Efter en för min del tips- och spelmässigt helt iskall Axevallahelg där det mesta gick snett så känns det bra att få chans till snabb revansch redan i kväll med en högklassig extra V75-omgång på Jägersro. Hugo Åbergs Memorial är givetvis huvudnumret, men övriga lopp håller också mycket hög klass och vi har en både sportsligt och spelmässigt spännande kväll framför oss.

I lördags garderade jag jättefavoriten Readly Express vilket någon (givetvis med facit i hand) påpekade i kommentarsfältet var dumt. Hans förslag var att alltid spika megafavoriterna och sedan gardera stort i lopp som kräver detta (vilka lopp det nu är av övriga sex?) men att konsekvent och okritiskt alltid spika megafavoriter, som man bedömer är överspelade, tror i alla fall jag är det säkraste sättet att i längden gå back på travspel.

Problemet med min gardering av Readly Express var ju att jag hade läst loppet felaktigt. Hade jag vetat innan att Johnny Takter inte ville tävla utan ge upp ledningen utan strid så hade ju 70 procent på favoriten tvärtom varit mycket spelvärt och jag hade spikat utan att tveka.

Min bedömning var att Readly Express mest troligt skulle få gå utvändigt om On Track Piraten och då tyckte jag att marginalerna var för små för att spika till de cirka 75 procent som gällde vid tipsens publicering. Möjligt att han hade vunnit ändå, men det är ju lätt att säga efteråt och svaret får vi aldrig veta.

Här förstod jag verkligen inte heller den jubelorkan som uppstod i ATG-live efter loppet, när de inblandade skrek i munnen på varandra vilket fantastiskt lopp de just hade sett. För mig kändes det som ett av helgens tråkigaste lopp när favoriten blev släppt till ledningen utan strid och att han sedan sprang en mycket vass tid var inget jag orkade hetsa upp mig över i alla fall. Jag kan dock möjligen ha varit lite påverkad av min bitterhet över att ha garderat i onödan…

Annars var ju Stochampionatet lätt helgens mest spännande lopp och där hände det verkligen oväntade saker. Trist att läckra Cash Crowe strulade bort sig och vinnande Ultra Bright är en ruskigt fin märr som det löste sig perfekt för, men loppets största intryck gjorde dock Darling Mearas som såg rent grym ut och säkert hade vunnit utan all otur på vägen. Jag blev också imponerad av Stefan Persson som gjorde helt rätt som släppte täten till en pigg favorit, men som sedan inte hade den rätta turen efter det. Mest imponerade Halmstadstränaren dock efter loppet när han med en sansad och klockren analys förklarade både vad han kände och vad som hade hänt under loppets gång. Detta trots att han borde ha varit både upprörd och bitter och kunnat be Per Skoglund med sin mikrofon dra dit pepparn växer. Persson tycker jag tidigare har varit lite trulig och småtrist i intervjusituationer, men nu såg vi en ny sida av en travtränare som säkert skulle kunna vara ett större affischnamn för sporten än vad som har varit fallet hittills. Jag hoppas att ekipaget får revansch i Stoderbyt.

Det ser ut att bli uppehållsväder under kvällen och då kan vi räkna med ett snabbt och bra banunderlag där det inte blir så lätt att ta längder från kön under slutvarvet. Tänk också på att alla sprinterlopp körs över 1609 meter vilket underlättar i starten för de innersta spåren och försvårar för de redan svåra startspåren längst ut på vingen.

Hela fyra V75-favoriter startar från bakspår och även fast jag tror att flera av dem har riktigt bra segerchans så kan det också bli strul och jag spikar ingen av dessa rakt ut. I stället har min enda spik i omgången ett helt perfekt läge för att leda från start till mål och att han bara är andrahandsfavorit känns som en bra grund om jag sedan har lite tur med några favoritfall i rätt lopp.

Analys Jägersro V75-1:

Ranking: A: 9-4-1. B: 6-3. B/C: 7-5-2. C: 8-10.

Spetsanalysen: Star Advisor Joli bommade spets från innerspår i Åmål senast, men annars brukar han vara mycket snabb från dessa lägen och innerspår nu när det är 1609 meter är som natt och dag mot innern på Åmål. Han bör hålla ut Bravo Navarone utan större problem och sedan lär inte Kim släppa.

Loppanalysen:

Ett sprinterlopp där streck för halva fältet känns starkt och jag garderar favoriten 4 Bravo Navarone trots att han troligen är bästa hästen och kommer från en imponerande spurt som tvåa bakom Tjacko Zaz. Risken är stor att han hamnar utvändigt om ledande Star Advisor Joli och även om han inte är slagen ändå så blir det givetvis tuffare att vinna loppet. Någon kommer att få ett bra lopp bakom och inte så lätt för Kolgjini att köra lagom snabbt för att knäcka ledaren och inte bjuda in de som sitter bakom.

Tipsettan går därför till 9 Turno di Azzurra som var riktigt fin vid två segrar mot liknande motstånd på Bjerke under deras storhelg. Han fick rygglopp båda gångerna och efter att ha fått dela segern med Thai Broadway i försöket slog han denne säkert i finalen sedan. Bör få ett bra rygglopp i hårt tempo och får han inte någon dålig rygg för mycket framför sig sista 700 m kan man mata ner allt igen.

1 Star Advisor Joli är den trolige ledaren och då kan han givetvis inte nonchaleras över kort distans på Jägersro. Han strider bra i spets och kan absolut vinna om första varvet inte går för fort, men jag tror att Bravo Navarone är tuffare och att Kolgjini håller tempot uppe hela vägen i sedvanlig stil. Då kan det bli sega ben sista 50 m för Star Advisor.

Med Kim Eriksson och Kolgjini i det främsta paret är det ingen omöjlighet med överpace och då ska det bli spännande att se vad 6 Sliding Home kan göra. Den här fyraåringen tycker jag är mycket bättre än vad hans resultat i Sverige har visat och han går bra i stort sett varje gång. Halvlurigt läge igen men med lite mer tur än vad han har haft så här långt så tror jag att han blir farlig till väldigt låg spelprocent.

Sedan betalar jag även för 3 King City trots att han är väl mycket spelad och inte direkt har glänst på slutet. Han vann dock den här tävlingsdagen förra året och var bra då och visst vore det rätt typiskt om det är Kihlström som dyker upp på linjen när Eriksson och Kolgjini har kört tomt för tidigt..?

Analys Jägersro V75-2:

Ranking: A: 9. B: 4-5-7-3-6. B/C: 8. C: 2-1-10.

Spetsanalysen: Tror på strid mellan Tunika och Patricia Hastrup där den senare nog är lite snabbare, men spår sida vid sida kan hjälpa Tunika och Goop är ju grym på att få fart på dem från start när han vill. 50/50?

Loppanalysen:

Stoeliten och även här ger jag tipset till en bakspårshäst och jag spelar även utgång på 9 Wild Honey som bör ha bra chans att runda till seger. Prix d’Amerique-hästen tog två snygga segrar i våras innan hon toppspurtade som tvåa i Elitloppskvalet i Gävle, men sedan var hon sämre under Elitloppshelgen och galopperade bort sig i starten efter. Senast återkom hon efter uppfräschning och var riktigt bra direkt när hon bjöd Readly Express en tuff match från ledningen. Hon är knappast sämre den här gången och brukar vara tuffare än dessa hästar den sista biten. Strul på vägen är nog värsta motståndaren. Spik på en kupong.

Jag streckar fem hästar bakom och den som når ledningen av 4 Tunika och 5 Patricia Hastrup är värst emot. 4 Tunika hade halsproblem i årsdebuten, men såg jättefin ut i rygg på Galactica senast även om prestationen inte sa så mycket när loppet gick långsamt första varvet. Säkert en bra genomkörare för formen ändå och når hon ledningen utan att det kostar för mycket kan det hålla hela vägen om favoriten får för långt fram.

Samma sak gäller 5 Patricia Hastrup som följde med bra i rygg på Shadow Gar i sin senaste start och efter att ha gått i mål med krafter kvar två gånger i följd är hon nog mogen en bra insats om ledningen nås.

7 Treasure Kronos har inte visat rätta formen på länge och senast blev det inget riktigt lopp för henne heller. Hon är mycket svårbedömd för dagen och har dessutom ett vingelläge, men kapaciteten är ju hög och Christoffer löser det mesta för dagen så vid gardering ska hon ändå med på systemet.

Streck även för spurtvassa 3 Indoor Voices (läge för smyglopp nu) och starka 6 Geisha Sund som blir farlig om hon skulle sköta sig den här gången. Insatserna efter galopp på slutet har varit formstarka.

Analys Jägersro V75-3:

Ranking: A: 5-3-4. B: 1-7-8. B/C: 6-9. C: 2-10.

Spetsanalysen: Electric Light är mycket startsnabb och över 1609 meter missar han knappast täten från innerspåret. Troligen körs han där, men har man tröttnat på att han brukar ge sig i spets så kan Unicorno S.L.M. eller Dixon Darl få överta täten. Startsnabbe Friend of Nature lär nog inte Johan vilja släppa till i alla fall.

Loppanalysen:

Ett vasst fyraåringslopp som inte är helt enkelt att bena ut. Knapp favorit är startraketen 1 Electric Light och att han har fart för att vinna är det inget snack om, men han tvekar ofta i slutstriderna och har ännu inte vunnit lopp hos Untersteiner. I försöket till Sprintermästaren fick han leda i 12-tempo, men åkte dit mot Makethemark när han slog av på takten sista biten. I finalen sedan fick han gå i ryggar och såg då stark ut över mål som trea bakom Diamanten och Muscle Hustle. Möjligt att han är bättre bakifrån, men som favorit över kort distans testar nog Johan i spets igen ändå.

Det är dock tuffa hästar mot som jag tror tar ner favoriten sista biten och tipset får 5 Dixon Dark som imponerade vid seger på topptid på Vincennes senast. Han visade då även bra startsnabbhet och skulle han bli släppt till täten är nog loppet över. Vinnare på Vincennes brukar ha hårdhet att göra jobbet själv också och det bör vara en god vinstchans oavsett.

4 Unicorno S.L.M. var rejäl vid seger mot äldre hästar på Jägersro senast och det har alltid talats gott om den här hästen. Senast gjorde han första starten för Wim Paal och kunde spurta till lätt seger trots att han öppnade snabbt och sedan tvingades släppa till Target Kronos. Öppnar säkert bra igen och håller troligen ut Dixon Dark om kusken vill. Kan få ett perfekt lopp bakom om Electric Light svarar ut Dixon Dark kanske?

Det bör även segermaskinen 3 Goofy Greenwood få eftersom han knappast är med och kör om ledningen. En riktigt fin travare som visar både bra styrka och speed och även om det är tuffare motstånd nu än vid de flesta segrarna så tror jag att han duger bra om pappa Langeweg får till styrningen.

7 Shotproof har också visat bra kapacitet och kanske ska gå barfota nu till skillnad mot senast. Två bra insatser på Jarlsberg senast och utan vingel kan han duga mot dessa också.

Sista strecket får storskrällen 8 Desert Runner som jag tyckte såg fin ut i Sverigedebuten senast. Han blev lite frånåkt sista biten i en snabb avslutning, men det var debut över full distans och kort väg passar säkert bättre. Dessutom lär han vara bättre med loppet i kroppen och kanske får han gå barfota runt om nu. Lite spännande trots läget.

Analys Jägersro V75-4:

Ranking: A: 1. B: 10-9-2-3-4. B/C: 8-7. C: 5-6.

Spetsanalysen: Ethien du Vivier är snabb i benen och innerspår bör passa honom helt perfekt eftersom han ser lite känslig ut i sidoförflyttningar. Tror att han håller ut stallkompisen Flying Fortuna som bör vara värst emot och hoppas att Takter har koll på att han har en stallkompis på insidan….

Loppanalysen:

Ett treåringslopp med hela 550.000 kronor i förstapris och läckre 10 Executive Caviar är klar favorit trots knepiga spår tio bakom bilen. Jocke Lövgrens löfte var tvåa bakom omöjlige Coin Perdu i fjolårets Uppfödningslöpning och har gjort allt rätt i årets starter även om han kanske var lite blek om nosen i Nederländerna näst senast. Senat var han dock fin igen när han knappt men säkert plockade ner Flying Fortuna den sista biten. Nu är dock motståndet tuffare och inte så lätt att komma rätt på det från det här läget. En sårbar favorit även om det kanske är bästa hästen.

Jag tror mycket på den trolige ledaren 1 Ethien du Vivier som knappast är särskilt mycket sämre än favoriten och dessutom har ett mycket bättre läge. Han är mycket startsnabb och bör spetsa med dessa förutsättningar och sedan får de andra vara riktigt bra om de ska plocka ner honom till slut. I årsdebuten visade han sin fina kapacitet i en snygg spetsseger, men efter det har det blivit dubbla galopper vilket kanske oroar en del. Det känns dock lite som tillfälligheter för näst senast gick det för fort in i första sväng när han snabbstartade från spår sju bakom bilen och Christoffer var tvungen att korrigera lite när Kontio stack dit framhovarna invändigt. Senast såg han ut att springa in i vingen kort före start och blev skrämd av det. Jag tror att den här hästen fungerar allra bäst på innerspåret och felfri lär han springa riktigt fort i kväll. Bra chans till seger för duktige hemmatränaren Tomas Malmqvist och det är väl bara hans lite bleka resultat på slutet som oroar lite när jag spikar.

Ganska jämnt mellan övriga, men kapable 9 Speedy Face skötte sig äntligen senast och visade då hur bra han är. Kan absolut vinna detta, men risk att han får göra för mycket grovjobb själv i spåren ändå och kanske dra fram favoriten på slutvarvet? Ändå givet streck om man garderar loppet.

Stallkompisarna 2 Valentina Wind och 3 Vincent har inte sett så tokiga ut och Goop upp på den senare är ju ett starkt incitament till att strecka vid gardering.

Även 4 Flying Fortuna som kanske går barfota runt om nu kan duga och han har varit riktigt startsnabb så här långt. Söker kanske ryggen på min spik?

Analys Jägersro V75-5:

Ranking: A: 9. B: 3-11-5-4-7-2. B/C: 1-12-8. C: 6-10.

Spetsanalysen: V.M.Viking Cup är vass ut, men vill troligen ha rygg på en bra häst. Spot Bi är snabb, men knappast aktuell att släppa till för invändge Adielsson. Nonstop Cheri och Run Ceasar Run är också startsnabba, speciellt den senare som kan spetsa trots spåret. I andravågen är det nog däremot möjligt att alla dessa kan tänkas släppa till Rushmore Face och Kolgjini.

Loppanalysen:

Kvällens enda lopp över medeldistans och det gynnar givetvis favoriten som har fått ett bakspår. 9 Generaal Bianco har gjort två starter för Peter Untersteiner och visat båda gångerna att han tävlar i för låg klass i förhållande till sin kapacitet. Han avslutade mycket snabbt sista 400 m näst senast och senast drog han till med ett 1.10-varv till slut efter att han hamnat snett på det och vann till slut enkelt ändå. Trots bakspår måste det här vara bättre utgångsläge än vad han har haft på slutet och rygg på en startsnabb häst i starten passar också bra. Troligen springer Generaal Bianco runt det här gänget också och visst är han en tänkbar spik, men jag väljer ändå att strecka två hästar till eftersom favoritskapet blir mycket stort.

Jag har stor respekt för tuffe 3 Rushmore Face och skulle han släppas till ledningen blir det inte lätt att plocka ner honom. Han var grym som tvåa i en V75-final under Elitloppshelgen och senast trodde jag det var stenklart när han kom till ledningen varvet kvar. Tyvärr (för min plånbok) var fyraåringen inte helt frisk den dagen och orkade bara till ett femtepris. Lite oklar form nu efter det, men det låter som att han är ordentligt tränad och Kolgjini lär köra tufft kort efter start för att få överta ledningen. Lyckas det blir det ett spännande slutvarv mot favoriten.

Jag tar även med högkapable 11 Trot Kronos som var grymt fin näst senast, men ströks inför en tilltänkt start efter det. Han vann direkt efter det och såg fin ut, men ska vara ännu bättre med loppet i kroppen. 6-7 procent måste var lite på den här hästen i den här klassen trots att läget är knepigt. Med strul för Rushmore Face kanske Sjunnesson kör fram i dödens före favoriten och då kan han säkert reglera fältet därifrån.

5 Urban Kronos gick bra som tvåa bakom Disco Volante senast och före det var han inte tom i mål där Generaal Bianco vann. Han blir allt bättre, men ska gå med bakskor nu vilket är ett minus enligt Haugstad i stallet. Jag chansar bort honom när han är mer spelad än Trot Kronos och streckar tre hästar totalt.

Analys Jägersro V75-6:

Ranking: A: 4-1-6. B: 2-3-5. B/C: 7-10-8. C: 9.

Spetsanalysen: Propulsion var nära att spetsa från innerspår i fjolårets upplaga av loppet, men Mosaique Face tryckte sig förbi in i första sväng. Då gick Propulsion med framskor och nu blir det barfota runt om vilket säkert gör en del på startsnabbheten. Nu möter han dock en ännu snabbare häst än Mosaique Face och jag blir inte förvånad om Ringostarr Treb kan pressa sig förbi favoriten in mot svängen. Han har en bättre accelerationsförmåga än Propulsion efter ca 50 meter vilket kan avgöra. Dante Boko öppnar också bra utifrån, men tar nog ingen längd på Ringostarr Treb och Paal släpper knappast till varken Propulsion eller Dante Boko. Möjligen till stallkompisen Twister Bi om denne skulle få läge att köra fram.

Loppanalysen:

Hugo Åbergs Memorial med en miljon kronor till vinnaren är kanske ingen toppupplaga, men ändå ett mycket bra lopp. Fjolårsvinnaren 1 Propulsion är storfavorit efter sin omtalade superspurt i Årjäng för tio dagar sedan och han gick verkligen magnifikt till slut då. Skulle han hålla upp ledningen från innerspåret så är loppet över, men jag tror att det finns risk/chans att främst Ringostarr Treb tar sig förbi och även om Örjan säkert kan komma ut framför Djali Boko och Carabinieri så borde det inte bli någon gratisspets sedan i alla fall och då kan han förlora.

Jag ger tipset till 4 Twister Bi som blir bättre och bättre och bytet till jänkarvagn och rycktussar på slutet har verkligen fungerat väl. Han vann ju Oslo GP efter en toppspurt i spåren näst senast och senast var han helt överlägsen i spets. Twister Bi borde kunna komma förbi Djali Boko och Carabinieri på insidan och lyckas han hålla fast Propulsion på innerspåret så är ju mycket vunnet. Lite långsökt men inte otänkbart. Får han dessutom sedan överta täten av stallkompisen Ringostarr Treb så måste segerchansen vara mycket god.

Mycket om och men för att detta ska inträffa, men Twister Bi är ju allround numera och kan vinna även om det inte blir spets. Så vida inte Propulsion får täten då såklart.

I A-gruppen platsar även 6 Ringostarr Treb som gjort två starter i ny regi och gått från att vara en riktigt bra häst till en ännu bättre efter en del ändringar i utrustningen. Han gick i stort sett lika snabbt som Propulsion till slut senast, men fick släppa förbi denne sista biten efter att ha dragit fram honom i spåren. Är mycket startsnabb och lär laddas rejält och blir farlig både från spets eller rygg ledaren. Förvånansvärt lite spelad ändå.

Sedan streckar jag tre ”uppkomlingar” som också kan duga med rätt lopp. Snabbe men knepige 2 Djali Boko skötte sig äntligen perfekt i Norge senast och stod för en imponerande svepning av fältet mot lite enklare motstånd. Fungerar han lika bra igen kan han duga trots hårdare hästar mot.

3 Carabinieri är väl ingen sprinter, men det kan bli rejält överpace på loppet och Björn Goop gissar jag kan kräma ur lite extra ur den här hästen som alltid går starkt in i mål. Tror också att han kan öppna lite bättre än de flesta räknar med och sitta vettigt till direkt.

Sista strecket till 5 Workout Wonder som vid segern i Gävle visade sina fartresurser och också blev inbjuden till Elitloppet som man tackade nej till. Efter att inte ha sett lika formstark ut i ett par starter var han tillbaka i gott skick igen senast då han spurtade riktigt vasst sista biten. Med rätt lopp är han nog inte ofarlig och jag streckar honom i stället för Dante Boko som troligen får ett jobbigare lopp från sitt sjundespår. Sex hästar totalt på mitt system.

Analys Jägersro V75-7:

Ranking: A: 12. B: 3-1-11-8-6-2-13-7. B/C: 9-4. C: 5.

Spetsanalysen: Partizan Face är kvick ur volten och bör spetsa från innerspåret. Titanium Gar är också sugen på täten men lär inte komma förbi av egen kraft i alla fall och Kolgjini kör nog i spets gissar jag.

Loppanalysen:

Ett lopp över dryga tre varv avslutar omgången och hemmahästen 12 Alfas Da Vinci är favorit.  Han räckte inte riktigt fram senast men stod då 20 meter sämre till mot vinnande Partizan Face än vad han gör nu och formen är säkert lika vass som vid den imponerande segern på Vaggeryd näst senast. Jag tycker nog att favoriten har en ganska lämplig uppgift här med få hästar på startvolten och bara tio totalt framför och nu bör han kunna spara sin vassa speed till slutvarvet vilket han trivs bäst med. Har det inte gått allt för sakta där framme blir han svår att stå emot och jag trodde nog att han skulle vara större favorit än vad som är fallet och till 35 procent känns den läckre fuxen som en ganska bra utgångshäst.

Rätt öppet lopp bakom favoriten men 3 Titanium Gar är en rejäl typ som vann långloppet i Bjerke på deras stordag. Han var trög då utan körspö och agerade lite knepigt i ett montélopp på hemmaplan senast, men nu blir det körspö vilket är ett plus och i spets hade han blivit svårfångad. Nu talar dock en del för att ledningen är upptagen och då kan det bli taktiska problem för ekipaget.

1 Partizan Face storskrällde i långloppet under sprintermästarkvällen efter ett perfekt lopp i rygg på ledaren och lucka till slut. Alfas Da Vinci kunde inte ta 60 meter på honom då och jag gissar att Kolgjini chansar på att dra på i bra tempo i täten hela vägen nu när försprånget är 20 meter mindre till favoriten. Kan hålla hela vägen.

11 Heartbreaker V.S. galopperade bort sig direkt senast, men hade visat fin form före det och han gillar dessa uppgifter. Bör öppna bra från ensamt springspår med enkelvolt framför och lär sitta bra placerad direkt. Kanske testar för ledningen direkt om inte Kolgjini ser för bestämd ut?

Starke 8 Bullyoung fick till det senast och visade då fin form vid enkel seger. Han gillar dessa lopp, men är nog bäst när han får gå på i eget tempo i den främre träffen och det kan bli svårt för Bergh att lösa.

Loppet känns lurigt om favoriten kommer bort och på den andra kupongen streckar jag åtta hästar totalt.

Singelstrecket:

1 Ethien du Vivier (V75-3) är mycket fartfylld och dessa förutsättningar känns helt rätt. Jag tror att han leder loppet från start till mål.

Utgångshästarna:

9 Wild Honey (V75-2) var tillbaka i toppslag efter behandling senast och gav då Readly Express en tuff match om segern. Hon känns tuffare än dessa ston och har nog bra chans att runda till seger.

12 Alfas Da Vinci (V75-7) hann  inte fram till Partizan Face senast, men står 20 meter bättre till nu och har nog vässats för att vara helt på topp denna dag. Bra chans att spurta ner allt.

Prisvärda hästar:

6 Sliding Home (V75-1) gör bra lopp mot tuffa hästar varje gång och måste vinna lopp i Sverige snart. Behöver klaff men farlig om det stämmer nu.

8 Desert Runner (V75-3) ser ut som en fin typ och nu har han ett nyttigt lopp i kroppen i sin nya miljö. Stall Courant/Knutsson brukar inte ta hem dåliga hästar från USA och nu över troligen mer passande distans känns 1,5 procent för lite trots läget.

3 Rushmore Face (V75-5) är visserligen rätt mycket spelad, men ändå betydligt mindre än storfavoriten. Når han ledningen och formen är den rätta blir det inte lätt att slå honom från bakspår.

6 Ringostarr Treb (V75-6) är alltså bara spelad till 8 procent mot Propulsions 61 trots att de i stort sett gjorde jämnbördiga insatser senast. För stor skillnad när den senare har chans att ta hand om ledningen.

Överspelade:

3 King City (V75-1) går okej utan att visa det rätta trycket i loppen. Bara kusk och läge som gör att jag trots det tar med honom.

1 Electric Light (V75-3) är spetsfavorit, men brukar ge sig sista biten i den positionen. Körs nog ändå i spets med dessa förutsättningar och då ska han nog inte vara V75-favorit.

10 Executive Caviar (V75-4) är kanonfin, men från det här läget luktar det strul för ekipaget och den här favoriten går jag gärna emot.

V75-systemet (skrivs på två kuponger, minst en A-häst måste vinna för chans på sju rätt, två sjuor om båda A-hästarna vinner).

1,3,4,6,9 (res 7,5)
A: 9. B: 3,4,5,6,7. (res 8,2)
1,3,4,5,7,8 (res 6,9)
1 Ethien du Vivier (res 10,9)
3,9,11 (res 5,4)
1,2,3,4,5,6 (res 7,10)
A: 12. B: 1,2,3,6,7,8,11,13. (res 9,4)

Kupong 1: 5 x 1 x 6 x 1 x 3 x 6 x 9 = 4860 rader
Kupong 2: 5 x 6 x 6 x 1 x 3 x 6 x 1 = 3240 rader

Totalt: 8100 rader = 4050 kr.

DD-spelet:

4,6 – 12 x 500 kr = 1000 kr.

/Berglund