Det är dags för den årliga SM-dagen på Åbytravet och vi bjuds på fin sport samtidigt som tre svenska mästerskap ska avgöras inom V75-spelet. För första gången får därmed ett monté-lopp plats inom vår överlägset största spelform och även jag inte är särskilt intresserad av monté som disciplin att spela på så tycker jag ändå att SM hör hemma inom V75-spelet. Det handlar om de bästa hästarna och de bästa ryttarinnorna och då brukar själva loppen vara häftiga upplevelser väl värda en större publik. Gillar man sedan inte att spela på monté så är det fortfarande frivilligt att spela på V75 och det är ganska enkelt att låta bli.

Med det sagt så måste jag också säga att den här upplagan av Monté-SM INTE borde ha fått vara med inom V75-spelet. Jag var starkt kritisk till att man plockade med ett montélopp på V86 härom veckan eftersom tre av deltagarna aldrig hade startat i monté tidigare och hade hoppats att det bara var ett misstag från ATG/ST. Tydligen var det inte så för återigen väljer ATG att spotta sina skicklighetsspelare i ansiktet när en deltagare (Highspeed Call) i SM varken har kvalat eller tävlat i monté tidigare.

Jag säger ingenting om att tränaren Nicklas Pettersson var smart nog att anmäla sin häst till ett lopp med så fina prispengar (250.000 kr) men för trovärdigheten och spelsäkerhetens skull borde ATG, om de nu var ett spelbolag som brydde sig det minsta om vad sina kunder tycker, ha sagt till ST att de inte kan ta med liknande spelobjekt på en spelform som omsätter runt 80-90 miljoner.

Det borde vara världens enklaste sak att skriva in ett tvång i propositionerna om att deltagare ska ha minst ett godkänt montélopp för att få anmälas till de större loppen som man planerar att ta med inom de stora spelformerna. Har man sedan missat detta så läggs loppen utanför helt enkelt!

Hur startsnabb är Highspeed Call under sadel? Hur klarar han medeldistans under sadel? Kommer han ens att trava felfritt under sadel? Ja, det är frågor som vi spelare enbart kan gissa oss till svaren på och även om mycket inom spel på hästar handlar om gissningar så får man inte ens chansen att analysera i detta fall.

I dagens Travronden uttalade sig en byråkrat på Svensk travsport om problemet och med sedvanligt von Oben-perspektiv tyckte hon helt enkelt att man som spelare skulle läsa intervjuerna så var det lugnt sedan. Sagt och gjort, jag läste Aftonbladets fredagsintervju med tränaren Nicklas Pettersson.

Jag har faktiskt ingen aning om hur han kommer vara med monté nu. Han har gått ett jobb och Jenny var nöjd med vad hon kände då. Jag har ingen aning om chanserna faktiskt, säger Nicklas Pettersson.

Joråsåatte, tack för det insiktsfulla tipset från Svensk travsports montéansvarige.

Att montéloppet är med på kupongen verkar också lärlingarna ha fått betala priset för denna gång eftersom deras SM och största lopp för året har förpassats till V4-4. Ett lopp som hamnar helt i skymundan eftersom alla vid den tiden putsar som bäst på sina V75-system. Vet inte riktigt om jag köper den prioriteringen, men båda loppen borde så klart ha varit med på kupongen.

I öppna SM får vi återigen njuta av Readly Express som trots att han nu möter elva hästar och inte fem som senast lär vara ungefär lika överlägsen ändå och visst gör superhästens närvaro att omgången i sig ser ganska favoritbetonad ut.

Readly Express är en given V75-spik trots sitt enorma favoritskap och jag kompletterar med en spik där jag troligen får tacka pajsarna på ATG att hon inte är favorit än. I Sto-SM startar nämligen Nancy America som i sin senaste start såg ut som en ny häst med helstängt huvudlag och jänkarvagn för första gången, men det loppet har atg.se inte lyckats lägga in i lopparkivet vilket är synd för de som inte hittar det på egen hand. De som verkligen har sett loppet lär dock tacka och bocka så länge (senast helt formlösa) Galactica är mest spelad i loppet.

Som travspelare är man van vid att åka på snytingar, men i onsdags var det riktigt tungt när jag fick ta två rejäla på hakspetsen som båda fick mig ta räkning till nio. Först dök King City upp med en osannolik prestation om man har sett den hästen tidigare. Från att mest ha hängt med i loppen och gått klart bäst över kort distans så mosade han allt från dödens över full väg och var helt överlägsen. Overkligt och att det bara hade med barfota runt om att göra har jag svårt att köpa. Honom trodde jag inte ett smack på vilket jag också klargjorde i tipsen och skammens rodnad spred sig över mina kinder när Örjan bara sände hela vägen. Sorry alla som jag lurade där…

Nåja, när min spik Global Teardrop sedan gjort sitt i loppet efter repade jag mod och att Love Matters skulle vinna sista loppet från spets var ju bara en formalitet. Så även halvvarvet från mål efter att han fått bestämma tempot totalt i täten och sett helt oslagbar ut hela vägen. 200 kvar kom dock en rak höger från Johan Untersteiner och Cyber Lane som träffade både mig och Örjan Kihlström rakt i plytet. En härligt frenetisk avslutning av Cyber Lane, men jag måste ändå säga nonchalant gjort av Kihlström som satt för säker och drog huvan först drygt 100 meter från mål och det var befriande att höra både Widman och Hultman i ATG-live som minst sagt ifrågasatte insatsen av en av våra största kuskar.

När man inte ens får in en sådan klaring som Love Matters är det bara att inse att man inte har det rätta glidet för dagen, men som den härdade och stryktålige spelare jag är så var det bara att resa sig på torsdagen och börja gnugga V75-lopp för glatta livet. Här är resultatet av det arbetet.

Analys Åby V75-1:

Ranking: A: 1. B: 9-6-2-8. B/C: 10-7-3-4-11. C: 12-5.

Spetsanalysen: 1 Handsome Brad är startsnabb och helstängt på nu lär göra honom till en stark spetskandidat. Det är dock inte givet att han kan hålla ut 4 Pharaon Face som är riktigt vass efter en bit och kanske kan pressa sig förbi. Viss risk för tuff körning mellan dessa två alltså och om Pharaon Face kommer förbi och Adrian vill släppa så kanske 8 King Edward kan få överta?

Loppanalysen:

En ganska blek bronsdivision över lång distans inleder omgången och jag köper att 1 Handsome Brad är favorit. Jag var skeptisk till honom från bakspår som rätt hårt spelad senast och han var också helt utan chans som loppet kördes. Jag hade dock 8,5 sista 400 m på honom och som vanligt avslutade han loppet starkt. Ser man till vad han har mött tidigare under året och möter här så ser loppet mycket lämpligt ut för fyraåringen och det borde helt enkelt vara dags för årets första seger. Han var ju fyra i Kungapokalen och hade varit derbyfinalist med fritt på upploppet i försöket och det är en klart trubbigare spets på motståndet nu.

Jag är dock fortfarande lite skeptisk till Handsome Brads segervilja om det tar emot på vägen. Det står två segrar och sju andrapris i statistiken och vid en av segrarna var han faktiskt bara tvåa i mål. Vi får se nu hur det går om han ska gå i spets över lång distans och dessutom kanske får en rejäl tryckare av Adrian Kolgjini från start. Lite darrigt känns det även om han borde ha toppchans från både spets och rygg ledaren. Stenströmers hästar går dessutom riktigt starkt för dagen.

Loppet är vidöppet bakom favoriten så jag löser det med att spela utgång med Handsome Brad och ta alla utom två på garderingskupongen.

9 Staro Ivy League har gått riktigt bra hos Untersteiner och hade krafter kvar senast efter att ha spurtat vasst två gånger före det. Nu blir det dessutom jänkarvagn på som i debutsegern för Peter och löser det sig med positioner blir han farlig till slut. Lite lurigt läge dock eftersom Shelby Glide framför inte är så startsnabb och kanske bör Peter chansa i rygg på Handsome Brad och hoppas på rygg ledaren eller vinnarhålet?

6 Västerbo Carrera har visat toppform med norskt huvudlag på slutet, gillar lång distans och Kontio är nog helt rätt kusk att få extra snurr på honom. Intressant skräll om han hittar ner i banan kort efter start.

2 Shelby Glide fick ett omöjligt lopp senast, men hade gått bra innan det och han är stark till slut och gillar lång distans. Tappar lite från start och behöver att det blir körning i täten för att komma in i matchen, men inte omöjligt att det blir så.

8 Kung Edward var blek som V75-favorit näst senast, men hade rest dåligt då och var bra igen vid seger i S:t Leger senast. Han var ju även duktig som fyra i derbykval i höstas och den långa distansen är en fördel. Lurigt läge, men han är snabb ut och ser ut att bli underskattad precis som senast.

Även hela B/C-gruppen streckas och 4 Pharaon Face kan komma att påverka loppet rejält. Han är mycket startsnabb och Adrian Kolgjini tycker jag ofta tutar och kör numera så fort han har en häst han tror lite på. Jag trodde på hästen senast, men då gav han sig på upploppet efter att ha blivit lite väl pigg i ledningen och sprungit 8,5-tempo mellan 800 och 400 meter från mål. Adrian lär i alla fall vilja ner till sargen nu och sedan får vi se om han försöker damma förbi favoriten eller kryper ner bakom. Lång distans känns sådär för femåringen ändå.

Det är väl egentligen fel distans för starke 7 Qahar Q.C. som nog helst ska ha ett varv till för att vinna på V75. Ändå lite läskig att såga helt eftersom kapaciteten är väldigt hög, men visst är han för mycket spelad med 13-14 procent i nuläget.

10 Gunell Palema är vässad i jobb och får Örjan i vagnen igen och hon streckas liksom snabba 3 Silver Annie som har höjt sig ett snäpp på slutet och är kuskförstärkt trots att Söderkvist inte är någon favorit på som V75-kusk.

11 Whisky Akema har normalt ett för svårt läge, men formen är helt på topp och han var bra bakom Han Herred senast.

Analys Åby V75-2:

Ranking: A: 7. B: 4-9-5-1-6-2. B/C: 3-10. C: -.

Spetsanalysen: 4 Nantucket och 5 Art On Line är startsnabba och lär vara med i spetsstriden, men omöjligt att veta om de är snabba nog att hålla ut 6 Highspeed Call som startar under sadel för första gången, men som är mycket startsnabb med sulky.

Loppanalysen:

Monté-SM alltså och bra kvalité på djuren även om det var synd att El Mago Pellini ströks. Sedan är det ju Kalle Anka-nivå på att vi ska behöva gissa hur 6 Highspeed Call fungerar och tävlar under sadel, men det har jag skrivit nog om redan. Det är en snabb och bra häst som framför sulky varit bäst över kort distans och kanske visat lite veka tendenser till slut det senaste året, men visst är det möjligt att han tänder till rejält under sadel. Vi får se helt enkelt och undrar hur spelarna reagerar om han är helt överlägsen?

Klar favorit och given tipsetta är ändå 7 Candor Hall som senast gjorde sin första start i monté och hur det kan få hästar att tända till är han ett bra exempel på. Nioåringen var riktigt vass och vände ut och in på fältet till överlägsen seger på en topptid och travade mycket bättre än han gjort tidigare. Det här är ju en häst som har styrkan som sitt främsta vapen och det är nog en fördel i monté. Att landets klart bästa ryttarinna, Sofia Adolfsson, har valt Candor Hall framför ett par konkurrenter som hon också brukar köra säger nog en del också. Även om chansen att kanske få köra åt Goop i Frankrike framöver också lockar en del och var en del i hennes beslut.

Är Candor Hall som senast mosar han nog det här gänget också, men helt säker på det kan man inte vara, kanske var det nyhetens behag senast och jag nöjer mig med att ha honom som utgångshäst och spik på en kupong.

Att spika favoriten eller ta alla brukar vara vettigt i montéloppen och jag streckar därför alla på den andra kupongen.

4 Nantucket har dominerat montéloppen tidigare, men var lite sämre senast då han hade halsproblem. Nu är han frisk och tränar bra igen och elvaåringen är snabbare från start än favoriten och får en bättre position direkt. Givet segerbud om han är tillbaka i fin form.

9 Brasil Boko vann SM förra året, men nu är formen svårbedömd efter galoppmisslyckandet i comebacken senast. Veijo låter dock nöjd och han duger säkert en bit här även om loppet känns tuffare än ifjol.

5 Art On Line är snabb och rutinerad i monté och blir han inte för pigg kan han nog vinna loppet om inte favoriten är lika bra som senast.

1 Raspberry Sky står tufft inne i loppet, men är en stark avslutare som kan bli farlig om tempot blir högt och hon inte hamnar för långt bak från start.

Analys Åby V75-3:

Ranking: A: 1. B: 3-5-11-6. B/C: 7-2. C: 10-9-12-8-4.

Spetsanalysen: 1 Nancy America öppnade klart förbättrat med helstängt huvudlag och jänkarvagn senast och är hon lika kvick från innern så tror jag att hon håller ut snabba
5 Galactica.

Loppanalysen:

Sto-SM är ett rätt ojämnt lopp där jag inte tror det går utanför den övre halvan i min ranking. Favorit är fina
5 Galactica som nog är bästa hästen i grunden, men hon såg formlös ut efter sjukdomsuppehåll senast och blev stum lite för fort för att få godkänt. Hon är säkert bättre nu och mer optimalt utrustad dessutom och visst kan hon vinna om hon har gått framåt tillräckligt mycket, men det kan bli ett tungt lopp och som spelobjekt känns hon inte så het denna gång.

Jag har nämligen sett 1 Nancy America i hennes comeback efter uppehåll senast och hon såg ruskigt bra ut. Utrustad med helstängt huvudlag och jänkarvagn för första gången blixtrade hon till spets bakom bilen och höll sedan ett tufft tempo hela vägen (under 1.11 första varvet). Trots det kunde Flemming Jensen ta upp henne runt slutsvängen och det var imponerande att hon hade kraft att sticka undan sista biten ändå.

Efter det har Flemming siktat på det här loppet och det oroar inte så mycket att det har gått 1,5 månad sedan dess. Från det här läget borde det bli spets eller rygg ledaren och Flemming släpper knappast frivilligt. Bra chans i spets, men även från rygg ledaren om Galactica kommer förbi och jag spikar!

Av övriga gör 3 Super Ariel en spännande start i första framträdande i Sverige sedan 2015. Hon har tävlat på bra sätt i Frankrike och mött tufft motstånd där (Aubrion du Gers och Bird Parker senast), men ändå lite svårbedömt hur hon går nu med svenska förutsättningar efter uppehåll. Kusken känns inte heller superhet i dessa sammanhang, men med ett vettigt lopp lär säker Super Ariel vara med i striden.

Fjolårsvinnaren 6 Jetset är en vass spurtare som galopperade till slut i samma lopp som Nancy America vann på Lunden. Hon såg inte ut att ha rätta spänsten då och även om det blev seger i ett breddlopp senast så är jag skeptisk till om hon har rätt form för att vinna SM igen. Känns överspelad.

Då streckar jag hellre 11 Speedy Foxy Vicane som har visat toppform i vassa spurter på slutet och hon gick bra i det här loppet förra året från ett liknande läge. Skrällbud om det blir körning i täten.

Analys Åby V75-4:

Ranking: A: 3-11-6-12. B: 7-8-1-9. B/C: 4-10-5. C: -.

Spetsanalysen: 3 M.C.C.Orlando är rapp i volt och Jepson en mycket vass startkusk. Håller honom som knapp spetsfavorit även om jag tror att 6 Tottenham kan utmana från bästa springspåret nu med Kevin i sulkyn.

Loppanalysen:

Lägsta klassen körs över lång distans och loppet ser klart öppet ut. Favorit är treårige 12 Chianti trots sämsta läget mot äldre hästar. Han ser dock bra ut även om jag var lite besviken på honom på Solvalla näst senast. Att det var en tillfällighet visade han dock i kriteriekvalet senast då han avslutade klart bra som trea där Coin Perdu vann. Goop är vass att köra på Åby och man blir ju inte chockad om det löser sig vettigt för Chianti och då är han säkert bra nog att vinna loppet.

Tipsettan får dock 3 M.C.C.Orlando från formstallet Stenströmer. Fyraåringen har visat fin form en tid och spurtade bra från svårt läge mot bra hästar senast. Han är snabb från start, ska gå barfota runt om kanske även med en jänkarvagn om det fungerar i värmningen. Kan leda runt om.

Då gäller det dock att han håller ut 6 Tottenham som har öppnat bra från springspår tidigare. Det här är en fin häst som lovade mycket när han började starta, men som inte riktigt har fått det att lossna hos Stefan Persson än. Vid segern i augusti var han dock klart bra och nu har han vässats i jobben för att hitta en växel till. Kevin Oscarsson upp nu som vid segern är spännande och från spets eller rygg ledaren blir Tottenham farlig.

Att sedan både Stefan Persson och jag själv, när det gäller fotboll, hellre jublar åt Arsenal än ärkefienden Tottenham får vi väl svälja om det skulle bli seger…

Ett tidigt segerbud, med tanke på hur bra han var senast, är också 11 Global Trader. Barfota fram och jänkarvagn såg ut att göra susen och han bara svepte runt fältet i spåren sista 800 m. Riktigt bra intryck var det och är han lika bra nu borde det räcka bra även i V75.

7 Iris Palema var mycket rejäl vid seger efter ett tufft lopp senast och hon var ju V75-tvåa redan i somras. Hon är nog rejält gynnad om hon når ledningen, men det tror jag blir svårt av egen kraft vilket kan ställa till det. Lång distans känns annars som ett plus och tänkbar om det löser sig på vägen.

8 Viking’s Topline tycker jag duger bra i klassen och prestationen senast var riktigt stark. Han kan vinna om det klaffar på vägen, men läget är lurigt med rygg på mer starka än snabba 1 Tina Gel och risk att han hamnar lite för långt bak.

Sista strecket till 9 Rhesos Face som höll undan för Tottenham näst senast och gick duktigt som tvåa även senast. Åtta streck totalt.

Analys Åby V75-5:

Ranking: A: 9-10-3-8. B: 5-2-7-4-6. B/C: 11-1-12. C: -.

Spetsanalysen: 3 Masterglide möter inte särskilt startsnabba hästar och är klar favorit att ta hand om ledningen från ett bra startspår. 1 B.Dollar öppnar också bra, men smyger säkert helst.

Loppanalysen:

Omgångens svåraste lopp eftersom de bästa hästarna har fått bakspår och det här tänker jag helgardera. Tipset ändå till knappe favoriten 9 Glenn Boko som är rejäl och går bra mest varje gång. Han räckte inte riktigt i derbykvalet för tre starter sedan, men efter det vann han lätt från spets i ett enklare sällskap och senast toppspurtade han som fyra i V75. Nu kan det dessutom bli barfota runt om vilket blir spännande, men det som kan ställa till det är att startryggen inte är jättesnabb och den kusken brukar ta långsamma starter.

10 Now Or Never Flair var lite vassare i sitt derbykval än Glenn Boko och är nog en lite mer kapabel häst i grunden, men han fungerade inte riktigt senast på Solvalla och återkommer efter uppehåll nu. Det låter bra från tränaren och det ska bli barfota runt om, men känslan är ändå att han är allra bäst med tätkänning. Han har däremot en bättre startrygg än favoriten och kanske kan komma före och sitta bra till direkt.

3 Masterglide är den trolige ledaren och ett givet streck på det. Han var riktigt fin vid segrarna i somras, men räckte inte i ett derbykval senast. Han har varit struken efter det, men tränar bra nu igen och eftersom det borde bli spets utan att det kostar för mycket är han hästen att slå sedan.

8 Magic Happens är nog bättre i grunden än stallkompisen Masterglide, men läget är sämre och formen även här lite svårbedömd. Han har gått okej på slutet, men kan bättre och vi får se om han tänder till lite extra med jänkarvagnen nu. Farlig om han kommer till och rankas upp på låg spelprocent.

I B-gruppen rankas 5 Gravity Falls först på två klart förbättrade insatser på slutet. Senast satt Örjan och såsade i kön, men hästen gick bra när han fick spurta över upploppet. Han ser ut att svara bra på det norska huvudlaget och sitter han bättre till den här gången kan han duga.

2 Duke of Mearas är inte så tokig när han sköter sig och första norskt huvudlag fick man inget svar på senast när det blev dubbla galopper utan skor. Nu blir det skor på och kusken lär smyga som vanligt vilket kan bli rätt på Åby.

Av övriga är det mest intressant med kuskförstärkningen på 4 Rambo Rivner och att 7 Don Corleone Trot kan mycket när han får travet att flyta.

Analys Åby V75-6:

Ranking: A: 1. B: 5-3-10-11-4-6-12. B/C: 2-7. C: 9-8.

Spetsanalysen: 1 Readly Express har visat bra startsnabbhet på slutet och bör hålla ut Rapide du Pommeau som kan öppna, men som säkert vill komma ner bakom favoriten. Utifrån kan kanske 4 Västerboonthenews ta sig förbi Readly Express, men det vore märkligt om Kontio blir kvar bakom och inte tar sig ut och över tar omgående.

Loppanalysen:

Öppna SM med en halv miljon i förstapris ser superstjärnan 1 Readly Express som storfavorit och visst är det jättesvårt att se honom förlora. Visst, han kan vara sjuk och han kanske kan galoppera för första gången i karriären, men de tär ju halvjobbigt att spekulera i och mer troligt är att han leder runt om eller tar sig ut bakom Västerboonthenews och tar över täten från honom. Vinst oavsett vilket lär det bli och jag orkar inte gardera trots det enorma favoritskapet.

Femåringen såg ju dessutom klart bättre ut vid segern senast jämfört med näst senast så det är ju svårt att spekulera i något formtapp dessutom.

Bakom favoriten är loppet jätteöppet, men jag tycker ju att de två som normalt sett är värsta motbuden, 3 Nadal Broline och 5 Carabinieri båda har sett lite ”mätta” ut på slutet och någon toppform kan jag inte spåra hos dessa vilket hade behövts för att rubba favoriten.

10 Digital Ink var däremot glädjande att se i comebacksegern efter långt skadeuppehåll, men att han med bara ett lopp i kroppen ska kunna rå på Readly Express känns som ett orimligt krav att ställa.

Analys Åby V75-7:

Ranking: A: 5-2-3. B: 7-12. B/C: 4-11-1-8. C: 9-6-10.

Spetsanalysen: 1 Ultimate Wine är snabbast, men även om röda armén har en häst till i loppet så gissar jag att den här helst ska smygas. Då borde 2 Cab Hornline hålla ut övriga och få överta täten även om 7 Electric Light också kan öppna vasst.

Loppanalysen:

Ett sprinterlopp avslutar omgången och favoriten 2 Cab Hornline lär bli en av omgångens trendhästar och ännu större favorit än vad han redan är. Han var ”nästagångare” för de flesta när han satt fast och såg smällfin ut i V75-finalen senast och före det gjorde han en toppinsats från dödens på Bergsåker. Läge för att han får överta täten nu och där brukar han vara svårslagen och visst är segerchansen god, men det kan bli bra körning här och jag litar inte helt på att favoriten reder ut det mot ett par bra motståndare. Favoritseger här lär ju också vara rätt iskallt för utdelningen om Readly Express har infriat favoritskapet i loppet innan.

Jag chansar därför lite med tipsettan och rankar 5 Rolex Bigi etta på lite bättre spelvärde. Sjuåringen har väldigt hög högstanivå, men är skör och lite ojämn av sig. Han var riktigt fin vid segern och även som tvåa bakom Queer Fish näst senast, men sedan lite blekare med skor senast. Han tränar nu fint efter uppehåll och ska gå barfota runt om och Örjan upp igen som vid segern. Jag tror att Rolex Bigi är bättre i grunden än favoriten, men sedan om det räcker till seger om denne får ledningen är givetvis en annan femma.

I A-gruppen platsar även 3 Jairo som efter några småsega insatser i sommar såg klart mer formstark ut vid segern senast. Läge för ett bra lopp nu och då kommer hans avslutning att bita bra.

Sedan betalar jag även för snabbe men lite oärlige
7 Electric Light
som gick ett jättelopp i derbykvalet, men som hade problem med blodvärdena som V75-favorit senast. Han har svårt sista biten, men får Untersteiner till ett bra rygglopp och hästen går som i derbykvalet till slut kanske det kan gå vägen.

12 Aron Palema är jättebra, men har inte haft någon tur med utgångslägena på slutet. Formen ser ut att sitta där ändå och kör de på tufft där framme så kommer han starkt till slut. Micke J pratar om att köra på chans nu vilket kan vara rätt på Åby där det alltid är svårt att vinna med vida spår på slutvarvet. Farlig om det löser sig och jag stannar med fem streck här.

Singelstrecken:

1 Readly Express (V75-6) är helt enkelt för bra för övriga över den här distansen och utan strul vinner han SM ganska lätt.

1 Nancy America (V75-3) var toppfin med helstängt huvudlag och jänkarvagn för första gången senast och även riktigt snabb från start. Är hon lika fin igen har hon bra chans att leda runt om, men det är vettig chans även från rygg ledaren.

Utgångshästarna:

1 Handsome Brad (V75-1) ser ut att ha formen helt på topp och är van vid mycket tuffare motstånd än detta. Nu blir det spets eller rygg ledaren och om inte första varvet går för fort borde det vara dags för seger.

7 Candor Hall (V75-2) imponerade i montédebuten senast och är han lika bra igen och osynade Highspeed Call inte är lika förbättrad i sin montédebut så är det bra segerchans.

Prisvärda hästar:

6 Västerbo Carrera och 8 King Edward tycker jag är mest prisvärda om favoriten kommer bort i V75-1.

6 Tottenham (V75-4) är en fin modell som är vässad i träningen och har bra chans på spets eller rygg ledaren. Farlig om han tänt till lite extra.

Överspelade:

7 Qahar Q.C. (V75-1) brukar ha svårt att hinna med i V75 och det blir oftast en galopp eller två på vägen. Över 13 procent är för mycket.

5 Galactica (V75-3) är en superfin häst med hög kapacitet, men hon var blek efter uppehåll senast och högst oklart om formen är tillräckligt förbättrad med bara ett lopp i kroppen.

V75-systemet: (Skrivs på två kuponger, minst en A-häst måste vinna för chans på sju rätt).

A: 1. B: 2,3,4,6,7,8,9,10,11. (res 1,12)
A: 7. B: 1,2,3,4,5,6,9,10. (res 7,4)
1 Nancy America (res 3,5)
1,3,6,7,8,9,11,12 (res 4,10)
1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12 (res 9,10)
1 Readly Express (res 5,3)
2,3,5,7,12 (res 4,11)

Kupong 1: 1 x 9 x 1 x 8 x 12 x 1 x 5 = 4320 rader
Kupong 2: 9 x 1 x 1 x 8 x 12 x 1 x 5 = 4320 rader

Totalt: 8640 rader = 4320 kronor.

DD-spelet:

Oddset på Readly Express mot Cab Hornline ser vettigt ut i skrivande stund, men det lär devalveras rejält fram till spelstopp och jag chansar bort favoriten i DD-2.

1 – 5 x 700 kr
1 – 3 x 300 kr

Totalt: 1000 kr.

/Berglund