Inte särskilt rolig omgång på V86 i onsdags när det bara vann betrodda hästar plus en i stort sett (åtminstone för mig) omöjlig storskräll. Hårt spelade hästar som Paparazzi M. och Fender var inga jag var särskilt sugen på att lägga så stora insatser på och deras två målfotosegrar var inget jag jublade åt precis. Men så är det med V86, inte särskilt lätt att vinna ofta på, men när man är rätt ute kan man få rejält betalt för det och som jag tidigare har skrivit är spel på trav ett långdistanslopp.

Mitt långdistanslopp går vidare med V75Jägersro denna helg och med vår i luften gäller det så klart ännu mer än vanligt att vara med i den främre träffen för att ha rimlig segerchans i loppen på Jägersro.

Aftonbladets travavdelning verkar dock inte köpa det för de hade en märklig artikel i veckan som gick ut på att tala om för spelarna att ledningen inte är så viktig på Jägersro som många gör gällande. Detta skulle fastslås med statistik som visade att ”bara” 24 av de senaste 56 V75-loppen vunnit från spets på Jägersro.

Statistik som bara tar hänsyn till utfall och inte förutsättningar ger jag faktiskt inte så mycket för. Självklart är det skillnad på att gå i ledningen om banan är tung, eller om det är lång distans eller om det blir orimligt tuffa öppningar på loppen. En bra häst i spets i ett ”normalt” kört lopp på bra underlag hävdar jag fortfarande har mycket bättre segerchans på just Jägersro jämfört med de flesta andra banor.

Tre av de redovisade omgångarna kördes dessutom under barfotaförbudet och det spelar också in. Självklart är det enklare att vinna från ledningen på en snabb sommarbana med barfotabalans och jänkarvagn och tittar man bara på de omgångar som körts när det varit valfri balans så är det i stället 50 procent av loppen som vunnits från spets.

Tittar man sedan vidare på den presenterade statistiken så ser man att 42 av dessa 56 lopp ändå vunnits av hästar som suttit i de två främsta paren varvet från mål. Säger en hel del det och utvändigt ledaren är givetvis också en riktigt bra position på ”Jägers” med en tillräckligt bra häst. Jägersros sportchef Mats Ahlqvist menar att den här statistiken ”slår hål på myten” om att alla lopp på Jägersro vinns från spets, men det tror jag inte att någon har påstått heller. Att det däremot är en stor fördel att välja nyckelhästar som man tror kommer att vara i den främre träffen varvet från mål tycker jag är klokt och som så ofta tidigare tror jag på tre eller fyra spetssegrar i veckans omgång.

Med det sagt så borde jag givetvis välja att spika en spetsidé denna gång, men jag tänker göra tvärtom och inte spela som jag lär. Ibland måste man spela med reptilhjärnan och inte den logiska delen av tankeverksamheten och när blivande elithästen (med sedvanliga brasklappen ”om han får vara frisk”) D.D.’s Hitman inte är så stor favorit som han borde vara kan jag inte gardera honom i silverdivisionen trots ett normalt sett mycket svårt utgångsläge.

Omgångens jättefavorit är Mosaique Face i Olympiatravets andra försök och han vinner förmodligen om han släpps till ledningen, men det är väl inte helt givet hoppas jag och jag kan bara inte spika honom rakt ut till 80 procent när Nuncio bara var 71 förra veckan och hans segerchans tyckte jag på förhand var klart bättre även om det gick åt pipan.

Eftersom jag flyr landet på påsklovet nästa vecka så kan jag inte bli rullad i tjära och fjädrar om jag har fel och när jag är tillbaka efter påsk så hoppas jag att det är glömt om D.D.’s Hitman förlorar detta på grund av sitt läge…

Analys Jägersro V75-1:

Ranking: A: 2-4-8-5. B: 3-7-6. C: 9-11-12-10-1.

Spetsanalysen: Cantona America lär ta täten direkt och sedan är nog Untersteiner beredd att offra rätt mycket för att svara ledningen. Möjligt att Kolgjini kan ”vålda” sig till spets med Ulisse Kronos efter ett halvvarv, men jag är tveksam. Nonstop Cherie lär öppna bra från sitt springspår och kanske kan köra för att komma ner bakom ledaren?

Loppanalysen:

Ett lördagslopp av blandad klass och inte så troligt att någon ur C-gruppen kan överraska. Klar favorit är toppstammade 4 Ulisse Kronos som är orutinerad men har visat hög kapacitet. Senast på Momarken höll han starkt som trea bakom löftet Ferrari R.B. trots att banunderlaget knappat var optimalt. Hemmaplan nu lär passa perfekt och lång distans är hans bästa än så länge. Kolgjini lär köra offensivt och hålla högt tempo hela vägen och mycket möjligt att han knäcker ledaren, men då kan han nog också få stryk av någon smygkörd. Det blir inte så enkelt för ”Ludde” att köra rätt i det här loppet om han inte släpps till täten vilket jag inte tror och sedan är det nog alltid lite galopprisk i volt för den här hästen. Given gardering.

Tipsettan till 2 Cantona America som inledde med fyra segrar innan han blev fast med krafter kvar från ett svårt läge på Solvalla. Senast gick han helt okej som trea efter halsproblem och känslan är att Johan Untersteiner har siktat på att ha hästen på topp till denna uppgift. Barfota runt om nu för första gången stärker den teorin och från det här läget bör han få ledningen utan att lägga för mycket krafter. Det som talar för att fyraåringen får ledningen enkelt är väl också det som talar emot honom, eftersom att hästarna på tillägg ganska enkelt får kontakt med honom kort efter start. Risk då att framför allt Kolgjini testar rejält för spets på första rakan och då kan det kosta över upploppet.

Jag garderar vidare och 8 Nonstop Cheri måste med från ett fint utgångsläge. Han lär starta snabbt från springspåret och sitta bra till direkt. Christoffer Eriksson låter optimistisk och möjligt att han testar mot ledaren och kryper ner bakom om han inte kommer förbi. Han var riktigt fin barfota bak efter uppehåll senast och nu blir det troligen barfota runt om. Givet streck!

Mycket rejäle 5 Valentin platsar också i A-gruppen över passande lång distans. Snabba sommarbanor är nog inte optimalt för den här mer starke än snabbe hästen, men han går till mål varje gång och om Kolgjini sätter fart på loppet vore han mycket gynnad. Kan mycket väl vara starkast till slut i så fall, men det gäller att han klarar voltstart vilket inte är givet.

Ur B-gruppen får jag bara råd med en häst och då tar jag
3 Glider Slider trots att det kanske inte är bästa hästen. Han har dock toppkusk i sulkyn och ett perfekt smygläge. Han visade dessutom bra form senast och ska vara ännu lite bättre nu enligt tränaren. Typiskt ett sådant här läge som Adielsson kan sätta dit en V75-skräll som profiterar på ett bättre lopp än sina konkurrenter.

Jag tycker även att 7 Tetraone Jet var riktigt fin som trea efter uppehåll senast, men lång distans är nog inte hans bästa och allra mest effektiv är han nog med en smygare på innerspår vilket kan vara svårt att få till för Andre med det här spåret. Fem streck totalt.

Analys Jägersro V75-2:

Ranking: A: 5-13. B: 3-11-8-15-12-9-7-6. C: 4-2-10-1-14.

Spetsanalysen: Flashing Victory tror jag är snabbast, men ändå inte säkert att det räcker för att ta en längd på Different In som också öppnar bra. Hon ska dock dövas lite för att inte bli lika het som senast och det kanske påverkar startsnabbheten negativt. Kanske släpper Oskar J också om Flashing Victory får övertag direkt?

Loppanalysen:

Lärlingslopp, stolopp och spårtrappa låter svårt och loppet är också öppet. Möjligt att rejäl gardering är det säkraste valet här, men jag tänker testa en annan variant och låser loppet med två streck. Min spetsfavorit och den som kan vara bästa hästen.

5 Flashing Victory har visat toppform på slutet och vann V896-lopp från ledningen till högt odds näst senast. Senast mötte hon klassklättraren National Prince (imponerade i onsdags!) och fullföljde bra som trea efter ett fint smyglopp. Hon gick barfota runt om då vilket är en fördel och det blir samma balans nu. Sexåringen är riktigt startsnabb och från ett perfekt femtespår blir hon svår att ta emot. Att hon körs av ordinarie kusk är knappast heller något minus i detta sammanhang.

Bra chans i spets för Flashing Victory, men det kan bli svar invändigt och därför dubblar jag med fartfyllda 13 Ilona Håleryd som såg väldigt läcker ut i årsdebuten senast. Då fick hon fritt först 100 meter från mål, men sköt till vasst och såg mycket stark ut. Hon har tränat tuffare i vinter enligt Untersteiner och verkar ha tänt till av det. Från spår 13 brukar man kunna komma igenom ganska bra i dessa spårtrappor och den här kommer att avsluta sylvasst med ett rygglopp till 400 kvar. Om Flashing Victory fått svar om ledningen eller om öppningen blivit för tuff är det bra chans att Flashing Victory spurtar ner allt. Intressant att hon har två segrar på fyra starter med kusken.

Bakom dessa två är det öppet och köper man inte mitt lås krävs det många streck. 3 Different In är inte så tokig, men senast blev hon för het i spets och orkade inte hela vägen. Kuskförstärkt nu och dövas lite för att inte hetsa upp sig igen. Hon borde få spets eller rygg ledaren och är rätt tidig på det.

11 Angie Simoni är rejäl och går bra till mål varje gång. Senast trodde jag att hon skulle vara lite längre fram till slut, men hon var uppanmäld då och gick ändå helt okej. Farlig med hårt tempo i täten och ett givet skrällbud.

15 Dear Friend är bra, men läget helt iskallt och 12 Kendra Silvio har också ett besvärligt startspår där det blir svårt att komma ner i banan från. Öppet lopp och ingen helt chanslös som jag ser det.

Analys Jägersro V75-3:

Ranking: A: 8. B: 2-1-6-5-3. C: 7.

Spetsanalysen: Flera som kan öppna, men Västerboonthenews är nog snabbast om han fungerar. Sida vid sida kanske Rocky Winner kan ta emot honom och utifrån öppnar nog även Spring Erom bra. Mosaique Face lär laddas, men det låter som att Rocky Winner kan tänkas köra i spets och jag hoppas på det även om risken finns att Kolgjini bara kör tills han får ta över.

Loppanalysen:

8 Mosaique Face blir jättefavorit i ett halvklent försök till Olympiatravet. Han vann bara ett lopp under fjolåret och det var just det här loppet motsvarande tävlingsdag. I årsdebuten senast vann han på Momarken, men det blev ganksa billigt sedan han fåt ta över ledningen och sista biten sprang han mest på tvären som vi har sett några gånger tidigare. Han gick med skor då vilket är ett minus och enligt Kolgjinis senaste rapporter blir det troligen skor på igen. Släpps favoriten till spets, viket det är risk för eftersom konkurrenterna säkert har respekt för ”Ludde”, så är segerchansen såklart god, men skulle han få dödens efter att ha lagt en speed för täten känns han sårbar. Speciellt med skor.

Jag tyckte att Nuncio hade jättechans förra veckan och han var ”bara” spelad till 71 procent. Nu är Mosaique Face spelad till 80 procent trots att han i mina ögon har en sämre vinstchans och då orkar jag inte spika rakt ut. Systemet blir dock rätt kallt om han vinner när jag har garderat matematiskt med fem hästar så därför spelar jag utgång och spikar på en kupong.

Bakom favoriten är det öppet mellan fem hästar, men
2 Rocky Winner tycker jag gör en intressant start. Han har mött eliten ett par gånger i Frankrike och kan väldigt mycket när han tävlar på topp. Just på Jägersro slog han ju Panne de Moteur från dödens och chockade V75-spelarna för några år sedan. Nu blir det jänkarvagn vilket han inte har haft i Frankrike och det formstarka stall Westholm låter klart positiva kring formen. Hoppas att Oskar J har nog med hår på bröstet för att ta emot Mosaique Face om han kommer till spets för då blir loppet nog roligt att se i alla fall och då känns ju storfavoriten mer sårbar.

1 Fire To the Rain är också ett roligt skrällbud från ett bra smygläge. Han såg klart fin ut i skymundan bakom Delicious senast och lär ha gått framåt med loppet i kroppen, dessutom barfota runt om nu. Han blir över första biten, men med lite tur löser det sig under vägen i det här lilla fältet och 2 procent känns galet lite.

6 Solvato är inte sämre än favoriten i grunden, men formen kanske lite mer oklar efter alla problem och det långa uppehållet. Han såg helt okej ut i dimman i comebacken och gjorde nog en godkänd insats så vitt jag kan bedöma. Givet segerbud om han gått framåt med loppet i kroppen.

Streck också för alltid rejäle hedershästen 5 Spring Erom och snabbe men ojämne 3 Västerboonthenews som ska gå i jänkarvagn nu.

Analys Jägersro V75-4:

Ranking: A: 7. B: 4-5-1-2-11-12-6. C: 8-9-3-10.

Spetsanalysen: Svårt med många orutinerade hästar i volt, men jag spelar på att Fourteenosix spetsar från springspåret och sedan släpper täten till Can Lane som Sjunnesson bör få bra fart på direkt. Hotet mot detta scenario är att Johan Wiman missar starten med Fourteenosix för då kan nog Friend of Nature hålla upp ledningen och Kolgjini lär inte släppa den ifrån sig sedan.

Loppanalysen:

Lägsta klassen och ett rätt bra lopp. Favorit är 4 Winner’s Wine som visade hög kapacitet som treåring och glänste i comebacken senast när han spurtade ner en riktigt bra häst till slut. Den här Muscle Hill-sonen är säkert hästen med högst potential i loppet och kommer han iväg vettigt från start är det bra segerchans. Från knepiga spår fyra kan det dock bli strul och det är ändå favorit på att han tappar mark i starten. Sedan kan det bli svårt att komma in i loppet med en bra ledare och bra häst runt omkring också. Givet segerbud.

Jag väljer dock att chansa med en annan utgångshäst här och tror att 7 Can Lane har toppchans om han kommer till spets. Den här fyraåringen visade bra fartresurser i första starterna för Johan Untersteiner, men har inte fått till det riktigt i V75 på slutet. Senast fick han ett fint lopp och borde ha vunnit, men han blev sjuk efteråt och var nog inte som bäst för dagen. Efter det har man tränat på ordentligt och siktat hit och nu ska han troligen gå barfota runt om för första gången. Sjunnesson är en skicklig låne- och springspårs-kusk och jag blir förvånad om han inte träffar starten bra. Då borde han kunna följa med startsnabba Fourteenosix ner i banan och sedan överta täten av henne.

I spets har Can Lane vunnit två av två tidigare och på en snabb Jägersrobana tror jag att han vinner om jag har rätt i löpningsscenariot. En kul spelidé till runt 15 procent i ett annars öppet lopp. Eftersom det inte är givet med ledningen så nöjer jag mig ändå med att spela utgång och spika på en kupong.

Många streck bakom och snabba 5 Quiz Töll ska med tidigt. Hon har gjort två riktigt bra lopp som tvåa bakom stora löften som Kash Brodda och Rigel Face på slutet, men varit sjuk efter det och stått över en del. Lite oklar form låter det som från Uhrberg och spår fem lär inte vara optimalt heller. Farlig om hon kommer iväg okej.

1 Friend of Nature såg klart förbättrad ut som tvåa senast och ska lättas i balansen till denna start. Han kliver iväg rätt bra i volt och håller Kolgjini upp ledningen lär han kära där. Tänkbar vinnare både från spets och vinnarhålet även om han möter ett par som troligen är bättre i grunden.

2 Niky Flax spurtade piggt i årsdebuten senast och såg lite rappare ut än tidigare. Nu ska han dessutom gå barfota runt om och han är inte heller så tokig från start.

11 Fidalgo U.R. och 12 Seethestar har radat segrar på slutet bör duga i klassen normalt sett. Startspåren är dock inte till någon hjälp och det kommer att krävas tur på vägen för att slå de bättre hästarna med framspår. Barfota runt om på Fidagu U.R. är annars en plusfaktor.

Sista strecket till startsnabba 6 Fourteenosix som ska gå barfota runt om och som jag tror tar ledningen. Får ett fint lopp om Wiman släpper och skulle han köra i ledningen har konstigare saker hänt än att hon skulle kunna hålla undan om de bästa gör bort sig.

Analys Jägersro V75-5:

Ranking: A: 11. B: 3-10-7-8-2-5-6. C: 12-9-1.

Spetsanalysen: Breidabliks Nubbe öppnar bra vid full laddning, men jag tror ändå att det blir tufft att hålla ut Orion Tilly som kan öppna snabbt och denne släpper troligen sedan till Re Doc som också är startsnabb. Tror inte att Bergh vill släppa ledningen med Re Doc som är bäst i den positionen.

Loppanalysen:

Tre hästar höjer sig över resten i silver och när det inte skiljer jättemycket i spelprocent så måste jag ta ställning för bästa hästen och spika trots sämsta spåret. Väljer man att spika i silver från spår elva på Jägersro så gäller det att ta ifrån tårna när man beskriver hästen, men jag tycker verkligen att 11 D.D.’s Hitman är alldeles för bra för den här klassen. Det visade han ju inte minst ifjol då han bland annat var trea i Sundsvall Open Trot bakom Nuncio och On Track Piraten.

I årsdebuten senast såg hästen dessutom mycket fräschare och bättre ut än under hela fjolåret och skicklige Petri Puro verkar ha hittat helt rätt med femåringen. Han mötte visserligen klent motstånd senast, men synintrycket när han lekte 1.09,5 sista 800 m var mäktigt och som jag ser det ska det mycket trafikproblem till för att han inte ska runda dessa hästar. Han har dessutom en klart vassare kusk än de två värsta motbuden och det brukar också betyda mycket.

Det som är värst emot min spik är om kapable 3 Breidabliks Nubbe kommer till tät utan att bli utmanad. Han är riktigt bra och såg läcker ut i årsdebuten och kan nog hålla undan i spets, men det är långt ifrån säkert att det blir någon ledning och om inte så blir det svårt för Lugauer att besegra Takter.

10 Bravo Navarone är också mycket bra, framför allt stark och rejäl, men jag tvivlar på at than är snabb nog att stå emot D.D.’s Hitman över denna distans. Det är väl också mest troligt att han är den som får göra grovjobbet, antingen i spåren sista 800 m eller fram utvändigt ledaren. Det borde bli för tufft mot dessa hästar och får han dra fram D.D.’s Hitman sista varvet går det ju knappast att stå emot denne sedan.

Tempotorsk i kön är det enda jag ser kan fälla min vinnare, men eftersom en del talar för att loppet blir kört i friskt tempo tror jag att D.D.’s Hitman blåser till dem till slut och som det såg ut senast tål han nog också att gå fram tidigt själv om det behövs. Han är spelad till 34 procent nu och jag ser honom som en rimlig tvåoddsare trots läget. En prisvärd spik dessutom alltså.

Analys Jägersro V75-6:

Ranking: A: 7-1-6-3. B: 12-8. C: 4-9-11-5-2.

Spetsanalysen: Många som är oprövade i voltstart här vilket försvårar analysen, men Flo Rida Sea vet jag är startsnabb och prickar Christoffer starten så är det bra spetschans. Sedan borde han nog köras där om hästen känns bra. Eldrick Boko är nog rätt kvick i benen, men mycket oprövad i voltstart och det krävs nog att Söderkvist vänder bort de andra rejält om det ska bli spets.

Loppanalysen:

Voltstart i bronsdivisionen är inte jättevanligt och försvårar spetsanalysen en hel del. 1 Eldrick Boko är klar favorit och det hade jag köpt med bilstart, men nu är det högst oklart om han kan hålla ledningen och galopprisken ökar nog också lite grann. Formen verkar annars vara på topp och inställningen är det inget fel på hos den här fine sexåringen. Vinner nog i spets, men sårbar om han tappar täten. Given gardering.

Tipsettan till 7 Amazing Dynamite som i alla fall inte lär bli fast, men danska kuskar brukar ha svårt från springspår och risken finns att han blir hängande från start och får ett tungt lopp. Den här femåringen är dock bra och jag trodde mycket på honom i årsdebuten på Åby senast- Då fick han tyvärr dödens på kapable Balfour och var bara knappt slagen ändå. Han gick då med öppet huvudlag och hade han gått med norskt vilket han hade vid segrarna så hade han nog gått förbi till slut. Nu blir det norskt huvudlag och hamnar inte Ken Ecce för mycket på vingel från springspåret så borde segerchansen vara god.

Givet att gardera med tanke på läget ändå och spetsfavoriten 6 Flo Rida Sea måste med från ett perfekt läge. Han borde ta hand om täten och att han ska gå barfota runt om nu är mycket spännande. Han var riktigt bra på den balansen i sista starten i höstas innan barfotaförbudet slog till och det kan ha bra effekt nu efter många starter med skorna på. Flo Rida Sea är bra i spets och borde väl testas där om inte Kolgjini eller Ecce testar för tufft, men han har ju också vunnit med smyglopp på V75 och är tänkbar även från vinnarhålet. Givet skrällbud.

3 Clemenza Am galopperade i sista sväng på Momarken senast och det såg inte helt tomt ut på krafter då. Han gillade knappast banan och var ju riktigt fin vid segern gången innan. Väl bortglömd nu och jag streckar tidigt.

Två hästar får plats i B-gruppen och på systemet och
12 Västerbo Arthur är stark och tuff och riktigt bra när han går barfota runt om som på slutet. Gynnad av en invändig strykning och nog skulle han kunna plocka ner Flo Rida Sea utvändigt om han får chansen att köra fram i tid.

Sista strecket till 8 Let It Happen som höll farten starkt senast och som kan få ett perfekt lopp om Eldrick Boko öppnar lite bättre än vad jag tror. Sex streck totalt.

Analys Jägersro V75-7:

Ranking: A: 1-5-4-3-6. B: 11-10-2-7-12-8. C: -.

Spetsanalysen: Många snabba och vild rusning att vänta. Snabbast är nog Quattro Töll, men ändå inte givet att han tar en längd på Uncle Tupelo som kan få hjälp av Celebrity Lane mellan dem. Gissar att Adielsson får bra snurr på Uncle Tupelo från start och han lär inte släppa om han håller upp täten.

Loppanalysen:

Ett vidöppet sprinterlopp avslutar omgången och här är det bara att helgardera om man har råd. Jag rankar fem A-hästar och resten i B-gruppen och liten skillnad mellan grupperna. Tipset till 1 Uncle Tupelo med toppkusk från ett perfekt läge och i spets är femåringen obesegrad på fyra försök. Inte givet att det blir spets, men om Erik löser det är nog mycket vunnet.

5 Making Love är en fin häst som gick mycket starkt efter galopp senast. Det är starka rapporter på hästen som kan få loppet perfekt kört för sig om många andra strider om ledningen för länge.

4 Iago Zon har visat fina fartresurser och hade det inte varit för starten förra helgen hade han varit given tipsetta. Han blev dock för pigg på Solvalla senast och stumnade rejält till slut. Inte givet att det har gåt ur kroppen bara en vecka efteråt och som favorit vill jag inte gissa på att han är på topp igen trots hemmaplan och bättre distans. En av flera.

3 Quattro Töll såg väldigt formstark ut bakom Iago Zon näst senast, men galopperade direkt bakom bilen senast och har inte haft den rätta turen i V75. Felfri är han mycket snabb efter en bit och svår att ta emot i spetsstriden. Gissar att Uhrberg kör i spets om han kommer dit nu och det kan hålla hela vägen.

6 Coffie U.N.G. är en härlig häst som var mycket fin vid spurtsegern senast. Nu blir det rejäla ändringar i utrustningen och barfota runt om, jänkarvagn och halvstängt huvudlag kan nog förbättra honom rejält om det slår väl ut. Kan bli helt rätt med försiktiga Kim Moberg också i ett lopp där många lär lägga mycket krut från start.

Väldigt jämn B-grupp sedan, men varning för 11 Xanthis Amazing som inte var som bäst på Momarken senast, men det var många som underpresterade där och är hon lika bra som tidigare kan hon avsluta sylvasst. Barfota runt om nu dessutom.

10 Rafiki Fri får väl som vanligt många förespråkare och hästen är bra, men jag måste säga att jag har svårt att se honom spurta till seger från bakspår över kort distans på Jägersro. Han hamnar långt bak från start och det ska nog till rejält överpace för att han ska komma in i matchen sedan. Kapacitet finns dock och barfota runt om kanske gör honom rappare än tidigare.

2 Celebrity Lane är en rätt bra sprinter, men bäst i spets och det kan bli tufft att komma dit. Han är också van vid lite enklare motstånd än detta och är väl hårt spelad ändå.

7 Caddie Kassandra är snabb, men möter hingstar nu vilket bör blir för tufft, men hon har ändå sett förbättrad ut i år.
12 New Moon Pellini och 8 Zorn Brick har svåra lägen, men den förstnämnde ska gå barfota runt om för första gången och Zorn Brick vann V75 i fjol och får Sjunnesson i sulkyn.

Singelstrecket:

11 D.D.’s Hitman (V75-5) såg grym ut i årsdebuten och jag tror att han är alldeles för bra för silverdivisionen. Borde var större favorit än vad han är och jag spikar trots ett svårt utgångsläge.

Tvåhästarslåset:

5 Flashing Victory (V75-2) har formen på topp och är knapp spetsfavorit i ett inte allt för märkvärdigt stolopp. Borde räcka långt det, men jag dubblar med snabba
13 Ilona Håleryd som såg mycket fin ut senast efter uppehåll och omlagd träning.

Utgångshästarna:

8 Mosaique Face (V75-3) vann direkt i årsdebuten senast och släpps han till spets igen blir han svårslagen. Med skor på blir det nog inte lika lätt om han dessutom får svar om täten och därför bara spik på en kupong.

7 Can Lane (V75-4) tror jag är mycket bättre än vad han har fått visa i V75 så här långt och mu låter det starkt från Johan Untersteiner. Vettig spetschans från springspåret och om barfota runt om ger rätt effekt blir han svårslagen sedan.

Prisvärda hästar:

8 Nonstop Cheri (V75-1) såg klart bra ut vid segern senast och från ett perfekt läge borde han kunna få ett bra lopp om Kolgjini sätter färg på loppet.

2 Rocky Winner (V75-3) blir spännande att se om formen är lika fin som stallet tror. Hoppas att han utmanar favoriten om ledningen och då är det även intressant med mycket låg procent på 1 Fire To the Rain.

6 Flo Rida Sea (V75-6) är spetsfavorit och spännande att han ska gå utan skor vilket har haft bra effekt tidigare. Kan bli voltstrul för favoriterna i loppet och får Flo Rida Sea dämpa i spets kan han rinna undan.

11 Xanthis Amazing (V75-7) kom bort på Momarken senast och det kan man glömma. Spurtat sylvasst flera gånger före det och nu blir det barfota runt om!

Överspelade:

4 Ulisse Kronos (V75-1) är det alltid galopprisk på i voltstart och han borde dessutom få ett tungt lopp. För stor favorit ändå…

10 Bravo Navarone (V75-5) var kanonfin i debuten för Kolgjini och är en topphäst, men antingen ska han slå Breidabliks Nubbe i spets eller hålla undan för topphästen D.D.’s Hitman. Borde bli svårt att lösa den ekvationen för Kolgjini och då är han väl hårt spelad.

1 Eldrick Boko (V75-6) borde inte kunna hålla ut Flo Rida Sea från start och även om han hittar ut direkt om Sugarboy Petoj galopperar så ska han inte vara så här stor favorit om det inte blir spets.

V75-systemet: (Skrivs på två kuponger, minst en A-häst måste vinna för chans på sju rätt).

2,3,4,5,8 (res 7,6)
5,13 (res 3,11)
A: 8. B: 1,2,3,5,6. (res 8,2)
A: 7. B: 1,2,4,5,6,11,12. (res 8,9)
11 D.D.’s Hitman (res 3,10)
1,3,6,7,8,12 (res 4,9)
1,2,3,4,5,6,7,8,10,11,12 (res 1,5)

Kupong 1: 5 x 2 x 1 x 8 x 1 x 6 x 11 = 5280 rader
Kupong 2: 5 x 2 x 5 x 1 x 1 x 6 x 11 = 3300 rader

Totalt: 8580 rader = 4290 kr.

DD-spelet:

Ingen riktigt favoritkänsla på DD och chansspelar med två roliga drag i första mot fem tänkbara i svåra DD-2.

3,6 – 1,3,5,6,11 x 100 kr = 1000 kr.

/Berglund