Efter lördagens jackpotthysteri och söndagens toppsport är det lite tillbaka till vardagen igen, men det är inte vilken vardag som helst. Det är faktiskt jackpott på V86 i kväll och en ganska rejäl sådan med nästan 7,3 miljoner extra i potten för åtta rätt. Rejält spelvärde alltså och med tanke på de utdelningar som florerat på V86 under hösten så finns alla chanser till miljonutdelning även i kväll. Speciellt med tanke på hur loppen ser ut på Solvalla och Bergsåker med i stort sett fulla fält och fyra lopp med 14-15 hästar.

Tyvärr har ett montélopp lagts in på V86 och jag skriver tyvärr bara för att spelarna återigen möts av en märklig nonchalans av de som lägger loppen. Tre av de startande i montéloppet har nämligen aldrig tävlat i disciplinen och det är obegripligt att de ansvariga inte begriper att det här inte är något som seriösa travspelare vill ha. V86 är svårt nog utan att man ska behöva tokgissa på hur hästar beter sig i tävling under sadel och att tvingas göra det på en spelform som lär omsätta över 25 miljoner är inget annat än oseriöst!

I övrigt ser omgången trevlig ut och det finns inga favoriter som inte går att fälla. Jag tycker mig ha hittat riktigt bra speldrag att använda både som singelstreck och utgångshästar och med lite klaff under kvällen kan det här nog bli bra. En favorit och en tredjehandare är mina bästa förslag till singelstreck och tanken är att båda ska vinna sina lopp på Solvalla från ledningen. Sedan använder jag en andrahandsfavorit samt en ny tredjehandare som nog båda har bra chans att vara bäst i sina respektive lopp.

Analys Bergsåker V86-1:

Ranking: A: 6. B: 3-10-4. B/C: 9-7. C: 11-1. D: 2-8.

Spetsanalysen: 3 Queer Fish är ojämnt startsnabb, men gynnas av Bergsåkers långa anlopp och öppnar nog bra i kväll. Kan ändå bli svårt att hålla ut 4 Digital Ink första biten som är knapp spetsfavorit.

Loppanalysen:

Lopp för den äldre eliten över kort distans och det känns småöppet även om ett par deltagare startar utan chans. Favorit är 4 Digital Ink som var positiv i ett par starter bakom On Track Piraten och Readly Express, men lite för svag senast för att kunna lita på. Vettig chans till spets nu, men han har inte vunnit i den positionen sedan i januari, men det var just på Bergsåker och han brukar göra bra lopp i Sundsvall. Visst har han segerchans, men viljan är inte alltid på topp längre och givet att gardera.

Flera av dessa hästar möttes på Romme senast och den som gjorde det bästa intrycket då var 6 Caid Griff. Han sköt till bra efter ett invändigt lopp en bit nere i kön och bör gå framåt rejält med loppet i kroppen. Han har visat hög kapacitet när han fungerar i travet och som loppets yngste häst borde han i alla fall vara lite tuffare än favoriten till slut. Han var finalist i Sweden Cup i maj och vann från dödens på en 10-tid i somras och är han nära den formen nu bör det vara vettig segerchans. Utgångshäst och jag spikar på en kupong.

3 Queer Fish är alltid aktuell i dessa sällskap och han såg förbättrad ut i stilen senast efter behandling och även om han inte hann fram till mer än ett sjundepris från kön gick han godkänt. Klart bättre förutsättningar nu och om Varenne-sonen skulle hålla ut Digital Ink från start är han hästen att slå.

10 Beau Mec tävlar också lite ojämnt med ålderns rätt, men senast var det nog mer att han är lite less på att springa lång distans som gjorde att han var utan chans mot Queer Fish. Kort väg lär passa bättre och får han ett bra rygglopp i hårt tempo kan han avsluta mycket vasst.

Streck även för 9 Nappa Scar som har härdats i guld under hösten och som avslutade klart positivt näst senast. Senast fastnade han i en kall rygg och drogs bakåt så den starten kan man glömma. Tänkbar med en smygresa till upploppet.

Jag betalar även för jätteskrällen 7 Höwings Star trots att han möter lite vassare motstånd än vanligt. Han gillar dock den korta distansen och är mycket vass på speed om han får spara den till upploppet.

Analys Solvalla V86-2:

Ranking: A: 5. B: 4-2-3-7-6. B/C: 11-9. C: 1-8-10.

Spetsanalysen: 3 Sister Morphine är snabbast, men det låter på Kevin Oscarsson som att han inte tänker köra i ledningen till varje pris och han brukar vara ganska bestämd när det är ledningen som gäller. Tror att han är sugen på att släppa till 5 Patricia Zaz som lär testa efter en bit om det blir läge.

Loppanalysen:

Ett sprinterlopp för ston som inte ser så tufft ut och jag tycker att favoriten 5 Patricia Zaz har mycket bra segerchans. Det här är en väldigt fartfylld häst som haft lite problem med temperamentet i tidigare regi, men hos Nicklas Westerholm har det sett stabilare ut och hon var väldigt fin vid seger senast efter att ha övertagit ledningen varvet från mål.

Den här uppgiften ser helt perfekt ut och det bör kunna bli tidig ledning utan att lägga för mycket kraft om Nicklas vill till spets. Westerholms stallform är mycket bättre nu än i somras och Patricia Zaz blir nog svårslagen om hon håller sig lugn i tät och det är en bra spik i en omgång där det inte precis vimlar av starka favoriter.

Värst emot är nog spurtstarka 4 Uappa di Azurra som vann på bra sätt efter uppehåll senast. Kuskförstärkt nu, men är inte särskilt snabb från start och lär ha längder att plocka in på favoriten under slutvarvet vilket jag tror blir för svårt.

2 Alandias da Vici har besegrat Patricia Zaz förut, men nu låter det inte som att formen är helt på topp direkt efter uppehåll och Björn Goop pratar om att ge henne ett snällt upplägg. Säkert med där framme ändå, men tufft att begära seger.

3 Sister Morphine kan överraska från rygg ledaren och
7 Orkidee Skift är bra när formen sitter där och hon vann på bra sätt för Ohlsson näst senast. Två skrällbud om man garderar loppet.

Analys Bergsåker V86-3:

Ranking: A: 15. B: 10-6-5. B/C:7-12-11-3. C:14-13-1-2-4-9.

Spetsanalysen: 6 Staro In Fact öppnade rappt senast även om han var ensam på volten. Gör upp om ledningen med
7 Quiet Please som spetsade från springspår näst senast och tror att han kan hålla ut denne med duktig ryttarinna i sadeln.

Loppanalysen:

Montélopp över tre volter där tre av hästarna aldrig har startat under sadel och hur dessa ska prestera är bara rena gissningar.

Jättefavorit är i alla fall nylige vinnaren av monté-SM
15 Order To Fly. Han har startat i monté tre gånger och vunnit alla och seger i SM senast imponerade. Efter en trevande start reds han avvaktande, men blåste ändå till fältet utan problem över upploppet och pressades inte för fullt heller.

Ganska självklart att han är bäst i det här sällskapet också, men uppgiften är ändå annorlunda nu med voltstart och fullt fält att gå runt jämfört med senast då det bara var nio hästar med. Jenni H Åsberg rider gärna lite försiktigt och blir hon kvar i kön för länge kan det bli långt fram till täten. Bra chans ändå, men lite för stor favorit när det finns ett par starka motbud.

10 Donners Am är precis som favoriten en stor och rejäl häst med bra styrka och det passar bra i monté. Han är också obesegrad under sadel och såg mycket rejäl ut på Solvalla näst senast. Om Emilia Leo tar ett tidigt initiativ kan hon kanske skaffa sig många längder ner till favoriten på slutvarvet och då blir man nog segerfarliga.

6 Staro In Fact gjorde debut i ny regi senast och vann då väldigt lätt från ledningen. Mycket hårdare motstånd nu, men hästen ska också vara klart bättre den här gången och man har siktat på uppgiften. Når Susanne Osterling ledningen kommer hon säkert att dra på i bra tempo hela vägen och det gör också uppgiften svårare för favoriten.

5 Ula Mil har aldrig startat i monté och inte heller gått något ordentligt jobb under sadel enligt stallet. Omöjlig att bedöma alltså, men när stall Goop skickar upp en häst till Bergsåker och dessutom har landets överlägset bästa ryttarinna i sadeln får det bli ett streck för säkerhets skull. Även om jag inte tycker att Ula Mil som typ ser ut som någon montéhäst. Fyra streck totalt.

Analys Solvalla V86-4:

Ranking: A: 7. B: 3-5-10. B/C: 4-1-9. C: 12-11-6-2.

Spetsanalysen: 5 Victoria Viking öppnar snabbt, men återkommer efter uppehåll och Stig H verkar ligga rätt lågt. Kan nog tänka sig ett snällt rygglopp i comebacken. Då bör det bli startsnabbe 7 Dardanos till ledningen ganska omgående.

Loppanalysen:

Ett ganska klent lopp där 3 Copertino V.W. är klar favorit. En småseg typ som inte har imponerat direkt, men han var klart förbättrad barfota runt om senast som så många Love You-hästar blir. Han stred på bra över upploppet då, men hade också fått allt perfekt serverat i hårt tempo före det och helt såld på honom är jag ändå inte. Vinstchans i ett ganska tunt gäng, men jag tror mer på en betydligt mer spelintressant och väljer att spika emot.

7 Dardanos är mitt speldrag och jag hoppas att han kan vinna det här loppet från ledningen. Han har öppnat mycket vasst från spår långt ut på vingen tidigare och vid segern på Solvalla för tre starter sedan övertog han spets efter 500 meter och vann sedan mycket enkelt i snygg stil. Sedan har det strulat i två starter och jag räknar med att han är bra trimmad nu efter 1,5 månads uppehåll. Han har gått bra efter uppehåll tidigare och att duktige Oskar J kör nu som vid segern känns bra.

Han är tredjehandsfavorit nu, men lär bli andrahandare till slut och kanske hälften så mycket spelad som favoriten. Spik!

Av övriga är 5 Victoria Viking startsnabb och inte så tokig, men det låter inte som att hon är på topp direkt efter långt uppehåll och jag gissar på att Erik kör till spets och släpper till Dardanos sedan.

10 Åsens Boggie har gjort två bra lopp på Solvalla, men är fortfarande lite seg och möter äldre hästar nu. Dessutom ska det bli skor och inte barfota som på slutet och då känns han inte så het från bakspår.

Analys Bergsåker V86-5:

Ranking: A: 11-6-12-15. B:13-7-9-8. B/C:10-1-14-3. C:4-5-2.

Spetsanalysen: Osäkra och inte särskilt startsnabba hästar på start och trots 20 meters tillägg vore det nästan konstigt om inte den som kommer iväg bäst där bak kör till ledningen efter en bit. Fördel 11 Guideline och 12 Empire Garbo som har springspår när det inte är några springband. Tidig ledning på Guideline kanske?

Loppanalysen:

Kort distans och väldigt låg klass på de fem hästarna på start. Svårt att tro att någon av dessa ska duga och jag streckar åtta hästar från tillägg.

Tipsettan till 11 Guideline som gör spännande debut i ny regi och som är van vid tuffare motstånd i södra Sverige. Han tränar fint och har en etta högst upp i raden att försvara och jag tror att han är i ordning direkt. Bör komma iväg bra från det här läget när det inte är några springband och ingen där framme lär orka svara om Mats Djuse kör till rejält. Kul skrällidé till singelprocent.

Klar favorit är 6 Mellby Entre som var fin vid spetsseger i amatör-SM näst senast och senast i ett tufft V75-lopp fick han inte fritt till slut och hade krafter kvar i mål. Möter mycket enklare motstånd här och bra chans med klaff, men han har ett lurigt läge med innerspår på tillägg och en orutinerad kusk i sulkyn. Går ju inte att gå på som storfavorit med dessa förutsättningar.

12 Empire Garbo har också mött bättre hästar än detta tidigare i år och var faktiskt finalist i Kungapokalen i maj. Sedan har det dock gått trögt och dagsformen är svårbedömd, men senast kom han inte till i loppet och det såg ut som att kusken gav upp till slut. Bör duga bra här i normalt slag och streckas tidigt.

15 Highland Park fick inte vara i fred i ledningen i V75 senast och blev rejält trött till slut. Lite ursäktad kanske och hade gått bra före det, men läget är opassande eftersom han ändå är bäst i den främre träffen. Tänkbar om han slinker igenom vettigt från start.

Dessa fyra höjer sig över resten, men jag streckar även fyra B-hästar där 13 O.M.Annie Marje går bra mest varje gång och kanske kan överraska med rutinerad kusk även om läge och distans inte är optimalt. Åtta streck totalt.

Analys Solvalla V86-6:

Ranking: A: 3-7-12-5. B: 4-9-10. B/C: 15-11-13.
C: 6-8-2-1-14.

Spetsanalysen: 3 Einstein Sisu bör tidigt sitta i spets om han sköter sig. Har strulat i voltstart tidigare, men det här läget utan hästar på utsidan bör passa.

Loppanalysen:

Ett lopp över lång distans med bara tre hästar på start vilket är ogynnsamt för dessa, men jag ger ändå tipset till
3 Einstein Sisu som var mycket vass efter galopp senast. Han kan var knepig i voltstart, men bör fungera från det här läget och med Ohlsson i sulkyn kan han bli svår att hinna på i spets. Han lär dock bli ”snackhäst” i omgången och jag litar inte så pass på honom att jag använder honom som nyckelhäst.

Ett par klart bra hästar för klassen jagar från tillägg och
7 Jaques Noir har visat V75-kvalitéer när han är i form. Återkommer efter uppehåll nu, men Nurmos brukar ha trimmat direkt och första med Örjan är spännande. Givet bud.

12 Scarlets Mirakel har gjort tre starter för Nicklas Westerholm och gått riktigt bra. Senast spurtade han in som tvåa en bit bakom överlägsen On Track Piraten och slog många hästar som är bättre än de han möter här. Småknepigt läge nu, men farlig om det löser sig vettigt på vägen.

5 Glenn Boko avslutade bra som tvåa bakom kapable Track Angle senast och får klart godkänt efter uppehåll. Säkert bättre med loppet i kroppen, men lång distans är ingen fördel. Goop lär dock köra med tanke på det och den mannen går sällan att räkna bort. Ett givet bud, men knappast helt korrekt att han är klar favorit.

4 Farouk B.R. var tidigare i träning hos Goop och visade då hög kapacitet när han var fräsch. Nu gör han debut för Mattias Djuse som ofta får bra ordning på sina nyförvärv. Svårbedömd nu givetvis, men kunnandet finns och läge för ett fint invändigt smyglopp. Kan bli farlig om det stämmer till på vägen.

9 Gute Band är jämn och säker och nöter på bra mot rätt bra motstånd. Kan nog komma iväg vettigt från springspår när det inte är några springband och med ett fint rygglopp kan han tänkas överraska.

10 J.S.Apollo är en tuffing som kan bättre än han visat på slutet och han är ombalanserad efter att inte ha fungerat helt senast. Blir han inte hängande i spåren från start är han ett möjligt skrällbud.

Jag betalar även för B/C-gruppen som är tre starka hästar som gynnas av och kan överraska om det blir tuff körning i loppet. Tio streck totalt.

Analys Bergsåker V86-7:

Ranking: A. 4-1. B: 6-2. B/C: 11-15-10-13.
C: 3-14-9-12-7-5-8.

Spetsanalysen: 1 Vanessa F.B. hoppade från sår fyra senast, men bör komma iväg bättre från innerspåret. Kanske kan hålla upp ledningen, men annars bör 4 Chapter N.Deo ta hand om täten efter en bit. Hon brukar vara travsäker och snabb iväg från alla spår.

Loppanalysen:

En final i Norrlands elitserie för ston, men det låter bättre än vad det är. Inget höjdarlopp och 4 Chapter N.Deo är storfavorit vilket inte känns orimligt heller. Hon har varit etta eller tvåa i 12 av sina 16 starter och kommer från två fina insatser. Senast blev det lätt seger från ledningen efter att hon spetsat utan större problem från spår fem i voltstart. Det är en liten häst som bör komma iväg bra igen och blir det ledningen är det bra chans eftersom det inte finns så många i fältet som kan göra grovjobbet själv.

Det finns dock en lite ”osynad” motståndare i italienska
1 Vanessa F.B. som bara gjort tre starter på svensk mark. Hon har gått allt bättre och visade fin fart som fyra efter galopp senast där Chapter N.Deo vann. Bättre startspår nu och kliver hon iväg snabbt testar säker Ulf Eriksson i spets. Då kan favoriten vara illa ute och Vanessa F.B. vore kul att se i täten. Given att gardera favoriten med.

Jag står över andrahandsfavoriten 11 Västerbo Realworld trots att hon har varit bra i ny regi och gått klart bra som tvåa bakom två bra hästar på slutet. Hon står dock tufft inne i det här loppet och ska dessutom gå med skor nu jämfört med barfota runt om som hon gått i stort sett hela året. I tidigare regi var hästen klart sämre med skor och tills hon har visat motsatsen måste jag gå på det.

Streck blir det i stället för två skrällar på startvolten och
6 Crowd Pleaser
var positiv som tvåa bakom Chapter N.Deo senast och är inte så tokig i grunden. Kanske är hon på gång att hitta fjolårsformen nu då hon vann fyra lopp och tjänade drygt 300.000 kronor?

2 Suited Broline är inte heller så dum när formen sitter där. Senast gick hon med skor och hon är mycket bättre barfota som det ska bli i kväll. Tror att hon kan spurta bra här med rätt lopp. Fyra streck totalt.

Analys Solvalla V86-8:

Ranking: A: 5. B: 1-10-2. B/C: 12-4-3-9. C: 8-7-11-6.

Spetsanalysen: 2 Easy Creation och 3 Idreamicanfly tror jag är snabbast och gör upp om ledningen. Gissar att Goop är mest angelägen om att köra i täten av dessa, men kanske kan han tänka sig släppa till 5 Cheerful Rivner efter en bit?

Loppanalysen:

Ett stolopp avslutar också omgången och här har jag min andra utgångshäst i 5 Cheerful Rivner som jag tycker är bäst i fältet. Hon har inte startat på ett tag, men Untersteiner låter nöjd med jobben och då brukar de gå bra direkt. Hon har visat fin kapacitet för klassen och chansen finns att hon får överta ledningen vilket bör göra henne ytterst svårslagen. Hon har nog bra chans även om det inte blir spets och bör vara favorit.

Favorit i skrivande stund är 1 Rafaele d’Inverne som också har visat bra resurser, men hon bör bli över från innerspåret och kan få positionsproblem sedan. Farlig om det löser sig såklart, men jag tror att Cheerful Rivner blir positionsvinnare mellan dessa två.

10 Elin America gör en spännande start nu när hon fått ett lopp i kroppen i sin nya regi. Hon gick helt okej då en dag när banan var knepig och känslan är att hon kan mycket bättre. Hon verkar dock mer stark än snabb och det gäller nog att det blir körning i täten för att hon ska komma in i loppet. Bortglömd!

2 Easy Creation är startsnabb och knapp spetsfavorit i inledningen, men hon gjorde bort sig direkt efter uppehåll senast och kanske behöver något lopp innan hon är som bäst. Ska ändå räknas från spets eller rygg ledaren.

Jag streckar även B/C-gruppen som känns lite sämre, men det kan bli första barfota runt om på både 3 Idreamicanfly och 4 Zanzibars Sun vilket alltid är spännande på skrällar.

12 Kavata Käll var positiv vid segern och inte tom bakom Patricia Zaz senast och 9 Scarlet’s Grace smyger med och har Örjan i sulkyn. Åtta streck totalt med utgång på Cheerful Rivener.

Singelstrecken:

5 Patricia Zaz (V86-2) har fina fartresurser och har fungerat bra i sin nya regi. Läge för tidig ledning, men kan nog vinna detta ändå om hon håller sig lugn.

7 Dardanos (V86-4) har det strulat för på slutet, men han tränar fint och är rätt bra för klassen. Mycket startsnabb dessutom och spetsfavorit och bra chans sedan i ett inte allt för tufft sällskap.

Utgångshästarna:

6 Caid Griff (V86-1) såg bra ut i skymundan senast och gick nog bäst av de som han möter även i kväll. Säkert vassare med loppet i kroppen och kan vara piggast sista biten av dessa.

5 Cheerful Rivner (V86-8) har visat bra kapacitet när hon sköter sig och läge att sitta bättre till än favoriten kort efter start. Bra chans.

Prisvärda hästar:

9 Nappa Scar (V86-1) visade förbättrad form näst senast och fick inte chansen senast. Farlig med hårt tempo i täten.

10 Donners Am (V86-3) är liksom favoriten stark och obesegrad i monté och med lite klaff så har han många längder tillgodo på favoriten inför slutvarvet.

11 Guideline (V86-5) är inte så tokig och van vid tuffare motstånd. Gör spännande debut i ny regi och kan nog vinna direkt.

1 Vanessa F.B. (V86-7) visade bra fartresurser senast efter galopp och kommer hon iväg bättre nu och får spets eller rygg ledaren blir hon säkert giftig.

10 Elin America (V86-8) har nog haft stor nytta av ett lopp i kroppen i ny regi och farlig om det blir lite körning mellan de mer spelade i loppet.

Överspelade:

4 Digital Ink (V86-1) är spetsfavorit, men kämpar inte alltid helhjärtat längre och jag litar inte på att han håller hela vägen om det blir lite fart på loppet.

6 Mellby Entre (V86-5) ser ut att ha formen på topp, men från ett trassligt utgångsläge med en orutinerad kusk i sulkyn känns han sårbar ändå.

11 Västerbo Realworld (V86-7) har varit klart bra mot bättre hästar på slutet, men nu ska hon gå med skor och har tidigare varit klart sämre med den balansen.

V86-systemet: (Skrivs på två kuponger, minst en A-häst måste vinna för chans på åtta rätt.)

A: 6. B: 3,4,7,9,10 (res 11,6)
5 Patricia Zaz (res 4,2)
5,6,10,15 (res 7,12)
7 Dardanos (res 3,5)
6,7,8,9,11,12,13,15 (res 10,1)
3,4,5,7,9,10,11,12,13,15 (res 6,3)
1,2,4,6 (res 11,15)
A: 5. B: 1,2,3,4,9,10,12. (res 8,7)

Kupong 1: 1 x 1 x 4 x 1 x 8 x 10 x 4 x 8 = 10240 rader
Kupong 2: 5 x 1 x 4 x 1 x 8 x 10 x 4 x 1 = 6400 rader

Totalt: 16640 rader = 4160 kronor.

DD-spelet:

4 – 5 x 700 kr
1 – 5 x 300 kr

Totalt: 1000 kronor.

/Berglund