Klockrena spikar i onsdags, men utgångshästar som bara var tvåa och trea så inte åtta rätt ändå. Det kan dock kvitta i en omgång som blev supertrist och helt befriad från skrällar. Återigen en jackpottomgång nästa onsdag alltså och bara att hoppas på lite svårare lopp då.

Först ska vi däremot klara av en V75-omgång på Åby och det kan ju alltid vara lurigt med dubbla open stretch och nu med det ganska färska barfotaförbudet dessutom. Enligt Smhi ska det bli uppehållsväder under tävlingarna, men eftersom vi befinner oss i regnets mecka, Mölndal, så vill jag nog se det först innan jag tror på det…

Utfallet för två jättefavoriter lär avgöra utdelningens storlek och jag väljer att inte spika någon av dem rakt ut utan går i stället på en Timo Nurmos-tränad toppfyraåring som har en passande uppgift med bättre utgångsläge än sina värsta konkurrenter. Stall Nurmos har också visat riktigt vass form i veckan så jag väntar mig en ny stark prestation av spiken som är min bästa vinnare i omgången.

Analys Åby V75-1:

Ranking: A: 1-6-3. B: 4-5-7-2. B/C: 11-12. C: 10-9-8.

Spetsanalysen: 1 Global Trader och 6 Ragazzo Da Sopra bör göra upp och om Olle Goop prickar från springspår med den senare och den travar så tror jag han är snabbast.
Å andra sidan är Örjan vass från innern och det kan avgöra. Svårtippat.

Loppanalysen:

Ett lopp med voltstart över lång distans inleder omgången och just startmetoden kan ställa till problem för loppets knappe favorit 3 Wingait Erik. Han går i passgång i volten och inte givet att han hoppar rätt på ”kör” om han blir lite för ivrig och galopprisken är nog rätt stor. Han har annars sett riktigt formstark ut i höstens starter och fick ju inte chansen i V75-finalen näst senast och sköt till bra efter ett passivt upplägg senast. Felfri gynnas han av distansen och kan vinna, men inget att lita på sammantaget.

Tipsettan i stället till 1 Global Trader som var riktigt vass tidigare i höstas, men kanske har varit lite segare i de två senaste starterna. Man låter dock nöjda med hur fyraåringen känns i träningen efter senast och det blir också byte av huvudlag denna gång. Läge och distans passar perfekt och det lär bli spets eller rygg ledaren och bra chans vilket som.

6 Ragazzo Da Sopra är inte sämre än de tidigare nämnda, men har blivit klart mindre spelad. Troligen mycket beroende på att Olle kör i stället för Björn. Hästen verkar dock ha fin form och han har gått bra varje gång på slutet. Springspår lär vara bästa tänkbara i volt och prickar Olle så öppnar hästen också bra om han sköter sig. I spets blir nog inte fyraåringen så lätt att slå och han ska räknas tidigt.

Dessa tre är lite bättre än övriga, men känns inte helt stabila så jag streckar även fyra mindre betrodda hästar.
4 Rawindski hamnade en bit bak senast och gick hyfsat till slut sedan. Han kan nog lite bättre än vad han visat hos Veijo så här långt och kan duga med ett smyglopp även om distansen troligen är ett minus.

5 Bound For Glory ser lite knepig ut i stilen, men har bra styrka och Kent Knutssons hästar brukar inte bli trötta i första taget i alla fall. Struligt startspår, men kanske kan duga om de bästa gör bort sig.

7 Minnestads El Paso är en fin typ, men han var seg värre senast utan färskt lopp i kroppen. Han är säkert vassare nu, men från det här läget är det nog stor risk att han hamnar på vingel. Tänkbar om kusken får till det perfekt.

Sista strecket till 2 Rambo Rivner som visserligen inte har sett lika formstark ut på slutet som i somras och troligen är bäst barfota, men han har läge för ett smyglopp i den främre träffen den här gången och då deltar man alltid på Åby.

Sju streck totalt.

Analys Åby V75-2:

Ranking: A: 1. B: 13-11-12-10-2-5-9-8-6-3. B/C: 15. C: 14-7-4.

Spetsanalysen: 1 Ile Saint Louis öppnar bra i volt och Kontio är bättre från innern än från springspåren. Tror att hon har bra chans hålla ut 6 Rita de Castella som är värst emot om spets.

Loppanalysen:

Ett stolopp där det inte är några större kämpar med i fältet. Det gör att jag tror att spetsfavoriten 1 Ile Saint Louis har bra chans att hålla hela vägen. Detta trots en mindre bra insats senast när hon borde ha vunnit i spets, men i stället blev nedspurtad av en hyfsad häst från rygg ledaren. Timo Nurmos hade haft dåliga träningsförhållanden inför den starten och fyraåringen var tunt tränad vilket också visade sig till slut. Nu låter man klart uppåt i stallet och hästen är mer laddad i jobben efteråt och innerspår passar perfekt eftersom hon bryter en del i spåren och var nära galopp i första sväng senast.

Intressant också att många sågar henne rätt rejält på den senaste insatsen och då är kanske det här en favorit som sjunker i spelprocent fram till spelstopp?

Ile Saint Louis har vunnit med skor tidigare och är hon lika fin nu som i de två första starterna för Nurmos är det bra segerchans. Jag litar inte helt på det ändå och nöjer mig med att spela utgång och spika på en kupong.

Ganska blöta hästar bakom favoriten, men det omdömet gäller inte 13 Ulriika Highness som är en tuffing och hon visade riktigt bra form som tvåa bakom Swish Lane senast. Hon är nog hårdare än favoriten, men frågan är om hon får chansen att komma i närkamp eftersom springspår på tillägg kan innebära vingel när alla på den distansen har samma anlopp? Risk att hon får backa ner i kön och jag tror också att hon missgynnas mer av att gå med skor än min tipsetta. Söderkvist är inte heller direkt min favoritkusk i V75 när han inte har chans på ledningen.

11 Delicious Grim tjänade väldigt mycket pengar i höstas och står tuffare till i loppen nu och dessutom känns hon bäst med en smygare i den främre träffen. Lurig uppgift därmed och bara en av många bakom.

12 Tour Knight är nog en bättre häst och hon bör vara nära toppformen med två lopp i kroppen efter uppehåll. Hon har däremot visat att hon har svårt att sticka nosen först numera och vi får se om ny kusk kan gjuta bättre mod i henne. Kan duga i så fall.

10 Mitica var klart fin vid spetsseger senast och positivt att hon gick så pass bra med skor. Hon har bra fartresurser, men känslan är helt klart att hon är allra bäst i spets.

2 Enjoy My Doll var snabb efter galopp senast och har nog fart för att skrälla, men hon är osäker och från spår två lär det vara rätt stor galopprisk.

5 J.J. är inte så tokig i grunden och har rätt bra styrka. Två lopp i kroppen nu också och första gången med ryckhuva. Ett skrällbud om hon inte tappar för mycket från start.

Jag streckar hela B-gruppen på garderingslappen och hoppas på en rejäl skräll om inte Ile Saint Louis leder hela vägen.

Analys Åby V75-3:

Ranking: A: 2. B: 6-5. B/C: 4-3-1. C: 8-7.

Spetsanalysen: 1 Poet Broline öppnar vasst, men lär smygas och 2 Västerboonthenews håller mest troligt ut 5 B.B.S.Sugarlight och tar hand om täten.

Loppanalysen:

Bara åtta hästar till start i guld, Legolas minne, och ingen högre klass där de flesta missgynnas av att tävla med skor. Riktigt bra på slutet har dock storfavoriten
2 Västerboonthenews varit och när han inte vunnit har han varit tvåa bakom bättre hästar än detta. Senast i V75-finalen vann han lätt i spets och frågan är om han blir mer testad denna gång? Troligen inte och visst är det bra chans att han leder runt om, men det handlar ändå om en gammal häst som varit bra länge nu och skor runt om för första gången sedan februari kanske han kan reagera negativt på? Vid övergången förra året galopperade han i alla fall bort sig i första starten med skor.

Små halmstrån att greppa för att få bort en rätt stark favorit ändå, men vi snackar ändå dryga 70 procent och jag spikar honom bara på en kupong och tar sex hästar på den andra.

6 Nadal Broline borde vara den i fältet som har bäst framtid, men jag trodde att han var på retur inför senast, men då visade han bra form igen och vann lätt mot bättre hästar. I toppform kanske han hade kunnat slå favoriten från dödens, men jag är tveksam till om han är så pass bra nu ändå. Får han lite hjälp på vägen är han dock vass till slut och sjuåringen är given andrahäst för mig.

5 B.B.S.Sugarlight är väl inte lika bra som för några år sedan, men han duger vettigt bakom de allra bästa och vann knappt senast när målettan Ringostarr Treb blev diskad. Han är snabb ut, men med skor får han nog ändå svårt att hinna förbi Västerboonthenews vilket kanske hade behövts för att han skulle ha riktigt bra chans.

4 Geisha Sund var riktigt vass i ett stolopp senast efter uppehåll och bollade med Indoor Voices som övertygade i onsdags. Debut i guld nu och minus med skor på, men färsk form och hennes styrka kan nog räcka rätt bra här ändå.

3 Solvato är en elithäst i grunden, men han har haft mycket problem och har troligen nått sin peak. Comebacken senast var dock klart positiv och har han tagit det loppet på rätt sätt kanske han kan överraska. Skor på har dock historiskt sett varit klart sämre för Solvato.

Sista strecket till 1 Poet Broline trots att han har haft svårt att övertyga i år. Här har han nämligen ett utmärkt läge som bör innebära rygg ledaren och då får han i alla fall chansen till slut eftersom vi är på Åby.

Analys Åby V75-4:

Ranking: A: 1-4. B: 8-11-3-9. B/C: 10-2-5-6. C: 7-12.

Spetsanalysen: 1 Well Done La Marc är snabb, men favorit på att 3 Ultimate Wine och 5 Volontary Simplcty hinner förbi. Björn lär dock ta chansen att gå ut direkt om det går och jag tror att han därmed kan komma före 4 Kash Brodda och kanske köra till spets efter en bit.

Loppanalysen:

Stolopp och två hästar har klart bättre chans än resten med givna förutsättningar. 4 Kash Brodda spikade jag mot senast i V75 eftersom jag anade en lite sämre insats, men hon gjorde typiskt nog sitt bästa lopp någonsin i stället och då blev hon för tuff för Stella Newmen sista biten. Peter Untersteiner låter fortsatt nöjd med sitt toppsto och visst är det bra segerchans igen, men jag kan inte gå helt på henne som megafavorit mot betydligt bättre hästar än hon mött tidigare. Hon har starta i lopp som varit stängda vid 350.000-500.000 kronor på slutet och nu är loppet öppet till en miljon. Dessutom risk för dödens igen och inte givet att hon fungerar lika bra varje gång ändå.

Jag var länge sugen på att chansspika 1 Well Done La Marc som jag tror vinner loppet om hon kommer till spets. Hon har varit bra i två starter efter uppehåll och bör vara nära toppformen nu. I spets är hon obesegrad efter sex försök och kämpar verkligen i loppen. Risken är dock stor att hon inte kan hålla ut ett par startsnabba hästar första biten, men jag tror inte att pappa Olle utvändigt direkt tänker punktmarkera Björn och han kan nog slinka ut direkt med lite tur. Sedan lär Björn göra allt för att hålla sig före favoriten hela vägen och släpps hon till spets av Ultimate Wine är det bra vinstchans.

Jag låser loppet med dessa två eftersom det finns tydliga minus kring många av de andra. 8 Darling Hornline är inte mycket sämre i grunden, men har inte st artat på länge och det blir nog ett snällt upplägg med tanke på utgångsläget. Får svårt att komma in i matchen tror jag.

11 Schatzi Fayline är en tuffing som går ända till mål, men hon har inte heller startat på ett tag och lär vara rejält missgynnad av att gå med skor som det låter på Veijo.

9 Juni Håleryd var positiv efter långt uppehåll senast, men står rätt hårt inne i loppet och Peter Untersteiner säger att hon är den som är mest missgynnad av skor av hans hästar.

3 Ultimate Wine är snabb och får ett bra lopp, men allra bäst barfota och över kort distans. 10 Silver Annie har fin form, men lär också vara sämre med skor och lite svårt att sticka nosen först har hon ändå från dessa lägen.

Analys Åby V75-5:

Ranking: A. 2-5-3-9. B: 4-8. B/C: 11-6-12. C: 7-10.

Spetsanalysen: 1 Callmesally laddas, men får svårt att hålla ut 5 Mr Magnifique och 6 Verozzo där den förstnämnde nog är mest sugen på spets.

Loppanalysen:

Lägsta klassen och ett öppet lopp där man gott kan gardera rejält. Jag stannar dock vid sex streck och hoppas att det räcker. Mest tror jag på 2 Ribaude som bör ha jättechans om han är lika bra som på slutet. Det är däremot inte givet eftersom han har gått barfota runt om i de sju senaste starterna och stallet låter lite brydda över hur det ska fungera med skor. Han vann dock med skor på i sin andra start i karriären och skulle det fungera så är han nog bäst.

5 Mr Magnifique har också hög kapacitet för klassen, men har inte varit som bäst i V75-starterna på slutet. Senast kvävde han sig och har även varit förkyld efteråt så formen är svårbedömd, men Veijo låter nöjd och han kan ju träna dem till form direkt. Skor på är ett frågetecken, men han vann med skor efter långt uppehåll i höstas och inte omöjligt att han kan få överta ledningen här efter en bit.

Favorit är 3 Pastor Power som också är bra och han höll fint utvändigt duktige Dom Perignon efter uppehåll senast. Han tappar tyvärr en del från start, men kommer han vettigt till sedan kan han vinna.

Loppets roliga skräll är 9 Valborg Marje som mötte ett par av de här hästarna senast och såg klart laddad och fin ut som fastlåst över mål. Hon har varit tvåa i V75 tidigare och har ett bra smygläge här och med draghjälp till upploppet kan hon säkert speeda vasst som treprocentare.

Sedan streckar jag två ”halvskrällar” till i treårige 4 Roofer som höll bra utvändigt en bra häst senast och är jämn och säker, samt 8 Arsenal som jag har jagat lite och kanske kan Johan ge honom en extra växel. Han är vass på speed om tempot i täten varit högt och får en chans till trots läget.

Jag står över segstarke 11 Tentacles som jag tror ska vara med i den främre träffen för att vara som mest effektiv. Jag blev inte så väldigt imponerad av honom vid segern näst senast heller.

Analys Åby V75-6:

Ranking: A: 3. B: 9-1-2-7. B/C: 6-5-4. C: 11-8-12.

Spetsanalysen: 1 Sambuca Knight är snabb ut, men jag tror ändå att han får svårt att hålla emot 4 Winston Laser som är riktigt vass bakom vingen. Om denne sedan vill släppa bör
3 Global Trust vara först framme.

Loppanalysen:

Ett rätt bra sprinterlopp där jag har min bästa och enda spik i omgången. 3 Global Trust är en bra fyraåring som inte riktigt har fått till det i årgångsloppen, men som har vunnit V75 tidigare från både dödens och spets och i brons duger han riktigt bra. Senast efter uppehåll toppspurtade han som tvåa bakom spetsvinnande Disco Volante och bör vara nära toppform med loppet i kroppen. Nurmos hästar gick ju också som sagt riktigt bra i onsdags och det brukar ofta komma bra resultat i klunga från det stallet.

Global Trust är snabb från start och kan säkert vara med i spetsstriden och hinner Winston Laser förbi så borde han rimligtvis släppa sedan. Min idé är dock inte beroende av ledningen och har nog bra chans från flera olika positioner. Skor på är han också van vid så jag spikar.

Värst emot är säkert högkapable 9 Wingait C.H. om han får travet att stämma. Han har sett bra ut i två starter efter uppehåll även om han kanske borde ha avgjort mot Rajah Press senast. Fungerar han lika bra igen blir han farlig med jänkarvagn och lättare balans, men det är en häst som oftast bara fungerar ett par starter innan han tappar stilen igen och han är inte så lätt att lite på. Med Stefan Persson från bakspår kan det lätt bli lite passivt också, som med Wingait Erik senast och när det dessutom lär bli väldigt mycket ”surr” om ekipaget spikar jag hellre Global trust från ett bättre läge.

1 Sambuca Knight är också bra om han håller upp ledningen, men det bör bli svårt att hålla ut startsnabbe Winston Laser. Om denne sedan släpper så blir det positionsproblem för Robert Bergh från tredje invändigt. Han har gått mycket barfota runt om, men vann på bra sätt med skor i februari när han fick gå med jänkarvagn för första gången. Farlig från spets eller rygg ledaren.

2 Monfalcone och 7 Masterglide är också tänkbara om man garderar loppen, medan jag tror att starke 6 Carmine Am får svårt att hinna med över den här distansen när han måste gå med skor.

Analys Åby V75-7:

Ranking: A: 6-5-1. B: 7-10-9. B/C: 3-2-4-11. C: 12.

Spetsanalysen: 1 Angle of Attack är mycket vass ut och bör hålla ut 3 Pajas Face och även vara den som är mest intresserad av att köra i spets.

Loppanalysen:

Ett lopp över lång distans avslutar omgången och kanske är det just distansen som kan fälla favoriten? 1 Angle of Attack vann lätt förra helgen och har visat toppform en tid, men han har startat sju gånger över lång distans utan att vinna även om han tog sig till final i Derbyt (fick faktiskt stryk av Pajas Face i kvalet). Det här blir också tredje starten på tre veckor och just över lång distans kanske det kan sitta i benen sista biten? Känns given att gardera.

Tipset till 6 Springover som visserligen har sett lite blek ut i två starter på slutet, men han missgynnades av ett uselt innerspår näst senast och fick punktering senast. Han har annars varit riktigt bra för Untersteiner och går han lika bra med skor som utan så blir han nog farlig till slut.

5 Heartbreaker V.S. gjorde ett bra lopp som tvåa i Norge efter uppehåll senast och bör vara rejält på gång med loppet i kroppen. Skor på har fungerat helt okej tidigare och distansen är ett plus. Räknas tidigt.

7 Frozen trodde jag skulle bli en elithäst, men han har haft bekymmer och inte fått den utveckling det fanns potential till. Nu verkar han dock rejält på gång igen som nioåring och kanske kan det räcka till seger över passande lång distans. Han lär i alla fall orka hela vägen om travet fungerar med skorna på.

10 Nancy America är oprövad över distansen och Flemming lär smyga, men hon är snabb om det löser sig under vägen och går inte att nonchalera helt.

9 Electric Light är jag ju rätt less på eftersom han visar dålig glöd till slut, men lite intressant med Johan nu ändå och om han skulle kunna hålla ryggen på Angle of Attack så kan det lösa sig perfekt till slut. Han spurtade ju också riktigt vasst som femma i derbykvalet och klarar distansen med rätt lopp. Seg senast visserligen, men hade då inte fått ett riktigt lopp i kroppen på länge. Två procent nu. Sex streck totalt.

Singelstrecket:

3 Global Trust (V75-6) är inte så mycket sämre än de bästa fyraåringarna och han såg klart bra ut efter uppehåll senast. Nurmos-stallet visar bra dagsform och blir det spets är nog loppet över, men det kan bli seger även från andra positioner.

Tvåhästarslåset:

1 Well Done La Marc (V75-4) tror jag har bra chans att besegra storfavoriten 4 Kash Brodda om hon kommer till ledningen, men det kan strula från start så jag streckar båda.

Utgångshästarna:

1 Ile Saint Louis (V75-2) blir hårt dömd av de flesta efter en sämre insats senast, men jag chansar lite på att Nurmos har rätt när han säger att hon var tunt tränad då och ska vara mycket bättre nu. Lär spetsa och i ett lopp där de andra inte så gärna springer förbi till slut så kan det räcka hela vägen.

2 Västerboonthenews (V75-3) vann guldfinalen lätt senast och har en ännu bättre uppgift nu. Bör leda hela vägen, men är megafavorit och eftersom skor på är minus och han dessutom kan få en rejäl tryckare från start så spikas han bara på en kupong.

Prisvärda hästar:

6 Ragazzo Da Sopra (V75-1) är lika bra i grunden som de två klart mer spelade hästarna i loppet och prickar Olle från springspåret kan det bli spets.

9 Valborg Marje (V75-5) såg laddad ut som fastlåst mot flera av dessa konkurrenter och löser det sig vettigt från ett bra smygläge blir hon nog farlig.

Överspelade:

3 Wingait Erik (V75-1) ser formstark ut, men galopprisken i volt är överhängande och då är han ingen rolig favorit att heja på.

1 Angle of Attack (V75-7) har varit fin på slutet, men tredje starten på tre veckor kan ställa till det över lång distans som han aldrig vunnit över tidigare.

V75-systemet: (Skrivs på två kuponger, minst en A-häst måste vinna för chans på sju rätt. Två sjuor om båda utgångarna vinner).

1,2,3,4,5,6,7 (res 11,12)
A: 1. B: 2,3,5,6,8,9,10,11,12,13. (res 15,1)
A: 2. B: 1,3,4,5,6. (res 8,7)
1,4 (res 8,11)
1,2,3,4,5,6,8,9 (res 11,6)
3 Global Trust (res 9,1)
1,5,6,7,9,10 (res 3,2)

Kupong 1: 7 x 11 x 1 x 2 x 6 x 1 x 6 = 5544 rader
Kupong 2: 7 x 1 x 6 x 2 x 6 x 1 x 6 = 3024 rader

Totalt: 8568 rader = 4284 kronor.

DD-spelet:

3 – 5,6 x 500 kr = 1000 kr.

/Berglund