Det blev inte en riktigt så rolig omgång i onsdags som jag hoppades/trodde utan återigen någon favorit för mycket för att utdelningen skulle dra iväg rejält. Tipsen satt i alla fall som de skulle med Västerbo Grosbois som en ”rätt vass” spik i sista avdelningen och det gav dryga 18.600 kronor i nettovinst på V86 och DD och lite påfyllning i den fiktiva spelkassan.

I kväll är det stor galakväll för travsporten och årets häst 2017 ska utses. Tidpunkten för galan och omröstningen är ju klart märklig och det går ju inte att tro annat än att Readly Express blir (fjol)-årets häst efter att ha vunnit Prix d’Amerique i år…

För mig var Cyber Lane årets häst 2017. Han inledde med nio segrar i följd från debuten och vann sedan Derbyt trots att han var ofräsch för dagen och följde upp det med att vinna Breeders´Crown och Solvalla GP och tjänade nästan sju miljoner under året. Mycket imponerande, men i den här omröstningen är han nog tyvärr chanslös tack vare tidpunkten för omröstningen. Tycker även att Twister Bi med nästan tio miljoner intjänat och mäktiga storloppssegrar borde komma före Readly Express

ATG:s ekonomichef presenterade bolagets bokslut i veckan och en av hennes förhoppningar under 2018 var att ”minimera deras IT-problem framöver”. Hon hann nog knappt bli klar med den meningen innan lopparkivet på atg.se brakade ihop helt ett par timmar i torsdags eftermiddag. Inte optimalt för alla som hade sju välfyllda och spännande V75-lopp att gå igenom inför helgen. Det fick bli en ”bagarväckning” i morse och lite senare publicering än vanligt tack vare det och jag hoppas verkligen att man får ordning på sin sajt till lördagens tävlingar.

I ATG-live finns det sällan några rimliga proportioner i de allmänna hyllningarna av allt och alla numera, men det har jag vant mig vid och det är sällan jag orkar reagera över vad som sägs. I onsdags hajade jag i alla fall till när Kenneth Haugstad lovordades som en ”fantastisk driver” efter segern med Lil Belinda.

Jag tänker inte hacka för mycket på Haugstad som verkar vara en supertrevlig kille och som de facto var 21:a i fjolårets kuskliga med en segerprocent på 9,3, men inte är han någon av mina favoritkuskar i alla fall och jag hittar rätt lätt 30-35 kuskar på den listan som jag håller som klart bättre. I år har det så här långt också gått lite segare för Kenneth med 3 segrar och en procent på 4,5 men det kommer säkert att bli bättre under året.

Även om man gillar Haugstad som kusk mer än vad jag gör så känns det ju ändå orimligt och överdrivet att kalla honom för en ”fantastisk driver”. Vad ska man då kalla killar som Goop, Kihlström, Ohlsson, Adielsson, Takter, Kontio, Christoffer Eriksson, Untersteiners, Per Lennartsson, Widell, Jepson osv, osv?

”Super-duper-ultra utomjordiska drivers”? Nåja, ett lite rimligare tonläge när hästar, värmningar, kuskar, tränare och inte minst kanalens egna medarbetare ska hyllas skulle göra sändningarna lite mer uthärdliga.

Solvalla kör spännande V75-tävlingar denna helg och ett helt nytt upplägg av loppen. V75-champions ska avgöras och de 15 segerrikaste kuskarna i V75 under 2017 kör i sex av loppen och en totalvinnare ska utses. Att inte alla loppen är fyllda och några kuskar blir utan styrningar i dessa lopp är givetvis ett fiasko, men annars är det en kul idé – speciellt med lite annorlunda propositioner. Ska man komma med någon form av konstruktiv kritik så kan jag tycka att det hade varit roligare och rättvisare om kuskarna hade lottats fritt på hästarna för nu ser de flesta ekipagen rätt bekanta ut ändå. Men i så fall kanske tränarna hade varit ännu mer försiktiga med att anmäla trots de feta prispengarna?

Omgången borde ha blivit supersvår med dessa förutsättningar, men jag undrar om utdelningen blir så hög ändå? Det känns som att det finns rätt gott om betrodda hästar som har goda chanser på förhand och vi får väl se hur det slutar. Kul tävlingar på förhand i alla fall och jag kommer att spela med två singelstreck som båda bör ha bra segerchans från ledningen.

Analys Solvalla V75-1:

Ranking: A: 6. B: 9-11. B/C: 1. C: 8-7-4. D: 3-10-2.

Spetsanalysen: Här talar det mesta för att 6 Firewire kommer till ledningen. Ensamt springspår, bara en bakspårshäst, femma struken och bra kusk i sulkyn. Dessutom lär inte övriga hästar med framspår vara jättesugna på att försöka svara täten. Det skulle väl möjligen vara 1 Windy Ammik om hon är bättre i ordning än vad det låter som från stall Goop.

Loppanalysen:

Omgångens mest ojämna lopp och svårt att se fler än 3-4 hästar vinna det här stoloppet. Ingen av de troliga vinnarna lär rensa speciellt heller så även om tre streck här skulle kännas mycket starkt så känns det inte lika roligt.

När jag tror mest på den troliga ledarinnan 6 Firewire och känner lite tveksamhet kring motbuden så väljer jag att gå ut hårt och singelstrecka. Kaj Widell upp den här gången är spännande och Firewire har sett väldigt formstark ut i de två senaste starterna. Dels som tvåa bakom Southwind Feiji näst senast och senast fastnade hon i en kall rygg och blev diskad för trängning som fyra i mål. Hon vann ju också V75-lopp från dödens på nyårsafton och har visat bra fartresurser. Hon trivs också bra i spets och bör kunna dra på ett rätt snabbt slutvarv eftersom öppningen inte bör bli allt för tuff. Kul spik!

9 Indoor Voices är favorit trots att hon har väldigt svårt att få till det och vinna V75-lopp. Senast blev hon favorit trots tillägg över kort distans, men kunde inte hinna fram trots att det löste sig rätt bra ändå. Hon gick fullt godkänt till slut, men det rätta draget tyckte jag ändå inte fanns där. I fjol startade hon i ett liknande lopp som detta med 20 meters tillägg över full distans och då var hon tvåa bakom Erica som ledde hela vägen. Jag tror inte att Firewire är så mycket sämre än Erica och gissar att Indoor Voices håller ungefär samma klass nu som då. Dessutom lite svårt för Kihlström att lägga upp loppet känns det som. Köra fram i dödens är alltid tufft, men om han inte gör det kan det precis som senast bli för långt fram till täten. Givetvis vettig chans med klaff ändå och klar andrahäst.

Lika klar tredjehäst är starka 11 Geisha Sund som säkert slår Firewire utvändigt om formen är på topp, men det känns ju tveksamt efter två misslyckade starter i Frankrike som också skulle bli hennes sista. Nu testar man igen, men distansen känns lite väl kort och hon är inte heller helt att lita på med voltstart.

Spik eller tre streck är min rekommendation och jag testar med spik.

Analys Solvalla V75-2:

Ranking: A: 6-13. B: 3-11-1. B/C: 7 -5-9-2-14. C: 12-8-4-10. D: 15.

Spetsanalysen: 6 Euklid A.T. gör debut i svensk voltstart och är svårbedömd. Hästen ser i alla fall rapp ut och kan säkert öppna bra. Öppet mellan övriga och ingen riktig startraket, men 3 Invincible H.C. kan öppna bra ibland och är han inte för pigg så kliver han nog iväg bra. Öppet om inte 6 är snabbast.

Loppanalysen:

Egentligen ett ganska öppet och svårlöst lopp, men jag testar med tre streck där två har sett riktigt bra ut och den tredje har hög grundkapacitet. Mest tror jag på 6 Euklid A.T. trots att den här serbiskfödde(!) hästen är svårbedömd med voltstart. Han ser dock både rapp och okomplicerad ut och säkre Lennartsson kan nog få iväg honom bra. Intrycket vid de två segrarna i Sverige har i alla fall varit mycket bra för klassen och senast såg han rätt okörd ut över mål för Kihlström. Näst senast visad han härlig uppfattning som störtdök till seger efter sen lucka från rygg ledaren. I spets borde han bli svår att slå.

Intrycket på 13 Just Wait And See senast efter långt uppehåll kan man dock inte skoja bort. Han vann hur lätt som helst från kön efter ett 13-varv till slut och avväpnade lätt en så pass bra häst som Quiz Töll sista biten. Adielsson upp från springspår bör betyda en bra start trots springband och är han som senast ger han Euklid A.T. en tuff match.

Mitt tredje streck får 3 Invincible H.C. som var riktigt vass vid segern på Charlottenlund näst senast, men senast på Solvalla blev han lite för pigg över lång distans och när banan dessutom var för hård kunde han inte hålla ihop travet till slut trots att det fanns krafter kvar. Fungerar hästen bättre den här gången måste han duga bra i klassen och från ett bra läge streckar jag.

Bakom dessa tre är det öppet, men 11 Rex Lane är kapabel och kan bättre än han visat i de två senaste starterna. Spår fyra är dock ett minus och det är nog risk för tappstart eller galopp. Tränar bra och farlig felfri.

1 Manofthematch är rätt mycket spelad, men han vann ett billigt lopp senast när ledaren galopperade på upploppet och det var inte så märkvärdigt. Kan duga från ett bra läge om Nurmos förbättrat honom sedan dess.

7 Ribaude har fina speedresurser, men är klart mycket bättre utan skor och behöver säkert ett lopp i kroppen inför vårsäsongen.

Tre streck eller många får bli reken i det här loppet.

Analys Solvalla V75-3:

Ranking: A: 1. B: 4-13-12-2-8. B/C: 7-11. C: 5-10-3-6.

Spetsanalysen: 1 Bryssel är rapp ur volten när han sköter sig och från ett perfekt innerspår bör han spetsa med vasse Goop. Springspåren är hyggliga ut och de som kan utmana, men kommer någon förbi lär Goop slinka ut bakom och överta sedan.

Loppanalysen:

Här saknas det också ett par hästar till fullt lopp och även detta är lite ojämnt och ungefär halva fältet har rimlig segerchans. Jag tror dock att 1 Bryssel och Björn Goop tar hem loppet från ett perfekt läge. Det här är ju en riktig kapabel häst i grunden även om han inte startar så ofta och får tävla kontinuerligt. Han brukar dock ofta gå bra efter uppehåll och vann med liknande förutsättningar i sin senaste start. Då spetsade Bryssel från innerspår och i ledningen har han vunnit tre gånger på tre försök, men han har även fyra segrar utvändigt ledaren.

Från stall Goop säger Anton Sverre att Bryssel är den häst som har tränat bäst av alla deras i vinter och stämmer det så räcker det för mig. En felfri Bryssel i vettig form vinner detta lopp i spets. Så är det bara. Spik!

Formstarke 4 Vic de Luxe är visserligen ingen enkel motståndare, men från spår fyra i volt lär han tappa mark från start som kan bli svårt att ta igen. Har Bryssel däremot en dålig dag så lär han duga bra även om han inte kommer iväg så snabbt.

Två tuffa motståndare på tillägg finns det också och guldhästen 13 Narold Vox med Bergh rundar nog de flesta. Tar knappast 20 meter på en Bryssel i form, men kan slå resten.

Varning också för 12 West Wing som var ruskigt fin vid segern på Solvalla senast. Med lite ändrad utrustning vann han väldigt lätt i spets på en låg 11-tid över kort distans och även om uppgiften är annorlunda här så blir han farlig om lika fin igen.

2 Island Life höll starkt i dödens i finalen senast, detta trots att han blev alldeles för pigg under vägen. Adielsson upp nu, men spår två i volt bör innebära problem. Sjuåringen är väldigt orutinerad i voltstart och lär tappa mark om han kliver i väg felfritt.

8 Broadway Appolo är också bra, men det låter inte som att han har toppform direkt efter uppehåll och kanske får han ett snällt lopp nu för att vara förbättrad till V75 på hemmaplan nästa helg då han får gå utan skor igen?

Analys Solvalla V75-4:

Ranking: A:3-6-5. B:9-12-11-1-8. B/C:7-4-14.C:2-13-15-10.

Spetsanalysen: 1 Piper Pagadi öppnar vettigt, men ska nog smygas. Tror att 3 Farouk B.R. kan hålla ut 5 Hobby de L’iton och sedan borde han väl köras där också.

Loppanalysen:

Det här är det enda lopp som inte ingår i V75-champions för här ska lärlingarna göra upp i stället. Lång distans och spårtrappa gäller och loppet ser intressant ut. Bra kvalité på hästarna också är kul för lärlingarna.

Klar favorit är 5 Hobby de L’iton som vann säkert från ledningen senast trots att han inte var helt som bäst för dagen. Nu återkommer han efter uppehåll och har siktats hit och Westholm låter mycket optimistisk. Bästa kusken i Oskar J Andersson betyder såklart mycket med, men jag är lite inne på att det kan bli dödens och då är han nog, trots sin styrka, sårbar över lång distans.

Ledningen tror jag att småstrulige 3 Farouk B.R. kan ta hand om bara han är på rätt humör för dagen. Han har matchats mot bra årgångshästar i Norge och bland annat mött Ferrari B.R. som fyra i derbykval. I årsdebuten senast höll han mycket starkt som tvåa bakom Stoneisle Ocean efter ett tungt lopp och har han tagit det loppet på rätt sätt måste han vara het här. Duktig kusk dessutom och har vunnit både i spets och över lång distans tidigare.

Ett givet bud är också snabbe 6 Velasquez Gar som efter två galoppmisslyckanden runt nyår har gått bra i två lopp på slutet. Senast vann han på mycket bra sätt trots en rejäl tappstart i volt och att kapaciteten är hög för klassen är solklart. Kommer Kim Moberg lika bra överens med honom som Örjan gjort på slutet är han ett givet segerbud. Det gäller bara att undvika dödens antar jag för då blir det nog för tufft.

Dessa tre känns klart bäst, men det finns roliga skrälldrag bakom ändå. 9 Toutre såg ut som en ny häst vid segern senast och det var riktigt bra drag sista biten in mot mål. Farlig med ett smyglopp om lika bra igen.

12 Lord L.S. har testat V75 två gånger på slutet, men varit en liten besvikelse. Han visade bättre takter vid segrarna tidigare i vinter och får en chans till över passande lång distans.

11 Bal Bora ser kapabel ut och har gjort två bra lopp i ny regi och även han kan nog skrälla med rätt lopp.

1 Piper Pagadi får ett bra invändigt smyglopp och
8 Undulat är under utveckling och har också en duktig kusk. Åtta streck totalt.

Analys Solvalla V75-5:

Ranking: A. 2-6. B: 9-7-8-14-5-11. B/C: 12-4-15. C: 13-1. D: 3-10.

Spetsanalysen: 3 Werdelin är snabb, men vill bara till plankan och 2 Tentacles lär kunna glida till spets efter en bit. Körs nog där sedan.

Loppanalysen:

Ett lopp över tre varv där 6 Antonio Trot är storfavorit. Han har vunnit tre segrar i följd över tre kilometer och löste en liknande uppgift ganska enkelt dagen före julafton. Nu har han dock inte startat på två månader utan at tjag riktigt vet varför och även om Nurmos brukar kunna sikta på lopp och ställa i ordning känns det lite oroväckande. Är han i samma form som vid segrarna är det bra chans i lämpligt sällskap, men jag vill inte lita helt på det och spelar bara med honom som en av två utgångshästar.

Chanstippar i stället 2 Tentacles som står till för ledningen och där kan han nog bli svårtuggad. Han var V75-tvåa bakom Olle Rols i december och även duktig tvåa bakom Divine i V75 näst senast. Senast i finalen körde Örjan märkligt och det blev helt fel när han blev utsvarad i tredjespår varvet från mål så den starten kan man glömma. Tränar bra enligt Pasi, bör passa bra över distansen och ska gå med norskt huvudlag för första gången. Kul drag och en av två utgångshästar.

Bakom streckar jag många, men jämna och säkre 9 Tiger Williams från Strömbergs formstall är given från ett spår han bör kunna komma iväg snabbt från.

7 Dizzy River blev för hetsig i spets senast, men var riktigt fin i två starter före det och Johan Untersteiner låter ovanligt optimistisk om honom. Rätt tidig trots att hans statistik över lång distans inte är märkvärdig. Med ett rygglopp bör det dock fungera.

8 Caddie Icon är urstark och brukar alltid gå bra över upploppet och ny kusk är självklart intressant även om hästen inte är helt lättkörd.

14 Pastore Bob är en mycket läcker travare som har matchats i tuffa gäng som tre och fyraårigen. Debut i ny regi nu känns väldigt spännande och även här låter Johan Untersteiner klart nöjd med träningen. Möjlig storskräll.

5 Ragazzo da Sopra spurtade bra till delad seger på open stretch senast och kan tänkas om han klarar starten från spår två vilket inte är givet.

11 Platon Face kan vara starkast av alla här, men formen är oklar efter två mindre bra insatser. Läget är dessutom knepigt eftersom han är bäst i den främre träffen, men till tre procent vill jag inte lämna honom över passande distans.

Jag betalar även för B/C-gruppen där samtliga visat bra form och trivs över lång distans. Elva streck totalt med utgång på 2 och 6.

Analys Solvalla V75-6:

Ranking: A. 9. B: 1-10-8. B/C: 14-13-4-11-2-6-15. C: 12-3-5-7.

Spetsanalysen: 3 Linda Kavat och 7 Euforia är snabbast och kan ställa till det för 1 Järvsöodin som knappast håller upp täten. 6 Björlifant kanske kan överta, men om stallkompisen Järvsöodin slinker ut så kanske han släpper till denne sedan? Rörig spetsstrid att vänta ändå och svårläst vem som får köra i tät.

Loppanalysen:

Kallblodslopp över lång distans och ett gäng fina norrmän sluter upp. Stor favorit blir 9 Bråtnesfaks som vunnit 14 av 32 starter hemma i Norge och kommer med fem segrar i följd. Han har imponerat och visat både bra styrka och löphuvud och avgjort loppen på flera olika sätt. Nu med körspö och loppets bäste kallblodskusk Ulf Ohlsson och dessutom från ett bakspår som bör passa bra i volt så måste han ha bra segerchans.

Det finns små frågetecken i långresan och att han tidigare har galopperat efter en bit i loppen när det varit voltstart, men jag tror att han blir svårstoppad över den här distansen och spikar på en kupong.

Värst emot är 1 Järvsöodin om det löser sig från innerspåret. Han håller knappast upp ledningen, men får Takter chansen lär han lyfta ut direkt i andraspår och vara offensiv. Femåringen har sett jättefin ut på slutet och gick mycket starkt efter galopp senast och är helt klart under kraftig utveckling för dagen. Hur Takter är med kallblod är dock oklart för mig och kanske inte helt givet att han löser det?

10 Horgen Lynet har samma tränare som favoriten och enligt henne är hästarna jämngoda. Han visade också fin form efter uppehåll senast och Goop upp nu är givetvis högintressant. Sex gånger mindre spelad än favoriten känns ju därmed spännande och strecket är givet när man garderar.

8 Tysvär Loke är en annan norsk som är snabb i benen och han var bra som knappt slagen senast. Bergh upp är spännande och är formen som vid segrarna i september så duger han bra med klaff på vägen.

Jag tycker att hästarna på tillägg har en rätt tuff uppgift här, men de har nog ändå rätt jämna segerchanser och då är extremt kuskförstärkte 11 Lille Jim ett roligt skrällbud. Han har i alla fall sett formstark ut på slutet och är helt bortglömd. Står dock tufft till ska sägas.

14 Art Nökkve vann direkt efter uppehåll senast och är bra, men skor på honom är ett minus och går norrmännen som de kan så blir det svårt för honom att ta ett tillägg trots Kihlström i sulkyn.

Ganska jämnt skägg i hela B/C-gruppen sedan så jag strecka hela gänget på garderingskupongen. Elva streck totalt med utgång på 9 alltså.

Analys Solvalla V75-7:

Ranking: A: 3-10-9-11. B: 4-6-1-2-14-5-15. B/C: 7-13-8-12.

Spetsanalysen: 1 Danseuse d’Am och 2 Karolina Tooma är nog båda bättre från start än 3 Lady Nadine och jag har dålig koll på hur kuskarna bakom dessa tänker. Är ju två offensiva killar som absolut kan tänkas testa i spets, men vill de släppa så kan Kontio få ta över med starttröga Lady Nadine. Från tillägg kan dock 10 Hossiana Boko öppna bra och det är inte helt chanslöst att hon hinner förbi Lady Nadine och kör till spets.

Loppanalysen:

Ett vidöppet stolopp avslutar omgången och här måste jag gardera rejält. Favoriten 9 Stoneisle Ocean är dock bra och även om hon inte ser så märkvärdig ut så är hon stark och har bra inställning. Voltstart är dock ett frågetecken och Ingves kanske kan få positionsproblem när han ställs mot 14 toppkuskar varav ett par kan ha chans på totalsegern? Kan vinna men ingen favorit jag vill lita på.

Tipsettan till 3 Lady Nadine för om hon släpps till täten så vinner hon nog loppet. Hon har blivit allt bättre för varje start hos Nurmos och höll starkt som knappt slagen senast. Problemet är att hon är seg från start och de på tillägg kan vara ikapp rätt omgående. I så fall är hon mer sårbar och därför garderar jag.

Se upp med startsnabba 10 Hossiana Boko som har ett bra läge med springspår utan springband och bör komma iväg bra. Hon har visat bra form i vinter och skulle hon komma ända till spets efter ett par hundra meter blir hon giftig.

11 Vichy Grif är också tidig trots stängt spår på tillägg. Hon hängde visserligen töm senast, men det var bra gjort att vinna ändå och det är säkert tillfixat nu som det låter. Ohlsson upp och farlig utan strul.

Jämn och svårtippad B-grupp sedan, men varning för snabba 4 Jazza Håleryd som bromsar till slut om hon får gå för tidigt, men från det här läget lär det bli en passande smygare och Takter brukar kunna få bra snurr på ston som kanske inte alltid tar i så det knakar.

6 Vedalia är orutinerad, men har mött rätt bra hästar några gånger och ser inte så tokig ut. Reijo har dock inte vunnit något lopp än i år, men någon gång lär nollan spräckas. Inte jätteinne på att det blir med den här ändå.

1 Danseuse d’Am och 2 Karolina Tooma ser båda ut att ha rätt vettig kapacitet, men båda kommer från bleka insatser och en månads uppehåll och är svårbedömda. Den senare gör debut för Johan Untersteiner vilket alltid är värt att respektera och båda står till för att få fina resor.

14 Fantasy In spurtade bra senast och kan skrälla trots svårt läge och det kan nog även snabba 15 Trilly of Nando göra med ett färskt lopp i kroppen. Streck även för starka
5 Tina Gel som får vasse Jepson i sulkyn nu. Elva streck totalt.

Singelstrecken:

6 Firewire (V75-1) bör spetsa utan problem och sedan ska hon ha bra chans att hålla undan för de mer meriterade hästarna 20 meter bakom.

1 Bryssel (V75-3) har hög grundkapacitet och tränar starkt efter uppehåll. Brukar tävla bra direkt och i spets är det knappast någon som slår honom och Björn Goop.

Utgångshästarna:

6 Antonio Trot (V75-5) kommer med tre segrar i följd över samma distans och är formen lika fin nu så har han bra segerchans efter uppehåll. Jag varnar dock kraftigt för
2 Tentacles som bör ta ledningen och ska gå med norskt huvudlag för första gången.

9 Bråtnesfaks (V75-6) har imponerat och visat fin styrka och inställning vid segrarna. Bra chans felfri med topp-kallis-kusk Ohlsson.

Prisvärda hästar:

9 Toutre (V75-4) var kraftigt förbättrad vid segern senast och kan skrälla liksom 12 Lord L.S. som jag tror kan bättre än han visat i V75 på slutet.

2 Tentacles (V75-5) är bästa speldraget i loppet, men se även upp med 14 Pastore Bob som gör intressant debut i ny regi, samt urstarke 11 Platon Face om han har hittat formen igen.

10 Horgen Lynet (V75-6) tycker tränaren är lika bra som stallkompisen som är storfavorit. Jag är inte lika säker, men ändå intressant som mycket mindre spelad.

10 Hossiana Boko (V75-7) kan få en pangstart från tillägg och då är hon bra nog att vinna detta öppna stolopp.

Överspelade:

11 Geisha Sund (V75-1) känns svårbedömd efter två mindre goda insatser och kan dessutom vara strulig i volt.

7 Ribaude (V75-2) har bra fart, men är klart bäst utan skor på hovarna.

4 Vic de Luxe (V75-3) tror jag tappar från spår fyra och då får han svårt att nå ikapp Bryssel samt hålla undan för hästarna på tillägg.

9 Stoneisle Ocean (V75-7) är ovan vid voltstart och strular hon från början kan hon hamna riktigt illa till från detta spår.

V75-systemet: (skrivs på två kuponger, minst en A-häst måste vinna för chans på sju rätt).

6 Firewire (res 9,11)
3,6,13 (res 11,1)
1 Bryssel (res 4,13)
1,3,5,6,8,9,11,12 (res 7,4)
A: 2,6. B: 4,5,7,8,9,11,12,14,15. (res 2,6)
A. 9. B: 1,2,4,6,8,10,11,13,14,15. (res 9,1)
1,2,3,4,5,6,9,10,11,14,15 (res 7,13)

Kupong 1: 1 x 3 x 1 x 8 x 2 x 11 x 11 = 5808 rader
Kupong 2: 1 x 3 x 1 x 8 x 9 x 1 x 11 = 2376 rader

Totalt: 8184 rader = 4092 kronor.

DD-spelet:

9 – 3 x 400 kr
9 – 10 x 200 kr
1,10 – 3,10 x 100 kr = 400 kr

Totalt: 1000 kr.

/Berglund