Så är det då äntligen dags för helgernas helg och festernas fest, när Solvallas underbara Elitloppshelg med toppsport i tre dagar står för dörren. En helg när det för en gångs skull är motiverat att gödsla med alla hyllningsfloskler som annars används lite för mycket i travmedia. Toppsport, dubbla V75-omgångar med jackpott på lördagen, strålande väder, vad mer kan man önska sig?

Ja, kanske då att själva huvudnumret, Elitloppet, skulle vara lite jämnare och inte bara en match mellan tre hästar och med ett par som inte skulle vara givna vinnare i varken brons eller silver på lördagen. Man kan dock inte tvinga tränare och ägare som inte vill vara med att starta och jag tycker att Solvallas färske sportchef, Anders Malmrot, har spelat de kort han blivit tilldelad mycket bra. Han har byggt intresset för loppet starkt under hela våren, uppträtt proffsigt i media, flängt runt halva Europa och verkligen visat prov på sitt stora kunnande och aldrig sinande intresse för sporten. Bra jobbat Anders och grattis till ditt första av många Elitlopp!

Den enda synpunkten jag har på inbjudningsförfarandet är väl att det inte känns rätt att man kan kvala in till Elitloppet i tre olika lopp. För mig är Elitloppet ett inbjudningslopp och jag tycker nog att det räcker med ett lopp där man kan kvala in på egen hand och då är guldfinalen i Gävle veckan innan mitt givna val.

Vem av de tre tänkbara står då som vinnare på söndag? Bold Eagle är favorit, men innan han har visat att han kan gå två heat samma dag känns han inte så intressant att spela till låga odds. Propulsion kommer nog att vara ruskigt bra i finalen, men mitt val är ändå Ringostarr Treb som spetsvinner försöket, får välja innerspår även i finalen och då inte blir lätt att fånga in från ledningen. Unibets 4.00 på honom som slutsegrare är i alla fall det som lockar mig mest rent spelmässigt.

Tipsen till söndagsomgången presenterar Ulf Nilsson här på travnet under lördagen och jag ska ge er mina tankar om lördagens jackpottomgång. Snackar vi spel så är den i alla fall mest intressant för min del under helgen med dryga 20 miljoner extra i sjurättspotten. Det finns ett par starka favoriter och visst finns risken för att utdelningen inte når några miljonhöjder, men det här är en helg när loppen körs lite annorlunda och oväntade saker kan hända. Många kuskar är extra gasglada och inte givet att ledningen är en lika viktig position som vanligt. Det är inte så många lopp som får bluffas bort den här helgen i alla fall och ifjol vanns inget V75-lopp på lördagen från spets.

Omgångens bästa singelstreck tror jag bara är bäst oavsett hur loppet läggs upp och jag kompletterar med en fräckare spik i ett lopp där de flesta garderar rejält. Sedan spelar med utgångshästar i tre lopp och garderar omgångens höjdpunkt, Harper Hanovers lopp (V75-7) matematiskt. Nu kör vi!

Analys Solvalla V75-1:

Ranking: A: 1. B: 6-4-2-8. B/C: 5-3. C: 10-12-11-7.

Spetsanalysen: 1 Disco Volante har öppnat mycket snabbt de gånger han haft innerspår och om han inte hetsar upp sig för mycket och går att ladda max med så håller han upp ledningen. Snabbast av övriga är nog 5 Knifetown Winner, men han har 3 Whisky Akema på insidan som kan ”hjälpa” Disco Volante att hålla upp ledningen. 6 Magic Gwin blir spännande att se med jänkarvagn och 7 Västerbo Grosbois är sylvass från start, men de får nog ändå svårt att ta en längd på en felfri Knifetown Winner som troligen spetsar om Disco Volante strular till det.

Loppanalysen:

En fantastiskt bra bronsdivision inleder omgången och här ser vi också dagens mest spelade häst i 1 Disco Volante. Han är ruskigt bra för klassen och förra helgen satt Ulf Ohlsson bara och körde på säkerhet för att spara så mycket krafter som möjligt till denna start. Trots det blev det lätt seger från dödens 1.09,9 vilket säger en del om kapaciteten. Femåringen är mycket startsnabb om han går att ladda med och har spetsat lätt från innerspår vid ett par tillfällen. Utan strul leder han det här loppet från start till mål, men Ohlsson säger att ibland går det inte att ladda max eftersom han är för pigg och den risken finns väl alltid en dag som denna när publiken är allt annat än tystlåten.

Stor chans/risk för favoritseger, men 70 procent av spelet mot så här bra hästar är jobbigt att köpa rakt ut ändå så jag nöjer mig med att spika Disco Volante på en av tre kuponger.

Bakom favoriten känns 6 Magic Gwin mycket spännande. Han fick visserligen ge sig i spets senast, men var för pigg både i värmning och lopp den dagen och då var nog inte lång distans optimalt. 500 meter kortare nu och dessutom kanske jänkarvagn för första gången! Även rycktussar kan det bli premiär för och gör favoriten bort sig kanske Widell kan trycka sig till ledningen. Fem procent!

4 Explosive Merlot plockade ner Magic Gwin från dödens senast och visade härlig inställning och styrka. Han kommer inte att vara med och köra från start och kan få ett perfekt lopp i draget i stället. Blir tuff att stå emot om de kör för fort i täten.

2 Ragazzo da Sopra slog Magic Gwin för tre starter sedan och har gjort topplopp varje gång på slutet. Perfekt läge i andraspår direkt och han är också gynnad av den förväntat tuffa körningen från start.

8 Erik Sting har varit bra som tvåa bakom Olle Rols och Disco Volante på slutet och är kapacitetsmässigt inte mycket sämre än de som rankas före. Läget är givetvis trassligt, men skulle det lösa sig kan han absolut vinna och när det står en procent på en så pass bra häst kliar det givetvis i speltarmen.

Jag betalar även för fartfyllde 5 Knifetown Winner som är den som kanske kan blixtra förbi favoriten från start. Han visade bra form efter startgalopp senast och att Nicklas Westerholm kan testa (för) rejält för ledningen såg vi ju prov på förra veckan med Tanya Gel mot Valborgs Marje…

3 Whisky Akema öppnar också bra och är vass med en smygresa vilket han visade senast mot Ragazzo da Sopra. Känns kanske lite tunn mot dessa djur, men har läget och får sista strecket.

Analys Solvalla V75-2:

Ranking: A: 4. B: 7-10-6. B/C: 9-3-2-1. C: 12-8-5. D: 11.

Spetsanalysen: 2 Bag’s Simoni är snabb, men säkert nöjd med en bra rygg och startsnabbe 5 Ramon Dekkers lär inte heller svara spets om han kommer dit. Då handlar det nog om vem av stallkamraterna 4 Digital Performer och 7 Output Pressure som kommer först fram och får överta.

Loppanalysen:

Inte lika vass final i lägsta klassen som vi har blivit bortskämda med några gånger den här helgen. Loppet är ojämnt och fyra hästar känns bättre än resten. Klar favorit är 4 Digital Performer som har inlett karriären lovande. Han vann sitt V75-försök från dödens näst senast och senast när han mötte ett par riktigt bra fyraåringar i ett ”Margareta-lopp” avslutade han klart godkänt som trea där Selmer I.H. vann.

Helt klart har Digital Perfomer väldigt lätt för sig och visar prov på fin kapacitet, men jag gillar inte riktigt hur han har betett sig sista biten i flera av loppen på slutet. Det är som att han tappar fokus när han kopplar greppet och börjar ruska lite på huvudet. Jag säger inte att han ser ovillig ut, utan mer att han slappnar av lite för tidigt i loppen. Tittar man på segern näst senast så bromsar han till när han kommer först och ledarhästen ser ut att kunna kontra. Jag tror att fyraåringen skulle behöva någon form av skygglappar för att fokusera helt på sin uppgift, men det låter inte som att Stefan Melander är så sugen på det än. Norskt huvudlag vore väl optimalt, men det brukar ju ”Tarzan” vägra att använda sig av. Med helstängt hade det här varit toppchans till tidig ledning och ”game over” men med öppet är jag inte lika säker. Utgång och spik på en kupong får det ändå bli.

Stallkompisen 7 Output Pressure har däremot fått använda skygglappar redan och då var han mycket fin vid spetsseger näst senast. Senast blev det mer säkerhetsbalans och utrustning i voltstart, men han kunde ändå vinna med kort galopp. Nu blir det jänkarvagn och barfota runt om som näst senast och kanske även helstängt huvudlag. I så fall kanske han kan ta sig förbi favoriten och köra till spets och då är han hästen att slå.

10 Gina Schermer är en holländsk segermaskin som visade bra uppfattning och styrka vid segern på Åby senast. Lite enklare sällskap då, men hon duger nog bra även i den här finalen. Tufft för Rick Ebbinge från bakspår mot toppkuskar med framspår, men löser det sig vettigt så är det här Varenne-stoet med i segerstriden. Barfota runt om igen som senast är tanken.

6 Breidabliks Cognac är orutinerad men lovande och gick starkt som tvåa från spår tolv senast. Bättre läge nu, men oklart hur snabbt han kan öppna bakom bilen eftersom han inte laddades för fyra starter sedan. Kanske kan han blixtra till och haka på Ramon Dekkers från start och överta spets och då räcker han långt trots sin orutin.

Jag betalar även för två av B/C-hästarna och 9 Early Pactol blir bättre för varje start och har ett intressant smygläge.
3 Diggerman känns inte som en finalvinnare precis, men han var rejält förbättrad som V75-tvåa näst senast med lite ny utrustning och nu siktar man på att optimera balans och huvudlag igen. Streckas med Örjan från ett bra läge.

Analys Solvalla V75-3:

Ranking: A: 4. B: 6-2. B/C: 8-10-5. C: 1-7-9.

Spetsanalysen: De flesta räknar med 2 Ultra Bright till spets utan problem, men jag är inte helt säker på att hon tar en längd på 1 Firewire som ska optimeras i utrustningen och laddas rejält. Kusken låter också småsugen på att köra i tät och det kan i alla fall bli tuffare än väntat för Ultra Bright om hon ska förbi. 4 Double Exposure lär också kunna öppna bättre än tidigare och Örjan kanske är sugen på att blanda sig i spetsstriden även om det knappast behövs. 6 Peace of Mind öppnar också bra och Gocciadoro lär inte ta upp från början…

Loppanalysen:

Stoeliten över kort distans och nu bör det äntligen vara dags för kanonfina 4 Double Exposure att ta en seger i lite större sammanhang. Hon har ju gått bra varenda gång på svensk mark, men körts försiktigt några gånger och bara vunnit två av sju lopp. Näst senast var hon nära att knäppa Ultra Bright från dödens trots att hon var brunstig och inte som bäst för dagen och det säger en del m hennes höga kapacitet. Senast testade hon i gulddivisionen och avslutade med sylvassa 1.06,5 sista 400 m efter ett återigen rätt försiktigt upplägg av Kihlström. I det här loppet från ett bra läge lär det dock inte sparas på något krut och då räknar jag med att den här topphästen bara är bäst och vinner även om hon får gå utvändigt om ledaren. Jag hoppas nästan på den positionen för då är det minst risk för strul känns det som. Given spik!

Det kan ju också bli passande kört för Double Exposure med ett par startsnabba som säkert vill till spets och den i ledningen hittills obesegrade 2 Ultra Bright är jag inte så säker når ledningen utan att få brukar väldigt mycket kraft. Hon var annars fin vid spetssegern senast och ger sig väldigt ogärna i täten, men jag tror att Double Exposure är numret för stor och tar henne även från utsidan denna gång.

Vill man gardera favoriten så är annars 6 Peace of Mind det givna och mest prisvärda motbudet. Hon har varit tvåa bakom Call Me Kepper och Pastore Bob i Finland på slutet och inte varit tom i mål dessa gånger. Hon verkar helt på topp för dagen och Gocciadores hästar är sällan några bluffar. Ändå tufft för ett nioårigt sto med 93 starter i kroppen att besegra Double Exposure som fortfarande utvecklas.

8 In Toto Sund har gått från V75-favorit till storskräll och med lopp i kroppen kan man även strecka henne om man är i gång och garderar loppet, men jag spikar favoriten utan att tveka.

Analys Solvalla V75-4:

Ranking: A: 9. B: 7-8-5-2-1. B/C: 12-10-11-6. C: 15-3-14. D: 13-4.

Spetsanalysen: Öppet med flera osäkra hästar på start, men 1 Equine Am har nog bra spetschans från innerspåret. En felfri 3 Twilight Brodde med Adielsson kanske kan utmana och klarar 5 Rose Mary starten kanske hon får överta efter en bit.

Loppanalysen:

Final i Diamantstoet och på förhand ett av omgångens mest öppna lopp. Många lär gardera rikligt här, men jag tänker göra tvärtom och spikar i stället 9 Hope And Dreams som går kanonbra i stort sett varje gång. Hon har verkligen tänt till hos unge duktige Östersundstränaren Oscar Berglund och efter en billig spetsseger efter uppehåll för tre starter sedan har hon spurtat strålande från hopplösa utgångslägen två gånger i följd. Den här uppgiften ser klart bättre ut trots 20 meters tillägg och det blir dessutom helt maxat i balans och utrustning nu med barfota runt om, jänkarvagn, helstängt huvudlag och dessutom för första gången utan boots och skydd.

Hope And Dreams är travsäker och ganska startsnabb och från spår två bör hon komma bra till direkt. Med galopprisk på flera hästar på startvolten kan hon till och med ha tätkänning tidigt och jag tror inte att Ulf Ohlsson räds ta dödens med henne heller. Hon var tvåa på Solvalla från den positionen i februari då hon också gick med helstängt huvudlag för första gången.

Femåringen kan både spurta vasst och göra jobbet själv och strular det för några betrodda där framme så känns det här som toppchans och en rolig spik!

Favorit är annars 5 Rose Mary som imponerade vid segern näst senast och visste jag att hon skull gå felfritt och ta ledningen så hade jag nog spikat henne, men från spår fem är det upplagt för strul. Hon var chanslös från spår fyra för tre starter sedan och ser ivrig ut i volten. Galopp eller tappstart känns om mest troligt och då blir det tuffare att vinna.

Stor respekt har jag för 7 Quite Nice som visat härlig styrka i Per Lennartssons regi och hon avslutade starkt som trea i vida spår senast. Hon har dock varit seg från start med voltstart tidigare och då kan man alltid hamna på vingel från spår sju. Öppnar hon bättre än tidigare och får överta ledningen blir hon farlig men det är också långt ifrån säkert.

De som garderar ska inte glömma bort skrällen 8 Under the Counter som varit mycket fin på slutet. Duktig tvåa bakom Double Exposure för tre starter sedan och fin vid överlägsen seger från dödens senast. Lite lurigt läge nu och chansas nog invändigt, men löser det sig är hon inte sämre än någon annan.

2 Rim Perfect är urstark och vann trots tuff inledning till spets senast. Spår två i volt kan dock ställa till det för henne och även där är det risk för galopp eller tappstart och min spik lär nog vara uppe i rygg på henne ganska omgående.

Analys Solvalla V75-5:

Ranking: A. 2-7-1-4. B: 9-12-10. B/C: 8-3-5. C: 6. D: 11.

Spetsanalysen: 1 Michelangelo Ås är mycket snabb om han vässas upp med skygglappar och jänkarvagn. Då kan han absolut hålla upp ledningen. Utmanas dock tufft av snabbe 4 Trinity Lux som vill till innerspår och missar Michelangelo Ås det minsta lär han blåsa förbi. 7 Coktail Fortuna är inte lika snabb första stegen, men kan säkert utmana efter en bit och överta om de invändiga vill släppa.

Loppanalysen:

En rätt jämn silverdivision där 7 Coktail Fortuna är knapp favorit och som han har sett ut på slutet är han nog bästa hästen också. Två lätta segrar från spets har det blivit och han har sett rätt obrukad ut över upploppet. Nu blir det inte en lika enkel väg till ledningen och får han kajka utvändigt ledaren hela vägen så blir det tufft att vinna. Går annars bra även bakifrån och segerchansen är god om spets eller ett bra lopp.

Jag ger dock tipset till 2 Springover som har gjort tre starka insatser efter uppehåll och även om han kanske borde ha vunnit senast efter ett fint lopp så gick han bra in i mål bakom Trinity Lux. Perfekt läge nu och han är gynnad av ett rygglopp i hårt tempo och Johan upp nu kanske kan ge en extra kick.

1 Michelangelo Ås fick överta ledningen senast och höll sedan undan säkert för Springover. Han har inte laddats iväg från start i sin nya regi, men kan öppna mycket bättre än visat och nu snackas det om vässning i utrustningen. Med helstängt och laddning kan han nog hålla ledningen, men då gäller det också att han håller sig lugn för annars är inte full distans någon fördel.

4 Trinity Lux tycker jag har varit klart förbättrad under våren och senast tog han en välförtjänt seger från rygg ledaren. Offensive Paal lär satsa allt för att komma förbi Michelangelo Ås och sedan välja om han vill köra i spets eller släppa till Coktail Fortuna. Tror nog att han är bra nog för dagen att vinna båda vägarna och strecket känns givet.

Tre bakspårshästar streckas också och grundkapable
9 Bryssel kan få ett fint rygglopp i hårt tempo. Han höll bra utvändigt om Coktail Fortuna senast och har nu fått ett nyttigt lopp i kroppen.

12 Globalsatisfaction är ju riktigt bra i grunden och inte sämre än någon annan i loppet, men läget är iskallt och det kommer att krävas mycket tur om han ska hinna fram. Han hade samma läge i finalen näst senast och då kom han aldrig in i matchen, men som skräll nu vill jag ändå ha med honom.

10 Baron Gift går från stor snackhäst förra veckan till jätteskräll den här gången och även om det krävs en hel del tur från bakspår så vill jag inte spricka honom när han bara får 1-2 procent av insatserna.
Sju streck totalt för grundkapable 8 Master Crowe tror jag står för tufft placerad samtidigt som formen kanske inte är helt på topp.

Analys Solvalla V75-6:

Ranking: A. 10-11. B: 5-1-3-2-4. B/C: 6-9-12-7-8. C: -.

Spetsanalysen: 2 Urgent Call är mycket snabb och klar spetsfavorit från ett perfekt läge. Utmanas främst av 5 Floris Baldwin som ändå bör få svårt att ta en hel längd.

Loppanalysen:

En riktigt fin final i näst lägsta klassen och jag spelar utgång med två bakspårshästar som känns väldigt bra för klassen de befinner sig i. Danske segermaskinen 10 Bandit Brick ser inte så märkvärdig ut och jag var osäker på om han skulle duga i V75 för tre starter sedan, men då visade han att utseendet inte betyder allt och vann på bra sätt från spets. Efter det har han gjort två bra lopp från svåra lägen utan att hinna fram till seger. Näst senast strulade det mest på vägen, men avslutningen var mycket vass bakom Floris Baldwin.

Senast körde Sten Juul medvetet lite snällare och inte med optimal balans med tanke på det här loppet, men hästen visade ändå fin form som trea. Han såg lite seg ut under vägen då, men nu blir det barfota runt om och jag hoppas också att det blir helstängt huvudlag som näst senast. Då såg han nämligen väldigt laddad och fin ut hela vägen och klaffar det bättre på vägen den här gången blir han svårstoppad.

Sämre spår har italienske 11 Volnik Du Kras, men det ser också ut som en riktigt bra häst. Han har vunnit 9 segrar på 13 starter, men fick nöja sig med ett andrapris i Finland senast då han bjöds på ett omöjligt lopp och ändå höll urstarkt. Hästen var dessutom inte som bäst för dagen då efter en tuff resa till Finland och ska vara ännu bättre nu. Bör vara bra chans att någon av dessa två tuggar ner resten till slut och de lämnas ensamma på en kupong.

Bakom utgångshästarna helgarderar jag eftersom loppet känns öppet och ingen är helt chanslös. 5 Floris Baldwin hade jag garanterat haft som utgångshäst om jag hade trott på ledningen. Han har visat sig riktigt bra och svarade Bandit Brick på rejält sätt till slut senast och gången innan var han tapper tvåa bakom Who’s Who i V65-finalen. Nu lär han dock inte kunna ta en längd på Urgent Call som säkert körs i spets och då blir det svårare för Malmin att lösa uppgiften. Farlig om han slipper gå utvändigt ledaren.

1 Sir Q.C. är nog starkast i fältet och att han inte räckte till mot ett par kulltoppar senast kan man glömma. Enklare motstånd nu och blir han bara inte fast på innerspåret (kan inte hålla ledningen) så kör säkert Ohlsson offensivt och utnyttjar hästens fina styrka. Tänkbar med klaff, men också lite väl hårt spelad med tanke på läget, det är ändå favorit på strul.

3 Atupem är en finsk segermaskin som sköt till vasst senast och slog Volnik Du Kras på bra sätt. Såg rätt frän ut då och kan inte räknas bort från ett fint läge.

2 Urgent Call är en bra spetshäst som lär leda loppet i det längsta även här, men han känns lite tunn mot så här bra motstånd och det krävs nog att han får dämpa tempot rätt rejält om det ska bli ny seger.

4 Porthos Race trodde jag skulle vinna i spets senast, men Åke Lindblom bjöd in Machiavelli i rygg ledaren genom att dra lite väl hårt tempo på slutvarvet. Han höll ändå starkt och han är rejäl och troligen lite förbättrad med lopp i kroppen.

Hästarna i B/C-gruppen har nog lite sämre chans, men kan ändå duga med rätt lopp så jag helgarderar loppet på två av mina kuponger.

Analys Solvalla V75-7:

Ranking: A. 3-13. B: 11-12-2-10. B/C: 9-8-14-7-15. C: 5-6.
D: 4-1.

Spetsanalysen: 7 Canadian Rolls kan nog spetsa från springspår, men han lär smygas sedan och först fram av
2 Tesio och 3 Platon Face får överta. Jag tror att en felfri Platon Face är lite snabbare och sitter i ledningen.

Loppanalysen:

Harper Hanovers lopp har i år fått en höjning av prispengarna och det är hela 900.000 kronor till vinnaren. Det har lockat ett bättre startfält än förra året och det ska bli mycket spännande att se den franske elittravaren 13 Carat Williams som är knapp favorit. Han tjänade nästan fem miljoner ifjol som femåring och i årets Prix d’Amerique gick han fort bakom hästar över upploppet innan det blev galopp kort före mål. Sedan har han mött eliten även efter det och slog Call Me Keeper i Prix de Paris över 4150 meter i februari och senast visade han fin form som trea i ett lopp som kanonen Traders vann.

Han är helt klart bästa hästen, men det är ekipage vi spelar på och vi har sett franska kuskar strula till det i Sverige tidigare. Inte givet att David Thomain inser att det inte går att sitta i kön till 7-800 kvar på Solvalla den här helgen och då kan det bli för långt fram om loppet körts på fel sätt för Carat Williams. Ett givet segerbud men inget ekipage jag vill lita helt på som favorit.

Mest prisvärd av de med het segerchans är 3 Platon Face som inte lär bli lätt att hinna i kapp om han fungerar hundraprocentigt för dagen och klarar starten. Han har sett grymt fin ut vid överlägsna segrar på slutet och har siktats hit efter senast och står helt perfekt inne i loppet. Dessutom ska han gå barfota runt om för första gången och om det slår väl ut kan han säkert putsa en hel del på segertiden från senast. Springer Platon Face 1.13 eller bättre i spets blir det kämpigt att plocka in tillägg på honom i alla fall. Min tipsetta.

11 Handsome Brad skrällde mot kulltoppar senast och var mycket bra på en topptid. Han är väldigt effektiv om han får gå med i ryggar och spara speeden och lyckas Jepson ge honom ett bra lopp från ett smålurigt läge är han inte chanslös här heller.

12 Call Me Keeper körde Kihlström passivt med senast och han fick bara gå max sista biten som tvåa bakom Just Wait and See. Nu lär den gode Örjan vara mer intresserad och som Call Me Keeper såg ut näst senast i Finland så kan han vinna om det inte strular på vägen. Är nog inte fullt lika bra som Carat Williams, men har nog en kusk som kan uppväga detta den här gången. Given vid gardering.

2 Tesio ser grov och lite klumpig ut i stilen fortfarande, men blir bättre i form för varje start och efter att ha fått ge sig i spets i Örebro näst senast så var han kraftigt förbättrad vid segern senast. Då gick han 13.0 i andraspår över lång distans och var nästan okörd enligt kusken. Skulle han komma iväg bättre än Platon Face från start lär det också vara han som är hästen att slå i spets.

Sedan betalar jag även för rutinerade stayern 10 Ready Ribb som visade bra form bakom Sir Q.C. senast och nu ska han gå barfota bak, en balans som han faktiskt är obesegrad felfri på. Dessutom aldrig fel att ha med Björn Goop i dessa lopp när det brukar krävas lite mer av kuskarna än att bara tuta och köra. Sex streck totalt vilket känns starkt.

Singelstrecken:

4 Double Exposure (V75-3) spurtade ruskigt vasst i guld senast och i det här stoloppet tror jag att hon bara är bäst även om hon får göra jobbet själv. Toppchans och given spik.

9 Hope And Dreams (V75-4) har gjort topplopp från ”omöjliga” utgångslägen på slutet och står klart bättre till nu. Tål att göra jobbet själv och kan även avsluta sylvasst. Kan sitta bra till direkt och bör ha bra segerchans i ett annars öppet lopp.

Utgångshästarna:

1 Disco Volante (V75-1) har överkapacitet för klassen och är han lugn och samlad och går att ladda max med så leder han från start till mål.

4 Digital Performer (V75-2) har visat fin kapacitet och denna final är inte supertuff precis. Bör ha bra segerchans från ett perfekt startspår.

10 Bandit Brick och 11 Volnik Du Kras (V75-6) är två topphästar för klassen och trots bakspår är det bra chans att de gör upp om segern till slut.

Prisvärda hästar:

6 Magic Gwin (V75-1) är kanonbra och med jänkarvagn och rycktussar för första gången är han given om man garderar storfavoriten.

9 Bryssel (V75-5) är jättebra i grunden och det här loppet skulle kunna bli perfekt kört i hårt tempo för honom. Glöm inte heller bort högkapable 12 Globalsatisfaction som blir farlig med lite klaff på vägen!

3 Platon Face (V75-7) ska gå barfota runt om för första gången och fungerar det samtidigt som han kommer till ledningen blir han inte lätt att fånga in.

Överspelade:

2 Ultra Bright (V75-3) tror jag kan få öppna tufft för ledningen och då står hon knappast emot favoriten till slut. Hon har inte heller bättre chans än Peace of Mind som är mycket mindre spelad.

5 Rose Mary (V75-4) ser knepig ut med voltstart och från spår fem är det nog ganska stor galopprisk för henne.

1 Sir Q.C. (V75-6) blir troligen över från start och han har varit mest effektiv i ledningen så här långt. Styrka för seger, men för hårt spelad.

V75-systemet: (Skrivs på tre kuponger, minst en A-häst måste vinna för chans på sju rätt.)

A: 1. B: 2,3,4,5,6,8. (res 10,12)
A: 4. B: 3,6,7,9,10. (res 2,1)
4 Double Exposure (res 6,2)
9 Hope and Dreams (res 7,8)
1,2,4,7,8,9,10,12 (res 8,3)
A: 10,11. B: 1,2,3,4,5,6,7,8,9,12. (res 10,11)
2,3,10,11,12,13 (res 9,8)

Kupong 1: 1 x 6 x 1 x 1 x 7 x 12 x 6 = 3024 rader
Kupong 2: 6 x 1 x 1 x 1 x 7 x 12 x 6 = 3024 rader
Kupong 3: 6 x 5 x 1 x 1 x 7 x 2 x 6 = 2520 rader

Totalt: 8568 rader = 4284 kronor.

DD-spelet:

10,11 – 13 x 300 kr = 600 kr.
10,11 – 3 x 200 kr = 400 kr.

Totalt: 1000 kronor.

Lycka till!

/Berglund