleder omgången och 2 Athos Race, som är obesegrad felfri efter åtta starter, är klar favorit. Det här är en stor och rejäl häst som har visat hög kapacitet vid segrarna, men han ser inte helt okomplicerad ut och är nog inte helt lätt att hålla fräsch varje gång. Han såg inte helt perfekt ut vid segern för tre starter sedan och ingen skräll att han inte fungerade i V75 i starten efter det. Senast såg det bättre ut när han dessutom var lättad i balansen och tävlar han på topp leder han troligen från start till mål.

En vettig vinstchans, men känns inte helt pålitlig som favorit och möter dessutom ett par som är klart bra för klassen.

Tipsettan får kriteriefinalisten 5 Bruno Bagheera som har två lopp i kroppen efter uppehåll och jag gissar att det nu är dags att plocka av skorna som man gjorde i kriteriekvalet för första gången. Då var han tapper tvåa bakom Gareth Boko för att sedan inte komma in i loppet i finalen.

Senast höll Joke Face-sonen bra som tvåa utvändigt ledaren och formen borde vara ännu vassare nu. Han lär öppna bra från det här spåret, men det låter inte som att det blir helstängt huvudlag som han gick med i Kriteriet och då blir det nog svårt att spetsa av egen kraft i alla fall. Tuff körning, vilket det kan bli, gynnas han dock av och då kan han ta ner alla till slut.

6 Ural är också bra och ska räknas tidigt. Det har blivit två fina spetssegrar i lite enklare sällskap på slutet och han har sett bra ut och varit helt överlägsen. Nu pratar både Kontio och tränaren om att köra barfota runt om och i så fall kan han nog prestera riktigt bra här.

Jag streckar bara dessa tre som känns riktigt bra för klassen, men går man vidare tycker jag att startsnabbe, men lite ospeedige 4 Global Traveler är en rolig storskräll. Även 8 Marlon Donvici (positiv från hopplöst läge i V75 senast) kan tänkas om han har lite tur med positioner från det här spåret.

Analys Eskilstuna V86-2:

Ranking: A: 9. B: 5-2-1-11-15-13-10-3. C: 6-8-12-7-4-14.

Spetsanalysen: Il Diablo är kvick ur volten och med Goop bakom bör han spetsa från innerspåret. All Knight är också snabb, men gissar att Goop prickar starten lite bättre och körs i spets om man inte har gjort upp om att släppa till stallkompisen Violet Hill.

Loppanalysen:

Ett halvklent lopp där 5 Carmine Am är bästa hästen i grunden. En välstammad auktionsdyring som har haft svårt att få kontinuitet i tävlandet. Han var fin vid överlägsen comebackseger i april då travet flöt okej, men gången efter såg han inte så rolig ut i aktionen och åkte dit till slut och senast blev det galopp på upploppet när Björn Goop pressade honom lite för tufft. Nu har han inte startat på en dryg månad och kanske är fräschare igen, men de tär inte givet och från ett smålurigt femtespår med tränaren själv i känns det givet att gå emot.

Även om det blev startgalopp senast så är knappe favoriten 9 The Lucky One en klart stabilare häst än Carmine Am och från det här läget bör han sköta sig och trava felfritt. Grundkapaciteten är kanske inte lika hög, men fyraåringen är bra för klassen och var väldigt vass vid de två segrarna innan galoppen senast. Han tränade bra förra veckan och formen bör sitta där och Ohlsson upp igen med rygg på en vettig häst från start bör ge ett bra lopp och då tror jag att han spurtar ner det här gänget sista biten. I synnerhet om Carmine Am tappar från start, får ett tungt lopp, eller helt enkelt inte tävlar på topp.

Jag tror att hästarna på tillägg får tufft i det här loppet och övriga på start bör The Lucky One besegra så han blir en av mina två spikar i omgången.

Av övriga är 2 Violet Hill i rätt bra form, men hon är ingen riktig kämpe ändå och för att vinna loppet ska hon nog få bestämma tempot i ledningen (3 segrar på 3 försök i spets). Men det är inte givet att hon släpps till spets och om hon gör det kan hon kanske få tuffe Carmine Am på utsidan som lär hålla uppe tempot sedan. Nja.

1 Il Diablo är spetsfavorit och bör väl köras där om man inte vill hjälpa stallkompisen Violet Hill till ett bättre lopp. Klart att han kan rinna undan i spets med Goop om de bästa kommer bort, men någon stjärna är det inte och till 13 procent känns han inte jättehet.

På tillägg är 13 Erica rätt mycket spelad på sina två segrar, men dessa togs i vintras i ledningen där hon gör sina bästa lopp. Bör få svårt att springa runt hela fältet efter långt uppehåll. Samma sak gäller starke 11 Ryan Kronos som visserligen är van vid hårdare motstånd, men ändå får tufft att ta in 20 meter på de bästa där framme om banan är snabb.

Analys Eskilstuna V86-3:

Ranking: A: 1. B: 6-5-8-2-4. C: 9-7-3.

Spetsanalysen: Nantucket är snabb och favorit att hålla upp täten även om Angelo och Hamras One More också är snabba. Francis du Gull är snabb med sulky, men svårbedömt hur han öppnar under sadel.

Loppanalysen:

Montélopp och landets bäste montéhäst 1 Nantucket blir jättefavorit. Han har gjort tre starter efter långt uppehåll och efter en tapper insats som tvåa bakom Hamras One More i comebacken har det blivit två segrar från ledningen. I sina två först starter för året slog han av på takten lite sista biten in mot mål, men senast såg det bättre ut fram till att ryttarinnan lade ner verksamheten kort före mål. Toppformen borde sitta där nu och tränaren låter också mycket nöjd med hur elvaåringen känns efter senast.

Nantucket förlorar inte mot dessa hästar om han tävlar normalt och mest troligt leder han loppet från start till mål. Det finns inte mycket marginaler för strul när han är spelad till 85 procent och visst är det lite läskigt med monté ändå, men risken att sitta fast finns ju knappt vilket stärker favoritskapet i jämförelse med sulkylopp och jag tror att det blir för dyrt över åtta lopp att gardera loppets bästa häst, med bästa ryttarinnan från det bästa läget. Spik.

Det är alltid jobbigt att gissa på hästar som är osynade i monté och eftersom 5 Francais du Gull gjorde bort sig direkt i montédebuten så vet man inte alls vad han kan. Det är ju i alla fall en rutinerad snabbloppare som borde ha fart för att duga, men sista biten har ju inte varit hans starkaste de senaste åren och viljan är ett frågetecken. Tränaren Lindegren talar också om att främst ge hästen ett snällt lopp denna gång. Svårbedömd, men jag vil inte ha honom som förstareserv och storfavorit om Nantucket stryks och rankar därför stabile montéhästen 6 Hamras One More tvåa i stället.

Analys Eskilstuna V86-4:

Ranking: A: 10-7-11-6. B: 5-12-2-3. C: 1-4-9-8.

Spetsanalysen: Overthehill är snabb om han travar, men han släpper säkert och då bör det bli M.T.Lovely Lady till spets från ett perfekt springspår.

Loppanalysen:

Ett bedrövligt dåligt lopp med 20.000 kronor i förstapris och det här borde vi inte behöva se inom V86-spelet! Nu är det dock verkligheten som gäller och det finns en storfavorit i
10 Extra Fudge som vunnit fyra av sina fem starter i karriären. Han har nog tillräckligt bra grundkapacitet för att vara överlägsen i det här skräploppet, men det är givetvis svårbedömt hur formen är efter 14 månaders tävlingsuppehåll.

Jag såg honom i kvalet där han såg fräsch ut, men i lite tung stil åkte dit på speed mot Pastell Tilly den sista biten. Kontio pressade dock inte sexåringen max och det troliga är väl att han, precis som de flesta Nurmos-hästar är tillräckligt genomjobbad efter uppehåll. Kort distans känns däremot inte som en fördel och från bakspår med Kontio kan det säkert bli någon form av strul på vägen. För mig känns det givet att spela mot och inte med en favorit av den här typen även om det känns jobbigt när motståndet håller så pass låg klass.

En som har visat full form på slutet är dock 7 What a Moment som avslutade positiv som tvåa näst senast och ännu vassare vid seger med proffskusk senast. Lars D sitter upp igen och även om inte han tillhör de vassaste så fick han bra snurr på den här damen senast. Bör duga bra om det inte bli vingel från start.

11 Sigel Garline är nog snabbare än favoriten om han skulle sköta sig, men med fyra galopper på fem starter är det ju svårt att tro på. Han verkar mycket osäker helt enkelt, men den enda gången han skötte sig blev det seger och har han mognat lite under sitt uppehåll blir han farlig till väldigt låg spelprocent.

6 M.T.Lovely Lady övertygade inte i sina starter ifjol även om det blev hyfsade resultat. Hon är svårbedömd i årsdebuten, men är spetsfavorit och över den här korta distansen kanske det kan hålla hela vägen om favoriten kommer bort.

5 Hamras Rosinante är en rätt fin typ som också ser fartfylld ut, men även han gör comeback efter långt uppehåll och är givetvis väldigt svårbedömd för dagen. Ett lurigt startspår gör inte saken lättare heller, men garderar man loppet ska han nog med i alla fall.

12 Usain Cup är ingen märkvärdig häst, men har i alla fall Örjan i sulkyn och avslutade helt okej bakom lovande Uret senast. 2 Strawberrydaiquiri kan bättre än resultaten på slutet visar och kanske kan överraska om hon klarar starten och 3 Fro Yo Man är enkel men har visat vettig form på slutet. Åtta streck totalt.

Analys Eskilstuna V86-5:

Ranking: A: 8-12. B: 6-13-9-1-4-3-14-15-11-2. C: 10-7.

Spetsanalysen: Sigel Doc är snabb och bör hålla ut Donna Sisu första biten om kusken vill ha täten. Nedstrukna Pompano Euphoria kanske laddas rejält och bör då få överta efter en bit.

Loppanalysen:

Ett stolopp med spårtrappa och två hästar sticker ut. Dessa har dock fått knepiga utgångslägen och jag spelar med dem i en utgångsgrupp och tar många bakom. 8 Pompano Euphoria har varit duktig i sin nya regi och spurtade bra som fyra i ett tuffare sällskap senast. Hon gick barfota då, men hade gått bra med skor före det och jag lägger inte så stor vikt vid att skorna åker på nu igen. Hon gynnas mycket av en invändig strykning och nu känns det som att hete Kim Eriksson måste ladda från start för att försöka komma till täten. Lyckas det ska det vara god segerchans sedan om hon fungerar lika bra i spets som bakifrån.

Bästa kapaciteten i loppet tror jag dock att 12 Cash Mearas har och strular det inte för mycket från spår tolv bör hon ha bra segerchans. Hon var fin vid segern på Solvalla näst senast, men fungerade inte i V75 senast och är behandlad efteråt. Säkert inte på topp direkt, men bör ändå duga bra mot dessa hästar om hon bara är fräsch.

Det känns som lite sämre kapacitet på övriga, men
6 Cikoria Frazer har gått bra på slutet och såg segerfarlig ut i ledningen när hon snubblade i galopp på upploppet senast. Mötte bra hästar före det och har ett bra läge bakom bilen efter strykning.

13 Madame Love gick en bra upphämtning efter galopp senast och har nog haft nytta av den genomköraren. Spår 13 är klart bättre än 12 när det är spårtrappa och med lite tur smiter hon igenom vettigt första biten.

9 First Diamond gick bra för Goop senast och räknas givetvis med samma kusk igen. 1 Sigel Doc är startsnabb och bör kunna få ledningen eller rygg ledaren.

4 Donna Sisu är inte så tokig och kan öppna bra, men formen är ett frågetecken efter insatserna på slutet.
3 Laufey körs av Kern vilken jag brukar ta bort direkt på de stora spelformerna, men sexåringen ska gå i jänkarvagn nu och har visat vettig form på slutet i alla fall.

Totalt får jag råd med alla utom de två C-hästarna bakom utgångsgruppen.

Analys Eskilstuna V86-6:

Ranking: A: 8. B: 4-10-9-6-11-7-5-2. C: 3-1.

Spetsanalysen: Davy Jones Sisu är snabb och vill till plankan för att släppa till någon bra motståndare. Mellby Emeralds kan nog hålla ut Mr Perfection och sedan överta täten, men jag är tveksam till att någon sedan vill svara Rajesh Face över den här distansen. Gissar att han får överta senast efter ett varv.

Loppanalysen:

Ett fyraåringslopp över lång distans där urstarke 8 Rajesh Face är klar favorit. Han visade hög kapacitet under fjolåret, men har verkligen utvecklats i år och gjort det mycket bra med fyra segrar på fem starter. Förlusten kom senast under Elitloppshelgen när han inte riktigt hann med i en vass fyraåringselit där Love Matters vann. Han sprang dock 10,5/1640a och hade säkert kunnat hålla farten en bra bit till. Då hade han dessutom varit struken för halsproblem före det och bör gå framåt med loppet i kroppen.

Rajesh Face möter enklare hästar nu och bör vara starkast över den långa distansen och speciellt om han blir släppt till täten efter en bit av loppet. Spåret tycker jag inte heller gör så mycket eftersom han bör gå iväg utan stress därifrån och att vasse Christoffer Eriksson kör nu stärker också hans aktier.

Det enda frågetecknet är väl Kolgjinis stallform som verkligen inte har övertygat de senaste veckorna och med en del bra hästar mot så nöjer jag mig att spela utgång och spika på en kupong.

Rätt jämnt lopp bakom favoriten, men 4 Magic Happens är bra i grunden och har fått ett nyttigt lopp i kroppen efter uppehåll. Barfota fram nu dessutom och lång distans passar honom bra.

10 Test Drive fick till det i V75 senast efter två galopper före det och han höll starkt i ledningen efter hårt tempo hela vägen. Nackdel med bakspår nu, men duger nog bra ändå om favoriten gör bort sig.

9 New Lexington har sett bra ut i två starter efter uppehåll och är nog under utveckling, men läget är lite lurigt med rygg på hästar som inte lär öppna särskilt bra och han behöver nog tufft tempo i täten för att vinna.

Samma sak gäller kapable, men knepige 11 Explosive Merlot. Han var fin vid seger i Kalmar i maj, men har strulat efter det och var klen senast. Svårbedömd men fart för att vinna.

Här streckar jag hela B-gruppen som känns väldigt jämn och gör favoriten bort sig kan det gå lite hur som helst är känslan. Kanske kan fartfyllde 6 Mellby Emeralds då leda hela vägen? Fin i spets senast i alla fall och verkar på gång för dagen.

Analys Eskilstuna V86-7:

Ranking: A: 2-6-5. B: 9-3-1-8-7. C: 10-4.

Spetsanalysen: Cool Keeper kanske kan hålla upp ledningen om Witasp är sugen på det? Utmanas rejält av Food Money och framför allt av mycket snabbe Highspeed Call. Även Quick Fix kan lägga iväg rejält och tuff körning att vänta.

Loppanalysen:

Ett sprinterlopp för högsta klassen och en klart öppen historia. Favorit är 2 Food Money som bara har gjort två starter i år och i årsdebuten var han duktig trea från dödens på Västerbo Highflyer. Senast var det dock inte samma tryck i hästen och han slarvade också med aktionen under vägen även om han höll farten bra till slut. Han är behandlad efter det och tränar ungefär som inför årsdebuten enligt Thomas Jezek. Svårslagen om formen sitter där och han kommer till spets, men det är inte givet med startsnabba konkurrenter både invändigt och utvändigt och ingen favorit jag vill gå på.

6 Quick Fix är också svårbedömd för dagen efter genomklappningen i Sweden Cup-försöket senast. Kolgjinis hästar hade tydligen druckit dåligt den dagen och före det hade åttaåringen varit mycket fin i två starter. Han är snabb ut och mest effektiv i spets, men det bör bli svårt att komma dit utan att det kostar för mycket. Fungerar dock även vettigt med rygglopp och tänkbar vinnare om Christoffer löser positionsproblemen.

5 Highspeed Call har gått klart bra i år och visat att han fortfarande kan hävda sig mot hästar snäppet under de allra bästa. Han slog Nahar på bra sätt för tre starter sedan, var sedan tvåa bakom Dante Boko och senast fick han inte riktigt chansen i Elitloppskvalet i Gävle. Nioåringen är mycket startsnabb när han trycks av max och räcker det för att komma förbi de startsnabba konkurrenterna invändigt kanske man testar i spets nu? Streckas.

En som skulle gynnas rejält av tuff körning i täten är rejäle
9 Seedorf O.M.F. han har inte riktigt hittat toppformen än i år, men var bra som tvåa bakom Order By Keeper näst senast och senast fick han dra fram Carabinieri i spåren sista 700 m. Sexåringen känns mer stark än snabb, men har vunnit tre av fyra försök över sprinterdiostans i Sverige och utgångsläget borde passa bra. Se upp!

Man kämpar på med gamle Elitloppsvinnaren 3 Magic Tonight och jag antar att hästen tränar bra eftersom han får starta på. Känslan är att han har gjort sitt bästa, men nu när motståndet är billigare än tidigare och Örjan kör honom igen vore det dumt att nonchalera honom helt från ett bra läge.

1 Cool Keeper är startsnabb och gillar förutsättningarna och formen tror jag är rätt vettigt även om det inte har blivit några bra resultat på slutet. Spets eller rygg ledaren kanske och inte helt uträknad då.

8 Sliding Home är ungdomen i gänget och han har varit klart positiv vid andraplatserna bakom Västerbo Highflyer och Deimos Racing. Trist läge och skor på är minus, men inte helt chanslös med klaff ändå tror jag.

Sista strecket får senast tappre 7 Charrua Forlan även om han får svårt att komma vettigt till från det här läget.

Analys Eskilstuna V86-8:

Ranking: A: 9-5-12. B: 2-3-7-10-11-1. C: 4-6-8.

Spetsanalysen: Kitspirit är snabbast och kan nog ta ledningen om kusken vill ha den. Även Amour Memory öppnar bra, men släpper säkert om spets. Gissar att Björn Goop kommer att vara offensiv och kör för att få överta täten efter en bit.

Loppanalysen:

Ett fint stolopp avslutar omgången och jag väljer att gå kort med tre streck. Mest tror jag på hemmahästen 9 Order By Heaven som jag tycker är riktigt bra för klassen och hon gör också bra lopp i stort sett varje gång. Hon var tvåa från dödens i V75 i Örebro där Havbergs Knight vann för att sedan vara femma i finalen under Elitloppshelgen. Då gick hon bra från ett svårt läge, men var ändå inte på topp på grund av halsproblem. Därför var hon inte så tufft jobbad inför senast och var dessutom brunstig, men gick ändå klart godkänt till slut som trea från spår tolv.

Har brunsten gått över bör formen vara framsatt med förra loppet i kroppen och läget bör ge henne ett klart vettigt lopp. Hon är mycket stark sista delen av loppen och blir det bar inte för dåligt tempo i täten tror jag att hon rundar dessa till slut. Det tar dock emot att spika Lars D från bakspår så Order By Heaven får sällskap på systemet av två hästar som också är bra för klassen.

5 Quiz Töll gick ett starkt lopp som trea i en V75-final i lägre klass än Order By Heaven under Elitloppshelgen. Hon gör också bra lopp varje gång hon sköter sig och har verkligen härdats i V75 och vann ju i rikstoton från spår åtta för tre starter sedan. Uhrberg låter nöjd efter senast och det kan bli barfota bak för första gången. Hennes startsnabbhet är lite svårbedömd, men hon borde kunna öppna bra från spår fem och med ett vettigt lopp är segerchansen god.

Sedan vill jag även betala för skrällen 12 Sangria Knight som det var hårt spel på i ett tufft V75-lopp senast. Hon gick godkänt som trea då även om jag tror att hon kan ännu bättre och med rätt lopp från det här läget kan hon nog visa det nu i stället.

Öppen B-grupp bakom dessa tre och formstarke Jörgen Westholm har en trio som alla tre kan duga med lite klaff.
3 Mellby Dashing ska gå barfota igen som vid segern näst senast och kommer hon till spets och får bestämma är även hon med i striden. Tre eller nio streck känns som bästa lösningen. Jag chansar med tre eftersom jag inte vill slösa för mycket streck mot Order By Heaven och Quiz Töll som jag tror mest på.

Singelstrecken:

9 The Lucky One (V86-2) har fin fart för klassen och möter inte så mycket om den ojämne favoriten inte är på topp. Bra segerchans om formen är nära det han visade näst senast.

1 Nantucket (V86-3) är bästa hästen med bästa ryttarinnan från bästa läget och har toppchans att leda hela vägen.

Utgångshästarna:

8 Pompano Euphoria (V86-5) har sett bra ut i ny regi och kanske kan forceras till täten efter en bit. Svårfångad då om inte kapabla 12 Cash Mearas är riktigt bra direkt efter uppehåll.

8 Rajesh Face (V86-6) är en riktig tuffing som siktar mot Derbyt i höst. Lämplig motstånd över passande distans och krossar nog allt utan strul.

Prisvärda hästar:

11 Sigel Garline (V86-4) gör troligen bort sig igen, men om inte har han fart för att vinna detta och då är 2-3 procent mycket intressant.

4 Magic Happen (V86-6) är en fin travare som bör duga bra här om favoriten gör bort sig. Bortglömd med en dålig resultatrad.

9 Seedorf O.M.F. (V86-7) har inte tävlat på topp än i år, men sitter formen där nu så blir han farlig med hårt tempo på loppet. Vunnit 3 av 4 över distansen.

12 Sangria Knight (V86-8) har bara gjort bra lopp för Untersteiner och kan nog ännu bättre än senast. Bortglömd på läget, men farlig med lite tur på vägen.

Överspelade:

13 Erica (V86-2) är bäst i spets och rundar nog inte hela fältet efter långt uppehåll.

4 Donna Sisu (V86-5) har inte visat någon toppform på slutet och känns väl hårt spelad även om läget är bra.

3 Magic Tonight (V86-7) har bästa meriterna i loppet, men får visa att han vill vinna lopp igen innan man kan tro helhjärtat på honom.

V86-systemet: (skrivs på två kuponger, minst en A-häst måste vinna för chans på åtta rätt).

2,5,6 (res 4,8)
9 The Lucky One (res 5,2)
1 Nantucket (res 6,5)
2,3,5,6,7,10,11,12 (res 1,4)
A: 8,12. B: 1,2,3,4,6,9,11,13,14,15. (res 10,7)
A: 8. B: 2,4,5,6,7,9,11,12. (res 8,3)
1,2,3,5,6,7,8,9 (res 10,4)
5,9,12 (res 2,3)

Kupong 1: 3 x 1 x 1 x 8 x 2 x 8 x 8 x 3 = 9216 rader
Kupong 2: 3 x 1 x 1 x 8 x 12 x 1 x 8 x 3 = 6912 rader

Totalt: 16128 rader = 4032 kr.

DD-spelet:

2 – 9 x 400 kr
5,6,9 x 200 kr = 600 kr

Totalt: 1000 kr.

/Berglund